VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET"

Transkript

1 2015 VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET

2 1. Innovation og markedsføring Undervisere: Margrethe og Michael fra Tietgen Business Sted: Tietgen Business, Lerchesgade 29 indgang K Har du lyst til at arbejde med innovation og markedsføring, så er et valgfag på Tietgen Business måske noget for dig. På Tietgen får du lov til at arbejde kreativt og innovativt med idé- og produktudvikling, du lærer at lave en visuel forretningsplan, og du lærer hvordan du skal sælge og præsentere dit produkt. Undervejs vil du få mulighed for at prøve forskellige områder af i udviklingen af dit produkt som fx produktudvikling og markedsføring. Valgfaget sluttes af med af messe, hvor du sammen med dit hold skal præsentere din idé og produkt overfor erhvervslivet. Innovation, markedsføring, kreativitet, idéudvikling, produktudvikling, visuel forretningsplan, salg, præsentation, messe, samarbejde, vurdering.

3 2. Science og robotteknologi Undervisere: Mikkel Knudsen Kofoed og Lasse Nielsen Sted: Nordfyns Gymnasium Science anvendt i praksis! I dette forløb får du mulighed for at anvende science til at løse konkrete udfordringer og problemer. I forløbet arbejder vi med alt inden for science lige fra kemi til robotteknologi. Så har du lyst til at løse CSI-mysterier, undersøge chips og cola, bygge din egen robot, lege med en NAO-robot, lære at bruge en 3D-printer, lave dit eget computerspil og meget andet så er dette lige stedet for dig!

4 3. Sprog, magt og medier 4. Kan du lide duften af træ..? - og vil du vide mere.. Undervisere: Rasmus Snitkjær, Tine Purup Madsen, Torben Larsen Sted: Nordfyns Gymnasium Går du med en journalist, reklamemand eller en politiker i maven? Medier og politik er tæt bundet sammen, og koblingen bliver kun tættere. Politikere og andre meningsdannere bruger medierne til at komme igennem med deres budskaber. I skal lære at gennemskue de tricks og kneb, medierne bruger, når de vil påvirke jer i en bestemt retning. Hvis budskab er det, der kommer igennem? Hvordan kommer man igennem med et budskab? Hvilke virkemidler bruger man for at trænge igennem? På holdet vil vi lære, hvordan man formidler et skriftligt eller et billedligt/filmisk budskab med henblik på at påvirke modtageren i en bestemt retning. I skal både lære at vurdere andres produkter og fremstille jeres egne tekster, billeder og film. Undervisere: Thomas Skov Hansen Sted: Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej Hos os vil du møde mange spændende udfordringer. Vi skal bl.a. bygge en strandstol, sodavandskasse, 2 trin skammel og miniature hus i lister. Vi skal lære at skitsere i hånden. Lære at bruge diverse håndværktøj som: Stemmejern, høvl, sav, listesaks, skruemaskine og ikke mindst en hammer. Du vil også skulle fremstille arbejdstegninger og tegne i CAD-program i 2D og 3D. Skovene er fulde af træ..! Der findes mange forskellige træsorter og dem vil vi gerne have du også bliver klogere på.

5 5. Zoo Undervisere: Flere forskellige Sted: Zooligisk Have Vælger du et valgfag i Odense ZOO, vil du komme til at lære om forskellige dyrearters adfærd og særlige tilpasninger til deres leves teder. Vi vil snakke om dyrenes camouflage og signalfarver, deres sanser og en masse andet. Du vil blive undervist i evolution, dyregrupper (pattedyr, krybdyr, fugle, fisk, padder og de hvirvelløse dyr), truede dyr og om hvordan klimaforandringer påvirker dyrelivet. For at blive klogere på chimpansernes adfærd skal du sammen med de andre elever prøve at observere dem, når de fodres. Du vil på et tidspunkt komme til at lave små filmklip af dyrene, ligesom du også vil skulle prøve at fortælle/formidle om dyrene til de andre på holdet. Mange af de ansatte i Odense ZOO har for skellige uddannelser. Du vil blive præsenteret for flere af de ansatte og dermed komme tættere på, hvad Odense ZOO er for en virk somhed, og hvad der skal til for at drive en moderne zoologisk have. 6. Entreprenørskab og Innovation Undervisere: Anne Høvids Rasmussen, Pernille Holgersen, Elisabeth Friis Rasmussen og Marie Lodberg. Sted: Kroggårdsskolen, Biblioteket Vil du lære at tænke ud af boksen? Kan du lide at arbejde sammen med andre om at løse en opgave? Som en del af valgfaget Innovation og Entreprenørskab, får du mulighed for at arbejde innovativt og kreativt. Vi skal arbejde med spændende udfordringer som: at omsætte idé til færdig produkt at styre et projekt at generere og optimere ideer at præsentere din ide/dit produkt i tale, tekst og billeder På valgfaget skal vi deltage i projektet Next Level med Fonden Entreprenørskab, der afsluttes med en konkurrence.

6 7. Privatøkonomi Ung I 2015 Underviser: Kasper Holm Sted: Kroggårdsskolen Hvad koster det at flytte hjemmefra Internetlån, forbrugslån, billån, flexlån, obligationslån Lønsedler, skat, arbejdsmarkedsbidrag Aktier og obligationer. aktiespil Hvad har jeg råd til. Hvad ønsker jeg at have råd til Lægge budgetter Indtægter og udgifter Få et indblik I en ny verden! Valgfaget kombinerer matematiske færdigheder med en virkelighed vi alle vil møde I fremtiden. Der vil være kreative projekter og virksomhedsbesøg blandet ind I valgfaget I løbet af året. 9. Verdensmad og lidt geografi Underviser: Karin Gaumitz Sted: Søhusskolen Hvorfor elsker italienerne pasta, olivenolie og basilikum? japanerne sushi, tempura og sojasauce? 8. Madkundskab Undervisere: Fie Rasmussen Sted: Kroggårdsskolen Tænder du på en udfordring og tør du lære mere om fastfood, ernæring og sundere kost mm.? Er du klar til at svinge stegepanden, bage dit eget brød, blende din egen smoothie og kreerer de vildeste desserter? Fastfood er fedt og det smager helt fantastisk, når det er DIG, der svinger stegepanden. Du kan få kulinariske oplevelser fra Danmark og andre lande sydamerikanerne majs, bønner og chili? nordafrikaner couscous, madbananer og koriander? hvem hvad? Det og meget mere vil vi undersøge, og selvfølgelig skal vi fremstille en masse spændende smagsprøver fra alle (næsten ) verdens lande. Om der er en lille eller stor fan af eksotisk mad gemt i dig, eller du elsker at eksperimentere med ukendte madvarer og krydderier, eller du måske allerede ved lidt eller meget om mad i andre.

7 10. Skoleskak- Et klogt træk! Underviser: Thomas Harton Andersen Sted: Søhusskolen Er du interesseret i at udkæmpe drabelige slag på det store skakbræt, så er dette valgfag lige noget for dig. Du/I vil blive uddannet skoleskak-instruktører, og vil slutteligt stå i spidsen for skolernes skakdag for de mindste. Skak er de seneste år blevet utroligt populært i folkeskolen, da al forskning viser, at skak bl.a. styrker elevens: matematiske kompetencer analytiske tilgang sociale kompetencer koncentration logiske tænkning Så meld dig på skak, og oplev skakkens fantastiske og forunderlige verden lande, så er du den helt rigtige på dette verdenshold. Nogle gange skal vi også ud af huset for at finde de helt rigtige råvarer (fx i specialbutikker eller Bazaren) eller måske smage på mad, som andre har lavet. 11. Forfatterskole Underviser: Claus M. Lohman Sted: Næsby Skole På holdet vil du lære skriveteknikker, og du vil få en dyb indsigt i en romans lange vej fra de første pennestrøg og helt frem til udgivelsen og ikke mindst til den efterfølgende markedsføring, der er alfa og omega for, om en bog overhovedet bliver læst. Vi vil læse vindernoveller fra Odense Centralbiblioteks årlige novellekonkurrence og aflure bestemte opbygningsstrategier, både hvad angår form og indhold. Vi vil derudover få gode råd og idéer fra kendte danske forfattere, som vil besøge os via facetime, og vi vil afslutte forløbet med at skrive vores egne noveller, som vi efter planen vil udgive som rigtig ebogs-novellesamling på saxo.com til gratis download. Og så vil vi besøge Odense Centralbibliotek og få gode råd fra stedets ansatte. 12. Op med Pulsen banecykling, triatlon og roning Undervisere: Instruktører fra cykling, roning og triatlon Sted: Odense Cykelbane (Thorvald Ellegård Arena) Hvorfor er det sundt at få pulsen op en gang imellem? I dette valgfag vil vi med udgangspunkt i roning, cykling og triatlon give dig et indblik i pulstræning. Du vil både få den teoretiske viden præsenteret, og på egen krop mærke træningens virkning og effekter. Dygtige instruktører vil guide dig gennem en sjov, spændende og afvekslende træning med fokus på udvikling af din form, og vise dig værdien i et godt træningsmiljø, der giver overskud til alle. Vi vil møde dig der hvor DU er og hjælpe dig videre i DIN udvikling. Det bliver sjovt og lærende for alle, og sikkert også mega-hårdt. Valgfaget vil foregå indendørs i den nye Thorvald Ellegård Arena (cykelbanen), hvor vi har alle faciliteter til rådighed, samt i Bolbro Svømmehal. Kan du li at ha puls, så er vi valgfaget for dig. Du låner et pulsur af os under valgfaget.

8 13. Lystfiskeri 14. Fodboldlinjen idrætsleder Undervisere: Jørgen Pedersen, Jens Madsen, Kurt Christensen, Johannes Pedersen, Dan Nielsen Sted: Odense Sportsfiskerklub, Bækholmen 90, 5240 Odense N.Ø. Har du lyst til naturen? Vil du opleve friheden under den åbne himmel, og måske samtidig få fantastiske oplevelser ud af det? Så meld dig til Lystfiskeri som indeholder bl.a.: Præsentation, kastetræning, gennemgang af grej til de forskellige fiskeformer (spinnefiskeri, fluefiskeri, medefiskeri). Grejfremstilling heriblandt fluebinding, fremstilling af spinnere, og gennemgang af farvevalg. Besøg af fiskebiolog Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund, der fortæller om fiskenes biologi, opgang og gydning, og meget andet spændende. Besøg på Elsesminde (Fyns Laksefisk) og se hvordan havørreden udvikler sig, og evt. deltage i el-fiskeri i åen. Dissekering af fisken, tilberedning, rygning og smagning af fisken. Fisketure til kysten, åen og evt. put and take søen, hvor vi kan afprøve vores kasteteknikker og grejet. Formålet med Lystfiskeri er at lære at begå sig i naturen, få frisk luft og motion, og selvfølgelig at fange fisk og hygge sig ved fiskevandet. Underviser: Lars Hummelgaard Næsby skole, Thomas Skou fra Næsby Boldklub og Nicolai Thomsen Søhusskolen. Sted: Næsby Boldklub I samarbejde med Næsby Boldklub giver vi dig muligheden for, at vælge et valgfag, som kan give dig kompetencer til at blive træner/frivillig i din forening/klub. Valgfaget indeholder idrættens basisteori, som er beskrevet nedenfor: Idrættens basisteori indeholder En bred viden om idrætsaktiviteter En grundlæggende viden om træning, kost og sundhed En grundlæggende viden om anatomi og fysiologi En grundlæggende viden om pædagogik og fairplay På fodboldlinjen forventer vi deltagere der er topmotiverede, engagerede og koncentrerede. Formålet med forløbet er, at du udvikler dig som foreningsperson. Du får her muligheden for selv at blive en bedre fodboldspiller samtidig med, at du bliver klædt på til at kunne indgå som træner i et trænerteam og som børnekampleder/dommer i din klub. Meget af valgholdets teori og praksis vil foregå på banerne, men der vil også være teori og forberedelse af træningspas/øvelser som kommer til at foregå indenfor. Går du i 8. eller 9. klasse bliver du på valgholdet uddannet med nogle af DBU s C-moduler, og dermed er du allerede i gang med at uddanne dig til træner, og i gang med at skaffe dig dit første. Evalueringen/afslutningen på forløbet vil være en stor turnering/træningsdag for SFO erne i Region Nord, som du skal arrangere sammen med resten af valgholdet. Her skal I vise, at I kan bruge de kompetencer, I har tilegnet Jer gennem undervisningen.

9 15. Mountainbike valghold 16. Badminton Underviser: Morten Christiansen og Niels Lyngbo Sted: Næsby Skole Har du lyst til at udfordre dig selv på en mountainbikecykel? På dette valghold får du muligheden. Udgangspunktet er sjov og natur. Du behøver ikke din egen cykel, vi stiller cykler og hjelme til rådighed, men du må også gerne bruge dit eget udstyr. Vi kører primært i skoven, og det bliver til tider hårdt, men altid med udgangspunkt i, at det skal være sjovt at køre. Vi ønsker med kurset, at alle elever udfordres, så deres cykelegenskaber udvikles. Turen går til Langesø, Stige Ø, Vissenbjerg og så bruger vi det dejlige å-anlæg og Åløkkeskoven i nærområdet. Der undervises også i vedligeholdelse og teknik, kost og træningsvejledning og førstehjælp. Underviser: Søren Mathiesen Sted: Søhusskolen Er du interesseret i badminton og gerne vil forbedre dit spil, samt prøve at arrangere et badmintonstævne for andre skoler, så er dette valgfag lige noget for dig. Du vil blive undervist af en DBF- uddannet træner, der gennem de sidste 20 år har trænet både ungdoms og senior spillere på eliteniveau. Det er ikke nødvendigt, at du spiller på højt niveau selv, men du skal have lyst til at træne/ forbedre både dine fysiske, tekniske samt taktiske færdigheder. Endeligt er en del af programmet at du er med til at planlægge og afvikle et badmintonstævne for andre skole. 17. Backstage Undervisere: Lise-Lotte Just og forskellige kulturinstitutioner. Sted: UngNord, Danmarksgade 10, 5000 Odense C. Backstage er der, hvor stjernerne indenfor musik, teater og kunst opholder sig, inden de skal på scenen. Kunne du tænke dig at se ind bag kulturens scene? Du får en grundviden om teater, musik, kunst, film mm. Vi skal besøge at kigge ind bag overfladen hos bl.a. Odense Symfoniorkester, Nørgårds Teater, Brandts, Odense Teater, Odense internationale Filmfestival, Filosoffen. Vi skal med andre ord Backstage!

10 18. Musik og Bandsammenspil 19. Musik- og Lydproduktion Underviser: Kim Lynbech Sted: Søhusskolen Hvis du er vild med at synge eller spille musik, og du samtidig har en drøm om at spille i et band kan du vælge valgholdet Musik og bandsammenspil. På valgholdet skal vi spille forskellige musiknumre, så vi til sidst bliver klar til at optræde på ungdomsskolernes festival på Magasinet i marts Ud over bandsammenspil skal vi også arbejde med noder, rytmer samt musikanalyse. Det er fint, hvis du kan spille på et instrument eller synge, men det er ikke et krav. Undervisere: Henrik Sjørslev og Asem Jomaa Sted: Undergrunden, Camp U Har du lyst til at prøve kræfter med musikproduktionens mange muligheder. Har du en uforløst pop-producer eller sangskriver i maven? Elsker du at lave lyde og eksperimentere med dem musikalsk eller skrive tekster og lave sange er holdet for Musik-og lydproduktion lige noget for dig. -Vi lærer at arbejde i professionelle lydprogrammer, lave beats, melodier og arrangementer med udgangspunkt i dine ønsker og idéer. 20. Dance & stage performance Underviser: Trine K. Nielsen Sted: Dansesalen, Danmarksgade 10K Prøv dine grænser af med at stå på en scene. Vi skal sammen kreere et show til opførelse på Magasinfestivalen i uge 10. Vi skal arbejde med forskellige danseformer, stageperformance og udtryk.

11 21. Filmproduktion 22. Visuel kommunikation og formidling Undervisere: Troels Eriksen og René Kimose Sted: Søhusskolen Er du interesseret i film og ønsker at udfolde dig kreativt med en masse teknik, så er filmproduktion lige noget for dig. På dette hold springer vi ikke over, hvor gærdet er lavest, og vi er ikke bange for at gøre tingene om for at få et bedre resultat for det er netop igennem vores praktiske erfaringer, at vi bliver dygtigere. I bliver delt ind i mindre filmhold og arbejder sammen hele skoleåret. Den teoretiske undervisning vil igennem hele skoleåret suppleres af praktiske opgaver, I skal løse i jeres grupper. Som afslutning på dette valgfag, skal I gruppevis producere en kortfilm, hvor I bruger de redskaber, I har lært gennem året. Underviser : Anders Ockholm. Sted : Kroggårdskolen. Er du vild med at fotografere? Eller er du bare nysgerrig på, hvordan du kan tage de fedeste billeder? Hvordan du redigerer dem? Så er dette valghold lige noget for dig. Vi skal bl.a. arbejde med (mobil) kameraets funktioner, billedredigering, motiver, fotoblogs, forskellige former for fotografering fra selfies til naturbilleder mm. Du kan også se frem til spændende ture ud af huset, hvor vi skal på opdagelse i verden med vores kamera.

12 23. Østre Art-Lab Undervisere: Bo Bergmann Christensen, Gitte Skovmand og Heidi Vandal Sted: Østre Plads, Danmarksgade 10, 5000 Odense C. Bliv en del af et nyt skønt kunstmiljø på Østre plads og prøv tre forskellige værksteder i illustration, billedkunst og skulptur. Du tilknyttes et stamhold og skal være tre gange på hvert værksted, derefter skiftes til nyt værksted. Illustrations værksted: Tegning af mønstre og doodles afprøves i forskellige materialer og bliver til små kunstværker. 24. Håndværk og Design Undervisere: Lone Hansen, Pan Im Nielsen, Lærke Callesen og Karin Nielsen Sted: Kroggårdsskolen, Design-området Går du med en lille designer i maven? Så skal du komme til os. I vil få nogle spændende designudfordringer, med udgangspunkt i fælles temaer. Vi vil dyrke de gode ideer. Derefter vil I lave nogle seje, smarte, og personlige produkter, hvor I løbende vil få vejledning i processerne og håndværket. Vi vil arbejde med materialer som I kender fra Sløjd, Håndarbejde, Teenagedesign og Billedkunst. I vil blive klogere på design og design-processer. Billedkunst værksted: Tanker og ideer udvikles og udtrykkes i tegning og maleri, med inspiration i store og små kunstnere. Skulptur værksted: Genbrug, kunst og design blandes sammen og nye kunstværker opstår i grov værkstedet. På alle tre værksteder sættes dine gode ideer i spil og du kommer til at eksperimentere med form, farve, teknikker og komposition. Der er mulighed for at udstille de færdige værker på: Young Artists forårsudstilling i Odense.

VALGFAGSMESSE TORSDAGSMESSE

VALGFAGSMESSE TORSDAGSMESSE 2015 VALGFAGSMESSE TORSDAGSMESSE 1. Innovation og markedsføring Undervisere: Margrethe og Michael fra Tietgen Business Sted: Tietgen Business, Lerchesgade 29 indgang K Har du lyst til at arbejde med innovation

Læs mere

1. Innovation og bæredygtighed

1. Innovation og bæredygtighed 6 1 0 2 E S S E M S G A VALGF T E B A K S R E N T R A P S G TIRSDA 1. Innovation og bæredygtighed Kunne du tænke dig at være med til løse morgen dagens miljø- og ressourceproblemer? Har du lyst til at

Læs mere

1. Iværksætteri. 3. Styrke og Taekwondo. 2. Science

1. Iværksætteri. 3. Styrke og Taekwondo. 2. Science 6 1 0 2 E S S E M S G A VALGF T E B A K S R E N T R A P S G TORSDA 1. Iværksætteri 8.-9.-klasserne kan vælge dette valgfag. Har du altid haft drømmen om at opfinde den nye bestseller og blive millionær?

Læs mere

Partnerskabsaftale om Periodevise valgfag Tirsdagspartnerskabet

Partnerskabsaftale om Periodevise valgfag Tirsdagspartnerskabet Partnerskabsaftale om Periodevise valgfag Tirsdagspartnerskabet Kroggårdsskolen Næsby Skole Søhusskolen UngNord Nordfyns Gymnasium Syd Dansk Erhvervsskole Tietgen Business Odense Zoo Næsby Boldklub Odense

Læs mere

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD UNGSYDS VALGFAGSTILBUD 2016-2017 1 Design og håndværk 60 timer Er du glad for at tegne, male og i det hele taget være en del af et fælleskab i et kreativt miljø, så er dette forløb sikkert noget for dig.

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning.

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. For hvem? Alle unge i 7. - 9. klasse Hvornår? Onsdage klokken

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 I 8/9. klasse kan du vælge mellem disse valgfag: SLØJD BILLEDKUNST TEATERKONCERT HJEMKUNDSKAB TEKSTILDESIGN SPANSK KOR RYTMISK MUSIK Der skal være mindst 16

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN For at skabe et endnu bedre tilbud til vores udskolingselever har

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Partnerskabsaftale om Periodevise valgfag Tirsdagspartnerskabet

Partnerskabsaftale om Periodevise valgfag Tirsdagspartnerskabet Partnerskabsaftale om Periodevise valgfag Tirsdagspartnerskabet 2016-2017 H. C. Andersen Skolen Kroggårdsskolen Næsby Skole Søhusskolen UngNord Syddansk Erhvervsskole Tietgen Business Odense Zoo Næsby

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

September Kære elever i udskolingen

September Kære elever i udskolingen September 2017 Kære elever i udskolingen Igen i år har vi valgt at følge op på succesen med at arbejde med linjer i et koncentreret forløb over to hele uger. Du skal derfor i uge 41 (op til efterårsferien)

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk FRITID 2015/16 Viborg Ungdomsskole er et fælleskab med plads til alle unge i Viborg Kommune. Vi underviser, styrker og inkluderer alle inden for vores tre afdelinger: Fritid, 10 CV (10. klasse) og Kompetence

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE Fra august 2012 etablerer vi linjeskole på Grønnevang Skole. Muligheden for faglig fordybelse indenfor enkelte emner styrkes, og vi skaber større faglig sammenhængskraft

Læs mere

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge International orientering Kunst & litteratur Science & innovation Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen i indbakken på ElevIntra Drama & musik

Læs mere

LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10. www.linie1o.dk

LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10. www.linie1o.dk LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10 www.linie1o.dk Sport For dig der formentlig er bidt af alt, hvad der har med sport at gøre. Eller måske kunne du godt tænke dig lidt mere

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Det er tid til at vælge nye profilfag:-) Profilfag

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Profilfag er den nye satsning inden for faglig fordybelse på Vonsild Skole. Profilfag ligger

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2017/18 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2017 og foråret

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer

Arrangementer for børn. Sommer Arrangementer for børn Sommer 2017 ine :L Co l e lag T g er nb r ho Sommerbogen 2017 Læs 5 og få én gratis... Fra fre 16. juni - lør 26. august Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

10. klasse i Halsnæs kommune. Unge- og Kulturcentret Halsnæs.

10. klasse i Halsnæs kommune. Unge- og Kulturcentret Halsnæs. 10. klasse i Halsnæs kommune. Unge- og Kulturcentret Halsnæs. rets ang Før jul: Lejrtur til Prag Brobygning Praktik DOSO Den obligatoriske selvvalgte opgave Efter jul: Terminsprøver Teaterprojekt Prøver

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag TA lige at PRøv VErdens bedste Valgfag 1 2 Juni 2015 Kære elever og forældre i udskolingerne på Tarup, Provstegård og Vestre I sidder her med valgfagsfolderen for de tre skoler. Folkeskolereformen der

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk Aktiviteterne er tiltænkt hele familien og vi håber på stor deltagelse, også fra folk som ikke tidligere har været aktive. Man behøver ikke at deltage i samme aktivitet hver gang - her er mulighed for

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2013

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2013 UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2013 Overordnet formål med P-Fag På 4., 5. og 6. klassetrin arbejder vi med faget P-Fag, som omfatter Billedkunst, Håndarbejde og Madlavning. Undervisningen i de tre fag følger

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Kære elever og forældre Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Om lidt hedder det 2015 og 3. kvartal nærmer sig hastigt. Derfor er det tid til at vælge nye værksteder, der gælder fra nytår til påskeferien.

Læs mere

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb.

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Skøn Skole giver jer gratis hjælp til selvhjælp. Alt materiale på hjemmesiden

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK % 2 3X Velkommen til Teknisk Gymnasium Teknisk Gymnasium Hjørring tilbyder dig en studentereksamen efter

Læs mere

10. Klasse Centret Årgang 2014/15

10. Klasse Centret Årgang 2014/15 10. Klasse Centret Årgang 2014/15 Dette lille hæfte har til formål at fortælle dig lidt om, hvilke linjer vi udbyder i skoleåret 2014/15. Otte forskellige linjer er meldt ud, og med disse har vi forsøgt

Læs mere

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst?

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Side 1 Vi bruger alle læringsstilene, men mest 2 eller 3. Så find dine stærkeste stile, og

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) I løbet af skoleåret 2013-14

Læs mere

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc VALGAVIS 7., 8., 9. årgang på Virring Skole Til elever i 6., 7. eller 8. klasse og deres forældre. Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt, at eleverne allerede nu vælger valg- og tilbudsfag for

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER;

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER; INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelser af forslag til workshops og projektforløb. Læs det og lad dig friste, eller blive inspireret til andet efter eget valg... TRÆ; et materiale; projektforløb for børnehaver

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik FØLG OS PÅ _ Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik WWW.SOLGYM.DK De kunstneriske fag Billedkunst I dit første år på gymnasiet skal du have ét af de fire kunstneriske fag, der bliver udbudt

Læs mere

Valgfag skoleåret 2014-15

Valgfag skoleåret 2014-15 Valgfag skoleåret 2014-15 Kære elever og forældre Det er med stor glæde, at vi igen i år kan præsentere en valgfagsfolder, hvori vi kan tilbyde en række spændende, kreative og udfordrende undervisningstilbud

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ UDSKOLING: SYNOPSIS, INSTRUKTION & SKUESPIL / TIRSDAG DEN 10. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 7.-10. klasse Undervisere: Skuespiller Lise Ørtved og instruktør og manuskriptforfatter Christian

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Det er tid til at vælge nye profilfag:-) Profilfag

Læs mere

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9.

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9. 2014/2015 VALGFAGSPAKKEN Kinesisk Lego Mindstorm Rockband For hvem? 7. - 9. klasse Talentklasse Hvornår? Onsdage klokken 15.00-17.00 (med enkelte undtagelser) Hvor? På Viborg Ungdomsskole Reberbanen 13

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Interessefag Haahrs Skole Skoleåret 2015 2016 1

Interessefag Haahrs Skole Skoleåret 2015 2016 1 Interessefag Haahrs Skole Skoleåret 2015 2016 1 Interessefag - Haahrs Skoles frivillige undervisningstilbud Interessefag er et ekstraordinært tilbud til skolens elever, som vi introducerer i skoleåret

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

10. skoleår på TietgenSkolen. - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole. www.ffe-ye.dk

10. skoleår på TietgenSkolen. - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole. www.ffe-ye.dk 10. skoleår på TietgenSkolen - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole www.ffe-ye.dk 10. skoleår på TietgenSkolen - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole TietgenSkolen og Korsløkke Ungdomsskole har

Læs mere

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer:

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: VALGFAG 2009/10 PSYKOLOGI Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse

Læs mere

Børn med denne intelligens tænker i talte og skrevne ord.

Børn med denne intelligens tænker i talte og skrevne ord. Sproglig intelligens (at være ord-klog ) Børn med denne intelligens tænker i talte og skrevne ord. tale, læse, skrive, fortælle og høre historier, stave, lege ordlege og diskutere. huske navne, steder,

Læs mere

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin)

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 3. til 6. klasse (Nuværende klassetrin) INFORMATION SOMMERSKOLEN uge 26 26.juni - 30. juni 2017 PERIODE Sommerskolen er

Læs mere

Dit valg!fag 2015 2016

Dit valg!fag 2015 2016 Dit valg!fag 2015 2016 Kano Vil du gerne lære at padle kano? Friluftsliv Da vi laver et halvårs forløb på kun ca. 3 måneder, må du påregne at få senere fri fra valghold, hvis du vælger kanoholdet. Til

Læs mere

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2011 Uge 26 + 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2011 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27 HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE MÅL: Alle elever skal trives og blive så dygtige, de kan! 2+5 x 2 DANSK VEJEN DERTIL: En ny skoledag der er varieret, fagligt udfordrende og motiverende for den enkelte elev

Læs mere

Pædagogiske principper SFO

Pædagogiske principper SFO Pædagogiske principper SFO Spørgsmål mellem barn og pædagog: Lærer man noget i SFO?... Lang pause:. Hele tiden, men man opdager det ikke. Den frie leg I Nordbyskolens SFO skal barnet gennem den "frie leg"først

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Event Engelsk Fashion, Art & Design Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Musical Outdoor fokus

Læs mere

UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G

UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G UNGE OG KULTURCENTER I DAG lokaliseret på rådhuset med leder, klubleder, musikfaglig leder (vakant) samt 2 administrativ

Læs mere

Periodefag ½ år torsdage. Periodefag ¼ år tirsdage Alene-hjemme-mad. Sløjd form og funktion. Forfatterværksted/Skoleavis. Motionscenter form/fitness

Periodefag ½ år torsdage. Periodefag ¼ år tirsdage Alene-hjemme-mad. Sløjd form og funktion. Forfatterværksted/Skoleavis. Motionscenter form/fitness Som elev i overbygningen har du mange valgmuligheder. Valgfag er fag, som du vælger for ¼ eller ½ år ad gangen. Har du haft det samme fag i 2 år, har du i enkelte fag mulighed for at aflægge afgangsprøve.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Kreativ linje... 4. Samfundsfagslinjer... 5. Idrætsslinjer... 10. Billedkunst/Drama/Design

Kreativ linje... 4. Samfundsfagslinjer... 5. Idrætsslinjer... 10. Billedkunst/Drama/Design indholdsfortegnelse Kreativ linje... 4 Billedkunst/Drama/Design Samfundsfagslinjer... 5 Global Iværksætter Journalist/Medie Europa Samfundsfag Classic Idrætsslinjer... 10 Allround Bold Fit Håndbold/Basketball

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn CPR nr. Adresse 10. klasse FJORDSKOLEN Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

SOMMERCAMP. i Hjørring. FOR 10 15 årige

SOMMERCAMP. i Hjørring. FOR 10 15 årige SOMMERCAMP i Hjørring FOR 10 15 årige MANDAG 6. - FREDAG 11. AUGUST Sidste uge af din sommerferie SOMMERCAMP 2012 Vi gentager succesen fra 2011 med SOMMERCAMP for alle unge i Hjørring kommune i alderen

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

UNGDOMSSKOLEN OG DEN ÅBNE SKOLE

UNGDOMSSKOLEN OG DEN ÅBNE SKOLE UNGDOMSSKOLEN OG DEN ÅBNE SKOLE SAMARBEJDSMULIGHEDER FOR SKOLER OG UNGDOMSSKOLE I GRIBSKOV Ungdomsskolen har meget at byde ind på skoleområdet med, og derfor er det vigtigt at vi understøtter og udvikler

Læs mere