VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET"

Transkript

1 2015 VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET

2 1. Innovation og markedsføring Undervisere: Margrethe og Michael fra Tietgen Business Sted: Tietgen Business, Lerchesgade 29 indgang K Har du lyst til at arbejde med innovation og markedsføring, så er et valgfag på Tietgen Business måske noget for dig. På Tietgen får du lov til at arbejde kreativt og innovativt med idé- og produktudvikling, du lærer at lave en visuel forretningsplan, og du lærer hvordan du skal sælge og præsentere dit produkt. Undervejs vil du få mulighed for at prøve forskellige områder af i udviklingen af dit produkt som fx produktudvikling og markedsføring. Valgfaget sluttes af med af messe, hvor du sammen med dit hold skal præsentere din idé og produkt overfor erhvervslivet. Innovation, markedsføring, kreativitet, idéudvikling, produktudvikling, visuel forretningsplan, salg, præsentation, messe, samarbejde, vurdering.

3 2. Science og robotteknologi Undervisere: Mikkel Knudsen Kofoed og Lasse Nielsen Sted: Nordfyns Gymnasium Science anvendt i praksis! I dette forløb får du mulighed for at anvende science til at løse konkrete udfordringer og problemer. I forløbet arbejder vi med alt inden for science lige fra kemi til robotteknologi. Så har du lyst til at løse CSI-mysterier, undersøge chips og cola, bygge din egen robot, lege med en NAO-robot, lære at bruge en 3D-printer, lave dit eget computerspil og meget andet så er dette lige stedet for dig!

4 3. Sprog, magt og medier 4. Kan du lide duften af træ..? - og vil du vide mere.. Undervisere: Rasmus Snitkjær, Tine Purup Madsen, Torben Larsen Sted: Nordfyns Gymnasium Går du med en journalist, reklamemand eller en politiker i maven? Medier og politik er tæt bundet sammen, og koblingen bliver kun tættere. Politikere og andre meningsdannere bruger medierne til at komme igennem med deres budskaber. I skal lære at gennemskue de tricks og kneb, medierne bruger, når de vil påvirke jer i en bestemt retning. Hvis budskab er det, der kommer igennem? Hvordan kommer man igennem med et budskab? Hvilke virkemidler bruger man for at trænge igennem? På holdet vil vi lære, hvordan man formidler et skriftligt eller et billedligt/filmisk budskab med henblik på at påvirke modtageren i en bestemt retning. I skal både lære at vurdere andres produkter og fremstille jeres egne tekster, billeder og film. Undervisere: Thomas Skov Hansen Sted: Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej Hos os vil du møde mange spændende udfordringer. Vi skal bl.a. bygge en strandstol, sodavandskasse, 2 trin skammel og miniature hus i lister. Vi skal lære at skitsere i hånden. Lære at bruge diverse håndværktøj som: Stemmejern, høvl, sav, listesaks, skruemaskine og ikke mindst en hammer. Du vil også skulle fremstille arbejdstegninger og tegne i CAD-program i 2D og 3D. Skovene er fulde af træ..! Der findes mange forskellige træsorter og dem vil vi gerne have du også bliver klogere på.

5 5. Zoo Undervisere: Flere forskellige Sted: Zooligisk Have Vælger du et valgfag i Odense ZOO, vil du komme til at lære om forskellige dyrearters adfærd og særlige tilpasninger til deres leves teder. Vi vil snakke om dyrenes camouflage og signalfarver, deres sanser og en masse andet. Du vil blive undervist i evolution, dyregrupper (pattedyr, krybdyr, fugle, fisk, padder og de hvirvelløse dyr), truede dyr og om hvordan klimaforandringer påvirker dyrelivet. For at blive klogere på chimpansernes adfærd skal du sammen med de andre elever prøve at observere dem, når de fodres. Du vil på et tidspunkt komme til at lave små filmklip af dyrene, ligesom du også vil skulle prøve at fortælle/formidle om dyrene til de andre på holdet. Mange af de ansatte i Odense ZOO har for skellige uddannelser. Du vil blive præsenteret for flere af de ansatte og dermed komme tættere på, hvad Odense ZOO er for en virk somhed, og hvad der skal til for at drive en moderne zoologisk have. 6. Entreprenørskab og Innovation Undervisere: Anne Høvids Rasmussen, Pernille Holgersen, Elisabeth Friis Rasmussen og Marie Lodberg. Sted: Kroggårdsskolen, Biblioteket Vil du lære at tænke ud af boksen? Kan du lide at arbejde sammen med andre om at løse en opgave? Som en del af valgfaget Innovation og Entreprenørskab, får du mulighed for at arbejde innovativt og kreativt. Vi skal arbejde med spændende udfordringer som: at omsætte idé til færdig produkt at styre et projekt at generere og optimere ideer at præsentere din ide/dit produkt i tale, tekst og billeder På valgfaget skal vi deltage i projektet Next Level med Fonden Entreprenørskab, der afsluttes med en konkurrence.

6 7. Privatøkonomi Ung I 2015 Underviser: Kasper Holm Sted: Kroggårdsskolen Hvad koster det at flytte hjemmefra Internetlån, forbrugslån, billån, flexlån, obligationslån Lønsedler, skat, arbejdsmarkedsbidrag Aktier og obligationer. aktiespil Hvad har jeg råd til. Hvad ønsker jeg at have råd til Lægge budgetter Indtægter og udgifter Få et indblik I en ny verden! Valgfaget kombinerer matematiske færdigheder med en virkelighed vi alle vil møde I fremtiden. Der vil være kreative projekter og virksomhedsbesøg blandet ind I valgfaget I løbet af året. 9. Verdensmad og lidt geografi Underviser: Karin Gaumitz Sted: Søhusskolen Hvorfor elsker italienerne pasta, olivenolie og basilikum? japanerne sushi, tempura og sojasauce? 8. Madkundskab Undervisere: Fie Rasmussen Sted: Kroggårdsskolen Tænder du på en udfordring og tør du lære mere om fastfood, ernæring og sundere kost mm.? Er du klar til at svinge stegepanden, bage dit eget brød, blende din egen smoothie og kreerer de vildeste desserter? Fastfood er fedt og det smager helt fantastisk, når det er DIG, der svinger stegepanden. Du kan få kulinariske oplevelser fra Danmark og andre lande sydamerikanerne majs, bønner og chili? nordafrikaner couscous, madbananer og koriander? hvem hvad? Det og meget mere vil vi undersøge, og selvfølgelig skal vi fremstille en masse spændende smagsprøver fra alle (næsten ) verdens lande. Om der er en lille eller stor fan af eksotisk mad gemt i dig, eller du elsker at eksperimentere med ukendte madvarer og krydderier, eller du måske allerede ved lidt eller meget om mad i andre.

7 10. Skoleskak- Et klogt træk! Underviser: Thomas Harton Andersen Sted: Søhusskolen Er du interesseret i at udkæmpe drabelige slag på det store skakbræt, så er dette valgfag lige noget for dig. Du/I vil blive uddannet skoleskak-instruktører, og vil slutteligt stå i spidsen for skolernes skakdag for de mindste. Skak er de seneste år blevet utroligt populært i folkeskolen, da al forskning viser, at skak bl.a. styrker elevens: matematiske kompetencer analytiske tilgang sociale kompetencer koncentration logiske tænkning Så meld dig på skak, og oplev skakkens fantastiske og forunderlige verden lande, så er du den helt rigtige på dette verdenshold. Nogle gange skal vi også ud af huset for at finde de helt rigtige råvarer (fx i specialbutikker eller Bazaren) eller måske smage på mad, som andre har lavet. 11. Forfatterskole Underviser: Claus M. Lohman Sted: Næsby Skole På holdet vil du lære skriveteknikker, og du vil få en dyb indsigt i en romans lange vej fra de første pennestrøg og helt frem til udgivelsen og ikke mindst til den efterfølgende markedsføring, der er alfa og omega for, om en bog overhovedet bliver læst. Vi vil læse vindernoveller fra Odense Centralbiblioteks årlige novellekonkurrence og aflure bestemte opbygningsstrategier, både hvad angår form og indhold. Vi vil derudover få gode råd og idéer fra kendte danske forfattere, som vil besøge os via facetime, og vi vil afslutte forløbet med at skrive vores egne noveller, som vi efter planen vil udgive som rigtig ebogs-novellesamling på saxo.com til gratis download. Og så vil vi besøge Odense Centralbibliotek og få gode råd fra stedets ansatte. 12. Op med Pulsen banecykling, triatlon og roning Undervisere: Instruktører fra cykling, roning og triatlon Sted: Odense Cykelbane (Thorvald Ellegård Arena) Hvorfor er det sundt at få pulsen op en gang imellem? I dette valgfag vil vi med udgangspunkt i roning, cykling og triatlon give dig et indblik i pulstræning. Du vil både få den teoretiske viden præsenteret, og på egen krop mærke træningens virkning og effekter. Dygtige instruktører vil guide dig gennem en sjov, spændende og afvekslende træning med fokus på udvikling af din form, og vise dig værdien i et godt træningsmiljø, der giver overskud til alle. Vi vil møde dig der hvor DU er og hjælpe dig videre i DIN udvikling. Det bliver sjovt og lærende for alle, og sikkert også mega-hårdt. Valgfaget vil foregå indendørs i den nye Thorvald Ellegård Arena (cykelbanen), hvor vi har alle faciliteter til rådighed, samt i Bolbro Svømmehal. Kan du li at ha puls, så er vi valgfaget for dig. Du låner et pulsur af os under valgfaget.

8 13. Lystfiskeri 14. Fodboldlinjen idrætsleder Undervisere: Jørgen Pedersen, Jens Madsen, Kurt Christensen, Johannes Pedersen, Dan Nielsen Sted: Odense Sportsfiskerklub, Bækholmen 90, 5240 Odense N.Ø. Har du lyst til naturen? Vil du opleve friheden under den åbne himmel, og måske samtidig få fantastiske oplevelser ud af det? Så meld dig til Lystfiskeri som indeholder bl.a.: Præsentation, kastetræning, gennemgang af grej til de forskellige fiskeformer (spinnefiskeri, fluefiskeri, medefiskeri). Grejfremstilling heriblandt fluebinding, fremstilling af spinnere, og gennemgang af farvevalg. Besøg af fiskebiolog Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund, der fortæller om fiskenes biologi, opgang og gydning, og meget andet spændende. Besøg på Elsesminde (Fyns Laksefisk) og se hvordan havørreden udvikler sig, og evt. deltage i el-fiskeri i åen. Dissekering af fisken, tilberedning, rygning og smagning af fisken. Fisketure til kysten, åen og evt. put and take søen, hvor vi kan afprøve vores kasteteknikker og grejet. Formålet med Lystfiskeri er at lære at begå sig i naturen, få frisk luft og motion, og selvfølgelig at fange fisk og hygge sig ved fiskevandet. Underviser: Lars Hummelgaard Næsby skole, Thomas Skou fra Næsby Boldklub og Nicolai Thomsen Søhusskolen. Sted: Næsby Boldklub I samarbejde med Næsby Boldklub giver vi dig muligheden for, at vælge et valgfag, som kan give dig kompetencer til at blive træner/frivillig i din forening/klub. Valgfaget indeholder idrættens basisteori, som er beskrevet nedenfor: Idrættens basisteori indeholder En bred viden om idrætsaktiviteter En grundlæggende viden om træning, kost og sundhed En grundlæggende viden om anatomi og fysiologi En grundlæggende viden om pædagogik og fairplay På fodboldlinjen forventer vi deltagere der er topmotiverede, engagerede og koncentrerede. Formålet med forløbet er, at du udvikler dig som foreningsperson. Du får her muligheden for selv at blive en bedre fodboldspiller samtidig med, at du bliver klædt på til at kunne indgå som træner i et trænerteam og som børnekampleder/dommer i din klub. Meget af valgholdets teori og praksis vil foregå på banerne, men der vil også være teori og forberedelse af træningspas/øvelser som kommer til at foregå indenfor. Går du i 8. eller 9. klasse bliver du på valgholdet uddannet med nogle af DBU s C-moduler, og dermed er du allerede i gang med at uddanne dig til træner, og i gang med at skaffe dig dit første. Evalueringen/afslutningen på forløbet vil være en stor turnering/træningsdag for SFO erne i Region Nord, som du skal arrangere sammen med resten af valgholdet. Her skal I vise, at I kan bruge de kompetencer, I har tilegnet Jer gennem undervisningen.

9 15. Mountainbike valghold 16. Badminton Underviser: Morten Christiansen og Niels Lyngbo Sted: Næsby Skole Har du lyst til at udfordre dig selv på en mountainbikecykel? På dette valghold får du muligheden. Udgangspunktet er sjov og natur. Du behøver ikke din egen cykel, vi stiller cykler og hjelme til rådighed, men du må også gerne bruge dit eget udstyr. Vi kører primært i skoven, og det bliver til tider hårdt, men altid med udgangspunkt i, at det skal være sjovt at køre. Vi ønsker med kurset, at alle elever udfordres, så deres cykelegenskaber udvikles. Turen går til Langesø, Stige Ø, Vissenbjerg og så bruger vi det dejlige å-anlæg og Åløkkeskoven i nærområdet. Der undervises også i vedligeholdelse og teknik, kost og træningsvejledning og førstehjælp. Underviser: Søren Mathiesen Sted: Søhusskolen Er du interesseret i badminton og gerne vil forbedre dit spil, samt prøve at arrangere et badmintonstævne for andre skoler, så er dette valgfag lige noget for dig. Du vil blive undervist af en DBF- uddannet træner, der gennem de sidste 20 år har trænet både ungdoms og senior spillere på eliteniveau. Det er ikke nødvendigt, at du spiller på højt niveau selv, men du skal have lyst til at træne/ forbedre både dine fysiske, tekniske samt taktiske færdigheder. Endeligt er en del af programmet at du er med til at planlægge og afvikle et badmintonstævne for andre skole. 17. Backstage Undervisere: Lise-Lotte Just og forskellige kulturinstitutioner. Sted: UngNord, Danmarksgade 10, 5000 Odense C. Backstage er der, hvor stjernerne indenfor musik, teater og kunst opholder sig, inden de skal på scenen. Kunne du tænke dig at se ind bag kulturens scene? Du får en grundviden om teater, musik, kunst, film mm. Vi skal besøge at kigge ind bag overfladen hos bl.a. Odense Symfoniorkester, Nørgårds Teater, Brandts, Odense Teater, Odense internationale Filmfestival, Filosoffen. Vi skal med andre ord Backstage!

10 18. Musik og Bandsammenspil 19. Musik- og Lydproduktion Underviser: Kim Lynbech Sted: Søhusskolen Hvis du er vild med at synge eller spille musik, og du samtidig har en drøm om at spille i et band kan du vælge valgholdet Musik og bandsammenspil. På valgholdet skal vi spille forskellige musiknumre, så vi til sidst bliver klar til at optræde på ungdomsskolernes festival på Magasinet i marts Ud over bandsammenspil skal vi også arbejde med noder, rytmer samt musikanalyse. Det er fint, hvis du kan spille på et instrument eller synge, men det er ikke et krav. Undervisere: Henrik Sjørslev og Asem Jomaa Sted: Undergrunden, Camp U Har du lyst til at prøve kræfter med musikproduktionens mange muligheder. Har du en uforløst pop-producer eller sangskriver i maven? Elsker du at lave lyde og eksperimentere med dem musikalsk eller skrive tekster og lave sange er holdet for Musik-og lydproduktion lige noget for dig. -Vi lærer at arbejde i professionelle lydprogrammer, lave beats, melodier og arrangementer med udgangspunkt i dine ønsker og idéer. 20. Dance & stage performance Underviser: Trine K. Nielsen Sted: Dansesalen, Danmarksgade 10K Prøv dine grænser af med at stå på en scene. Vi skal sammen kreere et show til opførelse på Magasinfestivalen i uge 10. Vi skal arbejde med forskellige danseformer, stageperformance og udtryk.

11 21. Filmproduktion 22. Visuel kommunikation og formidling Undervisere: Troels Eriksen og René Kimose Sted: Søhusskolen Er du interesseret i film og ønsker at udfolde dig kreativt med en masse teknik, så er filmproduktion lige noget for dig. På dette hold springer vi ikke over, hvor gærdet er lavest, og vi er ikke bange for at gøre tingene om for at få et bedre resultat for det er netop igennem vores praktiske erfaringer, at vi bliver dygtigere. I bliver delt ind i mindre filmhold og arbejder sammen hele skoleåret. Den teoretiske undervisning vil igennem hele skoleåret suppleres af praktiske opgaver, I skal løse i jeres grupper. Som afslutning på dette valgfag, skal I gruppevis producere en kortfilm, hvor I bruger de redskaber, I har lært gennem året. Underviser : Anders Ockholm. Sted : Kroggårdskolen. Er du vild med at fotografere? Eller er du bare nysgerrig på, hvordan du kan tage de fedeste billeder? Hvordan du redigerer dem? Så er dette valghold lige noget for dig. Vi skal bl.a. arbejde med (mobil) kameraets funktioner, billedredigering, motiver, fotoblogs, forskellige former for fotografering fra selfies til naturbilleder mm. Du kan også se frem til spændende ture ud af huset, hvor vi skal på opdagelse i verden med vores kamera.

12 23. Østre Art-Lab Undervisere: Bo Bergmann Christensen, Gitte Skovmand og Heidi Vandal Sted: Østre Plads, Danmarksgade 10, 5000 Odense C. Bliv en del af et nyt skønt kunstmiljø på Østre plads og prøv tre forskellige værksteder i illustration, billedkunst og skulptur. Du tilknyttes et stamhold og skal være tre gange på hvert værksted, derefter skiftes til nyt værksted. Illustrations værksted: Tegning af mønstre og doodles afprøves i forskellige materialer og bliver til små kunstværker. 24. Håndværk og Design Undervisere: Lone Hansen, Pan Im Nielsen, Lærke Callesen og Karin Nielsen Sted: Kroggårdsskolen, Design-området Går du med en lille designer i maven? Så skal du komme til os. I vil få nogle spændende designudfordringer, med udgangspunkt i fælles temaer. Vi vil dyrke de gode ideer. Derefter vil I lave nogle seje, smarte, og personlige produkter, hvor I løbende vil få vejledning i processerne og håndværket. Vi vil arbejde med materialer som I kender fra Sløjd, Håndarbejde, Teenagedesign og Billedkunst. I vil blive klogere på design og design-processer. Billedkunst værksted: Tanker og ideer udvikles og udtrykkes i tegning og maleri, med inspiration i store og små kunstnere. Skulptur værksted: Genbrug, kunst og design blandes sammen og nye kunstværker opstår i grov værkstedet. På alle tre værksteder sættes dine gode ideer i spil og du kommer til at eksperimentere med form, farve, teknikker og komposition. Der er mulighed for at udstille de færdige værker på: Young Artists forårsudstilling i Odense.

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims...

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims... Introduktion LIVETS SKOLE - SKOLEN FOR LIVET Hvorfor skal du gå i skole, og blive ved nu for ottende, niende eller tiende år, når nu du godt kan læse og kan den lille tabel eller måske har opgivet at lære

Læs mere

Valgfag i Gentofte 7.-9. klasse. Valgfagskatalog Efterår 2015

Valgfag i Gentofte 7.-9. klasse. Valgfagskatalog Efterår 2015 Valgfag i Gentofte 7.-9. klasse Valgfagskatalog Efterår 2015 Forord Huma side 3-5 Kære elever på kommende 7., 8. og 9. årgang. Velkommen til den obligatoriske valgfagsordning for folkeskolerne i Gentofte

Læs mere

10CV FAG OG STUDIERETNINGER

10CV FAG OG STUDIERETNINGER 10CV FAG OG STUDIERETNINGER 2014/2015 10. Classic Side 2 Studieretninger Side 3-4 Temafag Side 5-7 Tilbudsfag Side 8-10 10 CV 10. CLASSIC 10. Classic er den individuelle 10CV, hvor du vil møde masser af

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

Vi arrangerer løbende ture i sæsonen. De bliver slået op på nettet og skolerne. Så er det bare med at melde sig til!

Vi arrangerer løbende ture i sæsonen. De bliver slået op på nettet og skolerne. Så er det bare med at melde sig til! New York i efterårsferien 2016 Kom med til en af Verdens absolut fedeste byer. New York er byen man bare aldrig bliver træt af. Vi forventer at lave en tur i efterårsferien 2016, så du kan allerede nu

Læs mere

2014-2015. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget.

2014-2015. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på bogmærker, som giver dig mulighed for at klikke dig ind på netop de områder, der måtte have din interesse. 2014-2015 Dorit Grundahl Kend en

Læs mere

2015-2016. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget.

2015-2016. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på bogmærker, som giver dig mulighed for at klikke dig ind på netop de områder, der måtte have din interesse. 2015-2016 Dorit Grundahl Kend en

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

G U F INFO PÅ GUF FÅR DU: LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF. 24.- 26. april LEDERUDDANNELSE DER RYKKER

G U F INFO PÅ GUF FÅR DU: LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF. 24.- 26. april LEDERUDDANNELSE DER RYKKER LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF G U F LEDERUDDANNELSE DER RYKKER 24.- 26. april PÅ GUF FÅR DU: : MULIGHED FOR AT DELTAGE PÅ ENKELTE MODULER : FRIVILLIGE AFTENTILBUD HVOR DER ER NOGET FOR ALLE

Læs mere

Velkommen til valgfag i Skive Kommune!

Velkommen til valgfag i Skive Kommune! Velkommen til valgfag i Skive Kommune! Ungdomsskolen glæder sig til, i samarbejde med folkeskolerne i hele Skive Kommune, at byde velkommen til en valgfagspakke til dig. Du kan orientere dig i folderen

Læs mere

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Stx-studieretninger og hf-fagpakker Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Faglighed Fællesskab Indhold Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium... 4 Science... 6 Udsyn mod verden... 8 Musik + miljø

Læs mere

SKA DU PÅ EFTERSKOLE?

SKA DU PÅ EFTERSKOLE? SKA DU PÅ EFTERSKOLE? GASTRONOMI MUSIK TØJDESIGN TEATER SKOLEN FOR GASTRONOMI, MUSIK & DESIGN Introduktion Kære Kommende elev I denne brochure finder du en oversigt over alle skolens hold og du kan her

Læs mere

10. klasse. Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14. Ungdomscenter Skanderborg. www.skanderborg-ungdomsskole.dk. 8660 Skanderborg.

10. klasse. Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14. Ungdomscenter Skanderborg. www.skanderborg-ungdomsskole.dk. 8660 Skanderborg. 10. klasse Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14 Ungdomscenter Skanderborg Højvangen 6 8660 Skanderborg www.skanderborg-ungdomsskole.dk Temafag Adventure Adventure er noget for dig, hvis du kan smile, selvom

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

frizone - du bestemmer!

frizone - du bestemmer! din frizone - du bestemmer! 2009-2010 Hvem er vi? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Silkeborg Ungdomsskole Oslovej 2 8600 Silkeborg Tlf. 86 82 34 33 Kontortid alle hverdage fra 8.00 15.00 Ungdomsskoleleder Lars

Læs mere

VOSTRUP EFTERSKOLE - SKOLE FOR MUSIK OG TEATER

VOSTRUP EFTERSKOLE - SKOLE FOR MUSIK OG TEATER Indholdsplan for Vostrup Efterskole Skoleåret 2014/2015 VOSTRUP EFTERSKOLE - SKOLE FOR MUSIK OG TEATER 1 15-08-2014 Skolens værdigrundlag Baggrund og formål Rammer og regler Elevgruppe og indmeldelsesprocedure

Læs mere

Drømmen. Mere end kun bøger på højt niveau

Drømmen. Mere end kun bøger på højt niveau samlet18.qxd 11-12-2003 10:39 Side 1 De fedeste tre år Jeg synes, det er utroligt, at man kan gå på gymnasiet og samtidig have det så sjovt, som jeg har haft det. Det har været de fedeste tre år af mit

Læs mere

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 1 Indholdsfortegnelse Indledning og præsentation af Linieskolen s. 3 Madlavning s. 5 Kost og sundhed s. 6 Håndens fag s. 7 Idræt s. 8 Familie og samfund s. 8 Boglige

Læs mere

Møllenyt nr. 3. Indholdet i dette nummer: Efterårshilsen... 2 Taltrygforløb... 4 Nye medarbejdere på T2:... 6

Møllenyt nr. 3. Indholdet i dette nummer: Efterårshilsen... 2 Taltrygforløb... 4 Nye medarbejdere på T2:... 6 Møllenyt nr. 3 Indholdet i dette nummer: Efterårshilsen... 2 Taltrygforløb... 4 Nye medarbejdere på T2:... 6 Næste nummer af MØLLENYT udkommer til foråret Det bliver et temanummer om arbejdet med inklusion.

Læs mere

BRØNDBY UNGDOMSSKOLE UNG I BRØNDBY 2013-2014 UNGDOMSKLUB FRITIDSUNDERVISNING TUR MED KLASSEN

BRØNDBY UNGDOMSSKOLE UNG I BRØNDBY 2013-2014 UNGDOMSKLUB FRITIDSUNDERVISNING TUR MED KLASSEN BRØNDBY UNGDOMSSKOLE UNG I BRØNDBY UNGDOMSKLUB FRITIDSUNDERVISNING TUR MED KLASSEN 2013-2014 VELKOMMEN Velkommen til Brøndby Ungdomsskole I dette program ser du nogle af de muligheder vi tilbyder dig.

Læs mere

2013-2014 DET UNIKKE SKAL FINDES I FÆLLESSKAB. ungvejle.dk. UNGDOMSSKOLEN hvor ildsjæle brænder igennem...

2013-2014 DET UNIKKE SKAL FINDES I FÆLLESSKAB. ungvejle.dk. UNGDOMSSKOLEN hvor ildsjæle brænder igennem... 2013-2014 DET UNIKKE SKAL FINDES I FÆLLESSKAB ungvejle.dk UNGDOMSSKOLEN hvor ildsjæle brænder igennem... FORORD VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON I UNGDOMSSKOLEN Du står nu med vores brochure for sæsonen 2013

Læs mere

Velkommen. Foto: Vikingefoto

Velkommen. Foto: Vikingefoto program 2014/2015 1 Velkommen 2 Foto: Vikingefoto I ungdomsskolen glæder vi os til at se dig i klubben, til en eller flere af vores spændende undervisningstilbud, til vores aktiviteter og på vores ture

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15. Et hæfte, som giver dig et overblik over alle de muligheder,

Læs mere

Indholdsplan. for Nøvlingskov Efterskole. skoleåret 14-15

Indholdsplan. for Nøvlingskov Efterskole. skoleåret 14-15 NØVLINGSKOV EFTERSKOLES VÆRDIGRUNDLAG Den åndelige dimension Nøvlingskov Efterskole er en kristen skole og et kristent hjem, hvor hverdagen præges og bæres af troen på Gud og værdien af de mennesker Han

Læs mere

Velkommen til den nye skoledag

Velkommen til den nye skoledag Velkommen til den nye skoledag Pjecen er udgivet af Københavns Kommune - Børne- og Ungdomsforvaltningen Grafisk formgivning: Gurli Nielsen - Børne- og Ungdomsforvaltningen, 1408-34 Foto: Colourbox og private

Læs mere

Design i Folkeskolen. Inspiration til design- og innovationspædagogik

Design i Folkeskolen. Inspiration til design- og innovationspædagogik Design i Folke Inspiration til design- og innovationspædagogik Copyright: Trapholt Udgivelsesår: 2013 Tekst: Kirsten Jensen, Trapholt Gitte Stokholm Klausen, Lyshøj Grith Rasmussen, Munkevængets Skole

Læs mere

Ny Pædagogik til Kreative Læreprocesser. Lotte Darsø Bo Krüger Jørgen Rafn

Ny Pædagogik til Kreative Læreprocesser. Lotte Darsø Bo Krüger Jørgen Rafn Ny Pædagogik til Kreative Læreprocesser Lotte Darsø Bo Krüger Jørgen Rafn Kort resumé 2 Indledning 2 Baggrund 3 Forløbet 3 Den pædagogiske model Afprøvning af nye lærerroller 4 7 Læring og kreativitet

Læs mere

BYENS UNGE KURSER, AKTIVITETER OG KLUBBER. Volume 10 Sæson 2015/2016 WWW.UNGVEST.DK

BYENS UNGE KURSER, AKTIVITETER OG KLUBBER. Volume 10 Sæson 2015/2016 WWW.UNGVEST.DK BYENS UNGE KURSER, AKTIVITETER OG KLUBBER Volume 10 Sæson 2015/2016 WWW.UNGVEST.DK UngVest Ungdomsskole Program BYENS UNGE Volume 10 Sæson 2015/2016 TILMELDING Du kan tilmelde dig på www.ungvest.dk eller

Læs mere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere B Ø R N R U M F O R M A R K I T E K T U R O G D E S I G N F O R B E G Y N D E R E 1 BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere Udgivet af: Børnekulturens

Læs mere