mød os klik ind tilmelding se skolen 26 rundvisning vil du vide mere Lige midt i...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mød os klik ind tilmelding se skolen 26 rundvisning vil du vide mere Lige midt i... www.facebook.com/aalborgsph"

Transkript

1 AALBORG LUFTHAVN thistedvej S LINDHOLM forbindelsesvejen MOD FREDERIKSHAVN hjørringvej AALBORG VESTBY skelagervej strandvejen S hasserisvej annebergvej Lige midt i......aalborg med byens puls. 28 hobrovej vesterbro AALBORG MIDTBY S over kæret AALBORG HOVEDBANEGÅRD AALBORG 27 sønderbro østerbro th. sauers vej sohngårdsholmsvej østre alle humlebakken mød os rundvisning klik ind tilmelding vil du vide mere se skolen 26 MOD NIBE ny nibevej AALBORG STORCENTER hobrovej MOD ÅRHUS VEST NORD #aalborgsportshøjskole SYD ØST Annebergvej 55 DK-9100 Aalborg T:

2 Sport på højskole eller høj på sport? Du er kommet til det rette sted. På Aalborg Sportshøjskole laver vi højskole med sporten som omdrejningspunkt. Du vil komme til at møde undervisere, der er blandt landets og verdens bedste, og som er klar til at lære fra sig. Sportshøjskolen er bygget op omkring to forskellige skoler, Trænerakademiet og Sportsakademiet. I begge skoler har du mulighed for at uddanne dig til træner og instruktør indenfor en række idrætsgrene. Inden du starter dit højskoleophold vælger du et hovedfag, hvis du skal gå på Trænerakademiet, eller et speciale A fag hvis du skal gå på Sportsakademiet. Herudover har du selv mulighed for at vælge fag som valgfag, eftermiddagsfag og unikke muligheder som coachuddannelse eller rejselederuddannelse. Der er også fag, som er obligatoriske, og som vi har valgt for dig. Det er fag, der afspejler højskolernes hovedsigte, og som har med samfundet, kulturen og historien at gøre. Det er fag, der vil give dig en god ballast som menneske, og som vil udfordre dig og dit syn på verden. Det særlige ved højskolen er det forpligtende fællesskab. Vi lever sammen døgnet rundt, og der er ikke mange muligheder for at udfolde sit privatliv. Eleverne bor i lejligheder, 3 eller 4 sammen, og du vil møde unge fra andre dele af Danmark og Norden. Men bare rolig, de er lige så tossede med sport som du er, mød nye mennesker // intenst samvær // adrenalinkick // dit ophold // Du skal tage på højskole, hvis du har teamspirit eller gerne vil have det! Du skal tage på Aalborg Sportshøjskole, din træning // dine venskaber så det skal nok blive interessant. din udvikling! dine venskaber! din træning! dit ophold! hvis du er til sport, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem, og den typiske højskoleelev hos os sparer ikke på kræfterne. Vi skal nok udfordre jer, men vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til jer. Det er elevernes højskole, og eleverne er medspillere på deres eget ophold. Det kræver engagement, og det forventer vi, at du har. Der vil foruden fantastisk undervisning være køkkentjanser, områder at gøre rent, service at stille på plads efter brug, diskussioner om at komme til tiden og oprydning efter fest. Har du mod på både det sure og det søde så pak en taske og kom af sted, du vil ikke fortryde det.

3 Derfor lover vi eleverne Lige midt i......aalborg med byens puls. Aalborg Sportshøjskole er en privat, selvejende og det bevirker, at vi må udvise tolerance og institution, der drives indenfor rammerne af smidighed overfor hinanden, men også at vi højskoleloven. Formålet med Aalborg gensidigt får inspiration og oplevelser. Skolens Sportshøjskole er, at tilbyde en alsidig undervisning placering gør også, at der inden for en lille radius er indenfor idrætslige og almendannende fagområder. mange forskellige idrætsforeninger, som giver dig Højskolen sigter bl.a. mod at uddanne trænere og store muligheder for aktiv udfoldelse i din fritid. instruktører til foreningsarbejdet, både for bredden og eliten. Aalborg Sportshøjskole er en højskole for ansvarlige unge, og det betyder, at her er der frie forhold. Men Aalborg Sportshøjskole er placeret midt i Aalborg, det er frihed under ansvar. Alle skal aktivt medvirke blot 900 meter fra centrum og lige overfor Aalborg til at skabe et åbent og inspirerende miljø, som både Stadion, hvor vi i undervisningen benytter fremmer fællesskabets muligheder og respekterer stadionhallerne, springhallen og svømmehallen. den enkeltes særpræg. Der skal i dagligdagen være Det betyder, at vi lever tæt sammen med andre, plads til faglig fordybelse og engagement. en faglig god undervisning, der er præget af engagement at vi vil bidrage til at skabe et positivt og inspirerende miljø på skolen gennem åbenhed og gensidig tillid...alt indenfor rækkevidde Ved en så central placering af skolen giver det også mange muligheder for eleverne, når man har fri fra undervisningen. Bl.a. Aalborgs mange butikker, musik, kulturliv, nattelivet og al byens øvrige liv. Det giver desuden også mulighed for, at komme frem og tilbage til sin hjemby med gode offentlige transportmuligheder og med en lufthavn under 8 km fra skolen. Kristiansand Oslo Larvik Hirtshals Gøteborg Frederikshavn Aalborg Ebeltoft Århus Sjællands Odde 900 meter fra Aalborg centrum Men til gengæld forventer vi at du er indstillet på at udnytte de muligheder, vi kan tilbyde dig i såvel undervisning, som fælles Aalborg er desuden en stor uddannelsesby med mange unge mennesker, som ses Odense Kalundborg København fritidsaktiviteter tydeligt i gadebilledet, på at du vil bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever byens mange caféer, Jomfru og skolens medarbejdere samt øvrige brugere på stedet Ane Gade og koncertsteder.

4 Et ophold på Sportsakademiet kan vare 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger. Du kan vælge, hvor længe du vil være her Målret din fremtid på Aalborg Sportshøjskoles Badminton Cross Fitnessholdtræner Fitness personlig træner Håndbold Outdoor Politi Ridning Vælg mellem følgende speciale A fag portsakademi at mærke suset......ved en særlig udfordring. At føle adrenalinet banke rundt i kroppen. Kender du det og ku du tænke dig at opleve det flere måneder i træk? Sportsakademiet på Aalborg Sportshøjskole er tilrettelagt specielt for dig, der vil mærke suset af adrenalin. Her opdager du, hvad du kan og hvem du er. Du møder nye udfordringer og finder uopdyrkede muligheder. Sportsakademiet er for dig, der har interesse for sport eller ønsker at blive politibetjent. Du behøver ikke være supersportsudøver, på Sportsakademiet er der nemlig plads til alle uanset erfaring og niveau men der er ingen tvivl om, at du ta r forandret derfra. Du bli r bedre til sport, mere vidende, du vokser som menneske, og du vil ha et rigtig godt udgangspunkt, når du skal møde de udfordringer, som livet senere hen gi r dig. Sportsakademiet - Basisår til din uddannelse og dit liv - Tag 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger på Sportsakademiet. Derudover har du mulighed for, at tage en instruktøruddannelse gennem et speciale B fag, dog skal du som minimum vælge et højskoleophold på 18 (efteråret) eller 24 uger (foråret), for at få uddannelsen. Speciale B faget giver dig mulighed for at arbejde i dybden med et idrætsfag ved siden af dit speciale A fag. På næste side kan du se hvilke fag du kan vælge på Sportsakademiet og hvordan du kan sammensætte dit højskoleophold gennem valgfag, eftermiddagsfag, unikke muligheder og de obligatoriske studieture. ugeskema for Sportsakademiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Speciale A fag Dilemma / foredrag Eftermiddagsfag Fælles fag Speciale B fag Demokratisk Forum Morgenmad Morgensamling Fælles fag Speciale A fag Frokost Idrætsledelse og personlig coaching Aftensmad Speciale B fag Valgfag Eftermiddagsfag Åben hal Unikke muligheder Åben hal Højskoleaften Morgensamling Ugen der gik Valgfag Speciale A fag Skema eks.

5 SPECIALE A FAGENE indeholder en lang række af muligheder indenfor overskriften og er målrettet dig der ønsker: at forberede dig til dit kommende studie at udforske et bestemt fagområde - eller bare er bidt af det at dyrke bestemte sportsgrene at erhverve dig en lang række livskompetencer at få en suveræn social oplevelse eller rettere sagt - brænder for at komme på en sportshøjskole - der har et højt fagligt niveau med nogle perfekte rammer til at udfolde sig i. Hvornår tilbydes speciale A fagene Periode 1, efteråret Periode 2, efteråret Periode 3, foråret Periode 4, foråret Badminton Cross Fitnessholdtræner Håndbold Outdoor Politilinjen Ridning Badminton Cross Fitnessholdtræner Håndbold Outdoor Politilinjen Ridning Badminton Cross Fitness personlig træner Outdoor Politilinjen Ridning august indtag oktober indtag januar indtag marts indtag Badminton Cross Fitness personlig træner Outdoor Ridning SPECIALE B FAG Som elev på Sportsakademiet skal du, foruden dit speciale A fag og valgfag, vælge et speciale B fag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Dit speciale B fag fylder 6 timer om ugen på skemaet, hvilket betyder, at du efter endt ophold, har mulighed for at stå med et instruktørbevis, indenfor det område du har valgt at beskæftige dig med. Fælles for samtlige kurser er, at man ikke forpligter sig til at tage den afsluttende evalueringsprøve med henblik på at få sit trænerbevis. Denne beslutning er individuel, og man kan sagtens deltage i et helt forløb, og tilegne sig viden til eget brug, hvis ikke man har ambitioner om at skulle fungere som træner eller instruktør efterfølgende. Fælles for kurserne er også, at ALLE kan deltage, uanset forudgående erfaringer og kvalifikationer. Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves at du starter på august optaget, som varer 18 uger, eller januar optaget, som varer 24 uger. Hvornår tilbydes speciale B fagene Periode 1, efteråret Periode 2, efteråret Periode 3, foråret Periode 4, foråret Holdcycling Proaktivist / teambuilding Riders fitness Styrketræning Holdcycling Proaktivist / teambuilding Riders fitness Styrketræning Håndbold Klatring Styrketræning / bodytoning Håndbold Klatring Styrketræning / bodytoning >> Opholdet på Aalborg Sportshøjskole har været en oplevelse for livet! I løbet af året har vi både opnået faglige såvel som sociale kompetencer, som vi kan bruge resten af livet. Det fede ved skolens sociale liv er, at på trods af vores menneskelige forskelligheder så har vi EN ting tilfælles - nemlig kærligheden for sporten. Det gjorde at vi blev rystet sammen, ja vi var mere eller mindre en STOR familie. << Louise Thorup >> På Aalborg Sportshøjskole er der en god blanding mellem hyggeligt socialt liv og en faglig udfordring. Der er mange kompetente lærere og andre sportsinteresserede elever, hvilket gør sportsmiljøet perfekt og giver nogle super oplevelser. << Jacob B. Hansen

6 42 ugers uddannelse med fokus på din fremtid som træner BLIV diplomtræner på Aalborg Sportshøjskoles Badmintontræner Fitnesstræner Håndboldtræner Outdoor leader Ridetræner Styrketræner Vælg mellem følgende hovedfag TRÆNERakademi Trænerakademiet en etårig diplomtræneruddannelse tilrettelagt specielt for dig, der vil være træner eller instruktør på eliteniveau. Målet er at udvikle og uddanne dig til team- og personlig træner på et idrætsfagligt højt niveau og give dig gode kvalifikationer med et bredt sigte. Opholdet på Trænerakademiet styrker dine evner inden for både det teoretiske og praktiske omkring din idræt. Evner, som kan lede frem til en karriere som træner i både ind- og udland. Uddannelsen til træner på eliteniveau giver dig udsigt til en dynamisk hverdag, hvor du bruger din viden til at skabe resultater for andre mennesker. Du lærer dem om idræt og følger dem på deres vej til toppen. Trænerakademiets uddannelse anerkendes af såvel idrættens forskellige specialforbund som Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Elitetræneruddannelsen er sammensat af et hovedfag og en række fællesfag. Fælles for alle hovedfagene er, at alle uddannelserne er opbygget efter danske såvel som internationale principper. Dvs. du kan opnår en DIF - diplomtræner 3 uddannelse. Dertil kommer naturvidenskabelige og humanistiske projektuger med fokus på studieteknik samt skriftlig og mundtlig fremlæggelse af projekter. ugeskema på trænerakademiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Hovedfag Dilemma / foredrag Eftermiddagsfag Fælles fag Demokratisk Forum Morgenmad Morgensamling Grundtræning Hovedfag Frokost Idrætsledelse og personlig coaching Aftensmad Fælles fag Valgfag Eftermiddagsfag Åben hal Unikke muligheder Åben hal Højskoleaften Morgensamling Ugen der gik Valgfag Hovedfag Skema eks.

7 Du undervises ikke af hvem som helst Betina Møgeltoft Christiansen, forstander Betina er cand.scient i idræt og psykologi og er også uddannet lærer. I fritiden folder Betina sig ud som basketballspiller. janes beretning Jeg kommer oprindeligt fra Holstebro og dyrkede meget fitness i hverdagen, og tilfældigvis faldt jeg over Aalborg Sportshøjskole på internettet. Jeg valgte at begynde på højskolen, først og fremmest fordi træningen var utrolig spændende, og jeg ville gerne vide mere. Derudover ville jeg gerne læse idræt, men følte mig ikke helt klar efter gymnasiet og ville gerne have en basisviden indenfor anatomi og fysiologi, inden jeg skulle søge ind på uni. Jeg opsøgte også højskolelivet for at blive mere udadvendt og mere social. Ann Mertz, ridning Ann er ansvarlig for skolens ridelinjer på både Sportsakademiet og Trænerakademiet. Ann er aktiv rytter, rideinstruktør, stævnekoordinator og distriktsformand. Claus Poulsen, badminton Claus er tidligere ass. landstræner for det Danske badmintonlandshold og har deltaget ved OL i 2004 og 2012, som træner for Danmark. Derudover har Claus også været Landstræner for det hollandske og australske landshold. Selve opholdet har været helt specielt for mig. Jeg havde nogen fantastiske erfarne lærere og en forstander, der hjalp mig med at blive bedre og tro på, at, jeg kan hvad jeg vil. Udover mange timer med teori og praktisk, har jeg undervejs oplevet mange andre spændende ting. Jeg har været på adventuretur to gange og fået afprøvet mine grænser. Derudover har jeg taget dykkercertifikat og har dykket på LaSanta og i Norge med nogle fantastiske mennesker. Dette har nok været nogle af de bedste og mest grænseoverskridende oplevelser, jeg har gjort under mit ophold i Aalborg. Gitte Møller, fitness Gitte er ansvarlig for skolens fitnesslinjer på både Sportsakademiet og Trænerakademiet. Udover fintess dyrker Gitte også styrketræning, skiløb, MTB og landevejscykling. Karen Brødsgaard, håndbold Karen er tidligere Dame A landholdesspiller i håndbold Karen har bl.a. fået følgende medaljer til Danmark: EM-guld i 2002, OL-guld i 2000 og Udover det, blev jeg uddannet rejseleder. Dvs. jeg har fået meget mere end min instruktøruddannelse. Løbende under uddannelsen har jeg været i praktik som løbetræner, personlig træner, seniortræner og spinning instruktør, så jeg har virkelig fået noget erfaring undervejs og har haft med en bred gruppe mennesker at gøre. Efter mit ophold føler jeg mig nu klar til at søge ind på universitet, fordi jeg ved, jeg kan gennemføre forløbet, men som sagt skal jeg ud og se verden inden, mens jeg stadig er ung. Efter opholdet ved jeg, at træning og det at videregive min viden til andre er min passion, og det jeg skal arbejde videre med. Jeg har efterfølgende fået arbejde som instruktør i mit tidligere fitnesscenter i Holstebro. Efter opholdet er jeg blevet klogere på mig selv, mere udadvendt og har fået større selvtillid. Jeg kan hvad jeg vil nu, og nu tror jeg også på det! Det bedste af det hele har været at få nogle fantastiske venner undervejs, venskaber for livet. Takket være dem har jeg haft et fantastisk ophold på Aalborg Sporthøjskole. Kim Jensen, outdoor Kim er uddannet havkajakinstruktør, kanoinstruktør, klatreinstruktør, windsurfinginstruktør, MTB-instruktør og snowboardinstruktør. Derudover er Kim tidligere ass. landstræner for Dame A landsholdet i håndbold. Kim Lynge, styrke Kim har tidligere været landstræner i vægtløftningog styrkeløft og er nok den person i Danmark der ved mest om styrke træninig. Kim har deltaget ved OL en enkelt gang. Janes beretning fitnessinstruktør Thomas Bentsen, politi Thomas er til daglig hovedansvarlig for skolens superspændende politilinje, hvor Thomas underviser i fysisk træning, kampsport og selvforsvar samt dansk og engelsk. Tina Jørgensen, Cross Tina er uddannet Idræts,- dansk- og hjemkundskabslærer og står bl.a. for skolens Crosslinje. Derudover har Tina danset sportsdans i 17 år og er også klatreinstruktør.

8 Hall SPH-Gym 800 m2: Styrke- og fitnesscenter, 3 km fra skolen. centret har fokus på elitetræning og motionstræning Klarup Ridecenter 15 km fra skolen Hal 2 hal 1 Klatrepæl gymnastiksal spisesal biograf Klatrepæl, hovedbygningen, gymnastiksal, spinning, elevlejligheder m.m. bålplads springhal med springgrav til diverse faste opstillinger til Idrætsgymnastik FACILITETER svømmehal 300 meter fra skolen med 25 meter bassin, 1 m og 3 m vipper og varmtvandsbassin Hal 1, hal 2 og springhal Aalborg Sportshøjskole råder over en række moderne faciliteter, som er beliggende tæt på skolen Aalborg Stadion svømmehal

9 Om opholdet på skolen Mit navn er Monica, og jeg gik på Aalborg Sportshøjskoles politilinje. Jeg har altid haft en stor drøm om at komme ind til politiet, men jeg var meget i tvivl, om jeg kunne klare optagelsesprøverne. Da jeg godt vidste, at min fysiske form ikke var den bedste, og at grammatik ikke var min stærkeste side, valgte jeg at tage et halvt år på højskole for at forberede mig, og jeg valgte Aalborg Sportshøjskole, da jeg havde hørt rigtig meget positivt om den. Det var en af de ting, jeg syntes, var helt vildt fedt, for det gjorde, at man gav sig 110 % i undervisningen og virkelig havde lyst til at lære nye ting. Alt i alt har mit ophold på Aalborg Sportshøjskole været helt fantastisk, og en oplevelse jeg ikke vil have været foruden. Jeg har fået rykket mange personlige grænser og er blevet presset både fysisk og psykisk. kosten på skolen Vi har arbejdet med problemstillingen hvordan man kan påvirke elevers bevidsthed til at omfavne og bruge økologiske tiltag i den enkeltes træning og hverdag. Signalet vi har ønsket at sende er, at vi drager omsorg for vores elever, ikke bare gennem Danmarks højest faglige undervisning, men også gennem kosten. Et af kernepunkterne i det sunde madvalg er økologien. I Køkkenet på Aalborg Sportshøjskole har vi derfor udformet et par simple retningslinjer, der er hjørnesten for køkkenets virke. Retningslinjer for indførelse af økologi på Aalborg Sportshøjskole Maden skal laves fra bunden Maden skal være varieret, farverig og uden brug af tilsætningsstoffer Hjørnestenene er gode proteinkilder, frugt, fuldkorn og sunde fedtstoffer Grøntsager tilberedes formels rå eller ved så lidt varme som muligt Vi producerer dagligt brændstof til glæde og gavn for elever og kolleger. Derfor serverer vi udelukkende sund og sansemættet mad. Ved at vælge økologi frem for konventionelle producerede råvarer - opnår vi et mere ærligt og rent produkt, uden tilsætningsstoffer, vækstfremmere og anden kunstig madsminke. Skolen i sig selv er helt fantastisk. Det er en skole hvor der er plads til alle, og hvor sporten er i centrum. Da jeg startede på skolen, troede jeg ikke, at man ville komme så tæt på folk, som man gjorde. Men efter kort tid kunne man allerede mærke, hvordan sammenholdet på skolen blomstrede. Sammenholdet på skolen var helt specielt og unikt, og jeg fik en masse superfede oplevelser, som jeg altid vil huske. Lærerne på skolen er også noget helt specielt. Jeg har aldrig været på en skole, hvor lærerne brænder så meget for det de laver, og samtidig har så meget erfaring og viden indenfor deres fag. Undervisning på politilinjen, har uden tvivl været skyld i at jeg er blevet rustet til at klare politiets optagelsesprøver, som jeg på nuværende tidspunkt har bestået, og nu kun er et lægetjek fra at komme i puljen. Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle dem, som gerne vil rykke nogle personlige grænser, komme i super form og få en oplevelse for livet. Og til alle jer som går med en drøm om at komme ind til politiet kan jeg kun sige: Vælg politilinjen, for I får en masse fede oplevelser, hård træning og I vil få en masse gode redskaber til at kunne klare optagelsesprøverne. Monica B. Jensen, politilinje På Aalborg Sportshøjskole serverer vi 6 måltider fordelt således: Morgenmad Mellemmåltid Middag (varm mad) Mellemmåltid Aftensmad (kold buffet) Mellemmåltid

10 flyv mod nye højder sammen med Aalborg Sportshøjskole Hvordan skal jeg bo? Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, er du indlogeret i skolens elevbygning Anneberghus. Anneberghus er placeret lige ved siden af skolens hovedbygning og rummer 50 meget store, lyse og pæne værelser, hvor du bor sammen med to eller tre af dine skolekammerater. Værelserne er mellem 35 og 50 kvadratmeter store og består af en lille entre, et stort værelse, et toilet og et tekøkken. Der er store baderum i kælderen. I kælderen finder du ligeledes saunaer, vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum. hovedbygningen elevlejligheder >> Aalborg Sportshøjskole giver nogle fantastiske oplevelser, både sportsmæssigt og socialt, og der er altid nogle meget kompetente og skønne undervisere bag en, som virkelig brænder for deres job. << Mathilde Bjørn Olesen

11 Støtte til højskoleophold Kan du nikke genkendende til et eller flere af spørgsmålene - og er du mellem 17½ og 25 år, så har vi et tilbud til dig! Mentorordningen er for unge mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse, der er i risiko for aldrig at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Som led i en uddannelsesplan (udarbejdet i samarbejde med UU-vejleder) tilbydes et afklarende og udviklende højskoleforløb med henblik på overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse. Som mentorelev har du mulighed for at få et ophold på højskolen til nedsat pris. Kommunalt tilskud til højskoleophold Der skelnes mellem personer over 18 år, der: 1. Ikke modtager ydelser i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsespolitik (LAB) eller Serviceloven 2. Modtager ydelser i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) eller Serviceloven Ad. 1. Kommunen kan vælge at yde fuld eller delvis støtte til deltagelse i et højskoleophold, som led i en forebyggelsesindsats eller som en kvalificering til at påbegynde en ordinær ungdomsuddannelse. Det kan fx være kombinationsprojektet eller mentorplads som primært er for unge under 25 uden ungdomsuddannelse. Tag fat i din UU-vejleder for at høre hvad din kommune kan tilbyde dig. Unge ledige under 30, der ikke har gennemført eller umiddelbart kan gennemføre en ungdomsuddannelse Er du ledig og under 30 år gammel, og har ikke gennemført en ungdomsuddannelse, kan du muligvis komme på et højskoleophold, som en del af en EGU. Det første skridt for dig vil være, at kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i din kommune. Om UU vil være med til at sende dig på højskole som en del af en EGU, afhænger 100 % af din kommune. Det eneste du derfor kan gøre for, at finde ud af om din kommune vil hjælpe dig på højskole er at tage kontakt til UU enten direkte eller igennem din rådgiver på jobcentret. Din kommune kan vælge at betale for højskolens egenbetaling, og du vil være berettiget til skoleydelse. Kost og logi vil være på den unges bekostning. Mentorordningen Har du lyst til : at starte på en uddannelse, men mangler lige det sidste skub? at blive bedre fagligt? personlig og faglig afklaring? Trænger du til: at prøve noget helt andet? Trænger du til ny energi, men går allerede på en ungdomsuddannelse? Ad. 2. Unge på kontanthjælp Er du på kontanthjælp kan du søge om at komme på højskole som en del af din uddannelses- eller handlingsplan. Mulighederne er vidt forskellige fra kommune til kommune. Derfor er din bedste mulighed at kontakte din rådgiver ved jobcentret for at høre, hvad din kommune kan tilbyde dig. Du skal stadig være aktiv jobsøgende under opholdet på højskolen. Andre ledige Du kan søge om uddannelsesgodtgørelse som et led i en handlings eller aktiveringsplan. Dagpengeydelsen under opholdet vil være 100 %. Er du under 25 år kan du få 50 procent af dagpengesatsen under et højskoleophold. Det skal afvikles inden for det første halve år af ledighedsperioden. Du må dog ikke selv have sagt dit job op. For begge grupper gælder det, at jobcentret eller anden aktør kan vælge at betale dele af egenbetalingen og lade det indgå i vedkommendes handlings- eller aktiveringsplan. Hør nærmere på det lokale jobcenter. Revalidering/omskoling Der kan ydes støtte til højskoleophold, som er led i en forrevalidering, omskoling eller en fastlagt erhvervsplan. Der kan ydes hjælp til nødvendige uddannelsesudgifter. Hør nærmere på det lokale jobcenter. Legater Det kan være svært at finde legater, men et rigtig godt sted at starte er Vejviser til legater og fonde eller Legathåndbogen begge vil kunne findes på dit lokale bibliotek eller kig mere på Forsvarets civiluddannelse Forsvarets civiluddannelse (cu) giver ansatte med korttidstjeneste mulighed for at uddanne sig på skolens Sportsakademi og Trænerakademi. Uddannelsen kan være med til at lette overgangen fra forsvaret til erhvervslivet.

12 Tilmeld dig til skolen, og det meste er klaret for dig. Mød op til timerne, som kompetente undervisere har forberedt, gå i spisesalen hvor vores kokke har lavet lækker mad til dig. Rengøringsassistenten fjerner dine brugte kaffekopper og pedellen skifter dine sprungne pærer. Stop, stop, stop, stop, stop, stop! Det er let at være på højskole, men ikke så let. Vores kokke laver fantastisk mad, men du skal selv vaske op og gøre rent. Du skal bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever og du skal deltage i al undervisning. Sportshøjskolens lærere er superkompetente, men de stiller også krav til dig. Du kommer blandt andet til at afprøve underviserrollen, og så fjerner du lige selv din kaffekop, så er du sød! Du har sikkert stadig uafklarede spørgsmål og vi har sikkert heller ikke det hele med, da vi har så mange ting, vi gerne vil fortælle dig. Så uanset om du er ude efter en internationalt anerkendt træneruddannelse på Trænerakademiet, eller om du trænger til et pusterum med masser af sport på Sportsakademiet, så er vi sikre på at et ophold på Aalborg Sportshøjskole vil være noget for dig. SKAL VI VÆRE VENNER? Find Aalborg Sportshøjskole på Facebook Som du kan se på vores hjemmeside, er der mange måder at prøve sig selv af på her hos os. Sport, rejser, mødet med mennesker fra de Nordiske lande, og så selvfølgelig Aalborg by, hvor du finder alle de sjove og interessante tilbud. Danmarks mest kompetente lærere står klar til at tage imod dig, også hvis du har lyst til at besøge os, inden du beslutter dig for et ophold. Så tag din kæreste, dine venner eller mor og far med en tur til Aalborg, så skal vi vise dig, hvad vi har at byde på. Men du skal vide én ting, at tilbagemeldingerne fra tidligere elever er helt entydige Det bedste ved højskolen er fællesskabet, og det mest udfordrende ved højskolen er fællesskabet. Scan med din mobil

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

Sabbatår med mening. Kom og få en rundvisning www.giv.dk 86 67 20 11

Sabbatår med mening. Kom og få en rundvisning www.giv.dk 86 67 20 11 Sabbatår med mening Kom og få en rundvisning www.giv.dk 86 67 20 11 Gymnastik & Idrætshøjskolen ved Viborg Brug dig selv på fuld tid På Gymnastik og Idrætshøjskolen ved Viborg (GIV) har vi nogle af Danmarks

Læs mere

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 1 Indholdsfortegnelse Indledning og præsentation af Linieskolen s. 3 Madlavning s. 5 Kost og sundhed s. 6 Håndens fag s. 7 Idræt s. 8 Familie og samfund s. 8 Boglige

Læs mere

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 7 // marts 2013. At rejse er at leve. LÆS BLA. OM xxxxxx

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 7 // marts 2013. At rejse er at leve. LÆS BLA. OM xxxxxx Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær Nr. 7 // marts 2013 At rejse er at leve LÆS BLA. OM xxxxxx Dette nummer 04/ Badminton på SINE 4 06/ Skitur med SINE 6 08/ At rejse er at opleve

Læs mere

Danmarks første og største livstilshøjskole

Danmarks første og største livstilshøjskole Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure,

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Frie Fagskolers pædagogiske indsats gør sårbare unge uddannelsesparate

Frie Fagskolers pædagogiske indsats gør sårbare unge uddannelsesparate Et dokumentationsprojekt af Lena Kim Christensen og Lone Aggerholm Jensen marts 2012 Frie Fagskolers pædagogiske indsats gør sårbare unge uddannelsesparate Indhold Indledning:... 3 Det særlige for skoleformen...

Læs mere

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole ÅRSSKRIFT UdgIveT af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole LUNdbæK 2011 ÅRSSKRIFT Udgivet af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk 2011 Sats og tryk: degngrafisk.dk 1 2 Året i billeder

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

NOTAT fra pædagogisk dag nr. 11

NOTAT fra pædagogisk dag nr. 11 NOTAT fra pædagogisk dag nr. 11 Dette er et notat fra pædagogisk dag med ansatte (28 i alt) fra Gymnastiskhøjskolen i Ollerup. Notatet består af sammenskrivninger af output fra dagens øvelser, citater

Læs mere

Special Edition 2013. Danmarks stærkeste... miljø. - når du vil kombinere sport og uddannelse

Special Edition 2013. Danmarks stærkeste... miljø. - når du vil kombinere sport og uddannelse Special Edition 2013 Danmarks stærkeste... miljø - når du vil kombinere sport og uddannelse Vi spiller hinanden gode Svendborg Kommune kører gerne i team med idrætsklubber, uddannelsesinstitutioner og

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD KOLOFON SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER

Læs mere

specielle kompetencer indenfor vægttab livsstil stress lavt selvværd

specielle kompetencer indenfor vægttab livsstil stress lavt selvværd specielle kompetencer indenfor vægttab livsstil stress lavt selvværd Nyt livsmod og opkvikkende inspiration til andre måder at gøre tingene på. Ro til at finde ud af i hvilken retning, dit liv skal gå.

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

BILAG TIL UNGEANALYSEN

BILAG TIL UNGEANALYSEN BILAG TIL UNGEANALYSEN Bilag 1: Statistik vedrørende de unge Bilag 2: Udvikling af tilbud til de unge Bilag 3: Unge cases Bilag 4: Dataindsamlingsmetode Bilag 1: Statistik vedrørende de unge 1. Frafald,

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

Evaluering af projekt Unge i Vækst. Karen E. Andreasen Palle Rasmussen Christian Ydesen

Evaluering af projekt Unge i Vækst. Karen E. Andreasen Palle Rasmussen Christian Ydesen Evaluering af projekt Unge i Vækst Karen E. Andreasen Palle Rasmussen Christian Ydesen Aalborg Universitet Institut for Læring og Filosofi Center for Uddannelses- og Evalueringsforskning December 2012

Læs mere

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE 2 BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Indledning BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Idrætsforeningerne skal favne bredt fra 6-årige begyndere og ambitiøse teenagere til voksne motionister og professionelle atleter.

Læs mere

Slutevaluering på projekt Klar til Uddannelse, juni 2010

Slutevaluering på projekt Klar til Uddannelse, juni 2010 Slutevaluering på projekt Klar til Uddannelse, juni 2010 Udarbejdet af projektets medarbejdere: Ester-Helene Vinther Frei og Thomas Bedsted Jørgensen, samt projektleder Henry Hansen Resume: Det er ikke

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

SPORTSEFTERSKOLEN SINE INDHOLDSPLAN... 2 OVERSIGT OVER SKOLEÅRET... 2 LOV OM FRIE KOSTSKOLER... 4 VORES MÅLSÆTNINGER I RELATION TIL LOVEN...

SPORTSEFTERSKOLEN SINE INDHOLDSPLAN... 2 OVERSIGT OVER SKOLEÅRET... 2 LOV OM FRIE KOSTSKOLER... 4 VORES MÅLSÆTNINGER I RELATION TIL LOVEN... SPORTSEFTERSKOLEN SINE INDHOLDSPLAN.... 2 OVERSIGT OVER SKOLEÅRET... 2 LOV OM FRIE KOSTSKOLER... 4 VORES MÅLSÆTNINGER I RELATION TIL LOVEN... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 SKOLENS PÆDAGOGISKE LINJE OG ELEVERNE...

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Forord Håndbolden er i krise og måske særligt i Københavnsområdet, hvor håndbolden er i skarp konkurrence

Læs mere