Bueskydning NYE DANSKE MESTRE ANMELDELSE AF NY DANSK BOG OM BUESKYDNING DBSF INFORMERER OM UDTAGELSER OL OG ARNE JACOBSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bueskydning NYE DANSKE MESTRE ANMELDELSE AF NY DANSK BOG OM BUESKYDNING DBSF INFORMERER OM UDTAGELSER OL OG ARNE JACOBSEN"

Transkript

1 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / April 2012 NYE DANSKE MESTRE ANMELDELSE AF NY DANSK BOG OM BUESKYDNING DBSF INFORMERER OM UDTAGELSER OL OG ARNE JACOBSEN

2 Alt til den traditionelle bueskytte ETHAFOAM Det perfekte skivemateriale til alle former for bueskydning GRANBY FOAM AS TELEFON WWW. GRANBYFOAM.DK Alt hvad du skal bruge til dine pile: Pileskafter i østrisk fyrretræ i 13 forskellige spine Spidser i stål og messing Fjerfaner i 17 forskellige former Rådgivning om valg af pile-spine og vægt Forsendelse til hele landet Værktøj og tilbehør Læderhandsker, -armbeskyttere og -koggere Spændende 3D dyr fra Longlife Langbuer fra Falco, Border og Tomahawk Tlf LEDER Historiebøgerne Indendørssæsonen afsluttes ofte med de danske mesterskaber. Sådan var det også i år, hvor der blev holdt både senior/master- og ungdoms-dm. Der er fundet en række nye danske mestre, og de er nu en del af historieskrivningen for dansk bueskydning. Det siges ofte, at hvem husker nr. 2 eller for den sags skyld nr. 4 den person der er endt lige uden for medaljeskamlen? De begivenheder, præstationer og lignende, der kommer i historiebøgerne, er kun et udsnit af den virkelighed, de er taget fra. Det er ikke muligt at skrive alt ned, og netop derfor er det i sportens verden ofte kun vinderne, der huskes. Dem er der plads til. Det er mit håb, at at der også er plads til alle de andre gode minder, blot andre steder. I snakken og fortællingerne mellem skytter, trænere og ledere. Og ind i mellem også i BUESKYDNING. Netop det at kunne være med til at fortælle noget af jeres historie her i bladet og dermed bevare de historier for eftertiden er en af de vigtigste grunde til, at vi har et medlemsblad. Tænk, hvad ville vi være uden vores historie? Ville de netop kårede danske mestre så allerede være væk fra vores hukommelse? Skræmmende tanke. God læselyst! Allan B. Grønkjær Redaktør, BUESKYDNING BUESKYDNING 69. ÅRGANG NR. 3 April udgivelser årligt (februar, marts, april, maj, juni, august, september, oktober, november, december). Årsabonnement kr Udgiver Dansk Bueskytteforbund, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Kontaktoplysninger: Telefonnummer Mail: Oplag Tryk TopTryk Grafisk, 6300 Gråsten INDHOLD Jesper Dyhr Ottesvej Sorø DE DANSKE MESTRE INDENDØRS 2012 SENIOR OG MASTER 4 gimli-store.dk SUPER SLIDSTÆRKT VANDTÆT- TÅLER AL SLAGS VEJR NÆNSOM VED PILENE NEMT AT ARBEJDE MED ØKONOMISK RING FOR NÆRMESTE FORHANDLER - håndsektioner - fingerlapper - pileudtrækker - faner - nocker - spidser - stabilisator - dæmper - V-bar - buestativer - buetasker - skydehandsker - faneapparater - fingerslynger - gripmaker - scopes - sigter - sigtenåle - altid gode tilbud - armbeskytter - bueben - strengemåler - nocktænger - umbraco-sæt - pile - strenge - lim - voks - plunger - pilehylder - clicker - pilekogger - bueopspænder - compoundbuer - ansigter - kisser - nocker - træningsbånd - peeps - brystskjold - releaser - begyndersæt - osv DE DANSKE MESTRE INDENDØRS FOR UNGDOM DBSF INFORMERER OM UDTAGELSER 10 UDTAGELSER TIL INTERNATIONALE STÆVNER ANMELDELSE: NY DANSK BOG OM SKYDNING MED LANGBUE 14 DOMINO-EFFEKTEN 16 SEMINAR: ANVENDT SPORTSPSYKOLOGI 18 OL I MÜNCHEN I ARNE JACOBSEN EN DANSK VERDENSSTJERNE 20 DBSF S TRÆNINGSBANE VED NR. SNEDE 22 STÆVNEKALENDEREN 23 Redaktionen modtager gerne uopfordret stof til bladet men kan ikke love, at dette bliver bragt. Redaktionen påtager sig i øvrigt intet ansvar for originalmaterialer, der indsendes uopfordret. Næste udgivelse: MAJ 2012 Deadline: 20. APRIL KL Forside: Ungdoms-DM Foto: Kaj Frandsen Dansk Bueskytteforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion Brøndby Stavtrupvej 1 K Viby J. Tlf Mail: Redaktion Allan B. Grønkjær telefon Indlæg sendes til Grafisk design Pia Rolschau Hansen, Tlf Fax: Åbnings- og telefontider i Sekretariatet i Idrættens Hus Mandag - torsdag Sekretariatet varetages af Helle Jakobsen. Ønsker du at aflægge kontoret et besøg så ring og aftal nærmere med Helle. 3

3 De danske mestre indendørs 2012 senior og master TIK Bueskydning og DBSF afholdt DM indendørs for recurve, compound, langbue og barbue i senior og master-klasserne den marts Langbue Herre Guld Unni Eriksen, Roskilde Bueskytteklub Sølv Steen Rasmussen, Frederiksværk Bueskytteforening Bronze Stefan Mangelsen, Roskilde Bueskytteklub Langbue Damer Guld Margit Eero, Københavns Bueskyttelaug Sølv Tanja Dinesen Skudstrup, Københavns Bueskyttelaug Bronze Josefine de Roepstorff, Københavns Bueskyttelaug Sølv Silkeborg IF s Bueskytteafdeling Anne Marie Laursen, Bjarne Laursen og Mathis Gerlich Bronze TIK Bueskydning Frederik Holst Sönnichsen, Claes Stilou og Randi Degn Compound Guld Gladsaxe Bueskytte Klub Camilla Søemod, Michael Søemod og Andreas Darum Recurve Herre Guld Mads Juul Krogshede, Randers Bueskyttelaug Sølv Nikolaj Wulff, Aalborg Bueskyttelaug Bronze Frederik Holst Sönnichsen, TIK bueskydning Recurve Damer Guld Carina Christiansen, Aalborg Bueskyttelaug Sølv Maja Jager, Broby Sg&I s Bueskytteafdeling Bronze Anne Marie Laursen, Silkeborg IF s Bueskytteafdeling Recurve Master Guld Morten Fullerton, Lyngby Bueskyttelaug Sølv Erik Gormsen, Hillerød Bueskyttelaug Bronze Michael Daugaard, Lyngby Bueskyttelaug Recurve Master Guld Karin Lorentzen, Arcus Sølv Henny Jeremiassen, Arcus Bronze Inger Andersen, Middelfart Bueskyttelaug Compound Herre Guld Martin Damsbo, Brande Bueskytte Klub Sølv Andreas Darum, Gladsaxe Bueskytte Klub Bronze Torben Johannessen, Broby Sg&I s Bueskytteafdeling Compound Damer Guld Michalina Sigil, Præstø Bueskyttelaug, Gøngen Sølv Camilla Søemod, Gladsaxe Bueskytte Klub Bronze Ida B. Frandsen, TIK bueskydning Compound Master Herre Guld Tage Hermannsen, Randers Bueskyttelaug Sølv Michael Søemod, Gladsaxe Bueskytte Klub Bronze Sven Ørrild, Vordingborg Bueskyttelaug Compound Master Damer Guld Rie Ipsen, Nordkystens Bueskyttelaug Langbue Master Herre Guld Erik P. Nielsen, Silkeborg IF s Bueskytteafdeling Sølv Bent Gormsen, Hillerød Bueskyttelaug Barbue Herre Guld Claus Kjær Vigen Larsen, Københavns Bueskyttelaug Sølv Kenneth Schmidt, Broby Sg&I s Bueskytteafdeling Hold Recurve Guld Randers Bueskytttelaug Niels Dall, Mads Krogshede og Johan Weiss Sølv Midtfyns Bueklub Patrick Laursen, Frank Jørgensen og Marit Hvam Pedersen Bronze Sønderborg Bueskyttelaug Joachim Andersen, Mads Dall og Lars Dall Langbue Guld Roskilde Bueskytteklub Stefan Mangelsen, Unni Eriksen og Hans Pedersen Sølv Hillerød Bueskyttelaug HC Rossau, Bent Gormsen og Peter Bundsgaard Bronze Københavns Bueskyttelaug Margit Eero, Tanja Dinesen Skudstrup og Josefine de Roepstorff, Finalerne i langbue ved indendørs-dm i Taastrup den marts Forrest i grøn trøje ses Tanja Dinesen Skudstrup, Københavns Bueskyttelaug, der senere vandt sølv individuelt og bronze med sit hold (Foto: Allan B. Grønkjær). Den mangeårige verdensklasse skytte i compound, Erik P. Nielsen, Silkeborg, stillede i år op i Langbue herre master-klassen. Det gjorde han med succes, idet han vandt guld foran Bent Gormsen fra Hillerød (Foto: Allan B. Grønkjær) TV2 Sporten var til stede under DM indendørs i forbindelse med finalerne i recurve danme og herre senior. Her ses Carina Christiansen, Aalborg (th.) i et interview med TV2 s reporter. Carina havde netop vundet det danske mesterskab i recurve (Foto: Allan B. Grønkjær). 4 5

4 De danske mestre indendørs for ungdom 2012 Aalborg-skytterne Nicolai Carlé, Jakob Waaentz og Teitur Dalsgaard tog sejren for recurvehold på 12 m. Foto: Kaj Frandsen Silkeborg og Aarhus samt DBSF afholdt i weekenden den marts DM for ungdom i Arena Midt i Kjellerup. Det blev en stor succes, og arrangementet har fået mange roser. For eksempel skriver Rikke Carlé fra Aalborg på DBSF s Facebook-side: Tak til Aarhus og Silkeborg for et velafviklet DM-stævne for ung dom. Især tak fordi resultatformidlingen gik så let, og alle dem, der ikke kunne være i hallen kunne følge med derhjemme og bide negle. :-) Compound Herre FITA Kadet Guld Stephan Hansen, Nykøbing F Bueskyttelaug Sølv Simon Mikkelsen, Lyngby Bueskyttelaug Bronze Rene Vissing Kristiansen, Christiansfeld Omegns Bueklub Compound Dame FITA Kadet Guld Sarah Sönnichsen, TIK bueskydning Sølv Sofie Kümler, TIK bueskydning Barbue Herre FITA Kadet Guld Nicolas Jonsson, Helsinge Skytte & Idrætsforening Barbue Dame FITA Kadet Guld Ditte Rewers, Helsinge Skytte & Idrætsforening Langbue Dame FITA Kadet Guld Katharina Kaiser, Nordkystens Bueskyttelaug Recurve Herre Kadet Guld Nicolai Carlé, Aalborg Bueskyttelaug Sølv Pelle Jensen, Aarhus Bueskyttelaug Bronze Jakob Waaentz, Aalborg Bueskyttelaug Recurve Dame Kadet Guld Anina Keil, Rønne Bueskytte Laug Sølv Camilla D. Nielsen, Midtfyns Bueklub Bronze Sif Rasmussen, Midtfyns Bueklub Compound Herre Kadet Guld Thor Guldmann, Sorø Bueskyttelaug Sølv Laurits Bigum, Vejle Bueskyttelaug Bronze David Thorndal, Randers Bueskyttelaug Compound Dame Kadet Guld Katja Møller Ree, Sorø Bueskyttelaug Sølv Maria Stentoft, Lyngby Bueskyttelaug Bronze Signe Hertzog, Præstø Bueskyttelaug, Gøngen Barbue Herre Kadet Guld Andreas Gabel, Sorø Bueskyttelaug Sølv Marko Vujic, TIK bueskydning Bronze Jakob Jensen, Sorø Bueskyttelaug Langbue Herre Kadet Guld Carl Johan R. Bundsgaard, Hillerød Bueskyttelaug Sølv Nicklas Rewers, Helsinge Skytte & Idrætsforening Bronze Morten Munkholm, Hillerød Bueskyttelaug Recurve Herre Mini Guld Teitur Dalsgaard, Aalborg Bueskyttelaug Sølv Emil Malik Albrecthsen, Køge Bueskyttelaug Bronze Jannich Højmose, Hillerød Bueskyttelaug Recurve Dame Mini Guld Lea M. Nissen, Holstebro Bueskytteforening Sølv Lilli Fulgsang, Aalborg Bueskyttelaug Bronze Anne-Sofie Bjørn, Aalborg Bueskyttelaug Compound Herre Mini Guld Simon Olsen, Vordingborg Bueskyttelaug Sølv Max B. Jørgensen, Svendborg Bueskyttelaug Bronze Ditlev Hertzog, Præstø Bueskyttelaug, Gøngen Barbue Herre Mini Guld Thomas Hørlyck Ebdrup, Lyngby Bueskyttelaug Sølv Mikkel Gyllenborg, Præstø Bueskyttelaug, Gøngen Barbue Dame Mini Guld Maria Beck, Køge Bueskyttelaug Recurve Herre FITA Junior Guld Rune Lassen, Sønderborg Bueskyttelaug Sølv Frederik Holst Sönnichsen, TIK bueskydning Bronze Mathias Galberg, Aalborg Bueskyttelaug Recurve Dame FITA Junior Guld Anne Marie Laursen, Silkeborg IF s Bueskytteafdeling Sølv Nynne Holdt-Caspersen, Aalborg Bueskyttelaug Compound Herre FITA Junior Guld Nicklas Friese, Nordkystens Bueskyttelaug Sølv Mads Knudsen, Broby Sg&I s Bueskytteafdeling Bronze Claus Frantzen, Nordkystens Bueskyttelaug Compound Dame FITA Junior Guld Ida B. Frandsen, TIK bueskydning Barbue Herre FITA Junior Guld Rasmus D. Nielsen, Midtfyns Bueklub Langbue Herre FITA Junior Guld Lasse Vestergaard, Lyngby Bueskyttelaug Sølv Christopher Bønding, Silkeborg IF s Bueskytteafdeling Recurve Herre FITA Kadet Guld Mads Andersen, TIK bueskydning Sølv Laust Andersen, Københavns Bueskyttelaug Bronze Aske Halskov, Aalborg Bueskyttelaug Recurve Dame FITA Kadet Guld Mathilde Tønder, Aalborg Bueskyttelaug Sølv Therese Kjær, Lyngby Bueskyttelaug Bronze Sussie Frantzen, TIK bueskydning Fortsættes på side 8 Arena Midt i Kjellerup var en flot ramme for årets indendørs DM. Foto: Kaj Frandsen 6 7

5 Compound Dame Micro Guld Laura Rasmussen, Nørre Snede Bueskyttelaug Sølv Sasha Haagen Andersen, Lyngby Bueskyttelaug Bronze Nanna Rewers, Lyngby Bueskyttelaug Barbue Herre Micro Guld Emil Guldmann, Sorø Bueskyttelaug Barbue Dame Micro Guld Gry Wedervang, Sorø Bueskyttelaug Sølv Marie Midjord Bommersholdt, Middelfart Bueskyttelaug Hold Recurve 18m Guld Køge Bueskyttelaug Benjamin Ipsen, Jonathan Ipsen og Christian Dahm Sølv Aalborg Bueskyttelaug Aske Halskov, Nikolaj Wulff og Nynne Holdt-Caspersen Bronze TIK bueskydning Frederik Sönnichsen, Mads Andersen og Sussie Frantzen Hold Compound 18m Guld TIK Bueskydning Ida B. Frandsen, Sarah Sönnichsen og Sofie Kümler 8 Andreas Haastrup Kjeldsen, Lavia - Odense Bueskytteafdeling, gik hele vejen og vandt guld i recurve herre micro. Foto: Kaj Frandsen Fortsat fra side side 7 Langbue Herre Mini Guld Rune Nielsen, Sorø Bueskyttelaug Sølv Lasse Troelsen, Hillerød Bueskyttelaug Bronze Jakob Læssøe-Nielsen, Hillerød Bueskyttelaug Recurve Herre Micro Guld Andreas Haastrup Kjeldsen, Lavia Odense Bueskytteafdeling Sølv Frederik Gerdes, Vejle Bueskyttelaug Bronze Thomas Toft, Aalborg Bueskyttelaug Recurve Dame Micro Guld Sarah Dela, Lyngby Bueskyttelaug Compound Herre Micro Guld Sune Rasmussen, TIK bueskydning Sølv Fredrik Sigil, Præstø Bueskyttelaug, Gøngen Bronze Anton Brousgaards Mortenss, Lyngby Bueskyttelaug Hold Recurve 12m Guld Aalborg Bueskyttelaug Nicolai Carlé, Jakob Waaentz og Teitur Dalsgaard Sølv Midtfyns Bueklub Jack Jørgensen, Camilla D. Nielsen og Sif Rasmussen Bronze Holstebro Bueskytteforening Lea M. Nissen, Kirstine D. Andersen og Christian Brynning Hold Compound 12m Guld Præstø Bueskyttelaug, Gøngen Ditlev Hertzog, Casper Sahl og Signe Hertzog Sølv Vordingborg Bueskyttelaug Marcus Sehested, Simon Olsen og Andreas Grønning Hold Langbue 12m Guld Hillerød Bueskyttelaug Morten Munkholm, Lasse Troelsen og Carl Johan R. Bundsgaard Hold Compound 8m Guld Lyngby Bueskyttelaug Anton Brousgaards Mortenss, Sasha Hagen Andersen og Nanna Rewers Ørbækvej Brande Hovedgaden 17A 4140 Borup Tlf AnnonceA5_februar2010.indd :50:31

6 10 DBSF informerer Om udtagelser Vi nærmer os udendørssæsonen, og det bliver derfor også tid til hektisk aktivitet for vores landshold. Til hver opgave skal der udtages skytter, og den information er altid ventet med stor spænding. Hvordan udtagelserne sker, er der mange meninger om. DBSF vil gerne vise med et konkret eksempel, hvordan der er forskellige opfattelser af, hvad der burde gøres i forbindelse med udtagelser. På denne og de følgende sider er der to breve fra marts 2012 og en nyhed fra 16. december 2011, der viser problematikken i forhold til vores recurveskytter. Brev modtaget den 13. marts Sendt til DBSF s bestyrelse og sportschef Allan B. Grønkjær: På vegne af: Aalborg Bueskyttelaug SIF Bueskydning TIK Bueskydning Arcus Køge Bueskyttelaug Ang. udtagelses procedure til EM og Ogden for herre (OL kvalifikations stævnerne) Ovennævnte klubber repræsenter et antal skytter som har en forventning om at kunne kvalificere sig til OL udtagelses stævnerne i foråret I den forbindelse har klubberne følgende spørgsmål. 1. Er det DBSF s hensigt at stille stærkeste mulig opstilling ved udtagelses stævnerne? 2. Hvis ja. Hvordan sikres det? Vi mener ikke at offentlig gjorte kriterier giver den ønskede klarhed. På baggrund af de opstillede krav vil I have muligt for at udtage eller frasortere meget bredt uden at det vil være synligt eller forståligt hvorfor. Dette skaber uro og mistillid! For at være endnu mere konkret, så er der en mistanke om at holdet allerede er sat, bestående af de tre skytter fra Randers som promoveres som DBSF s herre OL hold. Hvis dette er korrekt så sig det højt, det skylder I de skytter som stadig lever i håbet og bruger mange ressourcer. Resultatet kan blive at I lige som sidste år skal forklare jer over for en skytte som pointmæssigt kunne begå sig på holdet. Er der skytter som I ser som værende for unge, for gamle, eller for mærkelige, så er opfordringen at sige det højt INDEN vi begynder på udtagelserne, Det kan være hårdt, men så ved skytterne hvor de står. Beklager dette skriv, men frustrationerne er stor blandt involverede. Hilsen Henrik Toft Dansk Bueskytteforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Tlf.: Fax: Hjemmeside: Brev sendt den 19. marts 2012: I henhold til en mail fra Aalborg Bueskyttelaug, SIF Bueskydning, TIK Bueskydning, Arcus og Køge Bueskyttelaug sendt til sportschef Allan B. Grønkjær den 13. marts 2012 angående udtagelsen til landsholdsopgaver for herre recurve i 2012, vil vi uddybe vores tidligere information om, hvordan udtagelserne finder sted. Udtagelsen til alle landsholdopgaver er og vil altid være en subjektiv vurdering, og dette er i klar forlængelse af den tråd, vores samarbejdspartnere i Team Danmark og DIF/DOK vægter meget højt i forbindelse med udtagelser. Vi ønsker ikke, at udtagelsen sker på ren matematik, hvor højeste score automatisk kommer på landsholdet. Ens evne til at skyde en god kvalifikationsrunde og være overbevisende i finaleskydninger er selvfølgelig et væsentlig parameter for en udtagelse, men det er der også andre forhold, der er. Dette er nærmere beskrevet i nyheden på DBSF s hjemmeside Arbejdet frem mod OL under nyhedskategorien Nyt fra Sportschefen. Det er som udpegede ansvarlige for DBSF altid vores opgave at udtage det stærkeste mulige hold til en given opgave. Således også i Her er der er to turneringer, hvor vores herreskytter har mulighed for at kvalificere Danmark en eller tre pladser til OL Det er ved EM, hvor der er en individuel OL-kvalifikationsturnering og til World Cup 3 (WC3), hvor der er mulighed for at kvalificere et hold. Er det ikke lykkedes at sikre dansk bueskydning en individuel plads i forbindelse med EM eller hold under WC3, så vil der ved WC3 også være en individuel OL-kvalifikationsturnering, hvor de sidste pladser er i spil. Vores satsning på herresiden er primært at kvalificere et hold til OL, så derfor ligger vores OLkvalifikationsfokus på OL-holdturneringen ved WC3. Her har vi igennem noget tid valgt at fokusere vores begrænsende ressourcer på tre herrer, der indgår på vores OL-bruttohold. Det vil sige de skytter, vi satser på, fordi vi ser dem som de stærkeste, når vi vurderer vores muligheder samlet. De tre skytter er Niels Dall, Johan Weiss og Mads Krogshede i daglig tale efterhånden kendt som Randers-holdet, da de alle tre stiller op for Randers Bueskyttelaug. DBSF s og Team Danmarks fælles elitebudget er i 2012 bundet meget op på vores recurve dameholds forberedelse til OL. Det betyder, at det er første gang i cirka 10 år, at alle vores herre recurveskytter i meget høj grad må klare sig selv rent økonomisk. DBSF har dog mulighed for at hjælpe med blandt andet tilskud til udgifterne til de internationale opgaver, som vi har kendt det i mange år for vores compoundskytter. For herre recurve er der altså i år helt andre betingelser end tidligere, og vi presser alt, hvad vi kan, ud af hver krone for at kunne støtte op om vores herresatsning. Det er dog nødvendigt med stor grad af egenfinansiering også for vores tre herre skytter i OL-bruttotruppen. Det gælder i det daglige, til stævner, træningslejr i Korea, eventuelle landsholdsopgaver, udstyr med mere. Med den store træningsmængde, som Randers-skytterne såvel som andre skytter på DBSF s bruttohold bruger, så er det nødvendigt med støtte udefra til aktiviteterne, da det er svært at finde tid og energi til selv at tjene de nødvendige penge. Der har vi og Randers-holdet være så heldige og dygtige at skaffe dem støtte til satsningen fra andre kanaler, blandt andet fra Randers Kommunes særlige eliteordning, Randers Talent og Elite. Denne økonomi går dog ikke til DBSF men til de enkelte skytter eller Randers Bueskyttelaug. Det er naturligvis til DBSF s fordel, at disse midler tilkommer vores OL-bruttoholdsskytter, og at vi i samråd med Randers-holdet kan planlægge, hvordan midlerne bedst muligt gør gavn. På samme måde samarbejder vi med SIF Bueskydning og Aalborg Bueskyttelaug om at formidle og etablere et træningsophold i foråret for en skytte fra hver klub hos Kim Hyung-tak i Korea. I sagens natur har de tre skytter et forspring foran andre danske skytter, idet de indgår i vores OL-bruttotrup nu, og de arbejder naturligvis meget tæt sammen for at øge deres fælles chance for at komme til WC3 som et hold. Det skal dog her slås fast, at holdet til årets internationale opgaver ikke er sat på forhånd. Andre skytter end disse tre har mulighed for at skyde sig på landsholdet. Vi vil løbende vurdere skyttematerialet, så vi er sikre på, at vi stiller det hold, der forventelig bedst muligt kan løse den primære opgave: OL-kvalifikation for herrehold. Det gælder også vores OL-bruttohold som er under løbende revision, så der kan komme tilføjelser til eller udskiftning på holdet. For at nå sæsonens mål OL-kvalifikation har vi brug for, at alle skytter går efter deres mulighed for at komme med på landsholdet til de internationale opgaver. Fordi den mulighed er til stede. Der vil naturligvis være skytter, der vil ende med at blive skuffede, når udtagelserne til landsholdets opgaver er kendt, fordi der er ikke plads til alle. Vi vedlægger skrivelsen Arbejdet frem mod OL, der første gang blev langt på forbundets hjemmeside i december 2012 [red:. se denne på Vi ønsker alle en god sæson! Sportslige hilsner Ole Gammelgaard, landstræner recurve DBSF og Allan B. Grønkjær, sportschef DBSF 11

7 Udtagelser til internationale stævner 2012 DBSF informerer her om de opdaterede planer for udtagelser til landsholdsopgaver for recurve og compound skiveskydning. Her ser du derfor den opdaterede er datoer for, hvornår der udtages til de internationale udendørsturneringer. De udtagne skytter får direkte besked, og udtagelsen slås også op på På hjemmesiden finder du også andre oplysninger om landsholdsopgaver i 2012, blandt mere uddybende om forventninger til antal deltagere til de enkelte turneringer. Den seneste opdaterede version af Landsholdsopgaver 2012 findes altid på DBSF s hjemmeside under Nyheder : RECURVE Damer: WC2+EM+WC3+OL-hold udtages efter 1. iagttagelsesstævne. Det vil sige, at det er de samme tre skytter, der udtages til disse landsholdsopgaver. JC udtages efter 1. iagttagelsesstævne skytter, der udtages, får direkte information den 17. april. Udtagelsen slås også op på www. dbsf.dk Vi har tidligere meldt ud, at dameholdet til OL udtages efter EM i maj, men vi ønsker nu at udtage holdet til OL ret tidligt på sæsonen, da vi vil give de kommende OL-skytter mulighed for at fokusere fremadrettet og bygge OL-formen op sammen. Ændringen skyldes, at vores kendskab til skytterne hele tiden vokser, og vi vurderer, at vi kan udtage det rigtige hold midt i april fremfor i slutningen af maj, som det tidligere var planen. Herrer: WC2 (op til fire skytter) udtages efter 1. iagttagelsesstævne JC-truppen udtages efter 1. iagttagelsesstævne skytter, der udtages, får direkte information den 17. april. EM-trup udvælges umiddelbart efter WC2. skytter, der udtages, får direkte information tirsdag den 8. maj WC3-trup udvælges efter EM skytter, der udtages, får direkte information senest tirsdag den 29. maj. Ungdoms-EM: Vi fastsætter senere en dato for udtagelse af truppen til ungdoms-em COMPOUND Damer og herrer: WC2+EM-hold udtages efter 1. iagttagelsesstævne. Hvis der for eksempel deltager fire herre compound til WC2, sorteres den ene skytte fra umiddelbart efter WC2, og de tre øvrige udtages til EM. JC udtages efter 1. iagttagelsesstævne skytter, der udtages, får direkte information den 17. april. WC3-trup udvælges efter EM skytter, der udtages, får direkte information senest tirsdag den 29. maj. Ungdoms-EM: Vi fastsætter senere en dato for udtagelse af truppen til ungdoms-em. Sommerskydning Sommerskydning starter op sidst i april. Der bliver sendt invitation ud til klubberne i slutningen af marts måned, og sommerskydning vil blive annonceret på dbsf.dk. Når invitationen bliver sendt ud, vil portalen også blive åbnet for tilmelding. Dansk Bueskytteforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Tlf.: Fax:

8 Ny dansk bog om skydning med langbue En spændende ny dansk bog om langbueskydning og bueskydning generelt set er netop udkommet. BUESKYDNING har fået en af vores læsere til læse bogen, og du kan her se, om bogen kunne være noget for dig. Tekst: Johan Møller Borgstrøm. Foto: Nanna Kanstrup Vores anmelder er Johan Borgstrøm, Sønderborg Bueskyttelaug. Han fortæller om sin baggrund som bueskytte: Jeg er 37 år, skyder nu i Sønderborg. Jeg har skudt med langbue siden 1997, hvor jeg restaurerede min morbrors gamle langbue - en middelalderbue af asketræ, som havde stået i min mormors udhus i omkring 30 år på det tidspunkt. Buen holdt et års tid og brast så under en træningsskydning, men jeg har den stadig stående. Jeg er siden startet på at lave mine egne buer og skyder for tiden med en ELB langbue af bambus og Ipé, og jeg bruger bambus pile. Jeg elsker at lave mit eget grej fra bunden, det er en del af sporten og fascinationen for mig. Under mit studie som fysioterapeut brugte jeg håndværket og langbuen som et selvterapeutisk redskab for at komme lidt i kontakt med mig selv og mit indre barn igen, når studiet blev lidt for frustrerende, så Jes Lysgaards nye bog fik mig virkelig til at tænke tilbage på studietiden. Jes Lysgaard er netop udkommet med en ny bog med titlen Skydning med langbue, mentaltræning og refleksioner over livet. Jeg har læst en del bøger om langbuen og enkelte af dem handler da også om forskellige teknikker til at skyde uden sigtemidler. De fleste bøger, jeg hidtil har læst, har dog primært beskæftiget sig med den rent tekniske side af den sag og i bedste fald skimmet overfladen af det mentale element i skydningen - et emne alle ambitiøse skytter bør beskæftige sig med uanset buetypen. Jeg har også grådigt pløjet mig igennem talrige værker om fremstilling af buer og pile, herunder de relativt få danske bøger der findes om emnet. Smittende passion Nu er der så kommet en ny, dansk, bog om langbueskydning, og jeg må indrømme, at især undertitlen fangede min opmærksomhed, da jeg selv har brugt min langbue som et selvterapeutisk middel under mine studier. Jes Lysgaard har helt tydeligt en forkærlighed for 3D skydning og deler gavmildt ud af sine oplevelser og erfaringer med både træning, konkurrencer og hyggeskydning. Der er en smittende passion bag bogen, som stedvist er krydret med stemningsbilleder og små anekdoter fra forfatterens egne erfaringer. Bogen er delt op i to dele. Første del omhandler primært det skydetekniske og forfatterens indgang til det mentale aspekt og til selve sporten Jes Lysgaard er med sin faglige baggrund i psykologi og psykomotorik tydeligvis på hjemmebane her, og som fysioterapeut glæder det mig at se, at anatomien også har fået en passende plads. Desuden finder vi beskrivelser af skydeteknik, og hvordan forskellige fejl ytrer sig samt metoder til korrektion af skydeteknik og mulige måder at tackle de mentale barrierer, der kan dukke op i skydningen. Forfriskende variation For de instinktiv skytter der mangler en struktureret strategi til at ramme bedre, beskriver bogen splitvision, gap-shooting og afstandsbedømmelse. De første to er, så vidt jeg har observeret, noget de færreste klubtrænere har sat sig særligt meget ind i. Vi får også enkelte forslag til konkrete øvelser og et eksempel på en træningsskabelon, som er forfriskende varieret helt i tråd med moderne træning. Anden del omhandler langbueskyttens grej samt forklaring af fagtermer og grundlæggende buemekanik som archers paradox og spine. Desuden gennemgås, hvordan du vedligeholder din buestreng, finder korrekt nockpunkt, fremstiller og reparerer træpile, samt trimmer bue og pile til at passe sammen. Det sidste er absolut noget mange langbueskytter, mig selv inklusive, gør for lidt ud af. Også denne del af bogen er fuld af fif og vejledninger i hvordan du gør tingene på en ordentlig, systematisk måde og uden, at det bliver gjort unødigt kompliceret. Det eksemplar af bogen, jeg har i skrivende stund, er et print, som jeg fik tilsendt af Jes Lysgaard til anmeldelse (bogen var endnu ikke kommet af trykken), men så vidt jeg kan vurdere, vil den trykte bog indeholde gode og velfungerende illustrationer dog med en enkelt smutter i illustrationen af barpils trimning, som er lidt forvirrende (skyggerne har forskellige vinkler ud fra hver gruppering, som det tog mig lidt tid at gennemskue, men tegningen giver ellers fin mening). Hvad synes jeg så om bogen? Først og fremmest synes jeg, at Jes Lysgaard har begået en glimrende bog, som har det sympatiske træk, at den ikke forsøger at være en guru-bog. Jeg tror, at de fleste bueskytter kan have glæde af at læse den. For mig at se er det interessant læsning for enhver træner, og de fleste instinktiv skytter vil helt sikkert få en del aha-oplevelser, og noget de kan arbejde videre med. For alle andre kan den give en idé, om hvad der fascinerer mange langbueskytter og gør, at vi ikke vil bytte vore primitive bue for en mere præcist skydende moderne bue. Derudover er første halvdel af bogen anvendelig for alle bueskytter, da de mentale processer, som indvirker på vores skydning, jo er ganske uafhængige af buetypen, og teknikkerne derfor er universelle. Så Tillykke med den nye bog, Jes! Tak fordi du har skrevet den. Jeg er overbevist om, at det er en bog, der vil finde sin rette plads hos mange skytter i Danmark og forhåbentligt også i vore broderlande. Det fortjener den. Til dig der læser dette: Husk at have det sjovt, når du skyder med din bue. Én pil ad gangen. Jes Lysgaard: Skydning med langbue, mentaltræning og refleksioner over livet, 2012 Forlaget Frydenlund. Pris: 299 kr. 14

9 DOMINOeffekten Danmark har en lang bueskyttetradition, og der er høj kvalitet i meget af det, der bliver gjort af danskere i bueskydning. Et eksempel er den international anerkendte danske virksomhed Danage, der især markerer sig ved sine DOMINO skydemåtter. BUESKYDNING har fanget Erik Kornbek, der er manden bag DOMINO, for at høre, hvor stor DOMINO-effekten er på verdensplan Det er ikke tilladt at tage fotos på basen på Antarktisk. Det viste foto er fra Færøerne, hvor man i øvrigt har skudt på DOMINO skydemåtter i cirka 25 år. Tekst: Allan B. Grønkjær. Foto: Danage Domino EM på hjemmebanen i Danmark i 1985 brugte Danage til at vise det dengang nye Domino-skydemåttesystem frem. Her med en reklame på bagsiden af EM-programmet. Det er 27 år siden, at Danage viste sine første foam måtter frem. Det skete ved EM, og siden har udviklingen taget fart. I dag skyder mange af vores skiveskytter dagligt pilene i den dansk udviklede foam måtte fra Danage-Domino. Erik Kornbek fortæller: Systemet blev lanceret nogle år efter EM i 1985, og det er fantastisk, at det i dag bruges af bueskytter over hele verden. Det er ikke helt ved siden at at sige, at Dominomåtterne revolutionerede måden at tænke skydemåtter på. Ønsket var at lave en skydemåtte, der forlængede pilenes holdbarhed, og i det hele taget gav skytterne en god oplevelse af den del af bueskydningen, der handler om at trække pile ud. Det puslespil inspirerede Domino-system har altså fået stor anerkendelse i mange lande, og det er muligt at se måtterne i mange forskellige omgivelser. Skydemåtterne anvendes nu i alle 7 verdensdele. Domino-skydemåtterne er ret sikkert de første og eneste skydemåtter, der er anvendt over hele verden i et så stort styktal, som det drejer sig om det er efterhånden blevet til over stk., uddyber Erik Kornbek. I starten solgte Danage sit produkt i først og fremmest i Europa, Nord Amerika, Australien og Asien og de sidste par år er Afrika og Syd Amerika også kommet med. Og nu også nu på Antarktisk. Ja, der er en bueskytte på basen, der i fritiden skyder med bue og pil og vedkommende har til formålet medbragt en DOMINO 88x88cm Buttar (købt i New Zealand), fortæller Erik Kornbek meget begejstret. Det bliver spændende at se, om Danage kan fastholde sin position som en af verdensførende producenter af skydemåtter i en evigt øget konkurrence

10 Dansk Idrætspsykologisk Forum inviterer i samarbejde med DIF til seminar i Anvendt Sportpsykologi At få succes i sportens verden kræver fortsat flere og flere færdigheder. Det er ikke længere nok med talent og den rette fysiske træning for at lykkes. De mentale evner viser sig i stigende grad at være afgørende for at opnå succes. Imidlertid får den psykiske del af sporten sjældent opmærksomhed som fortjent. Det ønsker DIFO at sætte fokus på ved at invitere til seminar i anvendt sportpsykologi. Seminaret vil give deltagerne indsigt i, hvordan der i den daglige træning kan arbejdes med mentale kompetencer på et individuelt niveau. Fokus vil være rettet på arbejdet med den enkelte udøver uanset om denne dyrker individuel sport eller indgår som en del af et hold. Seminaret vil præsentere veletablerede sportpsykologiske områder og konkret give indsigt i, hvordan der kan arbejdes med disse i praksis. Områderne vil være indenfor mental træning, forestilling/visualisering (sansebilleder), målsætning, spændingsregulering, afspændingsteknikker, evalueringsstrategier, rutiner, selvtillid, koncentration/opmærksomhed, beslutningstagning, kommunikation og teambuilding. Målgruppe Seminaret henvender sig til trænere, udøvere, specialtrænere, konsulenter, studerende og andre aktører med interesse i det praktiske arbejde med sportspsykologi. DIFO inviterer alle med interesse i sport til at deltage for at blive klogere på, hvordan der kan drages fordel af mentaltræning - samt hvordan dette kan gøres i praksis. Program Fredag den 11. maj, og lørdag den 12. maj, Programmet vil være en kombination af oplæg, erfaringsudveksling og diskussion om fredagen, mens der om lørdagen vil blive afholdt workshops, hvor deltagerne på egen hånd kan få prøvet sportspsykologiske teknikker og træningsredskaber af i praksis under instruktion af erfarne sportspsykologiske konsulenter. Oplægsholdere Seminaret vil byde på oplæg og workshops med nogle af landets førende idrætspsykologiske konsulenter. Heraf kan nævnes: Jakob Hansen, sportspsykologisk konsulent i Team Danmark. Jakob arbejder med en bred vifte af individuelle udøvere i Team Danmark regi. Christina Engell, sportspsykologisk konsulent og medejer af Vindermentalitet. Christian arbejder med udvikling af individuelle færdigheder hos udøvere af holdidrætter. Martin Langagergaard, sportspsykologisk konsulent og stifter af Learn2improve. Martin har erfaring som rådgiver for Dansk Golf Union, Dansk Atletik Forbund og Dansk Sejlunion m.fl. Kristoffer Henriksen, sportspsykologisk konsulent i Team Danmark. Kristoffer har erfaring med udvikling af talenter og træningsmiljøer. Sted Idrættens hus Brøndby stadion Brøndby Deltagergebyr DIFO-medlem: 550 kr. DIFO-studerende medlem: 300 kr. DIF-medlem: 550 kr Deltagergebyret dækker deltagelse i seminaret, udleverede materialer, aftensmad (fredag), morgenmad og frokost (lørdag) samt kaffe, te og vand begge dage. Overnatning kan arrangeres i idrættens Hus. Kontakt DIFO for at høre nærmere om muligheden herfor. Tilmelding Tilmelding til seminaret sker på DIFOs hjemmeside: Tilmelding er for begge dage. Se nærmere vilkår for tilmelding på DIFOs hjemmeside. Hvem er DIFO? Dansk idrætspsykologisk Forum (DIFO) er en forening, som er åben for alle med interesse i idrætspsykologi. der er ingen adgangsbegrænsninger med hensyn til uddannelse eller arbejdsplads. Foreningen her til formål af samle og udveksle erfaringer mellem idrætsudøvere, trænere, ledere og faggrupper for at fremme og udvikle idrætspsykologisk forskning, udviklingsarbejde, undervisning og praksis. Se mere om DIFO på OL i München 1972 BUESKYDNING fortsætter historien om OL og bueskydning. Denne gang er vi fremme ved 1972, hvor fire danskere var med til at skyde bueskydning tilbage ind i OL-familien. Tekst: Holger Kurstein. Efter 52 år væk fra det olympiske program kom bueskydning med igen i De Olympiske Lege fandt sted i München, Tyskland, og Danmark havde fire deltagere med. DBSF havde udtaget Lilli Lentz, Automatic, Erna R. Pedersen, Helsinge, Arne Jacobsen, Frederikshavn og Herluf Andersen, Lyngby. De havde kvalificeret sig ved at have skudt mindst 1100 point i en FITA-ronde for herrer og 1050 point for kvinder. Det var før, man brugte systemet med kvotapladser, som blev fordelt på de respektive kontinenter og herefter lande. Kravet var fastsat på FITA-kongressen i Disse krav blev i øvrigt sidenhen ændret på kongressen sideløbende med OL derhen, at hvert land kun kunne stille med to herrer og to kvinder. Knud Erik Pedersen, kasserer i DBSF og Arne Vindum, sekretær var med som ledere. Førstnævnte var Herrernes konkurrence blev vundet af John Williams, USA med 2528 point, mens Doreen Wilber, også USA, vandt kvindernes skydning med 2424 point. Williams satte ny verdensrekord i første ronde med 1268 point i øvrigt med en mis undervejs. udpeget som dommer og Vindum som medlem af appel-juryen. Hele OL-programmet blev udsat én dag grundet en tragisk begivenhed, hvor 8 israelske atleter blev dræbt i en gidselaktion, som ikke her skal udredes nærmere. Programmet var en dobbelt FITA-ronde, og skydningen gik over fire dage. 1. dag de to lange afstande og 2. dag de to korte. Den rytme blev gentaget 3. og 4. dag. Efter første ronde lå Arne Jacobsen på en 20. plads, Herluf Andersen på en 23. plads. Erna Rahbek lå nr. 27 og Lilli Lentz nr. 28. De tre førstnævnte forbedrede deres placeringer på anden ronde, mens Lilli Lentz måtte en plads ned. Arne Jacobsen, Herluf Andersen og Erna Rahbek præsterede hver en dansk rekord undervejs. Se nedenstående skema. Arne Jakobsen 90 m 70 m 50 m 30 m Point Total Palcering 1. FITA FITA 288# / 8 Herluf Andersen 1. FITA FITA # / 13 Erna Rahbek Pedersen 70 m 60 m 50 m 30 m 1. FITA FITA # / 26 Lilli Lentz 1. FITA FITA / 29 # Ny dansk rekord Bueskydningen blev så stor en succes ved OL, at man mente, at den var kommet for at blive. Hvilket jo indtil i dag har holdt stik! 18

11 Arne Jacobsen en dansk verdensstjerne ved OL 1972 Tilbage i 1970 erne var Arne Jacobsen, Frederikshavn, blandt verdens bedste skytter. Han deltog i OL i München i 1972, og han gik ind i turneringen som en af favoritterne. Tekst: Allan B. Grønkjær Arne Jacobsen satte verdensrekort på FITA-ronden i Rekorden lød på 1554 point og blev sat ved et internationalt stjernestævne i Helsingfors, Finland. Det var en forbedring på to points af den kun få måneder gamle rekord sat af japaneren Nakamoto. Der var ikke mange penge at gøre med dengang, så sammen med en kammerat prøvede vi at studse hønsene i deres hønsegård, så vi selv kunne lave pile, men det fik vi altså kun lov til en enkelt gang, fortalte Arne Jacobsen til Nordjyske den 4. august Nordjyden var i 1970 erne en fantastisk dygtig skytte, og udover OL i 1972, nåede han også at deltage ved OL fire år senere i Montreal, Canada. Forud var gået en masse timer, dage og år med træning. Nøjagtig som det kræves af vores buskytter i dag for at nå op i eliten. Som 23-årig kom Arne Jacobsen med på landsholdet. Det var ved VM i Sverige i 1965, og han opnåede en 6. plads. Efterfølgende blev han kaldt sensationsskytten fra Danmark. Og så gik det ellers skud i skud med træning fem-seks gange om ugen og turneringer i weekenden i næsten 20 år i træk minus et par år, hvor vi byggede hus, fortalte han videre til Nordjyske i Skytte og bue i harmoni Som i dag var en af de vigtigste faktorer for succes, at skytte og bue passede sammen. Arne Jacobsen fortalte, at en dyr bue ikke nødvendigvis behøvede at betyde bedre resultater, så han måtte hele tiden tjekke pil og bue i forhold til sig selv. Trimningen foregik ofte i hans egen garage. Arne Jacobsen fik mange landsholdsture, og flere af dem var til VM- og EM-konkurrencer ofte med medaljer med hjem til Danmark. Eksempelvis ved VM i York, England i 1971 vandt Arne Jacobsen guld på afstanden dobbelt 30 m., og det gav genlyd i dansk sport. Han blev således tildelt BT s guldmedalje, som var den fornemmeste hædersbevisning på det tidspunkt, i december Udover guld ved VM i York havde han samme år præsteret to verdensrekorder på 50 m. samt på en fuld FITA-ronde. Arne Jacobsen var en af favoritterne, da OL igen trådte ind på det olympiske program i Han havde forinden vundet den for-olympiske turnering suverænt foran den europæiske elite med 1265 points. En anden dansker, Herluf Andersen, blev nr. 7. Erna Rahbek og Lilli Lentz blev henholdsvis nr. 4 og 12. En tur der var blevet mulig, da Dansk Bueskytteforbund modtog 6000 kr. til formålet en del af det beløb, som Dansk Olympisk Komité modtog fra Tuborgfonden til OL-forberedelse. Minderne om OL Ved OL 1972 ankom de danske bueskytter efter, legene var officielt åbnet ved åbningsceremonien. Den så Arne Jacobsen hjemme i stuen på tv. Bueskytterne skulle først deltage sent i legene, men heldigvis var vi fremme, da cykelrytteren Niels Fredborg vandt OL-guld, husker han. Der er mange gode minder fra OL, men også nogle dårlige. Arne Jacobsen forklarede, at legene i 1972 huskes for drabene på israelske idrætsfolk på grund af konflikten med araberne. Som danske OL-deltagere blev vi dårligt orienteret af vores ledere, og måtte i stedet nøjes med orienteringer fra pressen. Vi vidste intet om eventuelle aflysninger, men det hele endte i, at alle konkurrencer blev udskudt en dag (Nordjyske 4. august 2004). Jeg indledte dårligt på 90 meter men fik mig skudt bedre ind og sluttede som samlet nummer otte. En fornuftig start kunne måske have givet en OL-medalje, vurderede Arne Jacobsen (Nordjyske 4. august 2004) Forud for sin tid? Han deltog også OL i 1976 i Montreal som den eneste danske bueskytte sammen med forbundets formand Knud Andreasen. Han endte på en 22. plads i en turnering, der var præget af regn og blæst. Han gik også efter at komme med til OL i Moskva i 1980, hvor han ville forberede sig efter helt nye principper. Desværre var jeg nok lidt forud for min tid, da jeg bad Dansk Olympisk Komité om at få fri fra mit civile arbejde i en måned før OL, så jeg kunne træne i stille vejr. De tanker fandt først gehør fire år senere, så jeg kom aldrig med til min tredje olympiade, som Arne Jacobsen forklarede det til Nordjyske i I midten af 1980 erne stoppede Arne Jacobsen sin aktive karriere, og han fik efterfølgende flere år formand for klubben i Frederikshavn. Han husker OL som en fantastisk oplevelse for atleterne. Arne Jacobsen vandt 26 danske mesterskaber i sin karriere. Hans klub, Frederikshavn Bueskytte Forening, hentede i det hele taget mange medaljer og var blandt landets allerbedste i hans tid

12 DBSF S TRÆNINGSBANE I GRÆTTRUP VED NR. SNEDE. Forbundets træningsbane ved Nr. Snede åbner for sommersæsonen tirsdag den 3. april Sidste dag i sæsonen er tirsdag den 25. september Banen har følgende åbningstider: Tirsdage fra kl solnedgang Fredage fra kl solnedgang Lørdage fra kl solnedgang Der kan forekomme ændrede åbningstider i forbindelse med andre aktiviteter i området, se Nr. Snede Bueskyttelaugs hjemmeside eller kontakt lodsejeren Preben Ludvigsen på tlf Banen er lukket i perioden maj pga. Danish Open. Bane 7 er lukket i påskehelligdagene pga. anden aktivitet i det sydlige område. Træningsbanen består af 15 mål med arrowhead og 15 mål med 3D-dyr. Banen er åben for alle skytter, der er medlem af DBSF. Vi håber, der er mange, der i år vil benytte denne, i alle henseender, krævende og udfordrende bane i det meget kuperede terræn ved Nr. Snede. Banen er i meget fin stand. Alle dyrene er klar til skud. STÆVNEkalenderen [Klik ind på og få flere detaljer] APRIL DATO STED arrangør STÆvnetype 1. Esbjerg Viking Vinterjagten 3D 6. Haderslev Haderslev Bskl. 3D 30 mål Aarhus DBSF Storsamling Jylland-Fyn Shanghai, Kina World Archery WC Aalborg DBSF Iagttagelsesstævne Senior/Ungdom Recurve/Comp. 15. Hvidkær, Odense DBSF Forbundsmøde 21. Køge DBSF Iagttagelsesstævne Senior/Ungdom Recurve/Comp Sorø Sorø Bskl. Samling - Bar og langbue Ungdom (Non-sight archer) 22. Sorø Sorø Bskl. 30 D - 30 mål 22. Køge Køge Bskl. Dogmestævne - 70m/50m m. finaler MAJ DATO STED arrangør STÆvnetype Antalya, Tyrkiet World Archery World Cup 2 6. Vejen Vejen 3D Porec, Kroatien EMAU Junior Cup Aalborg DBSF Iagttagelsesstævne Senior/Ungdom Recurve/Comp 17. Sønderborg Sønderborg Bskl. 900 runde 3*30 pile 19. Lyngby Lyngby Bskl. Skivestævne ungdom Amsterdam, Holland EMAU EM senior / Olympisk kval Grættrup, Nr. Snede Nr. Snede Danish Open / 3D 27. Adlerhusbanen, Middelfart Middelfart Bskl. FITA Stævne JUNI DATO STED arrangør STÆvnetype 2. Mølleholmen, Taastrup TIK Maj Pokalen FITA Stævne Jylland/Fyn DBSF Storsamling Cypern EMAU GP1 9. Herning Herning Bskl 3D stævne 9. Køge Køge Bskl. SM Ungdom OL Runde 10. Køge Køge Bskl. SM Senior OL Runde 16. Lyngby Lyngby Bskl. Skivestævne Ungdom ANNONCERES SENERE DBSF EM Samling Compound Ungdom 17. Tømmerupvej, Kalundborg Kalundborg Tømmerupjagten 3D 30 mål 17. Idrætscenter Vest, Holstebro Holstebro Bsk. FITA Ogden, USA World Archery WC 3 / Olympisk kval 24. Adlerhusbanen, Middelfart Middelfart Bskl. FM og FITA stævne Lindome, Sverige Sverige NUM 2012 DBSFs BESTYRELSE Formand Rolf Lind Tlf Næstformand Søren Holdt Jensen Tlf / Økonomi Steen J. Jørgensen Tlf / Eliteudvalgsformand Klaus Lykkebæk Tlf Breddeudvalgsformand Hans Lassen Tlf / Best.medlem Sjælland Lillian Gammelmark Tlf / Best.medlem Fyn Jan Jager Tlf Best.medlem Jylland Bjarne Strandby Tlf / UDVALG UNDER DBSF Dommerudvalgsformand Jane Sigil Tlf Mob Ordens-og amatørudvalgsformand Erik Hjortebjerg Tlf Lovudvalgsformand Flemming Skjoldborg Tlf

13 Tlf / Fax DBSF, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Bueskydning DE DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOM SUCCES I WORLD CUP ÅBENT HUS I TIK 50 ÅRS JUBILÆUM. Bueskydning Danmark / september 2013

Bueskydning DE DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOM SUCCES I WORLD CUP ÅBENT HUS I TIK 50 ÅRS JUBILÆUM. Bueskydning Danmark / september 2013 Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / september 2013 DE DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOM SUCCES I WORLD CUP ÅBENT HUS I TIK 50 ÅRS JUBILÆUM www.langbue.dk Alt til den traditionelle

Læs mere

MEDALLISTS BY EVENT. CARLE Nicolai. WAAENTZ Jakob. IPSEN Jonathan. JENSEN Arne. EGESTAD Peter. BJØRN Anne Sofie. AALBORG Julie.

MEDALLISTS BY EVENT. CARLE Nicolai. WAAENTZ Jakob. IPSEN Jonathan. JENSEN Arne. EGESTAD Peter. BJØRN Anne Sofie. AALBORG Julie. Recurve Junior Hold Sat 22 Aug GULD HALSKOV Aske CARLE Nicolai WAAENTZ Jakob IPSEN Jonathan JENSEN Arne EGESTAD Peter Recurve Kadet Hold Sat 22 Aug GULD LADEFOGED Magnus BJØRN Anne Sofie AALBORG Julie

Læs mere

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / maj 2011

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / maj 2011 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / maj 2011 LOVÆNDRINGER FORBEDRET TRÆNINGS- FORHOLD TIL TIK REGLERNE I BRUG MEDALJEREGN OVER DANMARK www.langbue.dk Alt til den

Læs mere

Bueskydning PARATHED GAV BRONZE DE DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOM OG SENIOR LAS VEGAS 2013 BUESKYTTEN, 2. DEL. DANSK BUESKYTTEFORBUND / April 2013

Bueskydning PARATHED GAV BRONZE DE DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOM OG SENIOR LAS VEGAS 2013 BUESKYTTEN, 2. DEL. DANSK BUESKYTTEFORBUND / April 2013 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / April 2013 PARATHED GAV BRONZE DE DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOM OG SENIOR LAS VEGAS 2013 BUESKYTTEN, 2. DEL www.langbue.dk Alt

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / april 2011

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / april 2011 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / april 2011 DANSK MESTER INDENDØRS BANEN I KONGSKILDE VEJEN TIL PERFEKTION STÆRKE MINDER FRA UNGDOMS-OL www.langbue.dk Alt til

Læs mere

Rejsebrev nr. 6 fra WC 1 i Shanghai Kina

Rejsebrev nr. 6 fra WC 1 i Shanghai Kina Rejsebrev nr. 6 fra WC 1 i Shanghai Kina Deltagere på turen: Dame Recurve Maja Jager, Carina Rosenvinge Christiansen, Randi Degn, Anne Marie Laursen Herre Recurve: Bjarne Laursen, Steffen Torkildsen Dame

Læs mere

ETHAFOAM. gimli-store.dk. www.langbue.dk Alt til den traditionelle bueskytte

ETHAFOAM. gimli-store.dk. www.langbue.dk Alt til den traditionelle bueskytte Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / December 2012 BESØG FRA BHUTAN GLÆDEN VED BUESKYDNING DANSK SUCCeS VED FACE2FACE NYE VÆRKTØJER TIL DE FRIVILLIGE www.langbue.dk

Læs mere

Bueskydning PÅ TOPPEN I PARIS DM I EFTERÅRSVEJR VELBESØGT DM I 3D FELT LANDSHOLDSSAMLING I NØRRE SNEDE. Bueskydning Danmark / OKtober 2013

Bueskydning PÅ TOPPEN I PARIS DM I EFTERÅRSVEJR VELBESØGT DM I 3D FELT LANDSHOLDSSAMLING I NØRRE SNEDE. Bueskydning Danmark / OKtober 2013 Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / OKtober 2013 PÅ TOPPEN I PARIS DM I EFTERÅRSVEJR VELBESØGT DM I 3D FELT LANDSHOLDSSAMLING I NØRRE SNEDE www.langbue.dk Alt til den

Læs mere

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager:

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Rejsebrev nr. 6 Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Jozsef Csikos, Jacob Steffensen, Stig Andersen Tanja Dinesen Skudstrup, Josefine de Roepstorff, Sabina Holstein,

Læs mere

Medaljeoversigt. VM 2015 i København Christianborg Slotsplads. for senior og ungdom ved VM - EM - OL

Medaljeoversigt. VM 2015 i København Christianborg Slotsplads. for senior og ungdom ved VM - EM - OL Medaljeoversigt for senior og ungdom ved VM - EM - OL VM 2015 i København Christianborg Slotsplads Stephan Hansen, Patrick Lauersen og Martin Damsbo skød sig til bormzemedaljer ved at vinde over det italienske

Læs mere

TIK bueskydning. Nyhedsbrev, april 2007. Udendørssæson 2007. Forord fra formanden

TIK bueskydning. Nyhedsbrev, april 2007. Udendørssæson 2007. Forord fra formanden TIK bueskydning Nyhedsbrev, april 2007 Forord fra formanden...1 Udendørssæson 2007...1 DM...2 Sponsor BG bank...3 Maj pokalen...3 Klubmesterskab 2007...3 Pokalvindere...3 Sommerlejr...4 Fleece trøjer...4

Læs mere

Bueskydning VI KAN LÆRE AF ELITEN SKO, SKYDNING, SIKKERHED LAS VEGAS 3 I EN ER KLUBARBEJDE OPLEVELSESØKONOMI? DANSK BUESKYTTEFORBUND / marts 2012

Bueskydning VI KAN LÆRE AF ELITEN SKO, SKYDNING, SIKKERHED LAS VEGAS 3 I EN ER KLUBARBEJDE OPLEVELSESØKONOMI? DANSK BUESKYTTEFORBUND / marts 2012 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / marts 2012 VI KAN LÆRE AF ELITEN SKO, SKYDNING, SIKKERHED LAS VEGAS 3 I EN ER KLUBARBEJDE OPLEVELSESØKONOMI? www.langbue.dk Alt

Læs mere

Bueskydning UNGDOMS-EM MED SUCCES OL-HISTORIE OL OG IDRÆTTENS RØDE TRÅD MEDALJESTATISTIK. DANSK BUESKYTTEFORBUND / august 2012. Dansk Bueskytteforbund

Bueskydning UNGDOMS-EM MED SUCCES OL-HISTORIE OL OG IDRÆTTENS RØDE TRÅD MEDALJESTATISTIK. DANSK BUESKYTTEFORBUND / august 2012. Dansk Bueskytteforbund Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / august 2012 UNGDOMS-EM MED SUCCES OL-HISTORIE OL OG IDRÆTTENS RØDE TRÅD MEDALJESTATISTIK www.langbue.dk Alt til den traditionelle

Læs mere

Tik Bue Nyhedsbrev, Dec. 2010

Tik Bue Nyhedsbrev, Dec. 2010 Siden sidste nyhedsbrev Sidste nyhedsbrev udkom i juni 2009. Der er sket meget siden og ikke alt kommer med her.bestyrelsen og nogle få frivillige og erfarne forældre og tidligere bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Medlemsblad for Dansk Bueskytte Forbund April 2009

Medlemsblad for Dansk Bueskytte Forbund April 2009 3 09 Medlemsblad for Dansk Bueskytte Forbund April 2009 Dansk Bueskytteforbunds officielle Tidskrift Bueskydning nr.3 April 2009 1 Stævnekalender dag måned Sted Arrangør Type 10 4 Haderslev Haderslev Bskl.

Læs mere

Bueskydning. DANMARKS FØRSTE HOLDCUP TIDSSKRIFTET BUESKYttEN EN LISE FOR SJÆLEN ROSKILDE KÆMPER FOR SIN EKSISTENS. DANSK BUESKYTTEFORBUND / Marts 2013

Bueskydning. DANMARKS FØRSTE HOLDCUP TIDSSKRIFTET BUESKYttEN EN LISE FOR SJÆLEN ROSKILDE KÆMPER FOR SIN EKSISTENS. DANSK BUESKYTTEFORBUND / Marts 2013 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / Marts 2013 DANMARKS FØRSTE HOLDCUP TIDSSKRIFTET BUESKYttEN EN LISE FOR SJÆLEN ROSKILDE KÆMPER FOR SIN EKSISTENS www.langbue.dk

Læs mere

Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter

Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter 1. Velkomst ved Anders. Vi vil gerne høre hvad I mener inden vi beslutter noget 2. Forslag om nye aldersinddelinger

Læs mere

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 7. www.tikbue.dk

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 7. www.tikbue.dk Velkommen til TIK BUESKYDNING Introhæfte Side 1 af 7 Velkommen til TIK bueskydning. TIK bueskydning er oprettet i 1980 og er en underafdeling til Taastrup Idræts klub. Klublokale TIK bueskydning har eget

Læs mere

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 8. www.tikbue.dk

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 8. www.tikbue.dk Velkommen til TIK BUESKYDNING Introhæfte Side 1 af 8 Velkommen til TIK bueskydning. TIK bueskydning er oprettet i 1980 og er en underafdeling til Taastrup Idræts klub. Klublokale TIK bueskydning har eget

Læs mere

Formandens beretning for 2012 til TIK bueskydnings ordinære generalforsamling torsdag den 21. marts 2013

Formandens beretning for 2012 til TIK bueskydnings ordinære generalforsamling torsdag den 21. marts 2013 Formandens beretning for 2012 til TIK bueskydnings ordinære generalforsamling torsdag den 21. marts 2013 Forord Så er mit 5. år som formand for TIK bueskydning ved at være til ende og da jeg allerede sidste

Læs mere

Bueskydning LEG OG FÆLLESSKAB EN ILDSJÆL I DANSK BUESKYDNING SKAT OG SPORT LEVERBOW. Dansk Bueskytteforbund. Medlemsblad for

Bueskydning LEG OG FÆLLESSKAB EN ILDSJÆL I DANSK BUESKYDNING SKAT OG SPORT LEVERBOW. Dansk Bueskytteforbund. Medlemsblad for Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / december 2011 LEG OG FÆLLESSKAB EN ILDSJÆL I DANSK BUESKYDNING SKAT OG SPORT LEVERBOW www.langbue.dk Alt til den traditionelle

Læs mere

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / marts 2011

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / marts 2011 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / marts 2011 MARTIN DAMSBO RAMTE PLET DEBUTANT VANDt JYSK MESTERSKAB SPIS BEDRE SKYD BEDRE AMBITION OM AT SÆTTE AARHUS PÅ VERDENSKORTET

Læs mere

Bueskydning GLÆDEN VED ET MESTERSKAB INDENDØRSSTÆVNE I FORUM 1948 VEJEN TIL LONDON ER KRINGLET JAGTEN PÅ EN PLADS VED VM I 3D DEL 2

Bueskydning GLÆDEN VED ET MESTERSKAB INDENDØRSSTÆVNE I FORUM 1948 VEJEN TIL LONDON ER KRINGLET JAGTEN PÅ EN PLADS VED VM I 3D DEL 2 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / september 2011 GLÆDEN VED ET MESTERSKAB INDENDØRSSTÆVNE I FORUM 1948 VEJEN TIL LONDON ER KRINGLET JAGTEN PÅ EN PLADS VED VM I

Læs mere

Bane (Alle) Hold. Hovedtotal 25100 78

Bane (Alle) Hold. Hovedtotal 25100 78 1 Barbue Dame Mikro 247 Victoria Meyer-Larsen Sorø Bueskyttelaug 1 1 Total 1 2 Barbue Herre Mikro 252 Mikkel Mangelsen Roskilde Bueskytteklub 1 Herre Mikro 251 Marcus Jensen Sorø Bueskyttelaug 1 Herre

Læs mere

WORLD ARCHERY CHAMPIONSHIPS

WORLD ARCHERY CHAMPIONSHIPS Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / december 2010 VM I ØNSKES ALLE GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR KOMMER IGEN I 2015 Danish bid to host WORLD ARCHERY CHAMPIONSHIPS like

Læs mere

Medlemsblad For Dansk Bueskytteforbund. april 20008

Medlemsblad For Dansk Bueskytteforbund. april 20008 Medlemsblad For Dansk Bueskytteforbund Dansk Bueskytteforbunds officielle tidsskrift Bueskydning nr.3 April 2008 april 20008 1 www.dbsf.dk Stævnekalender Dato Måned Sted Arrangør Type 5 4 København København

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

DBSF og Herning Bueskyttelaug indbyder til DM/forbundsmesterskab i feltskydning 2009

DBSF og Herning Bueskyttelaug indbyder til DM/forbundsmesterskab i feltskydning 2009 DBSF og Herning Bueskyttelaug indbyder til DM/forbundsmesterskab i feltskydning 2009 Den 19. og 20. september i Langelund Det vil glæde Herning Bueskyttelaug at se alle bueskytter til DM og forbundsmesterskab

Læs mere

Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Fax: +45 43 26 27 29. E-mail: dbsf@dbsf.dk. Hvidovre Kettevej 4

Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Fax: +45 43 26 27 29. E-mail: dbsf@dbsf.dk. Hvidovre Kettevej 4 Dansk Bueskytteforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Tlf.: +45 43 26 27 28 Fax: +45 43 26 27 29 Hjemmeside: www.dbsf.dk E-mail: dbsf@dbsf.dk DAGSORDEN Hotel Scandic Hvidovre Kettevej

Læs mere

Bueskydning DAMSBO TOG SØLV VED WORLD CUP 1 KAN, VIL OG TØR BLIV KLOGERE PÅ DE UNGE VELLYKKET DEBUT MED 3D-STÆVNE I KOLDING

Bueskydning DAMSBO TOG SØLV VED WORLD CUP 1 KAN, VIL OG TØR BLIV KLOGERE PÅ DE UNGE VELLYKKET DEBUT MED 3D-STÆVNE I KOLDING Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / juni 2013 DAMSBO TOG SØLV VED WORLD CUP 1 KAN, VIL OG TØR BLIV KLOGERE PÅ DE UNGE VELLYKKET DEBUT MED 3D-STÆVNE I KOLDING www.langbue.dk

Læs mere

Bueskydning SENSATIONEL SUCCES VED VM 3D BUESKYTTE VANDT SELVVÆRD OG VM-SØLV. VERDENS BEDSTE STEPHAN EN LANDSHOLDSDEBUTANTS PERSONLigE BERETNING

Bueskydning SENSATIONEL SUCCES VED VM 3D BUESKYTTE VANDT SELVVÆRD OG VM-SØLV. VERDENS BEDSTE STEPHAN EN LANDSHOLDSDEBUTANTS PERSONLigE BERETNING Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / november 2013 SENSATIONEL SUCCES VED VM 3D BUESKYTTE VANDT SELVVÆRD OG VM-SØLV VERDENS BEDSTE STEPHAN EN LANDSHOLDSDEBUTANTS PERSONLigE

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

REFERAT af. Forbundsmøde 2008 afholdt på. Hotel Scandic Kolding Kokholm 2 6000 Kolding. Søndag d. 6. april, kl. 10.00

REFERAT af. Forbundsmøde 2008 afholdt på. Hotel Scandic Kolding Kokholm 2 6000 Kolding. Søndag d. 6. april, kl. 10.00 Dansk Bueskytteforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Tlf.: +45 43 26 27 28 Fax: +45 43 26 27 29 Hjemmeside: www.dbsf.dk E-mail: dbsf@dbsf.dk REFERAT af Forbundsmøde 2008 afholdt på Hotel

Læs mere

Danmarks Mesterskaberne i Bueskydning for ungdom

Danmarks Mesterskaberne i Bueskydning for ungdom TIK bueskydning (Taastrup) og DBSF inviterer til Danmarks Mesterskaberne i Bueskydning for ungdom 24. 25. marts 2007 TIK Bueskydning og Dansk Bueskytteforbund indbyder til Dansk Mesterskab for ungdom Lørdag

Læs mere

Bueskydning ÅRETS SPORTSNAVN 2013 ARCHER OF THE YEAR 2013 DET VIGTIGSTE DU SKAL VIDE OM VM I BUESKYDNING ATK BUE. Bueskydning Danmark / februar 2014

Bueskydning ÅRETS SPORTSNAVN 2013 ARCHER OF THE YEAR 2013 DET VIGTIGSTE DU SKAL VIDE OM VM I BUESKYDNING ATK BUE. Bueskydning Danmark / februar 2014 Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / februar 2014 ÅRETS SPORTSNAVN 2013 ARCHER OF THE YEAR 2013 DET VIGTIGSTE DU SKAL VIDE OM VM I BUESKYDNING ATK BUE www.langbue.dk Alt

Læs mere

Bueskydning. Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen. Bueskydning Danmark / december 2013. Bueskydning Danmark.

Bueskydning. Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen. Bueskydning Danmark / december 2013. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / december 2013 Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen Bueskytte skød gang i håndboldfesten Mød manden, der skal stå for

Læs mere

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 DDS SP v.3.14.4.1 Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 101491 Gustav Røjkjær 10-006 Klejs-Juelsminde Skytteforening 200/11 200/14 400/25 2 20564 Silas Højfeldt Kildehøj 10-456

Læs mere

SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN!

SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN! SÆSON 2013-2014 VELKOMMEN! Velkommen til sæsonen 2012/2013 i Taastrup Gymnastik Forening Det er allerede blevet tid til at gøre klar til en ny sæson i TGF. En sæson der sikkert bliver lige så begivenhedsrig

Læs mere

Rangliste 25 m Standardpistol

Rangliste 25 m Standardpistol Rangliste 25 m Standardpistol Forening max max2 max3 Snit. % Dame Pia Villemoes Søværnets IF, København 546 545 544 545,0 95, 2 Anja Christensen Skytteklubben DSB/ASF Århus 55 54 3 Dorte Thorsen IF Flyvestation

Læs mere

Danske Politimesterskaber i Badminton

Danske Politimesterskaber i Badminton Danske Politimesterskaber i Badminton 16. & 17. februar 2009 Arrangør: Roskilde Politi Idrætsforening Hjertelig velkommen til de forhåbentlig mange deltagere i Danske Politi Mesterskaber i badminton 2009

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / november 2010

Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / november 2010 Medlemsblad for Dansk Bueskytteforbund Bueskydning DANSK BUESKYTTEFORBUND / november 2010 VM HISTORIE MÅNEDENS SNAPSHOT SPÆNDENDE, LÆRERIGT, UDFORDRENDE UNGDOMSSKYTTER TIL TRÆNINGSSAMLING I SVERIGE STORSAMLING

Læs mere

Single - resultat Firmaidræt Open 2014 - Aalborg Petanque 5.9.2014

Single - resultat Firmaidræt Open 2014 - Aalborg Petanque 5.9.2014 Single - resultat Firmaidræt Open 2014 - Aalborg Petanque 5.9.2014 # Navn Klub Score Spil Points 1. Britta Skalshøj Hjørring Firma Sport 4 4:1 57:28 2. Jimmi Nielsen Firmaidræt Hillerød 4 4:1 61:35 3.

Læs mere

Bueskydning FIRE PÅ STRIBE KVINDE PÅ LANG(BUE)REJSE. Bueskydning Danmark / juni 2014. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for

Bueskydning FIRE PÅ STRIBE KVINDE PÅ LANG(BUE)REJSE. Bueskydning Danmark / juni 2014. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for Danmark Danmark / juni 2014 FIRE PÅ STRIBE KVINDE PÅ LANG(BUE)REJSE RESTITUTION PROGRAM FOR VM 2015 Danmark Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby T: 43 26 27 28 info@bueskydningdanmark.dk www.bueskydningdanmark.dk

Læs mere

Arrangør Håndbog for afvikling af DM Indendørs Skiveskydning. Dansk Bueskytteforbund

Arrangør Håndbog for afvikling af DM Indendørs Skiveskydning. Dansk Bueskytteforbund Arrangør Håndbog for afvikling af DM Indendørs Skiveskydning Dansk Bueskytteforbund DM INDENDØRS 1 Dansk Bueskytteforbund...1 AFVIKLING af DM...2 CHECKLISTE / MATERIEL der skal bruges til DM...2 CHECKLISTE

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Kim Jensen 12 12,3 Susanne poulsen 96,9 96,9 Stig Bjerregård 95,6 95,6 Peter skov

Læs mere

Danmarks Mesterskaberne i Bueskydning for Senior og Master

Danmarks Mesterskaberne i Bueskydning for Senior og Master TIK bueskydning (Taastrup) og Bueskydning Danmark inviterer til Danmarks Mesterskaberne i Bueskydning for Senior og Master 14. 15. marts 2015 TIK Bueskydning og Bueskydning Danmark indbyder til Danmarks

Læs mere

Nyhedsbrev fra DDBU. Nyt fra DDBU Regionalmøder. Møderne afholdes følgende steder: Saxenhus, Juniorsgade 35, 4990 Sakskøbing. kl. 18.00 20.

Nyhedsbrev fra DDBU. Nyt fra DDBU Regionalmøder. Møderne afholdes følgende steder: Saxenhus, Juniorsgade 35, 4990 Sakskøbing. kl. 18.00 20. N Y T F R A D D B U O G K L U B B E R N E Nummer 1 Januar 2015 Nyt fra DDBU Regionalmøder Møderne afholdes følgende steder: Mandag den 19. jan 2015 kl. 18.00 20.00 Tirsdag den 20. jan. 2015 kl. 18.00 20.00

Læs mere

HOLSTEBRO ROKLUB. Træningstider i vinterhalvåret Roerne inddelt i grupper og med træningstider som angivet på vedlagte skema.

HOLSTEBRO ROKLUB. Træningstider i vinterhalvåret Roerne inddelt i grupper og med træningstider som angivet på vedlagte skema. Kære roere og forældre! Dato: 05/03/2014 Hermed oversigt over træningstider, KCM-samlinger, regattaer m.v. Træningstider i vinterhalvåret Roerne inddelt i grupper og med træningstider som angivet på vedlagte

Læs mere

Frederikshavn Ishockey klub

Frederikshavn Ishockey klub Navn Jeff Mølholt Lucas G. Davidsen Camilla Rasmussen Nicklas Stenbakken Patrick Guldberg Lucas Hansen Oscar Kølbæk Rosenberg Jørgen Lie Simon Asbjørn Mørk Puk Lyng Thomsen Mathias From Anders Præstegaard

Læs mere

Stævnekalender. www.dbsf.dk

Stævnekalender. www.dbsf.dk Dansk Bueskytteforbunds officielle tidsskrift Bueskydning nr.7 September 2008 1 www.dbsf.dk Stævnekalender Dato Måned Sted Arrangør Type Ude 2008 1-6 9 Llwynnpia, Wales FITA VM Felt Arrowhead 7 9 Grønningen,

Læs mere

REFERAT af. Forbundsmøde 2007. afholdt i. Idrættens Hus, Brøndby

REFERAT af. Forbundsmøde 2007. afholdt i. Idrættens Hus, Brøndby Dansk Bueskytteforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. +45 43262728 Fax : +45 43262729 Email dbsf@dbsf.dk Hjemmeside: www.dbsf.dk REFERAT af Forbundsmøde 2007 afholdt i Idrættens Hus,

Læs mere

Referat Generalforsamling HBF onsdag d. 28. januar 2015

Referat Generalforsamling HBF onsdag d. 28. januar 2015 Referat Generalforsamling HBF onsdag d. 28. januar 2015 1 Valg af dirigent Jens Hansen er valgt 2. Formandens Beretning Vi har fortsat stor medlemsfremgang. Vi har nu næsten 60 medlemmer. Det kan skyldes

Læs mere

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse.

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse. Nye talenter Skoleåret 2011 2012 www.holstebroelitesport.dk Har du viljen til at blive en af de bedste! Her kan du kombinere sport og uddannelse. www.holstebroelitesport.dk www.holstebroelitesport.dk Talentudvikling

Læs mere

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning KIFs støtteordning Formålet med støtteordningen er at skabe så gode forhold som muligt for den enkelte aktive i tilrettelæggelsen af den daglige træning og frem mod konkurrencer, så flest mulige kan etablere

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

Velkommen til. El-installatør Claus Dalsgaard præsenterer 4000 meter holdforfølgelsescup. I Ballerup Super Arena torsdag 27.

Velkommen til. El-installatør Claus Dalsgaard præsenterer 4000 meter holdforfølgelsescup. I Ballerup Super Arena torsdag 27. Velkommen til El-installatør Claus Dalsgaard præsenterer 4000 meter holdforfølgelsescup I Ballerup Super Arena torsdag kl: 19.00-22.00 Løbsdag: torsdag kl: 19.00-22.00 Kl: 19.00 1. Start Damer Pointløb

Læs mere

DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning.

DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning. DANAGE TARGET Face type 'TUNING'. Tuningvejledning. Danage Target face type 'Tuning' Vejledning - 2 - Danage Skydeansigt type 'Tuning', vejledning. Introduktion. Denne vejledning i at anvende Danage Skydeansigt

Læs mere

RESULTATLISTE 15 m gevær med finaleskydning 10.-12.-14.-15.-16. november 2008 Ornebjerg Skytteforening

RESULTATLISTE 15 m gevær med finaleskydning 10.-12.-14.-15.-16. november 2008 Ornebjerg Skytteforening RESULTATLISTE 15 m gevær med finaleskydning 10.-12.-14.-15.-16. november 2008 Ornebjerg Skytteforening Tusind tak for det flotte fremmøde til STORSTRØMSSKYDNING 2008. Og rigtig hjertelig tillykke til alle

Læs mere

Resultat fra Træningsløb i Skærbæk

Resultat fra Træningsløb i Skærbæk Piger 6 år og under (kørte i heat med Expert 6 år og under) Mathilde Holmgaard Køge 1 6 4 5 Piger 8 år og under (kørte i heat med Piger 10 år) Mille Larsen Kalundborg 1 1 1 1 Laura Schack Tønder 2 5 4

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 5. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Resultater for DM Duathlon 2012

Resultater for DM Duathlon 2012 DM Duathlon 2012 Age Group Results May 06, 2012 Results By Race Management Systems, Inc. Female 18 to 39 1 369 Karina Louise Sørensen Ninjas 39:51.75 1:14.73 1:09:39.99 0:55.29 19:50.78 2:11:32.54 2 417

Læs mere

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning.

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning. Bliv en del af succesen Støt Hillerød G.I. Bordtennis koncept www.hgibordtennis.dk Velkommen til Hillerød G.I. Bordtennis I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision,

Læs mere

80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Udnyttelsesgrad og økonomiske fordele for DOMINO systemet.

80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Udnyttelsesgrad og økonomiske fordele for DOMINO systemet. 80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Udnyttelsesgrad og økonomiske fordele for DOMINO systemet. - 2-80 cm spot på DANAGE DOMINO skydemåtte. Ydnyttelsesgrad for Domino systemet 80 cm spot på DANAGE DOMINO

Læs mere

Nyhedsbrev fra DDBU. DDBU årsmøde 2014. DDBU fik ny formand. Henning Schultz blev valgt til formand for DDBU. Anders Henriksen årets spiller 2014

Nyhedsbrev fra DDBU. DDBU årsmøde 2014. DDBU fik ny formand. Henning Schultz blev valgt til formand for DDBU. Anders Henriksen årets spiller 2014 N Y T F R A D D B U O G K L U B B E R N E Nummer 6 Juni 2014 DDBU årsmøde 2014 DDBU har afholdt årsmøde lørdag den 14. juni på Hejse Kro. På mødet fremlagde DDBU s bestyrelse en ny strategiplan for de

Læs mere

Team Roskilde Junior

Team Roskilde Junior Team Roskilde Junior Et dansk juniorteam som skaber bemærkelsesværdige resultater nationalt og internationalt If my mind can conceive it, and my heart can believe it - then I can achieve it. Muhammad Ali

Læs mere

Fynsk Sprint Cup - 1 etape 26-05-2012, Faaborg By, Fa Allerød OK. H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen

Fynsk Sprint Cup - 1 etape 26-05-2012, Faaborg By, Fa Allerød OK. H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen Allerød OK H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen Ballerup OK H-21 14:16 443885 Lars Bukkehave D-50 14:29 151495 Annette Bonde D-55 14:33 139370 Johanne Lind D-35 14:37 86804 L Mette Rich H-45 14:47 86799 L Jakob

Læs mere

2011 Aarhus Archery Cup

2011 Aarhus Archery Cup Tid Aarhus Archery Cup finder sted d. 18-19 Juni, og der vil være mulighed for at træne på banen fredag fra kl. 16. Der vil være opvarmning fra kl 9.00 Sted Aarhus Firma Sport Paludan-Müllers Vej 110 8200

Læs mere

Dansk Bueskytteforbund. Årsrapport 2009. CVR-nr. 89 26 27 12 Årsrapporten indeholder 18 sider

Dansk Bueskytteforbund. Årsrapport 2009. CVR-nr. 89 26 27 12 Årsrapporten indeholder 18 sider Årsrapporten indeholder 18 sider 7 Dansk Bueskytteforbund Indhold Påtegninger 2 Ledelsespåtegninger 2 Revisorernes erklæringer 3 Den uafhængige revisors påtegning 4 Ledelsesberetning 5 Foreningsoplysninger

Læs mere

Horn/Fårvang I.F. Program vil altid være opdateret på www.cup2000.dk under onlineturneringer som nr 3914.

Horn/Fårvang I.F. Program vil altid være opdateret på www.cup2000.dk under onlineturneringer som nr 3914. Horn/Fårvang I.F Badminton og DGI Østjylland byder hermed velkommen til Ok Plus stævne for U15 ABCD lørdag 28. marts 2015 i Fårvang Hallen, Thorsøvej 19, 8882 Fårvang. Taberne på de forskellige baner tæller

Læs mere

Søren Budtz Berthelsen Bellinge-Gymnasterne 25.200 0.00 10.00 0.00 4.10 4.10 4.40 4.00. David Henri Oliver Erbs Bellinge-Gymnasterne 24.900 10.

Søren Budtz Berthelsen Bellinge-Gymnasterne 25.200 0.00 10.00 0.00 4.10 4.10 4.40 4.00. David Henri Oliver Erbs Bellinge-Gymnasterne 24.900 10. Niveau Drenge J J J J J Diff Bonus Penalty Sum Total 7 8 9 0 Søren Budtz Berthelsen Bellinge-Gymnasterne 0.0.0 0.00 David Henri Oliver Erbs Bellinge-Gymnasterne 0.0.0.0.00.00 Benjamin Mouritsen Vesterlund

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Resultatliste - Randers åben 09 / 12-11-2011

Resultatliste - Randers åben 09 / 12-11-2011 Page 1 of 7 12-11-2011 16:32:06 - DDS SP v.3.11.11.3 RESULTATLISTE Randers åben 09 / 12-11-2011 Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 25303Kirstine Bissø Svoboda 05-940 Samsø Skytteforening 200/11 200/11 400/22G

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 5-2012/13, onsdag d. 14. august kl. 17:30 i DBTU lokaler, Idrættens Hus.

Referat af bestyrelsesmøde 5-2012/13, onsdag d. 14. august kl. 17:30 i DBTU lokaler, Idrættens Hus. Referat af bestyrelsesmøde 5-2012/13, onsdag d. 14. august kl. 17:30 i DBTU lokaler, Idrættens Hus. Tilstede: Henriette Gilhøj, Rene Nielsen, Guller Eriksen, Trine Lindberg, Ole Mortensen, Henrik Bartholdy

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt.

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt. Referat: Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion, 2014 Dato: 27. april 2014 Tidspunkt: 9.00 12.00 Mødested: Hotel Scandic, Kolding Referent: Margit Beckmann Nr. Punkt 1. Valg af dirigent Referat Mikkel von

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Seglet Online. Vi har brug for ekstra hænder!! Til alle ledere i Absalon divison. Weekenden den 4.-6.november. I dette nummer

Seglet Online. Vi har brug for ekstra hænder!! Til alle ledere i Absalon divison. Weekenden den 4.-6.november. I dette nummer Årgang 4, nummer 5 Dato: 5. Oktober Vi har brug for ekstra hænder!! Weekenden den 4.-6.november. Opgaven er, at vi skal have malet trappeopgangen i forhuset på H.C. Ørstedsvej, samt køre nogle ting på

Læs mere

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov Billeder fra 8'er Grand Prix NYHEDSARKIV 2002 Se billederne i Galleriet! Billederne er indsendt af: Evan Jeppesen GYMNASTIK- torsdag Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 8. grand

Læs mere

ORATER: Carsten Behrendsen tlf. 5375 8150. SMÅL: Bent Juul Larsen tlf. 2021 1799

ORATER: Carsten Behrendsen tlf. 5375 8150. SMÅL: Bent Juul Larsen tlf. 2021 1799 SPORT og Team Vest n vind! league.com ort.dk under opbygning ITESPORT og kæd din virksomheds ds stærkeste speedway brand. rat med REGION VARDE ELITESPORT, kommer in virksomhed. Mulighederne er mange og

Læs mere

Vil du blive bedre til de tre løft?

Vil du blive bedre til de tre løft? Vil du blive bedre til de tre løft? Så tilmeld dig Dansk Styrkeløft Forbunds sommerlejr i uge 27 I samarbejde med Big Bench og Aalborg Sportshøjskole arrangerer Dansk Styrkeløft Forbund en ferielejr, hvor

Læs mere

Handlingsplan 2009. Ungdomsroere i Odder Roklub strækker sig fra 10 til 20 år, og i denne gruppe er der ca. 50 roere den 1.

Handlingsplan 2009. Ungdomsroere i Odder Roklub strækker sig fra 10 til 20 år, og i denne gruppe er der ca. 50 roere den 1. Handlingsplan 2009 Med ca. 60 ungdomsroere er det mere end nødvendigt at strukturere ungdomsroninodder Roklub mere end nogensinde. Odder Roklub har siden 2001 været i stand til vedholdende at arbejde målrettet

Læs mere

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene.

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene. Konkurrencesvømning 1) Stævneoversigt 2) Generelt, forklaring af bl.a. gyldige tider, kravtider, Langbane og Kortbane 3) Aldersinddeling 4) Stilarter 5) Selve stævnet, forklaring af bl.a. Løb, Heat og

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

RESULTATLISTE Langå stævnet 2013

RESULTATLISTE Langå stævnet 2013 18-05-2013 17:04:30 - DDS SP v.3.13.2.1 RESULTATLISTE Langå stævnet 2013 Gevær, 50m. - Mesterskab BK1 1 101279 Benjamin Lahn Pedersen 05-101 Randers Skyttekreds 198/11 199/02 397/13 2 101277 Annemette

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007 BAGSVÆRD ROKLUB Foræ Forældremø ldremøde Fremlægning af sæson 2007 Dagsorden Evaluering af sæson 2006 Præsentation af trænere Præsentation af projekter 2007 Krav til deltagelse i projekterne / kraftcenteret

Læs mere

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 Referat af Marianne Rasmussen Antal stemmeberettiget 44 Dagsorden: Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 1. Valg af dirigent - Bent Garsted 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Niels Fredborgs Æresløb

Niels Fredborgs Æresløb Aarhus Cyklebane Præsenterer Niels Fredborgs Æresløb Fredag d. 26. juni 2015 kl. 18.00 Fri Entre: Jyllands Alle 79, 8000 Aarhus C Velkommen til Niels Fredborgs Æresløb 2015 Tre Olympiske medaljer, tre

Læs mere

Tildeling af æresmedlemskab til Lucas Bjerregaard

Tildeling af æresmedlemskab til Lucas Bjerregaard Tildeling af æresmedlemskab til Lucas Bjerregaard Motivationstale ved bestyrelsesmedlem Mogens Damm ved generalforsamlingen i Frederikshavn Golf Klub 04.03.2014 Kære Lucas Når Frederikshavn Golfklub ved

Læs mere

Til årets U/16 talenttræf for spillere født årgang 1993 eller 1994.

Til årets U/16 talenttræf for spillere født årgang 1993 eller 1994. Velkommen Til årets U/16 talenttræf for spillere født årgang 1993 eller 1994. DBU har den store fornøjelse at byde 64 spillere velkommen til tre dage i Vildbjerg med kampe og træning. Træningen vil være

Læs mere

Odense Cyklebane. Søndag den 30. november 2014. DM elite 4000 meter holdforfølgelsesløb DM junior Scratch DM junior pointløb.

Odense Cyklebane. Søndag den 30. november 2014. DM elite 4000 meter holdforfølgelsesløb DM junior Scratch DM junior pointløb. Odense Cyklebane Søndag den 30. november 2014 DM elite 4000 meter holdforfølgelsesløb DM junior Scratch DM junior pointløb. Børne omnium for U11 U 13 U 15. 1. 12.30 tidskørsel - 4000 meter holdforfølgelsesløb

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling:

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Brøndbyernes IF-beretning 2013 Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Jørn Sørensen Bente Fryland John Pedersen Arne Nielsen Rudolf Larsen Æret være deres minde.. Året 2013

Læs mere

KIF Atletik - Støtteordning 2011. Gældende fra 1. januar 2011. Senior og ungdoms støtteordning

KIF Atletik - Støtteordning 2011. Gældende fra 1. januar 2011. Senior og ungdoms støtteordning Gældende fra 1. januar 2011 Overordnet giver KIF støtte til de aktive atleter i klubben ud fra præstation/resultater, talent og deltagelse på forskellige hold (landshold, DT og LTU). For at få støtte af

Læs mere