Information og regler for Firefly scenariet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Information og regler for Firefly scenariet"

Transkript

1 Information og regler for Firefly scenariet Hot Blisters on a Cold Sunday Indledning: Velkommen til det tredje Firefly scenarie, døbt Hot Blisters on a Cold Sunday. Der har været en del udskiftning i arrangørgruppen. Og vi vil først og fremmest sige tusind tak til de forrige arrangører for det store arbejde, det har været at stable de første to Firefly scenarier på benene. Vi har i den nye arrangørgruppe bygget videre på de regler og den setting, som de forrige arrangører har lavet. Vi har tilføjet vores egne ideer og visioner, og vi håber at folk vil tage imod dem med åbne arme. Til sidst er det ikke så meget andet at sige, end at vi håber at i kommer til at hygge jer til Firefly 3, og vi håber på at lave mange flere scenarier ude i fremtiden. Happy reading! Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 10: Praktiske og overordende regler - generelt om crews Økonomi til Firefly 3 - materialer og ammunition - Aflevering af brugt ammunition Hacking - Hacking og Data - The Cortex og Identcards Rumkamp og Karakterer info - Generelt info omkring rumskibskamp - HP & Rustninger Generelt om Kamp - Nævekamp - Meleevåben og kamp - Skydevåben og kamp - Ændring af våben Person og Crew evner (skills) - Evne kompendium Praktiske/overordende regler: Generelt om Crews Alle deltagere skal være medlem af en gruppe. Dette være sig gældende ligegyldigt om man er noble, kok eller gunslinger. Alle deltagere skal være 18 år eller mere. Det er dog muligt at søge om dispensation, hvis man er 16+. Til forskel fra de forrige to scenarier, skal alle "specielle" titler (såsom Nobles, Campanions, osv.) købes via skills. Størrelse på crew En gruppe (Crew/Noble familie/osv) består af mellem 3 og 7 spillere. Der kan søges om dispensation! Men det er kun gode og reelle grunde, som vil ende i en dispensation. Rollespil Vs Offgame Der vil til Firefly 3 blive lagt meget vægt på at alle former for spil kan gøres ingame, uden brugen for offgame. Der er også lavet mange forskellige evner som ikke nødvendigvis er uhyre effektive, men som giver en masse på det rollespilsmæssige plan.

2 Der bliver også lagt mere "spil" overpå selve spillerne. Vi forventer at folk selv sørge for at fylde scenariet med en masse herligt rollespil! (Der kommer selvfølgelig stadig plots til alle spillere.) Ingame økonomi Crew starting money En gruppes starting money (Credits) bliver fordelt på følgende måde 3 4 members = 200 Credits 5 6 members = 250 Credits 7 members = 300 Credits Crew starting ressources En gruppes starting (valgfrie) ressources bliver fordelt på følgende måde 3 4 members = 2 ressourcer 5 6 members = 3 ressourcer 7 members = 4 ressourcer Bits Vs Credits Der vil til Firefly 3 være to forskellige former for penge, nemlig bits og credits. Kort fortalt bliver bits brugt til at købe mad og drikkevarer for, og Credits vil blive brugt til alt ingame relateret. Note: pga. den ufattelig store forskel der er på værdien imellem Bits og Credits, kan (må) man ikke veksle den ene valuta til den anden. Alle starter scenariet med nok bits til at få de tre hovedmåltider som der normalt bliver serveret hver dag. (aka bits til samtlige måltider til scenariet.) Ønsker man at købe øl, sodavand osv. kan man til en hvertid veksle rigtige kroner til Bits i GM bunkeren. Note: Der kan IKKE veksles tilbage! Det forgår ligesom klippekortet fra de forrige scenarier. Credits vil blive brugt til alt hvad der har med ingame sager at gøre. F.eks. betaling for et job, en dusør, ammunition, løn, osv. Der kan IKKE købes mad og drikke for Credits. The Global market: Til Firefly 3 vil der være en del firmaer, nobles, forretninger, et havnekontor osv. Alle disse "firmaer" vil til FF3 have online databaser med alt fra reklamer, personalefiler til logs over ressourceforbrug osv. Det er spillernes ansvar at sørge for at disse databaser bliver ajourført ingame. Et eksempel ville være Overlæge Gertrud. Hun har ansvaret for at hospitalets filer, herunder inventory, personaleliste, patientjournaler osv. bliver holdt opdateret igennem spillet. Bruger de f.eks. 10 Medical ressources, skal overlægen huske at opdatere det i deres inventory. Hvert "firma" starter med nogle forskellige filer, osv. ved spilstart. Disse kan være af forskellige typer alt efter hvilket firma der er tale om. Det er vigtigt at den ansvarlige for hvert "firma" husker at holde databasen up to date! Note: Her vil vi forslå at den ansvarlige skal opdatere databasen f.eks. hver fjerde time. For mere information omkring online filer og opdatering af disse se afsnit "The Cortex for firmaejere s. 4 Ingame priser Vi er stadig igang med at fin justere ingame priserne og har derfor valgt at lave et bilag hvor alle ingame priseksempler kan findes. For mere information omkring disse se bilag "Cold Hard Cash".

3 Materialer / Ammunition Begrænset ammo Der vil være en begrænset mængde råstoffer, ammunition, osv til scenariet. Vi har derfor valgt at sige at spillerne til Firefly 3 ikke selv må medbringe deres egen ammunition, men får x antal skud udleveret ved spilstart alt efter deres rolle (og våben type). Man må -ikke- genbruge skud eller råstoffer, og skal efter en skudkamp samle brugte skud op og aflevere dem ved de senere designerede "shops". Der vil til scenariet være følgende typer ammunition: # NERF Streamliner darts # NERF Whistler darts # NERF Vortex dics # Røddut gummi patroner Står du med et våben som bruger en anden form for ammunition end ovenstående, vil vi bede dig om at kontakte os på Ressourcer Der findes til Firefly 3 tre og en halv former for ressourcer! Nu tænker du nok at det er et underligt tal og ja, det er det! Der findes tre "grund" ressourcer og en "sub" ressource. # Tech Ressource # Raw Material ---> Basisk medicinsk ressource # Fuel De tre grund ressourcer bliver brugt til forskellige ting, som f.eks. at få dit rumskib til at flyve fra A til B, at lave forskellige former for stoffer/medikamenter, eller reparere forskellige sager. Aflevering af brugte ressourcer og ammunition Der vil i spillet være et par forskellige steder hvor man har mulighed for at aflevere sine tomme patron hylstere. Dette vil blive skiltet under beskrivelsen af de forskellige "shop". # Brugt Ammunition SKAL afleveres i de designerede shops! # Brugte Ressourcer SKAL afleveres i GM bunkeren! Ved aflevering de tomme patronhylster, vil spilleren få udleveret en håndful bits. Betragt det som en form for pant system. Pga. den begrænset mændge råstoffer har byen valgt at betale et mindre beløb for tomme hylstrer. Man samler og aflevere selvfølgelig KUN de darts man selv har brugt! Der vil være mange forskellige muligheder for at få mere ammunition, både på lovlig og ulovlig vis. Så frygt ej! Hacking & data You can't stop the signal, Mal. Everything goes somewhere, and I go everywhere. Til Firefly 3 vil vi have en hjemmeside tilknyttet scenariet, som vil fungere som infoportal for alle deltagere. Den vil indeholde offentlig information såsom skibenes afgange, reklamer for lokale firmaer osv. Men den vil også indeholde følsom information. Hvilken fragt er der på skibet? Hvad går den kontrakt ud på, som noblen lige har skrevet? Hvilken diagnose har hospitalet lavet på den lokale guvernør? Hvad er opskriften på det Wonderdrug, som alle vil have fat i?

4 Vi vil bede alle crews og firmaer, som har en pc/laptop eller lignende med til scenariet, om at lægge alle deres interessante filer ud på denne hjemmeside, hvor de selv har login-adgang til at læse og skrive, men hackerne også har chancer for at få fat i dem. Forskellige firmaer vil have forskellige sikkerheds nivaeuer på deres firmas database som matcher computereksperternes skill levels. Så du kan hyre en ekspert til at opgradere din egen sikkerhed eller til at stjæle andres filer. Note: For mere information omkring Hacking og krypteringer se bilag "Electric boogie" The Cortex for almindelige mennesker Alle deltagere til scenariet vil blive udstyret med et IdentCard, hvilket også betyder de bliver oprettet i databasen med nogle basale oplysninger. Dit Ident nummer fungerer som brugernavn, så du kan logge ind og se alle offentligt tilgængelige oplysninger. (Kodeordet skal du selv ændre). Hvis du arbejder for et firma har du også adgang til at læse og skrive i deres filer. Så skal du opdatere en patientjournal? Log ind, find den, gem en opdatering. The Cortex for firmaejere Som firmaejer er du ansvarlig overfor spillederne at dine filer bliver opdateret undervejs, når det er relevant. Hvis du ikke opdaterer dem, så har hackerne ikke noget at lave og du (eller dine klienter) får ikke noget spil ud af at dine hemmeligheder ikke er så hemmelige. Som firmaejer har du også ansvar for at holde dit firmas data så sikre som muligt. De fleste firmaer vil starte med Firewall level 1, som kan opgraderes til level 2 eller 3 (mod en passende betaling) af computerspecialister af level 1, 2 og 3. En firewall level 3 gør dig ikke helt sikker mod angreb, men det bliver meget sværere for amatørerne at komme ind. Computernørder på tværs af 'Verset kommer hele tiden på nye tricks og algoritmer. For at repræsentere dette vil vi nedgradere alle firmaers Firewall niveau 1 level een gang i døgnet (minimum level 1). Så du får dagligt brug for en god nørd for at holde sikkerhedsniveauet oppe. Hvis din Firewall opdager nogen har brudt systemet, vil du få det at vide (med en besked på hjemmesiden), og der er en chance for du får at vide hvilken fil de har taget, og en chance for at du får et Ident nummer på den skyldige. Hvis du får besked om et databrud vil du få mulighed for at 'scramble' din Firewall så hackeren bliver smidt af, og han skal starte forfra med at komme ind. SPACE! Above and beyond! Space! The final frontier... Hov vent! Forkert univers! Rumskibskampene foregår på den måde at et Crew beslutter sig for at angribe et andet skib. Dette kan selvfølgelig kun forgå ude i rummet, da alle som forsøger sig med dette nær jorden, bliver skudt til slagger af den store antiair kanon som står lidt udenfor byen. Når Crew A har besluttet sig for at angribe Crew Bs skib skal dette meldes til Havnekontoret. Der skal forventes at der kan gå op til 1time inden Crew A og B skal kæmpe. Som en ny ting til Firefly 3 kan man KUN angribe skibe som er ude at flyve! Det er derfor vigtigt at holde sig informeret om hvornår det skib man gerne vil angribe er sat til at flyve. Note: Der er mange forskellige måder at finde ud af dette på, f.eks. Er der info skærme som kører konstant med information om afgange og ankomster (Dette gælder selvfølgelig kun de "lovlige" og registrede afgange). Udover informationsskærmene kan man også hacke sig til denne information. Og sidst men ikke mindst kan man bestikke / true sig til den nødvendige information! Når Crew A og Crew B endelig skal til at kæmpe, foregår det så simpelt at hvert Crew bliver sat i hvert deres lokale med hver deres computer, og så skal kampen udspilles i et rumskibs simulator spil.

5 Inden (eller imens) der kæmpes, kan et Crew blive udsat for sabotage. Alt relevant information vil blive givet til det ramte skib. Note: HUSK! Rummet er FARLIGT! Der er mange farer som lurer ude i det tomme mørke... Det er derfor smart at være forberedt på det værste! Intet vil jo være værre end at være strandet i rummet uden fuel, og med en ødelagt radio... Der er forskellige måder hvorpå en rumkamp kan afgøres: #1 et rumskib bliver skudt i stykker (læs: uskadeliggjort) #2 et rumskib boarder et andet. Rumskibs kampen slutter og kampen forsætter på CQB banen (for mere info omkring CQB banen se under "KAMP CQB banen"). #3 et rumskib stikker af fra kampen (dette sker hvis #1 & #2 ikke sker indenfor 5min). For mere information omkring rumsskibskamp se bilag "Space and You!" Karakterer og hp: Helbred / HP Antal basis HP 4 Man helbreder 1HP i timen uden lægehjælp, hvis man forholder sig i ro. (dvs. ikke går på bar, spiller poker, slås i en gyde osv.) Flydende HP Der vil til Firefly 3 blive spillet med flydende hp. (Kort fortalt er hp ikke fastgjort til en bestemt legemsdel, men "flyder" rundt i hele kroppen.) Ekstra HP Der vil til Firefly 3 være forskellige muligheder for at forøge sine hp, enten igennem evner eller via udrustning. Rustninger aka Body Armours Man kan til Firefly 3 bruger forskellige former for "rustning". Disse bliver inddelt i to kategorier. # Light armour # Medium armour +1hp +2hp Det kræver ingen evne at bruge en body armour, man kan dog forbedre sin body armour via evner (for mere info se Combat skill træet). Note: Vi ser på body armours med kritiske øjne. De skal passe ind i firefly universet og skal være "til at føle på". F.eks. kan man ikke komme i en netundertrøje og kalde det en mesh armour. Man kan heller ikke kaste 3 t shirts sammen med en symaskine og kalde det for kevlar. Hvis man bruger body armour er det ALTID denne som tager skaden først i en kamp! Eksempel: Jenny har 4hp (starting hp) +2hp for hendes medium body armour. Jenny kommer i en skudduel og tager 3 i skade. De første 2 point skade går udover hendes body armour og det sidste point går udover hendes egne hp. Når body armouren tager skade skal den repareres af en mekaniker. Dette koster 1 Tech ressource ligegyldig skaden, men tager 30min pr. skadespoint. For nemhedens skyld kan man på næste side, se et par eksempler på light og medium armours.

6 Kamp: Skade Alle typer våben giver 1 skade pr. hit. Dette gælder for alle typer skydevåben, meleevåben og kastevåben. Hvis man når ned på 0 HP på den ene eller anden måde er man UKAMPDYGTIG (Ikke død). Man vil forblive ukampdygtig indtil man har modtaget professionel lægehjælp eller førstehjælp. Note: Det er nok at få en læge til at helbrede det første hp, da man derefter selv genererer hp via søvn og ro. (Se helbred / HP for mere information.) Rollespil og skader Når man tager skade bliver kroppen udsat for forskellige traumer/skader. Det er derfor vigtigt at man rollespiller de skader som man får tildelt. Bliver man f.eks. skudt 3 gange i venstre arm, er den arm højest sandsynligt ubrugelig indtil man har modtaget lægehjælp. Karakter drab Til Firefly 3 kan man som hovedregel ikke dø Når man 0 hp bliver man ukampdygtig indtil man får hjælp. Vi er imod at en karakter dør pga. ligegyldige ting som ikke bidrager til rollespillet. Ønsker man virkelig at udplotte / dræbe en karakter er det selvfølgelig muligt. Dette skal rollespilles højt og tydeligt og ingen skal være i tvivl om at man ønsker at dræbe personen. Note: Pga. forskellige årsager ser vi helst at folk kigger forbi GM bunkeren, hvis de har intentioner om at udplotte en spiller. Nævekamp Nævekamp generelt En nævekamp er kampen imellem 2 eller flere personer med de bare næver (herunder også knojern osv). Det er kun betagtet som nævekamp hvis ingen af de involverede personer har A) Trukket et Melee våben eller B) Trukket et skydevåben. Note: Da det er umuligt at forudse alle komplikationer, som kan opstå ved f.eks. Melee vs Nævekamp. Beder vi alle spillere udvise sund fornuft og dømmekraft. HUSK! Det er sjovere at spille på at få tæv i nævekamp/melee end det er at diskutere regler midgame ;) Nævekamp i tal For at vinde en nævekamp kræver det at man har det højeste kamptal. Hvis kamptallene er ens er det angriberen som vinder nævekampen. Taberen i en nævekamp bliver slået i gulvet og er ukampdygtig indtil episoden er overstået. Hvis der er flere kombatanter om den SAMME person i en nævekamp. Får "hovedpersonen" i gruppen en bonus på +2 kamptal pr "hjælper"

7 Gruppen og den enkelte person sammenligner kamptal (nøjagtig som i nævekamp 1 mod 1) og den med højest kamptal er vinderen. Hvis kamptallene er ens, er det gruppen der vinder. Nævekamps våben Man kan i en nævekamp benytte sig af små våben som f.eks. knojern, jernkæder, vægtede handsker osv. for at få en bonus på +2 kamptal (Denne bonus er ikke kumulativ ved flere våben) At overrumple (kendes også som "Bonk") Den eneste undtagelse for ovenstående er hvis man uset/uhørt kan overrumple en person og derved slå ham ned. Personen som bliver overrumplet er slået ud og er ukampdygtig i et kortere tidsrum (ca. 3min.) Rent spilteknisk gøres dette ved at man lister sig ind på offeret og hvisker "bonk" Melee Melee generelt Melee skal forståes som kampen imellem 2 eller flere kombatanter med våben. Et melee våben giver 1 i skade pr. hit og rammer man 0 HP bliver man ukampdygtig som forklaret under helbred/hp. Melee & våben typer Der findes mange forskellige typer våben som kan bruges i melee. Vi nævner i flæng et par stykker: Knive, koben, en skovl, et jernrør, en kølle osv. Under melee finder vi også kaste våben, der er kasteknive, kastestjerner osv. Melee vs Nævekamp Hvis man er engageret i en Nævekamp er det IKKE muligt at ændre kampen til Melee ved f.eks at trække et våben. (Man er alt for optaget af kampen til at kunne finde sit våben frem.) Omvendt kan man ikke bruge nævekamp hvis man er engageret i en melee. Note: Man kan ikke blive immun imod nævekamp, ved konstant at gå rundt med et melee våben i hånden. Bliver man udsat for nævekamp (en person fortæller dig hans / hendes Kamptal) er det ligemeget om man har en kniv i hånden indenunder jakken. Udvis sund fornuft! Skydekamp Skydekamp generelt Der vil til scenariet bliver brugt NERF og "Røddut" våben. Alle våben som medbringes skal være malet og passe til karakteren. Dvs. ingen AK47 til den søde yoga dyrkene kontorassistenten. Skade og hit zones Alle skydevåben giver 1 i skade (pr. hit) ligegyldigt hvilken legemsdel man bliver ramt i. Note: Man tager skade pr. hit. Dvs. at hvis et gevær skyder 3 darts på samme tid og kun 2 rammer, tager man 2 i skade osv. Gunfight vs Melee / Nævekamp Der er nogen som mener at "Guns are for show and Knives are for the pro" Derfor kan man risikere at blive ramt af et melee våben midt i en skydekamp og man kan risikere at blive ramt af et skud i en melee kamp. Bliver man ramt tager man 1 i skade som ved normal melee / skydekamp. Det samme gælder ikke ved skydning og nævekamp. Man kan IKKE skyde ind i en Nævekamp, i håb om at ramme modstanderen. Der er for stor en risiko for at ramme sin ven, til at tage chancen. Ammunition Der vil til Firefly 3 være meget begrænsede mængder ammunition. Man må derfor IKKE samle sin ammunition op og genbruge den. (hverken efter eller under kampen) Note: for mere information se: "Materialer / Ammunition".

8 CQB banen CQB banen generelt CQB banen vil blive brugt til forskellige encounters, som f.eks. boardings, kampe / events som forgår "udenfor den normale ingame spilzone osv" Alle som spiller på CQB banen skal bruge beskyttelsesbriller. (Der er ingen undtagelser). Vi opfordrer folk til at tænke sig om ved brug af CQB banen! Vi stræber efter at have en "flytbar" CQB bane i år. Hvad dette betyder er at vi (så godt som er muligt), laver hangar delen af et rumskib. Fyldt med alt fra tønder, bukke, kasser, osv, som man så kan gemme sig bag. CQB banen vil være åben i tidsrummet: fredag lørdag & søndag Våbentyper Våben er inddelt i forskellige kategorier som vist i skemaet på næste side. For at bruge et våben i en kategori, kræver det at man har taget den korrekte evne. (se Combat skill træet) Ændring af våben type Det er muligt fysisk at ændre et våben type til en anden. Dette kan gøres på mange forskellige måder. F.eks. kan man ændre en "Raider" (våben type machinegun) til en Rifle / Shotgun, ved at fjerne Slamfire funktionen på den og max bruge 6skuds clips. Man kan f.eks. også fjerne løbet og stocken fra en Photon Storm og derved lave den om til en Machinepistol. Mulighederne er mange, dog skal alle våben ændringer gå igennem GM kontoret og godkendes for at kunne blive brugt til Firefly 3. "Specielle" skydevåben Som hovedregel vil laser, stun, soniske og ligende typer våben ikke blive godkendt til den almene spiller. Der vil i få tilfælde blive givet tilladelse til at en karakter kan have et "specielt" skydevåben, såfremt man laver en fed, funktionel prop. Disse "specielle" skydevåben vil fungere 100% som ALLE andre skydevåben. (aka det eneste specielle ved dem, er deres udseende) VIGTIGT: Der vil på INGEN måde blive givet tilladelse til at medbringe hardball våben til Firefly 3. Det er ligegyldigt om de er mod et, ændret, lavet om, osv. Det er KUN NERF våben (og ligende mærker) og Røddut våben som må medbringes! Med hensyn til melee våben, foretrækker vi at folk kun bruger købte latex, calimacil og ligende våben.

9 Våben type skema NERF: Pistol Secret strike Hyper fire Strike fire Maverick Nite finder Element EX-6 Jolt Reflex IX-1 Scout IX-3 Spectre REV-5 Switch Shot Firestrike Strongarm Triad EX-3 Sharp Shot Speedload 6 Proton Vigilon Heavy pistol Barricade Stockade Snapfire 8 Hornet Diatron Barrel break Hornet Rifle / shotgun Alpha trooper Rapid fire Deploy Firefly REV-8 Hornet AS-6 Longshot Longstrike Magstrike Recon Praxis Retaliator Roughcut 2x4 Lumitron Machinepistol Rayven Stryfe Speedswarm Machinegun Stampede Vulcan/Havok Hail-Fire Rampage Raider Quick 16 Swarmfire Nitron Pyragon AIR BLASTERS / BUZZ BEE Pistol Tek 6 Tek 4 Tek 3 Heavy pistol Tek 10 Tetra strike Rifle / shotgun Machinepistol Double shot Range master Hawk Hunter Rapid fire Pistol Shell shock Rotator Sawed off Heavy pistol Xstream Rifle / shotgun Machinepistol Triple shot Machinegun Overlord Belt blaster Tommy Torrent LANARD Machinegun EDISION GIOCATTOLI Pistol Ron Smith West colt Joe devils Heavy pistol Rifle / shotgun Machinepistol Johnny palmer Mike peterson Olympic rifle High Chaparral Machinegun NO-NAME BRANDS Pistol Simba Xpower Target Thunder bolt Heavy pistol Rifle / shotgun Machinepistol Machinegun Dartstorm Photon storm Sund fornuft Sund fornuft Sund fornuft Sund fornuft Sund fornuft

10 Evner: Evner generelt Vi har til Firefly 3 valgt at sætte de forskellige evner op på en ny, og forhåbentlig mere overskuelig måde. De forskellige evner er delt ind i 5 forskellige "evne træer / skill trees". Disse træer indeholder hver en specifik gruppe af evner, disse værende: Crew skill træet indeholder alle de evner, som et crew kan købe for deres Crew evne points. Combat skill træet indeholder alle evner som på den ene eller anden måde omhandler kamp. Covert skill træet indeholder alle evner som omhandler forskellige "lyssky" evner. Custom skill træet indeholder specielle evner & titler Science skill træet indeholder alle evner som omhandler videnskab mm. Hver spiller / crew starter med et specifikt antal evne points (skill points). Disse point kan bruges på mange forskellige evner. Når man valgt et træ, skal man altid følge den sorte streg på skill træet. Hvis en streg er blokeret af en evne, skal denne købes inden man kan bevæge sig videre på træet. Note: Man er ikke låst til et træ! En spiller må bruge sine points på lige præcis det som spilleren gerne vil have. Dvs. at man kan have evner i alle de forskellige træer. Crew evner (Skills) Crew evner generelt Alle crews starter med et antal evner/bonuser. Det kan være flere penge fra start, en højtstående person skylder dem en tjeneste, crewet har tillusket sig walkie talkies til hele banden osv. For mere information se "Crew evne skill træet". Antal skill points pr. crew Et Crew starter med en variabelt antal "Crew evne points" Dette reflektere gruppens samlet erfaringer, tidligere muligheder for loot osv. 3-4 members 5-6 members 7 members = = = 7 evne points 8 evne points 9 evne points Crew evner Se bilag "Crew evne skill træ". Person evner (Skills) Evner generelt Alle spillere starter med nogle forskellige evner fra start, disse kan være af forskellige typer, f.eks. viden omkring medicin, brugen af skydevåben, hvordan man fixer mekanik osv. Det står spillerne frit for at vælge og vrage imellem de mange forskellige skills, så længe at de overholder reglerne for karakterskabelse. Specielle evner Der vil være en del forskellige evner, som kræver GM godkendelse. (F.eks. evne "Noble", Companion, pilot med flere.) Der er mange grunde til at vi har valgt at gøre dette, men en af dem er at det giver os et godt overblik allerede tidligt i forløbet. Bliv endelig ikke skræmt hvis din ynglingsevne kræver GM godkendelse, vi er kun en væk ;) Antal points pr. spiller Hver spiller har 18 evne points at købe skills for

11 Spiller evner Se bilag: "Combat evne skill træ" for kamp relateret evner. "Science evne skill træ" for videnskabelige evner. "Covert evne skill træ" for alle lyssky evner. "Custom evne skill træ" for alle specielle evner & titler Eksempel på et Crews valg af evner & en Karakters valg af evner Crew: Charlies Devils Antal Crew members: 6 Antal Crew skill points: 8 Skills: Territory (1), Territory delux (2), Comm gear (1), High Trekkies (1), Owner: spaceship niveau 1 (1), Mercenaries (2). Karakter: "Dirty" Sanchez Antal skill points: 18 Skills: Strong minded (2), Iron will (4), Educated (1), First aid niveau 1 & 2 (5), Chemist niveau 1, 2 & 3 (6) Note: Ovenstående er et par eksempler på hvordan et Crew og en random Karakter kan se ud. Som spiller har du 100% frie hænder til at vælge lige de skills du gerne vil have. Husk dog at nogle evner kræver GM godkendelse.

12 Evne kompendium Indhold Herunder vil man kunne se alle de evner, som ved første øjekast på skill træet giver rynket øjenbryn. Hvis der ved et uheld skulle være en evne som du ikke lige forstår, er du meget velkommen til at sende os en mail på Combat skills kompendium: # Adrenalin kick: Evnen giver en permanent bonus til HP og kamptal. Med efter hver skud/slåskamp vil spilleren være forpustet, udkørt og generalt i dårlig tilstand i ca. 30min. # Armour specialist: Spilleren vil få +1hp når han/hun bruger rustning/beskyttelse. Denne bonus forsvinder hvis man ikke bruger rustning/beskyttelse. # Blinding Powder: Spilleren kan nu "blinde" en person i nævekamp og derved tvinge modstanderen til at fratrække 2 fra hans/hendes kamptal. # Blind fighting: Spilleren er immun overfor "blinding powder" evnen. # Disarm: Denne evne kan -kun- bruges istedet for at overrumple en spiller (se "Nævekamp generelt for mere info omkring at "Overrumple"). Istedet for at overrumple en spilleren, bliver modstanderen afvæbnet og mister derved sit/sine våben (gælder både ved skyde og melee våben) Offeret bliver disarmed for alle våben som personen holder i hånden/ hænderne. - Brugen af denne evner starter automatisk en Nævekamp! # Firearms niveau 1: En tung pistol er defineret ved at have mere en 6 skud i clippet/tromlen. # Gun kata: Spilleren kan nu bruge et melee våben sammen med en pistol / tung pistol / maskinpistol. Hvilket skydevåben der kan bruges ses udfra spillerens niveau i "Firearms (B)" stien. eksempel: "Børge" Firearms niveau 2 B og Gun kata. Det giver ham muligheden for at bruge en tung pistol sammen med hans bat, men ikke en maskinpistol. # Heavy support: Tunge maskingeværer osv. er defineret ved at have mere end 35skud i clippet / tromlen / bæltet. Covert skills kompendium: # Copycat: Spilleren kan nu lave kopier af de forskellige låse som han / hun har dirket. Dette gøres ved at spilleren bruger 30min på at lave en kopi og derefter går ned i GM bunkeren og aflevere 1 "Tech resource". Man behøver ikke blive ved låsen, men må gerne gå et stille sted hen, så længe at man har værktøjet med sig. (Man må gerne lave flere på engang - husk det tager 30min pr. kopi og derefter gå ned i bunkeren og "betale") # Connections: Spilleren starter spillet med flere rygter end normalt og kan alt efter niveau "lede" efter information ved at gå til GM bunkeren. Det er ikke sikkert at alt information er 100% korrekt. # Diplomat: En spiller som bliver godkendt til at bærer denne titel er udnævnt til diplomat. En diplomat er "hævet" over de normale love (diplomatic immunity osv), dog er der stadig visse love som diplomaten skal indfinde sig under. # Lock picking: Spilleren kan dirke mekaniske låse/hængelåse/døre osv. op ved hjælp af et dirkesæt. Det tager 4 min. at dirke en lås (som kan halveres med evnen "Speedy Gonzales") Note: Denne evner virker IKKE på keypads og andre elektroniske "låse". # Master thief: Spilleren kan opdage forsøg på pickpocketing på sig selv, så længe at hans niveau i Pickpocket er -højere- end "modstanderens". Denne evne virker OGSÅ på "Sleight of hand" evnen. # Sleight of hand: Spilleren kan nu placere en genstand på offeret istedet for at stjæle fra ham/hende. Dette gøres ved at spilleren stille fortæller offeret at der er blevet placeret en genstand på ham/hende. (vælg en ting som kan indeholde genstanden). Offeret ved ikke at genstanden er blevet plantet på ham. Spilleren giver derefter offeret genstanden som gemmer den på sig. # Trafikking: Spilleren kan gemme en genstand på størrelse med en knytnæve på (i) sin krop. Eksempelvis kan man gemme en "NERF Jolt" på sin krop, men ikke en "NERF Maverick". Man kan f.eks. også gemme små poser stoffer, men ikke et kg. hash. # Well connected: Spilleren starter spillet med et par tjenester. Spilleren er velkommen til selv at finde forslag til hvad disse må være, ellers vil tjenesterne blive valgt af GMerne og skrevet på spillerens karakterark.

13 Crew skills kompendium: # Comm gear: Gruppen må nu medbringe og bruge telefoner, walkie talkies osv. Note: Af rollespilsmæssige grunde, bedes folk ikke bruge internettet på deres telefoner til ingame ting. # Gadget: Gruppen har opfundet en DIMS! Det kan være mange forskellige ting, og kun gruppens fantasi (og de onde GMer), sætter grænser for hvad det er for en gadget. Note: Folk som vælger gadget, bedes indsende deres ide, hvorefter de vil få svar tilbage med evt. ændringer og point cost. # Hired goons: Gruppen har venner / bekendte / bøller som skylder dem et par tjenester. Gruppen kan derfor 1 gang pr. dag, kontakte GM bunkeren og "reserverer" et par NPCer til en opgave. NPCerne (Ze goons) skal bookes MINDST 1 time før de skal bruges. Vi kan dog ikke garantere at NPCerne er til rådighed på alle tidspunkter af døgnet. # "I owe you": Gruppen har 400 Credits [Tallet er en placeholder der kan f.eks. godt aftales tjenester, ressourcer osv. istedet for credits.] tilgode ved et andet crew. Dette er en såkaldt rollespils skabende evne. Den skal bruges til at skabe spil imellem 2 grupper, som pga. forskellige årsager gerne vil have en grund til at bruge tid sammen ingame. # Jackpot: Gruppen har gennem længere tid (eller anden mindre hænderlig årsag) fået fingrene i en ordenlig stak Credits! Note: De forskellige beløb er ikke kumulativ. Så hvis man har "Jackpot" niveau 3 får man ikke 900 Credits, men 500 Credits ekstra ved spilstart. # Lucky strike: Gruppen starter nu med flere ressourcer end normalt. 2 ekstra ressourcer pr. niveau, valgt frit fra de tilgængelige ressourcer. # Mercenaries: Gruppen må medbringe våben, som normalt ikke er så udbredt. Denne evne giver gruppen lov til at medbringe maskingeværer/pistoler og andre større skydevåben. Denne evne giver også crewet ekstra ammunition ved spilstart. Note: Man må ikke medbringe automatvåben hvis crewet/gruppen ikke besidder denne evne! # Owner: Spaceship: Gruppen starter spillet ud med et brugt rumskib. Niveauet i evnen bestemmer hvor stort/sejt/osv deres rumskib er. - Der kan ske ændringer- f.eks. Er der igang med at teste et nyt system hvor vi kan give spillerne mulighed for at "pille" ved deres rumskib og derved give dem et custom ship. Mere information vil følge i bilaget "Space and You!". # Special machinery: Gruppen har en speciel form for maskineri. Dette kan være forskellige ting, men de mest normale er f.eks. En medbay, et brænderi (Mmm moonshine!), en internet cafe eller et laboratorie. Note: Ønsker man f.eks. at have et hospital eller være ejer af et laboratorie, vil denne evne være et krav. # Territory: Gruppen har en fast lokation i området. Dette kan være alt fra et skur, en lejlighed, til et ekstra ordinært hus. Territory er delt ind i 2 niveauer. Niveau 1 er alt hvad man vil kalde "normalt". Det er en alm. lejlighed, et lille hus osv. Niveau 2 er luksus boligerne. Det kan være pga. udsigten, størrelsen på (offgame) lokationen, beliggenheden osv. Note: Der er et meget begrænset antal "niveau 2 lokationer", og det vil være grupper af højere status som vil blive taget mest i betragtning, når disse skal deles ud. # "The grapevine": Gruppen er bekendt med området, folkene og alle de saftige rygter. En gruppe som har denne crew evne, vil sammen med deres karakterark få udleveret nogle rygter og informationer omkring spillet, som normalt ikke er tilgængelig for alle. Note: Der vil ikke blive give "game breaking" information. Custom skills kompendium: # Companion: Er en titel / rolle udover det sædvanlige. For at spille Companion til scenariet, kræver det at man har denne evne. Note: Man behøver ikke denne evne for at være "glædespige" # CEO: Spilleren ejer, eller er medejer at et større firma/forretningt. Dette giver visse fordele i spillet og / eller ulemper. # Deceiver: Spilleren kan fornemme når en anden Companion bruger sine "specielle" evner på sig. Sammenlign niveau i "Seductress", hvis spillerens er lig med eller højere fornemmer spilleren forsøget.

Information og regler for Firefly scenariet Delusions of Standing

Information og regler for Firefly scenariet Delusions of Standing Information og regler for Firefly scenariet Delusions of Standing Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 9 : Praktiske og overordende regler - generelt om crews - ingame økonomi

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

2012 v2 KRATER. Post-Apokalyptisk Liverollespil i Aalborg

2012 v2 KRATER. Post-Apokalyptisk Liverollespil i Aalborg 2012 v2 KRATER Post-Apokalyptisk Liverollespil i Aalborg G R U N D B O G Marts 2012 Grundbogen Krater Krater er en liverollespilskampagne arrangeret af TRoA, Aalborg. For kontaktoplysninger, se Kapitlet

Læs mere

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog.

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog. Evne beskrivelser: Evner: +1-4 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP pulje. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP Læse/skrive oldskrift: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Evner. Tønder Live. Ver. 08/ Side 32

Evner. Tønder Live.  Ver. 08/ Side 32 Evner Tønder Live www.toenderlive.dk. Side 32 Ver. 08/01012013 Opdateret den 5. januar 2013 Ødelæg forbedringer Ødelæg forbedringer 1 Rød urt 1 Rød monster 1 Grøn urt Denne evne fjerner en forbedring på

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev Evnesæt version 1.0 1. AUGUST, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Evner i Halenir... 2 Kort om evner... 2 Specielle evner og magi... 2 Almindelige evner... 3 EKSTRA LP... 3 STYRKE...

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel:

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel: Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

De Okkulte. Vigtigt - Om Okkulte! Tjeneste og Belønning. Særlige Evner

De Okkulte. Vigtigt - Om Okkulte! Tjeneste og Belønning. Særlige Evner De Okkulte Rundt om på kontinentet Falthea findes der individer der har særlige evner som ingen andre end dem selv helt ved hvor kommer fra. Disse individer siges at være i kontakt med overnaturlige væsner

Læs mere

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner):

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Post-Apokalyptisk Liverollespil i Århus

Post-Apokalyptisk Liverollespil i Århus KRATER ÅRHUS Post-Apokalyptisk Liverollespil i Århus R E G L E R Krater Århus er en liverollespilskampagne arrangeret af Einherjerne Version 1.3 Brugt med tilladelse fra Krater Ålborg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hareskovens Færdigheder 1.0

Hareskovens Færdigheder 1.0 Hareskovens Færdigheder 1.0 Færdighed: Er et fælles navn for alle evner, formularer og ritualer. Man skal stå stille ved brug af en færdighed. Formular: En magisk effekt som kræver en rite alt efter formularens

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Håndtering af varer til reparation. Indhold: Reparationsgenstande

Håndtering af varer til reparation. Indhold: Reparationsgenstande Håndtering af varer til reparation Indhold: Side 1 Reparationsgenstande 1 Ansvar for varen hovedregelen 2 Forretningens ansvar for varen 2 Indleveringsbeviset 2 Håndtering af varer til reparation 3 Bevis

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Spilregler og system. Kampregler

Spilregler og system. Kampregler Spilregler og system Kampregler Da der er stor aldersforskel mellem spillerne kæmpes der kun med markeringer, altså ingen fuld kontakt medmindre det er en klar aftale mellem de involverede spillere. Alle

Læs mere

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed Runesmedning Indledning Runesmedningens kunst handler om at bruge kraftfulde tegn til at fortrylle våben og andre genstande med mægtige egenskaber. Dværgene er ophavsmænd til dette stolte håndværk, men

Læs mere

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Len Beskrivelse Len er et stykke jord man kan eje. Der er stor forskel på de forskellige len, både i hvor de ligger, hvad de koster, men også hvilke

Læs mere

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser Shamanisme Ildledning Shamaner er åndetilbedere som typisk kommer fra Treagonn-Sletten. De trækker på ånderne og deres kræfter og har lange hellige og spirituelle traditioner som gør dem i stand til at

Læs mere

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Ingame og offgame... 3 Opstart af karakter... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 3 BG... 3 Racer og race bonus... 4 Kamp... 4 Døds

Læs mere

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Sikre Beregninger Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet 1 Introduktion I denne note skal vi kigge på hvordan man kan regne på data med maksimal sikkerhed, dvs. uden at kigge på de tal

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Rollespillet KIMBRI. Grundregler

Rollespillet KIMBRI. Grundregler Rollespillet KIMBRI Grundregler Grundlæggende : Udover det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af Rollespils-penge. For at holde fantasien i gang

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

Unity Guide 1 CONTENTS

Unity Guide 1 CONTENTS Unity Guide 1 CONTENTS Unity interface... 2 Components... 4 Materials... 7 Scripts opbygning... 8 Terrain... 8 Animations... 9 Particle system... 11 Audio... 11 Sprites... 12 GUI... 14 UNITY INTERFACE

Læs mere

Klassificering og skyttenumre.

Klassificering og skyttenumre. Klassificering og skyttenumre. Indhold Indledning... 1 Hvad er et skyttenummer?... 1 Hvem får skyttenumre?... 2 Hvordan får man et skyttenummer?... 2 Hvor kan/skal et skyttenummer bruges?... 3 Hvilken

Læs mere

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening Tekst og fotos ved Knud Erik Poulsen. I alt 5 sider 1. Generelt Som skytte er det din pligt at kende og følge de generelle sikkerhedskrav for den skydning du

Læs mere

Hukommelsesspil. Introduktion. Scratch

Hukommelsesspil. Introduktion. Scratch Scratch 2 Hukommelsesspil All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can

Læs mere

20. Udgave. Spejder side 1á4

20. Udgave. Spejder side 1á4 20. Udgave 2014 Spejder side 1á4 5. november 1999 Kære Dagbog - det hele er ad helvede til. De har lige sagt i Sveriges Radio at både Tyskland og Sverige nu har lukket grænserne fil Danmark for at sygdommen

Læs mere

Anime Kita Foreningsrådsmøde 22 November 2007

Anime Kita Foreningsrådsmøde 22 November 2007 Referat Anime Kita Foreningsrådsmøde 22 November 2007 Referent: Louise Johansen 8th February 2008 1 1 Deltagere Louise Johansen Casper Jensen Mike Hallund Claes Borg Silas Agerskov 2 Fremtidige træf Hvad

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA iphone TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA iphone MARTIN WOLSING TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA 100 iphone-tips

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE X

REGLER TIL KRIGSLIVE X Regler til Krigslive X REGLER TIL KRIGSLIVE X Dette regelsæt er skrevet til Krigslive X. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er en fælles forståelse af hvad der er sjovt og hvad

Læs mere

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Forløbets varighed: 4 trin + en nat Udfordringen Indledning formål Dette mærke tager fat i en stolt spejdertradition, nemlig at

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

IT Sikkerhed. Digital Mobning.

IT Sikkerhed. Digital Mobning. IT Sikkerhed. Nu i dag hvor vores computer næsten er tilkoplet hinanden 24/7 er det vigtigt at kunne beskytte sin compuder / server mod spyware, virus, spam og skam. Til det er vi gået i gang med at arbejde

Læs mere

Eventliste. Introduktion. Fredagsquizzen. Udflugt til Laserdisken. Udflugt til Comic Express. Kinect Dance off

Eventliste. Introduktion. Fredagsquizzen. Udflugt til Laserdisken. Udflugt til Comic Express. Kinect Dance off Eventliste Introduktion Introduktionen er som navnet hentyder en intro til både nye og gamle deltagere/medlemmer af foreningen hvor man kort forklarer om træffets arrangementer og konkurrencer, regler

Læs mere

Læs og lær om. Minecraft 3

Læs og lær om. Minecraft 3 Læs og lær om Minecraft 3 Historien om MineCraft Da Marcus Persson var en lille dreng i Stockholm i Sverige, kunne han godt lide at lege med LEGO. Han brugte rigtig meget tid på at bygge med de små klodser.

Læs mere

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone med og nogle brikker til at holde regnskab med din Pokémons

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

Sikker IT-Brug. En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål. sanistaal.com

Sikker IT-Brug. En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål. sanistaal.com Sikker IT-Brug En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål sanistaal.com Indhold 2 Kære kollega 4 Kom godt i gang 5 Logning 6 Kodeord 7 Mobile enheder 9 Dataopbevaring

Læs mere

Referat OF møde 24-4-2012

Referat OF møde 24-4-2012 1. Valg af dirigent o Formand 2. Valg af referent o Shené 3. Godkendelse af referat o Vi godkender næste gang, da folk ikke har haft tid til at læse den 4. Nyt fra udvalgene o Helle vil gerne bestille

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark Forventningsafstemningen Det her er det vigtigste punkt af alle. For nok er FATE stort, og kan rumme mange typer af spil. Men vi bor sammen, og skal derfor være

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY Medierne flyder med negative historier om den tilfældige service vi udsætter vores turister for. Det ernoget skidt - men nu synes jeg du skal have denne inspiration direkte

Læs mere

Angle-flying Sikkerhedskrav?! Hvad er flyveretningen? Hvor kraftig og hvad retning er vindene på jorden og i højden?

Angle-flying Sikkerhedskrav?! Hvad er flyveretningen? Hvor kraftig og hvad retning er vindene på jorden og i højden? Angle-flying Som i så mange andre lande er tracking eller angle-flying blevet rigtig populært, og det forstår man godt. For mange mennesker er det at eksperimentere med ens vinkel, hastighed og kropsposition

Læs mere

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr 40' -6 0+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr Christophe Raimbault Jordi Valbuena . juli 899 kl 0. Eksprestoget 'Union Pacific' har lige forladt Folsom, New mexico med 47 passagerer om bord. Efter få minutter

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 8. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Jeg er en vinder -4. Guds fulde rustning troens skjold

Jeg er en vinder -4. Guds fulde rustning troens skjold Jeg er en vinder -4 Guds fulde rustning troens skjold Mål: Målet med undervisningen er, at børnene ser hvordan djævelen prøver at modarbejde Herrens planer. Gud ønsker, at alle kommer til at tro på ham,

Læs mere

Svar nummer 2: Meningen med livet skaber du selv 27. Svar nummer 3: Meningen med livet er at føre slægten videre 41

Svar nummer 2: Meningen med livet skaber du selv 27. Svar nummer 3: Meningen med livet er at føre slægten videre 41 Indhold Hvorfor? Om hvorfor det giver mening at skrive en bog om livets mening 7 Svar nummer 1: Meningen med livet er nydelse 13 Svar nummer 2: Meningen med livet skaber du selv 27 Svar nummer 3: Meningen

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser,

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Party. Pick up. Hvor: Kultorvet i København K Hvornår: Fredag den 13. juni klokken 14.00-20.00 Lørdag den 14. juni klokken 10.00-17.

Party. Pick up. Hvor: Kultorvet i København K Hvornår: Fredag den 13. juni klokken 14.00-20.00 Lørdag den 14. juni klokken 10.00-17. Velkommen til Zulu The Color Run København! Tak til jer - alle vores mange tusinde nye venner - for at gøre Zulu The Color Run København muligt. Vi har her lavet en race-guide, der giver dig overblik over

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte gang i diskussionerne om, hvad der betyder noget for jer som par og forældre. Formålet er, at I finder ud af, hvad

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

IT sikkerhed Whitelist

IT sikkerhed Whitelist IT sikkerhed Whitelist IT sikkerhed Whitelist Skrevet af: Anchelika V. Skjødt og Lasse B. Troelsen Kom/IT A Klasse 3.5 Side 1 af 7. Spam facts Spam er et af de største problemer med internettet på nuværende

Læs mere

Magikataloget Indhold

Magikataloget Indhold Magikataloget Indhold Formularer... 2 Første Cirkel Formularer... 2 Vindstød... 2 Løgn... 2 Rodnet... 2 Giftimmunitet... 2 Frygtimmunitet... 2 Byrdeimmunitet... 2 Anden Cirkel Formularer.. 2 Søvn... 2

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Generelle evner. Grønhudsskrift(2EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive goblinernes og orkernes skriftsprog.

Generelle evner. Grønhudsskrift(2EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive goblinernes og orkernes skriftsprog. Generelle evner Læse og skrive evner Elvisk(3 EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive det ældgamle elversprog. Glyseisk(4 EP): Spilleren er i stand til at læse og tegne de ældste hieroglyffer.

Læs mere

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp.

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 4 Internet Hjemmeopgave 4 Internet Kablede forbindelser og trådløse forbindelser. Både ude i verden og inde hos jer selv Internet Internetadresser

Læs mere

Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle

Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen Afleveres 17/02 2015 Princip: Card game übers alle Information om spillet: Antal spillere er 2 På nuværende tidspunkt er der over 20

Læs mere

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan Kompendium til kursus i SEL ELVFORSV VFORSVAR for livet Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan INDLEDNING Dette kompendium er ment som et supplement til kursus i selvforsvar

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Regelsæt version 1.0

Regelsæt version 1.0 Regelsæt version 1.0 AUGUST 1, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Introduktion til Liverollespil... 2 Spilmesteren, spilleledere og NPC er... 2 Ingame og offgame... 2 Våben- og rustningstjek...

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede I dag NemId, E-boks, borger.dk Hjemmeopgave 3 Pause Internet Hjemmeopgave 3 I har vel læst Komputer for Alles modul 27 om filer og mapper? Og et par af de andre

Læs mere

Spil : 1. Kontrakt : 3NT i nord Udspil : 6/4. Nord spiller ruder i stik 2

Spil : 1. Kontrakt : 3NT i nord Udspil : 6/4. Nord spiller ruder i stik 2 Spil : 1 Giver : N Zone :Ingen 1 NT Pas 2 NT Pas 3 NT Pas Pas Pas 1/17/33 Nord viser maksimum ved at tage imod makkers invitation. Kontrakt : 3NT i nord Udspil : 6/4. Nord spiller ruder i stik 2 I dette

Læs mere

Digital mobning og chikane

Digital mobning og chikane Film 3 7. 10. klasse Lærervejledning >> Kolofon Digital mobning er udgivet af Børns Vilkår. Materialet er produceret i samarbejde med Feldballe Film og TV. Kort om materialet Tidsforbrug To til tre lektioner.

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere