SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD. Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD. Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser"

Transkript

1 SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser Vilde oplevelser og action for krop og hjerne BLIV KLOGERE

2 Brug naturen i undervisningen Et besøg på GeoCenter Møns Klint tilpasses forløbet hjemme i klassen, så alle elever får knager med hjem til at hænge den faglige læring op på.tilbuddene er tilpasset de forskellige klassetrin og inkluderer klassens egen naturvejleder under besøget. Et besøg på GeoCenter Møns Klint giver både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed under huden. I naturen omkring GeoCenter Møns Klint kan I blandt andet opleve: Udsigten fra den 128 meter høje klint Verdens hurtigste dyr, vandrefalken Unikke orkideer og anden flora, som kun vokser her Ekspedition: Træklatring Ekspedition: Mountainbike Ekspedition: Fossiljagt

3 VIDENSPÆDAGOGISK AKTIVITETSCENTER Her i folderen finder du en række undervisningstilbud til blandt andet geografi, biologi, natur/teknik og idræt.

4 Velkommen indenfor i Nordeuropas mest moderne geologi- og naturcenter Brug GeoCentret i undervisningen GeoCenter Møns Klint er Nordeuropas mest moderne geologi- og naturcenter, der fortæller den spændende historie om Danmarks geologiske udvikling og om naturen på Møns Klint. I udstillingen på GeoCenter Møns Klint kan I blandt andet opleve: Livet i Kridthavet Løfte bjerge Gå igennem istidens gletsjere Lave jeres eget klinteskred Deltage i aktiviteter Kæmpe med hajer og dræberøgler fra kridttiden i et interaktivt virtual reality full size computerspil Iført 3D-briller opleve National Geographics to fantastiske film i Danmarks mest avancerede 3D-biograf

5 Videnspædagogisk Aktivitetscenter Vi er klassificeret som Videnspædagogisk Aktivitetscenter, og al undervisning er derfor baseret på aktiviteter, oplevelser, forsøg og udfordringer.

6 Forberedelse til besøg på GeoCenter Møns Klint i Danmarks vildeste natur! Til forberedelse af besøget med klassen kan du besøge Her kan du finde en masse forberedelsesmateriale, opgaver og se video af, hvad en skoleklasse kan opleve på Møns Klint. Vi har lavet en undervisningsavis Jordihovedet som blev sendt til alle skoler i Danmark (juni 2009). Den er perfekt til forberedelse af jeres besøg. Find den på skolebiblioteket eller på SPØRGSMÅL OG BOOKING Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på telefon eller mail til På gensyn i Danmarks vildeste natur!

7 Lærerkursus Hvem: Hvornår: Pris: Alle folkeskolelærere, som vil lære om natur og udeundervisning på Møns Klint Vælg mellem følgende datoer: 4. maj eller 24. august kl GRATIS! Natur- og udeundervisning på Møns Klint Når man står på toppen af Møns Klint meter over havet - står man samtidig på toppen af det danske kridtfundament. Danmark er helt unikt bygget på en platform af kridt, og derfor vidner Møns Klint om de enorme kræfter, der har skabt landet og den enestående flora og fauna i området. I løbet af dagen berører vi følgende emner: Hvordan er området dannet, hvilke beviser har vi, og hvilke teorier hersker? Hvad er et fossil, og hvilke kan man finde hvor? Hvilke forhold gør naturen helt unik? Hvilke aktiviteter kan vi bruge i undervisning om skoven, stranden og geologien? - Hvad er vigtigt at huske ved undervisning i naturen af praktiske forhold, gode fif og nødplaner? Kurset indeholder grundlæggende undervisning i felten om naturen på Møns Klint og ruster og inspirerer deltagerne til aktivt at inddrage naturen i undervisningen. Interesserede kan vælge én af de faste kursusdage eller aftale en anden kursusdag for skolens egne lærere. SPØRGSMÅL: Kontakt os på telefon Tilmelding senest 3 uger før hvert kursus på Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

8 Oplev Danmarks fødsel Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Natur/teknik, biologi, geografi Varighed: 1,5 time Hvad er et fossil? Hvordan var livet i Danmark for 70 millioner år siden? Er et vættelys fra en blæksprutte? Sammen med en naturvejleder tages eleverne på en dannelsesrejse 70 millioner år tilbage til kridthavet, som dækkede hele Danmark. På stranden findes fossiler fra kridthavets dyreliv f.eks. vættelys, og eleverne introduceres til livets udvikling med begreber som fødenet, tilpasning og evolution. Forløbet fortæller hvordan kridtet blev dannet af rester af mikroskopiske alger fra havet, og senere skubbet op af gletsjere under sidste istid, hvorved Danmark blev født! Dette er forløbet for klassen som ønsker at opleve den danske landskabsdannelse på en spændende og vedkommende måde, hvor elevernes egenopdagelse og store naturoplevelser danner udgangspunkt for den faglige læring. Undervisningsforløbet kan tilpasses alle klassetrin, således at indholdet svarer til elevernes niveau. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

9 Mountainbike Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Idræt, geografi, biologi Varighed: 2 timer Landskabet på Møns Klint er kuperet og varieret, og på topmoderne mountainbikes når vi vidt omkring. Eleverne oplever istidens enorme kræfter, når de stejle stigninger i landskabet skal forceres. Det er en tur, hvor pulsen kommer helt op, og de flotteste steder på klinten opleves. Undervejs gør vi holdt, så alle både får vejret og kendskab til Møns Klints geologi, landskabsdannelse, erosion, tilpasningsformer og den historiske udnyttelse af området. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

10 NYE POSTER + NYE SPØRGSMÅL GPS-løb Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Geografi, natur/teknik, biologi, idræt Varighed: 2 timer Faglighed og samarbejde. Sundhed, motion og naturfag i det kuperede landskab. Efter introduktion til det avancerede GPS-udstyr sendes eleverne på opgaveløb/-gang i Klinteskoven. GPS erne styrer holdene rundt til forskellige poster, hvor de skal løse opgaver om dyr, planter og geologien på Møns Klint. Eleverne skal samarbejde, hjælpe hinanden og i fællesskab finde vej og løse opgaver. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

11 Klatring i trætoppene Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Natur/teknik, biologi, idræt Varighed: 2 timer Godt nok er Møns Klint høj, men nu har jeres klasse muligheden for at komme ENDNU højere op, når vi denne sæson også tilbyder træklatring. Uddannede instruktører guider jer sikkert til tops i nogle af de høje og flotte træer, som vokser på Møns Klint. Vi møder op med alt udstyret og gode udfordringer - I skal bare møde op med godt humør og masser af gå-på-mod! Der skal bruges flere instruktører til denne aktivitet, så det koster lidt mere end øvrige forløb. <10 personer: Alm. pris + kr. 500, personer: Alm. pris + kr ,- Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

12 Adventurefræs på Klinten Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Geografi, natur/teknik, biologi, idræt, dansk Varighed: 2 timer Naturen som bane er kodeordet for dette hæsblæsende forløb, der med Møns Klints dramatiske natur som ramme garanterer 2 timer med fart over feltet og smil på læben. Udfordringerne stiller krav til elevernes overblik, samarbejde, omstillingsevne og en anelse til fysikken. I små hold kæmper eleverne sig igennem en række udfordringer, som tager dem vidt omkring på klinten til fods, på mountainbike og med GPS eller kompas i hånden. Undervejs vil der være opgaver, som åbner elevernes øjne for landskabets enestående historie, som naturen gennem millioner af år har formet. Dette er forløbet for den aktive klasse, som gerne vil kombinere et spændende og lærerigt besøg på Møns Klint med masser af frisk luft og lidt til både hjerne og ben! Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

13 Naturvidenskabeligt grundforløb Hypoteser og teorier Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Biologi, fysik, kemi, naturgeografi mv. Varighed: 1½ time I Naturvidenskabeligt grundforløb arbejdes med iagttagelser og opstilling af hypoteser. Klassen udfordres på deres viden og evner for at opnå en forståelse af, hvordan klinten er dannet. Der er et indhold af naturgeografi, biologi, fysik og kemi og der vises eksempler på, hvordan fagene arbejder sammen. Der bliver indsamlet materiale i form af kridt, fossiler, sten mm. Klassen har 1½ time med guide og kan derefter fortsætte undersøgelser på egen hånd. Forløbet er tilrettelagt således, at det er en god introduktion til Naturvidenskabeligt grundforløb, men kan også tilpasses til et senere forløb. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

14 NYHED 2015! Matematik på Møns Klint Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Matematik Varighed: 1,5 timer Lav matematik på en ny og spændende måde! På Møns Klint er naturen dramatisk, og ligeledes er fortællingen om Danmarks fødsel. Undervisningsforløbet Matematik på Møns Klint er helt nyt, og henvendt til klasser, som ønsker at arbejde med matematikundervisning i en anvendt og konkret kontekst. I undervisningen skærpes elevernes iagttagelsesevne og samarbejde, når matematikbegreber og problemløsning trænes i specifikke cases med udgangspunkt i Møns Klint. Undervisningen er hands-on, og udfordrer elevernes måder at arbejde med matematik på i naturens eget klasserum. Undervisningen findes til mellemtrin og udskoling, og tilpasses elevernes faglige niveau. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

15 NYHED 2015! Trævækst på Møns Klint Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: Gymnasium og HF Fag: Biologi, geografi, naturvidenskabeligt grundforløb Varighed: 3 timer Hvilke forhold påvirker træernes vækst på Møns Klint? Hvordan undersøger vi det? Hvordan måles vækst hos et træ? Nyt undervisningsforløb til gymnasier med feltarbejde på Møns Klint, udviklet i samarbejde med Institut for Geo videnskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. Eleverne undersøge bøgetræers vækstforhold på lokaliteter med meget eller lidt kridt i jorden. Eleverne inddeles i hold, der hver især undersøger jordforhold forskellige steder på Møns Klint, og foretager forskellige målinger til at bestemme trævækst. Data bruges efterfølgende i en diskussion om trævækst, jordbundsforhold, skovbrug m.m. Forløbet er henvendt til gymnasiernes naturvidenskabelige fag, hvor der arbejdes med naturvidenskabelig metodik, og kan med fordel anvendes til rapportskrivning. Der må påregnes tid til databehandling og opsamling hjemme på skolen efter besøg på GeoCenter Møns Klint. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. Udviklet i samarbejde med Købrenhavns Universitet.

16 Bjergarter Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Natur/teknik Varighed: 2 timer Hvilke sten finder man på stranden? Og hvor kommer de fra? Hvad kan stenene fortælle om Danmarks landskabsdannelse? Undervisningsforløbet starter med en tur til stranden ved Møns Klint. Sammen med en naturvejleder finder eleverne forskellige sten. I kridtformationen ses rækker af flintesten, som er dannet i kridthavets bund. Men hvor kommer alle de andre sten fra? Efterfølgende sorterer og bestemmer eleverne de fundne sten i skolelokalet, for at finde ud af om de er sedimentære, metamorfe eller magmatiske. Undervisningsforløbet træner eleverne i at vælge sorteringsmåde efter forskellige kriterier, og stenene registreres i et datark, som klassen kan arbejde videre med hjemme. Emner: Sten, bjergarter (sedimentære, metamorfe og magmatiske), naturvidenskabelig metode, sortering Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

17 Bjergarternes dannelse Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Geografi Varighed: Ca. 2 timer Hvilke sten finder man på stranden? Og hvor kommer de fra? Hvad kan stenene fortælle om Danmarks landskabsdannelse? Undervisningsforløbet starter med en tur til stranden ved Møns Klint. Sammen med en naturvejleder finder eleverne forskellige sten. I kridtformationen ses rækker af flintesten, som er dannet i kridthavets bund. Men hvor kommer alle de andre sten fra? Efterfølgende sorterer og bestemmer eleverne de fundne sten i skolelokalet, for at finde ud af om de er sedimentære, metamorfe eller magmatiske. Undervisningsforløbet træner eleverne i at vælge sorteringsmåde efter forskellige kriterier, og stenene registreres i et dataark, som klassen kan arbejde videre med hjemme. Undervisningsforløbet henvender sig til udskolingselever som skal arbejde med det ydre og indre geologiske kredsløb. Med udgangspunkt i sten af de tre bjergarter, bygger eleverne deres eget geologiske kredsløb. Det er en fordel, at eleverne har arbejdet med emnet hjemmefra. Emner: Sten, bjergarter (sedimentære, metamorfe og magmatiske), geologisk kredsløb Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

18 NYHED 2015! Byg en rigtig dino Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Natur/teknik Varighed: 1,5 timer Hvad er en dinosaur? Hvordan så knoglerne ud? Hvordan var livet i Triastiden? Sammen med en naturvejleder møder eleverne GeoCenter Møns Klints store dinosaurskelet fra en Plateosaur, og er med til at samle skelettet til det enorme dyr. Tættere kommer man ikke på dinosaurerne, og undervisningen danner udgangspunkt for en diskussion om fortidens dyreliv. I særudstillingen Den Første Dinosaur udforsker eleverne de mange dinosaurfund, som GeoCenter MønsKlint udgravede på Grønland i 2012, og introduceres til kapløbet mellem triastidens to store dyregrupper: dinosaurer og øgler. Hvis I ikke kan få nok af dinosaurer, er dette forløb det HELT rigtige! Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

19 Katastrofen i kridthavet Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Natur/teknik Varighed: Ca. 2 timer Hvilke dyr har levet i fortiden? Hvordan ved vi det? Og hvorfor er dinosaurerne her ikke mere? Eleverne indsamler fossiler på stranden ved Møns Klint. I skolelokalerne arbejder eleverne gruppevis med at opstille et simpelt fødenet, som viser kridthavet som økosystem. For 65 millioner år siden uddøde 2/3 af alt liv på jorden, men hvorfor? Havets store rovøgle, den kødædende Mosasaur uddør, og det samme gør mange andre dyr. Med udgangspunkt i kridthavets fødenet diskuterer eleverne konsekvenser af fødevalg, tilpasninger, miljøpåvirkninger og masseuddøen. Emner: Fossil, fødenet, tilpasninger, masseuddøen, kridt, dyregruppper. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

20 Evolution Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Biologi Varighed: Ca. 2 timer Hvordan var kridthavets økosystem? Hvorfor overlever nogle arter, mens andre uddør? Hvordan udvikles en ny art? Undervisningsforløbet Evolution tager eleverne med på en tidsrejse tilbage til kridthavet. På stranden ved Møns Klint finder eleverne fossiler, som bestemmes i skolelokalet. Eleverne arbejder gruppevis med klassificering af deres fund, og laver et biodiversitets index, som noteres i et dataark. I kridthavet levede mange forskellige dyr, men det er ikke alle, vi kan finde fossiler af. Hvorfor ikke? Ved slutningen af kridttiden forekommer en masseuddøen, og 2/3 af alt liv uddør. Med udgangspunkt i udvikling af biodiversitet diskuteres begreber som livets udvikling, tilpasning, selektion og mutation. Undervisningsforløbet kan f.eks. bruges til udarbejdelse af en rapport. Det er en fordel, at eleverne har arbejdet med emnet hjemmefra. Emner: Evolution, tilpasning, selektion, fossiler, biodiversitet. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

21 OPLEV DANMARKS VILDESTE NATUR Ved du, hvor mange trin der er fra toppen af klinten og ned til stranden? 520? Eller måske 497? Kom selv og tæl efter ;o)

22 Generel info Hvor længe varer det, og hvad koster det? Et besøg på 3-4 timer fra ankomst til afgang forløber typisk således: Alle forløb består af en basisdel med 1½ times udendørs undervisning og oplevelser med naturvejlederen. Enkelte forløb varer dog 2 timer. Efter forløbet anviser naturvejlederen en rute, hvor klassen har mulighed for at fortsætte resten af turen på egen hånd, spise frokost etc. Herefter skal I på egen hånd opleve udstillingen, hvor der skal sanses, konkurreres, eksperimenteres etc. Priser, tilskud og rabat Prisen er 75,-kr./elev, 2 lærere er gratis. Vordingborg Kommune yder tilskud på 50% til klasser herfra. Entré, materialer, undervisning, opgaver etc. er inkluderet i prisen. For klasser, som bestiller to arrangementer, gives 50% rabat på arrangement nummer to. Gratis overnatning i vores basecamp Lige ved siden af GeoCentret har Naturstyrelsen bygget en lækker lejrplads med 4 sheltere, bord/bænke, bålpladser, toiletskur, vandhane etc. Der er plads til 30 personer, og det er gratis at overnatte der. Husk at reservere plads på I kan låne gryder, pander, vanddunke etc. hos os. Husk Medbring praktisk tøj til enhver vejrsituation, madpakke, drikkevarer, fornuftigt fodtøj, skrivegrej mv. Lejrskole på Møns Klint? Læs afsnittet om lejrskoleophold bagerst i denne folder eller læs mere på (om bl.a. aktiviteter, kort, oversigt over overnatningssteder, vandrerhjem, campingplads, indkøbsmuligheder mv.).

23 VIDENSPÆDAGOGISK AKTIVITETSCENTER Særlige ønsker? Har I særlige ønsker til forløb, lejrskole, specialklasser eller andet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi har mulighed for at skræddersy et besøg, så det passer til de ønsker og emner, klassen arbejder med hjemme på skolen. Spørgsmål og booking Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på tlf , mail til eller scan QR-koderne. Oversigt over de spændende undervisningstilbud: Oplev Danmarks fødsel Mountainbike GPS-løb Klatring i trætoppene Adventurefræs på Klinten Naturvidenskabeligt grundforløb GeoVidenskab Evolution Matematik på Møns Klint Trævækst på Møns Klint Bjergarter Bjergarternes dannelse Byg en rigtig dino På gensyn i Danmarks vildeste natur!

24 DE VILDESTE 3D-FILM PÅ MØNS KLINT Se de to superflotte 3D-film Waking the T-Rex og SeaMonsters OPLEV DANMARKS VILDESTE NATUR Ved du, hvorfor skoven er så lys og vandet så grønt? Bøgetræernes lysegrønne farve opstår, fordi det store kalkindhold i jorden vanskeliggør optagelsen af jern og mangan, som træerne behøver ved dannelsen af bladenes grønne farvestof. Det er også kalken, der farver havet i de fantastiske blå og grønne nuancer.

25 Lejrskoleophold centralt beliggende på Sydsjælland TÆT PÅ: Danmarks Borgcenter, Møns Klint, Knuthenborg, Gavnø Slot, Bonbonland, Avnø Naturcenter mv. Bo blot 15 min gang fra Vordingborg Station vi afhenter gerne bagagen på stationen. Alle bliver indkvarteret på værelse med eget bad og toilet (elever primært i 4 pers. værelser). Vi har gratis WIFI, undervisningslokale, opholdsstuer og arealer til boldspil mv. Ophold er med fuld forplejning og inkluderer aftensmad, morgenmad og madpakker. Vi tilbyder totalløsninger kun ET henvendelsessted f.eks.: 2 overnatninger, besøg Danmarks Borgcenter, bus tur/retur til GeoCenter Møns Klint og KLAP din yngling is. Vi arrangerer gerne skræddersyede pakkeløsninger til jer. Læs mere på Bestilling og øvrige henvendelser: Danhostel Vordingborg Præstegårdsvej Vordingborg Telefon: Mail: VORDINGBORG

26 Aktiv Lejrskole på Danhostel Møns Klint ALT UNDER ET TAG: Toilet og bad på lærerværelser. Elever primært 4 pers. værelser. Gratis undervisningslokale og opholdstuer. Ingen ekstra omkostninger. Bus lige uden for døren. Super forplejning, eget bageri. Masser af udendørsarealer med bålplads, gratis snobrød. Boldbane. Læs mere på Danhostel Møns Klint Vandrerhjem Telefon Mail:

27 ÉN AF EUROPAS BEDSTE CAMPINGPLADSER - CAMPING MØNS KLINT Danmarks vildeste Lejrskoleophold GEOCENTER MØNS KLINT CAMPING MØNS KLINT Bo tæt på klinten, kun 2,5 km fra GeoCenter Møns Klint på den smukkeste campingplads i helt nye hytter og fuld af action lige uden for døren. MASSER AF FEDE FACILITETER: Multibane, minigolf, tennis, hoppepuder, bordtennis, lejrbål, av-udstyr og fiskesø. Ophold er med fuld forplejning og inkluderer morgenmad, madpakker og aftensmad. Book og læs meget mere om vores nye Lejrskolekoncept på Scan koden med din iphone og download vores app Moens Klint Camping Møns Klint Telefon: Mail:

28 Lejrskolepakke 3 Læs mere om denne og de andre lejrskolepakker på Hvem: klasse Varighed: 4 dage Dag 1 Kl. 12 Ankomst til GeoCenter Møns Klint. Bagagen sættes af på overnatningsstedet på vejen. I skal selv arrangere transport. Kl Frokost husk madpakke. Kl klasse og klasse: Undervisningsforløb Oplev Danmarks fødsel. Sammen med en naturvejleder tages eleverne på en dannelsesrejse tilbage til kridthavet, som dækkede hele Danmark. På stranden finder eleverne fossiler fra kridthavets dyreliv bl.a. vætteslys, og eleverne introduceres til begreber som fødenet, tilpasning og evolution. Kl Eleverne oplever udstillingen på egen hånd Kl D film i biografen Kl. 17 Afgang fra GeoCenter Møns Klint mod overnatningssted (I kan gå eller tage bussen). Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 2 Kl. 8 Morgenmad Kl. 9 Afgang fra overnatningssted mod GeoCenter Møns Klint (I kan gå eller tage bussen). Kl klasse: Undervisningsforløb GPS-løb. Eleverne finder poster i skoven med GPS, og løser opgaver omkring Møns Klint. Forløbet har fokus på samarbejde, motion og fællesskab klasse: Undervisningsforløb Mountainbike. Eleverne udstyres med hver deres professionelle mountainbike, og sammen med en naturvejleder udforskes landskabet på kanten af Møns Klint. Forløbet kombinerer faglighed med motion i Danmarks mest kuperede natur.

29 4 dages lejrskole 3 overnatninger og 3 undervisningsforløb med naturvejleder Scan koden med smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. Kl Frokost (Madpakker fra overnatningssted). Kl Eleverne ser særudstillingen Den første dinosaur på egen hånd. Kl klasse: Undervisningsforløb Bjergarter. Sammen med en naturvejleder finder eleverne sten på stranden, som efterfølgende sorteres i sedimentære, magmatiske og metaforme bjergarter klasse: Undervisningsforløb Bjergarternes dannelse. Eleverne samler sten på stranden, og arbejder i grupper med at sortere stenene. Forløbet arbejder mod at eleverne kan bestemme stenene som sedimentære, magmatiske eller metamorfe, og herved forklare stenenes dannelse. Kl D film i biografen Kl. 16 Afgang fra GeoCenter Møns Klint til overnatningssted (I kan gå eller tage bussen). Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 3 Kl. 8 Morgenmad Kl Klassedag på egen hånd. Vi anbefaler et besøg hos erhvervsfiskerne i Klintholm Havn, Liselund Slot eller kalkmalerierne i Elmelunde kirke. Tag bus fra overnatningssted og medbring de smurte madpakker. Kl. 17 Afslapning på overnatningssted Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning på overnatningssted eller fælles aktivitet. Vi anbefaler en gåtur til Aborrebjerg, 143 m over havet hvor eleverne f.eks. kan opleve solen gå ned. Dag 4 Kl. 8 Morgenmad Kl Oprydning og pakning Kl. 10 Afgang fra overnatningssted til skolen. Book selv Camping Møns Klint eller Danhostel Møns Klint. Samlet pris (inkl. moms): Overnatning på Camping Møns Klint = kr kr. pr. elev Overnatning på Danhostel Møns Klint = kr. 975 kr. pr. elev

30 Lejrskolepakke 2 Læs mere om denne og de andre lejrskolepakker på Hvem: klasse Varighed: 3 dage Dag 1 Kl. 12 Ankomst til GeoCenter Møns Klint Bagagen sættes af på overnatningsstedet på vejen. I skal selv arrangere denne transport. Kl Frokost husk madpakke Kl klasse og klasse: Undervisningsforløb Oplev Danmarks fødsel. Sammen med en naturvejleder tages eleverne på en dannelsesrejse tilbage til kridthavet, som dækkede hele Danmark. På strandende finder eleverne fossiler fra kridthavets dyreliv bl.a. vætteslys, og eleverne introduceres til begreber som fødenet, tilpasning og evolution. Kl Eleverne oplever udstillingen på egen hånd Kl D film i biografen Kl. 17 Afgang fra GeoCenter Møns Klint mod overnatningssted (I kan gå eller tage bussen) Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 2 Kl. 8 Morgenmad Kl. 9 Afgang fra overnatningssted mod GeoCenter Møns Klint (I kan gå eller tage bussen) Kl klasse: Undervisningsforløb GPS-løb. Eleverne finder poster i skoven med GPS, og løser opgaver omkring Møns Klint. Forløbet har fokus på samarbejde, motion og fællesskab klasse: Undervisningsforløb Mountainbike. Eleverne udstyres med hver deres professionelle mountainbike, og sammen

31 Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. 3 dages lejrskole 2 overnatninger og 3 undervisningsforløb med naturvejleder med en naturvejleder udforskes landskabet på kanten af Møns Klint. Forløbet kombinerer faglighed med motion i Danmarks mest kuperede natur. Kl Frokost (Madpakker fra overnatningssted) Kl Eleverne ser særudstillingen Den første dinosaur på egen hånd Kl klasse: Undervisningsforløb Bjergarter. Sammen med en naturvejleder finder eleverne sten på stranden, som efterfølgende sorteres i sedimentære, magmatiske og metaforme bjergarter klasse: Undervisningsforløb Bjergarternes dannelse. Eleverne finder forskellige sten på stranden, og arbejder efterfølgende med de indre og ydre geologiske kredsløb, og dannelse af sedimentære, magmatiske og metamorfe bjergarter. Kl D film i biografen Kl. 16 Afgang fra GeoCenter Møns Klint til overnatningssted (I kan gå eller tage bussen) Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted Dag 3 Kl. 8 Morgenmad Kl Oprydning og pakning Kl. 10 Afgang fra overnatningssted til skole. EVT. EKSTRA AKTIVITET Besøg f.eks. Liselund Slot, Klintholm Havn eller Elmelunde Kirke. Kontakt GeoCenter Møns Klint. Book selv Camping Møns Klint eller Danhostel Møns Klint. Samlet pris (inkl. moms): Overnatning på Camping Møns Klint = kr. 740 kr. pr. elev Overnatning på Danhostel Møns Klint = kr. 710 kr. pr. elev

32 Lejrskolepakke 1 Læs mere om denne og de andre lejrskolepakker på Hvem: klasse Varighed: 3 dage + DANMARKS BORGCENTER GEOCENTER MØNS KLINT Dag 1 Kl. 12 Ankomst til Danmarks Borgcenter 15 min gåtur fra Vordingborg station. Bagage hentes på station af vandrehjem. Kl Undervisningsforløb på Danmarks Borgcenter klasse: Væbnerskole Middelalder, riddere til hest, skønjomfruer og onde drager hører uløseligt sammen. Men hvordan blev man ridder? Hvad lavede pigerne? Og hvem var dragen? Med udgangspunkt i eventyret om Sct. Jørgen og dragen får I en grundig basisuddannelse i kampteknikker med forskellige våben, eksercits og ridderdyder klasse: Blue Blood Academy I Blue Blood Academy sætter vi fokus på magt. Vi tager udgangspunkt i vores egen tid og den magt, vi selv kender fra familien, skolen, medierne og de politiske systemer. Med magtbrillerne på dykker vi ned igennem et hul i tiden - til middelalderen. Kl Frokost egne madpakker Kl Eleverne oplever udstilling og Gåsetårn på egen hånd med udleveret IPAD-guide. Kl. 16 Afgang fra Danmarks Borgcenter til Vordingborg Vandrehjem, ca. 30 min gang gennem Vordingborg by. Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 2 Kl. 8 Morgenmad + madpakke til turen Kl Afgang til GeoCenter Møns Klint med bus (Ørslev turist)

33 Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. 3 dages lejrskole 2 overnatninger og 2 undervisningsforløb med naturvejleder Kl. 10 Ankomst Møns klint Kl Undervisningsforløb på GeoCenter Møns Klint: 3.-6.klasse: Katastrofen i kridthavet. Eleverne finder fossiler på stranden sammen med en naturvejleder, og bygger kridthavets fødenet, for at undersøge hvorfor 2/3 dele af jordens dyrearter uddøde for 65 millioner år siden klasse: Oplev Danmarks Fødsel. Sammen med en naturvejleder tages eleverne med på stranden for at finde fossiler, som kan fortælle om kridthavets dyre- og planteliv. Eleverne undersøger kridtet på Møns Klint, og oplever hvordan Danmark blev skabt. Kl Frokost Kl Elever oplever udstillingen på egen hånd Kl Film i 3D biografen Kl Afgang GeoCenter Møns Klint Kl Virksomhedsbesøg - Møn IS. Eleverne besøger en lokal landmand, som fremstiller den populære is Møns IS, og oplever et dansk landbrug. Kl Afgang fra Møn is Kl Ankomst Vordingborg Vandrehjem Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 3 Kl. 8 Morgenmad + madpakke til turen Kl Afrejse til skole Book Danhostel Vordingborg direkte på telefon Samlet pris (inkl. moms): All inclusive ved 28 elever + 2 lærere = kr. 810 kr. pr. elev Bemærk: Skolen sørger selv for rejse til og fra Vordingborg.

34 Vælg mellem tre forskellige lejrskolepakker Lejrskolepakke 1: Danhostel Vordingborg Telefon eller Lejrskolepakke 2 + 3: Book og overnat ét af følgende steder: Camping Møns Klint Telefon Danhostel Møns Klint Telefon Den vildeste lejrskole på Møns Klint Verdens bedste lejrskole på Møns Klint GeoCenter Møns Klint samarbejder med to af de bedste overnatningssteder på Møn for at gøre det endnu nemmere for jer at tage på lejrskole på Møns Klint. Vi sørger for overnatning, forplejning og faglighed, så det eneste I skal tænke på er transporten til og fra skolen. Husk du skal selv booke dit overnatningssted.

SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD. Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser

SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD. Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser Vilde oplevelser og action for krop og hjerne BLIV KLOGERE 2016/2017 VIDENSPÆDAGOGISK AKTIVITETSCENTER

Læs mere

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2011 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint NYHED Aktivitets g n n m i t p l

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2011 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint NYHED Aktivitets g n n m i t p l øns Klint M g n i p Cam l i t n me m o Velk Møns Klint - der hvor Danmark blev født Tema for Påsken 2011 Jagten på forårets og naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

Læs mere

kl. 10-17! Jagten på Dark Sky og naturens skatte Tema for Påsken 2015 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

kl. 10-17! Jagten på Dark Sky og naturens skatte Tema for Påsken 2015 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint GEOCEN MØNS K VILD PÅ OPLEVELSER FO Læs mere på www.moensklintresort.dk TIL Tema for Påsken 2015 Jagten på Dark Sky og naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Ved 3 overnatnin

Læs mere

Offentlige ture og arrangementer 2010

Offentlige ture og arrangementer 2010 Offentlige ture og arrangementer 2010 GeoCenter Møns Klint arrangerer en lang række af udendørs ture, aktiviteter og oplevelser i 2010. Vi spreder os over forskellige emner og steder og alle er velkomne.

Læs mere

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2010 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2010 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Velkommen til Camping Møns Klint Jagten på forårets og naturens skatte Tema for Påsken 2010 Møns Klint - der hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Program for

Læs mere

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2012 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2012 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Velkommen til Camping Møns Klint Møns Klint - der hvor Danmark blev født Tema for Påsken 2012 Jagten på forårets og naturens Bo 4 dage på Camping Møns Klint i Påsken og få gratis aktivitetspas til GeoCenter

Læs mere

Lærervejledning danskedinosaurer.dk

Lærervejledning danskedinosaurer.dk Lærervejledning danskedinosaurer.dk Af Henrik Nørregaard, Naturfagskonsulent Indhold, lærervejledning: Bag om danskedinosaurer.dk Emne og målgruppe Fælles Mål Anvendelighed i forhold til klassetrin Forslag

Læs mere

skatte Jagten på naturens Tema for efterårsferien 2013 Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge!

skatte Jagten på naturens Tema for efterårsferien 2013 Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Jagten på naturens Tema for efterårsferien 2013 skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Meteorer rammer Møns Klint i efterårsferien! www.moensklint.dk

Læs mere

Skoletjenesten. Tilbud til gymnasier 2012. Generelt om skoletjenesten

Skoletjenesten. Tilbud til gymnasier 2012. Generelt om skoletjenesten Skoletjenesten Tilbud til gymnasier 2012 Generelt om skoletjenesten Fjord&Bælt har stor erfaring i undervisning rettet mod de gymnasiale uddannelser. Undervisningen har er ofte tilrettelagt i samarbejde

Læs mere

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL HINDSGAVL RNATURVEJLEDE Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL FORENI NGEN Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl er en enestående facilitet, som frit kan bruges af lærere og pædagoger i Middelfart Kommune.

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Tilbud til skoler 2012-7. til 10. klasse

Tilbud til skoler 2012-7. til 10. klasse Skoletjenesten Tilbud til skoler 2012-7. til 10. klasse Generelt om skoletjenesten Skoletjenesten på Fjord&Bælt benytter en moderne og anderledes undervisningsform, hvor underviserne, med udgangspunkt

Læs mere

Lad klassen opleve. Hvolris Jernalderlandsby. En anden tid - et andet tempo

Lad klassen opleve. Hvolris Jernalderlandsby. En anden tid - et andet tempo Lad klassen opleve Hvolris Jernalderlandsby En anden tid - et andet tempo Hvolris Jernalderlandsby En anden tid - et andet tempo I 1960`erne fandt og udgravede man de første arkæologiske spor efter vores

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2012 Kom med på tur! Skovens Dag - Skovtur for hele familien 29. april, kl. 11.00-13.00 Mødested: P-pladsen ved Strandegård Dyrehave. Fra Faxe Ladeplads køres mod syd og ca. 500 m efter

Læs mere

GENNEM. viden oplevelse. UNDERVISNINGSTILBUD klasse. vand

GENNEM. viden oplevelse. UNDERVISNINGSTILBUD klasse. vand GENNEM viden oplevelse r UNDERVISNINGSTILBUD 0.-10. klasse Faglighed og mo tivation i autentiske lærin gsmiljøer vand mærk! lugt! smag! Undervisningen understøtter folkeskolens Forenklede Fælles Mål. Alle

Læs mere

skatte Jagten på naturens Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Kæmpemeteor på Møns Klint

skatte Jagten på naturens Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Kæmpemeteor på Møns Klint Velkommen til Camping Møns Klint Hvor Danmark blev født Jagten på naturens Gratis entré på GeoCenter for campingpladsens børn (min. 2 overnatninger) skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien

Læs mere

skatte Jagten på naturens Hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge!

skatte Jagten på naturens Hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Velkommen til Camping Møns Klint Jagten på naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Tema for efterårsferien 2010 Hvor Danmark blev født

Læs mere

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært)

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært) Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Målgruppe: Fag: Fælles mål: Undervisningsmateriale: Materialet omhandler: 6. klasse Historie (primært) Dansk (sekundært) Forløbet er tilrettelagt

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

y Miljø y Danmark y 02.07

y Miljø y Danmark y 02.07 y Miljø y Danmark y 02.07 m ag a s i n o m n at u r o g m i l j ø Mennesket opvarmer kloden Læs side 4 10: Afrikanere vasker sig hvide i kviksølv 22: Da Store Taler forsvandt 28: Naturens datter blev præsident

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium & HF Tronsø

Læs mere

Teambuilding Møder Events. KonferenceR

Teambuilding Møder Events. KonferenceR Teambuilding Møder Events KonferenceR MARCUSSENS & ARENA ASSENS LAD MARCUSSENS HOTEL & ARENA ASSENS DANNE RAMMEN OM DIN NÆSTE KONFERENCE Konference, events og teambuilding Individuel sparring, rådgivning

Læs mere

www.hanstholm-camping.dk

www.hanstholm-camping.dk Familieweekend - Seniortra ef - Faetter-kusinefest Hamborgvej 95. DK-7730 Hanstholm. Tel. +45 97 96 51 98 www.hanstholm-camping.dk Senior-træf 1 på Hanstholm Camping Torsdag d. 26. søndag d. 29. april

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug med hest Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium &

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium Sommerhuset Dronninglund Gymnasium VIL I MED I VORES SOMMERHUS? Det ligger ca. 15 minutters gang fra DG Vi har lejet det full-time i de kommende to år og har i december installeret brændeovn, nye varmepumper,

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Dark Sky. Jagten på. og naturens skatte. Kæmpe vulkanudbrud på Møns Klint i efterårsferien!

Dark Sky. Jagten på. og naturens skatte. Kæmpe vulkanudbrud på Møns Klint i efterårsferien! Læs mere på www.moensklintresort.dk Jagten på Dark Sky og naturens skatte Kæmpe vulkanudbrud på Møns Klint i efterårsferien! Grib tiden og jagt nutidens skatte på himlen og i efterårsferien på Møns Klint!

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Velkommen til Etape Møn 2017 Fra d. 31. juli 4. august 2017

Velkommen til Etape Møn 2017 Fra d. 31. juli 4. august 2017 Velkommen til Etape Møn 2017 Fra d. 31. juli 4. august 2017 Dette er præsentationen af de fem ruter, der tilsammen udgør motionsløbet Etape Møn 2017. Etape Møn henvender sig til alle løbere, der ønsker

Læs mere

Plakaten - introduktion

Plakaten - introduktion Plakaten - introduktion På plakaten kan du se den store havøgle Mosasaurus. Den var et krybdyr, der kunne blive helt op til 15 meter langt. Nogle kalder den for havets Tyrannosaurus. Det var fordi den

Læs mere

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL N AT U R C E N T E R VEJEN TIL ORÅDET it valg af afgangsprojekt tager udgangspunkt i fascinationen af Samsøs smukke og særlige natur. Naturen spiller en stor rolle for livet på Samsø, og mange turister

Læs mere

Junior Rulleski Camp 2012

Junior Rulleski Camp 2012 Junior Rulleski Camp 2012 Fredag den 17.august søndag den 19. august Junior Rulleski Camp skal på vandski med Nivå Vandski Klub. Kom med til Junior Rulleski Camp i Nivå i august og mød en masse unge skivenner

Læs mere

Møns Klint. Guidet kør selv fototur. Et af Danmarks vidundere

Møns Klint. Guidet kør selv fototur. Et af Danmarks vidundere Guidet kør selv fototur Møns Klint Et af Danmarks vidundere Velegnet til: En naturoplevelse uden lige Landskabsfotografering i et unikt og enestående naturområde Af naturfotograf Bjarne Nybo Medlem af

Læs mere

Europæisk Nationalparkdag med knald på!

Europæisk Nationalparkdag med knald på! Naturen set i glas Gratis entré og undervisning for skoler i Syddjurs Kommune i anledning af Europæisk Nationalparkdag. Øvrige skoler betaler entré. Børn 0 12 år: gratis, unge 13 17 år: kr. 20.. Øvrige:

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Bliv klog på dit klima

Bliv klog på dit klima 1 Energitjenesten Nordjylland Gugvej 146B, 1 sal 9210 Aalborg SØ 2 Energitjenesten Midtjylland Klosterport 4E, 1.sal 8000 Aarhus C 3 Energitjenesten Midtjylland Lokalafdeling Bredgade 108 6900 Skjern 4

Læs mere

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 MIDDELFART RESORT ÅRHUS Perlen ved Fænø Sund MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15 ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 KØBENHAVN

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER rejsefotografering Til alle med eventyr i blodet DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At klargøre kursisterne til forestående rejser med kamera til fremmede

Læs mere

Lyseguls uge 3 med Morten

Lyseguls uge 3 med Morten Lyseguls uge 3 med Morten 7. klasse skal i matematik i uge 3 starte op på at arbejde med brøker, hvor vi skal have lært, hvordan man regner med brøker i forskellig sammenhæng og få et fyldestgørende indblik

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Dark Sky. Jagten på. action og naturens skatte. Læs mere på www.moensklintresort.dk

Dark Sky. Jagten på. action og naturens skatte. Læs mere på www.moensklintresort.dk Læs mere på www.moensklintresort.dk Jagten på Dark Sky action og naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte på himlen og i St. Bededagsferien på Møns Klint! Tema for St. Bededagsferien 2016 Ny

Læs mere

NaturBornholms skoletjeneste

NaturBornholms skoletjeneste NaturBornholms skoletjeneste Indhold FØRSKOLE og INDSKOLING (0-3. kl.)... 2 Natur/teknik... 2 Bison (HP)... 2 I pindsvinets fodspor (RL)... 2 Livet ved et vandhul (RL)... 2 Hvem lever på Bornholm (RL)...

Læs mere

Lejrskole hos Danhostel I Haderslev

Lejrskole hos Danhostel I Haderslev Lejrskole hos Danhostel I Haderslev Vælger Du at tage Din klasse med på lejrskole hos Danhostel I Haderslev har Du en række af muligheder for at sammensætte turen således at den passer netop til Jeres

Læs mere

Ramsing cup 2014. Sæt kryds i kalenderen første weekend i august.

Ramsing cup 2014. Sæt kryds i kalenderen første weekend i august. Ramsing cup 2014 Sæt kryds i kalenderen første weekend i august. Igen i år vil Kirkeby IF sende børne og ungdomshold af sted til Ramsing Cup, som afholdes i Spjald, mellem Holstebro og Skjern. Ramsing

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Dark Sky action og naturens skatte

Dark Sky action og naturens skatte Læs mere på www.moensklintresort.dk Jagten på Dark Sky action og naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte på himlen og i efterårsferien på Møns Klint! Den varer kun 1 uge! Tema for efterårsferien

Læs mere

Flyt undervisningen ud af skolen

Flyt undervisningen ud af skolen Flyt undervisningen ud af skolen Odense ZOOs Skoletjeneste tilbyder i det nye skoleår, en unik mulighed for at flytte undervisningen ud i et eksternt læringsmiljø, i særudstillingen Planet Shark på Odense

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest UNGEUDVALGET 5 Ungeweekend PRÆSENTERER Dronningens Ferieby Ungeweekend 12.-14. maj 2017 Sammen har vi det sjovest Ungeweekend Velkommen til Ungeweekend! Vi har i år fokus på det gode fællesskab og samværet

Læs mere

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Denne vejledning har til formål at inspirere dig som lærer til at få et lærerigt og spændende besøg på museet. Vi har samlet information om museumsbesøget, gode råd

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

klasse skal i matematik samle op på nogle af de emner, som vi har arbejdet med i de sidste par uger, samt træne noget færdighedsregning

klasse skal i matematik samle op på nogle af de emner, som vi har arbejdet med i de sidste par uger, samt træne noget færdighedsregning Friskolens X-Faktor På fredag afvikles der for ottende år i træk X-Faktor på Æblegård Friskole Vi starter med en lukket audition om morgenen klokken halv ni og starter showet omkring kvart i ti, hvor man

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

Vores prisliste, over alt hvad vi tilbyder:

Vores prisliste, over alt hvad vi tilbyder: Vores prisliste, over alt hvad vi tilbyder: Måltider i vores egen Cafe`: Husk at forudbestille. Morgenbuffet, 60,- Frokost dagens ret..85,- Aftensmad dagens ret 115,- Special måltid IBS (sund livsstil,

Læs mere

OrienteringsPatruljen

OrienteringsPatruljen OrienteringsPatruljen Sæt fokus på børn og unges kendskab til naturen og orienteringsløb Skab et sundt og aktivt friluftsliv Prøv : - Orienteringsløb - Lege i naturen - Adventureaktiviteter - Kurser og

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Menneskets opståen del 1. Fælles Mål. Ideer til undervisningen

Menneskets opståen del 1. Fælles Mål. Ideer til undervisningen Menneskets opståen del 1 DR2 2002 2 x 60 min Den pædagogiske vejledning knytter sig til de to første afsnit af tv-serien "Menneskets opståen" med undertitlerne "Darwins Farlige Tanker del 1 og 2". Hver

Læs mere

Hvordan ville det være at dumpe ned i Kvostedgården og blive en del af familien/husholdet for en kort stund?

Hvordan ville det være at dumpe ned i Kvostedgården og blive en del af familien/husholdet for en kort stund? Forløb 2 Story-line på Kvostedgården Dansk Historie Titel : Vær en del af familien/husholdet på Kvostedgården anno 1800 Fag : Dansk Historie Klassetrin : 4. 6. klasse, normalklasser/specialklasser Årstid

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets udfordringer.

Læs mere

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver Lærervejledning Matematik for indskoling Primær målgruppe elever i 1.-3. klasse 10 opgaver i Kærehave Skov Med udgangspunkt

Læs mere

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351 E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Kære elever og forældre i 6. klasse Med profillinjerne ønsker vi at styrke

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin)

Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 0. til 2. klasse (Nuværende klassetrin) Et tilbud til børn i 3. til 6. klasse (Nuværende klassetrin) INFORMATION SOMMERSKOLEN uge 26 26.juni - 30. juni 2017 PERIODE Sommerskolen er

Læs mere

Få styr på UNIVERSET OG JORDENS DANNELSE OG OPSTÅEN

Få styr på UNIVERSET OG JORDENS DANNELSE OG OPSTÅEN Få styr på UNIVERSET OG JORDENS DANNELSE OG OPSTÅEN Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig indføres

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER actionfotografering bliv hurtigere end din egen skygge DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At bevæbne kursisterne med teknikker, der vil gøre det muligt

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 Sommersjov i juni 2007: 1. Gilde konkurrerede i smøring af landgangsbrød. 1. Sct. Georgs Gilde Skanderborg Torsdag

Læs mere

Skolespor. Træk virkeligheden ind i klasseværelset - og undervisningen ud i det fri. Projekt til udskolingen

Skolespor. Træk virkeligheden ind i klasseværelset - og undervisningen ud i det fri. Projekt til udskolingen Skolespor Træk virkeligheden ind i klasseværelset - og undervisningen ud i det fri Projekt til udskolingen Et Skolespor er en trampesti, som skolen etablerer med henblik på at bruge naturen i undervisningen.

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Junior Rulleski Camp 2010

Junior Rulleski Camp 2010 Junior Rulleski Camp 2010 19/8 21/8 2011 Junior Rulleski Camp skal på vandski med Nivå Vandski Klub. Dansk Skiforbund og det landsdækkende langrendsprojektudvalg inviterer junior skiløbere til 2 ½ dags

Læs mere

Lærervejledning Jagten på Råstofferne

Lærervejledning Jagten på Råstofferne Lærervejledning Jagten på Råstofferne Besøg på ARC for 8.-10. klasse 14. marts 2016 Side 1 af 5 Indhold Formål med besøget Vigtigt! Praktisk info Besøgsprogram Lærer dine opgaver Før og efter besøget Jagten

Læs mere

Ung til Ung formidling Til eleverne

Ung til Ung formidling Til eleverne Ung til Ung formidling Til eleverne Nærum Gymnasium Birkerød Gymnasium Folkeskoler RUDERSDAL KOMMUNE 2013-2014 Et samarbejde mellem folkeskoler og gymnasier i Rudersdal geografi, biologi, fysik/kemi og

Læs mere

Navn: Overnatningssted: Værkstedsgruppe: Silkeborg, april 2010

Navn: Overnatningssted: Værkstedsgruppe: Silkeborg, april 2010 Navn: Overnatningssted: Værkstedsgruppe: Silkeborg, april 2010 Kære leder på Børnefestival 2010. Nedtællingen til Børnefestival tager rigtig fart. Forleden aften havde vi det sidste stormøde inden festivalen.

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Fotojournalistik Et kursus for alle som vil lære at smelte tekst og billeder effektivt sammen DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål Kursisterne lærer at

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER natfotografering se lyset i mørket DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne bedre mulighed for at lave flotte billeder i mørke. At give

Læs mere

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2016 25. 30. juli

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2016 25. 30. juli Velkommen til Dana Cup Hjørring 2016 25. 30. juli Kom og mød resten af Verden I Hjørring, Danmark * Enestående international atmosfære. * Sportslig udfordring. * Sociale oplevelser og erfaringer. * Kulturel

Læs mere

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union The search for silence. The project is co-funded by the European Union Where to find! Where to find! Lake Rørbæk Vejle Developing tourism: 3 important things! Developing tourism: 3 important things! Focus

Læs mere

Museet Ribes Vikinger

Museet Ribes Vikinger Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 for lejrskoler Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Museet Ribes Vikinger er placeret på netop det sted,

Læs mere

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT KONTAKT For information om booking af lokaler kontakt GAME Streetmekka crewet på: booking@gamedenmark.org GAME STREETMEKKA KØBENHAVN

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon Telefon 47 16 12 20 Italien Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Rejsegarantifonden 1571 Medlem

Læs mere

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Du indbydes hermed til Naturplejenetværkets træf, ved Vejle i weekenden d. 24. - 25 maj fra lørdag kl.10 og med afslutning søndag kl. ca. 16. I

Læs mere