LOKALPLAN NR ~ -~o6cd-~v~ Frederiksholmei. Grænse for lokaiplanbadehuse. Kort over Erikshale, Marstal. i cm = 56 m. Ø~Ster5øer?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN NR. 28. 9~ -~o6cd-~v~ Frederiksholmei. Grænse for lokaiplanbadehuse. Kort over Erikshale, Marstal. i cm = 56 m. Ø~Ster5øer?"

Transkript

1 9 -o6cd-v MARSTAL KOMMUNE 1 ØSter5øer? Frederiksholmei /3Z-02, 029 Ha Grænse for lokaiplanbadehuse /rqjat 2u9f Kort over Erikshale, Marstal i cm 56 m LOKALPLAN NR. 28

2 FEMPELMÆRKE Lokaiplan nr. 20. AFD RÇSKBING - KONTOR UWfl.DCt MED *3TEMPUNDAÇ OOMMEEKOPTOfiETE A$SEkOMTOtAP**f E :8 OOOO5OOOO Sfl 01 INDHOLD SFORTEGN ELSE Side 1: Baggrund og formål. Lokalpianområdets beliggenhed. Planens indhold. Marstal Havns historie. Side 2: Havnemolen. Side 3: Kalkovnen. Badehusene på Erikshale. Side 4: Forholdet til den øvrige planlægning. Lokaiplanens retsvirkninger. Side 5: 1. Formål 2. Område og zonestatus. 3. Områdets anvendelse. 4. Udstykninger. 5. Vej- og stiforhold. Side 6: 6. Lednings- og forsyningsanlæg. 7. Bebyggelsens omfang og placering. 8. Bebyggelsens ydre fremtræden. Side 7: 9. Ubebyggede arealer. 10. Vedtagelsespåtegninger. Bilag nr. i: Foto af badehusene set fra havnen. Bilag nr. 2: Fotos af Kalkovnen før og nu. Bilag nr. 3: Fortegnelse over badehusene nr. i Bilag nr. 4: Fredningsnævnets dispensationsmeddelelse.

3 . 1. Lokaiplan nr. 28 gældende for Erikshale, havnemolen og Frederiksholmen Baggrund og formål med planen. Baggru-iden for udarbejdelse af denne lokaiplan og samtidig formålet med planen er at bevare de historiske, - herunder også de kulturhistoriske -, værdier, som området er så rigt på. Det gælder såvel selve havnemolen som kalkovnen på Frederiksholmen og badehusene på Erikshale. Lokalpianområdets beliggenhed. Lokaiplanområdet ligger øst og syd for Marstal by og havn og omfatter landtangen Erikshale samt havnemolen og øen kaldet Frederiksholmen. Her ligger en gammel kalkovn, der tidligere har været indbygget i et redskabshus. Det egentlige molebyggeri startede i sin tid med Frederiksholmen som udgangspunkt. Planens indhold. I overensstemmelse med ovenstående formål indeholder lokaiplanen bestemmelser, der skal sikre, at de historiske og kulturhistoriske værdier bevares, at arealet kan anvendes til rekreativt formål, og at der ikke tilføres sådanne bygningsmæssige elementer, at det virker fremedartet for områdets nuværende karakter. Marstal Havns historie. Historien om Marstal Havn går langt tilbage. Oprindelig ydede den naturlige havn tilstrækkelig beskyttelse for de ældste tiders fiskere, som antagelig har boet her, så længe der har været mennesker på disse breddegrader. Det vidner de omfangsrige stenalderfundved:eller:i:.havflefl om. Også ved starten af den egentlige skibsfart fra Marstal har de naturlige haler, holme og grunde været et tilstrækkeligt værn, idet fartøjerne var af en ringe størrelse. Da fartøjerne efterhånden blev større og mere værdifulde og for tunge til at hale på land i en fart, opstod ønsket om en bedre beskyttelse, især af det sydlige, rummelige bassin: Vinterhavnen. I 1780 påbegyndte beboerne opførelse af 2 store stenkar (stenhobe) på grunden nord for Den lille Hale, senere kaldet Frederiksholmen eller Kalkovnen. Disse stenkar skulle beskytte havnen mod isgang fra øst. Havnens beskyttelse mod syd, Erikshale, blev ligeledes forstærket med store sten.

4 2. Forsøg på havnebyggeri i de kommende år strandede på myndighedernes modvilje. I 1824 blev Erikshale imidlertid gennembrudt 2 steder, og det gav anledning til starten på opførelsen af molen. Havnemolen. Initiativtager til opførelse af havnemolen var først og fremmest skipper Rasmus Jepsen (døbt 14/1 1781, død 13/4 1838). Denne mand havde befolkningens fulde tillid og var den fødte leder til at gå i spidsen for så stor en opgave. Ligeledes bør skipper Rasmus Madsen Rasmussen (5/ /2 1864) nævnes som foregangsmand. Den 28. januar 1825 starter molebyggeriet. Næsten 100 frivillige går med iver og lyst under flag og enigheds fane i gang med opførelsen af et bolværk rundt om Den lille Hale og med opførelse af stenmolen. Stenene henter man dels fra land, dels fra farvandet omkring havnen. Desuden tager skibene sten med hjem, når mulighed gives. Den 6. februar 1829 fisker man under store besværligheder en stor sten op fra grunden, blandt andet ved hjælp af 2 gangspil, og transporterer den til Halen ved hjælp af 14 heste og 50 mand. I 1913 fiskes samme sten op ud for Halen, der hele tiden skubber sig indad, og den opsættes som mindesten over forfædrenes indsats ved havnebyggeriet. Det arbejde, der var udført hidtil, var i det væsentligste gået ud på at sikre den sydlige del af havnen. Nord for Frederiksholmen havde man endnu kun lagt en række kampesten. Det gav et usikkert værn, hvad man grundigt fik at mærke den 18. december 1835, da en generalstorm af nordoest og stærke højvande sønderslog 34 skibe og 70 både i havnen. Imidlertid stod molebyggeriet stort set i stampe fra 1832 til 1837, da der ingen isvintre havde været og de nødvendige sten derfor ikke kunne komme over havnen. Derefter skred det godt frem igen, og i løbet af sommeren 1841 nåede molen frem på linie med Prinsebroen. Arbejdet med den var dermed bragt til en foreløbig afslutning. I begyndelsen af 1860-erne påbegyndtes den sidste del af havnemolen fra Prinsebroen og frem til Laaen. Dette arbejde var færdigt i Stormfloden i 1872, som førte store ødelæggelser med sig, bevirkede at man påbegyndte en forhøjelse af molen, som blev afsluttet i 1883.

5 3. I 1970-erne og 1980-erne er der udført store arbejder med blandt andet indretning af lystbådehavn og renovering af ældre kajer og bolværker. I 1990 er der udgravet nyt 5 m dybt sejliøb fra havneindløbet og ud mod Østersøen. Der er ligeledes foretaget en uddybning af havnebassinet fra indløbet og til beddingerne med henblik på, at større skibe skal kunne modtages til reparation i flydedok, som er taget i brug efteråret Kalkovnen. Nogle år efter påbegyndelsen af molebyggeriet i 1825 opførtes på Den lille Hale eller Frederiksholmen et hus på 6 fag til opbevaring af havnens redskaber, og i nogle år derefter blev Frederiksholmen benyttet ved reparation og kølhaling og byggeri af skibe. Fra 1. maj 1863 udlejede havnen Frederiksholmen (Frederiksminde) for et tidsrum af 10 år og for 10 rigsbankdaler om året til Hans Nielsen Hansen i Kongensgade og det må være ham, der har opført kalkbrænderiet, da han i oktober 1863 får borgerskab som kalkbrænder i Marstal. På billedet fra den tid får man et indtryk af, hvordan bygningen oprindelig så ud. Selve kalkovnen med den runde kuppel, som vi kender i dag, befandt sig inde i huset. Kalkbrænderiet skiftede ejer flere gange i årenes løb.i 1946 kom Marstal Turistforening ind i billedet, idet Kalkovnen nu betragtedes som et vartegn for Marstal Havn. Det blev derfor aftalt, at Turistforeningen skulle tage sig af vedligeholdelse af bygningen for at bevare den i fremtiden. Denne opgave er senere blevet overtaget af Sønderrendens Venner, som siden midten af 1970-erne har varetaget opgaven på bedste måde og tillige opsat borde og bænke på Frederiksholmen. Badehusene på Erikshale. Et karakteristisk træk ved badestranden på Erikshale er de 20 badehuse, som ligger der. Husene, - eller i det mindste de fleste af dem, har ligget der i hvert fald siden midten af 1930-erne. De har været brugt af byens borgere til blandt andet omklædning i forbindelse med badning. Der har tidligere været i hvert fald 23 huse, men nu er der kun 20 tilbage. De 3 er skyllet bort af havet.

6 4. Brugen af husene samt den karakteristiske silhuet, som tydeligt ses på fotoet på bilag nr. 1, udgør en kulturhistorisk værdi, der er nært knyttet til Marstal by og dens borgere. Forholdet til den øvrige planlægning. Lokalpianen er udarbejdet inden for rammerne af de bestemmelser, der er fastsat i kommuneplanen, hvor området har betegnelsen F 2. Efter disse bestemmelser skal arealet anvendes til formål af rekreativ karakter såsom strand og strandeng, og der må ikke ske yderligere bebyggelse af arealet. Området er ikke omfattet af anden kommunal planlægning end kommuneplanen. Lokalplanens retsvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalpianen må ejendomme, der er omfattet af den, ifølge kommuneplanens 31 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokaiplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen. Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation fra lokaiplanens bestemmelser, under forudsætning af, at det ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

7 5. I henhold til kommuneplanloven (Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i punkt 2.1. nævnte område: 1. Formål Formålet med denne lokalpian er at sikre, at odden Erikshale bevares som strand og strandeng, og at de 20 eksisterende badehuse bevares som de er nu. Endvidere skal kalkovnen på Frederiksholmen bevares med sin karakteristiske kuppel og skorsten, og ligeledes skal den gamle havne mole af kampesten bevares i sin nuværende tilstand. 2. Område og zonestatus Lokaiplanen afgrænses som vist på kortet på forsiden og omfatter matr. nr. 240 af Gudsgave, Marstal Lokalpianområdet ligger i landzone og skal forblive i landzone. 3. Områdets anvendelse Området må kun anvendes som strand og strandeng til rekreativt formål. De eksisterende 20 badehuse må fortsat anvendes til omklædning og ly Kalkovnen på Frederiksholmen må bevares og bruges som udflugts mål og vartegn for havnen. 4. Udstykninger Der må ikke foretages udstykning af nogen del af arealet. 5. Vej- og stiforhold Der udlægges ikke areal til nye veje i området Der må ikke etableres parkeringsplads inden for lokalplanområdet.

8 . 6. Lednings- og forsyningsanlæg Der må ikke etableres ledningsanlæg under nogen form i lokaiplanområdet bortset fra el-forsyning til kalkovnen på Frederiksholmen og til eventuelle ledefyr for skibsfarten. Elledninger skal være jordkabler. 7. Bebyggelsens omfang og placering Den eksisterende havnemole fra 1800-tallet skal bevares. Udseendet fremgår af fotos på bilag nr Kalkovnen på Frederiksholmen bevares som den er eller føres tilbage til sit oprindelige, udseende, sådan som det fremgår af beskrivelsen på side 3 og af foto på bilag nr De eksisterende badehuse, 20 i alt, må bibeholdes og vedligeholdes, men de må ikke udvides eller erstattes af nye huse. De tilladte mål og arealer fremgår af bilag nr. 3, Fortegnelse over badehusene. 8. Bebyggelsens ydre fremtræden Badehusene Udvendige bygningssider skal bevares som træværk. Ved reparation skal ligeledes anvendes træværk som udvendig beklædning Husenes tage må bevares som de er nu jfr. fotos i bilag nr. 3, Fortegnelse over badehusene. Ved udskiftning af tagdækningen skal anvendes tagpap i grå eller sort farve, bortset fra taget på hus nr. 3, der må erstattes af et nyt stråtag De eksisterende træterrasser ved husene må bibeholdes, men ikke udvides. Betonterrassen ved hus nr. 15 må bibeholdes eller erstattes af en træterrasse af samme størrelse. Kalkovnen Kalkovnen på Frederiksholmen må bevares,som den er, eller den må indbygges i et muret og kalket hus med tegltag, som det oprindelig har været tilfældet ifølge beskrivelsen på side 3 og foto på bilag nr. 2.

9 9. Ubebyggede arealer Ubebygget areal må bortset fra kystsikring ikke kultiveres eller på anden måde udsættes for indgreb i sin naturlige tilstand bortset fra et lille opholdsområde på Frederiksholmen ved Kalkovnen. Her må der i begrænset omfang slås græs med le eller tilsvarende redskab. 10. Vedtagelsespåtegninger Således vedtaget af Marstal Kommunalbestyrelse den..2/1q.j.9.q Ole Pihl I henhold til 27 i lov om kommuneplanlægning vedtages foranstående lokaiplan endeligt. Marstal Kommunalbestyrelse den..? J??1 Ole Pihl I1DRTDj FOE RETTE;i O.O491 AFD. KONTORET I i 4-ve r i - fl1ç fl(. Qzse INrCaT!D,C;z3C(?EIFC FETTE O2.C91 c c (5 Ia AFD. KONTORET I ÆRØSKØBING LYST rnokr (W. 4o 6EF \o4s TNieISen (Jetsassessor

10

11

12 Bilag nr. 3, side i Hus nr. 1. 3,46 x 3,47 Hus nr. 2. 1,82 x 2,47 12,0 m2. 4,49 m2.

13 Bilag nr. 3, side 2 2,67 x 3,92 Hus nr. 3. ( Hus nr. 4 G... 10,46 m2. - 2,38 x 4,11 9,78 m2 incl. dën åbne træterrasse.

14 Bilag nr. 3, side 3 Hus nr ,39 x 3,67. 2,78 x 4,64 5 Hus nr. 6. 8,77 m2 12,89 m2. åben træterrasse.

15 Bilag nr. 3, side 4 Hus nr. 7. Hus nr. 8. 3,87 x 3,92 2,10 x 2,51 15,17 m2 5,27 m2 åben træterrasse. åben træterrasse.

16 Bilag nr. 3, side 5. Hus nr. 9.,.. 2,32 x 2,48 1,61 x 1, Hus nr ,31 x 4,77 11,01 m2. 8,42 m2.. åben træterrasse...*....,

17 - f r pif jt,r: ; - :-- -, t)1- -..f 2. Hus nr ,40 x 2,90 6,96 m ø -... «- -- i t - - Hus nr. 12. ç- --) 2,48 x 2,80-6,94 m2 åben træterrasse. - :

18 Bilag nr. 3, side 7 S*r- Hus nr ,08 x 3,13 f - - 9,64 m2 åben træterrasse. 4 ti - I & - _-4._ Hus nr ,34 x 3,49 11,65 rn2.

19 Bilag nr. 3, side 8 ; -tc-m - t- -r r4-:., r4 - Hus nr ,92 x 2,70 5,18 m2 åben betonterrasse. Hus nr ,12 x 2,33 4,93 m2 åben træterrasse.

20 Bilag nr. 3, side 9 I c Hus nr. 17. Hus nr ,63 x 4,15 2,21 x 2,85 10,91 m2 6,29 m. åben træterrasse.

21 Bilag nr. 3, side 10 Hus nr ,34 x 3,42 11,42 m2 åben træterras se. 1 &.$ *..,. _.,, Hus nr. 20. L S -.. 2,17 x 2,67 5,79 m2 åben træterrasse.

I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE

I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE Side REDEGØRELSE Lokalpianens område Lokalpianens formål Lokalpianens indhold Forholdet til Øvrig planlægning m.m Lokalpianforslagets retsvirkninger Lokalpianens retsvirkninger

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLAN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 06-004 ldrætsanlæg M. M., PROVSTEJORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens indhold Lokalplanens forhold til

Læs mere

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER.

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER. DUDME KOMMUNE LO KALPLAN nrml9 BO LIG OM R Å&DE VED GARTNERVÆNGET I HESSELAGER. INDHOLD Indholdet af Lokalplanens Lokaiplanens Lokalplan nr lokalpianen forhold retsvirkninger 19 1. Lokaiplanens formål

Læs mere

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91 l LOKALPLAN NR. 1.11 1991 THYHOLM KOMMUNE 7/91 THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.11 for et boligområde i den sydøstlige udkant af Hvidbjerg by INDHOLD: side Redegørelse for lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

I NDHOLD 2. 2. 2. 3. 5. 5. 5. 5. 5. 6. fra B. andre myndigheder. Kort over lokalpianområdet 6. 7.~ 7. b. Eventuelle tilladelser eller dispensationer

I NDHOLD 2. 2. 2. 3. 5. 5. 5. 5. 5. 6. fra B. andre myndigheder. Kort over lokalpianområdet 6. 7.~ 7. b. Eventuelle tilladelser eller dispensationer I NDHOLD Området for lokaiplanen side 1. Nuværende forhold Indhold af lokalpl~nen Lokalplanens forhold til anden planlægning for området Lokalpianens retsvirkninger Afsnit 1. Lokalpianens formål 2. Område

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. LOKALPLANENS REDEGØRELSE:

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. LOKALPLANENS REDEGØRELSE: VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-03. Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Side Lokalplanens indhold... 1. Lokalplanens

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6.05 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN side 1. Lokalplanens formål... 1 2. Område og zonestatus... 1. 2 3. Område A's anvendelse... 2 4. Område B's

Læs mere

3. Omr&dets anvendelse. 5. Ledningsanlæg 6. Bebyggelsens placering og omfang. 8. Ubebyggede arealer. 9. Vedtagelsespå.tegninger. Indholdsfortegnelae.

3. Omr&dets anvendelse. 5. Ledningsanlæg 6. Bebyggelsens placering og omfang. 8. Ubebyggede arealer. 9. Vedtagelsespå.tegninger. Indholdsfortegnelae. Indholdsfortegnelae. Side 1: Planens indhold Forhold til den øvrige planlægning Lokalpianens retsvirkninger Side 2: 1. Formå.]. 2. Ornr&de og zonestatus 3. Omr&dets anvendelse 1~ Veje 5. Ledningsanlæg

Læs mere

LOKALPLAN NR

LOKALPLAN NR LOKALPLAN NR. 0 51.01.01 NYT OMRÅDE TIL OFFENTLIGE FORMÅL I ØRBÆK BY. \~/ ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 1991. i INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE LOKALPLANENS REDEGØRELSER Lokalpianens baggrund Lokaiplanområdets

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by.

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. ÆRØSKØBING KOMMUNE 1 Indhold Redegørelse side 3 Tillæg til kommuneplan 5 Lokalplan 7 Formål 8 Område og zonestatus 8 Områdets anvendelse 8 Udstykninger

Læs mere

Lokalplan 66. Stenhavegård

Lokalplan 66. Stenhavegård Lokalplan 66 Stenhavegård R E D E G Ø R E L S E INLEDNING Området, som er omfattet af lokalplan nr 66, er beliggende i UsserØd, mellem Stampevej og Breeltegårds arealer Området afgrænses mod syd af Stampevej,

Læs mere

LOKALPLA.N NR. 11.1 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMI ~1UNE IVIAJ 1981.

LOKALPLA.N NR. 11.1 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMI ~1UNE IVIAJ 1981. LOKALPLA.N NR. 11.1.0 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMI ~1UNE IVIAJ 1981. ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN 11.1 REFSVINDINGE BY INDHOLDET AF LOKALPLA1~IFORSLAGET Loaklplanen omfatter hele landsbyen Refsvindinge. Planen

Læs mere

T LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune.

T LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune. T. 22.10 LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 10 vedrører at ubebygget område øst for Tornerosevej og fastlægger, at området kun må anvendes til boligformål, og at bebyggelsen

Læs mere

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TL OFFENTLGT FORMÅL (KRKE OG KRKEGÅRD) HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE SKANDERBORG KOMMUNE 1985 NDHOLDSFORTEGNELSE SDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ I AVNSLEV VED NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1987 I NDHOLDS FORTEGNELSE Indledning Lokaiplanens indhold 2 Forholdet til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan 3.8. For område til offentlige formål i Havnsø by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L30800

Lokalplan 3.8. For område til offentlige formål i Havnsø by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L30800 Lokalplan 3.8 For område til offentlige formål i Havnsø by Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 21.12.1985 3011501L30800 Bjergsted kommune Lokal plan n r. 3.8 for et område til offentlige formål

Læs mere

Beliggende; Lokalplanen omfatter et område på ca. 5,4 ha og er centralt beliggende i Vamdrup by, afgrænset af KONGEÅEN, jernbanen og et boligområde.

Beliggende; Lokalplanen omfatter et område på ca. 5,4 ha og er centralt beliggende i Vamdrup by, afgrænset af KONGEÅEN, jernbanen og et boligområde. MB lifii i R E D E G Ø R E L S E Vamdrup Kommune Offentligt fritidsområde (stadion-park). Beliggende; Lokalplanen omfatter et område på ca. 5,4 ha og er centralt beliggende i Vamdrup by, afgrænset af KONGEÅEN,

Læs mere

KOMMUNE ULLERSLEV LOKALPLAN NR.20 FOR ET BOLIGOMRÅDE I BÖNDEMOSÉN ULLERSLEV BY. RETTEN~I i~1ye?org. 17~.1h89~O9:42: OOOO5OO-~.OO. 103914 Sti -.

KOMMUNE ULLERSLEV LOKALPLAN NR.20 FOR ET BOLIGOMRÅDE I BÖNDEMOSÉN ULLERSLEV BY. RETTEN~I i~1ye?org. 17~.1h89~O9:42: OOOO5OO-~.OO. 103914 Sti -. ULLERSLEV LOKALPLAN KOMMUNE NR.20 RETTEN~I i~1ye?org -~ kun:gvid~3tmed MSTEMPLINGJA~ DOMMERKONmREJ-~KASSEKONTRo~ppARAT E 133284~~ 17~.1h89~O9:42: OOOO5OO-~.OO. 103914 Sti -., FOR ET BOLIGOMRÅDE I BÖNDEMOSÉN

Læs mere

NYBORG KOMMUNE. Lokaiplan. nr. 28. for et område til offentlige formål i Skahoeshuse.

NYBORG KOMMUNE. Lokaiplan. nr. 28. for et område til offentlige formål i Skahoeshuse. NYBORG KOMMUNE Lokaiplan nr. 28 for et område til offentlige formål i Skahoeshuse. NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 FOR ET ~1~RÅDETIL OFFENTLIGE FORMÅL I SKABOESHUSE. REDEGØRELSE LOKALPLANENS BAGGRUND Lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR SLAGSL UNDE

LOKALPLAN NR SLAGSL UNDE Stenløse kommune I / I ts \ / / I \/ \!/ I6 /- - / \ II, i I \\ :1 - // / ø // \ _\ \\ - oåkegd - \ \ Sç_ S1a9slwcieKyrkc \\ LOKALPLAN NR. 9.5.01 SLAGSL UNDE Vedtaget at Stenløse Byråd den 20 maj 1987

Læs mere

Lokalplan nr. 104 SUNDSØRE KOMMUNE. - Furcentret. December 2003

Lokalplan nr. 104 SUNDSØRE KOMMUNE. - Furcentret. December 2003 Lokalplan nr. 104 - Furcentret December 2003 SUNDSØRE KOMMUNE Lokalplan nr. 104 - Furcentret. Indhold Lokalplanens baggrund...side 3 Lokalplanområdet...side 3 Lokalplanens indhold...side 4 Lokalplanens

Læs mere

J.nr. 88 0018 5. Anmelder: Matr.nr. 144 Tommerup by, Tommerup LOKALPLAN NR. 44 CENTEROMRÅDE I TOMMERUP BY. Endelig godkendt d. 20. januar 1988.

J.nr. 88 0018 5. Anmelder: Matr.nr. 144 Tommerup by, Tommerup LOKALPLAN NR. 44 CENTEROMRÅDE I TOMMERUP BY. Endelig godkendt d. 20. januar 1988. Matr.nr. 144 Tommerup by, Tommerup J.nr. 88 0018 5. Anmelder: LANDINSPEKTØRERN~ MØLLER CI1RISTENS~N WILLY DOLLERUP LEHMANN MADSEN FREDERIK RIEGELS LOKALPLAN NR. 44 CENTEROMRÅDE I TOMMERUP BY Endelig godkendt

Læs mere

Lokalplan 1.18 Hanstholm Trafikhavn Hanstholm kommune

Lokalplan 1.18 Hanstholm Trafikhavn Hanstholm kommune Lokalplan 1.18 Hanstholm Trafikhavn Hanstholm kommune l offentlighedsfase i perioden 5. januar - 2. marts 1989. INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse for lokalplanen Baggrund for lokalplanen Lokalplanens indhold

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Marstal Kommune Lokalplan nr. 40

Marstal Kommune Lokalplan nr. 40 Marstal Kommune Lokalplan nr. 40 Indholdsfortegnelse Lokalplanens indhold: 2 Forholdet til den øvrige planlægning: 2 Lokalplanens retsvirkninger 4 Lokalplanens midlertidige retsvirkninger 4 1. Formål 5

Læs mere

LOKALPLAN 25 HERLEV KOMMUNE.

LOKALPLAN 25 HERLEV KOMMUNE. LOKALPLAN 25 I HERLEV KOMMUNE. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 25 vedrører en ubebygget grund ved J.E. Pitznersvej nord for "Marielyst'' og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen skal opføres

Læs mere

LOKALPLAN NR. 32 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 32 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 32 vedrører et ubebygget område mellem Klausdalsbrovej og Sennepshaven vest for vandtårnet og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen

Læs mere

Lokalplanen fastlægger hovedretninger for områdets anvendelse. REDEGØRELSE FOR FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING

Lokalplanen fastlægger hovedretninger for områdets anvendelse. REDEGØRELSE FOR FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 9-9208 Spang Nord bådebroer BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanen omfatter et areal på ca. 3.800 m 2 beliggende på en del af pynten ved Spang Nor i Ulkebøl. Området er beliggende

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A.

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-13 Lokalplan for et område til erhvervsformål, beliggende ved Herlev Mark i Hårlev. Svend Andersen Plastic Industri R/S er beliggende på en del af arealet. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lokalplan nr. 96. for et område ved Nordre Fasanvej, hovedtransformerstation

Lokalplan nr. 96. for et område ved Nordre Fasanvej, hovedtransformerstation Lokalplan nr. 96 for et område ved Nordre Fasanvej, hovedtransformerstation September 1997 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området til offentlige formål i form af kommunalt

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988

LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988 I LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988 I REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Nærværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af Boligselskabet Limfjorden s aktuelle planer om at opføre ca. 50

Læs mere

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej)

Lokalplan nr. 74. for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Lokalplan nr. 74 for et område mellem Fuglebakkevej og Duevej (Skolen på Duevej) Oktober 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området (Skolen på Duevej) til undervisningsformål

Læs mere

Lokalplan Vejleå Kirke

Lokalplan Vejleå Kirke Lokalplan 1.20 Vejleå Kirke Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE - LOKALPLAN 1.20 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen indeholder bestemmelser om anvendelsen af et areal i den vestlige del af Ishøj Bycenter.

Læs mere

Lokaiplan nr. 63. Kerteminde kommune. Bygning til opbevaring af fiskeredskaber ved Sydstran den. September 1997

Lokaiplan nr. 63. Kerteminde kommune. Bygning til opbevaring af fiskeredskaber ved Sydstran den. September 1997 Lokaiplan nr. 63 Bygning til opbevaring af fiskeredskaber ved Sydstran den September 1997 Kerteminde kommune Indhoidsfortegnelse Baggrund for lokalpianen i Hvad er en lokalpian? i Lokaiplanens indhold

Læs mere

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000 ~li 0 Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Indhoidsfortegnelse Lokalpianens redegørelse Lokalpianens baggrund 4 Forhold til anden planlægning 4 Forsyningsforhold

Læs mere

MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. FU~ I{ LS.

MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. FU~ I{ LS. i~ MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN FU~ I{ LS. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE side I Hvad er en lokaiplan : I Lokaiplanens område 2 Lokalpianens

Læs mere

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-22 Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Indhold Lokalplanens baggrund 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR VALLØ KOMMUNE. Udarbejdet af teknisk forvaltning, Teknisk afd. Udgivet af Vallø kommune, maj 1993.

LOKALPLAN NR FOR VALLØ KOMMUNE. Udarbejdet af teknisk forvaltning, Teknisk afd. Udgivet af Vallø kommune, maj 1993. LOKALPLAN NR. 4-05 FOR VALLØ KOMMUNE Udarbejdet af teknisk forvaltning, Teknisk afd. Udgivet af Vallø kommune, maj 1993. Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ

Læs mere

LDKALPLAN NR. 4.1 FOR TÅRUP STRAND ØRBÆK KOMMUNE FEBRUAR 1980

LDKALPLAN NR. 4.1 FOR TÅRUP STRAND ØRBÆK KOMMUNE FEBRUAR 1980 LDKALPLAN NR. 4.1 FOR TÅRUP STRAND ØRBÆK KOMMUNE FEBRUAR 1980 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN LL1 CAMPINGPLADS VED TARUP STRAND I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. jüni 1975) fastsættes herved følgende

Læs mere

Lokalplan 1.7. For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse:

Lokalplan 1.7. For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: Lokalplan 1.7 For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 20.08.1982 3011501L10700 BJERGSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.7 FOR ET OMRÅDE TIL FRITIDSAKTIVITETER

Læs mere

LOKALPLAN. nr.37 RINGE KOMMUNE. område til BOLI GFORMAL ve.d SVINGET RINGE

LOKALPLAN. nr.37 RINGE KOMMUNE. område til BOLI GFORMAL ve.d SVINGET RINGE LOKALPLAN nr.37 område til BOLI GFORMAL ve.d SVINGET RINGE RINGE KOMMUNE RINGE KOMMUNE.. LOKALPLAN NR. 37 INDHOLDSFORTEGNELSE Lokaiplanens redegørel ser Beskrivelse af lokalpianens indhold Bilag A Lokalpianens

Læs mere

LANGESKOV KOMMUNE LANGESKOV LOKAL PLAN

LANGESKOV KOMMUNE LANGESKOV LOKAL PLAN LANGESKOV KOMMUNE LANGESKOV LOKAL PLAN NR18 1984 LANGESKOV KOMMUNE Lokalpian nr.18 for et offentligt område i Langeskov Dato: 30.05.1984 J.nr.O1.02.05.P16/106-84 Revideret: 3/1-1985 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller ^P LOKALPLAN 2.12 Klitmøller Sommerhusområde ved Kræn Tækkersvej Januar 1991. Fremlagt til offentlig debat i perioden 10.10. - 5.12.1990 INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse for lokalplanen Lokalplanområdets

Læs mere

LOKALPLAN 2-05 Lyngvejens stadion

LOKALPLAN 2-05 Lyngvejens stadion LOKALPLAN 2-05 Lyngvejens stadion KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 2-05 LYNGVEJENS STADION REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING I OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 31 FOR ET OMRÅDE VED NYLANDSVEJ I BALLEN

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 31 FOR ET OMRÅDE VED NYLANDSVEJ I BALLEN SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 31 FOR ET OMRÅDE VED NYLANDSVEJ I BALLEN REDEGØRELSE Redegørelse Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkning LOKALPLANTEKSTEN 1. Lokalplanens formål

Læs mere

Lokalplan nr. 70 og kommuneplantillæg nr. 4. for en campingplads og ferielejligheder i Gedser

Lokalplan nr. 70 og kommuneplantillæg nr. 4. for en campingplads og ferielejligheder i Gedser Lokalplan nr. 70 og kommuneplantillæg nr. 4 for en campingplads og ferielejligheder i Gedser 1 Gedser Indledning... 3 Beskrivelse af lokalplanområdet... 3 Baggrunden for lokalplanens tilvejebringelse...

Læs mere

"rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL

rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL "rn ROSKILDE KOMMUNE i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 231 for ungdomsboliger på Himmelev Bygade 27, REDEGØRELSE FOR

Læs mere

LDKALPLAN NR. 1.6 FOR ØKSENDRUP BY ØRBÆK KOMMUNE DKTDBER 1980

LDKALPLAN NR. 1.6 FOR ØKSENDRUP BY ØRBÆK KOMMUNE DKTDBER 1980 LDKALPLAN NR. 1.6 FOR ØKSENDRUP BY ØRBÆK KOMMUNE DKTDBER 1980 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN 1.6 FOR ØKSENDRUP BY I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser

Læs mere

for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej

for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej Vejlé kommune. Teknisk forvaltning December 1989 Lokalpian nr. 104 for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej.~ ) VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING November 1989 Lokalpian nr. 104 for et boligområde ved

Læs mere

Lokaiplan nr. 30. for et område til boligformål ved og Dyrehavevej

Lokaiplan nr. 30. for et område til boligformål ved og Dyrehavevej NYBORG KOMMUNE Lokaiplan nr. 30 for et område til boligformål ved og Dyrehavevej Steensvej NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 For et område til boligformål ved Steensvej og Dyrehavevej REDEGØRELSE: LOKALPLANENS

Læs mere

KOMMUNE NYBORG. nr. 25. Lokaiplan. for et åmråde til måler- og regulatorstation ved Strandskovgård i Bovense sogn.

KOMMUNE NYBORG. nr. 25. Lokaiplan. for et åmråde til måler- og regulatorstation ved Strandskovgård i Bovense sogn. NYBORG KOMMUNE Lokaiplan nr. 25 for et åmråde til måler- og regulatorstation ved Strandskovgård i Bovense sogn. 1. NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 25 FOR ET OMRÅDE TIL MKLER OG REGU LATORSTATION VED STRANDSKOVGÅRD

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE. LOKALPLAN Sic

OTTERUP KOMMUNE. LOKALPLAN Sic OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN Sic JANUAR 1994 LOKALPLAN S i c OMRÅDE TIL FRIAREAL VED HASMARK STRAND PRIS: 50KR. -. KOMMUNALBESTYRELSENS HENSIGT MED LOKALPLANEN OG INDHOLDET AF LOKAL PLANEN. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

LOKALPLAN NR. B BOLIGOMRÅDE VED MOSEVEJ I TÅRUP

LOKALPLAN NR. B BOLIGOMRÅDE VED MOSEVEJ I TÅRUP LOKALPLAN NR. B 12.04.01 BOLIGOMRÅDE VED MOSEVEJ I TÅRUP ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN B 12.04.01 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLANENS REDEGØRELSER Side Lokaiplanens formål

Læs mere

Lokalplan Boldfælleden ved stranden

Lokalplan Boldfælleden ved stranden Lokalplan 1.10 Boldfælleden ved stranden Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE - LOKALPLAN 110 Lokalplanens indhold Lokalplanen, der omfatter arealet begrænset af Ishøj Strandvej mod nord, Store Vejleå og kommunegrænsen

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Søndre Ringvej/Vestre Alle (Vestre Skole) LOKALPLAN 10.02

Silkeborg Kommune. Område ved Søndre Ringvej/Vestre Alle (Vestre Skole) LOKALPLAN 10.02 Silkeborg Kommune Område ved Søndre Ringvej/Vestre Alle (Vestre Skole) LOKALPLAN 10.02 Matr. nr. 1 at m.fl. Silkeborg markjorder S t empe 1f r i Akt : Skab nr. &r-?;> i-, Anmelder : Stadsinge4nleren 8

Læs mere

LOKALPLAN NR. 2 i Herlev kommune.

LOKALPLAN NR. 2 i Herlev kommune. LOKALPLAN NR. 2 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 2 vedrørende et stort set ubebygget område øst for Højsletten og fastlægger, at området kun må anvendes til boligformål, og at bebyggelsen

Læs mere

POUL KAMPMANN FAABORG

POUL KAMPMANN FAABORG or ~ ~ I Matr. nr. 16 d Millinge-Østerby byer, Svanninge 1/ i;~ sogn. ri ~ ANMELDER: ADVOKAT POUL KAMPMANN FAABORG LOKALPLAN 6.06. FÅBORG KOMMUNE INDHOLDET AF LOKALPLANFORSLAGET Kommunalbestyrelsen Ønsker

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 Lokalplan for et boligområde i Hårlev by. INDHOLDSFORREGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A

Læs mere

Nørre Alslev Kommune. Lokalplan nr. 15. Fritidshavn

Nørre Alslev Kommune. Lokalplan nr. 15. Fritidshavn Nørre Alslev Kommune Lokalplan nr. 15 Fritidshavn 12^ ^N ' ' 5 O CO '-^ j**"7 ^ H N^' 2*2 '^^r- ^^5 i«ii4 IWM; ;; (/) " < / u REDEGØRELSE s ^ il< [ T J i, j-i.-- 1 *" Z (C K ;:cz -I >-^ Q 1. LOKALPLANOMRADETS

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr 8 Vamdrup kommune

Lokalplan nr 8 Vamdrup kommune andinspektørfirmaet Jeppesen. & Bjerre 'A Akieltorv 2 A. 6000 Kolding Tif, 05 52 05 77.v r: -"- v "'F?3

Læs mere

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING NOV 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE ------------------------------ Redegørelse Lokalplanens Lokalplanens baggrund og område indhold

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. BE

LOKALPLAN NR. BE LOKALPLAN NR. BE 31.09.01 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE INDHOLDET AF LOKALPLANFORSLAGET Kommunalbestyrelsen Ønsker gennem nærværende lokaiplan at fastlægge ret ningslinier for udlæg af blandet bolig-

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4

Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplan for et område ved Hovedgaden, Hårlev BRANDSKILDEGÅRDEN Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplanens tekst Side

Læs mere

LOKALPLAN NR. 30 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 30 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 30 vedrører Herlev skole, som ligger mellem Herlev Bygade og Herlev Hovedgade. Skolen skal nedlægges og bygningerne ønskes indrettet

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen

LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-01 LYSTBÅDEHAVN REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Nærværende lokalplan 3-01

Læs mere

NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense.

NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense. NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense. NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 FOR OMRÅDER I BOVENSE REDEGØRELSE: LOKALPLANENS BAGGRUND. Lokalplanen er foranlediget af ønsket om at sikre en beskeden

Læs mere

DEL AF MARSTAL I MÅL 1:4.000 LOKALPLAN NR. 5 I. L meter

DEL AF MARSTAL I MÅL 1:4.000 LOKALPLAN NR. 5 I. L meter MARSTAL KOMMUNE DEL AF MARSTAL I MÅL 1:4. L 1 2 meter LOKALPLAN NR. 5 I INDHOLDSFORTEGNELSE -kapr.34 939 Side 1: Planens indhold Forhold til den Øvrige planlægning Lokaiplanens retsvirkninger Side 3: 1.

Læs mere

Marstal kommune LOKALPLAN NR UM.1YYJ. 4Ç~RKE RUDKØB i HG. Kort i mål i : over Marstal by. Grænse for lokalpianens

Marstal kommune LOKALPLAN NR UM.1YYJ. 4Ç~RKE RUDKØB i HG. Kort i mål i : over Marstal by. Grænse for lokalpianens 29.UM.1YYJ Marstal kommune 4Ç~RKE RUDKØB i HG K.Pm.D~GTM,ØA~STEMPL~M3AF DOMM~RKolgT~~~y$ kasslorflrø~p.~,..~ -H O18958~.~ 21.1O.~~[~9:3~ 0000700 00 ii&.~i3 311 01 Kort i mål i : 4.000 over Marstal by.

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 SKOLEPARKEN I BRUNDBY 1. ETAPE

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 SKOLEPARKEN I BRUNDBY 1. ETAPE SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 SKOLEPARKEN I BRUNDBY 1. ETAPE REDEGØRELSE Redegørelse Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkning LOKALPLANTEKSTEN 1. Lokalplanens formål 2. Lokalplanens

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS Lokalplan 24 for et nyt boligområde i Ødis, Vamdrup kommune. INDHOLD Beskrivelse af lokalplanforslagets område Lokalplanforslag Kortbilag

Læs mere

LOKALPLAN RIR 25. FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND

LOKALPLAN RIR 25. FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND LOKALPLAN RIR 25 FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND LOKALPLAN NR. 25 for et sommerhusområde ved Lendrup strand. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende

Læs mere

Kerteminde kommune. LOKALPLAN NR.52 BOLIGER PÅ DET NIEDLÄGTE JERNBANEAREAL I MESINGE.

Kerteminde kommune. LOKALPLAN NR.52 BOLIGER PÅ DET NIEDLÄGTE JERNBANEAREAL I MESINGE. Kerteminde kommune. LOKALPLAN NR.52 BOLIGER PÅ DET NIEDLÄGTE JERNBANEAREAL I MESINGE. 1 Lokalpianens baggrund. Kerteminde kommune gav den 2. juli 1993 landzonetilladelse til udstykning af en parcelhusgrund

Læs mere

Lokalplan 2.31 Klitmøller

Lokalplan 2.31 Klitmøller Lokalplan 2.31 Klitmøller Boligområde på Møllebakken Lokalplan endelig godkendt d. 7. juni 2001 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens

Læs mere

Vallø kommune - Lokalplan 1-17

Vallø kommune - Lokalplan 1-17 Vallø kommune - Lokalplan 1-17 Lokalplan for et område til erhverv i Hårlev Indhold Lokalplanens redegørelse Lokalplanens indhold 3 Støjforhold 3 Lokalplanens forhold til anden kommunal planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

EGEBÆK-HVIDING. Egeparken LOKALPLAN NR

EGEBÆK-HVIDING. Egeparken LOKALPLAN NR EGEBÆK-HVIDING Egeparken LOKALPLAN NR. 06.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål. 2 Område og zonestatus. 3 Områdets anvendelse. 4 Udstykninger. 5 Vej- og stiforhold. 6 Spor- og ledningsanlæg.

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for Ølsted Skole. Marts Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for Ølsted Skole. Marts Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 07.9 for Ølsted Skole Marts 1981 Frederiksværk Kommune FREDERIKSVÆRK KOMMUNE Lokalplan 07.9. Udvidelse og ombygning af Ølsted skole. Udarbejdet af bygningsforvaltningen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 74. Supplement til sommerhuslokalplanerne nre. 58, 59 og 60. NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning

LOKALPLAN NR. 74. Supplement til sommerhuslokalplanerne nre. 58, 59 og 60. NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning LOKALPLAN NR. 74 Supplement til sommerhuslokalplanerne nre. 58, 59 og 60 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning I NDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse Lokalplanens baggrund og indhold Lokalpianens retsvirkninger

Læs mere

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR. 1-12 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Redegørelser: Beskrivelse af lokalplanens indhold... 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Lokalplanens

Læs mere

NYBORG KOMMUNE. for et område til holigformål Pilsgårdvej.

NYBORG KOMMUNE. for et område til holigformål Pilsgårdvej. NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr1 22 for et område til holigformål Pilsgårdvej. ved NYBORG KONMUNE LOKALPLAN NR. 22 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL VED PILSGÅRDVEJ. REDEGØRELSE: LOKALPLANENS BAGGRUND Lokaiplanen

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR.

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 SOMMERHUSOMRÅDE VED MÅRUP ØSTERSTRAND 1 REDEGØRELSE Nærværende lokalplan nr. 35 skal danne grundlag for udstykning af et ca. 4.500 kvm område af matr. nr. 1 ac, Nordby Hede,

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 212 Boligbebyggelse ved Ringstedvej 70-74, REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Lokalplanens baggrund: Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE Lokalpian nr. 14.

KERTEMINDE KOMMUNE Lokalpian nr. 14. KERTEMINDE KOMMUNE Lokalpian nr. 14. For et offentligt omrade mellem Hans Schacksvej, Borgmester Hansensvej, Askvej. AUG. 1982 . INDHOLDS FORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN. side Indledning 2 Lokalpianens

Læs mere

Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT

Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR.72 FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT o GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 72 Lokalplan for et område til campingplads på Anholt. l jss J E2 *S ' ' : ' -"^ 2J

Læs mere

LOKALPLAN NR. 22 VED ØSTERGADE ROSEN VÆNGET KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 22 VED ØSTERGADE ROSEN VÆNGET KOMMUNE LOKALPLAN NR. 22 OFF. OMRADE ROSEN VÆNGET VED ØSTERGADE OG NØRRE AABY KOMMUNE NØRRE AABY KOMMUNE Teknisk forvaltning ~L Oô. c7~r ~< J.nr. 27-4 nr. 22 - EK/ak 1W. Matr.nr.: 31b, alle 31Z, 31ad, 31ag ~ af

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 1. E. 6-01 for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej REDEGØRELSEN...1 LOKALPLANENS INDHOLD...1 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...1 1 LOKALPLANENS FORMÅL:...3

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Lokalpian nr. 17 For et område til vandrerhjem mellem. Kerteminde markjorder

KERTEMINDE KOMMUNE. Lokalpian nr. 17 For et område til vandrerhjem mellem. Kerteminde markjorder KERTEMINDE KOMMUNE Lokalpian nr. 17 For et område til vandrerhjem mellem Skovvej og Tyveleddet, del af matr. nr. 26 Kerteminde markjorder sept. 1983 INDHOLDSFORTEGNELSE. REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN~ Side.

Læs mere

Redegørelse til lokalplan nr. h.2.1. for et område til sommerhusbebyggelse.

Redegørelse til lokalplan nr. h.2.1. for et område til sommerhusbebyggelse. Redegørelse til lokalplan nr. h.2.1. for et område til sommerhusbebyggelse. Lokalplanen baggrund og område. Lokalplanen er udarbejdet for at fastlægge/sikre området til sommerhusbebyggelse. Området, som

Læs mere

LOKALPLAN NR. 45 SOMMERHUS OMRÅDE VED BÅRING VIG NØRRE AABY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 45 SOMMERHUS OMRÅDE VED BÅRING VIG NØRRE AABY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 45 SOMMERHUS OMRÅDE VED BÅRING VIG NØRRE AABY KOMMUNE NØRRE AABY KOMMUNE Teknisk forvaltning Ol.02.05:P16 ML/ak Lokaiplan nr. 45 A~6 ~23~ ~ - ~ (~4~ STEMPELMÆRKE RETTEN I MIDDELFART KUN GY~OIGTMED

Læs mere

LOKALPLAN 4-13 Adventkirken

LOKALPLAN 4-13 Adventkirken LOKALPLAN 4-13 Adventkirken KØGE KOMMUNE 1987 LOKALPLAN 4-13 ADVENTKIRKEN INDHOLD : side Redegørelse Forhold til anden planlægning 5 6 Retsvirkninger 7 Lokalplanen 9 Kortbilag bagerst i hæftet KØGE KOMMUNE,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 004.240

LOKALPLAN NR. 004.240 LOKALPLAN NR. 004.240 For et område i Christiansminde 4 SVENDBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning plan- og udviklingsafdelingen september 1991 Hvad er en lokaiplan En lokalpian er en plan, hvori byrådet kan

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 22 HERLEV KOMMUNE.

LOKALPLAN NR. 22 HERLEV KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 22 I HERLEV KOMMUNE. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 22 vedrører Birkholm kirkegård, som ligger øst for Hjortespringvej og fastlægger, at området kun må anvendes til offentlige formål

Læs mere

LOKALPLAN 11-002 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING APR 1982

LOKALPLAN 11-002 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING APR 1982 E LOKALPLAN 11-002 PLEJEHJEM, VEJGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING APR 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Side Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens indhold Lokalplanens forhold til

Læs mere