Trivselspolitik på Nr. Asmindrup Friskole (herunder antimobbestrategi)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trivselspolitik på Nr. Asmindrup Friskole (herunder antimobbestrategi)"

Transkript

1 Trivselspolitik på Nr. Asmindrup Friskole (herunder antimobbestrategi) På Nr. Asmindrup Friskole arbejder vi målrettet med trivsel, da vi mener, at god trivsel er en forudsætning for at lære. Antimobbestrategien er en del af Friskolens samlede trivselspolitik. Friskolens fokus er i høj grad på det forebyggende og målrettede trivselsarbejde, og strategien beror på vores positive erfaringer i forhold til, hvad der virker i hverdagen, både i forhold til arbejdet i klasseværelset, på skolen og i forældresamarbejdet. Trivselspolitikken er et dynamisk arbejdsredskab, som har til formål, at fastholde et skolemiljø, hvor alle elever kan udvikle sig, og hvor det sociale samvær er præget af tryghed, respekt og tolerance. For at sikre, at trivselspolitikken er et brugbart arbejdsredskab, er det væsentligt, at denne jævnligt evalueres, og at elevernes undervisningsmiljøvurdering indgår som fast del i dette. Hvad forstår vi ved trivsel? Trivsel er, når man befinder sig i et miljø præget af gensidig respekt, tryghed, interesse og glæde. Eleverne skal opleve et godt miljø for udvikling og læring. Trivsel er ikke statisk, men en proces der til stadighed er i bevægelse. Hvad forstår vi ved konflikter og mobning? Det er vigtigt, at der skelnes mellem konflikter og mobning. Konflikter er et udtryk for, at to eller flere personers modstridende interesser eller behov støder sammen. Konflikthåndtering er en naturlig del af hverdagen. Det er en vigtig del af børns udvikling, at de på positiv vis lærer at tage hånd om deres konflikter på en god og konstruktiv måde. Konflikthåndtering er en naturlig del af friskolens indsatsområde, og vi har et særligt fokus i de mindre klasser. Vi definerer mobning ved, at en person gentagne gange bliver udsat for negative handlinger fra en eller flere personer eller udelukkes fra et socialt fællesskab. Der er tale om en skæv magtbalance i relationen. Ved mobning er der ligeledes tale om gentagende situationer, som man ikke har mulighed for at komme væk fra. Forebyggelse Det bedste middel mod mobning er trygge, tolerante børnefællesskaber. Når der er sammenhold og forståelse for hinanden i en børnegruppe, har mobningen svært ved at opstå. Det er væsentligt, at eleverne lærer at acceptere hinandens forskelligheder, samt at de mødes af tydelige voksne, som fremstår som positive rollemodeller, der er klar til at gribe ind, hvis det er nødvendigt. En væsentlig del af trivselsarbejdet foregår i klasselokalet, i frikvarterer og i skolens eftermiddagstilbud. Nr. Asmindrup Friskole har derfor stort fokus på fællesskabsopbyggende aktiviteter, både som en del af den almindelige undervisning i klassen, men også i forbindelse med undervisning og aktiviteter på tværs af klasser og for hele skolen. Arbejdet med elevernes trivsel foregår også i mange andre sammenhænge og i et tæt samarbejde med skolens forældre.

2 Hvilke konkrete tiltag gør vi på Nr. Asmindrup Friskole for at fastholde god trivsel for samtlige elever? Udeskoleundervisning skaber social forståelse: Nr. Asmindrup Friskole er en profilskole med særligt fokus på udeskole. Friskolens erfaring er, at udeskolen giver eleverne en bedre social forståelse. I naturen brydes den typiske klasse ofte op i mindre grupper, der arbejder selvstændigt i landskabet. Her er plads til alle og ofte brug for mange flere forskellige evner end i den traditionelle undervisning. Det giver eleverne større forståelse og respekt for hinandens evner. Fælles bevægelsesaktiviteter: Nr. Asmindrup Friskole har ligeledes særligt fokus på bevægelse og har i løbet af skoleåret mange fælles aktiviteter, hvor eleverne er sammen på tværs af klasserne. Hver morgen begynder med 20 minutters fælles morgenbevægelse, som har til formål at få pulsen op og smilene frem. Friskolen har gode erfaringer med at begynde skoledagen med fællesskab, bevægelse og leg. Det giver et positivt afsæt til den videre skoledag. Et overskueligt skolemiljø: Nr. Asmindrup Friskole er af en overskuelig størrelse for både ansatte, elever og forældre, hvilket er med til at skabe en tryg ramme for skoledagen. Både elever og ansatte kender hinanden, hvilket har stor betydning i hverdagen, da det er med til at skabe en mere personlig, forstående og anerkendende interaktion på skolen. Friskolens erfaring er, at det personlige kendskab er en vigtig forudsætning for et godt samarbejde, eksempelvis i forbindelse med konflikter. Vennebørn: På Nr. Asmindrup Friskole arbejder vi med begrebet vennebørn. I 0. klasse får eleverne et vennebarn fra 4. klasse. Formålet er, at give nystartede elever på Friskolen en tryg start, hvor de oplever, at de større elever passer på dem og hjælper dem i hverdagen. De større elever oplever, at de har positiv betydning for de mindre elever. Friskolens erfaring er, at eleverne i høj grad påtager sig et ansvar for, at man på friskolen hjælper og passer på hinanden. 4. klasse byder velkommen til deres vennebørn fra 0. klasse. De store elever som positive rollemodeller: Friskolen finder det vigtigt, at de større elever påtager sig ansvaret med at være positive rollemodeller for de mindre elever. Det har en selvforstærkende effekt, når de større elever viser vejen for god opførsel og positiv interaktion mellem eleverne.

3 Friskolen arbejder målrettet med at fastholde og udvikle dette, gerne i tæt dialog med de større elever. Skolen har gode erfaringer med at bruge de større elever som positive rollemodeller: I emneuger, hvor en del af undervisningen foregår på sammenlæste hold på tværs af årgange. På den årlige lejrskole, hvor samtlige elever er afsted sammen. I frikvarterer, hvor alle elever er ude, og gerne deltager i fælles lege og boldspil. På skolens gangarealer, hvor indskolingsklasser og udskolingsklasser ligger side om side. Ved morgenløb, hvor udskolingselever afholder morgenløbsaktiviteter for de yngre elever. Elever i fælles aktivitet på den årlige lejrskole. Den gode tone: På skolen har vi fokus på at alle taler pænt til hinanden og om hinanden. Det er ligeledes vigtigt, at eleverne har en gensidig forståelse for, hvordan man taler i forskellige kontekster, eksempelvis når de større elever er sammen med de mindre elever. Trivselstimer: På Nr. Asmindrup Friskole har vi en ugentlig skemalagt trivselstime i klasse. Formålet er, at eleverne kontinuerligt har fokus på klassens trivsel. Timerne bruges til drøftelse af klassens trivsel, trivsel generelt, brug af digitale midler m.m. Der arbejdes med forebyggende aktiviteter, eksempelvis teambuildingsøvelser. Det er ligeledes vigtigt, at eleverne indføres i de demokratiske spilleregler. Elevernes brug af sociale medier: En stor del af friskolens elever benytter sig i dag af sociale medier. Der påhviler både forældre og skole en vigtig opgave med at opdrage børnene til at bruge de mange digitale medier på fornuftig og anstændig vis. Mange børn glemmer eksempelvis den gode tone, når de sidder bag en skærm og ikke er i fysisk kontakt med modtageren. Fælles aftaler og holdninger kan derfor være relevant at drøfte på de årlige forældremøder i klassen. Elevernes brug af sociale medier er en fast del af friskolens undervisningspensum i emneuge 6, hvor klasse undervises i de etiske og moralske spilleregler, når der bruges sociale medier. Den ugentlige trivselstime kan ligeledes bringes i spil, såfremt der i klasserne er relevante problemstillinger, som bør drøftes. Friskolens elever opfordres til at lade digitale medier ligge i taskerne, når der afholdes frikvarter, så de i højere grad er nærværende til fælles aktiviteter og leg. Friskolens elever er orienteret om, at skolen ikke tillader, at de tager billeder af hinanden i skoletiden, eller at billeder af andre elever uploades til sociale medier (jf. Dataregistreringslovgivningen).

4 Kommunikation: Friskolen ønsker en åben og tydelig kommunikation mellem skole og hjem og gør en særlig indsats i forhold til at holde forældre orienteret om livet på skolen, både generelt og i forhold til elevernes dagligdag. Der afholdes 1-2 årlige fastlagte skole-hjem-samtaler. I 1. klasse afholdes der hjemmebesøg i efteråret. Det er nødvendigt, at skole og forældre afstemmer gensidige forventninger til skole-hjemsamarbejdet. Eksempelvis har Friskolen en forventning om, at forældre altid retter henvendelse til skolen, såfremt der er væsentlige forhold, som de ønsker drøftet. Det er vigtigt, at der er en fælles forståelse for, at det er et fælles anliggende at løse problemer, samt at de skal løses, når de opstår. Elevernes/klassens trivsel er en kontinuerlig proces og skal derfor ikke blot være noget, som man flygtigt vender på de årlige skole-hjemsamtaler. Et fælles ejerskab er en vigtig forudsætning for trivsel: Friskolen og bestyrelsen arbejder målrettet med at implementere et fælles ejerskab på skolen, både blandt elever, ansatte og forældre, da det har stor indvirkning på skolens dagligdag og udvikling. Friskolens erfaring er, at et stort forældreejerskab for skolens daglige virke har stor indflydelse på den generelle trivsel på skolen. Det skaber stor mening, når forældre mødes, samarbejder og hygger sammen, det har en stor afsmittende effekt på skolens sociale klima, hvilket skaber bedre forudsætninger for i fællesskab at løse de problemstillinger, som måtte opstå i hverdagen. Aktive forældre på friskolens forældrearbejdsdage På den baggrund arbejder Friskole og forældre tæt sammen i forhold til fælles aktiviteter på skolen, både i den enkelte klasse og for samtlige elever på skolen. Forældrenes rolle i det generelle trivselsarbejde Forældrene spiller en vigtig rolle i forhold til trivsel på skolen og betragtes som en ressource, både i forhold til eget barn og til klassens trivsel generelt. Derfor er det vigtigt for alle, at forældrene tager del i elevernes skoleliv ved at deltage positivt og aktivt i diverse arrangementer. Det er fra Friskolens side prioriteret, at skolens ansatte har tid til at deltage i skolens planlagte fællesarrangementer. I forbindelse med trivsel og forældresamarbejde har Friskolen følgende retningslinjer: De voksne, det være sig forældre som ansatte, er forpligtede til at reagere, hvis de oplever, at et barn ikke trives, eller hvis der er mistanke om mobning. Det er yderst vigtigt, at både forældre og skole udviser rettidig omhu i forbindelse med bekymringer. Er der forhold i hjemmet, der påvirker elevens trivsel, forventes det, at hjemmet underretter skolen, således at der kan skabes en fælles forståelse og indsats.

5 Der er i hverdagen fokus på den enkelte elevs trivsel. Er der tegn på mistrivsel, tages der straks kontakt til hjemmet. Den enkelte elevs trivsel tages ligeledes op ved skole/hjem samtaler. Det er ligeledes vigtigt, at forældre altid informerer klasselærer, SFO-personale eller juniorklub-personale, såfremt de oplever væsentlige trivselsproblematikker i skole eller eftermiddagstilbud. Klassens sociale trivsel drøftes på forældremøder, og fælles initiativer kan aftales. Hvis der opstår problemer af trivselsmæssig karakter i skolen, kontakter skolen/klasselæreren de involverede elevers forældre. Vurderer skolen, at det er nødvendigt, indkaldes forældre til møde på skolen. Forældrene og skole drøfter handlemuligheder, og der laves fælles aftaler, med henblik på at skabe positiv trivsel for samtlige involverede elever. Efter en indsats er aftalt, orienterer begge parter løbende hinanden. Forældre på Friskolen opfordres til at kontakte hinanden, hvis der opstår problemer eleverne imellem, både uden for skoletiden og i skoletiden. Det tilrådes, at forældre ikke bruger Facebook og SMS til konflikthåndtering, men i stedet henvender sig personligt til hinanden, f.eks. pr. telefon. Forældre og ansatte skal til enhver tid være bevidste om deres roller som kulturbærere og formidlere af, hvordan vi omgås hinanden, og hvordan vi taler og agerer i kontakten med hinanden og eleverne. Forældre på Friskolen opfordres til at tage del i fællesskabet, da gode relationer mellem forældre kan have en afsmittende effekt på børnenes samvær. Friskolen opfordrer til, at forældrene etablerer legeaftaler i de mindre klasser. Legeaftaler kan skabe tætte bånd mellem eleverne, og forældrene får et bedre kendskab til klassens elever. Skolen er i dialog med forældre om fælles klasseaftaler, eksempelvis i forhold til afholdelse af fødselsdage, så ingen børn ekskluderes fra fællesskabet.

6 SFO og Juniorklub Personalet i SFO og Juniorklub er i løbende dialog med forældrene og prioriterer at bruge den nødvendige tid, i det daglige, til at tale med forældrene. Personalet informerer forældrene om elevernes trivsel. Det vægtes højt at samarbejde med forældrene om at løse problemerne, når de opstår. Procedurer når mobning bliver konstateret Friskolen arbejder målrettet med trivsel og har gode erfaringer med at arbejde forebyggende, så drillerier og konflikter eleverne imellem ikke udvikler sig til mobning. Såfremt der konstateres mobning, trods Friskolens forebyggende indsats, er følgende procedurer gældende: Klasselæreren vurderer den konkrete situation, gerne i samråd med skoleledelse og klasseteam. Klasselæreren orienterer ledelsen, faglærere i klassen, de implicerede børns forældre og SFO/JK. Ledelsen indkalder hurtigst muligt involverede familier til møde, med henblik på udarbejdelse af handleplan. Klassen orienteres, hvis klasselærer og ledelse skønner, at det er relevant. Dette sker gerne i dialog med de involverede forældre. Forældregruppen i klassen orienteres, hvis klasselærer og ledelse skønner, at det er relevant. Dette sker gerne i dialog med de involverede forældre. Såfremt problemstillingerne også er gældende i fritidstilbud, drøftes det med forældrene, om de skal orientere disse. Ledelsen har ansvar for, at der udarbejdes handlingsplan senest 10 arbejdsdage efter, at skolen har konstateret, at der er tale om mobning. De berørte medarbejdere, elever og forældre skal informeres om indholdet af handleplanen og eventuelle midlertidige foranstaltninger. I handleplanen skal indgå dato for opfølgende møde, hvor der er opfølgning på handleplan. Opfølgning på handleplan. Handleplanen kan revideres løbende. Nr. Asmindrup Friskole har til formål at være en inkluderende og rummelig skole, med fokus på både den enkelte elevs trivsel og klassens samlede trivsel. Friskolen samarbejder målrettet med forældre, for at løse eventuelle trivselsproblemer på skolen. Oplever friskolen, at elevers adfærd gentagende gange skaber mistrivsel for andre på skolen, at der ikke er gensidigt samarbejde i forhold til at følge de opstillede handleplaner, eller at de opstillede handleplaner ikke afhjælper mistrivslen, kan det blive nødvendigt at ophøre samarbejdet. I så fald vil de gældende regler om partshøring af elev træde i kraft, jf. Sådan inddrages eleverne FN s børnekonvention og De frie Skoler.

7 I forbindelse med elevernes generelle trivsel på friskolen henvises endvidere til elevernes undervisningsmiljøvurdering samt tilsynsrapporter fra friskolens tilsynsførende. Materialet er at finde på friskolens hjemmeside Trivselspolitikken er vedtaget af Nr. Asmindrup Friskoles bestyrelse i oktober Bestyrelsen har besluttet, at trivselspolitikken evalueres en gang årligt.

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen) bliver

Læs mere

Antimobbestrategi. Antimobbestrategien skal ses i sammenhæng med skolens Værdiregelsæt og Børns Ret.

Antimobbestrategi. Antimobbestrategien skal ses i sammenhæng med skolens Værdiregelsæt og Børns Ret. Antimobbestrategi Hvad er mobning? Mobning er gentagende udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

Emmerske Efterskoles antimobbestrategi

Emmerske Efterskoles antimobbestrategi Emmerske Efterskoles antimobbestrategi På Emmerske Efterskole arbejder vi for at: Alle har ret til et mobbefrit børne- og ungdomsliv i et trygt miljø Alle skal have en hverdag med sammenhold, fællesskab

Læs mere

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel?

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel? Antimobbestrategi for Firkløverskolen Gældende fra den 1/1-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER Hvad forstår vi ved trivsel? Firkløverskolen skal

Læs mere

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Vores sted TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Formål Antimobbestrategien har til formål at understøtte vores daglige trivselsarbejde med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle elever kan trives

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter.

Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. august 2017. Revideres senest 1. august 2020. FORMÅL Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter. Den skal sikre, at vi

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Bjerregrav Friskole MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Bjerregrav Friskole MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Bjerregrav Friskole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

Byskovskolens ANTI-mobbestrategi

Byskovskolens ANTI-mobbestrategi Vedtaget af skolebestyrelsen januar 2017 - Revideres juni 2018 Formål Formålet med anti-mobbestrategien er at sikre, at Byskovskolen er et trygt sted, hvor eleverne trives, deltager aktivt i undervisningen

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Sejergaardsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Trivselspolitik for Ølsted Skole

Trivselspolitik for Ølsted Skole Trivselspolitik for Formål: Et godt skolemiljø - hvor elever, forældre og personale trives og føler sig godt tilpas Vi har en anerkendende tilgang til hinanden og skolens fællesskab bygger på omsorg, mod,

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Revideret maj 2018 VÆRDIREGELSÆT OG MOBBEPOLITIK Indhold Værdiregelsæt... 2 Skolens værdiregelsæt for den gode tone og fremtoning.... 3 Mobbepolitik...

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Eventyrhaven HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI

Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI MÅLET MED VORES TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole ønsker at fremme arbejdet med trivsel. Derfor har den lovpligtige antimobbestrategi ændret

Læs mere

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING?

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske og gentagende udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Handlingerne kan godt være

Læs mere

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING?

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Antimobbestrategi for Hammerum Friskole

Antimobbestrategi for Hammerum Friskole Antimobbestrategi for Hammerum Friskole En forebyggende og indgribende indsats for øget trivsel på Hammerum Friskole Værdier På Hammerum Friskole vægter vi fællesskabet. Det er vores ønske, at forskellige

Læs mere

Gældende fra den 1. januar 2017

Gældende fra den 1. januar 2017 Antimobbestrategi for Tybjerg Privatskole Gældende fra den 1. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Med skolens antimobbestrategi, ønsker vi dels at beskrive den forebyggende indsats,

Læs mere

Skolen i Sydhavnens Antimobbestrategi

Skolen i Sydhavnens Antimobbestrategi Antimobbestrategi godkendt på SB mødet d. 21. august 2017 Skolen i Sydhavnens Antimobbestrategi Skolen i Sydhavnen er en skole, hvor den enkelte elevs, og klassens, trivsel er tydelig i hverdagen (skoledag

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Trivselsplan for elever og personale ved Sennels Skole

THISTED KOMMUNE. Trivselsplan for elever og personale ved Sennels Skole THISTED KOMMUNE Trivselsplan for elever og personale ved Sennels Skole Mål: Vi vil fremme og værne om god trivsel i klassen og på skolen Vi vil forebygge dårlig trivsel blandt skolens elever og personale

Læs mere

Allingåbroskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Allingåbroskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING Allingåbroskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING Skolens antimobbestrategi giver fælles retningslinjer for arbejdet mod mobning ved at beskrive, hvordan vi forebygger og håndterer mobning i praksis. Antimobbestrategien

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 24. september 2018 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Formål: Vi ønsker, at alle elever trives og oplever et trygt læringsmiljø på.

Læs mere

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Hvad er vores vision? Hvor skal værdiregelsættet lede os hen? Vi ønsker en skole hvor alle trives, og hvor alle er trygge ved at være. Vi tager ansvar for hinanden,

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommunes antimobbestrategi

Ringkøbing-Skjern Kommunes antimobbestrategi Ringkøbing-Skjern Kommunes antimobbestrategi Antimobbestrategien gælder for alle folkeskoler i kommunen, som ikke inden skoleårets begyndelse august 2017 har fastsat en antimobbestrategi og gælder, indtil

Læs mere

Glesborg Skole. Strategien skal ses i sammenhæng med skolens værdiregelsæt og øvrige politikker og indsatser.

Glesborg Skole. Strategien skal ses i sammenhæng med skolens værdiregelsæt og øvrige politikker og indsatser. Glesborg Skole På Glesborg skole tilstræber vi, at du bliver et livsdueligt, ansvarsbevidst og kreativt menneske, der KAN, VIL og TØR - alene og sammen med andre. Med ændringen af lov om undervisningsmiljø

Læs mere

STÅR SAMMEN MOD MOBNING

STÅR SAMMEN MOD MOBNING valby skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING 2018 VALBY SKOLE MOBNING opstår pga. MANGLENDE SAMMENHOLD, LAV TOLERENCE OG STOR KEDSOMHED Kilde: Helle Rabøl Hansen ANTIMOBBESTRATEGI SAMMEN OM AT OPBYGGE GODE FÆLLESSKABER

Læs mere

Antimobbestrategi for Ubberud Skole

Antimobbestrategi for Ubberud Skole Antimobbestrategi for Ubberud Skole Antimobbestrategien har til formål at forebygge mobning på Ubberud Skole ved at: - skabe og styrke gode og trygge fællesskaber mellem eleverne - gøre elever, lærere

Læs mere

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18 Antimobbestrategi for Seden Skole Gældende fra den Skoleåret 2017/18 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi på Seden Skole? Formålet med antimobbestrategien er at: alle børn er glade for at gå

Læs mere

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Alle børn og unge har ret til at være trygge og at være en del af det gode fællesskab. På Vejle Midtbyskole tolererer vi ikke mobning. Styrk det gode fællesskab - Definition:

Læs mere

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Mobning foregår i fællesskaber og løses i fællesskaber Hvad forstår vi ved TRIVSEL? At alle på skolen oplever nærvær og anerkendelse. At alle oplever, at fællesskab

Læs mere

Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen

Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen Skolens ledelse skal stå i spidsen for antimobbestrategien, og gribe ind overfor mistrivsel i almindelighed og mobning i særdeleshed. Alle skal bidrage til at fremme

Læs mere

Rynkeby Friskoles antimobbestrategi

Rynkeby Friskoles antimobbestrategi Rynkeby Friskoles antimobbestrategi Antimobbestrategi indeholder følgende punkter: 1. Rynkeby Friskoles antimobbestrategi 2. Mål med handleplanen 3. Definition af mobning 4. Status på mobning 5. Forebyggelse

Læs mere

Antimobbestrategi. Derfor har vi følgende målsætninger:

Antimobbestrategi. Derfor har vi følgende målsætninger: Antimobbestrategi Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle uanset alder. På Skibet

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring?

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Trivselserklæring for Mariager Skole Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) FORMÅL Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Med vores trivselserklæring ønsker vi at skabe god trivsel

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK.

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. Formål med skolens trivsels -og antimobbepolitik Personale og elever skal oplyses om trivsels- og antimobbepolitikken på Ebberup skole. Vi tilstræber optimal trivsel for alle.

Læs mere

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning.

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Trivselspolitik og handleplan ved mobning er blevet til i samarbejde mellem ledelse, medarbejdere, skolebestyrelse,

Læs mere

Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole

Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole VÆRDIREGELSÆTTET BES TÅR AF: Vores vision og mål Vores værdier og deres betydning Levendegørelse af værdier Regelsæt og prioriteringer Samarbejde og rettigheder Trivsels-

Læs mere

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Målsætning Det er skolens målsætning og hensigt, at være en mobbefri skole. Skolen tolererer ikke mobning, da skolen ses som værende elevernes fristed i hverdagen.

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Lærernes og pædagogernes ansvar

Lærernes og pædagogernes ansvar Trivselsplan Vi ønsker, at Marie Mørks skole skal være et trygt og udviklende sted at være, så alle børn trives optimalt. Den enkeltes trivsel anser vi som en forudsætning for, at fællesskabet kan styrkes

Læs mere

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sjølund-Hejls Skole Gældende fra den Efterår 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil forebygge mobning og fremme trivslen på Sjølund-Hejls Skole for at sikre,

Læs mere

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed.

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed. Antimobbestrategi for Boesagerskolen Gældende fra den 1. oktober 2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Med udarbejdelsen af denne antimobbestrategi ønsker vi at fremme trivsel og modvirke

Læs mere

Antimobbestrategi 2013

Antimobbestrategi 2013 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling På Nivå Skole arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø og en høj grad af trivsel. Skolen skal være et rummeligt sted hvor både

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Holbæk Private Realskole

Holbæk Private Realskole Holbæk Private Realskole På vores skole går trivsel og læring hånd i hånd. Det lykkes når skole, forældre og elever i fællesskab forstår, hvilken rolle de hver især spiller, og hvilke muligheder vi sammen

Læs mere

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Heibergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017 Antimobbestrategi Gældende fra den 1. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil: Have tolerante børn Skabe trygge forpligtende fællesskaber Have at ethvert barn oplever at være

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Anti-mobbestrategi for Risingskolen

Anti-mobbestrategi for Risingskolen Anti-mobbestrategi for Risingskolen Skolens kerneopgave Alle elever skal opleve personlig optimisme, og udvikle sig i fællesskaber Kerneværdier - skolens værdigrundlag som tager sit udgangspunkt i skolens

Læs mere

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Principper/retningslinier vedrørende skolens forholdsregler i forbindelse med fysiske/psykiske overgreb/trusler om overgreb mod elever og medarbejdere på Langeskov Skole

Læs mere

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Indholdsfortegnelse Indledning Lindehøjskolens trivselspolitik - Mål for trivselspolikken - Handleplaner og procedurer - Tiltag - Medinddragelse af

Læs mere

Antimobbestrategi for Balle Musik - & Idrætsefterskole

Antimobbestrategi for Balle Musik - & Idrætsefterskole Antimobbestrategi for Balle Musik - & Idrætsefterskole På Balle tolererer vi ikke mobning, men skulle vi alligevel støde ind i begrebet, handler vi med det samme. Vi er forpligtede på at have en handleplan

Læs mere

Trivselspolitik i Skoledistrikt Syd Indhold

Trivselspolitik i Skoledistrikt Syd Indhold Trivselspolitik i Skoledistrikt Syd Indhold Trivselspolitik i Skoledistrikt Syd... 1 Forord... 2 Vores målsætning... 2 Vores succeskriterier er:... 2 I praksis betyder det, at:... 3 Hvad forstår vi ved

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik NORDVESTSKOLEN Antimobbepolitik 2017 Vi har et ønske om, at man på Nordvestskolen ser elever, der er glade, trives, tager ansvar for hinanden og har overskud til undervisningen. Det er derfor skolens målsætning

Læs mere

Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning

Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning Åvangsskolens Antimobbestrategi omfatter følgende: Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning 2018-2019 Mål Formål Formålet er at styrke elevernes læring og trivsel gennem god, inkluderende undervisning

Læs mere

Antimobbestrategi. Mobning er et uhåndterbart problem for den, der bliver ramt af det og kan blandt andet defineres således:

Antimobbestrategi. Mobning er et uhåndterbart problem for den, der bliver ramt af det og kan blandt andet defineres således: Antimobbestrategi Indledning og definition af mobning Alle børn har ret til en tryg skolegang. En tryg skolegang betyder ikke, at alle sten er fjernet fra barnets vej. Hvor der er mere end en person til

Læs mere

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 På Bavnehøj Skole vil vi sikre trivsel, så alle børn kan føle sig trygge i deres skolegang. Børn, der trives, bidrager til trivsel omkring sig og har bedre betingelser

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

At skabe et miljø hvor eleverne trives og udvikler deres faglige og sociale kompetencer.

At skabe et miljø hvor eleverne trives og udvikler deres faglige og sociale kompetencer. Forord På Abildgårdskolen ønsker vi at alle elever udnytter deres potentiale bedst muligt. Vi ønsker at eleverne trives i og motiveres af, det læringsmiljø som dagligt møder dem. Trivsel opleves individuelt,

Læs mere

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole Et godt forældresamarbejde er grundlaget for en god skolegang. Forældresamarbejdet på Allerslev Skole skal være præget af gensidig respekt, forståelse

Læs mere

Gødvadskolens. Trivselspolitik

Gødvadskolens. Trivselspolitik Gødvadskolens Trivselspolitik Forord På Gødvadskolen har vi lavet en trivselspolitik, som gælder for både undervisnings- og fritidsdelen, da skolebestyrelsen og skolens medarbejdere ønsker at fremme trivsel

Læs mere

Bistrupskolen. For at undgå mobning skal vi opbygge trygge og tolerante fællesskaber med plads til alle.

Bistrupskolen. For at undgå mobning skal vi opbygge trygge og tolerante fællesskaber med plads til alle. Bistrupskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET HVAD ER MOBNING? ANTIMOBBESTRATEGI Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold

Læs mere

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole Trivselspolitik Sankt Annæ Skole På Sankt Annæ skole sætter vi elevernes trivsel og personlige udvikling meget højt. Undersøgelser viser, at børns indlæringsevne og evne til social læring øges, hvis de

Læs mere

M O B B E P O L I T I K

M O B B E P O L I T I K PIXI udgave Alle børn har ret til god trivsel s mobbepolitik Dette er en PIXI udgave af Espergærdes Skoles mobbepolitik. På skolens hjemmeside findes den samlede mobbepolitik Mobbepolitikken tager afsæt

Læs mere

Gældende fra den 1. januar. 2018

Gældende fra den 1. januar. 2018 Antimobbestrategi for Stige skole Gældende fra den 1. januar. 2018 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Mobning blandt børn i skolen opstår altid i utrygge kulturer. Alle børn har ret til og

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR

ANTIMOBBESTRATEGI FOR ANTIMOBBESTRATEGI FOR Hannæs Østerild Skole og SFO 2017 Trivselsplan for Hannæs-Østerild Skole og SFO Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for at eleverne

Læs mere

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK HELSINGØR KOMMUNE VI ARBEJDER AKTIVT PÅ, AT TIKØB SKOLE ER EN SKOLE HVOR ALLE TRIVES VI ARBEJDER AKTIVT FOR EN MOBBEFRI SKOLE. ALLE BØRN HAR RET TIL GOD TRIVSEL TIKØB SKOLES MOBBEPOLITK

Læs mere

Antimobbestrategi 23. august Molsskolens. Antimobbestrategi. Indhold

Antimobbestrategi 23. august Molsskolens. Antimobbestrategi. Indhold Molsskolens Antimobbestrategi Indhold Formålet med Molsskolens antimobbestrategi... 1 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling... 2 Definitioner... 2 Tegn på trivsel, mistrivsel og

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Birkhovedskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER Sydskolen har barnet i centrum og skal være et godt sted at være. Vi arbejder aktivt med både elevernes læring og trivsel Sydskolens hverdag er præget af tillid, gensidig

Læs mere

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Boldesager Skole Gældende fra den 01.08.2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil have fokus på elevernes trivsel og på den forebyggende indsats mod mobning. Hvis

Læs mere

Mobbeplan for Ørding friskole

Mobbeplan for Ørding friskole Mobbeplan for Ørding friskole Fakta: Ørding friskole er en lille Grundtvig-Koldsk børneskole med ca. 55-75 børn og tilhørende Børnehus og SFO. Giv børnene ret til at lege og lære at drømme og forme, leve

Læs mere

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Trivsel og læring er hinandens forudsætninger. I Båring Børneunivers arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 2 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Antimobbestrategi. Begreber:

Antimobbestrategi. Begreber: Antimobbestrategi Formål Med vores antimobbestrategi ønsker vi at forebygge mobning. Søndre Skole vægter trivsel meget højt og af samme årsag finder vi mobning uacceptabelt på skolen. Det skal være et

Læs mere

Gældende fra den Revurderet april Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Revurderet april Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sparkær LBO Gældende fra den Revurderet april 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Det er vores mål, at vi gennem fokus på den enkeltes trivsel også kan skabe de optimale

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Værdiregelsæt. Kerneværdier Beskriv fem kerneværdier for høj trivsel og god adfærd. Værdierne skal tage afsæt i jeres vision

Værdiregelsæt. Kerneværdier Beskriv fem kerneværdier for høj trivsel og god adfærd. Værdierne skal tage afsæt i jeres vision Alle grundskoler i Danmark skal ifølge Undervisningsmiljøloven, udarbejde et værdiregelsæt for at sikre god adfærd blandt ledelse, personale og elever samt høj trivsel på skolen. I værdiregelsættet skal

Læs mere