Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne. Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne. Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne"

Transkript

1 Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne

2 Om den nye puljestruktur Puljeadministration og vejledning ift. ansøgninger sker i regi af Idræts- & Fritidssekretariatet (IFS). Selve behandlingen af ansøgningerne til Idræts- og Fritidspuljerne sker via henholdsvis Idrætspuljeudvalget og Fritidspuljeudvalget. Idrætspuljeudvalget behandler ansøgninger, der vedrører Elite- & talentidræt, Breddeidræt, Materialer til idrætsforeninger, Handicaptilskud til idrætsforeninger, samt til idrætsprojekter og - initiativer under Udviklingspuljen. Fritidspuljeudvalget behandler ansøgninger til Fritidspuljen (retningslinjerne er nært beslægtet med den tidligere Grevepulje), Materialer til fritidsaktiviteter, Handicaptilskud til aktiviteter, som ikke er idrætsrelateret, samt til fritidsprojekter og initiativer under Udviklingspuljen.

3 Vigtige datoer Datoer Handling 15. september Mulighed for ansøgning af idræts- og fritidspuljerne via november Ansøgningsfrist for idræts- og fritidspuljerne. Efter ansøgningsfristen gennemgår IFS alle ansøgninger for at sikre, at ansøgningerne indeholder alle relevante oplysninger. 1. december I de tilfælde hvor der mangler fakta e.l., sørger IFS for i videst muligt omfang at indhente oplysninger. I den forbindelse skal ansøgere svare inden den 1. december. Primo december IFS s indstillinger til placering af ansøgninger sendes til puljeudvalgene Medio december medio januar Ultimo januar Primo februar Primo november (efterfølgende år) Henholdsvis Idrætspulje og Fritidspuljeudvalgene behandler ansøgningerne Fordeling af eventuelle uforbrugte midler mellem Idræts- og Fritidspuljerne Udsendelse af bevillingsbreve samt udbetaling af tilskud Opfølgning på tilskud fra foregående års puljeuddeling. Er tilskud anvendt som ansøgt og i henhold til bevillingsbrevene?

4 Idrætspuljen Elite og talentstøtte Formålet er at støtte målrettede og langsigtede tiltag, som skaber de bedst mulige vilkår og vækstmiljøer i foreningerne mhp. at realisere fremtidige satsninger på elite- og talentidrætsområdet. Elite- og talentforeninger hjemmehørende i Greve Kommune kan anmode om støtte via en samarbejdsaftale med Greve Kommune til satsninger, som ligger inden for støtteordningens formål. Eliteforeninger er foreninger, der som minimum i de seneste 2 år har opnået og i de kommende 2 år realistisk set vil kunne opnå placeringer i top 10 i den øverst mulige seniorrække/turnering/liga i det pågældende specialforbund under DIF. Derudover skal foreningen arbejde med en elitestrategi, som lever op til særlige kriterier. Talentforeninger skal, som minimum tilhøre den nationale elite på ungdomsniveau i det pågældende specialforbund under DIF og arbejde med en talentstrategi, som lever op til særlige kriterier. Støtteniveauet bestemmes på baggrund af kriterier af betydning for foreningernes elite- og talentudviklingsmiljø. Det omfatter i elitesammenhæng foreningens præstationer, disciplinens konkurrenceintensitet, trænerniveauet og foreningens sportslige ledelse. Kriterier i talentsammenhæng omfatter særligt talentudviklingsmiljøets potentiale. Indgåede samarbejdsaftaler vil på baggrund af dialog blive evalueret én gang årligt.

5 Idrætspuljen Breddeidræt Formålet er at støtte flere Greve borgeres deltagelse i idrætten og udviklingstiltag i foreninger, som fører til flere medlemmer og frivillige i foreningerne. Samtidig er det formålet at støtte tiltag og projekter, der øger eller fastholder antallet af idrætsaktive i Greve Kommune. Endelig kan formålet være at støtte indsatser for at fremme særlige målgruppers deltagelse i idrætslivet i Greve Kommune. Godkendte idrætsforeninger hjemmehørende i Greve kommune kan søge støtte til breddeidræt indenfor formålsbeskrivelsen. Jf. formålsbeskrivelsen Støtte kan i helt særlige tilfælde søges som en samarbejdsaftale afhængigt af det konkrete formål. Der må forventes en egenfinansiering til de fleste projekter, der ansøges vedr. breddeidræt.

6 Idrætspuljen Handicaptilskud til idrætsforeninger og aktiviteter for særligt udsatte grupper Formålet er at støtte idrætsforeninger, som ønsker at tilbyde sine aktiviteter til handicappede og særligt udsatte grupper. Godkendte idrætsforeninger hjemmehørende i Greve kommune som udbyder idrætsaktiviteter for handicappede og særligt udsatte grupper. Gælder for dokumenterede merudgifter ved udbud af aktiviteter for handicappede og særligt udsatte grupper Hvis der opstår tvivl, og der i udvalget er enighed herom, kan udvalget indkalde en konsulent fra Dansk Handicapidrætsforbund.

7 Idrætspuljen Materialer til idrætsforeninger Formålet er at kunne yde materialetilskud til idrætsfaciliteter. Godkendte idrætsforeninger hjemmehørende i Greve kommune kan søge materialetilskud. Ansøgninger der særligt vedr. materialer som er en forudsætning for en sikker udøvelse af aktiviteten prioriteres Der ydes ikke tilskud til ansøgninger som har et indhold, der forventeligt kan ligge under alm. drift.

8 Idrætspuljen Særlige udviklingstiltag vedr. idræt Formålet er at støtte særlige initiativer til udvikling af folkeoplysningsområdet. Godkendte idrætsforeninger hjemmehørende i Greve kommune kan søge støtte til særlige udviklingstiltag. Ansøgninger om udviklingstiltag vedr. idræt koncentreres om indsatser inden for det organiserede idrætsliv, der: Tiltrækker målgrupper, der ikke normalt ses i det folkeoplysende miljø, særligt børn og unge. Folkeoplysende virksomhed på tværs af for eksempel alder, baggrund, fritid/idræt/kultur, organiseret/selvorganiseret med videre. Enkeltstående arrangementer med nye aspekter og formål. Der ydes ikke tilskud til faciliteter, kommercielle formål, eksisterende aktiviteter, kompetencegivende formål, og ansøgere, som primært hører ind under anden lovgivning eller andre puljer.

9 Fritidspuljen og tilskud til handicapaktiviteter som ikke er idræt Formålet er i lighed med retningslinjer for den gamle Grevepulje, at fremme udviklingen af folkeoplysningsområdet, herunder indsatser for særlige målgruppers deltagelse i foreningslivet i Greve Kommune. Godkendte folkeoplysende foreninger samt borgere, som ikke er medlem af en forening. Ansøgere skal være hjemmehørende i Greve Kommune. Fritidspuljen vedr. ansøgninger der omhandler udviklingstiltag inden for folkeoplysningsområdet samt fremme af deltagelsen i fritidslivet for udsatte grupper, herunder borgere med handicap. Støtte via Fritidspuljen kan i helt særlige tilfælde søges som en samarbejdsaftale afhængigt af det konkrete formål. Der må forventes en egenfinansiering til de fleste projekter, der ansøges via Fritidspuljen.

10 Fritidspuljen Materialer til fritidsaktiviteter Formålet er at kunne yde materialetilskud til fritidsaktiviteter, som ikke er idræt. Godkendte folkeoplysende foreninger samt borgere, som ikke er medlem af en forening. Ansøgere skal være hjemmehørende i Greve Kommune. Ansøgninger der særligt vedr. materialer som er en forudsætning for en sikker udøvelse af aktiviteten prioriteres Der ydes ikke tilskud til ansøgninger som har et indhold, der forventeligt kan ligge under alm. drift.

11 Fritidspuljen Særlige udviklingstiltag vedr. fritid Formålet er at støtte særlige initiativer til udvikling af folkeoplysningsområdet. Ansøgninger om udviklingstiltag vedr. fritid gælder for alle kommunens folkeoplysende foreninger samt borgere, som ikke er medlem af en forening. Fritidspuljeudvalget vil behandle ansøgninger, som efter nedenstående kriterier omhandler indsatser inden for Fritid og kultur, samt kan rubriceres som nye organisationsformer eller selvorganiserede aktiviteter. Nye organisationsformer. At tiltrække målgrupper, der ikke normalt ses i det folkeoplysende miljø, særligt børn og unge. Folkeoplysende virksomhed på tværs af for eksempel alder, baggrund, fritid/idræt/kultur, organiseret/selvorganiseret med videre. Enkeltstående arrangementer med nye aspekter og formål. Kulturelt inspirerede aktiviteter. Udviklingspuljen giver ikke tilskud til faciliteter, kommercielle formål, eksisterende aktiviteter, kompetencegivende formål, og ansøgere, som primært hører ind under anden lovgivning eller andre puljer.

12 Anvendelse af puljemidler Puljemidlerne fordeles én gang årligt Vedr. processen ultimo januar Uforbrugte midler flyttes mellem de to puljeudvalg, således at alle midler uddeles én gang hvert år. Mulighed for tilsyn af alle bevilligede tilskud Vedr. processen primo november det efterfølgende år Nye ændringer af Folkeoplysningsloven 33 stk. 5 forpligter kommunerne at føre øget tilsyn med tilskudsmodtagere ift. om de overholder betingelser for tilskud og anvisning af lokaler. De nye bestemmelser betyder, at Greve Kommune fremadrettet kan (ikke skal) føre tilsyn med alle bevilligede tilskud frem for nuværende minimum 10 %.

13 Vejledning ift. ansøgningsproceduren 1. Vælg Idrætspuljen eller Fritidspuljen 2. Scroll ned og klik på Læs mere og ansøg

14 Vejledning ift. ansøgningsproceduren 3. Udfyld den elektroniske ansøgningsskabelon. Påkrævende rubrikker er markeret med (*). (Ovenstående blot et eksemplet fra den tidligere Grevepulje) 4. Afslut med at klikke på Send ansøgning

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2019

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2019 Idrætspuljerne 2019 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2019 Indhold Vigtige datoer... 2 Idrætspuljen Elite og talentstøtte... 3 Idrætspuljen Breddeidræt... 4

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Idrætspuljerne 2020 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Indhold Vigtige datoer... 2 Idrætspuljen Elite og talentstøtte... 3 Idrætspuljen Breddeidræt... 4

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for fritidspuljerne 2019

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for fritidspuljerne 2019 Fritidspuljerne 2019 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for fritidspuljerne 2019 Indhold Vigtige datoer... 2 Fritidspuljen tilskud til handicapaktiviteter som ikke er idræt... 3

Læs mere

Forenkling af tilskud og puljer til idræts- og fritidslivet. Informationsmøder 2. og 4. februar 2015

Forenkling af tilskud og puljer til idræts- og fritidslivet. Informationsmøder 2. og 4. februar 2015 Forenkling af tilskud og puljer til idræts- og fritidslivet Informationsmøder 2. og 4. februar 2015 Hvorfor? Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik: det skal være lettere at være frivillig Styrket samarbejde

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2018-2021 Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 4.01 Kultur 4.02 Fritid 402.08.01.18 Tilpasning af til Sportsrideklub 100 100 100 100 402.08.02.18 Greve

Læs mere

Retningslinjer for Fritidspuljen

Retningslinjer for Fritidspuljen Retningslinjer for Fritidspuljen Rådhuset Egevangen 3 B DK-2980 Kokkedal Telefon 7256 5000 fredensborg@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Indholdsfortegnelse Retningslinjer for Fritidspuljen... 3 1 Puljens

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Folkeoplysningspolitik Greve Kommune 2012

Folkeoplysningspolitik Greve Kommune 2012 Folkeoplysningspolitik Greve Kommune 2012 - tillæg til Idræts- og Fritidspolitikken á 2008 0. Indledning Greve Kommunes eksisterende folkeoplysningspolitik er beskrevet i Idræts- og Fritidspolitikken fra

Læs mere

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik SILKEBORG KOMMUNE Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik 2 Handlekatalog til realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommunes idræts-

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 09.01.2017 i Karlslunde-Hallerne kl. 17.45 - ca. 20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Handlekatalog til Idræts-, fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommune 2012.

Handlekatalog til Idræts-, fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommune 2012. Godkendt i Kultur- og Fritidsudvalget den 14. maj 2012. Handlekatalogets temaer (indsats = vi gør i politikken) Frivillige ledere Silkeborg Kommune letter de bureaukratiske krav til idræts- og fritidslivet

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik... 3 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken... 3 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik Holbæk Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold Forord... s. 4 1. Vores vision med folkeoplysningspolitiken. s. 5 2. Borgerne og det folkeoplysende arbejde.. s. 7 3. Rammer... s. 9 4. Udviklingspuljen...

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid være at finde

Læs mere

Folkeoplysningspolitikken træder i kraft den 23.februar 2012 og gælder frem til

Folkeoplysningspolitikken træder i kraft den 23.februar 2012 og gælder frem til Folkeoplysningspolitik Dragør Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik. 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken. 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 17.01.2018 INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Start- og udviklingspuljen. 4 Formål..

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik 2 Folkeoplysningspolitik Indholdsfortegnelse Mangfoldighed, Fællesskab og Medbestemmelse Vision 4 Samspil med øvrige politikområder 4 Afgrænsning i forhold til konkurrerende aktiviteter 5 Målsætning og

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Kultur Glostrup Kommune Center for Kultur og Borgerkontakt Godkendt af Glostrup Kommunalbestyrelse den 16.08.2017 Folkeoplysningspolitik Indledning Foreningslivet og oplysningsforbundenes tilbud er en

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD. Afleveringsfrist den 15. februar

ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD. Afleveringsfrist den 15. februar KULTUR OG FRITID ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD Foreningens navn Foreningens CVR/SE-nummer: Afleveringsfrist den 15. februar Mailadresse: rusr@odsherred.dk Obs! Ansøgningsskemaet kan desuden fremsendes

Læs mere

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Start- og udviklingspuljen. 4 Formål.. 4 Hvad gives

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Gentofte Kommune

Folkeoplysningspolitik for Gentofte Kommune Folkeoplysningspolitik for Gentofte Kommune Forord Folkeoplysningstilbuddene i Gentofte Kommune skal give alle borgere mulighed for at deltage i meningsfulde fællesskaber, der inspirerer og udfordrer.

Læs mere

VISION Svendborg Kommune vil:

VISION Svendborg Kommune vil: FORMÅL Formålet med den folkeoplysende virksomhed er at bidrage til borgernes aktive medborgerskab, frivillige indsats og livslange læring. I folkeoplysningsloven er formålet for henholdsvis oplysningsforbund

Læs mere

Ny folkeoplysningspolitik. DUF-konference: Morgendagens foreningsliv - 6. oktober 2011

Ny folkeoplysningspolitik. DUF-konference: Morgendagens foreningsliv - 6. oktober 2011 Ny folkeoplysningspolitik DUF-konference: Morgendagens foreningsliv - 6. oktober 2011 Ny folkeoplysningslov vedtaget i juni 2011 I kraft 1. august 2011 Bevirker at der skal arbejdes med en række konsekvenser

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Formål med politikken Gentofte Kommune vil med denne folkeoplysningspolitik definere rammen og visionen for fritidsområdet for alle kommunens borgere. Folkeoplysning dækker over

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2012-2014 1 Forord Foreningslivet er noget ganske særligt i det danske samfund. De grundlæggende værdier i folkeoplysningen er demokrati og fællesskab. Det er kommunernes rolle

Læs mere

ET AKTIVT OG VARIERET FRITIDSLIV TIL ALLE

ET AKTIVT OG VARIERET FRITIDSLIV TIL ALLE ET AKTIVT OG VARIERET FRITIDSLIV TIL ALLE Folkeoplysning i Gentofte Kommune 2012 2016 FORORD Folkeoplysningstilbuddene i Gentofte Kommune skal give alle borgere mulighed for at deltage i meningsfulde

Læs mere

Idræts- og bevægelsespolitik

Idræts- og bevægelsespolitik Idræts- og bevægelsespolitik 2019-2023 Vision 2011-2023 Høje-Taastrup Kommune arbejder for et mangfoldigt idrætsliv, hvor alle borgere, uanset udgangspunkt, har mulighed for at opleve glæde, udfordring

Læs mere

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik Udkast til ny Folkeoplysningspolitik 1 Vision Alle borgere i Frederikshavn Kommune skal have lige adgang til folkeoplysende aktiviteter og fællesskaber, der er inkluderende, øger den mentale og fysiske

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Indledning Ballerup Kommune har tradition for at udvikle kommunen og byen i dialog med borgerne. I vision 2020 hedder det, at Vi satser på mennesker. Mennesker

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Folkeoplysningsstrategi

Folkeoplysningsstrategi Kultur og Fritid Folkeoplysningsstrategi 2013-2017 Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 18.14.00-P22-2-11 Ref.: Maria Grønhøj Bisgaard

Læs mere

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler)

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Ny folkeoplysningslov og kommunal folkeoplysningspolitik fra 2012. Dialogmøde - mandag den 3. oktober 2011

Ny folkeoplysningslov og kommunal folkeoplysningspolitik fra 2012. Dialogmøde - mandag den 3. oktober 2011 Ny folkeoplysningslov og kommunal folkeoplysningspolitik fra 2012 Dialogmøde - mandag den 3. oktober 2011 Ny folkeoplysningslov vedtaget i juni 2011 Ny folkeoplysningslov med virkning fra 1. august 2011

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver Partnerskaber mellem foreningslivet og kommunen om løsning af konkrete opgaver Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 17.01.2018 INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Partnerskaber

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune

Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og en forudsætning for kommunens udvikling

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Folkeoplysningspolitik i Struer Kommune Efter Folkeoplysningslovens 34 vedtager og offentliggør

Læs mere

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.)

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.) Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 22. januar 2019 17.00 21.45 Karlslunde Hallerne Indkaldt: Knud Høyer, Jørgen Nielsen, Peter Roslev, Johnny Fussing, Pauli Christensen, Brian Hemmingsen,

Læs mere

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde...

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... Indhold Indhold... 2 Introduktion... 3 Vision... 3 Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... 4 Særlige indsatsområder...

Læs mere

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Partnerskaber mellem foreningslivet og kommunen om løsning af konkrete opgaver Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Partnerskaber mellem foreningslivet

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

FRITID I SVENDBORG KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK I SVENDBORG KOMMUNE

FRITID I SVENDBORG KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK I SVENDBORG KOMMUNE FRITID I SVENDBORG KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK I SVENDBORG KOMMUNE 2018-2022 INDHOLDSFORTEGN ELSE Forord 3 Formål 4 Vision 5 Rammer 6 Handicappede 7 Voksenundervisning 8 Foreningsarbejde 9 Rådigheds-

Læs mere

FORORD. - teksten skrives af Svendborg Kommune. I 2 spalter midt på siden evt. med neddæmpet baggrund.

FORORD. - teksten skrives af Svendborg Kommune. I 2 spalter midt på siden evt. med neddæmpet baggrund. FORORD - teksten skrives af Svendborg Kommune. I 2 spalter midt på siden evt. med neddæmpet baggrund. FORMÅL Formålet med den folkeoplysende virksomhed er at bidrage til borgernes aktive medborgerskab,

Læs mere

Indledning. Folkeoplysningslovens område. Center for Kultur og Idræt 7. juni Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring:

Indledning. Folkeoplysningslovens område. Center for Kultur og Idræt 7. juni Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring: Center for Kultur og Idræt 7. juni 2012 Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring: Indledning Foreningslivet og oplysningsforbundenes tilbud er en vigtig del af borgernes mulighed for et aktivt

Læs mere

Slagelse kommunes Frivilligpolitik

Slagelse kommunes Frivilligpolitik April 2011 Slagelse kommunes Frivilligpolitik Frivilligt Socialt Arbejde 1 1 Indholdsfortegnelse Frivilligpolitik for Slagelse kommune 2 Formål med Frivilligpolitikken 2 Mål for tildeling af midler til

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

Guide til viden om kultur-, fritids- og idrætslivets organisering

Guide til viden om kultur-, fritids- og idrætslivets organisering Guide til viden om kultur-, fritids- og idrætslivets organisering Større og stærkere samarbejde inden for og på tværs af foreningsliv, institutioner, kommune og private aktører! Dialog og samarbejde inden

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Kompetenceplan for fritids- og folkeoplysningsområdet, januar 2018

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Kompetenceplan for fritids- og folkeoplysningsområdet, januar 2018 Hjørring Kommune nternt notat y, Kultur og Erhverv Sag nr. 00.22.04-A21-1-17 29-12-2017 Side 1. Kompetenceplan for fritids- og folkeoplysningsområdet, januar 2018 aggrund Med nærværende kompetenceplan

Læs mere

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Kriterier for fordeling af 18-midler 2018 Formålet med notatet er at tydeliggøre sammenhængen mellem tildelingen af 18-midlerne, samarbejdsaftalerne og opfølgningen

Læs mere

Bærende principper for behandling og prioritering af ansøgninger til fritidspuljer

Bærende principper for behandling og prioritering af ansøgninger til fritidspuljer Bærende principper for behandling og prioritering af ansøgninger til fritidspuljer Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget vedtog den 4/1 2016 følgende syv bærende principper for den fremtidige behandling

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i GIC (Forplejning

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i GIC (Forplejning Side 1 af 7 Idrætsrådet Referat 29.01.2015 i GIC 18.30-20.30 (Forplejning 17.45-18.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Mette Bech Thomsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Notat vedr. tilskud og puljer på kultur- og fritidsområdet

Notat vedr. tilskud og puljer på kultur- og fritidsområdet Notat vedr. tilskud og puljer på kultur- og fritidsområdet I følgende notat beskrives de puljer og ordninger på kultur- og fritidsområdet, der er søgbare af foreninger m.v. Kultursamvirket kulturpuljen

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Lyst til at gøre en forskel. Vesthimmerlands Kommunes Folkeoplysningspolitik

Lyst til at gøre en forskel. Vesthimmerlands Kommunes Folkeoplysningspolitik Lyst til at gøre en forskel Vesthimmerlands Kommunes Folkeoplysningspolitik 2012-2013 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Indledning... 4 Folkeoplysning i Vesthimmerlands Kommune... 5 Vision... 6 Folkeoplysningsloven

Læs mere

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Fritidspolitik (Folkeoplysningspolitik) Fritidspolitikken er blevet til gennem en sammenskrivning af den tidligere Folkeoplysningspolitik

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub Idrætsrådet Referat 25.05.2016 i Greve Golfklub 17.30 ca. 20.30, forplejning fra kl. 17:30 til ca. 18:15 i restauranten Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Jørgen Nielsen,

Læs mere

Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinier for udviklings- og

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Intro Kultur og Fritid

Intro Kultur og Fritid Budgetmæssige nøgletal Kultur og Fritid 2014 Haller, boldbaner og andre anlæg 24.160.000 Skanderborg Bibliotek 21.054.000 Skanderborg Museum 5.006.000 Skanderborg Kulturskole 6.449.000 Folkeoplysning (i

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG)

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG) VEDTÆGT FOR FREDERCA KOMMUNES FOLKEOPLYSNNGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG) henhold til 35, stk. 2, Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Vision. Målsætninger. Frederikshavn Kommune ønsker, at folkeoplysningen

Vision. Målsætninger. Frederikshavn Kommune ønsker, at folkeoplysningen Folkeoplysningspolitik 2013-2016 Målsætninger Frederikshavn Kommune ønsker, at folkeoplysningen er: Vision Alle borgere i Frederikshavn Kommune skal have lige adgang til folkeoplysende aktiviteter og fællesskaber,

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FORORD TIL GULDBORGSUND KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGS- POLITIK Danmark bliver kaldt foreningernes land. Og vi er overbeviste om, at det folkeoplysende foreningsliv og det fællesskab,

Læs mere

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte DANMARKS IDRÆTSFORBUND DIF GET2SPORT DIF HAR INTENSIVERET OG INVESTERET I INKLUSION AF UDSATTE GRUPPER I IDRÆTTEN DIF politisk

Læs mere

Indhold. Idrætspolitik 4. Del 1 Rammerne for idrætten 7. Del 2 Målet med idrætten 10. Del 3 Mennesket i idrætten 16

Indhold. Idrætspolitik 4. Del 1 Rammerne for idrætten 7. Del 2 Målet med idrætten 10. Del 3 Mennesket i idrætten 16 Idrætspolitik Indhold Idrætspolitik 4 Del 1 Rammerne for idrætten 7 Del 2 Målet med idrætten 10 Del 3 Mennesket i idrætten 16 3 Idrætspolitik I Sønderborg Kommune satser vi på både breddeidræt og eliteidræt.

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

1.5 BESTYRELSENS ANSVAR 1.8 TILBAGEBETALING OG UDELUKKELSE FRA TILSKUD

1.5 BESTYRELSENS ANSVAR 1.8 TILBAGEBETALING OG UDELUKKELSE FRA TILSKUD Oversigt over farvekoder Overskrift Angiver ensartet ændring i to forskellige afsnit Konsekvensændring ift. ændring af folkeoplysningsloven Angiver ændring af delegation som følge af lovændringen Øvrige

Læs mere

Formål Byrådets tilgang til fritids- og foreningslivet

Formål Byrådets tilgang til fritids- og foreningslivet Dagsorden 1. Velkommen til Valgmøde 2018 v./ Formand Børge Bech, Fritids- og Folkeoplysningsvalget. 2. Orientering om kommissorium for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget v./ Formand Børge Bech og Chef

Læs mere

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Alle landets kommuner kan søge om at blive en breddeidrætskommune. Bag initiativet med breddeidrætskommuner står Kulturministeriet i partnerskab

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Lolland Kommune

Folkeoplysningspolitik for Lolland Kommune Folkeoplysningspolitik for Lolland Kommune 2015-2025 2 Folkeoplysningspolitik - Lolland Kommune Indholdsfortegnelse Forord Heino Knudsen, formand for Fritids- og Kulturudvalget 4 Forord Finn Andersen,

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget SOLRØD KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget 1.1.2014-31.12.2017 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver Vedtaqet af yrådet 12. december 2011 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver: Udvalgsmedlemmernes

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper Turismeud Kompetencefordeling for folkeoplysningsuds område: B : Beslutningskompetence U : Lovbestemt udtaleret H : Høring I : Indstiller P : Påse/kontrollere F : Forberedelse De økonomiske rammer: Sikre

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Ansøgning - Basketball til alle byens børn

Ansøgning - Basketball til alle byens børn Ansøgning - Basketball til alle byens børn BørneBasket i Hørsholm 79ers nyskabende idrætsaktivitet skal bringe sport og foreningskulturen ud til børnene med et opfølgende tilbud i skolernes SFO 1. Resumé

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 02.02.2017 i Tune-Hallerne kl. 17.45-20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen,

Læs mere