Evalueringsplan skoleår 2017/18

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalueringsplan skoleår 2017/18"

Transkript

1 side 1 af 22 Evalueringsplan skoleår 2017/18 Evalueringsplanen skal jf. Lov om hhx og hhx-bekendtgørelsen sikre: Løbende evaluering af den enkelte elev Løbende evaluering af undervisningen 1. Evaluering af den enkelte elev Den løbende evaluering af den enkelte elev skal sikre, at eleven er orienteret om sit faglige standpunkt og hvilken udviklingsproces eleven er i. Formål: At give eleven en orientering om egne styrker, svagheder og fremskridt At danne grundlag for vejledning af den enkelte elevs faglige udvikling og udvikling af arbejdsmetoder Evalueringen sker på baggrund af elevens: afleveringsopgaver interne prøver temaforløb projekter deltagelse i undervisningen individuelle logskrivning Afleveringsopgaver og interne prøver tildeles desuden en karakter og/eller en skriftlig kommentar. Faglige standpunkt Karakterer Den enkelte elevs faglige standpunkt evalueres ved brug af standpunktskarakterer og interne prøvekarakterer. Der afholdes en personlig samtale med den enkelte elev efter hver karaktergivning. Standpunktskarakterer Standpunktskarakterer udtrykker graden af den enkelte elevs opfyldelse af målene for faglig viden, indsigt og metode i den pågældende læreplan og i forhold til det tidspunkt, hvor karakteren gives. Grundforløbet afsluttes i uge 43 med en skriftlig prøve i Almen Sprogforståelse og en mundtlig prøve i Økonomisk grundforløb. Karakteren for disse prøver bliver overført til eksamensbeviset.

2 side 2 af 22 Der skal ikke gives standpunktskarakterer eller afsluttende standpunktskarakterer i del 1 - grundforløbet. Der skal gives karakter for elevernes besvarelser ved interne prøver, der finder sted under eksamenslignende former. Interne prøvekarakterer udtrykker graden af opfyldelse af målene for faglig viden, indsigt og metode i forhold til den stillede opgave. Karaktererne ved interne prøver indgår i grundlaget for fastsættelsen af standpunktskarakterer. I de enkelte fag giver faglæreren standpunktskarakterer 2 gange i løbet af det første skoleår. Dette foregår henholdsvis i januar og ved skoleårets afslutning. I de efterfølgende 2 skoleår afgives 2 gange i løbet af skoleåret henholdsvis i januar og ved skoleårets afslutning. Standpunktskaraktererne ved skoleårets afslutning indgår i grundlaget for afgørelsen af, om eleven kan oprykkes til næste år. En elev har krav på oprykning, når eleven har opfyldt beståkravet, jf. reglerne herom, dvs. har opnået mindst 2,0 i et simpelt gennemsnit af de karakterer, der er opnået ved afslutningen af et skoleår. Afsluttende standpunktskarakterer Afsluttende standpunktskarakterer udtrykker graden af den enkelte elevs opfyldelse af målene for faglig viden, indsigt og metode i den pågældende læreplan og i forhold til det tidspunkt, hvor karakteren gives. Det er en bedømmelse af elevens standpunkt som helhed ved afslutningen af undervisningen. Eleverne skal have en afsluttende standpunktskarakter i alle fag, når de afsluttes. Eleven får dog kun afsluttende standpunktskarakter på det højeste niveau, hvis eleven samtidig følger et fag på to niveauer. Desuden gives en afsluttende standpunktskarakterer for del 2 i studieområdet og del 3, dvs. en afsluttende standpunktskarakter for erhvervscase og en afsluttende standpunktskarakter for det internationale område. Karaktererne ved interne prøver indgår i grundlaget for fastsættelsen af den afsluttende standpunktskarakter. I fag, der har skriftlig prøve til Højere Handelseksamen samt i matematik og tysk fortsætter B- niveau, gives der en afsluttende standpunktskarakter for det skriftlige standpunkt og en afsluttende standpunktskarakter for det mundtlige standpunkt. I alle andre fag og for del 2 og del 3 i studieområdet (erhvervscase og det internationale område) får eleven én afsluttende standpunktskarakter. Hver elev skal besvare en større skriftlig opgave i et af fagene dansk eller samtidshistorie eller i begge fag. Opgaven skrives i uddannelsens 2. år. Der gives en intern karakter, som er medtællende i elevens standpunktskarakter. På uddannelsens 2. år, besvares ligeledes en studieretningsopgave (SRO) i en flerfaglig problemstilling, hvor der gives en intern karakter, som er medtællende i elevens standpunktskarakter i de pågældende fag.

3 side 3 af 22 Afsluttende standpunktskarakterer i fag, der afsluttes det pågældende år, skal være indført i eksamensprotokollen, før planen for mundtlig eksamen offentliggøres. De øvrige afsluttende standpunktskarakterer gives ved undervisningens ophør. Prøvekarakterer Eksamenskarakterer og interne prøvekarakterer udtrykker graden af opfyldelse af målene for faglig viden, indsigt og metode i forhold til den stillede opgave eller de eller det stillede eksamensspørgsmål. Hvert lærerteam og henholdsvis hver lærer skal ved afslutningen af hvert skoleår og ved afslutningen af undervisningen i det enkelte fag udarbejde en undervisningsbeskrivelse for det enkelte fag i Studieplan. Desuden udarbejdes en undervisningsbeskrivelse for grundforløbet og for studieområdet del 2 og del 3 (erhvervscase og det internationale område). Undervisningsbeskrivelser, der udarbejdes ved afslutningen af undervisningen indgår som baggrundsoplysninger for de mundtlige prøver og skal være tilgængelig for skolens censorer via Studieplan. I beskrivelserne skal det oplyses, hvilke undervisningsforløb der har været gennemført og herunder angives benyttet litteratur og andet undervisningsmateriale. Elever, der tidligere har afsluttet et fag eller forløb på et lavere niveau eller har fået merit for en del af faget eller forløbet, kan efter aftale med den lærer, der forventes at fungere som eksaminator ved en eventuel mundtlige prøve, benytte undervisningsbeskrivelsen/erne herfra. En elev, der har deltaget i undervisningen i et fag eller et forløb uden at fuldføre dette, kan på anmodning få udleveret attestation fra skolen for gennemført undervisning og opnåede resultater, såfremt eleven har opfyldt kravene i skolens studie- og ordensregler til aktiv deltagelse.

4 side 4 af 22 Afholdelse af prøver 1. år Reform år 3. år Intern prøve mundtlig Ved afslutning af grundforløbet i Det økonomiske Grundforløb Erhvervscase DIO Intern prøve skriftlig Fag med skriftlig prøve i Almen sprogforståelse Fag med skriftlig prøve Fag med skriftlig prøve Mulig eksamen mundtlig Alle fag på C-niveau med mundtlig prøve der afsluttes - udtrækkes af ministeriet Erhvervscase** samt andre fag på C/B-niveau med mundtlig prøve der afsluttes - udtrækkes af ministeriet Det internationale område** Alle fag med mundtlig prøve der afsluttes - udtrækkes af ministeriet. Mulig eksamen Skriftlig fag på B niveau med skriftlig prøve der afsluttes - udtrækkes af ministeriet. Samlet for uddannelsen, skal aflægge minimum 3 skriftlige og 3 mundtlige prøver. I fag med både skriftlig, og mundtlig prøve skal aflægges mindst én af disse prøveformer - udtrækkes af ministeriet Udover prøven i studieområdet i grundforløbet (del 1) afholdes mindst 4 skriftlige eller mundtlige prøver, enten udtrukne prøver til eksamen eller interne prøver under eksamenslignende forhold i løbet af uddannelsen med henblik på, at eleverne får træning i forskellige prøveformer. Prøverne kan placeres frit i løbet af skoleåret. En Højere Handelseksamen skal omfatte 8 prøver og et studieretningsprojekt. Antallet af prøver øges med én for hvert ekstra A-niveaufag(ud over 4). Reform 2017: En højere Handelseksamen skal omfatte 10 prøver incl. studieområdeprojekt. Antallet af prøver øges med én for hvert ekstra A-niveaufag (ud over 4). **Desuden aflægger hver elev mindst en af prøverne i studieområdet del 2og del 3 (studieretningsforløbet) - erhvervscase eller det internationale område. Resterende prøver, der skal aflægges, udtrækkes af ministeriet. En eksamen, der tages som en enkeltfagseksamen, herunder af selvstuderende, skal dog omfatte prøverne i alle fag, en prøve i studieområdet del 2 og/eller del 3 og en projektopgave, jf. bilag herom i hhx-bekendtgørelsen. Faglig udvikling og udvikling af arbejdsmetoder Evalueringen skal være med til at udvikle elevernes faglighed og deres arbejdsmetoder. Eleverne skal tidligt lære at evaluere egne læringsprocesser. Der afsættes tid hertil i grundforløbet i de enkelte fag og i arbejdet med studieteknik. Der arbejdes med individuel logskrivning med fokus på det faglige udbytte og bevidsthed om læreprocessen.

5 side 5 af 22 Den enkelte faglærer og eleven selv vurderer den faglige udviklingen i forbindelse med de personlige samtaler ved karaktergivning. Kontaktlærer eller klasselærer anvender bilag 2c i forbindelse med en personlig samtale. Øvrig evaluering i forhold til den enkelte elev I forbindelse med afgivning af standpunkts- og afsluttende standpunktskarakterer, skal det studieretningsteam, som eleven er tilknyttet, have en drøftelse af elever, der vurderes ikke at kunne gennemføre uddannelsen. Såfremt elevens mulighed for at gennemføre uddannelsen ikke vurderes at være realistisk, skal studieretningsteamet bede studievejlederen viderebringe denne vurdering ved en personlig samtale. Hvis elevens opnåede gennemsnit ved skoleårets afslutning er under 2,0 skal studievejleder og uddannelseschef altid underrettes af studieretningsteamet, så der kan tages stilling til om eleven kan oprykkes til næste klassetrin og om eleven kan indstilles til eksamen.

6 side 6 af Evaluering af undervisningen Formål: At give mulighed for at justere undervisningen i forhold til elevernes faglige formåen ved at vurdere valgte metoder og planlægge kommende forløb At give eleven medindflydelse på og medansvar for undervisningen At holde lærere og skolens ledelse orienteret om resultatet af de gennemførte evalueringer Evalueringen af undervisningen skal give elever, de enkelte lærere/lærerteam og skolens ledelse oplysning om, hvordan lærere og elever vurderer undervisningens planlægning og gennemførelse. Hensigten er både at give eleverne medindflydelse på og medansvar for undervisningens planlægning og gennemførelse, og at uhensigtsmæssig tilrettelæggelse hurtigt ændres. Evalueringen skal også give skolens ledelse indsigt i, hvordan planlægningen og gennemførelsen af undervisningen i den enkelte klasse/hold fungerer. Det sker, for at skolen kan leve op til sit ansvar for undervisningens helhed. Elevernes evaluering af undervisningen Hver lærer skal som minimum gennemføre en evaluering af undervisningens form og indhold sammen med eleverne 2 gange i hvert skoleår. I november/december anvendes et elektronisk evalueringsskema jf. bilag 3. Resultatet er tilgængeligt for elever, læreren og skolens ledelse. Resultatet af evalueringen drøftes med klassen eller holdet og anvendes til at justere valgte metoder og planlægningen af kommende forløb. Herudover foretages en evaluering af hele skolens aktuelle kvalitet og undervisning en gang om året typisk i november, som iværksættes af uddannelseslederen. Resultatet af denne evaluering vil fremgå af skolens hjemmeside. Lærernes evaluering af undervisningen Lærerne evaluerer løbende planlægning og gennemførelse af undervisningen og læringsmiljøet i de enkelte klasser/hold, for at justere valgte metoder og planlægge kommende forløb. Formen bestemmes af læreren. Det enkelte lærerteam skal i forbindelse med karaktergivning evaluere og tilpasse studieplanen og undervisningen for de enkelte klasser og hold.

7 side 7 af 22 Evaluering af større projekter Alle større projekter, som eleverne deltager i udarbejdelsen af, skal evalueres særskilt, og resultatet forelægges skolens ledelse. Hvis det er muligt, skal eleverne også have mulighed for at evaluere egne læringsprocesser fx via logbogsskrivning. Særlige regler for enkeltfagsundervisning Skolen kan tillade, at enkeltfagselever optages i eksisterende klasser eller på eksisterende hold, der indgår i et 3-årigt uddannelsesforløb. Reglerne om intern evaluering finder ikke anvendelse ved enkeltfagsundervisning. Lærerne giver to gange årligt kursisterne et tilbud om en vurdering af deres standpunkt. I løbet af sidste semester før undervisningens ophør skal kursister i fag på niveauer, der afsluttes med skriftlig prøve, have tilbud om at udarbejde en skriftlig opgavebesvarelse under eksamenslignende forhold.

8 side 8 af 22 Prøveform i de enkelte fag jf. bekendtgørelsen Bilag 1 Fag Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Større skriftlig opgave Grundforløbet Intern skriftlig prøve i Almen Intern mundtlig prøve i Økonomisk Reform2017 Sprogforståelse Grundforløb Varighed 4 timer Eksaminationstiden er ca. 20 minutter pr. elev. Der gives ingen forberedelsestid. Studieområdet i studieretningsforløbet: Studieområdet del 2 Erhvervscase Mundtlig flerfaglig prøve på grundlag af en centralt stillet åben case. Eksaminationstiden er ca. 24 minutter. Der gives mindst 48 timers forberedelse. Den efterfølgende mundtlige prøve placeres efter skolens valg. Eksaminationen foregår individuelt. Mundtlig flerfaglig prøve på grundlag af synopsis. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter. Der gives ingen forberedelsestid. Studieområdet del 3 Internationale område Studieretningsprojekt Studieretningsprojektet udarbejdes i 2 fag

9 side 9 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Afsætning A Skriftlig prøve på grundlag af en centralt stillet opgave. Opgaven indeholder en rammebeskrivelse af en virksomhed og et bilagsmateriale. Prøvens varighed er 5 timer. ukendt autentisk tekstmateriale af et omfang på 2-3 sider med ca. 4 spørgsmål i tilknytning hertil. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af dels et undervisningsforløb dels et ukendt tekstmateriale af et omfang på 1-2 sider med ca. 3 spørgsmål i tilknytning hertil. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. hhx3a prøveform a (gn) hhx3b1 prøveform a (gn) hhx3b2 prøveform a (gn) hhx3c prøveform a (ph) Afsætning B Dansk A Grundlaget for den skriftlige prøve er et centralt stillet elektronisk opgavesæt. Prøvens varighed er 6 timer. Opgavesættet udleveres ved prøvens start. Alle hjælpemidler er tilladt. Brug af internettet er tilladt. ukendt autentisk tekstmateriale af et omfang på 2-3 sider med ca. 4 spørgsmål i tilknytning hertil. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid. Kun én prøveform. ukendt tekstmateriale, som skal gøres til genstand for analyse, fortolkning og perspektivering, samt en tilhørende titel på et fra undervisningen kendt fokus-område, som skal benyttes som udgangspunkt for et kort mundtligt oplæg. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af dels et undervisningsforløb dels et ukendt autentisk tekstmateriale af et omfang på 1-2 normalsider med ca. 3 spørgsmål i tilknytning hertil. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. hhx2d prøveform a (msc)

10 side 10 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Engelsk A Erhvervsret C Grundlaget for den skriftlige prøve er et centralt stillet elektronisk opgavesæt. Prøvens varighed er 5 timer. Opgavesættet udleveres ved prøvens start. Alle hjælpemidler er tilladt. Brug af internettet er tilladt. ukendt tekstmateriale med tilknytning til et af de studerede emner. Det ukendte tekstmateriale skal bestå af en eller flere tekster med et samlet omfang på ca. 4-6 normalsider. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid ukendt tekstmateriale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. ukendt tekstmateriale med tilknytning til ét af de studerede emner og en ukendt ubearbejdet prosatekst. Det ukendte tekstmateriale skal bestå af en eller flere tekster med et samlet omfang på ca normalsider. Den ukendte ubearbejdede prosatekst har et omfang på ca. 1 normalside. Tekstmaterialet forsynes med en kort instruks på engelsk. 30 min. eksaminationstid. Der gives mindst 24 timers forberedelse til det ukendte materiale. Anden del består dels af eksaminandens oplæsning og oversættelse af udvalgte dele af den ukendte, ubearbejdede prosatekst og dels af kommentering og forklaring i tilknytning til ordforråd og grammatik. Til denne del af prøven gives en forberedelsestid på ca. 30 minutter. Mundtlig prøve på grundlag af dels et af eksaminanden selvvalgt emne fra undervisningen og dels et ukendt tekstmateriale med et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid hhx3a prøveform a (me) hhx3b1 - prøveform a (ts) hhx3b2 prøveform a (ts) hhx3c prøveform a (aju) hhx3d prøveform a (ts) alle hold prøveform a (se)

11 side 11 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Informatik C Reform2017 International økonomi A 2 typer Skriftlig prøve på grundlag af en centralt stillet case, hvortil der er knyttet et antal spørgsmål. Prøvens varighed er 5 timer eller hhx3b1 prøveform a (rn) hhx3b2 prøveform a (rn) Skriftlig prøve på grundlag af en centralt stillet case, hvortil der er knyttet et antal spørgsmål. Prøvens varighed er 5½ time. Prøven er todelt. Varigheden af første fase af prøven er 1½ time. Eksaminanderne læser og diskuterer indbyrdes i grupper på op til fire den udleverede case. Varigheden af anden del af prøven er 4 timer. Spørgsmål i tilknytning til casen udleveres, og eksaminanden udformer sin individuelle besvarelse af de stillede spørgsmål. Kun én prøveform Mundtlig prøve på grundlag af en opgave, hvor der skal udvikles et itsystem eller en del af et sådant. Opgaverne fordeles ved lodtrækning. Eksaminationstiden er ca. 24 min. og der gives ca. 24 timers forberedelsestid. ukendt tekstmateriale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid. ukendt materiale, som omhandler et fra undervisningen kendt tema. Eksaminanden udarbejder med udgangspunkt i materialet en synopsis på maksimalt 2 sider. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives mindst 24 timers forberedelsestid. hhx3b1 prøveform a (rn) hhx3b2 prøveform a (rn)

12 side 12 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold International økonomi B IT A ukendt tekstmateriale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 24 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 48 minutters forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af projekt og et eksamensspørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. ukendt materiale, som omhandler et fra undervisningen kendt fagligt tema. Eksaminanden udarbejder med udgangspunkt i materialet en synopsis på maksimalt 2 sider. Eksaminationstiden er ca. 24 minutter pr. eksaminand. Der gives mindst 24 timers forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af projekt. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ingen forberedelsestid. hhx3a prøveform a (rn) hhx3c prøveform a (jr) hhx3d prøveform a (jpi) hhx3d prøveform b (jpk) Matematik A Grundlaget for den skriftlige prøve er et todelt centralt stillet opgavesæt. Hele opgavesættet udleveres ved prøvens start. Prøvens varighed er 5 timer. I den første time må computer og faglige hjælpemidler ikke benyttes. Efter 1 time indsamles alle besvarelser af første del af opgavesættet, og herefter må alle hjælpemidler benyttes til besvarelse af anden del af opgavesættet. Kommunikation og Internet er ikke tilladt. Kun én prøveform. Mundtlig prøve med inddragelse af emneopgaverne fra undervisningen. Spørgsmålene til den mundtlige prøve meddeles til eleverne før prøven. På eksamensdagen trækkes et spørgsmål ved lodtrækning. Eksaminationstiden er ca. 30 min. pr. eksaminand. Der gives ca. 30 min. forberedelsestid.

13 side 13 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Matematik B Kun én prøveform. Matematik C Reform2017 Samfundsfag C Reform2017 Grundlaget for den skriftlige prøve er et todelt centralt stillet opgavesæt. Hele opgavesættet udleveres ved prøvens start. Prøvens varighed er 4 timer. I den første time må computer og faglige hjælpemidler ikke benyttes. Efter 1 time indsamles alle besvarelser af første del af opgavesættet. Til anden del af opgavesættet må alle hjælpemidler benyttes. Kommunikation og Internet er ikke tilladt. Mundtlig prøve med inddragelse af emneopgaverne fra undervisningen. Spørgsmålene til den mundtlige prøve meddeles til eleverne før prøven. På eksamensdagen trækkes et spørgsmål ved lodtrækning. Eksaminationstiden er ca. 30 min. pr. eksaminand. Der gives ca. 30 min. forberedelsestid. Kun én prøveform. Mundtlig prøve på grundlag af emneopgaverne fra undervisningen samt en ukendt stillet opgave. På eksamensdagen trækkes spørgsmålene ved lodtrækning. Eksaminationstiden er ca. 24 min. pr. eksaminand. Der gives ca. 48 min. forberedelsestid. Kun én prøveform. Mundtlig prøve på grundlag af en opgave med ukendte spørgsmål og et ukendt bilagsmateriale. Opgaven har tilknytning til et af de studerede temaer. Opgaverne består af et tema med spørgsmål og et bilagsmateriale på 1½ til 2 normalsider. Eksaminationstiden er ca. 24 min. pr. eksaminand. Der gives ca. 48 min. forberedelsestid.

14 side 14 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Samtidshistorie B ukendt materiale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 24 minutter. Der gives ca. 48 minutters forberedelsestid. ukendt materiale med relation til et fra undervisningen kendt fagligt område. Eksaminanden udarbejder med udgangspunkt i materialet en synopsis. Eksaminationstiden er ca. 24 minutter. Der gives mindst ca. 24 timers forberedelsestid. hhx3a prøveform b (jp) hhx3b1 prøveform b (jp) hhx3b2 prøveform b (jp) hhx3c prøveform a (cr) hhx3d prøveform a (cr) Spansk begynder A Skriftlig prøve på baggrund af et centralt stillet opgavesæt. Opgavesættet omfatter: fri skriftlig produktion med udgangspunkt i en spansk tekst på ca. én normalside og et billedmateriale oversættelse af tekst fra dansk til spansk en erhvervsrelateret opgave på spansk på baggrund af et spansksproget materiale. Prøvens varighed er fire timer. Eksaminanden må anvende alle hjælpemidler. Kommunikation med omverdenen er ikke tilladt. Kun én prøveform ukendt, ubearbejdet tekstmateriale af et omfang på ca. fire normalsider med tilknytning til ét af de studerede emner og et ukendt, ubearbejdet tekst- og billedmateriale af et omfang på ca. én normalside om et alment emne. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter. Der gives mindst 24 timers forberedelse til første delprøve og ca. 30 minutters forberedelse til anden delprøve. Kommunikation og Internet er ikke tilladt til anden delprøve.

15 side 15 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Tysk fortsætter A Skriftlig prøve på baggrund af et centralt stillet opgavesæt. Opgavesættet indeholder et tysksproget tekstgrundlag på ca. 4 normalsider om samfundsmæssige og erhvervsmæssige forhold. Der stilles 3 opgaver: sammenfatning på dansk fri skriftlig produktion med udgangspunkt i det tyske tekst- og billedmateriale en erhvervsrelateret opgave på tysk på baggrund af et tysksproget materiale Prøvens varighed er 5 timer. Alle hjælpemidler må anvendes. Kommunikation og Internet og oversættelses-programmer er ikke tilladt. Kun én prøveform ukendt, ubearbejdet tysksproget tekstmateriale af et omfang på ca. 8 normalsider med relation til et af de studerede emner og en ukendt, ubearbejdet tysksproget tekst af et omfang på 2 normalsider. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter. Der gives mindst 24 timers forberedelse til første delprøve og ca. 30 minutters forberedelse til anden delprøve. Kommunikation og Internet er ikke tilladt til anden delprøve. Tysk fortsætter B Kun én prøveform Der afholdes mundtlig prøve på grundlag af et ukendt, ubearbejdet tysksproget tekstmateriale af et omfang på ca. 6 normalsider med relation til et af de studerede emner og en ukendt, ubearbejdet tysksproget tekst af et omfang på ca. 1 normalside. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter.

16 side 16 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Der gives mindst 24 timers forberedelse til første delprøve og ca. 30 minutters forberedelse til anden delprøve. Kommunikation og Internet er ikke tilladt til anden delprøve. Virksomhedsøkonomi A Skriftlig prøve på grundlag af en centralt stillet opgave. Prøvens varighed er 4 timer. ukendt tekstmateriale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af eksaminandens projektforløb fra undervisningen og et ukendt tekstmateriale med et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. hhx3a prøveform b (heh) hhx3d prøveform a (jr Virksomhedsøkonomi B Skriftlig prøve på grundlag af centralt stillet opgave. Prøvens varighed er 4 timer. ukendt tekstmateriale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af eksaminandens projektforløb fra undervisningen og et ukendt tekstmateriale med et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid hhx2b - prøveform a (me hhx2c prøveform a (pno).

17 side 17 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Design C desc prøveform a (j Finansiering C Innovation B Mundtlig prøve på grundlag af en præsentationsopgave indenfor et emne, der er udvalgt at eksaminanden og godkendt af eksaminator. Emnet skal være valgt således, at eksaminanden kan inddrage eksempler på tværs af portfolioen og på tværs af mindst 2 discipliner Opgaven tager udgangspunkt i eksaminandens portfolio. Eksaminationstiden er 30 minutter. Der gives mindst 48 timers forberedelse. ukendt tekstmateriale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 20 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 40 minutters forberedelsestid. kendt kernestofområde med et tekstmateriale, der ikke har været anvendt i undervisningen. Eksaminanden udarbejder med udgangspunkt i materialet en synopsis på ca. 2 sider. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives mindst 24 timer til forberedelse. Mundtlig prøve på grundlag af en opgave, som tager udgangspunkt i eksminandens portfolio. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 60 minutters forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af dels et af eksaminanden selvvalgt emne og dels et ukendt tekstmateriale med et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. tekstmateriale på ca. 2-3 sider, der ikke tidligere har været anvendt i undervisningen, med 3-4 spørgsmål samt elevens arbejde i et af forløbene. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ca. 30 minutter til forberedelse. finc prøveform a (pno) hhx3a - prøveform a (heh)

18 side 18 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Kulturforståelse B hhx3b1 prøveform a (jp) hhx3b2 prøveform a (jp) tema og et ukendt materiale. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter. Der gives ca. 2 timers forberedelsestid. Mundtlig prøve på grundlag af dels det af eksaminanden indsamlede materiale, dels et ukendt materiale og et antal spørgsmål. Eksaminationstiden er ca. 20 minutter. Der gives ca. 40 minutters forberedelsestid. Markedskommunikation C Reform2017 Kun én prøveform forløb i undervisningen og en udtrukket opgave med tilhørende bilag. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter. Der gives ca. 30 minutters forberedelsestid. Psykologi B Kun én prøveform. kendt tema med ukendt bilagsmateriale. Eksaminanden udarbejder med udgangspunkt i materialet en synopsis. Eksaminationstiden er ca. 30 minutter pr. eksaminand. Der gives mindst 24 timer til forberedelse.

19 side 19 af 22 FAG Skriftlig prøveform Mundtlig prøveform Mundtlig prøveform Valgt mdt. prøveform eksamensår - hold Mediefag C Kun én prøveform Prøven er todelt. Første del er en gruppevis eksamination med grundlag i gruppens eksamensproduktion. Der gives ca. 10 min. pr. eksaminand, dog max. 40 min. i alt uanset antal eksaminander i gruppen. Andel del er en individuel prøve i det teoretisk-analysiske stof. Eksaminstionstiden er ca. 30 min. Der gives ca. 30 min. til forberedelse.

20 side 20 af 22 Bilag 2c Fag og områder: Lytter og deltager engageret i undervisningen Er i stand til at tage brugbare notater samt gøre sig tanker om hvad undervisningen og et givet stof kan bruges til Er i stand til at forholde sig spørgende og afprøvende i forhold til de faglige problemstillinger. Er ansvarlig mht. forberedelse til undervisningen, indsats i gruppearbejde, færdiggørelse og aflevering af opgaver til tiden Kan arbejde selvstændigt Kan samarbejde med andre Kan formidle og præsentere et fagligt stof og en faglig viden Kan opsøge viden og forholde sig kritisk overfor kilder Kan analysere en tekst/opgave Kan sætte en tekst/opgave ind i en større sammenhæng Får gode idéer til løsningsforslag, arbejdsmetoder Kan give konstruktiv feedback Kan planlægge, herunder sætte egne mål, disponere tid m.m. Det er jeg meget dårlig til Det er jeg mindre god til Det går nogenlunde Det er jeg god til Det er jeg meget god til

21 side 21 af 22 Bilag 3 En overordnede karakter for undervisningen i faget efter 7-trinsskalaen: Undervisningen Helt enig Noget enig Noget uenig Helt uenig Score Vi får god undervisning Der er en god stemning i undervisningen Der er arbejdsro i timerne Vi arbejder med opdateret viden og materialer Undervisningen stiller krav, så vi hele tiden må anstrenge os lidt Vi lærer om metode i faget Vi arbejder med praktiske eksempler i undervisningen, hvor det er relevant Undervisning i faget forbereder mig til at læse videre Undervisning i faget giver mig viden om erhvervslivet, hvor det er relevant Undervisningen er varieret Underviseren Helt enig Noget enig Noget uenig Helt uenig Score Læreren er velforberedt Vi tager læreren alvorligt Læreren tager os alvorligt Læreren møder til tiden Læreren er engageret i sit fag Læreren er konsekvent Læreren er god til at forklare emnerne Læreren overholder aftaler Læreren er god til at give tilbagemelding på mine præstationer og arbejdsindsats Eleverne Helt enig Noget enig Noget uenig Helt uenig Score Jeg forbereder mig hjemmefra til hver gang Jeg er studieaktiv i timerne Jeg møder til tiden Jeg er åben for at lære nyt Jeg er med til at skabe arbejdsro Jeg overholder aftaler med læreren Jeg afleverer opgaver til tiden Gruppedannelse i faget forgår på en fair måde Vi arbejder godt sammen, når vi arbejder i grupper Arbejdsmængden er fordelt ligeligt i gruppearbejder

22 side 22 af 22 Er der for lidt, passende eller for meget af For lidt Passende For meget E-læringsforløb/virtuel undervisning Caseforløb Elevfremlæggelser Gruppearbejde Gruppediskussioner Klasseundervisning Klassediskussioner Korte læreroplæg Længerevarende projektarbejde Selvstændige opgaver Skriftlige opgaver Tværfaglige forløb Elevindflydelse på valg af undervisningsformer og emner Forslag til forbedringer:

Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g

Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g hhx-uddannelsen 2017-2018 Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige

Læs mere

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Indhold 1. Indledning side 1 2. Evaluering af undervisningen 2.1. Evaluering af studieplanen. side 2 2.2. Evaluering af planlægning og gennemførelse af undervisningen

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2018-2019 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig (Start 2016)... 3 Afsætning A, mundtlig (Start 2016)... 3 Afsætning B, mundtlig (Start 2017)... 3 Dansk A, skriftlig (Start 2016)...

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2015-2016 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig... 3 Afsætning A, mundtlig... 3 Afsætning B, mundtlig... 3 Dansk A, skriftlig... 4 Dansk A, mundtlig... 4 Engelsk A, skriftlig...

Læs mere

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2018-19 IBC s evalueringsplan for hhx-uddannelsen er udarbejdet på baggrund af nedenstående bekendtgørelser: LOV nr. 1716 Lov om de gymnasiale uddannelser

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2017-2018 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig... 3 Afsætning A, mundtlig... 3 Afsætning B, mundtlig... 3 Dansk A, skriftlig... 4 Dansk A, mundtlig... 4 Engelsk A, skriftlig...

Læs mere

Eksamensavis. hhx 3. år. Maj 2014

Eksamensavis. hhx 3. år. Maj 2014 Eksamensavis hhx 3. år 2014 Maj 2014 Denne eksamensavis indeholder en orientering om de regler, der er gældende for alle prøver ved eksamenstræningen og ved eksaminer ved Handelsgymnasiet, Århus Købmandsskole,

Læs mere

HHX EKSAMENSREGLEMENT

HHX EKSAMENSREGLEMENT HHX EKSAMENSREGLEMENT 2018 April 2018 Eksamensreglement for HHX - Allikelund Gymnasium Indledning For at få en hhx-eksamen skal du have 9 prøver inklusiv et studieretningsprojekt. På 1. år trækkes 0-2

Læs mere

Evalueringsplan for hhx- og htx-uddannelserne Grindsted Erhvervsskole

Evalueringsplan for hhx- og htx-uddannelserne Grindsted Erhvervsskole Evalueringsplan for hhx- og htx-uddannelserne Grindsted Erhvervsskole Nærværende evalueringsplan er udarbejdet med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 1346 af 15. december 2004 om uddannelsen til højere

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan

Evalueringsstrategi og eksamensplan hhx-uddannelsen 2015-2016 Evalueringsstrategi og eksamensplan Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige kompetencer...

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2019-2020 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig (Start 2017)... 3 Afsætning A, mundtlig (Start 2017)... 3 Afsætning B, mundtlig (Start 2018)... 3 Dansk A, skriftlig (Start 2017)...

Læs mere

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2015-16

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2015-16 Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2015-16 IBC s evalueringsplan for hhx-uddannelsen er udarbejdet på baggrund af nedenstående bekendtgørelser: LBK nr. 691 Bekendtgørelse om uddannelsen til

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement.

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement. Eksamen 2019 side 2 FORORD Formålet med denne håndbog er at medvirke til at afklare de mange spørgsmål, du kan have til eksamen. Vi vil gerne skabe et godt grundlag for, at alle involverede kan føle sig

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg)

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Skolens bedømmelsesplan De merkantile erhvervsuddannelser Tradium Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Nedenstående bedømmelsesplan gælder for grundforløbet på Tradium (hg) 2014 og 15. Bedømmelsesplanen

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement.

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement. Eksamen 2018 HHx side 2 FORORD Formålet med denne håndbog er at medvirke til at afklare de mange spørgsmål, du kan have til eksamen. Vi vil gerne skabe et godt grundlag for, at alle involverede kan føle

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet HHX Kolding. Evalueringsplan

IBC Handelsgymnasiet HHX Kolding. Evalueringsplan IBC Handelsgymnasiet Kolding Indholdsfortegnelse for 1...4 Den løbende evaluering...4 Den afsluttende evaluering...6 Årsprøver/eksamen...6 for 2...8 Den løbende evaluering...8 Den afsluttende evaluering...10

Læs mere

Spansk A hhx, juni 2013

Spansk A hhx, juni 2013 Bilag 25 Spansk A hhx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan. Social- og sundhedshjælper. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for. uddannelsen. Gældende fra Januar 2017

Bilag til lokal undervisningsplan. Social- og sundhedshjælper. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for. uddannelsen. Gældende fra Januar 2017 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Social- og sundhedshjælper uddannelsen Gældende fra Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement.

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement. FORORD Formålet med denne håndbog er at medvirke til at afklare de mange spørgsmål, du kan have til eksamen. Vi vil gerne skabe et godt grundlag for, at alle involverede kan føle sig så trygge som muligt

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement.

FORORD. Læg blandt andet mærke til, at det kan få alvorlige konsekvenser at overtræde skolens eksamensreglement. FORORD Formålet med denne håndbog er at medvirke til at afklare de mange spørgsmål, du kan have til eksamen. Vi vil gerne skabe et godt grundlag for, at alle involverede kan føle sig så trygge som muligt

Læs mere

Studieplan 2013/14 HH2I. IBC Handelsgymnasiet

Studieplan 2013/14 HH2I. IBC Handelsgymnasiet Studieplan 2013/14 HH2I IBC Handelsgymnasiet Indledning Denne studieplan beskriver den overordnede plan for undervisningen i din klasse med den studieretning du og dine klassekammerater har valgt. Studieplanen

Læs mere

Eksamensavisen g

Eksamensavisen g Eksamensavisen 2019 3.g 1 Indholdsfortegnelse Eksamensavisen 2019... 3 Offentliggørelse af eksamensplanen... 4 Hvad skal jeg være opmærksom på?... 4 Mød til tiden... 4 Udeblivelse fra eksamen... 4 Lad

Læs mere

Studieplan 2013/14 HH3C. IBC Handelsgymnasiet

Studieplan 2013/14 HH3C. IBC Handelsgymnasiet Studieplan 2013/14 HH3C IBC Handelsgymnasiet Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Undervisningsforløb 4 2. Pædagogiske fokuspunkter 5 3. Tilrettelæggelse af undervisningen 6 4. Løbende evaluering 6 2 Indledning

Læs mere

HTX EKSAMENSREGLEMENT

HTX EKSAMENSREGLEMENT HTX EKSAMENSREGLEMENT 2018 April 2018 Eksamensreglement for HTX - Allikelund Gymnasium Indledning For at få en htx-eksamen skal du have 9 prøver inklusiv et studieretningsprojekt. På 1. år trækkes 0-2

Læs mere

Vejledning til eksamener og årsprøver, HHX 1.g og 2.g

Vejledning til eksamener og årsprøver, HHX 1.g og 2.g Vejledning til eksamener og årsprøver, HHX 1.g og 2.g April 2019 Denne eksamensavis indeholder en orientering om de regler, der er gældende for alle prøver til eksamenstræning og eksaminer ved Aarhus Handelsgymnasium,

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG 3. HHX

EKSAMENSHÅNDBOG 3. HHX EKSAMENSHÅNDBOG 3. HHX Skoleåret 2012/13 Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole Bestemmelser vedrørende eksamen findes i: Bekendtgørelse om uddannelse til højere handelseksamen BEK nr. 691 af 23/06/2010

Læs mere

DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN HHX STUDIEPLAN

DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN HHX STUDIEPLAN DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN HHX STUDIEPLAN 2017-2020 Indhold 1. HHX struktur... 2 2. HHX fag... 4 3. Fag fordelt på årgange... 6 4. Studieområdet... 8 5. Øvrige flerfaglige opgaver... 10 6. Progression

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Marts 2016 1 Indholdsfortegnelse BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN 3 BESTEMMELSER

Læs mere

Linie Global markedsføring, januar 2013 juni 2015. HH1F (HH2F og HH3F) Studieretning Afsætning A, International økonomi A og Kinesisk områdestudium C

Linie Global markedsføring, januar 2013 juni 2015. HH1F (HH2F og HH3F) Studieretning Afsætning A, International økonomi A og Kinesisk områdestudium C Linie Global markedsføring, januar 2013 juni 2015 HH1F (HH2F og HH3F) Studieretning Generel introduktion Afsætning A, International økonomi A og Kinesisk områdestudium C Studieretningsforløbet består af

Læs mere

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 Bilag 49 Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Virksomhedsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden og kundskaber om virksomhedens økonomiske forhold

Læs mere

Nakskov Gymnasium og HF Orientering om KS-eksamen 2018/19

Nakskov Gymnasium og HF Orientering om KS-eksamen 2018/19 Nakskov Gymnasium og HF Orientering om KS-eksamen 2018/19 Mandag den 26. november, kl.11.50 12.30, i auditoriet: Skolen informerer 2hf om KS-eksamen, og eleverne får udleveret denne skrivelse. KS-eksamen

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3 4 PRØVERS

Læs mere

Implementering af Matematikkommissionens anbefalinger på hhx. Screeningstest Mindstekrav Prøveformer Projekt eksamen Pensum reduktion på niveau B

Implementering af Matematikkommissionens anbefalinger på hhx. Screeningstest Mindstekrav Prøveformer Projekt eksamen Pensum reduktion på niveau B Implementering af Matematikkommissionens anbefalinger på hhx Screeningstest Mindstekrav Prøveformer Projekt eksamen Pensum reduktion på niveau B Screening En del af det faglige stof, der skal behandles

Læs mere

Studiebog. Elektriker. grundforløb EUX Elektriker

Studiebog. Elektriker. grundforløb EUX Elektriker Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Elektriker Studiebog grundforløb Elektriker Mødeaktivitet Der er møde- og deltagelsespligt til undervisningen og studietimer. Eleverne skal følge Syddansk Erhvervsskoles

Læs mere

Eksamensavisen g

Eksamensavisen g Eksamensavisen 2019 2.g 1 Indholdsfortegnelse Eksamensavisen 2019... 3 Offentliggørelse af eksamensplanen... 4 Hvad skal jeg være opmærksom på?... 4 Mød til tiden... 4 Udeblivelse fra eksamen... 4 Lad

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 298 af 24/03/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Karaktergennemsnit - HHX

Karaktergennemsnit - HHX Karaktergennemsnit HHX 2012 20 2014 2015 Tradium Tradium Tradium Tradium Fag Evalueringsform Karaktertype hhx hhx hhx hhx Afsætning A Mundtlig Eksamenskarakter 6, 318 6,2 (6,4) 270 5 6, 6 Årskarakter 6,5

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 31 Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag, der har fokus på tilegnelse af interkulturel

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/05/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1117 af 18/08/2016 bekendtgørelse om social-

Læs mere

Prøvebestemmelser for elever på Den pædagogiske assistent-uddannelse som er startet efter den 1. januar 2013

Prøvebestemmelser for elever på Den pædagogiske assistent-uddannelse som er startet efter den 1. januar 2013 Prøvebestemmelser for elever på Den pædagogiske assistent-uddannelse som er startet efter den 1. januar 2013 Grundfaget dansk Formål Formålet med faget er at styrke elevens sproglige bevidsthed og færdigheder,

Læs mere

Studieretningsopgaven stx Vejledning / Råd og vink Oktober 2014

Studieretningsopgaven stx Vejledning / Råd og vink Oktober 2014 Studieretningsopgaven stx Vejledning / Råd og vink Oktober 2014 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene og de tilhørende

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016 Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015 bekendtgørelse

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERE

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERE BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR FØR LUP 1. JANUAR 2013 OPDATERET 26. AUG 2013 Bilag til lokal undervisningsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

International økonomi A hhx, august 2017

International økonomi A hhx, august 2017 Bilag 37 International økonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler viden, kundskaber og færdigheder om den samfundsøkonomiske

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2E

Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2E Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2E Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Indledning Studieplanen for Marketing studieretningen skal være medvirkende til, at der er sammenhæng og kontinuitet i undervisningen samt sikre,

Læs mere

Studieplan for HHX Medier & Kommunikation

Studieplan for HHX Medier & Kommunikation Studieplan for HHX Medier & Kommunikation HHX Medier & Kommunikation giver dig værktøjer til at håndtere de store mængder af information og den mediejungle, du dagligt møder både i virksomheden og i verden

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016 Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 270 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Læreplansændringer matematik høringsversion ikke endelig. FIP 30. marts 2017

Læreplansændringer matematik høringsversion ikke endelig. FIP 30. marts 2017 Læreplansændringer matematik høringsversion ikke endelig 2013 2017 FIP 30. marts 2017 Hvilke væsentlige forskelle? Justering af kernestof mm Ændring af prøveformer Disposition: 1. Hurtig præsentation af

Læs mere

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Social- og sundhedsassistent Januar 2017 SOSU OJ 1 Prøvebestemmelser for prøve i grundfag, Social- og Sundhedsuddannelsen, Social-

Læs mere

International økonomi A hhx, juni 2010

International økonomi A hhx, juni 2010 Bilag 16 International økonomi A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt,

Læs mere

FAGKONSULENTEN'S RÅD OG VINK OM EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI C

FAGKONSULENTEN'S RÅD OG VINK OM EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI C FAGKONSULENTEN'S RÅD OG VINK OM EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI C GENERELT VEDR. EKSAMEN 2016 Helt overordnet afholdes eksamen i psykologi på baggrund af læreplanerne i psykologi samt eksamensbekendtgørelsen. Psykologi

Læs mere

Workshop om prøver og eksamen

Workshop om prøver og eksamen Workshop om prøver og eksamen Danske Gymnasier - Ledelsestræf 2018-2.marts 2018 Søren Vagner, undervisningskonsulent, Kontor for Prøver, Eksamen og Test (STUK) Steffen Møllegaard Iversen, enhedsleder,

Læs mere

Afsætning A hhx, juni 2010

Afsætning A hhx, juni 2010 Bilag 7 Afsætning A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag. Faget giver viden om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse.

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Eksamenshåndbog. For. Sommereksamen 2015

Eksamenshåndbog. For. Sommereksamen 2015 Eksamenshåndbog For HG Sommereksamen 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Forord 3 2. Afvikling af eksamen 4 2.1 Eksamensperiode 4 2.2 Eksamen for HG1, HGV og HG2 4 2.3 Case-eksamen 4 2.4 Skolevejledning 5 3. Eksamensreglement

Læs mere

Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni, august og december 2015

Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni, august og december 2015 B Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni, august og december 2015 Indhold: Prøvekalender for de almengymnasiale uddannelser 2015... s. 2 STX-bekendtgørelsens læreplaner

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER HADERSLEV HANDELSSKOLE

EKSAMENSBESTEMMELSER HADERSLEV HANDELSSKOLE EKSAMENSBESTEMMELSER 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE 2 INDHOLD Forord 4 Uddannelsens formål 4 Fag på EUX 5 Skemaet 5 Gode studievaner 5 Computer 6 Kommunikation mellem dig og skolen 7 Lektier Online 7

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Studieplan for HHX International

Studieplan for HHX International Studieplan for HHX International HHX-International bringer dig ud i verden til fremmede sprog og kulturer. Vi arbejder med fremmedsprog og kulturforståelse og du kommer på i alt 5 studieture, som alle

Læs mere

EUX EKSAMENSREGLEMENT

EUX EKSAMENSREGLEMENT EUX EKSAMENSREGLEMENT 2018 April 2018 Eksamensreglement for EUX - Allikelund Gymnasium Indledning For at få en eux-eksamen skal du på studiekompetenceåret have 8 prøver inklusiv større skriftlig opgave

Læs mere

Studieplan Virksomhedsøkonomisk studieretning Grenaa Handelsskole

Studieplan Virksomhedsøkonomisk studieretning Grenaa Handelsskole Virksomhedsøkonomisk studieretning Grenaa Handelsskole 2008-2011 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH August 2018

Ramme for afsluttende prøve SSH August 2018 Ramme for afsluttende prøve SSH August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1117 af 18/08/2016 bekendtgørelse om social- og sundhedshjælperuddannelsen. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER HADERSLEV HANDELSSKOLE

EKSAMENSBESTEMMELSER HADERSLEV HANDELSSKOLE EKSAMENSBESTEMMELSER 2019-2020 HADERSLEV HANDELSSKOLE 2 INDHOLD Forord 4 Uddannelsens formål 4 Fag på EUX 5 Skemaet 5 Gode studievaner 5 Computer 6 Kommunikation mellem dig og skolen 7 Lektier Online 7

Læs mere

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015

Læs mere

Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet

Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet Linie: Global økonomi Studieretning: Virksomhedsøkonomi, niveau A Matematik, niveau A Innovation C På linjen arbejdes der især med virksomhedens økonomiske

Læs mere

RÅD OG VINK OM EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI B 2016

RÅD OG VINK OM EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI B 2016 1 RÅD OG VINK OM EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI B 2016 GENERELT VEDR. EKSAMEN PÅ PSYKOLOGI B Psykologi B har synopsisprøve, dvs. eksaminanderne får udleveret prøvematerialet mindst 24 timer før selve eksamen. Se

Læs mere

EKSAMENSREGLEMENT

EKSAMENSREGLEMENT EKSAMENSREGLEMENT 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Forord... 3 Bekendtgørelser... 4 Vigtige datoer... 4 Indstilling til eksamen... 5 Mulige eksaminer... 5 Standpunktskarakterer... 5 Hjælpemidler

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Engelsk Niveau F, E, D og C

PRØVEVEJLEDNING. Engelsk Niveau F, E, D og C PRØVEVEJLEDNING Engelsk Niveau F, E, D og C Gældende for hold med start efter 1. januar 201 Indhold Mål... 3 Forudsætning for prøven... 3 Prøveform... 3 Prøvens tilrettelæggelse... 4 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 370 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Eksamensinformation skoleåret 12/13

Eksamensinformation skoleåret 12/13 Eksamensinformation skoleåret 12/13 Der er kommet ny eksamensbekendtgørelse, der trådte i kraft 1. september 2012 og har virkning for eksamener efter denne dato. Dette skriv indeholder to dele; en del

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FØR LUP 1. JANUAR 2013 OPDATERET 26. AUG 2013 Bilag til Lokal undervisningsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Ramme for prøve uddannelsesspecifikt fag SSA (trin 2) Marts 2016

Ramme for prøve uddannelsesspecifikt fag SSA (trin 2) Marts 2016 Ramme for prøve uddannelsesspecifikt fag SSA (trin 2) Marts 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015

Læs mere

Studieplan 2013/14 HH3I. IBC Handelsgymnasiet

Studieplan 2013/14 HH3I. IBC Handelsgymnasiet Studieplan 2013/14 HH3I IBC Handelsgymnasiet Indholdsfortegnelse Indledning 3 Undervisningsforløb 4 5. og 6 semester. Studieretningsforløb 4 5. og 6. semester illustreret på en tidslinje 5 Studieturen

Læs mere

2011 Enkeltfag Studieordning. STUDIEORDNING for enkeltfagsstuderende ved Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg

2011 Enkeltfag Studieordning. STUDIEORDNING for enkeltfagsstuderende ved Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg 2011 Enkeltfag Studieordning STUDIEORDNING for enkeltfagsstuderende ved Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg Gældende fra februar 2011 1 1. Fællesbestemmelser. Enkeltfagskurserne ved

Læs mere

LBE. Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever

LBE. Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever 01.06.2017 LBE Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever 1 Baggrund I dette notat kan du læse, hvilke generelle regler der gælder, når du skal til eksamen på Roskilde Tekniske Skoles erhvervsuddannelser.

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2E Team 2

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2E Team 2 Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2E Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år.4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø og

Læs mere

Eksamensreglement HG - 2011

Eksamensreglement HG - 2011 Eksamensreglement HG - 2011 Erhvervsuddannelsen Tradium Elevinformation Elev-info om prøver og eksamener er til dig, der skal til prøve og eksamen på HG. Vi vil gerne fortælle dig om de regler og den praksis,

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag PAU

Ramme for prøve i områdefag PAU Ramme for prøve i områdefag PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af 20/07/2012 om uddannelserne

Læs mere

Eksamen. Maj juni g

Eksamen. Maj juni g Eksamen Maj juni 2018 3.g 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med eksamen 2018 Indholdsfortegnelse Eksamen 2018, 3.g... 3 Oplysninger i forbindelse med eksamen... 3 Hvad skal jeg være opmærksom på i

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Bilag til evaluering af engelsk på hhx DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Indledning Dette bilag til EVA s evaluering af engelsk på hhx indeholder i tabelform

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus)

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Formål Formålet med prøven er at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat for uddannelsen og dens

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Nov. 2017 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG 2. HHX

EKSAMENSHÅNDBOG 2. HHX EKSAMENSHÅNDBOG 2. HHX Skoleåret 2014/15 Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole Bestemmelser vedrørende eksamen findes i: Bekendtgørelse om uddannelse til højere handelseksamen BEK nr. 691 af 23/06/2010

Læs mere

Skolens mål og rammer

Skolens mål og rammer Evalueringsplan Formål: 1. Formålet med evaluering af undervisningen og den enkelte elev er at sikre det bedst mulige faglige udbytte. Evalueringen skal danne grundlag for justering af undervisnings- og

Læs mere

HUSK AT LÆSE HÆFTET GRUNDIGT IGENNEM FØR PRØVERNE.

HUSK AT LÆSE HÆFTET GRUNDIGT IGENNEM FØR PRØVERNE. FORORD Dette hæfte henvender sig til de elever som er udtrukket til eksamen i eksamensperioden december 2016. Det drejer sig om Det Internationale Område for hhx3. Formålet med denne håndbog er at medvirke

Læs mere