Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor"

Transkript

1 1995R2868 DA Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 2868/95 af 13. december 1995 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 40/94 om EF-varemærker (EFT L 303 af , s. 1) Ændret ved: Tidende nr. side dato M1 Kommissionens forordning (EF) nr. 782/2004 af 26. april 2004 L M2 Kommissionens forordning (EF) nr. 1041/2005 af 29. juni 2005 L M3 Kommissionens forordning (EF) nr. 355/2009 af 31. marts 2009 L M4 Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2015/2424 af 16. december 2015 L Berigtiget ved: C1 Berigtigelse, EUT L 110 af , s. 4 (2015/2424) NB: I denne konsoliderede udgave forekommer henvisninger til den europæiske regningsenhed og/eller ecuen. Begge skal fra den 1. januar 1999 forstås som henvisninger til euroen Rådets forordning (EØF) nr. 3308/80 (EFT L 345 af , s. 1) og Rådets forordning (EF) nr. 1103/97 (EFT L 162 af , s. 1).

2 1995R2868 DA KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 2868/95 af 13. december 1995 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 40/94 om EF-varemærker KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 40/94 af 20. december 1993 om EF-varemærker ( 1 ), ændret ved forordning (EF) nr. 3288/94 ( 2 ), navnlig artikel 140, og ud fra følgende betragtninger: Ved forordning (EF) nr. 40/94 (i det følgende benævnt»forordningen«) indføres en ny varemærkeordning, som gør det muligt på grundlag af en ansøgning til Harmoniseringskontoret for Det Indre Marked (varemærker og mønstre), i det følgende benævnt»kontoret«, at opnå et varemærke med retsvirkning for hele Fællesskabets område; med henblik herpå indeholder forordningen især de nødvendige bestemmelser vedrørende fremgangsmåden ved registrering af et EF-varemærke samt vedrørende administrationen af EF-varemærker og vedrørende appel af Kontorets afgørelser og behandlingen af sager om et EF-varemærkes fortabelse eller ugyldighed; ifølge forordningens artikel 140 fastsættes gennemførelsesbestemmelserne til forordningen i en gennemførelsesforordning; gennemførelsesforordningen bør vedtages efter proceduren i forordningens artikel 141; denne gennemførelsesforordning fastsætter derfor de bestemmelser, som er nødvendige til gennemførelse af forordningen om EF-varemærker; disse regler bør sikre en smidig og effektiv behandling af varemærkesager, som forelægges Kontoret; i overensstemmelse med forordningens artikel 116, stk. 1, bør alle elementer i ansøgningen om et EF-varemærke, jf. forordningens artikel 26, stk. 1, samt alle andre oplysninger, hvis offentliggørelse foreskrives i nærværende forordning, offentliggøres på alle Fællesskabets officielle sprog; det er dog ikke hensigtsmæssigt, at varemærket selv, navne, adresser, datoer og andre lignende oplysninger oversættes og offentliggøres på alle Fællesskabets officielle sprog; Kontoret skal sikre, at der stilles standardformularer for procedurer ved Kontoret til rådighed på alle Europæiske Fællesskabs officielle sprog; de i denne forordning fastsatte foranstaltninger er i overensstemmelse med den af det udvalg, der er nedsat ved forordningens artikel 141, afgivne udtalelse UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING: ( 1 ) EFT nr. L 11 af , s. 1. ( 2 ) EFT nr. L 349 af , s. 83.

3 1995R2868 DA Artikel 1 Der fastsættes følgende gennemførelsesbestemmelser til forordningen: AFSNIT 1 ANSØGNINGSPROCEDURE Regel 1 Ansøgningens indhold 1. Ansøgninger om EF-varemærke skal indeholde: a) en anmodning om registrering af mærket som EF-varemærke b) ansøgerens navn, adresse, nationalitet og den stat, i hvilken han har bopæl, hovedsæde eller et forretningssted. For fysiske personer angives efternavn og fornavn(e). For juridiske personer og andre retlige enheder som defineret i forordningens artikel 3 angives den officielle betegnelse, herunder enhedens retlige form, der kan forkortes, hvis dette er sædvanligt. Eventuelt angives telefonnumre, telefaxnumre, elektroniske postadresser og andre oplysninger og numre til brug ved telekommunikation, hvor ansøgeren accepterer at modtage meddelelser. For hver ansøger angives helst kun én adresse. Angives der flere adresser, tages kun den førstnævnte adresse i betragtning, medmindre ansøgeren betegner en af adresserne som postadresse c) en fortegnelse over de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket søges registreret, jf. regel 2 M2, eller en henvisning til fortegnelsen over varerne og tjenesteydelserne i en tidligere EF-varemærkeansøgning d) en gengivelse af varemærket, jf. regel 3 e) hvis ansøgeren har udpeget en repræsentant, dennes navn og forretningsadresse, jf. litra b); hvis repræsentanten har mere end én forretningsadresse, eller hvis der er to eller flere repræsentanter med forskellige forretningsadresser, angives det i ansøgningen, hvilken adresse der skal benyttes som postadresse; er dette ikke angivet, tages kun den førstnævnte adresse i betragtning som postadresse f) hvis der i henhold til forordningens artikel 30 påberåbes prioritet, en erklæring herom med angivelse af datoen for denne ansøgning og i og for hvilket land, den tidligere ansøgning er indgivet g) hvis der i henhold til forordningens artikel 33 påberåbes udstillingsprioritet, en erklæring herom med angivelse af udstillingens navn og datoen for den første fremvisning af de pågældende varer eller tjenesteydelser h) hvis der i henhold til forordningens artikel 34 påberåbes anciennitet af et eller flere ældre varemærker, der er registreret i en medlemsstat, herunder af et varemærke, der er registreret i Benelux-landene, eller som er genstand for en international registrering med retsvirkning i

4 1995R2868 DA en medlemsstat (i det følgende benævnt ældre registrerede varemærker, jf. forordningens artikel 34), en erklæring herom med angivelse af den eller de medlemsstater, hvor eller for hvilke det ældre varemærke er registreret, den dato, hvorfra beskyttelsen af det ældre varemærke var gældende, nummeret på den relevante registrering samt en angivelse af de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket er registreret i) i givet fald en erklæring om, at der ansøges om registrering som EFfællesmærke i henhold til forordningens artikel 64 j) en angivelse af det sprog, ansøgningen er indgivet på, og det andet sprog i henhold til forordningens artikel 115, stk. 3 k) ansøgerens eller dennes repræsentants underskrift, jf. regel 79 l) i givet fald anmodningen om en søgningsrapport som omhandlet i forordningens artikel 39, stk En ansøgning om registrering af et EF-fællesmærke kan indeholde de regler, der gælder for mærkets benyttelse. M4 4. Hvis der er flere ansøgere, bør der i ansøgningen angives én ansøger eller én repræsentant som fælles repræsentant. M4 Regel 3 Gengivelse af varemærket 1. Gør ansøgeren ikke krav på nogen særlig grafisk fremstilling eller farve, gengives varemærket i ansøgningen i sædvanlig skrift, f. eks. ved skrivning af bogstaver, tal og tegn på maskine. Små og store bogstaver kan benyttes og skal anvendes tilsvarende af Kontoret ved bekendtgørelse af varemærket og ved registreringen. 2. I andre tilfælde end de i stk. 1 nævnte, og medmindre ansøgningen indgives elektronisk, gengives varemærket adskilt fra ansøgningens tekstblad på et særligt ark. Arket med varemærkegengivelsen må ikke være større end format DIN A4 (29,7 cm højt, 21 cm bredt) og den for gengivelsen benyttede flade (klumme) ikke større end 26,2 cm 17 cm. Der skal være en margen på mindst 2,5 cm ved venstre sidekant. Varemærkets rigtige stilling angives ved tilføjelse af ordet»op«på hver gengivelse, såfremt den ikke fremgår af sig selv. Gengivelsen af varemærket skal være af en kvalitet, som giver mulighed for formindskelse eller forstørrelse til formatet for bekendtgørelse i EF-Varemærketidende på højst 8 cm i bredden og 16 cm i højden. 3. I de tilfæde, hvor stk. 2 skal anvendes, anføres dette i ansøgningen. Ansøgningen kan indeholde en beskrivelse af varemærket.

5 1995R2868 DA Hvis der ansøges om registrering af et tredimensionalt varemærke, skal dette angives i ansøgningen. Gengivelsen skal bestå af en fotografisk reproduktion eller af en grafisk gengivelse af varemærket. Gengivelsen kan indeholde varemærket i op til seks forskellige perspektiver. 5. Anmodes der om registrering i farver, skal gengivelsen af varemærket, jf. stk. 2, være i farver. De farver, der indgår i varemærket, skal også angives med ord, og der kan angives en henvisning til en anerkendt farvekode. 6. Anmodes der om registrering af et lydmærke, skal gengivelsen af varemærket bestå af en grafisk gengivelse af lyden, særlig et nodeskrift; indgives ansøgningen elektronisk, kan den ledsages af en elektronisk lydfil. Kontorets præsident fastsætter den elektroniske fils format og maksimale størrelse. M4 Regel 6 Påberåbelse af prioritet 1. Påberåbes der i ansøgningen prioritet på grundlag af en eller flere tidligere ansøgninger, jf. forordningens artikel 30, skal ansøgeren inden for en frist på tre måneder fra ansøgningsdatoen oplyse den tidligere ansøgnings journalnummer og indgive en kopi heraf. Kopien skal af den myndighed, som har modtaget den tidligere ansøgning, være bekræftet som nøje overensstemmende med denne og skal være ledsaget af en attest fra den pågældende myndighed, der angiver ansøgningsdatoen for den tidligere ansøgning. M2 Er den tidligere ansøgning en EF-varemærkeansøgning, vedlægger Kontoret ex officio en kopi af den tidligere ansøgning i EF-varemærkeansøgningens journal. 2. Ønsker ansøgeren efter ansøgningens indgivelse at påberåbe sig prioritet på grundlag af en eller flere tidligere ansøgninger, jf. forordningens artikel 30, skal prioritetserklæringen med en angivelse af, på hvilken dato og i og for hvilket land den tidligere ansøgning er blevet indgivet indsendes inden for en frist på to måneder fra ansøgningsdatoen. De i stk. 1 foreskrevne oplysninger og det foreskrevne bevismateriale fremsendes til Kontoret inden for en frist på tre måneder fra modtagelsen af prioritetserklæringen. 3. Hvis den tidligere ansøgning ikke er affattet på et af Kontorets officielle sprog, anmoder Kontoret ansøgeren om inden for en af Kontoret fastsat frist, der ikke må være på under tre måneder, at tilvejebringe en oversættelse af den tidligere ansøgning til et af disse sprog. 4. Kontorets præsident kan træffe bestemmelse om, at det bevismateriale, som ansøgeren skal fremlægge, ikke behøver at opfylde kravene i stk. 1, hvis Kontoret kan tilvejebringe de nødvendige oplysninger andetsteds.

6 1995R2868 DA Regel 7 Udstillingsprioritet 1. Er der i ansøgningen påberåbt udstillingsprioritet, jf. forordningens artikel 33, skal ansøgeren inden for en frist på tre måneder efter ansøgningsdatoen indlevere en attest, som skal være udstedt under udstillingen af de myndighed, under hvilken beskyttelse af industriel ejendomsret på den pågældende udstilling henhører. Attesten skal bekræfte, at varemærket faktisk er blevet brugt for de omhandlede varer eller tjenesteydelser, samt angive udstillingens åbningsdag og, hvis den første offentlige brug ikke fandt sted på udstillingens åbningsdag, dagen for den første offentlige brug. Attesten skal være ledsaget af en beskrivelse af varemærkets faktiske brug, som ovennævnte myndighed skal bekræfte. 2. Ønsker ansøgeren efter ansøgningens indgivelse at påberåbe sig udstillingsprioritet, skal prioritetserklæringen med angivelse af navnet på udstillingen og datoen for den første udstilling af varerne eller tjenesteydelserne indsendes inden for en frist på to måneder fra ansøgningsdatoen. De i stk. 1 foreskrevne oplysninger og det foreskrevne bevismateriale fremsendes til Kontoret inden for en frist på tre måneder fra modtagelsen af prioritetserklæringen. Regel 8 Påberåbelse af et nationalt varemærkes anciennitet 1. Er et eller flere ældre registrerede varemærkers anciennitet påberåbt i ansøgningen, jf. forordningens artikel 34, skal ansøgeren inden for en frist på tre måneder efter ansøgningsdatoen fremsende en kopi af den relevante registrering. Den kompetente myndighed skal bekræfte, at der er tale om en nøjagtig kopi af den relevante registrering. 2. Ønsker ansøgeren efter ansøgningens indgivelse at påberåbe sig et eller flere ældre registrerede varemærkers anciennitet, jf. forordningens artikel 34, skal anciennitetserklæringen med angivelse af den eller de medlemsstater, hvori eller for hvilke varemærket er registreret, nummeret på og indgivelsesdatoen for den relevante registrering samt de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket er registreret indsendes inden for en frist på to måneder fra ansøgningsdatoen. Det i stk. 1 foreskrevne bevismateriale skal fremsendes til Kontoret inden for en frist på tre måneder fra modtagelsen af anciennitetserklæringen. 3. Kontoret giver Benelux-landenes varemærkemyndighed samt den berørte medlemsstats centrale myndighed for industriel ejendomsret meddelelse om den gyldige påberåbelse af anciennitet. 4. Kontorets præsident kan træffe bestemmelse om, at det bevismateriale, som ansøgeren skal fremlægge, ikke behøver at opfylde kravene i stk. 1, hvis Kontoret kan tilvejebringe de nødvendige oplysninger andetsteds. Regel 9 Undersøgelse af, om betingelserne for, at der kan fastsættes en ansøgningsdato, samt om de formelle krav til ansøgningen er opfyldt 1. Hvis ansøgningen ikke opfylder betingelserne for, at der kan fastsættes en ansøgningsdato, fordi

7 1995R2868 DA a) ansøgningen ikke indeholder: i) en anmodning om registrering af mærket som et EF-varemærke ii) oplysninger, der identificerer ansøgeren iii) en fortegnelse over de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket søges registreret, eller iv) en gengivelse af varemærket, eller b) grundgebyret for ansøgningen ikke er betalt inden for en måned efter ansøgningens indgivelse til Kontoret eller hvis ansøgningen er indgivet til en medlemsstats centrale myndighed for industriel ejendomsret eller til Benelux-landenes varemærkemyndighed ikke er indbetalt til den pågældende myndighed meddeler Kontoret ansøgeren, at der på grund af disse mangler ikke kan fastsættes en ansøgningsdato. 2. Hvis de i stk. 1 nævnte mangler afhjælpes inden to måneder efter, at ansøgeren har modtaget meddelelse herom, anses den dato, på hvilken alle manglerne var afhjulpet, for ansøgningsdatoen. Afhjælpes manglerne ikke inden for fristen, behandles ansøgningen ikke som ansøgning om registrering af et EF-varemærke. Betalte gebyrer skal tilbagebetales. 3. Hvis undersøgelsen til trods for, at der er fastsat en ansøgningsdato viser, at a) kravene i M4 regel 1 og 3 samt forordningens artikel 28 eller andre af de i forordningen eller i nærværende forordnings regler fastsatte formelle krav til ansøgningen ikke er opfyldt b) klassegebyrerne, der skal betales i henhold til M4 forordningens artikel 26, stk. 2, sammenholdt med Kommissionens forordning (EF) nr. 2869/95 ( 1 ), i det følgende benævnt»gebyrforordningen«, ikke er modtaget af Kontoret c) hvor der i ansøgningen eller inden for to måneder fra ansøgningsdatoen er påberåbt prioritet i henhold til regel 6 og 7, og de øvrige krav i disse regler ikke er opfyldt, eller d) hvor der i ansøgningen eller inden for to måneder fra ansøgningsdatoen er påberåbt anciennitet i henhold til regel 8, og de andre krav i denne regel ikke er opfyldt opfordrer Kontoret ansøgeren til at afhjælpe de konstaterede mangler inden for en af Kontoret fastsat frist. 4. Afhjælpes de i stk. 3, litra a), omhandlede mangler ikke inden for den fastsatte frist, afviser Kontoret ansøgningen. 5. Betales de forfaldne klassegebyrer ikke inden for den fastsatte frist, anses ansøgningen for tilbagetrukket, medmindre det klart fremgår, hvilken klasse eller klasser det betalte beløb skal dække. Mangler der andre kriterier til fastlæggelse af, hvilke klasser ansøgningen skal dække, betragter Kontoret klasserne dækket efter klassifikationsrækkefølgen. Ansøgningen anses for tilbagetaget for de klasser, for hvilke gebyrerne ikke er betalt eller ikke er betalt fuldt ud. 6. Angår de i stk. 3 omhandlede mangler påberåbelsen af prioritet, fortabes prioriteten for ansøgningen. ( 1 ) Se s. 33 i denne Tidende.

8 1995R2868 DA Angår de i stk. 3 omhandlede mangler påberåbelsen af anciennitet, fortabes ancienniteten i forbindelse med ansøgningen. 8. Angår de i stk. 3 omhandlede mangler kun nogle af de pågældende varer og tjenesteydelser, afviser Kontoret alene ansøgningen, eller det anser prioriteten eller ancienniteten for fortabt, for så vidt angår de pågældende varer og tjenesteydelser. Regel 10 Søgning fra nationale myndigheders side 1. Fremsættes anmodningen om en søgningsrapport, jf. forordningens artikel 39, stk. 2, ikke i EF-varemærkeansøgningen, eller betales det i M4 C1 forordningens artikel 38, stk. 2, nævnte søgningsgebyr ikke inden for fristen for betaling af grundgebyret for ansøgningen, underkaster de centrale myndigheder for industriel ejendomsret ikke ansøgningen en søgning. 2. De centrale myndigheder for industriel ejendomsret underkaster ikke en international registrering, hvor Det Europæiske Fællesskab er designeret, en søgning, medmindre anmodningen om en søgningsrapport, jf. forordningens artikel 39, stk. 2, fremsættes til Kontoret senest en måned efter den dato, hvor Det Internationale Bureau giver Kontoret meddelelse om den internationale registrering, eller medmindre søgningsgebyret betales inden for samme frist. M4 Regel 11 Undersøgelse af absolutte hindringer for registrering 1. Er varemærket i henhold til forordningens artikel 7 udelukket fra registrering for alle eller en del af de varer eller tjenesteydelser, som ansøgningen omfatter, meddeler Kontoret ansøgeren, hvilke hindringer der er for registreringen. Kontoret giver ansøgeren en frist til at tilbagetrække eller ændre ansøgningen eller til at udtale sig. 3. Afhjælper ansøgeren ikke hindringerne for registreringen inden for den givne frist, eller opfylder han ikke den i stk. 2 omhandlede betingelse inden for den givne frist, afslår Kontoret ansøgningen helt eller delvis. Regel 12 Bekendtgørelse af ansøgningen Bekendtgørelse af ansøgningen skal indeholde: a) ansøgerens navn og adresse b) hvis der er udpeget en repræsentant, og dette ikke er en repræsentant som omhandlet i forordningens artikel 88, stk. 3, første punktum, vedkommendes navn og forretningsadresse; er der udpeget flere repræsentanter med samme forretningsadresse, bekendtgøres kun navn og forretningsadresse for den først nævnte repræsentant af ordene»og andre«; er der udpeget flere repræsentanter med forskellige forretningsadresser, bekendtgøres kun postadressen jf. regel 1, stk. 1, litra e); er der tale om en sammenslutning af repræsentanter efter regel 76, stk. 9, bekendtgøres kun sammenslutningens navn og forretningsadresse

9 1995R2868 DA c) en gengivelse af varemærket med de elementer og beskrivelser, der er anført i regel 3; er gengivelsen af varemærket i farver, eller indeholder den farver, skal bekendtgørelsen være i farver og angive varemærkets farve eller farver samt i givet fald den angivne farvekode d) en fortegnelse over de pågældende varer og tjenesteydelser, grupperet efter Nice-klassifikationens klasser, idet nummeret på den klasse i klassifikationen, som den pågældende gruppe af varer og tjenesteydelser tilhører, anføres foran hver gruppe, og idet hver gruppe opføres i den rækkefølge, der er angivet i klassifikationen e) ansøgningsdato og journalnummer f) i givet fald oplysninger om påberåbelse af prioritet efter forordningens artikel 30 g) i givet fald oplysninger om påberåbelse af udstillingsprioritet efter forordningens artikel 33 h) i givet fald oplysninger om påberåbelse af anciennitet efter forordningens artikel 34 i) i givet fald oplysninger om, at varemærket i overensstemmelse med forordningens artikel 7, stk. 3, har fået fornødent særpræg som følge af den brug, der er gjort af det j) i givet fald oplysning om, at ansøgningen gælder et EF-fællesmærke M4 M1 l) det sprog, ansøgningen er indgivet på, og det andet sprog, ansøgeren har angivet i henhold til forordningens artikel 115, stk. 3 m) i givet fald en erklæring om, at ansøgningen skyldes en omdannelse af en international registrering, hvor Det Europæiske Fællesskab er designeret, i henhold til forordningens artikel 156 samt datoen for den internationale registrering i henhold til Madrid-protokollens artikel 3, stk. 4, eller datoen for registrering af den territoriale udstrækning til Det Europæiske Fællesskab efter den internationale registrering i henhold til Madrid-protokollens artikel 3ter, stk. 2, og, hvis det er relevant, datoen for den internationale registrerings prioritet. Regel 13 Ændring af ansøgningen 1. En anmodning om ændring af ansøgningen i henhold til forordningens artikel 44 skal indeholde: a) ansøgningens journalnummer b) ansøgerens navn og adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b) d) en angivelse af det element i ansøgningen, der ønskes rettet eller ændret, samt det pågældende element i dets rettede eller ændrede version

10 1995R2868 DA e) hvis ændringen vedrører varemærkets udseende, oplysninger om varemærkets udseende, som ændret i overensstemmelse med regel Hvis betingelserne for ændring af ansøgningen ikke er opfyldt, giver Kontoret ansøgeren meddelelse om mangelen. Hvis mangelen ikke afhjælpes inden for en af Kontoret fastsat frist, afslår det anmodningen om ændring. 4. Bekendtgøres ændringen i henhold til forordningens artikel 44, stk. 2, finder regel tilsvarende anvendelse. 5. Der kan af samme ansøger indgives én anmodning om ændring af samme element i flere ansøgninger. Hvis der skal betales gebyr for ansøgningen om ændring, betales gebyret for hver ansøgning, der skal ændres. 6. Stk. 1 5 finder tilsvarende anvendelse på anmodninger om at rette navn eller forretningsadresse for en repræsentant, der er udpeget af ansøgeren. Der betales ikke gebyr for sådanne anmodninger. Regel 13a Deling af ansøgningen 1. En erklæring om deling af ansøgningen i henhold til forordningens artikel 44a skal indeholde: a) ansøgningens journalnummer b) ansøgerens navn og adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b) c) fortegnelsen over de varer og tjenesteydelser, der skal udgøre den udskilte ansøgning, eller, hvis delingen vedrører mere end en ansøgning, fortegnelsen over varerne og tjenesteydelserne i hver enkelt udskilt ansøgning d) fortegnelsen over de varer og tjenesteydelser, der fortsat skal være omfattet af den oprindelige ansøgning. 2. Konstaterer Kontoret, at kravene i stk. 1 ikke er opfyldt, eller at fortegnelsen over de varer og tjenesteydelser, der skal udgøre den udskilte ansøgning, overlapper de varer og tjenesteydelser, der fortsat skal være omfattet af den oprindelige ansøgning, opfordrer det ansøgeren til at afhjælpe de konstaterede mangler inden for en af Kontoret fastsat frist. Afhjælpes manglerne ikke inden for den fastsatte frist, afviser Kontoret erklæringen om deling. 3. De i forordningens artikel 44a, stk. 2, litra b), omhandlede perioder, hvor en erklæring om deling af ansøgningen ikke kan antages, er: a) perioden, før der er fastsat en ansøgningsdato b) perioden på tre måneder efter bekendtgørelsen af ansøgningen, jf. forordningens artikel 42, stk. 1

11 1995R2868 DA M3 4. Konstaterer Kontoret, at erklæringen om deling ikke kan antages i henhold til forordningens artikel 44a eller i henhold til stk. 3, litra a) og b), afviser det erklæringen om deling. 5. Kontoret opretter en særskilt akt for den udskilte ansøgning, som skal indeholde en fuldstændig kopi af akten for den oprindelige ansøgning, herunder erklæringen om deling og korrespondancen i forbindelse hermed. Kontoret giver den udskilte ansøgning et nyt ansøgningsnummer. 6. Vedrører erklæringen om deling en ansøgning, der allerede er blevet bekendtgjort, jf. forordningens artikel 40, bekendtgøres delingen i EF-Varemærketidende. Den udskilte ansøgning bekendtgøres; bekendtgørelsen skal indeholde de oplysninger og elementer, der er anført i regel 12. Bekendtgørelsen indebærer ikke, at der løber en ny indsigelsesfrist. Regel 14 Berigtigelse af fejl i bekendtgørelse 1. Indeholder bekendtgørelsen af ansøgningen fejl, der kan tilskrives Kontoret, berigtiger dette fejlen ex officio eller på anmodning af ansøgeren. 2. Fremsætter ansøgeren en anmodning som omhandlet i stk. 1, finder regel 13 tilsvarende anvendelse. Der betales ikke gebyr for anmodningen. 3. Berigtigelser foretaget i henhold til denne regel offentliggøres. 4. Forordningens artikel 42, stk. 2, samt regel finder tilsvarende anvendelse, når berigtigelsen vedrører fortegnelsen over varer eller tjenesteydelser eller varemærkets udseende. AFSNIT II INDSIGELSESPROCEDURE SAMT DOKUMENTATION FOR BRUG Regel 15 Indsigelsesskrivelsen 1. Der kan indgives en indsigelsesskrivelse på grundlag af et eller flere ældre varemærker som omhandlet i forordningens artikel 8, stk. 2 (ældre varemærker), og/eller af en eller flere andre ældre rettigheder som omhandlet i forordningens artikel 8, stk. 4 (ældre rettigheder), forudsat at alle de ældre varemærker eller alle de ældre rettigheder tilhører samme indehaver eller indehavere. Har et ældre varemærke og/eller en ældre rettighed mere end én indehaver (sameje), kan enhver indehaver eller alle indehavere gøre indsigelse. 2. Indsigelsesskrivelsen skal indeholde: a) journalnummeret på den ansøgning, som indsigelsen er rettet imod, og navnet på ansøgeren af EF-varemærket b) en klar identifikation af det ældre varemærke eller den ældre rettighed, som indsigelsen er baseret på, dvs.:

12 1995R2868 DA i) hvis indsigelsen er baseret på et ældre varemærke som omhandlet i forordningens artikel 8, stk. 2, litra a) eller b), eller hvis indsigelsen er baseret på forordningens artikel 8, stk. 3, en angivelse af det ældre varemærkes journalnummer eller registreringsnummer, en angivelse af, om det ældre varemærke er registreret, eller en anmodning om registrering samt en angivelse af de medlemsstater, herunder eventuelt Benelux-landene, i eller for hvilke det ældre varemærke er beskyttet, eller i så fald en angivelse af, at der er tale om et EF-varemærke ii) hvis indsigelsen er baseret på et vitterlig kendt varemærke, jf. forordningens artikel 8, stk. 2, litra c), en angivelse af den medlemsstat, hvor varemærket er vitterlig kendt, og enten oplysningerne i nr. i) eller en gengivelse af varemærket iii) hvis indsigelsen er baseret på en ældre rettighed som omhandlet i forordningens artikel 8, stk. 4, en angivelse af dens art eller beskaffenhed, en gengivelse af den ældre rettighed og en angivelse af, om den pågældende ældre rettighed består i hele Fællesskabet eller i en eller flere medlemsstater, og hvis dette er tilfældet, en angivelse af medlemsstaterne c) de grunde, indsigelsen er baseret på, dvs. en erklæring om, at kravene i forordningens artikel 8, stk. 1, 3, 4 og 5, er opfyldt d) det ældre varemærkes ansøgningsdato og i givet fald registreringsog prioritetsdato, medmindre der er tale om et vitterlig kendt varemærke, der ikke er registreret e) den registrerede eller i ansøgningen indeholdte gengivelse af det ældre varemærke; er det ældre varemærke i farver, skal gengivelsen være i farver f) de varer og tjenesteydelser, som indsigelsen er rettet imod g) hvis indsigelsen er baseret på et velkendt ældre varemærke, jf. forordningens artikel 8, stk. 5, en angivelse af den medlemsstat, hvor varemærket er velkendt, og af de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket er velkendt h) for så vidt angår den indsigende part: i) den indsigende parts navn og adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b) ii) hvis den indsigende part har udpeget en repræsentant, dennes navn og forretningsadresse, jf. regel 1, stk. 1, litra e) iii) hvis indsigelsen fremsættes af en licenshaver eller en person, der i henhold til national lovgivning er berettiget til at udøve en ældre rettighed, en erklæring herom og en angivelse af, at han har tilladelse til eller er berettiget til at fremsætte indsigelsen. 3. Indsigelsesskrivelsen kan indeholde:

13 1995R2868 DA a) en angivelse af de varer og tjenesteydelser, som indsigelsen er rettet imod; i mangel af en sådan angivelse anses indsigelsen for rettet imod alle de varer og tjenesteydelser, der er omfattet af den EFvaremærkeansøgning, indsigelsen vedrører b) en begrundet erklæring med angivelse af de væsentligste oplysninger og argumenter, som ligger til grund for indsigelsen, og beviser til støtte for indsigelsen. 4. Hvis indsigelsen er baseret på mere end et ældre varemærke eller en ældre rettighed, finder stk. 2 og 3 anvendelse på hver af disse rettigheder. Regel 16 Brug af sprog i indsigelsesskrivelsen 1. Den i forordningens artikel 115, stk. 6, omhandlede frist, inden for hvilken den indsigende part skal tilvejebringe en oversættelse af indsigelsen, er en måned fra udløbet af indsigelsesfristen. 2. Hvis den indsigende part eller ansøgeren inden den dato, hvor indsigelsesproceduren anses for påbegyndt, jf. regel 18, stk. 1, meddeler Kontoret, at ansøgeren og den indsigende part er blevet enige om at anvende et andet sprog under indsigelsesproceduren, jf. forordningens artikel 115, stk. 7, skal den indsigende part, hvis indsigelsesskrivelsen ikke er indgivet på det pågældende sprog, tilvejebringe en oversættelse af indsigelsesskrivelsen til det pågældende sprog inden for en frist på en måned fra nævnte dato. Tilvejebringes der ikke en oversættelse, eller tilvejebringes den for sent, forbliver sagsbehandlingssproget uændret. Regel 16a Underretning af ansøgeren Enhver indsigelsesskrivelse og ethvert dokument, der indgives af den indsigende part, samt enhver meddelelse fra Kontoret til en af parterne inden udløbet af den i regel 18 nævnte frist sendes af Kontoret til den anden part for at underrette vedkommende om, at der er fremsat en indsigelse. Regel 17 Undersøgelse af antagelighed 1. Er indsigelsesgebyret ikke betalt inden for indsigelsesfristen, anses indsigelsen for ikke at være indgivet. Hvis indsigelsesgebyret er betalt efter udløbet af indsigelsesfristen, tilbagebetales det til den indsigende part. 2. Er indsigelsesskrivelsen ikke indgivet inden for indsigelsesfristen, eller fremgår det ikke entydigt af indsigelsesskrivelsen, hvilken ansøgning indsigelsen er rettet imod, eller hvilket ældre varemærke eller hvilken ældre rettighed indsigelsen er baseret på, jf. regel 15, stk. 2, litra a) og b), eller indeholder indsigelsesskrivelsen ikke grundene til indsigelsen, jf. regel 15, stk. 2, litra c), og afhjælpes manglerne ikke inden udløbet af indsigelsesfristen, afviser Kontoret indsigelsen. 3. Tilvejebringer den indsigende part ikke en oversættelse som foreskrevet i regel 16, stk. 1, afvises indsigelsen. Tilvejebringer den indsigende part en ufuldstændig oversættelse, tages der ved undersøgelsen af antagelighed ikke hensyn til den del af indsigelsesskrivelsen, der ikke er oversat.

14 1995R2868 DA Er indsigelsesskrivelsen ikke i overensstemmelse med de øvrige bestemmelser i regel 15, meddeler Kontoret den indsigende part dette og opfordrer vedkommende til at afhjælpe de konstaterede mangler inden for en frist på to måneder. Afhjælpes manglerne ikke inden for fristen, afviser Kontoret indsigelsen. 5. Enhver konstatering i henhold til stk. 1 af, at indsigelsesskrivelsen anses for ikke at være indgivet, og enhver afgørelse om at afvise en indsigelse i henhold til stk. 2, 3 og 4 meddeles ansøgeren. Regel 18 Påbegyndelse af indsigelsesproceduren 1. Konstateres det, at indsigelsen kan antages, jf. regel 17, sender Kontoret parterne en meddelelse, hvori de informeres om, at indsigelsesproceduren anses for at påbegynde to måneder efter, at meddelelsen er modtaget. Denne frist kan forlænges i op til i alt 24 måneder, når begge parter fremsætter anmodning herom, inden fristen udløber. 2. Hvis ansøgningen inden for den i stk. 1 fastsatte frist tilbagetrækkes eller begrænses til de varer og tjenesteydelser, som indsigelsen ikke er rettet imod, eller hvis Kontoret underrettes om, at der er enighed mellem parterne, eller hvis ansøgningen afvises i en parallel sag, henlægges indsigelsessagen. 3. Begrænser ansøgeren inden for den i stk. 1 fastsatte frist ansøgningen ved at slette nogle af de varer og tjenesteydelser, indsigelsen er rettet imod, anmoder Kontoret den indsigende part om inden for en af Kontoret fastsat frist at udtale sig om, hvorvidt og i givet fald for hvilke varer og tjenesteydelser indsigelsen stadig opretholdes. Tilbagetrækker den indsigende part indsigelsen på grund af begrænsningen, henlægges indsigelsessagen. 4. Henlægges indsigelsessagen, jf. stk. 2 eller 3, inden den i stk. 1 fastsatte frist udløber, træffes der ingen afgørelse om omkostningerne. 5. Henlægges indsigelsessagen efter tilbagetrækning eller begrænsning af ansøgningen eller i henhold til stk. 3, inden den i stk. 1 fastsatte frist udløber, tilbagebetales indsigelsesgebyret. Regel 19 Dokumentation for indsigelsen 1. Kontoret giver den indsigende part mulighed for inden for en af Kontoret fastsat frist, som skal være på mindst to måneder fra den dato, hvor indsigelsesproceduren anses for påbegyndt, jf. regel 18, stk. 1 at forelægge oplysninger, beviser og argumenter til støtte for sin indsigelse eller til at supplere de oplysninger, beviser eller argumenter, der allerede er indgivet, jf. regel 15, stk Den indsigende part skal inden for den i stk. 1 fastsatte frist også indgive dokumentation for sit ældre varemærkes eller sin ældre rettigheds eksistens, gyldighed og beskyttelsesomfang samt beviser for sin ret til at gøre indsigelse. Den indsigende part skal navnlig forelægge følgende beviser:

15 1995R2868 DA a) hvis indsigelsen støttes på et varemærke, som ikke er et EF-varemærke, bevis for ansøgning om eller registrering af varemærket ved at indgive: i) hvis varemærket endnu ikke er registreret, en kopi af det pågældende ansøgningsbevis eller et tilsvarende dokument fra den administration, ved hvilken varemærkeansøgningen er indgivet, eller ii) hvis varemærket er registreret, en kopi af det pågældende registreringsbevis og i påkommende tilfælde af det seneste fornyelsesbevis, hvoraf det fremgår, at beskyttelsestiden for varemærket rækker ud over den i stk. 1 nævnte frist, med angivelse af eventuelle forlængelser heraf, eller tilsvarende dokumenter fra den administration, ved hvilken varemærket er registreret b) hvis indsigelsen støttes på et vitterlig kendt varemærke, jf. forordningens artikel 8, stk. 2, litra c), bevis for, at varemærket er vitterlig kendt på det pågældende område c) hvis indsigelsen støttes på et velkendt varemærke, jf. forordningens artikel 8, stk. 5, ud over de i litra a) nævnte beviser bevis for, at varemærket er velkendt, samt beviser eller argumenter for, at brugen af det varemærke, der søges registreret, uden rimelig grund ville medføre en utilbørlig udnyttelse af det ældre varemærkes særpræg eller renommé, eller sådan brug ville skade dette særpræg eller renommé d) hvis indsigelsen støttes på en ældre rettighed, jf. forordningens artikel 8, stk. 4, bevis for erhvervelsen af denne rettighed, dens fortsatte eksistens og omfanget af beskyttelsen af denne e) hvis indsigelsen støttes på forordningens artikel 8, stk. 3, bevis for, at den indsigende part er indehaver, og for arten af vedkommendes forhold til agenten eller repræsentanten. 3. Oplysningerne og beviserne i regel 1 og 2 skal være på behandlingssproget eller ledsages af en oversættelse. Oversættelsen indgives inden for den frist, der er fastsat til at indgive originalen af det pågældende dokument. 4. Kontoret tager ikke hensyn til dokumenter eller andet skriftligt materiale eller dele heraf, der ikke er blevet indgivet eller oversat til behandlingssproget inden for den af Kontoret fastsatte frist. Regel 20 Undersøgelse af indsigelser 1. Har den indsigende part ikke inden udløbet af den i regel 19, stk. 1, fastsatte frist godtgjort sit ældre varemærkes eller sin ældre rettigheds eksistens, gyldighed og beskyttelsesomfang og sin ret til at gøre indsigelse, afvises indsigelsen som grundløs. 2. Afvises indsigelsen ikke, jf. stk. 1, sender Kontoret de beviser og den anden dokumentation, der forelægges af den indsigende part, til ansøgeren og opfordrer vedkommende til at fremkomme med bemærkninger hertil inden for en af Kontoret fastsat frist. 3. Fremsætter ansøgeren ingen bemærkninger, træffer Kontoret afgørelse om indsigelsen på grundlag af de forelagte beviser.

16 1995R2868 DA Kontoret sender ansøgerens bemærkninger til den indsigende part, som Kontoret, såfremt det anser det for nødvendigt, opfordrer til at svare inden for en af Kontoret fastsat frist. 5. Regel 18, stk. 2 og 3, finder tilsvarende anvendelse efter den dato, hvor indsigelsesproceduren anses for påbegyndt. 6. Kontoret kan i påkommende tilfælde anmode parterne om at begrænse deres bemærkninger til bestemte spørgsmål og lader i så fald parten rejse de øvrige spørgsmål på et senere tidspunkt i proceduren. Kontoret er på ingen måde forpligtet til at meddele parterne, hvilke oplysninger eller beviser der kan indgives, eller som ikke er indgivet. 7. Kontoret kan suspendere en indsigelsesprocedure: a) hvis indsigelsen er baseret på en ansøgning om registrering, jf. forordningens artikel 8, stk. 2, litra b), indtil der er truffet endelig afgørelse vedrørende ansøgningen b) hvis indsigelsen er baseret på en ansøgning om registrering af en geografisk betegnelse eller oprindelsesbetegnelse i henhold til Rådets forordning (EØF) nr. 2081/92 ( 1 ), indtil der er truffet endelig afgørelse vedrørende ansøgningen, eller c) hvis omstændighederne tilsiger det. Regel 21 Flere indsigelser 1. Kontoret kan behandle flere indsigelser mod samme EF-varemærkeansøgning under ét. Kontoret kan senere beslutte ikke længere at behandle de pågældende indsigelser på denne måde. 2. Hvis det fremgår af den indledende behandling af en eller flere indsigelser, at det EF-varemærke, der søges registreret, eventuelt er udelukket fra registrering, hvad angår alle eller en del af de varer eller tjenesteydelser, der søges registreret, kan Kontoret suspendere den anden indsigelsesprocedure. Kontoret informerer de øvrige indsigende parter om enhver relevant beslutning, der træffes under de fortsatte procedurer. 3. Når et afslag på ansøgningen er blevet endeligt, skal de indsigelser, på grundlag af hvilke afgørelsen er blevet udsat i henhold til stk. 2, anses for færdigbehandlede, og de indsigende parter underrettes herom. En indsigelse, der er blevet færdigbehandlet på denne måde, anses for en sag, der ikke har ført til afgørelse, jf. forordningens artikel 81, stk Kontoret tilbagebetaler 50 % af de indsigelsesgebyrer, som er blevet betalt af hver af de indsigende parter, hvis indsigelse anses for færdigbehandlet, jf. stk. 1, 2 og 3. Regel 22 Dokumentation for brug 1. En begæring om dokumentation for brug, jf. forordningens artikel 43, stk. 2 eller 3, imødekommes kun, hvis ansøgeren indgiver begæringen inden for den af Kontoret fastsatte frist, jf. regel 20, stk. 2. ( 1 ) EFT L 208 af , s. 1.

17 1995R2868 DA Skal den indsigende part godtgøre, at brug har fundet sted, eller at der foreligger rimelig grund til manglende brug, opfordrer Kontoret vedkommende til inden for en af Kontoret fastsat frist at fremlægge fornødent bevis. Fremlægger den indsigende part ikke sådant bevis inden for den fastsatte frist, afviser Kontoret indsigelsen. 3. Af de oplysninger og beviser, der fremlægges som dokumentation for brug, skal det fremgå, hvor, hvornår samt i hvilket omfang og i hvilken form det varemærke, som indsigelsen støttes på, er blevet brugt til de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket er registreret, og hvorpå indsigelsen støttes, og disse oplysninger skal underbygges med beviser, jf. stk Beviser skal indgives i overensstemmelse med regel 79 og 79a og bør begrænses til underbyggende dokumentation og bevismidler som f.eks. emballager, etiketter, prislister, kataloger, fakturaer, fotografier, avisannoncer samt de i forordningens artikel 76, stk. 1, litra f), nævnte skriftlige erklæringer. 5. En begæring om dokumentation for brug kan fremsættes ved eller uden samtidig at fremkomme med bemærkninger til de grunde, indsigelsen er baseret på. Sådanne bemærkninger kan indgives sammen med bemærkningerne som svar på dokumentationen for brug. 6. Hvis den dokumentation, der fremlægges af den indsigende part, er på et andet sprog end det, der anvendes under indsigelsesproceduren, kan Kontoret kræve, at den indsigende part inden for en af Kontoret fastsat frist tilvejebringer en oversættelse af dokumentationen til det sprog, der anvendes under indsigelsesproceduren. M4 C1 AFSNIT III REGISTRERINGSPROCEDURE Regel 24 Registreringsbevis 1. Varemærkeindehaveren får af Kontoret udstedt et registreringsbevis, der skal angive, hvad der er tilført registret, jf. M4 C1 forordningens artikel 87, stk. 2, samt indeholde en erklæring om, at disse tilførsler er indført i EF-varemærkeregistret. 2. Kontoret udsteder mod betaling af et gebyr bekræftede eller ikkebekræftede kopier af registreringsbeviset. Regel 25 Ændring af registreringen 1. En anmodning om ændring af registreringen i henhold til forordningens artikel 48, stk. 2, skal indeholde:

18 1995R2868 DA a) registreringsnummeret b) varemærkeindehaverens navn og adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b) d) en angivelse af det element i varemærkets gengivelse, der skal ændres, samt af det pågældende element i dets ændrede version e) en gengivelse af varemærket som ændret i overensstemmelse med regel Anmodningen anses ikke for indgivet, før det krævede gebyr er blevet betalt. Hvis gebyret ikke er blevet betalt eller ikke betalt fuldt ud, giver Kontoret ansøgeren meddelelse herom. 3. Er betingelserne for ændring af registreringen ikke opfyldt, giver Kontoret ansøgeren meddelelse om mangelen. Er mangelen ikke afhjulpet inden for en af Kontoret fastsat frist, afviser Kontoret anmodningen. 4. Anfægtes registreringen af ændringen, jf. forordningens artikel 48, stk. 3, finder indsigelsesbestemmelserne i forordningen og i disse regler tilsvarende anvendelse. 5. Er der tale om to eller flere registrerede varemærker med samme indehaver, kan der indgives én anmodning med henblik på ændring af et og samme element. Der skal betales gebyr for hver registrering, der skal ændres. Regel 25a Deling af en registrering 1. En erklæring om deling af registreringen i henhold til forordningens artikel 48a skal indeholde: a) registreringsnummeret b) varemærkeindehaverens navn og adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b) c) fortegnelsen over de varer og tjenesteydelser, der skal udgøre den udskilte registrering, eller, hvis delingen vedrører mere end en registrering, fortegnelsen over varerne og tjenesteydelserne i hver enkelt udskilt registrering d) fortegnelsen over de varer og tjenesteydelser, der fortsat skal være omfattet af den oprindelige registrering. 2. Konstaterer Kontoret, at kravene i stk. 1 ikke er opfyldt, eller at fortegnelsen over de varer og tjenesteydelser, der skal udgøre den udskilte registrering, overlapper de varer og tjenesteydelser, der fortsat skal være omfattet af den oprindelige registrering, opfordrer det ansøgeren til at afhjælpe de konstaterede mangler inden for en af Kontoret fastsat frist. Afhjælpes manglerne ikke inden for den fastsatte frist, afviser Kontoret erklæringen om deling. 3. Konstaterer Kontoret, at erklæringen om deling ikke kan antages i henhold til forordningens artikel 48a, afviser det erklæringen om deling.

19 1995R2868 DA Kontoret opretter en særskilt akt for den udskilte registrering, som skal indeholde en fuldstændig kopi af akten for den oprindelige registrering, herunder erklæringen om deling og korrespondancen i forbindelse hermed. Kontoret giver den udskilte registrering et nyt registreringsnummer. Regel 26 Ændring af EF-varemærkeindehaverens eller dennes registrerede repræsentants navn og adresse 1. En ændring af EF-varemærkeindehaverens navn eller adresse, der ikke forandrer EF-varemærket, jf. forordningens artikel 48, stk. 2, og som ikke er resultatet af hel eller delvis overdragelse af det registrerede varemærke, indføres på begæring af indehaveren i registret. 2. En anmodning om ændring af navnet eller adressen på indehaveren af det registrerede varemærke skal indeholde: a) varemærkets registreringsnummer b) varemærkeindehaverens navn og adresse således som indført i registret c) varemærkeindehaverens ændrede navn eller adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b). 3. Der betales ikke gebyr for anmodningen. 4. Ønskes navn eller adresse ændret for to eller flere registrerede varemærker med samme indehaver, kan der indgives én anmodning. 5. Er betingelserne for registreringen af en ændring ikke opfyldt, meddeler Kontoret mangelen til andrageren. Er mangelen ikke afhjulpet inden for en af Kontoret fastsat frist, afviser Kontoret anmodningen. 6. Stk. 1 5 finder tilsvarende anvendelse, når der anmodes om ændring af den registrerede repræsentants navn eller adresse. 7. Stk. 1 6 finder tilsvarende anvendelse på ansøgninger om EFvaremærker. Ændringen indføres i Kontorets sagsakter vedrørende EFvaremærkeansøgningen. Regel 27 Berigtigelse af fejl i registret og i bekendtgørelse af registreringen 1. Indeholder registreringen af varemærket eller bekendtgørelsen af registreringen fejl, der kan tilskrives Kontoret, berigtiger dette fejlen ex officio eller efter anmodning fra varemærkeindehaveren. 2. Fremsætter varemærkeindehaveren en sådan anmodning, finder artikel 26 tilsvarende anvendelse. Der betales ikke gebyr for en sådan anmodning. 3. Kontoret bekendtgør de berigtigelser, der er foretaget i henhold til denne regel.

20 1995R2868 DA Regel 28 Påberåbelse af anciennitet efter EF-varemærkets registrering 1. En begæring, der fremsættes i henhold til forordningens artikel 35, og hvori der påberåbes den anciennitet, der knytter sig til et eller flere ældre registrerede varemærker, jf. forordningens artikel 34, skal indeholde: a) EF-varemærkets registreringsnummer b) EF-varemærkeindehaverens navn og adresse, jf. regel 1, stk. 1, litra b) d) en angivelse af den eller de medlemsstater, hvori eller for hvilke det ældre varemærke er registreret, nummeret på og indgivelsesdatoen for den relevante registrering samt de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket er registreret e) en angivelse af de varer og tjenesteydelser, for hvilke der påberåbes anciennitet f) en kopi af den relevante registrering; kopien skal af den kompetente myndighed bekræftes som værende en nøjagtig kopi af den relevante registrering. 2. Er betingelserne for påberåbelse af anciennitet ikke opfyldt, gør Kontoret den begærende part opmærksom på mangelen. Er mangelen ikke afhjulpet inden for en af Kontoret fastsat frist, afviser Kontoret begæringen. 3. Kontoret giver Benelux-landenes varemærkemyndighed samt de berørte medlemsstaters centrale myndigheder for industriel ejendomsret meddelelse om gyldig påberåbelse af anciennitet. 4. Kontorets præsident kan træffe bestemmelse om, at de bevisligheder, som ansøgeren skal fremlægge, ikke behøver at opfylde kravene i stk. 1, litra f), forudsat at Kontoret kan tilvejebringe de nødvendige oplysninger andetsteds. M4 AFSNIT V OVERDRAGELSE, LICENSER OG ANDRE RETTIGHEDER, ÆNDRINGER Regel 31 Overdragelse 1. Ansøgningen om registrering af en overdragelse i henhold til forordningens artikel 17 skal indeholde: a) EF-varemærkets registreringsnummer b) oplysninger om den nye indehaver i henhold til regel 1, stk. 1, litra b) c) angivelse af de registrerede varer og tjenesteydelser, som overdragelsen vedrører, hvis ikke alle registrerede varer og tjenesteydelser er omfattet af overdragelsen

21 1995R2868 DA d) dokumenter, hvoraf overdragelsen i henhold til forordningens artikel 17, stk. 2 og 3, klart fremgår. 2. I ansøgningen kan i givet fald anføres navn og forretningsadresse på den nye indehavers repræsentant, jf. regel 1, stk. 1, litra e). 5. Det anses for tilstrækkeligt bevis for overdragelse, jf. stk. 1, litra d): a) at ansøgningen om registrering af en overdragelse er underskrevet af den registrerede varemærkeindehaver eller af hans repræsentant eller af en efterfølgende rettighedsindehaver eller af dennes repræsentant b) at ansøgningen hvis den indgives af den efterfølgende rettighedshaver er ledsaget af en erklæring, underskrevet af den registrerede varemærkeindehaver eller af dennes repræsentant, og hvori vedkommende erklærer, at han er indforstået med, at den efterfølgende rettighedshaver registreres, eller c) at ansøgningen er ledsaget af en udfyldt overdragelsesblanket eller et overdragelsesdokument, jf. regel 83, stk. 1, litra d), der er underskrevet af den registrerede varemærkeindehaver eller af dennes repræsentant og af den efterfølgende rettighedshaver eller af dennes repræsentant. 6. Er de i forordningens artikel 17, stk. 1-4, samt de i ovenstående stk. 1-4 eller de i andre regler omhandlede betingelser for registreringen af overdragelsen ikke opfyldt, giver Kontoret ansøgeren meddelelse om manglerne. Hvis manglerne ikke afhjælpes inden for en af Kontoret fastsat frist, afviser Kontoret ansøgningen om registrering af overdragelsen. 7. Der kan indgives én ansøgning om registrering af en overdragelse for to eller flere varemærker, forudsat at den registrerede varemærkeindehaver eller den efterfølgende rettighedshaver er den samme i hvert enkelt tilfælde. 8. Stk. 1-7 finder tilsvarende anvendelse på ansøgninger om registrering af EF-varemærker. Overdragelse noteres i de akter, som Kontoret fører over EF-varemærkeansøgningen. Regel 32 Delvis overdragelse 1. Vedrører ansøgningen om registrering af en overdragelse kun nogle af de varer og tjenesteydelser, for hvilke varemærket er registreret, angives det i ansøgningen, hvilke varer og tjenesteydelser den delvise overdragelse vedrører. 2. Varerne og tjenesteydelserne i den oprindelige registrering fordeles mellem den tilbageblevne registrering og den nye registrering, således at varerne og tjenesteydelserne i den tilbageblevne registrering og i den nye registrering ikke overlapper hinanden. 3. Regel 31 finder tilsvarende anvendelse på ansøgninger om registrering af en delvis overdragelse. 4. Kontoret opretter en særskilt akt for den nye registrering, som skal indeholde en fuldstændig kopi af akten for den oprindelige registrering, herunder ansøgningen om registrering af den delvise overdragelse og korrespondancen i forbindelse hermed. Kontoret giver den nye registrering et nyt registreringsnummer.

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 8.8.2017 L 205/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/1430 af 18. maj 2017 om supplerende regler til Rådets forordning (EF) nr. 207/2009 om

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker og fællesmærker 1)

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker og fællesmærker 1) BEK nr 364 af 21/05/2008 Gældende Offentliggørelsesdato: 22-05-2008 Erhvervs- og Vækstministeriet Senere ændringer til forskriften BEK nr 1350 af 03/12/2010 Ændrer i/ophæver BEK nr 787 af 09/09/2003 Oversigt

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL B UNDERSØGELSE AFSNIT 1

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL B UNDERSØGELSE AFSNIT 1 RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL B UNDERSØGELSE AFSNIT 1 SAGSBEHANDLING Retningslinjer for undersøgelse i Harmoniseringskontoret,

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker og fællesmærker 1)

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker og fællesmærker 1) BEK nr 364 af 21/05/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 07/197 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 24.4.2018 L 104/37 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/626 af 5. marts 2018 om gennemførelsesbestemmelser til visse bestemmelser i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/1001 om

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL A GENERELLE REGLER

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL A GENERELLE REGLER RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL A GENERELLE REGLER AFSNIT 6 TILBAGEKALDELSE AF AFGØRELSER, OPHÆVELSE AF INDFØRELSER

Læs mere

Vejledning i udfyldning af begæringen om overgang af en international registrering, hvor Det Europæiske Fællesskab er designeret

Vejledning i udfyldning af begæringen om overgang af en international registrering, hvor Det Europæiske Fællesskab er designeret KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (KHIM Varemærker og Design Vejledning i udfyldning af begæringen om overgang af en international registrering, hvor Det Europæiske Fællesskab er designeret

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.5.2017 C(2017) 3224 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 18.5.2017 om nærmere regler for gennemførelse af visse bestemmelser i Rådets forordning

Læs mere

BILAG. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om EU-varemærker (kodificeret udgave) (EØS-relevant tekst)

BILAG. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om EU-varemærker (kodificeret udgave) (EØS-relevant tekst) EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 31.10.2016 COM(2016) 702 final ANNEXES 1 to 3 BILAG Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om EU-varemærker (kodificeret udgave) (EØS-relevant tekst) DA

Læs mere

Vejledning i udfyldning af begæringen om ugyldighedserklæring for et registreret EF-design

Vejledning i udfyldning af begæringen om ugyldighedserklæring for et registreret EF-design KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (KHIM) (Varemærker og Design) Vejledning i udfyldning af begæringen om 1. Generelle bemærkninger 1.1 Anvendelse af skemaet Skemaet til begæringen stilles til

Læs mere

VADEMECUM TIL EF-VAREMÆRKETIDENDE

VADEMECUM TIL EF-VAREMÆRKETIDENDE VADEMECUM TIL EF-VAREMÆRKETIDENDE V.10 (12.12.2011) VADEMECUM Indledning Del A Del B Del C Del D Del E Del F Del M - EF-varemærkeansøgninger - EF-varemærkeregistreringer - Indførelser i EF-varemærkeregistret

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker

Udkast. Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker Udkast Patent- og Varemærkestyrelsen 8.10.2018 Bekendtgørelse om ansøgning og registrering m.v. af varemærker I medfør af 11, stk. 3, 48, stk. 1-5, 48 a, stk. 1 og 2, og 48 b, stk. 2, i varemærkeloven,

Læs mere

VADEMECUM TIL EU-VAREMÆRKETIDENDE

VADEMECUM TIL EU-VAREMÆRKETIDENDE VADEMECUM TIL EU-VAREMÆRKETIDENDE V.12 (23.03.2016) VADEMECUM Indledning Del A - EU-varemærkeansøgninger Del B Del C Del D Del E Del F Del M - EU-varemærkeregistreringer - Indførelser ieu-varemærkeregisteret

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 201/21

Den Europæiske Unions Tidende L 201/21 26.7.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 201/21 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 716/2013 af 25. juli 2013 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF)

Læs mere

Vejledning i udfyldning af ansøgning om registrering af EF-varemærke

Vejledning i udfyldning af ansøgning om registrering af EF-varemærke KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (OHIM) Varemærker og Design Vejledning i udfyldning af ansøgning om registrering af EF-varemærke Generelle bemærkninger Anvendelse af ansøgningsskemaet Skemaet

Læs mere

Lov om ændring af varemærkeloven og retsplejeloven (Gennemførelse af TRIPSaftalen, Trademark Law Treaty m.v.)(* 1)

Lov om ændring af varemærkeloven og retsplejeloven (Gennemførelse af TRIPSaftalen, Trademark Law Treaty m.v.)(* 1) Lov om ændring af varemærkeloven og retsplejeloven (Gennemførelse af TRIPSaftalen, Trademark Law Treaty m.v.)(* 1) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har

Læs mere

VADEMECUM TIL EU-VAREMÆRKETIDENDE

VADEMECUM TIL EU-VAREMÆRKETIDENDE VADEMECUM TIL EU-VAREMÆRKETIDENDE V.17 (14.05.2018) VADEMECUM Indledning Del A - EU-varemærkeansøgninger Del B Del C Del D Del E Del F Del M - EU-varemærkeregistreringer - Efterfølgende indførelser i EU-varemærkeregisteret

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) 1.7.2005 Den Europæiske Unions Tidende L 170/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1002/2005 af 30. juni 2005 om ændring af forordning (EF) nr. 1239/95 for så vidt angår meddelelse af tvangslicenser og bestemmelserne

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2001R1207 DA 18.02.2008 002.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B M1 RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1207/2001 af 11. juni 2001 om fremgangsmåder

Læs mere

BILAG I. "BETEGNELSE" BOB/BGB-XX-XXXX Ansøgningsdato: XX-XX-XXXX

BILAG I. BETEGNELSE BOB/BGB-XX-XXXX Ansøgningsdato: XX-XX-XXXX DA BILAG I ENHEDSDOKUMENT "BETEGNELSE" BOB/BGB-XX-XXXX Ansøgningsdato: XX-XX-XXXX 1. BETEGNELSE(R), DER SKAL REGISTRERES: 2. TREDJELAND, SOM DET AFGRÆNSEDE OMRÅDE TILHØRER: 3. TYPE GEOGRAFISK BETEGNELSE:

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering af design

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering af design BEK nr 1099 af 20/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 07/836 Senere ændringer

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-KOMMISSIONEN

(Meddelelser) EUROPA-KOMMISSIONEN 2.8.2013 Den Europæiske Unions Tidende C 223/1 (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-KOMMISSIONEN Retningslinjer for de forskellige kategorier

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

FORORDNINGER. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 469/2009 af 6. maj 2009 om det supplerende beskyttelsescertifikat for lægemidler

FORORDNINGER. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 469/2009 af 6. maj 2009 om det supplerende beskyttelsescertifikat for lægemidler 16.6.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 152/1 I (Retsakter vedtaget i henhold til traktaterne om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab/Euratom, hvis offentliggørelse er obligatorisk) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS

Læs mere

RÅDETS FORORDNING (EF ) Nr. 40/94

RÅDETS FORORDNING (EF ) Nr. 40/94 14 1 94 De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr L 11/1 I (Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk) RÅDETS FORORDNING (EF ) Nr 40/94 af 20 december 1993 om EF-varemærker RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

(9) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Toldkodeksudvalget

(9) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Toldkodeksudvalget L 98/4 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/582 af 12. april 2018 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 1352/2013 om fastlæggelse af de blanketter, der er foreskrevet i Europa-Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.05.2001 KOM(2001) 266 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om supplering af bilaget til Kommisssionens forordning (EF) nr. 1107/96 om registrering

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

ANSØGNING TIL EF-SORTSMYNDIGHEDEN OM EF-SORTSBESKYTTELSE

ANSØGNING TIL EF-SORTSMYNDIGHEDEN OM EF-SORTSBESKYTTELSE Den Europæiske Union EF Sortskontor ANSØGNING TIL EF-SORTSMYNDIGHEDEN OM EF-SORTSBESKYTTELSE Via nationalt organ: Sag nr: Forbeholdt det nationale organ Udfyldes af Sortsmyndigheden Ansøgningsdato: Prioritetsdato:

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2017 C(2017) 5518 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 9.8.2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 615/2014 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

Vejledning i udfyldning af ansøgningen om indførelse Mod. 008

Vejledning i udfyldning af ansøgningen om indførelse Mod. 008 KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (KHIM) Varemærker og Design Vejledning i udfyldning af ansøgningen om indførelse Mod. 008 1. Generelle bemærkninger Det anbefales kraftigt (men er ikke obligatorisk)

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 10.4.2014 L 107/39 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 361/2014 af 9. april 2014 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 1073/2009 hvad angår transportdokumenter vedrørende international personbefordring

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en) 9626/17 PI 71 DELACT 87 FØLGESKRIVELSE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne af generalsekretæren

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser L 225/16 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 12. 8. 98 RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

B KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

B KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 02013R1352 DA 15.05.2018 001.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

- der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (COM(2013)0161),

- der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (COM(2013)0161), P7_TA-PROV(2014)0118 EF-varemærke ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 25. februar 2014 om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF)

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING Indholdsfortegnelse 1 Emne... 3 2 Formålet med retningslinjerne...

Læs mere

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser EF-Tidende nr. L 225 af 12/08/1998 s. 0016-0021 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 20.3.2015 L 76/13 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/460 af 19. marts 2015 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår proceduren for godkendelse af en intern model i overensstemmelse

Læs mere

(Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅDET RÅDETS FØRSTE DIREKTIV. af 21. december 1988

(Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅDET RÅDETS FØRSTE DIREKTIV. af 21. december 1988 11. 2. 89 De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr. L 40 / 1 II (Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅDET RÅDETS FØRSTE DIREKTIV af 21. december 1988 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande,

Læs mere

8.11.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 299/25 DIREKTIVER

8.11.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 299/25 DIREKTIVER 8.11.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 299/25 DIREKTIVER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2008/95/EF af 22. oktober 2008 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om varemærker (kodificeret

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2011R0284 DA 12.04.2011 000.002 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 284/2011 af 22. marts 2011 om fastsættelse

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 11.11.2003 KOM(2003)456 endelig 2003/0161 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 29.11.2007 KOM(2007) 761 endelig 2007/0266 (ACC) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om Fællesskabets holdning i Den Blandede Komité EF-Færøerne til

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 252/26 Den Europæiske Unions Tidende 19.9.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 844/2012 af 18. september 2012 om fastsættelse af de fornødne bestemmelser til gennemførelse af fornyelsesproceduren

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer 1)

Bekendtgørelse om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer 1) BEK nr 1073 af 13/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 9. december 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Føedvarestyrelsen, j.nr.2017-29-31-00344 Senere ændringer

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0003 DA 18.06.2011 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 4. marts 2004 om aktindsigt i

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.5.2018 C(2018) 2980 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 22.5.2018 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 29/2012 for så vidt angår kravene

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien

Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien TRADE/2002/294/DA Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien Kommissionen har modtaget en klage i henhold

Læs mere

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 2. april 2003 (03.04) (OR. fr) CONV 648/03 NOTE fra: til: Vedr.: præsidiet konventet Afsnit X: Medlemskab af Unionen Dokumentets indhold: Side 2: De

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 277/23

Den Europæiske Unions Tidende L 277/23 18.10.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 277/23 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1024/2008 af 17. oktober 2008 om fastsættelse af gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 2173/2005

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2015 C(2015) 4157 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.3.2015 COM(2015) 76 final 2015/0040 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i det blandede udvalg, der er nedsat

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende L 208/43

De Europæiske Fællesskabers Tidende L 208/43 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende L 208/43 KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/51/EF af 9. juli 1998 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets direktiv 95/69/EF om betingelser og bestemmelser for godkendelse

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2017 COM(2017) 133 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i Det Blandede Udvalg

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser L 166/51 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.6.2013 COM(2013) 429 final 2013/0201 (CNS) C7-0232/1 Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om regler og procedurer med henblik på at gøre det muligt for Grønland at deltage

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 12 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 11. februar 2005 /EBR/PVS Forslag til ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 2869/95 om de gebyrer, der

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning. L 73/98 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2019/413 af 14. marts 2019 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 for så vidt angår tredjelande, som følger sikkerhedsnormer, der er anerkendt

Læs mere

ANSØGNINGSFORMULAR. ORDREGIVENDE MYNDIGHED: Den Europæiske Unions Domstol

ANSØGNINGSFORMULAR. ORDREGIVENDE MYNDIGHED: Den Europæiske Unions Domstol ANSØGNINGSFORMULAR UDBUD EFTER FORHANDLING AF TJENESTEYDELSESAFTALEN:»Indgåelse af rammeaftaler vedrørende oversættelse af juridiske tekster fra visse af Den Europæiske Unions officielle sprog til dansk«(2013)

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.3.2017 COM(2017) 110 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format.

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format. L 137/10 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/824 af 25. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for indholdet af og formatet for beskrivelsen af multilaterale handelsfaciliteters

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 773/2004 af 7. april 2004 om Kommissionens gennemførelse af procedurer i henhold til EF-traktatens artikel 81 og 82

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 773/2004 af 7. april 2004 om Kommissionens gennemførelse af procedurer i henhold til EF-traktatens artikel 81 og 82 L 123/18 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 773/2004 af 7. april 2004 om Kommissionens gennemførelse af procedurer i henhold til EF-traktatens artikel 81 og 82 (EØS-relevant tekst) KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.6.2008 KOM(2008) 410 endelig Forslag til RÅDETS FORORD I G om afslutning af den fornyede "ny

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 25.6.2015 L 159/27 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/983 af 24. juni 2015 om proceduren for udstedelse af det europæiske erhvervspas og anvendelsen af advarselsordningen i henhold til Europa-Parlamentets

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) L 289/18 5.11.2015 AFGØRELSER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1984 af 3. november 2015 om fastlæggelse af vilkår, formater og procedurer for anmeldelser i henhold til artikel 9, stk. 5,

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer 1)

Bekendtgørelse om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer 1) BEK nr 1376 af 06/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2013-29-2301-01311 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2019 C(2019) 873 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 12.2.2019 om skabelonerne for "EF"-erklæringer og attester for jernbaneinteroperabilitetskomponenter

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

Unionens indsats efter tiltrædelsen af Genèveaftalen om Lissabonaftalen vedrørende oprindelsesbetegnelser og geografiske betegnelser

Unionens indsats efter tiltrædelsen af Genèveaftalen om Lissabonaftalen vedrørende oprindelsesbetegnelser og geografiske betegnelser 11.4.2019 A8-0036/ 001-019 ÆNDRINGSFORSLAG 001-019 af Retsudvalget Betænkning Virginie Rozière A8-0036/2019 Unionens indsats efter tiltrædelsen af Genèveaftalen om Lissabonaftalen vedrørende oprindelsesbetegnelser

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) 22.6.2018 DA L 159/31 AFGØRELSER RÅDETS AFGØRELSE (EU) 2018/893 af 18. juni 2018 om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg, vedrørende ændringen af bilag

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING ( EØF ) Nr. 1574/80. af 20. juni 1980

KOMMISSIONENS FORORDNING ( EØF ) Nr. 1574/80. af 20. juni 1980 26 6 80 De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr L 161 /3 KOMMISSIONENS FORORDNING ( EØF ) Nr 1574/80 af 20 juni 1980 om gennemførelsesbestemmelserne til artikel 16 og 17 i Rådets forordning (EØF ) nr 1430/79

Læs mere

Bekendtgørelse om Patentankenævnet (Ankenævnet for Industriel Ejendomsret)

Bekendtgørelse om Patentankenævnet (Ankenævnet for Industriel Ejendomsret) Bekendtgørelse om Patentankenævnet (Ankenævnet for Industriel Ejendomsret) I medfør af patentlovens 7, stk. 2 og 4, jf. lovbekendtgørelse nr. 733 af 27. november 1989, som ændret sidst ved lov nr. 1057

Læs mere

Vejledning i udfyldning af begæring om ugyldighedserklæring for et EF-varemærke

Vejledning i udfyldning af begæring om ugyldighedserklæring for et EF-varemærke KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (KHIM) Varemærker og Design Vejledning i udfyldning af begæring om ugyldighedserklæring for et EF-varemærke 1. Generelle bemærkninger 1.1 Anvendelse af skemaet

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af varemærkeloven, fællesmærkeloven, designloven og gassikkerhedsloven 1

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af varemærkeloven, fællesmærkeloven, designloven og gassikkerhedsloven 1 Patent- og Varemærkestyrelsen UDKAST Forslag til Lov om ændring af varemærkeloven, fællesmærkeloven, designloven og gassikkerhedsloven 1 (Behandling af ansøgninger, registreringshindringer, gengivelse

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1806097 Dok. nr.: 665447 Dato: 21-09-2018 Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulancebehandler

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. februar 2008 (OR. en) 5598/08 COPEN 11

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. februar 2008 (OR. en) 5598/08 COPEN 11 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. februar 2008 (OR. en) 5598/08 COPEN 11 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Initiativ fra Republikken Slovenien, Den Franske Republik, Den Tjekkiske

Læs mere

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

L 302/16 Den Europæiske Unions Tidende

L 302/16 Den Europæiske Unions Tidende L 302/16 Den Europæiske Unions Tidende 19.11.2011 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 1189/2011 af 18. november 2011 om gennemførelsesbestemmelser til visse bestemmelser i Rådets direktiv 2010/24/EØF

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 25.6.2018 L 160/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/895 af 22. juni 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER L 115/12 Den Europæiske Unions Tidende 27.4.2012 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 363/2012 af 23. februar 2012 om procedureregler for anerkendelse

Læs mere

Lov om ændring af patentloven og forskellige andre love

Lov om ændring af patentloven og forskellige andre love Lov om ændring af patentloven og forskellige andre love (Gebyrer for Patent- og Varemærkestyrelsens sagsbehandling m.v.) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 5.2.2015 L 29/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN

Læs mere