Information og regler for Firefly scenariet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Information og regler for Firefly scenariet"

Transkript

1 Information og regler for Firefly scenariet Hot Blisters on a Cold Sunday Indledning: Velkommen til det tredje Firefly scenarie, døbt Hot Blisters on a Cold Sunday. Der har været en del udskiftning i arrangørgruppen. Og vi vil først og fremmest sige tusind tak til de forrige arrangører for det store arbejde, det har været at stable de første to Firefly scenarier på benene. Vi har i den nye arrangørgruppe bygget videre på de regler og den setting, som de forrige arrangører har lavet. Vi har tilføjet vores egne ideer og visioner, og vi håber at folk vil tage imod dem med åbne arme. Til sidst er det ikke så meget andet at sige, end at vi håber at i kommer til at hygge jer til Firefly 3, og vi håber på at lave mange flere scenarier ude i fremtiden. Happy reading! Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 10: Praktiske og overordende regler - generelt om crews Økonomi til Firefly 3 - materialer og ammunition - Aflevering af brugt ammunition Hacking - Hacking og Data - The Cortex og Identcards Rumkamp og Karakterer info - Generelt info omkring rumskibskamp - HP & Rustninger Generelt om Kamp - Nævekamp - Meleevåben og kamp - Skydevåben og kamp - Ændring af våben Person og Crew evner (skills) - Evne kompendium Praktiske/overordende regler: Generelt om Crews Alle deltagere skal være medlem af en gruppe. Dette være sig gældende ligegyldigt om man er noble, kok eller gunslinger. Alle deltagere skal være 18 år eller mere. Det er dog muligt at søge om dispensation, hvis man er 16+. Til forskel fra de forrige to scenarier, skal alle "specielle" titler (såsom Nobles, Campanions, osv.) købes via skills. Størrelse på crew En gruppe (Crew/Noble familie/osv) består af mellem 3 og 7 spillere. Der kan søges om dispensation! Men det er kun gode og reelle grunde, som vil ende i en dispensation. Rollespil Vs Offgame Der vil til Firefly 3 blive lagt meget vægt på at alle former for spil kan gøres ingame, uden brugen for offgame. Der er også lavet mange forskellige evner som ikke nødvendigvis er uhyre effektive, men som giver en masse på det rollespilsmæssige plan.

2 Der bliver også lagt mere "spil" overpå selve spillerne. Vi forventer at folk selv sørge for at fylde scenariet med en masse herligt rollespil! (Der kommer selvfølgelig stadig plots til alle spillere.) Ingame økonomi Crew starting money En gruppes starting money (Credits) bliver fordelt på følgende måde 3 4 members = 200 Credits 5 6 members = 250 Credits 7 members = 300 Credits Crew starting ressources En gruppes starting (valgfrie) ressources bliver fordelt på følgende måde 3 4 members = 2 ressourcer 5 6 members = 3 ressourcer 7 members = 4 ressourcer Bits Vs Credits Der vil til Firefly 3 være to forskellige former for penge, nemlig bits og credits. Kort fortalt bliver bits brugt til at købe mad og drikkevarer for, og Credits vil blive brugt til alt ingame relateret. Note: pga. den ufattelig store forskel der er på værdien imellem Bits og Credits, kan (må) man ikke veksle den ene valuta til den anden. Alle starter scenariet med nok bits til at få de tre hovedmåltider som der normalt bliver serveret hver dag. (aka bits til samtlige måltider til scenariet.) Ønsker man at købe øl, sodavand osv. kan man til en hvertid veksle rigtige kroner til Bits i GM bunkeren. Note: Der kan IKKE veksles tilbage! Det forgår ligesom klippekortet fra de forrige scenarier. Credits vil blive brugt til alt hvad der har med ingame sager at gøre. F.eks. betaling for et job, en dusør, ammunition, løn, osv. Der kan IKKE købes mad og drikke for Credits. The Global market: Til Firefly 3 vil der være en del firmaer, nobles, forretninger, et havnekontor osv. Alle disse "firmaer" vil til FF3 have online databaser med alt fra reklamer, personalefiler til logs over ressourceforbrug osv. Det er spillernes ansvar at sørge for at disse databaser bliver ajourført ingame. Et eksempel ville være Overlæge Gertrud. Hun har ansvaret for at hospitalets filer, herunder inventory, personaleliste, patientjournaler osv. bliver holdt opdateret igennem spillet. Bruger de f.eks. 10 Medical ressources, skal overlægen huske at opdatere det i deres inventory. Hvert "firma" starter med nogle forskellige filer, osv. ved spilstart. Disse kan være af forskellige typer alt efter hvilket firma der er tale om. Det er vigtigt at den ansvarlige for hvert "firma" husker at holde databasen up to date! Note: Her vil vi forslå at den ansvarlige skal opdatere databasen f.eks. hver fjerde time. For mere information omkring online filer og opdatering af disse se afsnit "The Cortex for firmaejere s. 4 Ingame priser Vi er stadig igang med at fin justere ingame priserne og har derfor valgt at lave et bilag hvor alle ingame priseksempler kan findes. For mere information omkring disse se bilag "Cold Hard Cash".

3 Materialer / Ammunition Begrænset ammo Der vil være en begrænset mængde råstoffer, ammunition, osv til scenariet. Vi har derfor valgt at sige at spillerne til Firefly 3 ikke selv må medbringe deres egen ammunition, men får x antal skud udleveret ved spilstart alt efter deres rolle (og våben type). Man må -ikke- genbruge skud eller råstoffer, og skal efter en skudkamp samle brugte skud op og aflevere dem ved de senere designerede "shops". Der vil til scenariet være følgende typer ammunition: # NERF Streamliner darts # NERF Whistler darts # NERF Vortex dics # Røddut gummi patroner Står du med et våben som bruger en anden form for ammunition end ovenstående, vil vi bede dig om at kontakte os på Ressourcer Der findes til Firefly 3 tre og en halv former for ressourcer! Nu tænker du nok at det er et underligt tal og ja, det er det! Der findes tre "grund" ressourcer og en "sub" ressource. # Tech Ressource # Raw Material ---> Basisk medicinsk ressource # Fuel De tre grund ressourcer bliver brugt til forskellige ting, som f.eks. at få dit rumskib til at flyve fra A til B, at lave forskellige former for stoffer/medikamenter, eller reparere forskellige sager. Aflevering af brugte ressourcer og ammunition Der vil i spillet være et par forskellige steder hvor man har mulighed for at aflevere sine tomme patron hylstere. Dette vil blive skiltet under beskrivelsen af de forskellige "shop". # Brugt Ammunition SKAL afleveres i de designerede shops! # Brugte Ressourcer SKAL afleveres i GM bunkeren! Ved aflevering de tomme patronhylster, vil spilleren få udleveret en håndful bits. Betragt det som en form for pant system. Pga. den begrænset mændge råstoffer har byen valgt at betale et mindre beløb for tomme hylstrer. Man samler og aflevere selvfølgelig KUN de darts man selv har brugt! Der vil være mange forskellige muligheder for at få mere ammunition, både på lovlig og ulovlig vis. Så frygt ej! Hacking & data You can't stop the signal, Mal. Everything goes somewhere, and I go everywhere. Til Firefly 3 vil vi have en hjemmeside tilknyttet scenariet, som vil fungere som infoportal for alle deltagere. Den vil indeholde offentlig information såsom skibenes afgange, reklamer for lokale firmaer osv. Men den vil også indeholde følsom information. Hvilken fragt er der på skibet? Hvad går den kontrakt ud på, som noblen lige har skrevet? Hvilken diagnose har hospitalet lavet på den lokale guvernør? Hvad er opskriften på det Wonderdrug, som alle vil have fat i?

4 Vi vil bede alle crews og firmaer, som har en pc/laptop eller lignende med til scenariet, om at lægge alle deres interessante filer ud på denne hjemmeside, hvor de selv har login-adgang til at læse og skrive, men hackerne også har chancer for at få fat i dem. Forskellige firmaer vil have forskellige sikkerheds nivaeuer på deres firmas database som matcher computereksperternes skill levels. Så du kan hyre en ekspert til at opgradere din egen sikkerhed eller til at stjæle andres filer. Note: For mere information omkring Hacking og krypteringer se bilag "Electric boogie" The Cortex for almindelige mennesker Alle deltagere til scenariet vil blive udstyret med et IdentCard, hvilket også betyder de bliver oprettet i databasen med nogle basale oplysninger. Dit Ident nummer fungerer som brugernavn, så du kan logge ind og se alle offentligt tilgængelige oplysninger. (Kodeordet skal du selv ændre). Hvis du arbejder for et firma har du også adgang til at læse og skrive i deres filer. Så skal du opdatere en patientjournal? Log ind, find den, gem en opdatering. The Cortex for firmaejere Som firmaejer er du ansvarlig overfor spillederne at dine filer bliver opdateret undervejs, når det er relevant. Hvis du ikke opdaterer dem, så har hackerne ikke noget at lave og du (eller dine klienter) får ikke noget spil ud af at dine hemmeligheder ikke er så hemmelige. Som firmaejer har du også ansvar for at holde dit firmas data så sikre som muligt. De fleste firmaer vil starte med Firewall level 1, som kan opgraderes til level 2 eller 3 (mod en passende betaling) af computerspecialister af level 1, 2 og 3. En firewall level 3 gør dig ikke helt sikker mod angreb, men det bliver meget sværere for amatørerne at komme ind. Computernørder på tværs af 'Verset kommer hele tiden på nye tricks og algoritmer. For at repræsentere dette vil vi nedgradere alle firmaers Firewall niveau 1 level een gang i døgnet (minimum level 1). Så du får dagligt brug for en god nørd for at holde sikkerhedsniveauet oppe. Hvis din Firewall opdager nogen har brudt systemet, vil du få det at vide (med en besked på hjemmesiden), og der er en chance for du får at vide hvilken fil de har taget, og en chance for at du får et Ident nummer på den skyldige. Hvis du får besked om et databrud vil du få mulighed for at 'scramble' din Firewall så hackeren bliver smidt af, og han skal starte forfra med at komme ind. SPACE! Above and beyond! Space! The final frontier... Hov vent! Forkert univers! Rumskibskampene foregår på den måde at et Crew beslutter sig for at angribe et andet skib. Dette kan selvfølgelig kun forgå ude i rummet, da alle som forsøger sig med dette nær jorden, bliver skudt til slagger af den store antiair kanon som står lidt udenfor byen. Når Crew A har besluttet sig for at angribe Crew Bs skib skal dette meldes til Havnekontoret. Der skal forventes at der kan gå op til 1time inden Crew A og B skal kæmpe. Som en ny ting til Firefly 3 kan man KUN angribe skibe som er ude at flyve! Det er derfor vigtigt at holde sig informeret om hvornår det skib man gerne vil angribe er sat til at flyve. Note: Der er mange forskellige måder at finde ud af dette på, f.eks. Er der info skærme som kører konstant med information om afgange og ankomster (Dette gælder selvfølgelig kun de "lovlige" og registrede afgange). Udover informationsskærmene kan man også hacke sig til denne information. Og sidst men ikke mindst kan man bestikke / true sig til den nødvendige information! Når Crew A og Crew B endelig skal til at kæmpe, foregår det så simpelt at hvert Crew bliver sat i hvert deres lokale med hver deres computer, og så skal kampen udspilles i et rumskibs simulator spil.

5 Inden (eller imens) der kæmpes, kan et Crew blive udsat for sabotage. Alt relevant information vil blive givet til det ramte skib. Note: HUSK! Rummet er FARLIGT! Der er mange farer som lurer ude i det tomme mørke... Det er derfor smart at være forberedt på det værste! Intet vil jo være værre end at være strandet i rummet uden fuel, og med en ødelagt radio... Der er forskellige måder hvorpå en rumkamp kan afgøres: #1 et rumskib bliver skudt i stykker (læs: uskadeliggjort) #2 et rumskib boarder et andet. Rumskibs kampen slutter og kampen forsætter på CQB banen (for mere info omkring CQB banen se under "KAMP CQB banen"). #3 et rumskib stikker af fra kampen (dette sker hvis #1 & #2 ikke sker indenfor 5min). For mere information omkring rumsskibskamp se bilag "Space and You!" Karakterer og hp: Helbred / HP Antal basis HP 4 Man helbreder 1HP i timen uden lægehjælp, hvis man forholder sig i ro. (dvs. ikke går på bar, spiller poker, slås i en gyde osv.) Flydende HP Der vil til Firefly 3 blive spillet med flydende hp. (Kort fortalt er hp ikke fastgjort til en bestemt legemsdel, men "flyder" rundt i hele kroppen.) Ekstra HP Der vil til Firefly 3 være forskellige muligheder for at forøge sine hp, enten igennem evner eller via udrustning. Rustninger aka Body Armours Man kan til Firefly 3 bruger forskellige former for "rustning". Disse bliver inddelt i to kategorier. # Light armour # Medium armour +1hp +2hp Det kræver ingen evne at bruge en body armour, man kan dog forbedre sin body armour via evner (for mere info se Combat skill træet). Note: Vi ser på body armours med kritiske øjne. De skal passe ind i firefly universet og skal være "til at føle på". F.eks. kan man ikke komme i en netundertrøje og kalde det en mesh armour. Man kan heller ikke kaste 3 t shirts sammen med en symaskine og kalde det for kevlar. Hvis man bruger body armour er det ALTID denne som tager skaden først i en kamp! Eksempel: Jenny har 4hp (starting hp) +2hp for hendes medium body armour. Jenny kommer i en skudduel og tager 3 i skade. De første 2 point skade går udover hendes body armour og det sidste point går udover hendes egne hp. Når body armouren tager skade skal den repareres af en mekaniker. Dette koster 1 Tech ressource ligegyldig skaden, men tager 30min pr. skadespoint. For nemhedens skyld kan man på næste side, se et par eksempler på light og medium armours.

6 Kamp: Skade Alle typer våben giver 1 skade pr. hit. Dette gælder for alle typer skydevåben, meleevåben og kastevåben. Hvis man når ned på 0 HP på den ene eller anden måde er man UKAMPDYGTIG (Ikke død). Man vil forblive ukampdygtig indtil man har modtaget professionel lægehjælp eller førstehjælp. Note: Det er nok at få en læge til at helbrede det første hp, da man derefter selv genererer hp via søvn og ro. (Se helbred / HP for mere information.) Rollespil og skader Når man tager skade bliver kroppen udsat for forskellige traumer/skader. Det er derfor vigtigt at man rollespiller de skader som man får tildelt. Bliver man f.eks. skudt 3 gange i venstre arm, er den arm højest sandsynligt ubrugelig indtil man har modtaget lægehjælp. Karakter drab Til Firefly 3 kan man som hovedregel ikke dø Når man 0 hp bliver man ukampdygtig indtil man får hjælp. Vi er imod at en karakter dør pga. ligegyldige ting som ikke bidrager til rollespillet. Ønsker man virkelig at udplotte / dræbe en karakter er det selvfølgelig muligt. Dette skal rollespilles højt og tydeligt og ingen skal være i tvivl om at man ønsker at dræbe personen. Note: Pga. forskellige årsager ser vi helst at folk kigger forbi GM bunkeren, hvis de har intentioner om at udplotte en spiller. Nævekamp Nævekamp generelt En nævekamp er kampen imellem 2 eller flere personer med de bare næver (herunder også knojern osv). Det er kun betagtet som nævekamp hvis ingen af de involverede personer har A) Trukket et Melee våben eller B) Trukket et skydevåben. Note: Da det er umuligt at forudse alle komplikationer, som kan opstå ved f.eks. Melee vs Nævekamp. Beder vi alle spillere udvise sund fornuft og dømmekraft. HUSK! Det er sjovere at spille på at få tæv i nævekamp/melee end det er at diskutere regler midgame ;) Nævekamp i tal For at vinde en nævekamp kræver det at man har det højeste kamptal. Hvis kamptallene er ens er det angriberen som vinder nævekampen. Taberen i en nævekamp bliver slået i gulvet og er ukampdygtig indtil episoden er overstået. Hvis der er flere kombatanter om den SAMME person i en nævekamp. Får "hovedpersonen" i gruppen en bonus på +2 kamptal pr "hjælper"

7 Gruppen og den enkelte person sammenligner kamptal (nøjagtig som i nævekamp 1 mod 1) og den med højest kamptal er vinderen. Hvis kamptallene er ens, er det gruppen der vinder. Nævekamps våben Man kan i en nævekamp benytte sig af små våben som f.eks. knojern, jernkæder, vægtede handsker osv. for at få en bonus på +2 kamptal (Denne bonus er ikke kumulativ ved flere våben) At overrumple (kendes også som "Bonk") Den eneste undtagelse for ovenstående er hvis man uset/uhørt kan overrumple en person og derved slå ham ned. Personen som bliver overrumplet er slået ud og er ukampdygtig i et kortere tidsrum (ca. 3min.) Rent spilteknisk gøres dette ved at man lister sig ind på offeret og hvisker "bonk" Melee Melee generelt Melee skal forståes som kampen imellem 2 eller flere kombatanter med våben. Et melee våben giver 1 i skade pr. hit og rammer man 0 HP bliver man ukampdygtig som forklaret under helbred/hp. Melee & våben typer Der findes mange forskellige typer våben som kan bruges i melee. Vi nævner i flæng et par stykker: Knive, koben, en skovl, et jernrør, en kølle osv. Under melee finder vi også kaste våben, der er kasteknive, kastestjerner osv. Melee vs Nævekamp Hvis man er engageret i en Nævekamp er det IKKE muligt at ændre kampen til Melee ved f.eks at trække et våben. (Man er alt for optaget af kampen til at kunne finde sit våben frem.) Omvendt kan man ikke bruge nævekamp hvis man er engageret i en melee. Note: Man kan ikke blive immun imod nævekamp, ved konstant at gå rundt med et melee våben i hånden. Bliver man udsat for nævekamp (en person fortæller dig hans / hendes Kamptal) er det ligemeget om man har en kniv i hånden indenunder jakken. Udvis sund fornuft! Skydekamp Skydekamp generelt Der vil til scenariet bliver brugt NERF og "Røddut" våben. Alle våben som medbringes skal være malet og passe til karakteren. Dvs. ingen AK47 til den søde yoga dyrkene kontorassistenten. Skade og hit zones Alle skydevåben giver 1 i skade (pr. hit) ligegyldigt hvilken legemsdel man bliver ramt i. Note: Man tager skade pr. hit. Dvs. at hvis et gevær skyder 3 darts på samme tid og kun 2 rammer, tager man 2 i skade osv. Gunfight vs Melee / Nævekamp Der er nogen som mener at "Guns are for show and Knives are for the pro" Derfor kan man risikere at blive ramt af et melee våben midt i en skydekamp og man kan risikere at blive ramt af et skud i en melee kamp. Bliver man ramt tager man 1 i skade som ved normal melee / skydekamp. Det samme gælder ikke ved skydning og nævekamp. Man kan IKKE skyde ind i en Nævekamp, i håb om at ramme modstanderen. Der er for stor en risiko for at ramme sin ven, til at tage chancen. Ammunition Der vil til Firefly 3 være meget begrænsede mængder ammunition. Man må derfor IKKE samle sin ammunition op og genbruge den. (hverken efter eller under kampen) Note: for mere information se: "Materialer / Ammunition".

8 CQB banen CQB banen generelt CQB banen vil blive brugt til forskellige encounters, som f.eks. boardings, kampe / events som forgår "udenfor den normale ingame spilzone osv" Alle som spiller på CQB banen skal bruge beskyttelsesbriller. (Der er ingen undtagelser). Vi opfordrer folk til at tænke sig om ved brug af CQB banen! Vi stræber efter at have en "flytbar" CQB bane i år. Hvad dette betyder er at vi (så godt som er muligt), laver hangar delen af et rumskib. Fyldt med alt fra tønder, bukke, kasser, osv, som man så kan gemme sig bag. CQB banen vil være åben i tidsrummet: fredag lørdag & søndag Våbentyper Våben er inddelt i forskellige kategorier som vist i skemaet på næste side. For at bruge et våben i en kategori, kræver det at man har taget den korrekte evne. (se Combat skill træet) Ændring af våben type Det er muligt fysisk at ændre et våben type til en anden. Dette kan gøres på mange forskellige måder. F.eks. kan man ændre en "Raider" (våben type machinegun) til en Rifle / Shotgun, ved at fjerne Slamfire funktionen på den og max bruge 6skuds clips. Man kan f.eks. også fjerne løbet og stocken fra en Photon Storm og derved lave den om til en Machinepistol. Mulighederne er mange, dog skal alle våben ændringer gå igennem GM kontoret og godkendes for at kunne blive brugt til Firefly 3. "Specielle" skydevåben Som hovedregel vil laser, stun, soniske og ligende typer våben ikke blive godkendt til den almene spiller. Der vil i få tilfælde blive givet tilladelse til at en karakter kan have et "specielt" skydevåben, såfremt man laver en fed, funktionel prop. Disse "specielle" skydevåben vil fungere 100% som ALLE andre skydevåben. (aka det eneste specielle ved dem, er deres udseende) VIGTIGT: Der vil på INGEN måde blive givet tilladelse til at medbringe hardball våben til Firefly 3. Det er ligegyldigt om de er mod et, ændret, lavet om, osv. Det er KUN NERF våben (og ligende mærker) og Røddut våben som må medbringes! Med hensyn til melee våben, foretrækker vi at folk kun bruger købte latex, calimacil og ligende våben.

9 Våben type skema NERF: Pistol Secret strike Hyper fire Strike fire Maverick Nite finder Element EX-6 Jolt Reflex IX-1 Scout IX-3 Spectre REV-5 Switch Shot Firestrike Strongarm Triad EX-3 Sharp Shot Speedload 6 Proton Vigilon Heavy pistol Barricade Stockade Snapfire 8 Hornet Diatron Barrel break Hornet Rifle / shotgun Alpha trooper Rapid fire Deploy Firefly REV-8 Hornet AS-6 Longshot Longstrike Magstrike Recon Praxis Retaliator Roughcut 2x4 Lumitron Machinepistol Rayven Stryfe Speedswarm Machinegun Stampede Vulcan/Havok Hail-Fire Rampage Raider Quick 16 Swarmfire Nitron Pyragon AIR BLASTERS / BUZZ BEE Pistol Tek 6 Tek 4 Tek 3 Heavy pistol Tek 10 Tetra strike Rifle / shotgun Machinepistol Double shot Range master Hawk Hunter Rapid fire Pistol Shell shock Rotator Sawed off Heavy pistol Xstream Rifle / shotgun Machinepistol Triple shot Machinegun Overlord Belt blaster Tommy Torrent LANARD Machinegun EDISION GIOCATTOLI Pistol Ron Smith West colt Joe devils Heavy pistol Rifle / shotgun Machinepistol Johnny palmer Mike peterson Olympic rifle High Chaparral Machinegun NO-NAME BRANDS Pistol Simba Xpower Target Thunder bolt Heavy pistol Rifle / shotgun Machinepistol Machinegun Dartstorm Photon storm Sund fornuft Sund fornuft Sund fornuft Sund fornuft Sund fornuft

10 Evner: Evner generelt Vi har til Firefly 3 valgt at sætte de forskellige evner op på en ny, og forhåbentlig mere overskuelig måde. De forskellige evner er delt ind i 5 forskellige "evne træer / skill trees". Disse træer indeholder hver en specifik gruppe af evner, disse værende: Crew skill træet indeholder alle de evner, som et crew kan købe for deres Crew evne points. Combat skill træet indeholder alle evner som på den ene eller anden måde omhandler kamp. Covert skill træet indeholder alle evner som omhandler forskellige "lyssky" evner. Custom skill træet indeholder specielle evner & titler Science skill træet indeholder alle evner som omhandler videnskab mm. Hver spiller / crew starter med et specifikt antal evne points (skill points). Disse point kan bruges på mange forskellige evner. Når man valgt et træ, skal man altid følge den sorte streg på skill træet. Hvis en streg er blokeret af en evne, skal denne købes inden man kan bevæge sig videre på træet. Note: Man er ikke låst til et træ! En spiller må bruge sine points på lige præcis det som spilleren gerne vil have. Dvs. at man kan have evner i alle de forskellige træer. Crew evner (Skills) Crew evner generelt Alle crews starter med et antal evner/bonuser. Det kan være flere penge fra start, en højtstående person skylder dem en tjeneste, crewet har tillusket sig walkie talkies til hele banden osv. For mere information se "Crew evne skill træet". Antal skill points pr. crew Et Crew starter med en variabelt antal "Crew evne points" Dette reflektere gruppens samlet erfaringer, tidligere muligheder for loot osv. 3-4 members 5-6 members 7 members = = = 7 evne points 8 evne points 9 evne points Crew evner Se bilag "Crew evne skill træ". Person evner (Skills) Evner generelt Alle spillere starter med nogle forskellige evner fra start, disse kan være af forskellige typer, f.eks. viden omkring medicin, brugen af skydevåben, hvordan man fixer mekanik osv. Det står spillerne frit for at vælge og vrage imellem de mange forskellige skills, så længe at de overholder reglerne for karakterskabelse. Specielle evner Der vil være en del forskellige evner, som kræver GM godkendelse. (F.eks. evne "Noble", Companion, pilot med flere.) Der er mange grunde til at vi har valgt at gøre dette, men en af dem er at det giver os et godt overblik allerede tidligt i forløbet. Bliv endelig ikke skræmt hvis din ynglingsevne kræver GM godkendelse, vi er kun en væk ;) Antal points pr. spiller Hver spiller har 18 evne points at købe skills for

11 Spiller evner Se bilag: "Combat evne skill træ" for kamp relateret evner. "Science evne skill træ" for videnskabelige evner. "Covert evne skill træ" for alle lyssky evner. "Custom evne skill træ" for alle specielle evner & titler Eksempel på et Crews valg af evner & en Karakters valg af evner Crew: Charlies Devils Antal Crew members: 6 Antal Crew skill points: 8 Skills: Territory (1), Territory delux (2), Comm gear (1), High Trekkies (1), Owner: spaceship niveau 1 (1), Mercenaries (2). Karakter: "Dirty" Sanchez Antal skill points: 18 Skills: Strong minded (2), Iron will (4), Educated (1), First aid niveau 1 & 2 (5), Chemist niveau 1, 2 & 3 (6) Note: Ovenstående er et par eksempler på hvordan et Crew og en random Karakter kan se ud. Som spiller har du 100% frie hænder til at vælge lige de skills du gerne vil have. Husk dog at nogle evner kræver GM godkendelse.

12 Evne kompendium Indhold Herunder vil man kunne se alle de evner, som ved første øjekast på skill træet giver rynket øjenbryn. Hvis der ved et uheld skulle være en evne som du ikke lige forstår, er du meget velkommen til at sende os en mail på Combat skills kompendium: # Adrenalin kick: Evnen giver en permanent bonus til HP og kamptal. Med efter hver skud/slåskamp vil spilleren være forpustet, udkørt og generalt i dårlig tilstand i ca. 30min. # Armour specialist: Spilleren vil få +1hp når han/hun bruger rustning/beskyttelse. Denne bonus forsvinder hvis man ikke bruger rustning/beskyttelse. # Blinding Powder: Spilleren kan nu "blinde" en person i nævekamp og derved tvinge modstanderen til at fratrække 2 fra hans/hendes kamptal. # Blind fighting: Spilleren er immun overfor "blinding powder" evnen. # Disarm: Denne evne kan -kun- bruges istedet for at overrumple en spiller (se "Nævekamp generelt for mere info omkring at "Overrumple"). Istedet for at overrumple en spilleren, bliver modstanderen afvæbnet og mister derved sit/sine våben (gælder både ved skyde og melee våben) Offeret bliver disarmed for alle våben som personen holder i hånden/ hænderne. - Brugen af denne evner starter automatisk en Nævekamp! # Firearms niveau 1: En tung pistol er defineret ved at have mere en 6 skud i clippet/tromlen. # Gun kata: Spilleren kan nu bruge et melee våben sammen med en pistol / tung pistol / maskinpistol. Hvilket skydevåben der kan bruges ses udfra spillerens niveau i "Firearms (B)" stien. eksempel: "Børge" Firearms niveau 2 B og Gun kata. Det giver ham muligheden for at bruge en tung pistol sammen med hans bat, men ikke en maskinpistol. # Heavy support: Tunge maskingeværer osv. er defineret ved at have mere end 35skud i clippet / tromlen / bæltet. Covert skills kompendium: # Copycat: Spilleren kan nu lave kopier af de forskellige låse som han / hun har dirket. Dette gøres ved at spilleren bruger 30min på at lave en kopi og derefter går ned i GM bunkeren og aflevere 1 "Tech resource". Man behøver ikke blive ved låsen, men må gerne gå et stille sted hen, så længe at man har værktøjet med sig. (Man må gerne lave flere på engang - husk det tager 30min pr. kopi og derefter gå ned i bunkeren og "betale") # Connections: Spilleren starter spillet med flere rygter end normalt og kan alt efter niveau "lede" efter information ved at gå til GM bunkeren. Det er ikke sikkert at alt information er 100% korrekt. # Diplomat: En spiller som bliver godkendt til at bærer denne titel er udnævnt til diplomat. En diplomat er "hævet" over de normale love (diplomatic immunity osv), dog er der stadig visse love som diplomaten skal indfinde sig under. # Lock picking: Spilleren kan dirke mekaniske låse/hængelåse/døre osv. op ved hjælp af et dirkesæt. Det tager 4 min. at dirke en lås (som kan halveres med evnen "Speedy Gonzales") Note: Denne evner virker IKKE på keypads og andre elektroniske "låse". # Master thief: Spilleren kan opdage forsøg på pickpocketing på sig selv, så længe at hans niveau i Pickpocket er -højere- end "modstanderens". Denne evne virker OGSÅ på "Sleight of hand" evnen. # Sleight of hand: Spilleren kan nu placere en genstand på offeret istedet for at stjæle fra ham/hende. Dette gøres ved at spilleren stille fortæller offeret at der er blevet placeret en genstand på ham/hende. (vælg en ting som kan indeholde genstanden). Offeret ved ikke at genstanden er blevet plantet på ham. Spilleren giver derefter offeret genstanden som gemmer den på sig. # Trafikking: Spilleren kan gemme en genstand på størrelse med en knytnæve på (i) sin krop. Eksempelvis kan man gemme en "NERF Jolt" på sin krop, men ikke en "NERF Maverick". Man kan f.eks. også gemme små poser stoffer, men ikke et kg. hash. # Well connected: Spilleren starter spillet med et par tjenester. Spilleren er velkommen til selv at finde forslag til hvad disse må være, ellers vil tjenesterne blive valgt af GMerne og skrevet på spillerens karakterark.

13 Crew skills kompendium: # Comm gear: Gruppen må nu medbringe og bruge telefoner, walkie talkies osv. Note: Af rollespilsmæssige grunde, bedes folk ikke bruge internettet på deres telefoner til ingame ting. # Gadget: Gruppen har opfundet en DIMS! Det kan være mange forskellige ting, og kun gruppens fantasi (og de onde GMer), sætter grænser for hvad det er for en gadget. Note: Folk som vælger gadget, bedes indsende deres ide, hvorefter de vil få svar tilbage med evt. ændringer og point cost. # Hired goons: Gruppen har venner / bekendte / bøller som skylder dem et par tjenester. Gruppen kan derfor 1 gang pr. dag, kontakte GM bunkeren og "reserverer" et par NPCer til en opgave. NPCerne (Ze goons) skal bookes MINDST 1 time før de skal bruges. Vi kan dog ikke garantere at NPCerne er til rådighed på alle tidspunkter af døgnet. # "I owe you": Gruppen har 400 Credits [Tallet er en placeholder der kan f.eks. godt aftales tjenester, ressourcer osv. istedet for credits.] tilgode ved et andet crew. Dette er en såkaldt rollespils skabende evne. Den skal bruges til at skabe spil imellem 2 grupper, som pga. forskellige årsager gerne vil have en grund til at bruge tid sammen ingame. # Jackpot: Gruppen har gennem længere tid (eller anden mindre hænderlig årsag) fået fingrene i en ordenlig stak Credits! Note: De forskellige beløb er ikke kumulativ. Så hvis man har "Jackpot" niveau 3 får man ikke 900 Credits, men 500 Credits ekstra ved spilstart. # Lucky strike: Gruppen starter nu med flere ressourcer end normalt. 2 ekstra ressourcer pr. niveau, valgt frit fra de tilgængelige ressourcer. # Mercenaries: Gruppen må medbringe våben, som normalt ikke er så udbredt. Denne evne giver gruppen lov til at medbringe maskingeværer/pistoler og andre større skydevåben. Denne evne giver også crewet ekstra ammunition ved spilstart. Note: Man må ikke medbringe automatvåben hvis crewet/gruppen ikke besidder denne evne! # Owner: Spaceship: Gruppen starter spillet ud med et brugt rumskib. Niveauet i evnen bestemmer hvor stort/sejt/osv deres rumskib er. - Der kan ske ændringer- f.eks. Er der igang med at teste et nyt system hvor vi kan give spillerne mulighed for at "pille" ved deres rumskib og derved give dem et custom ship. Mere information vil følge i bilaget "Space and You!". # Special machinery: Gruppen har en speciel form for maskineri. Dette kan være forskellige ting, men de mest normale er f.eks. En medbay, et brænderi (Mmm moonshine!), en internet cafe eller et laboratorie. Note: Ønsker man f.eks. at have et hospital eller være ejer af et laboratorie, vil denne evne være et krav. # Territory: Gruppen har en fast lokation i området. Dette kan være alt fra et skur, en lejlighed, til et ekstra ordinært hus. Territory er delt ind i 2 niveauer. Niveau 1 er alt hvad man vil kalde "normalt". Det er en alm. lejlighed, et lille hus osv. Niveau 2 er luksus boligerne. Det kan være pga. udsigten, størrelsen på (offgame) lokationen, beliggenheden osv. Note: Der er et meget begrænset antal "niveau 2 lokationer", og det vil være grupper af højere status som vil blive taget mest i betragtning, når disse skal deles ud. # "The grapevine": Gruppen er bekendt med området, folkene og alle de saftige rygter. En gruppe som har denne crew evne, vil sammen med deres karakterark få udleveret nogle rygter og informationer omkring spillet, som normalt ikke er tilgængelig for alle. Note: Der vil ikke blive give "game breaking" information. Custom skills kompendium: # Companion: Er en titel / rolle udover det sædvanlige. For at spille Companion til scenariet, kræver det at man har denne evne. Note: Man behøver ikke denne evne for at være "glædespige" # CEO: Spilleren ejer, eller er medejer at et større firma/forretningt. Dette giver visse fordele i spillet og / eller ulemper. # Deceiver: Spilleren kan fornemme når en anden Companion bruger sine "specielle" evner på sig. Sammenlign niveau i "Seductress", hvis spillerens er lig med eller højere fornemmer spilleren forsøget.

Aarhus Requiem. Regelsamling. Version 1.00 (November 2009) Af Mai Engbo Boas, Søren Rousing Petersen, Lilli Beck Jakobsen og Tue Wincentz Boas

Aarhus Requiem. Regelsamling. Version 1.00 (November 2009) Af Mai Engbo Boas, Søren Rousing Petersen, Lilli Beck Jakobsen og Tue Wincentz Boas 1 Aarhus Requiem Regelsamling Version 1.00 (November 2009) Af Mai Engbo Boas, Søren Rousing Petersen, Lilli Beck Jakobsen og Tue Wincentz Boas 2 Indhold Om det at være vampyr... 5 1. Oplysninger på Karakterark:...

Læs mere

Regler til Lethian XI. Version 11.1

Regler til Lethian XI. Version 11.1 Regler til Lethian XI Version 11.1 Indhold 1 Introduktion 3 2 Basisregler 4 2.1 Kampagneregler....................................... 4 2.2 Kampregler.......................................... 6 2.3 Oprustning..........................................

Læs mere

Live-regelsystemet KIS

Live-regelsystemet KIS Live-regelsystemet KIS Vigtigste regel: Udvis respekt for alle Næstvigtigste regel: Gør noget for at alle har det sjovt (aldrig modsat) Også vigtigt: Siger eller råber nogen stop, så stoppes der med det

Læs mere

Karakterskabelse til Skyggekrigene

Karakterskabelse til Skyggekrigene Karakterskabelse til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 3,4 1 INDHOLD Introduktion til karakterskabelsen:... 3 Racer:... 4 Oplæringsstier:... 11 r:... 27 Raceevner:... 45 Specialistevner:...

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

MAKSIMAL ENTROPI. Et rollespil om krig og om universets fjerne fremtid. Skrevet til Fastaval 2006 af Flemming R.P. Rasch

MAKSIMAL ENTROPI. Et rollespil om krig og om universets fjerne fremtid. Skrevet til Fastaval 2006 af Flemming R.P. Rasch MAKSIMAL ENTROPI Et rollespil om krig og om universets fjerne fremtid. Skrevet til Fastaval 2006 af Flemming R.P. Rasch Indhold Dette scenarie består af: En forside Denne side (Som muligvis er bagsiden

Læs mere

Månedsmagasinet PokerNet

Månedsmagasinet PokerNet Månedsmagasinet Pokernet november 2007 _ nummer 10 gratis Månedsmagasinet PokerNet supaking Manden bag pokershop.dk online tours midstadiet har han den? spil fra small blind i nlhe 32-35 14-16 19-21 Også

Læs mere

System til vagtplanlægning

System til vagtplanlægning System til vagtplanlægning Virkelighed og modeller Gruppe A312, Software Det Teknisk- Naturvidenskabelige Basisår Aalborg Universitet 19. december 2005 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Basisår Software

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information.

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten

Læs mere

Vampire Live regler version 3.11 Side 1 af 74

Vampire Live regler version 3.11 Side 1 af 74 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Indledning... 4 World of Darkness En udlægning af historien... 5 Klan Træk... 6 Grundlæggende træk for vampyrer... 7 Baggrund for skabelse af en vampyr... 8 Skabelse af

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Månedsmagasinet PokerNet

Månedsmagasinet PokerNet Månedsmagasinet Pokernet september 2007 _ nummer 08 gratis Månedsmagasinet PokerNet erik smith pokermanageren fortæller den største fisk live poker i vegas zen og poker sådan undgår du tilt 04-07 21-24

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 cellehåndbog indholdsfortegnelse Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5 Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 Cellegruppelederen... 12 Cellegruppeaftenerne... 15 Facilitering...

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD

ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD ONLINE MARKETING: DEN RØDE TRÅD 2012 Mohammad Dadkhah Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk, mekanisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele deraf er kun tilladt

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

KING OF CHICAGO MANUALEN

KING OF CHICAGO MANUALEN KING OF CHICAGO MANUALEN TUSBAS King of Chicago TM er designet og produceret af Tusbas TM Jeppe K. Jørgensen, Steven B. Camphausen, Rune K. Jørgensen, Morten Primdahl and Jakob Keller Grafisk Design Jeppe

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Nr. Januar 2001 7. Årgang. Pris: 34,95 kr.

Nr. Januar 2001 7. Årgang. Pris: 34,95 kr. Windows Bladet Om Nr. Med Amiga 21 Januar 2001 7. Årgang Pris: 34,95 kr. Side 1 Vi har set på Logitechs nyeste gamepad og Microsofts Intellimouse. Førstnævnte er spændende, men set før. Tilgengæld imponerer

Læs mere

Bilag 1 Interview med TR, IT-konsulent, Frederiksberg Kommune, d. 13. oktober 2006

Bilag 1 Interview med TR, IT-konsulent, Frederiksberg Kommune, d. 13. oktober 2006 Bilag 1 Interview med TR, IT-konsulent, Frederiksberg Kommune, d. 13. oktober 2006 Interviewer: Ja og vi tænker at gøre det sådan at vi starter med ligesom at starte at med hvad kan man sige sådan lidt

Læs mere

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen.

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Spørgeguide til telefon interview med Kirsten Christensen d. 23/2 2012 Formål: At skabe et overblik og en forståelse

Læs mere

Nr. Januar 2002 8. Årgang. Specialpris. Myst III Exile

Nr. Januar 2002 8. Årgang. Specialpris. Myst III Exile Windows Bladet Om Nr. Med Amiga 25 Januar 2002 8. Årgang Specialpris Myst III Exile Legenden Myst er nu nået til 3. kapitel. De to første solgte tilsammen over 10 millioner eksemplarer, og der er ikke

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse

Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse Dette er det danske regelsæt for Militære Simulations spil (MILSIM). MILSIM dækker airsoft (hardball) simulationer af alle typer militære operationer, fra

Læs mere

En guide for transkønnede

En guide for transkønnede En guide for transkønnede Indholdsfortegnelse OM EN GUIDE FOR TRANSKØNNEDE... 3 FORORD... 4 AFSNIT 1. TRANSKØNNET HVAD BETYDER DET?... 7 AFSNIT 2. SPRING UD FOR FAMILIE & VENNER?... 13 AFSNIT 3. HORMONBEHANDLING

Læs mere

De 58 vigtigste ting, der sender dig til toppen af søgemaskinerne.

De 58 vigtigste ting, der sender dig til toppen af søgemaskinerne. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. Jeg har valgt at vise de 10 mindst betydende parametre, nemlig parametrene 48 til 58, så du kan få

Læs mere