Høringssvar vedr. forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet i Rebild Kommune fra FællesMED-udvalget i Bakkehusene-Terndrup Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar vedr. forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet i Rebild Kommune fra FællesMED-udvalget i Bakkehusene-Terndrup Skole"

Transkript

1 Høringssvar vedr. forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet i Rebild Kommune fra FællesMED-udvalget i Bakkehusene-Terndrup Skole Indledende betragtninger FællesMED-udvalget for fusionen Bakkehusene-Terndrup Skole takker for høringsmaterialet og ser med tilfredshed, at der er afsat god tid i høringsfasen til at udfærdige et høringssvar i forhold til dette komplekse forslag. Uigennemsigtighed Dette har desværre ikke gjort det nemmere, for høringsmaterialet er ikke bare komplekst, men det har karakter af en høj grad af uigennemsigtighed. Modellerne bygger på forskellige præmisser. For eksempel er midler til vikar og uddannelse indregnet i model 0, men det er ikke tilfældet for model 2. Dette gør det svært at sammenligne de to modeller, og det gør det svært at vurdere, hvad tallet på bundlinjen er som konsekvens af de enkelte modeller. Opsummering og læsevejledning FællesMED-udvalget brugt lang tid på at udfærdige et konsistent høringssvar, der adresserer høringsmaterialets store kompleksitet. Høringssvaret er derfor relativt langt, men vi opfordrer læseren til at give sig den nødvendige tid. En ny tildelingsmodel på skoleområdet vil tegne rammerne for at drive skole i den ny-fusionerede enhed Bakkehusene-Terndrup Skole mange år frem, så vi har været grundige i at beskrive, hvad den nye tildelingsmodel vil have af økonomiske konsekvenser og pædagogiske konsekvenser. Vi har i høringssvaret også beskrevet hvilke strategiske tiltag, der allerede er vedtaget eller på vej i den kommende fusionerede enhed, som skal imødekomme de meget store strukturelle udfordringer især Terndrup Skole har i forhold til mange visiterede elever til kommunens specialklasser.

2 Børne- og Ungdomsudvalget besluttede konkret at sende følgende modeller i høring: 1. Den foreslåede model inkl. flytning af 1 mio. kr. fra pedelområdet til undervisning 2. Tildelingsmodel på almenområdet: model 0 og 2 3. EUDflex/EUD10: den foreslåede model 4. Tildelingsmodel på specialområdet: model X Pkt.1 Ændring af budget til pedel og ejendomsudgifter Forvaltningens arbejdsgruppe foreslår, at budgetterne for pedel og ejendomsudgifter ændres. Pedelbudgettet er ikke blevet harmoniseret i forbindelse med kommunesammenlægningen, hvilket tildels også gælder for budget til ejendomsudgifter. Konkret foreslås budgettet til pedel reduceret med 1 mio. kr., da skolerne samlet set i dag anvender godt 1 mio. kr. mindre til pedelområdet end i nuværende budget. Forslag til det nye budget er baseret på antal kvadratmeter pr. skole. Ejendomsudgifter foreslås harmoniseret på baggrund af et gennemsnit for de seneste 3 års forbrug og en rest fordelt på baggrund af skolens kvadratmeter. Høringssvar: For FællesMED-udvalget har denne foreslåede ændring ret store negative økonomiske konsekvenser. Antagelsen om at vi skulle bruge mindre på pedelområdet end tildelt har sine helt klare økonomiske begrundelser i nedbringelse af et underskud i både Bakkehusene og Terndrup Skoles budget. Terndrup Skole vil ikke have afviklet gælden med udgangen af 2016 og Børne- og Ungdomsudvalget dispenserede i 2016 for, at Terndrup Skoles gældsafvikling først skulle være afsluttet med udgangen af Den aktuelle besparelse på lønudgifterne på hele ,00 Kr. indgår i nærværende spareplan, men bliver med den nye model lagt over i tildelingsmodellen. Det betyder helt konkret, at det samme beløb skal findes igen - altså en konkret besparelse. Der er dog i modellen et tilbageløb på ejendomsudgifterne på ,00 Kr., så det samlede negative beløb bliver på ,00 Kr. Pointen er, at disse penge skal findes via nye besparelser på Terndrup Skole-Bakkehusene, hvilket er stærkt utilfredsstillende.

3 FællesMED-udvalget foreslår, at der tildeles ,00 Kr. i budgetår 2017 til Bakkehusene-Terndrup Skole som kompensation. Pkt. 2 To modeller på almenområdet Udvalget sender konkret model 0 og model 2 i høring. Model 0 er den nuværende tildelingsmodel på skoleområdet, og model 2 er forslag til ny tildelingsmodel. Model 0 den nuværende model Forudsætninger i den nuværende model er: - Timetal jf. folkeskoleloven på alle klassetrin (ved elevtal på 22 elever) - Elevtildeling: klasse 44,6 timer pr. elev klasse 49,1 timer pr. elev klasse 52,1 timer pr. elev - Indskolingstimer 10 timer pr. elev i klasse - Administration: 800 timer + 4 timer/elev + for specialfunktioner - Fast tildeling til de fusionerede skoler: 1625 timer - Budget til øvrige udgifter til faktisk elevtal - Holddeling og inklusionsindsatser klasse 3 timer pr. elev klasse 3 timer pr. elev klasse 2 timer pr. elev - Enkeltintegration 1,17 timer pr. elev timer = 1 fuldtidsstilling (fordeling af de ekstra midler sket ved at sænke denne til 725) - 1 fuldtidsstilling udløser (2017 niveau) - Desuden gives der henholdsvis 2 og 3 procent til vikar og uddannelse Høringssvar FællesMED-udvalget kan IKKE bakke op om den nuværende tildelingsmodel 0, da den er socioøkonomisk helt skæv og overhovedet ikke tager højde for de forskellige vilkår de enkelte skoler har for at drive skole på nogenlunde ens vilkår. Den favoriserer entydigt store skoler.

4 Model 2 - minimum/maksimum på alle skoler og fokus på inklusion Forudsætninger i denne model er: - Timetal jf. folkeskoleloven på alle klassetrin på alle skoler - Indskolingstimer svarende til nuværende model (10 timer pr. elev) - Administration: 800 timer + 4 timer/elev + for specialfunktioner - Fast tildeling til små skoleafdelinger svarende til 88 elever (5.951 timer) - Minimumstildeling til 22 elever i klasserne på alle skoler - Maksimumstildeling til 26 elever i klasserne på alle skoler - Budget til øvrige udgifter til faktisk elevtal - Inklusionsindsatser op til 9 timer klasse 5 timer pr. elev klasse 4 timer pr. elev klasse 3 timer pr. elev I model 2 er der lagt vægt på at sikre alle skoler ressourcer til 22 elever pr. klasse uanset skolestørrelse. Denne model tilgodeser både de små skoleafdelinger (Blenstrup og Ravnkilde), de mellemstore skoler med 1,5 spor og de store skoler, der har klassekvotienter under 22 elever. I modellen er ligeledes en stigning i ressourcer til inklusionsindsatser. Høringssvar I model 2 er der er der fokus på at sikre de to små skoleafdelinger en tildeling, der sikrer de økonomiske forudsætninger for at drive skole. Konkret gives der til 4 klasser svarende til 88 elever. FællesMED-udvalget har det ambivalent med dette element i Model 2, for der er tale om fodring med egen hale. Det viser sig nemlig, at de fusionerede skoler Bakkehusene og Haverslev-Ravnkilde tilbage i februar 2014 fik 1 mio hver til at dække øgede økonomiske udgifter i forbindelse med fusionerne. Den 1 mio er blevet tildelt hvert år siden. Denne 1 mio er nu blevet brugt til at finansiere spændet fra de aktuelle 56 elever i Blenstrup op til de 88 elever. Der er således ikke tale om nye penge, men gamle, der allerede er indregnet i budgettet. Den påståede mertildeling til fiktive ekstra 32 elever svarer til 1 mio/32=31.250, hvilket langt fra svarer til tildelingen pr. elev. I FællesMED-udvalgets øjne er der tale om talmagi. Det påstås, at der er tilført nye midler, men faktum er det modsatte.

5 I model 2 er der lagt vægt på at sikre alle skoler ressourcer til 22 elever pr. klasse uanset skolestørrelse. Denne model tilgodeser således både de mellemstore og de store skoler, der i dag har klassekvotienter under 22 elever. FællesMED-udvalget kan understøtte dette element i Model 2. I modellen er indtænkt en stigning i ressourcer til inklusionsindsatser op til 9 timer. Midler til inklusionsindsatser trappes i denne model ned til 5 timer pr. elev i indskolingen, 4 timer pr. elev på mellemtrinnet og 3 timer på elev i udskolingen. FællesMED-udvalget kan IKKE understøtte denne fordeling, da en elev bliver betragtet som en elev uafhængigt af den socioøkonomiske faktor. FællesMED-udvalget finder dette element decideret politisk selvmodsigende i forhold til ophavet til ny tildelingsmodel og trodser al kendt forskning på området. Fakta er, at fx Skørping Skole har en socioøknomisk faktor på 0,5 (hvilket svarer til forstaden Gentofte ved København) og Terndrup Skole-Bakkehusene 1,5 - altså 3 gange så høj faktor i Terndrup Skole-Bakkehusene, som på Skørping Skole. Den socioøkonomiske faktor er et afgørende pejlemærke for inklusionsudfordringer og dermed også hvilken økonomisk ramme der skal til, for at løse opgaven i praksis. Når nu det politiske sigte med en ny tildelingsmodel var, at gøre fordelingen af midler mere rimelig på tværs i kommunen i forhold til socioøkonomi, er det bemærkelsesværdigt, at denne faktor overhovedet ikke tæller i tildelingsmodellen på inklusionsområdet. Terndrup Skole-Bakkehusene har dokumenterbart betydeligt flere inklusionselever i normalklasserne end gennemsnittet og skal selvfølgeligt tildeles en økonomisk ramme, der svarer til opgaven. Ellers er der tale om en udpræget omvendt Robin Hood, hvor der gives til de rige og tages fra de fattige. Det er i særdeleshed børnene med inklusionsudfordringer dette går ud over, men også vilkårene for at være lærer og pædagog vil gøres betydeligt vanskeligere - var det virkeligt dét, der var meningen med en ny tildelingsmodel? At den socioøkonomiske faktor ikke anvendes i normalskoletildelingen strider ganske enkelt også imod intentionen i folkeskolereformen, hvor to af hovedmålene er:

6 Alle elever skal blive så dygtige, de kan. Alle børn skal mødes der, hvor de er. De skal mødes med ambitioner og forventninger. Også de svageste børn skal mødes med en forventning om, at de har en plads i samfundet og mulighed for at bidrage så langt deres evner og flid rækker. Det samme skal ske for de stærkeste, der også skal udfordres til deres fulde potentiale. Det er afgørende, at alle børn føler, at de bliver udfordret, og at de selv oplever nytten af at gøre sig umage og nå lidt længere. Hver dag. Skolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Det har meget stor betydning for børns færd i livet, hvilken uddannelse og hvilket arbejde, deres forældre har. At mindske betydningen af social baggrund betyder ikke, at børn af højtuddannede skal bremses, men at vi tager børns og unges sociale baggrunde seriøst i valget af forskellige undervisningsformer og pædagogisk praksis. At den nye tildelingsmodel kun lader lidt over 16 mio justere for socioøkonomi ud af samlet 170 mio, finder FællesMED-udvalget stærkt kritisabelt i forhold til centrale målsætninger på folkeskoleområdet. Den nye tildelingsmodel 2 gør nøjagtigt det samme som den gamle model 0 - den skaber en økonomisk ramme, der medfører større chanceulighed frem for større chancelighed hos børnene i forhold til deres socioøkonomiske grundvilkår. Pkt. 3 Ny tildelingsmodel ift. EUDflex og 10 I forhold til EUD er den nuværende tildelingsmodel fastholdt, hvilket betyder: Grundtildeling på Kr. årligt Timer til administration 80 timer årligt kr. ekstra pr. elev udover den almindelige tildeling I forhold til EUD reguleres den almindelige elevtildeling og ekstratildelingen månedsvis.

7 Høringssvar FællesMED-udvalget kan bakke op om tildelingsmodellen ift EUDflex og 10. Pkt. 4 Forslag til model på specialområdet model X På specialområdet er der i alt 16,8 millioner kr. til udlægning. Dette beløb skal dække skolernes betaling for de elever, der visiteres til et specialtilbud i egen kommune samt dække de særlige inklusionsforanstaltninger, der iværksættes for at inkludere elever på egen skole. Der er udarbejdet en ny socio-økonomisk faktor. I model X udlægges alle midler til skolerne med baggrund i elevtallet gange den socio-økonomiske faktor. Høringssvar Helt bemærkelsesværdigt inddrages den socioøkonomiske faktor i forslaget til model på specialområdet til forskel for de indsatser, der ligger under 9 timer pr. uge pr. elev, som varetages af de midler skolerne får med tildelingsmodellen til almenområdet. Hvorfor ikke bruge den socioøkonomiske faktor konsekvent? FællesMED-udvalget ser det som en tilståelsessag, at der i høringsmaterialet står følgende: Arbejdsgruppen argumenterer for, at der anvendes en model, hvor den socioøkonomiske faktor er indregnet med 100 procent, fordi der er betydelige socioøkonomiske forskelle skoledistrikterne imellem, (side 35 i Høringsmateriale - Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet). Der er en voldsom slagside i forhold til fordelingen af midler og her tager vi det helt for givet, at der er gennemslag på 100% i forhold til den socioøkonomiske faktor. På trods af dette, er den negative økonomiske effekt pr. år i Bakkehusene-Terndrup Skole hele ,00 Kr./år ved nuværende antal visiterede elever til specialklasser. Dette ses heldigvis af Arbejdsgruppen, der i høringsmaterialet skriver: Fordelingen, som vist i model X, vil være vanskelig at praktisere uden indfasning, da betalingen for visiterede elever vil medføre meget store udgifter for især Terndrup Bakkehusene, som vi skulle betale næste 2 mio. kr. år 1.

8 Der har været regnet på en overgangsordning og denne er drøftet med referencegruppen. Der er generel enighed om, at endnu en overgangsordning ikke er den optimale løsning. På den baggrund foreslår arbejdsgruppen, at der i stedet ses på en kompensations- løsning for Tendrup-Bakkehusene i form af en kompenserende finansiering i 2017 samt evt. i En kompensationsløsning skal dække såvel betaling af skolens merudgift samt anvendes til opbyggelse af et stærkere inklusionsværn lokalt. En aktuel beregning over den forestående opgave, i forhold til en kompensationsløsning og med at bringe balance mellem tildeling på specialklassetildelingsområdet (Model X), samt de faktiske udgifter ser således ud: Udlægning af midler: 17/18 18/19 19/20 20/21 Terndrup - Bakkehusenes andel af 16,8 mio.kr Betaling for elever I alt Ovenstående beregning forudsætter: At ingen elever fortsætter i 10.kl i de følgende 4 skoleår - det vil der være. At ingen nye elever visiteres til specialklasser i 4 skoleår, hvilket er urealistisk områdets socioøkonomi taget i betragtning (faktor 1,5). At vi kan opbygge et inklusionsværn i normalskolerne, der sikrer at eleverne i distriktet kan få dækket deres inklusionsbehov i normalklasserne - dette kræver en økonomisk investering i den periode det tager at få tildeling og udgifter i balance.

9 Terndrup Skole-Bakkehusene er blevet bedt om at komme med et bud på en handleplan, der kan imødekomme såvel ønskerne til økonomisk kompensation for model X, samt pædagogisk indsats og penge til, at etablere inklusionsværnet, så opgaven kan håndteres på den lange bane. Forvaltningen har selv peget på den udvikling Bakkehusene har haft siden 2014 frem til nu, hvor det er lykkedes at skabe forbedrede faglige og trivselsmæssige resultater for eleverne, gennemført massive kompetence- og færdighedsløft hos personalet, samtidigt med at der er blevet sparet millionbeløb. Fusionen Terndrup Skole-Bakkehusene har gennem FællesLedelse, Fællesbestyrelse og Fælles-MED allerede lagt skinnerne til fremtiden og en udvikling som beskrevet i ovenstående. Der er lavet en ambitiøs vision, samt en mission og målsætning der skal virkeliggøre denne. Men det er i de konkrete initiativer forandringen for alvor vil tage fart - og her er vi allerede godt igang. Her skal nævnes: Kapacitetsløft for alle fagprofessionelle Professionel relationskompetence - ICDP modul 1 og løbende ICDP aktionslæringsforløb med intern ICDP-vejleder for alle. Fast professionel analysemodel ift læringsmiljø - LP (Læringsmiljø og Pædagogisk analyse), med højtuddannede LP-Tovholdere Anerkendende og ressourceorienteret børnesyn for alle med gennemslag i pædagogisk praksis Efteruddannelse i klasseledelse for alle, men fokus på teambaserede processer og professionel loyalitet i forhold til procedurer og regler i læringsmiljøet Fælles inklusionsdefinition med tilhørende analyseværktøj funderet i teamet Kapacitetsløft for alle i forhold til læringsmålstyret undervisning og læringsfeedback Organisatorisk Klar og tydelig vision, mission og mål

10 Klar, tydelig og operationel Kontrakt med SMARTE mål Teamkoordinatorer, der sparer med ledelsen og har strategiske og driftsmæssige punkter på teamdagsordenen. Fælles højtuddannede vejledere, der går på tværs i organisationen Ledelse-Tæt-På, hvor pædagogiske ledere observerer konkret undervisning flere gange i løbet af året i forhold til 3 kerneområder: Relationskompetence, læringsmålstyret undervisning og klasserumsledelse. Der gives efterfølgende læringsfeedback til den enkelte lærer. Økonomi Optimal ressourceanvendelse i forhold til at skabe kvalitet i kerneydelsen. Forvaltningen har bedt om indsigt i konkrete resultater af ovenstående strategi i forhold til Bakkehusene: Skoleår (pr (pr (5/9) /9) 5/9) Ak-klassen 3 (2) 3 (1) 5 (4) 5 (7) Ak-Skoven?(?) 1 (0) 2 (2) 4 (1) S-klassen 5 (8) 5 (6) 6 (6) 1 (11) (tal) = Terndrup Skole Cepos for Bakkehusene: År Undervisnings- effekt -0,6-0,8-0,2 Placering?

11 Kvalitetsrapport - Bakkehusene Antal elever til afsluttende prøve: År Elever til prøve 60% 100% 100% Bundne prøvefag - Bakkehusene Skoleår 2013/ / /2016 Karaktersnit 4,9 6,0 5,9 Nationale Test - Bakkehusene Stærkt forbedrede resultater* fra 13/14 til 14/15 til 15/16 *Kan ikke vises her grundet databeskyttelse, men forvaltningen har adgang og kan orientere. National Trivselsmåling - Bakkehusene Forbedrede resultater fra 14/15 til 15/16 APV - Bakkehusene Glimrende arbejdsmiljø i Bakkehusene på nuværende tidspunkt og gennemsnitlig en syge-/fraværsprocent de seneste 12 måneder på 3,9% (kommunens måltal er 4,3%).

12 Økonomisk kompensationsordning For at skabe chancelighed for eleverne i et område med en socioøkonomisk faktor på 1,5 og kompensere for merforbruget i forhold til visiterede specialklasseelever, foreslår det FællesMED-udvalg følgende kompensationsordning: Skoleår 17/18 18/19 19/20 20/21 Kompensation for udlagte midler (specialklasser) Kompensation til opbygning af inklusionsværn Differencen mellem inklusionstildelingen på normalområdet i model 2 justeret op for den socioøkonomiske faktor på 1,5 for området Terndrup-Bakkehusene Med venlig hilsen FællesMED-udvalget for fusionen Bakkehusene-Terndrup Skole

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale Høringsmateriale Børne- og ungdomsudvalget besluttede på deres møde den 9. november at sende følgende forslag til nye tildelingsmodeller

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Disposition: 1. Baggrund inkl. kommissorium, tidsplan og organisering 2. Økonomisk ramme til ny tildelingsmodel inkl. elevtal 3. Tildelingsmodel

Læs mere

opsamling på høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet Center Børn og Unge

opsamling på høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet Center Børn og Unge Notat opsamling på høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.10-A00-1-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 14-12-2016 Ændring vedr. pedel og ejendomsudgifter Model

Læs mere

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger Budgetnotat Kilden Baggrund Det forventede regnskab samlet for Kilden Børne- og Ungeunivers viser ved årets anden økonomivurdering (ØKV2) et forventet merforbrug på 2.850.000 kr. Kildens økonomi blev samlet

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 26. januar 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til skoleområdet. Beslutningen trådte

Læs mere

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde 1 Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde Principper for en ny budgettildelingsmodel.. 2 Forskelle mellem den nuværende budgettildelingsmodel og nye modeller.

Læs mere

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Høring vedr. budgettildelingsmodeller på skole og SFO-området Center for Skole og Uddannelse, 2019. 1 Principper for en ny budgettildelingsmodel

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Indledning Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 30. marts 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til dagtilbudsområdet

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Bilag 1 - Høringsmateriale

Bilag 1 - Høringsmateriale Bilag 1 - Høringsmateriale 1.1 Forklaring til Scenarie 1 BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet

Læs mere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere Udfordringer til alle og uddannelse til flere Byrådets plankonference Resurse tildeling 28. marts 2017 Almen-området Før og nu Nuværende model (budget 2017) Grundtildeling 2,3 mio.kr. til skoler/matrikler

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet

Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Med udgangspunkt i det budgetforlig, der blev indgået den 02-09-2016, er der nedsat en arbejdsgruppe, som har udarbejdet et forslag til en ny

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet J.nr.: 17.01.10 A00 Sagsnr.: 15/24431 BESLUTNINGSTEMA I 2013 besluttedes en budgettildelingsmodel vedrørende

Læs mere

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.00-A00-3-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 03-11-2016 Baggrund Børne- og Ungdomsudvalget godkendte

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke Kvalitetsredegørelse 2016 Distriktsskole Ølstykke 1 Indledning Center for Skole og Dagtilbud (CSD) har besluttet, at skolerne hvert år skal udfærdige en kvalitetsredegørelse på baggrund af det statistiske

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Tematiseret oversigt over afgivne udtalelser til forslag om ny tildelingsmodel på folkeskoleområdet

Tematiseret oversigt over afgivne udtalelser til forslag om ny tildelingsmodel på folkeskoleområdet Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.04-K04-1-15 Dato:23.2.2015 Tematiseret oversigt over afgivne udtalelser til forslag om ny tildelingsmodel på folkeskoleområdet Positive

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015.

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015. 1 - Skørping Skole, holddeling Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-2-13 Center Børn og Unge Journalnr: 17.00.00-A00-1-12 Dato: 3-4-2014 Ansøgning til puljer under folkeskolereform Projekt: [indsæt titel]

Læs mere

Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer

Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer Haverslev-Ravnkilde Skole Skørping Skole Sortebakkeskolen Bakker op om tildelingsmodellens decentrale handlemuligheder. Påpeger den budgetmæssige

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation. Silkeborg Kommunes udgifter til folkeskolen pr. elev.

Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation. Silkeborg Kommunes udgifter til folkeskolen pr. elev. Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation Indledning: Silkeborg Lærerforening udsender igen i år en Budgetinformation til lokale politikere, skolebestyrelser, lærere og andre interesserede i forbindelse

Læs mere

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Historik og henvisning til planer og politikker Alt vedr. skolens rammer er beskrevet i Bilag til styrelsesvedtægt. Bilaget opdateres løbende. Timebevilling udmeldes

Læs mere

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne Til: Børn og Læring Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne 30. august 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat på baggrund af en række spørgsmål - påvirkning af tildelingsmodellen

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014

Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014 Model A: Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles en samlet ressource,

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse NÆSTVED KOMMUNE Casebeskrivelse 70 Overblik Region: Sjælland Kommunestørrelse: 81.163 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 17 Antal elever: Total: 10505 Heraf kommunale folkeskoler: 8858 Gennemsnitlig

Læs mere

Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder

Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder herunder revideret forslag til målgruppebeskrivelser Formål og beskrivelse Udviklingen efter udlægningen

Læs mere

Budget for Højvangskolen 2014

Budget for Højvangskolen 2014 Budget for Højvangskolen 2014 Skolens samlede økonomiske situation er som bekendt udfordret af tidligere års merforbrug i forhold til det udmeldte budget. Derfor blev der i januar nedsat en økonomisk taskforce

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling:

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: TIMETILDELING LÆRERE Den enkelte skole tildeles et samlet timetal gældende for et skoleår, som skal dække alle lærernes

Læs mere

Eksempler på sammenlægning af skoler

Eksempler på sammenlægning af skoler Eksempler på sammenlægning af skoler Eksempel 1: Ved sammenlægning af to skoler kan det økonomiske råderum for skolerne forbedres (samtidig med at øvrige rammevilkår ligeledes forbedres). I nedenstående

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

IKAST-BRANDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

IKAST-BRANDE KOMMUNE. Casebeskrivelse IKAST-BRANDE KOMMUNE Casebeskrivelse 52 Overblik Region: Midtjylland Kommunestørrelse: 40.468 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 13 Antal elever: Total: 5683 Heraf kommunale folkeskoler:

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15.

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Skolernes ressourcefordeling for skoleåret 2015/16 Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Der er dog indarbejdet en enkelt ændring i forhold

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Vi forventer fortsat budgetoverholdelse.

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl Østskolen Gl. Strandvej 12 4640 Faxe Rolloskolen Telefon 5620 2750 Dato 15. november 2012 j.nr. 00-00-00-0000 Direkte telefon 00 00 00 00 Mail: rolloskolen@faxekommune.dk

Læs mere

Økonomi/BP Dok.nr

Økonomi/BP Dok.nr Dok.nr. 7272011145756 Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUKudvalget: Modellen skal være ressourceneutral Modellen

Læs mere

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse KOLDING KOMMUNE Casebeskrivelse 64 Overblik Region: Syddanmark Overblik over styrings- og budgetmodellen Kommunestørrelse: 89.556 Special- og almenundervisningen indgår ikke i den samme delramme Socioøkonomisk

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Fra Jacob Borello Carlsen, Steen Olsen, Niels O. Pedersen, S, Peter Lotinga, L, samt DF, C og V

Fra Jacob Borello Carlsen, Steen Olsen, Niels O. Pedersen, S, Peter Lotinga, L, samt DF, C og V Fra Jacob Borello Carlsen, Steen Olsen, Niels O. Pedersen, S, Peter Lotinga, L, samt DF, C og V Forslag til byrådsbeslutning til byrådsmødet d. 27. februar 2012. Tværpolitisk skoleforlig 2012. Fremtidig

Læs mere

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole.

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. I oplægget til strukturdrøftelserne fra politikerne var målet, at opnå et driftsrationale

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Forslag til nye principper for udlægning og takstbetaling af den specialpædagogiske ressource

Forslag til nye principper for udlægning og takstbetaling af den specialpædagogiske ressource Indhold Forslag til nye principper for udlægning og takstbetaling af den specialpædagogiske ressource...2 1.0 Baggrund og formål...2 2.0 Eksisterende principper for udlægning og takstbetaling...3 2.1 Udlægning

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUK-udvalget:

Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUK-udvalget: Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUKudvalget: Modellen skal være ressourceneutral Modellen skal være retfærdig

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Høringssvar - September Tildelingsmodel på skoleområdet

Høringssvar - September Tildelingsmodel på skoleområdet Dragør Kommune Att.: Kommunalbestyrelsen Mie Friis Larsen, Skole- og Kulturafdelingen Jesper Tangbæk, direktør Karina Møller, Skole- og Kulturchef CC: Medlemmerne af Store Magleby Skoles bestyrelse Dragør,

Læs mere

NOTAT. Forslag til økonomimodel, der understøtter øget inklusion på skolerne

NOTAT. Forslag til økonomimodel, der understøtter øget inklusion på skolerne NOTAT 2. januar 2013 Sagsbehandler: ANGU Dok.nr.: 2012/0062501-6 Skoleafdelingen Forslag til økonomimodel, der understøtter øget inklusion på skolerne Kommunernes Landsforening og regeringen har aftalt,

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende:

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende: Høringssvar fra Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget ved, vedr. rapport om analyse af særlige tilbud indenfor dagtilbudsområdet DATO 8. oktober 2012 SAGSNR. Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 26. februar 2013 Titel: Udlægningsmodel for midler til specialtilbud Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

Specialpædagogiske indsats. Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018

Specialpædagogiske indsats. Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018 Specialpædagogiske indsats Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018 KB beslutning december 2016 Kriterier for den specialpædagogiske indsats i Albertslund (0-18 år) Læringsmiljøer /børne og læringssyn

Læs mere

Skoleområdet 12 skoler

Skoleområdet 12 skoler Skoleområdet 12 skoler Folkeskolerne Byskovskolen (Special-afd) 0.-9. årgang 644 elever Campusskolen (Modtager-kl) 7.-10. årgang 695 elever Dagmarskolen (Modtager-kl) 0.-6. årgang 501 elever Kildeskolen

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ny ressourcetildelingsmodel til folkeskolerne i Herning Kommune

Høringsmateriale vedrørende ny ressourcetildelingsmodel til folkeskolerne i Herning Kommune Indhold 1. Baggrund. s. 2 2. Præsentation af de tre modeller...s. 4 3. Økonomiske konsekvenser..s. 6 4. Beskrivelse af modellerne...s. 7 4.1 Model 3.s. 8 4.2 Model 7... s. 10 4.3 Model 11.....s. 12 5.

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Baggrund Den nuværende ressourcetildelingsmodel er fra 2011. I 2013 blev ressourcetildelingsmodellerne for dagtilbud, og SFO

Læs mere

Kvalitetsrapport på skoleområdet 2013-14. Hører til journalnummer: 17.01.10-G01-1-14 Udskrevet den 23-04-2015. 1 - Kvalitetsrapport 2013-14,

Kvalitetsrapport på skoleområdet 2013-14. Hører til journalnummer: 17.01.10-G01-1-14 Udskrevet den 23-04-2015. 1 - Kvalitetsrapport 2013-14, 1 - Kvalitetsrapport 2013-14, Modelfoto, colourbox.com Kvalitetsrapport på skoleområdet 2013-14 1 Side 1 af 30 Indholdsfortegnelse Kvalitetsrapport på skoleområdet 2013-14... 1 1. Indledning... 3 1.1 Perspektiver

Læs mere