SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD. Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD. Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser"

Transkript

1 SKOLETJENESTENS UNDERVISNINGSTILBUD Undervisningstilbud til elever i folkeskoler, gymnasier og HF-klasser Vilde oplevelser og action for krop og hjerne BLIV KLOGERE

2 Brug naturen i undervisningen Et besøg på GeoCenter Møns Klint tilpasses forløbet hjemme i klassen, så alle elever får knager med hjem til at hænge den faglige læring op på.tilbuddene er tilpasset de forskellige klassetrin og inkluderer klassens egen naturvejleder under besøget. Et besøg på GeoCenter Møns Klint giver både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed under huden. I naturen omkring GeoCenter Møns Klint kan I blandt andet opleve: Udsigten fra den 128 meter høje klint Verdens hurtigste dyr, vandrefalken Unikke orkideer og anden flora, som kun vokser her Ekspedition: Træklatring Ekspedition: Mountainbike Ekspedition: Fossiljagt

3 VIDENSPÆDAGOGISK AKTIVITETSCENTER Her i folderen finder du en række undervisningstilbud til blandt andet geografi, biologi, natur/teknik og idræt.

4 Velkommen indenfor i Nordeuropas mest moderne geologi- og naturcenter Brug GeoCentret i undervisningen GeoCenter Møns Klint er Nordeuropas mest moderne geologi- og naturcenter, der fortæller den spændende historie om Danmarks geologiske udvikling og om naturen på Møns Klint. I udstillingen på GeoCenter Møns Klint kan I blandt andet opleve: Livet i Kridthavet Løfte bjerge Gå igennem istidens gletsjere Lave jeres eget klinteskred Deltage i aktiviteter Kæmpe med hajer og dræberøgler fra kridttiden i et interaktivt virtual reality full size computerspil Iført 3D-briller opleve National Geographics to fantastiske film i Danmarks mest avancerede 3D-biograf

5 Videnspædagogisk Aktivitetscenter Vi er klassificeret som Videnspædagogisk Aktivitetscenter, og al undervisning er derfor baseret på aktiviteter, oplevelser, forsøg og udfordringer.

6 Forberedelse til besøg på GeoCenter Møns Klint i Danmarks vildeste natur! Til forberedelse af besøget med klassen kan du besøge Her kan du finde en masse forberedelsesmateriale, opgaver og se video af, hvad en skoleklasse kan opleve på Møns Klint. Vi har lavet en undervisningsavis Jordihovedet som blev sendt til alle skoler i Danmark (juni 2009). Den er perfekt til forberedelse af jeres besøg. Find den på skolebiblioteket eller på SPØRGSMÅL OG BOOKING Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på telefon eller mail til På gensyn i Danmarks vildeste natur!

7 Lærerkursus Hvem: Hvornår: Pris: Alle folkeskolelærere, som vil lære om natur og udeundervisning på Møns Klint Vælg mellem følgende datoer: 4. maj eller 24. august kl GRATIS! Natur- og udeundervisning på Møns Klint Når man står på toppen af Møns Klint meter over havet - står man samtidig på toppen af det danske kridtfundament. Danmark er helt unikt bygget på en platform af kridt, og derfor vidner Møns Klint om de enorme kræfter, der har skabt landet og den enestående flora og fauna i området. I løbet af dagen berører vi følgende emner: Hvordan er området dannet, hvilke beviser har vi, og hvilke teorier hersker? Hvad er et fossil, og hvilke kan man finde hvor? Hvilke forhold gør naturen helt unik? Hvilke aktiviteter kan vi bruge i undervisning om skoven, stranden og geologien? - Hvad er vigtigt at huske ved undervisning i naturen af praktiske forhold, gode fif og nødplaner? Kurset indeholder grundlæggende undervisning i felten om naturen på Møns Klint og ruster og inspirerer deltagerne til aktivt at inddrage naturen i undervisningen. Interesserede kan vælge én af de faste kursusdage eller aftale en anden kursusdag for skolens egne lærere. SPØRGSMÅL: Kontakt os på telefon Tilmelding senest 3 uger før hvert kursus på Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

8 Oplev Danmarks fødsel Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Natur/teknik, biologi, geografi Varighed: 1,5 time Hvad er et fossil? Hvordan var livet i Danmark for 70 millioner år siden? Er et vættelys fra en blæksprutte? Sammen med en naturvejleder tages eleverne på en dannelsesrejse 70 millioner år tilbage til kridthavet, som dækkede hele Danmark. På stranden findes fossiler fra kridthavets dyreliv f.eks. vættelys, og eleverne introduceres til livets udvikling med begreber som fødenet, tilpasning og evolution. Forløbet fortæller hvordan kridtet blev dannet af rester af mikroskopiske alger fra havet, og senere skubbet op af gletsjere under sidste istid, hvorved Danmark blev født! Dette er forløbet for klassen som ønsker at opleve den danske landskabsdannelse på en spændende og vedkommende måde, hvor elevernes egenopdagelse og store naturoplevelser danner udgangspunkt for den faglige læring. Undervisningsforløbet kan tilpasses alle klassetrin, således at indholdet svarer til elevernes niveau. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

9 Mountainbike Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Idræt, geografi, biologi Varighed: 2 timer Landskabet på Møns Klint er kuperet og varieret, og på topmoderne mountainbikes når vi vidt omkring. Eleverne oplever istidens enorme kræfter, når de stejle stigninger i landskabet skal forceres. Det er en tur, hvor pulsen kommer helt op, og de flotteste steder på klinten opleves. Undervejs gør vi holdt, så alle både får vejret og kendskab til Møns Klints geologi, landskabsdannelse, erosion, tilpasningsformer og den historiske udnyttelse af området. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

10 NYE POSTER + NYE SPØRGSMÅL GPS-løb Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Geografi, natur/teknik, biologi, idræt Varighed: 2 timer Faglighed og samarbejde. Sundhed, motion og naturfag i det kuperede landskab. Efter introduktion til det avancerede GPS-udstyr sendes eleverne på opgaveløb/-gang i Klinteskoven. GPS erne styrer holdene rundt til forskellige poster, hvor de skal løse opgaver om dyr, planter og geologien på Møns Klint. Eleverne skal samarbejde, hjælpe hinanden og i fællesskab finde vej og løse opgaver. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

11 Klatring i trætoppene Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Natur/teknik, biologi, idræt Varighed: 2 timer Godt nok er Møns Klint høj, men nu har jeres klasse muligheden for at komme ENDNU højere op, når vi denne sæson også tilbyder træklatring. Uddannede instruktører guider jer sikkert til tops i nogle af de høje og flotte træer, som vokser på Møns Klint. Vi møder op med alt udstyret og gode udfordringer - I skal bare møde op med godt humør og masser af gå-på-mod! Der skal bruges flere instruktører til denne aktivitet, så det koster lidt mere end øvrige forløb. <10 personer: Alm. pris + kr. 500, personer: Alm. pris + kr ,- Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

12 Adventurefræs på Klinten Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Geografi, natur/teknik, biologi, idræt, dansk Varighed: 2 timer Naturen som bane er kodeordet for dette hæsblæsende forløb, der med Møns Klints dramatiske natur som ramme garanterer 2 timer med fart over feltet og smil på læben. Udfordringerne stiller krav til elevernes overblik, samarbejde, omstillingsevne og en anelse til fysikken. I små hold kæmper eleverne sig igennem en række udfordringer, som tager dem vidt omkring på klinten til fods, på mountainbike og med GPS eller kompas i hånden. Undervejs vil der være opgaver, som åbner elevernes øjne for landskabets enestående historie, som naturen gennem millioner af år har formet. Dette er forløbet for den aktive klasse, som gerne vil kombinere et spændende og lærerigt besøg på Møns Klint med masser af frisk luft og lidt til både hjerne og ben! Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

13 Naturvidenskabeligt grundforløb Hypoteser og teorier Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Biologi, fysik, kemi, naturgeografi mv. Varighed: 1½ time I Naturvidenskabeligt grundforløb arbejdes med iagttagelser og opstilling af hypoteser. Klassen udfordres på deres viden og evner for at opnå en forståelse af, hvordan klinten er dannet. Der er et indhold af naturgeografi, biologi, fysik og kemi og der vises eksempler på, hvordan fagene arbejder sammen. Der bliver indsamlet materiale i form af kridt, fossiler, sten mm. Klassen har 1½ time med guide og kan derefter fortsætte undersøgelser på egen hånd. Forløbet er tilrettelagt således, at det er en god introduktion til Naturvidenskabeligt grundforløb, men kan også tilpasses til et senere forløb. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

14 NYHED 2015! Matematik på Møns Klint Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Matematik Varighed: 1,5 timer Lav matematik på en ny og spændende måde! På Møns Klint er naturen dramatisk, og ligeledes er fortællingen om Danmarks fødsel. Undervisningsforløbet Matematik på Møns Klint er helt nyt, og henvendt til klasser, som ønsker at arbejde med matematikundervisning i en anvendt og konkret kontekst. I undervisningen skærpes elevernes iagttagelsesevne og samarbejde, når matematikbegreber og problemløsning trænes i specifikke cases med udgangspunkt i Møns Klint. Undervisningen er hands-on, og udfordrer elevernes måder at arbejde med matematik på i naturens eget klasserum. Undervisningen findes til mellemtrin og udskoling, og tilpasses elevernes faglige niveau. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

15 NYHED 2015! Trævækst på Møns Klint Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: Gymnasium og HF Fag: Biologi, geografi, naturvidenskabeligt grundforløb Varighed: 3 timer Hvilke forhold påvirker træernes vækst på Møns Klint? Hvordan undersøger vi det? Hvordan måles vækst hos et træ? Nyt undervisningsforløb til gymnasier med feltarbejde på Møns Klint, udviklet i samarbejde med Institut for Geo videnskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. Eleverne undersøge bøgetræers vækstforhold på lokaliteter med meget eller lidt kridt i jorden. Eleverne inddeles i hold, der hver især undersøger jordforhold forskellige steder på Møns Klint, og foretager forskellige målinger til at bestemme trævækst. Data bruges efterfølgende i en diskussion om trævækst, jordbundsforhold, skovbrug m.m. Forløbet er henvendt til gymnasiernes naturvidenskabelige fag, hvor der arbejdes med naturvidenskabelig metodik, og kan med fordel anvendes til rapportskrivning. Der må påregnes tid til databehandling og opsamling hjemme på skolen efter besøg på GeoCenter Møns Klint. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. Udviklet i samarbejde med Købrenhavns Universitet.

16 Bjergarter Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Natur/teknik Varighed: 2 timer Hvilke sten finder man på stranden? Og hvor kommer de fra? Hvad kan stenene fortælle om Danmarks landskabsdannelse? Undervisningsforløbet starter med en tur til stranden ved Møns Klint. Sammen med en naturvejleder finder eleverne forskellige sten. I kridtformationen ses rækker af flintesten, som er dannet i kridthavets bund. Men hvor kommer alle de andre sten fra? Efterfølgende sorterer og bestemmer eleverne de fundne sten i skolelokalet, for at finde ud af om de er sedimentære, metamorfe eller magmatiske. Undervisningsforløbet træner eleverne i at vælge sorteringsmåde efter forskellige kriterier, og stenene registreres i et datark, som klassen kan arbejde videre med hjemme. Emner: Sten, bjergarter (sedimentære, metamorfe og magmatiske), naturvidenskabelig metode, sortering Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

17 Bjergarternes dannelse Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Geografi Varighed: Ca. 2 timer Hvilke sten finder man på stranden? Og hvor kommer de fra? Hvad kan stenene fortælle om Danmarks landskabsdannelse? Undervisningsforløbet starter med en tur til stranden ved Møns Klint. Sammen med en naturvejleder finder eleverne forskellige sten. I kridtformationen ses rækker af flintesten, som er dannet i kridthavets bund. Men hvor kommer alle de andre sten fra? Efterfølgende sorterer og bestemmer eleverne de fundne sten i skolelokalet, for at finde ud af om de er sedimentære, metamorfe eller magmatiske. Undervisningsforløbet træner eleverne i at vælge sorteringsmåde efter forskellige kriterier, og stenene registreres i et dataark, som klassen kan arbejde videre med hjemme. Undervisningsforløbet henvender sig til udskolingselever som skal arbejde med det ydre og indre geologiske kredsløb. Med udgangspunkt i sten af de tre bjergarter, bygger eleverne deres eget geologiske kredsløb. Det er en fordel, at eleverne har arbejdet med emnet hjemmefra. Emner: Sten, bjergarter (sedimentære, metamorfe og magmatiske), geologisk kredsløb Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

18 NYHED 2015! Byg en rigtig dino Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Natur/teknik Varighed: 1,5 timer Hvad er en dinosaur? Hvordan så knoglerne ud? Hvordan var livet i Triastiden? Sammen med en naturvejleder møder eleverne GeoCenter Møns Klints store dinosaurskelet fra en Plateosaur, og er med til at samle skelettet til det enorme dyr. Tættere kommer man ikke på dinosaurerne, og undervisningen danner udgangspunkt for en diskussion om fortidens dyreliv. I særudstillingen Den Første Dinosaur udforsker eleverne de mange dinosaurfund, som GeoCenter MønsKlint udgravede på Grønland i 2012, og introduceres til kapløbet mellem triastidens to store dyregrupper: dinosaurer og øgler. Hvis I ikke kan få nok af dinosaurer, er dette forløb det HELT rigtige! Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

19 Katastrofen i kridthavet Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse Fag: Natur/teknik Varighed: Ca. 2 timer Hvilke dyr har levet i fortiden? Hvordan ved vi det? Og hvorfor er dinosaurerne her ikke mere? Eleverne indsamler fossiler på stranden ved Møns Klint. I skolelokalerne arbejder eleverne gruppevis med at opstille et simpelt fødenet, som viser kridthavet som økosystem. For 65 millioner år siden uddøde 2/3 af alt liv på jorden, men hvorfor? Havets store rovøgle, den kødædende Mosasaur uddør, og det samme gør mange andre dyr. Med udgangspunkt i kridthavets fødenet diskuterer eleverne konsekvenser af fødevalg, tilpasninger, miljøpåvirkninger og masseuddøen. Emner: Fossil, fødenet, tilpasninger, masseuddøen, kridt, dyregruppper. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

20 Evolution Tjek hvordan undervisningsforløbet understøtter fælles mål på vores hjemmeside Hvem: klasse, Gymnasium og HF Fag: Biologi Varighed: Ca. 2 timer Hvordan var kridthavets økosystem? Hvorfor overlever nogle arter, mens andre uddør? Hvordan udvikles en ny art? Undervisningsforløbet Evolution tager eleverne med på en tidsrejse tilbage til kridthavet. På stranden ved Møns Klint finder eleverne fossiler, som bestemmes i skolelokalet. Eleverne arbejder gruppevis med klassificering af deres fund, og laver et biodiversitets index, som noteres i et dataark. I kridthavet levede mange forskellige dyr, men det er ikke alle, vi kan finde fossiler af. Hvorfor ikke? Ved slutningen af kridttiden forekommer en masseuddøen, og 2/3 af alt liv uddør. Med udgangspunkt i udvikling af biodiversitet diskuteres begreber som livets udvikling, tilpasning, selektion og mutation. Undervisningsforløbet kan f.eks. bruges til udarbejdelse af en rapport. Det er en fordel, at eleverne har arbejdet med emnet hjemmefra. Emner: Evolution, tilpasning, selektion, fossiler, biodiversitet. Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular.

21 OPLEV DANMARKS VILDESTE NATUR Ved du, hvor mange trin der er fra toppen af klinten og ned til stranden? 520? Eller måske 497? Kom selv og tæl efter ;o)

22 Generel info Hvor længe varer det, og hvad koster det? Et besøg på 3-4 timer fra ankomst til afgang forløber typisk således: Alle forløb består af en basisdel med 1½ times udendørs undervisning og oplevelser med naturvejlederen. Enkelte forløb varer dog 2 timer. Efter forløbet anviser naturvejlederen en rute, hvor klassen har mulighed for at fortsætte resten af turen på egen hånd, spise frokost etc. Herefter skal I på egen hånd opleve udstillingen, hvor der skal sanses, konkurreres, eksperimenteres etc. Priser, tilskud og rabat Prisen er 75,-kr./elev, 2 lærere er gratis. Vordingborg Kommune yder tilskud på 50% til klasser herfra. Entré, materialer, undervisning, opgaver etc. er inkluderet i prisen. For klasser, som bestiller to arrangementer, gives 50% rabat på arrangement nummer to. Gratis overnatning i vores basecamp Lige ved siden af GeoCentret har Naturstyrelsen bygget en lækker lejrplads med 4 sheltere, bord/bænke, bålpladser, toiletskur, vandhane etc. Der er plads til 30 personer, og det er gratis at overnatte der. Husk at reservere plads på I kan låne gryder, pander, vanddunke etc. hos os. Husk Medbring praktisk tøj til enhver vejrsituation, madpakke, drikkevarer, fornuftigt fodtøj, skrivegrej mv. Lejrskole på Møns Klint? Læs afsnittet om lejrskoleophold bagerst i denne folder eller læs mere på (om bl.a. aktiviteter, kort, oversigt over overnatningssteder, vandrerhjem, campingplads, indkøbsmuligheder mv.).

23 VIDENSPÆDAGOGISK AKTIVITETSCENTER Særlige ønsker? Har I særlige ønsker til forløb, lejrskole, specialklasser eller andet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi har mulighed for at skræddersy et besøg, så det passer til de ønsker og emner, klassen arbejder med hjemme på skolen. Spørgsmål og booking Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på tlf , mail til eller scan QR-koderne. Oversigt over de spændende undervisningstilbud: Oplev Danmarks fødsel Mountainbike GPS-løb Klatring i trætoppene Adventurefræs på Klinten Naturvidenskabeligt grundforløb GeoVidenskab Evolution Matematik på Møns Klint Trævækst på Møns Klint Bjergarter Bjergarternes dannelse Byg en rigtig dino På gensyn i Danmarks vildeste natur!

24 DE VILDESTE 3D-FILM PÅ MØNS KLINT Se de to superflotte 3D-film Waking the T-Rex og SeaMonsters OPLEV DANMARKS VILDESTE NATUR Ved du, hvorfor skoven er så lys og vandet så grønt? Bøgetræernes lysegrønne farve opstår, fordi det store kalkindhold i jorden vanskeliggør optagelsen af jern og mangan, som træerne behøver ved dannelsen af bladenes grønne farvestof. Det er også kalken, der farver havet i de fantastiske blå og grønne nuancer.

25 Lejrskoleophold centralt beliggende på Sydsjælland TÆT PÅ: Danmarks Borgcenter, Møns Klint, Knuthenborg, Gavnø Slot, Bonbonland, Avnø Naturcenter mv. Bo blot 15 min gang fra Vordingborg Station vi afhenter gerne bagagen på stationen. Alle bliver indkvarteret på værelse med eget bad og toilet (elever primært i 4 pers. værelser). Vi har gratis WIFI, undervisningslokale, opholdsstuer og arealer til boldspil mv. Ophold er med fuld forplejning og inkluderer aftensmad, morgenmad og madpakker. Vi tilbyder totalløsninger kun ET henvendelsessted f.eks.: 2 overnatninger, besøg Danmarks Borgcenter, bus tur/retur til GeoCenter Møns Klint og KLAP din yngling is. Vi arrangerer gerne skræddersyede pakkeløsninger til jer. Læs mere på Bestilling og øvrige henvendelser: Danhostel Vordingborg Præstegårdsvej Vordingborg Telefon: Mail: VORDINGBORG

26 Aktiv Lejrskole på Danhostel Møns Klint ALT UNDER ET TAG: Toilet og bad på lærerværelser. Elever primært 4 pers. værelser. Gratis undervisningslokale og opholdstuer. Ingen ekstra omkostninger. Bus lige uden for døren. Super forplejning, eget bageri. Masser af udendørsarealer med bålplads, gratis snobrød. Boldbane. Læs mere på Danhostel Møns Klint Vandrerhjem Telefon Mail:

27 ÉN AF EUROPAS BEDSTE CAMPINGPLADSER - CAMPING MØNS KLINT Danmarks vildeste Lejrskoleophold GEOCENTER MØNS KLINT CAMPING MØNS KLINT Bo tæt på klinten, kun 2,5 km fra GeoCenter Møns Klint på den smukkeste campingplads i helt nye hytter og fuld af action lige uden for døren. MASSER AF FEDE FACILITETER: Multibane, minigolf, tennis, hoppepuder, bordtennis, lejrbål, av-udstyr og fiskesø. Ophold er med fuld forplejning og inkluderer morgenmad, madpakker og aftensmad. Book og læs meget mere om vores nye Lejrskolekoncept på Scan koden med din iphone og download vores app Moens Klint Camping Møns Klint Telefon: Mail:

28 Lejrskolepakke 3 Læs mere om denne og de andre lejrskolepakker på Hvem: klasse Varighed: 4 dage Dag 1 Kl. 12 Ankomst til GeoCenter Møns Klint. Bagagen sættes af på overnatningsstedet på vejen. I skal selv arrangere transport. Kl Frokost husk madpakke. Kl klasse og klasse: Undervisningsforløb Oplev Danmarks fødsel. Sammen med en naturvejleder tages eleverne på en dannelsesrejse tilbage til kridthavet, som dækkede hele Danmark. På stranden finder eleverne fossiler fra kridthavets dyreliv bl.a. vætteslys, og eleverne introduceres til begreber som fødenet, tilpasning og evolution. Kl Eleverne oplever udstillingen på egen hånd Kl D film i biografen Kl. 17 Afgang fra GeoCenter Møns Klint mod overnatningssted (I kan gå eller tage bussen). Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 2 Kl. 8 Morgenmad Kl. 9 Afgang fra overnatningssted mod GeoCenter Møns Klint (I kan gå eller tage bussen). Kl klasse: Undervisningsforløb GPS-løb. Eleverne finder poster i skoven med GPS, og løser opgaver omkring Møns Klint. Forløbet har fokus på samarbejde, motion og fællesskab klasse: Undervisningsforløb Mountainbike. Eleverne udstyres med hver deres professionelle mountainbike, og sammen med en naturvejleder udforskes landskabet på kanten af Møns Klint. Forløbet kombinerer faglighed med motion i Danmarks mest kuperede natur.

29 4 dages lejrskole 3 overnatninger og 3 undervisningsforløb med naturvejleder Scan koden med smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. Kl Frokost (Madpakker fra overnatningssted). Kl Eleverne ser særudstillingen Den første dinosaur på egen hånd. Kl klasse: Undervisningsforløb Bjergarter. Sammen med en naturvejleder finder eleverne sten på stranden, som efterfølgende sorteres i sedimentære, magmatiske og metaforme bjergarter klasse: Undervisningsforløb Bjergarternes dannelse. Eleverne samler sten på stranden, og arbejder i grupper med at sortere stenene. Forløbet arbejder mod at eleverne kan bestemme stenene som sedimentære, magmatiske eller metamorfe, og herved forklare stenenes dannelse. Kl D film i biografen Kl. 16 Afgang fra GeoCenter Møns Klint til overnatningssted (I kan gå eller tage bussen). Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 3 Kl. 8 Morgenmad Kl Klassedag på egen hånd. Vi anbefaler et besøg hos erhvervsfiskerne i Klintholm Havn, Liselund Slot eller kalkmalerierne i Elmelunde kirke. Tag bus fra overnatningssted og medbring de smurte madpakker. Kl. 17 Afslapning på overnatningssted Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning på overnatningssted eller fælles aktivitet. Vi anbefaler en gåtur til Aborrebjerg, 143 m over havet hvor eleverne f.eks. kan opleve solen gå ned. Dag 4 Kl. 8 Morgenmad Kl Oprydning og pakning Kl. 10 Afgang fra overnatningssted til skolen. Book selv Camping Møns Klint eller Danhostel Møns Klint. Samlet pris (inkl. moms): Overnatning på Camping Møns Klint = kr kr. pr. elev Overnatning på Danhostel Møns Klint = kr. 975 kr. pr. elev

30 Lejrskolepakke 2 Læs mere om denne og de andre lejrskolepakker på Hvem: klasse Varighed: 3 dage Dag 1 Kl. 12 Ankomst til GeoCenter Møns Klint Bagagen sættes af på overnatningsstedet på vejen. I skal selv arrangere denne transport. Kl Frokost husk madpakke Kl klasse og klasse: Undervisningsforløb Oplev Danmarks fødsel. Sammen med en naturvejleder tages eleverne på en dannelsesrejse tilbage til kridthavet, som dækkede hele Danmark. På strandende finder eleverne fossiler fra kridthavets dyreliv bl.a. vætteslys, og eleverne introduceres til begreber som fødenet, tilpasning og evolution. Kl Eleverne oplever udstillingen på egen hånd Kl D film i biografen Kl. 17 Afgang fra GeoCenter Møns Klint mod overnatningssted (I kan gå eller tage bussen) Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 2 Kl. 8 Morgenmad Kl. 9 Afgang fra overnatningssted mod GeoCenter Møns Klint (I kan gå eller tage bussen) Kl klasse: Undervisningsforløb GPS-løb. Eleverne finder poster i skoven med GPS, og løser opgaver omkring Møns Klint. Forløbet har fokus på samarbejde, motion og fællesskab klasse: Undervisningsforløb Mountainbike. Eleverne udstyres med hver deres professionelle mountainbike, og sammen

31 Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. 3 dages lejrskole 2 overnatninger og 3 undervisningsforløb med naturvejleder med en naturvejleder udforskes landskabet på kanten af Møns Klint. Forløbet kombinerer faglighed med motion i Danmarks mest kuperede natur. Kl Frokost (Madpakker fra overnatningssted) Kl Eleverne ser særudstillingen Den første dinosaur på egen hånd Kl klasse: Undervisningsforløb Bjergarter. Sammen med en naturvejleder finder eleverne sten på stranden, som efterfølgende sorteres i sedimentære, magmatiske og metaforme bjergarter klasse: Undervisningsforløb Bjergarternes dannelse. Eleverne finder forskellige sten på stranden, og arbejder efterfølgende med de indre og ydre geologiske kredsløb, og dannelse af sedimentære, magmatiske og metamorfe bjergarter. Kl D film i biografen Kl. 16 Afgang fra GeoCenter Møns Klint til overnatningssted (I kan gå eller tage bussen) Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted Dag 3 Kl. 8 Morgenmad Kl Oprydning og pakning Kl. 10 Afgang fra overnatningssted til skole. EVT. EKSTRA AKTIVITET Besøg f.eks. Liselund Slot, Klintholm Havn eller Elmelunde Kirke. Kontakt GeoCenter Møns Klint. Book selv Camping Møns Klint eller Danhostel Møns Klint. Samlet pris (inkl. moms): Overnatning på Camping Møns Klint = kr. 740 kr. pr. elev Overnatning på Danhostel Møns Klint = kr. 710 kr. pr. elev

32 Lejrskolepakke 1 Læs mere om denne og de andre lejrskolepakker på Hvem: klasse Varighed: 3 dage + DANMARKS BORGCENTER GEOCENTER MØNS KLINT Dag 1 Kl. 12 Ankomst til Danmarks Borgcenter 15 min gåtur fra Vordingborg station. Bagage hentes på station af vandrehjem. Kl Undervisningsforløb på Danmarks Borgcenter klasse: Væbnerskole Middelalder, riddere til hest, skønjomfruer og onde drager hører uløseligt sammen. Men hvordan blev man ridder? Hvad lavede pigerne? Og hvem var dragen? Med udgangspunkt i eventyret om Sct. Jørgen og dragen får I en grundig basisuddannelse i kampteknikker med forskellige våben, eksercits og ridderdyder klasse: Blue Blood Academy I Blue Blood Academy sætter vi fokus på magt. Vi tager udgangspunkt i vores egen tid og den magt, vi selv kender fra familien, skolen, medierne og de politiske systemer. Med magtbrillerne på dykker vi ned igennem et hul i tiden - til middelalderen. Kl Frokost egne madpakker Kl Eleverne oplever udstilling og Gåsetårn på egen hånd med udleveret IPAD-guide. Kl. 16 Afgang fra Danmarks Borgcenter til Vordingborg Vandrehjem, ca. 30 min gang gennem Vordingborg by. Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 2 Kl. 8 Morgenmad + madpakke til turen Kl Afgang til GeoCenter Møns Klint med bus (Ørslev turist)

33 Scan koden med din smartphone - og gå direkte til booking eller kontakt mig -formular. 3 dages lejrskole 2 overnatninger og 2 undervisningsforløb med naturvejleder Kl. 10 Ankomst Møns klint Kl Undervisningsforløb på GeoCenter Møns Klint: 3.-6.klasse: Katastrofen i kridthavet. Eleverne finder fossiler på stranden sammen med en naturvejleder, og bygger kridthavets fødenet, for at undersøge hvorfor 2/3 dele af jordens dyrearter uddøde for 65 millioner år siden klasse: Oplev Danmarks Fødsel. Sammen med en naturvejleder tages eleverne med på stranden for at finde fossiler, som kan fortælle om kridthavets dyre- og planteliv. Eleverne undersøger kridtet på Møns Klint, og oplever hvordan Danmark blev skabt. Kl Frokost Kl Elever oplever udstillingen på egen hånd Kl Film i 3D biografen Kl Afgang GeoCenter Møns Klint Kl Virksomhedsbesøg - Møn IS. Eleverne besøger en lokal landmand, som fremstiller den populære is Møns IS, og oplever et dansk landbrug. Kl Afgang fra Møn is Kl Ankomst Vordingborg Vandrehjem Kl. 18 Aftensmad Kl. 19-? Afslapning og underholdning på overnatningssted. Dag 3 Kl. 8 Morgenmad + madpakke til turen Kl Afrejse til skole Book Danhostel Vordingborg direkte på telefon Samlet pris (inkl. moms): All inclusive ved 28 elever + 2 lærere = kr. 810 kr. pr. elev Bemærk: Skolen sørger selv for rejse til og fra Vordingborg.

34 Vælg mellem tre forskellige lejrskolepakker Lejrskolepakke 1: Danhostel Vordingborg Telefon eller Lejrskolepakke 2 + 3: Book og overnat ét af følgende steder: Camping Møns Klint Telefon Danhostel Møns Klint Telefon Den vildeste lejrskole på Møns Klint Verdens bedste lejrskole på Møns Klint GeoCenter Møns Klint samarbejder med to af de bedste overnatningssteder på Møn for at gøre det endnu nemmere for jer at tage på lejrskole på Møns Klint. Vi sørger for overnatning, forplejning og faglighed, så det eneste I skal tænke på er transporten til og fra skolen. Husk du skal selv booke dit overnatningssted.

Offentlige ture og arrangementer 2010

Offentlige ture og arrangementer 2010 Offentlige ture og arrangementer 2010 GeoCenter Møns Klint arrangerer en lang række af udendørs ture, aktiviteter og oplevelser i 2010. Vi spreder os over forskellige emner og steder og alle er velkomne.

Læs mere

kl. 10-17! Jagten på Dark Sky og naturens skatte Tema for Påsken 2015 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

kl. 10-17! Jagten på Dark Sky og naturens skatte Tema for Påsken 2015 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint GEOCEN MØNS K VILD PÅ OPLEVELSER FO Læs mere på www.moensklintresort.dk TIL Tema for Påsken 2015 Jagten på Dark Sky og naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Ved 3 overnatnin

Læs mere

skatte Jagten på naturens Tema for efterårsferien 2013 Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge!

skatte Jagten på naturens Tema for efterårsferien 2013 Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Jagten på naturens Tema for efterårsferien 2013 skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Meteorer rammer Møns Klint i efterårsferien! www.moensklint.dk

Læs mere

skatte Jagten på naturens Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Kæmpemeteor på Møns Klint

skatte Jagten på naturens Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Kæmpemeteor på Møns Klint Velkommen til Camping Møns Klint Hvor Danmark blev født Jagten på naturens Gratis entré på GeoCenter for campingpladsens børn (min. 2 overnatninger) skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien

Læs mere

Dark Sky action og naturens skatte

Dark Sky action og naturens skatte Læs mere på www.moensklintresort.dk Jagten på Dark Sky action og naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte på himlen og i efterårsferien på Møns Klint! Den varer kun 1 uge! Tema for efterårsferien

Læs mere

Plakaten - introduktion

Plakaten - introduktion Plakaten - introduktion På plakaten kan du se den store havøgle Mosasaurus. Den var et krybdyr, der kunne blive helt op til 15 meter langt. Nogle kalder den for havets Tyrannosaurus. Det var fordi den

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

Flyt undervisningen ud af skolen

Flyt undervisningen ud af skolen Flyt undervisningen ud af skolen Odense ZOOs Skoletjeneste tilbyder i det nye skoleår, en unik mulighed for at flytte undervisningen ud i et eksternt læringsmiljø, i særudstillingen Planet Shark på Odense

Læs mere

Lad klassen opleve. Hvolris Jernalderlandsby. En anden tid - et andet tempo

Lad klassen opleve. Hvolris Jernalderlandsby. En anden tid - et andet tempo Lad klassen opleve Hvolris Jernalderlandsby En anden tid - et andet tempo Hvolris Jernalderlandsby En anden tid - et andet tempo I 1960`erne fandt og udgravede man de første arkæologiske spor efter vores

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium & HF Tronsø

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER rejsefotografering Til alle med eventyr i blodet DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At klargøre kursisterne til forestående rejser med kamera til fremmede

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 MIDDELFART RESORT ÅRHUS Perlen ved Fænø Sund MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15 ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 KØBENHAVN

Læs mere

Teambuilding Møder Events. KonferenceR

Teambuilding Møder Events. KonferenceR Teambuilding Møder Events KonferenceR MARCUSSENS & ARENA ASSENS LAD MARCUSSENS HOTEL & ARENA ASSENS DANNE RAMMEN OM DIN NÆSTE KONFERENCE Konference, events og teambuilding Individuel sparring, rådgivning

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets udfordringer.

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Lejrskole hos Danhostel I Haderslev

Lejrskole hos Danhostel I Haderslev Lejrskole hos Danhostel I Haderslev Vælger Du at tage Din klasse med på lejrskole hos Danhostel I Haderslev har Du en række af muligheder for at sammensætte turen således at den passer netop til Jeres

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

O V E R L E V E L S E N S A B C

O V E R L E V E L S E N S A B C Lærervejledning Charles Darwins evolutionsteori om artsdannelse bygger på begreberne variation og selektion og er et fundamentalt emne, da den er teorigrundlaget for hele videnskabsfaget biologi. Det er

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Avnø udeskole og science

Avnø udeskole og science www.nts-centeret.dk Avnø Avnø Avnø udeskole og science Hvad kan uderummet gøre for naturfagene?... og hvordan kan udeskolelærere bruge NTS centrene? 12.4.2011 Nationalt center for undervisning i natur,

Læs mere

Oplevelser i Ringsted

Oplevelser i Ringsted Oplevelser i Ringsted Ringsted indbyder til en perfekt weekend og anderledes oplevelser i særklasse. Ringsted er en af Sjællands ældste købstæder og ligger i hjertet af Sjælland. Tag motorvejen og afkørsel

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Linjemodellen IDEKATALOG - SKOLERNE

Linjemodellen IDEKATALOG - SKOLERNE Linjemodellen IDEKATALOG - SKOLERNE Forord Med Vordingborg Kommunes Fokus på folkeskolen og beslutning om en ny skolestruktur er målsætningen, at alle elever skal lære mere. Vi betragter udskolingen i

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Bliv klog på dit klima

Bliv klog på dit klima 1 Energitjenesten Nordjylland Gugvej 146B, 1 sal 9210 Aalborg SØ 2 Energitjenesten Midtjylland Klosterport 4E, 1.sal 8000 Aarhus C 3 Energitjenesten Midtjylland Lokalafdeling Bredgade 108 6900 Skjern 4

Læs mere

SOL & SOMMER SOMMERFERIE 2014

SOL & SOMMER SOMMERFERIE 2014 KreativSkolen SOL & SOMMER SOMMERFERIE 2014 KOM OG VÆR MED! UGE 24-25: SOMMERSLANK UGE 26: BROBY-PROJEKTET UGE 27: AKTIVITETS - OG KULTUR -TUR UGE 28: NATUR- & KREATUR TIL Lejre UGE 29: NATUR, MALE - &

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2015 Kom med på tur! Den levende natur i Faxe Kalkbrud 30. maj kl. 14-16 Mødested: Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe Deltag i dagens arrangement hvor Naturvejleder Faxe og Danmarks

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium

Sommerhuset. Dronninglund Gymnasium Sommerhuset Dronninglund Gymnasium VIL I MED I VORES SOMMERHUS? Det ligger ca. 15 minutters gang fra DG Vi har lejet det full-time i de kommende to år og har i december installeret brændeovn, nye varmepumper,

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

Stald Vinur. islandske heste veninder klitter strand vand mor-datter oplevelser

Stald Vinur. islandske heste veninder klitter strand vand mor-datter oplevelser - i Da n ma rks sidste vildmark Rideferie langs Vesterhavet islandske heste veninder klitter strand vand mor-datter oplevelser Stald Vinur Hamborgvej 95. DK-7730 Hanstholm. Tel. +45 97 96 51 98. www.hanstholm-camping.dk

Læs mere

OrienteringsPatruljen

OrienteringsPatruljen OrienteringsPatruljen Sæt fokus på børn og unges kendskab til naturen og orienteringsløb Skab et sundt og aktivt friluftsliv Prøv : - Orienteringsløb - Lege i naturen - Adventureaktiviteter - Kurser og

Læs mere

DANSK EPILEPSIFORENING ARRANGEMENTSKALENDER 2014

DANSK EPILEPSIFORENING ARRANGEMENTSKALENDER 2014 DANSK EPILEPSIFORENING ARRANGEMENTSKALENDER 2014 I denne folder får du overblikket over nogle af arrangementerne i Dansk Epilepsiforening i 2014. Du kan allerede nu begynde at planlægge, hvilke arrangementer

Læs mere

Drejebog fra Projekt Samspil mellem Uddannelse og Erhverv. Uddannelse: Folkeskole / STX. Erhverv:Biolog

Drejebog fra Projekt Samspil mellem Uddannelse og Erhverv. Uddannelse: Folkeskole / STX. Erhverv:Biolog Drejebog fra Projekt Samspil mellem Uddannelse og Erhverv Uddannelse: Folkeskole / STX Erhverv:Biolog 1 Drejebog i projekt Samspil mellem uddannelse og erhverv Generel beskrivelse af samspillet Fag Hvilke(t)

Læs mere

MC Rollator. 5 års jubilæumstour

MC Rollator. 5 års jubilæumstour MC Rollator 5 års jubilæumstour Tulstrup Herrens år 2013 Program Fredag den 14. juni 2013 Christinelunds B & B Christinelund er beliggende i det idylliske Sydsjælland omgivet af marker, fredskov og Præstø

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2013. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2013. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2013 Kom med på tur! I Kalkens rige 28. april, kl 14-16 Deltag i en spændende vandretur i Faxe Kalkbrud.Der bydes velkommen med en kort introduktion på Geomuseum Faxe, og derefter går

Læs mere

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Mandag den 17. til fredag den 21. august 2015 Bliv blæst igennem fra de høje skrænter ved Hirtshals fyr Tag dig en dukkert i det friske Vesterhav

Læs mere

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier.

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier. FODBOLDSTÆVNE Kære fodboldspillere, trænere og familier. Det er os en stor glæde at invitere unge fodboldspillere fra hele verden til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Fodboldstævne.

Læs mere

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Scandic The Reef Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Indhold Velkommen til Scandic The Reef... 4 Inspirerende møder...5 Adventure Challenge Caribic...6 Spændende og udfordrende events...

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Museet Ribes Vikinger Læringstilbud

Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 Museet Ribes Vikinger Læringstilbud Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Tilpasses den enkelte gruppe Museet Ribes Vikinger er placeret på

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER rejsefotografering Til alle med eventyr i blodet DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At klargøre kursisterne til forestående rejser med kamera til fremmede

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

DANNELSE 2015/16. 4 stærke tilbud fra UngAalborg med fokus på

DANNELSE 2015/16. 4 stærke tilbud fra UngAalborg med fokus på 2015/16 4 stærke tilbud fra UngAalborg med fokus på DANNELSE Aalborg Ungdomsskole Aalborg Kommune UngAalborg Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby +45 99 31 41 91 Info@ungaalborg.dk www.ungaalborg.dk UngAalborg

Læs mere

Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse

Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse Et tilbud til børn fra og med NUVÆRENDE 0. klasse til og med NUVÆRENDE 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2014 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 27 og 28 HVEM KAN DELTAGE Børn i nuværende 0. - 6. klasse

Læs mere

Menneskets opståen del 1 og 2. Fælles Mål. Ideer til undervisningen

Menneskets opståen del 1 og 2. Fælles Mål. Ideer til undervisningen Menneskets opståen del 1 og 2 Darwins farlige tanker del 1 og 2 Den pædagogiske vejledning knytter sig til de to første afsnit af tv-serien "Menneskets opståen" med undertitlerne "Darwins Farlige Tanker

Læs mere

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Nærvær, opmærksomhed, mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Kan mindfulness være med til at skabe nærvær og opmærksomhed i skolen? Kan det bruges

Læs mere

Landmandsvejledning. En vejledning til moduler om økologi på mellemtrinnet i Af natur/teknik Søren Breiting og hjemkundskab

Landmandsvejledning. En vejledning til moduler om økologi på mellemtrinnet i Af natur/teknik Søren Breiting og hjemkundskab Landmandsvejledning En vejledning til moduler om økologi på mellemtrinnet i Af natur/teknik Søren Breiting og hjemkundskab & Dorte Ruge Af Søren Breiting & Dorte Ruge Vejledning til landmand Forord Denne

Læs mere

Unger & udeliv Inspiration til friluftsliv med de yngste spejdere. Workshop for De grønne Pigespejdere 23. november 2013

Unger & udeliv Inspiration til friluftsliv med de yngste spejdere. Workshop for De grønne Pigespejdere 23. november 2013 Inspiration til friluftsliv med de yngste spejdere Workshop for De grønne Pigespejdere 23. november 2013 1 I kan forvente noget om Natur og friluftsliv er attraktivt Natur og friluftsliv styrker børns

Læs mere

Skoleåret 2015-2016. Udskolingslinje Hvilken interesse vil du følge?

Skoleåret 2015-2016. Udskolingslinje Hvilken interesse vil du følge? Udskolingslinje Hvilken interesse vil du følge? 1 Kære forældre og elever i kommende 7. årgang Alle elever skal lære bedre og trives mere i en sund og varieret skoledag Det er nu ved at være tid til orienteringsmøder

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 TORSDAG D. 22. JANUAR Indregistrering i Salen på Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5,. (Kør ligeud i de to lyskryds, efter 2. lyskryds ligger

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Dykning. Danmarks sjoveste

Dykning. Danmarks sjoveste Dykning Danmarks sjoveste Lyst til at opleve verden under overfladen? Så kom til Camp Hverringe og dyk med børnene, med din partner eller de andre i klubben. Her er noget for alle, der elsker vand... Danmarks

Læs mere

Deltag på en af Manchester United s

Deltag på en af Manchester United s LÆR AT SPILLE THE UNITED WAY ENGELSKE SPROG OG FODBOLDSKOLER 2015 Deltag på en af Manchester United s sprog- og fodboldskoler i England i 2015 Er du vild med fodbold - og ikke mindst med Man. United og

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

Hvordan ville det være at dumpe ned i Kvostedgården og blive en del af familien/husholdet for en kort stund?

Hvordan ville det være at dumpe ned i Kvostedgården og blive en del af familien/husholdet for en kort stund? Forløb 2 Story-line på Kvostedgården Dansk Historie Titel : Vær en del af familien/husholdet på Kvostedgården anno 1800 Fag : Dansk Historie Klassetrin : 4. 6. klasse, normalklasser/specialklasser Årstid

Læs mere

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt i Irland Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt 2-8 jægere fra slutningen af November til 1 Februar Co. Kerry Sydvest Irland Irland har altid været kendt for den

Læs mere

S C I E N C E. Geologi-geoscience En uddannelse om Jordens udvikling, ressourcer og skabelse

S C I E N C E. Geologi-geoscience En uddannelse om Jordens udvikling, ressourcer og skabelse S C I E N C E Geologi-geoscience En uddannelse om Jordens udvikling, ressourcer og skabelse Vulkanen Mutnovsky i Kamchatka, Rusland, er bare ét eksempel på jordens øjeblikkelige og dramatiske udvikling,

Læs mere

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Velkommen til Unicef Executive Challenge 2013 Team UNICEF Executive Challenge er et team for erhvervsledere og beslutningstagere, der ønsker at blive udfordret

Læs mere

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser!

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! Pantone LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD Kære fodboldvenner! Ligabold.com giver

Læs mere

Den maritime lejrskole i Det Sydfynske Øhav

Den maritime lejrskole i Det Sydfynske Øhav Den maritime lejrskole i Det Sydfynske Øhav Idéen: Den overordnede idé er at bruge Det Sydfynske Øhav som destination for lejrskoler, primært for danske folkeskoler, men sekundært også for andre klassetrin,

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet April Kære bruger af Jobbanken i Århus Foråret er over os, og det betyder

Læs mere

Årsrapport 2008 Naturvejlederen ved Præstø Fjord

Årsrapport 2008 Naturvejlederen ved Præstø Fjord Årsrapport 2008 Naturvejlederen ved Præstø Fjord Årsrapport for Naturvejlederen ved Præstø Fjord Dette er en årsrapport for naturvejlederprojektet ved Præstø Fjord. Beskrivelsen af årets arbejdsopgaver

Læs mere

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser!

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD Kære fodboldvenner! Ligabold.com giver Jer en enestående

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Generelt om kurset. Kære De blå B-H

Generelt om kurset. Kære De blå B-H Kære De blå B-H Dette brev indeholder vigtig information om deltagelse, lejren, og om det I skal gøre, før vi kommer så langt. Læs hele brevet igennem først og gå derefter frem efter huskelisten som er

Læs mere

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde 1 Hvor mange skal med på turen: 43 piger fordelt på 3 hold: U14 U17 U19. ( 41 i bussen) 5 holdledere og trænere ( 4 i bussen) Susan Jørgensen Heidi Østergaard

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015!

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015! Kære alle medlemmer af Greve Golfklub. Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD 8. - 15. April 2015 SIDSTE TILMELDINGSFRIST, DEN 20. FEBRUAR 2015 På vegne af

Læs mere

Workshops: Spise med Ernst og Kim Vandretur ad smukke stier Mindfulness en vej til velvære Træklatring Kano og kajak Batikværksted Wellness ved bålet

Workshops: Spise med Ernst og Kim Vandretur ad smukke stier Mindfulness en vej til velvære Træklatring Kano og kajak Batikværksted Wellness ved bålet Sensommerhøjskole 8.-10. september 2015 På Hærvejens Lejrskole Workshops: Drømmefanger Leg med farver Mindfulness i naturen Sang og klang Svampetur Qi Gong Fedtsten Spise med Ernst og Kim Vandretur ad

Læs mere

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter 2013 Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter NextStop er for dig der vil bagom facaden Praktiske oplysninger Som Next Stop er rejser du med

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Bevægelse Bevægelse i skolen

Bevægelse Bevægelse i skolen Bevægelse i skolen Bevægelse i skolen Intet mindre end en verdens-sensation!! 6 elektroniske legepladser samlet på ét sted Det begyndte med en Spider på legepladsen ved hovedindgangen, og nye lege kom

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

FerieCamp. Danmarks sjoveste

FerieCamp. Danmarks sjoveste FerieCamp Danmarks sjoveste Lyst til femstjernet ferie i det fri? Så ta familien med på opdagelse i vandkanten på Camp Hverringe nær Kerteminde. Ikke langt fra godset, skoven, byen og en ægte øde ø med

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Grønnegårds Allé 5, 5300 Kerteminde, tlf. 63 32 46 03 Mail: adm@fph.dk, www.fph.dk. Program

Grønnegårds Allé 5, 5300 Kerteminde, tlf. 63 32 46 03 Mail: adm@fph.dk, www.fph.dk. Program Grønnegårds Allé 5, 5300 Kerteminde, tlf. 63 32 46 03 Mail: adm@fph.dk, www.fph.dk Program Temadage 4. maj 8. maj 2013 Valg 1 Den kolde krig Fra 1945 til starten af 90 erne levede verden med frygten for

Læs mere

INDSPIL NR. 44. December 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11

INDSPIL NR. 44. December 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT MARIKA BORRESEN ANDERSEN marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 Julemarked i Aktivitetscenter Munkesøen, Esbern Snaresvej 55, Kalundborg søndag den 30. november

Læs mere

MC Road Trips i Spanien

MC Road Trips i Spanien Frontera MC Road Trips i Spanien Tag med på guided road trip i det smukke Spanien - og oplev også historien og kulturen. Besøg maleriske landsbyer, varieret natur, smukke bjergkæder, vide sletter og historiske

Læs mere