Deltagere: Afbud: Sabine Dedlow Fraværende: Kurt Bork Christensen Mødet slut: kl Referat. Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagere: Afbud: Sabine Dedlow Fraværende: Kurt Bork Christensen Mødet slut: kl Referat. Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 Forum: Furesø Handicapråd Tid: Tirsdag den 18. juni kl Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen (V) Marianne Rosenvold (DH) Karin Beyer (DH) Poul Lüneborg (DH) Sine Holm (DH) Allan Jensen (DH) deltager som stedfortræder for Sine Holm, der har meldt afbud Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Mikkel Damsgaards, Pia Laub Afbud: Sabine Dedlow Fraværende: Kurt Bork Christensen Mødet slut: kl Referat Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af referatet fra det forrige møde 2. Meddelelser fra formanden 3. Orientering om samarbejdet mellem Jobcenter Furesø og Voksenhandicap om det nyoprettede rehabiliteringsteam 4. Retningslinjer for indhentelse af samtykke fra personer, som ikke kan varetage personlige forhold på grund af et alvorligt handicap 5. Rådsavis 6. Orientering fra DH 7. Meddelelser fra centrene 8. Orientering fra fagudvalgene 9. Handicaprådets økonomi 10. Evt.

2 1. Godkendelse af referatet fra det forrige møde Mødet afholdt den 18. april 2013 referat udsendt den 29. april Godkendt. 2. Meddelelser fra formanden Den 24. april 2013 har jeg informeret kommunens direktører og chefer om at rådet på sit møde den 18. april 2013 har bedt mig om at overtage formandshvervet. Furesø Avis har den 3. juni 2013 omtalt Handicaprådets ændrede konstituering. - Handicaprådet har den 4. juni 2013 holdt sit årlige møde med borgmester Ole Bondo Christensen. På mødet blev følgende punkter drøftet: 1. Handicaprådets sammensætning efter 2014, opfølgning på Byrådets beslutning under dagsordenens pkt Status over udviklingen af et styringskoncept for kommunens politikker og strategier. Hvorledes tænkes den overordnede Handicapstrategi indpasset i dette system? jf. beskrivelsen på ØUs møde pkt Kommunens Social- og Velfærdspolitiske strategioplæg, status. 4. Kommunens retningslinjer for indhentelse af samtykke fra personer, som på grund af handicap ikke er i stand til at varetage egne forhold. 5. Overflytning af erfaringer fra Børn og Ungeafsnittet til Voksenhandicap, opfølgning på gennemførelsen af denne målsætning. 5. Hvorledes overføres erfaringerne fra afgjorte klagesager til den daglige praksis? 7. Kommunens strategi for at skaffe flere fleksjob, skal der kun fokuseres på sådanne job her i kommunen?

3 - Siden sidste møde har Handicaprådet modtaget følgende invitationer: a. Center for Administration og Økonomi har den 6. maj 2013 fremsendt Rammeaftale 2014 på det specialiserede område og har samtidig anmodet Handicaprådet om et høringssvar. Rådet har den 31. maj 2013 fremsendt sine bemærkninger til brug ved aftalens udvalgsbehandling. Aftalen blev behandlet på møder i SSU og BSU b. Øvrige høringssvar afgivet af rådet siden sidste møde er omtalt nedenfor under pkt. 8. c. Center for Social og Sundhed har den 15. april 2013 inviteret Handicaprådet til at deltage i et høringsmøde den 30. april 2013 om 1. udkast til oplæg om Social- og Velfærdspolitik. I mødet deltog Marianne Rosenvold, Karin Beyer og Poul Lüneborg. d. Furesø Fritidsvejledning har den 16. maj 2013 fremsendt invitation til møde den 3. juni 2013 med temaet: Hvordan fastholder vi de unge i foreningerne? e. Demens- og udviklingskonsulent Susanne Jensen, Center for Social og Sundhed har den 28. maj 2013 orienteret Handicaprådet om kommunens planer om at iværksætte en række initiativer under betegnelsen Brobygning til et aktivt liv for at inspirere flest mulig seniorer til at engagere sig som frivillige og aktive medborgere. Et af initiativerne er opbygningen af et aktivitetskatalog. Efter dagsordenens udsendelse har udvalget modtaget brev fra formanden for Det Centrale Handicapråd, som har taget initiativ til at formulere et charter for brugerindflydelse. Handicaprådene opfordres til at tilslutte sig charteret. Brevet sættes på som punkt på rådets næste møde. 3. Orientering om samarbejdet mellem Jobcenter Furesø og Voksenhandicap om det nyoprettede rehabiliteringsteam Jobcenterchef Flemming sommer redegør for hvorledes Jobcentret indgår i det nyoprettede rehabiliteringsteam. Flemming Sommer vil tillige knytte nogle bemærkninger til kommunens nye beskæftigelsesstrategi i forhold til borgere

4 med særlige behov for eksempelpersoner som modtager ledighedsydelse og som søger et flexjob. Orientering omkring rehabiliteringsteamet, som har til opgave at vurdere om borgerne, hvis situation forelægges teamet, har mulighed for at udvikle deres arbejdsevne. Rehabiliteringsteamet er et samarbejde mellem Jobcenteret og Social og Sundhed. Teamet mødes hver 14. dag og består af 5 ressourcepersoner. De behandler ca. 4-5 borgeres situation ved hvert møde, hvilket passer fint overens med det antal af sager, som sagsbehandlerne sender videre. Teamet bruges bl.a. i beslutninger om flexjob, ressourceforløb (en tværfaglig indsats) og førtidspension. Teamet startede op i januar 2013, og der er truffet beslutning om 5 ressourceforløb siden da. I Furesø Kommune er der 300 borgere på sygedagpenge, 650 på kontanthjælp, 570 fra a-kasserne og 60 personer, der venter på flexjob. I forbindelse med implementeringen af beskæftigelsesstrategien, er kommunens resultater på området blevet vurderet. Kommunen er bl.a. blevet bedre til at inddrage det politiske niveau og lave strategier og mål for den enkelte borger. Der arbejdes hele tiden med effekterne af strategien. Jobcenteret vil fremadrettet have mere fokus på virksomhederne, og der skal ansættes 3 virksomhedskonsulenter efter sommerferien og den 1. maj ansatte Jobcentret 2 fleksjobambassadører, så der kan skabes flere flexjobs. Der er pt. 207 personer i flexjob i Furesø Kommune. Der er 4 personer i seniorjob og 6 personer, der står for at få seniorjobs. 4. Retningslinjer for indhentelse af samtykke fra personer, som ikke kan varetage personlige forhold på grund af et alvorligt handicap Centerchef Annelia Jensen er i brev af 22. maj 2013 opfordret til at redegøre for de retningslinjer, som følges på området overfor disse personer. Er der situationer, hvor kommunen tager initiativ til at få udpeget en værge for en borger med et sådant handicap? Anmodningen om denne redegørelse er affødt af 2 konkrete situationer som er beskrevet i brevet og i det supplerende bilag indeholdende artiklen fra den 17. april 2013 fra Furesø Avis Hives væk fra vennerne.

5 Bilag: Brev til Centerchef Annelia Jensen fra Formanden i Handicaprådet Poul Lüneborg Artikel: Hives væk fra vennerne Lovgivningen er ikke meget konkret, så der arbejdes målrettet på at den enkelte sagsbehandler rustes til at håndtere disse sager. Der arbejdes med VUM (Voksen Udrednings Metoden), hvor borgeren får mulighed for at følge sit sagsforløb. Der arbejdes også med, at pårørende i høj grad inddrages. Samtykkeproblemet bliver mere og mere aktuelt. 5. Rådsavis Karin Beyer har på baggrund af tidligere drøftelser i rådet udarbejdet en artikel om tilgængelighed. Der er den 27. maj 2013 afholdt møde med lokalredaktør Helene Stolle, Farum avis om planen angående de 4 artikler om virksomheden i Handicaprådet. I mødet deltog Karin Beyer, Marianne rosenvold og Poul Lüneborg. Artiklen vil blive bragt i den nærmeste fremtid, hvorefter de øvrige 3 artikler om henholdsvis Kompenserende tilbud, Informationsteknologiens betydning for handicappede og Forældre med handicappede børn vil følge. Furesø Avis har den 30. maj 2013 oplyst, at annonceprisen for den af Karin Beyer udarbejdede artikel, som fylder ¾ avisside er 4022,5 kr. Hertil kommer honorar til journalisten, som endnu ikke er kendt. Det må således bero på størrelsen af de efterfølgende 3 artikler hvor langt årets informationsbevilling på kr. rækker og i hvor høj grad det bliver nødvendigt at forbruge penge fra handicaprådets bevilling til dette formål. Bilag: Artikel i Furesø Avis tilgængelighed. Den første artikel har været i Furesø Avis den 13. ds. og artiklen fik stor ros. Der skal findes en afløser for den journalistiske hjælp, der har været til den første artikel, og arbejdet er i fuld gang.

6 Prisen for den første artikel er 4022,5 kr. Alt i alt vil de fire artikler minimum komme til at koste sammenlagt kr. Hertil kommer eventuelt honorar til en journalist til de følgende 3 artikler. Det er en overskridelse på mindst kr. rådet har fået kr. fra centralt hold til information og pr. Rådet tilslutter sig, at dette merforbrug dækkes fra rådets konto, så de sidste tre planlagte artikler kan blive udgivet. 6. Orientering fra DH. Danske Handicaporganisationer har den 29. april 2013 udsendt årsberetningen for 2012, hvori DH-Furesø omtales for sin aktive rolle i kommunen. Beretningen kan læses på DH og KL offentliggjorde den 23. april 2013 nogle fælles formulerede pejlemærker i forbindelse med evaluering af kommunalreformen. DH og KL er nået til enighed om en række overordnede problemstillinger og behovet for forpligtende og effektive løsninger på det specialiserede socialområde. Når DH går sammen med KL, så er det for at sende et klart signal til politikerne på Christiansborg om, at alle parter nu forventer en ambitiøs politisk opfølgning på evalueringen. Regeringen har den 1. juni 2013 offentliggjort sit udspil Bedre kvalitet og samarbejde Opfølgning på evalueringen af kommunalreformen, der bl.a. lægger op til en styrkelse af Socialstyrelsens rolle på det specialiserede social område og til nye initiativer indenfor specialundervisningsområdet. - Kommunens indkøbschef har den 23. april 2013 inviteret repræsentanter for dh-furesø til en drøftelse af kravene i et udbud vedr. Ledsageordninger og ordning om støtte-kontaktpersoner primært for at få bedre priser fra udbydere af sådanne ordninger. Carsten Lehrmann, der i dette udbud optræder på vegne af 11 kommuner, har understreget, at der vil blive stillet krav om at hvis personen med handicap ikke bryder sig om ledsageren, så skal vedkommende kunne sige fra med dags varsel. Kravene til et kommende udbud blev drøftet på et møde den 16. maj 2013 med deltagelse af Marianne Rosenvold, Sine Holm og Karin Beyer. DH-Furesø har opnået økonomisk støtte til gennemførelsen af et kursus vedrørende tilgængelighedsproblemer. Kurset retter sig imod særligt interesserede lokale DH-repræsentanter i Furesø kommune og nogle nabokommuner.

7 I lighed med sidste efterår har DH Odense den 26. marts 2013 inviteret alle DH afdelinger til fællesmøde den 28. september 2013 i Seniorhuset, Toldbodgade 5-7, 5000 Odense C. Et af punkterne på temadagen vil handle om Velfærdsteknologi v/direktør Henrik Kagenow fra Forskerparken i Odense. - DH-Furesø har opdateret sin hjemmeside med information om de sidste 8 års arbejde - DH-medlemmerne har den 17. ds. været til rundvisning i DH-huset i Tåstrup - Der planlægges afholdt et tilgængelighedskursus i årets 3. kvartal - Café Mødestedet har stor succes, og mangler nu plads - DH har gennem et læserbrev i Furesø Avis udtrykt sin støtte til Plejeboligbyggeriet i Farum Midtpunkt og egnetheden af dette til borgere med handicap - Invitation til grillaften den 5. august 2013 blev omdelt - Repræsentanter fra DH har været til fremvisning af KMD Online Omsorg, som giver borgeren og sagsbehandleren mulighed for at kommunikere med hinanden på borgerens sag. Systemet fungerer endnu ikke i Furesø Kommune. 7. Meddelelser fra centrene Center for Børn og Familier: Der er fortsat fokus på sikker drift og god borgerbetjening. Der er ansat en ekstra fysioterapeut i området. Center for Social og Sundhed: Alle voksne borgere er lagt ind under VUM, og næste opgave er at lægge de rette mål/handleplaner ind for den enkelte borger. 8. Orientering fra fagudvalgene - Byrådet har på sit møde den 24. april 2013 under dagsordenens pkt. 43 vedtaget nye regler for Furesø Handicapråds sammensætning fra Handicaprådet nedsatte som bekendt i 2011 en arbejdsgruppe på forslag fra DH-Furesø. Gruppens opgave var at fremkomme med et forslag til rådets fremtidige sammensætning og arbejdsform på baggrund af de hidtidige 6 års erfaringer. Arbejdsgruppens forslag har været drøftet med kommunens ledelse og har resulteret i følgende byrådsbeslutning:

8 Furesø Kommunes Handicapråd sammensættes fra 2014 af: 2 byrådsmedlemmer. Centerchef for Social og Sundhed. Centerchef for Børn og Familie 4 repræsentanter fra handicaporganisationerne i Furesø Kommune. Der udpeges endvidere personlige stedfortrædere som følger: 2 byrådsmedlemmer, Centerchef for Jobcenteret, Centerchef for Drift og Teknik og 4 stedfortrædere fra handicaporganisationerne i Furesø Kommune. Der er grund til at udtrykke håbet om, at der med den ændrede sammensætning er skabt en tættere kontakt til kommunens administrative ledelse, der sikrer, at handicappedes særlige behov bliver inddraget tidligere end hidtil i planlægningen og administrationen af støtte og service til kommunens borgere. Resultatet af det lange sagsforløb må karakteriseres som tilfredsstillende. - Der gives en status vedrørende behandlingen af oplægget til en fremtidige Handicap strategi for kommunen. - Siden sidste møde den 18. april 2013 har Handicaprådet afgivet følgende høringssvar: KFI Høringssvar til pkt. 32 om Tilgængelighedstiltag. KFI Høringssvar til pkt. 35 om Fritidspolitik. SSU Høringssvar til pkt. 40 om Frivilligcentret. SSU Høringssvar til pkt. 41 om Lynghuset. SSU Høringssvar til pkt. 44 om Robotstøvsugere. SSU: Fritidspolitikken har været i høring i andre fagudvalg, og der blev sat fokus på tilgængelighed. MTE og PLU: Begge udvalg havde ønske om, at Fritidspolitikken var blevet udvalgsbehandlet langt tidligere i processen. Rådet fik en orientering om status for den videre behandling af udkast til kommunens fremtidige handicapstrategi og den videre behandling af forslaget til social- og velfærdspolitik. 9. Handicaprådets økonomi Bilag: Oversigt over rådets forbrug i 2013 omdeles på mødet

9 Taget til efterretning. 10. Evt. Næste møde i rådet er fastsat til den 27. august 2013 Samlet bilagsliste: - Karin Beyers artikel om tilgængelighed indeholdende gennemgående rubriktekster - Brev 22. maj 2013 til centerchef Annelia Jensen - Artikel fra Farum avis 17. april 2013 Hives væk fra vennerne - Handicaprådets økonomi omdeles på mødet.

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse Forum: Furesø Handicapråd Tid: Torsdag den 28. februar kl. 17-19 Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen

Læs mere

Forum: Furesø Handicapråd. Tid: Tirsdag den 27. august 2013 kl Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse

Forum: Furesø Handicapråd. Tid: Tirsdag den 27. august 2013 kl Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Forum: Furesø Handicapråd Tid: Tirsdag den 27. august 2013 kl. 17-19 Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Mikkel Damsgaards, Agnete Christensen

Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Mikkel Damsgaards, Agnete Christensen Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 09. december 2013 kl. 17-19 Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen. Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Gitte Hemmingsen (O) Tommy Frøslev (A) Anna Marie Knudsen Stephan Jensen Anne Andersen Lisbet Møller (Ø) 2 Indholdsfortegnelse 1 Valg

Læs mere

Bryllupssalen på Furesø Rådhus, Stigager 2, Værløse

Bryllupssalen på Furesø Rådhus, Stigager 2, Værløse Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 16. august 2018 kl. 16-19 Sted: Bryllupssalen på Furesø Rådhus, Stigager 2, Værløse Deltagere: Sine Holm (DH), formand Karin Beyer (DH) Marianne Rosenvold, suppl.

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård.

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård. Forum: Seniorrådsmøde Tid: Mandag den 3.3 2014 kl. 9-12 Sted: Rådhuset Værløse, Bryllupssalen Deltagere: Arne Ziegler, Lis Dybkjær, Uffe Østergård, Annie Klug, Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag d

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag d Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag d. 17.08.2016 Mødedato: 17/8 2016 Tidspunkt: Kl. 13.30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 10, Rådhuset i Ringe Indkaldelse Kristian Nielsen (Formand,KB) Anne

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 8.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Fraværende: Dagny Kloster (Stedfortræder Rikke Toft kan ikke deltage) Bodil Pedersen (Stedfortræder Per Albertsen kan ikke deltage) Lene Rindom

Fraværende: Dagny Kloster (Stedfortræder Rikke Toft kan ikke deltage) Bodil Pedersen (Stedfortræder Per Albertsen kan ikke deltage) Lene Rindom Referat Møde nr. 09-2016 Torsdag den 15. december 2016 kl. 16.00 18.00, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1.sal. Medlemmer: Anne Lise Slyk, Jørgen Ahler, Mette Jensen, Vita Hagelskjær, Lene Rindom, Jens

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) :15 Lokale 103, Rådhuset

Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) :15 Lokale 103, Rådhuset Gribskov Kommune Handicaprådet (Dagsorden) 07-03-2018 16:15 Lokale 103, Rådhuset Mødeindhold Punkt Side Punkt 14: Godkendelse af dagsorden 1 Punkt 15: Mødedeltagere 2 Punkt 17: Byrådets temamøde om Handicappolitikken:

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Referat Møde den 28. august 2014 kl. 15-17 Nautic Marine Havnevej 4 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Oplæg og

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 03.01.11 kl. 9-12 i mødelokale 1 Bente Vejlesby, formand Flemming Vahlgreen Freddy Aldenborg Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Afbud Elo Knudsen Sigurd Arnfred Larsen, sekretær

Læs mere

REFERAT. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 14. Tirsdag den kl Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

REFERAT. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 14. Tirsdag den kl Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Jobcenter Gladsaxe Det Lokale Beskæftigelsesråd REFERAT af Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde 14 Tirsdag den 19.05 2009 kl. 16.30-19.00

Læs mere

Torsdag, den 17. december 2015 kl

Torsdag, den 17. december 2015 kl Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 4. januar 2016 Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Sags id. 15/23139 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

Referat 5. Rådsmøde 2017

Referat 5. Rådsmøde 2017 Referat 5. Rådsmøde 2017 Forum: Furesø Handicapråd Tid: Torsdag den 2. november 2017 kl. 17.00-19.00 Sted: Mødelokale 1 Stiager 2 Deltagere: Freddy Nielsen (DH), Formand Sabine Dedlow (Byrådet, A), Næstformand

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen

Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen Indholdsfortegnelse 060. Godkendelse af dagsorden 94 061. Godkendelse af referat 95 062. Orientering om

Læs mere

Handicaprådets årsberetning 2018

Handicaprådets årsberetning 2018 Handicaprådets årsberetning 2018 Om Handicaprådet og rådets årsberetning... 1 Rådets sammensætning... 2 Rådets vejledning af Byrådet... 2 Tak til Byrådet for rammerne omkring rådets arbejde... 2 Rådet

Læs mere

Referat. Sundheds- og Omsorgsudvalget :00. Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande

Referat. Sundheds- og Omsorgsudvalget :00. Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande Referat Sundheds- og Omsorgsudvalget 25-01-2018 14:00 Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande Udvalgsmedlemmer: Heinrich Rune Lars Schou Lyhne Bo Sand Kristensen Thomas Østergaard Frank Heidemann

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Notat Handicaprådets årlige møde med Borgmesteren 6. juni 2017

Notat Handicaprådets årlige møde med Borgmesteren 6. juni 2017 Notat Handicaprådets årlige møde med Borgmesteren 6. juni 2017 Forum: Furesø Handicapråd + Borgmester Ole Bondo Christensen Tid: Tirsdag den 6. juni 2017, kl. 16.00-18.00 Sted: Mødelokale F-S-53 Hørmarken

Læs mere

Planunderudvalget 5. december 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse

Planunderudvalget 5. december 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 5. december 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V)

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

REHABILITERINGS TEAM.

REHABILITERINGS TEAM. REHABILITERINGS TEAM www.jobcenter.randers.dk Jobcenter Randers kan vurderer, at der er behov for, at din sag bliver behandlet i Rehabiliteringsteamet. Det sker hvis jobcenteret vurderer, at din evne

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018 SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret Referat Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 29. oktober 2018 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 125B Deltagere: Arne Pedersen, Mette Cadovius, Helle Zelasny,

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 12. maj 2011, kl. 12.00 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Driftssituationen i Jobcentret...2 3. Konference psykisk arbejdsmiljø...3 4. Evaluering af Unge-projekt...4

Læs mere

Holstebro Handicapråd

Holstebro Handicapråd Holstebro Handicapråd 2014 2017 Rådsmøde 05-2016 Torsdag den 15. juni 2016 - kl. 16.00 19.30 Hyldgården, Mellemtoft 1 REFERAT 1. Velkomst og protokol 1.1 Velkomst. Formanden bød velkommen. 1.2 Formalia

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. 311 Direktøren for Social-, arbejdsmarked og kommunikations kontor Mødedeltagere: Kim

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Møde den 25. februar 2014 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Medlemmer Morten Dahlin, formand Greve Byråd Annie Bendtsen,

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.05.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Dialog med Det Regionale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 19.06.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på LBR-støttede projekter og aktiviteter...3 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 02-2019 Torsdag den 14. marts 2019 kl. 17.00 19.30, Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen Margrethe

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Afbud: Birthe Mørck, Henrik Høgh og Pia Weise Pedersen.

Afbud: Birthe Mørck, Henrik Høgh og Pia Weise Pedersen. Referat Møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Dato: Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 9.30 til 11.30 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 302 Medlemmer: Steen Reinhold Jeppson (formand), Bjarne

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Bodil Boesgaard i stedet indkaldt Poul Poulsen. Betina Signe Stick. Der er ikke andre der har mulighed for at deltage

Bodil Boesgaard i stedet indkaldt Poul Poulsen. Betina Signe Stick. Der er ikke andre der har mulighed for at deltage Referat Handicaprådet Tid torsdag den 11. september 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 på Assens Rådhus Afbud Bodil Boesgaard i stedet indkaldt Poul Poulsen. Betina Signe Stick. Der er ikke andre der har

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 12. februar 2019 kl til på Allerslev Rådhus, lokale 2.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 12. februar 2019 kl til på Allerslev Rådhus, lokale 2. 17. februar 2019. Referat af møde i tirsdag den 12. februar 2019 kl. 10.00 til 13.00 på Allerslev Rådhus, lokale 2. Deltagere: Det samlede Ældreråd: Bjarne Bang Christensen (BBC), Jeanette Dæhnfeldt (JD),

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 5. maj 2008 15:00 Colosseum, Parallelvej 27, 1. sal ved kantinen Eventuelle afbud skal ske til Susan Christensen,

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Møde 30. januar 2019 kl. 16:00 i Mødelokale HOPS

Møde 30. januar 2019 kl. 16:00 i Mødelokale HOPS Handicaprådet Referat Møde 30. januar 2019 kl. 16:00 i Mødelokale HOPS Fraværende: Marianne Bredal, Mona Rask Pkt. Tekst Side 1 Projekt Østergade 16 - John P. Hansen kl. 16.00 1 2 Alternative kommunikationsmidler

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 12.12.07 kl. 16:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Projekter og aktiviteter i 2008...3 2. Mødeplan 2008...4 3. Orientering...5

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

REHABILITERINGS TEAM.

REHABILITERINGS TEAM. REHABILITERINGS TEAM www.jobcenter.randers.dk Jobcenter Randers kan vurdere, at der er behov for, at din sag bliver behandlet i Rehabiliteringsteamet. Det sker hvis jobcenteret vurderer, at din evne til

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 15.4.2015:

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 15.4.2015: Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Havnegade 3 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A)

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Handicapråd Onsdag den 16.09.09 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Ejendomscentret Anni Kristiansen, Center for Skoler

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 1. september Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 1. september Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 1. september 2016 Status på Aarhus Kommunes Handicappolitik- Aarhus for alle! 1. Resume Dette er den anden statusredegørelse vedrørende

Læs mere

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011 Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 22. november 2011 kl. 09:00 i Teglgården, Kirkevej 9, Als Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 124 Godkendelse af dagsorden 125 Godkendelse af referat fra seneste møde

Læs mere

Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension

Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension Punkt 10. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension 2014-24969 Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget fremsender til byrådets orientering resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

Referat af Handicaprådets 2. ordinære møde. 9. april Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Therese Nygaard Lauridsen

Referat af Handicaprådets 2. ordinære møde. 9. april Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Therese Nygaard Lauridsen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik REFERAT Referat af Handicaprådets 2. ordinære møde Dato: Den 5. april Tid: 19.15-21.30 Sted: Bostedet Grøndalsvænge Mødedeltagere: Mia Nyegaard

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Dagsorden Til Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Dagsorden Til Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Dagsorden Til Handicaprådet Dato: 28.1.2016 Tidspunkt: Mødet starter efter oplæg, ca. 16.45 Sted: Mødelokale 209 og 211 Deltagere: Jan Jakobsen, Carsten Fuhr, Anders Krantz, Lars- Peter

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv.

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 25-02-2016 Sagsnr. 2016-0049816 Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. Indledning Om Borgerrådgiverens Beretning er fastlagt følgende i vedtægt for Borgerrådgiveren

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Ad dagsordenspunk 1. STU - Ungdomsuddannelse til unge med særligt

Ad dagsordenspunk 1. STU - Ungdomsuddannelse til unge med særligt N OTAT KKR S J Æ L L A N D Referat fra møde i dialogforum KKR Sjælland den 23. september 2014 Mødested: Solrød Kommune, Solrød Center 1, mødelokale 125, 2680 Solrød Deltagere: DH: Lene Danielsen, Morten

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Ulla Haugaard Paulsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 7 sprotokol fra sidste

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere