GODE STEDER for JOLLESEJLER. KRISTIAN af KBH. sejler øvelsessejlads for motor ved Fejø Træskibs Sammenslutningen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODE STEDER for JOLLESEJLER. KRISTIAN af KBH. sejler øvelsessejlads for motor ved Fejø 2010. Træskibs Sammenslutningen."

Transkript

1 GODE STEDER for JOLLESEJLER 4 KØBENHAVNS HAVN KRISTIAN af KBH. sejler øvelsessejlads for motor ved Fejø Træskibs Sammenslutningen Ulf Brammer 2014 ISSN Ver

2 4 Kbh. Havn s 2 INDHOLD 0 INDLEDNING SØKORT NR OMFATTER 1 KATTEGAT N for Sjæll. 129 Sjællands Odde-Hundested-Gilleleje 2 ISEFJORDEN Holbæk Fjord - Roskilde Fjord 3 SUNDET N 131 Gilleleje - Helsingør - Tårbæk Sverige Kullen-Hälsingborg-Landskrona-Barsebäck 4 KBH. HAVN Tårbæk - Kbh.HAVN Avedøre Sjællandsbro Sverige: Barsebäck - Lomma Bugt Malmö Limhamn - Öresundsbro 5 SUNDET S 132 Avedøre Brøndby-Køge-Stevns Klint m. fyret. Sverige: Öresundsbro Klagshamn Strandhem Skanör Falsterbokanal 6 FAXE BUGT 190 Rødvig - Præstø Fjord - Jungshoved 7 BØGESTRØMMEN Stege Bugt Ulvsund-Storstrømmen 8 GRØNSUND & MØN Grønsund Møn - Hesnæs 9 SW SJÆLLAND 160 Masnedø Karrebæk Næstved 164 Bisserup Omø Agersø-Korsør 10 STOREBÆLT- N 141 Korsør Reersø Kalundborg Fjord 11 SEJERØ BUGT 128 Røsnæs Nekselø Sejerø Sj. Odde 12 SMÅLANDSFARV S 160 Lolland N Askø Femø Fejø 142 Kragenæs Onsevig Tårs Fiskerihavn 13 GULDBORGSUND 163 Guldborg - Nykøbing F - Nysted 14 NAKSKOV FJORD 144 Albuen Enehøje Vejlø Slotø Nakskov KILDER Internet. Wikipedia. Eniro.se og KRAK.dk. Egne notater. Privat tryk Kort og Matrikelstyrelsens Søkort Auto-færdselskort, 1: Danmark Med vikingen som lods. Max Vinner. Vikingeskibsmuseet naturlejrpladser i Danmark. Naturstyrelsen + 10 foreninger. 2008? Overnatning i det fri. Udgivet af Friluftsrådets ERFA-gruppe , m. positioner.

3 4 Kbh. Havn s 3 JOLLESEJLADS Træf Fjordens Th. MARCUS NOER fra Vikingeskibsmuseet. UB. Formålet med disse kapitler er at beskrive et farvand med dets kyster og pege på lune pladser for jollesejlere. Lidt lokalhistorie og seværdigheder. Det er også for at få de erfarne jollesejlere ud i andre farvand, end det velkendte. 14 kapitler er skrevet med disse FORBEHOLD: A. Du har mindst en bestået DUELIGHEDS PRØVE! B. Man sejler ikke, før alle ombord har accepteret at du er fører af fartøjet. C. Skibets fører påtager sig ansvaret for, at søvejsreglerne gennemføres. Du er en erfaren jollesejler? Du har sejlet meget i jolle de sidste 3 år? Har du været omhyggelig med vedligeholdelsen? Er dine reflekser i orden ved hurtige manøvrer? Har du check et dig selv med søvejsreglerne? TS-skib.dk har sådan en prøve NU er du velkommen til at sejle som TS-skib og din besætning kan være tryg! Disse kapitler er en slags huskeseddel sammen med søkortet/søsportskortet. Det handler ikke om vore fartøjer, mere om strømhvirvler og store sten, om de steder, som er en oplevelse værd. De fleste oplysninger er ført a jour gennem kontakt til TS-medlemmer i de nævnte områder. Steder med jollelaug er nævnt. Kan du traile? TS har et par stykker til udlejning. Hvad vejer din jolle i våd tilstand? Med en trailer kommer man vidt omkring, ser nye steder. Der er slæbested mange steder. Man får en fornemmelse for, hvor meget der faktisk foregår i det lille land med de fordums store maritime traditioner. Vi taler om kystkultur, og det er glædeligt at se, hvordan vi på trods af nutidens økonomiske og politiske forhold alligevel kan dyrke glæden ved at færdes på vore farvande. Mon ikke der hos mange af os rumsterer minder om vovelig færd for 1000 år siden? Husk at TS-Årbogen bør findes ombord, så du kan kontakte en lokal TS er - eller læse om de TS-skibe du møder. Tak for hjælpen til jer, der bidrog til disse sider! Og TAK til Egon & Sorte Per.

4 4 Kbh. Havn s 4 Noget om de praktiske ting Det er meningen, at TS-medlemmer selv skal printe de ønskede sider - med tekst på begge sider. I en jolle skal alt kunne tåle vand, derfor bør man laminere papiret med et ag klart plastic, som presses på med billig laminerings-varme-presse. Der er ikke brugt tid på havne eller hoteller. forholdene i TS Frihavne ser du jo i årbogen. Foruden De gode steder, handler teksten om adgang til at proviantere, om adgang til toilet OG om mulighed for at finde et sted at sove. Hvis det ikke er bekvemt at sove i din jolle, bør du ordne det hjemmefra. Der nævnes primitive lejrpladser, campingpladser og togstationer. Det helt nye er at man med en i-phone eller GPS-modtager kan finde primitive teltpladser og shelters nær kysten. 10 foreninger er gået sammen med Friluftsrådet om at oprette, vedligeholde og bruge disse pladser efter formlen: Kun de officielle pladser. Max. 25 kr. pr. person, pr. nat, pr. telt. Max 2 á 3 døgn. Tag dit affald med ved afgangen! Se detaljer i Det grønne Felt. Man rejser uden at blive ruineret, man får kontakt med naturen og lærer mere om vort land og det at sejle. Sidetal. Hvert kapitel har sit eget sidetal fra 2 og opefter. Med Kapitel nr., navn og sidetal - så man kan hitte ud a det, hvis og hvis - - -! TS-lok.md. København - ERIC ERICHSEN. Ved medlemsmødet i Nakskov d. 1/3-14. Der er adgang til næsten alle danske kyster, døgnet rundt, færdsel kun til fods. Hvis man vil blive nogle timer på et bestemt sted tager ophold - skal det være mindst 50 m fra nærmeste beboelsesbygning. Det er ikke tilladt at slå telt op på selve stranden. Det er tilladt at færdes til hest på ubevokset strandbred i perioden 1/9 til 31. maj. Hunde må gerne være på stranden. De skal holdes i snor fra 1/4 til 30/9 = hele sommeren

5 Kbh. Havn s 5 Københavns Inderhavn, set ned mod Operaen. Foto: UB. 4 KØBENHAVNS HAVN. Søkort Søkort 133-1: med Malmø. Søkort 134-1: Kbh. Red. Området strækker sig fra Tårbæk Kbh.s Havn rundt om Dragør forbi Aflandshage Sjællandsbroen og Slusehavnen. Sverige Fra BARSEBÄCK MALMÖ til ÖRESUNDSBROEN Retninger skrives med stort, f. ex.: NW og E for øst. (Iflg. Kort- og Matrikelstyrelsens stavemåde.) Forkortelser: TS - Træskibs Sammenslutningen. TS-havn - Frihavn for de fartøjer, der bærer årets mærkat og jomfruvimpel. Lok.md. - Den valgte TS-Lokalmand M/K i pågældende egn. Tilkaldes kun hvis du har større problemer. Lok. TS er - TS medlem som ofte er i området og som måske kan gi en hånd med. Koordinater til GPS er placeret et stykke uden for en havn, så man selv kan vurdere situationen. Primitive teltpladser. Danmark er blevet forsynet med over primitive pladser, til én á tre overnatninger. Du anskaffer bogen OVERNATNING I DET FRI. Udgivet af max 200 kr. med et kort over alle pladser. I teksten er der korte beskrivelser af hvert sted + GPS koordinater. Disse koordinater kan indtastes direkte på din GPS-modtager eller smartphone og du kan finde pladsen - ELLER man finder en plads i nærheden på Med en I-phone gå man på nettet: Der er få enkle regler: Aftal med ejeren, hvis det ønskes: Max 25 kr. per person, pr. telt og pr. døgn, følg reglerne på netop dét sted. Tag dit affald med, når du fortsætter. En meget flot ordning arrangeret af Naturstyrelsen og Friluftsstyrelsen. Prøv og I 2015 bruger vi kun GPS - længde og bredde!

6 4 Kbh. Havn s 6 Vi har inddelt dette kapitel i følgende områder: 1. Sjællandssiden. 2. Citysiden. 3. Christianshavnersiden. 4. Yderst mod Sundet. 5. Svenske havne lige overfor. Havne & bassiner nævnes fra Nord til Syd til West. Her nævnes ældgamle og helt nye steder, der kan interessere jollesejlere og andre åbne både. Lidt Historie. Absalons Borg ved Havn blev anlagt De sejlende mødtes nok 1000 år før, men det var borgen, der gjorde stedet til Købmanne Hafn. Havnen har altid ændret sig efter tidens krav, f.eks. har fragt- og passagerskibene krævet større vanddybde, så de er flyttet ud til nye bassiner - mod N bygger man en Ocean Kaj. I dag kalder havnen sig BY og Havn - den ér mere by end havn - der må for eksempel ikke sejles for sejl! Alligevel er de mange ændringer nok så interessante for den nysgerrige der bygges flere og flere broer. Den ved Skuespilhuset mangler midterstykket (2013). Stumpen var fremstillet i Holland med forkerte mål, blev sejlet hertil og returneret firmaet er gået konfirs. Især Kbh. s Sydhavn er under voldsom forandring i disse år. Hele området er så stort, at man kan studere det i flere dage, hvis de inderste kroge skal besøges og fornemmes. Overnatning er tilladt i eget fartøj ellers kan man måske lave en aftale med ejeren af et TS-skib? BY og HAVN

7 4 Kbh. Havn s 7 Der er rigtig mange bådelaug. Se BILAG 1 Der er rigtig store fredninger. Se BILAG Sjællandssiden. Taarbæk Havn Gammel, kringlet fiskerihavn overtaget af nogle få lystsejlere. Smut en tur op i Jægersborg Dyrehave! Bellevue. GPS koordinater Med Staunings Plæne. Stranden var i sin tid et vel etableret udflugtssted, hvortil man kom sejlende med damper. Derefter tegnede arkitekt Arne Jacobsen boliger og bio. Nu er broen fjernet. Stedet er sandet til Bellevue er stadig et yndet udflugtssted med fine strande en betalings strand & en gratis afdeling. Her er S-tog ind til Byen. Videre mod S- Statuen af Knud Rasmussen Han skuer ud mod evigheden. Et flot minde fra Nordgrønlands ekspeditioner dengang fra Statuen er udført af Paul Søndergaard. Skovshoved Lystbådehavn Med bølgebryder stadig moderne, den blev anlagt i Nu har man planer om en udvidelse i Joller tages på land! Man skal over Vandstrandvejen for at finde butikker. Ud for Charlottenlund Skov er der et Yacht- regattafelt med mange, gule tønder. Ved stranden samles Badeanstalten hvert forår. Den ligger lige N-for Charlottenlund Fort Et helt anderledes udflugtssted et led i Københavns Befæstning anlagt med de tykke haubitzer-kanoner og kassematter. I dag strømmer folk til badestrand, restaurant og campingplads. Der kører bybus til Kbh. Og Strandvejsbus N-på til Helsingør. Hellerup Havn Pæn og velordnet havn med udvidelse S for indsejlingen. Kuling fra W & N kan give op til 1,2 m højvande. Kuling fra E kan give ned til 0,8 m lavvande. Havnemesteren træffes på tlf Der er Gå Afstand til Charlottenlund Fort. Tuborg Havn Der er 2 bølgebrydere udenfor. Ejes af KDY. Kun diesel. Måske et besøg på Eksperimentariet? Vis det er alvor? Så læg masten og styr lige ind. Eller indenfor - drej Stb. mod N og list ind i Labyrinten der er mange pladser. I Svanemøllebugten må man ikke sejle tæt til land ved de gule sømærker. Svanemøllehavnen siges at være landets største marina, er vel organiseret. Den nordlige mole Svaneknoppen - har sejlklub, toiletter og værksteder. Havnekontor på midtermolen er åbent 7:30-13:30 på hverdage plus mandage Tlf Dér er en Cashloader, hvor man køber et chip-kort, der giver adgang til ret meget. Betal mindst 100 kr. Nå du skal videre får du resten tilbage. Der er 4 slæbesteder i denne havn. Middelgrund Fort ligger ca. 2 mil ude. Den kunstige ø er privat og man foretrækker anmeldte anløb. Der er ingen service i form af benzin, telefon, toilet, proviant etc. Kalkbrænderihavnen med Copenhagen Boat Center, som mest sælger motorbåde. Der er langt ind og dermed langt ud igen. Her skal lystsejleren tydeligt vise sine hensigter. Hold godt udkig N og S, og gå af vejen for erhvervsskibe! Nye Skudehavn - på kortet Fiskerihavn. God plads og hyggelig stemning. Nord for denne havn og østover planlægger man udfyldning og udbygning til personer og firmaer. Mod NV er man allerede ved at udfylde til Ocean Kaj. Man sejler videre og S-på øst for - langs vindmøllerne (der er afspærret m. gule bøjer) i en bue mod Trekroner fyr. Hold Trekroner om Stb. til Lynetteløbet!

8 4 Kbh. Havn s 8 Det er forbudt at sejle i Kroneløbet! Vil man ind i selve havnen - skal man længere S-på til Lynetteløbet. Farvandet omkring de 9 havvindmøller er søsportsområde. Her sejler man N-S til indsejlingen. 2. Citysiden. Eftersom joller ikke må sejle i Kroneløbet, må man ned til Lynetteløbet for at besøge Københavns Havn. Der er mange forbud. F. ex. Frihavnen her er sejlads forbudt! - Lynetteløbet - indsejlingen for lystfartøjer. Al sejlads foregår for motor. Man styrer ind og stævner enten N-over til Trekroner Fort. Eller sydover. Man skal holde sig E - for de gule mærker. På søkortet er der markeret en Afmagnetiserings-sløjfe. I havnen markeret med et gult sømærke. Når systemet er i brug, sættes signalflaget Z. Ved sejlads over sløjfen eller tæt på - afmagnetiseres dit kompas og en eventuel deviations-tabel bliver ugyldig. Københavns Sporveje sejler med De gule Havnebusser zigzag mellem forskellige stoppesteder: Ndr. Toldbod Holmen N - Operaen Hjørnet v. Nyhavn Knippelsbro på Chr.havn siden Diamanten Bryggebroen Teglholm i Sydhavn. En rundtur er instruktiv giver et godt overblik. Regler: Sejlads foregår med motor. Sejl er forbudt! Sejlads skal foregå på tværs af det uddybede løb, uden gene for den øvrige sejlads. Ved sejlads med fritidsfartøjer indenfor Københavns Havns søområde, skal den sejlende optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed således, at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således at den erhvervsmæssige sejlads og andre aktiviteter i havnen ikke unødigt forstyrres eller hindres. Der skal ligeledes vises hensyn over for personer, der bor eller opholder sig langs havnens løb og kanaler. Adgang til Flådens Leje ved Nyholm er ikke tilladt. Sejlads med fritidsfartøjer i Yderhavnen N for Toldboden og Elefanten/Batteriet Sixtus, skal foregå med motor og man skal holde sig i havnens østlige side, øst for de gule specialafmærkninger. Særlige bestemmelser, Havnereglement for Københavns Havn 14. Som følge af disse regler sejles der ikke langs Langelinie eller i Gl. Frihavn. MEN alle broer der kan åbnes åbnes gratis. Københavns Kastel m. Langelinie, Lystbådehavnen, Den lille Havfrue og Langelinie Pavillonen sejlads dertil skal foregå E -W. Nordre Toldbod har en bred trappe ned i havnen. Den og de to nydelige pavilloner i hvidt med meget glas, kommer i brug, når de kongelige skal sejles ud i den flotte mahogni chalup. Det er måske allerede historie? Toldboden var det almindelige sted, hvor tolderne vurderede skibslasten og beregnede tolden, der skulle afleveres, før man kunne sejle videre. For knap så mange år siden, var det også færgested for orlogsgaster og søofficerer, når de skulle passe tjenesten på Holmen. Mod S kigger man langs den lange kaj Larsens Plads, hvor de store turistskibe fortøjer. Man skimter Amalienborg og Amaliehaven. Tæt ved ligger giverens kontorbygning-mærsk. Kvæsthusbroen og Skuespilhuset. På S-siden af Skuespilhuset er der en høj og bred rampe til de gående. Prøv at kigge ind under. Kan man klemme jollen ind dér? Måske?

9 4 Kbh. Havn s 9 Her i HOVEDLØBET er der ofte en del dønninger. Vandet kan være meget uroligt. Er det slemt, kan man søge ind i sidekanalerne. Havnebussen linie 991 kommer til Toldboden for at hente os til Sydhavnen. Det kan konstateres, at de nye områder er godt forsynet med små, lave broer, hvor en jolle kan kantes ind, så man kan gå i land. Yderligere er der overalt Sejlklubber flere end 20 motorbåds laug o. a. Se BILAG 1. Nyhavn er TS-havn - fuld af TS-folk og TS-skibe. Mondæn kaj, især i sommersol. Lok.md. Eric Eriksen, tlf LOTTE BRINCH. Åbning af Nyhavnsbroen klares af Jimmy Andersen, tlf på BIRGITTE HELLE. Det er en større forestilling først fortøjer du udenfor Nyhavn og får en aftale med Jimmy eller Eric. Så skal trafikken standses. Det er ikke muligt i myldretiden. Så skal kontravægten køres ind og broen kan åbne. Samtidig hober Havnerundfartens både sig op. Hvem generer hvem ved farten mod Kg. Nytorv? Havnerundfarten eller TS-skibene? Lige her, ønsker Kbh. Kommune at bygge lange broer til cyklister og gående, med flere forgreninger på Chr. Havnsiden. For eksempel til Nordatlanten Brygge og Restaurant Norma? Indsejling til Christians Havn er lige overfor Nyhavn. Man sejler i Trangraven og svinger Stb. ind langs Ovengaden Oven Vandet. Under broen ved Chr.havns Torv og igen Stb. I hovedløbet - Lad være med at sejle ind langs Børsen! Skal det være? - så vent til Knippelsbro er passeret frihøjde 5,4 m. ved dagligt vande - og drej kurs NW gennem Frederiksholms Kanal Man bør beslutte, at tage turen i samme retning som havnerundfarten Stb. rundt. Hold udkig agterud. Langebro har en gennemsejlingshøjde på 7 m. Maskinhuset er beklædt med kobberplader og fredet.broen kan vist ikke åbnes. Islands Brygge om Bb. har et moderne havnebad meget populært. Kalvebod Brygge om Stb. - med kontorbygninger der ligner byggeklodser - er ret uinteressant. Og dog? Man har etableret nogle vældige broer, der bugter sig langs denne kaj så gående, løbende og cyklende fristes til en tur.en hvid, landfast café ø er alene om at slukke vor tørst. Herfra skal man til at passe på! Afmærkningen midt i Sydhavnsbassinet betyder, at man skal sejle ude ved siderne. Et stort område i midt i bassinet er fyldt med undersøiske spærringer. Gasværks Havnen med Fisketorvet, det høje, store indkøbscenter. Her boltrer ungdommen sig i kajakker, små både, vindsurfing og badning o.s.v. Herligt liv! Besøg CobenCabano. Herfra kan man gå over Dybbølsbro til S-toget.

10 4 Kbh. Havn s 10 Brygge Bro er en spinkel og populær cykel- gangsti over havnen. Her begynder Den nye Sydhavn. Frihøjden ved de røde / grønne mærker er 5,4m. Sydhavnen opankring forbudt p.gr.a. kabler og gasledninger! S-for broen er der et område før Tømmergraven. Nye karéer med udsigt mod syd over Tømmergraven, tæt ved centrum. Tømmergraven. Man runder de nye og særprægede boliger på Havneholmen. Inderst i denne kanal er der mange husbåde kig ind! Find et sted at fortøje derfra er nemt, at gå lige op og tv. Spadsere forbi Fiskerihavnsgade til Diesel House. Museet er lige bag H.C. Ørstedværket her står den største dieselmotor fra I 30 år var den verdens største. Første og tredje søndag hver måned starter den kl. 11. Og verdens første nr. 1. dieselmotor, startes hver torsdag kl. 11. S-for Tømmergraven er der lavvandet! Søg ud til siderne. Man skal IKKE hoppe udenbords i det urene område. Man sejler langs Enghave Brygge og Stb. ind i Teglholms-kanalen og Belvederekanalen. Her lå det gl. B & W Maskinværksted. En kanal mod N fører også til Diesel House. Næste hug, er rundt om Teglholmen og mod NW. Man sejler under den meget moderne Teglværksbro. Forbi TV 2. I bunden mod W, ses en glasbro mellem to bygninger over vandet i 2. sals højde. Bagved larmer trafikken. Her ender Den nye Sydhavn. Man svinger rundt og returnerer langs Frederiks Kaj. Nu stævner man mod selveste Jazzøen. Richie Boone, Lone Kellermann, Ernie Wilkins m. fl. bliver mindet her. Man følger Ben Websters Vej og passérer broen. I Hjørnet er der et mindre havnebad. Hvorefter man kigger mod N mod en stor bygning Metropolis. Den skal man rundt om for at sejle S-på, ned mod Slusen. På Amagersiden ligger Nokken. Et gammelt fristed for hjemmebyggede små huse, små broer og et stejlt slæbested. Ad Sluseløbet kommer man til Slusehavnen. Slusen 2013 er åben kl. 8:30 10 og Frivillig bemanding tlf Sluseansvarlige er to mand fra en af de 20 sejlklubber, der skiftes hvert år. To telefoner eller Se BILAG 1. Små 2 km på land, gå ad Ved Slusen - direkte mod øst - ligger CPH Hostel Vandrehjem. Der ligger mange husbåde i alle mulige udgaver. Folk hygger sig, betaler for havnens ydelser og er godt tilpas med at bo her. På én af betonlægterne er der tre boliger tæt sammen. Der er også små værfter, som måske er til at snakke med.

11 4 Kbh. Havn s 11 Sjællandsbroen frihøjde 3 m. Vil man videre kan man kan passerer under vejen og jernbanebroen, hvorefter man kommer ud i Kalvebodsløbet ved Fiskerihavnen mod W. I dette løb er der mange Fredninger (fiskeri & jagt strengt forbudt), reglen er at motorsejlere er indenfor afmærkningerne! Sejl-sejlere må gerne sejle udenfor. Ønsker man den korte distance til Køge Bugt, skal man denne vej. Aftal tid til passage af Slusen i det lille, hvide hus. Foto: Wikipedia. 3. Chr.havnersiden Kongeskibet Dannebrog, har været i den danske kongefamilies eje siden Klargøres om foråret i Refshalebassin i Kbh. Om igen man anløber Kbh. Havn og vil Nordpå. Ind gennem Lynetteløbet (for motor), her kan man dreje N-over og holde sig E for de gule bøjer - og lægge til på Trekroner. Helst med en aftale! Søfortet Trekroner administreres af Kulturarvstyrelsen, tlf Færdsel på Trekroner er på eget ansvar. Skrænterne er meget stejle og må ikke betrædes. Det anbefales at holde "børn i snor". I øvrigt henvises til skiltningen. Undgå at forstyrre rugende fugle om foråret. Mad og drikke på Trekroner kan købes på øens café/restaurant og kiosk eller man tager en madkurv med og finde en plads i terrænet. Selskaber - aftaler m. forpagteren. Sydover fra Lynetten sejler man i Yderhavnen gennem Søndre Refshalebassin med omhyggelig udkig og tydelige manøvrer, der viser dine hensigter! Man holder sig på den østlige side af de gule bøjer. Man passerer det forladte B&W. Ved Elefanten stod man ved kanonerne og skød solen op og ned på de astronomisk korrekte tidspunkter. Mon der stadigvæk skydes? W for spærringerne passerer man Frederik VI s Mastekran og det gamle Flådens Leje med Peder Skram. Videre forbi Operaen med kanaler, lave broer og diverse spærringer. Ved den sidste af de flydende træstammer lige før Skuespilhuset kan man gå Bb. ind og rundt i Holmens Kanaler. Møller og Jochumsen s Bådebyggeri, ligger på Refshalevej 340. Tlf

12 4 Kbh. Havn s 12 Ved Christiansholms S-side langs Trangraven - med Netto-bådene og Holmens gamle Smedie - har du indsejlingen til Christianshavn. Max. fart i disse områder er 3 knob! Der bygges nye broer med begrænset gennemsejling. I Ovengaden oven Vandet bor Anvar TS-lokalkvinde og æresmedlem. Se i TS-årbog. Herinde er der havnepladser, adgang til endnu flere kanaler og steder. Orlogsmuseet i Kvæsthuset. Kan man fortøje i nærheden af Christianshavns Torv bør man besøge Danmarks største Bagerbutik (måske?) oppe på hjørnet. På Amager Torv en Metrostation og smukke statuer af grønlændere. I Prinsessegade: Vor Frelser Kirke med den snoede, udendørs tårntrappe. Længere SW-på Christians Kirke. Glem ikke B & W Museet. Kanalen besejles af Havnerundfarten, så følg med denne vej mod SW under Torvegade og 90 vinkel til Stb. langs Hammerhøjs Kaj ud til Inderhavnen. 4. Ud mod Sundet Syd. Middelgrunds Fortet. Ingen adgang for lystsejlere. Man kan sejle med en færge fra Isbjørnen på Langelinie til god restaurant og indendørs events for den, der har råd. Flakfortet. Blev anlagt til Københavns forsvar. Om sommeren lystbådehavn og restaurant med mange mulige og interessante betalingspakker ex. teambuilding. Ring på tlf og spørg om prisen for at ligge en dag? Et døgn? Københavnerne bestiller bord på samme tlf. Færge afgår daglig kl i sommermånederne til og fra Nyhavn 71. Saltholm enestående natur 10 km fra Rådhuspladsen. Øen er fredet med Bekndtg. nr. 673 af Med det formål at beskytte natur og kulturhistoriske værdier. Fredningen gælder alle vandarealer omkring øen i en afstand af 25 m. Øen ejes af ca. 180 lodsejere, boende på Amager. Der er ca. 5 fastboende på øen. BESØG. 1. Med egen båd (må ikke stikke mere en 1,5 m), KUN anløb ved Barakkes bro. Det er forbudt at fortøje langs kreaturbåden MATHILDE, eller på den plads. HVOR må man færdes: Mod N fra Barakke Gård Tilladt hele året. Midterstykket: Fra 16. juli 31/3. Mod Syd: Fra Telefonhuset og S-på: Forbudt hele året. Af hensyn til sælerne. Landkrabberne kan kontakte Bådfører Allan Frederiksen på tlf / Lynetten Lystbådehavn finder man N for Amagerværkets høje skorsten. Stor marina til sejlbåde og en fremragende restaurant med overkommelige priser. Prøvestenen med olie- og benzindepoter. Kig ind bagved på den nordlige side! Uden navn? N for SSF er et havneanlæg stoppet. Sundby Sejl Forening. Gammel hyggelig sejlklub med god restaurant. Vanskelig at anduve ved vestlige vinde, da renden er smal. Havnehullet er lille, vælg det sydlige bassin. Værksteder til reparationer. Ligger tæt ved Metrostation Øresund, Lidl, og Stor Super Brugs. Besøges at flere og flere sejlere, som kan snakke og hygge. Sundbyøster Strand er blevet udbygget med et kæmpe badeland med en lille havn uden faciliteter. Måske en isbod? Kastrup har 3 havne, nævnt fra nord: Nye Kastrup Marina. Gammel Kastrup Havn. Fra, da man sejlede kalk fra Saltholm til boligbyggeri. Ny Kastrup Havn fra 1950 erne, tæt ved motorvejen til Øresundsbroen. Ved Kastrup Lufthavn ses en lille havn til redningsfartøjer. Ingen adgang! Turbulens fra fly har kæntret sejlere.

13 4 Kbh. Havn s 13 LILLE ORBE på vej til Afdansningsbal i Dragør. Foto: Hans Bondo. Dragør Havn. TS-havn. Kysten nord for havnen er meget lavvandet. I havnen er der et vældigt leben, suppleret af mange svenske lystsejlere. Danmarks ældste lodsstation er nu museum. Det er Afdansningsbal hvert år sidst i september. Formand Erik Nicolaisen Tlf Bagerst ses Dragør Gammelhavn. Ude th. den tomme færgehavn. Lige N for Dragør Fort ses Dragør Ny Marina. Joller bør sejle ind i voldgraven og sejl rundt for at finde et læsted. Hele Amager Sydkyst er fredet område. Det gælder fra Dragør, Svang over til Kalveboderne. Der er restriktioner helt ind til Slusen. Dog en åbning ved Kongelunden Kro. Se Færdsels- og Fredningsregler for Amager Syd og Kalveboderne BILAG 2.

14 4 Kbh. Havn s Svenske Havne øst for København Søkort Omfatter fra Barsebäck Malmö til Øresundsbroen. Den svenske kyst langs Sundet er fremmed: Sandede forløb, veksler med klipper og sten i alle størrelser. Meget uregelmæssig kyst med mange skær, alligevel med dejlige badestrande. Svært at sejle langs den kyst uden søkort. Så går det bedre, hvis man kan sætte en kurs mod en bestemt havn og sejle tværs over. Det er også bedre overfor erhvervsskibene. UB Havnene er forsynet med GPS-koordinater placeret lidt udenfor havnen, så man selv kan vurdere situationen. Søkort 131 Barsebäck Hamn , Det er nemt at styre mod Pinhättan Fyr (LFl.WRG.8s 12m 14-10M) og derefter mod A-kraftværkets bygning. Havnen anduves bedst fra NW. Vær opmærksom på tværgående strøm foran havnen! Udmærket, mellemstor havn. Søg ind i den sydlige Gammelhavn! Der er god plads til at bjerge sejl. På Sydmolen er der redningsstation. Det for københavnerne velkendte A-kraftværk, ligger ca. 1 mil S-for havnen. Vikhög Hamn , Ligger gode 3 mil mod SØ. Lang rende ind. Mindre havn uden by, men med læ for vinden. Søkort 132. Lomma Bugten er uden store sten formodentlig! Naturreservat ved udløbet af Lodde Å m. fugletårn. Bjarred Strand , Mange badeområder og en lang bro Formodentlig med entrè? Habojung. GPS: Fra stranden rækker en 100 m lang bro ud. Vi ved ikke hvad den bruges til? LOMMA Hamn en bred Å-havn, hvor Höja Å løber ud. GPS: N E Der anduves mod havnefyret - 6 m højt - I dis eller mørke sejles mod det hvide (W) lys med 3 blink. Nærmere land holder man fyret om Bb. Hvis vinden driller i den lange indsejling, er der plads til at ro. Der er god plads på åen. Straks indenfor i havnen drejes Stb gæstepladserne ligger i bunden bag S-molen. Nye renoveringer i På N-molen er der en sjöredningsstation. Ribergsborgstranden N-for Malmö i Lommabugten med det store Kallbad, er fuld af broer med badehuse ved den fladvandede kyst. (Malmø s Bellevue) MALMØ storbyhavn - meget trafikeret. Lyt til kanal 68. Nordhavnen er oliehavn NEJ! Östra hamnområdet er industri NEJ! Syd for hovedindsejlingen - Västrahamnområde med Gamla Hamnen. JA! Her sejler man i Yttrehamnen mod S forbi Höjskolan til broer og helt ind. Bag Hovedbanegården under jorden er der en lang kanal W E. I den W-lige ende ligger Malmöhus m. park. Udvendigt mod S er der en god lille havn + bade-strand. Position: N E Herfra kan man kan spadsere til Maritime University, Malmöhus och Sjöfartsmuseet.

15 4 Kbh Havn s 15 Limhamn med de 4 havne. 1 Mod N Lagunen E- for de to over-èt mærker. En lyst-bådehavn med badestrand. Anløbes lige E for trafik-havnen. 2 Trafikhavnen ved fyret, kan ikke anbefales. Vi Anbefaler de to sydlige havne: 3 Gamla Hamnen anduves fra SW med de normale rød og grøn bøje og to røde Over-èt båker. Her holder fiskerne til. 4 Småbåtshamnen - med anduvning fra S ved grøn bøje ud for W-mole og to grønne havnefyr på E-mole. Position: N E Stor marina. Lige indenfor sønder mole drejes straks Stb.! Gæstepladserne ligger yderst mod Sundet. Bamviken er en vig med en microhavn og en udsigts-promenade fra broens byggeperiode. ÖRESUNDSBROEN. Øresundsforbindelsen blev påbegyndt 1995 og indviet 1. juli Det er en fast, kombineret bro- og tunnelforbindelse mellem Amager og Skåne. Længde: m. Højde: 204 m. (Wikipedia) BILAG 1. SEJLKLUBBER I KBH. HAVN ) Sydhavnsklubberne Sejlklubben To-kosten. Tlf Bådeklubben Sjællandsbroen. Tlf Sejlforeningen Syd. Tlf S/F Mellemfortet. Tlf Kalvebod Bådelaug. Tlf Bådeklubben Molen Tlf ) Bådelauget Syd West Tlf Bådeforeningen Trekanten Tlf Sejlforeningen Enigheden Tlf ) Bådeklubben Valby T Sluseholmens Bådelaug T. sluseholmens-bl.dk 4) Bådeforeningen Stiboerne, Tlf ) Frederiksholmsløbet Bådeforeningen Broen Tlf ) Islands Brygge Havnestaden H. 7) Tømmergraven Foreningen Skibbroen Tlf ) Christianshavns og Wilders Kanal Christianshavns Bådelaug Tlf Bådeklubben Bolværket Tlf ) Wilders Plads Marina Tlf ) Nordatlantens Brygge Tlf ) Trangraven Marina Tlf ) Christiansbro Bådelaug Tlf ) Langelinie Lystbådehavn Tlf Kbh. Havn s. 16

16 4 Kbh. Havn s ) Sdr. Frihavn Sdr. Frihavn Lystbådehavn Tlf ) Kalkbrænderihavnen Havnelavet Sundkrogen Tlf ) Svaneknoppen Svanemøllehavnen Tlf ) Margretheholms havn Lynetten Tlf BILAG 2 4 Kbh. Havn slutter her! Fortsættes i K 5. Sundet Syd. Ver UB.

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Oversigt over opgaver til DKS sæt 4

Oversigt over opgaver til DKS sæt 4 Oversigt over opgaver til DKS sæt 4 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Hornbæk Mölle 401 // 403 nat vinddrej strøm fyrkarakterer 2 Gilleleje Höganäs 401 // 403 nat vinddrej strøm fyrkarakterer

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE

GODE STEDER for JOLLESEJLERE GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 5 SUNDET S Benny og Ulf sejlede om kap til Dragør i LILLE ORBE. Foto: Hans B. Jacobsen. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER 2014 ISSN 0905-1635 Ver. 31-01-2015 5 Sundet

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE

GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 7 Bøgestrøm s. 1 GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 7 BØGESTRØMMEN SILDEN af Hornbæk. Pokalsejlads v. Snekkersten 2009. Per Stigbolt ved roret. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN * ULF BRAMMER 2014 ISSN 0905-1635

Læs mere

Havnereglement. CPHport - Københavns havn 15. april 2008. - 1 -

Havnereglement. CPHport - Københavns havn 15. april 2008. - 1 - Havnereglement CPHport - Københavns havn 15. april 2008. - 1 - HAVNENS OMRÅDE Dette reglement er gældende for Københavns havns søområde samt de landområder, som er ejet og / eller administreret af Arealudviklingsselskabet

Læs mere

Gedser Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Gedser Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 10-2-2017 Gedser Havn Sidste opdateringer Tekst: 22-4-2015 - Plan 1: 13-7-2016 Beliggenhed Østersøen, Kroghage Dyb, Falster S-kyst 54 34,3'N 11 55,6'E - kort 197

Læs mere

Rudkøbing Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rudkøbing Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 17-1-2017 Rudkøbing Havn Sidste opdateringer Tekst: 7-12-2016 - Plan 1: 27-4-2016 Beliggenhed Farvandet S for Fyn, Rudkøbing Løb, Langeland W-kyst 54 56,5'N 10

Læs mere

Nykøbing Falster Havn

Nykøbing Falster Havn Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 26-1-2017 Nykøbing Falster Havn Sidste opdateringer Tekst: 17-8-2016 - Plan 1: 2-7-2014 Beliggenhed Smålandsfarvandet, Guldborg Sund, Falster W-kyst 54 45,6'N 11

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Kerteminde Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: 8-6-2011 - Plan 1: 20-4-2016

Kerteminde Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: 8-6-2011 - Plan 1: 20-4-2016 Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 30-6-2016 Kerteminde Havn Sidste opdateringer Tekst: 8-6-2011 - Plan 1: 20-4-2016 Beliggenhed Storebælt, Kerteminde Bugt 55 27,1'N 10 40,1'E - kort 141 Havnen set

Læs mere

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5 Version: 2018.04.24 Side 1 af 5 Rofarvandene omkring Kerteminde Kerteminde Kerteminde er en dejlig og malerisk by med mange turister om sommeren, og derfor findes her mange hoteller og restauranter, et

Læs mere

Karrebæksminde Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Karrebæksminde Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 31-12-2016 Karrebæksminde Havn Sidste opdateringer Tekst: 14-9-2016 - Plan 1: 27-7-2016 Beliggenhed Smålandsfarvandet, Karrebæksminde Bugt 55 10,7'N 11 39,3'E -

Læs mere

Næstved Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Næstved Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 15-3-2017 Næstved Havn Sidste opdateringer Tekst: 14-9-2016 - Plan 1: 22-8-2012 Beliggenhed Smålandsfarvandet, Karrebæk Fjord, Næstved Kanal 55 13,6'N 11 45,4'E

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 13 GULDBORGSUND

GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 13 GULDBORGSUND K 13 Guldborg Sund s 1 GODE STEDER for JOLLESEJLERE K 13 GULDBORGSUND Gedesbyskibet. Kopien AGNETE en dejlig skude fra sidst i 1200-tallet. Fragter 6.000 kg. Plankerne blev fundet i Bøtø Nor 1988. L: 12,5

Læs mere

Assens Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Assens Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 16-12-2018 Assens Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 27-1-2016 Beliggenhed Lillebælt 55 16,1'N 009 53,1'E - kort 151 Havnen set fra NNW - fotograferet

Læs mere

Rønne Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rønne Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 25-12-2018 Rønne Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 18-5-2018 Beliggenhed Østersøen, Bornholm W-kyst 55 05,9'N 014 41,8'E - kort 189 fotograferet

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Bilag til udvalgsindstilling. Inderhavn, cykel-, gang- og løbesti. 28. februar 2008. Sagsnr.

Til Teknik- og Miljøudvalget. Bilag til udvalgsindstilling. Inderhavn, cykel-, gang- og løbesti. 28. februar 2008. Sagsnr. Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag til udvalgsindstilling Inderhavn, cykel-, gang- og løbesti Dette notat har baggrund i, at Borgerrepræsentationen den 29. marts 2007 tiltrådte et medlemsforslag stillet

Læs mere

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2.

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2. Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping Sværhedsgrad: EPP 2. http://www.klitgaardcamping.dk/ http://www.saelvigbugtenscamping.dk/

Læs mere

Helsingør Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Helsingør Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 14-12-2018 Helsingør Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 5-5-2017 Beliggenhed Sundet 56 02,1'N 012 37,1'E - kort 131 fotograferet august 2018 Havnen

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE

GODE STEDER for JOLLESEJLERE GODE STEDER for JOLLESEJLERE K14 NAKSKOV FJORD NH 1 på arbejde på fjorden igen. Foto fra TS-blad april 2006. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER 2014 ISSN 0905-1535 K 14 Nakskov Fjord s 2 INDHOLD 0 INDLEDNING

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

Ventelisteundersøgelse

Ventelisteundersøgelse Ventelisteundersøgelse Side 1 af 9 INDHOLD 1. Følgebrev fra formanden for havnebestyrelsen Side 2 2. Det udsendte spørgeskema Side 3 3. Spørgeskemaet med svarprocenter Side 4 4. Liste over de havne ventelistepersoner

Læs mere

Bekendtgørelse om regler for sejlads m.m. i visse danske farvande

Bekendtgørelse om regler for sejlads m.m. i visse danske farvande Bekendtgørelse om regler for sejlads m.m. i visse danske farvande Søfartsstyrelsens bekendtgørelse nr. 779 af 18. august 2000 I medfør af 1, stk. 2, 6, og 32, stk. 4, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kong Frederik IXs Bro

Kong Frederik IXs Bro Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 12-5-2010 Kong Frederik IXs Bro Sidste opdateringer Tekst: 30-7-2008 Beliggenhed Guldborg Sund, S for Nykøbing Falster Havn. 54 45,5'N 11 51,8'E - kort 163 Set

Læs mere

Assens Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Assens Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 10-7-2016 Assens Havn Sidste opdateringer Tekst: 27-1-2016 - Plan 1: 27-1-2016 Beliggenhed Lillebælt 55 16,1'N 9 53,1'E - kort 151 Havnen set fra NNW - fotograferet

Læs mere

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER 1 B 5 a 082 O strøm (S) 8 O 074 O afdrift (N) 5 O 069 O B 5 c 198 O strøm (V) 6 O 192 O afdrift (Ø) 4 O 188 O B 5 b 102 O strøm (N) 4

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord

Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord En rundtur i den sydlige del af Roskilde Fjord er en rigtig fjordtur, som fører dig gennem en flot og varieret natur. Kort & Matrikelstyrelsen 6 KM

Læs mere

Frederikshavn Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Frederikshavn Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 16-1-2019 Frederikshavn Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 5-10-2018 Beliggenhed Kattegat 57 26,1'N 010 32,9'E - kort 123 Indsejlingen set fra

Læs mere

Københavns Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: 20-4-2016 - Plan 1: 26-3-2008. Sundet 55 39,9'N 12 34,3'E - kort 134

Københavns Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: 20-4-2016 - Plan 1: 26-3-2008. Sundet 55 39,9'N 12 34,3'E - kort 134 Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 28-5-2016 Københavns Havn Sidste opdateringer Tekst: 20-4-2016 - Plan 1: 26-3-2008 Beliggenhed Sundet 55 39,9'N 12 34,3'E - kort 134 Anmærkning 1: Mellem Nyholm

Læs mere

Jeg har lavet min egen havnelods den 23-12-2015

Jeg har lavet min egen havnelods den 23-12-2015 Jeg har lavet min egen havnelods den 23-12-2015 Vigtigt! Din egen havnelods giver kun et øjebliksbillede af oplysninger om de valgte havne og broer. For havne og broer, hvorfra redaktionen har modtaget

Læs mere

GODE STEDER for JOLLESEJLERE

GODE STEDER for JOLLESEJLERE 03-02-15 GODE STEDER for JOLLESEJLERE 3 SUNDET N FISKEN af Hornbæk. Pokalsejlads v. Snekkersten 2009.. Per Stibolt ved roret. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER 2014 ISSN 0905-1535 Ver. 03-02-2015 K

Læs mere

Ærøskøbing Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Ærøskøbing Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 5-7-2016 Ærøskøbing Havn Sidste opdateringer Tekst: 11-11-2015 - Plan 1: 11-11-2015 Beliggenhed Farvandet S for Fyn, Ærø N-kyst 54 53,6'N 10 24,7'E - kort 152 Møllegab

Læs mere

Status for broer i Københavns Havn

Status for broer i Københavns Havn Bilag 3 Status for broer i Københavns Havn Oktober 2008 INDLEDNING I maj 2007 besluttede Teknik- og Miljøudvalget at pålægge Teknik- og Miljøforvaltningen inden årsskiftet at fremlægge et forslag til en

Læs mere

København som havneby. Slusen / Bådklubben Valby 2.3

København som havneby. Slusen / Bådklubben Valby 2.3 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København København som havneby Slusen / Bådklubben Valby 2.3 2.3 Slusen og bådklubben valby Stedet Kulturmiljøet er lokaliseret omkring Kalvebodløbet og omfatter Slusen ved

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009 Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune Skitse juli 2009 Indhold Forord 2 Visualisering og landskabelig vurdering 2 Visualisering fra Kalveboderne syd 4 Visualisering fra Amager

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Havne- og Ordensreglement for. Løgstør Havn

Havne- og Ordensreglement for. Løgstør Havn Havne- og Ordensreglement for Løgstør Havn DATO 10. oktober 2016 1. Reglementets anvendelse Dette ordensreglement er udfærdiget i medfør af 15, stk. 2, i lov om havne, lovbekendtgørelse nr. 457. af 23.

Læs mere

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia 6. maj 2009 Selv om jeg nu har haft catamaran i Midelfart Sejlklub og i Middelfart Marina i snart 30

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER GODE STEDER for JOLLESEJLERE 2 ISEFJORDEN Fire Mand i AUGUST. Skotterup Sejladsen 2010. Foto: Per Stibolt. TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN ULF BRAMMER 2014 ISSN 0905-1535 Ver. 21-01-2015. K 2 Isefjord s 2 INDHOLD

Læs mere

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal Broreglement Odins Bro over Odense Kanal Beliggenhed Broen krydser Odense Kanal ved Oliekaj på position 55 25,3' N 10 22,8' E. Søkort 115. Brotype Broen er en dobbelt svingbro. Svingbroens to parter roterer

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

Strandby Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Strandby Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 8-1-2012 Strandby Havn Sidste opdateringer Tekst: 11-5-2011 - Plan 1: 11-5-2011 Beliggenhed Kattegat, Ålbæk Bugt 57 29,7'N 10 30,2'E - kort 101 fotograferet juli

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Reersø november 2017

Reersø november 2017 Reersø 3.-5. november 2017 Årets sidste (weekend)tur Skal campingåret da allerede være slut? Kalenderen snyder næppe, og et kig ud ad vinduet bekræfter, at sommeren definitivt er forbi. November står foran

Læs mere

Frederikshavn Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: 6-7-2011 - Plan 1: 13-5-2009

Frederikshavn Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: 6-7-2011 - Plan 1: 13-5-2009 Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 8-1-2012 Frederikshavn Havn Sidste opdateringer Tekst: 6-7-2011 - Plan 1: 13-5-2009 Beliggenhed Kattegat 57 26,1'N 10 32,9'E - kort 123 Indsejlingen og S-lige del

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront 540 // 542 2 Skagen Frederikshavn 540 // 542 søbrise 501 // 510 3 Strandby Vesterø

Læs mere

Kolding Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Kolding Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 28-1-2018 Kolding Havn Sidste opdateringer Tekst: 26-1-2018 - Plan 1: 20-10-2017 Beliggenhed Lillebælt, Kolding Fjord 55 29,5'N 9 29,5'E - kort 158 fotograferet

Læs mere

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier 2008 For la get Ate li er, www.atelier.dk, mail@atelier.dk 2008 Tekst og billeder Henrik Bennetzen og Bjørn Rune Jensen Alle rettigheder

Læs mere

Sjælland Rundt 2019 Banebeskrivelse

Sjælland Rundt 2019 Banebeskrivelse Sjælland Rundt 2019 Banebeskrivelse Beskrivelsen er for Sjælland Rundt om bagbord (nordgående start) Bane 1 Blå (Mindre både med dybgang på max. 1,7m og max. mastehøjde på 20m.): Omkring Sjælland gennem

Læs mere

Randers Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Randers Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 21-12-2016 Randers Havn Sidste opdateringer Tekst: 6-5-2015 - Plan 1: 26-6-2013 Beliggenhed Kattegat, Randers Fjord 56 27,7'N 10 03,7'E - kort 111 Havnen er selvejende

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Velkommen til Nykøbing Sj. Havn www.odsherredhavne.dk Gæstesejler i Nykøbing Sj. Havn Nykøbing Sj. Havn er et dejligt sted at overnatte. Havnen ligger tæt på byens gågade med mange restauranter og butikker.

Læs mere

Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande

Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande Søfartsstyrelsens bekendtgørelse nr. 135 af 4. marts 2005 med bekendtgørelse om ændring nr. 480 af 1. juni

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Det ny havnekontor www.odsherredhavne.dk Gæstesejler i Nykøbing Sj. Havn Nykøbing Sj. Havn er et dejligt sted at overnatte. Havnen ligger tæt på byens gågade med mange restauranter

Læs mere

Bogense Havn og Marina

Bogense Havn og Marina Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 23-12-2016 Bogense Havn og Marina Sidste opdateringer Tekst: 7-9-2016 - Plan 1: 21-12-2016 Beliggenhed Lillebælt 55 34,0'N 10 04,7'E - kort 114 eller 151 fotograferet

Læs mere

Kolding Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Kolding Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 23-1-2017 Kolding Havn Sidste opdateringer Tekst: 5-3-2014 - Plan 1: 2-7-2014 Beliggenhed Lillebælt, Kolding Fjord 55 29,5'N 9 29,5'E - kort 158 fotograferet juli

Læs mere

Bekendtgørelse om sejlads gennem visse broer i danske farvande

Bekendtgørelse om sejlads gennem visse broer i danske farvande Bekendtgørelse om sejlads gennem visse broer i danske farvande I medfør af 5, stk. 4, og 6, stk. 3, i lov om skibsfartens betryggelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 587 af 29. september 1988 og efter bemyndigelse

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør 2018 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser sammen med andre

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Kort & Matrikelstyrelsen 20. marts årgang SØKORTRETTELSER 11 CHART CORRECTIONS. Kort & Matrikelstyrelsen ISSN

Kort & Matrikelstyrelsen 20. marts årgang SØKORTRETTELSER 11 CHART CORRECTIONS. Kort & Matrikelstyrelsen ISSN Kort & Matrikelstyrelsen 20. marts 2009 21. årgang SØKORTRETTELSER 11 CHART CORRECTIONS Rettelse nr. / Correction no. 72-81 Kort & Matrikelstyrelsen ISSN 0905-1481 Kort / Chart Rettelse nr. / Correction

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal

Broreglement. Odins Bro over Odense Kanal Broreglement Odins Bro over Odense Kanal Februar 2016 Beliggenhed Broen krydser Odense Kanal ved Oliekaj på position 55 25,3' N 10 22,8' E. Søkort 115. Brotype Broen er en dobbelt svingbro. Svingbroens

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR

RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR Skælskør Havn ejes af Slagelse kommune. Havnen består af tre bassiner: (A) Inderhavnen, som er 3,8 m dyb, (B) Yderhavnen 4,6 m og (C) Fiskerihavnen på 2,5 m. Skibe op til 60 meters

Læs mere

- Limfjordens hjerte

- Limfjordens hjerte - Limfjordens hjerte Smuk natur unik fred og ro Lidt om Venø Venø ligger i den vestlige del af Limfjorden lidt nord for Struer. Øen er 7,5 km lang x 1,5 km bred og er med sine kun 6 km 2 en af Danmarks

Læs mere

Vejle Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Vejle Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 6-7-2016 Vejle Havn Sidste opdateringer Tekst: 4-5-2016 - Plan 1: 3-12-2014 Beliggenhed Lillebælt, Vejle Fjord 55 42,4'N 9 33,4'E - kort 157 Havnen og lystbådehavnen

Læs mere

Kronprins Frederiks Bro

Kronprins Frederiks Bro Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 6-1-2017 Kronprins Frederiks Bro Sidste opdateringer Tekst: 6-4-2016 Beliggenhed Roskilde Fjord ca. 1200 m N for Frederikssund Havn. 55 50,6'N 12 02,3'E - kort

Læs mere

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske

Læs mere

1. Indledning 2 1.1 Baggrund 2 1.2 Anvendelse af ordensreglerne 2 1.3 Hvem har udarbejdet ordensreglementet 2 1.4 Administration 2

1. Indledning 2 1.1 Baggrund 2 1.2 Anvendelse af ordensreglerne 2 1.3 Hvem har udarbejdet ordensreglementet 2 1.4 Administration 2 ORDENSREGLEMENT Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 1.1 Baggrund 2 1.2 Anvendelse af ordensreglerne 2 1.3 Hvem har udarbejdet ordensreglementet 2 1.4 Administration 2 2. Generel beskrivelse af Horsens

Læs mere

PRODUKTKATALOG BULLETINS

PRODUKTKATALOG BULLETINS PRODUKTKATALOG BULLETINS 6 7 13 Vibenhus Runddel Nørrebro st. Nordhavn 11 5 Adobe Reader / browser Østerport Jagtvej/Åboulevarden Går til skrevne placering 1 3 CBS/Frb. Centret For optimal visning: 10

Læs mere

Badevandskvaliteter i Københavns havn og Øresund

Badevandskvaliteter i Københavns havn og Øresund KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur NOTAT Badevandskvaliteter i Københavns havn og Øresund Indledning Det var en meget visionær Borgerrepræsentation, der i 1992 fastsatte

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

Havne- og Ordensreglement for. Hvalpsund Lystbådehavn og Hvalpsund Fiskerihavn

Havne- og Ordensreglement for. Hvalpsund Lystbådehavn og Hvalpsund Fiskerihavn Havne- og Ordensreglement for Hvalpsund Lystbådehavn og Hvalpsund Fiskerihavn 27. november 2017 1. Reglementets anvendelse Dette ordensreglement er udfærdiget i medfør af 15, stk. 2, i lov om havne, lovbekendtgørelse

Læs mere

Ansvar og vagthold. Det skal du gøre

Ansvar og vagthold. Det skal du gøre Ansvar og vagthold Det er føreren, der har ansvar for, at der bliver holdt behørig bro-, maskinog radiovagt. Vagten er førerens stedfortræder. Der skal altid holdes behørig bro- og maskinvagt, når skibet

Læs mere

Historie. Havnsø mølle. Mølleren jagede englænderne på flugt

Historie. Havnsø mølle. Mølleren jagede englænderne på flugt Historie Næsten midt mellem Holbæk og Kalundborg ligger den lille havneby Havnsø i bunden af Nekselø bugten. Stedet har formentlig sin oprindelse tilbage i 1300-tallet og har lige fra starten fungeret

Læs mere

Jeg har lavet min egen havnelods den 20-10-2013

Jeg har lavet min egen havnelods den 20-10-2013 Jeg har lavet min egen havnelods den 20-10-2013 Vigtigt! Din egen havnelods giver kun et øjebliksbillede af oplysninger om de valgte havne og broer. For havne og broer, hvorfra redaktionen har modtaget

Læs mere

Sjælland Rundt 2015 Banebeskrivelse

Sjælland Rundt 2015 Banebeskrivelse Sjælland Rundt 2015 Banebeskrivelse Beskrivelsen er for Sjælland Rundt om bagbord (nordgående start) Beskrivelsen er for Bane1 (Gennem Bøgestrømmen) maks. Dybgang 1.70m Bane2 (Gennem Grønsund) Bane3 (Rundt

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Svendborg Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Svendborg Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 4-3-2017 Svendborg Havn Sidste opdateringer Tekst: 2-12-2015 - Plan 1: 6-4-2016 Beliggenhed Farvandet S for Fyn, Svendborg Sund 55 03,4'N 10 36,9'E - kort 171 fotograferet

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Gjøl. Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion

Gjøl. Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion Gjøl Kulturmiljø nr. 56 Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion Emne(-r) Fiskerleje, marina, ophalersteder, udskibningssted, kystvendt herregård, fiskeri og minkavl Sted/Topografi

Læs mere

Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro. 27. maj 9. juni 2017

Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro. 27. maj 9. juni 2017 Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro 27. maj 9. juni 2017 Sejlplan Afsejling fra Lemvig, lørdag den 27. maj 2017 kl. 10.00 1. destination Glyngøre Afsejling Glyngøre, søndag den 28. maj kl. 9.00

Læs mere

Det blæser omkring 10 meter fra V, og forbi Hjeml går det fint. Men ved Sjællands Odde,

Det blæser omkring 10 meter fra V, og forbi Hjeml går det fint. Men ved Sjællands Odde, Lillebælt 10. august er det tid til årets anden lange tur. To jomfruelige uger ligger foran os, og vi prøver igen at komme rundt om Sjælland. Så denne lørdag morgen står vi tidligt op, og lægger fra kl.

Læs mere

Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande

Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande Søfartsstyrelsens bekendtgørelse nr. 135 af 4. marts 2005 med bkg. nr. 274 af 3. april 2009 og bkg. nr. 1439

Læs mere

Guldborgbroen. Beliggenhed. Brotype. Brolængde. Gennemsejlingshøjde. Gennemsejlingsbredde. Afmærkning. Strøm. Sidste opdateringer Tekst:

Guldborgbroen. Beliggenhed. Brotype. Brolængde. Gennemsejlingshøjde. Gennemsejlingsbredde. Afmærkning. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 27-12-2018 Guldborgbroen Sidste opdateringer Tekst: 21-4-2017 Beliggenhed Fører over Guldborgsund ved Guldborg. 54 52,3'N 011 44,9'E - kort 163 Set fra N - fotograferet

Læs mere

101 Højer Bådklub. 103 Ribe Sejlklub. 104 Fanø Sejlklub. 105 Esbjerg Søsport. 106 Varde Sejlklub innlandet. 107 Bork Havn.

101 Højer Bådklub. 103 Ribe Sejlklub. 104 Fanø Sejlklub. 105 Esbjerg Søsport. 106 Varde Sejlklub innlandet. 107 Bork Havn. 101 Højer Bådklub 103 Ribe Sejlklub 104 Fanø Sejlklub 105 Esbjerg Søsport 106 Varde Sejlklub innlandet 107 Bork Havn 108 Stauning Havn 109 Ringkøbing Havn 110 Hvide Sande Bådeklub 111 Thyborøn-Harboøre

Læs mere

Der er en udmærket havnelods og udflugtstips til at understøtte artiklen. Næste blad bliver nok til september.

Der er en udmærket havnelods og udflugtstips til at understøtte artiklen.  Næste blad bliver nok til september. foto: frost Der er en udmærket havnelods og udflugtstips til at understøtte artiklen. http://www.sailing-guide.eu/da Næste blad bliver nok til september.. http://www.youtube.com/results?search_query=albin+ballad

Læs mere