Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser?"

Transkript

1 Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Hør et foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirerer i sin helhed. Jeg fortæller om udfordringer og opgaver, som få har prøvet. Du bliver ført væk og oplever en anden verden. Hvordan overlever og samarbejder man i ekstreme situationer? Alt sammen, med små henvisninger og paralleller, til dagligdagen, hvor samme hensyn og leveregler er gældende. En uforglemmelig oplevelse der lever videre i alle og inspirerer til at søge sin egen personlige udvikling, egne drømme og egne mål. Nedenfor følger en kort gennemgang af mine foredrag. Foredragene kan udbygges og kombineres. Kontakt mig, hvis du vil have uddybet foredragene. Vær med til at skabe en kæmpe og uforglemmelig oplevelse. Foredraget kan udbygges med øvelser og events, prøv selv. For foreninger, skoler, institutioner og virksomheder. Alle aldersgrupper kan være med. Kontakt mig for en snak om et helt enestående foredrag. Kom ud

2 Danmark rundt i kajak vinteren En ekspedition i Danmark om vinteren; årstid, og prøve sig selv af, og blive den for at opleve Danmarks natur, og dyreliv på en anden første der klarer turen om vinteren. Ideen var at vise at eventyret ikke altid tage langt væk, eventyr kan ligge lige uden for døren og vente. ligger lige uden for døren, man behøver selv et ekstrem En fantastisk tur, som tager en anden drejning, da det bliver den hårdeste vinter i 23 år. Hør hele historien om kampen mod Vesterhavet og isen, fortalt på en hudløs ærlig og fængende måde, med den gode historie i fokus krydret med masser af billeder, video og musik. Glæd dig til at opleve Danmark på en helt ny måde. Foredraget fortæller om hvordan turen blev til og om forberedelserne til turen. Turen starter den 28. december 2009 ved Vidåsluse nær Rømø og tager dig rundt om Danmark. Op langs det storslåede og krævende Vesterhav, hvor havet bestemmer alt. De første snestorme sætter ind. Da Skagen rundes efter 23 dage, tror jeg det værste er ovre, men en ny medspiller og modspiller melder sin ankomst, isen. Oplev - hvordan det er at kæmpe mod isen 4 til 5 km ude på havet at slå telt op og overnatte 2,5 km ude på isen. Kampen forsætter ned til Grenå, hvor jeg krydser til Sj. Odde efter 34 km i åbent hav. Herfra går turen rundt om Sjælland, Møn, Falster, Lolland, Langeland, Ærø, til Flensborg Fjord, hvor turen afsluttes efter næsten 1300 km og 49 dage. Men undervejs, kommer flere uventede oplevelser, i medgang og modgang. Det lykkedes at blive den første til at klare turen rundt om Danmark i kajak om vinteren, men det blev noget af en tur, da isvinteren kom. Men sikken en oplevelse! En tur der viser hvor fantastisk et land vi har, og hvor stor gæstfrihed og åbenhed jeg mødte på min tur. Oplev turen helt tæt på, med levende fortællinger, suppleret med billeder, video, musik. Et Danmark som få har oplevet. Historien fortælles i min nye bog, der kommer senere på året. Glæd dig til et medrivende foredrag.

3 Thule til Thule i Knud Rasmussens fodspor på ski og kite Et eventyr om to venners tur, i det nordlige Grønland. En tur som byder på mange op og nedture, ekstreme belastninger af krop og sjæl, en unik og enestående natur, historien, og en noget uventet afslutning, da min bedste ven, lægen, selv får blindtarmsbetændelse efter 83 dage og 2700 km på ski, og pludselig står vi i en rednings aktion, der bliver mere spændende end godt var. Det er en ærlig historie, om kærligheden til Grønland, om tanker, sjove historier, uheld, samarbejde, naturen, alt sammen med fortællinger om myter,historien i de områder vi passerer igennem og med flotte billeder, videoklip og musik. Gør klar til et uforglemmeligt eventyr! Foredraget fortæller om planlægningen af turen Thule til Thule som, ændrer sig til Kangerlussuaq(Sønderstrøm Fjord) til Thule. Turen går op på indlandsisen fra Kangerlussuaq mod Nordøst til Vildtland, en tur på 1900 km og 50 dage, før vi igen ser land. Over isen, bruges der kite (drager) til at trække os frem. I ekstreme kuldegrader og med mange sjove og spændende historier. Ved ankomsten til Vildtland, og Thule varden, fra Knud Rasmussens Thule Ekspedition, er vi den første ekspedition, der kommer hertil i 80 år. Herfra går turen ned igennem Vildtland, Independencefjorden, nord om Grønland, til Lock Wood Ø, hvor turen tager en uventet drejning, da min ven får blindtarmsbetændelse. Her starter en rednings aktion, med bl.a. fly havarering og en levende beretning om den længste helikopter rednings aktion i Norges historie. Undervejs fortælles om livet i disse øde egne. Der bliver fortalt ærligt om vores oplevelser, vores udfordringer, vores sejre, og også ærligt om vores nederlag, når ens egen drøm bliver til et mareridt. Hvor kun viljestyrken og modet holder dig oppe. Det hele ender lykkeligt! Foredraget understøttes af enestående billeder af naturen i en næsten ubeskrivelig verden, som kun få kommer til at opleve i virkeligheden. Undervejes er der små pauser i fortællingen, hvor vi nyder billeder med musik og små videoklip, der beretter om den fantastiske tur og storslåede natur på Grønland. Foredraget henvender sig til alle, med det håb, at tilhørerne vil forfølge deres egne drømme og mål, prøve grænser, og få en oplevelse fra Grønland, fra områder, som er næsten uberørt af menneskehånd. Få fornemmelsen af de gamle ekspeditioner og under de helt ekstreme vejrforhold. Der venter en stor oplevelse for tilhørerne af foredraget.

4 I SIRIUS patruljen på Grønland: Oplev et år ved SIRIUS, den fantastiske natur og det utrolige dyreliv. Hør om de personlige udfordringer, der er forbundet med at være 26 måneder på Grønland uden at komme hjem. Kun to mand på patruljer i op til 4 måneder. Hør om vores vigtige følgesvende, hundene, som man aldrig glemmer. Foredraget tager udgangspunkt i, hvad man oplever på et år med Slædepatruljen Sirius. Først fortælles lidt om optagelse i patruljen, hvad det kræves, hvem der søger, hvordan man optrænes. Oplev basecamp i Nordøst Grønland, hvor vi ser hvordan man arbejder om sommeren, hvad man skal lære, bygge slæde, køre hundeforspand og passe hunde, lave mad, passe stationen, selvhjælp, navigation og overlevelse. Hvad gør du når du møder isbjørnen og møder du den? Vi tager på den første slæderejse fra november til december. To måneder i den mørke tid, hvor vi skal lære at styre skiene, alt er nyt når man som ny, skal uddannes af en erfaren makker. Vi ser på de forskellige former, hvorledes man kan kører hundeslæde, hvordan man slår lejr, hvordan hverdagen foregår i disse kolde omgivelser, og hvordan man overlever når uvejret sætter ind. Vi oplever jul, nytår og forberedelse til en en 4 måneders slæderejse, med alt hvad det indebærer, af slid og slæb, naturens luner, kulden, dyrelivet, omgang med de grønlandske slædehunde og hvordan det er at være alene uden kontakt til omverdenen. Foredraget supleres af små pauser med billederog musik, naturen sommer og vinter, dyrelivet, hundene og masser af oplevelser. Et foredrag der fascinerer alle aldre og alle typer af mennesker. Mange siger billederne og historierne fører dem væk og betager dem, næsten som i en drøm, som de først vågner af, når foredraget er slut. Hvor de bagefter selv ønsker af udleve deres drømme og sætte nye mål. Foredraget kan holdes for både voksne og børn fra de er 8-9 år gamle.

5 Elitesoldat i Danmark - om at være Jægersoldat: Få et sjældent indblik i den danske eliteenhed Jægerkorpset. Hvordan det er at kæmpe sig igennem optagelsen. Hvad det kræver bagefter, under såvel den daglige tjeneste, øvelser og skrappe missioner. Hvad kræves der, hvad gør uddannelsen ved en og hvilken udvikling går man igennem. Hør mine personlige oplevelser fortalt på en levende og jordnær facon. Foredraget tager sin begyndelse i en serie billeder med lyd, der viser hvad Jægerkorpset er. Fra optagelsen, træningen og missionerne. Jeg fortæller om, hvad Jægerkorpset er, hvad optagelsen går ud på, om den ekstreme hårde udvælgelse og formålet med denne. Vi følger den første træning, hvorfor man træner og hvad man træner, med masser af billeder, video og gode historier, der giver et sjældent indblik, i det at blive og være Jægersoldat. En af de hårdeste og skrappeste uddannelser i forsvaret. En af verdens bedste og mest respekterede elite enheder. Til sidst vises eksempler på missioner, og stemnings billeder fra de lande, hvor missionerne foregår. Det hele understøttes af masser af billeder, video og musik. Foredraget udbygges med små pauser i fortællingen, med billeder med musik fra træningen, stemninger fra missions områder, video af træning og krigsforberelse. Et foredrag der henvender sig til alle, da det er en ukendt verden for de fleste. Selv mange piger har givet udtryk for det er spændende. Man bør nok gå i mindst 8. klasse for at forstå indholdet.

6 Over indlandsisen på ski i verdens mest øde område. Tag med på turen over indlandsisen på Grønland for almindelige mennesker, der vil prøve sig selv og egne grænser af, under helt ekstreme forhold - både fysisk og vejrmæssigt. Hør om det arbejde, jeg har udført, hvor den almindelige dansker tages med til Grønland og krydser indlandsisen på ski på en måned. Oplev den barske beretning om krydsningen af indlandsisen, som guide for Nerthus Explore. Se den fantastiske natur og hør fortællinger om at krydse isen med Familien Danmark. Fra den 29- årige til den 59-årige. Fra alle samfundslag. Mænd og kvinder. Hvordan får man mennesker til at arbejde sammen, enes og motiverer alle til at løfte i flok. Hvordan er den indre rejse man har, og hvordan bliver det en oplevelse for alle? Et foredrag der fortæller om at sætte mål og gennemføre dem, med mennesker man ikke kender. Hvordan forbereder man sig til turen, træningen, udstyret, vejret, mentalt og fysisk? Vi følger turen over isen med flere forskellige hold. Vi ser hvilke forhindringer naturen byder, hvad kræves der for at gå 20 til 30 km på ski om dagen, slå lejr og lave mad. Hvordan kommer man igennem 27 dage på is, i storm, kulde og sol. Hvad kræver det mentalt at gå og gå, når man helst vil give op, vil hjem, ikke kan mere og hvorledes man motiverer deltagerne til at fortsætte og finde styrker og kræfter, kun de færreste ved de har. Turen over indlandsisen ender på Østkysten i Grønland, i den grønlandske bygd Isortoq, hvor vi ser et lille grønlandsk fanger samfund. Men flotte billeder af dagligdagen og livet i bygden. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, med billeder med musik, fra turen og den helt enestående natur. Foredraget henvender sig til alle, hvordan man kan sætte sig et stort mål og gå efter det. Hør om ganske almindelige mennesker,,der sætter sig et mål, forbereder sig på det og gennemføre det. I en stor udfordring med sig selv og naturens luner. Tør du udfordre dig selv og tage af sted!

7 Personlig Udvikling: Er et foredrag om det, der skal til for at udvikle sig som individ. Hvordan kan man se mulighederne i stedet for begrænsningerne? Vi kommer omkring, hvad der har påvirket en som person, igennem livet. Hvad kan vi gøre ved det? Hvilke værktøjer kan anvendes. Hvordan sætter man sig mål og gennemfører dem også når der er modgang? Jeg belyser teknikker til at komme videre og hvad der ellers påvirker den enkelte. Hvordan udvikler du dig fra din egen situation og får overskud og evnen til at være dig selv og hvile i sig selv. Alt sammen fortalt ud fra erfaringer, fra mit eget liv, i mange ekstreme situationer, der belyser emnet, og med erfaringer, der kan overføres til dagligdagen. Team building og samarbejde: Handler om det at arbejde sammen og skabe et unikt sammenhold. Hvad kræves der af værdier og historie, personlige indstillinger og samarbejde? Hvad skal der til for henholdsvis at ødelægge eller udbygge et godt samarbejde? Alt sammen fortalt med historier og eksempler fra mine opgaver i erhvervslivet, Sirius, Jægerkorpset og krydsning af indlandsisen gennem flere år. Foredragene kan holdes samlet, eller hver for sig alt efter, hvad der ønskes fokus på. Samlet er det to timers foredrag, men kan tilpasses til mellem 30 minutter og 2 timer. De kan suppleres med samarbejds- og teambuildings øvelser ud over de 2 timer. Foredragene fortæller hvad det kræver af personlige indstillinger, for at nå sine drømme og mål. Det er ofte nogle små ting man kan gøre og måske skal ændre, og på den måde gøre det nemmere for sig selv at være både målbevidst og konstruktiv, og herved blive bedre til at samarbejde. Foredraget Teambuilding og samarbejde, fortæller om at få opbygget et godt og konstruktivt arbejdsmiljø. Hvad skal man gøre personligt, hvad kræver samarbejdet af den enkelte og af en gruppe, hvad udbygger og hvad ødelægger et godt samarbejde? Det fortælles ud fra situationer i ekstreme miljøer som Sirius, Jægerkorpset og krydsning af indlandsisen. Men også med eksempler fra både erhvervs- og privatliv. Oplev, at der ikke er stor forskel i, hvorledes der skal samarbejdes i ekstreme situationer og i dagligdagen i dit arbejde, i eksempelvis skolen og privatliv, hvor samarbejde, indstilling og holdninger skal afstemmes for at skabe et godt samarbejde, et godt arbejdsmiljø og lær dig selv endnu bedre at kende. Foredraget suppleres med billeder, musik, historier og øvelser. Foredraget henvender sig både til enkelt personer, og grupper der skal samarbejde, alt efter hvad man ønsker lægges der skal vægtes i den konkrete situation, hvor foredraget holdes.

8 Foredrag kan tilpasses ønsker og behov: Andre foredrag og ønsker kan imødekommes, hvis der ønskes at lægge vægt på specielle emner. Eksempler på tidligere foredrag: Du har en chance - Svømmere der skal indse, at de har chancer og muligheder i livet for at præstere. Derfor er det nu der skal svømmes til, hvis de ønsker medaljer. Motivation til motion - Handler om medarbejdere i en virksomhed, der startede deres egen motionsklub. Hvordan sætter man sig mål og fastholder dem? Uanset hvad der sker hjælper man hinanden og andre fif. Praktiske forhold: Alle foredrag varer som udgangs punkt mellem 1½ og 2 timer, alt efter antallet af spørgsmål og om der ønskes pause under vejs. Længden kan selvfølgelig tilpasses specifikke ønsker og behov. Teknisk udstyr jeg skal bruge: - Lærred - Projektor - Lydanlæg - Evt. computer - Mikrofon, ved store forsamlinger. Jeg kan medbringe udstyr efter nærmere aftale. Jeg møder altid op i god tid, ca. 40 min før foredraget starter for at sikre at, alt teknisk udstyr virker og jeg er fortroligt med det. Erik B. Jørgensen Kom ud

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!(

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!( Indhold Forord.......................... 2 Udsendelsen betyder nye oplevelser......... 3 Hverdagen ændrer sig.................. 3 Den fremmede kultur.................. 3 Klima..........................

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Lise Dalsgaard, Bodil Jensen, Ingeborg H. Kristensen, Birgitte Thastrup, Berit Ziebell

Lise Dalsgaard, Bodil Jensen, Ingeborg H. Kristensen, Birgitte Thastrup, Berit Ziebell Lise Dalsgaard, Bodil Jensen, Ingeborg H. Kristensen, Birgitte Thastrup, Berit Ziebell RINGKJØBING AMT ROSKILDE AMT KØBENHAVNS KOMMUNE Forord Københavns Kommune, Ringkjøbing Amt og Roskilde Amt har videreudviklet

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

11 HVORDAN MESTRER VI TAB?

11 HVORDAN MESTRER VI TAB? 76 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG 11 HVORDAN MESTRER VI TAB? Mestring handler om, hvordan vi håndterer de problemer og udfordringer, vi møder. I dette kapitel oversætter vi nogle gange mestring

Læs mere

De seks frygte mennesker hader forandring

De seks frygte mennesker hader forandring Af Soulaima Gourani #SoulaimaGourani www.soulaima.com De seks frygte mennesker hader forandring Du er lige blevet bedt af mig på dagens foredrag om at være mere nytænkende, kreativ og modig. Meget tyder

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

1 Flirt med SMS Væk hendes interesse. EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Flirt med SMS Væk hendes interesse. EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Flirt med SMS Væk hendes interesse SMS-Flirting hvorfor? Guiden her er skrevet til dig som gerne vil være bedre til eller lære at flirte og score over SMS. Den tager udgangspunkt i, at det er en ny pige

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

»Det er aldrig for sent at få et godt liv« Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet

»Det er aldrig for sent at få et godt liv« Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet August 2011 Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet»det er aldrig for sent at få et godt liv«interview med B.S. Christiansen Fremtidens bank er din helt egen Det mener fremtidsforsker

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro.

Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro. D E T D A N K E P E J D E R K O R P PL-intro Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det billigste

Læs mere

Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress TEMA Psykisk arbejdsmiljø Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod stress er det

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG undervisningsforløbet Cool Uden Røg Formål Cool Uden Røg er et undervisningsforløb om rygning, identitet og selviscenesættelse. Formålet med forløbet

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Personlige strategier mod stress. Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress. Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress Indhold 1. Stress og personlige strategier Oplæg 2. Vi oplever krav forskelligt Gruppearbejde

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

Undervisning af frontpersonale i tidlig opsporende samtale om alkohol

Undervisning af frontpersonale i tidlig opsporende samtale om alkohol Undervisning af frontpersonale i tidlig opsporende samtale om alkohol Sund By Netværket Anne Mette Skovsen ams@promentum.dk Tel: 2093 3515 Formiddagens program Lidt om gode processer Nogle teknikker, der

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse

Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse Evaluering af Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse Et 2½-årigt udviklingsprojekt i Vordingborg Kommune Tredje og afsluttende rapport Maj 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Baggrund og Læsevejledning

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere