Fjernelse af spærring i Henrikebæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fjernelse af spærring i Henrikebæk"

Transkript

1 TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: Fax: Marts 2014 Bornholms Regionskommune TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: Fjernelse af spærring i Henrikebæk FORUNDERSØGELSE AF HENRIKEBÆK, SPÆRRING ROS-609. J.nr.: P

2 Side 2/13 EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt. Forsidebillede: Fisketrappe med ålepas ved første dæmning i Henrikebæk. Fisketrappen er opført omkring 1994 og restaureret i 2012.

3 Side 3/13 1. BASISOPLYSNINGER Indsats ID Indsatstype Vandløbets navn Vandløbssystem Nærmeste topografiske stednavn Beskrivelse af indsats ROS-609 Spærring Henrikebæk Henrikebæk Vandløbet ligger på Sydbornholm mellem Raghammer Odde og Vester Sømarken. Forbedring af passagemulighederne for fisk over en kunstig dæmning med en ældre fisketrappe. Fjernelse af spærring vil gøre 599 meter opstrøms strækning tilgængelig (kilde: Naturstyrelsen, miljoegis.dk). Forundersøgelsen viser, at der også er en spærring ved den næste dam opstrøms. Fjernelse af spærring markeret på figur 1.1 vil man kun opnå at gøre ca. 350 meter opstrøms strækning tilgængelig. Figur 1.1. Spærring markeret med rød prik, som det fremgår af Naturstyrelsens GIS-lag til Vandplaner.

4 Side 4/13 2. FORMÅL, OMFANG OG BINDINGER Formål med indsats Omfang Formålet med forundersøgelsen er at klarlægge mulighederne for at fjerne spærring ved Henrikebæk. Spærringen hindrer eller hæmmer spredningen af fisk og smådyr. Spærringen udgøres af et styrt med en ældre fisketrappe og to kunstigt anlagte damme. Indsatsen har til formål at reducere spærringens påvirkning af vandløbsfaunaen og derved forbedre den økologiske tilstand i vandløbet samt fremme fri passage for fisk, herunder ørred, og smådyr. Næste spærring udgøres af en dæmning og en forskel på 2,5 meter mellem vandløb og næste dam. Denne spærring fremgår ikke af vandplan/vandhandleplanen for Bornholm (Figur 1.1). Forundersøgelsen omfatter udarbejdelse af forslag til et projekt, der sikrer faunapassage ved spærring og giver adgang for fisk til vandløbet opstrøms fisketrappen og dammene. Forundersøgelsen er i overensstemmelse med tilsagn og anvisninger i bekendtgørelsen og Vejledning om tilskud til projekter om vandløbsrestaurering med efterfølgende tillægsdokumenter. Forundersøgelsen indeholder: Beskrivelse af i hvilket vandløb og vandløbssystem indsatsen er beliggende, samt en beskrivelse af de fysiske parametre i vandløbet. Redegørelse for den biologiske tilstand i vandløbet samt en beskrivelse af, hvordan indsatsen vil medføre forbedrede forhold for fisk og anden fauna og flora, jævnfør kriterium 2 i 5 i bekendtgørelsen. Denne redegørelse baseres på eksisterende registreringer. Redegørelse for om vandløbet er omfattet af nationale handleplaner for truede fisk, eller vandløbet ligger i et Natura 2000 område, hvor vandløbsfauna indgår i udpegningsgrundlaget. Redegørelse for de anlægstekniske muligheder samt beskrivelse af, hvorledes anlægsprojektet vil overholde de fysiske krav i kriterium 5-8 og anbefalingerne i vejledning om tilskud til kommunale projekter om vandløbsrestaurering samt understøtte kriteriebekendtgørelsens formål. Herunder udarbejdes der i afsnit 6. et projektforslag. En redegørelse for om indsatserne påvirker Natura 2000 områder eller andre områder med anden sårbar natur/beskyttede arter herunder bilag IV arter. Plangrundlag (udpegninger, beskyttelseslinjer, beskyttet natur og kultur mm.) og nødvendige myndighedstilladelser.

5 Side 5/13 Betingelse og bindinger for forundersøgelsen En oversigt over berørte lodsejere og deres holdning til projektet. En beskrivelse af tekniske anlæg i projektområdet En beskrivelse af evt. afværgeforanstaltninger. Estimeret tidsplan og budget for gennemførelse af indsatsen. En konklusion for projektets gennemførlighed. Projektet ligger i et militært øvelsesterræn med deraf følgende periodevise begrænsninger for offentlighedens færden i forbindelse med skydeøvelser. 3. PLANGRUNDLAG Vandløbets klassifikation Privat Vandløbsmyndighed Bornholms Regionskommune Vandløbsregulativ Nej Vandplanens målsætning God økologisk tilstand Miljøtilstand På DMU-stationsnr er registreret DVFI klasse 5 i år Nedstrøms for fisketrappen findes der de fleste år en god bestand af ørredyngel. Vandplanens øvrige Ingen indsatser 3 beskyttelse Vandløbet er 3-beskyttet, mens dammene er vejledende beskyttet. Fredninger Hele vandløbets åbne del forløber gennem et område, der er omfattet af en æstetisk fredning fra 1972, Eskesgård, Pedersker Natura2000 beskyttelse Ingen Bilag IV arter Ingen kendte Øvrige udpegninger og Ingen øvrige udpegninger og registreringer. registreringer Beskyttelseslinjer Vandløbet er omfattet af Naturbeskyttelseslovens skovbyggelinjebestemmelser. Strandbeskyttelseslinjen forløber umiddelbart nedstrøms fisketrappen Arkæologi og kulturhistorie Projektet berører ikke kendte arkæologiske eller kulturhistoriske anlæg m.v. I overensstemmelse med gældende regler vil Bornholms Museum blive inddraget i forbindelse med gravearbejdet. Nødvendige myndighedstilladelser Dispensation fra Naturbeskyttelsesloven i forhold til åens og damme- Tilladelse efter Vandløbsloven. nes 3-beskyttelse. Eventuel dispensation fra Eskesgårdsfredningen. Arbejde på projektet skal koordineres med forsvarets aktiviteter.

6 Side 6/13 4. TEKNISKE ANLÆG OG LEDNINGER MED MERE Dræn Bygninger og anlæg LER Der er ingen kendte dræn, der berøres af projektet. Der er etableret overkørsler på de to dæmninger, der afgrænser dammene nedstrøms. Der er endvidere etableret en fisketrappe, der udgør styrtet. Se billeder på figur 1.4. Der er ikke registreret ledninger/installationer i projektområdet. 5. SUPPLERENDE INFORMATION Regulativ dimensioner Opmålinger Afstrømning Opland Der findes ikke regulativ med fastsatte dimensioner. Højdeforskellen over den første dæmning er 2,84 m. Vandløbet nedstrøms dæmningen er i kote 6,74 og dammens vandspejl i kote 9,58 (dam nummer et). Højdeforskellen over den anden dæmning er 2,48 m, idet vandløbet er i kote 10,57 og dammens vandspejl i kote 13,05 (dam nummer to). Figur 1.2 nedenfor viser projektets længdeprofil. Figur 1.4 og 1.5 viser kort og billeder af projektområdet. Der findes ingen målinger af vandføringen i Henrikebæk. Men de fleste år er vandføringen tilstrækkelig til, at vandløbet kan rumme en ørredbestand. Det samlede opland til vandløbet er på ca. 300 ha overvejende landbrugsareal. Se figur 1.3. Figur 1.2. Projektet længdeprofil.

7 Side 7/13 Figur 1.3. Oversigtskort over opland. 6. PROJEKTFORSLAG Beskrivelse af løsning Beskrivelse af de enkelte anlægstiltag Der kan tænkes løsninger på to niveauer. Første niveau udgøres af en finjustering af den eksisterende fisketrappe, samt evt. instrukser til lodsejeren vedrørende pasningen af trappen. Andet niveau består i yderligere at etablere passage for fisk til dam nummer to og til den resterende del af det åbne vandløb på ca. 215 meter. Denne passage kan sikres ved etablering af endnu en fisketrappe, hvilket det nedenfor skitserede forslag er baseret på. Første niveau består i en finjustering af fisketrappen, som blot er at fjerne det øverste bræt i trappen, så vandstanden i dammen sænkes 20 cm. Dette antages at sikre en vis adgang for opgående havørreder i gydesæsonen til den første dam og til en vandløbsstrækning på ca. 140 meter mellem de to damme. Andet niveau, hvor man også åbner adgangen til dam nummer to, kan kun gennemføres ved at lave endnu en fisketrappe. Det anbefales, at den laves mere naturlig end trappen ved dam nummer et. Fra vandløbet og op til dammens vandoverflade er der ca. 2,5 m. Da skrænterne ved dam nummer to ikke er helt så stejle som ved dam nummer et, vil det være muligt at lave et kombineret omløb/fisketrappe.

8 Side 8/13 Særlige forhold Løsningen kan være at etablere et omløb med en række hvilebassiner. Omløbet får en længde på 30 meter. Omløb og bassiner skal formentlig lægges op ad den vestlige skrænt og laves i beton beklædt med marksten. Herved vil det være muligt at overvinde højdeforskellen, så de voksne havørreder kan komme op og smolten ned. Den relativt store højdeforskel over fisketrappen og topografien ved dam nummer et gør, at det vil være meget vanskeligt og bekosteligt at etablere et omløbsstryg. Et omløb vil ellers være en bedre løsning end fisketrappen set ud fra et fauna- og fiskemæssigt synspunkt. De to damme udgør endvidere en fælde for vandrende ørreder og betyder, at man ikke får fuldt udbytte af indsatsen. Udbyttet er i forvejen beskedent, idet der maksimalt kan åbnes op for ca. 350 m vandløb (samlet 599 meter strækning jf. vandhandleplan). Da indsatsen skal ses i relation til, hvad der opnås for miljøet, vurderes det, at der ikke er basis for en større indsats end etablering af fisketrapper. Før der eventuelt etableres en ny fisketrappe til dam nummer to, bør det dokumenteres ved fiskeundersøgelser i vandløbet mellem de to damme, at den eksisterende fisketrappe fungerer efter hensigten.

9 Side 9/13 Figur 1.4. Øverst billede er et kort over projektområdet. Nederst til højre ses den eksisterende fisketrappe, som er meget smal og med kort afstand mellem trinene. Til gengæld er trinene ikke særligt høje. Som det fremgår af billedet, er vandløbet lige før trappen hævet med tre små bassiner i selve vandløbet.

10 Side 10/13 Billede nederst til højre viser det øverste trin i fisketrappen, som er højere end de andre. Ved at fjerne det øverste bræt, sænker man dammen ca. 20 cm og gør derved passagen nemmere for ørrederne. Figur 1.5. Øverste billeder er dam nummer to. Billedet til venstre viser udløb fra dam nummer to med 3 stk. Ø 20 plastikrør og ålepas. Billede til højre viser vandløbet nedstrøms dam nummer to.

11 Side 11/13 7. LODSEJERHOLDNING Berørte lodsejere og deres holdning til projektet Lodsejers erstatningskrav Henrikebækken og arealerne omkring ejes af Forsvarsministeriet. Repræsentanter for forsvaret har udtrykt positiv interesse for forbedringer af miljøkvaliteten i og omkring vandløbet så længe, at det ikke går ud over forsvarets råderet over arealerne. Forsvarsministeriet har dog det krav, at de skal kunne køre / passere over begge dæmninger med køretøj med vægt på op til 10 tons. Forsvarsministeriet mener derudover, at det er et fint projekt. Lodsejer har ikke givet udtryk for specifikke erstatningskrav. 8. AFVÆRGEFORANSTALTNINGER Nødvendige afværgeforanstaltninger Det skal fortsat være muligt at køre på dæmningerne med vægt på op til 10 tons. Ålepassene skal fortsat fungere. 9. FORVENTEDE KONSEKVENSER AF INDSATSEN Fisk Projektet sigter først og fremmest på at forbedre forholdene for ørreder. Potentielt vil den ørredproducerende strækning af vandløbet kunne fordobles, hvis begge opdæmninger gøres passable. Smådyr og DVFI Projektet vil ikke ændre væsentligt på forholdene for smådyr. Vandløbsplanter Der ventes ingen ændringer for vandløbsfloraen. Fysisk vandløbskvalitet Den fysiske vandløbskvalitet i selve vandløbet vil ikke ændres. Passageforhold for smådyr Passageforhold for fisk vil blive forbedret. og fisk Afvandingsmæssige forhold Der ventes ingen ændringer i de afvandingsmæssige forhold. 3 Beskyttet natur Der ventes ingen ændringer for den beskyttede natur. I nedenstående tabel er givet et økonomisk overslag på anlægsarbejde og et bud på tidsplan for hele projektet inklusiv etablering af omløb/fisketrappe ved dam nummer to. Posterne er baseret på erfaringspriser fra lignende opgaver og baseret på, at anlægsperioden ligger optimalt i august. 10. OMKOSTNINGER FOR GENNEMFØRSEL (SKØN) AKTIVITET Detailprojektering Udbud og tilsyn Anlægsomkostninger Erstatninger til lodsejere Samlet overslag over omkostninger til gennemførelse BELØB (EKSKL. MOMS)

12 Side 12/ TIDSPLAN Projektelement Uger Detailprojektering inkl. lodsejerforhandling og myndighedsbehandling 20 i forhold til fredning, fortidsmindebeskyttelse og vand- løbsloven. Udbud og anlægsperiode 1 Afrapportering 1 Samlet tidsplan KONKLUSION OM REALISERING AF INDSATS I relation til lodsejere I relations til målsætning I relation til omgivende natur I relation til afvandingstilstand Teknisk / Praktisk Kost-effektivitet Projektet vil ikke påvirke ejerens muligheder for brug af området i negativ retning. Ejeren har da også udtrykt positiv interesse for projektet og har ikke fremsat krav om erstatning. Projektet vil bidrage positivt til at opfylde vandplanens målsætning. Projektet ventes ikke at påvirke naturen i omgivelserne negativt. Et eventuelt omløb ved dam nummer to vil tilføre ca. 30 m nyt vandløb med forventet god kvalitet. Projektet vil ikke ændre på de afvandingsmæssige forhold i området. Projektet er teknisk og praktisk muligt at gennemføre. Der åbnes for maksimalt for 350 meter vandløb af god kvalitet, hvis fisketrappe ved dam nummer et udbedres. Hvis der etableres fisketrappe ved dam nummer to vil de 599 meter, som er referenceværdi i vandhandleplanen blive tilgængelige. Referenceværdien for fjernelse af spærringer jf. Bekendtgørelsen om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedr. vandløbsrestaurering er kr./meter opstrøms strækning. Værdien af udbedring af fisketrappen ved dam et kan således sættes til ca. kr. Værdien for det skitserede forslag, hvor der også etableres en fisketrappe ved dam nummer 2 udgør kr. Da de samlede omkostninger for hele projektet er skønnet til ca. kr., må projektet betegnes som mindre kosteffektivt.

13 Bilag 1: Kort over projektområde fra 1930 erne. Side 13/13

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1272 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181 Thisted Kommune Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT ÅBNE RØRLAGT STRÆK- NING I VANDLØB I SKYUM, ID AAL-1181, PROJEKT 7 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Kirkevej

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1187 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1189 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Brønderslev Kommune: Elbæk, spærring AAL-375

Brønderslev Kommune: Elbæk, spærring AAL-375 Brønderslev Kommune: Elbæk, spærring AAL-375 FORUNDERSØGELSE VEDRØRENDE FJERNELSE AF SPÆRRING I ELBÆK, ID. AAL-375 Rekvirent Rådgiver Brønderslev Kommune Teknisk Forvaltning Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Gettrup Bæk spærring AAL- 1154

Gettrup Bæk spærring AAL- 1154 Thisted Kommune Gettrup Bæk spærring AAL- 1154 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR FJERNELSE AF SPÆRRING I GETTRUP BÆK, ID: AAL-1154, PROJEKT 7 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Kirkevej 9 7760 Hurup Att.

Læs mere

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 Brønderslev Kommune: Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 FORUNDERSØGELSE VEDR. ASBÆKHOLT BÆK, RESTAURERING. REF. 622 OG 624 OG RØRLÆGNING AAL-681 Rekvirent Rådgiver Brønderslev

Læs mere

Tømmerby Å, spærring AAL-1216

Tømmerby Å, spærring AAL-1216 Thisted Kommune Tømmerby Å, spærring AAL-1216 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT SKABE PASSAGE VED SPÆRRING I TØMMERBY Å, ID AAL-1216, PROJEKT 6 TØMMERBY Å Rekvirent Thisted Kommune Teknisk Forvaltning

Læs mere

Tømmerby Å, spærring AAL-1281

Tømmerby Å, spærring AAL-1281 Thisted Kommune Tømmerby Å, spærring AAL-1281 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT SKABE FAUNAPASSAGE VED SPÆRRING I TØMMERBY Å, ID AAL-1281, PROJEKT 6 TØMMERBY Å Rekvirent Thisted Kommune Teknisk Forvaltning

Læs mere

Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1275

Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1275 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1275 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1275 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Brønderslev Kommune: Skovmøllebæk, spærringaal- 399

Brønderslev Kommune: Skovmøllebæk, spærringaal- 399 Brønderslev Kommune: Skovmøllebæk, spærringaal- 399 FORUNDERSØGELSE VEDRØRENDE FJERNELSE AF SPÆRRING I SKOVMØLLEBÆK, ID. AAL-399 Rekvirent Rådgiver Brønderslev Kommune Teknisk Forvaltning Ny Rådhusplads

Læs mere

Vestervig Å, spærring AAL- 1200

Vestervig Å, spærring AAL- 1200 Thisted Kommune: Vestervig Å, spærring AAL- 1200 FORUNDERSØGELSE VEDR. VESTERVIG Å, SPÆRRING AAL-1200, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Rådgiver Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen

Læs mere

Karensborg Bæk, restaurering ref. 620

Karensborg Bæk, restaurering ref. 620 Brønderslev Kommune: Karensborg Bæk, restaurering ref. 620 FORUNDERSØGELSE AF KARENSBORG BÆK, RESTAURERING REF. 620 Rekvirent Rådgiver Brønderslev Kommune Teknisk Forvaltning Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Thisted Kommune Vallensbæk, AAL-1179

Thisted Kommune Vallensbæk, AAL-1179 Thisted Kommune Vallensbæk, AAL-1179 FORUNDERSØGELSE AF VALLENSBÆK, RØRLÆGNING AAL-1179 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617

Læs mere

Thisted Kommune Holmgård Mølle Å, AAL-1184

Thisted Kommune Holmgård Mølle Å, AAL-1184 Thisted Kommune Holmgård Mølle Å, AAL-1184 FORUNDERSØGELSE AF HOLMGÅRD MØLLE Å, SPÆRRING AAL-1184, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9

Læs mere

Ravnshøje Vandløb restaurering ref. 455

Ravnshøje Vandløb restaurering ref. 455 Thisted Kommune Ravnshøje Vandløb restaurering ref. 455 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR RESTAURERING I RAVNSHØJE VANDLØB, ID: REF. 455, PROJEKT 7 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Kirkevej 9 7760 Hurup

Læs mere

Thisted Kommune Isholm Landgrøft, AAL-1276, AAL- 1277

Thisted Kommune Isholm Landgrøft, AAL-1276, AAL- 1277 Thisted Kommune Isholm Landgrøft, AAL-1276, AAL- 1277 FORUNDERSØGELSE AF ISHOLM LANDGRØFT, AAL1276 OG AAL-1277 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760

Læs mere

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1180

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1180 Thisted Kommune Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1180 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT ÅBNE RØRLAGT STRÆK- NING I VANDLØB I SKYUM, ID AAL-1180, PROJEKT 7 -SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Kirkevej 9

Læs mere

Vestervig Å, spærring AAL- 1168

Vestervig Å, spærring AAL- 1168 Thisted Kommune: Vestervig Å, spærring AAL- 1168 FORUNDERSØGELSE VEDR. VESTERVIG Å, SPÆRRING AAL-1168, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Rådgiver Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen

Læs mere

Holmgård Mølle Å, AAL-2013

Holmgård Mølle Å, AAL-2013 Thisted Kommune: Holmgård Mølle Å, AAL-2013 FORUNDERSØGELSE VEDR. HOLMGÅRD MØLLE Å, RØR- LÆGNING AAL-2013, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Rådgiver Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen

Læs mere

Bundgård Grøft, rørlægning AAL- 2023

Bundgård Grøft, rørlægning AAL- 2023 Thisted Kommune Bundgård Grøft, rørlægning AAL- 2023 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT ÅBNE RØRLAGT STRÆK- NING I BUNDGÅRD GRØFT, ID AAL-2023, PROJEKT 6 TØMMERBY Å Rekvirent Thisted Kommune Teknisk

Læs mere

Vandløb ved Gretehøje rørlægning

Vandløb ved Gretehøje rørlægning Thisted Kommune Vandløb ved Gretehøje rørlægning AAL-1165 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR ÅBNING AF RØRLAGT STRÆKNING I VANDLØB VED GRETEHØJE, ID: AAL-1165, PROJEKT 7 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune

Læs mere

Visby Å, rørlægning AAL-1166, projekt 1- Sydthy

Visby Å, rørlægning AAL-1166, projekt 1- Sydthy Thisted Kommune: Visby Å, rørlægning AAL-1166, projekt 1- Sydthy FORUNDERSØGELSE VISBY Å, RØRLÆGNING AAL-1166, PROJEKT 1 SYDTHY. Rekvirent Rådgiver Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Vestervig Å, rørlægning

Vestervig Å, rørlægning Thisted Kommune: Vestervig Å, rørlægning FORUNDERSØGELSE VEDR. VESTERVIG Å, RØRLÆGNING AAL-2012, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Rådgiver Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej

Læs mere

Tranum Å Forundersøgelse, åbning af rørlagte strækninger og fjernelse af spærringer

Tranum Å Forundersøgelse, åbning af rørlagte strækninger og fjernelse af spærringer Jammerbugt Kommune Tranum Å Forundersøgelse, åbning af rørlagte strækninger og fjernelse af spærringer Tranum Å 27. august 2015 Jammerbugt Kommunes j.nr. 06.02.10-P20-3-13 NaturErhvervs j.nr. 32317-F-13-00337

Læs mere

Tømmerby Å, restaurering Ref. nr. 613

Tømmerby Å, restaurering Ref. nr. 613 Thisted Kommune Tømmerby Å, restaurering Ref. nr. 613 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT RESTAURERE EN STRÆK- NING I TØMMERBY Å, REF. NR. 613, PROJEKT 6 TØMMERBY Å Rekvirent Thisted Kommune Teknisk Forvaltning

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 26. april 2018 Sagsnummer 480-2014-136415 Dokument nr. 480-2018-123770 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Høringsbrev vedr restaurering af Oreafløbet Nordfyns

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 26. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-123894 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Høringsbrev vedr regulering af vandløbet Stenbækken

Læs mere

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Nedbrydning af opstemning og oprensning af sand... 4 2.2 Lukning af omløbsstryg

Læs mere

Spærring i Kastkær Bæk, Lerkenfeld Å vandløbssystem.

Spærring i Kastkær Bæk, Lerkenfeld Å vandløbssystem. Spærring i Kastkær Bæk, Lerkenfeld Å vandløbssystem. Vandområdeprojekt 2 - forundersøgelsedecember 2017 1 Titel: Forundersøgelse af spærring i Kastkær Bæk, Lerkenfeld Å vandløbssystem. Udgiver: Udarbejdet

Læs mere

Visby Å, spærring AAL-1198

Visby Å, spærring AAL-1198 Thisted Kommune: Visby Å, spærring AAL-1198 FORUNDERSØGELSE VISBY Å, SPÆRRING AAL-1198, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Rådgiver Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Skårup Møllebæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Skårup Møllebæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Skårup Møllebæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 FORUNDERSØGELSE RIB-00913 Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 September 2013 Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI Østervang 2 6800 Varde 75 22 40 88 Udført: Dato: 13.09.2013 Sign.:

Læs mere

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 15-0282378 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00298 Projektet er sammensat

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Albæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Albæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Albæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

Projektet er et meget lille projekt, hvorfor der ikke er ikke er søgt om midler til dækning af de faktiske udgifter hos NaturErhvervstyrelsen.

Projektet er et meget lille projekt, hvorfor der ikke er ikke er søgt om midler til dækning af de faktiske udgifter hos NaturErhvervstyrelsen. Randers Kommune, Natur og Vand Odinsgade 9 8900 Randers C Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 hwl@randers.dk www.randers.dk 14-12-2016 / 06.02.10-P20-3-16

Læs mere

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8036, der er 8,106

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. september 2015 søgt om godkendelse til, at skabe fri faunapassage

Læs mere

Frederikshavn Kommune Sæby Å, faunapassage, indsats AAL- 649

Frederikshavn Kommune Sæby Å, faunapassage, indsats AAL- 649 Frederikshavn Kommune Sæby Å, faunapassage, indsats AAL- 649 FORUNDERSØGELSESRAPPORT Rekvirent Rådgiver Frederikshavn Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Niels-Otto

Læs mere

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt Lejre Kommune Maj 201 4 FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING PROJEKT

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø FORUNDERSØGELSE RIB-00259 Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø April 2014 Forundersøgelse RIB-00259 Etablering af passage til Linding Møllesø Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Amdal Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund:

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund: Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 5. januar 2015 Sagsnummer 480-2014-147831 Dokument nr. 480-2014-998005 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.

Læs mere

Holmgård Mølle Å, spærring AAL-1185 og restaurering ref. 453

Holmgård Mølle Å, spærring AAL-1185 og restaurering ref. 453 Thisted Kommune: Holmgård Mølle Å, spærring AAL-1185 og restaurering ref. 453 FORUNDERSØGELSE AF HOLMGÅRD MØLLE Å, SPÆRRING AAL-1185 OG RESTAURERING REF. 453, PROJEKT 1 - SYDTHY Rekvirent Rådgiver Thisted

Læs mere

Forundersøgelse af spærring i Klitmøller Å AAL-1126

Forundersøgelse af spærring i Klitmøller Å AAL-1126 Thisted Kommune Forundersøgelse af spærring i Klitmøller Å AAL-1126 FORUNDERSØGELSE AF PROJEKT TIL FJERNELSE AF SPÆRRING I FORBINDELSE MED KRAFTIGT FALD I KLITMØLLER Å. Thisted Kommune Forundersøgelse

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Mellembæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Mellembæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Mellembæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Dalsgård Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Dalsgård Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Dalsgård Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Bøgholt Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Bøgholt Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Bøgholt Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Limfjord Nord Vandopland: 1.2 Limfjorden Indsatser ref. nr.: Februar 2016 Revideret juni 2016 Spærringer: RIN-00288, RIN-00291, RIN-00293, RIN-00298, RIN-00308, RIN-00309,

Læs mere

Thisted Kommune Sundby Å/Fald Bæk, Spærring AAL-1271 og restaurering ref. nr. 555

Thisted Kommune Sundby Å/Fald Bæk, Spærring AAL-1271 og restaurering ref. nr. 555 Thisted Kommune Sundby Å/Fald Bæk, Spærring AAL-1271 og restaurering FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å/FALD BÆK. REF. NR. 555, SAMT SPÆRRING AAL-1271 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur-

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk

Til de høringsberettigede. Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk Til de høringsberettigede Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev Vandløbsrestaurering i Kvitbæk Baggrund Favrskov Kommune

Læs mere

Genåbning af rørlægning i Søn- dermosebækken

Genåbning af rørlægning i Søn- dermosebækken Næstved Kommune Genåbning af rørlægning i Søn- dermosebækken FORUNDERSØGELSE FOR INDSATS NYK2390 Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Center for Miljø og Natur Team Jord og Vand Rådmandshaven 20 4700 Næstved

Læs mere

Frederikshavn Kommune Krogens Møllebæk, genåbning af rørlagt strækning, indsats AAL-640

Frederikshavn Kommune Krogens Møllebæk, genåbning af rørlagt strækning, indsats AAL-640 Frederikshavn Kommune Krogens Møllebæk, genåbning af rørlagt strækning, indsats AAL-640 FORUNDERSØGELSESRAPPORT Rekvirent Rådgiver Frederikshavn Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhus Allé 100 9900

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Lund Bæk Vandplan: Vandområdeplaner 2015-2021 Vandområde nr: o7095 Hovedvandopland: 1.2 Limfjorden Fiskeristyrelsen/Landbrugsstyrelsen journal nr. 17-0258017 Nov. 2018

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Krustrup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Krustrup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Krustrup Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853)

24a HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) 1y HVORSLEV BY, HVORSLEV (790853) Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Pos Fav Lan Sko 838 Tlf. 8964 1010 Tlf. favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk fav ww Høringsbrev Vandløbsrestaureringsprojekt

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00212

FORUNDERSØGELSE RIB-00212 FORUNDERSØGELSE RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Juli 2016 Forundersøgelse RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Projektering

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Sønderlev Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Sønderlev Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Sønderlev Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Dover Mølle Å rørlægning AAL og udlægning af sten/grus mm. ref. 466

Dover Mølle Å rørlægning AAL og udlægning af sten/grus mm. ref. 466 Thisted Kommune Dover Mølle Å rørlægning AAL- 1194 og udlægning af sten/grus mm. ref. 466 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR UDLÆGNING AF GRUS/STEN OG FJERNELSE AF RØRLÆGNING I DOVER MØLLE Å, ID: AAL-1194

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 28. november 2018 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Bøllingsø Kanal (st. 140-160 m) Karup Å Sammenslutningen (KÅS)

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Bjørnsbæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Bjørnsbæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Bjørnsbæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den

Læs mere

Fra faunaspærring til. Faunapassage. En guide til bedre tilstand af vores vandløb. Af Emil Blichfeldt, Flemming Nygaard Madsen og Torben Sune Bojsen

Fra faunaspærring til. Faunapassage. En guide til bedre tilstand af vores vandløb. Af Emil Blichfeldt, Flemming Nygaard Madsen og Torben Sune Bojsen Fra faunaspærring til Faunapassage En guide til bedre tilstand af vores vandløb Af Emil Blichfeldt, Flemming Nygaard Madsen og Torben Sune Bojsen Du kan læse om: Styrt Rørunderføringer Stryg Omløbsstryg

Læs mere

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1 Til Høringsberettigede 28-06-2016 Sagsnummer.: 16/18937 Sagstype: KLE: 06.02.10 Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Læs mere

Revideret projektforslag. til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Svendborg Kommune

Revideret projektforslag. til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Svendborg Kommune Revideret projektforslag til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, April 2015 Revideret projektforslag til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Udarbejdet af: Natur og Klima

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Villerup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Villerup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Villerup Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st. 5825 m og st. 5950 m Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandområdeplan-projekt: Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 16-0150295 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00343 Projektet består af: Ref.

Læs mere

Forundersøgelse og detailprojektering af rørlægning i Trædholm bæk AAL-4447

Forundersøgelse og detailprojektering af rørlægning i Trædholm bæk AAL-4447 Thisted Kommune Forundersøgelse og detailprojektering af rørlægning i Trædholm bæk FORUNDERSØGELSE SAMT DETAILPROJEKTERING AF FJERNELSE AF RØRLAGT STRÆKNING I TRÆD- HOLM BÆK,, PROJEKT 10. Thisted Kommune

Læs mere

1: Horsens Kommune er projektejer og SKAL skabe kontinuitet (fri passage) i Gudenåen ved Vestbirk Camping:

1: Horsens Kommune er projektejer og SKAL skabe kontinuitet (fri passage) i Gudenåen ved Vestbirk Camping: 1: Horsens Kommune er projektejer og SKAL skabe kontinuitet (fri passage) i Gudenåen ved Vestbirk Camping: Kravet står i Bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter ( 5 og bilag 1, se

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

VEJLEDNING August 2013

VEJLEDNING August 2013 VEJLEDNING August 2013 Tilskud til erstatning i forbindelse med vandløbsrestaurering Efter vandløbslovens 37, stk. 4, har enhver, der lider tab som følge af vandløbsrestaurering, ret til erstatning. I

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ansøgningsskema

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ansøgningsskema Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Miljøministeriet Naturstyrelsen Marts 2013 Ansøgningsskema om tilskud til forundersøgelser af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Baggrund Skarum Å er et ca. 9.300m vandløb beliggende omtrentligt midt på mors. Skarum Å løber fra udspringet syd for Bjergby mod øst indtil udløbet i

Læs mere

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.00-P24-3-16 Ref.: Jens Peter Neergaard Direkte tlf. 97113623

Læs mere

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Aabenraa Kommune 2017 Kultur, Miljø og Erhverv Juli 2017 Byg, Natur & Miljø Journal nr.: 17/19610

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken

Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Skelbækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. oktober 2015 søgt om godkendelse til at skabe fri faunapassage

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 1: Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Formål med projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 1 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE... 4 2.1.1 Matrikler...

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering

UDKAST. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering Maj 2016 UDKAST Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering I medfør af 37, stk. 2 og 5, i lov om vandløb, jf. lovbekendtgørelse nr. 1579 af 8. december

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering

UDKAST. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering UDKAST Januar 2019 Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering I medfør af 37, stk. 5, i lov om vandløb, jf. lovebekendtgørelse nr. 127 af 26. januar

Læs mere

Thisted Kommune. Restaurering i Klitmøller Å - Ref. nr. 600 FORUNDERSØGELSE AF PROJEKT TIL RESTAURE- RING AF EN METER STRÆKNING I KLITMØLLER Å.

Thisted Kommune. Restaurering i Klitmøller Å - Ref. nr. 600 FORUNDERSØGELSE AF PROJEKT TIL RESTAURE- RING AF EN METER STRÆKNING I KLITMØLLER Å. Thisted Kommune Restaurering i Klitmøller Å - Ref. nr. 600 FORUNDERSØGELSE AF PROJEKT TIL RESTAURE- RING AF EN 2.675 METER STRÆKNING I KLITMØLLER Å. Thisted Kommune Restaurering i Klitmøller Å - Ref. nr.

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Forundersøgelse af restaurering i Svingelbjerg Bæk

Forundersøgelse af restaurering i Svingelbjerg Bæk Forundersøgelse af restaurering i Svingelbjerg Bæk Teknisk- og ejendomsmæssig forundersøgelse Dato : 17-11-2014 Sagsnr. : 106233 Version : 1.0 Projektleder : EAKR Udarbejdet af : HERO, ANGA, EAKR Godkendt

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Grårup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Grårup Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Grårup Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_d Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_d Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_d Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8031_d, der er 6,784

Læs mere

Projekt Fjernelse af stemmeværk ved udløb fra Krat Sø, Varde

Projekt Fjernelse af stemmeværk ved udløb fra Krat Sø, Varde Projekt Fjernelse af stemmeværk ved udløb fra Krat Sø, Varde SEPTEMBER 2016 REVIDERET OKTOBER 2016 Bortskyllet stemmeværk/rørforbindelse Dæmningsbrud Krat Sø november 2015 Krat Sø november 2015 Indløb

Læs mere