GODE STEDER for JOLLESEJLER. KRISTIAN af KBH. sejler øvelsessejlads for motor ved Fejø Træskibs Sammenslutningen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODE STEDER for JOLLESEJLER. KRISTIAN af KBH. sejler øvelsessejlads for motor ved Fejø 2010. Træskibs Sammenslutningen."

Transkript

1 GODE STEDER for JOLLESEJLER 4 KØBENHAVNS HAVN KRISTIAN af KBH. sejler øvelsessejlads for motor ved Fejø Træskibs Sammenslutningen Ulf Brammer 2014 ISSN Ver

2 4 Kbh. Havn s 2 INDHOLD 0 INDLEDNING SØKORT NR OMFATTER 1 KATTEGAT N for Sjæll. 129 Sjællands Odde-Hundested-Gilleleje 2 ISEFJORDEN Holbæk Fjord - Roskilde Fjord 3 SUNDET N 131 Gilleleje - Helsingør - Tårbæk Sverige Kullen-Hälsingborg-Landskrona-Barsebäck 4 KBH. HAVN Tårbæk - Kbh.HAVN Avedøre Sjællandsbro Sverige: Barsebäck - Lomma Bugt Malmö Limhamn - Öresundsbro 5 SUNDET S 132 Avedøre Brøndby-Køge-Stevns Klint m. fyret. Sverige: Öresundsbro Klagshamn Strandhem Skanör Falsterbokanal 6 FAXE BUGT 190 Rødvig - Præstø Fjord - Jungshoved 7 BØGESTRØMMEN Stege Bugt Ulvsund-Storstrømmen 8 GRØNSUND & MØN Grønsund Møn - Hesnæs 9 SW SJÆLLAND 160 Masnedø Karrebæk Næstved 164 Bisserup Omø Agersø-Korsør 10 STOREBÆLT- N 141 Korsør Reersø Kalundborg Fjord 11 SEJERØ BUGT 128 Røsnæs Nekselø Sejerø Sj. Odde 12 SMÅLANDSFARV S 160 Lolland N Askø Femø Fejø 142 Kragenæs Onsevig Tårs Fiskerihavn 13 GULDBORGSUND 163 Guldborg - Nykøbing F - Nysted 14 NAKSKOV FJORD 144 Albuen Enehøje Vejlø Slotø Nakskov KILDER Internet. Wikipedia. Eniro.se og KRAK.dk. Egne notater. Privat tryk Kort og Matrikelstyrelsens Søkort Auto-færdselskort, 1: Danmark Med vikingen som lods. Max Vinner. Vikingeskibsmuseet naturlejrpladser i Danmark. Naturstyrelsen + 10 foreninger. 2008? Overnatning i det fri. Udgivet af Friluftsrådets ERFA-gruppe , m. positioner.

3 4 Kbh. Havn s 3 JOLLESEJLADS Træf Fjordens Th. MARCUS NOER fra Vikingeskibsmuseet. UB. Formålet med disse kapitler er at beskrive et farvand med dets kyster og pege på lune pladser for jollesejlere. Lidt lokalhistorie og seværdigheder. Det er også for at få de erfarne jollesejlere ud i andre farvand, end det velkendte. 14 kapitler er skrevet med disse FORBEHOLD: A. Du har mindst en bestået DUELIGHEDS PRØVE! B. Man sejler ikke, før alle ombord har accepteret at du er fører af fartøjet. C. Skibets fører påtager sig ansvaret for, at søvejsreglerne gennemføres. Du er en erfaren jollesejler? Du har sejlet meget i jolle de sidste 3 år? Har du været omhyggelig med vedligeholdelsen? Er dine reflekser i orden ved hurtige manøvrer? Har du check et dig selv med søvejsreglerne? TS-skib.dk har sådan en prøve NU er du velkommen til at sejle som TS-skib og din besætning kan være tryg! Disse kapitler er en slags huskeseddel sammen med søkortet/søsportskortet. Det handler ikke om vore fartøjer, mere om strømhvirvler og store sten, om de steder, som er en oplevelse værd. De fleste oplysninger er ført a jour gennem kontakt til TS-medlemmer i de nævnte områder. Steder med jollelaug er nævnt. Kan du traile? TS har et par stykker til udlejning. Hvad vejer din jolle i våd tilstand? Med en trailer kommer man vidt omkring, ser nye steder. Der er slæbested mange steder. Man får en fornemmelse for, hvor meget der faktisk foregår i det lille land med de fordums store maritime traditioner. Vi taler om kystkultur, og det er glædeligt at se, hvordan vi på trods af nutidens økonomiske og politiske forhold alligevel kan dyrke glæden ved at færdes på vore farvande. Mon ikke der hos mange af os rumsterer minder om vovelig færd for 1000 år siden? Husk at TS-Årbogen bør findes ombord, så du kan kontakte en lokal TS er - eller læse om de TS-skibe du møder. Tak for hjælpen til jer, der bidrog til disse sider! Og TAK til Egon & Sorte Per.

4 4 Kbh. Havn s 4 Noget om de praktiske ting Det er meningen, at TS-medlemmer selv skal printe de ønskede sider - med tekst på begge sider. I en jolle skal alt kunne tåle vand, derfor bør man laminere papiret med et ag klart plastic, som presses på med billig laminerings-varme-presse. Der er ikke brugt tid på havne eller hoteller. forholdene i TS Frihavne ser du jo i årbogen. Foruden De gode steder, handler teksten om adgang til at proviantere, om adgang til toilet OG om mulighed for at finde et sted at sove. Hvis det ikke er bekvemt at sove i din jolle, bør du ordne det hjemmefra. Der nævnes primitive lejrpladser, campingpladser og togstationer. Det helt nye er at man med en i-phone eller GPS-modtager kan finde primitive teltpladser og shelters nær kysten. 10 foreninger er gået sammen med Friluftsrådet om at oprette, vedligeholde og bruge disse pladser efter formlen: Kun de officielle pladser. Max. 25 kr. pr. person, pr. nat, pr. telt. Max 2 á 3 døgn. Tag dit affald med ved afgangen! Se detaljer i Det grønne Felt. Man rejser uden at blive ruineret, man får kontakt med naturen og lærer mere om vort land og det at sejle. Sidetal. Hvert kapitel har sit eget sidetal fra 2 og opefter. Med Kapitel nr., navn og sidetal - så man kan hitte ud a det, hvis og hvis - - -! TS-lok.md. København - ERIC ERICHSEN. Ved medlemsmødet i Nakskov d. 1/3-14. Der er adgang til næsten alle danske kyster, døgnet rundt, færdsel kun til fods. Hvis man vil blive nogle timer på et bestemt sted tager ophold - skal det være mindst 50 m fra nærmeste beboelsesbygning. Det er ikke tilladt at slå telt op på selve stranden. Det er tilladt at færdes til hest på ubevokset strandbred i perioden 1/9 til 31. maj. Hunde må gerne være på stranden. De skal holdes i snor fra 1/4 til 30/9 = hele sommeren

5 Kbh. Havn s 5 Københavns Inderhavn, set ned mod Operaen. Foto: UB. 4 KØBENHAVNS HAVN. Søkort Søkort 133-1: med Malmø. Søkort 134-1: Kbh. Red. Området strækker sig fra Tårbæk Kbh.s Havn rundt om Dragør forbi Aflandshage Sjællandsbroen og Slusehavnen. Sverige Fra BARSEBÄCK MALMÖ til ÖRESUNDSBROEN Retninger skrives med stort, f. ex.: NW og E for øst. (Iflg. Kort- og Matrikelstyrelsens stavemåde.) Forkortelser: TS - Træskibs Sammenslutningen. TS-havn - Frihavn for de fartøjer, der bærer årets mærkat og jomfruvimpel. Lok.md. - Den valgte TS-Lokalmand M/K i pågældende egn. Tilkaldes kun hvis du har større problemer. Lok. TS er - TS medlem som ofte er i området og som måske kan gi en hånd med. Koordinater til GPS er placeret et stykke uden for en havn, så man selv kan vurdere situationen. Primitive teltpladser. Danmark er blevet forsynet med over primitive pladser, til én á tre overnatninger. Du anskaffer bogen OVERNATNING I DET FRI. Udgivet af max 200 kr. med et kort over alle pladser. I teksten er der korte beskrivelser af hvert sted + GPS koordinater. Disse koordinater kan indtastes direkte på din GPS-modtager eller smartphone og du kan finde pladsen - ELLER man finder en plads i nærheden på Med en I-phone gå man på nettet: Der er få enkle regler: Aftal med ejeren, hvis det ønskes: Max 25 kr. per person, pr. telt og pr. døgn, følg reglerne på netop dét sted. Tag dit affald med, når du fortsætter. En meget flot ordning arrangeret af Naturstyrelsen og Friluftsstyrelsen. Prøv og I 2015 bruger vi kun GPS - længde og bredde!

6 4 Kbh. Havn s 6 Vi har inddelt dette kapitel i følgende områder: 1. Sjællandssiden. 2. Citysiden. 3. Christianshavnersiden. 4. Yderst mod Sundet. 5. Svenske havne lige overfor. Havne & bassiner nævnes fra Nord til Syd til West. Her nævnes ældgamle og helt nye steder, der kan interessere jollesejlere og andre åbne både. Lidt Historie. Absalons Borg ved Havn blev anlagt De sejlende mødtes nok 1000 år før, men det var borgen, der gjorde stedet til Købmanne Hafn. Havnen har altid ændret sig efter tidens krav, f.eks. har fragt- og passagerskibene krævet større vanddybde, så de er flyttet ud til nye bassiner - mod N bygger man en Ocean Kaj. I dag kalder havnen sig BY og Havn - den ér mere by end havn - der må for eksempel ikke sejles for sejl! Alligevel er de mange ændringer nok så interessante for den nysgerrige der bygges flere og flere broer. Den ved Skuespilhuset mangler midterstykket (2013). Stumpen var fremstillet i Holland med forkerte mål, blev sejlet hertil og returneret firmaet er gået konfirs. Især Kbh. s Sydhavn er under voldsom forandring i disse år. Hele området er så stort, at man kan studere det i flere dage, hvis de inderste kroge skal besøges og fornemmes. Overnatning er tilladt i eget fartøj ellers kan man måske lave en aftale med ejeren af et TS-skib? BY og HAVN

7 4 Kbh. Havn s 7 Der er rigtig mange bådelaug. Se BILAG 1 Der er rigtig store fredninger. Se BILAG Sjællandssiden. Taarbæk Havn Gammel, kringlet fiskerihavn overtaget af nogle få lystsejlere. Smut en tur op i Jægersborg Dyrehave! Bellevue. GPS koordinater Med Staunings Plæne. Stranden var i sin tid et vel etableret udflugtssted, hvortil man kom sejlende med damper. Derefter tegnede arkitekt Arne Jacobsen boliger og bio. Nu er broen fjernet. Stedet er sandet til Bellevue er stadig et yndet udflugtssted med fine strande en betalings strand & en gratis afdeling. Her er S-tog ind til Byen. Videre mod S- Statuen af Knud Rasmussen Han skuer ud mod evigheden. Et flot minde fra Nordgrønlands ekspeditioner dengang fra Statuen er udført af Paul Søndergaard. Skovshoved Lystbådehavn Med bølgebryder stadig moderne, den blev anlagt i Nu har man planer om en udvidelse i Joller tages på land! Man skal over Vandstrandvejen for at finde butikker. Ud for Charlottenlund Skov er der et Yacht- regattafelt med mange, gule tønder. Ved stranden samles Badeanstalten hvert forår. Den ligger lige N-for Charlottenlund Fort Et helt anderledes udflugtssted et led i Københavns Befæstning anlagt med de tykke haubitzer-kanoner og kassematter. I dag strømmer folk til badestrand, restaurant og campingplads. Der kører bybus til Kbh. Og Strandvejsbus N-på til Helsingør. Hellerup Havn Pæn og velordnet havn med udvidelse S for indsejlingen. Kuling fra W & N kan give op til 1,2 m højvande. Kuling fra E kan give ned til 0,8 m lavvande. Havnemesteren træffes på tlf Der er Gå Afstand til Charlottenlund Fort. Tuborg Havn Der er 2 bølgebrydere udenfor. Ejes af KDY. Kun diesel. Måske et besøg på Eksperimentariet? Vis det er alvor? Så læg masten og styr lige ind. Eller indenfor - drej Stb. mod N og list ind i Labyrinten der er mange pladser. I Svanemøllebugten må man ikke sejle tæt til land ved de gule sømærker. Svanemøllehavnen siges at være landets største marina, er vel organiseret. Den nordlige mole Svaneknoppen - har sejlklub, toiletter og værksteder. Havnekontor på midtermolen er åbent 7:30-13:30 på hverdage plus mandage Tlf Dér er en Cashloader, hvor man køber et chip-kort, der giver adgang til ret meget. Betal mindst 100 kr. Nå du skal videre får du resten tilbage. Der er 4 slæbesteder i denne havn. Middelgrund Fort ligger ca. 2 mil ude. Den kunstige ø er privat og man foretrækker anmeldte anløb. Der er ingen service i form af benzin, telefon, toilet, proviant etc. Kalkbrænderihavnen med Copenhagen Boat Center, som mest sælger motorbåde. Der er langt ind og dermed langt ud igen. Her skal lystsejleren tydeligt vise sine hensigter. Hold godt udkig N og S, og gå af vejen for erhvervsskibe! Nye Skudehavn - på kortet Fiskerihavn. God plads og hyggelig stemning. Nord for denne havn og østover planlægger man udfyldning og udbygning til personer og firmaer. Mod NV er man allerede ved at udfylde til Ocean Kaj. Man sejler videre og S-på øst for - langs vindmøllerne (der er afspærret m. gule bøjer) i en bue mod Trekroner fyr. Hold Trekroner om Stb. til Lynetteløbet!

8 4 Kbh. Havn s 8 Det er forbudt at sejle i Kroneløbet! Vil man ind i selve havnen - skal man længere S-på til Lynetteløbet. Farvandet omkring de 9 havvindmøller er søsportsområde. Her sejler man N-S til indsejlingen. 2. Citysiden. Eftersom joller ikke må sejle i Kroneløbet, må man ned til Lynetteløbet for at besøge Københavns Havn. Der er mange forbud. F. ex. Frihavnen her er sejlads forbudt! - Lynetteløbet - indsejlingen for lystfartøjer. Al sejlads foregår for motor. Man styrer ind og stævner enten N-over til Trekroner Fort. Eller sydover. Man skal holde sig E - for de gule mærker. På søkortet er der markeret en Afmagnetiserings-sløjfe. I havnen markeret med et gult sømærke. Når systemet er i brug, sættes signalflaget Z. Ved sejlads over sløjfen eller tæt på - afmagnetiseres dit kompas og en eventuel deviations-tabel bliver ugyldig. Københavns Sporveje sejler med De gule Havnebusser zigzag mellem forskellige stoppesteder: Ndr. Toldbod Holmen N - Operaen Hjørnet v. Nyhavn Knippelsbro på Chr.havn siden Diamanten Bryggebroen Teglholm i Sydhavn. En rundtur er instruktiv giver et godt overblik. Regler: Sejlads foregår med motor. Sejl er forbudt! Sejlads skal foregå på tværs af det uddybede løb, uden gene for den øvrige sejlads. Ved sejlads med fritidsfartøjer indenfor Københavns Havns søområde, skal den sejlende optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed således, at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således at den erhvervsmæssige sejlads og andre aktiviteter i havnen ikke unødigt forstyrres eller hindres. Der skal ligeledes vises hensyn over for personer, der bor eller opholder sig langs havnens løb og kanaler. Adgang til Flådens Leje ved Nyholm er ikke tilladt. Sejlads med fritidsfartøjer i Yderhavnen N for Toldboden og Elefanten/Batteriet Sixtus, skal foregå med motor og man skal holde sig i havnens østlige side, øst for de gule specialafmærkninger. Særlige bestemmelser, Havnereglement for Københavns Havn 14. Som følge af disse regler sejles der ikke langs Langelinie eller i Gl. Frihavn. MEN alle broer der kan åbnes åbnes gratis. Københavns Kastel m. Langelinie, Lystbådehavnen, Den lille Havfrue og Langelinie Pavillonen sejlads dertil skal foregå E -W. Nordre Toldbod har en bred trappe ned i havnen. Den og de to nydelige pavilloner i hvidt med meget glas, kommer i brug, når de kongelige skal sejles ud i den flotte mahogni chalup. Det er måske allerede historie? Toldboden var det almindelige sted, hvor tolderne vurderede skibslasten og beregnede tolden, der skulle afleveres, før man kunne sejle videre. For knap så mange år siden, var det også færgested for orlogsgaster og søofficerer, når de skulle passe tjenesten på Holmen. Mod S kigger man langs den lange kaj Larsens Plads, hvor de store turistskibe fortøjer. Man skimter Amalienborg og Amaliehaven. Tæt ved ligger giverens kontorbygning-mærsk. Kvæsthusbroen og Skuespilhuset. På S-siden af Skuespilhuset er der en høj og bred rampe til de gående. Prøv at kigge ind under. Kan man klemme jollen ind dér? Måske?

9 4 Kbh. Havn s 9 Her i HOVEDLØBET er der ofte en del dønninger. Vandet kan være meget uroligt. Er det slemt, kan man søge ind i sidekanalerne. Havnebussen linie 991 kommer til Toldboden for at hente os til Sydhavnen. Det kan konstateres, at de nye områder er godt forsynet med små, lave broer, hvor en jolle kan kantes ind, så man kan gå i land. Yderligere er der overalt Sejlklubber flere end 20 motorbåds laug o. a. Se BILAG 1. Nyhavn er TS-havn - fuld af TS-folk og TS-skibe. Mondæn kaj, især i sommersol. Lok.md. Eric Eriksen, tlf LOTTE BRINCH. Åbning af Nyhavnsbroen klares af Jimmy Andersen, tlf på BIRGITTE HELLE. Det er en større forestilling først fortøjer du udenfor Nyhavn og får en aftale med Jimmy eller Eric. Så skal trafikken standses. Det er ikke muligt i myldretiden. Så skal kontravægten køres ind og broen kan åbne. Samtidig hober Havnerundfartens både sig op. Hvem generer hvem ved farten mod Kg. Nytorv? Havnerundfarten eller TS-skibene? Lige her, ønsker Kbh. Kommune at bygge lange broer til cyklister og gående, med flere forgreninger på Chr. Havnsiden. For eksempel til Nordatlanten Brygge og Restaurant Norma? Indsejling til Christians Havn er lige overfor Nyhavn. Man sejler i Trangraven og svinger Stb. ind langs Ovengaden Oven Vandet. Under broen ved Chr.havns Torv og igen Stb. I hovedløbet - Lad være med at sejle ind langs Børsen! Skal det være? - så vent til Knippelsbro er passeret frihøjde 5,4 m. ved dagligt vande - og drej kurs NW gennem Frederiksholms Kanal Man bør beslutte, at tage turen i samme retning som havnerundfarten Stb. rundt. Hold udkig agterud. Langebro har en gennemsejlingshøjde på 7 m. Maskinhuset er beklædt med kobberplader og fredet.broen kan vist ikke åbnes. Islands Brygge om Bb. har et moderne havnebad meget populært. Kalvebod Brygge om Stb. - med kontorbygninger der ligner byggeklodser - er ret uinteressant. Og dog? Man har etableret nogle vældige broer, der bugter sig langs denne kaj så gående, løbende og cyklende fristes til en tur.en hvid, landfast café ø er alene om at slukke vor tørst. Herfra skal man til at passe på! Afmærkningen midt i Sydhavnsbassinet betyder, at man skal sejle ude ved siderne. Et stort område i midt i bassinet er fyldt med undersøiske spærringer. Gasværks Havnen med Fisketorvet, det høje, store indkøbscenter. Her boltrer ungdommen sig i kajakker, små både, vindsurfing og badning o.s.v. Herligt liv! Besøg CobenCabano. Herfra kan man gå over Dybbølsbro til S-toget.

10 4 Kbh. Havn s 10 Brygge Bro er en spinkel og populær cykel- gangsti over havnen. Her begynder Den nye Sydhavn. Frihøjden ved de røde / grønne mærker er 5,4m. Sydhavnen opankring forbudt p.gr.a. kabler og gasledninger! S-for broen er der et område før Tømmergraven. Nye karéer med udsigt mod syd over Tømmergraven, tæt ved centrum. Tømmergraven. Man runder de nye og særprægede boliger på Havneholmen. Inderst i denne kanal er der mange husbåde kig ind! Find et sted at fortøje derfra er nemt, at gå lige op og tv. Spadsere forbi Fiskerihavnsgade til Diesel House. Museet er lige bag H.C. Ørstedværket her står den største dieselmotor fra I 30 år var den verdens største. Første og tredje søndag hver måned starter den kl. 11. Og verdens første nr. 1. dieselmotor, startes hver torsdag kl. 11. S-for Tømmergraven er der lavvandet! Søg ud til siderne. Man skal IKKE hoppe udenbords i det urene område. Man sejler langs Enghave Brygge og Stb. ind i Teglholms-kanalen og Belvederekanalen. Her lå det gl. B & W Maskinværksted. En kanal mod N fører også til Diesel House. Næste hug, er rundt om Teglholmen og mod NW. Man sejler under den meget moderne Teglværksbro. Forbi TV 2. I bunden mod W, ses en glasbro mellem to bygninger over vandet i 2. sals højde. Bagved larmer trafikken. Her ender Den nye Sydhavn. Man svinger rundt og returnerer langs Frederiks Kaj. Nu stævner man mod selveste Jazzøen. Richie Boone, Lone Kellermann, Ernie Wilkins m. fl. bliver mindet her. Man følger Ben Websters Vej og passérer broen. I Hjørnet er der et mindre havnebad. Hvorefter man kigger mod N mod en stor bygning Metropolis. Den skal man rundt om for at sejle S-på, ned mod Slusen. På Amagersiden ligger Nokken. Et gammelt fristed for hjemmebyggede små huse, små broer og et stejlt slæbested. Ad Sluseløbet kommer man til Slusehavnen. Slusen 2013 er åben kl. 8:30 10 og Frivillig bemanding tlf Sluseansvarlige er to mand fra en af de 20 sejlklubber, der skiftes hvert år. To telefoner eller Se BILAG 1. Små 2 km på land, gå ad Ved Slusen - direkte mod øst - ligger CPH Hostel Vandrehjem. Der ligger mange husbåde i alle mulige udgaver. Folk hygger sig, betaler for havnens ydelser og er godt tilpas med at bo her. På én af betonlægterne er der tre boliger tæt sammen. Der er også små værfter, som måske er til at snakke med.

11 4 Kbh. Havn s 11 Sjællandsbroen frihøjde 3 m. Vil man videre kan man kan passerer under vejen og jernbanebroen, hvorefter man kommer ud i Kalvebodsløbet ved Fiskerihavnen mod W. I dette løb er der mange Fredninger (fiskeri & jagt strengt forbudt), reglen er at motorsejlere er indenfor afmærkningerne! Sejl-sejlere må gerne sejle udenfor. Ønsker man den korte distance til Køge Bugt, skal man denne vej. Aftal tid til passage af Slusen i det lille, hvide hus. Foto: Wikipedia. 3. Chr.havnersiden Kongeskibet Dannebrog, har været i den danske kongefamilies eje siden Klargøres om foråret i Refshalebassin i Kbh. Om igen man anløber Kbh. Havn og vil Nordpå. Ind gennem Lynetteløbet (for motor), her kan man dreje N-over og holde sig E for de gule bøjer - og lægge til på Trekroner. Helst med en aftale! Søfortet Trekroner administreres af Kulturarvstyrelsen, tlf Færdsel på Trekroner er på eget ansvar. Skrænterne er meget stejle og må ikke betrædes. Det anbefales at holde "børn i snor". I øvrigt henvises til skiltningen. Undgå at forstyrre rugende fugle om foråret. Mad og drikke på Trekroner kan købes på øens café/restaurant og kiosk eller man tager en madkurv med og finde en plads i terrænet. Selskaber - aftaler m. forpagteren. Sydover fra Lynetten sejler man i Yderhavnen gennem Søndre Refshalebassin med omhyggelig udkig og tydelige manøvrer, der viser dine hensigter! Man holder sig på den østlige side af de gule bøjer. Man passerer det forladte B&W. Ved Elefanten stod man ved kanonerne og skød solen op og ned på de astronomisk korrekte tidspunkter. Mon der stadigvæk skydes? W for spærringerne passerer man Frederik VI s Mastekran og det gamle Flådens Leje med Peder Skram. Videre forbi Operaen med kanaler, lave broer og diverse spærringer. Ved den sidste af de flydende træstammer lige før Skuespilhuset kan man gå Bb. ind og rundt i Holmens Kanaler. Møller og Jochumsen s Bådebyggeri, ligger på Refshalevej 340. Tlf

12 4 Kbh. Havn s 12 Ved Christiansholms S-side langs Trangraven - med Netto-bådene og Holmens gamle Smedie - har du indsejlingen til Christianshavn. Max. fart i disse områder er 3 knob! Der bygges nye broer med begrænset gennemsejling. I Ovengaden oven Vandet bor Anvar TS-lokalkvinde og æresmedlem. Se i TS-årbog. Herinde er der havnepladser, adgang til endnu flere kanaler og steder. Orlogsmuseet i Kvæsthuset. Kan man fortøje i nærheden af Christianshavns Torv bør man besøge Danmarks største Bagerbutik (måske?) oppe på hjørnet. På Amager Torv en Metrostation og smukke statuer af grønlændere. I Prinsessegade: Vor Frelser Kirke med den snoede, udendørs tårntrappe. Længere SW-på Christians Kirke. Glem ikke B & W Museet. Kanalen besejles af Havnerundfarten, så følg med denne vej mod SW under Torvegade og 90 vinkel til Stb. langs Hammerhøjs Kaj ud til Inderhavnen. 4. Ud mod Sundet Syd. Middelgrunds Fortet. Ingen adgang for lystsejlere. Man kan sejle med en færge fra Isbjørnen på Langelinie til god restaurant og indendørs events for den, der har råd. Flakfortet. Blev anlagt til Københavns forsvar. Om sommeren lystbådehavn og restaurant med mange mulige og interessante betalingspakker ex. teambuilding. Ring på tlf og spørg om prisen for at ligge en dag? Et døgn? Københavnerne bestiller bord på samme tlf. Færge afgår daglig kl i sommermånederne til og fra Nyhavn 71. Saltholm enestående natur 10 km fra Rådhuspladsen. Øen er fredet med Bekndtg. nr. 673 af Med det formål at beskytte natur og kulturhistoriske værdier. Fredningen gælder alle vandarealer omkring øen i en afstand af 25 m. Øen ejes af ca. 180 lodsejere, boende på Amager. Der er ca. 5 fastboende på øen. BESØG. 1. Med egen båd (må ikke stikke mere en 1,5 m), KUN anløb ved Barakkes bro. Det er forbudt at fortøje langs kreaturbåden MATHILDE, eller på den plads. HVOR må man færdes: Mod N fra Barakke Gård Tilladt hele året. Midterstykket: Fra 16. juli 31/3. Mod Syd: Fra Telefonhuset og S-på: Forbudt hele året. Af hensyn til sælerne. Landkrabberne kan kontakte Bådfører Allan Frederiksen på tlf / Lynetten Lystbådehavn finder man N for Amagerværkets høje skorsten. Stor marina til sejlbåde og en fremragende restaurant med overkommelige priser. Prøvestenen med olie- og benzindepoter. Kig ind bagved på den nordlige side! Uden navn? N for SSF er et havneanlæg stoppet. Sundby Sejl Forening. Gammel hyggelig sejlklub med god restaurant. Vanskelig at anduve ved vestlige vinde, da renden er smal. Havnehullet er lille, vælg det sydlige bassin. Værksteder til reparationer. Ligger tæt ved Metrostation Øresund, Lidl, og Stor Super Brugs. Besøges at flere og flere sejlere, som kan snakke og hygge. Sundbyøster Strand er blevet udbygget med et kæmpe badeland med en lille havn uden faciliteter. Måske en isbod? Kastrup har 3 havne, nævnt fra nord: Nye Kastrup Marina. Gammel Kastrup Havn. Fra, da man sejlede kalk fra Saltholm til boligbyggeri. Ny Kastrup Havn fra 1950 erne, tæt ved motorvejen til Øresundsbroen. Ved Kastrup Lufthavn ses en lille havn til redningsfartøjer. Ingen adgang! Turbulens fra fly har kæntret sejlere.

13 4 Kbh. Havn s 13 LILLE ORBE på vej til Afdansningsbal i Dragør. Foto: Hans Bondo. Dragør Havn. TS-havn. Kysten nord for havnen er meget lavvandet. I havnen er der et vældigt leben, suppleret af mange svenske lystsejlere. Danmarks ældste lodsstation er nu museum. Det er Afdansningsbal hvert år sidst i september. Formand Erik Nicolaisen Tlf Bagerst ses Dragør Gammelhavn. Ude th. den tomme færgehavn. Lige N for Dragør Fort ses Dragør Ny Marina. Joller bør sejle ind i voldgraven og sejl rundt for at finde et læsted. Hele Amager Sydkyst er fredet område. Det gælder fra Dragør, Svang over til Kalveboderne. Der er restriktioner helt ind til Slusen. Dog en åbning ved Kongelunden Kro. Se Færdsels- og Fredningsregler for Amager Syd og Kalveboderne BILAG 2.

14 4 Kbh. Havn s Svenske Havne øst for København Søkort Omfatter fra Barsebäck Malmö til Øresundsbroen. Den svenske kyst langs Sundet er fremmed: Sandede forløb, veksler med klipper og sten i alle størrelser. Meget uregelmæssig kyst med mange skær, alligevel med dejlige badestrande. Svært at sejle langs den kyst uden søkort. Så går det bedre, hvis man kan sætte en kurs mod en bestemt havn og sejle tværs over. Det er også bedre overfor erhvervsskibene. UB Havnene er forsynet med GPS-koordinater placeret lidt udenfor havnen, så man selv kan vurdere situationen. Søkort 131 Barsebäck Hamn , Det er nemt at styre mod Pinhättan Fyr (LFl.WRG.8s 12m 14-10M) og derefter mod A-kraftværkets bygning. Havnen anduves bedst fra NW. Vær opmærksom på tværgående strøm foran havnen! Udmærket, mellemstor havn. Søg ind i den sydlige Gammelhavn! Der er god plads til at bjerge sejl. På Sydmolen er der redningsstation. Det for københavnerne velkendte A-kraftværk, ligger ca. 1 mil S-for havnen. Vikhög Hamn , Ligger gode 3 mil mod SØ. Lang rende ind. Mindre havn uden by, men med læ for vinden. Søkort 132. Lomma Bugten er uden store sten formodentlig! Naturreservat ved udløbet af Lodde Å m. fugletårn. Bjarred Strand , Mange badeområder og en lang bro Formodentlig med entrè? Habojung. GPS: Fra stranden rækker en 100 m lang bro ud. Vi ved ikke hvad den bruges til? LOMMA Hamn en bred Å-havn, hvor Höja Å løber ud. GPS: N E Der anduves mod havnefyret - 6 m højt - I dis eller mørke sejles mod det hvide (W) lys med 3 blink. Nærmere land holder man fyret om Bb. Hvis vinden driller i den lange indsejling, er der plads til at ro. Der er god plads på åen. Straks indenfor i havnen drejes Stb gæstepladserne ligger i bunden bag S-molen. Nye renoveringer i På N-molen er der en sjöredningsstation. Ribergsborgstranden N-for Malmö i Lommabugten med det store Kallbad, er fuld af broer med badehuse ved den fladvandede kyst. (Malmø s Bellevue) MALMØ storbyhavn - meget trafikeret. Lyt til kanal 68. Nordhavnen er oliehavn NEJ! Östra hamnområdet er industri NEJ! Syd for hovedindsejlingen - Västrahamnområde med Gamla Hamnen. JA! Her sejler man i Yttrehamnen mod S forbi Höjskolan til broer og helt ind. Bag Hovedbanegården under jorden er der en lang kanal W E. I den W-lige ende ligger Malmöhus m. park. Udvendigt mod S er der en god lille havn + bade-strand. Position: N E Herfra kan man kan spadsere til Maritime University, Malmöhus och Sjöfartsmuseet.

15 4 Kbh Havn s 15 Limhamn med de 4 havne. 1 Mod N Lagunen E- for de to over-èt mærker. En lyst-bådehavn med badestrand. Anløbes lige E for trafik-havnen. 2 Trafikhavnen ved fyret, kan ikke anbefales. Vi Anbefaler de to sydlige havne: 3 Gamla Hamnen anduves fra SW med de normale rød og grøn bøje og to røde Over-èt båker. Her holder fiskerne til. 4 Småbåtshamnen - med anduvning fra S ved grøn bøje ud for W-mole og to grønne havnefyr på E-mole. Position: N E Stor marina. Lige indenfor sønder mole drejes straks Stb.! Gæstepladserne ligger yderst mod Sundet. Bamviken er en vig med en microhavn og en udsigts-promenade fra broens byggeperiode. ÖRESUNDSBROEN. Øresundsforbindelsen blev påbegyndt 1995 og indviet 1. juli Det er en fast, kombineret bro- og tunnelforbindelse mellem Amager og Skåne. Længde: m. Højde: 204 m. (Wikipedia) BILAG 1. SEJLKLUBBER I KBH. HAVN ) Sydhavnsklubberne Sejlklubben To-kosten. Tlf Bådeklubben Sjællandsbroen. Tlf Sejlforeningen Syd. Tlf S/F Mellemfortet. Tlf Kalvebod Bådelaug. Tlf Bådeklubben Molen Tlf ) Bådelauget Syd West Tlf Bådeforeningen Trekanten Tlf Sejlforeningen Enigheden Tlf ) Bådeklubben Valby T Sluseholmens Bådelaug T. sluseholmens-bl.dk 4) Bådeforeningen Stiboerne, Tlf ) Frederiksholmsløbet Bådeforeningen Broen Tlf ) Islands Brygge Havnestaden H. 7) Tømmergraven Foreningen Skibbroen Tlf ) Christianshavns og Wilders Kanal Christianshavns Bådelaug Tlf Bådeklubben Bolværket Tlf ) Wilders Plads Marina Tlf ) Nordatlantens Brygge Tlf ) Trangraven Marina Tlf ) Christiansbro Bådelaug Tlf ) Langelinie Lystbådehavn Tlf Kbh. Havn s. 16

16 4 Kbh. Havn s ) Sdr. Frihavn Sdr. Frihavn Lystbådehavn Tlf ) Kalkbrænderihavnen Havnelavet Sundkrogen Tlf ) Svaneknoppen Svanemøllehavnen Tlf ) Margretheholms havn Lynetten Tlf BILAG 2 4 Kbh. Havn slutter her! Fortsættes i K 5. Sundet Syd. Ver UB.

GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 13 GULDBORGSUND

GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 13 GULDBORGSUND K 13 Guldborg Sund s 1 GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 13 GULDBORGSUND Gedesbyskibet. Kopien AGNETE en dejlig skude fra sidst i 1200-tallet. Fragter 6.000 kg. Plankerne blev fundet i Bøtø Nor 1988. L: 12,5

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE

GODE STEDER for JOLLESEJLERE 03-02-15 GODE STEDER for JOLLESEJLERE 3 SUNDET N FISKEN af Hornbæk. Pokalsejlads v. Snekkersten 2009.. Per Stibolt ved roret. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER 2014 ISSN 0905-1535 Ver. 03-02-2015 K

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere

Jeg har lavet min egen havnelods den 20-10-2013

Jeg har lavet min egen havnelods den 20-10-2013 Jeg har lavet min egen havnelods den 20-10-2013 Vigtigt! Din egen havnelods giver kun et øjebliksbillede af oplysninger om de valgte havne og broer. For havne og broer, hvorfra redaktionen har modtaget

Læs mere

En havn. af muligheder. Visioner for mere liv ved og i Københavns Havn

En havn. af muligheder. Visioner for mere liv ved og i Københavns Havn En havn af muligheder Visioner for mere liv ved og i Københavns Havn 1 2 Forord en havn af muligheder Et kæmpe potentiale Med denne vision ønsker Københavns Kommune at sætte fokus på det kæmpe potentiale,

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE

GODE STEDER for JOLLESEJLERE GODE STEDER for JOLLESEJLERE 8 GRØNSUND og MØN Elever v Skive Produktionshøjskole restaurere joller og bygger havn. Foto: UB. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN * ULF BRAMMER ISSN 0905-1635 Ver. 05-02-2015 8 Grønsund-Møn

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

SØKORTRETTELSER 17. Rettelse nr. / Correction no. 110-120. Søkortrettelser / Chart Corrections på / via www.kms.dk

SØKORTRETTELSER 17. Rettelse nr. / Correction no. 110-120. Søkortrettelser / Chart Corrections på / via www.kms.dk 7. maj 2010 22. årgang SØKORTRETTELSER 17 CHART CORRECTIONS Rettelse nr. / Correction no. 110-120 Kort / Chart Rettelse nr. / Correction no. Kort / Chart Rettelse nr. / Correction no. 61 110 188 116 103

Læs mere

Søulke aktiviteter gennem 25 år

Søulke aktiviteter gennem 25 år 25 år Udover de ugentlige onsdagssejladser, der var søulkenes oprindelige ønske, har der årene været ført en lang række aktiviteter, hvor ægtefæller og ledsagere har været inviteret med. Aktivitet Deltagere

Læs mere

Indbydelse. Tursejlere. 5.-7. juni 2015 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B

Indbydelse. Tursejlere. 5.-7. juni 2015 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B Indbydelse Tursejlere 5.-7. juni 2015 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Velkommen til Kerteminde Kerteminde Sejlklub har fornøjelsen af at indbyde til Classic Fyn Rundt 2015 Kerteminde Sejlklub indbyder

Læs mere

TAKSTER. For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen gælder følgende takster: (regnskabsåret er kalenderåret)

TAKSTER. For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen gælder følgende takster: (regnskabsåret er kalenderåret) TAKSTER for Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune (Vordingborg Nordhavn, Masnedsund Havn, Kalvehave Havn, Stege havn, Bogø havn, Skåninge Bro og Klintholm Havn). 2014 For afgifter opkrævet

Læs mere

DEBATOPLÆG TIL DEN BLÅ PLAN FOR KØBENHAVNS HAVN JUNI 2003

DEBATOPLÆG TIL DEN BLÅ PLAN FOR KØBENHAVNS HAVN JUNI 2003 DEBATOPLÆG TIL DEN BLÅ PLAN FOR KØBENHAVNS HAVN JUNI 2003 DEN BLÅ PLAN 1 Fra kommuneplan til blå plan Kommuneplanen er den overordnede ramme for brug og udvikling af havneområderne. Men den foreskriver

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

Historie. Havnsø mølle. Mølleren jagede englænderne på flugt

Historie. Havnsø mølle. Mølleren jagede englænderne på flugt Historie Næsten midt mellem Holbæk og Kalundborg ligger den lille havneby Havnsø i bunden af Nekselø bugten. Stedet har formentlig sin oprindelse tilbage i 1300-tallet og har lige fra starten fungeret

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Det ny havnekontor www.odsherredhavne.dk Gæstesejler i Nykøbing Sj. Havn Nykøbing Sj. Havn er et dejligt sted at overnatte. Havnen ligger tæt på byens gågade med mange restauranter

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Københavnertunnelen og Købehavns City Terminal, 16. juni 2006 Københavns nye City Terminal & Metrostation Operaen (Cityringen) 16.

Københavnertunnelen og Købehavns City Terminal, 16. juni 2006 Københavns nye City Terminal & Metrostation Operaen (Cityringen) 16. Københavnertunnelen og Købehavns City Terminal, 16. juni 2006 Københavns nye City Terminal & Metrostation Operaen (Cityringen) 16. juni 2006 foreslår at bygge en undersøisk terminal under bunden af havnen

Læs mere

Bar Lobby Gentofte Hotel blev i sommeren 2008 færdig med en omfattende renovering fra kælder til kvist, og tilføj 7 helt nye værelser med udsigt over Gentoftes hovedgade. Gentofte Hotel er kendetegnet

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Hvad der gemmer sig bag Helnæs og Horne land.

Hvad der gemmer sig bag Helnæs og Horne land. Hvad der gemmer sig bag Helnæs og Horne land. En turbeskrivelse vedrørende sejlområderne Sønderfjorden og Nørrefjorden. Udarbejdet af: Carl Bisgaard og Poul Erik Petersen Faldsled Sejl og Motorbådsklub.

Læs mere

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HAVNEBY. Sundby Sejlforening 2.6

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HAVNEBY. Sundby Sejlforening 2.6 VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HAVNEBY Sundby Sejlforening 2.6 2.6 SUNDBY SEJLFORENING Stedet Kulturmiljøet omfatter Sundby Havn med regnvandsudløb, havnebassin og landarealer brugt

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Restaurant Pakhuskælderen Lobby Lobby

Restaurant Pakhuskælderen Lobby Lobby Lobby Lobby 71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn, med udsigt over vandet, og Skuespilhuset som nærmeste nabo. Hvad end anledningen er for dit næste besøg i hjertet af København,

Læs mere

Telt- og shelterpladser I Sydvestsjælland

Telt- og shelterpladser I Sydvestsjælland Telt- og shelterpladser I Sydvestsjælland Tlf.: 70 25 22 06 Nygade 7,4220 Korsør Købmandsgården Algade 11, 4230 Skælskør Løvegade 7, 4200 Slagelse Retningslinier for brug af lejrpladserne Teltplads Økofeen,

Læs mere

hvor du kan nyde det kreative køkken og årstidernes skiftende menuer.

hvor du kan nyde det kreative køkken og årstidernes skiftende menuer. Lobby Lobby 71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn, med udsigt over vandet, og Skuespilhuset som nærmeste nabo. Uanset anledningen for dit næste besøg i hjertet af København, skaber

Læs mere

Hekla Husene. 129 lejeboliger på Islands Brygge

Hekla Husene. 129 lejeboliger på Islands Brygge Hekla Husene 129 lejeboliger på Islands Brygge Hekla Husene 01 02 VELKOMMEN TIL EN NY AGA I HAVNETAD cenen er sat til Islands Brygge, nærmere betegnet Havnestad yd. Her opfører Lærernes Pension Hekla Husene

Læs mere

lavprishoteller i København

lavprishoteller i København 2 smarte lavprishoteller i København Billige priser, cool design og central beliggenhed Enkeltværelse fra DKK 400,- * Dobbeltværelse fra DKK 500,- * *gælder et begrænset antal værelser ved onlinebooking

Læs mere

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk SX CPHPHO 13399 27111 CPHPO Om Arp-Hansen Hotel Group Arp-Hansen Hotel Group

Læs mere

Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København

Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København Udsigten Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København A2 B C Udsigten D E F G udsigten-boliger.dk Management S S SORTEDAMS SØ TIVOLI RÅDHUSPLADSEN S M FÆLLEDPARKEN BOTANISK HAVE KONGENSHAVE ØSTRE

Læs mere

TAKSTBLAD. Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune

TAKSTBLAD. Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune TAKSTBLAD 2015 Illustration René Lundby For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen 2015 gældende takster. Fastliggere 1 Pladser Pladslejen bliver beregnet efter største længde og bredde af

Læs mere

Planlægning. Plan og Erhvervsudvikling December 2013. November 2011. Tillæg nr. 4

Planlægning. Plan og Erhvervsudvikling December 2013. November 2011. Tillæg nr. 4 Plan og Erhvervsudvikling December 2013 Planlægning November 2011 Tillæg nr. 4 Til Kommuneplan 2013 Oplevelsesstier i det åbne land Dette afsnit indeholder de vigtigste eksisterende stier i kommunen af

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2008 Kulturelle Vandreture i maj og juni 2008 Således ser der ud en sommerdag i Ishøj Strandpark. Vidste du for eksempel at: vand er nødvendig for al hjerneaktivitet og dermed

Læs mere

Den første del er hentet direkte på DFfR s hjemmeside og fortæller om de generelle forhold for roning i Københavns Havn.

Den første del er hentet direkte på DFfR s hjemmeside og fortæller om de generelle forhold for roning i Københavns Havn. Roernes farvand Københavns Havn Skrevet og tilrettet med inspiration fra forfatteren og tidligere TV-A journalist Peter Olesen Turen tager udgangspunkt med start fra Roklubben SAS Den første del er hentet

Læs mere

FORSLAG TIL UDVIDELSE AF DYBBØLSBRO LAWA v/ Mads Lützen og Mads Windfeldt

FORSLAG TIL UDVIDELSE AF DYBBØLSBRO LAWA v/ Mads Lützen og Mads Windfeldt FORSLAG TIL UDVIDELSE AF DYBBØLSBRO LAWA v/ Mads Lützen og Mads Windfeldt LUFTFOTO FRA SYD Med projektet for udvidelse af Dybbølsbro foreslås at spænde en ade ud mellem de to eksisterende broer, og derved

Læs mere

11 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN

11 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN ARP-HANSEN HOTEL GROUP 11 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN Arp-Hansen Hotel Group omfatter: Phoenix Copenhagen 71 Nyhavn Hotel Imperial Hotel Grand Hotel The Square Tivoli Hotel

Læs mere

Der er ikke lokalt behov for havneudvidelsen. Udvid hellere et andet sted

Der er ikke lokalt behov for havneudvidelsen. Udvid hellere et andet sted Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 52209 Brevid. 1084241 Ref. SPC Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk Notat: Behandling af bemærkninger og indsigelser til høring om havneudvidelse

Læs mere

En historie vi alle kan lære af.

En historie vi alle kan lære af. En historie vi alle kan lære af. En personlig beretning af Leif Thygesen. Foto Leif Thygesen. Tåge en skræmmende historie http://www.roinfo.dk/1/post/2014/04/tge-en-skrmmende-historie.html#.uz0x6vl_snh

Læs mere

I aften og i nat øst omkring 3-8 m/s, i morgen drejende nordøst under 5 m/s. God sigt.

I aften og i nat øst omkring 3-8 m/s, i morgen drejende nordøst under 5 m/s. God sigt. OPGAVE 1 Hornbæk Havn Mölle Havn Planlæg en natsejlads fra Hornbæk Havn til Mölle Havn. Farvandsudsigt for Sundet, Bælthavet og Kattegat I aften og i nat øst omkring 3-8 m/s, i morgen drejende nordøst

Læs mere

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 1-4 Helsingør - Esrum. Teglstrup Hegn

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 1-4 Helsingør - Esrum. Teglstrup Hegn Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 1-4 Helsingør - Esrum Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale )

Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale ) Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale ) Kræver: Udholdenhed [4/5] : En del udholdenhed (Har du før roet 40 km, på en dag og kommet nogenlunde igennem, kan du også være med her)

Læs mere

Kalvebod Brygge (tv) og sydlige del af Christianshavns Kanal (th) er næsten uden både og derfor øde.

Kalvebod Brygge (tv) og sydlige del af Christianshavns Kanal (th) er næsten uden både og derfor øde. Den levende havn Gennem årene har mange forskellige planer for Københavns havn været udarbejdet, ofte i stor detaljerigdom. På trods heraf er Københavns Havn stadig ikke velfungerende og har store uudnyttede

Læs mere

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET STOLPEGAARD - FÆLLES FACILITETER ET STENKAST FRA HAVET UNIK PLACERING INDFLYTNINGSKLAR FRA 2,7 MIO. KR. GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED: BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET Byg jeres drømmehus i det,

Læs mere

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Vestsjælland 1-2 Roskilde - Ringsted. Roskilde havn

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Vestsjælland 1-2 Roskilde - Ringsted. Roskilde havn Den danske Pilgrimsrute Vestsjælland 1-2 Roskilde - Ringsted Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

R O S K I L D E F J O R D B A D

R O S K I L D E F J O R D B A D I 2010 blev konkurrencen Vision Roskilde udskre vet, her var opgaven at komme med ideer til nye initiativer i Roskilde. 3.pladsen blev delt i mellem 5 deltagere, fælles for de 5 ideer var at de alle havde

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Svensk Dansk Børneortopædisk Fællesmøde i København. 24. til 26. september 2014

Svensk Dansk Børneortopædisk Fællesmøde i København. 24. til 26. september 2014 Svensk Dansk Børneortopædisk Fællesmøde i København 24. til 26. september 2014 Kulturhuset Islands Brygge Islands Brygge 18 Efter nogle års venten lykkes det nu at indbyde til et fællesmøde mellem svenske

Læs mere

REGLEMENT FOR MOSEDE HAVN

REGLEMENT FOR MOSEDE HAVN REGLEMENT FOR MOSEDE HAVN Havnens område: Det til havnen hørende søområde, jfr. bilag 1, begrænses af havnens ydre dækkende værker. Samt af følgende linier: a) Mod nord : en linie i retning 270 fra nordmolens

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Øresundsbyerne fra urbanisering til renæssance

Øresundsbyerne fra urbanisering til renæssance 12.- 14. marts 2014 i Helsingør & Helsingborg Indbydelse til konference om Øresundsbyerne 12.- 14. marts 2014 i Helsingør & Helsingborg Hermed åbner vi for tilmeldinger til den dansk-svenske konference:

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Schou, Birkendorf arkitekter ApS Havnegade 4, 1. sal 4300 Holbæk Att: Jens Tolstrup (sendt som e-mail til jens@sb-arkitekter.dk) Den 3. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

Ordensreglement for benyttelse af Korsør Fiskerihavn 2011

Ordensreglement for benyttelse af Korsør Fiskerihavn 2011 Ordensreglement for benyttelse af Korsør Fiskerihavn 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: Bådpladser i Korsør Fiskerihavn.... 3 Benyttelse af bådpladser.... 3 Orden i Fiskerihavnen.... 4 Affaldshåndtering i Fiskerihavnen....

Læs mere

Restaurant Von Plessen Gyldensteen

Restaurant Von Plessen Gyldensteen Gyldensteen Phoenix Copenhagen byder dig velkommen til stilfulde omgivelser, præget af stemningsfuld atmosfære. Det 4-stjernede deluxe hotel er centralt beliggende i København, kun få minutters gang fra

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 26. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2015. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 26. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2015. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 26. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2015 Læs inde i bladet: BÅDMESSE I AUGUST SIKKEN EN SOMMER. DELTAG I SKOVTUR OG STUDIEREJSE 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Referat af Brugerbestyrelsesmøde den 22. april 2009.

Referat af Brugerbestyrelsesmøde den 22. april 2009. Referat af Brugerbestyrelsesmøde den 22. april 2009. Mødedeltagere: Erik Nicolaisen (EN), Bente Walløe Poulsen (BWP), Richard Barth (RB), Carl Larsen (CL), Theis Wieder (TW), Jess Brønden (JB), Arne Holten

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER SØFARTSSTYRELSEN Eks.nr. Eksaminationssted (by) Fulde navn: * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yachtskippereksamen af 3. grad. Y3Søv-1/99

Læs mere

Overnatningsmuligheder ved

Overnatningsmuligheder ved HOLBÆK KAJAK KLUB Overnatningsmuligheder ved Sejerøbugten, Isefjorden og Roskilde Fjord 27. 28. 29. 9. 10. 11. 12. 8. Hvidt blink 26. 7. 6. 5. Jægerspris Skydeterræn Hvidt blink 25. 2. 3. 13. 24. 4. 16.

Læs mere

Skal vi prøve at lave et kæmpe turist område?

Skal vi prøve at lave et kæmpe turist område? Skal vi prøve at lave et kæmpe turist område? Den Nye børnevenlige Vestkyst Med centrum i Bade Byerne Skælskør og Korsør Strand. Lidt ideer og nytænkning til Korsør og hele Slagelse kommune. Kamp nr. 1

Læs mere

HADERSLEV CUP SMÅBÅDSKONKURRENCE

HADERSLEV CUP SMÅBÅDSKONKURRENCE SMÅBÅDSKONKURRENCE ÅRØSUND HAVN VED FYRET - LØRDAG 2. APRIL 2011 Stævne P Rampe VENTEPOSITION INDEN START START Rampe Stævnetelt P WC Den røde streg markerer hvor der må gives gas. Venligst respekter.

Læs mere

Sejl og sikkerhedsinstruks for Vemmelev junior- og ungdomsklub.

Sejl og sikkerhedsinstruks for Vemmelev junior- og ungdomsklub. En rigtig god dag på vandet Udarbejdet af: Vemmelev Junior- og ungdomsklub Skolevej 2 4241 Vemmelev. Vemmelev d. 8. maj 2012. 1 1. Redder. Vemmelev junior- og ungdomsklub Skolevej 2 4241 Vemmelev V/ leder:

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

#THECITY# #DOANDSEE# Make your trip start at home www.arrivalguides.com

#THECITY# #DOANDSEE# Make your trip start at home www.arrivalguides.com In association with #THECITY# #DOANDSEE# #EATING# #BARSANDNIGHTLIFE# #CAFES# #SHOPPING# #SLEEPING# E20 E55 E47 211 152 151 O4 O3 O2 O2 21 19 19 16 Køpenhavn Amager Kgs Lyngby Glostrup Herlev Måløv Taarbæk

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 MIDDELFART RESORT ÅRHUS Perlen ved Fænø Sund MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15 ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 KØBENHAVN

Læs mere

Greve Kystplan. - om en plan der er mere end klimatilpasning

Greve Kystplan. - om en plan der er mere end klimatilpasning Greve Kystplan - om en plan der er mere end klimatilpasning Proces og borgerinddragelse Greve Kommune og kystplanlægning Udfordringer og potentialer Processen i Greve Strandvandring og workshops og ønsker

Læs mere

Maritim Festival. Træskibsfestival Mesterskaber i Smakkejoller og Shantyfestival. Løgstør 10. - 14. sept. 2010

Maritim Festival. Træskibsfestival Mesterskaber i Smakkejoller og Shantyfestival. Løgstør 10. - 14. sept. 2010 Maritim Festival Træskibsfestival Mesterskaber i Smakkejoller og Shantyfestival Løgstør 10. - 14. sept. 2010 Limfjordsmuseet - en fjord af oplevelser Se mere på Invitation til Mesterskaber i smakkejoller

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Onsevig Havn et øje til fremtiden

Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn er en privat havn ejet af de der har fast plads i havnen. Onsevig Havn bruges af et utal af mennesker, der bruger havnen på forskellig måde. kr. 1000 900

Læs mere

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj HOLBÆK - DANMARK 30. Europa Vandredage 2015 22.-25. maj Velkommen til Holbæk Kære vandreentusiaster Her i Holbæk Kommune er vi stolte af at skulle huse den 30. udgave af Europa Vandredage i Pinsen 2015.

Læs mere

12 HOTELS COPENHAGEN IN THE CENTER OF WITH CHARACTER AND STYLE

12 HOTELS COPENHAGEN IN THE CENTER OF WITH CHARACTER AND STYLE 12 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN Arp-Hansen Hotel Group omfatter: Phoenix Copenhagen 71 Nyhavn Hotel Imperial Hotel Grand Hotel The Square Tivoli Hotel & Congress Center Copenhagen

Læs mere

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn Lobby Lobby Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn Her på dette atmosfærefyldte, firestjernede hotel vil vi først begejstre dig med hotellets beliggenhed i

Læs mere

Oplev Østfalster! Ture med naturvejledere i sommerlandet

Oplev Østfalster! Ture med naturvejledere i sommerlandet Oplev Østfalster! Ture med naturvejledere i sommerlandet Mødesteder Hesnæs Havn Bønnetvej, kør til havneområdet og parker på arealet ved den sorte toiletbygning. Ulslev Strand Østersøvej, kør til P-pladsen

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

RUNGSTED HAVN. Efterår 2011 12 33,2E 55 53,2N

RUNGSTED HAVN. Efterår 2011 12 33,2E 55 53,2N RUNGSTED HAVN Efterår 2011 12 33,2E 55 53,2N Råd og vejledning for både i havnens faste stativer og private stativer på land Vi håber at alle, der i år ønsker at deres båd skal stå i havnens stativ på

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

MESSE C, FREDERICIA - WWW.BOATSHOW.DK VELKOMMEN OMBORD

MESSE C, FREDERICIA - WWW.BOATSHOW.DK VELKOMMEN OMBORD MESSE C, FREDERICIA - WWW.BOATSHOW.DK VELKOMMEN OMBORD PÅ RETTE KURS I 2015 kan alle bådinteresserede igen lave en samlet pejling på årets spændende bådnyheder og alt det nyeste indenfor tilbehør, når

Læs mere

Turforslag 1: Kronborg

Turforslag 1: Kronborg Turforslag 1: Kronborg Kronborg Slot - Kronborg 2c DK-3000 Helsingør Web: www.kronborg.dk Tlf:+45 4921 3078 Priser: 30 til 75kr. alt efter rundturstype Adgang til området og ydre slot er gratis Det tager

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

Inspiration Action i København Baseret på 26 deltagere

Inspiration Action i København Baseret på 26 deltagere Inspiration Action i København Baseret på 26 deltagere Man behøver ikke nødvendigvis rejse langt væk for at få en fed oplevelse. København er mulighedernes by, med action, kultur, lækre restauranter, shopping,

Læs mere

Havneplads og Strandgade

Havneplads og Strandgade Havneplads og Strandgade Øverst ses havnens slæbested. I midten den tidligere Toldbod ved Grenaa Havn, opført 1809. Den var oprindelig bygget som kasserne for de mange danske soldater, som lå indkvarteret

Læs mere

Oversigt over forsvarets skydepladser

Oversigt over forsvarets skydepladser Oversigt over forsvarets skydepladser Efterretninger for Søfarende 16. marts 2012 Bilag til EfS 1 2012 Hver skydeplads har en benævnelse, f.eks. EK D 371. Benævnelsen er anført i søkort i skydepladsens

Læs mere