TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Lokalplan 1031 Forslag. Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 30.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Lokalplan 1031 Forslag. Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 30."

Transkript

1 Til: Teknisk Udvalg Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Lokalplan 1031 Forslag 1. Konklusion På Teknisk Udvalgs møde 23. maj 2016 blev der stillet en række forslag og spørgsmål fra de foretrædende og fra udvalgets medlemmer. Forslag og spørgsmål er kommenteret/besvaret nedenfor. 2. Indhold Renæssancebyen lokalplanforslagets delområde 1 Skyggeforhold i forhold til i dag Der bliver mere skygge end i dag på naboarealer nord for Bækkelundsvej. Det skyldes 2 bygninger: 1 på 3 etager og 1 på 4 etager. Bygningen på 3 etager ligger ca. 45 m fra naboskel ved Bækkelundsvej. Bygningen på 4 etager ligger ca. 35 m fra naboskel ved Bækkelundsvej. Der er ret faldende terræn på stedet mod nord. Den nærmeste eksisterende høje bygning ligger ca. 45 m fra naboskel. Denne har ca. sammen højde som den nye på 4 etager. Skyggevirkningerne fra de 2 bygninger kan ses på side i miljørapporten. Snit i bebyggelsen er vist på siderne 100 og 102 i miljørapporten. Planafdelingen Kalkværksvej Aarhus C Telefon: Direkte telefon: byudviklingogmobilitet@aarhus.dk Direkte pech@aarhus.dk Sag: 14/ Sagsbehandler: Peter Christoffersen Argumentationen for at placere bygningen på 4 etager på dette sted er tilpasning til den eksisterende bevaringsværdige bebyggelse.

2 Allébyen lokalplanforslagets delområde 2 Side 2 af etager er for meget. - Udgangspunktet for den nye bebyggelse har været, at den ikke skal være højere end den eksisterende høje bebyggelse. Den nye bebyggelse på 4-5 etager vil derfor ikke dominere den eksistende fredede og bevaringsværdige bebyggelse. Det har også været et udgangspunkt for den nye bebyggelse, at der - på grund af terrænforholdene med hældning ned mod bækken - holdes afstand til den eksisterende bebyggelse nord for Bækkelundsvej. Der er sket med indplacering af parkeringspladser nærmest Bækkelundsvej. Desuden placeres den laveste del af bebyggelsen på 3 etager mod bebyggelsen nord for Bækkelundsvej. Snit i bebyggesen ses i miljørapporten side 101. Skygger skal holdes på egen grund. Det vil blive vanskeligt ikke mindst om vinteren, men også en sommeraften. Det kan parcelhuse heller ikke leve op til. Byg højst i 2 etager. Pga. indbliksgener ønskes gavle uden vinduer mod nord. Der vil blive ca m fra ejendommene nord for Bækkelundsvej til den nærmeste nye bebyggelse. At stille krav om, at der ikke må være vinduer mod nord virker derfor som et stort indgreb i kvaliteten på den nye bebyggelse. Skyggeforhold i forhold til i dag. Bebyggelsen nord for alléen er i dag på 1-2 etager. Fremover bliver bebyggelsen nærmest Bækkelundsvej på 3 etager og 4 etager langs alléen. Det vurderes på baggrund af bygningshøjder og placeringer, at der vil blive mere skygge end i dag. Snit i bebyggesen ses i miljørapporten side 101. Bakkebebyggelsen lokalplanforslagets delområde 3 Byg maks. 2 etager i bakkebebyggelsen og maks. 5,5 m højt. Byg i stedet for i 3 etager i parkbebyggelsen. - Ifølge lokalplanforslaget må en ny bebyggelse på op til 3 etager have en højde på op til 10,5 m. Til sammenligning kan oplyses, at

3 de engelske huse ifølge lokalplan nr. 492 må have en højde på op til 12 m. - Ved udformningen af lokalplanforslaget har det været tanken, at placere rækkehuse i 2 etager ud mod parken, for på den måde at tilpasse den nye bebyggelse til parken og bevare flest mulige træer her. Hvis den 3-etages bebyggelse flyttes til parken, vil bebyggelsen her blive noget mere massiv. - Byggeri med en højde på 5,5 m vil kun muliggøre bebyggelse i 1 etage. - Afstanden fra den foreslåede 3-etages bebyggelse i til naboskel mod vest er m. 2 etages bebyggelse placeres 5-7 m fra naboskel mod vest. Side 3 af 9 Skyggeforhold i forhold til i dag I dag ligger der en bygning, der er 1 etage set fra vest. Den skygger noget mindre end de foreslåede bygninger på 2-3 etager. Skyggediagrammer for den ny bebyggelse kan ses i miljørapporten side Skovbyen lokalplanforslagets delområde 4 Der er ønske om, at der i Skovbyen kun bygges i 2 etager, og at ny bebyggelse placeres 10 m længere væk fra Tjørnevej. Desuden ønskes det, at den nye bebyggelse bliver mere spredt, så der kan tages mere hensyn til de bevaringsværdige egetræer. Der ønskes ikke en forhøjelse af terrænet på ca. 1,75 m hvor den østlige del af Skovbyen er placeret i lokalplanforslaget. - Baggrunden for at placere bygninger i 3 etager i Skovbyen har været, at de eksisterende villaer i området er store og høje. Selv om de nye bygninger opføres i 3 etager (med flade tage), vil de ikke blive så høje som flere af de gamle villaer. Ifølge lokalplanforslaget må bygningerne på 3 etager have en højde på op til 10,5 m. En reduktion til 2 etager, vil betyde en reduceret byggemulighed i Skovbyen. - En øget afstand på 10 fra Tjørnevej til nye bebyggelse vil medføre en reduceret byggemulighed i Skovbyen. En forøget afstand på 2-3 m kan nok lade sig gøre med den samme struktur, men vil forøge tætheden i Skovbyen, hvis samme byggemulighed og etageantal opretholdes.

4 - En mere spredt bebyggelse i Skovbyen vil betyde en reduceret byggemulighed. - Angående nyt terræn i den østlige del af Skovbyen har Arkitema har sendt følgende svar: Du har ret i at lokalplankort 7 viser en terrænregulering på maks. en meter. Og det skal selvfølgelig overholdes i det fremtidige projekt. Det, de pågældende borgere må have set, er den situationsplan, jeg har vedhæftet. Det er en foreløbig tegning, hvor der er skrevet foreløbige gulvkoter på bygningerne. Når jeg nærlæser den, kan jeg finde et sted i det nordlige hjørne af bygning 3 og bygning 1, hvor der terrænreguleres henholdsvis 1,35 m og 1,45 m over eksisterende terræn. Altså maksimalt 45 cm over lokalplanens anvisning. Disse gulvkoter skal ikke opfattes som bindende, men noget der arbejdes med. Side 4 af 9 Skyggeforhold i forhold til i dag De store træer i området skygger i dag. Det har været vurderingen, at den foreslåede bebyggelse i 3 etager ikke vil medføre væsentlig mere skygge. Skyggediagrammer på side i miljørapporten viser skyggegivningen fra den foreslåede ny bebyggelse. Bækkelundsvej/Tretommervej lokalplanforslagets delområde 5 Der ønskes ny hækbeplantning omkring ny parkering langs Bækkelundsvej med det formål at undgå blænding fra billygter. Dette kan indarbejdes i lokalplanen. Der ønskes nye træer langs Bækkelundsvej for at reducere indblik på tværs af Bækkelundsvej. Træer kan indtegnes på illustrationsplanen til inspiration. Men da der er givet byggetilladelse, kan der ikke kræves plantning af nye træer med tilbagevirkende kraft. Så det vil blive op til grundejeren, om de plantes. Ny varmeveksler ønskes flyttet til kommunens ejendom syd for Bækkelundsvej Affaldvarme Aarhus, Børn og Unge, Miljø og Energi og KPC har drøftet mulighederne for placering af en ny varmeveksler til forsyning af især Psykiatrisk Hospitals område. Tre steder har været på tale til placering:

5 - I kedelbygningen på Psykiatrisk Hospitals område. Her er placeret en varmeveksler i dag. En ny placering her vil ifølge Affaldvarme Aarhus være for dyr, idet det vil være nødvendigt for Affaldvarme Aarhus at købe hele kedelbygningen. - På Aarhus Kommunes areal nord for den eksisterende børneinstitution ved Tretommervej og syd for Bækkelundsvej. Denne placering er som led i lokalplanlægningen aftalt benyttet som legeplads for den udvidede børneinstitution. Børn og Unge ønsker ikke at have varmeveksler på arealet. - På regionens/kpc s areal syd for Bækkelundsvej og vest for Tretommervej. Denne placering har KPC og Affaldvarme Aarhus accepteret, og den indgår i lokalplanforslaget. Selve varmeveksleren er placeret under terræn, mens der er behov for 2 mindre bygninger på terræn til kran, indgang og nødudgang. Side 5 af 9 Forslag om lavere bebyggelse langs Tretommervej + Skyggeforhold i forhold til i dag Den nuværende bebyggelse langs Tretommervej er på 2 etager med rejsning. Den foreslåede bebyggelse i 3 etager med fladt tag er kun lidt højere (ca. ½ etage) end den nuværende. Desuden placeres den nye bebyggelse længere væk fra Bækkelundsvej (ca. 25 m) end den nuværende (ca. 7 m). Da den nye bygning er lidt højere end den eksisterende, vil den også skygge lidt mere, men det er især på arealer øst for Tretommervej. Skyggediagrammer fremgår af miljørapporten side Ønske om fastholdelse af deklaration for areal ved Bækkelundsvej/Tretommervej Der kan ikke ske nybyggeri, udstykning eller flytning af parkeringspladser, hvis deklarationen opretholdes. Krathusvej lokalplanens delområde 8 Der ønskes 1000 m2 grunde, afstand på mindst 5 m fra skel til ny bebyggelse, og at det skrå højdegrænseplan i bygningsreglementet skal opretholdes. Hvis grunde skal være 1000 m2, vil der blive en grund mindre. De er i lokalplanforslaget m2, undtagen grunden med Krathusvej 7, der er væsentlig større. I forhold til den gældende lokalplan fastholdes en

6 bebyggelsesprocent på 25. Der kan godt blive en større afstand til de tilstødende naboer. Det er imidlertid kun 2 steder, at der er mindre end 5 m til tilstødende naboer. På grund af det skrånende terræn vurderes det, at det kan blive vanskeligt overalt at overholde det skrå højdegrænseplan, som indgår i bygningsreglementet. Det er grunden til, at det er indskrevet i lokalplanforslaget, at det ikke skal overholdes. Side 6 af 9 Skyggeforhold i forhold til i dag De 4 foreslåede nye parcelhuse vil skygge mere end i dag, hvor der ikke er bebyggelse på arealet. Bebyggelsesstrukturen er ikke tættere end i den tilstødende eksisterende villabebyggelse. Der er ikke udarbejdet skyggediagrammer for dette område, da der ikke foreligger konkrete byggeprojekter for de nye grunde. Trafikspørgsmål Flere foretrædende havde den holdning, at miljørapportens afsnit om trafik og selve trafikberegningen er for dårlig, og mener at der er behov for en ny. COWI har lavet en trafikberegning, der danner udgangspunkt for vurderingen i miljørapporten. COWI har i beregningen valgt at benytte Miljøstyrelsens turrate for parcelhuse og lejligheder i sammenhængende byområder, som er lidt mindre end turraten for tilsvarende bebyggelse i forstadsområder. Aarhus Kommune har vurderet, at turraten formentlig vil være større, end COWIs beregning viste. Området er på trods af kort (cykel)afstand til såvel midtby som væsentlige arbejdspladsinstitutioner som universitet osv. samt gode kollektive transportmuligheder beliggende i et udpræget parcelhusområde. Aarhus Kommunes vurdering er på den baggrund, at der i værste fald kan komme op til 1000 biler/døgn mere end i dag. Dette indgår i kommunens vurdering af kødannelser i krydset Asylvej/Grenåvej. Det er forudsat jf en tidligere krydstælling -, at langt den overvejende del af trafikken fra Asylvej drejer til venstre mod syd. Tilsvarende er beregningen af det fremtidige trafikbillede vurderet ud fra, at trafikstrømmene fremover vil være anderledes end den nuværende anvendelse, hvor trafikken om morgenen er størst ind i området og om eftermiddagen ud af området. I fremtidens situation vil dette være omvendt. Samlet har Teknik og Miljø således vurderet, at omdannelsen vil forøge trafikbelastningen på Asylvejs tilfart i krydset Asylvej/Grenåvej så meget, at en forbedring af denne tilfart er påkrævet, og at kødannelsen på Grenåvejs

7 nordlige ben ind til Asylvej kun i meget lille omfang er påvirket af kørsel til/fra lokalplanområdet. Side 7 af 9 Der er i dag trafikale problemer i krydset Grenåvej/Asylvej grundet store trafikmængder. Med udbygningsaftalen om at etablere et ekstra tilfartsspor på Asylvej vurderes det, at trafikafviklingen i krydset vil blive forbedret i forhold til i dag, selvom det ikke ventes helt at fjerne problemerne. Hvor mange udkørsler over cykelsti på Asylvej vil der blive, hvis cykelsti føres frem til Grenåvej? Der vil være 10 udkørsler. Hvad vil cykelstier på Asylvej og Harald Selmers Vej koste? Og kan udgiften blive en del af udbygningsaftalen? Cykelstier på Asylvej vurderes at koste ca. 2,0 mio. kr. Cykelstier på Harald Selmers Vej (hele vejen fra Rundkørslen til Rolighedsvej) vurderes at koste ca. 3,0 mio. kr. Udbygningsaftalen er som udgangspunkt færdigforhandlet, men ikke vedtaget af Byrådet. Teknik og Miljø anser ikke omdannelsen af Psykiatrisk Hospital til boligområde som så trafikskabende (bilister og cyklister), at den i sig selv udløser behov for udbygning af infrastrukturen med cykelstier på Asylvej eller Harald Selmers Vej. Disse vurderes derfor ikke at være anlæg, der med rimelighed kan indarbejdes i en udbygningsaftale. Ønsket om cykelstierne ses som et generelt ønske, der bør indgå i kommunens generelle prioritering af ønskede anlægsprojekter. Hvis der etableres cykelstier på Asylvej, kan det medføre, at hastigheden på vejen forøges som følge af bedre fremkommelighed for bilisterne. Samtidig er der er 10 overkørsler langs vejen, som vil krydse cykelstien. Endelig kan der henvises til cykelrute gennem Riis Skov, som vil blive opgraderet. Dette er ikke en forhindring for etablering af cykelsti på strækningen, men dog forhold, som bør iagttages. Hvordan vil udviklingen i cykeltrafikken blive mod vest (Skejby Sygehus + området ved Bryggervej m.m.)? Skejby Sygehus vil blive en stor arbejdsplads, der vil trække trafik fra alle dele af Aarhus. Teknik og Miljø planlægger i den sammenhæng en forbedring af cykelruten fra Bryggervej-området via Vejby Ringvej og cykelsti langs kolonihaver og Skejby Busvej under Randersvej til Olof Palmes Alle. Fra den sydligste del af Risskovområdet vil denne rute bl.a. blive tilgået via Asylvej.

8 Der er formentlig allerede i dag en vis butikssøgende trafik fra Risskov mod Vericentret, og den vil nok i begrænset omfang blive forøget af den nye dagligvareforretning ved Bryggervej. Fra lokalplanområdet vil cykeltrafik med indkøb i Vericentret som mål formodentlig vælge at benytte Asylvej. Side 8 af 9 Det er meget lidt sandsynligt, at cyklister fra Bryggervej-området vil vælge Asylvej som rute til midtbyen og det er derfor ikke vurderet som faktor til overvejelse i forbindelse med spørgsmålet om cykelstier på Asylvej. Spørgsmål om aftale med regionen KPC har sendt svar om aftale med regionen. Regionen har godkendt svaret. KPC s svar er vedlagt som bilag til notatet. Er der i foretræderne kommet noget nyt frem? Det vurderes, at der er fremkommet nye synspunkter om - Ny varmeveksler ved Bækkelundsvej. Varmeveksleren har ikke været omtalt tidligere. - Terrænhævning vest for Krathusvej. Der har ikke været klarhed over terrænforholdene tidligere i planprocessen. Der ønskes mere variation i bebyggelsen og flere skrå tage Teknik og Miljø har under lokalplanlægningen prøvet at få KPC og pensionskasserne til at variere tagudformningen mere bl.a. ved at sætte tage med høj rejsning på en del af bygningerne. Det er lykkedes at få høj rejsning på den nye høje del af bebyggelse i renæssancebyen. Men ikke andre steder. KPC s begrundelse for modstanden mod tage med rejsning har været pensionskassernes modstand mod skrå tage, idet disse angiveligt er dyrere. Luise Pape Rydahl Centerchef for Byudvikling og Mobilitet Bilag: Svar fra KPC af 25. maj 2016 om aftale med regionen

9 Side 9 af 9

Indstilling. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Forslag. 1. Resume

Indstilling. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Forslag. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. april 2016 Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Der har været en del ønsker om foretræde for udvalget, og der blev stillet en række spørgsmål. Spørgsmålene er besvaret i dette notat.

Der har været en del ønsker om foretræde for udvalget, og der blev stillet en række spørgsmål. Spørgsmålene er besvaret i dette notat. Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Lokalplan 1031 - Forslag Medlemmerne af Teknisk Udvalg Drøftelse På byrådsmødet den 11. maj 2016 blev sag nr. 13: Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Vedr. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Endelig

Vedr. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Endelig Foretræde for Teknisk Udvalg, mandag d. 22. maj 2017: Vedr. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Endelig Vi er de kommende ejere af ejendommen beliggende Krathusvej 7, 8240 Risskov,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A -

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 26. oktober 2015 Til: Teknisk Udvalg 21, oktober 2015 Side 1 af 5 Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - 1. Indhold Til mødet på Teknisk Udvalg

Læs mere

Indsigelse fra Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst mod lokalplan 1031

Indsigelse fra Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst mod lokalplan 1031 Indsigelse fra Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst mod lokalplan 1031 Indhold Samlet konklusion for Bækkelundsvej Øst angående skyggegener... 2 Beskrivelse af skyggegener i delområderne 1 og 2... 2 Lokalplanens

Læs mere

Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov

Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov Plan Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 4. oktober 2018 Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov Aarhus Kommune Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 340 for et rådhus ved Prinsens Allé i Viborg og tillæg nr. 5/2008 til Kommuneplan 2006 Rammebestemmelser for Viborg Kommune Sammenfattende miljøredegørelse

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

1. Skyggepåvirkningen især i vintermånederne

1. Skyggepåvirkningen især i vintermånederne 21-05-2016/Birthe F Rasmussen, Bækkelundsvej 43B, 8240 Risskov, medlem af bestyrelsen for Bækkelundsvej Øst. I forlængelse af tidligere indsendt høringssvar fra Bækkelundsvej 43B understreges her, at der

Læs mere

Bindesbøllbyen maj 2016/ 1

Bindesbøllbyen maj 2016/ 1 =! " # $ % & ' ( ) * +,, -. / 0 1 2 1 0 3 1 2 4 5 1 0 6 7 8 9 : : $ % ; < 5 1 0 6. / 0 1 2 1 + - = = = * = = = > -?, @ - A / B + + A 2 2, 1, + @ 4 C 6 - C + 2 2 1, A, 2 1 0,, D * +,,, -. / 0 1 2 1 0 3

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 24.01.2019 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: 19/ E-mail: plan@holb.dk Bilag 4 Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk Dato for modtagelse

Læs mere

Notat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Notat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Notat 27. februar 2018 Side 1 af 2 Kommuneplanændringer i forbindelse med udbygningsaftale, Blandet bolig- og erhvervsområde ved Havkærvej og Blomstervej i Tilst I tilknytning til Lokalplan nr. 1043 hvori

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag

Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. september 2014 Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

FORELØBIG HELHEDSVURDERING

FORELØBIG HELHEDSVURDERING FORELØBIG HELHEDSVURDERING Sagsnummer: 02.34.02-P19-60-19 Ejendommen: Adresse Matrikel nr.: Ejendomsnr.: Sorøvej 23A, 7400 Herning 1ARL, Herningsholm, Herning Jorder 282313 TEKNIK OG MILJØ Byggeri og Ejendomsdata

Læs mere

/Talepapir ved foretræde for teknisk udvalg den 8. maj 2017 kl Birthe F Rasmussen, formand for Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst

/Talepapir ved foretræde for teknisk udvalg den 8. maj 2017 kl Birthe F Rasmussen, formand for Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst 07-05-2017/Talepapir ved foretræde for teknisk udvalg den 8. maj 2017 kl. 15.40 Birthe F Rasmussen, formand for Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst Positivt Jeg hører til den gruppe af borgere, der har

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jorra Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk Dato for modtagelse af ansøgning 9. juli 2019 Ansøger/rådgiver

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Lokalplan 1056, Demens- og hjernecentrum, Skovvangsvej - Forslag

Lokalplan 1056, Demens- og hjernecentrum, Skovvangsvej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. juni 2017 Lokalplan 1056, Demens- og hjernecentrum, Skovvangsvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1056,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 12. september 2017 sbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for

Læs mere

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 4 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 1012. Side 1 af 7 I perioden fra den 18. december 2015 til den 12. februar 2016 er der gennemført en offentlig høring

Læs mere

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Foretræde for Teknisk Udvalg vedr. lokalplan 1031 Mandag d. 23. maj kl. 18.09 Kamilla Gumede,

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. februar 2017 Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1047 - Byområde

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Agro Food Park udvider erhvervsområdet i Skejby

Agro Food Park udvider erhvervsområdet i Skejby lanafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 20. januar 2015 Agro Food ark udvider erhvervsområdet i Skejby TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Aarhus Kommune planlægger

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Med henblik på etablering af en alternativ linjeføring af Brabrandstien, skal der reserveres areal til en stiforbindelse gennem området.

Med henblik på etablering af en alternativ linjeføring af Brabrandstien, skal der reserveres areal til en stiforbindelse gennem området. Notat 19. april 2018 Side 1 af 2 Kommuneplanændringer i forbindelse med forslag til udbygningsaftale. Byområde til boliger, erhverv og butikker ved Vestre Ringgade og P. Hiort-Lorenzens Vej, Godsbanen

Læs mere

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund Lokalplan 47/2012 Plan Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 01.02.05-P16-15-11 Ref.: Vibeke Kjær Christensen Direkte tlf.

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. januar 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig

Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. marts 2016 Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Side 1 af 7 Forslag til besvarelse af synspunkter og idéer indkommet i forudgående offentlig høring om ny bebyggelse på hjørnet af Ryhavevej og Klokkerbakken i Hasle TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø INDSIGELSER I FORBINDELSE MED: Kommuneplantillæg Høring Kpt. nr. 8 til Kommuneplan 2013-25 Lokalplan Høring Lokalplan GL80.5 for etageboliger og offentlige formål på hjørnet af Sydvestvej og Kildevældets

Læs mere

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 1. december 2016 Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Den eksisterende erhvervsbebyggelse på Gøteborg

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 HØRINGSNOTAT januar 2017 LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1182 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner,

Læs mere

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN Indholdsfortegnelse Lokalplaneksempler...7 Baggrunden for bestemmelserne...9 Bebyggelsens udformning...10 Bolig med forskudte etager...11 Indledning

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej maj 2018

Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej maj 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej 18 4. maj 2018 Dato: 20. marts 2018 Tid: 17.00-19.00 Sted: Ungdomsboligerne,

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss Planafsnittet Adam Voss Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 47393 Brevid. 2195608 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar lp 517 for boliger ved Dalen Viby

Læs mere

Generelle forhold for den ansøgte bebyggelses samlede omfang og indvirkning på omgivelserne: Grundens bredde er ca. 22 meter.

Generelle forhold for den ansøgte bebyggelses samlede omfang og indvirkning på omgivelserne: Grundens bredde er ca. 22 meter. Internt notatark Carsten Christensen Dalsgårdsvej 18 9000 Ålborg Dato: 29-11-2018- Sagsnr.: 2018-1636 - Journal.nr: 18/24244 Helhedsvurdering, sags nr. 2018-1636 Vedr. : Fastlæggelse af niveauplan og overskridelse

Læs mere

Østboulevarden 11a+b, etageboliger

Østboulevarden 11a+b, etageboliger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 16. april 2015 Østboulevarden 11a+b, etageboliger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 2 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 993. Side 1 af 5 I perioden fra den 12. november 2015 til den 7. januar 2016 er der gennemført en offentlig høring af

Læs mere

Fald i ejendomsværdi Gerda og Arne Siig mener, at deres ejendom vil falde i værdi som resultat af manglende privatliv på ejendommen.

Fald i ejendomsværdi Gerda og Arne Siig mener, at deres ejendom vil falde i værdi som resultat af manglende privatliv på ejendommen. Dato 10.03.2017 Dok.nr. 234417 Sagsnr. 164793 Ref. SSTA/AGSC Resumé af indkomne bemærkninger til høring af Tillæg 42 til Kommuneplan 2013 og Forslag til lokalplan 23.02.L14 for boliger på Lerpøtvej i Varde

Læs mere

Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990 Side 1 af 8 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaf- tale og forslag til miljørapport har

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Indsigelsesnotat forslag til lokalplan 1076 for et boligområde ved Engparken i Hornsyld

Indsigelsesnotat forslag til lokalplan 1076 for et boligområde ved Engparken i Hornsyld Notatark Sagsnr. 01.02.05-P19-1-12 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 31.3.2014 Indsigelsesnotat forslag til lokalplan 1076 for et boligområde ved Engparken i Hornsyld Afsender Arne og Bodil Dam Rasmussen

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan Julsøvej i Sejs-Svejbæk og kommuneplantillæg 22

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan Julsøvej i Sejs-Svejbæk og kommuneplantillæg 22 Teknik og Miljø Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 36-007 Julsøvej i Sejs-Svejbæk og kommuneplantillæg 22 Nr. Afsender Resume og hovedindhold af indsigelser samt bemærkninger hertil

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde.

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde. Teknik & Miljø 8. juni 2016 Sags id.: 14/1439 Sagsbehandler: TETO Bilag 1 Sammenfattende redegørelse I henhold til Lov om Miljøvurdering af Planer og programmer Lokalplan 334 Boligområde ved Skullebjergvej

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN Bilag 3 REGISTRERING OG ANALYSE MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE AARHUS KOMMUNE, Center for Byudvikling og Mobilitet i samarbejde med OPDRAG

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Venlig hilsen. Poul Arne Jensen Koncernchef Sct Mathiasgade 62,4 sal

Venlig hilsen. Poul Arne Jensen Koncernchef Sct Mathiasgade 62,4 sal Poul Arne Jensen 07-10-2009 11:50 To: cc: , Inge Bak , Pernille Strand Subject: Planområde Sct.Pederstræde

Læs mere

Notat. Lokalplan nr. 942 Marselisborg Gymnasium. Planlægning og Byggeri. Den 24. oktober 2012. Bilag 4 - Besvarelse af synspunkter og idéer

Notat. Lokalplan nr. 942 Marselisborg Gymnasium. Planlægning og Byggeri. Den 24. oktober 2012. Bilag 4 - Besvarelse af synspunkter og idéer Notat Emne: Lokalplan nr. 942 Marselisborg Gymnasium Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 24. oktober 2012 Bilag 4 - Besvarelse af synspunkter og idéer Byplanafdelingen Kalkværksvej

Læs mere

Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde

Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 23. april 2015 Et erhvervsområde ved Nordlandsvej omdannes til et blandet bolig- og erhvervsområde Området er et ældre erhvervsområde på ca. 6 ha og rummer

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. marts 2017 Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus. August 1979 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus. August 1979 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 088 Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus KONGSBAK INFORMATIK August 1979 hhus kommune Lokalplan nk: 88 Århus Amtssygehus Tage Hansens Gade i Arhus,. tatistlkområde/distrikt

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. maj 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en tilbygning og foretage

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 1031

Uddrag af Lokalplan 1031 13-05-2019/BFR Uddrag af Lokalplan 1031 3. Anvendelse Delområde 1-5 Stk. 1 Delområderne er udlagt til boligformål i form af etageboliger (helårsbeboelse) med tilhørende fællesfaciliteter. Der kan desuden

Læs mere

Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger

Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 20. april 2017 Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Helge Sølgaard Henriksholm Allé 20 2950 Vedbæk Vedbæk Grundejerforening støtter indsigelsen ved formand Hans Jeremiassen Indsigelsen er primært rettet mod den østlige tæt- lav bebyggelse bestående af

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5.

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5. Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 13-001 og kommuneplantillæg nr. 5. Nr. Afsender Resume og hovedindhold af indsigelser samt bemærkninger hertil 1 Jørgen Madsen Emma Gads Vej 6 Jørgen

Læs mere

Hvidbog for supplerende høring i perioden 6. juni 20. juni 2019: Lokalplan 189 Overførsel af sommerhusområde til byzone i Strøby Egede

Hvidbog for supplerende høring i perioden 6. juni 20. juni 2019: Lokalplan 189 Overførsel af sommerhusområde til byzone i Strøby Egede Hvidbog for supplerende høring i perioden 6. juni 20. juni 2019: Lokalplan 189 Overførsel af sommerhusområde til byzone i Strøby Egede Oversigt over høringssvar, forvaltningens bemærkninger og politisk

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr Boligområde ved Onsholtgårdsvej i Viby samt tillæg nr. 121 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr Boligområde ved Onsholtgårdsvej i Viby samt tillæg nr. 121 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 14. januar 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 813 - Boligområde ved Onsholtgårdsvej i Viby samt tillæg nr. 1. Resume

Læs mere

Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup

Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. maj 2018 Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup Denne høring omhandler området beliggende mellem Edwin

Læs mere