Lovforslaget har været sendt i høring hos de organisationer, ministerier og styrelser, som er nævnt sidst i notatet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lovforslaget har været sendt i høring hos de organisationer, ministerier og styrelser, som er nævnt sidst i notatet."

Transkript

1 Boligudvalget (2. samling) L 46 - Bilag 2 Offentligt 7. marts 2005 /ebst Høringsnotat vedrørende høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v., konkurrenceloven og lov om stormflod og stormfald (Udmøntning af kommunalreformen med henblik på præcisering af adressebetegnelser, m.v.) (L 46) Lovforslaget har været sendt i høring hos de organisationer, ministerier og styrelser, som er nævnt sidst i notatet. Der er modtaget svar fra: Forsvarsministeriet ved Forsvarets Bygningstjeneste, Skatteministeriet, Danmarks Statistik, Kommunernes Landsforening, Foreningen af kommunale beredskabschefer, Geoforum Danmark, Praktiserende Landinspektørers Forening, Miljøministeriet ved Kort- Matrikelstyrelsen, Post Danmark A/S, Beskæftigelsesministeriet, Kulturministeriet, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Undervisningsministeriet, Datatilsynet, CPR-kontoret, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Konkurrencestyrelsen, Rigsrevisionen, Københavns Kommune, Amtsrådsforeningen, Hovedstadens Udviklings Råd (HUR), Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Dansk Industri (DI), Dansk Handel & Service (DHS), Centralorganisationernes Fællesudvalg, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS), Falck A/S, Energiklagenævnet, Dansk Fjernvarme, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, Advokatrådet, Danmarks Apotekerforening, Finansrådet, Forbrugerrådet, Forsikring & Pension, Frederiksberg Kommune, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Landbrugsrådet, Liberale Erhvervs Råd, Realkreditrådet ogstormrådet.

2 2/7 1. Høringssvar vedrørende ændringerne i lov om bygnings- og boligregistrering om indførelse af postnummer i den officielle adresse Der er ikke i høringssvarene modtaget nogen indvendinger mod forslaget, og der er ikke fremkommet forslag til substansændringer af forslaget. Terminologi I høringssvaret fra Post Danmark foreslås det at anvende postnummer i stedet for postnummerområde. Ifølge Post Danmarks terminologi dækker begrebet postnummerområde flere postnumre, det vil sige fx postnummerområde 5 (Fyn) dækker postnumre fra og ikke kun et enkelt postnummer, sådan som begrebet blev anvendt i høringsversionen af lovudkastet. Høringssvaret fra Post Danmark har givet anledning til, at terminologien i lovforslaget om bygnings- og boligregistrering er ændret fra postnummerområde til postnummer. Myndighedsansvar i forhold til Post Danmark I høringssvarene fra Kommunernes Landsforening, Praktiserende Landinspektørers Forening og Geoforum Danmark bemærkes, at lovforslaget giver Post Danmark en særlig rolle i forbindelse med adressesystemet, hvilket betyder, at ansvars- og rettighedsforholdene mellem Post Danmark, staten og kommunerne skal være tilstrækkeligt formaliseret fx i forbindelse med fremtidige ændringer i postnummerinddelingen. Kommentar: Det er en forudsætning for lovforslaget, at der samtidig i Trafikministeriets koncessionsaftale med Post Danmark er indføjet en statslig indsigelsesret (vetoret) overfor ændringer i postnummerinddelingen, hvis ændringen påvirker entydigheden af vejnavne og adresser. Denne indsigelsesret er uafhængig af et helt eller delvist salg af Post Danmark. Denne løsning findes velegnet og tilstrækkelig til at sikre et entydigt og pålideligt adressesystem. Der vil blive etableret et nærmere samarbejde mellem staten, Post Danmark og kommunerne om adressefastsættelse, og reglerne i det eksisterende adressecirkulære vil endvidere blive revideret i indeværende år. Engangsudgifter I høringssvaret fra Foreningen af kommunale beredskabschefer anføres, at der kan være udgifter til ændringer i adressedatabaser. Kommentar: 112-alarmcentralernes it-systemer fungerer allerede på basis af postnummersystemet, og der vil således ikke være udgifter til ændring i adressedatabasen.

3 3/7 Det bemærkes, at lovforslagets økonomiske og administrative konsekvenser er forhandlet med de kommunale parter. Digitalt postnummerkort Høringssvarene fra Kort- og Matrikelstyrelsen, Praktiserende Landinspektørers Forening, Geoforum Danmark og Post Danmark støtter lovforslagets krav om, at postnummerområdernes geografiske afgrænsninger skal være til rådighed for alle brugere fx i form af et digitalt kort. Praktiserende Landinspektørers Forening spørger, hvem der er ansvarlig myndighed og foreslår, at postnummerafgrænsningen knyttes til den matrikulære inddeling og de tilhørende ajourføringsrutiner. Praktiserende Landinspektørers Forening anfører endvidere, at relationen til andre distriktsinddelinger bør overvejes. Post Danmark bemærker, at afgrænsningen af postnumrene i det åbne land først vil kunne fastlægges i forbindelse med fremtidig bebyggelse, og at firmapostnumre ikke har en selvstændig geografisk placering. Kommentar: Det fremgår af lovforslagets 1 pkt. 8, at økonomi- og erhvervsministeren er ansvarlig for at sikre, at oplysninger om postnumre og deres geografiske afgrænsning er til rådighed. Som nævnt i lovbemærkningerne til denne bestemmelse forudsættes det, at postnummerkortet etableres og ajourføres efter nærmere aftale mellem Post Danmark, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Miljøministeriet (Kort- og Matrikelstyrelsen). Den nærmere udmøntning af opgaven - herunder forhold til andre inddelinger - vil blive afklaret i et samarbejde med de nævnte parter. I forbindelse med en kommende revision af reglerne i adressecirkulæret vil der blive udformet procedurer, som sikrer, at Post Danmark høres, før der fastsættes adresser i områder, hvor afgrænsningen er usikker. IT-relaterede spørgsmål Forsvarets Bygningstjeneste foreslår, at ejendomsnummeret i forbindelse med kommunalreformen gøres til en stabil nøgle ved tilføjelse af det gamle kommunenummer. Geoforum Danmark mener, at de eksisterende kommune-, vej- og adressekoder bør opretholdes uændret som fremtidige stabile databasenøgler. Herved vil man bl.a. opnå, at historiske adressedata vil kunne genfindes fx i forbindelse med forskningsopgaver. Danmarks Statistik foreslår, at der indføres bestemmelser omkring entydigheden af adresser i forhold til bygninger. Post Danmark anmoder om at blive inddraget ved revisionen af reglerne i det nuværende adressecirkulære, især hvad angår spørgsmålet om enslydende vejnavne indenfor samme postnummer mv.

4 4/7 Kommentar: Lovforslaget omhandler alene entydigheden af vejnavne og adresser, når mennesker kommunikerer indbyrdes, dvs. når vi anvender det talte eller skrevne vejnavn til at præcisere en adresseoplysning. Dataudvekslingen mellem IT-systemer, som er baseret på tekniske koder (kommunekoder, vejkoder, ejendomsnumre osv.) berøres ikke af lovforslaget. 2. Høringssvar vedrørende konsekvensændringer i lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v. Der er i alt modtaget høringssvar fra 2 af de 8 hørte organisationer m.m. Amtsrådsforeningen og Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS) har i dereshøringssvar anført, at det fremgår af bemærkningerne, at reg i- onerne ikke kan deltage ledelsesmæssigt eller finansielt i selskaber o.l., medmindre der er udtrykkelig hjemmel hertil i særlovgivningen. Amtsrådsforeningen og HTS finder, at der er mange gode erfaringer med offentlig-privat samarbejde mellem private virksomheder og de nuværende amter, bl.a. på sundhedsområdet. I de fremtidige regioner vil der også være mange muligheder for at udvikle bl.a. sundhedssektoren i et sådant samarbejde med inddragelse af private aktører. Det vil derfor være vigtigt, at have værktøjerne til at udvikle samarbejdet fremover, herunder også i form af aktieselskaber. Kommentar: Forslag til lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v. er en rammelov, der behandler de generelle vilkår for de regionale og lokale myndigheders adgang at indgå samarbejde med aktieselskaber m.v. Som i dag vil der i særlovgivningen være mulighed for at regulere spørgsmålet. Lovforslaget indeholder ikke en generel hjemmel til, at regionerne kan deltage ledelsesmæssigt eller finansielt i selskaber o.l. Det skyldes, at regionernes opgaver efter kommunalreformen vil være positivt definerede, og spørgsmålet om regioners ledelsesmæssige eller finansielle deltagelse i selskaber, herunder aktieselskaber, behandles derfor i den pågældende særlovgivning. Dette vil for eksempel som ønsket af HTS og Amtsrådsforeningen være tilfældet på sygehusområdet. Efter den foreslåede sundhedslov 79, stk. 3, vil et Regionsråd efter Indenrigs- og Sundhedsministerens godkendelse kunne samarbejde med offentlige myndigheder og private virksomheder, herunder i selskabsform, om løsning af fælles opgaver. Høringssvarene giver således ikke anledning til ændring af det fremsatte lovforslag.

5 5/7 3. Høringssvar vedrørende bortfald af Amtsrådsforeningens repræsentant i Konkurrencerådet (konkurrencelovens 15). En række organisationer har ikke haft bemærkninger til forslaget. Det drejer sig om Advokatrådet, Danmarks Apotekerforening, Dansk Industri, Finansrådet, Forsikring & Pension, Frederiksberg Kommune, Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS), Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Kommunernes Landsforening, Liberale Erhvervs Råd og Realkreditrådet. Herudover er der kommet følgende kommentarer: Amtsrådsforeningen har anført, at: Ifølge definitionen af offentlig erhvervsvirksomhed vil regionerne fortsat varetage en væsentlig del af den offentlige erhvervsvirksomhed, nemlig langt størstedelen af det offentlige sundhedsområde. Desuden skal regionerne i den kommende struktur fungere som dynamoer for den regionale erhvervsudvikling. På denne baggrund forekommer det ikke begrundet, at de kommende regioner ikke repræsenteres i Konkurrencerådet. Amtsrådsforeningen skal derfor foreslå, at det i stedet bliver således, at de fem regioner i forening indstiller ét medlem af Konkurrencerådet. Kommentarer: Det anerkendes, at regionerne fortsat vil varetage en væsentlig del af den offentlige sundhedsvirksomhed. Regionerne vil imidlertid som følge af kommunalreformen varetage en væsentlig mindre del af den offentlige erhvervsvirksomhed end amterne gør på nuværende tidspunkt. Hertil kommer, at amterne har en bred adgang til at tage opgaver op, jf. kommunalfuldmagten, hvorimod regionerne kun vil kunne varetage de på forhånd definerede opgaver. Kommunalreformen medfører således, at regionerne alene skal varetage overordnede funktioner i forbindelse med erhverv, i form af regionale vækstfora og udviklingsplaner, mens erhverv i øvrigt og miljø, veje, uddannelser m.m. fremover skal varetages af kommunerne. Som følge af disse forhold findes det ikke velbegrundet at lade regionerne være repræsenteret i Konkurrencerådet. Høringssvaret giver derfor ikke anledning til ændringer i lovforslaget. Forbrugerrådet har i deres høringssvar angivet, at bortset fra en teoretisk risiko for stemmelighed ved afstemninger, har Forbrugerrådet ingen bekymringer ved ændringen. Kommentar: I bemærkningerne til lovforslagets enkelte bestemmelser bemærkes det, at i tilfælde af stemmelighed vil formandens stemme være afgørende. Forbrugerrådets høringssvar giver således ikke anledning til ændring af det fremsatte lovforslag.

6 6/7 Landbrugsrådet har meddelt, at de finder det: naturligt, at Konkurrencerådet reduceres fra 19 til 18 i forbindelse med, at amterne nedlægges og dermed bliver overflødige i Konkurrencerådet. For Landbrugsrådet er det afgørende, at det opretholdes, at Konkurrencerådet har et alsidigt kendskab til offentlige og private erhvervsvirksomheder. Idet den foreslåede ændring af konkurrencelovens 15 ikke tager sigte på at ændre den grundlæggende sammensætning og på Konkurrencerådets alsidige kendskab, kan Landbrugsrådet således tilslutte sig de foreslåede ændringer. 4. Høringssvar vedrørende bortfald af Amtsrådsforeningens repræsentation i Stormrådet (lov om stormflod og stormfald) Stormrådethar haft lovforsla get i høring og har ingen bemærkninger. 5. Høring Lovforslaget om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering har været sendt i høring den 1. december 2004 med frist til den 7. januar 2005 hos: Beskæftigelsesministeriet, Forsvarsministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Justitsministeriet, Kirkeministeriet, Kulturministeriet, Miljøministeriet, Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Skatteministeriet, Socialministeriet, Trafikministeriet, Udenrigsministeriet, Undervisningsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finansministeriet, Statsministeriet, Domstolsstyrelsen, Datatilsynet, CPRkontoret, Kort- og Matrikelstyrelsen, Vejdirektoratet, Told og Skattestyrelsen, Danmarks Statistik, Energistyrelsen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (CVR), Konkurrencestyrelsen, Statens Byggeforskningsinstitut, Rigspolitiet, Elsparefonden, Energiklagenævnet, Energitilsynet, Skov- og Naturstyrelsen, Kommunernes Landsforening (KL), Amtsrådsforeningen, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Hovedstadens Sygehusfællesskab (HS), Hovedstadens Udviklingsråd (HUR), Kommunalteknisk Chefforening, Foreningen af kommunale beredskabschefer, Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Dansk Byggeri, Dansk ErhvervsFremme (Tidl. Danske Erhvervschefers fællesråd), Dansk Handel og Service (DHS), Dansk Industri (DI), Dansk Transport og Logistik, Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS), Håndværksrådet, Landbrugsrådet, Sammenslutning af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger (SALA), Akademikernes Centralorganisation (AC), Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), Landsorganisationen i Danmark (LO), Centralorganisationernes FællesUdvalg (CFU), Det Kommunale Kartel, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO), Statsansattes Kartel, Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab, Sundhedskartellet, Landsforeningen Af Landsbysamfund, Landdistrikternes Fællesråd, Sammenslutning af Danske Småøer, Geoforum Danmark, Dansk Postordre Handel, Telekommunikationsindustrien i Danmark, Post

7 7/7 Danmark A/S, Falcks Redningskorps, Dansk Energi, ELFOR, DONG A/S, Fællessekretariatet for HNG og Naturgas Midt-Nord, Naturgas Fyn, Dansk Fjernvarme og Praktiserende Landinspektørers Forening (PLF). Lovforslaget om ændring af lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v. har været sendt i høring den 21. februar 2005 med frist til den 7. marts 2005 hos: Amtsrådsforeningen, Kommuners Landsforening (KL), Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Hovedstadens Udviklingsråd (HUR), Dansk Handel og Service (DHS), Dansk Industri (DI) og Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS). Lovforslaget om ændring af konkurrencelovens 15 har været sendt i høring den 17. februar 2005 med frist til den 4. marts 2005 hos: Advokatrådet, Amtsrådsforeningen, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Danmarks Rederiforening, Dansk Apotekerforening, Dansk Byggeri, Dansk Handel og Service (DHS), Dansk Industri (DI), Danmarks Turistråd, De Samvirkende Købmænd, Det Kommunale Kartel, Finansministeriet, Finansrådet, Forbrugerrådet, Forsikring & Pension, Frederiksberg Kommune, Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS), Håndværksrådet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Justitsministeriet, Kommunernes Landsforening (KL), Københavns Kommune, Landbrugsrådet, Landsorganisationen i Danmark, Liberale Erhvervs Råd og Realkreditrådet. Lovforslaget om ændring af lov om stormflod og stormfald har været sendt i høring den 16. februar 2005 med frist til den 7. marts 2005 hos: Stormrådet.

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag. til Boligudvalget BOU alm. del - Bilag 41 Offentlig Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag til Lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, lov om Elsparefonden,

Læs mere

FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN

FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN (Konsekvensændringer i forbindelse med kommunalreformen) 1 I beredskabsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 137

Læs mere

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget L 153 - Bilag 1 Offentligt 13.. januar 2007 /a Høringsnotat - Forslag til lov om ændring af lov om aktieselskaber m.v. (Grænseoverskridende fusion og grænseoverskridende spaltning) Et

Læs mere

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Byggeri Dansk ErhvervsFremme Dansk Handel og Service

Læs mere

Boligudvalget S Offentligt

Boligudvalget S Offentligt Boligudvalget S 109 - Offentligt Folketingets Boligudvalg Høringsnotat vedr. forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, retsafgiftsloven og tinglysningsloven. 1. Indledning Udkast

Læs mere

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Advokatsamfundet Affald Danmark Akademikernes Centralorganisation Amager forbrænding I/S Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Asfaltindustrien

Læs mere

Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6

Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6 Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6 Høring over bekendtgørelse om beregning af tjenestemandspensioner og om fordeling af tjenestemandspensionsbyrden mellem staten og kommunerne for tjenestemænd,

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse efter disse bestemmelser om tjenestemandspensionsforpligtelser

Udkast til bekendtgørelse efter disse bestemmelser om tjenestemandspensionsforpligtelser Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-7 Høring over bekendtgørelse om tjenestemandspensionsforpligtelser i forbindelse med kommunalreformen. De til udmøntning af kommunalreformen fremsatte

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet 24. februar 2005

Indenrigs- og Sundhedsministeriet 24. februar 2005 Kommunaludvalget (2. samling) L 76 - Bilag 1 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet 24. februar 2005 Høringsnotat til Folketingets kommunaludvalg om Forslag til lov om et evalueringsinstitut for

Læs mere

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår.

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår. Udkast til 8. september 2005 BLj J.nr. 05-204-93 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemænd i folkeskolen m.v. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen og ændringer af tjenestemandslovgivningen)

Læs mere

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget.

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget. Arbejdsmarkedsudvalget L 73 - Bilag 2 Offentligt Notat Resumé af de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (Fastsættelse af erstatning for tab af erhvervsevne

Læs mere

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love 3F Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Alkohol & Samfund

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Høringsliste Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Myndighed / Organisation Advokatsamfundet / advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens

Læs mere

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Modtagere på høringslisten Dato: 5. juli 2005 Kontor: 4.ø.kt. J.nr.: Sagsbeh.: KRH Fil-navn: Dokument 2 Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 28 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 28 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 28 Offentligt Advokatfirma DLA Nordic A/S E-mail: hans.abildstrom@dlanordic.dk Advokatfirmaet Jonas Bruun E-mail: jb@jblaw.dk Advokatfirmaet,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Undervisningsministeriet Den 22. februar 2005

Undervisningsministeriet Den 22. februar 2005 Uddannelsesudvalget 2004-05 (2. samling) L 107 Bilag 1 Offentligt Undervisningsministeriet Den 22. februar 2005 Forslag til lov om ændring af lov om Centre for Videregående Uddannelse og andre selvejende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd Fremsat den af ministeren for ligestilling (Eva Kjer Hansen) Udkast af 2. februar 2006 Forslag til Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd (Kommunale og regionale udvalg m.v. og ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond Fremsat den {FREMSAT} af Økonomi- og erhvervsministeren Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Læs mere

Erhvervsudvalget L 133 - Bilag 2 Offentligt

Erhvervsudvalget L 133 - Bilag 2 Offentligt Erhvervsudvalget L 133 - Bilag 2 Offentligt 17. februar 2006 Eksp.nr. 235660 /abn-dep Høringsnotat vedr. udkast til forslag til lov om det europæiske andelsselskab (SCE-loven) 1. Indledning Forslaget er

Læs mere

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag.

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag. 2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsministeriet, j.nr. 70.D.7.a.DAN Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene

Læs mere

Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt

Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt Det Politisk-Økonomiske Udvalg L 171 - Bilag 1 Offentligt Notat 1. februar 2006 FAC Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt Udkastet har været til høring

Læs mere

Erhvervsudvalget L 22 - Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget L 22 - Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget L 22 - Bilag 1 Offentligt 5. oktober 2006 /SR-SIK Høringsnotat vedrørende høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om gasinstallationer og installationer i forbindelse

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 29 - Bilag 1 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsbeh.: Kirstine Feder Christiansen Sagsnr.: 2005-801-0004 Dok.:

Læs mere

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til 2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. 1207154 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder)

Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder) 7. oktober 2008 Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder) Eksp.nr. /ksh-eogs 1. Indledning Udkast til lovforslag har været sendt i høring

Læs mere

Høringsliste bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens

Høringsliste bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens Dato: 16. juni 2014 Sag: POL-14/03945-9 Sagsbehandler: /mcm Høringsliste bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed KONKURRENCE- OG 3F Fagligt Fælles Forbund Advokatnævnet Advokatrådet

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet 23. februar 2005

Indenrigs- og Sundhedsministeriet 23. februar 2005 Kommunaludvalget (2. samling) L 67 - Bilag 1 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet 23. februar 2005 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg om Forslag til lov om visse proceduremæssige spørgsmål

Læs mere

Erhvervsudvalget L 15 - Bilag 1 Offentlig

Erhvervsudvalget L 15 - Bilag 1 Offentlig Erhvervsudvalget L 15 - Bilag 1 Offentlig ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 21. oktober 2004 ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf. 33 92 33 50 Fax 33 12 37 78 CVR-nr.

Læs mere

Retsudvalget L Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget L Bilag 1 Offentligt Retsudvalget L 137 - Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 12. februar 2009 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2009-7650-0005 Dok.: HSI40232 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2009-10 L 29 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 1. oktober 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-711-0199 Dok.: IHT40661 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar

Læs mere

16. august 2005 PIH 05-801-24. Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension

16. august 2005 PIH 05-801-24. Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension Til Se fordelingsliste 16. august 2005 PIH 05-801-24 Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension Hermed sendes udkast af 16. august 2005 til forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

UDKAST Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud

UDKAST Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud UDKAST Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud I medfør af 6, stk. 1, nr. 3, og 11, stk. 3, i lov nr. 492 af 12. maj 2010 om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. og 10, stk. 2, i lov nr. 484 af 17. juni

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt NOTAT 4. november 2014 14/08289-1 miv-dep Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til ændring af bogføringsloven (Opbevaring af elektronisk

Læs mere

Staten ansætter ikke seniorer

Staten ansætter ikke seniorer Staten ansætter ikke seniorer Ud af 15.744 nyansatte i staten i 2009 havde 282 rundet de 60 år. I ministeriernes departementer blev der i 2009 ansat 11 personer på 60 år eller derover ud af 623 ansættelser.

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

FONDSRÅDET. Høringsnotat vedrørende udkast til vejledning om virkningen af. afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter

FONDSRÅDET. Høringsnotat vedrørende udkast til vejledning om virkningen af. afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter FONDSRÅDET Dato 23. august 2006 J.nr. 2006-0007127 Høringsnotat vedrørende udkast til vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i årsog delårsrapporter 1. Indledning

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

miljocenter@fyn-trekant.dk

miljocenter@fyn-trekant.dk Ministerier og styrelser: Statsministeriet Udenrigsministeriet Beskæftigelsesministeriet Forsvarsministeriet Finansministeriet Indenrigs- og Sundhedsministeriet Justitsministeriet Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om sommerhuse og campering, mv. og lov om planlægning.

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om sommerhuse og campering, mv. og lov om planlægning. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 33 Bilag 1 Offentligt Notat Landsplan J.nr. BLS 100-00123 Ref. FTH Dato: 13. august 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om sommerhuse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse)

Forslag. Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud til lægeundersøgelse) Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 62 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag til Lov om ændring af sømandsloven (Afskaffelse af tilskud

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lovforslag nr. L 166 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den Spørgsmål 26

Skatteministeriet J.nr Den Spørgsmål 26 Skatteudvalget L 149 - Bilag 1 O Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0045 Den Spørgsmål 26 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr.26 af 23. februar 2005. (Alm. del). Kristian

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 252 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 5. november 2014 Vedlagt fremsender jeg til udvalgets orientering

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 L 43 Bilag 1 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag 2013/1 LSF 43 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsministeriet, j. nr. 001.80R.391 Fremsat den 10. oktober 2013 af undervisningsministeren

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunale borgerservicecentre

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunale borgerservicecentre 2008/1 LSF 146 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-9738 Fremsat den 25. februar 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet, Vækst via uddannelse og iværksætteri Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Kulturudvalget L 53 - Bilag 1 O. Forslag til Lov om ændring af en række love på kulturområdet (Udmøntning af kommunalreformen på kulturområdet)

Kulturudvalget L 53 - Bilag 1 O. Forslag til Lov om ændring af en række love på kulturområdet (Udmøntning af kommunalreformen på kulturområdet) Kulturudvalget L 53 - Bilag 1 O N O T A T M I N I S T E R I E T Forslag til Lov om ændring af en række love på kulturområdet (Udmøntning af kommunalreformen på kulturområdet) Modtagne høringssvar Kulturministeriet

Læs mere

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2015-16 Fremsat den 25. februar 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

1.1. At visse forskrifter og tekniske specifikationer kan undtages fra kravet om offentliggørelse i Lovtidende

1.1. At visse forskrifter og tekniske specifikationer kan undtages fra kravet om offentliggørelse i Lovtidende Erhvervsudvalget (2. samling) L 99 - Bilag 1 Offentligt 10. marts 2008 /KHO-SIK Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af forskellige love på Økonomi- og Erhvervsministeriets område (Undtagelse

Læs mere

UDKAST 22. juni Forslag til

UDKAST 22. juni Forslag til UDKAST 22. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af tilbudsloven og lov om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuner og regioners deltagelse i selskaber (Lempelse af annonceringspligten

Læs mere

JUSTITSMINISTERIET. Åbenhedskomitéen /v. Kurt Loftkjær aabenhedskomiteen @ it.dk

JUSTITSMINISTERIET. Åbenhedskomitéen /v. Kurt Loftkjær aabenhedskomiteen @ it.dk Åbenhedskomitéen /v. Kurt Loftkjær aabenhedskomiteen @ it.dk JUSTITSMISTERIET Uw Dato: Kontor: Sagsbeh:.: Dok.: 1 t MRS.?010 Statsretskontoret Christian Hesthaven 2010-7613-0087 CHE40426 + bilag De har

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere 2007/2 LSF 51 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/00164 Fremsat den 9.

Læs mere

Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud

Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud BEK nr 887 af 11/08/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 4/0404-0200-0004

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 82 Bilag 1 Offentligt. Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 82 Bilag 1 Offentligt. Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 82 Bilag 1 Offentligt Høringsliste Forslag til ændring af lov om erhvervsfremme og forskellige andre love (ændringer på baggrund af evaluering af kommunalreformen,

Læs mere

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed

Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (2. samling) ERU Alm.del Bilag 31 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2015

Forslag. Finanslov for finansåret 2015 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2014-15 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 18. december 2014 Forslag til Finanslov for finansåret 2015 Folketinget, den 18. december 2014 MOGENS LYKKETOFT

Læs mere

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening.

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening. Høringsnotat 4. juni 2014 Høring over udkast til Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi Udkast til ny bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi og vejledning blev sendt i høring 11. marts

Læs mere

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser.

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser. 26. marts 2014 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om Nordsøenheden og Nordsøfonden 1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i

Læs mere

Forslaget er sendt i høring den 7. juli 2010 med høringsfrist den 16. august til i alt 170 myndigheder, organisationer m.v.

Forslaget er sendt i høring den 7. juli 2010 med høringsfrist den 16. august til i alt 170 myndigheder, organisationer m.v. Boligudvalget 2010-11 L 40 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat vedrørende L 40 Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning, lov om vandforsyning m.v., lov om miljøbeskyttelse og lov om forurenet jord

Læs mere

Liste over hørte organisationer vedrørende medarbejderklausuler (januar 2010)

Liste over hørte organisationer vedrørende medarbejderklausuler (januar 2010) Liste over hørte organisationer vedrørende medarbejderklausuler (januar 2010) 3 F e-post: 3f@3f.dk Advokatsamfundet e-post: samfund@advocom.dk Akademikernes Centralorganisation e-post: ac@ac.dk Arbejderbevægelsens

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 18 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 18 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 18 Bilag 1 Offentligt NOTAT 8. oktober 2014 Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af konkurrenceloven (Forlængelse af tidsfrist for

Læs mere

A. Statslige myndigheder. 1. Beskæftigelsesministeriet. 2. Finansministeriet. Med kritik, henstilling mv. Uden kritik, henstilling mv.

A. Statslige myndigheder. 1. Beskæftigelsesministeriet. 2. Finansministeriet. Med kritik, henstilling mv. Uden kritik, henstilling mv. FOLKETINGETS OMBUDSMANDS BERETNING Tabel (uanset oprettelsestidspunkt) afsluttet i perioden. januar. december, fordelt på hovedmyndighed og resultatet af ombudsmandens behandling af sagen Tabel : Alle

Læs mere

Et udkast til lovforslag blev den 26. september 2017 sendt i høring hos:

Et udkast til lovforslag blev den 26. september 2017 sendt i høring hos: Enhed Konjunktur Sagsbehandler Susanne Sundgaard Hansen Koordineret med Høringsnotat over Forslag til lov om ændring af lov om Danmarks Statistik (Introduktion af officiel offentligt produceret statistik

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed NOTAT 16. januar 2007 Sag 101/1-759/ssa Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed Markedsføringsloven indeholder hjemmel for ministeren til at fastsætte

Læs mere

Advokatrådet samfund@advocom.dk. Aalborg Portland grex@aalborg-portland.dk. Affald Danmark ad@affalddanmark.dk

Advokatrådet samfund@advocom.dk. Aalborg Portland grex@aalborg-portland.dk. Affald Danmark ad@affalddanmark.dk Advokatrådet samfund@advocom.dk Aalborg Portland grex@aalborg-portland.dk Affald Danmark ad@affalddanmark.dk Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ae@aeraadet.dk Blik- og Rørarbejderforbundet forbundet@blikroer.dk

Læs mere

Høringsnotatet angår lovforslag om ændring af lov om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (Omlægning af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse).

Høringsnotatet angår lovforslag om ændring af lov om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (Omlægning af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse). Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 54 Bilag 1 Offentligt N O T A T Notat om høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (Omlægning af Fonden for Forebyggelse

Læs mere

Eksterne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om Forebyggelsesfonden

Eksterne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om Forebyggelsesfonden Arbejdsmarkedsudvalget L 89 - Bilag 1 Offentligt #271B&f170y3X Notat lc Eksterne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om Forebyggelsesfonden Arbejdstilsynet har modtaget en række høringssvar

Læs mere

Høringsliste Anvendelse af åbne standarder for software i det offentlige

Høringsliste Anvendelse af åbne standarder for software i det offentlige Høringsliste Anvendelse af åbne standarder for software i det offentlige Adobe Albertslund Kommune Allerød Kommune Ankestyrelsen Arbejdsdirektoratet Arbejdsmarkedsstyrelsen Arbejdsskadestyrelsen Arbejdstilsynet

Læs mere

Folketingets Erhvervsudvalg

Folketingets Erhvervsudvalg Erhvervsudvalget 2010-11 L 181 Bilag 1 Offentligt Folketingets Erhvervsudvalg ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 30. marts 2011 ØKONOMI- OG Vedlagt fremsender jeg til udvalgets orientering høringsnotat samt

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2011-12 L 6 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 24. oktober 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2011-7002-0002 Dok.: 228365 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om forslag

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

Kommuner/kommunale organisationer Danske Regioner KL HK-Kommunal Miljøudvalg

Kommuner/kommunale organisationer Danske Regioner KL HK-Kommunal Miljøudvalg Offentlige myndigheder Beskæftigelsesministeriet Erhvervs- og Vækstministeriet Finansministeriet Forsvarsministeriet Justitsministeriet Kirkeministeriet Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Kulturministeriet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd Lovforslag nr. L 88 Folketinget 2010-11 Fremsat den 1. december 2010 af ministeren for ligestilling (Hans Christian Schmidt, fg.) Forslag til Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd (Ophævelse

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har:

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT 22. november 2013 Høringsliste Advokatfirmaet Henning Moritzen Advokatsamfundet Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) Akademikerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1) 2008/1 LSF 134 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2008-708-0011 Fremsat den 18. februar 2009 af justitsministeren (Brian Mikkelsen)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister Lovforslag nr. L XX Folketinget 2008-09 Fremsat den {FREMSAT} 2008 af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen) Forslag til Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister (Kollektive

Læs mere

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/ Oversigtstabeller 3 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2013 Indtægter

Læs mere

Vejnavne og adresser i kommunalreformen

Vejnavne og adresser i kommunalreformen ORIENTERING Til sammenlægningsudvalgene 3. januar 2006 Sag: D-4236-4 /lgl/mli Vejnavne og adresser i kommunalreformen Orientering om kommunernes opgaver som adressemyndighed forud for kommunesammenlægningen

Læs mere

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Trafik-

Læs mere

Forslag. til. 1. Efter 14 a indsættes:» 14 b. Økonomi- og erhvervsministeren fastsætter nærmere regler om risikooplysninger for kreditaftaler.

Forslag. til. 1. Efter 14 a indsættes:» 14 b. Økonomi- og erhvervsministeren fastsætter nærmere regler om risikooplysninger for kreditaftaler. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 29 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed og lov om markedsføring (Indførelse af hjemmelsbestemmelser til fastsættelse af regler

Læs mere

2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november Forslag. til. (Pengeoverførsler mellem Danmark og Færøerne)

2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november Forslag. til. (Pengeoverførsler mellem Danmark og Færøerne) 2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0012 Fremsat den 27. marts 2008

Læs mere

Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Datatilsynet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Datatilsynet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening N O T A T Høringsnotat til forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Styrket håndhævelse af RUT, herunder administrative tvangsbøder) Sagsnr. 2018-885 Følgende høringsberettigede

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1 Retsudvalget REU alm. del - Bilag 270 Offentligt Lovafdelingen UDKAST Dato: 16. januar 2009 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2008-708-0011 Dok.: JNW40105 Forslag til Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd (Det Økonomiske Råds løbende vurdering af

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-224 Doknr. 544686 Dato 03-10-2018 KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister 2008/1 LSF 83 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmjn., Søfartsstyrelsen, sag nr. 200807699 Fremsat den 3. december

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere