FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø"

Transkript

1 FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø April 2014

2 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Redegørelse for anlægstekniske muligheder... 3 Ledningsoplysninger... 6 Afvandingsmæssige konsekvenser... 6 Miljømæssige konsekvenser... 6 Relationer til beskyttede arealer i naturbeskyttelsesloven... 6 Relationer til fredningen af Linding Møllesø... 7 Lodsejere... 8 Beskrivelse af eventuelle afværgeforanstaltninger... 8 Overslagsbudget... 9 Varde Kommunes vurdering af forundersøgelsen... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Bilag:... 9

3 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 2 FORUNDERSØGELSE RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Formål med indsatsen/projektet Formålet med indsatsen er at skabe passage fra Stokbæk til Linding Møllesø og videre til den opstrømsliggende strækning af det offentlige vandløb Stokbæk. Linding Møllesø er beliggende syd for landsbyen Horne i Varde Kommune. Fjernelse af spærringen vil give adgang til m opstrømsliggende strækning af Stokbæk. Stokbæk nedstrøms møllesøen indeholder væsentlige gydesteder for både laks og havørred. Ejeren af Linding Møllesø har ønsket, at udløbet fra søen kommer til at ligge i modsat ende af indløbet, således at der fortsat vil være en vandgennemstrømning gennem søen. Møllesøen og de opstrømsliggende arealer, samt ca. den på fig. 1. viste opstrømsliggende strækning af Stokbæk er fredet jf. overfredningsnævnskendelse af 12. oktober Eksisterende forhold Stokbæk har et opland på ca. 6,2 km 2 ved udløbet fra Linding Møllesø. Vandløbet er løber ud i Linding Å, der er en del af Varde Å systemet. Både Stokbæk og Linding Å skal have en god økologisk tilstand jf. de, for tiden, ikke gældende vandplaner. Der forventes ingen ændring i målsætningerne, når vandplanerne vedtages endeligt. Fig. 1. Oversigtskort over Linding Møllesøs placering på Stokbæk og forbindelsen til Linding Å (lilla).

4 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 3 Vandløbet opstrøms møllesøen har jf. regulativet en bundbredde på 1,00 m og anlæg 1:1 med 1,6 fald umiddelbart opstrøms Linding Møllesø. Dimensionerne svarer rimeligt til en forventet medianmaksimumsafstrømning på ca. 600 l/s (100 l/s/km 2 ). Medianminimumsvandføringen vurderes at ligge på l/s, men denne er usikkert bestemt. Redegørelse for anlægstekniske muligheder Terrænet på begge sider at søen stiger kraftigt. Etableres der et stryg syd om ejendommen, kommer stryget dels meget tæt på en gylletank, og dels lukkes ejendommen inde mellem stryg og vandløb. Et forløb syd om ejendommen er derfor ikke at foretrække. Det vurderes at det er muligt at etablere stryget ved at gå nord om ejendommen Thorstrupvej 128, der er den tidligere møllebygning. Et vigtigt forhold ved etableringen af et stryg, er at der skal være tilstrækkelig sikkerhed for, at stryget kan sikre, at søens vandspejl ikke stiger så meget, at vandet løber over Thorstrupvej i ind i ejendommen Thorstrupvej 128. Ejendommen ligger væsentlig lavere end vejen og oversvømmelser er tidligere sket med vandindtrængning til følge. Terrænforhold og skitseprojektering af et vandløb har vist, at det vil være muligt at anlægge et vandløb med et forløb svarende til det viste på nedenstående fig. 2. Som bilag er vedlagt oversigtkort, og skitse tværprofiler.

5 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 4 Fig. 2. Forslag til forløb af et stryg, der vil give passage til Linding Møllesø. Afløbet fra søen udformes med en spunsvæg som får et dobbeltprofil med 0,15 m bundbredde med bundkote i kote 16,45 og 1,1 m i kote 16,65. Faldet på stryget skal være 10, bundbredden er 0,8 m og anlæg 1:1,5. Efter ca. 32 m etableres en ny underkørsel med et ø 1,44/0,97 m PA stålrør under Thorstrupvej. Røret lægges vandret med bunden ca. 10 cm under bundkoten på stryget. Rørbunden skal ligge i kote ca. 16,05 m DVR90. Efter rørbroen fortsætter stryget i samme dimensioner. Faldet på strækningen er 10 på de røde markerede strækninger og 5 på de grønne markerede strækninger. Det eksisterende afløb fra Linding Møllesø er i meget dårlig stand og under alle omstændigheder skal afløbet stoppes eller stemmeværket renoveres. Det foreslås, at spunsvæggen forlænges foran stemmeværket inden stemmeværket og resten af træbygværket fjernes. Træbygværket foreslås erstattet af en blanding af store og små sten ovenpå geotekstil til at stabilisere den under-liggende jord. Spunsvægges pakkes ind i jord, så den ikke bliver synlig. Spunsvæggen fungerer som sikkerhed mod oversvømmelser og afskæres i en kote på 16,90 m DVR90. Det betyder, at ved vandføringer over ca. 560 l/s (ca. 90 % af den anslåede medianmaksimum) og ved ca. 45 cm vandspejlshøjde i stryget, begynder vandet at løbe over kanten ved det gamle udløb.

6 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 5 Afløbsprofilet sikrer, at vandspejlet kun sjældent kommer under kote 16,60 m DVR90 og overløbskanten sikrer, at vandspejlet ikke vil overstige kote 16,95 m DVR90. Laveste punkt på Thorstrupvej er ca. 17,05 m DVR90. Der anlægges 4-5 gydebanke på 24 m med 5 fald. Hvor det gamle løb møder det nye stryg, skal der udlægges store sten ( mm) i en lagtykkelse på 0,3-0,4 m ovenpå et lag geotekstil. Strækningen af de store sten skal være 1-1,5 m op i det gamle løb. Udlægningen skal forhindre gydemodne fisk i at forsøge at gå op til det gamle stemmeværk i forbindelse med store afstrømninger. Der vil dog altid komme mest vand fra det nye stryg, så lokkestrømmen vil være kraftigst her. Station Kote m Bundbredde Fald Bemærkning DVR90 m 0 16,45 0,15-1,1 X Udløb af sø dobbeltprofil 10 16,35 0, ,15 0,8 Thorstrupvej, Rør i kote 16,05 mdvr ,15 0,8 X Thorstrupvej, Rør i kote 16,05 mdvr90 5 Gydebanke 66 16,03 0,8 X 10 Stryg ,53 0,8 X 5 Gydebanke ,41 0,8 X 10 Stryg ,91 0,8 X 5 Kraftigt sving ,79 0,8 X 10 Stryg ,29 0,8 X 5 Gydebanke ,17 0,8 X 10 Stryg ,67 0,8 X 5 Gydebanke ,55 0,8 X 10 Stryg ,8 X Udløb i eksisterende vandløb Tabel 1. Forslag til dimensioner på nyt vandløbsforløb Adgang til søen og de opstrømsliggende vandløbsstrækninger er sikret med ovenstående projekt, der må siges at opfylde indsatsens formål.

7 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 6 Ledningsoplysninger Der er indhentet ledningsoplysning i LER. Der er modtaget oplysninger fra flg. ledningsejere - Syd Energi - TDC - Varde Forsyning Langs Thorstrupvej er der registreret 400 kv kabel (SE), Fibertrace (SE) og Kabeltracé (TDC) Afvandingsmæssige konsekvenser Etablering af overløbskanten og stryget vil betyde, at vandspejlet i søen vil variere mere, end hvis flodemålet blev holdt konstant ved hjælp af et stemmeværk. Det eksisterende stemmeværks tilstand er imidlertid dårlig, og driften af den giver i sig selv et forholdsvis svingende vandspejl. De projekterede mål på overløbskanten og stryget bevirker, at vandspejlet vil variere fra flodemålet kote 16,94 m DVR90 og til ca. kote 16,60 m DVR90 ved medianminimum. Der forventes således ingen væsentlige ændring i afvandingsmulighederne i oplandet til søen og de opstrømsliggende arealer til Stokbæk. Miljømæssige konsekvenser Ved etableringen af stryget anlægges der i alt 100 m gydebanker, hvilket vil forøge ynglemulighederne for laksefisk. Adgangen til Linding Møllesø vil tillige give adgang til de opstrømsliggende strækninger af Stokbæk. Der vil kunne gydes opstrøms, men nedtrækkende smolt vil have svært ved at finde igennem Linding Møllesø. Grundvandsstanden vil ikke blive sænket, og der forventes derfor ikke nogen øget udvaskning af okker. Relationer til beskyttede arealer i naturbeskyttelsesloven Linding Møllesø er beskyttet af 3 i naturbeskyttelsesloven. Udskiftning af stemmeværk med en spuns med overløb og etablering af et stryg forventes ikke at give væsentlige ændringer i søens tilstand, men projektet kræver dispensation fra naturbeskyttelsesloven. De beskyttede områder kan ses på fig. 4. Gravning af et nyt vandløbsforløb i nord for ejendommen og etablering af mere fugtige forhold her, kræver dispensation efter naturbeskyttelsesloven. En eventuel terrænhævning omkring st. 200 på det projekterede vandløb kræver ligeledes dispensation. Hvorvidt der skal ansøges om dette, bør besluttes ved detailprojekteringen. Der forventes ikke væsentlige ændringer i de 3 beskyttede områder ved projektet.

8 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 7 Fig. 4. Arealerne opstrøms Linding Møllesø er beskyttet som mose, mens arealerne øst for bygningerne er beskyttet som overdrev og eng. Relationer til fredningen af Linding Møllesø Fredningen af Linding Møllesø skete ved Overfredningsnævnskendelse af 20. december Afgrænsningen af fredningen kan ses på fig. 5. Afgrænsningen på miljøportalen er unøjagtig, hvorfor det oprindelige kort er medtaget. Linding Møllesø er beliggende på matr.nr. 4 f på fig. 5.

9 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 8 Fig. 5. Afgrænsningen af fredningen af Linding Møllesø Da projektet berører vandspejlet i Linding Møllesø, vil fredningsnævnet skulle høres i forbindelse med projektet. Etableringen af stryget er ikke i uoverensstemmelse med fredningen af Linding Møllesø og Stokbækdalen, hvorfor det ikke forventes, at fredningen vil umuliggøre projektet. Lodsejere Matr.nr. Ejerlag Lodsejer 4 l, 4 i, 4 a Den Nordlige Del, Thorstrup Egon Jørn Frahm Thorstrupvej Varde 2c Stundsig By, Horne Peter Christensen Thorstrupvej Varde 7000 b Den Nordlige Del, Thorstrup Varde Kommune Beskrivelse af eventuelle afværgeforanstaltninger Der vurderes ikke at være behov for afværgeforanstaltninger i forbindelse med projektet. Dog kan der blive behov for at udføre en midlertidig renovering af stemmeværket eller opsætte en midlertidig tilpasset spunsvæg for at forhindre vandet i at forsvinde, hvis det eksisterende stemmeværk bryder helt sammen.

10 Forundersøgelse RIB Etablering af passage til Linding Møllesø Side 9 Overslagsbudget Overslagsmæssigt budget for gennemførelse af indsatsen Detailprojekt og indhentning af underhåndsbud Jordarbejde opgravning og bortskaffelse af ca m 3 jord Gydegrus, erosionssikring mm. udlagt Etablering af rørbro, retablering af Thorstrupvej Spunsvæg og strygsikring Tilsyn og kontrol Uforudsete udgifter 10 % I alt ekskl. moms kr kr kr kr kr kr kr kr. Dertil kommer erstatning til lodsejerne både for arealafståelse til åbning af vandløbet og i forbindelse med anlægsarbejdet. Bilag: - Oversigtkort - Længdeprofil - Tværprofiler (skitse)

11 ± , 19 Profil ,5,5 O TH ST R U R E PV 17 J St: 214 BK:14,79 21 Profil 4 St: 190 BK:14,91 St: 412 BK:13,00 St: 362 BK:13,55 St: 338 BK:13,67 St. 288 BK:14,17 St. 264 BK:14,29 16 Profil 2 21, , Profil 1 20 Profil 0 St: 116 BK:15,53 St: 140 BK:15,41 18 St: 66 BK:16,03 St: 32 BK:16, ,5,5 16 St: 0 BK:16,45, , , ,5 18 Luftfoto: Copyright Blom Grundkort: Copyright Kort- og Matrikelstyrelsen ,5 19, 5

12 Omløb ved Linding Mølle Vandplan projekt Forslag 2 Sommer middel (100 l/s) Terræn Højre Terræn venstre Bund Median max (600 l/s) Median minimum (20 l/s) Kote i m DVR90 1: Station i m 1:1500 VASP / ProjektID :

13 Omløb ved Linding Mølle Vandplan projekt Lodret akse : Kote i m DVR90, skala 1:50 Vandret akse : Afstand i m, skala 1:50 20 St Skala 1:200 VASP / ProjektID :

14 Omløb ved Linding Mølle Vandplan projekt Lodret akse : Kote i m DVR90, skala 1:50 Vandret akse : Afstand i m, skala 1:50 20 St Skala 1:100 VASP / ProjektID :

15 Omløb ved Linding Mølle Vandplan projekt Lodret akse : Kote i m DVR90, skala 1:50 Vandret akse : Afstand i m, skala 1:50 20 St Skala 1:100 VASP / ProjektID :

16 Omløb ved Linding Mølle Vandplan projekt Lodret akse : Kote i m DVR90, skala 1:50 Vandret akse : Afstand i m, skala 1:50 19 St Skala 1:400 VASP / ProjektID :

17 Omløb ved Linding Mølle Vandplan projekt Lodret akse : Kote i m DVR90, skala 1:50 Vandret akse : Afstand i m, skala 1:50 18 St Skala 1:100 VASP / ProjektID :

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 FORUNDERSØGELSE RIB-00913 Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 September 2013 Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI Østervang 2 6800 Varde 75 22 40 88 Udført: Dato: 13.09.2013 Sign.:

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00212

FORUNDERSØGELSE RIB-00212 FORUNDERSØGELSE RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Juli 2016 Forundersøgelse RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Projektering

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIN

FORUNDERSØGELSE RIN FORUNDERSØGELSE RIN-00621-28 Fjernelse af 8 spærringer i Skjærbæk Oktober 2016 1 Indhold Bilag... 2 Formål med indsatsen/projektet... 3 Eksisterende forhold... 3 Nuværende regulativmæssige forhold... 4

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ

ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ Til Kolding Kommune Dokumenttype Ansøgning Dato Februar 2018 Ansøgning om tilladelse til regulering af Kær Mølleå ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ ANSØGNING VANDLØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ Revision

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00208

FORUNDERSØGELSE RIB-00208 FORUNDERSØGELSE RIB-00208 Stryg ved Karlsgårde Dambrug November 2013 Johansson & Kalstrup rådgivende ingeniører FRI Østervang 2 6800 Varde 75 22 40 88 Udført: Dato: 08.11.2013 Sign.: OJP Kontrolleret:

Læs mere

Regulativ for Kalbækken

Regulativ for Kalbækken Regulativ for Kalbækken Offentligt vandløb nr. 820-13.2 Kalbækken Regulativ for Kalbækken, maj 2010 !"!#$" % & ' & ' ( ) ! * +, - " +. / - & /! - & /, 0& /+ 1 & " 2 #. 3!4 $ -!! & $! -!! $, 2!! $+ 5!!

Læs mere

Regulativ for Holmmarksbækken

Regulativ for Holmmarksbækken Regulativ for Holmmarksbækken Offentligt vandløb nr. 8-9. Holmmarksbækken Regulativ for Holmmarksbækken, maj ! " # " # $% & ' ( ) * +, ) -. + ".' + ".* /".) ", - '4 5 + '' 5' + '' 5* '' 5) '' 5. 6 '* 5,!

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

Regulativ for Kastkær Bæk

Regulativ for Kastkær Bæk Regulativ for Kastkær Bæk Offentligt vandløb nr. 820-10.11 Kastkær Bæk Regulativ for Kastkær Bæk, maj 2010 " # $ # $ % & ' ( ) * + ), -. -'. -* /. -) 0 '1 + 2 '', 3 '* 4 4' 4* 4) 4-4+ 4, 44 4# 4. ') ')

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

Regulativ for Ilsigkærgrøft

Regulativ for Ilsigkærgrøft Regulativ for Ilsigkærgrøft Offentligt vandløb nr. 8-.4 Ilsigkærgrøft Regulativ for Ilsigkærgrøft, maj ! " # " # $% & ' ( ) * +, ) -. + ".' + ".* /".) ", - '4 5 + '' 5' + '' 5* '' 5) 6 '' 5. 7 '* 5,! '*

Læs mere

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand FORSLAG TIL REGULERINGSPROJEKT, HOVEDKANALEN, TAARUP INDDÆMMEDE STRAND Rekvirent Rådgiver Kerteminde Kommune att. Jacob Hansen Rye Hans Schacks

Læs mere

Regulativ for Mejeribækken

Regulativ for Mejeribækken Regulativ for Mejeribækken Offentligt vandløb nr. -1. Mejeribækken Regulativ for Mejeribækken, maj 1 ! " # " # $% & ' ( ) * +, ) -. + ".' + ".* /", 1 - '3 + '' ' +'' * '' ) 5 ''. '*,! '* - $ '* '* " +

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Grontmij A/S Dusager 8 Aarhus N Danmark T +5 8 5 F +5 8 555 www.grontmij.dk CVR-nr. 85 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å 7. september 5 Vores reference:..5

Læs mere

NATURGENOPRETNING NEDRE SUSÅ DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, RAMBØLL

NATURGENOPRETNING NEDRE SUSÅ DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, RAMBØLL NATURGENOPRETNING NEDRE SUSÅ DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, RAMBØLL PRÆSENTATION Opgave Fase A Tykskallet malermusling formål med naturgenopretning Eksisterende forhold Holløse Mølle Projektforslag Konsekvenser

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 19.09.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Projektområde: Matr.nr. og ejerlav: Matr. nr.: 1aty, 1bo, 1amh, 1amg, 7000an Bramming Hgd., Bramming.

Projektområde: Matr.nr. og ejerlav: Matr. nr.: 1aty, 1bo, 1amh, 1amg, 7000an Bramming Hgd., Bramming. Esbjerg Kommune Teknik og Miljø Att.: Tine Baatrup 1. MARTS 201 Udarbejdet af FHM Kontrolleret af HLP ANSØGNING OM OMLÆGNING AF STRÆKNING AF HØE BÆK ESBJERG KOMMUNE Formål I forbindelse med reduktion af

Læs mere

R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug.

R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug. R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug. // maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Udført projekt... 3 2. Forventet effekt... 3 3. Forprojektet.... 3

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1187 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune Vandløb Park & Natur Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att. Tomas Jensen Sag nr.: 2012-6698 Dato: E-mail: Tlf.nr. Projekt for frilægning af rørlagt strækning st. 1010 st. 1563 på det offentlige

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00188

FORUNDERSØGELSE RIB-00188 Forundersøgelse RIB-00188 Stryg ved Ansager Mølle Dambrug Side 1 FORUNDERSØGELSE RIB-00188 Fjernelse af stemmeværk ved Ansager Mølle Dambrug August 2016 Forundersøgelse RIB-00188 Stryg ved Ansager Mølle

Læs mere

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50 BILAG 1: OPMÅLING I forbindelse med udarbejdelsen af forundersøgelsen, har Thisted Kommune fået foretaget en opmåling af vandløbet. På længdeprofilet af opmålingen fremgår der, udover vandspejl, bund og

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Revideret projektforslag. til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Svendborg Kommune

Revideret projektforslag. til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Svendborg Kommune Revideret projektforslag til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, April 2015 Revideret projektforslag til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Udarbejdet af: Natur og Klima

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt Lejre Kommune Maj 201 4 FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING PROJEKT

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Detailprojekt RIB Faunapassage ved Debel Fiskeri August 2016

Detailprojekt RIB Faunapassage ved Debel Fiskeri August 2016 Detailprojekt RIB-00191 Faunapassage ved Debel Fiskeri August 2016 Fjernelse af spærring RIB-00191 Formål Nedbrydning af dambruget stemmeværk og anlæggelse af et 160 meter langt stryg skal sikre fiskepassagen

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 1: Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Formål med projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 1 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE... 4 2.1.1 Matrikler...

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1272 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 00 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Østrup Skovløb.

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Terræn i højre side Terræn i venstre side Opmålt vandspejl Dybeste punkt i tværprofilet. Kote i m DVR90 1:

Terræn i højre side Terræn i venstre side Opmålt vandspejl Dybeste punkt i tværprofilet. Kote i m DVR90 1: Bilag 1 Gisselbæk Gisselbæk, restaureringprojekt Nuværende forhold (opmåling 2011) Vandspejl ved mellem vinter vandføring (25 l/s/km2) Regulativ 1998 og 2002 (tilpasset) Terræn i højre side Terræn i venstre

Læs mere

Brønderslev Kommune: Elbæk, spærring AAL-375

Brønderslev Kommune: Elbæk, spærring AAL-375 Brønderslev Kommune: Elbæk, spærring AAL-375 FORUNDERSØGELSE VEDRØRENDE FJERNELSE AF SPÆRRING I ELBÆK, ID. AAL-375 Rekvirent Rådgiver Brønderslev Kommune Teknisk Forvaltning Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Nedbrydning af opstemning og oprensning af sand... 4 2.2 Lukning af omløbsstryg

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1189 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Lund Bæk Vandplan: Vandområdeplaner 2015-2021 Vandområde nr: o7095 Hovedvandopland: 1.2 Limfjorden Fiskeristyrelsen/Landbrugsstyrelsen journal nr. 17-0258017 Nov. 2018

Læs mere

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse Indhold Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse 1. Projektets formål... 2 2. Projektområde... 2 2.1 Lokalitetsbeskrivelse... 2 3. Nuværende forhold... 4 3.1 Grimstrup Bæk... 4 3.2 Opland

Læs mere

Notat FALDFORHOLD OG SKIKKELSE FOR OMLØB VED MØLLEDAMMEN, USSERØD Å 1 INDLEDNING 2 PRINCIP OG FORUDSÆTNINGER

Notat FALDFORHOLD OG SKIKKELSE FOR OMLØB VED MØLLEDAMMEN, USSERØD Å 1 INDLEDNING 2 PRINCIP OG FORUDSÆTNINGER Notat FALDFORHOLD OG SKIKKELSE FOR OMLØB VED MØLLEDAMMEN, USSERØD Å 19. august 2016 Projekt nr. 224960 Udarbejdet af CMR Kontrolleret af ERI/HPE Godkendt af HPE 1 INDLEDNING Der er projekteret et omløb

Læs mere

Brønderslev Kommune: Skovmøllebæk, spærringaal- 399

Brønderslev Kommune: Skovmøllebæk, spærringaal- 399 Brønderslev Kommune: Skovmøllebæk, spærringaal- 399 FORUNDERSØGELSE VEDRØRENDE FJERNELSE AF SPÆRRING I SKOVMØLLEBÆK, ID. AAL-399 Rekvirent Rådgiver Brønderslev Kommune Teknisk Forvaltning Ny Rådhusplads

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN

KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN Til Esbjerg Kommune Dokumenttype Notat Dato Maj 2016 Ansøgning om tilladelse til vandløbsprojekt af Lufthavnsbækken KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN Revision 01 Dato

Læs mere

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 4 ØKONOMI...

Læs mere

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Der etableres to søer ved Rønnebækken, der skal oplagre vand om vinteren, og udlede vandet til Rønnebækken i tørre perioder om sommeren og efteråret. Udledningen

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Rusrenden 28.

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20.1 Formål Sølodsgrøften er nu rørlagt gennem Bårse, men rørledningen er gammel og tilstanden formentlig dårlig. Det er derfor overvejet at lægge en ny

Læs mere

FORUNDERSØGELSE AF PROJEKTFORSLAG TIL NATURGENOPRETNING AF SUSÅ MELLEM BAVELSE SØ OG HOLLØSE MØLLE

FORUNDERSØGELSE AF PROJEKTFORSLAG TIL NATURGENOPRETNING AF SUSÅ MELLEM BAVELSE SØ OG HOLLØSE MØLLE Næstved Kommune FORUNDERSØGELSE AF PROJEKTFORSLAG TIL NATURGENOPRETNING AF SUSÅ MELLEM BAVELSE SØ OG HOLLØSE MØLLE Juni 201 BILAG 1: HYDRAULISK NOTAT OG RESULTATER AF HYDRAULISKE BEREGNINGER PROJEKT Projekt

Læs mere

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 Afstrømningsmæssige forhold...

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Trend Dambrug Fjernelse af spærring

Trend Dambrug Fjernelse af spærring Trend Dambrug Fjernelse af spærring Slutrapport December 2017 1 Indhold Slutrapport... 1 1. BAGGRUND... 3 1.1 Indhold i slutrapport... 3 1.2 Projektlokaliteten... 3 1.2 Vandløbet og den fysiske spærring...

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m.

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m. Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. marts 2013 Sagsbehandler Tine Nielsen Telefon direkte Mail

Læs mere

Thisted Kommune Vallensbæk, AAL-1179

Thisted Kommune Vallensbæk, AAL-1179 Thisted Kommune Vallensbæk, AAL-1179 FORUNDERSØGELSE AF VALLENSBÆK, RØRLÆGNING AAL-1179 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617

Læs mere

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 Brønderslev Kommune: Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 FORUNDERSØGELSE VEDR. ASBÆKHOLT BÆK, RESTAURERING. REF. 622 OG 624 OG RØRLÆGNING AAL-681 Rekvirent Rådgiver Brønderslev

Læs mere

Notat Revideret idéskitse til etablering af faunapassage ved Sterrebyvej i Spangebækken (ODE-55), Svendborg Kommune

Notat Revideret idéskitse til etablering af faunapassage ved Sterrebyvej i Spangebækken (ODE-55), Svendborg Kommune Notat Revideret idéskitse til etablering af faunapassage ved Sterrebyvej i Spangebækken (ODE-55), Svendborg Kommune Februar 2015 Notat Revideret idéskitse til etablering af faunapassage ved Sterrebyvej

Læs mere

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport Ringsted Kommune Vendebæk - opmålingsrapport Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol... 8

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

Vandområdeplan Detailprojektering af indsats i Blå Å. Hovedvandopland 1.10, Vandområde-ID o4224, Spærring-ID RIB-00505

Vandområdeplan Detailprojektering af indsats i Blå Å. Hovedvandopland 1.10, Vandområde-ID o4224, Spærring-ID RIB-00505 Vandområdeplan 2015-2021 Detailprojektering af indsats i Blå Å Hovedvandopland 1.10, Vandområde-ID o4224, Spærring-ID RIB-00505 Fjernelse af spærring og udlægning af groft materiale Udarbejdet af Vejen

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 483511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Lyngbækken 28.

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Ringsted Kommune Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund for projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 2 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE: AFLØB

Læs mere

Fjernelse af spærring i Henrikebæk

Fjernelse af spærring i Henrikebæk TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 Marts 2014 Bornholms Regionskommune E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Fjernelse af spærring i Henrikebæk

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af omløbsstryg i Hvirlå ved stemmeværket i Ravsted vinterokkersø. (Kommunevandløb 4232)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af omløbsstryg i Hvirlå ved stemmeværket i Ravsted vinterokkersø. (Kommunevandløb 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af omløbsstryg i Hvirlå ved stemmeværket i Ravsted vinterokkersø. (Kommunevandløb 4232) Byg, Natur og Miljø Juni 2018 Journal nr.: 18/9460-1 - Forord Restaureringsprojekt

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Januar 2019 Journal nr.: 18/40827-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Naturstyrelsen, Blåvandshuk Att.: Ole Knudsen Sag nr.: 145131 Dato: 13. januar 2016 E-mail: ml@j-k-as.dk Ålestrømmen ved Stribsø Vest og Stribsø Øst vurderinger ift. areal påvirkninger ved hævning af vandspejlsniveau

Læs mere

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Baggrund Skarum Å er et ca. 9.300m vandløb beliggende omtrentligt midt på mors. Skarum Å løber fra udspringet syd for Bjergby mod øst indtil udløbet i

Læs mere

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam Stampedam Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam UDFØRT AF ENVICLEAN/NHJ 29-05-2012 Skodshøj 16, Guldbæk 9530 Støvring, Tel. +45 9686 7600 Email: nhj@enviclean.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Detailprojekt Vådområde Kvong Mose September 2017

Detailprojekt Vådområde Kvong Mose September 2017 Vådområde i Kvong Mose Side 1 Detailprojekt Vådområde Kvong Mose September 2017 Vådområde i Kvong Mose Side 2 Indhold Formål med projektet... 3 Eksisterende forhold... 3 Tekniske anlæg... 4 Naturbeskyttelsesloven...

Læs mere

Varde Kommune FORUNDERSØGELSE. Restaureringstiltag i Ovnbøl Bæk (nedre del) September Journal nr.:

Varde Kommune FORUNDERSØGELSE. Restaureringstiltag i Ovnbøl Bæk (nedre del) September Journal nr.: FORUNDERSØGELSE Restaureringstiltag Ovnbøl Bæk (nedre del o4961_x) September 2018 Journal nr.: 17-0329763 Miljøstyrelsens nr.: SVANA-35223-00118 Indhold Resume... 1 Formål med projektet... 1 Eksisterende

Læs mere

Varde Kommune Åbning af rørlagt strækning Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 1 FORUNDERSØGELSE

Varde Kommune Åbning af rørlagt strækning Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 1 FORUNDERSØGELSE Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 1 FORUNDERSØGELSE Åbning af rørlagt strækning i Porsmose-Skamstrup Bæk Juli 2018 Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 2 Indhold Formål med projektet...

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

Projektforslag i høring efter vandløbsloven

Projektforslag i høring efter vandløbsloven Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 03. juli 2015 Sags id 15-15421 Sagsbehandler Tine Baatrup Telefon direkte 76 16 15 05 E-mail tin8@esbjergkommune.dk Projektforslag

Læs mere

Snogebækken vest for Ølsemagle

Snogebækken vest for Ølsemagle Snogebækken vest for Ølsemagle Projekt for åbning af rørlagt strækning mellem station 1736 og 2021 Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Køge Kommune, Anlæg, rejser ca. 1 ha erstatningsskov

Læs mere

Opmålingsrapport Ågårdsløbet Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Ågårdsløbet - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Ågårdsløbet Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Ågårdsløbet - opmålingsrapport Ringsted Kommune Ågårdsløbet - opmålingsrapport Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

Detailprojekt Vådområde Kvong Mose Februar 2018

Detailprojekt Vådområde Kvong Mose Februar 2018 Vådområde i Kvong Mose Side 1 Detailprojekt Vådområde Kvong Mose Februar 2018 Vådområde i Kvong Mose Side 2 Indhold Formål med projektet... 3 Eksisterende forhold... 3 Tekniske anlæg... 4 Naturbeskyttelsesloven...

Læs mere

BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Syddjurs Kommune har kontaktet Orbicon med henblik på mulig assistance vedrørende regulering af Tuekærgrøften.

BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Syddjurs Kommune har kontaktet Orbicon med henblik på mulig assistance vedrørende regulering af Tuekærgrøften. NOTAT Projekt ATR - Tuekærsgrøften Projektnummer 1391400051 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Syddjurs Kommune Reguleringsforslag Tuekærgrøften Morten Hundahl, Syddjurs Kommune Line

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Vandløb: Tudserenden Projekt: Etablering af sandfang, udlægning af gydegrus og sten i Tudserenden. Sted: Tudserenden st. 1906-4045 m, Langeland

Læs mere

Sunds Nørreå. Forslag til Reguleringsprojekt

Sunds Nørreå. Forslag til Reguleringsprojekt Forslag til Reguleringsprojekt Sunds Nørreå, tilløb til Storå Sunds Nørreå Forslag til Reguleringsprojekt Foto: Vandløbet oven for dambruget hvor stemmepladen er placeret. April 2015 1 - - Forslag til

Læs mere

Ansøgning om udlægning af skjulesten/brinksikring i Elverdamsåen station

Ansøgning om udlægning af skjulesten/brinksikring i Elverdamsåen station Ansøgning om udlægning af skjulesten/brinksikring i Elverdamsåen station 10450-11350. Undertegnede skal hermed på vegne af Tuse Å s Ørredsammenslutning og Den sjællandske Grusbande, ansøge om tilladelse

Læs mere

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Att. Niels Laursen Email: Nlhedebo@mail.dk Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. oktober 2012 Sagsbehandler

Læs mere

Opmålingsrapport øvre Kværkeby Bæk Ringsted Kommune august Ringsted Kommune. Øvre Kværkeby Bæk opmålingsrapport

Opmålingsrapport øvre Kværkeby Bæk Ringsted Kommune august Ringsted Kommune. Øvre Kværkeby Bæk opmålingsrapport Ringsted Kommune Øvre Kværkeby Bæk opmålingsrapport August 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere