1.03 Rykning og oversendelse til inkasso hos advokat 1. rykker ADLEX udsender påkrav til andelshavere, der ikke betaler boligafgift m.v. rettidigt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.03 Rykning og oversendelse til inkasso hos advokat 1. rykker ADLEX udsender påkrav til andelshavere, der ikke betaler boligafgift m.v. rettidigt."

Transkript

1 Bilag 2 Ydelsesbeskrivelse 2013 Sagstype: ADM 1.0 Andelsboligadministration 1.01 Oprettelse og ajourføring af ejendoms- og andelshaverkartotek ADLEX opretter ejendom og andelshaver i andelsboligforeningen i ADLEXs edb-system og sikrer, at alle nødvendige stamoplysninger er til stede, for at ADLEX kan udføre en forsvarlig administration for foreningen. ADLEX sikrer, at stamoplysninger løbende ajourføres i edb-systemet Opkrævning og indbetalingsregistrering ADLEX opkræver boligafgift, varmebidrag og andre ydelser i henhold til generalforsamlingens vedtagelse. Opkrævningerne foretages ved indbetalingskort eller via PBS. ADLEX registrerer andelshavernes indbetalinger Rykning og oversendelse til inkasso hos advokat 1. rykker ADLEX udsender påkrav til andelshavere, der ikke betaler boligafgift m.v. rettidigt. 2. rykker- eksklusion eller ophævelse Hvis en andelshaver efter udsendelsen af 1. rykker stadig ikke betaler, er ADLEX bemyndiget til, at aftale med foreningens bestyrelse, at ekskludere andelshaver og sørge for, at den pågældende fraflytter sin bolig. Inkasso Hvis det i forbindelse med eksklusionen af en andelshaver, udsættelse af boligen, salg af den fraflyttede andelsbolig o.l. bliver nødvendigt at overgive fordringer til retslig inkasso hos ADLEXs advokat, er ADLEX bemyndiget hertil Etablering og administration af afdragsordning ADLEX kan efter aftale med bestyrelsen indgå afdragsaftale med debitor. ADLEX udarbejder og fremsender frivilligt forlig til debitor og kontrollerer at afdragsordningen overholdes. Hvis debitor ikke betaler i overensstemmelse med afdragsordningen, er ADLEX bemyndiget til efter aftale med bestyrelsen af oversende fordring til retslig inkasso hos AD- LEXs advokat Udarbejdelse af antennebudgetter ADLEX udarbejder et årligt antennebudget samt beregner, varsler og opkræver antennebidrag overfor andelshaverne i henhold til generalforsamlings vedtagelse Oprettelse af nye andelshavere ADLEX sikrer, at andelshaverens forpligtelser i henhold til boligaftalens bestemmelser er opfyldt.

2 1.07 Behandling af henvendelse fra andelshavere ADLEX besvarer henvendelser fra andelshavere vedrørende boligafgiftsopkrævninger ogbetalinger, varmeregnskaber m.v. samt andre forhold, der er omfattet af ADLEXs administration. ADLEX tager gebyr herfor, som opkræves hos den enkelte andelshaver, såfremt henvendelsen ikke er indeholdt i den almindelige administration Husordenssager ADLEX bistår foreningens bestyrelse ved behandling af sager om andelshaveres overtrædelse af foreningens husorden, såfremt behandling efter ADLEXs skøn ikke forudsætter advokatmæssig bistand Fremleje ADLEX behandler i samarbejde med bestyrelsen en anmodning fra andelshaver om at fremleje en andelsbolig Forsikringssager Bestyrelsen udfylder og indsender skadesanmeldelse til ADLEX, der videresender anmeldelse til forsikringsselskabet, når sagen efter ADLEXs skøn ikke kræver advokatmæssig eller teknisk bistand. Eventuelle tvister betales efter tidsforbrug i h. t. aftale Myndighedshenvendelse Besvarelse af henvendelser fra myndigheder, eks. SKAT og kommune Forsyningsselskaber Besvarelse af henvendelser fra forsyningsselskaber, eks. Ista, Brunata, og Dong Energy Udarbejdelse af adkomsterklæring ADLEX besvarer henvendelse og udfylder adkomsterklæring ved henvendelse fra pengeinstitut. 2.0 Boliglejeadministration 2.01 Oprettelse og ajourføring af ejendoms- og lejekartotek ADLEX opretter lejemål i andelsboligforeningen i ADLEXs edb-system og sikrer, at alle nødvendige stamoplysninger er til stede, for at ADLEX kan udføre en forsvarlig administration for foreningen. ADLEX sikrer, at stamoplysninger løbende ajourføres i edb-systemet Opkrævning og indbetalingsregistrering ADLEX opkræver husleje, varmebidrag og andre ydelser i henhold til lejekontrakternes bestemmelser. Opkrævningerne foretages ved indbetalingskort eller via PBS. ADLEX registrerer lejernes indbetalinger.

3 2.03 Rykning og oversendelse til inkasso hos advokat 1. rykker ADLEX udsender påkrav til lejer, der ikke betaler husleje m.v. rettidigt i henhold til lejelovgivningen. 2. rykker- ophævelse Hvis en lejer efter udsendelsen af 1. rykker stadig ikke betaler, er ADLEX bemyndiget til efter aftale med foreningens bestyrelse at ophæve det pågældende lejemål som misligholdt. Inkasso Hvis det i forbindelse med ophævelse af lejemål, udsættelse af det lejede, afregning af fraflyttede lejemål o.l. bliver nødvendigt at overgive fordringer til retslig inkasso hos AD- LEXs advokat, er ADLEX bemyndiget hertil Behandling og varsling af huslejeregulering ADLEX beregner og foretager rettidig varsling af følgende generelle huslejereguleringer: En årlig regulering som følge af ændringer i skatter og afgifter. En årlig regulering efter reglerne om omkostningsbestemt leje. En årlig regulering af afsætning til ind- og udvendig vedligeholdelse. Hvis foreningen ønsker flere årlige reguleringer af ovennævnte reguleringstyper, kan dette ske efter reglerne i punkt Varsling af andre lejereguleringer Hvis der ønskes flere årlige reguleringer af de i punkt 2.04 omtalte generelle lejereguleringer, foretager ADLEX disse efter forudgående aftale. ADLEX beregner og varsler andre lejereguleringer, herunder moderniserings- og forbedringsforhøjelser samt regulering til det lejedes værdi/markedsleje. Undersøgelse af niveau for markedsleje er ikke omfattet af denne ydelse, jf. ydelse Administration af konti for indvendig vedligeholdelse ADLEX administrerer lejerens indvendige vedligeholdelseskonti, herunder udbetaling fra kontiene samt udsendelse af en årlig saldomeddelelse til lejerne. Kontrol af, om vedligeholdelsesudgiften er anvendt korrekt, er ikke omfattet af denne ydelse.

4 2.07 Administration af konti for udvendig vedligeholdelse ADLEX administrerer konti for udvendig vedligeholdelse, herunder regnskabsaflæggelse overfor Grundejernes Investeringsfond, udsendelse af regnskabsmeddelelser til lejerne samt anmodning om udbetaling af indestående hos Grundejernes Investeringsfond Udarbejdelse af antennebudgetter ADLEX udarbejder et årligt antennebudget samt beregner, varsler og opkræver antennebidrag overfor lejerne Kontakt til beboerrepræsentation Hvis der er en beboerrepræsentation i ejendommen, sikrer ADLEX, at alle udlejernes forpligtelser overfor beboerrepræsentationen overholdes i henhold til lejeloven og boligreguleringsloven, herunder fremsendelse af halvårsregnskab for udvendig vedligeholdelse, indkaldelse til flyttesyn, afholdelse af årlige budgetmøder o.lign Behandling af lejeres opsigelse og fraflytning ADLEX modtager, registrer og sikrer korrekt kontraktlig håndtering af opsigelser på lejemål. Når ADLEX modtager en opsigelse af et lejemål, underrettes andelsboligforeningen skriftligt herom bilagt alle relevante oplysninger, således at betingelserne for salg kan fastlægges. ADLEX sikrer korrekt fraflytning i henhold til lejekontrakten og lejelovens bestemmelser, herunder udarbejdelse og afregning af flytteopgørelser. Flytteopgørelser udarbejdes på grundlag af lejekontrakt, underskrevet af flytterapport og eventuelle håndværkerregninger. Flyttesyn og udarbejdelse af flytterapport er ikke omfattet af denne ydelse, jf. ydelse Behandling af lejerhenvendelse ADLEX besvarer henvendelser vedrørende huslejeopkrævninger og betalinger, fordelingsregnskaber og andre forhold, der er omfattet af ADLEXs administration Fremleje og bytte ADLEX behandler i samarbejde med bestyrelsen anmodninger fra bolig- som erhvervslejere, om fremleje af lejemål og fra boliglejere om bytte af lejemål Husordenssager ADLEX bistår foreningens bestyrelse ved behandling af sager om lejers overtrædelse af foreningens husorden, såfremt behandlingen efter ADLEXs skøn ikke forudsætter advokatmæssig bistand.

5 2.14 Sags- og tvistbehandling ved huslejenævnet Kræves der huslejenævningsbehandling af en af ADLEX varslet lejeregulering, varmeafregning, flytteafregning eller lign. forestår ADLEX forhandlingerne med huslejenævnet. ADLEX er dog berettiget til- efter forudgående at have underrettet foreningen herom- at overgive sagen til egen eller ekstern advokat, hvis det er nødvendigt. Andelsboligforeningen betaler i så fald sagens omkostninger. 3.0 Erhvervslejeadministration 3.01 Udarbejdelse af erhvervslejekontrakter ADLEX deltager i forhandlinger om udlejning af erhvervslejemål og udarbejder efter aftale med bestyrelsen aftale om leje af erhvervslejemål beliggende i andelsboligforeningens ejendom Huslejeregulering iht. lejekontrakt ADLEX regulerer erhvervslejers lejeopkrævninger som en eventuel regulering er beskrevet i lejekontrakten Oprettelse og ajourføring af ejendoms- og lejekartotek ADLEX opretter lejemål i andelsboligforeningen i ADLEXs edb-system og sikrer, at alle nødvendige stamoplysninger er til stede, for at ADLEX kan udføre en forsvarlig administration for foreningen. ADLEX sikrer, at stamoplysninger løbende ajourføres i edb-systemet Opkrævning og indbetalingsregistrering ADLEX opkræver husleje, varmebidrag og andre ydelser i henhold til lejekontrakternes bestemmelser. Opkrævningerne foretages ved indbetalingskort eller via PBS. ADLEX registrerer lejernes indbetalinger Rykning og oversendelse til inkasso hos advokat 1. rykker ADLEX udsender påkrav til lejer, der ikke betaler husleje m.v. rettidigt i henhold til lejelovgivningen. 3. rykker- ophævelse Hvis en lejer efter udsendelsen af 1. rykker stadig ikke betaler, er ADLEX bemyndiget til efter aftale med foreningens bestyrelse at ophæve det pågældende lejemål som misligholdt.

6 Inkasso Hvis det i forbindelse med ophævelse af lejemål, udsættelse af det lejede, afregning af fraflyttede lejemål o.l. bliver nødvendigt at overgive fordringer til retslig inkasso hos AD- LEXs advokat, er ADLEX bemyndiget hertil Behandling af lejerhenvendelse ADLEX besvarer henvendelser vedrørende huslejeopkrævninger og betalinger, fordelingsregnskaber og andre forhold, der er omfattet af ADLEXs administration. 4.0 Foreningsadministration 4.01 Indkaldelse til ordinær generalforsamling ADLEX indkalder efter aftale med bestyrelsen til ordinær generalforsamling Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling ADLEX indkalder efter aftale med bestyrelsen til ekstraordinær generalforsamling Afholdelse af ordinær generalforsamling En repræsentant fra ADLEX leder generalforsamlingen som dirigent, med mindre bestyrelsen eller generalforsamlingen beslutter andet. ADLEX udarbejder et kortfattet beslutningsreferat fra generalforsamlingen. Ved den ordinære generalforsamling gennemgår ADLEX årsregnskab og forslag til budget for det kommende år Afholdelse af ekstraordinær generalforsamling En repræsentant fra ADLEX leder den ekstraordinære generalforsamlingen som dirigent, med mindre bestyrelsen eller generalforsamlingen beslutter andet. ADLEX udarbejder et kortfattet beslutningsreferat fra generalforsamlingen Deltagelse i ét årligt bestyrelsesmøde ADLEX deltager i ét bestyrelsesmøde årligt, normalt i forbindelse med gennemgang af udkast til årsregnskab og budget for det kommende år Deltagelse i yderligere bestyrelsesmøder ADLEX deltager i yderligere bestyrelsesmøder efter aftale med bestyrelsen Besvare vedtægtsspørgsmål ADLEX rådgiver mundtligt bestyrelsen i anvendelse og fortolkning af foreningens vedtægter.

7 5.0 Bogholderi og regnskab 5.01 Oprettelse i og ajourføring af finanssystem ADLEX opretter andelsboligforeningen i ADLEXs edb-system og sikrer, at alle nødvendige stamoplysninger er til stede, for at ADLEX kan udføre en ansvarlig administration. ADLEX sikrer, at alle relevante stamoplysninger løbende ajourføres Bogføring Den løbende bogføring finder sted på grundlag af ADLEXs kontoplan og foreningens regnskabsoplysninger Arkivering ADLEX opbevarer foreningens bogføringsbilag i op til 5 år, jf. bogføringslovens regler om opbevaringspligt. ADLEX er berettiget til alene at opbevare en elektronisk kopi af bogføringsbilag, såfremt bogføringsbilag kan udskrives i klarskift. ADLEX kan efter udløbet af 5 års perioden og efter aftale med bestyrelsen destruere bogføringsbilagene. Hvis foreningen ikke ønsker bilagene destrueret, skal foreningen afhente bilagene hos ADLEX Betaling af udgifter i h.t. fuldmagt ADLEX betaler senest på forfaldssagen faste udgifter på ejendommen, såsom ejendomsskatter og afgifter, prioritetsydelser, forsikringspræmier m.v. samt regninger vedrørende leverancer, reparations- og vedligeholdelsesarbejder, der er bestilt af bestyrelsen og godkendt ved attestation på fakturaen af bestyrelsen. Ansvaret for økonomiske eller andre konsekvenser af for sen betaling af ovennævnte udgifter påhviler ADLEX. Er attesterede fakturaer ikke ADLEX i hænde senest 7 arbejdsdage før forfald, er ADLEX ikke økonomisk ansvarlig for rettidig betaling Likviditetsopgørelse ADLEX opretter på vegne af andelsboligforeningen en bankkonto til brug for alle ind- og udbetalinger vedrørende foreningen. Hvert kvartal fremsender ADLEX en likviditetsopgørelse til foreningen med oplysninger om bankkontoens indestående, en opgørelse over kendte udgifter, der forfalder til betaling frem til næste opgørelse Behandling af vand- og varmeregnskaber ADLEX sørger for behandling, udsendelse og afregning af vand- varme, og andre forbrugsregnskaber overfor andelshaverne og lejerne efter modtagelse fra målerfirma Udarbejdelse af budgetopgørelser ADLEX udarbejder 3 gange om året en kvartalsrapport med en opfølgning på bogholderi og likviditet. I forbindelse med årsregnskabet rapporters for årets sidste kvartal.

8 5.08 Udarbejdelse af regnskabsmateriale til årsregnskab ADLEX afleverer regnskabsmateriale samt budget til foreningens revisor. Revisionshonoraret betales af foreningen og medtages i regnskabet Overdragelse af regnskabsmateriale til revisor ADLEX overdrager efter regnskabsårets afslutning materiale til den af foreningen valgte revisor med henblik på udarbejdelse af årsregnskab Udarbejdelse af kvartalsrapporter ADLEX udarbejder 3 gange om året en kvartalsrapport med en opfølgning på bogholderi og likviditet. I forbindelse med årsregnskabet rapporters for årets sidste kvartal. 6.0 Overdragelse af andele 6.01 Vurdering af andelsbolig ADLEX kan efter aftale med bestyrelsen vurdere andelslejligheder i forbindelse med salg med henblik på at vurdere lejlighedens vedligeholdelsesstand og værdi af individuelle forbedringer og løsøre. ADLEX udarbejder på baggrund af besigtigelsen en vurderingsrapport til bestyrelsen Udarbejdelse af overdragelsesdokumenter ADLEX udarbejder overdragelsesaftale mellem sælger og køber i forbindelse med salg af andelsboliger Besvarelse af ejendomsmæglerforespørgsler ADLEX besvarer henvendelse og fremsender oplysninger ved henvendelse fra ejendomsmægler i forbindelse med overdragelse af andele Behandling af indsigelser ADLEX behandler købers eventuelle indsigelser over mangler ved boligens stand i forbindelse med overtagelsen Modtagelse af overdragelsessum ADLEX modtager overdragelsessummen fra køber Afregning til sælger ADLEX afregner overdragelsessummen til sælger. ADLEX er pligtig til at tilbageholde et forholdsmæssigt beløb i den 14 dags periode, hvor køber er berettiget til at gøre mangelindsigelser gældende Påtegning af andelsbevis ADLEX sørger for påtegning af andelsbeviset, når en andelsbolig overdrages.

9 6.08 Udstedelse af andelsbevis/erstatningsbevis ADLEX udarbejder andelsbevis ved førstegangssalg og erstatningsbevis ved bortkomst af en andelshavers andelsbevis Garantidokumenter ADLEX udarbejder garantidokumenter i forbindelse med foreningens garantistillelse for boligandelshavers lån i pengeinstitut til delvis dækning af overdragelsessummen, jf. lov om andelsboligforeninger og andre bofællesskaber 5, stk Løn og personaleadministration ADLEX forestår efter aftale med foreningen løn og personaleadministration vedr. ansatte på ejendommen Oprettelse og registrering i lønsystem ADLEX tager efter aftale med foreningen kontakt til Told & Skat angående oprettelse/ændring af CVR-nummer, til brug for vor indberetning og betaling af offentlige afgifter. ADLEX sørger for oprettelse af andelsboligforeningen hos PBS og i ADLEX s lønsystem. ADLEX opretter stamoplysninger på medarbejderne i ADLEX s lønsystem, på grundlag af ansættelsesaftale, skattekort m.v. ADLEX foretager løbende tilretning af stamoplysninger og månedlig registrering af variable lønudgifter Lønudbetalinger ADLEX udskriver efter aftale med foreningen lønafregning, som fremsendes til medarbejderen. Beløb efter fradrag af A-skat m.m. overføres via PBS til en af medarbejderen anvist bankkonto den sidste torsdag i måneden, (i december, den sidste torsdag før den 24.) 7.03 Afregning til offentlige myndigheder ADLEX foretager efter aftale med foreningen indberetning og afregning af A-skat, AMbidrag, SP-bidrag, ATP, AER, FerieKonto, lønsumsafgift m.m. i henhold til lovgivningens regler Udarbejdelse af årsopgørelser og indberetning ADLEX udskriver og fremsender efter aftale med foreningen årsoplysningssedler til medarbejderne. Der foretages indberetning til Told & Skat. Hvis andelsboligforeningen er udvalgt til at indsende oplysninger til Danmarks Statistik, forestår ADLEX indberetningen Administration vedr. ferie og sygdom ADLEX registrerer, når oplysningerne herom indberettes til ADLEX, efter aftale med foreningen ferie og sygeperioder, samt evt. afløser. Afløser oprettes i lønsystemet, og AD- LEX foretager afregning på grundlag af timeopgørelser. ADLEX søger dagpengerefusion efter gældende regler.

10 7.06 Tegning af arbejdsskadeforsikring ADLEX udfylder efter aftale med foreningen reguleringsskemaer til arbejdsskadeforsikring, ligesom ADLEX anmelder evt. arbejdsskader Udarbejdelse af ansættelseskontrakt ADLEX udarbejder efter aftale med bestyrelsen ansættelsesaftale med ejendomsfunktionærer og andre medarbejdere tilknyttet foreningen Lønregulering ADLEX foretager i samråd med bestyrelsen en årlig lønvurdering. Lønnen for de næste 12 måneder fastsættes, og der fremsendes breve herom til medarbejderne. 8.0 Website 8.01 Oprette foreningshjemmeside med individuel log-in funktion Via ADLEX hjemmeside kan hver enkel andelshaver logge sig ind på en foreningsside, hvor vedtægter, årsregnskaber og andre relevante oplysninger er tilgængelige Vedligeholdelse af standardindhold ADLEX sørger for at opdatere foreningens hjemmeside med seneste regnskaber, general forsamlingsreferat, vedtægter, energimærke m.m Publicering af nyheder + billeder Foreningen kan på hjemmesiden publicere nyheder, billeder eller andre relevante oplysninger til andelshaverne.

Standard ydelsesbeskrivelse Totaladministration af andelsboligforening.

Standard ydelsesbeskrivelse Totaladministration af andelsboligforening. Standard ydelsesbeskrivelse Totaladministration af andelsboligforening. 1. Daglig boligadministration 1.1 Oprettelse og ajourføring af forenings- og beboerkartotek Administrator opretter ejendommen og

Læs mere

Standard ydelsesbeskrivelse totaladministration af ejerboligforening.

Standard ydelsesbeskrivelse totaladministration af ejerboligforening. Standard ydelsesbeskrivelse totaladministration af ejerboligforening. 1. Daglig boligadministration 1.1 Oprettelse og ajourføring af forenings- og beboerkartotek Administrator opretter ejendommen og andelshavere

Læs mere

BILAG 1 YDELSESBESKRIVELSE UDVIDET - EJERFORENING

BILAG 1 YDELSESBESKRIVELSE UDVIDET - EJERFORENING Advokatpa rtnerselskab Kalvebod Brygge 39 41 DK 1560 København V Telefon : +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 BILAG 1 YDELSESBESKRIVELSE UDVIDET - EJERFORENING

Læs mere

Praktikophold. Opgavebeskrivelsen er ikke udtømmende og ret til ændringer forbeholdes.

Praktikophold. Opgavebeskrivelsen er ikke udtømmende og ret til ændringer forbeholdes. Praktikophold [Virksomheden] ønsker gennem tilbud om praktikplads at bidrage aktivt til, at studerende på finansøkonom og finansbachelor studiet bliver bekendt med ejendomsadministrationsbranchen og vælger

Læs mere

Orientering om ny lejelov (vedtaget)

Orientering om ny lejelov (vedtaget) Orientering om ny lejelov (vedtaget) Der skal fremover både afholdes indflytningssyn og fraflytningssyn. Lejer skal indkaldes, og der skal udarbejdes en rapport. Der kan ikke aftales nyistandsættelse af

Læs mere

Andelsboligforeningen FREMTIDEN SERIE 1. Arbejdsbeskrivelse

Andelsboligforeningen FREMTIDEN SERIE 1. Arbejdsbeskrivelse Andelsboligforeningen Fremtiden Serie 1 Jerichausgade 24 & 26 / Lundbyesgade 13 8000 Århus C Arbejdsbeskrivelse Den samlede bestyrelse er foreningens daglige ledelse. Bestyrelsens opgaver er at effekturere

Læs mere

Administrationsaftale for andelsboligforeningen

Administrationsaftale for andelsboligforeningen Sagstype: ADM Administrationsaftale for andelsboligforeningen Sag-vedr. (Herefter foreningen ) og ADLEX Ejendomsadministration ApS Cvr.nr. 31332036 (Herefter ADLEX ) Senest opdateret den 1. januar 2013

Læs mere

Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? - Gode råd til andelsboligforeningen om at være udlejer

Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? - Gode råd til andelsboligforeningen om at være udlejer Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? - Gode råd til andelsboligforeningen om at være udlejer Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? Når en andelsboligforening stiftes, kan der være

Læs mere

PRODUKT KATALOG ADMINISTRATION. Indhold. Nøglen til den rigtige løsning. Selskabsadministration side 1. Indleje ejendomsadministration.

PRODUKT KATALOG ADMINISTRATION. Indhold. Nøglen til den rigtige løsning. Selskabsadministration side 1. Indleje ejendomsadministration. ADMINISTRATION PRODUKT KATALOG Indhold Selskabsadministration side 1 Indleje ejendomsadministration. side 3 Nøglen til den rigtige løsning DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby 45 26 01 02 datea@datea.dk

Læs mere

A/B Dybbølsgaard Opdateret 13-11-2015

A/B Dybbølsgaard Opdateret 13-11-2015 Udtrædelse Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i A/B Dybbølsgaard Opdateret 13-11-2015 1) Andelshaver kontakter ATB med oplysning om, at andelshaver ønsker at sælge. 2) ATB fremsender

Læs mere

Administrationsaftale Andelsboligforening

Administrationsaftale Andelsboligforening Mellem undertegnede administrator Vestegnens Boligadministration Ved Torben BB Hansen Darup Mosevej 1 - Glim 4000 Roskilde Administrationsaftale Andelsboligforening Telefon nummer 20 96 69 39/4642 3070

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27 VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen "Krusågade 13-27". 2. Formål Foreningens formål er at erhverve, eje og administrere ejendommen matrikel

Læs mere

Nyt fra lejeret. Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015

Nyt fra lejeret. Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015 Nyt fra lejeret Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015 Den 24. marts 2015 vedtog Folketinget Lovforslag om forenkling og modernisering af lejeloven og boligreguleringsloven. Loven trådte

Læs mere

Når du vil sælge din andelsbolig

Når du vil sælge din andelsbolig Når du vil sælge din andelsbolig Her finder du en kronologisk gennemgang af processen for salg af din andelsbolig samt forhåbentlig svar på de mest almindelige spørgsmål i den forbindelse. Du kan bruge

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6

Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6 Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6 (Vedtaget ved ekstra ordinær generalforsamling den 1/3 2001, erstatter vedtægter af den 20/2 1979) Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens formål er

Læs mere

Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 17 74 67 OVERDRAGELSESAFTALE

Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 17 74 67 OVERDRAGELSESAFTALE PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 17 74 67 Bolig nr. 0490-0223-05 OVERDRAGELSESAFTALE Undertegnede Navn: Louise Risager Christensen

Læs mere

Flertallet af lejere skal vælge en talsmand, som udøver den kompetence, der er tillagt lejerflertallet.

Flertallet af lejere skal vælge en talsmand, som udøver den kompetence, der er tillagt lejerflertallet. Om beboerrepræsentation fra boligministeriet. Revideret pr. 4. maj 2017. Beboerrepræsentation Lejelovgivningen opererer med to former for beboerdemokrati i private udlejningsejendomme: talsmandsordningen

Læs mere

ARBEJDERHJEM" ANDELSBOLIGFORENINGEN "BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG. Navn eq f6fmål. Medlemmer. VEDTÆGTER FOR

ARBEJDERHJEM ANDELSBOLIGFORENINGEN BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG. Navn eq f6fmål. Medlemmer. VEDTÆGTER FOR Frederiksberg, Frederiksberg, VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN "BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG ARBEJDERHJEM" Navn eq f6fmål Andelsboligforeningensnavn er "Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem".

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1021

Revideret af administrator Ejd. 1021 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Willemoesgade 35 Under henvisning til vedtægternes 11-14. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1068

Revideret af administrator Ejd. 1068 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelsboliger i AB Lykkesminde Under henvisning til vedtægternes 14, 15, 16 og 17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1068

Revideret af administrator Ejd. 1068 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelsboliger i AB Lykkesminde Under henvisning til vedtægternes 14, 15, 16 og 17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Grundejerforeningen Slagslunde Syd. Vedtægter 1/8

Grundejerforeningen Slagslunde Syd. Vedtægter 1/8 Vedtægter 1/8 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er. Foreningen har hjemsted i Slagslunde by i Egedal Kommune. Foreningens vedtægter og ændringer til disse skal godkendes af Egedal Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER ANDELSBOLIGFORENINGEN TOMSGÅRDSHUSE

VEDTÆGTER ANDELSBOLIGFORENINGEN TOMSGÅRDSHUSE VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN TOMSGÅRDSHUSE 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen Tomsgårdshuse. 2. Formål Foreningens formål er at eje og administrere ejendommen matr. Nr. 1240 og 1241

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT PARTERNE Mellem Køber Cvr.: (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede Vej & Park Skovvej 2a 6400 Sønderborg er indgået følgende lejekontrakt: Cvr.: 29189773 (i det følgende

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Andelsboligforeningen Anneberghus - Sandbygård - Torbenfeldthus. Navn

V E D T Æ G T E R. for. Andelsboligforeningen Anneberghus - Sandbygård - Torbenfeldthus. Navn Andelsboligforeningen AST Bellahøjvej 142 kontor - 2720 Vanløse - Tlf 38 600 404 - Fax 38 608 404 Kontortid: Mandag - fredag kl.: 8:00-9:00. Mandag også kl.: 17:00-18:00. AST@mail.tele.dk. Administrator:

Læs mere

Administrationsaftale Ejerforening

Administrationsaftale Ejerforening Administrationsaftale Ejerforening Mellem undertegnede administrator NME Ejendomsadministration ApS Søren Nymarks Vej 15 Postboks 1959 8270 Højbjerg Tlf./fax: 86281799 / 86288550 E-mail: mail@nmejendom.dk

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen Strandlodsgården

Vedtægter for Andelsboligforeningen Strandlodsgården Vedtægter for Andelsboligforeningen Strandlodsgården 1 Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen Strandlodsgården. 2 Formål Foreningens formål er at erhverve, eje og administrere ejendommens matrikel

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1057

Revideret af administrator Ejd. 1057 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Møllebakkehus Under henvisning til vedtægternes 13-15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

Modernisering af lejeloven

Modernisering af lejeloven - 1 Modernisering af lejeloven Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En række af Folketingets partier indgik den 11. juni 2014 et forlig om forenkling og modernisering af lejelovgivningen. Forliget

Læs mere

Administrationsaftale Andelsboligforening

Administrationsaftale Andelsboligforening Mellem undertegnede administrator Administrationsaftale Andelsboligforening Tlf E-mail og medundertegnede andelsboligforening Tlf. E-mail er d.d. indgået aftale om administration af andelsboligforeningen

Læs mere

LOVE ANDELSSELSKABET ROSENVANG

LOVE ANDELSSELSKABET ROSENVANG A D VO KAT OL E F ISCH E R Møderet for Landsret A D VO KAT H ENRIK RA VNILD Møderet for Højesteret Advokat Henrik Ravnild Frederikssundsvej 159 2700 Brønshøj Telefon: 38 28 43 12 Telefax: 38 28 67 12 www.brh-advokater.dk

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1037

Revideret af administrator Ejd. 1037 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Nørrebrogade 239-243 Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1027

Revideret af administrator Ejd. 1027 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Hallandsgade 22-24 & Kongedybet 27 Under henvisning til vedtægternes 14-18. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED: 1. FORMÅL: 2.

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED: 1. FORMÅL: 2. VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED: 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Thomas Laub. Foreningens hjemsted er København kommune. FORMÅL: 2. Foreningens formål er at erhverve, eje og drive ejendommen, matr.

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1035

Revideret af administrator Ejd. 1035 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelsboliger i AB Elmeparken II Under henvisning til vedtægternes 14, 20 og 23 Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. 1045

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. 1045 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Nørrebrogade 233-237 Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SØLVGADE 93.

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SØLVGADE 93. VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SØLVGADE 93. 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Sølvgade 93. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

Kolonihave - vedtægt for et haveområde i Herning Kommune

Kolonihave - vedtægt for et haveområde i Herning Kommune Kolonihave - vedtægt for et haveområde i Herning Kommune Formål og virke 1. Foreningen har til formål at administrere og forvalte det til kolonihaveformål udlagte areal i overensstemmelse med de bestemmelser,

Læs mere

Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i Sdr. Fasanvej 96-98 & Valby Langgade 44 A-B Opdateret den 14-02-13 Opsigelse

Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i Sdr. Fasanvej 96-98 & Valby Langgade 44 A-B Opdateret den 14-02-13 Opsigelse Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i Sdr. Fasanvej 96-98 & Valby Langgade 44 A-B Opdateret den 14-02-13 Opsigelse 1) Andelshaver kontakter ATB med oplysning om, at andelshaver

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N S U N D B Y V E S T E R

V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N S U N D B Y V E S T E R V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N S U N D B Y V E S T E R 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen "SUNDBYVESTER". 2. Formål Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren.

for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren. VEDTÆGTER for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren. 1.2 Foreningen dækker område 43 (tidligere område 12) i henhold til opdelingskort

Læs mere

Administrationsaftale Ejerforening

Administrationsaftale Ejerforening Mellem undertegnede administrator Vestegnens Boligadministration Ved Torben BB Hansen Darup Mosevej 1 - Glim 4000 Roskilde Administrationsaftale Ejerforening Tlf./fax mobil 2096 6939 / fax 4642 3077 /

Læs mere

Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt.

Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt. Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt. Følgende ændringer foreslåes til vedtagelse: Vedtægtens 3, stk.

Læs mere

Lejeloven (oversigt over bestemmelser, der indeholder en pligt til/mulighed for kommunikation mellem udlejer og lejer) 1

Lejeloven (oversigt over bestemmelser, der indeholder en pligt til/mulighed for kommunikation mellem udlejer og lejer) 1 Lejeloven (oversigt over bestemmelser, der indeholder en pligt til/mulighed for kommunikation mellem udlejer og lejer) 1 Bestemmelse Indholdsbeskrivelse Skriftlighedskrav (skriftlighedskravet fremgår direkte

Læs mere

VEDTÆGTER. vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts 2006

VEDTÆGTER. vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts 2006 VEDTÆGTER vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts 2006 Med indføjning af vedtagne ændringer ved generalforsamlingen 18. marts 2014 i 4 og ved indsættelse af valg af administrator i 16 punkt 7 vedr.

Læs mere

VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6

VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6 VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6 Navn, hjemsted og formål: l. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Åparken 6. Foreningens hjemsted er i Århus kommune. 2. Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

ændring af lejen privat udlejningsbyggeri

ændring af lejen privat udlejningsbyggeri ændring af lejen privat udlejningsbyggeri Indholdsfortegnelse Når lejen stiger... 4 Omkostningsbestemt leje... 5 Skatter og afgifter... 6 Udgifter til vedligeholdelse... 8 Regulering af lejen i ejendomme

Læs mere

STANDARDPROCEDURE VED OVERDRAGELSE. Vi har modtaget oplysning fra bestyrelsen om, at du ønsker at sælge din andel i A/B Damsøhusene.

STANDARDPROCEDURE VED OVERDRAGELSE. Vi har modtaget oplysning fra bestyrelsen om, at du ønsker at sælge din andel i A/B Damsøhusene. STANDARDPROCEDURE VED OVERDRAGELSE Kære (sælger), Vi har modtaget oplysning fra bestyrelsen om, at du ønsker at sælge din andel i A/B Damsøhusene. Da der føres intern venteliste i foreningen, skal boligen

Læs mere

Slots- og Ejendomsstyrelsens ydelser til kunder i private kontorlejemål

Slots- og Ejendomsstyrelsens ydelser til kunder i private kontorlejemål Slots- og Ejendomsstyrelsens ydelser til kunder i private kontorlejemål November 2009 Når staten bor til leje hos private ejere Slots- og Ejendomsstyrelsen (SES) indgår på statens vegne lejekontrakter

Læs mere

Andelsoverdragelse Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed

Andelsoverdragelse Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Formål Vejledning ved andelsoverdragelse/salg af en andelslejlighed

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1064

Revideret af administrator Ejd. 1064 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Hostrup Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

For andelene 48 C, 48 D og 48 E gælder specielt, at det aktive medlem skal være ejer af en jolle eller et mindre fartøj, der kan rummes i bygningen.

For andelene 48 C, 48 D og 48 E gælder specielt, at det aktive medlem skal være ejer af en jolle eller et mindre fartøj, der kan rummes i bygningen. 1 GÆLDENDE APRIL 2017: 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er: Andelsforeningen JOLLEHUSENE af 2014, Aalborg Sejlklub, Marina Fjordparken. Foreningens hjemsted er Skydebanevej 48, 9000 Aalborg. 2. Formål.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. For. AB Rørmosen II. ---ooooo---

V E D T Æ G T E R. For. AB Rørmosen II. ---ooooo--- V E D T Æ G T E R For AB Rørmosen II ---ooooo--- Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Rørmosen II. Foreningens hjemsted er i Furesø kommune. 2. Foreningens formål er at

Læs mere

Andelsboligforeningen Frederik Ekstraordinær generalforsamling den 31. maj 2012 Udsendt, den 10 juni 2012 Side 1 af 6

Andelsboligforeningen Frederik Ekstraordinær generalforsamling den 31. maj 2012 Udsendt, den 10 juni 2012 Side 1 af 6 Side 1 af 6 af ekstraordinær generalforsamling i A/B Frederik Torsdag, klokken 19.30 Der afholdtes på græsplænen i Gården - A/B Frederik 2000 Frederiksberg Debat / beslutninger på mødet er skrevet med

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1058

Revideret af administrator Ejd. 1058 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Hallandsgade 3-5A Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N I S T E D G A D E 8 7 / S A X O G A D E 8 6 9 0

V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N I S T E D G A D E 8 7 / S A X O G A D E 8 6 9 0 V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N I S T E D G A D E 8 7 / S A X O G A D E 8 6 9 0 - 2-1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn er A/B Istedgade 87/Saxogade 86-90. Foreningens

Læs mere

V E D T Æ G T E R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N P R O V S T E V Æ N G E T

V E D T Æ G T E R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N P R O V S T E V Æ N G E T V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N P R O V S T E V Æ N G E T 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen Provstevænget. 2. Formål Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1038

Revideret af administrator Ejd. 1038 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Ewaldsgården Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN

VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Haveforeningen Trekanten, beliggende Hestehaven/ Folehaven 80 på matr.nr. 3074 Vigerslev, der er udlejet af Københavns

Læs mere

Vedtægter for. Skipper Clement

Vedtægter for. Skipper Clement Vedtægter for Andelsboligforeningen Skipper Clement Revideret den 2. april 2014 - Vedtægterne tager udgangspunkt i Boligstyrelsens Normalvedtægt for en privat andelsboligforening, 1988. Navn og hjemsted

Læs mere

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. nr. 1030

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. nr. 1030 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Emilievej 13-30 Under henvisning til vedtægternes 14, 16, 20 og 23. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

GUIDE TIL HUSLEJEINKASSO. i beboelseslejemål. et netværk til forskel

GUIDE TIL HUSLEJEINKASSO. i beboelseslejemål. et netværk til forskel GUIDE TIL HUSLEJEINKASSO i beboelseslejemål et netværk til forskel 1 INDHOLD Betalingsdage Formelle krav til påkravsskrivelse Eksempel på påkravsskrivelse Ophævelse Udsættelsesforretning Flytteopgørelse

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Lejefastsættelse og lejeregulering

Ejendomsforeningen Danmark Lejefastsættelse og lejeregulering Ejendomsforeningen Danmark Lejefastsættelse og lejeregulering Juridisk konsulent Pernille Lind Husen Ejendomsforeningen Danmark Skatter og afgifter LL 50 52 Hvilke ejendomme Alle ejendomme uanset beliggenhed,

Læs mere

Administrationsaftaie Andelsbol igforen ing

Administrationsaftaie Andelsbol igforen ing IJINDOM5FORININGIN Di Administrationsaftaie Andelsbol igforen ing Mellem undertegnede administrator DEAB I/S Hovedgaden 29 E 4350 Ugerløse Tlf./fax 24 256324 fax: 59 17 11 Ol E-mail: nf@deab.dk og medundertegnede

Læs mere

Ændringsforslag til gennemgang på General forsamling. Tidligere vedtægter Ændring Nye vedtægter

Ændringsforslag til gennemgang på General forsamling. Tidligere vedtægter Ændring Nye vedtægter Ændringsforslag til gennemgang på General forsamling Tidligere vedtægter Ændring Nye vedtægter 1.: Navn og hjemsted: Laugets navn: Herlufmagle-Gelsted Antennelaug. Laugets hjemsted: Gelsted. 1.: Navn og

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Tølløse Bymidte

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Tølløse Bymidte Vedtægter for Andelsboligforeningen Tølløse Bymidte Indholdsfortegnelse: 1 Foreningens navn og hjemstad 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Indskud 5 Hæftelse 6 Andel 7 Boligafgift 8 Vedligeholdelse 9 Forandringer

Læs mere

1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovsletten, i det følgende benævnt foreningen.

1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovsletten, i det følgende benævnt foreningen. Gældende vedtægter godkendt af Ringsted Kommune den 20. januar 2006. 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovsletten, i det følgende benævnt foreningen. Disse vedtægter omfatter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN BÜLOWSGADE 66, ÅRHUS

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN BÜLOWSGADE 66, ÅRHUS FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN BÜLOWSGADE 66, ÅRHUS Side 1 af 15 INDHOLD INDHOLD...2 1 DOKUMENT ÆNDRINGER...4 1. NAVN OG HJEMSTED...5 2. FORMÅL...5 3 MEDLEMMER...5 4 INDSKUD...5 5 HÆFTELSE...5 6 ANDEL...6 7

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS ! " # $% &'()*+,(-./0121(3 444,(-./0121(3 & 5 %" 67 %7 %$7" 9229 LH/kh/cl 27.10.2004 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen BoligNet-Aarhus. Foreningens

Læs mere

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr»

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr» PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 «Beb_opkræv_navn_1» «Beb_opkræv_navn_2» «Beb_opkræv_adresse_1» «Beb_opkræv_adresse_2»

Læs mere

Vedtægter. (love) for. Toftevang Vejlag. Husum i København

Vedtægter. (love) for. Toftevang Vejlag. Husum i København Vedtægter Toftevang Vejlag pr. 19.3.2015 Side 1 af 8 Vedtægter (love) for Toftevang Vejlag Husum i København Vedtægter Toftevang Vejlag pr. 19.3.2015 Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Navn 2 Formål 3 Medlemskab

Læs mere

Overdragelsesaftale (køb/salg af andelsbolig)

Overdragelsesaftale (køb/salg af andelsbolig) Dato for udarbejdelse af aftale: Overdragelsesaftale (køb/salg af andelsbolig) Standardformular udarbejdet af Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, Dansk Ejendomsmæglerforening, Ejendomsforeningen

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1067

Revideret af administrator Ejd. 1067 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelsboliger i Andelsboligforeningen Tøpkilde I Under henvisning til vedtægternes 13-15 Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

Vedtægter for Senest opdateret 6. maj 2014

Vedtægter for Senest opdateret 6. maj 2014 Vedtægter for Senest opdateret 6. maj 2014 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Grundejerforeningen Regstrup Å. Foreningens hjemsted Holbæk Kommune. Foreningens værneting er retten i 4300

Læs mere

Vedtægter. Alle, som er medejer af en bolig i Andelsforeningen Sønderris er automatisk medlem af denne og har bopælspligt jf. dog 9.

Vedtægter. Alle, som er medejer af en bolig i Andelsforeningen Sønderris er automatisk medlem af denne og har bopælspligt jf. dog 9. Vedtægter NAVN OG FORMÅL. 1. Foreningens navn er ANDELSBOLIGFORENINGEN SØNDERRIS. Foreningens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. Foreningens formål er at drive ejendommen matr. nr. 1 gæ Sønderris, Guldager

Læs mere

Gørlev Antenneforening

Gørlev Antenneforening Love og vedtægter for 1 Foreningens navn er:. 2 Foreningens interesseområde er: Gørlev by. 3 Foreningens formål er at drive og eje et fællesantenneanlæg, der kan forsyne medlemmerne med. 1. Internet og

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1048

Revideret af administrator Ejd. 1048 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Bøgeparken Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN MARIABORG

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN MARIABORG VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN MARIABORG NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Mariaborg. Foreningens hjemsted er i Københavns kommune. 2. Foreningens formål er at

Læs mere

Slutseddel. Andelen ved overdragelse pr.: 1. november 2018

Slutseddel. Andelen ved overdragelse pr.: 1. november 2018 Navn: Andelsboligforeningen Solbjerg Bellahøjvej 108, kld. 2720 Vanløse tlf. 38 89 02 08 Kontortid 1. mandag i hver måned. Kl. 18:30 20:00 Administrator: Advokat Ole Fischer Frederikssundsvej 159 2700

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø

Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø Foto: Nyrup Bugt, Michael Schmidt Nielsen Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø Indhold 1-2 Foreningens navn 3-4 Formål 5-8 Ejernes forpligtelser 9 Generalforsamlingen 10 Stemmeafgivelse 11 Foreningens

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1038

Revideret af administrator Ejd. 1038 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Ewaldsgården Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

VEDTÆGTER. for. A/B Rolfsvej 30 - Yrsavej 8. Foreningens navn er A/B Rolfsvej 30 - Yrsavej 8. Foreningens hjemsted er i Frederiksberg Kommune.

VEDTÆGTER. for. A/B Rolfsvej 30 - Yrsavej 8. Foreningens navn er A/B Rolfsvej 30 - Yrsavej 8. Foreningens hjemsted er i Frederiksberg Kommune. VEDTÆGTER for A/B Rolfsvej 30 - Yrsavej 8 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er A/B Rolfsvej 30 - Yrsavej 8. Foreningens hjemsted er i Frederiksberg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen HYRDEHØJ, Roskilde

Vedtægter for Grundejerforeningen HYRDEHØJ, Roskilde Vedtægter for Grundejerforeningen HYRDEHØJ, Roskilde Vedtægter for Grundejerforeningen HYRDEHØJ, Roskilde 1. Foreningens navn og jurisdiktion Grundejerforeningens navn er HYRDEHØJ, omfattende del af matr.nr.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Andelsboligforeningen Åparken 8

VEDTÆGTER. for. Andelsboligforeningen Åparken 8 VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 8 Navn, hjemsted og formål: 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Åparken 8. Foreningens hjemsted er i Århus kommune. 2. Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N

A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N T O R V E B O 1. Navn. Foreningens navn er andelsboligforeningen "Torvebo". 2. Formål Foreningens formål er at erhverve, eje og administrere

Læs mere

Vedtægter Andelsboligforeningen Jættestuen

Vedtægter Andelsboligforeningen Jættestuen 1 1.1 1.2 2 2.1 3 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Andelsboligforeningen JÆTTESTUEN Foreningens hjemsted er i Aalborg kommune. Formål. Foreningens formål er at erhverve, eje og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN GLASVEJ - FREDERIKSBORGVEJ

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN GLASVEJ - FREDERIKSBORGVEJ VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN GLASVEJ - FREDERIKSBORGVEJ (2014 udgave) 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen Glasvej - Frederiksborgvej. 2. Formål Foreningens formål er at erhverve, eje

Læs mere

INDKALDELSE til ordinær generalforsamling

INDKALDELSE til ordinær generalforsamling Til Andelshaverne i andelsboligforeningen AB Skydebanen København, den 9. april 2018 Ejd.nr. 460 INDKALDELSE til ordinær generalforsamling På bestyrelsens vegne skal jeg hermed indkalde medlemmerne i A/B

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N V E K S Ø H U S E

V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N V E K S Ø H U S E V E D T Æ G T E R F O R A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E N V E K S Ø H U S E 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen Veksøhuse. 2. Formål Foreningens formål er at eje og administrere ejendommene

Læs mere

Den nye lejelov hvad kan vi forvente?

Den nye lejelov hvad kan vi forvente? Ejendomsforeningen Danmark Den nye lejelov hvad kan vi forvente? Juridisk direktør og Advokat Lars Brondt Juridisk konsulent Pernille Lind Husen Ejendomsforeningen Danmark Forlig af 11. juni 2014 og lovforslag

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1006

Revideret af administrator Ejd. 1006 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Victoria Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Djurslands Udlejerforening 20. maj 2015 Ændringer i lejelovgivningen

Djurslands Udlejerforening 20. maj 2015 Ændringer i lejelovgivningen Djurslands Udlejerforening 20. maj 2015 Ændringer i lejelovgivningen Lov nr. 310 af 30. marts 2015 Obligatoriske ind- og fraflytningssyn Vedligeholdelse i lejeperioden Istandsættelse ved fraflytning Obligatoriske

Læs mere

Lejeaftale. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. (I det følgende udlejer ) Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre

Lejeaftale. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. (I det følgende udlejer ) Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre Udkast Lejeaftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (I det følgende udlejer ) og Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre (I det følgende lejer ) vedrørende Sprøjtehuset,

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1013

Revideret af administrator Ejd. 1013 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i Andelsboligforeningen Falkoner Allé 102/Franckesvej 1 Under henvisning til vedtægterne 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1012

Revideret af administrator Ejd. 1012 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Kornblomsten Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Vedtægter for Københavns Squash Klub

Vedtægter for Københavns Squash Klub Vedtægter for Københavns Squash Klub Navn 1 1.0. Klubbens navn er Københavns Squash Klub (KSK). Hjemsted 2.0. Klubbens hjemsted er København. 2 3 Formål 3.0. Klubbens formål er at skabe optimale betingelser

Læs mere

Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Vedtægter - april Grundejerforeningen Det ny Jyllinge

Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Vedtægter - april Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Grundejerforeningen Det ny Jyllinge NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er grundejerforeningen Det ny Jyllinge. 1. 2. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune under Retten i Roskilde, der er foreningens

Læs mere

Ydelseskatalog. for Boligselskabet Sjælland

Ydelseskatalog. for Boligselskabet Sjælland Ydelseskatalog for Boligselskabet Sjælland Forord I dette ydelseskatalog kan du læse, hvad der er en del af administrationsbidraget og den fælles drift og hvor meget tillægsydelser koster. Vores beboere

Læs mere