RESULTAT AF UNDERSØGELSEN: ER DU MED PÅ ICPC KODNING?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RESULTAT AF UNDERSØGELSEN: ER DU MED PÅ ICPC KODNING?"

Transkript

1 RESULTAT AF UNDERSØGELSEN: ER DU MED PÅ ICPC KODNING? Marianne Rosendal, kvalitetsudviklingskonsulent, ph.d. Kvalitets og EfteruddannelsesUdvalget for almen praksis i Region Syddanmark besluttede i 2007, at diagnosekodning ved brug af ICPC skulle være et særligt indsatsområde. Med baggrund heri gennemførte ICPC team en spørgeskemaundersøgelse af brugen af og interessen for ICPC i almen praksis i regionen i maj juni Formålet med undersøgelsen var dels at bringe ICPCkodning i fokus, dels at få et billede af behovet for at understøtte implementering af ICPCkodning i regionen. METODE I samarbejde med DAK E blev et kort spørgeskema udviklet. Spørgeskemaet tog udgangspunkt i erfaringer fra en tilsvarende undersøgelse i det tidligere Frederiksborg Amt. Der var enighed om, at det var vigtigt at minimere antallet af spørgsmål til maksimalt at fylde én A4 side. Spørgsmål fra spørgeskemaet er efterfølgende blevet brugt i alle landet regioner. I Region Syddanmark blev spørgeskemaundersøgelsen gennemført ved brug af et webbaseret spørgeskema (bilag 1). Dog blev der i forbindelse med udsendelse af reminder (bilag 2) givet mulighed for alternativt at besvare de samme spørgsmål på en papirversion. Disse besvarelser blev faxet til Praksisenheden Kolding. Idet vi ønskede at komme i kontakt med de praksis, der ønskede hjælp til at komme i gang med kodning, var der mulighed for at anføre navn og praksisoplysninger. Undersøgelsen var således ikke anonym. DATABEHANDLING Data fra indsendte papirversioner af spørgeskemaet, blev indtastet i det webbaserede spørgeskemaprogram af sekretæren på Praksisenheden Kolding én gang. Derefter blev data udtrukket fra spørgeskemaprogrammet Defgo og behandlet i Stata 10. Datasættet blev renset for dobbeltbesvarelser. Statistiske analyser er gennemført ved brug af chi 2 test.

2 RESULTATER Deltagere Da undersøgelsen blev gennemført i maj 2008, var der i alt 755 praktiserende læger i Region Syddanmark. Heraf fik vi besvarelser fra de 472, hvilket giver en svarprocent på 63. De deltagende læger er statistisk set fundet repræsentative i forhold til regionens praktiserende læger i 2009 ved sammenligning af køn, alder og lægesystemer (Tabel 1). Dog synes aldersgruppen over 60 at være underrepræsenteret (21 % mod 27 % i regionen). Tabel 1: Fordeling af lægesystemer på praktiserende læger ICPC undersøgelse Region Syd Deltagende læger Praktiserende læger Lægesystem N % N % Æskulap Medwin Darwin Medicare Novax EMAR Docbase Ganglion PLC Andet Multimed MyClinic Total Praktiserende lægers ICPC kodning Praktiserende læger koder i stigende grad deres kontakter. I 1993 anvendte kun 1 % af danske praktiserende læger ICPC kodning, og i det tidligere Sønderjyllands Amt viste en spørgeskemaundersøgelse i 2004, at ca. 58 % af amtets praktiserende læger anvendte ICPCkodning i et eller andet omfang (personlig meddelelse Bo Christensen, 2007). Tilsvarende fandt man i det tidligere Vejle Amt i 2005, at 60 % af lægerne anvendte kodning, hvoraf 40 % kodede de fleste henvendelser (personlig meddelelse Tove Charlotte Nielsen, 2005). I 2008 kodede 47 % de fleste kontakter, og kun 24 % anvendte slet ikke kodning (Tabel 2). Kodningspraksis var uafhængig af lægernes køn og alder.

3 Analyser på praksisniveau giver ikke væsentlige afvigelser fra resultaterne på lægeniveau: 42 % af praksis koder de fleste kontakter, mens 21 % ikke koder. Det ser til gengæld ud til, at lægernes kodning har en vis sammenhæng med, hvilket lægesystem de har (Tabel 3). Denne sammenhæng er også fundet i andre danske regioner (personlig meddelelse DAK E, 2009). Tabel 2: Hvor ofte praktiserende læger anvender ICPC kodning ved patientkontakt Lægen koder N % Ingen kontakter Få kontakter Kroniske sygdomme De fleste kontakter Total Tabel 3: Lægernes kodning i relation til anvendt lægesystem Lægens kodning af patientkontakter Ingen Få Kroniske Alle Total Lægesystem N % N % N % N % N MyClinic Æskulap EMAR Medwin Medicare Darwin Novax Andet Docbase Ganglion Multimed PLC Total Praksispersonalets anvendelse af ICPC kodning Med hensyn til klinikpersonale, anførte 63 % af de deltagende læger, at deres personale ikke anvender ICPC kodning ved patientkontakter. Fordelt på forskellige personalekategorier angiver 9 % (n=42), at klinikkens sekretær koder, 23 % (n=109), at sygeplejersken koder, og 29 % (n= 136), at

4 uddannelseslæger koder. Der findes enkelte andre personalegrupper som f.eks. diætister og laboranter, som også er instrueret i at kode. Disse tal skal imidlertid sammenholdes med, hvor mange praksis, der har klinikpersonale, og der foreligger aktuelt ingen opgørelser heraf. De fleste praksis har en sekretær eller alternativt en sygeplejerske, men der er fortsat en del praksis, som fungerer uden sygeplejerske og uddannelseslæger m.v., ligesom nogle praksis vil have flere af de anførte personalekategorier. Der ser ud til at være en sammenhæng mellem, om lægerne selv koder, og om deres klinikpersonale koder (p<0,001) (Tabel 4). Tabel 4: Klinikpersonales kodning i relation til lægernes kodning Koder klinikpersonalet? Ja Nej Total Lægens kodning N % N % N % Ingen kontakter Få kontakter Kroniske sygdomme De fleste kontakter Total Angivet behov for vejledning i ICPC kodning Lægerne kunne anføre, om de ønskede vejledning i brugen af ICPC kodning. Her svarede 120 læger/25 % af deltagerne, at de gerne ville have hjælp og yderligere 89 læger svarede ved ikke. En opgørelse på praksisniveau viser, at kun 42 % af praksis ikke ønsker vejledning. Også 31 % af de læger, der koder de fleste kontakter, ønsker vejledning. Der er således behov for vejledning både i praksis, der i forvejen anvender kodning, som i praksis, der ikke er vant til at kode deres kontakter. Af de læger, der ingen kontakter koder, er der 46 (42 %), som ikke ønsker vejledning (Tabel 5) svarende til 33 praksis. Der ses en tendens til, at dette især gælder de ældre læger, idet 33 (73 %) er over 50 år (heraf er 12 læger over 60 år) mod 35 (56 %) i gruppen, der ønsker vejledning. Men forskellen mellem de to grupper er ikke statistisk signifikant (p=0,268, X 2 test).

5 Tabel 5: Lægernes angivelse af behov for hjælp i relation til, om de anvender ICPC kodning Ønsker vejledning* Ønsker IKKE vejledning Total N % N % Ingen kontakter Få kontakter Kroniske sygdomme De fleste kontakter Total *) Læger, der har svaret "ja" eller "ved ikke" er her samlet i én gruppe Lægernes kommentarer Enkelte læger anførte, at de anvendte ICD 10 til kodning eller havde udviklet deres egne systemer eller de lavede resumeark frem for at kode hver enkelt kontakt. Lægerne havde mulighed for at skrive supplerende kommentarer på spørgeskemaet. De anførte årsager til, at kodning ikke blev anvendt, var bl.a.: Det tager tid fra andre ting Nogle oplever ikke nytteværdi af kodning (hvilket bl.a. har med lægesystemernes opbygning at gøre) Der kan i større praksis være uenighed om kodning. Hvis ikke alle koder, inkl. personale, mister kodningen sin nytteværdi. Nogle har ikke erfaring med kodning og finder det besværligt og omstændeligt. I sagens natur forstår de ikke ICPC s opbygning og mangler det overblik, der skal til for at kodningen falder mere naturligt. Nogle anvender ICD 10, som mange kender fra deres arbejde på sygehuset samt fra udskrivningskort. Denne kodning er imidlertid ikke lavet til brug i praksis, men er en endpoint classification i modsætning til ICPC, som er en start point classification Flere anfører, at de har behov for hjælp til at komme i gang og hjælp til at få det implementeret, så der er større stringens i kodning i praksis. DISKUSSION OG KONKLUSION En anselig del af regionens læger har deltaget i undersøgelsen og ser ud til at være repræsentativ for praktiserende læger i Region Syddanmark. Dog kan der være afvigelser hos de ældre læger, som kunne tænkes at kode mindre, end de yngre kolleger. De fremkomne tal kan derfor anvendes til at dimensionere en implementeringsindsats på området samt til sammenligning med en fremtidig undersøgelse efter lancering af ICPC 2 DK den nyeste version af ICPC. Undersøgelsen viser, at:

6 Praktiserende læger i stigende omfang har kendskab til og anvender ICPC Der er behov for en særlig indsats for at implementere ICPC i den fjerdedel af praksis, der slet ikke anvender ICPC kodning. Dog er der en mindre del af disse praksis, som ikke ønsker vejledning på nuværende tidspunkt. Der er ligeledes behov for en indsats over for praksispersonale, som endnu kun anvender ICPC i begrænset omfang Mindst en fjerdedel af lægerne og op mod halvdelen af praksisønsker vejledning i anvendelsen af ICPC. Ønsket om vejledning omfatter også læger, der er begyndt at anvende ICPC kodning, Lægernes anvendelse af ICPC og formentlig deres oplevelse af nytteværdi er afhængig af, hvilket lægesystem praksis anvender. Der er derfor behov for at sikre kvaliteten af ICPCimplementering i lægesystemerne. DAK E har udarbejdet en kravspecifikation, som lægesystemerne skal opfylde for at blive certificeret på DAK E s hjemmeside Den viden, spørgeskemaundersøgelsen har bidraget med, kan vi dels anvende i vores fremtidige tilrettelæggelse af implementering af ICPC i almen praksis i Region Syddanmark, dels vil en opfølgende spørgeskemaundersøgelse kunne belyse, i hvilket omfang disse tiltag bærer frugt.

7 BILAG 1: WEBBASERET SPØRGESKEMA ( SYD) Forside Er du med på ICPC kodning? Kvalitets-og EfteruddannelsesUdvalget for almen praksis (KEU) i Region Syddanmark har besluttet, at diagnosekodning ved brug af ICPC skal være et særligt indsatsområde. Derfor ønsker vi et overblik over, hvor mange alment praktiserende læger i Region Syddanmark, der ICPC-koder i dag og, hvor mange, der er interesseret i at komme i gang med kodning. Vi håber, at du vil bruge et par minutter på at besvare dette korte spørgeskema. Du udfylder spørgeskemaet elektronisk ved at trykke herunder: Start spørgeskema For at vi kan komme i kontakt med de praksis, der ønsker hjælp til at komme i gang med kodning, er undersøgelsen IKKE anonym. Men alle data bliver behandlet fortroligt. Sidste frist for at besvare spørgeskemaet er 30. juni Kvalitetsudviklingskonsulent Marianne Rosendal er "tovholder" ifm. udarbejdelsen af spørgeskemaet om ICPC. Ved specifikke spørgsmål eller vanskeligheder kan du kontakte Marianne på denne mailadresse: m.rosendal@alm.au.dk eller på mobil Med venlig hilsen På vegne af ICPC-teamet, KEU-syd Marianne Rosendal

8 SPØRGESKEMA ER DU MED PÅ ICPC KODNING? 1. Jeg ICPC koder (sæt ét kryds) Ingen kontakter Få kontakter De fleste kroniske sygdomme Alle, eller de fleste kontakter 2. Koder klinikkens personale? Ja Nej (sekretær, sygeplejerske, uddannelseslæger, andre?) (Hvis nej gå til spm 4) 3. Hvis ja, hvem koder? (Sæt gerne flere krydser) Sekretær Sygeplejerske Uddannelseslæge Medicinstuderende Andre (beskriv: ) Er du interesseret i at få vejledning i ICPC kodning? Ja Nej Ved ikke Har du lyst at være vejleder/kontaktperson for andre bruger i anvendelse af blandt andet ICPC kodningen i det lægesystem du anvender? Ja Nej Ved ikke Jeg diagnosekoder med et andet system end ICPC (beskriv): Hvilket lægesystem har du / I? Darwin Docbase EMAR Ganglion Medicare Medwin Multimed Novax PLC Æskulap Andet (beskriv: ) Ydernummer: Mit fornavn: Mit efternavn: Min e mail adresse til evt. kontakt vedr. ICPC: Køn: Mand Kvinde Alder: < 30 år år år år år > 69 år Kommentarer: Mange tak for din besvarelse! Skemaet faxes til praksisenheden i Kolding senest den 30. juni 2008

9 BILAG 2: REMINDER Dato: 23. juni 2008 Har du HUSKET at udfylde spørgeskemaet vedrørende ICPC kodning?? Måske har du allerede været på nettet og udfylde et spørgeskema om ICPC udsendt for 2 uger siden? Så kan du se bort fra dette brev. Ellers vil vi gerne minde dig om undersøgelsen og håber, at du vil være med til at deltage i den og sikre en svarprocent. Kvalitets og EfteruddannelsesUdvalget for almen praksis (KEU) i Region Syddanmark har besluttet, at diagnosekodning ved brug af ICPC skal være et særligt indsatsområde i kvalitetsudviklingsarbejdet. Derfor forsøger vi med denne undersøgelse at skabe et overblik over, hvor mange alment praktiserende læger i Region Syddanmark, der ICPC koder og, hvor mange, der er interesseret i at komme i gang med kodning. I den forbindelse vil vi bede dig udfylde et kort spørgeskema på: syd Vi har enkelte gange oplevet, at systemet har været overbelastet, og at hjemmesiden så ikke kommer frem. Skulle du være så uheldig at opleve dette, så prøv venligst igen lidt senere på dagen. Såfremt du ikke har mulighed for indtastning i det elektroniske spørgeskema kan vedlagte skema udfyldes og faxes til Praksisenheden i Kolding på faxnr Sidste frist for at besvare spørgeskemaet er 30. juni Kvalitetsudviklingskonsulent Marianne Rosendal er tovholder ifm. udarbejdelsen af spørgeskemaet om ICPC. Ved specifikke spørgsmål eller vanskeligheder kan du kontakte Marianne på mail: m.rosendal@alm.au.dk eller mobil: eller der kan ringes til sekretær i praksisenheden i Kolding Nina Christensen: nr God sommer! Med venlig hilsen ICPC teamet, KEU syd Marianne Rosenda

APO-internat. 2008 ICPC og Datafangst. 8. Marts 2008. Henrik Schroll

APO-internat. 2008 ICPC og Datafangst. 8. Marts 2008. Henrik Schroll APO-internat 2008 ICPC og Datafangst 8. Marts 2008 Henrik Schroll ICPC -kodenetværket ICPC kodning er nøglen n til: Kvalitetsudvikling Informationer (Linkportalen) Forskning (Ny viden i faget) ICPC -kodenetværket

Læs mere

udgangen af 2011 Region Hovedstaden og Sjælland klar kroner Er udbetalt med december 2011 afregning fremadrettede ordinationer

udgangen af 2011 Region Hovedstaden og Sjælland klar kroner Er udbetalt med december 2011 afregning fremadrettede ordinationer FMK-udbredelse Hvad siger overenskomsten? Hvor er vi nu? Flere lægesystemer har ikke tilbudt FMK deres kunder endnu. Hvad gør vi ved det? Hvordan skal den fremtidige udbredelse ske? Hvad med de kommende

Læs mere

DSKS årsmøde d. 9. januar 2009, kl. 9 12

DSKS årsmøde d. 9. januar 2009, kl. 9 12 DSKS årsmøde d. 9. januar 2009, kl. 9 12 Workshop : Monitorering af patientforløb i almen prakis Workshopleder: Chef for DAK-E Søren Friborg Formål: Workshoppen vil ud fra konkrete sygehistorier beskrive

Læs mere

E-Journal - adgang til journaldata fra sygehuse og praksis på Svensk: Min journal på nättet

E-Journal - adgang til journaldata fra sygehuse og praksis på Svensk: Min journal på nättet E-Journal - adgang til journaldata fra sygehuse og praksis på Svensk: Min journal på nättet MedCom - 27 2013 Seniorkonsulent Jens Rahbek Nørgaard jrn@medcom.dk Borgere Praksis Hospital P H MinLog Sundhed.dk

Læs mere

Månedens ICPC-nødder (21)

Månedens ICPC-nødder (21) Diagnosekodning Velegnet til praksispersonale og uddannelseslæger Månedens ICPC-nødder (21) Af Marianne Rosendal, Erik Karstoft og Erik Falkø Biografi Marianne Rosendal er tidligere praktiserende læge

Læs mere

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE)

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) INDHOLD 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Indledning Dataindsamling Deltagernes baggrundsdata Sammenfatning Læsevejledning

Læs mere

sundhed.dk fagpersoner

sundhed.dk fagpersoner sundhed.dk fagpersoner Lægedage 9.11.2015 Bo Gandil Jakobsen DAK-E konsulent og koordinator for praksisinformation på sundhed.dk Emner vi skal igennem det åbne rum Overordnet navigation Almen praksis siden

Læs mere

Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et populationsperspektiv Pilotprojekt på Startpakken Opsamling marts 2011

Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et populationsperspektiv Pilotprojekt på Startpakken Opsamling marts 2011 Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et populationsperspektiv Pilotprojekt på Startpakken Opsamling marts 2011 Styrkelse og udvikling af tovholderfunktionen i almen praksis et

Læs mere

Bliv bedre til at håndtere KOL i din praksis

Bliv bedre til at håndtere KOL i din praksis Bliv bedre til at håndtere KOL i din praksis Efteruddannelsestilbud fra Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget i Region Syddanmark regionsyddanmark.dk Baggrund DSAM udgav i april måned 2008 en vejledning

Læs mere

Vejledning i brug af Sentinel Datafangst Vejledning til Sentinel version 3

Vejledning i brug af Sentinel Datafangst Vejledning til Sentinel version 3 Vejledning i brug af Sentinel Datafangst Vejledning til Sentinel version 3 Opdateret 25. juni 2012 Indhold Aktivering af skærmbilledet Administration af Sentinel (for alm. brugere)... 2 Hvordan tilmelder

Læs mere

DIAGNOSEKODNING OG DATAFANGST

DIAGNOSEKODNING OG DATAFANGST KIROPRAKTIK 2014 Henrik Schroll, speciallæge i Almen Medicin, ph.d. Tidligere chef for DAK-E. Nu Seniorforsker ved Forskningsenheden for almen Medicin ved Aalborg Universitet og Region Nords kvalitets

Læs mere

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen 13. november 2015 Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført blandt 4.524 erhvervsaktive medlemmer af FOAs

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus

Behandlingsafsnit (indlagte) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Behandlingsafsnit (indlagte) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Spørgeskemaet er udsendt til 36 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 9. august til 31. oktober 2013. 86 % af disse svarede på

Læs mere

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 5.12.2012 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-6874 PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december 2012 1. Sammenfatning. PLO's sekretariat har i november/december

Læs mere

Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv.

Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv. Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv. Samlet set har 85 procent af FOAs medlemmer oplevet, at der er sket forringelser på deres arbejdsplads inden for det seneste år. Forringelserne

Læs mere

FMK-status og -planer. Karin Demkjær

FMK-status og -planer. Karin Demkjær FMK-status og -planer Karin Demkjær kde@medcom.dk Status og planer Lægepraksissystemer Sygehussystemer Øvrige systemer Nyt delprojekt i MedCom: Fokuseret udvikling af lægesystemer MedCom udbredelsesprojekt

Læs mere

1. GENEREL INFORMATION MOTIVATION FØR PRAKSISBESØG DREJEBOG FOR PRAKSISBESØG UNDER BESØGET...7

1. GENEREL INFORMATION MOTIVATION FØR PRAKSISBESØG DREJEBOG FOR PRAKSISBESØG UNDER BESØGET...7 ICPC værktøjskasse Indhold 1. GENEREL INFORMATION...2 2. MOTIVATION...3 3. FØR PRAKSISBESØG...4 4. DREJEBOG FOR PRAKSISBESØG UNDER BESØGET...7 5. OPFØLGNING EFTER PRAKSISBESØG...10 6. AT VÆRE FACILITATOR/PROCESKONSULENT...12

Læs mere

NOTAT Mobning blandt sygeplejersker 2012

NOTAT Mobning blandt sygeplejersker 2012 Louise Kryspin Sørensen Oktober 2012 NOTAT Mobning blandt sygeplejersker 2012-14 % af de beskæftigede sygeplejersker vurderer, at der ofte eller sommetider forekommer mobning på deres arbejdsplads. - Hver

Læs mere

At udvikle struktur og arbejdstilrettelæggelse i den enkelte praksis baseret på praksis egen registrering af nuværende aktivitet og organisation.

At udvikle struktur og arbejdstilrettelæggelse i den enkelte praksis baseret på praksis egen registrering af nuværende aktivitet og organisation. Formål At udvikle struktur og arbejdstilrettelæggelse i den enkelte praksis baseret på praksis egen registrering af nuværende aktivitet og organisation. Målgruppe Alle praktiserende læger i Region Midtjylland.

Læs mere

National FMKfølgegruppemøde. Velkommen

National FMKfølgegruppemøde. Velkommen National FMKfølgegruppemøde Velkommen Velkomst og beskeder Dagsorden Status på udrulning af ny-certificerede versioner Præsentation af udsendt roadmap fra NSI Se bilag Statuslister til PLO og FAPS Bestilt

Læs mere

Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Spørgeskemaet er udsendt til 116 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 66 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) Bodylift Center v. Plastikkirurg Andreas Printzlau

Behandlingsafsnit (indlagte) Bodylift Center v. Plastikkirurg Andreas Printzlau LUP 2013 (Brancheforeningen) Indlagte Behandlingsafsnit (indlagte) Bodylift Center v. Plastikkirurg Andreas Printzlau Spørgeskemaet er udsendt til 19 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 9. august

Læs mere

kommunens forebyggelsestilbud

kommunens forebyggelsestilbud 29-09-2017 Henvisning til kommunens forebyggelsestilbud Rapport omkring spørgeskemaundersøgelse gennemført i juni 2017 Indhold 1. Indledning... 2 2. Baggrund... 2 3. Metode... 3 3.1 Praktiserende læger...

Læs mere

Kommentarer til indlæsning af PLO-format hos de forskellige lægesystemer

Kommentarer til indlæsning af PLO-format hos de forskellige lægesystemer Kommentarer til indlæsning af PLO-format hos de forskellige lægesystemer DOCBASE: Her er anvendt forkerte kodeord og tomme datoer: bstype=24m bsdato= ftx= bsanakode=vaegt enhed=kg bsanakode=hoejde enhed=cm

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Patientoplevetkvalitet 213 FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

Øre-Næse-Halskirurgisk afdeling Aalborg Sygehus

Øre-Næse-Halskirurgisk afdeling Aalborg Sygehus Øre-Næse-Halskirurgisk afdeling Aalborg Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 215 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 60 % af disse svarede på spørgeskemaet. På

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital LUP 2012 Indlagte Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital Spørgeskemaet er udsendt til 26 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 77 % af disse

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Metode... 4 2. Resultater... 5 2.1 Køn og alder... 6 2.2 Samlet tilfredshed,

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 45% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Hæmatologisk afsnit A120H (Vejle) Sygehus Lillebælt

Hæmatologisk afsnit A120H (Vejle) Sygehus Lillebælt Hæmatologisk afsnit A120H (Vejle) Sygehus Lillebælt Spørgeskemaet er udsendt til 44 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 73 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Charlotte Tobiassen Svarprocent: 60

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Charlotte Tobiassen Svarprocent: 60 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Charlotte Tobiassen Svarprocent: 60 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 8 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 62% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Oversigt over støttemuligheder for praktiserende læger i Region Syddanmark

Oversigt over støttemuligheder for praktiserende læger i Region Syddanmark KVALITETSUDVIKLING OG EFTERUDDANNELSE Oversigt over støttemuligheder for praktiserende læger i Region Syddanmark www.regionsyddanmark.dk/keu-syd KEU syd Støtte fra Kvalitets- og EfteruddannelsesUdvalget

Læs mere

Onkologisk afdeling Herlev Hospital

Onkologisk afdeling Herlev Hospital Onkologisk afdeling Herlev Hospital Spørgeskemaet er udsendt til 246 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 57 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan svarede

Læs mere

Evaluering af Patientrapporterede oplysninger (PRO) i Almen Lægepraksis. CIMT Anne Mette Ølholm Mette Bøg Horup Tue Kjølhede Kristian Kidholm

Evaluering af Patientrapporterede oplysninger (PRO) i Almen Lægepraksis. CIMT Anne Mette Ølholm Mette Bøg Horup Tue Kjølhede Kristian Kidholm Evaluering af Patientrapporterede oplysninger (PRO) i Almen Lægepraksis CIMT Anne Mette Ølholm Mette Bøg Horup Tue Kjølhede Kristian Kidholm Indhold Baggrund og formål Metode Resultater Patienternes oplevelser

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 62 PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Svarprocent: 48% Patientoplevetkvalitet 213 FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital

Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital Spørgeskemaet er udsendt til 155 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 63 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan

Læs mere

Behandlingsafsnit (ambulante) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus

Behandlingsafsnit (ambulante) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Behandlingsafsnit (ambulante) OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Undersøgelsen er blandt 215 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2013. 58 % af disse svarede

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 45% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 78 PATIENTOPLEVETKVALITET 3 Svarprocent: 6% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Speciallæge Morten Gervil Svarprocent: 57

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Speciallæge Morten Gervil Svarprocent: 57 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Speciallæge Morten Gervil Svarprocent: 57 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i

Læs mere

FOAs medlemmer om arbejdsmiljøet generelt

FOAs medlemmer om arbejdsmiljøet generelt 8. juli 2016 FOAs medlemmer om arbejdsmiljøet generelt 3 ud af 4 af FOAs medlemmer er helt eller delvist enige i, at deres arbejdsmiljø generelt er godt. Hver tiende er til gengæld helt uenige. Det viser

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Glyngdal Psykiatri Svarprocent: 52

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Glyngdal Psykiatri Svarprocent: 52 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Glyngdal Psykiatri Svarprocent: 52 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

Reumatologisk Ambulatorium (Hjørring) Sygehus Vendsyssel

Reumatologisk Ambulatorium (Hjørring) Sygehus Vendsyssel Reumatologisk Ambulatorium (Hjørring) Sygehus Vendsyssel Undersøgelsen er blandt 449 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2013. 67 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet

Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet Undersøgelsen er blandt 698 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012.

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 7 PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Svarprocent: 54% FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 56 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 43% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen

Seksuel chikane på arbejdspladsen 17. januar 2018 Seksuel chikane på arbejdspladsen Hver sjette FOA-medlem har været udsat for seksuel chikane inden for det seneste år. Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført blandt sine medlemmer.

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 69 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 53% Patientoplevetkvalitet 23 FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken

Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken LUP 2012 Ambulante Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken Undersøgelsen er blandt 30 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 67 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Mette Fog Pedersen Svarprocent: 55

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Mette Fog Pedersen Svarprocent: 55 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Mette Fog Pedersen Svarprocent: 55 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

FNUX. <System> Testprotokol Ver. 2.3 for Lægetest af FNUX Ver. 3.0

FNUX. <System> Testprotokol Ver. 2.3 for Lægetest af FNUX Ver. 3.0 FNUX Testprotokol Ver. 2.3 for Lægetest af FNUX Ver. 3.0 Lægesystem udgave 11.02.2014 Styring af dokumentversion Version Forfatter Dato Beskrivelse 1.0 MDM 23-08-2013 Første udgave 2.0 MDM 17-01-2014

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977 2017 Nøgletal fra medlemsregisteret 1 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Antal praktiserende læger...4 Alder og køn...4

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Torben Seefeldt Svarprocent: 77

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Torben Seefeldt Svarprocent: 77 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Torben Seefeldt Svarprocent: 77 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Christian Gede Svarprocent: 68

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Christian Gede Svarprocent: 68 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Christian Gede Svarprocent: 68 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden 13.

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Øre Næse Hals Klinikken, Esbjerg Svarprocent: 53

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Øre Næse Hals Klinikken, Esbjerg Svarprocent: 53 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Øre Næse Hals Klinikken, Esbjerg Svarprocent: 53 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Allergi- og Lungeklinikken Helsingør Svarprocent: 76

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Allergi- og Lungeklinikken Helsingør Svarprocent: 76 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Allergi- og Lungeklinikken Helsingør Svarprocent: 76 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Morten Ring ApS. Svarprocent: 72

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Morten Ring ApS. Svarprocent: 72 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Morten Ring ApS. Svarprocent: 72 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

Mammakirurgisk ambulatorium Ringsted Sygehus, Sygehus Syd

Mammakirurgisk ambulatorium Ringsted Sygehus, Sygehus Syd Mammakirurgisk ambulatorium Ringsted Sygehus, Sygehus Syd Undersøgelsen er blandt 398 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Birger B. Larsen og Lars Haugaard Svarprocent: 68

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Birger B. Larsen og Lars Haugaard Svarprocent: 68 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Birger B. Larsen og Lars Haugaard Svarprocent: 68 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført

Læs mere

ICPC kodningskursus. ICPC-teamet, Region Syddanmark

ICPC kodningskursus. ICPC-teamet, Region Syddanmark ICPC kodningskursus ICPC-teamet, Region Syddanmark KEU 2008: Klassifikation af patienters symptomer og sygdomme skal være et særligt indsatsområde i Region Syddanmark. Derfor er der nedsat et ICPC-team,

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Børnelægeklinikken v/elise S.Jensen. Svarprocent: 65

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Børnelægeklinikken v/elise S.Jensen. Svarprocent: 65 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Børnelægeklinikken v/elise S.Jensen. Svarprocent: 65 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført

Læs mere

Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Undersøgelsen er blandt 397 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Røntgen- og Ultralydklinik Svarprocent: 59

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Røntgen- og Ultralydklinik Svarprocent: 59 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Røntgen- og Ultralydklinik Svarprocent: 59 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført

Læs mere

UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017

UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 23 - Plastikkirurgi Svarprocent: 61 Enheden for Kvalitet i Speciallægepraksis www.ekvis.dk Forord Denne rapport indeholder specialeresultater

Læs mere

Patienternes perspektiv på kronisk sygdom

Patienternes perspektiv på kronisk sygdom Patienternes perspektiv på kronisk sygdom Bilag Maj 2012 CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Patienternes perspektiv på kronisk sygdom - oplevelser på tværs af sundhedsvæsenet

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere

Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital

Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital Undersøgelsen er blandt 400 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Tommy B. Poulsen. Svarprocent: 67

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Tommy B. Poulsen. Svarprocent: 67 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Tommy B. Poulsen. Svarprocent: 67 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

Screening af borgerens egen vurdering af livskvalitet med QoL-AD

Screening af borgerens egen vurdering af livskvalitet med QoL-AD Screening af borgerens egen vurdering af livskvalitet med QoL-AD Spørgsmål til den demensnøglepersonen Denne del af spørgeskemaet besvares af den demensnøglepersonen 1. Skriv dato for gennemførelse af

Læs mere

Deltagerinformation og samtykkeerklæring om deltagelse i en videnskabelig undersøgelse

Deltagerinformation og samtykkeerklæring om deltagelse i en videnskabelig undersøgelse Deltagerinformation og samtykkeerklæring om deltagelse i en videnskabelig undersøgelse Partnership projektet: Styrket samarbejde mellem kræftpatient, praktiserende læge og onkolog En undersøgelse, der

Læs mere

Hæmatologisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

Hæmatologisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Hæmatologisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 117 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 61 % af

Læs mere

Øre-Næse-Halskirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

Øre-Næse-Halskirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Øre-Næse-Halskirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 242 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012.

Læs mere

Kirurgisk afdeling (Esbjerg) Sydvestjysk Sygehus

Kirurgisk afdeling (Esbjerg) Sydvestjysk Sygehus Kirurgisk afdeling (Esbjerg) Sydvestjysk Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 401 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 52 % af disse svarede på spørgeskemaet. På

Læs mere

Standard beboeranalyse. Udarbejdet af BL - Danmarks Almene Boliger og sermo analyse

Standard beboeranalyse. Udarbejdet af BL - Danmarks Almene Boliger og sermo analyse Standard beboeranalyse Udarbejdet af BL - Danmarks Almene Boliger og sermo analyse 2015 Følgebrev Er du tilfreds med din bolig? I Boligorganisationen vil vi gerne blive bedre til at yde den optimale service

Læs mere

Datafangst. Hvorfor? www.dak-e.dk

Datafangst. Hvorfor? www.dak-e.dk Dagens program 17:00 17:15 Velkomst og præsentation 17:15 17:25 Dine tanker om ICPC 17:25 17:50 Gennemgang af ICPC -Om fordele og principper ved diagnosekodning samt hvordan, I sikrer - ensartet kodning

Læs mere

Børneafdelingen (241 i Herning) Hospitalsenheden Vest

Børneafdelingen (241 i Herning) Hospitalsenheden Vest Børneafdelingen (241 i Herning) Hospitalsenheden Vest Spørgeskemaet er udsendt til 154 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 30. oktober 2011. 51 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper

Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper Forbundet af Offentligt Ansatte November 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUMÉ...1 BAGGRUND OG FORMÅL...2 FORMÅL...2

Læs mere

Plastikkirurgisk Afdeling Z (231 på Nørrebrogade) Aarhus Universitetshospital

Plastikkirurgisk Afdeling Z (231 på Nørrebrogade) Aarhus Universitetshospital Plastikkirurgisk Afdeling Z (231 på Nørrebrogade) Aarhus Universitetshospital Spørgeskemaet er udsendt til 163 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 30. oktober 2011. 79 % af disse

Læs mere

VURDERING AF FORANDRINGSPARATHED I ORGANISATIONER I SUNDHEDSVÆSENET

VURDERING AF FORANDRINGSPARATHED I ORGANISATIONER I SUNDHEDSVÆSENET Bilag 1: Spørgeskema VURDERING AF FORANDRINGSPARATHED I ORGANISATIONER I SUNDHEDSVÆSENET I FORBINDELSE MED INDFØRELSE OG UDVIKLING AF EPJ SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE PÅ X AFDELING Y HOSPITAL EPJ-Observatoriet:

Læs mere

Organkirurgisk ambulatorium (Vejle) Sygehus Lillebælt

Organkirurgisk ambulatorium (Vejle) Sygehus Lillebælt Organkirurgisk ambulatorium (Vejle) Sygehus Lillebælt Undersøgelsen er blandt 398 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 61 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017

UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVET KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2017 Svarprocent: 64 Enheden for Kvalitet i Speciallægepraksis www.ekvis.dk Forord Denne rapport indeholder regionsresultater for undersøgelsen

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Speciallæge i karkirurgi Svarprocent: 66

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Speciallæge i karkirurgi Svarprocent: 66 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Speciallæge i karkirurgi Svarprocent: 66 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i

Læs mere

Organkirurgisk ambulatorium (Aabenraa) Sygehus Sønderjylland

Organkirurgisk ambulatorium (Aabenraa) Sygehus Sønderjylland Organkirurgisk ambulatorium (Aabenraa) Sygehus Sønderjylland Undersøgelsen er blandt 998 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 64 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Hjertemedicinsk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

Hjertemedicinsk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Hjertemedicinsk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 399 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 9. august til 31. oktober 2013. 68

Læs mere

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Indhold Side 1.1. Indledning... 1 1.2. Baggrund

Læs mere

Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014

Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014 Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014 1 Indholdsfortegnelse Metode... 3 Resultater... 4 Overordnet tilfredshed med tandplejen... 4 Resultater - Tryghed, tillid og smertefri behandling...

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Svarprocent: 61

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Henrik P. Møller Svarprocent: 61 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Henrik P. Møller Svarprocent: 61 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

Plastikkirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

Plastikkirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Plastikkirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 296 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 71

Læs mere

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Juni Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Nyhedsbrev fra Afdelingen for Kommunesamarbejde, om elektronisk kommunikation Afdelingen for Kommunesamarbejde udsender kvartalsvis

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Michelle Christine Nielsen Svarprocent: 53

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Michelle Christine Nielsen Svarprocent: 53 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Michelle Christine Nielsen Svarprocent: 53 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført

Læs mere

Selvstændige udenfor overenskomst

Selvstændige udenfor overenskomst Selvstændige udenfor overenskomst Udarbejdet af Scharling Research For Danske Fysioterapeuter, Maj 200 scharling.dk 1 1. Metode Der er indkommet 32 besvarelser i alt. Databehandlingen og afrapporteringen

Læs mere

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, september 2014

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, september 2014 Svar på spørgsmål om understøttende undervisning og bevægelse, der indgik i Scharling-undersøgelse i Folkeskolens lærerpanel september 2014 Spm. 1: Har du fået mere bevægelse ind i din undervisning i fagene,

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Øjenklinikken Nytorv Svarprocent: 83

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Øjenklinikken Nytorv Svarprocent: 83 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Øjenklinikken Nytorv Svarprocent: 83 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

1 Metodeappendiks. Spørgeskemaet omhandler ledernes erfaringer med forældresamarbejde og indeholder både faktuelle spørgsmål og holdningsspørgsmål.

1 Metodeappendiks. Spørgeskemaet omhandler ledernes erfaringer med forældresamarbejde og indeholder både faktuelle spørgsmål og holdningsspørgsmål. 1 Metodeappendiks Om undersøgelserne Der er foretaget to spørgeskemaundersøgelser blandt hhv. forældre til børn, som går i daginstitution og daginstitutionsledere. Danmarks Statistik har stået for udsendelse

Læs mere

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Vendsyssel Øjenklinik Svarprocent: 71

MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET Vendsyssel Øjenklinik Svarprocent: 71 MÅLING AF PATIENTOPLEVET KVALITET 2017 Vendsyssel Øjenklinik Svarprocent: 71 Læsevejledning Her er dine resultater fra målingen af patientoplevet kvalitet i speciallægeklinik, som blev gennemført i perioden

Læs mere

Forhold til kolleger og ledelse

Forhold til kolleger og ledelse 16. marts 2016 Forhold til kolleger og ledelse Mere end 9 ud af 10 FOA-medlemmer har et godt forhold til deres kolleger, og næsten 2 ud af 3 medlemmer oplever, at de får støtte og hjælp fra deres kolleger.

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Ambulatorium Denne rapport er udarbejdet for ambulante patienter på Nyreambulatoriet, Viborg Medicinsk Afdeling Regionshospitalet Viborg, Skive og

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Ambulatorium Denne rapport er udarbejdet for ambulante patienter på Karkirurgisk Funktion, Herning Kirurgisk Afdeling (Holstebro/Herning) Hospitalsenheden

Læs mere