N y t o g n y t t i g t o m p u m p e t e k n o l o g i f o r i n d u s t r i e l l e v i r k s o m h e d e r M a j

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "N y t o g n y t t i g t o m p u m p e t e k n o l o g i f o r i n d u s t r i e l l e v i r k s o m h e d e r M a j 2 0 0 7"

Transkript

1 N y t o g n y t t i g t o m p u m p e t e k n o l o g i f o r i n d u s t r i e l l e v i r k s o m h e d e r M a j indtryk Det går godt i Danmark, for det går godt i dansk industri. Det går også godt for Grundfos, hvor vi har tocifrede vækstrater både nationalt og internationalt. Det går godt for næsten alle vore kunder, og netop derfor går det godt for Grundfos. På Grundfos vil vi gerne være med til at gøre gode tider endnu bedre. Det mener vi, at vi kan gøre ved fortsat at have fokus på at levere bedre produkter med højere virkningsgrader; virkningsgrader, som giver kontante besparelser for brugerne og samtidigt giver mindre miljøbelastning end tidligere pumpegenerationer. Det kan du læse mere om inde i bladet, ligesom du kan læse mere om den store udvidelse, der sker i vores produktprogram for doseringspumper. Væsentligst er det måske at notere sig datoerne 13. og 14. juni, hvor vi igen slår dørene op til PumpExpo på Grundfos Centret. Som tidligere vil man kunne se og høre om de seneste produktnyheder, ligesom der er arrangeret faglige seminarer. Se tilmeldingsblanketten inde i bladet. Allerede nu, og måske i endnu højere grad i fremtiden, ser vi krav fra omverdenen om, at vi som virksomheder tager socialt ansvar. Det er et område, hvor Grundfos har mange års erfaring, og derfor kører der på de 2 dage seks seminarer, hvor vi fortæller om vores erfaringer på området, og på alle niveauer kan vi berette, at det betaler sig. Netop nu, hvor det går godt, og vi har travlt, kan det være ekstra vigtigt at investere i fremtiden. Derfor er det også vores ambition, at alle kan tage ny viden med hjem fra et besøg på Grundfos - at besøget bliver lønsomt. Jeg glæder mig til at møde dig den 13. og 14. juni. Venlig hilsen Steen A. Stephansen Salgschef Industri & Motor OEM Grundfos DK I N D H O L D Rødekro giver grønt lys for ny TP In-line pumpe Producent af dressing bliver opdateret via Grundfos Nu lægger Grundfos også navn til markedets bedste doseringspumper Du er inviteret til PumpExpo 2007 Nyt kursuskatalog fra Grundfos Pumpeskole

2 INDtryk Rødekro giver grønt lys for ny TP In-line pumpe Prisen er lavere. Virkningsgraden er højere. Og de fungerer! Det er konklusionen efter testen af den nye serie af In-line pumper på Rødekro Fjernvarme. Den er det første led i en helt ny generation af In-line pumper. Det er en 90 kw, 16 bars transmissionspumpe installeret med en Danfoss-frekvensomformer. Pumpen er udviklet primært til de mellemstore europæiske fjernvarmeværker og til airconditionanlæg af en vis størrelse i Asien. Det er en nyhed, der lige er præsenteret på markedet resultatet af nytænkning i både konstruktion og produktion. Computernes triumf På Rødekro Fjernvarme er det en gammel nyhed, for her har TP-pumpen været til test i nogle måneder. Udviklingsingeniør hos Grundfos, Morten Lunøe, fortæller: Når man i dag præsenterer en nyhed, er det jo i høj grad computerteknologiens triumf. I TP-pumpens tilfælde står vi med en stærkt forbedret virkningsgrad i forhold til den pumpegeneration, den erstatter. Og det ved vi helt nøjagtigt, før vi overhovedet står med de første stumper til en prototype. Grundfos har en flok utroligt dygtige hydraulikingeniører, der ved hjælp af meget avancerede CFD-beregninger kan simulere flowet ved forskellige justeringer af for eksempel løberen og pumpehuset og herefter vælge den optimale løsning. På prøve i virkelighedens verden Men på trods af simuleringernes træfsikkerhed er det stadig resultaterne i den virkelige verden, der tæller, så alle nye Grundfos-produkter sendes til test under de forhold, det er hensigten, de skal arbejde under. I tilfældet med TP-pumpen meldte Rødekro Fjernvarme sig på banen med et behov for udvidelse af pumpekapaciteten. Her var betingelserne for en test af det nye TP-medlem ideelle. De godt forbrugere i Rødekro forsynes næsten udelukkende med overskudsvarme fra elproduktionen på Enstedværket ved Aabenraa, og det er kun i forbindelse med spidsbelastning og som reserve, at byens egne oliekedler træder til. Men forbruget i Rødekro er netop også meget varieret, og derfor er byen velegnet til test af denne pumpetype. Det går rigtig godt! Ingen driftsproblemer eller problemer med opstarten. Virkningsgraden er i top. Pumpens støjniveau er meget lavt, kvalitet og finish er i orden, og det ser ud til, at energiforbruget falder markant. Dertil kommer, at TP-pumpen har en særdeles attraktiv anskaffelsespris. Det skyldes ifølge salgsingeniør Johnny Schou fra Grundfos, at Grundfos har nogle væsentlige stordriftsfordele på produktionen af de nye TP-pumper, da de deler nøglekomponenter med end-suction programmet fra Grundfos. Og her er der virkelig tale om stordrift i øjeblikket, da TP-pumperne fra Grundfos er en enorm succes i både Europa og Asien. Derfor kan Johnny Schou konstatere, at Grundfos har fået et endnu stærkere kort på hånden på et marked, hvor de danske pumper i forvejen har solidt fodfæste. Hør mere på PumpExpo d juni

3 INDtryk Producent af dressing bliver opdateret via Grundfos Strømlining af produktionsflow Det danske firma Gråsten Salater producerer mange slags dressinger til fødevarer på sin fabrik i Gråsten i Sønderjylland. Teknisk chef Lars B. Christiansen siger, at firmaet besluttede sig for at installere et mere automatiseret produktionsflow med større kapacitet. På det tidspunkt flyttede medarbejderne manuelt de færdige produkter fra produktionsområdet til pakkeområdet. Hvis pumper skulle overtage dette manuelle arbejde, måtte de være i stand til at håndtere tyktflydende væsker uden at påvirke deres sammensætning. Hvem kan man betro sit produkt til? Med dette in mente begyndte Gråsten Salater at kigge sig omkring efter en leverandør. Lars siger, at noget af det, der fik dem til at anbefale Grundfos, var vores brede produktrække, der muliggør anvendelsen af kun én leverandør. Vi valgte Grundfos, fordi vi betragter dem som en meget seriøs kompagnon. Deres sanitære program er et veludtænkt koncept. Vi valgte dem også på grund af deres service, siger Lars. Kryds i de rigtige rubrikker Grundfos installerede NOVAlobe sanitære pumper i afgangen på de fire produktionstanke. Denne type var specifikt valgt på grund af sin evne til at håndtere viskositeter. Gråsten Salaters ketchup, mayonnaise og lignende dressinger har sarte sammensætninger, som kan bringes i fare, hvis de ikke holdes viskose. Fra et driftsmæssigt synspunkt var NOVAlobe det ideelle valg på grund af sine letudskiftelige, frontmonterede tætninger, der monteres i udskiftelige akselbøsninger. Hygiejne er lige så vigtig i Gråsten Salaters drift, så NOVAlobes sterile design var et MUST. Hygiejnisk design NOVAlobe-pumper opfylder retningslinjerne fra 3-A Sanitary Standards, EHEDG European Hygienic Equipment Design Group og QHD Qualified Hygienic Design.

4 Nu lægger Grundfos også navn til markedets bedste doseringspumper For to år siden blev en af verdens førende producenter af doseringspumper en del af Grundfos-familien. Nu bliver Alldos også en del af familienavnet. den viden og de erfaringer, som Grundfos havde høstet på det digitale område det var bl.a. lykkedes udviklingsfolkene hos Grundfos at skabe en pumpe, der kan dosere med en nøjagtighed på helt ned til en procent. Kapaciteten spænder fra 2,5 ml/h til 940 l/h. Behovet for doseringspumper vokser eksplosivt i de kommende år. Markedet for sensorer og kontrolsystemer følger med, og kunderne ønsker at købe ind hos så få leverandører som muligt! Tendenserne var klare, da Grundfos for to år siden opkøbte den anerkendte tyske pumpekoncern, Alldos. Grundfos havde selv fire år forinden kastet sig over udviklingen af et digitalt doseringskoncept, og det var på rekordtid lykkedes at udvikle nogle af de mest avancerede doseringspumper på markedet. Men med Alldos som en del af familien, får Grundfos tilført næsten 40 års specialviden og en førende position på verdensmarkedet for doseringssystemer, sensorer, kontrolsystemer og desinficeringsteknologi. For Alldos betød familieskabet, at virksomhedens mange kunder, der for en stor dels vedkommende befinder sig inden for vandbehandlingsområdet, får adgang til et komplet pumpesortiment og en verdensomspændende salgs- og serviceorganisation. Alldos fik samtidig adgang til Fart på udviklingsarbejdet For at styrke udviklingen af det digitale pumpekoncept med tilhørende applikationer har Grundfos valgt at samle alle udviklingsaktiviteter inden for dosering hos Alldos i Pfinztal nær Karlsruhe. Ud over at beskæftige et stort antal udviklingsfolk har Alldos gennem årene opbygget et meget velfungerende udviklingssamarbejde med ingeniørhøjskolen i Karlsruhe. Hos de tyske medarbejdere er familieskabet med Grundfos blevet meget vel modtaget, og det har betydet fuld kraft frem for integrering af Digital Dosing-konceptet fra den danske pumpekoncern med det store sortiment fra Alldos. Resultatet er, at organisationen nu kan præsentere en komplet og optimeret serie af pumper og styresystemer til dosering og desinficering. I løbet af 2007 vil alle produkter blive markedsført under navnet Grundfos Alldos. Specialist som forhandler i Danmark Grundfos har valgt at lægge salget af doseringspumper i Danmark i hænderne på Pumpegruppen A/S i Kgs. Lyngby. Det sker i respekt for, at sammensætningen af en doseringsløsning kræver meget ekstra tilbehør ud over pumpen, lige som der stilles meget store krav til ekspertise omkring de kemikalier, der skal doseres. En sådan ekspertise har Pumpegruppen opbygget over 20 år. Pumpegruppen A/S kan kontaktes på telefon eller via på info@pumpegruppen.dk. Pumpegruppen kan træffes på Pump- Expo d juni.

5 Du er inviteret til PumpExpo 2007 Grundfos inviterer til præsentation af nyheder, symposier og udveksling af viden og inspiration fra elitesportens verden, når dørene for tredje gang åbnes til PumpExpo den juni 2007 i Bjerringbro PumpExpo er ikke en traditionel fagmesse. Det er ganske vist her, man kan smugkigge nyhederne og få et overblik over alle mulighederne i det industrielle pumpeprogram fra Grundfos. Og det er her, man får input og ny inspiration på den populære række af 1-times symposier. Men det er i høj grad også stedet, hvor flere hundrede pumpe-fagfolk og rådgivere fra industrien, spildevandssektoren og vandforsyningsbranchen mødes og deler viden og erfaringer. Kom og få opskriften på teambuilding, når de tidligere deltagere i Guld4eren, vinderne af OL-guld og -bronze, Eskild Ebbesen og Victor Feddersen fortæller om betingelserne for succes. Eskild Ebbesen vil i sit foredrag onsdag d. 13. juni fortælle om samarbejde, målsætning og vilje. Torsdag d. 14. juni kan Victor Feddersen opleves med emnerne bedst, når det gælder, målsætning/målopfyldelse samt teambuilding. I nærkontakt med nyhederne På PumpExpo-udstillingen i Grundfos Hallen løftes sløret for nogle af de nyheder, som den danske koncern har på tapetet. Det gælder blandt andet nye sanitære pumper, en videreudvikling af de opsigtsvækkende doseringspumper og den nyeste energimærkning af Magna-pumpeprogrammet. På rundtur i Pumpeland PumpExpo 2007 byder også på muligheden for en tur ind i den højteknologiske verden, hvor der hver dag produceres Grundfos UP-pumper. Det er også i Grundfos Centret, at caféen serverer frokost, og hvor man dagen igennem kan holde pause sammen med kolleger og samarbejdspartnere. Symposier om pumper og perspektiver Emnerne for symposierne på PumpExpo spænder fra kontant faglig viden om dimensionering til tanker omkring virksomhedernes sociale ansvar. Alle symposier afvikles tre gange dagligt, så det er muligt at kombinere sin deltagelse med de øvrige aktiviter på PumpExpo. Hvert symposium varer ca. 1 time, og deltagelse er gratis. Emnerne for årets symposier er: Deltagelse i PumpExpo 2007 er gratis Adgang til udstillingen og deltagelse i symposierne er gratis for registrerede gæster. Tilmeld dig arrangementet, så sender vi adgangskort m.m. Flere oplysninger og mulighed for tilmelding findes på www. grundfos.dk eller ved henvendelse til Randi Flink på telefon eller på marketing-gdk@grundfos.com. 1) Energioptimering i vandforsyningen 2) Virksomhedens sociale ansvar 3) Hvad er god service? 4) Kundetilpassede løsninger 5) Dimensioneringsværktøjer Tid: Onsdag den 13. juni og torsdag den 14. juni 2007 Hver dag kl Sted: Grundfos Centret og Grundfos Hallen, Bjerringbro Gratis parkering Pris: Deltagelse er gratis for tilmeldte gæster Tilmelding: Randi Flink Telefon marketing-gdk@grundfos.com EKSTRA: Vejen til målet Grundfos er officiel sponsor for Team Danmark, fordi elitesport og kampen om en førerposition på verdensmarkedet for pumper har meget tilfælles. Og er der en idrætsgren, der kræver enighed om vejen til målet, er det roning. Her handler det virkelig om fælles vilje, rytme og retning. Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig PumpExpo: Onsdag d. 13. juni Torsdag d. 14. juni Navn: Titel: Firmanavn: D E N S D I V E L I N G Adresse: Postnr./by: Telefon (direkte nr.): Fax: (personlig): Svarkort. Fax på

6 Få mere at vide Nyt kursusprogram fra Grundfos Pumpeskole Pumpeskolen er lig med ny, nyttig viden og praktiske øvelser for alle, der interesserer sig for pumper. Kurserne består af 1-dagsmoduler med hver sit speciale. Pumpeskolen hos Grundfos er blevet en kæmpe succes i de par år, den har været under opbygning. Nu er formen fundet, og indholdet justeret, så lærerkræfterne bag de populære 1-dagskurser er klar til at præsentere et uddannelsesprogram, der dækker både hele spektret af anvendelsesområder og alle faggrupper fra installatører og grossister til driftsfolk på vandværker, rensningsanlæg og industrielle virksomheder samt rådgivende ingeniører. Teori i praksis Deltagerne på kurserne bliver indført i den teori, der ligger til grund for valget af den rigtige pumpe til det enkelte formål. Men teorien bliver omsat til praksis, så dimensionering, tryktabsberegninger og virkningsgrader bliver til viden, der gør dagligdagen nemmere for deltagerne. Der bliver også lejlighed til at lære de enkelte pumpe- typer, styringer og applikationer nærmere at kende, når de praktiske opgaver skal løses i de specialindrettede værksteder på Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro og i kursusafdelingen hos Grundfos i Brøndby. Nyt kursuskatalog hurtig tilmelding De enkelte kursusmoduler er beskrevet i det nye kursuskatalog, der kan rekvireres hos Grundfos' marketingafdeling på telefon eller via på marketing-gdk@grundfos.com. Foruden beskrivelsen og oversigten over kursusdatoer i kataloget kan du også læse om og tilmelde dig Pumpeskolen på vores hjemmeside For at den enkelte deltager får fuldt udbytte af kursusdagen, er deltagerantallet begrænset. 750 kr. pr. modul Det koster 750 kr. pr. person at deltage i kursusmodulerne i det nye uddannelsesprogram. Deltagergebyret dækker undervisning, materialeforbrug, dokumentationsmaterialer, forplejning samt udlån af arbejdstøj og sko. Prisen er ekskl. moms. Industriløsninger Jylland: Senior salgsingeniør Niels Salhøj Mobil: nksalhoej@grundfos.com Industriløsninger Fyn og Sjælland: Salgsingeniør Søren N. Christensen Mobil: schristensen@grundfos.com Industriløsninger Jylland: Salgsingeniør Jesper H. Sørensen Mobil: jhsoerensen@grundfos.com De næste industrimoduler afholdes i: Bjerringbro den 4. september 2007 Brøndby den 5. september 2007 Tilmeld dig allerede nu på tlf eller via mail på marketing-gdk@grundfos.com. Industri/fjernvarme hele Danmark: Salgsingeniør Johnny Schou Mobil: jschou@grundfos.com IND tr yk Udgivet af: Grundfos DK A/S Martin Bachs Vej Bjerringbro Telefon Telefax marketing-gdk@grundfos.com

INDtryk I N D H O L D. Globaliseringen er over os

INDtryk I N D H O L D. Globaliseringen er over os N y t o g n y t t i g t o m p u m p e t e k n o l o g i f o r i n d u s t r i e l l e v i r k s o m h e d e r S e p t e m b e r 2 0 0 5 INDtryk Globaliseringen er over os Når vi som danske virksomheder

Læs mere

Autobranchens samarbejdspartner

Autobranchens samarbejdspartner Autobranchens samarbejdspartner Danmarks frie totalleverandør af autoglas Leveringsdygtige i autoglas og kompetent rådgivning [Din succes vores målsætning] Når du oplever, at dit værksted er i stand til

Læs mere

Flygt Pumper Kursus Katalog. Efterår

Flygt Pumper Kursus Katalog. Efterår Flygt Pumper Kursus Katalog Flygt Skolen Forår 2014 2014 Efterår Flygt Kursus Efterår 2014 Flygt kurser er for dig, der gerne vil styrke din viden om pumper, pumpestationer, dimensionering etc. Vi vil

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

1. halvår 2011. 1. halvår 2011

1. halvår 2011. 1. halvår 2011 1. halvår 2011 1. halvår 2011 Praktiske informationer Sådan tilmelder du dig Tilmelding til kurserne kan kun ske ét sted: Det er via vores hjemmeside www.olympus.dk/academy Tilmelding foregår under det

Læs mere

Börger kendetegn: Fokus på udvikling.

Börger kendetegn: Fokus på udvikling. L O B E R O T O R P U M P E R N E D D E L I N G S T E K N I K F Ø D N I N G S T E K N I K Fokus på udvikling. L O B E R O T O R P U M P E R Fleksibilitet i alle detaljer. Börger loberotor pumper er selvansugende,

Læs mere

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ TILFØJ NYE FACILITETER, UANSET HVOR BEHOVET OPSTÅR

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ TILFØJ NYE FACILITETER, UANSET HVOR BEHOVET OPSTÅR GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ TILFØJ NYE FACILITETER, UANSET HVOR BEHOVET OPSTÅR HVOR DER ER ET BEHOV, FINDER DU SOLOLIFT+ De nye løftestationer fra Grundfos ser dagens lys Den nye serie af Grundfos Sololift+

Læs mere

Temadag om Pumper. Mød bl.a.: Otto Paulsen Teknologisk Institut. Michael Knudsen AffaldVarme, Århus Kommune

Temadag om Pumper. Mød bl.a.: Otto Paulsen Teknologisk Institut. Michael Knudsen AffaldVarme, Århus Kommune Temadag om Pumper århus 6. november 2008 Moderne effektive og intelligente pumper Vælg den rigtige pumpe pumpetypen skal passe til formålet Elsparepumper se udvalget og mød producenterne Korrekt dimensionering

Læs mere

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker Effektive rengøringsløsninger fra System Cleaners optimerer både kvalitet og produktionstid. Ideen bag navnet System Cleaners, som blev

Læs mere

Vil du have en bedre bundlinje?

Vil du have en bedre bundlinje? Invitation Vil du have en bedre bundlinje? Så tag med til en gratis inspirationsdag nær dig og bliv knivskarp på, hvordan du skruer op for effektiviteten og forbedrer bundlinjen i fremtidens byggebranche.

Læs mere

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Utrolig tilpasningsevne INTELLIGENTE HASTIGHEDSREGULEREDE PUMPER TIL FJERNVARMEANLÆG

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Utrolig tilpasningsevne INTELLIGENTE HASTIGHEDSREGULEREDE PUMPER TIL FJERNVARMEANLÆG GRUNDFOS MAGNA Grundfos MAGNA Utrolig tilpasningsevne INTELLIGENTE HASTIGHEDSREGULEREDE PUMPER TIL FJERNVARMEANLÆG Grundfos MAGNA: Utroligt mange funktion Komplet serie cirkulationspumper med permanentmagnet-motor

Læs mere

Biobrændsel. fyringsanlæg. Træpiller. - Flis, halm og træpiller... Fuldautomatiske. www.linka.dk

Biobrændsel. fyringsanlæg. Træpiller. - Flis, halm og træpiller... Fuldautomatiske. www.linka.dk Biobrændsel - Flis, halm og træpiller... Træpiller Fuldautomatiske fyringsanlæg www.linka.dk Fyringsteknologi til biobrændsler Forbrændingsherd Forbrændingsteknik Fyringsteknologien til biobrændsler er

Læs mere

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg.

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. cylindre profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. Hydraflex A/S er en del af Hydraulic Group og har blandt andet herigennem

Læs mere

Det bedste er blevet endnu bedre

Det bedste er blevet endnu bedre Det bedste er blevet endnu bedre Kræv den NYE ALPHA2 KONSTANT INNOVATION DET LIGGER I VORES GENER Med over 3 millioner solgte enheder på verdensplan har Grundfos ALPHA2 vist sig at være verdens bedst sælgende

Læs mere

Energi opti meri n g

Energi opti meri n g Energi opti meri n g seminarrække specielt for fjernvarmeværker 2009 INFORMATION Energioptimering seminarrække specielt for fjernvarmeværker Igen i år er det lykkedes at sætte et attraktivt program sammen

Læs mere

INDtryk. Nyt og nyttigt om pumpeteknologi for industrielle virksomheder Marts 2004

INDtryk. Nyt og nyttigt om pumpeteknologi for industrielle virksomheder Marts 2004 Nyt og nyttigt om pumpeteknologi for industrielle virksomheder Marts 2004 INDtryk I N D H O L D Flere muligheder med nye medium CR-pumper Flere store in-line pumper på programmet Effektivisering af dampproduktion

Læs mere

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling og

Læs mere

Kursusprogram forår 2015

Kursusprogram forår 2015 Kursusprogram forår 2015 New CID - HANDS ON med Kenneth Godskesen Dette kursus henvender sig til dig, der gerne selv vil arbejde med de fantastiske produkter fra New CID. make-up artist Kenneth Godskesen,

Læs mere

Der er en god varme i Skagen om vinteren

Der er en god varme i Skagen om vinteren Der er en god varme i Skagen om vinteren Skagen er på toppen. Det samme er byens varmeværk, der sikrer skawboerne fjernvarme sammensat af bl.a. vand fra en elkedel, restvarme fra fiskeindustrien og energiudnyttelse

Læs mere

At lede andre uden at være chef

At lede andre uden at være chef Confex-Kursus: Den 9. - 10. november 2009 i København Den 1. - 2. december 2009 i København Den 16. - 17. november i Århus To-dags kursus for dig der leder uden at have formelt ledelsesansvar Et af forårets

Læs mere

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE Access STAND ALONE OFF ON Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Løsninger til ethvert behov Access indgår som toppen af kransekagen

Læs mere

Temadag om vandinstallationer

Temadag om vandinstallationer Temadag om vandinstallationer Undgå tilbagestrømning og forurening af det rene drikkevand Århus 18. marts 2009 Sikkerhed mod forurening af drikkevandet Tilbagestrømningssikring Godkendelse Sikringskomponenter

Læs mere

Kursusprogram VLT Drives 2015. www.vlt.dk

Kursusprogram VLT Drives 2015. www.vlt.dk Kursusprogram VLT Drives 2015 Grundkursus VLT Basis KURSUS 1 Målgruppe Kurset henvender sig til teknisk personale, som arbejder med projektering, installation og vedligeholdelse af udstyr, hvori der indgår

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 30 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedkontoret på 2.000 m² ligger i Brøndby, hvor vi har lager,

Læs mere

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse Comfort og design Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Trykfordelingsbokse Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV

Læs mere

Saftigt og mørt kød får kunderne til at vende tilbage Vær med. Verden er til at forandre. - zbc.dk

Saftigt og mørt kød får kunderne til at vende tilbage Vær med. Verden er til at forandre. - zbc.dk GOURMET SOUS VIDE - CERTIFICERING Saftigt og mørt kød får kunderne til at vende tilbage Vær med. Verden er til at forandre. - zbc.dk 2 zbc.dk Gourmet Sous Vide Gourmet Sous Vide er en ny uddannelse, der

Læs mere

EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE

EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE G4S ACADEMY EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE TILMELD DIG HER VERSION 170808 G4S ACADEMY G4S Academy er en tværorganisatorisk afdeling, der fokuserer på strategisk udvikling af relationer,

Læs mere

SOLCELLER energi for alle

SOLCELLER energi for alle SOLCELLER energi for alle 1 LAD SOLEN SKINNE PÅ DIN EL-REGNING Interessen for solcelleanlæg er steget markant de senere år og denne interesse ser ud til at fortsætte ikke mindst fordi det forventes at

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg Om Alcon A/S I 1978 trængte ingeniør Svend Bisgaard Kristensen til at prøve noget nyt. Han købte et skrantende smedeværksted, og da energikrisen samtidig

Læs mere

GRUNDFOS DISTRICT HEATING. Fjernvarme ifølge Grundfos vi opfylder ethvert behov

GRUNDFOS DISTRICT HEATING. Fjernvarme ifølge Grundfos vi opfylder ethvert behov GRUNDFOS DISTRICT HEATING Fjernvarme ifølge Grundfos vi opfylder ethvert behov Stærke partnerskaber gennem viden om fjernevarme Flow Thinking forbedrer fjernvarmeforsyningen Grundfos er verdens førende

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Nye sendinger. fra Øland. Centriflow fra Øland Store besparelser. med effektiv og miljøvenlig ventilation. samarbejde med respekt

Nye sendinger. fra Øland. Centriflow fra Øland Store besparelser. med effektiv og miljøvenlig ventilation. samarbejde med respekt Nye sendinger fra Øland Centriflow fra Øland Store besparelser med effektiv og miljøvenlig ventilation samarbejde med respekt Få den rigtige ventilationsløsning Det betaler sig! 30% 10% 30% Dette diagram

Læs mere

DA N S K GOL F U N ION

DA N S K GOL F U N ION DA N S K GOL F U N ION Kompetencer og kreativitet i de danske golfklubber Udviklingskonference 17. november 2012 PROGRAM FOREDRAGSHOLDER PANELDEBAT WORKSHOPS Kompetencer og kreativitet i de danske golfklubber

Læs mere

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Safarrissoq Hvor de stille strømme tager fart men!!!! Tiltag der påvirker markedet for vedvarende energi Stigende priser på fossile brændsler Energi- og forsyningsselskaber

Læs mere

Salon politikudvikling Hesselet

Salon politikudvikling Hesselet Salon politikudvikling Hesselet Salon: I en salon er du både deltager og medvirkende. Det er et rum til dialog, oplæg og inspiration blandt en kreds af mennesker, som har et fælles udgangspunkt og en interesse

Læs mere

Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. we know how AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 35 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedafdelingen på 2.000 m² ligger i Brøndby,

Læs mere

Bramsnæs ErhvervsCenter. Nyt Erhvervsprojekt

Bramsnæs ErhvervsCenter. Nyt Erhvervsprojekt Nyt Erhvervsprojekt Noget for din virksomhed? 1 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Borgmester Flemming Jensen har ordet! 2.0 Idégrundlag for 3.0 Beskrivelse 4.0 Skitsetegninger 5.0 Økonomi 6.0 Tidsplan 7.0 Henvendelse

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Dørlukkere. bekvemt og sikkert

Dørlukkere. bekvemt og sikkert Dørlukkere bekvemt og sikkert R U K O D Ø R L U K K E R E Uovertrufne egenskaber og driftsikkerhed Ruko's program af dørlukkere bygger på mere end 80 års erfaring med produktion og produktudvikling af

Læs mere

Så mødes branchen igen!

Så mødes branchen igen! Så mødes branchen igen! INVITATION Så byder vi for 7. gang velkommen til med fokus på ny teknologi og fagligt input. VELKOMMEN 10.-11. november 12. november For erhvervsskoler Jeg deltager på for at følge

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Et projekt, der bliver væsentligt større end planlagt og en bygherre, der siger tak!

Et projekt, der bliver væsentligt større end planlagt og en bygherre, der siger tak! Et projekt, der bliver væsentligt større end planlagt og en bygherre, der siger tak! Greve Solrød Forsyning gør sig klar til kampen mod fremtidens kraftige regnskyl. Midlet er avancerede kontrol- og regnstyringssystemer

Læs mere

Industri/Marine pumper S-IP & S-MP pumper for sikker brug og nem vedligeholdelse

Industri/Marine pumper S-IP & S-MP pumper for sikker brug og nem vedligeholdelse Industri/Marine pumper S-IP & S-MP pumper for sikker brug og nem vedligeholdelse DanPumps S-IP MP Anvendelse Danpumps tilbyder en bred vifte af pumper til enhver anvendelse inden for den maritime, industrielle

Læs mere

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking -Dag 2010 3. juni kl. 9.00-15.00 inspiration & networking I-Dag 2010: Invitation IntraNote inviterer alle kunder til I-Dag 2010 Torsdag den 3. juni i Odense På I-Dag vil vi inspirere, inddrage, lytte,

Læs mere

Pneumatics en dansk handelsvirksomhed med stor viden om pneumatik

Pneumatics en dansk handelsvirksomhed med stor viden om pneumatik Pneumatics en dansk handelsvirksomhed med stor viden om pneumatik Pneumatics blev stiftet i 2004 med det formål at være en seriøs sparringspartner inden for pneumatik, således at vore kunder altid sikres

Læs mere

IT Contract Manager Grønland Forår 2010. Intensiv uddannelse i IT-ret og alle typer IT-kontrakter

IT Contract Manager Grønland Forår 2010. Intensiv uddannelse i IT-ret og alle typer IT-kontrakter IT Contract Manager Grønland Forår 2010 Intensiv uddannelse i IT-ret og alle typer IT-kontrakter Hvad er IT Contract Manager-uddannelsen IT Contract Manager er en uddannelse for personer, der arbejder

Læs mere

- 15 år i branchen. - 15 år i branchen

- 15 år i branchen. - 15 år i branchen Hvem er vi blev startet under navnet Smedegaarden Hejnsvig i 1997, men skiftede navn til i 2008. Grundlæggerne Morten Bay Petersen og Laila Skovsgaard startede med produktion af bl.a. stålkonstruktioner

Læs mere

Resultat af Business Fredericia's kendskabs- og

Resultat af Business Fredericia's kendskabs- og Nyhedsbrev nr. 4 Oktober 2015 Kære Modtager Dette nummer holder dig opdateret med nyheder, nye arrangementer og inspiration. God læselyst. Business Fredericia Resultat af Business Fredericia's kendskabs-

Læs mere

Diplomingeniør Elektroteknologi. med speciale i trådløs kommunikation

Diplomingeniør Elektroteknologi. med speciale i trådløs kommunikation Diplomingeniør Elektroteknologi med speciale i trådløs kommunikation Trådløst udstyr fremtidens vinder ipads, android telefoner og satellittelefoner med GPS, Wi-Fi og Bluetooth har ændret verden. Vi tager

Læs mere

SPECIALISTKURSUS - OSTE SOMMELIER. Forkæl dine kunder eller gæster - ud over det sædvanlige! Vær med. Verden er til at forandre - zbc.

SPECIALISTKURSUS - OSTE SOMMELIER. Forkæl dine kunder eller gæster - ud over det sædvanlige! Vær med. Verden er til at forandre - zbc. SPECIALISTKURSUS - OSTE SOMMELIER Forkæl dine kunder eller gæster - ud over det sædvanlige! Vær med. Verden er til at forandre - zbc.dk Oste Sommelier Oste Sommelier er et nyt kursus på ZBC, der giver

Læs mere

MØDEPLAN FOR 2014: Bureau Veritas Netværksgruppe NYE HORISONTER World Class Quality

MØDEPLAN FOR 2014: Bureau Veritas Netværksgruppe NYE HORISONTER World Class Quality Bureau Veritas Netværksgruppe NYE HORISONTER World Class Quality Er din virksomhed klar til at tage skridtet og bygge videre på ISO 9001, ISO 14001, DS/OHSAS 18001 og ISO 22000. Gennem årtier er der opbygget

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC Fjernstyring af intelligente vandingssystemer Vanding af golfbaner og andre græsarealer via en GPRS/Web løsning Crysbergs udviklingsingeniører blev sat på en spændende opgave, da en af vores samarbejdspartnerne

Læs mere

Kursusprogram VLT Drives 2012 www.vlt.dk

Kursusprogram VLT Drives 2012 www.vlt.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kursusprogram VLT Drives 2012 www.vlt.dk Vil du have den nyeste viden? VLT Grundkursus Kursus 1 VLT Grundkursus GRUNDKURSUS i Danfoss VLT frekvensomformere. Kurset henvender

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

INVITATION. Spar tid og bliv mere effektiv med en mobil løsning - kom til seminar og hør om de forretningsmæssige fordele

INVITATION. Spar tid og bliv mere effektiv med en mobil løsning - kom til seminar og hør om de forretningsmæssige fordele INVITATION Spar tid og bliv mere effektiv med en mobil løsning - kom til seminar og hør om de forretningsmæssige fordele Mobile løsninger kan forandre virksomhedens måde at arbejde på Nu kan du tage de

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

systems for industrial heat treatment

systems for industrial heat treatment Vision Fornax A/S vil være den foretrukne samarbejdspartner indenfor videnbaserede, kundespecifikke løsninger til industriel varmebehandling. Fornax A/S vil være kendt som en loyal og professionel samarbejdspartner,

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers HH A/S mail: as@randershh.dk HVEM ER RANDERS HERRE HÅNDBOLD? Randers Herre Håndbold er en overbygning på 4 af byens gamle håndboldklub ber; Randers Freja,

Læs mere

Få kontakt til hele Djursland.

Få kontakt til hele Djursland. Sponsor for Norddjurs Golfklub Få kontakt til hele Djursland. 800 medlemmer fra Randers i vest til Grenå i øst, og mindst 2000 betalende gæster årligt. Om Norddjurs Golfklub Hvorfor sponsorstøtte? Norddjurs

Læs mere

Kursusprogram forår 2015. KursusForår15.indd 1 23-12-2014 11:57:50

Kursusprogram forår 2015. KursusForår15.indd 1 23-12-2014 11:57:50 Kursusprogram forår 2015 KursusForår15.indd 1 23-12-2014 11:57:50 KursusForår15.indd 2 23-12-2014 11:57:51 New CID - HANDS ON med Kenneth Godskesen Dette kursus henvender sig til dig, der gerne selv vil

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen En indehaveruddannelse for Restauranter, caféer og mindre hoteller Kurset er godkendt af Horesta 19.-20. januar 2015 02.-03. februar 2015 og 23. februar

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed

Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed INVITATION TIL GRATIS ROADSHOW 1 kr. 2 kr. EG www.eg.dk/byg Lidt bedre på alle områder Ofte er det ikke så meget, der skal til for at øge produktiviteten.

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Skab resultater med større power og personlig gennemslagskraft Personlig gennemslagskraft styrker dine forhandlinger

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

Würth additiver. Mere værdi hele vejen

Würth additiver. Mere værdi hele vejen Würth additiver Mere værdi hele vejen Mange leverandører sælger gode additiver Würth udvikler din forretning Tænk over det. Hvad er det, dine leverandører, din egen virksomhed og dine kunder alle ønsker?

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Energioptimering på søvandskølesystem. Bilagsmappen

Energioptimering på søvandskølesystem. Bilagsmappen Energioptimering på søvandskølesystem Bilagsmappen Amar Al-Karradi 10/3/2014 Indholdsfortegnelse Bilag 1:Nødvendige elektrisk effekt.... 2 Bilag 2: Ship particulars.... 3 Bilag 3: Søvandskølesystem...

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Energivenlig ventilation til svineproduktion

Energivenlig ventilation til svineproduktion Energivenlig ventilation til svineproduktion Climate for Growth Energivenlig ventilation Energivenlig ventilation Ventilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø og for at give dyrene

Læs mere

Råvarekvalitet Der benyttes altid de bedste råvarer af californiske søde mandler samt smagfulde spanske mandler.

Råvarekvalitet Der benyttes altid de bedste råvarer af californiske søde mandler samt smagfulde spanske mandler. Lige siden etableringen i 1909 har Odense Marcipan haft fokus på marcipan af bedste kvalitet. Løbende er produktpaletten blevet udvidet, og i dag står Odense Marcipan for kvalitet og inspiration til fristende

Læs mere

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI FORMULA RACING RACING with FERRARI FORMULA RACING er et professionelt dansk racerteam stiftet og 100 % ejet af den danske importør af Ferrari og Maserati,

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

kursusprogram Efterår 2015

kursusprogram Efterår 2015 kursusprogram Efterår 2015 look & learn med Team Salonsupport.dk Team Salonsupport.dk, bestående af Trine, Christina og Lene er klar med endnu et be inspired katalog, hvor de viser nogle af de 8 nye Opulence

Læs mere

Seminar. Din personlige invitation

Seminar. Din personlige invitation Seminar Din personlige invitation Program VITANI Seminar - 12. Juni 8.30-9.00 Indskrivning og let morgenmad 9.00-9.15 Indledning og velkomst 9.15-10.00 Lancering af nye produkter - Nedap AEOS 3.0 - sikring

Læs mere

Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014

Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014 Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014 Velkommen til Vejle Påske Cup 17.-19. april 2014 Det er os igen en stor fornøjelse at kunne invitere Jer til vores helt unikke håndboldstævne

Læs mere

Genbrug af pumper skaber job

Genbrug af pumper skaber job Genbrug af pumper skaber job I 47 år har Grundfos ansat socialt udsatte og medarbejdere med nedsat arbejdsevne på særlige flexværksteder. Lige nu er mere end 120 personer beskæftiget i Bjerringbro med

Læs mere

HYDRA-GRENE En stærk samarbejdspartner i industrien

HYDRA-GRENE En stærk samarbejdspartner i industrien HYDRA-GRENE En stærk samarbejdspartner i industrien Kvalitets produkter og anerkendte brands Som Danfoss Sales & Service Partner har Hydra egne specialister. Vi tilbyder PLUS +1 -programmering og fleksibel

Læs mere

Temadag om smarte sensorer

Temadag om smarte sensorer Temadag om smarte sensorer - mulighederne med state-of-the-art århus 5. november 2009 Få mere at vide om: Hvad en smart sensor kan Hvad kan en smart sensor betyde for dig og din virksomhed Teknologiske

Læs mere

estate VIDEN Intelligente ejendomme - muligheder, udvikling og værditilvækst

estate VIDEN Intelligente ejendomme - muligheder, udvikling og værditilvækst estate VIDEN Intelligente ejendomme - muligheder, udvikling og værditilvækst Indhold På denne konference går vi tæt på intelligente ejendomme og ser på, hvor langt teknologi og udvikling er i dag, og hvilken

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen?

VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen? VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen? Så er et DANSK HR Partnerskab noget for dig Eksklusiv viden om HR-branchen Nyeste HR-trends Fagligt sparringsrum Kommuniker med DANSK HR-medlemmer Stærk markedsføring

Læs mere

BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN

BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN Bureau Veritas nye Netværksgruppe BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN I Bureau Veritas nye netværksgruppe sætter vi fokus på bygge- og anlægsbranchens udfordringer inden for bæredygtighed

Læs mere

ABC Kantineautomater. Telefon 70 275 265 - www.abckantineautomater.dk

ABC Kantineautomater. Telefon 70 275 265 - www.abckantineautomater.dk ABC Kantineautomater Telefon 70 275 265 - www.abckantineautomater.dk Velkommen til ABC ABC Kantineautomater har siden 2003 forhandlet og serviceret kvalitetsautomater til kantiner på virksomheder og institutioner.

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

GET INSPIRED BY FRISØRLAND. Kursusprogram 2015

GET INSPIRED BY FRISØRLAND. Kursusprogram 2015 Kursusprogram 2015 GET INSPIRED BY FRISØRLAND 1 Den, der tror han er færdiguddannet, er ikke uddannet - men færdig! Uddannelse er det vigtigste, for til stadighed at kunne levere den bedste ydelse overfor

Læs mere

Besparelser på el og varme, reduktion af slid samt frigøre mandskab til andre opgaver. 100.000 kr. Besparelse direkte til bundlinjen

Besparelser på el og varme, reduktion af slid samt frigøre mandskab til andre opgaver. 100.000 kr. Besparelse direkte til bundlinjen 100.000 kr. Besparelse direkte til bundlinjen Foto: Finn Lauritsen Ingeniørfirma 100.000 kr. ned i lommen plus 30 % mere kapacitet Besparelsen på anlægget hos NOF udgjorde 100.409,- kr. Lignende forhold

Læs mere

Boxcharge TM. Dansk udviklet opbevarings- og opladningsprodukter til skoleog uddannelsesmarkedet. Boxcharge 24 TM. Boxcharge 12 TM.

Boxcharge TM. Dansk udviklet opbevarings- og opladningsprodukter til skoleog uddannelsesmarkedet. Boxcharge 24 TM. Boxcharge 12 TM. faxe bogtryk/grafisk Boxcharge 12 TM Højde: 1105 mm Længde: 620 mm Bredde: 550 mm Vægt: 60 kilo Boxcharge 24 TM Højde: 1105 mm Længde: 980 mm Bredde: 550 mm Vægt: 95 kilo Boxcharge TM Notesafe TM Højde:

Læs mere