Saneringsbeskrivelse Bygning 10+11

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Saneringsbeskrivelse Bygning 10+11"

Transkript

1 1. Arbejdets omfang Side : 1/9 Helsingør Kommune - Nordvestskolen Saneringsbeskrivelse Bygning Teknologisk Institut Indeklima & bygningsundersøgelser

2 Indholdsfortegnelse Side : 2/9 Indholdsfortegnelse 1 Arbejdets omfang Miljøsanering Byggeplads og adgangsveje Anmeldelser Krav til arbejdets udførelse Begrænsning af spredning af støv og skadelige stoffer Skiltning og afskærmning af områder med miljøsanering mm Krav til instruktion Personlige værnemidler Velfærdsforanstaltninger Rengøring efter saneringsarbejdet Forberedende arbejder Nedrivnings- og saneringsarbejder... 8

3 1 Arbejdets omfang 1.1 Miljøsanering Helsingør Kommune ønsker at udføre renovering/ombygning af Nordvestskolen (bygning 10+11). Renoveringen omfatter nedtagning af tekniske installationer som radiatorer, vandledninger, elinstallationer, inventar og sanitet, demontering af vinduer og udvendige døre, nedtagning og hultagning i lette og tunge vægge, optagning af linoleumsgulve og forsegling af vægge. I maling, linoleum og fuger findes PCB og tungmetaller. Skadelige stoffer er kortlagt af flere omgange. De tidligere udarbejdede rapporter og senere reviderede rapporter er vedlagt udbudsmaterialet. De seneste rapporter er opsamling samt yderligere prøvetagning. I de seneste rapporter fremgår alle måleresultater. Tidligere rapporter: _LED16_011. Nordvestskolen, Helsingør Undersøgelse af skadelige stoffer i bygning 10 og 11, 1. salsplan _LED16_021. Nordvestskolen, Helsingør Undersøgelse af skadelige stoffer i bygning 10 og 11, stueplan Reviderede rapporter: _LED16_012. Nordvestskolen, Helsingør Supplerende undersøgelse af skadelige stoffer i bygning 10 og 11, 1. salsplan _LED16_022. Nordvestskolen, Helsingør Supplerende undersøgelse af skadelige stoffer i bygning 10 og 11, stueplan Denne Særlige arbejdsbeskrivelse vedrører nedrivnings- og saneringsarbejder, der indebærer håndtering af miljøskadelige stoffer (Asbest, PCB og tungmetaller (7 stk.)). Beskrivelsen er en del af udbudsmaterialet udført af Rådgivende Ingeniører Leandesign. Da PCB og tungmetaller kan forekomme i de samme konstruktioner forudsættes at afrensningsarbejdet udføres i en og samme arbejdsgang. Hvor dette ikke er tilfældet, vil det fremgå af beskrivelsen. Sanerings- og nedrivningsarbejder udføres som en samlet entreprise forud for opstart af renoveringsarbejder. Arbejdet omfatter sanerings- og nedrivningsarbejder som beskrevet for hver etage. Afsluttende rengøring efter støvende arbejder. Der henvises til udbuddets tegningsmateriale for nærmere omfang af sanerings- og nedrivningsarbejder. Entreprenøren skal besigtige områderne og gøre sig bekendt med forholdene på skolen. 1.2 Byggeplads og adgangsveje Om byggeplads indretning og løbende flytning se byggepladstegning nr (Leandesign) Byggeplads og skurby opstilles på skolens område jf. Byggepladsplanen. Der opsættes miljøvogn og aflåselige affaldscontainere i forbindelse med arbejdet.

4 1. Arbejdets omfang Side : 4/9 Arbejdsområdet og pladsen omkring miljøvogn og affaldscontainere skal være afspærret og aflåst så uvedkommende herunder elever og medarbejdere ved skolen ikke kan få adgang hertil i skoletiden såvel som uden for skoletid. Ved saneringsarbejdet i bygning 10 og 11 skal der opsættes byggepladshegn omkring bygningerne, så adgang begrænses. Byggepladshegnet skal opsættes 10 m fra facaden og afskærmes med tætte skærmvægge. Under hele arbejdet skal evt. flugtveje respekteres. 1.3 Anmeldelser Entreprenøren skal anmelde arbejdspladsen til Arbejdstilsynet. Entreprenøren sørger for anmeldelse af affald til Helsingør Kommune.

5 2 Krav til arbejdets udførelse 2.1 Begrænsning af spredning af støv og skadelige stoffer Entreprenøren skal påregne at sanerings- og nedrivningsarbejdet skal ske mens de øvrige bygninger på skolen er i drift, hvorfor der skal være fokus på at begrænse især spredning af støv. Alt indvendigt saneringsarbejde med fjernelse af miljøskadelige stoffer samt konstruktionsdele indeholdende miljøskadelige stoffer skal udføres inden vinduer og døre demonteres. Demontering af vinduer på 1. sal skal ske ude fra evt. fra lift eller stillads. Ved støvende arbejder med PCB og tungmetaller, skal der etableres lukkede områder. Afrensning af maling og afmontering/neddeling af gulve f. eks. skal ske rumvis eller i områder på op til m². Lofterne afskærmes med en plastfolie, så støv ikke sætter sig i træbetonen. Indvendigt skal der ved demontering af vinduer og døre opsættes et tætsluttende støvvægge med 3 kammer sluse. Støvvæggene skal afskærme mod det øvrige lokale samt tilstødende vægge og lofter. Støvvæggen skal opsættes i en afstand af 1-1½ m fra facaden. Der skal opsættes luftrenser i arbejdsområdet. Der udlægges faste plader på gulvet. Arbejdsområderne indrettes efter beskrivelserne i Branchearbejdsmiljørådet for Bygge- og Anlæg (BAR-BA) /Dansk Asbestforenings vejledninger om arbejde med henholdsvis PCB og bly. Afkastluft skal ventileres til det fri under hensyn til det omgivende miljø og luften skal filtreres gennem et støvfilter samt et kulfilter. Hurtiggående el-værktøj skal være forsynet med procesudsug. Støvende affald skal så vidt muligt pakkes lufttæt i plastikposer eller i lukkede containere i arbejdsområdet, således at intern transport til affaldscontainere kan ske så støvfrit som muligt. Intern transport må udelukkende ske direkte fra saneringsområdet og ud til det fri. Der skal løbende rengøres ved sanerings- og nedrivningsarbejder. 2.2 Skiltning og afskærmning af områder med miljøsanering mm. Entreprenøren skal løbende under hele byggeriet sørge for korrekt skiltning og afspærringer der er tilpasset de aktuelle arbejdssteder og situationer og at disse foranstaltningerne hele tiden er intakte og vedligeholdte, således at uvedkommende ikke kan opnå uhindret adgang til området. 2.3 Krav til instruktion Entreprenøren skal sikre at de medarbejdere der beskæftiger sig med sanerings- og nedrivningsarbejde, uanset ansættelsesforhold, er korrekt instruerede og har de fornødne kompetencer og opfylder gældende regler for arbejde med sanering af PCB og blyholdige bygningsmaterialer mm.

6 1. Arbejdets omfang Side : 6/9 2.4 Personlige værnemidler Entreprenøren skal sikre at medarbejderne ved de aktuelle sanerings- og nedrivningsarbejder har adgang til og bruger personlige værnemidler som foreskrevet af Arbejdstilsynet. 2.5 Velfærdsforanstaltninger Entreprenøren skal stille særlig miljøvogn, indrettet med en ren zone og en forurenet zone til rådighed for de personer, som arbejder med miljøsanering. Se byggepladsplanen. 2.6 Rengøring efter saneringsarbejdet Entreprenøren skal, inden et arbejdsområde frigives til andet arbejde sørge for rengøring af arbejdsområdet: Rengøring efter sanering af PCB og metaller udføres ved grundig støvsugning af alle overflader i arbejdsområdet (gulve, vægge og lofter) efterfulgt af aftørring med fugtig klud, som beskrevet i Branchearbejdsmiljørådet for Bygge- og Anlæg (BAR-BA) /Dansk Asbestforenings vejledninger om arbejde med henholdsvis PCB og bly, idet at kravene til PCB har forrang Udvendig rengøring efter nedtagning udføres, som beskrevet i Branchearbejdsmiljørådet for Bygge- og Anlæg (BAR-BA) /Dansk Asbestforenings vejledninger om arbejde med henholdsvis PCB og bly, idet at kravene til PCB har forrang. 2.7 Slutkontrol Områder, hvor der er foretaget sanering, skal efter endt arbejde rengøres for rester af støv og byggematerialer med skadelige stoffer. Rengøringen skal være godkendt af tilsynet inden at området kan frigives til andet arbejde.

7 1. Arbejdets omfang Side : 7/9 2.8 Bygherres tilsyn og kontrol Med tilsynet aftales procedure for godkendelse af sanering og rengøringskontrol. Tilsynet kontrollerer inden at støvbegrænsende foranstaltninger mm. nedtages og fjernes/ flyttes. Tilsynets kontrol fratager ikke entreprenøren for at føre tilsyn med arbejderne og egenkontrol. Bygherren vil til enhver tid kunne forlange arbejdet standset, såfremt det vurderes, at gældende regler og retningslinjer for miljø- og sikkerhed ikke er opfyldt. Det påhviler entreprenøren at eftervise, at arbejdet opfylder gældende regler og krav. I denne sag følges nedenstående procedure: Opstartsmøde. Der afholdes opstartsmøde med entreprenør, hvor miljørådgiver deltager, for afklaring af spørgsmål til sanering/nedrivningsentreprisen Kontrol af afdækning. Der foretages visuel kontrol af afdækningen/afskærmning Kontrol af lysninger inden forsegling. Der foretages en visuel kontrol af lysninger inden der foretages forsegling af overfladerne. Miljørådgiver kontrollere om udfaldskravet for forseglingsproduktet kan godkendes Kontrol af rengøring. Miljørådgiver foretager en visuel kontrol af rengøringen inden der udføres forsegling på de tunge vægge og lofter Kontrol af forsegling. Der foretages kontrol af forseglingens udførelse i henhold til producentens krav. 2.9 Skadelige stoffer som ikke er beskrevet Hvis entreprenøren under arbejdet identificere materialer som ikke er beskrevet i TI s kortlægningsrapporter skal entreprenøren straks standse arbejdet og tilkalde tilsynet.

8 1. Arbejdets omfang Side : 8/9 3 Forberedende arbejder Disse arbejder udføres af VVS-og El-entreprenørerne og koordineres med sanitøren som rengør materialerne inden de sættes i deponi. 3.1 Nedtagning af radiatorer til genmontering. Radiatorerne nedtages så forsegling af brystning bliver mulig. Radiatorerne rengøres for støv inden de sættes i deponi. 3.2 Fjernelse af vandinstallationer i inventar. Alle vandtilførsler til inventar skal demonteres inden nedtagning af selve inventaret. 3.3 Fjernelse af elinstallationer i/på inventar, lofter og vægge. Alle elinstallationer til inventar skal demonteres inden nedtagning af inventar. Alle elinstallationer i vægge der skal fjernes skal sløjfes inden saneringsarbejdet igangsættes. Alle ledninger og lamper i lofter skal demonteres, rengøres og sættes i deponi inden saneringsarbejdet går i gang. 4 Nedrivnings- og saneringsarbejder 4.1 Vedrørende placering og mængde for sanering og nedtagning henvises til projektets tegningsmateriale og tilbudsliste. 4.2 Bygningen skal sikres mod spredning af støv til de tilstødende bygninger ved opførelse af et solidt støvskillerum, fx af krydsfiner mellem bygning 9 og Inventar demonteres. På tegningsmaterialet fremgår det hvilket inventar der skal genbruges og hvilket der skal kasseres. Inventar der genbruges skal rengøres inden deponi. Inventar der kasseres skal betragtes som forurenet affald. 4.4 Der etableres undertryk i bygningerne i passende afgrænsede områder. 4.5 Lofterne i alle lokaler støvsuges og afdækkes med plast for at begrænse støvophobning i træbetonpladerne. 4.6 Lette skillevægge fjernes, Jf. tegning. Skillevægge der fremgår af tegningerne fjernes. Væggene er af gips/træ, der er tapetserede og malede. Malingen indeholde PCB og tungmetaller i mindre grad. Ved nedtagning skal de behandles som forurenet affald. 4.7 Tunge skillevægge der skal fjernes. Tapet/maling fjernes på væggene inden evt. nedrivning. Tapet og maling håndteres som farligt affald. Beton håndteres som forurenet affald til deponi.

9 1. Arbejdets omfang Side : 9/9 4.8 Tunge vægge der bibeholdes. Forekommer der tapet på de tunge vægge renses dette af. Er væggene udelukkende malede foretages der ikke sanering af overfladen. 4.9 Linoleums- og vinylbelægning fjernes. Linoleums- og vinylbelægningen i stueplan og 1. salsplan fjernes ned til afretningslaget. Der anvendes en metode, som begrænser støvudviklingen mest muligt. Løstsiddende afretningslag fjernes Klinkegulv fjernes. Klinkegulv fjernes ned til afretningslaget. Klinkegulv håndteres som forurenet affald indeholdende PCB Der opsættes støvskillevægge. Der etableres tætte støvskillevægge 1-1½ m fra facaden. Der udlægges plader på gulvet til opsamling af støv og afskær fra vinduer/fuge. Der opsættes plast mod faste vægge i det afskærmede område. Der opsættes luftrensere i området Demontering af vinduer og døre. Døre og vinduer er malede og fuget med PCBfuge. Glasset i vinduer/døre fjernes. Afstandslisten mellem glassene bortskaffes som farligt affald og glasset bortskaffes til genanvendelse. Fugen omkring karmen skæres langs betonfalsen med ikke varmeudviklende værktøj. Fastgørelser skæres med en bajonetsav. Karmen samt den påsiddende fuge udtages om muligt i et stykke og bortskaffes som farligt affald i en lukket container. Ved demontering af vinduer og døre etableres der en udvendig vugge til opsamling af fuge og malingsrester Restfuge i lysning. Umiddelbart efter demontering af vinduer renses lysningen grundigt for fugerester til udfaldskrav for det anvendte forseglingsprodukt 4.14 Interimsaflukninger. Der opsættes interimslukninger ved vinduer og døre, som sikres hver dag til fyraften Forsegling af lysninger. Efter afrensning af fugerester forsegles lysningen med et forseglingsprodukt med dokumenteret virkning Produkt godkendes inden brug af miljørådgiver Al afdækning og tætte støvvægge håndteres som forurenet affald Rengøring. Der foretages grundig rengøring af alle overflader. Alle overflader rengøres ved støvsugning. Støvsugeren skal være monteret med et HEPA-filter. Vægge og betondrager i loftet rengøres til udfaldskrav for det anvendte forseglingsprodukt Forsegling af vægge og lofter. Vægge og lofter (betondragere) forsegles med en indfarvet forsegler som kan anvendes i stedet for almindelig maling og uden efterbehandling. Forseglingsprodukt godkendes inden anvendelse af miljørådgiver.

Der er konstateret PCB i ejendommen Højeste værdi: 4,6 mg/kg

Der er konstateret PCB i ejendommen Højeste værdi: 4,6 mg/kg SCREENING FOR FARLIGE STOFFER Håndteringsplan Juni 2014 Basisinfo om screenet ejendom Adresse: Møllemarken 2, Hæstrup, 9800 Hjørring Matr. nr./ejerlav: 5ao Hæstrup by, Hæstrup Opførelsesår: 1972 Om-/tilbygning:

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise 01. Nedrivning Dateret: 20.03.2017 rev 00 Udbud Fagentreprise Side : 1/11 Bygningsdelsoversigt: 00. Generelt gældende...

Læs mere

BYGINGSDELSBESKRIVELSE NYINDRETNING TAGETAGE

BYGINGSDELSBESKRIVELSE NYINDRETNING TAGETAGE 30025 BIRKEDALSVEJ 27, PRØVESTENEN BYGINGSDELSBESKRIVELSE NYINDRETNING TAGETAGE Fagentreprise 1. Nedrivning Helsingør Kommune Dateret: 07.04.2017 rev 00 Udbud 1. Nedrivning Side : 1/10 Bygningsdelsoversigt:

Læs mere

MINI-GUIDE. Sikker afrensning!! - lad specialisten udføre arbejdet. Miljøfarlige stoffer i bygninger

MINI-GUIDE. Sikker afrensning!! - lad specialisten udføre arbejdet. Miljøfarlige stoffer i bygninger Miljøfarlige stoffer i bygninger MINI-GUIDE Asbest, PCB, klorerede paraffiner (KP), bly og andre tungmetaller er miljøfarlige stoffer som gennem tiderne er blandet i andre materialer (f.eks malinger og

Læs mere

Mandrup. Mandrup Arkitekt Ingeniør Tlf.: 86 60 15 88. Screening for PCB Søndermarksvej 21, 8800 Viborg Sags nr.:15035 Dato: 31.5.

Mandrup. Mandrup Arkitekt Ingeniør Tlf.: 86 60 15 88. Screening for PCB Søndermarksvej 21, 8800 Viborg Sags nr.:15035 Dato: 31.5. Rekvirent: Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Mandrup Screening for PCB Søndermarksvej 21, 8800 Viborg Sags nr.:15035 Dato: 31.5.2015 Mandrup Tlf.: 86 60 15 88 Randersvej 12 www.jensmandrup.dk

Læs mere

B I L A G 2. Alle afløb i bygningen skal tildækkes inden en sanering.

B I L A G 2. Alle afløb i bygningen skal tildækkes inden en sanering. HÅNDTERING AF FORURENET OG FARLIGT AFFALD Generelle retningslinjer Gældende for alt saneringsarbejde er, at det planlægges og udføres, så støvende arbejde i videst muligt omfang begrænses. Generelt gældende

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

UDBUDSKONTROLPLAN PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN UDBUDSKONTROLPLAN PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Helsingør Kommune Dateret: 20.03.2017 rev 00 PCB sanering, nye vinduer og yderdøre Dato : 20.03.2017 Side : 1/9 Indhold: 01. Nedrivning,

Læs mere

ABS 13. Asbestsanering af plader under vindueskarme. # COWI PowerPoint design manual

ABS 13. Asbestsanering af plader under vindueskarme. # COWI PowerPoint design manual ABS 13 Asbestsanering af plader under vindueskarme Regler Bekendtgørelse om registrering m.m. af asbest Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 993 af 1. december 1986 En arbejdsgiver (også private der sætter

Læs mere

PCB på Carl Nielsen Skolen

PCB på Carl Nielsen Skolen Udarbejdet af: OBH Rådg. Ingeniører A/S Agerhatten 25 5220 Odense SØ Sanering af PCB og asbest Carl Nielsen Skolen Fåborg-Midtfyn Kommune Bent Bukh Mobil: 27264792 Mail: bbu@obh-gruppen.dk Rapport udarbejdet

Læs mere

ASBEST METALLER - PCB

ASBEST METALLER - PCB ASBEST METALLER - PCB Gødsholmvej 1 Side 1 af 8 Rekvirent. Niels Bendtsen Tjørnevej 49 4684 Holmegaard Tlf: 22344062 Rapporten er udført af: Nicolai Ploug, tlf. 40 89 36 36 Indholdsfortegnelse: Registrering

Læs mere

Tomme huse i spil - Nedrivning anno 2014

Tomme huse i spil - Nedrivning anno 2014 Eksempel på www.byggeproces.dk BAR Bygge & Anlæg Nedbrydningssektionen Tomme huse i spil - Nedrivning anno 2014 v/thomas Kingo Karlsen, formand for Dansk Byggeris nedbrydningssektion Nedrivning anno 2014

Læs mere

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed Boligforeningen AAB afdeling 33 Renoveringsarbejder Gaihede a/s Trekronergade 126 H, 2. 2500 Valby tlf: 70 22 11 41 cvr: 21 53 47 49 info@gaihede.dk www.gaihede.dk 14. december 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

SANERING AF BLY OG PCB. - Nyt Sponge-Jet anlæg til miljøvenlig sanering

SANERING AF BLY OG PCB. - Nyt Sponge-Jet anlæg til miljøvenlig sanering SANERING AF BLY OG PCB - Nyt Sponge-Jet anlæg til miljøvenlig sanering Traditionel miljøsanering udgør en miljørisiko for omgivelserne Sponge-Jet anlægget er udviklet til miljøvenlig sanering af BLY og

Læs mere

Spørgsmål og svar Inkl. rettelser til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar Inkl. rettelser til udbudsmaterialet Halsnæs Sundhedshus - udflytning Rettelsesblad 01 LeanDesign ApS Dall & Lindhardtsen A/S 16. oktober 2018 Spørgsmål og svar Inkl. rettelser til udbudsmaterialet Noter: Besigtigelser er gennemført mandag

Læs mere

Nedrivning af vandtårn ved DTU, Lyngby: Beskrivelse af miljøsanering og nedrivning

Nedrivning af vandtårn ved DTU, Lyngby: Beskrivelse af miljøsanering og nedrivning Nedrivning af vandtårn ved DTU, Lyngby: Beskrivelse af miljøsanering og nedrivning G. Tscherning A/S Guldalderen 32, 2640 Hedehusene Tlf. 70 20 70 50, fax 70 20 75 50 E-mail: adm@tscherning.dk Indledning

Læs mere

P. Olesen & Sønner A/S. v. Jens Olesen, direktør, entrepriseleder og medejer, Christian Gravholt, afd. leder for Miljøsanering

P. Olesen & Sønner A/S. v. Jens Olesen, direktør, entrepriseleder og medejer, Christian Gravholt, afd. leder for Miljøsanering P. Olesen & Sønner A/S v. Jens Olesen, direktør, entrepriseleder og medejer, Christian Gravholt, afd. leder for Miljøsanering Hvad har nedriveren brug for at vide - set fra nedriverens vinkel Kort præsentation

Læs mere

Hvordan sanerer man for asbest

Hvordan sanerer man for asbest Hvordan sanerer man for asbest Temadag Teknologisk Institut 3. juni 2008 ABVAC Steen knudsen ABVAC er entreprenør Asbestsanering Afrensning af skimmelsvamp Nedrivning Andre specialopgaver Dagsorden Myndigheder

Læs mere

Ejerforeningen Gammel Køge Landevej Hvidovre

Ejerforeningen Gammel Køge Landevej Hvidovre Bygningsundersøgelse Ejerforeningen Gammel Køge Landevej 233-235 2650 Hvidovre UNDERSØGELSE FOR PCB OG KLORPARAFFINER Rekvirent E/F Gammel Køge Landevej 233-235 Att.: Casper Hansen Rådgiver Orbicon A/S

Læs mere

Børnehuset Foto af Børnehuset

Børnehuset Foto af Børnehuset - historien om Børnehuset Niels Trap M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering Børnehuset i Holte Opført 1971 Børnehave og vuggestue Børnehuset Foto af Børnehuset 1 Projektets parter Bygherre:

Læs mere

Klub Møllen Møllevangen 8A Kongsted 4683 Rønnede

Klub Møllen Møllevangen 8A Kongsted 4683 Rønnede Bygningsundersøgelse Klub Møllen Møllevangen 8A Kongsted 4683 Rønnede UNDERSØGELSE FOR MILJØSKADELIGE STOFFER Rekvirent Center for Ejendomme Kommunale Bygninger Tingvej 7 4690 Haslev Att.: Morten Kristoffersen

Læs mere

Notat. BUDOLFI PLADS, AALBORG Miljøscreening og -kortlægning af farlige stoffer med indhold af miljø- og arbejdsmiljøfarlige stoffer

Notat. BUDOLFI PLADS, AALBORG Miljøscreening og -kortlægning af farlige stoffer med indhold af miljø- og arbejdsmiljøfarlige stoffer Notat BUDOLFI PLADS, AALBORG Miljøscreening -kortlægning af farlige stoffer med indhold af miljø- arbejdsmiljøfarlige stoffer 06. aug. 2013 Projekt nr. 214301 Dokument nr. 128111832 Version 2 Udarbejdet

Læs mere

Kontraktsum på ,- samt tillæg for maling af lofter pålydende ,- i alt incl. tillæg men ex. gulve samlet ,- ex. moms.

Kontraktsum på ,- samt tillæg for maling af lofter pålydende ,- i alt incl. tillæg men ex. gulve samlet ,- ex. moms. Sag.: 30023 PCB sanering, Nye vinduer og yderdøre, Nordvestskolen - Blichersvej 121, 3000 Helsingør Projektgennemgangsmøde afholdt uge 27 Onsdag den 05.07 kl. 10.00 til ca. 11.30 Sted: Byggepladsen skurvogn

Læs mere

Håndtering og fjernelse af mørtelfuger indeholdende PCB i forbindelse udskiftning af mørtelfuger

Håndtering og fjernelse af mørtelfuger indeholdende PCB i forbindelse udskiftning af mørtelfuger Håndtering og fjernelse af mørtelfuger indeholdende PCB i forbindelse udskiftning af mørtelfuger Gregersensvej 3 2630 Taastrup Tlf. +45 72 20 20 00 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Indledning Denne

Læs mere

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald Videncenter Forhåbentlig også erfaringsdeling Håndtering Udvikling af nye og bedre

Læs mere

Asbest - hvem gør hvad? Niels Trap M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering

Asbest - hvem gør hvad? Niels Trap M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering Asbest - hvem gør hvad? Niels Trap M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering DTI 03.06.2008 Golder Associates International Miljørådgiver 6000 ansatte 150 kontorer 100% medarbejderejet Kontor

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 13.august 2014 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 13.august 2014 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13.august 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse af underside,

Læs mere

Forskrift for FACADEBEHANDLING. i Københavns Kommune

Forskrift for FACADEBEHANDLING. i Københavns Kommune Forskrift for FACADEBEHANDLING i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for facadebehandling i københavns kommune Denne forskrift er udstedt i henhold til 18 i bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om

Læs mere

Brændgårdskolen, Brorsonsvej 2 4, 7400 Herning Udskiftning af yderdøre og vinduespartier

Brændgårdskolen, Brorsonsvej 2 4, 7400 Herning Udskiftning af yderdøre og vinduespartier Notat Brændgårdskolen, Brorsonsvej 2 4, 7400 Herning Udskiftning af yderdøre og vinduespartier Rettelsesblad nr. 1 11. maj 2015 Projekt nr. 219840 Udarbejdet af LTR A. Hovedentreprise, udskiftning af yderdøre

Læs mere

Skimmelsanering. Tommy Bunch-Nielsen Micro Clean A/S

Skimmelsanering. Tommy Bunch-Nielsen Micro Clean A/S Skimmelsanering Tommy Bunch-Nielsen Micro Clean A/S Forundersøgelse Tilstandsundersøgelse Fugt og skimmelsvamp Tilstandsvurdering og omfangsbestemmelse Handlingsplan Valg af løsning Løsning af fugtproblemer

Læs mere

Vejledning om bly i byggematerialer

Vejledning om bly i byggematerialer Vejledning om bly i byggematerialer Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2013 Forord Denne vejledning henvender sig til borgere, bygherrer, rådgivere,

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise 08. Maler Helsingør Kommune Dateret: 20.03.2017 rev 00 Udbud Fagentreprise Side : 1/9 Bygningsdelsoversigt: 00. Generelt

Læs mere

Agromek 2016 Maskinleverandørernes stand, 29. november 2016, Herning

Agromek 2016 Maskinleverandørernes stand, 29. november 2016, Herning Agromek 2016 Maskinleverandørernes stand, 29. november 2016, Herning Mini-seminar: Ansvar og pligter ved håndtering af bygge- og anlægsaffald v/anke Oberender, Centerleder for VHGB - Videncenter for Håndtering

Læs mere

Nordvestskolen Frederiksberg den 24. oktober 2008 Blichersvej 121 B & H sags nr.: 281065 3000 Helsingør Att.: Teknisk serviceleder Svend Engelsen

Nordvestskolen Frederiksberg den 24. oktober 2008 Blichersvej 121 B & H sags nr.: 281065 3000 Helsingør Att.: Teknisk serviceleder Svend Engelsen Nordvestskolen Frederiksberg den 24. oktober 2008 Blichersvej 121 B & H sags nr.: 281065 3000 Helsingør Att.: Teknisk serviceleder Svend Engelsen Vedr.: Skimmelsvampe- og fugtundersøgelse i klasselokalerne

Læs mere

Branchevejledning om PCB i bygninger

Branchevejledning om PCB i bygninger Branchevejledning om PCB i bygninger 1 Disposition Indledning Om PCB - Hvad er det? - Hvor finder man det? - Hvor farligt er det? - Hvordan virker det? Regler Hvordan beskytter du dig? Ansvar: - Bygherre

Læs mere

RETTELSESBLAD NR. 01:

RETTELSESBLAD NR. 01: Rettelsesblad nr. 01 af 04.12.2014 Side 1 af 8 RETTELSESBLAD NR. 01: GENERELT: Alle: - Tømrer opstiller udv. stillads til brug for alle entrepriser i omfang vist på byggepladsplanen. Indvendige stilladser

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Screenings rapport Asbest Bly PCB

Screenings rapport Asbest Bly PCB Screenings rapport Asbest Bly PCB Af Rådhuset beliggende Toften 2 6818 Årre Rapport udfærdiget d. 5/07 2016 Sagsnr. 16052 Rådhuset Toften 2 Årre side 1 Indledning: EM Screening & Sanering Aps har foretaget

Læs mere

Rengøring og vedligeholdelse

Rengøring og vedligeholdelse Rengøring og vedligeholdelse Vejledning om rengøring og vedligeholdelse på faste arbejdssteder. Samt projekterendes ansvar i forhold til rengøring og vedligeholdelse af bygninger. At-vejledning A.1.4 December

Læs mere

Vedr. bygningsnedrivning og støvfrembringende eller støjende nedrivningsaktiviteter på adressen Kastanieallé, 8680 Ry

Vedr. bygningsnedrivning og støvfrembringende eller støjende nedrivningsaktiviteter på adressen Kastanieallé, 8680 Ry KM Maskiner A/S Att. Morten Holl Sendt til: info@kmmaskiner.dk Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk Natur og Miljø Knudsvej 34 8680 Ry Dato: 1. maj 2014 Sagsbehandler

Læs mere

Asbest i ældre huse. Lars Vedsmand, BAT kartellet

Asbest i ældre huse. Lars Vedsmand, BAT kartellet Asbest i ældre huse Lars Vedsmand, BAT kartellet Asbest nu og fremover Fik vi ikke løst problemet i 80 erne? S-tog, skibe ja men størst problemer i bygninger Status regler nu Registrering mm Arbejdsgiverpligt

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D Nedrivning

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D Nedrivning At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.15 Nedrivning Februar 2005 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes. At-vejledninger bruges

Læs mere

30029 Helsingør Rådhus - Anretterkøkken - Tilbudsliste af , rev. 00

30029 Helsingør Rådhus - Anretterkøkken - Tilbudsliste af , rev. 00 30029 Helsingør Rådhus - Anretterkøkken - Tilbudsliste af 01.11.2017, rev. 00 Beskrivelse: Undertegnede entreprenør tilbyder herved fagentreprisen i henhold til det udleverede udbudsmateriale bestående

Læs mere

Screening for og kortlægning af PCB og evt. andre farlige stoffer i byggeaffald

Screening for og kortlægning af PCB og evt. andre farlige stoffer i byggeaffald Screening for og kortlægning af PCB og evt. andre farlige stoffer i byggeaffald Natur & Miljø 2013, Nyborg den 29. maj 2013 v. Bo Alslev, NIRAS Program Procedurer og dokumentationsbehov Hvornår er nok,

Læs mere

PCB VEJLEDNING VEJLEDNING OG BESKRIVELSE FOR UDFØRELSE AF PCB-SANERING DANSK ASBESTFORENING 2010 WWW.PCB-ASBEST.DK

PCB VEJLEDNING VEJLEDNING OG BESKRIVELSE FOR UDFØRELSE AF PCB-SANERING DANSK ASBESTFORENING 2010 WWW.PCB-ASBEST.DK pcb brochure:layout 1 18/03/10 10:16 Side 1 PCB VEJLEDNING VEJLEDNING OG BESKRIVELSE FOR UDFØRELSE AF PCB-SANERING DANSK ASBESTFORENING 2010 WWW.PCB-ASBEST.DK pcb brochure:layout 1 2 18/03/10 10:16 Side

Læs mere

Bygningsstyrelsen Plantelab. ARB - Arbejdsbeskrivelse. Malerarbejde. Udgivelsesdato: Rev. dato:

Bygningsstyrelsen Plantelab. ARB - Arbejdsbeskrivelse. Malerarbejde. Udgivelsesdato: Rev. dato: ARB - Arbejdsbeskrivelse Malerarbejde Udgivelsesdato: 21-11-2014 Rev. dato: Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: +45 3940 1011 Indholdsfortegnelse Side : 1/1 Udarbejdet: FLK Kontrolleret: Godkendt:

Læs mere

Dagsorden. VELKOMMEN Præsentation Status Tidsplan

Dagsorden. VELKOMMEN Præsentation Status Tidsplan Dagsorden VELKOMMEN Præsentation Status Tidsplan HELHEDSPLANEN Betonrenovering Varmeisolering på altangange Ny tagbeklædning og varmeisolering Renovering af terrasser i tagboligerne Vand og afløb Sanitet

Læs mere

Særlig Arbejdsbeskrivelse (SA)

Særlig Arbejdsbeskrivelse (SA) Bygherre: Dato: 03.08.2012 Qaasuitsup Kommunia Sag nr.: 10084 Særlig Arbejdsbeskrivelse (SA) For samtlige entrepriser Vedr. Atuarfik Mathias Storch, Ilulissat Etape 0: Nedrivning af bygning 4 og 6 tnt

Læs mere

Vejledende retningslinjer for sanering af PCB

Vejledende retningslinjer for sanering af PCB Dansk Asbestforening Vejledende retningslinjer for sanering af PCB November 2009 Golder Associates A/S 1 Forord Det miljø- og sundhedsskadelige stof PCB har vist sig at være et udbredt problem i danske

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING OG FJERNELSE AF PCB-HOLDIGE BYGNINGSMATERIALER

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING OG FJERNELSE AF PCB-HOLDIGE BYGNINGSMATERIALER BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING OG FJERNELSE AF PCB-HOLDIGE BYGNINGSMATERIALER Indhold 5 Indledning 6 Om PCB Hvad er det? Hvor finder man det? Hvor farligt er det? Hvordan virker det? 8 Regler 8 Hvordan

Læs mere

Bygningsundersøgelse

Bygningsundersøgelse Bygningsundersøgelse SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE MILJØSANERING De Lictenbergs Vej 31-83, 8500 Grenaa Bygherre: Boligselskabet B45 Dato: 29-09-2016 Totalentreprise: Nedbrydning-miljøsanering Ry 86 95 06 55

Læs mere

FIBRE FRA UDSKIFTNING AF ASBESTTAGE REGLER, ANVISNINGER OG PRAKSIS

FIBRE FRA UDSKIFTNING AF ASBESTTAGE REGLER, ANVISNINGER OG PRAKSIS FIBRE FRA UDSKIFTNING AF ASBESTTAGE REGLER, ANVISNINGER OG PRAKSIS T O R B E N V. R A S M U S S E N, 6. S T Å E N D E B Y G G E PA N E L Regler BR18 329-333 Forureninger fra byggematerialer Arbejdstilsynet

Læs mere

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen 5 Ugers kursuspakke for byggebranchen Bygge og Anlæg 25 dage HANSENBERGteknia bygge & anlæg 1 Kurser AMU-mål Se noter Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uge 43 Dampspærre, nye bygninger Dampspærre, reno.

Læs mere

BYGINGSDELSBESKRIVELSE NYINDRETNING TAGETAGE

BYGINGSDELSBESKRIVELSE NYINDRETNING TAGETAGE 30025 BIRKEDALSVEJ 27, PRØVESTENEN BYGINGSDELSBESKRIVELSE NYINDRETNING TAGETAGE Fagentreprise 2. Byggeplads Helsingør Kommune Dateret: 07.04.2017 rev 00 Udbud 2. Byggeplads Side : 1/14 Bygningsdelsoversigt:

Læs mere

VEJLEDNING OM BYGGEAFFALD

VEJLEDNING OM BYGGEAFFALD VEJLEDNING OM BYGGE INDHOLD VEJLEDNING OM BYGGE VEJLEDNING OM BYGGE... 3 HÅNDTER ET RIGTIGT FOR DIN EGEN, ANDRES OG MILJØETS SKYLD DET ER DIT ANSVAR HVORFOR? DENNE VEJLEDNING FØR BYGGEPROJEKTET... 4 FØR

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSKONTROLPLANER OMBYGNING OG RENOVERING SØNDERGADE 81 OG NØRREGADE 87 UDBUDSKONTROLPLANER OMBYGNING OG RENOVERING Hovedentreprise C Udbudskontrolplaner Dateret: 08.10.2018 LeanDesign ApS + Dall & Lindhardtsen A/S 0 Indhold Side : 1/12 INDHOLD

Læs mere

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet bestående af: Tilbudssum, ekskl. moms kr.

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet bestående af: Tilbudssum, ekskl. moms kr. Oversigt Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet bestående af: 1. 0 2. 0 3. 0 4. 0 5. 0 6. 0 Til følgende pris: Tilbudssum, ekskl. moms 0 Skriver Evt.

Læs mere

Rumskemaer INDHOLD. Sonnerupvej 1, Frederiksværk Den Blå Pavillon LeanDesign / Dall & Lindhardtsen. Halsnæs Kommune...

Rumskemaer INDHOLD. Sonnerupvej 1, Frederiksværk Den Blå Pavillon LeanDesign / Dall & Lindhardtsen. Halsnæs Kommune... Halsnæs Kommune... Sendt pr.: mail Dato: 27. aug 2018 Sag nr.: 33034 Emne: Udbud Rev. nr. 00 Init: JWR Rumskemaer Bygherre: Ejendommen: Rådgiver: Entreprenør: Halsnæs Kommune Sonnerupvej 1, Frederiksværk

Læs mere

RENOVERING CARL NIELSEN ALLÉ 9 KÆLDEREN TILBUDSLISTE

RENOVERING CARL NIELSEN ALLÉ 9 KÆLDEREN TILBUDSLISTE Dato: 25.10.2012 Sags nr: 12.541 Rev A: 19-11-2012 RENOVERING CARL NIELSEN ALLÉ 9 KÆLDEREN TILBUDSLISTE Arkitektfirmaet lars remfeldt Rønne Alle 25, 2791 Dragør. tlf. 4058 3325 mail lars@arklar.dk Sag

Læs mere

KLARGØRING TIL MALERARBEJDE

KLARGØRING TIL MALERARBEJDE Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg KLARGØRING TIL MALERARBEJDE Ved klargøring til malerarbejde kan man især udsættes for støv og kemi, belastende arbejdsstillinger og ensidigt gentaget

Læs mere

Nedrivning og miljøsanering fra nedriverens synspunkt. Netværk om nedrivning d. 27/ Thomas Sinding

Nedrivning og miljøsanering fra nedriverens synspunkt. Netværk om nedrivning d. 27/ Thomas Sinding Nedrivning og miljøsanering fra nedriverens synspunkt Netværk om nedrivning d. 27/6-2019 Thomas Sinding tsi@j-jensen.com Overordnet om J. Jensen A/S Beskæftiger dagligt 250 medarbejdere Omsætning 250 mio.

Læs mere

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde:

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde: SCREENING, KORTLÆGNING OG ANMELDELSE AF PCB, FARLIGT AFFALD, SAMT ALM. BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD 1. Oplysninger om ejendom, bygherre og entreprenør 1A. Byggeriets/anlægsarbejdets adresse: Adresse: Postnr:

Læs mere

Meddelelse om tilladelse til nedrivning af bygning på ejendommen Skolevej 11, 9881 Bindslev

Meddelelse om tilladelse til nedrivning af bygning på ejendommen Skolevej 11, 9881 Bindslev Hjørring Kommune Hjørring Kommune - Kommunale Bygninger Springvandspladsen 5 9800 Afgørelsesdato 31-07-2014 Sagsnr. 02.34.04-G01-269-14 Matr.nr. 2A, TVERSTED BY, TVERSTED Via e-mail: walther.nyholm.hartmann@hjoerring.dk

Læs mere

NYT SUNDHEDSHUS, TOFTLUND

NYT SUNDHEDSHUS, TOFTLUND NYT SUNDHEDSHUS, TOFTLUND ENTREPRISE - X BYGGESAGSBESKRIVELSE - MILJØSANERING DATO: 2015-04-01 REVISION: 2015-04-24 ARKITEKT M.A.A. CHARLOTTE FOLKE ApS Indholdsfortegnelse Side : 1/18 Udarbejdet: RDH Kontrolleret:

Læs mere

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Revideret februar 2015 Bestyrelsen i A/B Jæger har fået udarbejdet nedenstående retningslinjer for andelshavere, lejere og kælderlejere, der ønsker at udføre

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING.

VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING. Arkitektfirmaet C. F. Møller HADERSLEV ANDELS BOLIGFORENING VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING. TILLÆGSBLAD NR. 01 ARKITEKT Udbud: Tillæg til udbudsmateriale

Læs mere

Dagens tema. Hvilke stoffer skal kortlægningen omfatte? Hvordan skal vi strukturere kortlægningen? Kortlægning af problematiske stoffer

Dagens tema. Hvilke stoffer skal kortlægningen omfatte? Hvordan skal vi strukturere kortlægningen? Kortlægning af problematiske stoffer Kortlægning af problematiske stoffer Niels Trap Teknisk Direktør, Associate M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering 27. august 2013 Dagens tema Hvilke stoffer skal kortlægningen omfatte? Hvordan

Læs mere

1.3.3 Bilag A Tjekliste projekteringsfasen - risici

1.3.3 Bilag A Tjekliste projekteringsfasen - risici 1.3.3 Vejledning og tjeklister til koordinator P i Projekteringsfasen Tjekliste 1.3 er orienteret mod at sikre en god proces og organisering gennem projekteringsfasen. Den suppleres af denne tjekliste

Læs mere

Bedre planlægning mindsker skader og nedslidning

Bedre planlægning mindsker skader og nedslidning Bedre planlægning mindsker skader og nedslidning Faktaark 1 - Planlægningsværktøj I får her et planlægningsværktøj, som I fremover kan bruge, når I udregner tilbud på nye byggeopgaver og planlægger kommende

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN 30028 PLEJEHJEMMET STRANDHØJ BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN Fagentreprise 01. Nedrivning Helsingør Kommune Dateret: 05.07.2017 rev 00 Fagentreprise Side : 1/8 Bygningsdelsoversigt:

Læs mere

T i l s t e d e v æ r e l s e a f P C B k a n i k k e s e s

T i l s t e d e v æ r e l s e a f P C B k a n i k k e s e s Kortlægning af PCB i byggematerialer ift. affaldshåndtering Helle Vibeke Anders en Statens Byggefors k ningsinstitut Aalborg Univers itet T i l s t e d e v æ r e l s e a f P C B k a n i k k e s e s e l

Læs mere

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele.

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele. Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter

Læs mere

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 20.03.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Anmeldelsesskema for bygge- og anlægsaffald, farligt affald, asbest samt screening og kortlægning af PCB.

Anmeldelsesskema for bygge- og anlægsaffald, farligt affald, asbest samt screening og kortlægning af PCB. Anmeldelsesskema for bygge- og anlægsaffald, farligt affald, asbest samt screening og kortlægning af. Stamoplysninger Matrikel nr.: Opførelses år: Renoverings år: Dato for påbegyndelse Forventet afslutning:

Læs mere

1 Indholdsfortegnelse

1 Indholdsfortegnelse Malerentreprise Sagsnr. : 314.001 Arbejdsbeskrivelse Side : 1 af 9 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 2 Omfang...2 2.1 Generelt...2 2.2 Bygningsdele...2 2.3 Projektering...2 2.4 Byggeplads...2

Læs mere

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Klerkegården Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Indhold Hvad bliver nyt i din bolig? Side 4 Arbejdet udføres i to omgange Side 4 Reparationer udføres bedst muligt Side 5 Her kan du stille

Læs mere

Poul Paghs Gade Ungdoms- og familieboliger. Hovedentreprisen Dato :

Poul Paghs Gade Ungdoms- og familieboliger. Hovedentreprisen Dato : 4.0 Bygningsdelsbeskrivelser Side : 1/5 4.0 4.1 Orientering Nedbrydningsarbejder i forbindelse med indretning af ungdomsboliger i den tidligere Poul Paghs Gade Skole, herunder håndtering af byggematerialer

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1.

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1. Velkommen til Informationsmøde for beboerne Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1. Dagsorden: 1. Præsentation af byggeledelsen 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres 4. Adgangsveje, parkering og

Læs mere

Haderslev Andels Boligforening Blok 5, 6, 7 Renovering og ombygning

Haderslev Andels Boligforening Blok 5, 6, 7 Renovering og ombygning RÅDGIVENDE INGENIØRER Haderslev Andels Boligforening Blok 5, 6, 7 Renovering og ombygning Hovedentreprise Arbejdsbeskrivelse A.2.2 - Nedbrydningsarbejde ing. blok 5, 6, 7 2013-11-14 Blok 5, 6, 7 Renovering

Læs mere

Registrering af eventuelle forekomster af asbest samt andre miljøfarlige stoffer som PCB i fuger og bly i byggematerialer

Registrering af eventuelle forekomster af asbest samt andre miljøfarlige stoffer som PCB i fuger og bly i byggematerialer Notat SAG: St. Magleby Skole SAG NR.: 12161 VEDR.: Bygningsscreening Registrering af eventuelle forekomster af asbest samt andre miljøfarlige stoffer som PCB i fuger og bly i byggematerialer DATO: 2013-03-13

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

30030 Nordvestskolen blok Tilbudsliste af

30030 Nordvestskolen blok Tilbudsliste af 30030 Nordvestskolen blok 1-4 - Tilbudsliste af 01.09.2017 Beskrivelse: Undertegnede entreprenør tilbyder herved fagentreprisen i henhold til det udleverede udbudsmateriale bestående af betingelser, beskrivelser

Læs mere

Nordvestskolen, Helsingør. Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning 10 og 11, 1. salsplan

Nordvestskolen, Helsingør. Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning 10 og 11, 1. salsplan Nordvestskolen, Helsingør Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning 10 og 11, 1. salsplan 3. marts 2017 Titel: Nordvestskolen, Helsingør Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i

Læs mere

Skimmel i min bolig. Hvad sker der, hvis der er mistanke om skimmel.

Skimmel i min bolig. Hvad sker der, hvis der er mistanke om skimmel. Skimmel i min bolig Hvad sker der, hvis der er mistanke om skimmel. For at sikre os at vi kommer rigtig i gang med at undersøge en bolig for skimmel, beder vi beboerne om at udfylde et skema. Her kan beboeren

Læs mere

Retningslinjer for eksterne entreprenører og håndværkere

Retningslinjer for eksterne entreprenører og håndværkere Hospitalsenheden Horsens Retningslinjer for eksterne entreprenører og håndværkere Velkommen Velkommen til Hospitalsenheden Horsens. Vi vil med denne information sikre et godt samarbejde ved at oplyse dig

Læs mere

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer SKEMAET SKAL ANVENDES VED: Roskilde Kommune Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer Nedrivning og renovering

Læs mere

AB LINCOLN. KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION _Rev

AB LINCOLN. KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION _Rev AB LINCOLN KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION 20.05.2019_Rev. 26.06.2019 AFTENENS PROGRAM AFTENENS FORMÅL: Afklare om lejlighederne sælges internt eller eksternt som projektsalg

Læs mere

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 16. april 2015

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 16. april 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 BYGNINGSFORURENING Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning Den 16. april 2015 Rune Østergaard Haven, Markedschef Mail: RUH@Grontmij.dk, Tlf: 2723

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

RETTELSESBLAD 01 OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN

RETTELSESBLAD 01 OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN 30028 PLEJEHJEMMET STRANDHØJ RETTELSESBLAD 01 OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN Fagentreprise Helsingør Kommune Dateret: 24.07.2017 rev 00 Fagentrepriser Side : 1/7 Udarbejdet: MDO Kontrolleret:

Læs mere

BYGNINGSUNDERSØGELSE FOR MILJØSKADELIGE STOFFER

BYGNINGSUNDERSØGELSE FOR MILJØSKADELIGE STOFFER Til KAB Afd. 5302-7 Dokumenttype Rapport Dato Juli BYGNINGSUNDERSØGELSE FOR MILJØSKADELIGE STOFFER SMØRUM GÅRDHUSE SMØRUM GÅRDHUSE Revision 00 Dato 20.07.2018 Udarbejdet af Mads M. Sørensen Kontrolleret

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder

Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 November 2013 Forord Denne vejledning henvender

Læs mere

30019 Nordvestskolen - Tilbudsliste af

30019 Nordvestskolen - Tilbudsliste af 30019 Nordvestskolen - Tilbudsliste af 08.05.2017 Beskrivelse: Undertegnede entreprenør tilbyder herved fagentreprisen i henhold til det udleverede udbudsmateriale bestående af betingelser, beskrivelser

Læs mere

1.3.3 Bilag A Tjekliste projekteringsfasen - risici

1.3.3 Bilag A Tjekliste projekteringsfasen - risici 1.3.3 Vejledning og tjeklister til koordinator P i Projekteringsfasen Tjekliste 1.3 er orienteret mod at sikre en god proces og organisering gennem projekteringsfasen. Den suppleres af denne tjekliste

Læs mere

Nordvestskolen, Helsingør. Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning 10 og 11, stueplan

Nordvestskolen, Helsingør. Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning 10 og 11, stueplan Nordvestskolen, Helsingør Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning 10 og 11, stueplan 3. marts 2017 Titel: Nordvestskolen, Helsingør Supplerende undersøgelse for skadelige stoffer i bygning

Læs mere

Kommunekemi behandler PCB-holdigt. sikkert. bygningsaffald - sikkert og effektivt

Kommunekemi behandler PCB-holdigt. sikkert. bygningsaffald - sikkert og effektivt Kommunekemi behandler PCB-holdigt sikkert bygningsaffald - sikkert og effektivt Kommunekemi løser PCB-problemer PCB i bygninger udgør et sundheds- og miljømæssigt problem. Det erkender kommuner, centrale

Læs mere

Bly og Stenhuggerbranchen 14. november 2013. Morten Gudmundsson Arbejdsmiljøafdelingen Mail: mgu@danskbyggeri.dk Mobil: 25 66 63 05

Bly og Stenhuggerbranchen 14. november 2013. Morten Gudmundsson Arbejdsmiljøafdelingen Mail: mgu@danskbyggeri.dk Mobil: 25 66 63 05 Bly og Stenhuggerbranchen 14. november 2013 Morten Gudmundsson Arbejdsmiljøafdelingen Mail: mgu@danskbyggeri.dk Mobil: 25 66 63 05 Dagens program Hvad er bly Hvor sundt er bly Arbejdsmiljøloven Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Bygherre udpeger arbejdsmiljøkoordinator. Særlig arbejdsmiljøuddannelse, B/A. Projektfasen = P-koordinator. Byggefasen = B-koordinator

Bygherre udpeger arbejdsmiljøkoordinator. Særlig arbejdsmiljøuddannelse, B/A. Projektfasen = P-koordinator. Byggefasen = B-koordinator Arbejdsmiljøkoordinator for bygge- og anlæg Bygherre udpeger arbejdsmiljøkoordinator Særlig arbejdsmiljøuddannelse, B/A Projektfasen = P-koordinator Byggefasen = B-koordinator Ikke kun PCB men alle farlige

Læs mere

ANALYSERAPPORT. Metode: PCB, KP og Bly: Se bilag, Asbest: NIOSH 9002

ANALYSERAPPORT. Metode: PCB, KP og Bly: Se bilag, Asbest: NIOSH 9002 Skelstedet 5, Trørød DK- 2950 Vedbæk (+45) 45662095 www.dma.nu ANALYSERAPPORT Rekvirent: Sagsnavn/ ref: Vor Journal nr.: Antal prøver udtaget: Dato for udtagning: Analyse: White arkitekter A/S Vestre kaj

Læs mere