mød os klik ind tilmelding se skolen 26 rundvisning vil du vide mere Lige midt i...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mød os klik ind tilmelding se skolen 26 rundvisning vil du vide mere Lige midt i... www.facebook.com/aalborgsph"

Transkript

1 AALBORG LUFTHAVN thistedvej S LINDHOLM forbindelsesvejen MOD FREDERIKSHAVN hjørringvej AALBORG VESTBY skelagervej strandvejen S hasserisvej annebergvej Lige midt i......aalborg med byens puls. 28 hobrovej vesterbro AALBORG MIDTBY S over kæret AALBORG HOVEDBANEGÅRD AALBORG 27 sønderbro østerbro th. sauers vej sohngårdsholmsvej østre alle humlebakken mød os rundvisning klik ind tilmelding vil du vide mere se skolen 26 MOD NIBE ny nibevej AALBORG STORCENTER hobrovej MOD ÅRHUS VEST NORD #aalborgsportshøjskole SYD ØST Annebergvej 55 DK-9100 Aalborg T:

2 Sport på højskole eller høj på sport? Du er kommet til det rette sted. På Aalborg Sportshøjskole laver vi højskole med sporten som omdrejningspunkt. Du vil komme til at møde undervisere, der er blandt landets og verdens bedste, og som er klar til at lære fra sig. Sportshøjskolen er bygget op omkring to forskellige skoler, Trænerakademiet og Sportsakademiet. I begge skoler har du mulighed for at uddanne dig til træner og instruktør indenfor en række idrætsgrene. Inden du starter dit højskoleophold vælger du et hovedfag, hvis du skal gå på Trænerakademiet, eller et speciale A fag hvis du skal gå på Sportsakademiet. Herudover har du selv mulighed for at vælge fag som valgfag, eftermiddagsfag og unikke muligheder som coachuddannelse eller rejselederuddannelse. Der er også fag, som er obligatoriske, og som vi har valgt for dig. Det er fag, der afspejler højskolernes hovedsigte, og som har med samfundet, kulturen og historien at gøre. Det er fag, der vil give dig en god ballast som menneske, og som vil udfordre dig og dit syn på verden. Det særlige ved højskolen er det forpligtende fællesskab. Vi lever sammen døgnet rundt, og der er ikke mange muligheder for at udfolde sit privatliv. Eleverne bor i lejligheder, 3 eller 4 sammen, og du vil møde unge fra andre dele af Danmark og Norden. Men bare rolig, de er lige så tossede med sport som du er, mød nye mennesker // intenst samvær // adrenalinkick // dit ophold // Du skal tage på højskole, hvis du har teamspirit eller gerne vil have det! Du skal tage på Aalborg Sportshøjskole, din træning // dine venskaber så det skal nok blive interessant. din udvikling! dine venskaber! din træning! dit ophold! hvis du er til sport, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem, og den typiske højskoleelev hos os sparer ikke på kræfterne. Vi skal nok udfordre jer, men vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til jer. Det er elevernes højskole, og eleverne er medspillere på deres eget ophold. Det kræver engagement, og det forventer vi, at du har. Der vil foruden fantastisk undervisning være køkkentjanser, områder at gøre rent, service at stille på plads efter brug, diskussioner om at komme til tiden og oprydning efter fest. Har du mod på både det sure og det søde så pak en taske og kom af sted, du vil ikke fortryde det.

3 Derfor lover vi eleverne Lige midt i......aalborg med byens puls. Aalborg Sportshøjskole er en privat, selvejende og det bevirker, at vi må udvise tolerance og institution, der drives indenfor rammerne af smidighed overfor hinanden, men også at vi højskoleloven. Formålet med Aalborg gensidigt får inspiration og oplevelser. Skolens Sportshøjskole er, at tilbyde en alsidig undervisning placering gør også, at der inden for en lille radius er indenfor idrætslige og almendannende fagområder. mange forskellige idrætsforeninger, som giver dig Højskolen sigter bl.a. mod at uddanne trænere og store muligheder for aktiv udfoldelse i din fritid. instruktører til foreningsarbejdet, både for bredden og eliten. Aalborg Sportshøjskole er en højskole for ansvarlige unge, og det betyder, at her er der frie forhold. Men Aalborg Sportshøjskole er placeret midt i Aalborg, det er frihed under ansvar. Alle skal aktivt medvirke blot 900 meter fra centrum og lige overfor Aalborg til at skabe et åbent og inspirerende miljø, som både Stadion, hvor vi i undervisningen benytter fremmer fællesskabets muligheder og respekterer stadionhallerne, springhallen og svømmehallen. den enkeltes særpræg. Der skal i dagligdagen være Det betyder, at vi lever tæt sammen med andre, plads til faglig fordybelse og engagement. en faglig god undervisning, der er præget af engagement at vi vil bidrage til at skabe et positivt og inspirerende miljø på skolen gennem åbenhed og gensidig tillid...alt indenfor rækkevidde Ved en så central placering af skolen giver det også mange muligheder for eleverne, når man har fri fra undervisningen. Bl.a. Aalborgs mange butikker, musik, kulturliv, nattelivet og al byens øvrige liv. Det giver desuden også mulighed for, at komme frem og tilbage til sin hjemby med gode offentlige transportmuligheder og med en lufthavn under 8 km fra skolen. Kristiansand Oslo Larvik Hirtshals Gøteborg Frederikshavn Aalborg Ebeltoft Århus Sjællands Odde 900 meter fra Aalborg centrum Men til gengæld forventer vi at du er indstillet på at udnytte de muligheder, vi kan tilbyde dig i såvel undervisning, som fælles Aalborg er desuden en stor uddannelsesby med mange unge mennesker, som ses Odense Kalundborg København fritidsaktiviteter tydeligt i gadebilledet, på at du vil bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever byens mange caféer, Jomfru og skolens medarbejdere samt øvrige brugere på stedet Ane Gade og koncertsteder.

4 Et ophold på Sportsakademiet kan vare 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger. Du kan vælge, hvor længe du vil være her Målret din fremtid på Aalborg Sportshøjskoles Badminton Cross Fitnessholdtræner Fitness personlig træner Håndbold Outdoor Politi Ridning Vælg mellem følgende speciale A fag portsakademi at mærke suset......ved en særlig udfordring. At føle adrenalinet banke rundt i kroppen. Kender du det og ku du tænke dig at opleve det flere måneder i træk? Sportsakademiet på Aalborg Sportshøjskole er tilrettelagt specielt for dig, der vil mærke suset af adrenalin. Her opdager du, hvad du kan og hvem du er. Du møder nye udfordringer og finder uopdyrkede muligheder. Sportsakademiet er for dig, der har interesse for sport eller ønsker at blive politibetjent. Du behøver ikke være supersportsudøver, på Sportsakademiet er der nemlig plads til alle uanset erfaring og niveau men der er ingen tvivl om, at du ta r forandret derfra. Du bli r bedre til sport, mere vidende, du vokser som menneske, og du vil ha et rigtig godt udgangspunkt, når du skal møde de udfordringer, som livet senere hen gi r dig. Sportsakademiet - Basisår til din uddannelse og dit liv - Tag 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger på Sportsakademiet. Derudover har du mulighed for, at tage en instruktøruddannelse gennem et speciale B fag, dog skal du som minimum vælge et højskoleophold på 18 (efteråret) eller 24 uger (foråret), for at få uddannelsen. Speciale B faget giver dig mulighed for at arbejde i dybden med et idrætsfag ved siden af dit speciale A fag. På næste side kan du se hvilke fag du kan vælge på Sportsakademiet og hvordan du kan sammensætte dit højskoleophold gennem valgfag, eftermiddagsfag, unikke muligheder og de obligatoriske studieture. ugeskema for Sportsakademiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Speciale A fag Dilemma / foredrag Eftermiddagsfag Fælles fag Speciale B fag Demokratisk Forum Morgenmad Morgensamling Fælles fag Speciale A fag Frokost Idrætsledelse og personlig coaching Aftensmad Speciale B fag Valgfag Eftermiddagsfag Åben hal Unikke muligheder Åben hal Højskoleaften Morgensamling Ugen der gik Valgfag Speciale A fag Skema eks.

5 SPECIALE A FAGENE indeholder en lang række af muligheder indenfor overskriften og er målrettet dig der ønsker: at forberede dig til dit kommende studie at udforske et bestemt fagområde - eller bare er bidt af det at dyrke bestemte sportsgrene at erhverve dig en lang række livskompetencer at få en suveræn social oplevelse eller rettere sagt - brænder for at komme på en sportshøjskole - der har et højt fagligt niveau med nogle perfekte rammer til at udfolde sig i. Hvornår tilbydes speciale A fagene Periode 1, efteråret Periode 2, efteråret Periode 3, foråret Periode 4, foråret Badminton Cross Fitnessholdtræner Håndbold Outdoor Politilinjen Ridning Badminton Cross Fitnessholdtræner Håndbold Outdoor Politilinjen Ridning Badminton Cross Fitness personlig træner Outdoor Politilinjen Ridning august indtag oktober indtag januar indtag marts indtag Badminton Cross Fitness personlig træner Outdoor Ridning SPECIALE B FAG Som elev på Sportsakademiet skal du, foruden dit speciale A fag og valgfag, vælge et speciale B fag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Dit speciale B fag fylder 6 timer om ugen på skemaet, hvilket betyder, at du efter endt ophold, har mulighed for at stå med et instruktørbevis, indenfor det område du har valgt at beskæftige dig med. Fælles for samtlige kurser er, at man ikke forpligter sig til at tage den afsluttende evalueringsprøve med henblik på at få sit trænerbevis. Denne beslutning er individuel, og man kan sagtens deltage i et helt forløb, og tilegne sig viden til eget brug, hvis ikke man har ambitioner om at skulle fungere som træner eller instruktør efterfølgende. Fælles for kurserne er også, at ALLE kan deltage, uanset forudgående erfaringer og kvalifikationer. Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves at du starter på august optaget, som varer 18 uger, eller januar optaget, som varer 24 uger. Hvornår tilbydes speciale B fagene Periode 1, efteråret Periode 2, efteråret Periode 3, foråret Periode 4, foråret Holdcycling Proaktivist / teambuilding Riders fitness Styrketræning Holdcycling Proaktivist / teambuilding Riders fitness Styrketræning Håndbold Klatring Styrketræning / bodytoning Håndbold Klatring Styrketræning / bodytoning >> Opholdet på Aalborg Sportshøjskole har været en oplevelse for livet! I løbet af året har vi både opnået faglige såvel som sociale kompetencer, som vi kan bruge resten af livet. Det fede ved skolens sociale liv er, at på trods af vores menneskelige forskelligheder så har vi EN ting tilfælles - nemlig kærligheden for sporten. Det gjorde at vi blev rystet sammen, ja vi var mere eller mindre en STOR familie. << Louise Thorup >> På Aalborg Sportshøjskole er der en god blanding mellem hyggeligt socialt liv og en faglig udfordring. Der er mange kompetente lærere og andre sportsinteresserede elever, hvilket gør sportsmiljøet perfekt og giver nogle super oplevelser. << Jacob B. Hansen

6 42 ugers uddannelse med fokus på din fremtid som træner BLIV diplomtræner på Aalborg Sportshøjskoles Badmintontræner Fitnesstræner Håndboldtræner Outdoor leader Ridetræner Styrketræner Vælg mellem følgende hovedfag TRÆNERakademi Trænerakademiet en etårig diplomtræneruddannelse tilrettelagt specielt for dig, der vil være træner eller instruktør på eliteniveau. Målet er at udvikle og uddanne dig til team- og personlig træner på et idrætsfagligt højt niveau og give dig gode kvalifikationer med et bredt sigte. Opholdet på Trænerakademiet styrker dine evner inden for både det teoretiske og praktiske omkring din idræt. Evner, som kan lede frem til en karriere som træner i både ind- og udland. Uddannelsen til træner på eliteniveau giver dig udsigt til en dynamisk hverdag, hvor du bruger din viden til at skabe resultater for andre mennesker. Du lærer dem om idræt og følger dem på deres vej til toppen. Trænerakademiets uddannelse anerkendes af såvel idrættens forskellige specialforbund som Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Elitetræneruddannelsen er sammensat af et hovedfag og en række fællesfag. Fælles for alle hovedfagene er, at alle uddannelserne er opbygget efter danske såvel som internationale principper. Dvs. du kan opnår en DIF - diplomtræner 3 uddannelse. Dertil kommer naturvidenskabelige og humanistiske projektuger med fokus på studieteknik samt skriftlig og mundtlig fremlæggelse af projekter. ugeskema på trænerakademiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Hovedfag Dilemma / foredrag Eftermiddagsfag Fælles fag Demokratisk Forum Morgenmad Morgensamling Grundtræning Hovedfag Frokost Idrætsledelse og personlig coaching Aftensmad Fælles fag Valgfag Eftermiddagsfag Åben hal Unikke muligheder Åben hal Højskoleaften Morgensamling Ugen der gik Valgfag Hovedfag Skema eks.

7 Du undervises ikke af hvem som helst Betina Møgeltoft Christiansen, forstander Betina er cand.scient i idræt og psykologi og er også uddannet lærer. I fritiden folder Betina sig ud som basketballspiller. janes beretning Jeg kommer oprindeligt fra Holstebro og dyrkede meget fitness i hverdagen, og tilfældigvis faldt jeg over Aalborg Sportshøjskole på internettet. Jeg valgte at begynde på højskolen, først og fremmest fordi træningen var utrolig spændende, og jeg ville gerne vide mere. Derudover ville jeg gerne læse idræt, men følte mig ikke helt klar efter gymnasiet og ville gerne have en basisviden indenfor anatomi og fysiologi, inden jeg skulle søge ind på uni. Jeg opsøgte også højskolelivet for at blive mere udadvendt og mere social. Ann Mertz, ridning Ann er ansvarlig for skolens ridelinjer på både Sportsakademiet og Trænerakademiet. Ann er aktiv rytter, rideinstruktør, stævnekoordinator og distriktsformand. Claus Poulsen, badminton Claus er tidligere ass. landstræner for det Danske badmintonlandshold og har deltaget ved OL i 2004 og 2012, som træner for Danmark. Derudover har Claus også været Landstræner for det hollandske og australske landshold. Selve opholdet har været helt specielt for mig. Jeg havde nogen fantastiske erfarne lærere og en forstander, der hjalp mig med at blive bedre og tro på, at, jeg kan hvad jeg vil. Udover mange timer med teori og praktisk, har jeg undervejs oplevet mange andre spændende ting. Jeg har været på adventuretur to gange og fået afprøvet mine grænser. Derudover har jeg taget dykkercertifikat og har dykket på LaSanta og i Norge med nogle fantastiske mennesker. Dette har nok været nogle af de bedste og mest grænseoverskridende oplevelser, jeg har gjort under mit ophold i Aalborg. Gitte Møller, fitness Gitte er ansvarlig for skolens fitnesslinjer på både Sportsakademiet og Trænerakademiet. Udover fintess dyrker Gitte også styrketræning, skiløb, MTB og landevejscykling. Karen Brødsgaard, håndbold Karen er tidligere Dame A landholdesspiller i håndbold Karen har bl.a. fået følgende medaljer til Danmark: EM-guld i 2002, OL-guld i 2000 og Udover det, blev jeg uddannet rejseleder. Dvs. jeg har fået meget mere end min instruktøruddannelse. Løbende under uddannelsen har jeg været i praktik som løbetræner, personlig træner, seniortræner og spinning instruktør, så jeg har virkelig fået noget erfaring undervejs og har haft med en bred gruppe mennesker at gøre. Efter mit ophold føler jeg mig nu klar til at søge ind på universitet, fordi jeg ved, jeg kan gennemføre forløbet, men som sagt skal jeg ud og se verden inden, mens jeg stadig er ung. Efter opholdet ved jeg, at træning og det at videregive min viden til andre er min passion, og det jeg skal arbejde videre med. Jeg har efterfølgende fået arbejde som instruktør i mit tidligere fitnesscenter i Holstebro. Efter opholdet er jeg blevet klogere på mig selv, mere udadvendt og har fået større selvtillid. Jeg kan hvad jeg vil nu, og nu tror jeg også på det! Det bedste af det hele har været at få nogle fantastiske venner undervejs, venskaber for livet. Takket være dem har jeg haft et fantastisk ophold på Aalborg Sporthøjskole. Kim Jensen, outdoor Kim er uddannet havkajakinstruktør, kanoinstruktør, klatreinstruktør, windsurfinginstruktør, MTB-instruktør og snowboardinstruktør. Derudover er Kim tidligere ass. landstræner for Dame A landsholdet i håndbold. Kim Lynge, styrke Kim har tidligere været landstræner i vægtløftningog styrkeløft og er nok den person i Danmark der ved mest om styrke træninig. Kim har deltaget ved OL en enkelt gang. Janes beretning fitnessinstruktør Thomas Bentsen, politi Thomas er til daglig hovedansvarlig for skolens superspændende politilinje, hvor Thomas underviser i fysisk træning, kampsport og selvforsvar samt dansk og engelsk. Tina Jørgensen, Cross Tina er uddannet Idræts,- dansk- og hjemkundskabslærer og står bl.a. for skolens Crosslinje. Derudover har Tina danset sportsdans i 17 år og er også klatreinstruktør.

8 Hall SPH-Gym 800 m2: Styrke- og fitnesscenter, 3 km fra skolen. centret har fokus på elitetræning og motionstræning Klarup Ridecenter 15 km fra skolen Hal 2 hal 1 Klatrepæl gymnastiksal spisesal biograf Klatrepæl, hovedbygningen, gymnastiksal, spinning, elevlejligheder m.m. bålplads springhal med springgrav til diverse faste opstillinger til Idrætsgymnastik FACILITETER svømmehal 300 meter fra skolen med 25 meter bassin, 1 m og 3 m vipper og varmtvandsbassin Hal 1, hal 2 og springhal Aalborg Sportshøjskole råder over en række moderne faciliteter, som er beliggende tæt på skolen Aalborg Stadion svømmehal

9 Om opholdet på skolen Mit navn er Monica, og jeg gik på Aalborg Sportshøjskoles politilinje. Jeg har altid haft en stor drøm om at komme ind til politiet, men jeg var meget i tvivl, om jeg kunne klare optagelsesprøverne. Da jeg godt vidste, at min fysiske form ikke var den bedste, og at grammatik ikke var min stærkeste side, valgte jeg at tage et halvt år på højskole for at forberede mig, og jeg valgte Aalborg Sportshøjskole, da jeg havde hørt rigtig meget positivt om den. Det var en af de ting, jeg syntes, var helt vildt fedt, for det gjorde, at man gav sig 110 % i undervisningen og virkelig havde lyst til at lære nye ting. Alt i alt har mit ophold på Aalborg Sportshøjskole været helt fantastisk, og en oplevelse jeg ikke vil have været foruden. Jeg har fået rykket mange personlige grænser og er blevet presset både fysisk og psykisk. kosten på skolen Vi har arbejdet med problemstillingen hvordan man kan påvirke elevers bevidsthed til at omfavne og bruge økologiske tiltag i den enkeltes træning og hverdag. Signalet vi har ønsket at sende er, at vi drager omsorg for vores elever, ikke bare gennem Danmarks højest faglige undervisning, men også gennem kosten. Et af kernepunkterne i det sunde madvalg er økologien. I Køkkenet på Aalborg Sportshøjskole har vi derfor udformet et par simple retningslinjer, der er hjørnesten for køkkenets virke. Retningslinjer for indførelse af økologi på Aalborg Sportshøjskole Maden skal laves fra bunden Maden skal være varieret, farverig og uden brug af tilsætningsstoffer Hjørnestenene er gode proteinkilder, frugt, fuldkorn og sunde fedtstoffer Grøntsager tilberedes formels rå eller ved så lidt varme som muligt Vi producerer dagligt brændstof til glæde og gavn for elever og kolleger. Derfor serverer vi udelukkende sund og sansemættet mad. Ved at vælge økologi frem for konventionelle producerede råvarer - opnår vi et mere ærligt og rent produkt, uden tilsætningsstoffer, vækstfremmere og anden kunstig madsminke. Skolen i sig selv er helt fantastisk. Det er en skole hvor der er plads til alle, og hvor sporten er i centrum. Da jeg startede på skolen, troede jeg ikke, at man ville komme så tæt på folk, som man gjorde. Men efter kort tid kunne man allerede mærke, hvordan sammenholdet på skolen blomstrede. Sammenholdet på skolen var helt specielt og unikt, og jeg fik en masse superfede oplevelser, som jeg altid vil huske. Lærerne på skolen er også noget helt specielt. Jeg har aldrig været på en skole, hvor lærerne brænder så meget for det de laver, og samtidig har så meget erfaring og viden indenfor deres fag. Undervisning på politilinjen, har uden tvivl været skyld i at jeg er blevet rustet til at klare politiets optagelsesprøver, som jeg på nuværende tidspunkt har bestået, og nu kun er et lægetjek fra at komme i puljen. Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle dem, som gerne vil rykke nogle personlige grænser, komme i super form og få en oplevelse for livet. Og til alle jer som går med en drøm om at komme ind til politiet kan jeg kun sige: Vælg politilinjen, for I får en masse fede oplevelser, hård træning og I vil få en masse gode redskaber til at kunne klare optagelsesprøverne. Monica B. Jensen, politilinje På Aalborg Sportshøjskole serverer vi 6 måltider fordelt således: Morgenmad Mellemmåltid Middag (varm mad) Mellemmåltid Aftensmad (kold buffet) Mellemmåltid

10 flyv mod nye højder sammen med Aalborg Sportshøjskole Hvordan skal jeg bo? Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, er du indlogeret i skolens elevbygning Anneberghus. Anneberghus er placeret lige ved siden af skolens hovedbygning og rummer 50 meget store, lyse og pæne værelser, hvor du bor sammen med to eller tre af dine skolekammerater. Værelserne er mellem 35 og 50 kvadratmeter store og består af en lille entre, et stort værelse, et toilet og et tekøkken. Der er store baderum i kælderen. I kælderen finder du ligeledes saunaer, vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum. hovedbygningen elevlejligheder >> Aalborg Sportshøjskole giver nogle fantastiske oplevelser, både sportsmæssigt og socialt, og der er altid nogle meget kompetente og skønne undervisere bag en, som virkelig brænder for deres job. << Mathilde Bjørn Olesen

11 Støtte til højskoleophold Kan du nikke genkendende til et eller flere af spørgsmålene - og er du mellem 17½ og 25 år, så har vi et tilbud til dig! Mentorordningen er for unge mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Som led i en uddannelsesplan (udarbejdet i samarbejde med UU-vejleder) tilbydes et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse. Som mentorelev har du mulighed for at få et ophold på højskolen til nedsat pris. Kommunalt tilskud til højskoleophold Der skelnes mellem personer over 18 år, der: 1. Ikke modtager ydelser i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsespolitik (LAB) eller Serviceloven 2. Modtager ydelser i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) eller Serviceloven Ad. 1. Kommunen kan vælge at yde fuld eller delvis støtte til deltagelse i et højskoleophold, som led i en forebyggelsesindsats eller som en kvalificering til at påbegynde en ordinær ungdomsuddannelse. Det kan fx være kombinationsprojektet eller mentorplads som primært er for unge under 25 uden ungdomsuddannelse. Tag fat i din UU-vejleder for at høre hvad din kommune kan tilbyde dig. Unge ledige under 30, der ikke har gennemført eller umiddelbart kan gennemføre en ungdomsuddannelse Er du ledig og under 30 år gammel, og har ikke gennemført en ungdomsuddannelse, kan du muligvis komme på et højskoleophold, som en del af en EGU. Det første skridt for dig vil være, at kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i din kommune. Om UU vil være med til at sende dig på højskole som en del af en EGU, afhænger 100 % af din kommune. Det eneste du derfor kan gøre for, at finde ud af om din kommune vil hjælpe dig på højskole er at tage kontakt til UU enten direkte eller igennem din rådgiver på jobcentret. Din kommune kan vælge at betale for højskolens egenbetaling, og du vil være berettiget til skoleydelse. Kost og logi vil være på den unges bekostning. Mentorordningen Har du lyst til : at starte på en uddannelse, men mangler lige det sidste skub? at blive bedre fagligt? personlig og faglig afklaring? Trænger du til: at prøve noget helt andet? Trænger du til ny energi, men går allerede på en ungdomsuddannelse? Ad. 2. Unge på kontanthjælp Er du på kontanthjælp kan du søge om at komme på højskole som en del af din uddannelses- eller handlingsplan. Mulighederne er vidt forskellige fra kommune til kommune. Derfor er din bedste mulighed at kontakte din rådgiver ved jobcentret for at høre, hvad din kommune kan tilbyde dig. Du skal stadig være aktiv jobsøgende under opholdet på højskolen. Andre ledige Du kan søge om uddannelsesgodtgørelse som et led i en handlings eller aktiveringsplan. Dagpengeydelsen under opholdet vil være 100 %. Er du under 25 år kan du få 50 procent af dagpengesatsen under et højskoleophold. Det skal afvikles inden for det første halve år af ledighedsperioden. Du må dog ikke selv have sagt dit job op. For begge grupper gælder det, at jobcentret eller anden aktør kan vælge at betale dele af egenbetalingen og lade det indgå i vedkommendes handlings- eller aktiveringsplan. Hør nærmere på det lokale jobcenter. Revalidering/omskoling Der kan ydes støtte til højskoleophold, som er led i en forrevalidering, omskoling eller en fastlagt erhvervsplan. Der kan ydes hjælp til nødvendige uddannelsesudgifter. Hør nærmere på det lokale jobcenter. Legater Det kan være svært at finde legater, men et rigtig godt sted at starte er Vejviser til legater og fonde eller Legathåndbogen begge vil kunne findes på dit lokale bibliotek eller kig mere på Forsvarets civiluddannelse Forsvarets civiluddannelse (cu) giver ansatte med korttidstjeneste mulighed for at uddanne sig på skolens Sportsakademi og Trænerakademi. Uddannelsen kan være med til at lette overgangen fra forsvaret til erhvervslivet.

12 Tilmeld dig til skolen, og det meste er klaret for dig. Mød op til timerne, som kompetente undervisere har forberedt, gå i spisesalen hvor vores kokke har lavet lækker mad til dig. Rengøringsassistenten fjerner dine brugte kaffekopper og pedellen skifter dine sprungne pærer. Stop, stop, stop, stop, stop, stop! Det er let at være på højskole, men ikke så let. Vores kokke laver fantastisk mad, men du skal selv vaske op og gøre rent. Du skal bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever og du skal deltage i al undervisning. Sportshøjskolens lærere er superkompetente, men de stiller også krav til dig. Du kommer blandt andet til at afprøve underviserrollen, og så fjerner du lige selv din kaffekop, så er du sød! Du har sikkert stadig uafklarede spørgsmål og vi har sikkert heller ikke det hele med, da vi har så mange ting, vi gerne vil fortælle dig. Så uanset om du er ude efter en internationalt anerkendt træneruddannelse på Trænerakademiet, eller om du trænger til et pusterum med masser af sport på Sportsakademiet, så er vi sikre på at et ophold på Aalborg Sportshøjskole vil være noget for dig. SKAL VI VÆRE VENNER? Find Aalborg Sportshøjskole på Facebook Som du kan se på vores hjemmeside, er der mange måder at prøve sig selv af på her hos os. Sport, rejser, mødet med mennesker fra de Nordiske lande, og så selvfølgelig Aalborg by, hvor du finder alle de sjove og interessante tilbud. Danmarks mest kompetente lærere står klar til at tage imod dig, også hvis du har lyst til at besøge os, inden du beslutter dig for et ophold. Så tag din kæreste, dine venner eller mor og far med en tur til Aalborg, så skal vi vise dig, hvad vi har at byde på. Men du skal vide én ting, at tilbagemeldingerne fra tidligere elever er helt entydige Det bedste ved højskolen er fællesskabet, og det mest udfordrende ved højskolen er fællesskabet. Scan med din mobil

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015 splan / KursusCenter Struer August 2015 December 2015 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgruppen, 16 år og op efter. Vi driver sundhedskurser inden for

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Foto: Andreas Merrald

Foto: Andreas Merrald Foto: Andreas Merrald DIF Diplomtræner NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det

DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF Diplomtræner: NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk.

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk. Tilbudsfag 2012-13 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk 3 t Fransk 3 t. Fysik/Kemi Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk såsom læsetræning,

Læs mere

[ out of office ] Kompetence-TRÆNINGSPLADS for erhvervslivet

[ out of office ] Kompetence-TRÆNINGSPLADS for erhvervslivet [ out of office ] Kompetence-TRÆNINGSPLADS for erhvervslivet Flyt jer fysisk og ryk mentalt Få inspiration og opnå værdifuld læring til et nyt og forbedret teamwork på arbejdspladsen. Styrk jeres evner

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere 2013 Livsstilskursus for jeres medarbejdere Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE

DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2013: 9,8 UD AF 10 C SCOACHINGREJSE NOGLE REJSER, NOGLE UDDANNER SIG, ANDRE GØR BEGGE DELE! Dansk Studie Center har specialiseret

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Tag på Bornholms Højskole

Tag på Bornholms Højskole Bornholms Bornholms Erhvervsskole UU Bornholm Tag på Bornholms og bliv klar til en erhvervsuddannelse Tilbud til dig mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse. HØJSKOLE Brug højskolen som et led i en

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2015 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Idrætsgymnasiet på Viborg Katedralskole Idrætsgymnasiet Viborg Katedralskole giver dig mulighed for at kombinere sport og uddannelse. På Idrætsgymnasiet er

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 STU - Dyr og Landbrug Præsentation af værkstedet STU Landbrug og dyr: På værkstedet Dyr og Landbrug får du mulighed for at arbejde med både dyrepasseropgaver og landbrugsopgaver.

Læs mere

Danmarks Rulleskøjte Union. Træneruddannelser Fitness & speedskating

Danmarks Rulleskøjte Union. Træneruddannelser Fitness & speedskating Danmarks Rulleskøjte Union Træneruddannelser Fitness & speedskating Niveau I Niveau II Kursusstart efterår 2010 Information Idrætsudøvere - uanset alder og niveau stiller krav om et højt fagligt niveau

Læs mere

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Skydning på ihå. De Danske Skytteforeninger, i samarbejde med Idrætshøjskolen i Århus, tilbyder nu skydelinjen på skolen fra efteråret 2012.

Skydning på ihå. De Danske Skytteforeninger, i samarbejde med Idrætshøjskolen i Århus, tilbyder nu skydelinjen på skolen fra efteråret 2012. Skydning på ihå De Danske Skytteforeninger, i samarbejde med Idrætshøjskolen i Århus, tilbyder nu skydelinjen på skolen fra efteråret 2012. Skydning for alle på højt niveau UNDERVISER Torben Grimmel, 35

Læs mere

"Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!

Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved! FÆLLESSKAB FAGLIGHED FORSKELLIGHED "Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!" --- Anton Wrisberg --- -- Forskellighed

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Elevernes udbytte af deltagelse i Kombinationsprojektet

Elevernes udbytte af deltagelse i Kombinationsprojektet Forskningsnotat 5 Elevernes udbytte af deltagelse i Kombinationsprojektet Marianne Lyngmose Nielsen Peter Koudahl DPU juni 2011 Indhold Forskningsnotat... 3 Metode... 5 Elevernes nuværende uddannelses-,

Læs mere

Idræt. en tværvidenskabelig uddannelse. Idræt

Idræt. en tværvidenskabelig uddannelse. Idræt d e t n at u rv i d e n s k a b e l i g e f a k u lt e t kø b e n h av n s u n i v e r s i t e t Idræt en tværvidenskabelig uddannelse Idræt 1 2 KATAPULT Idræt Bidrag til en sundere og mere fysisk aktiv

Læs mere

vejen til det gode voksenliv STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for de 15-25 årige

vejen til det gode voksenliv STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for de 15-25 årige vejen til det gode voksenliv STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for de 15-25 årige Om os Skolen på Borgervænget er en del af Lavuk. Vi er et lille trygt skoletilbud der tager imod vores elever

Læs mere

HF s elitetræneruddannelse

HF s elitetræneruddannelse HF s elitetræneruddannelse Oversigt Dansk Håndbold Forbund s Elitetræneruddannelse blev omstruktureret i 2000. Siden er den løbende blevet opdateret og tilpasset de aktuelle krav. Denne folder beskriver

Læs mere

Vil du blive bedre til de tre løft?

Vil du blive bedre til de tre løft? Vil du blive bedre til de tre løft? Så tilmeld dig Dansk Styrkeløft Forbunds sommerlejr i uge 27 I samarbejde med Big Bench og Aalborg Sportshøjskole arrangerer Dansk Styrkeløft Forbund en ferielejr, hvor

Læs mere

KURSER PÅ MADAKADEMIET 2014

KURSER PÅ MADAKADEMIET 2014 KURSER PÅ MADAKADEMIET 2014 Mad Events Byliv Rejse Lige midt i København ligger Danmarks nye højskole: Suhrs Madakademiet. Her får du masser af hands-on i køkkenerne, møder nogle af byens bedste kokke

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt Idræt med børn - for børnenes skyld 10 bud på bedre børneidræt Vi vil være bedre; og vi har lagt en plan Idræt er danske børns vigtigste fritidsaktivitet. Ni ud af ti danske børn under 12 år er medlem

Læs mere

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med

Læs mere

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker Uddannelser på STYLE & WELLNESS College Aalborg frisør kosmetiker Mød vores vejleder og praktikpladskonsulenter! Denne brochure giver dig et indblik i vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om

Læs mere

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport. Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.dk Baggrund for elitesamarbejde www.holstebroelitesport.dk

Læs mere

9 skoler 9 løsninger

9 skoler 9 løsninger Åbent hus for UU-vejledere over hele landet 9 skoler 9 løsninger Torsdag den 8. september 2011 10.00 14.30 Program: 10.00 Ankomst og kaffe 10.30 De Frie Fagskoler Skoleformen, skolens linjer og fagskolefag

Læs mere

Gymnasieforberedende Experimentarium

Gymnasieforberedende Experimentarium Idræt Friluftsliv Gymnasieforberedende Studietur Ansvar Experimentarium Medie Afklaring Velkommen Du er snart færdig med 9. klasse og står over for at skulle tage en beslutning om, hvad der nu skal ske

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte Kørekort til ungdomsuddannelserne UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte 1 Forord Kære klasselærer. UURS ( UU Region Sjælland) har udarbejdet et materiale til dig og din klasse.

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Få en lærerig oplevelse for livet

Få en lærerig oplevelse for livet Få en lærerig oplevelse for livet UNDERVISNINgen Eleverne siger om linjefagene... Er godt pga. de mange valgmuligheder. Er godt, fordi man selv har valgt det. Er meget seriøse og man lærer meget. Fedt

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 EFTERNYT NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 Så kommer der endnu et lille nyhedsbrev om tiden fremover. Vær specielt opmærksom på, at vi har indlagt endnu en gymnastikopvisning og

Læs mere

Vigtige valg - Guide til unge med handicap

Vigtige valg - Guide til unge med handicap Vigtige valg - Guide til unge med handicap Bolig Uddannelse Arbejde Fritidsaktiviteter Kolofon Vigtige valg Udgiver: Servicestyrelsen 2009 Tekst og redaktion: Janina Gaarde Rasmussen og Stine Grønbæk Jensen,

Læs mere

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune 2014 Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune Tryghedspuljen Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Tryghedspuljen Livsstilshøjskolen

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommunes 10. klasse 2012-2013. Information om 10. klasse Ringkøbing Skole

Ringkøbing-Skjern Kommunes 10. klasse 2012-2013. Information om 10. klasse Ringkøbing Skole Ringkøbing-Skjern Kommunes 10. klasse 2012-2013 Information om 10. klasse Ringkøbing Skole Ringkøbing-Skjern Kommunes 10. klasse Velkommen til en skole, hvor du bliver rustet til din kommende uddannelse.

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Tune Idrætsforening. Civilsamfundet Tune IF tager ansvar

Tune Idrætsforening. Civilsamfundet Tune IF tager ansvar Civilsamfundet Tune IF tager ansvar Hovedforening Tune den 4. februar 2015 Samarbejde med Tune skole: Samarbejdet, som etableres mellem Tune Idrætsforening og Tune Skole herunder Tune SFO har som mål:

Læs mere

VVE Indholds- og aktivitetsplan

VVE Indholds- og aktivitetsplan VVE Indholds- og aktivitetsplan Generelt VVE er normeret til 80 års elever. Eleverne søges fordelt på lige mange drenge og piger. Skolen søger at målrette sig primært velfungerende grønlandske elever,

Læs mere

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE D D R Æ T S M I L J Ø I T O E G G N F O R U GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DANMARKS IDRÆTS-FORBUND INGEN SELVFØLGE AT UNGE DYRKER SPORT Det første store dyk

Læs mere

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Idrættens Træner Akademi DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Bliv en bedre og mere målrettet træner. Lær at optimere dine idrætsudøveres præstation og få viden om, hvordan du udvikler elite- og

Læs mere

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag ? Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad ung til voksen - forbereder dig til voksentilværelsen og giver dig hjælp til afklaring af

Læs mere

HELE SOMMEREN. For yderligere information eller spørgsmål kontakt fritid@ltk.dk eller fritid og idræt på 45 97 30 00

HELE SOMMEREN. For yderligere information eller spørgsmål kontakt fritid@ltk.dk eller fritid og idræt på 45 97 30 00 Sommerferie- aktiviteter 2011 Som noget nyt tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune sommerferieaktiviteter for alle børn i skolealderen. Alle børn i kommunens folke- og privatskoler kan tilmelde sig aktiviteterne.

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole. 2014/2015 Henrik Vejsig

Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole. 2014/2015 Henrik Vejsig Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole 2014/2015 Henrik Vejsig Indhold Fag og timetal Fællesskabet Studievejledning Skema Boglige fag Dansk Matematik Engelsk Tysk Fransk Fysik/kemi Naturfag(9.kl.) Medborgerskab(9.kl.)

Læs mere

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Vi vil dig noget Efterskolelivet på Solgården Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Praktisk info Tjek mere på www.solgaarden.dk Quick info Efterskolen Solgården blev oprettet i 1978 af Luthersk Mission

Læs mere

Livsstilskursus til dig som medarbejder

Livsstilskursus til dig som medarbejder 2013 Livsstilskursus til dig som medarbejder Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen vil gerne som led i jobrotation tilbyde

Læs mere

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion I efteråret 2014 har vi hos prana yoga shala komprimeret vores populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, så du på 4 ½ måned kan blive certificeret yogalærer. Vi tilbyder en grundig,

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN KORTE KURSER VELKOMMEN OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration.

Læs mere

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 Indhold We our costumers... 3 Ingredients of Joe & the Juice... 4 Aim of the game... 5 The spirit of Joe & the Juice... 6 Joe & the Juice meets the world...

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Kvindedaghøjskolen. Kursuskatalog

Kvindedaghøjskolen. Kursuskatalog Kvindedaghøjskolen Kursuskatalog 2009 Valget er mit / unge mødre Et kursus for yngre kvinder og unge mødre På dette kursus arbejder du med selvværd og selvtillid som et gennemgående tema, med udgangspunkt

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO

DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2012: 9,2 UD AF 10 C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune 10. klasse 2015-16 Dragør Kommune Tilbudsfag 2015-16 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik 3 t Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk

Læs mere

Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere!

Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere! Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere! ELITESPORT HANDLER OM: AT DRØMME ELITESPORT HANDLER OM: AT TURDE GÅ EFTER MÅLET ELITESPORT HANDLER OM: AT VÆLGE DET

Læs mere

Nyd faciliteterne & den smukke beliggenhed på Idrætshøjskolen i Sønderborg & gå hele runden på Benniksgaard Golf Course, Alssund Golfklub & Nordborg

Nyd faciliteterne & den smukke beliggenhed på Idrætshøjskolen i Sønderborg & gå hele runden på Benniksgaard Golf Course, Alssund Golfklub & Nordborg g o l f o g h øj s k o l e t i d t i l g o l f u g e k u r s e r 2013 Nyd faciliteterne & den smukke beliggenhed på Idrætshøjskolen i Sønderborg & gå hele runden på Benniksgaard Golf Course, Alssund Golfklub

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

ReBoot Camp. Find dit rette element. Quantum innovation 1

ReBoot Camp. Find dit rette element. Quantum innovation 1 ReBoot Camp. Find dit rette element Quantum innovation 1 ReBoot Camp. Når man har mistet retningen i sit liv, og som konsekvensen heraf har mistet troen på dig selv, og troen på at få en uddannelse eller

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn!

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Danmarks Idræts-Forbund Stil skarpt på klubbernes vigtigste råstof: Børnene. Kvalitet er nøgleordet Børnene Konkurrencen er hård Tilbud til børn er der

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser Studietureog grupperejser Lyø Beach Camp - 2014 En studierejse til Alanya, Tyrkiet Indholdsfortegnelse Fag der kan indgå i studierejsen: Historie 3 Samfundsfag 4 Biologi 5 Religion 6 Idræt 7 Engelsk 8

Læs mere