Dato. Økonomiudvalget. Sagsnr Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Vest bydelsplan 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dato. Økonomiudvalget. Sagsnr Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Vest bydelsplan 2013"

Transkript

1 Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Vest bydelsplan 2013 bydelsplan for Amager Vest. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget finder det positivt, at Lokaludvalget i bydelsplanen fokuserer på at bringe bydelens etniske, sociale og boligmæssige mangfoldighed i spil. Projektforslag 12: Ungehus i Amager Vest Socialudvalget finder Lokaludvalgets fokus på overgangen fra barn til voksen meget relevant. Det er ligeledes et tema, som kommunen arbejder med på tværs af forvaltningerne i den kommende udviklingsplan for det udsatte byområde Amager/Sundby. Socialudvalget finder det glædeligt, at Lokaludvalget med forslaget om et ungehus ønsker at gøre op med det faktum, at socialt udsatte unge i mindre grad end andre unge benytter sig af tilbud og aktiviteter. Såfremt projektet bliver realiseret, vil Socialudvalget opfordre til at Lokaludvalget inddrager Børnefamilieenheden Amager Vest i de fortsatte overvejelser om, hvordan man bedst støtter op om de udsatte unge i området og for at diskutere mulighederne for eventuelle fremskudte indsatser. Socialudvalget har ikke afsat særskilte midler til bydelsplanerne, men tager til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projekter fremmet ved budgetforhandlingerne.

2 Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Øst bydelsplan 2013 bydelsplan for Amager Øst. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner om at skabe en rummelig, inkluderende og levende bydel. Socialudvalget finder det positivt, at Lokaludvalget i bydelsplanen fokuserer på, at også de udsatte grupper skal få gavn af bydelens udvikling. Projektforslag 1: Social inklusion Socialudvalget bemærker, at Lokaludvalget med dette projektforslag vil arbejde på at kortlægge den sociale, beskæftigelses- og sundhedsmæssige udvikling i bydelen og følge den ved hjælp af et socialt barometer for Amager Øst. Socialforvaltningen finder det positivt, at kortlægningen sker med social inklusion for øje. Da ingen af projektforslagene falder direkte ind under det sociale område, kan Socialudvalget ikke hjælpe Lokaludvalget økonomisk med at realisere projektforslagene. Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

3 Socialudvalgets høringssvar vedr. Bispebjerg bydelsplan 2013 bydelsplan for Bispebjerg. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner og ideer om en rummelig bydel med højt til loftet. Projektforslag 2: Sociale viceværter Socialudvalget finder det særdeles positivt, at Lokaludvalget med forslaget om sociale viceværter ønsker at styrke forebyggelsesindsatsen i forhold til udsættelser. Denne indsats ligger meget fint i forlængelse af, at Socialudvalget netop har styrket indsatsen for at forebygge udsættelser betragteligt med både flere opsøgende medarbejdere, økonomisk rådgivning og styrket myndighedsindsats. Socialudvalget er ligeledes meget opmuntret af at have erfaret, at boligselskaberne har fået midler fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til delvist at realisere dette projekt og Socialforvaltningen glæder sig til at indgå i dette samarbejde. Projektforslag 3: Inklusion af borgere med psykiske lidelser Socialudvalget finder det ligeledes glædeligt, at Lokaludvalget ønsker at skabe bedre rammer for at borgere med sindslidelse kan rummes i de almene boligafdelinger. Socialudvalget kan ikke indenfor den eksisterende økonomiske ramme finde midler til realisering af bydelsplanen. Socialforvaltningen har dog taget kontakt til Psykiatrifonden for at undersøge, om dele projektforslaget kan realiseres som del af eller i samarbejde med Psykiatrifondens En-afos-kampagne. Projektforslag 5: Lige adgang til sundhed Socialudvalget er enig med Lokaludvalget i vigtigheden af at have fokus på social ulighed i sundhed og finder Lokaludvalgets tanker om socialøkonomiske virksomheder interessante. Socialudvalget kan dog

4 ikke støtte projektforslaget indenfor de eksisterende økonomiske rammer. Socialudvalget tager til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

5 Socialudvalgets høringssvar vedr. Brønshøj-Husum bydelsplan 2013 bydelsplan for Brønshøj-Husum. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner om en sundere, grønnere og mere levende bydel. Socialudvalget finder det meget positivt, at Lokaludvalget i projektforslagene vedrørende sundhed også har fokus på betydningen af social ulighed i sundhed. Socialudvalget håber, at Lokaludvalget vil arbejde for, at også de socialt udsatte borgere i bydelen vil kunne deltage i projekter som fx Haver til alle. Socialforvaltningen bistår gerne med sparring herom, såfremt projektet bliver realiseret. Da ingen af projektforslagene falder direkte ind under det sociale område, kan Socialudvalget ikke hjælpe Lokaludvalget økonomisk med at realisere projektforslagene. Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

6 Socialudvalgets høringssvar vedr. Christianshavn bydelsplan 2013 bydelsplan for Christianshavn. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner og ideer inden for det sociale område og finder det positivt, at Lokaludvalget i bydelsplanen fokuserer på fortsat at skabe bedre forhold for de udsatte grupper i bydelen. Projektforslag 6: Vilde liv Socialudvalget kan tilslutte sig intentionerne i forslaget om at hjælpe unge mennesker, der driver omkring i Christianshavnsområdet og således afhjælpe den kriminalitet, der følger med livsstilen. Da forslaget alene handler om udvidelse af en etableret aktivitet, er der dog ikke afsat midler til realisering af forslaget. Projektforslag 11: Være og værksteder for unge i eksisterende lokaler Socialudvalget er skeptisk overfor værestedsdelen af forslaget ud fra den overbevisning, at det udsatte unge har brug for først og fremmest er udviklingsmuligheder på lige fod med andre unge. I valget mellem en aldersgruppe som går fra år eller en aldersgruppe fra 13 22(25) år kan Socialudvalget anbefale det sidste alternativ. Socialforvaltningen kan ikke indenfor den eksisterende økonomiske ramme bidrage til at realisere projektet. Bliver projektforslaget realiseret, vil Socialudvalget dog anbefale Lokaludvalget at inddrage Børnefamilieenheden City-Østerbro i de fortsatte overvejelser om, hvordan man bedst støtter op om de socialt udsatte unge i området. Socialudvalget har ikke afsat midler til bydelsplanerne, men Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

7

8 Socialudvalgets høringssvar vedr. Indre By bydelsplan 2013 bydelsplan for Indre By. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget finder det positivt, at Lokaludvalget i bydelsplanen fokuserer på, at Indre by skal være en socialt ansvarlig bydel, som giver byens hjemløse bedre muligheder for et trygt og indholdsrigt liv. Projektforslag 2: Opbevaringsbokse til hjemløse Socialudvalget kan imidlertid ikke hverken fagligt eller økonomiske støtte Lokaludvalgets forslag om at etablere opbevaringsbokse til hjemløse, da Socialudvalget er bekymret for, at etableringen af sådanne bokse, vil medvirke til at fastholde mennesker i gadehjemløshed. Hermed er der risiko for, at sådanne bokse vil kunne modarbejde indsatserne under Hjemløsestrategien, der arbejder ud fra et grundlæggende princip om Housing first, dvs. at borgeren skal tilbydes en bolig og den relevante støtte til at fastholde boligen. Socialforvaltningen haft positive resultater af denne tilgang til arbejdet med hjemløse i de forgange år. Socialudvalget har ikke afsat midler til bydelsplanerne, men Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

9 Socialudvalgets høringssvar vedr. Kgs. Enghave bydelsplan 2013 bydelsplan for Kgs. Enghave. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner og ideer om en fysisk, mentalt og socialt sammenhængende og afbalanceret bydel. Projektforslag 8: Bæredygtig beboersammensætning og social indsats Lokaludvalget har en række konkrete ønsker om ændring af bydelens beboersammensætning. Kommunen vil arbejde videre med problemstillingen i den kommende tværkommunale udviklingsplan for området, men Socialforvaltningen kan ikke indenfor den eksisterende økonomiske ramme finde kr. til lønmidler til udarbejdelse af plan for ændring af beboersammensætning. Boligsocial anvisning Lokaludvalget henviser til, at der er en høj kommunal anvisning i området. Socialudvalget ønsker at påpege, at der siden 1998 har været anvisning til hver tredje ledige almene bolig. Andelen er ikke højere i Lokaludvalgets område end i andre områder af kommunen. At der er mange små og billige boliger i området kan dog betyde, at der er større udnyttelse af den boligsociale anvisning end i de dyrere nybyggede boliger, dog stadig ikke mere end hver tredje ledige almene bolig. Imidlertid sikrer kommunens rammeaftale om udlejning, at der ikke anvises i afdelinger, hvor mere end 40 % af beboerne står udenfor arbejdsmarkedet. Prioritering af studerende Lokaludvalget ønsker at studerende prioriteres højere i adgangen til de almene boliger. De studerende prioriteres allerede højt til boliger i kommunen både via fleksibel udlejning i familieboligerne og i ungdomsboligerne med krav om studieaktivitet. Herudover er der afsat midler til nybyggeri af almene ungdomsboliger og igangsat projekter om ommærkning af familieboliger til ungdomsboliger.

10 Socialudvalget finder det derfor ikke relevant at prioritere studerende højere end det i øjeblikket sker, idet der også er behov for en balanceret tilgang til ledige boliger for alle grupper. Sammenlægning af lejligheder Lokaludvalget ønsker at sammenlægge lejligheder for i højere grad at fastholde børnefamilierne. Socialudvalget har stort fokus på at sikre en bæredygtig beboersammensætning i alle områder og har derfor stor forståelse for forslaget. Socialudvalget er dog bekymret for, at yderligere sammenlægninger vil mindske antallet af mindre billige boliger i København. Bostøtte til særlige bomiljøer Socialudvalget er meget optaget af at sikre, at der ydes en tilstrækkelig bostøtte til udsatte borgere og at særlige bomiljøer, som fx skæve huse, skal have tilknyttet fast personale. Socialudvalget kan oplyse om, at dette også allerede er praksis. Socialudvalget har ikke afsat midler til bydelsplanerne men tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

11 Socialudvalgets høringssvar vedr. Nørrebro bydelsplan 2013 bydelsplan for Nørrebro. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner om en mangfoldig, initiativrig og kreativ bydel, der skal være frontløber på miljørigtige tiltag. Socialudvalget håber, at Lokaludvalget vil arbejde for, at også de socialt udsatte borgere i bydelen vil kunne deltage i projekterne, såfremt disse bliver realiserede. Da ingen af projektforslagene falder direkte ind under det sociale område, kan Socialudvalget ikke hjælpe Lokaludvalget økonomisk med at realisere projektforslagene. Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

12 Socialudvalgets høringssvar vedr. Valby bydelsplan 2013 bydelsplan for Valby. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget finder det positivt, at Lokaludvalget i bydelsplanen fokuserer på stærke fællesskaber på kryds og tværs af sociale, etniske og geografiske skel og på den måde kan inddrage de mere udsatte borgere. Socialudvalget håber, at Lokaludvalget vil arbejde for, at også de socialt udsatte borgere i bydelen vil kunne deltage i projekterne, såfremt disse bliver realiserede. Da ingen af projektforslagene falder direkte ind under det sociale område, kan Socialudvalget ikke hjælpe Lokaludvalget økonomisk med at realisere projektforslagene. Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

13 Socialudvalgets høringssvar vedr. Vanløse bydelsplan 2013 bydelsplan for Vanløse. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner og ideer om en tryg bydel med gode kultur- og fritids-, og aktivitetsmuligheder. Socialudvalget finder det positivt, at Lokaludvalget i bydelsplanen fokuserer på at ruste unge til voksenlivet. Projektforslag 13: Etablering af ungehus Socialudvalget finder det positivt, at der foreslås etablering af et ungehus med det formål at hæve andelen af unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse. Socialudvalgt ønsker dog at påpege vigtigheden af, at også socialt udsatte unge kan få glæde af huset. Såfremt projektforslaget bliver realiseret, foreslår Socialudvalget, at Lokaludvalget inddrager Børnefamilieenhed Brønshøj/Husum og Vanløse i en sparring om hvordan man bedst støtter op om socialt udsatte unge i området. Socialudvalget har ikke afsat midler til bydelsplanerne, men Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

14 Socialudvalgets høringssvar vedr. Vesterbro bydelsplan 2013 bydelsplan for Vesterbro. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner og ideer og finder det positivt, at Lokaludvalget har så stort fokus på bydelens mest udsatte borgere. Projektforslag 4: Hjælp til gadens prostituerede Lokaludvalget ønsker at bidrage til bedre sameksistens mellem beboere og gadeprostituerede på Vesterbro. Når Lokaludvalget har lagt sig fast på fremgangsmåde og produkt, vil Socialforvaltningen gerne tilbyde faglig sparring og gå i dialog om muligheden for finansiering af tryk af folder eller lignende produkt til de prostituerede. Projektforslag 5: Stofindtagelsesrum på Halmtorvet Socialudvalget beklager, at Lokaludvalget er af den opfattelse, at kommunen ikke overholder sine aftaler om bl.a. antallet af stofindtagelsesstationer. Socialforvaltningen forventede oprindeligt (juni 2011), at der ville være behov for 24 stationer til stofindtagelse på Indre Vesterbro. Idet kapacitetsberegningerne var usikre anbefalede forvaltningen, at man startede med at etablere 18 stationer. Der er på nuværende tidspunkt stationer til injektion på Indre Vesterbro. 7 injektionsstationer i Fixelancerne, som er placeret lige uden for Sundhedsrummet. Samt 7-8 injektionsstationer i det midlertidige stofindtagelsesrum, som er placeret i Sundhedsrummet Halmtorvet 9d. Socialudvalget er glad for, at Vesterbro Lokaludvalg også arbejder for at forbedre forholdene for stofafhængige på Vesterbro. Socialforvaltningen er aktuelt i gang med at vurdere behovet for kapacitet i stofindtagelsesrum på Indre Vesterbro. Socialudvalget arbejder aktivt på at skabe bedre forhold for de stofafhængige samt mindske de stofrelaterede gener for beboerne på Vesterbro. Der findes allerede mange tilbud til målgruppen på

15 Vesterbro, både af sundhedsmæssig, socialfaglig og omsorgsmæssig karakter. En kapacitetsudvidelse af injektionsstationer på Indre Vesterbro kan indgå som en del af Det sociale hus, som er indtænkt i projektet om et evt. Stofindtagelsesrum i enten Halmtorvet 15 eller Halmtorvet 17. Der er ikke på nuværende tidspunkt finansiering til yderligere stofindtagelsesrum, men det vil indgå i budgetforhandlingerne for Socialforvaltningen deltager i en række fora, hvor situationen omkring stofindtagelsesrum på Vesterbro drøftes. Socialforvaltningen mødes blandt andet i et praktikernetværk, hvor der er repræsentanter fra Københavns Politi, Teknik- og Miljøforvaltningen, stofindtagelsesrummet (Det midlertidige stofindtagelsesrum og Fixelance), Den Runde Firkant (Sundhedsrummet og Café D) samt Socialforvaltningen (MR-voksne). Derudover afholdes der beboermøder om stofindtagelsesrum på Vesterbro. Politikere fra Københavns Kommune har deltaget på nogle af disse møder. Sidste beboermøde blev afholdt i efteråret 2012 på Station 1, hvor der var nedsat et panel af embedsmænd og chefer fra Politi og Københavns Kommune samt Mændenes Hjem. Der vil blive afholdt endnu et beboermøde på Vesterbro i foråret Projektforslag 6: Psykisk syge en problemafklaring Socialudvalget finder det meget positivt, at Lokaludvalget gerne vil bidrage til indsatsen for bydelens psykisk syge borgere. Socialudvalget vil derfor opfordre Lokaludvalget til at tage kontakt til fx Psykiatrifonden med henblik på at deltage i den nationale en-af-oskampagne. Socialudvalget vurderer dog ikke, at det er nødvendigt, at lave en yderligere afklaring af problemets omfang og kvaliteten af hjælpen for borgere med sindslidelse på Vesterbro. Socialforvaltningen kan derfor ikke indenfor den eksisterende økonomiske ramme bidrage til at realisere projektforslaget. Den hjælp og støtte Socialforvaltningen yder til borgere med sindslidelse er fastlagt af rammerne i Serviceloven og beskrevet i kommunens kvalitetsstandarder. Socialforvaltningen følger desuden løbende op på, om den hjælp, der ydes til borgeren også skaber en positiv forandring for borgeren. Socialudvalget har desuden igangsat arbejdet med en ny plan for socialpsykiatrien i Københavns Kommune, som skal afløse den foregående plan, som udløb med udgangen af 2012.

16 Socialudvalget støtter fuldt ud Lokaludvalgets ønske om, at der skal etableres flere socialøkonomiske virksomheder. Socialudvalget har derfor besluttet at foreslå, at der ved budgetforhandlingerne afsættes en pulje til netop at understøtte socialøkonomiske virksomheder. Socialudvalget har ikke afsat midler til bydelsplanerne, men tager til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projekter fremmet ved budgetforhandlingerne.

17 Socialudvalgets høringssvar vedr. Østerbro bydelsplan 2013 bydelsplan for Østerbro. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende økonomiske rammer Socialudvalget har med interesse noteret sig bydelsplanens visioner og ideer om en sammenhængende, sund og tryg bydel. Socialudvalget finder det positivt, at Lokaludvalget fortsat ønsker at skabe bedre forhold for de udsatte grupper i byen. Projektforslag 10: Ungdomsarbejdsløshed og social arv Socialudvalget bemærker, at projektforslaget retter sig mod udsatte børn og unge og har til formål at sikre deres adgang til arbejdsmarkedet. Socialudvalget kan ikke indenfor den eksisterende økonomiske ramme medvirke til, at der findes kr. til ansættelse af en projektkoordinator. Socialudvalget finder dog projektforslagets fokus meget positivt, og skulle projektforslaget blive realiseret, opfordres Lokaludvalget til at inddrage Børnefamilieenheden City-Østerbro i de fortsatte overvejelser om, hvordan man bedst støtter op om socialt udsatte unge i området. Socialudvalget har ikke afsat særskilte midler til bydelsplanerne, men Socialudvalget tager dog til efterretning, at Lokaludvalget ønsker bydelsplanens projektforslag fremmet ved budgetforhandlingerne.

25. september Sagsnr

25. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. september 2018 Bilag 3. Spørgeguide for indsamling af skriftlige bidrag Socialforvaltningen foreslår, at der iværksættes

Læs mere

Socialudvalget i Københavns Kommune ønsker bidrag til en afdækning af behovet for at

Socialudvalget i Københavns Kommune ønsker bidrag til en afdækning af behovet for at Afdækning af indsatsen for udsatte stofbrugere i København Socialudvalget i Københavns Kommune ønsker bidrag til en afdækning af behovet for at styrke indsatsen for udsatte stofbrugere i København. I skemaet

Læs mere

SO28 Hjemløsepakke BUDGETNOTAT

SO28 Hjemløsepakke BUDGETNOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen BUDGETNOTAT SO28 Hjemløsepakke Baggrund Socialudvalget havde den 6. juni en temadrøftelse omkring udfordringerne på hjemløseområdet. Nærværende budgetnotat er en

Læs mere

Forebyggelse af udsættelser i Købehavn

Forebyggelse af udsættelser i Købehavn Forebyggelse af udsættelser i Købehavn Susan Fiil Præstegaard Socialforvaltningen Københavns Kommune 18. april 2013 Socialforvaltningen www.kk.dk Side 1 Status 2010 stigende antal udsættelser 900 Udsættelser

Læs mere

/ Susanne Søgaard Grøn. Områdechef, Bolig- og Beskæftigelsesenheden Årsmøder i Kontaktpersonsordningen 2017

/ Susanne Søgaard Grøn. Områdechef, Bolig- og Beskæftigelsesenheden Årsmøder i Kontaktpersonsordningen 2017 / Susanne Søgaard Grøn Områdechef, Bolig- og Beskæftigelsesenheden Årsmøder i Kontaktpersonsordningen 2017 Boliganviste borgere i 2017 I 1. halvår 2017 er der modtaget 775 boliger, heraf anvist borgere

Læs mere

Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015

Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015 Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015 Indhold Forord ved overborgmester Frank Jensen... 2 Indledning... 4 Hele København/hovedresultater... 5 Bydele i København... 12 Amager Vest... 12 Amager Øst...

Læs mere

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 2: Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi 2016-2019 Bæredygtige sammenhænge Indledning Agenda 21-strategien Bæredygtige sammenhænge har

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Urolige områder i København 3. kvartal 2011 sammenfatning

Urolige områder i København 3. kvartal 2011 sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 3. kvartal 2011 sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

TM133 Tilgængelighedsteams

TM133 Tilgængelighedsteams KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 28. august 2018 TM133 Tilgængelighedsteams Baggrund Der er blevet bestilt et budgetnotat til Budget 2019 om oprettelse af tilgængelighedsteams

Læs mere

YLS/CMI i Københavns Kommunes myndighedsarbejde

YLS/CMI i Københavns Kommunes myndighedsarbejde YLS/CMI i Københavns Kommunes myndighedsarbejde / Projektledere Mette Nielsen og Sidsel Kier Borgercenter Børn og Unge, Socialforvaltningen 1. november 2017 Københavns Kommune Borgercenter Børn og Unge

Læs mere

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ungdom NOTAT Til BUU 23-01-2015 Afrapportering af status på ungdomsklubområdet Baggrund Forvaltningen fremlægger i dette notat status for udviklingen på

Læs mere

SMS-ordning til borgere. Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune September 2016

SMS-ordning til borgere. Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune September 2016 SMS-ordning til borgere Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune September 2016 1 Om undersøgelsen Følgende resultater er baseret på en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Københavns Kommunes

Læs mere

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( )

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( ) KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet (2012-2013) Socialudvalget

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 17 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 14 Amager Vest s. 20

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 17 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 14 Amager Vest s. 20

Læs mere

INTRODUKTIONSMØDE KONTAKTPERSONORDNINGEN

INTRODUKTIONSMØDE KONTAKTPERSONORDNINGEN INTRODUKTIONSMØDE KONTAKTPERSONORDNINGEN 1 VED CAMILLA HEGNSBORG KREDSFORMAND BL 1. KREDS VELKOMMEN Introduktionsmøde Kontaktpersonordningen 1 oktober 2018 2 KONTAKTPERSONORDNINGEN HVAD OG HVORDAN KNUD

Læs mere

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum Socialforvaltningen Adm. Direktør Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse primsund@sum.dk lpe@sum.dk Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 19 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 4 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 17 Amager Vest s. 24

Læs mere

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud.

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen sstyring NOTAT Bilag - skole og fritidsprognose Flere skolebørn Børne- og Ungdomsforvaltningen har beregnet behovet for skole og fritidskapacitet i København

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 16 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION FORORD INDLEDNING SAMMENFATNING AF HOVEDRESULTATERNE RESULTATER FOR HELE KØBENHAVN 3 4 5 7 KØBENHAVNS BYDELE AMAGER VEST AMAGER

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Områdefornyelse i Københavns Kommune

Områdefornyelse i Københavns Kommune Områdefornyelse i Københavns Kommune Målsætningerne for Politik for Udsatte Byområder er, at: De udsatte byområder skal løftes til københavnerniveau Der skal være uddannelse og beskæftigelse til alle De

Læs mere

Indledning Dette notat præsenterer en kortlægning af Københavns Kommunes tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i

Indledning Dette notat præsenterer en kortlægning af Københavns Kommunes tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 22-07-2016 Til Underudvalget Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2014-2017 Indledning Dette notat præsenterer en kortlægning

Læs mere

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen Punkt 8. Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen 2016-045554 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender:

Læs mere

Flere billige boliger og fleksible boligløsninger

Flere billige boliger og fleksible boligløsninger ANSØGNING Frikommunenetværk om billige boliger og fleksible boligløsninger Forsøgsbeskrivelse - inklusionsboliger og deleboliger i ungdomsboliger og mulighed for oprettelse af startboliger og inklusionsboligerpå

Læs mere

Urolige områder i København 1. kvartal 2012 sammenfatning

Urolige områder i København 1. kvartal 2012 sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 1. kvartal 2012 sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene.

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til Jakob Næsager 25. april 2018 Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene Kære Jakob Her er svar på

Læs mere

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/ Side 1 af 10 Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/006088-7 Et aspekt i dette er, at der skal være plads og rum i byen til alle byens borgere. Dette også til byens hjemløse

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

Urolige områder i København

Urolige områder i København Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København - sammenfatning for 2011 Indholdsfortegnelse Side Indledning...

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum Indstilling Til Aarhus Byråd Via Magistraten Den 31. maj 2013 1. Resume På baggrund af byrådsbeslutning om etablering af stofindtagelsesrum i Aarhus skal der tages stilling til placering og drift. Forvaltningen

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Bilag 2: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2014 (Underudvalgets indstilling) 15-10-2013

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Bilag 2: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2014 (Underudvalgets indstilling) Indledning

Læs mere

Kontaktpersonsordningen Årsmøderne 2018

Kontaktpersonsordningen Årsmøderne 2018 en Årsmøderne 2018 / Susanne Søgaard Grøn Bolig- og beskæftigelsesenheden 25-10-2018 Formål: Det boligsociale samarbejde skal fremme trivsel og sameksistens i de københavnske bolig- og lokalområder, -

Læs mere

Forvaltningen bedes give en oversigt med status for antallet af tomme ældreboliger for Oversigten skal omfatte en status for hvert sted.

Forvaltningen bedes give en oversigt med status for antallet af tomme ældreboliger for Oversigten skal omfatte en status for hvert sted. Sundheds- og Omsorgsudvalget Borgmesteren Til Karin Storgaard Svar vedr. ledige ældreboliger Besvarelse af spørgsmål fra Karin Storgaard, MB, vedr. status for antallet af ledige ældreboliger. Medlem af

Læs mere

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken 2011-2014 I denne handleplan redegøres for hvordan

Læs mere

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene.

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til gruppeformandskredsen Oversigt over fravær i lokaludvalgene - og Gruppeformandskredsen bestilte i 2014 en årlig oversigt

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Indhold 1. Ventelister og ventetid: Behov for kapacitetsudvidelse...

Læs mere

Bilag 2 - Hvidbog efter høringsperioden - Kommuneplantillæg om almene boliger

Bilag 2 - Hvidbog efter høringsperioden - Kommuneplantillæg om almene boliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 15-06-2015 Bilag 2 - Hvidbog efter høringsperioden - Kommuneplantillæg om almene boliger Folketinget vedtog den 26. februar 2015 lov

Læs mere

Til dig, som er pårørende

Til dig, som er pårørende Til dig, som er pårørende Viden, hjælp og støtte Pårørendevejledere Få viden og støtte som pårørende Er du pårørende til én, der er alvorligt syg eller svækket? Københavns Kommunes pårørendevejledere

Læs mere

Til dig, som er pårørende

Til dig, som er pårørende Til dig, som er pårørende Viden, hjælp og støtte Pårørendevejledere Få viden og støtte som pårørende Er du pårørende til én, der er alvorligt syg eller svækket? Københavns Kommunes pårørendevejledere tilbyder

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Styrket og inkluderende indsats mod hjemløshed 1. Resume I perioden fra 2009

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11.06.2013 Driftsfinansiering af Stofindtagelsesrum fra 2014 1. Resume Aarhus Byråd traf ved Byrådsmødet d. 20. februar

Læs mere

Urolige områder i København 3. og 4. kvartal 2010 sammenfatning

Urolige områder i København 3. og 4. kvartal 2010 sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 3. og 4. kvartal 2010 sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018 BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV 2018 Den 29. august 2018 PROGRAM Præsentation af politikken v/ Socialchef Carsten Wulff Hansen Præsentation af høringsmuligheder Spørgsmål og diskussion

Læs mere

Bilag 2: Tilbud og indsatser, der endnu ikke er sikret finansiering fra 2018 og frem

Bilag 2: Tilbud og indsatser, der endnu ikke er sikret finansiering fra 2018 og frem KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2: og indsatser, der endnu ikke er sikret finansiering fra 2018 og frem 1.1: Støtte- og kontaktpersonordning for hjemløse Støtte- og

Læs mere

Til Socialudvalget. Bilag 4: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2012

Til Socialudvalget. Bilag 4: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Bilag 4: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2012 17-09-2013 Sagsnr. 2013-0188387

Læs mere

Statusrapporten sendes i udvalgshøring i perioden fra den 25. januar til den 22. marts 2013.

Statusrapporten sendes i udvalgshøring i perioden fra den 25. januar til den 22. marts 2013. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Statusrapport 2012 for Sundhedspolitikken 2011-2014 Længe Leve København Drøftelse af statusrapport 2012 for Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011-2014 Længe Leve København

Læs mere

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning, services og tilbud. Vi vil derfor gerne vide, hvad

Læs mere

Nøgletal for retsrepræsentation og ungesamråd 2014

Nøgletal for retsrepræsentation og ungesamråd 2014 Nøgletal for retsrepræsentation og ungesamråd 2014 Døgnvagten februar 2015 Indhold Retsrepræsentationen... 3 Figur 1: Det samlede antal børn og unge i retsrepræsentationen... 3 Figur 2: Andelen af sigtede

Læs mere

STRATEGISK SAMARBEJDE OM VANGGÅRDENS AFD. 8. Initiativaftale mellem Aalborg Kommune og Socialministeriet

STRATEGISK SAMARBEJDE OM VANGGÅRDENS AFD. 8. Initiativaftale mellem Aalborg Kommune og Socialministeriet STRATEGISK SAMARBEJDE OM VANGGÅRDENS AFD. 8 Initiativaftale mellem Aalborg Kommune og Socialministeriet 2011 Det strategiske samarbejde Med strategien Ghettoen tilbage til samfundet et opgør med parallelsamfund

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra V og K om tryghed på byens torve 1. Konklusion På byrådsmøde den 14. september 2016 drøftedes et forslag fra Venstres og Det Konservative

Læs mere

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter Hvad er din alder? 0-16 2 16-19 17 20-39 4 2.372 40-59 3 2.241 60-100 1.359 25% 5 75% 10 Hvad er dit køn? Kvinde 56% 3.327 Mand 2.657 Angiv venligst din seneste afsluttede uddannelse: 25% 5 75% 10 Grundskoleuddannelse

Læs mere

Redegørelsen skal forholde sig såvel til beretningens indhold og konklusioner som Statsrevisorernes bemærkninger hertil.

Redegørelsen skal forholde sig såvel til beretningens indhold og konklusioner som Statsrevisorernes bemærkninger hertil. T MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Dato: 24. oktober2014 Ministeriet har ved brev af 29. august 2014 modtaget

Læs mere

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Caroline Stage, MB E-mail: Caroline_Stage@br.kk.dk 01-02-2017 Sagsnr. 2017-0072989 Dokumentnr. 2017-0072989-1 Kære Caroline

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 153 Bilag 1 Offentligt Notat Høringsnotat over forslag til lov om ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger (Inklusionsboliger)

Læs mere

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen>

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen> KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-11-2011 Bilag 4 Udfyldelse af skabelon for bydelsplan med arbejdsdeling Proces: LU udfylder og afleverer til Center for Byudvikling

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB INVESTERINGSPAKKE 13 FREMGANG I FÆLLESSKAB Med aftalen Fremgang i fællesskab fortsætter vi med at renovere skoler, bygge almene boligere og forbedre forholdene for de mest udsatte

Læs mere

Boligområders omdømme. Center for Sikker By Økonomiforvaltningen Københavns Kommune og Københavns Borgerpanel

Boligområders omdømme. Center for Sikker By Økonomiforvaltningen Københavns Kommune og Københavns Borgerpanel Boligområders omdømme Center for Sikker By Økonomiforvaltningen Københavns Kommune og Københavns Borgerpanel Formål med undersøgelsen I december 2013 gennemførte Center for Sikker By (Økonomiforvaltningen)

Læs mere

Bilag 5 -Spørgsmål/svar-notat

Bilag 5 -Spørgsmål/svar-notat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Bilag 5 -Spørgsmål/svar-notat NOTAT 22-03-2017 Sagsnr. 2017-0104848 Dokumentnr. 2017-0104848-2 Spørgsmål og bestillinger til budgetmaterialet fra Socialudvalget Socialudvalget

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over fordelte midler og afslag for 18-puljen for 2019

Bilag 1: Oversigt over fordelte midler og afslag for 18-puljen for 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 31. oktober 2018 Bilag 1: Oversigt over fordelte midler og afslag for 18-puljen for 2019 Sagsnr. 2018-0129796 Dokumentnr.

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkningsfremskrivning 2018-2032 for København fordelt på 1-års aldre Indhold Fremskrivning - tabeller - I års aldre Fremskrivning - tabeller - Bydele Metode og datagrundlag

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning,

Læs mere

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år Børne- og Ungdomsforvaltningen Pejlemærker og mål for Fritidscentre 14-17 (25) år I københavnske fritidsinstitutioner og fritidscentre tilbydes børn og unge både et udfordrende læringsmiljø og et indholdsrigt

Læs mere

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Til Socialudvalget Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro Socialforvaltningen gennemførte i september en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

Pixiudgave BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013

Pixiudgave BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 Pixiudgave BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 PROCES OG TIDSPLAN FOR BYDELSPLANEN Vanløse påbegyndte som alle andre lokaludvalg i Københavns Kommune arbejdet med at udarbejde en bydelsplan for bydelen i foråret

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011 Tryg Tryg heds heds indeks indeks køben havn 2011 S. 03 INDLEDNING S. 04 SÅDAN HAR VI MÅLT S. 06 RESULTATER ØGET TRYGHED I KØBENHAVN S. 12 BORGERNES OPLEVELSE AF TRYGHED I DAG- OG AFTENTIMER S. 14 KRIMINALITET

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 18 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 17 Amager Vest s. 24

Læs mere

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København Baggrund

Læs mere

...37 2 +6...37 2 "...38 20 0*!*<) 0...38 2(!=*(!...38 2,...38 2...39 2"!#$%!&...41

...37 2 +6...37 2 ...38 20 0*!*<) 0...38 2(!=*(!...38 2,...38 2...39 2!#$%!&...41 2 ...4...5...5...6...7...9...11...11!...14 "!#$%!&...15 &'! #()*!...16 +, -...16!...20 "!#$%!&...20 4.2.3 &'! #()*!...20 +-...21 './0!& ).%&*...21!...22 "!#$%!&...22 &'! #()*!...23 +...23 1...24 2...25

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 - Det lette valg bliver det gode og sunde valg - Mere lighed i sundhed - Et aktivt fritidsliv for alle - Arbejdspladsen, et godt sted at trives INDLEDNING Sundhed vedrører alle

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste?

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 17. maj 2019 Jakob Næsager, MB Sagsnr. 2019-0128033 Dokumentnr. 2019-0128033-5 Kære Jakob Næsager Tak for din henvendelse 9. maj 2019, hvor du stiller

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Kvartalsvis status på antallet og

Læs mere

Politik for borgere med særlige behov. Social inklusion og hjælp til selvhjælp

Politik for borgere med særlige behov. Social inklusion og hjælp til selvhjælp Politik for borgere med særlige behov Social inklusion og hjælp til selvhjælp 2 Politik for borgere med særlige behov Forord Borgere med særlige behov er borgere som alle andre borgere. De har bare brug

Læs mere

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK BLAND DIG BLAND I DIG BYEN I MED BYEN BORGER SKAB + INKLU KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014 SION »Der skal være nogen, der tager hånden, når man rækker den frem.«bajram Fetai fodboldspiller og

Læs mere

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Socialforvaltningen NOTAT Æ23-11-2010 Sagsnr. 2010-17388 Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Forvaltningen vil i dette notat orientere om en ændret organisering af socialpsykiatrien

Læs mere

Temaplan for psykisk sundhed

Temaplan for psykisk sundhed Temaplan for psykisk sundhed 2016-2024 Vejen Kommune Rådhuspassagen 3 6600 Vejen E-mail: post@vejen.dk www.vejen.dk Foto: Colourbox Udarbejdelse: Social & Ældre Lay out og tryk: Vejen Kommune Udgivet:

Læs mere

Temaplan for psykisk sundhed

Temaplan for psykisk sundhed Temaplan for psykisk sundhed 2016-2024 Vision Temaplaner Drifts- og udviklingsplaner Den overordnede vision er, at Vejen Kommune vil være en attraktiv erhvervsog bosætningskommune, der skaber rammer og

Læs mere

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. oktober 2018 Masterplan på Hjemløseområdet - Til at forebygge og afhjælpe hjemløshed i lyset af visionen om

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010002 CHK/SR 13. september

Læs mere

I denne hvidbog gennemgås de 10 indsigelser, der kom i høringsperioden, med forvaltningens bemærkninger og indstilling.

I denne hvidbog gennemgås de 10 indsigelser, der kom i høringsperioden, med forvaltningens bemærkninger og indstilling. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 22-01-2015 Bilag 4, hvidbog for forudgående offentlighed, kommuneplantillæg om almene boliger Folketinget vedtog den 26. februar 2015

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

BI2 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge 2017 og 2018

BI2 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge 2017 og 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI2 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge 2017 og 2018 Baggrund I budgetaftalen for 2018 fremgik hensigtserklæring

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 26.09.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 5. Budgetmodel for tildeling af sociale normeringer 0-13 år (2012-71326) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

Læs mere

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm.

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. NOTAT 12-08-2011

Læs mere

Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum. Mellem. SAB, fsb og Københavns Kommune

Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum. Mellem. SAB, fsb og Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Indhold Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum 1. Formål 2. Geografisk afgrænsning 3. Leverancer Bilag 1: Kort Bilag 2: Procesbeskrivelse

Læs mere