4. Rapport om udvalgets studiebesøg til Croydon i september 2004 *

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. Rapport om udvalgets studiebesøg til Croydon i september 2004 *"

Transkript

1 Møde i tirsdag den 1. februar 2005, Kl i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: StatistikNyt for oktober 2004 * 2. Meddelelse: Nyt til samarbejdspartnere for december 2004 * 3. Status på Uddannelsesområdet * 4. Rapport om udvalgets studiebesøg til Croydon i september 2004 * 5. Foreløbigt regnskab 2004 for Ballerup Sprogcenter * 6. Effekterne af den beskæftigelsesrettede indsats i 2004 * 7. Oversigt vedr. fleks- og skånejobs m.v. i Ballerup Kommune * 8. Depressionsprojekt Ballerup Kommune * 1. Meddelelse: StatistikNyt for oktober Bilag StatistikNyt for oktober 2004 (udsendes)

2 at meddelelsen tages til efterretning. s møde 1. februar 2005 Punkt 1: 2. Meddelelse: Nyt til samarbejdspartnere for december Bilag Nyt til samarbejdspartnere nr. 7 december 2004 (udsendes) at meddelelsen tages til efterretning. s møde 1. februar 2005 Punkt 2:

3 3. Status på Uddannelsesområdet den 30. november 2004, pkt. 10 Resumé Som led i Ballerup kommunes ungdomspolitik er det et mål, at alle unge får muligheden for at erhverve sig en kompetencegivende uddannelse. Dette tilbud gives til de unge, der enten falder ud af det ordinære uddannelsessystem eller er i en forsørgelsessituation, der er udsigtsløs. Redegørelse Ballerup kommune har gennem en årrække arbejdet med fleksible og kvalificerende tilbud med udgangspunkt i de unges behov. Omdrejningspunktet er, at skabe betingelser for at de unge motiveres til at tænke i nye uddannelses- og jobmuligheder, der har et arbejdsmarkedsmæssigt sigte og perspektiv. EGU er et tilbud til unge, der har vanskeligheder med at gennemføre en ordinær uddannelse. Kommunen er hovedaktør i forhold til at igangsætte uddannelsen, og afholder den fulde udgift, herunder skoleydelse i uddannelsesforløb og oftest lønudgiften i praktikperioden. Der er 37 elever i gang med en EGU-uddannelse, hvoraf ca. halvdelen er startet i Ca. halvdelen stopper EGU-forløbet i utide oftest fordi de kommer i ordinær uddannelse, herunder PGU, eller i arbejde. Ca. 2/3 af alle EGU-forløb foregår på kommunale arbejdspladser, ligesom der er tre EGU-forløb på Grantoftegaard. PGU henvender sig til unge, der har en interesse for at arbejde på daginstitutionsområdet. Der er en række lovmæssige retningslinier i forhold til kriterierne for at blive optaget på uddannelsen, herunder at der skal være gennemført grundforløb på en Sosu-skole, og mindst et års forudgående erhvervserfaring. I PGU er det kommunen der ansætter og aflønner i hele uddannelsesforløbet, både når eleven er i praktik i kommunen og når eleven er på skole. Der er AER-refusion, hvilket giver en lavere nettoudgift i forhold til de to andre uddannelsesforløb. Der er max. 20 PGU-elever i gang samtidig. De 10 særlige elev- og praktikpladser, som Ballerup kommune har etableret, giver unge en mulighed for at gennemføre uddannelser som dyre assistent, jordbrugsassistent eller landmand på Grantoftegaard, eller uddannelser hver der er mangel på praktikpladser, fx tømrerlærlinge i forbindelse med det erhvervsforbedrende Service & Genbrug (L80). Mange får et tilbud der kan erstatte eller forebygge at den unge søger kontanthjælp. Det er dog et meget beskedent antal i de tre uddannelsesformer, der kommer direkte fra kontanthjælp.

4 På mødet vil Torsten Petersen fra Skole- og Ungdomsvejledningen redegøre nærmere for en række konkrete uddannelsesforløb som er igangsat i forhold til PGU, EBU og kommunens egne lære/elevpladser. at orienteringen godkendes. s møde 1. februar 2005 Punkt 3: 4. Rapport om udvalgets studiebesøg til Croydon i september den 2. september 2003, pkt. 9 den 2. marts 2004, pkt. 5 den 10. august 2004, pkt. 13 den 7. september 2004, pkt. 3 den 30. november 2004, pkt. 3 Resumé Der er udarbejdet en rapport om udvalgets studiebesøg i Croydon d september Formålet med studiebesøget var dels at afdække muligheder for om Croydons strategiske arbejde med at udvikle den sociale økonomi kan indgå i Ballerup Kommunes

5 beskæftigelses eller erhvervspolitik, dels at få inspiration fra om arbejdet med social enterprises som redskab til at forebygge social og økonomisk stigmatisering. Redegørelse I rapporten konstateres, at arbejdet med de unge og den sociale økonomi havde positive effekter på erhvervsudvikling og beskæftigelse i Croydon. Rapporten konstaterer dog også, at erfaringerne med arbejdet med den sociale økonomi i Croydon ikke umiddelbart kan direkte kan overføres til erhvervs- eller beskæftigelsespolitik i Danmark. Dels er landenes velfærdssystemer både med hensyn til lovgivning og traditioner for forskellige. Et eksempel er de frivillige organisationers forskellige rolle i den sociale velfærd, hvor velgørenhed i England spiller en helt afgørende økonomisk og arbejdsmæssig rolle i det sociale system. Dels er der i England, i modsætning til Danmark, opbygget et institutionelt system, der arbejder med den sociale økonomi. Fra det statslige niveau, med en national politik og et ministerium for social enterprises, på det regionale niveau f.eks. med London Development Agency til det lokale niveau i f.eks. Croydon. Endelig er der i Danmark endnu ikke tradition for at private virksomheder startes med sociale eller andre samfundsmæssige idealistiske målsætninger som det primære mål. Der er dog ingen tvivl om, at de mange flotte resultater af arbejdet med den sociale økonomi i Croydon og London virker inspirerende og opmuntrer til en nytænkning at vante måder at tænke beskæftigelse og erhvervspolitik. Derfor vurderer rapporten, at studiebesøget giver en god grobund til at kan arbejde videre med området og bl.a. gennem kontakt til de øvrige nordiske lande indhente erfaringer med arbejdet med social økonomi i den nordiske velfærdsmodel der mere ligner den danske. Bilag Notat vedr. s studietur til Croydon d september 2004 vedrørende social økonomi (udsendes)

6 at rapporten godkendes. s møde 1. februar 2005 Punkt 4: 5. Foreløbigt regnskab 2004 for Ballerup Sprogcenter Resumé Ballerup Kommune er driftskommune i forhold til Ballerup Sprogcenter for følgende kommuner; Gladsaxe, Herlev, Rødovre, Værløse, Ledøje-Smørum. Det foreløbige regnskab viser en omsætning på 37,7 mio. kr., hvoraf Ballerup Kommunes andel er ca. 25 pct. Redegørelse Modultaksterne blev indført med virkning fra 1. januar Ballerup Sprogcenter har i 2004 haft kursister, der har gennemført moduler. Tendensen fra de tidligere år med, at andelen af selvforsørgere vokser har også været gældende i Ca. 58 pct. af alle kursister er selvforsørgende både for Sprogcenterets kursister som helhed og for kursister fra Ballerup kommune. Det er værd at bemærk, at selvforsørgere har ret til selv at bestemme hvilket sprogcenter de vil gå på. Antallet af kursister fra Ballerup kommune er også nedadgående, idet der var 213 kursister i 1. kvartal, mens antallet var på 178 kursister i 4. kvartal. Et markant fald af kursister fra Gladsaxe Kommune i løbet af 2004 har også betydet, at Ballerup og Gladsaxe p.t. har det samme antal kursister. Bilag Foreløbigt regnskab 2004 for Ballerup Sprogcenter (udsendes i )

7 at orienteringen godkendes. s møde 1. februar 2005 Punkt 5: 6. Effekterne af den beskæftigelsesrettede indsats i Resumé Fra medio 2004 til udgangen af 2004 er antallet af personer i målgruppe 2.2. (arbejdsmarkedsparate) faldet fra ca. 210 personer til 160 personer, mens antallet af kontanthjælpsmodtagere i målgruppe 2.3. (problemer udover ledighed) og målgruppe 2.4. (forrevalidering) har haft en beskeden stigning i antal personer. Redegørelse Siden starten af september 2004 har været iværksat et straksafklaringsforløb for nyledige i målgruppe 2.2 med det formål, at foretage en hurtig, individuel og effektiv kompetenceafklaring af den lediges ressourcer i KomVidere. Samtidig er lagt vægt på, at den ledige skal tilbydes redskaber til selv at påtage sig et ansvar for sin jobsituation, fx ved undervisning i jobsøgning m.v. så den ledige hjælpes til ved egen indsats at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Efter afsluttet straksafklaringsforløb visiteres til KomJob med henblik på at finde ordinært eller støttet job.

8 KomVidere har gennemført 7 hold i 2004 hver med 4 ugers varighed. Det gennemsnitlige antal ledige pr. hold har ligget på ca. 15 personer, hvoraf halvdelen efterfølgende er blevet viderevisiteret til KomJob. Den anden halvdel ha oftest ikke fuldført fordi de helt eller delvis afstod fra kontanthjælp eller ophørt grundet sygdom. KomJob har i 2004 fået ca. 600 henvisninger fra de tre kommuner, Ballerup, Værløse og Ledøje-Smørum. Heraf er ¾ af henvisningerne fra Ballerup Kommune. Af de 438 henvisninger fra Ballerup Kommune er ca. halvdelen arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere. Af denne andel er ca. 45 pct. ved årets udgang kommet i arbejde, mens ca. 20 pct. er i virksomhedspraktik eller løntilskud. Der var 171 henvisninger i 2004, der var kontanthjælpsmodtagere, der havde problemer udover ledighed. Heraf var ¼ i arbejde ved årets udgang. Ballerup Kommune har henvist 19 personer i 2004, som var fleksjobberettiget. Heraf er halvdelen anvist et job. Når KomJob ikke altid indfrier målsætningen om etablering af fleksjob indenfor 3 måneder, skyldes det bl.a. at forud for en fleksjobansættelse kan anvendes virksomhedspraktik til at afklare jobfunktion m.v. at orienteringen godkendes. s møde 1. februar 2005 Punkt 6: 7. Oversigt vedr. fleks- og skånejobs m.v. i Ballerup Kommune

9 Resumé Ballerup kommune skal som offentlig myndighed sikre, at personer med reduceret arbejdsevne får mulighed for at bruge deres ressourcer og deltage i arbejdslivet. Enten fordi det er beskæftigede der på grund af f.eks. sygdom eller alder har risiko for at blive afskediget og kan have svært ved at få nyt job (fastholdelse), eller ledige som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet på grund af begrænset arbejdsevne m.v.(indslusning). Her kan kommunen som myndighed tilbyde forskellige støtteordninger. For at leve op til det sociale ansvar som arbejdsgiver, har Ballerup Kommune tillige etableret en ASA-pulje, som finansierer kommunens udgift som arbejdsgiver i forbindelse med ansættelse af personale på særlige vilkår (fleks- og skånejob). Derudover har kommunen en række forpligtigelser i forhold til ledige dagpengemodtagere (jobtræning). Redegørelse Fleksjob bruges til medarbejdere eller ledige med varige begrænsninger i arbejdsevnen, som ikke kan opnå eller fastholde et arbejde på normale vilkår. Arbejdsgiveren betaler den overenskomstmæssige løn for fuld tid, hvorefter kommunen udbetaler et tilskud til arbejdsgiveren på enten 1/2 eller 2/3 af den mindste overenskomstmæssige løn. Ved sygdom yder kommunen dagpenge fra 1. fraværsdag, hvis beskæftigelseskravet er opfyldt. Kommunen eller Arbejdsformidlingen kan give økonomisk støtte til nødvendigt værktøj, arbejdsredskaber, arbejdspladsindretning og personlig assistance til ansatte i fleksjob. Fleksjob kan etableres indenfor alle arbejdsområder. Det er et rigtigt godt redskab til at fastholde medarbejdere på deres arbejdsplads, men der er også gode erfaringer med at skabe et nyt fleksjob i samarbejde med den enkelte arbejdsgiver, da fleksjob-ordningen er en af de mange muligheder for at udvise et socialt ansvar. Ballerup kommune har etableret 160 fleksjob, hvoraf lidt over halvdelen er ansat hos offentlige arbejdsgivere. Alene i Ballerup Kommune er ansat 74 fleksjobbere, hvoraf 24 er ansat under ASAkontoen. Skånejob tilbydes personer, der modtager førtidspension og som stadig har en del af erhvervsevnen i behold. En aftale om ansættelse med løntilskud for førtidspensionister kan oprettes til personer under 65 år, som modtager førtidspension og som fortsat ønsker at have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er en betingelse, at personen ikke kan opnå eller fastholde et job på normale vilkår. Løntilskuddet er på 20 kr. pr. time i særlige tilfælde dog 35 kr. pr. time mens aflønningen udgør 1/3 af mindstelønnen på det enkelte overenskomstområde. Ballerup kommune har etableret 82 skånejobs. Alene i Ballerup Kommune er ansat 50 skånejobbere, hvoraf 18 er ansat på ASA-kontoen. Jobtræningsordningen er henvendt til ledige dagpengemodtager, og kan oprettes inden for områder med gode beskæftigelsesperspektiver for den ledige. Ordningen har til formål, at

10 den ledige får opretholdt eller tilført nogle faglige, sociale eller sproglige kompetencer, der kan understøtte muligheden for at få job på det ordinære arbejdsmarked. Den ledige aflønnes med overenskomstmæssig løn. Ved ansættelse på offentlige arbejdspladser skal aflønningen ligge på niveau med den lediges dagpenge. Jobtræning kan maksimalt gælde i et år. En gang årligt fastsættes den kommunale kvote for jobtræningspladser. For 2005 er kvoten på pladser, hvoraf Ballerup kommunes kvote er på 119 pladser. Ballerup Kommune har oprettet 158 pladser, hvoraf 28 pladser p.t. er besat. Antal ansatte på særlige vilkår i Ballerup Kommune Fleksjob Skånejob Jobtræning Jobtr.plads Rådhuset/administration Matrielgården m.v. 3 Kultur & Fritid Daginstitutioner m.fl Skoler 12 0 Hjemmeplejen 6 Rimelig rengøring 4 30 Plejehjem Aktiveringsprojekter 5 9 Job& Familie andet 5 De mobile viceværter 9 2 Havepasning 3 17 Eskebjerggaard 5 Andre I alt

11 at orienteringen tages til efterretning. s møde 1. februar 2005 Punkt 7: 8. Depressionsprojekt Ballerup Kommune Resumé En systematisk gennemgang af sager i sygedagpengegruppen og kontanthjælpsområdet har konstateret at ca. 20 pct. havde depression som hel- eller deldiagnose, hvor depressionen i en overvejende del af sagerne angives som at være den største hindring eller barriere for at vende tilbage til arbejdsmarkedet. For at undgå at depression giver langvarige invaliditetseffekter i relation til en arbejdsmarkedstilknytning, bør der målrettes en indsats til denne målgruppe og derfor er der udarbejdet et projektkoncept, der har opnået EU-støtte. Redegørelse Ballerup kommune har gennem adskillige projekter gode erfaringer med at koble den arbejdsmarkedsmæssige rådgivning og vejledning til andre tilgange, for eksempel vejledning i forhold til målgruppen sygedagpengemodtagere med nedslidningssymptomer, hvor der inkluderedes såvel fysisk træning som smertemestring. En viderebygning på disse erfaringer har resultatet i projekt Combus. Projektets formål og fornyende element er at udvikle et koncept, der - på basis af en bredt funderet viden - støtter depressionsramte og hjælper dem tilbage til et liv som selvforsørgende. Hensigten er at samle og anvende denne viden og koble den til den i forvejen afprøvede og dokumenterede rådgivnings- og vejledningsmæssige metode, som finder sted i arbejdet med mennesker, der midlertidigt er sat udenfor arbejdsmarkedet. Det fornyende element ligger i inddragelsen af flere indsatsområder, bl.a. motionsudøvelsen og den ernæringsmæssige viden i forhold til målgruppen og koblingen til den etablerede medicinske og psykiatriske viden samt filosofien og Meningsfokuseret

12 undervisning med udgangspunkt i logoterapien. Desuden er inddragelsen af en psykiatrisk konsulentfunktion/ PsykiatriFonden i forbindelse med visitation til projektet og dialogen til deltagernes egne praktiserende læger fornyende. Overordnet set er det fornyende, at arbejdsmarkedsindsatsen over for målgruppen således er holistisk. Konceptet indebærer endvidere en kobling til den etablerede medicinske og psykiatriske viden og udnytter viden fra de forsøg der i igangværende inden for marginaliserede grupper. Projektet består for den enkelte deltager af 8 ugers undervisning og vejledning efterfulgt af maximalt 3 måneders virksomhedspraktikker/ virksomhedsforlagt undervisning med coaching. Hovedmålsætningen er, at deltagerne gennem undervisnings- og vejledningsforløbet bliver i stand til at indgå i virksomhedspraktikker, og at disse afsluttes med jobplaner, hvis en ansættelse på ordinære vilkår ikke er muligt. Der er tre fokuselementer i projektet: "Identitet og Job", der har til formål at afklare den enkeltes ressourcer, muligheder og barrierer i forhold til den fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet "Motion ", der har til formål, at deltagerne oplever, hvordan fysisk udfoldelse kan være en effektiv medvirkende årsag til dæmpning af depressive tilstande. "Ernæring", der har til formål gennem vekselvirkning teori og praktisk at give deltagerne et indblik i ernæringens betydning for sundhedstilstanden Projektet har et udviklingssamarbejde med Reva Esbjerg som siden maj 04 har afholdt korterevarende kursusforløb indenfor området og Erhvervscenter Espelunden. Projektets behov for praktikpladser vil sikres via KomJob, Erhvervscenter Espelunden og eventuelt andre private aktører. at orienteringen godkendes.

13 s møde 1. februar 2005 Punkt 8:

ARBEJDSFASTHOLDELSE JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR

ARBEJDSFASTHOLDELSE JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR SKAB DIALOG PÅ ARBEJDSPLADSEN OM ARBEJDSFASTHOLDELSE OG JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR SÆRLIGE VILKÅR SÆRLIGE VILKÅR Hvad er situationen? Hvad kan pjecen bruges til? Eksempel: Side 3 Trin 1 Hvad gør vi i dag? Status:

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Indhold 1. Videnpilot 1 2. Fagpilot 2 3. Voksenlærling 3 4. Privat løntilskud 4 5. Virksomhedspraktik 5 6. Jobrotation 6 7. Mentorordning 7 8. Isbryderordning

Læs mere

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik 28/9-04 LJ/LH Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik,,qgohgqlqj På baggrund af LO s undersøgelse fra foråret 2004 om LOkoordinationsudvalgenes erfaringer

Læs mere

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indholdsfortegnelse Virksomhedspraktik. 1 Løntilskud i private virksomheder 2 Løntilskud

Læs mere

Reglerne på det sociale område

Reglerne på det sociale område Reglerne på det sociale område Indhold Som arbejdsgiverrepræsentant i et koordinationsudvalg skal man ikke have kendskab til den sociale lovgivning i detaljer. Derimod kan det være en fordel at kende til

Læs mere

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpengelovgivningen, Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om Aktiv Socialpolitik er komplekse love, som indeholder forskellige tiltag og

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Forord. Jørgen Vorsholt Formand Dansk Arbejdsgiverforening Maj Color profile: Disabled Composite Default screen

Forord. Jørgen Vorsholt Formand Dansk Arbejdsgiverforening Maj Color profile: Disabled Composite Default screen Forord I 2002 tog regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter en række initiativer, der skal styrke integrationen af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet. 4-partsaftalen om en bedre integration

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

1. Meddelelse Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn, nr. 2 for marts 2003 *

1. Meddelelse Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn, nr. 2 for marts 2003 * Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 6. maj 2003, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn,

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

at Økonomiudvalget godkender, at der arbejdes videre med at integrere fleksjob som en del af kommunens personalepolitik indenfor godkendt normering.

at Økonomiudvalget godkender, at der arbejdes videre med at integrere fleksjob som en del af kommunens personalepolitik indenfor godkendt normering. Pkt.nr: 6 Kommunale fleksjob 201721 Indstilling: at Økonomiudvalget godkender, at der arbejdes videre med at integrere fleksjob som en del af kommunens personalepolitik indenfor godkendt normering. at

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Lov om aktiv socialpolitik

Lov om aktiv socialpolitik Sagsbehandlingstid er den tid der går, fra du mundtligt eller skriftligt har bedt kommunen om at få hjælp, til der træffes en afgørelse, og du får besked om afgørelsen. Sagsbehandlingstiden svarer til

Læs mere

Dialog med jobcentret. Rummelighed på arbejdsmarkedet

Dialog med jobcentret. Rummelighed på arbejdsmarkedet Dialog med jobcentret Rummelighed på arbejdsmarkedet Introduktion Rummelighed på arbejdsmarkedet er en vision om, at der er brug for alle på arbejdsmarkedet, og at personer med nedsat arbejdsevne får mulighed

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

Dansk Metal - Himmerland

Dansk Metal - Himmerland Dansk Metal - Himmerland Hvordan kan du være med til at undgå misbrug af virksomhedspraktik og løntilskudsjob? Dine opgaver og dit ansvar Som tillidsrepræsentant skal du inddrages og skrive under på, at

Læs mere

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her.

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Ergoterapeutforeningen Job på særlige vilkår Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Fleksjob For dig der har begrænset arbejdsevne. Hvad

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Reformen fleksjob og førtidspension Tirsdag den 3. september 2013

Reformen fleksjob og førtidspension Tirsdag den 3. september 2013 Reformen fleksjob og førtidspension Tirsdag den 3. september 2013 Reformens vigtigste sigtelinjer Flere unge skal have en tilknytning til arbejdsmarkedet i stedet for førtidspension Borgeren skal medinddrages

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 3. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

Bjørnø-Konsulenten. Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen

Bjørnø-Konsulenten. Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen Træfpunkt Fyn / Autisme- og Aspergerforeningen Torsdag 31. maj 2018 kl. 19.00 til 21.30 Kulturmaskinen i Lokale Petersen, Farvergården 7, 1. sal, 5000 Odense Relevant lovgivning ift. voksne autister og

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

FTF forslag til justeringer i førtidspensionssystemet

FTF forslag til justeringer i førtidspensionssystemet 07-0343 17.10.2008 Kontakt: Jette Høy - jeho@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 FTF forslag til justeringer i førtidspensionssystemet Forligspartierne bag førtidspensionsreformen af 2003 drøfter i dette efterår

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER Budget- og regnskabssystem 4.5.11 - side 1 Dato: 4. juni 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER 5.95 Jobtræningsordningen På denne funktion registreres udgifter og indtægter

Læs mere

Dagens emne. Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet

Dagens emne. Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet Dagens emne Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet Præsentation Malene Stærmose 49 år Uddannet socialrådgiver og coach Arbejdet i kommuner og faglig organisation siden 1993 til min ansættelse i Hjerteforeningen

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 19,44 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.12. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

- løntilskud til nyuddannede med handicap Isbryderordningen

- løntilskud til nyuddannede med handicap Isbryderordningen - løntilskud til nyuddannede med handicap Isbryderordningen Erhvervserfaring til nyuddannede Nye muligheder - nyuddannede medarbejdere Isbryderordningen har til formål at give nyuddannede med et handicap

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Indsatsstrategi på ledighedsydelsesområdet - Etablering af kommunale microfleksjob

Indsatsstrategi på ledighedsydelsesområdet - Etablering af kommunale microfleksjob Direktionen, 03-09-2013 Side 1 Indsatsstrategi på ledighedsydelsesområdet - Etablering af kommunale microfleksjob DIHELG / 13/17713 Åben sag Sagsfremstilling Denne sag handler om iværksættelse af en særlig

Læs mere

Ansatte på særlige vilkår

Ansatte på særlige vilkår Psykiatrien i Region Syddanmark juli 2017 Ansatte på særlige vilkår Indsatsplan 2017-2019 HR Indledning Region Syddanmark er en socialt ansvarlig arbejdsplads og vil derfor gøre en aktiv indsats for at

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (1-9) Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark 2002000902 Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og AMBU besøges

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

Samarbejdsaftale om indslusning, rekruttering og fastholdelse mellem Jobcenter Albertslund og xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx

Samarbejdsaftale om indslusning, rekruttering og fastholdelse mellem Jobcenter Albertslund og xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx Samarbejdsaftale om indslusning, rekruttering og fastholdelse mellem Jobcenter Albertslund og xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx Denne aftale er en konkret udmøntning af det sociale partnerskab mellem

Læs mere

Indsatsstrategi Ledighedsydelse. Indfrielse af besparelsespotentiale på beskæftigelsesområdet

Indsatsstrategi Ledighedsydelse. Indfrielse af besparelsespotentiale på beskæftigelsesområdet Indsatsstrategi Ledighedsydelse Indfrielse af besparelsespotentiale på beskæftigelsesområdet Fakta om ledighedsydelse Ledighedsydelse er en særlig ydelse til de personer, der er visiterede til et fleksjob

Læs mere

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby Tema: Overførselsindkomster Ved formand for, Johannes Vesterby Budgetteret udgift til overførselsindkomster i 2008 (1000 kr.) Kontanthjælp Sygedagpenge Revalidering Løntilskud Intro. ydelse Besk. ordninger

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Initiativer A-dagpenge 3 1 0 Samlet har Jobcentret fortsat den proces, som der blev indstillet til i tidligere møde

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen 24.2.2014 Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2013 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k

B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k LY N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E F o r o r d a f B o r g m e s t e r R o l f A a g a a r d - S v e n d s e n Lyngby-Taarbæk Kommunes beskæftigelsespolitik

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

Anvendelsen af revalidering i RAR Sjællands område i perioden

Anvendelsen af revalidering i RAR Sjællands område i perioden N O T A T Arbejdsmarkedskontor Øst 8. marts 217 Anvendelsen af revalidering i RAR Sjællands område i perioden 212-216 Dette notat beskriver udviklingen i samt rammerne for henholdsvis revalidering og ressourceforløb.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 4 kvartal 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

Kompetencecenter i Allerød Kommune

Kompetencecenter i Allerød Kommune Notat: Kompetencecenter i Allerød Kommune Allerød Service bliver en central faktor i kommunens beskæftigelsespolitik i et tæt samspil med et nyt kompetencecenter, der skal visitere ledige borgere med henblik

Læs mere

Forord. Color profile: Disabled Composite Default screen

Forord. Color profile: Disabled Composite Default screen Forord Med arbejdsmarkedsreformen Flere i arbejde fra efteråret 2002 blev der taget en række skridt i retning af et mere effektivt arbejdsmarkedssystem. De nye regler blev implementeret i loven pr. juni

Læs mere

Gode råd om... Støtteordninger og tilskud til medarbejdere

Gode råd om... Støtteordninger og tilskud til medarbejdere Gode råd om... Støtteordninger og tilskud til medarbejdere INDHOLD Indledning 3 Praktikpladspræmie ny ordning i 2013 3 Tilskud til voksenlærlinge 3 VEU-godtgørelse og befordringstilskud 4 Betingelser for

Læs mere

5.58.80 Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

5.58.80 Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: September 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Budget 2016 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Besøg på Ballerup Sprogcenter

Besøg på Ballerup Sprogcenter Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 6 incl.) Besøg på Ballerup Sprogcenter Udvalget besluttede på mødet i december besøge Ballerup Sprogcenter. Redegørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet BEK nr 1485 af 16/12/2013 Udskriftsdato: 16. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015245 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2014 22.2.2015 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

Bevillingsområde 5.44. Revalidering, genoptræning, sygedagpenge og førtidspension

Bevillingsområde 5.44. Revalidering, genoptræning, sygedagpenge og førtidspension REGNSKAB 2004 Udvalg Social- og Sundhedsudvalget Bevillingsområde 5.44. Revalidering, genoptræning, sygedagpenge og førtidspension Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for

Læs mere

Partnerskabsaftale. Gladsaxe Kommune. Jobcenter Gladsaxe. mellem. J. nr P20 1 Sag: 2009/

Partnerskabsaftale. Gladsaxe Kommune. Jobcenter Gladsaxe. mellem. J. nr P20 1 Sag: 2009/ Partnerskabsaftale mellem Gladsaxe Kommune og Jobcenter Gladsaxe J. nr. 15.04.10P20 1 1. Indledning Denne partnerskabsaftale er indgået mellem Gladsaxe Kommune som arbejdsgiver og Jobcenter Gladsaxe. Aftalen

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 67,26 %, lidt mindre end forventet på 75 % pr. 30.09.11. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Gode råd om ansættelse

Gode råd om ansættelse RÅDGIVNING Gode råd om ansættelse om støtteordninger elever af og tilskud Indhold Tilskud til voksenlærlinge 3 VEU-godtgørelse og befordringstilskud 4 Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) 4 Løntilskud

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68)

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.9 - side 1 Dato: December 2018 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2019 ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68) 5.68.90 Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats

Læs mere

Aftale om justering af fleksjobordningen

Aftale om justering af fleksjobordningen 7. februar 2006 Aftale om justering af fleksjobordningen 1. Indledning Fleksjobordningen har været en succes. Den har skabt mere rummelighed på arbejdsmarkedet. Der er i dag omkring 38.000 mennesker ansat

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Økonomiske konsekvenser:

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Økonomiske konsekvenser: Vedrørende: Notat om konsekvenserne af Beboerlisten forsalg om begrænsing af løntilskud og Virksomhedspraktik Sagsnavn: Forslag fra Lone Donbæk Jensen, Beboerlisten, vedrørende løntilskudsjob (Møde 28.

Læs mere

Oversigt over. beskæftigelsesordninger. Møde med næstformænd i MED

Oversigt over. beskæftigelsesordninger. Møde med næstformænd i MED Oversigt over beskæftigelsesordninger Møde med næstformænd i MED Den 17. og 18. marts 2014 Oversigt over beskæftigelsesordninger Foreløbigt arbejdspapir I oversigten gennemgås skematisk hovedparten af

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Ny matchmodel sådan og derfor

Ny matchmodel sådan og derfor N O T A T 10. september 2009 Ny matchmodel sådan og derfor Vores sag 2009-000-8984 Med udgangen af 1. kvartal 2010 skal sagsbehandlere i landets kommuner bruge et nyt redskab, en ny matchmodel, når de

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

LEDELSESINFORMATION - FORÅR 2019 HR-nøgletal

LEDELSESINFORMATION - FORÅR 2019 HR-nøgletal LEDELSESINFORMATION - FORÅR 2019 1.1: Udvikling i sygefravær sammenlignet med nabokommuner 1.2: Udvikling i sygefravær Haderslev Kommune har haft faldende sygefravær (fra 2015) indtil 2017, men sygefraværet

Læs mere

Bilag 12 til MED aftalen

Bilag 12 til MED aftalen NOTAT HR-Centret Bilag 12 til MED aftalen 17-09-2016 Retningslinjer vedr. ansættelser på særlige vilkår Det er Hovedudvalgets opgave at aftale retningslinjer for beskæftigelse af personer med nedsat arbejdsevne

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68)

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.9 - side 1 ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68) 5.68.90 Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Dette funktionsområde anvendes til registrering

Læs mere

29-04-2013. Til Socialudvalget

29-04-2013. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for borgere med handicap NOTAT Til Socialudvalget På mødet i Socialudvalget den 22. april blev der bestilt et notat med supplerende

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

19. Arbejdsmarkedspolitik

19. Arbejdsmarkedspolitik 9. ( i kr..000) 2009 200 20 202 Overslagsår 0 - fremskrevet 55.753 54.24 54.24 54.24 Arbejdsskadeforsikring -945-945 -945-945 Indkøbsaftaler 0 0 0 0 Ny Løn 2 2 2 2 Besparelse godkendt i byrådet d. 26.02.08-373

Læs mere

Status på fleksjobordningen efter lovændring pr. 1. januar

Status på fleksjobordningen efter lovændring pr. 1. januar Punkt 6. Status på fleksjobordningen efter lovændring pr. 1. januar 2013.. 2013-14582. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender, at at status på fleksjobordningen

Læs mere

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: September 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Budget 2016 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE LOV OM EN AKTIV BESKÆFTIGELSESINDSATS. B: Beslutningskompetence I: Indstillingskompetence U: Udbetaler 1.

MARIAGERFJORD KOMMUNE LOV OM EN AKTIV BESKÆFTIGELSESINDSATS. B: Beslutningskompetence I: Indstillingskompetence U: Udbetaler 1. 15. marts 2012/ ssekretariatet Kapitel 3 Jobcenterets bistand til at finde arbejde og arbejdskraft 5 istå arbejdssøgende med at finde arbejde og bistå arbejdsgivere med at finde arbejdskraft 7 Tilbyde

Læs mere

Bedre integration via arbejdsmarked ved Viggo Thinggaard, formand for LO Silkeborg - Favrskov

Bedre integration via arbejdsmarked ved Viggo Thinggaard, formand for LO Silkeborg - Favrskov Bedre integration via arbejdsmarked ved Viggo Thinggaard, formand for LO Silkeborg - Favrskov LO s holdning / den politiske målsætning Hvor stor er udfordringen Hvad skal der til / værktøjer i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 Resultatrevision 2011 Dette notat indeholder den lovbestemte afrapportering af beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Hvidovre i 2011 i form af resultatrevision 2011. Revisionen er udarbejdet på baggrund

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

Grundlag for al handicapindsats

Grundlag for al handicapindsats Dagens temaer: Grundprincipper & centrale begreber for dansk indsats Lovgrundlag & oversigt over kompenserende muligheder Hjælpemidler Personlig assistance Isbryderordningen Fortrinsadgang Mentor Grundlag

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation. Miljøudvalget Sag nr.

GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation. Miljøudvalget Sag nr. Miljøudvalget 19.09.2011 Sag nr. 71, bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE Kontraktbilag 3 Sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation 1. marts 2007 J. nr. 07.01.05Ø22 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelt

Læs mere

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. tirsdag den 30. maj 2006, Kl. 13.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. tirsdag den 30. maj 2006, Kl. 13.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 30. maj 2006, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Konstitution under formandens ferie. 2 2... StatistikNyt marts 2006.

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

Hvilken rolle spiller integrationskontrakten i forhold til integrationsprogrammet?

Hvilken rolle spiller integrationskontrakten i forhold til integrationsprogrammet? Om integrationsprogrammet Dette notat er en gennemgang, af de væsentligste elementer i integrationsprogrammet. Notatet er rettet mod medarbejdere i Integrationsnet, og har primært til formål at tilbyde

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Vækstudvalget/Serviceudgifter 0. Vækstudvalget/Overførselsudgifter Skole- og klubområdet/serviceudgifter 0

Vækstudvalget/Serviceudgifter 0. Vækstudvalget/Overførselsudgifter Skole- og klubområdet/serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Vækstudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 21 %, lidt mindre end forventet på 25 % Note Område Beløb i 1.000 kr. Vækstudvalget -6.551 Egentlige tillægsbevillinger

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 1. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

Rundt om fleksjob og revalidering i Esbjerg Kommune. Ved kontorchef Pia Damtoft Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2012

Rundt om fleksjob og revalidering i Esbjerg Kommune. Ved kontorchef Pia Damtoft Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2012 Rundt om fleksjob og revalidering i Esbjerg Kommune Ved kontorchef Pia Damtoft Arbejdsmarkedsudvalget den 19. juni 2012 Fleksjob Reglerne for fleksjob Antallet af fleksjob og ventelisten til fleksjob i

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere