INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT"

Transkript

1 Møde den: 24. juni 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger, Helene Kamp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen, Tilde Mette Juul, Iris Hauksdottir, Pernille Munkebo Hussmann (referent) Fraværende: Anne Strandsbjerg Petersen Institut for Pædagogik Fuldmægtig Dato: 13. juli 2010 Side 1/6 1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser 3. Uddannelsesøkonomi 4. Uddannelsesreformprocessen 5. Undervisningsplaner 6. Advisory Board for Pædagogisk filosofi 7. Specialefolder 8. Studienævnsmøder Efteråret Evaluering af undervisning Efterår Evt. 11. Meritter og dispensationer Ad 1: Godkendelse af dagsorden Godkendt, med tilføjelse af Evaluering af undervisning E2009 som punkt 9 Ad 2: Meddelelser Ansøgertal: På Pædagogisk filosofi har man lempet adgangskravene til suppleringen og antallet af ansøgere ser bedre ud end forventet; 53 i alt - 17 i Århus og 36 i København. Der kommer muligvis flere, da der er optagelse frem til 20. august. Hvis kravet om 20 tilmeldte studerende for at oprette hold gælder, er det usikkert om Pædagogisk filosofi overhovedet udbydes i Århus. Man har diskuteret muligheden for at betale Århus-suppleringsstuderendes rejse til København, men det er ikke en mulighed, idet der ikke hjemmel hertil. På Pædagogisk sociologi kommer man til at bruge adgangsbegrænsningen. På Pædagogisk antropologi er der en stigning i ansøgertal, men man kommer sandsynligvis ikke til at bruge adgangsbegrænsningen. Dog er antallet af 2. og 3. prioriteter endnu ikke opgjort. Institut for Pædagogik Aarhus Universitet Tuborgvej København NV Tlf.: Fax: dpu@au.dk

2 Side 2/6 Generel stigning i ansøgertal for hele DPU. Studenterinstruktorer: Prodekan for uddannelse Søren Kruse har meddelt, at antallet af studenterinstruktorer på instituttet beskæres. Dette sker for at kunne tilføre Bacheloruddannelsen instruktorer, uden at ordningen samlet set fordyres. Det betyder, at der i fremtiden er to instruktorer i København og kun én instruktor i Århus. Ingen supplering i Århus: Det er meldt ud fra den øverste ledelse, at der ikke udbydes supplering i Århus inden for instituttets tre kandidatuddannelser. Ansættelse: Jonas Lieberkind er midlertidigt ansat som post.doc. Ad 3: Uddannelsesøkonomi Kommissoriet for Uddannelsesøkonomiudvalget har været at beskrive en økonomimodel til budgettering, monitering og økonomisk styring af uddannelserne. Målet er at nå 51 AT/STÅ i gennemsnit i 2013, svarende til en effektivisering på ca. 28 %. Studielederne har kritiseret, at der i dokumentet står, at der ikke holddeles. Det er ikke rigtigt. Der eksperimenteres allerede med holddeling der er dog umiddelbart ingen økonomiske fordele ved holddeling. Erfaringen er, at holddeling koster. Studielederne har endvidere anfægtet ideen om at nedskrive normerne for specialet samt, at man fremover skal finansiere specialeseminarer ved at tage en del af de studerendes vejledningstimer. Ønsker man fortsat at udbyde fagspecifikke specialeseminarer på instituttet, kan den modulansvarlige VIP enten arbejde gratis, man kan tage timerne fra de studerendes vejledningstimer og dermed skære i normen, eller man vælge slet ikke at oprette specialeseminarer og lade Akademisk Skrivecenters specialeseminar være det eneste tilbud. Fra timeramme til timenorm: Studielederne har advaret imod at lave en ren rammestyring, da det vil betyde, at studielederen/studienævnet skal i forhandling om timer med kolleger. Til gengæld ønsker man, at rammen indeholder flere kategorier end undervisning og vejledning. Det er ok, at ledelsen udstikker rammer, men man ønsker selv at bestemme, hvordan rammerne udfyldes. I udkastet står, at indstillingen afspejler udvalgets og studieledernes anbefalinger. Dette mener studieleder ikke er helt korrekt. De modeller, der er udarbejdet i bilagene har studielederne ikke haft noget med at gøre og har dermed ikke ansvar i den forbindelse.

3 Side 3/6 Studielederne mener, at det er en god ide med et uddannelsesråd, der går på tværs af hele DPU. Rådet skal bestå af studielederne og prodekanen for uddannelse. De områder i udkastet, der vedrører lokalaftalen, har studielederne valgt ikke at forholde sig til, da dette principielt skal afklares/forhandles med tillidsrepræsentanterne. Konkret skal studienævnet forholde sig til spørgsmålet om specialerne. Dels, at der lægges op til færre timer til specialet (25 timer), dels at timerne til specialeseminarer skal tages ud af de studerende vejledningstimer. Der var opbakning til studieledernes kritiske holdning til udkastet. Der var endvidere enighed om behovet for en eller anden form for fagligt baseret specialevejledning også i forhold til censorerne. Akademisk skrivecenter giver en meget generel vejledning om specialeskrivning, men kan ikke varetage den faglige del. Man var generelt imod, at timer til specialeseminarerne skal tages af de studerendes vejledningstimer og var i øvrigt i det hele taget imod at skære i antallet af timer til vejledning, idet de 30 timer i højere grad end de 25 afspejler det faktiske forbrug. Man regnede ud, at det, hvis man financierer specialeseminarerne med de studerendes vejledningstimer, på Pædagogisk sociologi vil koste de studerende ca. 3 af deres vejledningstimer. Det er instruktorernes indtryk, at de studerende generelt er meget tilfredse med det specialeseminar, som Akademisk skrivecenter tilbyder. Det blev foreslået, at man tilrettelægger et fagligt specialeseminar på en måde, så de to tilbud bedre supplerer hinanden. Akademisk skrivecenters seminar er meget generelt omkring de overordnede krav til, hvad et speciale skal indeholde. Det faglige specialeseminar kunne indeholde mere om teoretiske tilgange og metoder inden for netop den faglige retning. Det faglige specialeseminar kunne med fordel indeholde fælles vejledning, hvor de studerende kunne lære noget af de kommentarer, andre studerende får. Studieleder har en oplevelse af, at mange studerende ikke benytter alle de tildelte timer til vejledning. Andre studerende har behov for flere vejledningstimer, end der tildeles, hvorfor der ikke vurderes at være så meget at spare gennemsnitligt. Til gengæld, er det muligt, at man kan spare mere ved at sætte antallet af vejledningstimer på de almindelige eksaminer, hvor der i forvejen er nogle studerende, der alligevel ikke bruger de 5 timers vejledning. Det blev fremført, at hvis der skæres i normerne, afspejler det ikke længere undervisernes faktiske timeforbrug, hvilket betyder, at underviseren reelt kommer til at arbejde gratis.

4 Side 4/6 Studienævnet skal i fremtiden diskutere, om vejledningen kan tilrettelægges anderledes, eksempelvis ved at man indfører under-vejs-øvelser og feedback. Man kan ikke komme uden om, at nogle studerende kræver rigtig meget vejledning for at gennemføre. Det er svært at spare væk. Det blev på den baggrund foreslået, at man deler den samlede vejledningspulje i en standardpulje og en særlig pulje til studerende med særlige behov. Den særlige pulje kunne forvaltes af studiekoordinatoren, og den modulansvarlige må indstille, hvem der skal have noget fra puljen. Det blev anført, at de studerendes store behov for vejledning måske skyldes, at der er så lidt undervisning. Det er dog ikke muligt at tilbyde yderligere undervisning, hvis der fortsat skal være små hold. Mere undervisning kræver, at man sætter minimum til 20 studerende og herudover laver 6-8 tværgående valgfag for hele DPU. Det vil sige: større hold og færre udbudte tilvalg. Studieleder spurgte til, om studienævnet kan godkende, at de fagspecifikke specialeseminarer nedlægges, så de studerendes specialevejledningstimer ikke reduceres. Studienævnet er uenigt i beslutningen om, at de studerendes timer skal finansiere fagspecifikke specialeseminarer og opfordrer til, at dette tages af bordet. Man vil dog gerne gå ind i forhandling om andre måder at lave besparelser på. Ad 4: Uddannelsesreformprocessen Der har nu været møde i de to udvalg, der ikke havde holdt møde ved sidste studienævnsmøde, nemlig udvalget vedr. fælles elementer på uddannelsernes 1. semester og udvalget vedr. udvikling af nye undervisnings-, studie-, vejlednings- og prøveformer. Der afholdes møder i alle udvalgene igen efter sommerferien. Økonomiudvalgets arbejde risikerer at invalidere udvalgsarbejdet. Ad 5: Undervisningsplaner herunder dispensationsansøgning fra Pædagogisk filosofi Dispensation for Pædagogisk filosofis modul 1, der tænkes afviklet som et kompakt-modul med alternativ eksamensform. Studienævnet har tidligere godkendt denne form og godkendte fortsættelsen af ordningen. Henrik Vases undervisningsplan er ikke relevant. Anne Marie Eggert Olsen skal lave et alternativt tilbud. Denne sendes rundt til mailgodkendelse. Studienævnet ønsker, at Pædagogisk antropologi i fremtiden sender undervisningsplanerne rettidigt. Studienævnssekretær og studieleder melder fristen ud i så god tid, at det bliver muligt.

5 Side 5/6 I fremtiden indleveres undervisningsplanerne til godkendelse på semesterets næstsidste studienævnsmøde. Studienævnssekretæren tilretter årshjulet og sender det til studiekoordinatorerne. De undervisningsplaner, der skal godkendes på mail, skal godkendes senest den 29. juni til studienævnssekretæren, der sørger for at videresende planerne til biblioteket. Vedr. finansiering af Almen videnskabsteori: Det er besluttet, at oprettelsesudgiften deles mellem institutterne i forhold til antallet af tilmeldte studerende. Til gengæld får hvert enkelt institut STÅ for deres egne studerende. Pædagogisk sociologi: Studieleder og studiekoordinator anbefalede, at Studienævnet godkender alle undervisningsplaner for Pædagogisk sociologi. Der oprettes en studiegruppe på Byrum, da der er for få tilmeldte til at oprette egentlig undervisning. Planerne er godkendt. Pædagogisk antropologi: Niels Kryger anbefalede, at planerne for Pædagogisk antropologi (dog ikke suppleringen og virksomhedsprojektet) godkendes. Planerne er godkendt. Planerne for Suppleringen og Virksomhedsprojekt sendes til godkendelse på mail. Ad 6: Advisory Board for Pædagogisk filosofi Advisory Boardet skal kunne forholde sig til instituttets tre uddannelser ikke kun Pædagogisk filosofi. De tre koordinatorer skal hver især komme med forslag til medlemmer. Der bør være repræsentanter for det private erhvervsliv. Studienævnssekretæren sender oversigt over medlemmer af de andre institutters Advisory Board, da medlemmerne af disse ikke også kan indgå i Pædagogiks Advisory Board. Ad 7: Specialefolder Der var rundsendt et udkast til en specialefolder forud for mødet. Generel enighed om, at folderen er udmærket, men der blev udtrykt ønske, om én folder for hver uddannelse for at imødekomme forskellig praksis på de tre uddannelser. Der var dog flertal for at tilpasse den eksisterende folder, idet det er lettere at administrere én folder end 3 og fordi det i højere grad sikrer lige behandling af de studerende.

6 Side 6/6 Til næste møde, skal de tre uddannelser forholde sig til folderen og se på hvilke dele, der kan være fælles, og hvor der er behov for at specificere i forhold til hver enkelt studieretning. Kommentarer sendes til Tilde Mette Juul senest 14 dage før næste møde, altså senest den 9. august Ad 8: Studienævnsmøder Efteråret 2010 Mandag den 23. august 2010 kl. 11:00-14:00 Mandag den 20. september 2010 kl. 14:00-16:30 Torsdag den 28. oktober 2010 kl. 12:00-15:00 Fredag den 19. november 2010 kl. 12:00-15:00 Torsdag den 16. december 2010 kl. 11:00-14:00 Ad 9: Evaluering af undervisnings Efterår 2009 Evalueringerne drøftes igen på studienævnsmødet i august. Studiekoordinatorerne forbereder behandlingen af dette punkt. Studienævnet er utilfreds med at modtage evalueringerne så sent, at det er umuligt at tage højde for eventuelle problemer i planlægningen af det kommende semesters undervisning. Ad 10: Evt. Statistik-kursus: Tilde Mette Juul har deltaget i det statistikkursus, der har været udbudt på Pædagogisk sociologi og foreslår, at der oprettes et tilvalg om statistik. Mulighederne herfor undersøges nærmere. Vedr. regler for tildeling af specialevejleder: findes der en faglig kompetent vejleder på Institut for Pædagogik, foretrækkes denne frem for en institutekstern vejleder Ad 11: Meritter og dispensationer

6. Uddannelsesreformprocessen 7. Specialefolder 8. Forholdet mellem studienævnets arbejde og lærermøder 9. Evt. 10. Merit og dispensationer

6. Uddannelsesreformprocessen 7. Specialefolder 8. Forholdet mellem studienævnets arbejde og lærermøder 9. Evt. 10. Merit og dispensationer Møde den: 23. august 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Kryger, Sune Frølund, Anne Strandsbjerg Petersen, Helene Kamp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen,

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 4. juni 2010 D 320 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 19. november 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Anne Strandsbjerg Petersen, Tilde Mette Juul, Lars Holm, Torin

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 16. december 2010 D219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Sune Frølund, Kenneth Torp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen, Nadja Hjort Heidemann, Torin Julius

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 22. juni 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Niels Rosendal Jensen, Mads Lindensgaard, Nadja Hjort Heidemann, Regitze Wind, Torin Julius Bolvinkel, Kathrine Raagaard

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. oktober 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger, Anne Strandsbjerg Petersen, Kenneth Torp Rasmussen,

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 25. marts 2010 B 335 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

Referat af møde i Studienævn ved Institut for Pædagogik, fredag den 27. november 2009.

Referat af møde i Studienævn ved Institut for Pædagogik, fredag den 27. november 2009. Til stede: VIP-repræsentanter: Kirsten Hyldgaard, Sune Frølund, Hans Dorf Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen Observatører: Søs Bayer, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen,

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 10.marts 2010 D219 Studienævnsmøde, Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 5. maj 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Sune Frølund, Niels Kryger, Mads Lindensgaard, Regitze Wind, Morten Høyer, Torin Julius Bolvinkel, Søs Bayer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1.

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1. Møde den: 12. november 2010 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Malou Juelskjær, Anne Morin, Kirstine Louise Mei Petersen, Erik Storrud, Bue Bohr, Morten Høyer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Afbud: Thomas Brahe, Astrid Lenskjold, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen

Afbud: Thomas Brahe, Astrid Lenskjold, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen Til stede: VIP-repræsentanter: Kirsten Hyldgaard, Sune Frølund, Eva Gulløv, Hans Dorf Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen Observatører: Søs Bayer (deltog til kl. 14.00) Afbud: Thomas

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 24. september 2010 D120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Anne Morin, Kirstine Louise Mei Petersen, Lise Lefevre, Morten

Læs mere

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno.

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til stede: Studienævnsmedlemmer for Pædagogik, VIP-repræsentanter: Kirsten Hyldgaard, Sune Frølund Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen, Astrid Lenskjold Suppleanter: Bodil Rafn Fraværende

Læs mere

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til Til Studienævnsmedlemmer for Pædagogik, VIP-repræsentanter: Sune Frølund, Eva Gulløv, Hans Dorf, Kirsten Hyldgaard Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Astrid Lenskjold Fraværende: Thomas Brahe,

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Møde den: 1. april 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger, Anne Strandsbjerg Petersen, Mads Lindensgaard, Nadja

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 30. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL

REFERAT. Møde den: 30. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL Møde den: 30. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL REFERAT Til stede: Hans Dorf, Jonas Lieberkind, Marianne Høyen, Niels Rosendal Jensen, Pia Cort, Christina Johannsen, Kristian Birk,

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 10. december 2010 B 101a Beslutningsreferat af ekstraordinært møde i studienævnet for didaktik kl. 10-13.00 REFERAT VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Pernille Rattleff, Mads

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til stede: Studieleder: Kirsten Hyldgaard

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til stede: Studieleder: Kirsten Hyldgaard Til stede: Studieleder: Kirsten Hyldgaard Studienævnsmedlemmer for Pædagogik, VIP-repræsentanter: Sune Frølund, Eva Gulløv, Hans Dorf Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen, Astrid

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Deltagere: Marianne Høyen, Niels Rosendal Jensen, Jonas Lieberkind, Jørn Bjerre, Iris Hauksdottir, Kathrine Degn, Christina Johannsen, Kristian Birk

Deltagere: Marianne Høyen, Niels Rosendal Jensen, Jonas Lieberkind, Jørn Bjerre, Iris Hauksdottir, Kathrine Degn, Christina Johannsen, Kristian Birk Referat af UFU-møde Pædagogisk sociologi og MA LLL Den 27. maj 2013 kl. 13-16 i lokale D219 Deltagere: Marianne Høyen, Niels Rosendal Jensen, Jonas Lieberkind, Jørn Bjerre, Iris Hauksdottir, Kathrine Degn,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT Møde den: 5. maj 2014, kl. 14 16 Aarhus, Tåsingegade 3, lokale 1443-313 videolink til Emdrup lokale A112 Uddannelsesfagudvalgsmøde for Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi GODKENDT REFERAT Til stede:

Læs mere

Fraværende: Asger Sørensen, Jørgen Huggler, Sune Frølund, Candy Clifforth, Stine Augusta Winther Junge, Anja Roer

Fraværende: Asger Sørensen, Jørgen Huggler, Sune Frølund, Candy Clifforth, Stine Augusta Winther Junge, Anja Roer Referat UN-møde pædagogisk filosofi 16. januar 2017 Til stede: Emdrup: VIP: Anne Marie Eggert Olsen, Per Jepsen, Thomas Aastrup Rømer, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kaufmann, Kirsten Hyldgaard, Henrik Vase

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi AARHUS UNIVERSITET

vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi AARHUS UNIVERSITET vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi au AARHUS UNIVERSITET En vejledningsfolder for studerende og vejledere

Læs mere

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg Møde den: 8. juni 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Kristine Kousholt, Isabel Joy Axtmann Hansen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jonas Westergaard, Jakob

Læs mere

Evaluering af kandidatuddannelserne, foråret 2009

Evaluering af kandidatuddannelserne, foråret 2009 Evaluering af kandidatuddannelserne, foråret 2009 Som en del af kvalitetssikringen af Danmarks Pædagogiske Universitetsskoles uddannelser foretages der efter hvert afsluttet semester en evaluering af undervisningen.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL

REFERAT. Møde den: 5. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL Møde den: 5. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL REFERAT Til stede: Hans Dorf, Jonas Lieberkind, Marianne Høyen, Niels Rosendal Jensen, Pia Cort, Christina Johannsen, Iris Hauksdottir,

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

Forslag til dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nyt punkt 4: uddannelsesøkonomi. Øvrige punkter blev behandlet efterfølgende.

Forslag til dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nyt punkt 4: uddannelsesøkonomi. Øvrige punkter blev behandlet efterfølgende. Møde den: 25. marts 2011 B 101a Beslutningsreferat af studienævnets møde REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Pernille Rattleff, Mads Haugsted, Rikke Ørngreen Studenterrepræsentanter:

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Beslutningsreferat fra studienævn for didaktiks 10. møde den 25. september 2009 REFERAT Til stede: I mødet deltog: VIP-repræsentanter: Mads Haugsted, Sven-Erik Holgersen og Pernille Rattleff Studenterrepræsentanter:

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen, Rikke Merete Friis,

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 7. februar 2019, kl. 12.00-14.00 Mødested: Emdrup lokale B101a & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (forperson),

Læs mere

Ad 6. Materiale eftersendes Ad 7. Ansøgning af 19. marts 2010 Ad 8. Opgørelse fra Uddannelse

Ad 6. Materiale eftersendes Ad 7. Ansøgning af 19. marts 2010 Ad 8. Opgørelse fra Uddannelse Møde den: den 26. marts 2010 B101a REFERAT Beslutningsreferat af 15. møde i studienævnet for uddannelserne på didaktik Til stede: VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Mads Haugsted, Rikke

Læs mere

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010 Møde den: 12. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt (MM), Malou Juelskjær (MJ), Lars Geer Hammershøj (LGH), Søren Kruse (SK), Søs Bayer (SB), Morten Høyer (MH) og Stella Marie Klausen (SMK)

Læs mere

Afbud: Charlotte Mathiassen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jakob Skildal Nielsen (suppleant), Camilla Pallesen (Århus), Mie Jørgensen (suppleant)

Afbud: Charlotte Mathiassen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jakob Skildal Nielsen (suppleant), Camilla Pallesen (Århus), Mie Jørgensen (suppleant) Møde den: 20. april 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Dorte Kousholt, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias Thorborg, Jonas

Læs mere

Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU

Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU v. Kirsten Hyldgaard Studieleder Notatet opsummerer de væsentligste resultater af

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre, Jonas Lieberkind, Nikoline Scanholm, Louise Guldberg Roesen, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre, Jonas Lieberkind, Nikoline Scanholm, Louise Guldberg Roesen, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 13. juni 2016 kl. 12.00-15.00 1443-413 Videolink (12); Emdrup D118 Videolink (25) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann

Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann Til stede: Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann Aarhus: Thomas Aastrup Rømer, Ditte Philipsen Referent: Tove Pedersen 1. Godkendelse

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 25. marts 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Anne Morin, Eva Viala, Bue Bohr, Iben Thuri Andersen, Maja Berggreen, Tanja Thinggaard Andersen,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 18. marts 2014 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 18. marts 2014 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. marts 2014 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Anne Maj Nielsen, Nils Christian Nickelsen, Simon Nørby, Lene Mejer, Lizette Burup, Tea Skailand, Rikke

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 8. oktober 2018, kl. 9.30-11.30 Mødested: Emdrup lokale A112 & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (formand),

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK REFERAT Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk Tidspunkt:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser - Studiestart - Fra og med mødet i august, sendes alt vedr. uddannelsesnævnet til de studerendes

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser - Studiestart - Fra og med mødet i august, sendes alt vedr. uddannelsesnævnet til de studerendes Mødedato: 19. juni 2018 Mødested: D 120 / 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: VIP: Charlotte Mathiassen, Louise Bøttcher, Simon Nørby, Studerende: Tine Sørensen,

Læs mere

Til stede Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Janus Kragerup, Mia Tvede Henriksen, Per Jepsen, Dag Lindemann, Henrik Vase Frandsen, Per Jepsen

Til stede Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Janus Kragerup, Mia Tvede Henriksen, Per Jepsen, Dag Lindemann, Henrik Vase Frandsen, Per Jepsen Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Onsdag d. 27.5.2015, 13-15 Emdrup: A 112 Århus: Trøjborg 2110-222 Til stede Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Janus Kragerup, Mia Tvede Henriksen, Per Jepsen,

Læs mere

Underviser-info no. 2 december 2012

Underviser-info no. 2 december 2012 Underviser-info no. 2 december 2012 Kære kollega Hermed december måneds underviser-info. Undervisningen og administrationen deromkring er stadig præget af, at vi arbejder på at finde fornuftige måder at

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT. Møde den: 26. september 2014, kl Aarhus, Tåsingegade 3, lokale videolink til Emdrup lokale

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT. Møde den: 26. september 2014, kl Aarhus, Tåsingegade 3, lokale videolink til Emdrup lokale Møde den: 26. september 2014, kl. 13 15 Aarhus, Tåsingegade 3, lokale 1443-413 videolink til Emdrup lokale B101a Uddannelsesfagudvalgsmøde for Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi GODKENDT REFERAT

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise

Læs mere

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Frans Ørsted Andersen, Anne Larson, Kristina Mariager- Anderson og Merete Justesen (referent),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT Møde den: 28. marts 2014, kl. 12 14 Emdrup lokale A112 videolink til Aarhus, Trøjborg lokale 252 Uddannelsesfagudvalgsmøde for Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi GODKENDT REFERAT Til stede: Henrik

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK Referat af studienævnets 8. Møde i 2012 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 2.1 Nyt fra studienævnet:

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 2.1 Nyt fra studienævnet: Mødedato: 22. februar 2019 Mødested: Emdrup: A 011 / Aarhus: 1443-240 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/6 Deltagere: VIP: Kari Kragh Blume Dahl, Kristine Kousholt, Louise Bøttcher,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 13. møde den 2. december 2013 kl. 9.30-13 Lokale A104 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Gorm Hansbøl (Uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson Tilforordnede:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN AARHUS UNIVERSITET Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl. 9.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Tilstede: Afbud: Fra adm.: Observatør:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014.

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. INSTITUT FOR PSYKOLOGI KØBENHAVNS UNIVERSITET Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. 18. SEPTEMBER 2014 Psykologi har i efteråret 2013

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS P ÆDAGOGISK E UN IVERSIT ETSSK OL E AARH US UN IVERSIT ET

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS P ÆDAGOGISK E UN IVERSIT ETSSK OL E AARH US UN IVERSIT ET Møde den: 26. februar 2010 B101a Beslutningsreferat af studienævnets møde Til stede: VIP-repræsentanter: studieleder Sven-Erik Holgersen, Rikke Ørngreen Studenterrepræsentanter: Sebastian Møller Daugaard,

Læs mere

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Tirsdag den 30.januar 2018, kl. 15.30-18 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE øde den 30. november 2016 kl. 10.00-14.00 Lokale D120 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 9. januar 2019, kl. 13.00-15.00 Mødested: Emdrup lokale B101a & Aarhus lokale 1483-525 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (forperson),

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 30. maj 2018 Tid:

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 30. maj 2018 Tid: Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 30. maj 2018 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator), Søren Langager, Karen Bjerg Petersen, Vibe

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Emdrup lokale D219 videolink til Århus Uddannelsesfagudvalgsmøde Filosofi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Emdrup lokale D219 videolink til Århus Uddannelsesfagudvalgsmøde Filosofi Møde den: 23.10.2012 Emdrup lokale D219 videolink til Århus 1431-021 Uddannelsesfagudvalgsmøde Filosofi REFERAT Til stede: Thomas Aastrup Rømer; Sune Frølund; Cecilie Tang Brock; Morten Korsgaard; Pernille

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, og Loni Leddere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, og Loni Leddere Møde torsdag den: 15. december 2016, kl. 10.15 12.15 Bygning og lokale: Værkstedet, bygn. 1633, lokale 225 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder

Læs mere

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 25. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 & Aarhus Mødeemne: UN-møde pæd.

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 25. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 & Aarhus Mødeemne: UN-møde pæd. Side 1/5 Mødedato: 25. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 & Aarhus 1443-240 Mødeemne: UN-møde pæd. filosofi Deltagere: Anne-Marie Eggert Olsen, Per Jepsen, Asger Sørensen, Henrik Vase Frandsen, Oliver

Læs mere

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Louise Andrès, Altan Cakiroglu, Astrid

Læs mere

Referat af 10. møde i studienævnet den 1. juni 2010

Referat af 10. møde i studienævnet den 1. juni 2010 Møde den: 1. juni 2010 Sted: A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Morten Misfeldt, Per Fibæk Laursen, Morten jacobsen, Sia Hovmand Sørensen og Stella Marie Klausen Afbud: Malou Juelskjær, Søren

Læs mere

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Isabel Axtmann (suppl.), Gitte Jacobsen (suppl.)

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Isabel Axtmann (suppl.), Gitte Jacobsen (suppl.) Ekstraordinært møde for Studienævnet ved DPU Møde: torsdag den 9. februar Sted: A011 Tidsrum: 11-15 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktikuddannelserne),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Thomas Sprogø, Niels Rosendal Jensen, Christian Christrup Kjeldsen, Nikoline Scanholm

Thomas Sprogø, Niels Rosendal Jensen, Christian Christrup Kjeldsen, Nikoline Scanholm Møde i: Uddannelsesnævn for kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Dato: 18. november 2015 kl. 12.00-15.00 Lokale: Emdrup D120 Videolink (25); 2113-252 Trøjborg (12 videolink) Referat Deltagere: Anne

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Mødedato: 14. juni 2018 kl. 13-15 Mødested: Emdrup B101a; 1483-523 Det Gule Rum Mødeemne: 5. møde i Uddannelsesnævnet for Didaktikuddannelserne (UN) Dato: 28. maj 2018 Side 1/5 Deltagere: Medlemmer Lisbeth

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, efterår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, efterår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, efterår 2010 I efterårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende seks moduler indenfor kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere