mød os klik ind tilmelding se skolen 26 rundvisning vil du vide mere Lige midt i...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mød os klik ind tilmelding se skolen 26 rundvisning vil du vide mere Lige midt i... www.facebook.com/aalborgsph"

Transkript

1 AALBORG LUFTHAVN thistedvej S LINDHOLM forbindelsesvejen MOD FREDERIKSHAVN hjørringvej AALBORG VESTBY skelagervej strandvejen S hasserisvej annebergvej Lige midt i......aalborg med byens puls. 28 hobrovej vesterbro AALBORG MIDTBY S over kæret AALBORG HOVEDBANEGÅRD AALBORG 27 sønderbro østerbro th. sauers vej sohngårdsholmsvej østre alle humlebakken mød os rundvisning klik ind tilmelding vil du vide mere se skolen 26 MOD NIBE ny nibevej AALBORG STORCENTER hobrovej MOD ÅRHUS VEST NORD #aalborgsportshøjskole SYD ØST Annebergvej 55 DK-9100 Aalborg T:

2 Sport på højskole eller høj på sport? Du er kommet til det rette sted. På Aalborg Sportshøjskole laver vi højskole med sporten som omdrejningspunkt. Du vil komme til at møde undervisere, der er blandt landets og verdens bedste, og som er klar til at lære fra sig. Sportshøjskolen er bygget op omkring to forskellige skoler, Trænerakademiet og Sportsakademiet. I begge skoler har du mulighed for at uddanne dig til træner og instruktør indenfor en række idrætsgrene. Inden du starter dit højskoleophold vælger du et hovedfag, hvis du skal gå på Trænerakademiet, eller et speciale A fag hvis du skal gå på Sportsakademiet. Herudover har du selv mulighed for at vælge fag som valgfag, eftermiddagsfag og unikke muligheder som coachuddannelse eller rejselederuddannelse. Der er også fag, som er obligatoriske, og som vi har valgt for dig. Det er fag, der afspejler højskolernes hovedsigte, og som har med samfundet, kulturen og historien at gøre. Det er fag, der vil give dig en god ballast som menneske, og som vil udfordre dig og dit syn på verden. Det særlige ved højskolen er det forpligtende fællesskab. Vi lever sammen døgnet rundt, og der er ikke mange muligheder for at udfolde sit privatliv. Eleverne bor i lejligheder, 3 eller 4 sammen, og du vil møde unge fra andre dele af Danmark og Norden. Men bare rolig, de er lige så tossede med sport som du er, mød nye mennesker // intenst samvær // adrenalinkick // dit ophold // Du skal tage på højskole, hvis du har teamspirit eller gerne vil have det! Du skal tage på Aalborg Sportshøjskole, din træning // dine venskaber så det skal nok blive interessant. din udvikling! dine venskaber! din træning! dit ophold! hvis du er til sport, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem, og den typiske højskoleelev hos os sparer ikke på kræfterne. Vi skal nok udfordre jer, men vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til jer. Det er elevernes højskole, og eleverne er medspillere på deres eget ophold. Det kræver engagement, og det forventer vi, at du har. Der vil foruden fantastisk undervisning være køkkentjanser, områder at gøre rent, service at stille på plads efter brug, diskussioner om at komme til tiden og oprydning efter fest. Har du mod på både det sure og det søde så pak en taske og kom af sted, du vil ikke fortryde det.

3 Derfor lover vi eleverne Lige midt i......aalborg med byens puls. Aalborg Sportshøjskole er en privat, selvejende og det bevirker, at vi må udvise tolerance og institution, der drives indenfor rammerne af smidighed overfor hinanden, men også at vi højskoleloven. Formålet med Aalborg gensidigt får inspiration og oplevelser. Skolens Sportshøjskole er, at tilbyde en alsidig undervisning placering gør også, at der inden for en lille radius er indenfor idrætslige og almendannende fagområder. mange forskellige idrætsforeninger, som giver dig Højskolen sigter bl.a. mod at uddanne trænere og store muligheder for aktiv udfoldelse i din fritid. instruktører til foreningsarbejdet, både for bredden og eliten. Aalborg Sportshøjskole er en højskole for ansvarlige unge, og det betyder, at her er der frie forhold. Men Aalborg Sportshøjskole er placeret midt i Aalborg, det er frihed under ansvar. Alle skal aktivt medvirke blot 900 meter fra centrum og lige overfor Aalborg til at skabe et åbent og inspirerende miljø, som både Stadion, hvor vi i undervisningen benytter fremmer fællesskabets muligheder og respekterer stadionhallerne, springhallen og svømmehallen. den enkeltes særpræg. Der skal i dagligdagen være Det betyder, at vi lever tæt sammen med andre, plads til faglig fordybelse og engagement. en faglig god undervisning, der er præget af engagement at vi vil bidrage til at skabe et positivt og inspirerende miljø på skolen gennem åbenhed og gensidig tillid...alt indenfor rækkevidde Ved en så central placering af skolen giver det også mange muligheder for eleverne, når man har fri fra undervisningen. Bl.a. Aalborgs mange butikker, musik, kulturliv, nattelivet og al byens øvrige liv. Det giver desuden også mulighed for, at komme frem og tilbage til sin hjemby med gode offentlige transportmuligheder og med en lufthavn under 8 km fra skolen. Kristiansand Oslo Larvik Hirtshals Gøteborg Frederikshavn Aalborg Ebeltoft Århus Sjællands Odde 900 meter fra Aalborg centrum Men til gengæld forventer vi at du er indstillet på at udnytte de muligheder, vi kan tilbyde dig i såvel undervisning, som fælles Aalborg er desuden en stor uddannelsesby med mange unge mennesker, som ses Odense Kalundborg København fritidsaktiviteter tydeligt i gadebilledet, på at du vil bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever byens mange caféer, Jomfru og skolens medarbejdere samt øvrige brugere på stedet Ane Gade og koncertsteder.

4 Et ophold på Sportsakademiet kan vare 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger. Du kan vælge, hvor længe du vil være her Målret din fremtid på Aalborg Sportshøjskoles Badminton Cross Fitnessholdtræner Fitness personlig træner Håndbold Outdoor Politi Ridning Vælg mellem følgende speciale A fag portsakademi at mærke suset......ved en særlig udfordring. At føle adrenalinet banke rundt i kroppen. Kender du det og ku du tænke dig at opleve det flere måneder i træk? Sportsakademiet på Aalborg Sportshøjskole er tilrettelagt specielt for dig, der vil mærke suset af adrenalin. Her opdager du, hvad du kan og hvem du er. Du møder nye udfordringer og finder uopdyrkede muligheder. Sportsakademiet er for dig, der har interesse for sport eller ønsker at blive politibetjent. Du behøver ikke være supersportsudøver, på Sportsakademiet er der nemlig plads til alle uanset erfaring og niveau men der er ingen tvivl om, at du ta r forandret derfra. Du bli r bedre til sport, mere vidende, du vokser som menneske, og du vil ha et rigtig godt udgangspunkt, når du skal møde de udfordringer, som livet senere hen gi r dig. Sportsakademiet - Basisår til din uddannelse og dit liv - Tag 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger på Sportsakademiet. Derudover har du mulighed for, at tage en instruktøruddannelse gennem et speciale B fag, dog skal du som minimum vælge et højskoleophold på 18 (efteråret) eller 24 uger (foråret), for at få uddannelsen. Speciale B faget giver dig mulighed for at arbejde i dybden med et idrætsfag ved siden af dit speciale A fag. På næste side kan du se hvilke fag du kan vælge på Sportsakademiet og hvordan du kan sammensætte dit højskoleophold gennem valgfag, eftermiddagsfag, unikke muligheder og de obligatoriske studieture. ugeskema for Sportsakademiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Speciale A fag Dilemma / foredrag Eftermiddagsfag Fælles fag Speciale B fag Demokratisk Forum Morgenmad Morgensamling Fælles fag Speciale A fag Frokost Idrætsledelse og personlig coaching Aftensmad Speciale B fag Valgfag Eftermiddagsfag Åben hal Unikke muligheder Åben hal Højskoleaften Morgensamling Ugen der gik Valgfag Speciale A fag Skema eks.

5 SPECIALE A FAGENE indeholder en lang række af muligheder indenfor overskriften og er målrettet dig der ønsker: at forberede dig til dit kommende studie at udforske et bestemt fagområde - eller bare er bidt af det at dyrke bestemte sportsgrene at erhverve dig en lang række livskompetencer at få en suveræn social oplevelse eller rettere sagt - brænder for at komme på en sportshøjskole - der har et højt fagligt niveau med nogle perfekte rammer til at udfolde sig i. Hvornår tilbydes speciale A fagene Periode 1, efteråret Periode 2, efteråret Periode 3, foråret Periode 4, foråret Badminton Cross Fitnessholdtræner Håndbold Outdoor Politilinjen Ridning Badminton Cross Fitnessholdtræner Håndbold Outdoor Politilinjen Ridning Badminton Cross Fitness personlig træner Outdoor Politilinjen Ridning august indtag oktober indtag januar indtag marts indtag Badminton Cross Fitness personlig træner Outdoor Ridning SPECIALE B FAG Som elev på Sportsakademiet skal du, foruden dit speciale A fag og valgfag, vælge et speciale B fag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Dit speciale B fag fylder 6 timer om ugen på skemaet, hvilket betyder, at du efter endt ophold, har mulighed for at stå med et instruktørbevis, indenfor det område du har valgt at beskæftige dig med. Fælles for samtlige kurser er, at man ikke forpligter sig til at tage den afsluttende evalueringsprøve med henblik på at få sit trænerbevis. Denne beslutning er individuel, og man kan sagtens deltage i et helt forløb, og tilegne sig viden til eget brug, hvis ikke man har ambitioner om at skulle fungere som træner eller instruktør efterfølgende. Fælles for kurserne er også, at ALLE kan deltage, uanset forudgående erfaringer og kvalifikationer. Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves at du starter på august optaget, som varer 18 uger, eller januar optaget, som varer 24 uger. Hvornår tilbydes speciale B fagene Periode 1, efteråret Periode 2, efteråret Periode 3, foråret Periode 4, foråret Holdcycling Proaktivist / teambuilding Riders fitness Styrketræning Holdcycling Proaktivist / teambuilding Riders fitness Styrketræning Håndbold Klatring Styrketræning / bodytoning Håndbold Klatring Styrketræning / bodytoning >> Opholdet på Aalborg Sportshøjskole har været en oplevelse for livet! I løbet af året har vi både opnået faglige såvel som sociale kompetencer, som vi kan bruge resten af livet. Det fede ved skolens sociale liv er, at på trods af vores menneskelige forskelligheder så har vi EN ting tilfælles - nemlig kærligheden for sporten. Det gjorde at vi blev rystet sammen, ja vi var mere eller mindre en STOR familie. << Louise Thorup >> På Aalborg Sportshøjskole er der en god blanding mellem hyggeligt socialt liv og en faglig udfordring. Der er mange kompetente lærere og andre sportsinteresserede elever, hvilket gør sportsmiljøet perfekt og giver nogle super oplevelser. << Jacob B. Hansen

6 42 ugers uddannelse med fokus på din fremtid som træner BLIV diplomtræner på Aalborg Sportshøjskoles Badmintontræner Fitnesstræner Håndboldtræner Outdoor leader Ridetræner Styrketræner Vælg mellem følgende hovedfag TRÆNERakademi Trænerakademiet en etårig diplomtræneruddannelse tilrettelagt specielt for dig, der vil være træner eller instruktør på eliteniveau. Målet er at udvikle og uddanne dig til team- og personlig træner på et idrætsfagligt højt niveau og give dig gode kvalifikationer med et bredt sigte. Opholdet på Trænerakademiet styrker dine evner inden for både det teoretiske og praktiske omkring din idræt. Evner, som kan lede frem til en karriere som træner i både ind- og udland. Uddannelsen til træner på eliteniveau giver dig udsigt til en dynamisk hverdag, hvor du bruger din viden til at skabe resultater for andre mennesker. Du lærer dem om idræt og følger dem på deres vej til toppen. Trænerakademiets uddannelse anerkendes af såvel idrættens forskellige specialforbund som Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Elitetræneruddannelsen er sammensat af et hovedfag og en række fællesfag. Fælles for alle hovedfagene er, at alle uddannelserne er opbygget efter danske såvel som internationale principper. Dvs. du kan opnår en DIF - diplomtræner 3 uddannelse. Dertil kommer naturvidenskabelige og humanistiske projektuger med fokus på studieteknik samt skriftlig og mundtlig fremlæggelse af projekter. ugeskema på trænerakademiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Hovedfag Dilemma / foredrag Eftermiddagsfag Fælles fag Demokratisk Forum Morgenmad Morgensamling Grundtræning Hovedfag Frokost Idrætsledelse og personlig coaching Aftensmad Fælles fag Valgfag Eftermiddagsfag Åben hal Unikke muligheder Åben hal Højskoleaften Morgensamling Ugen der gik Valgfag Hovedfag Skema eks.

7 Du undervises ikke af hvem som helst Betina Møgeltoft Christiansen, forstander Betina er cand.scient i idræt og psykologi og er også uddannet lærer. I fritiden folder Betina sig ud som basketballspiller. janes beretning Jeg kommer oprindeligt fra Holstebro og dyrkede meget fitness i hverdagen, og tilfældigvis faldt jeg over Aalborg Sportshøjskole på internettet. Jeg valgte at begynde på højskolen, først og fremmest fordi træningen var utrolig spændende, og jeg ville gerne vide mere. Derudover ville jeg gerne læse idræt, men følte mig ikke helt klar efter gymnasiet og ville gerne have en basisviden indenfor anatomi og fysiologi, inden jeg skulle søge ind på uni. Jeg opsøgte også højskolelivet for at blive mere udadvendt og mere social. Ann Mertz, ridning ann@sportshojskolen.dk Ann er ansvarlig for skolens ridelinjer på både Sportsakademiet og Trænerakademiet. Ann er aktiv rytter, rideinstruktør, stævnekoordinator og distriktsformand. Claus Poulsen, badminton claus@sportshojskolen.dk Claus er tidligere ass. landstræner for det Danske badmintonlandshold og har deltaget ved OL i 2004 og 2012, som træner for Danmark. Derudover har Claus også været Landstræner for det hollandske og australske landshold. Selve opholdet har været helt specielt for mig. Jeg havde nogen fantastiske erfarne lærere og en forstander, der hjalp mig med at blive bedre og tro på, at, jeg kan hvad jeg vil. Udover mange timer med teori og praktisk, har jeg undervejs oplevet mange andre spændende ting. Jeg har været på adventuretur to gange og fået afprøvet mine grænser. Derudover har jeg taget dykkercertifikat og har dykket på LaSanta og i Norge med nogle fantastiske mennesker. Dette har nok været nogle af de bedste og mest grænseoverskridende oplevelser, jeg har gjort under mit ophold i Aalborg. Gitte Møller, fitness gittemoller@sportshojskolen.dk Gitte er ansvarlig for skolens fitnesslinjer på både Sportsakademiet og Trænerakademiet. Udover fintess dyrker Gitte også styrketræning, skiløb, MTB og landevejscykling. Karen Brødsgaard, håndbold karen@sportshojskolen.dk Karen er tidligere Dame A landholdesspiller i håndbold Karen har bl.a. fået følgende medaljer til Danmark: EM-guld i 2002, OL-guld i 2000 og Udover det, blev jeg uddannet rejseleder. Dvs. jeg har fået meget mere end min instruktøruddannelse. Løbende under uddannelsen har jeg været i praktik som løbetræner, personlig træner, seniortræner og spinning instruktør, så jeg har virkelig fået noget erfaring undervejs og har haft med en bred gruppe mennesker at gøre. Efter mit ophold føler jeg mig nu klar til at søge ind på universitet, fordi jeg ved, jeg kan gennemføre forløbet, men som sagt skal jeg ud og se verden inden, mens jeg stadig er ung. Efter opholdet ved jeg, at træning og det at videregive min viden til andre er min passion, og det jeg skal arbejde videre med. Jeg har efterfølgende fået arbejde som instruktør i mit tidligere fitnesscenter i Holstebro. Efter opholdet er jeg blevet klogere på mig selv, mere udadvendt og har fået større selvtillid. Jeg kan hvad jeg vil nu, og nu tror jeg også på det! Det bedste af det hele har været at få nogle fantastiske venner undervejs, venskaber for livet. Takket være dem har jeg haft et fantastisk ophold på Aalborg Sporthøjskole. Kim Jensen, outdoor kim@sportshojskolen.dk Kim er uddannet havkajakinstruktør, kanoinstruktør, klatreinstruktør, windsurfinginstruktør, MTB-instruktør og snowboardinstruktør. Derudover er Kim tidligere ass. landstræner for Dame A landsholdet i håndbold. Kim Lynge, styrke lynge@sportshojskolen.dk Kim har tidligere været landstræner i vægtløftningog styrkeløft og er nok den person i Danmark der ved mest om styrke træninig. Kim har deltaget ved OL en enkelt gang. Janes beretning fitnessinstruktør Thomas Bentsen, politi aalborgsph.tb@gmail.com Thomas er til daglig hovedansvarlig for skolens superspændende politilinje, hvor Thomas underviser i fysisk træning, kampsport og selvforsvar samt dansk og engelsk. Tina Jørgensen, Cross tina@sportshojskolen.dk Tina er uddannet Idræts,- dansk- og hjemkundskabslærer og står bl.a. for skolens Crosslinje. Derudover har Tina danset sportsdans i 17 år og er også klatreinstruktør.

8 Hall SPH-Gym 800 m2: Styrke- og fitnesscenter, 3 km fra skolen. centret har fokus på elitetræning og motionstræning Klarup Ridecenter 15 km fra skolen Hal 2 hal 1 Klatrepæl gymnastiksal spisesal biograf Klatrepæl, hovedbygningen, gymnastiksal, spinning, elevlejligheder m.m. bålplads springhal med springgrav til diverse faste opstillinger til Idrætsgymnastik FACILITETER svømmehal 300 meter fra skolen med 25 meter bassin, 1 m og 3 m vipper og varmtvandsbassin Hal 1, hal 2 og springhal Aalborg Sportshøjskole råder over en række moderne faciliteter, som er beliggende tæt på skolen Aalborg Stadion svømmehal

9 Om opholdet på skolen Mit navn er Monica, og jeg gik på Aalborg Sportshøjskoles politilinje. Jeg har altid haft en stor drøm om at komme ind til politiet, men jeg var meget i tvivl, om jeg kunne klare optagelsesprøverne. Da jeg godt vidste, at min fysiske form ikke var den bedste, og at grammatik ikke var min stærkeste side, valgte jeg at tage et halvt år på højskole for at forberede mig, og jeg valgte Aalborg Sportshøjskole, da jeg havde hørt rigtig meget positivt om den. Det var en af de ting, jeg syntes, var helt vildt fedt, for det gjorde, at man gav sig 110 % i undervisningen og virkelig havde lyst til at lære nye ting. Alt i alt har mit ophold på Aalborg Sportshøjskole været helt fantastisk, og en oplevelse jeg ikke vil have været foruden. Jeg har fået rykket mange personlige grænser og er blevet presset både fysisk og psykisk. kosten på skolen Vi har arbejdet med problemstillingen hvordan man kan påvirke elevers bevidsthed til at omfavne og bruge økologiske tiltag i den enkeltes træning og hverdag. Signalet vi har ønsket at sende er, at vi drager omsorg for vores elever, ikke bare gennem Danmarks højest faglige undervisning, men også gennem kosten. Et af kernepunkterne i det sunde madvalg er økologien. I Køkkenet på Aalborg Sportshøjskole har vi derfor udformet et par simple retningslinjer, der er hjørnesten for køkkenets virke. Retningslinjer for indførelse af økologi på Aalborg Sportshøjskole Maden skal laves fra bunden Maden skal være varieret, farverig og uden brug af tilsætningsstoffer Hjørnestenene er gode proteinkilder, frugt, fuldkorn og sunde fedtstoffer Grøntsager tilberedes formels rå eller ved så lidt varme som muligt Vi producerer dagligt brændstof til glæde og gavn for elever og kolleger. Derfor serverer vi udelukkende sund og sansemættet mad. Ved at vælge økologi frem for konventionelle producerede råvarer - opnår vi et mere ærligt og rent produkt, uden tilsætningsstoffer, vækstfremmere og anden kunstig madsminke. Skolen i sig selv er helt fantastisk. Det er en skole hvor der er plads til alle, og hvor sporten er i centrum. Da jeg startede på skolen, troede jeg ikke, at man ville komme så tæt på folk, som man gjorde. Men efter kort tid kunne man allerede mærke, hvordan sammenholdet på skolen blomstrede. Sammenholdet på skolen var helt specielt og unikt, og jeg fik en masse superfede oplevelser, som jeg altid vil huske. Lærerne på skolen er også noget helt specielt. Jeg har aldrig været på en skole, hvor lærerne brænder så meget for det de laver, og samtidig har så meget erfaring og viden indenfor deres fag. Undervisning på politilinjen, har uden tvivl været skyld i at jeg er blevet rustet til at klare politiets optagelsesprøver, som jeg på nuværende tidspunkt har bestået, og nu kun er et lægetjek fra at komme i puljen. Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle dem, som gerne vil rykke nogle personlige grænser, komme i super form og få en oplevelse for livet. Og til alle jer som går med en drøm om at komme ind til politiet kan jeg kun sige: Vælg politilinjen, for I får en masse fede oplevelser, hård træning og I vil få en masse gode redskaber til at kunne klare optagelsesprøverne. Monica B. Jensen, politilinje På Aalborg Sportshøjskole serverer vi 6 måltider fordelt således: Morgenmad Mellemmåltid Middag (varm mad) Mellemmåltid Aftensmad (kold buffet) Mellemmåltid

10 flyv mod nye højder sammen med Aalborg Sportshøjskole Hvordan skal jeg bo? Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, er du indlogeret i skolens elevbygning Anneberghus. Anneberghus er placeret lige ved siden af skolens hovedbygning og rummer 50 meget store, lyse og pæne værelser, hvor du bor sammen med to eller tre af dine skolekammerater. Værelserne er mellem 35 og 50 kvadratmeter store og består af en lille entre, et stort værelse, et toilet og et tekøkken. Der er store baderum i kælderen. I kælderen finder du ligeledes saunaer, vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum. hovedbygningen elevlejligheder >> Aalborg Sportshøjskole giver nogle fantastiske oplevelser, både sportsmæssigt og socialt, og der er altid nogle meget kompetente og skønne undervisere bag en, som virkelig brænder for deres job. << Mathilde Bjørn Olesen

11 Støtte til højskoleophold Kan du nikke genkendende til et eller flere af spørgsmålene - og er du mellem 17½ og 25 år, så har vi et tilbud til dig! Mentorordningen er for unge mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Som led i en uddannelsesplan (udarbejdet i samarbejde med UU-vejleder) tilbydes et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse. Som mentorelev har du mulighed for at få et ophold på højskolen til nedsat pris. Kommunalt tilskud til højskoleophold Der skelnes mellem personer over 18 år, der: 1. Ikke modtager ydelser i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsespolitik (LAB) eller Serviceloven 2. Modtager ydelser i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) eller Serviceloven Ad. 1. Kommunen kan vælge at yde fuld eller delvis støtte til deltagelse i et højskoleophold, som led i en forebyggelsesindsats eller som en kvalificering til at påbegynde en ordinær ungdomsuddannelse. Det kan fx være kombinationsprojektet eller mentorplads som primært er for unge under 25 uden ungdomsuddannelse. Tag fat i din UU-vejleder for at høre hvad din kommune kan tilbyde dig. Unge ledige under 30, der ikke har gennemført eller umiddelbart kan gennemføre en ungdomsuddannelse Er du ledig og under 30 år gammel, og har ikke gennemført en ungdomsuddannelse, kan du muligvis komme på et højskoleophold, som en del af en EGU. Det første skridt for dig vil være, at kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i din kommune. Om UU vil være med til at sende dig på højskole som en del af en EGU, afhænger 100 % af din kommune. Det eneste du derfor kan gøre for, at finde ud af om din kommune vil hjælpe dig på højskole er at tage kontakt til UU enten direkte eller igennem din rådgiver på jobcentret. Din kommune kan vælge at betale for højskolens egenbetaling, og du vil være berettiget til skoleydelse. Kost og logi vil være på den unges bekostning. Mentorordningen Har du lyst til : at starte på en uddannelse, men mangler lige det sidste skub? at blive bedre fagligt? personlig og faglig afklaring? Trænger du til: at prøve noget helt andet? Trænger du til ny energi, men går allerede på en ungdomsuddannelse? Ad. 2. Unge på kontanthjælp Er du på kontanthjælp kan du søge om at komme på højskole som en del af din uddannelses- eller handlingsplan. Mulighederne er vidt forskellige fra kommune til kommune. Derfor er din bedste mulighed at kontakte din rådgiver ved jobcentret for at høre, hvad din kommune kan tilbyde dig. Du skal stadig være aktiv jobsøgende under opholdet på højskolen. Andre ledige Du kan søge om uddannelsesgodtgørelse som et led i en handlings eller aktiveringsplan. Dagpengeydelsen under opholdet vil være 100 %. Er du under 25 år kan du få 50 procent af dagpengesatsen under et højskoleophold. Det skal afvikles inden for det første halve år af ledighedsperioden. Du må dog ikke selv have sagt dit job op. For begge grupper gælder det, at jobcentret eller anden aktør kan vælge at betale dele af egenbetalingen og lade det indgå i vedkommendes handlings- eller aktiveringsplan. Hør nærmere på det lokale jobcenter. Revalidering/omskoling Der kan ydes støtte til højskoleophold, som er led i en forrevalidering, omskoling eller en fastlagt erhvervsplan. Der kan ydes hjælp til nødvendige uddannelsesudgifter. Hør nærmere på det lokale jobcenter. Legater Det kan være svært at finde legater, men et rigtig godt sted at starte er Vejviser til legater og fonde eller Legathåndbogen begge vil kunne findes på dit lokale bibliotek eller kig mere på Forsvarets civiluddannelse Forsvarets civiluddannelse (cu) giver ansatte med korttidstjeneste mulighed for at uddanne sig på skolens Sportsakademi og Trænerakademi. Uddannelsen kan være med til at lette overgangen fra forsvaret til erhvervslivet.

12 Tilmeld dig til skolen, og det meste er klaret for dig. Mød op til timerne, som kompetente undervisere har forberedt, gå i spisesalen hvor vores kokke har lavet lækker mad til dig. Rengøringsassistenten fjerner dine brugte kaffekopper og pedellen skifter dine sprungne pærer. Stop, stop, stop, stop, stop, stop! Det er let at være på højskole, men ikke så let. Vores kokke laver fantastisk mad, men du skal selv vaske op og gøre rent. Du skal bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever og du skal deltage i al undervisning. Sportshøjskolens lærere er superkompetente, men de stiller også krav til dig. Du kommer blandt andet til at afprøve underviserrollen, og så fjerner du lige selv din kaffekop, så er du sød! Du har sikkert stadig uafklarede spørgsmål og vi har sikkert heller ikke det hele med, da vi har så mange ting, vi gerne vil fortælle dig. Så uanset om du er ude efter en internationalt anerkendt træneruddannelse på Trænerakademiet, eller om du trænger til et pusterum med masser af sport på Sportsakademiet, så er vi sikre på at et ophold på Aalborg Sportshøjskole vil være noget for dig. SKAL VI VÆRE VENNER? Find Aalborg Sportshøjskole på Facebook Som du kan se på vores hjemmeside, er der mange måder at prøve sig selv af på her hos os. Sport, rejser, mødet med mennesker fra de Nordiske lande, og så selvfølgelig Aalborg by, hvor du finder alle de sjove og interessante tilbud. Danmarks mest kompetente lærere står klar til at tage imod dig, også hvis du har lyst til at besøge os, inden du beslutter dig for et ophold. Så tag din kæreste, dine venner eller mor og far med en tur til Aalborg, så skal vi vise dig, hvad vi har at byde på. Men du skal vide én ting, at tilbagemeldingerne fra tidligere elever er helt entydige Det bedste ved højskolen er fællesskabet, og det mest udfordrende ved højskolen er fællesskabet. Scan med din mobil

Din fremtid Din udvikling Vi hjælper dig i mål! mød os. rundvisning. klik ind tilmelding. vil du vide mere. se skolen

Din fremtid Din udvikling Vi hjælper dig i mål! mød os. rundvisning. klik ind tilmelding. vil du vide mere. se skolen Din fremtid Din udvikling Vi hjælper dig i mål! mød os rundvisning klik ind tilmelding vil du vide mere se skolen Du er kommet til det rette sted. På Aalborg Sportshøjskole laver vi højskole med sporten

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

Praktiske oplysninger Om skolen, ugeskema, priser, faciliteter

Praktiske oplysninger Om skolen, ugeskema, priser, faciliteter ? Hvilken type er du Find dit fag på: www.sportshojskolen.dk/fag Fitness / fysisk træning Motion & udvikling Outdoor & friluftsliv Ridning Job i uniform...aalborg Sportshøjskole en værdifuld omvej Praktiske

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

#GIVlivet. Politiforberedende kursus. Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt

#GIVlivet. Politiforberedende kursus. Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt #GIVlivet Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... Politiforberedende

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

18 UGERS POLITI- FORBEREDENDE KURSUS

18 UGERS POLITI- FORBEREDENDE KURSUS 18 UGERS POLITI- FORBEREDENDE KURSUS Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... KONTAKT POLITIFORBEREDENDE KURSUS ØG DIN UDVIKLING

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden!

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! MAKE YOURSELF HAPPIER På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! ISI.dk Fitness og ernæring For dig der drømmer om at arbejde professionelt i idrættens

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere 2013 Livsstilskursus for jeres medarbejdere Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

DIF Diplomtræner For elitetrænere eller dem der gerne vil være det

DIF Diplomtræner For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF Diplomtræner For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF Diplomtræner: Når du vil være blandt de bedste DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også

Læs mere

Højskolernes og frie fagskolers mentorordning. v/ Jakob Hvenegaard Andersen Folkehøjskolernes Forening i Danmark 10.

Højskolernes og frie fagskolers mentorordning. v/ Jakob Hvenegaard Andersen Folkehøjskolernes Forening i Danmark 10. Højskolernes og frie fagskolers mentorordning v/ Jakob Hvenegaard Andersen Folkehøjskolernes Forening i Danmark 10. september 2014 Rundt om Hvem er de unge uden ungdomsuddannelse på højskole Effektundersøgelse

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

SommerCamp 2013. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2013. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2013 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Et voksenliv i udvikling. Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år

Et voksenliv i udvikling. Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år Et voksenliv i udvikling Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år VÆRDIFULD MOD MENNESKER I BEVÆGELSE NÆRVÆR ÅBENHED HELHED IDENTITET SELVVÆRD ANERKENDELSE BRUGERUDVIKLINGSSAMTALER Kort

Læs mere

Politiforberedende kursus. #GIVlivet

Politiforberedende kursus. #GIVlivet Politiforberedende kursus #GIVlivet Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... POLITIFORBEREDENDE KURSUS På Gymnastik- og Idrætshøjskolen

Læs mere

#GIVlivet. Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt

#GIVlivet. Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt #GIVlivet Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... Politiforberedende

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Tag på Bornholms Højskole

Tag på Bornholms Højskole Bornholms Bornholms Erhvervsskole UU Bornholm Tag på Bornholms og bliv klar til en erhvervsuddannelse Tilbud til dig mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse. HØJSKOLE Brug højskolen som et led i en

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Norge: Navn: Charlotte Lilbæk Meldgaard Hjem-institution: VIA University College Viborg Holdnummer: 164939 Værts-institution/Universitet: Høgskolen Gjøvik Praktikplads/Hospital:

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus

Sukkertoppen og Vibenhus Sukkertoppen og Vibenhus 2014 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

BADMINTON & KARATE FÆLLESSKAB SEJRE FAGLIGHED UDVIKLING VI UDVIKLER SÆRLIG TRÆNING TIL FORSKELLIGE NIVEAUER

BADMINTON & KARATE FÆLLESSKAB SEJRE FAGLIGHED UDVIKLING VI UDVIKLER SÆRLIG TRÆNING TIL FORSKELLIGE NIVEAUER AMBITIØS IDRÆT PÅ SOLRØD GYMNASIUM BADMINTON & KARATE FÆLLESSKAB SEJRE FAGLIGHED UDVIKLING VI UDVIKLER SÆRLIG TRÆNING TIL FORSKELLIGE NIVEAUER SKAB TID TIL BÅDE ELITEIDRÆT OG GYMNASIE TO I ÈN Konceptet

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 INDHOLD Ugentlige idrætsaktiviteter Fitness i DGI-Byen Mandage 11-13 3 Svømning i DGI byen Tirsdage 11-13 4 Idræt i Kongens Have Onsdage 11-13 5 Yoga og afspænding Torsdage

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Livstilskursus for jeres medarbejdere. Kompetencefonden. Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering

Livstilskursus for jeres medarbejdere. Kompetencefonden. Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering 2014 Livstilskursus for jeres medarbejdere Kompetencefonden Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Kompetenceudvikling Livsstilshøjskolen tilbyder jeres

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det

DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF Diplomtræner: NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også

Læs mere

Idræt i blodet. ISI.dk

Idræt i blodet. ISI.dk Idræt i blodet ISI.dk ISI esport For dig, der har ambitionerne om at blive en bedre og mere helstøbt gamer. Afprøve dit talent indenfor e-sport med fo-kus på Counter Strike, og test dine evner i alt det

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Foto: Andreas Merrald

Foto: Andreas Merrald Foto: Andreas Merrald DIF Diplomtræner NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright Ute Lehmann -

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright Ute Lehmann - Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar.

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Mit første besøg i afdelingen var godt, jeg fandt

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Nordfyns Højskole. Korte kurser.

Nordfyns Højskole. Korte kurser. Nordfyns Højskole Korte kurser www.nordfyns.nu Om Nordfyns Højskole Du er kommet til en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev udenfor Bogense. Vi glæder os til at være med til at give dig en fantastisk

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

I disse krav og formuleringer ligger der en del informationer om, hvad det er vi vægter i det pædagogiske arbejde.

I disse krav og formuleringer ligger der en del informationer om, hvad det er vi vægter i det pædagogiske arbejde. Indledning: I forbindelse med Espebo Børnecenters ansøgning om at blive privatiseret under De Frie Børnehaver og Fritidshjem, ønsker vi at benytte lejligheden til at orientere om de forhold, som vi finder

Læs mere

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse 10. klasse på Tingagerskolen rbejde I sama msngdo u d e m skolen 10. klasse - et godt udgangspunkt! Er du klar til 10. klasse? Faglige udfordringer Kompetent uddannelsesvejledning Oplevelser for livet

Læs mere

#GIVlivet. Social Media & Online Communication

#GIVlivet. Social Media & Online Communication #GIVlivet Social Media & Online Communication Drømmer du om at blive en haj til at kommunikere og lave budskaber, der fanger via de Sociale Medier? Et godt sted at starte Bliv en haj til online kommunikation

Læs mere

Efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården Efterskolen Solgården - Forvandlende fællesskab Ved at gå på efterskole får man bare det fedeste forhold til sine venner, man er sammen 24/7, så vi lærer virkelig hinanden at kende. Vi mærker, at lærerne

Læs mere

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE

GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE D D R Æ T S M I L J Ø I T O E G G N F O R U GODT IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DANMARKS IDRÆTS-FORBUND INGEN SELVFØLGE AT UNGE DYRKER SPORT Det første store dyk

Læs mere

Indhold af oplæg. Sund Rekrut 08 11. Pionérhold brød vejen. Adam Holst 27. November 2014. Hvorfor var session og FVR interessant?

Indhold af oplæg. Sund Rekrut 08 11. Pionérhold brød vejen. Adam Holst 27. November 2014. Hvorfor var session og FVR interessant? Indhold af oplæg Sund Rekrut 08 11 Rådgivning i forhold til specifikke udfordringer Sund Rekrut UNGE OVERVÆGTIGE KASSERET VED SESSION Hvorfor var session og Forsvarets Rekruttering (FVR) interessant? Kort

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Genvej til en ungdomsuddannelse

Genvej til en ungdomsuddannelse Genvej til en ungdomsuddannelse Udgivelse nr. 1 / November 2007 1 2 Indholdsfortegnelse Hvorfor denne folder? Side 3: Side 5: Side 7: Vejledning på højskolerne... vejleder og elev lærer hinanden godt at

Læs mere

#GIVlivet. Social Media & Online Communication

#GIVlivet. Social Media & Online Communication #GIVlivet Social Media & Online Communication Drømmer du om at blive en haj til at kommunikere og lave budskaber, der fanger via de Sociale Medier? Et godt sted at starte Bliv en haj til online kommunikation

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 INDHOLD Ugentlige idrætsaktiviteter Fitness i DGI-Byen Mandage 11-13 3 Svømning og infrarød sauna Tirsdage 11-13 4 Idræt i Kongens Have Onsdage 11-13 5 Yoga og afspænding

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra:September 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere