Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 8. oktober 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020140 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 8. oktober 2010"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 8. oktober 2010 K E N D E L S E M. Olsens Lægeservice ved Morten Lilholm Olsen (advokat Marianne Brammer, Århus) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Århus) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2006/S af 29. november 2006 udbød Region Midtjylland som offentligt udbud efter direktiv 2004/18/EF om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter (udbudsdirektivet) lægevagtkørsel i Region Midtjylland i følgende 7 distrikter: 1. Horsens, 2. Ringkøbing, 3. Viborg, 4. Århus, 5. Randers, 6. Silkeborg og 7. Djursland. Udbudsbetingelserne blev udsendt den 28. november 2006, og ved udløbet af fristen for afgivelse af tilbud den 29. januar 2007 havde 19 virksomheder afgivet tilbud, herunder M. Olsens Lægeservice ved Morten Lilholm Olsen, Randers Taxa og Silkeborg Taxa. Den 10. april 2007 besluttede indklagede at indgå kontrakt med Randers Taxa for så vidt angår lægevagtkørsel i 4 distrikter, nemlig 1. Horsens, 4. Århus, 5. Randers og 7. Djursland og med Silkeborg Taxa for så vidt angår lægevagtkørsel i distrikt 6. Silkeborg, og kontrakter blev herefter indgået den 30. april Den 1. september 2009 indgav klageren, M. Olsens Lægeservice ved Morten Lilholm Olsen, klage til Klagenævnet for Udbud over indklagede, Region Midtjylland. Klagen har været behandlet på et møde den 1. juni 2010.

2 2. Klageren har nedlagt følgende påstande: Påstand 1 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med udbudsdirektivet ved at tage tilbuddet fra Randers Taxa i betragtning, uagtet dette tilbud ikke opfyldte følgende minimumsbetingelse i udbudsbetingelserne:»fremlæggelse af regnskab for det seneste år.«påstand 2 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med udbudsdirektivet ved som underkriterium til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige bud«at fastsætte underkriteriet»a. Erfaring med lignende opgaver«, uagtet dette kriterium er et udvælgelseskriterium, som ikke er egnet til at blive anvendt som underkriterium til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige bud«. Påstand 3 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med udbudsdirektivet ved ikke i udbudsbetingelserne tilstrækkeligt at beskrive det grundlag, som tilbuddene i relation til underkriterium»b. Service og kvalitet«ville blive vurderet på. Påstand 4 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med udbudsdirektivets artikel 2 om ligebehandling og gennemsigtighed ved at tildele klageren point for pris på baggrund af et timetal på 11 timer, mens de øvrige tilbudsgivere blev tildelt point for pris på baggrund af et timetal på 9 timer, hvilket bevirkede, at klagerens tilbud ikke blev vurderet på et korrekt grundlag i forhold til de øvrige tilbud. Påstand 5 Klagenævnet skal pålægge indklagede til klageren at betale kr. Indklagede har vedrørende påstand 2 erkendt overtrædelsen og vedrørende påstand 1 og 3-4 nedlagt påstand om, at klagen ikke tages til følge. Indklagede har vedrørende påstand 5 nedlagt påstand om frifindelse. Klagenævnet har besluttet at udsætte behandlingen af påstand 5, indtil klagenævnet har taget stilling til påstand 1-4.

3 3. Tildelingskriteriet var i udbudsbekendtgørelsen fastsat til»det økonomisk mest fordelagtige bud«. Ifølge udbudsbetingelserne var følgende fastsat vedrørende»4. Udvælgelseskriterier«og»5. Tildelingskriterier«:»4. Udvælgelseskriterier (leverandørvurdering) Virksomheder, der ikke afgiver nedenstående minimumsoplysninger, vil ikke komme i betragtning. - Oplysninger om tilbudsgivers selskabsform og ejerskab. - Virksomhedsbeskrivelse, herunder bl.a. oplysninger om antal og type af køretøjer, erfaring med lignende opgaver, antal medarbejdere og deres baggrund indenfor det udbudte område osv. - Referencelister for tilsvarende leverancer. - Regnskab for det seneste år 5. Tildelingskriterier (tilbudsvurdering) Valg af leverandør sker efter følgende kriterier: Det/de for køber økonomisk mest fordelagtige tilbud bedømt ud fra A. Pris (40-60 %) B. Service og kvalitet (20-30 %) C. Erfaring med lignende opgaver (20-30 %) De i parentes angivne værdier udtrykker den relative vægtning (interval) hvormed de enkelte kriterier indgår i vurderingen af tilbudene. 7. Pristilbud Tilbudspriser angives som timepriser. «I udbudsbetingelsernes»kravspecifikation for lægevagtskørsel i Region Midtjylland fra 1. maj 2007«er fastsat følgende:» Vagttiden Der er normalt tale om 8 timers vagter. 6 timers vagter kan dog forekomme.

4 Ved vagtskifterne kan der forekomme overlapninger på vagterne, fordi en vagt kan blive forlænget på grund af travlhed eller dårligt vejr. Omvendt skal det være muligt med kort varsel at aflyse en kørsel, som ikke betales. Ved vagtperiodens begyndelse skal bilerne være klargjorte, monteret med lægevagtens kommunikationsudstyr og det øvrige udstyr skal forefindes i bilerne, jf. senere. Efter vagtens afslutning afmonteres udstyret og placeres på afhentningsstederne, medmindre andet aftales med vagtadministrationen. Udgangspunktet for kørsel Vognmanden henter besøgslægen efter nærmere aftale i besøgsdistriktet. Tilbud på transport Region Midtjylland ønsker tilbud på de anførte kørsler i perioden 1. maj 2007 til 1. maj Tilbuddet skal gives som en pris pr. vagt, som er fastfrosset i perioden 1. maj 2007 til 1. maj Der ønskes tilbud på både 8 og 6 timers vagter. Chauffører Entreprenøren er forpligtet til at bruge chauffører, der læser og taler dansk, er kendt i de respektive lægevagtsområder og er oplært til at kunne betjene den chaufførrelaterede del af kommunikationsudstyret. Nye chauffører skal køre 2 vagter sammen med en chauffør med erfaring i vagtlægekørsel. Chauffører skal have aflagt førstehjælpskursus. Chaufførerne har tavshedspligt og vil blive bedt om at underskrive en tavshedserklæring. Det skal være muligt at fravælge en chauffør på grund af særlige omstændigheder. Det skal i videst mulig udstrækning tilstræbes, at vagtlægen kører med den samme chauffør. Bilernes indretning Bilerne skal fremstå i ensartede neutrale farver. Bilerne skal være røgfri. Der skal være plads til to læger i bilerne. Af hensyn til lægernes sikkerhed skal der være sikkerhedsseler og nakkestøtter på bagsæderne. Der skal være tilstrækkeligt arbejdslys, så lægen kan arbejde under kørslen. Der skal være nem ud - og indstigning i bilerne. Bilsæderne skal være komfortable. Bilerne udstyres med mini- 4.

5 køleskab. Bilerne skal være udstyret med kuffert med basalt genoplivningsudstyr (d.v.s. ilt, sug, ventilationsmaske, tungeholdere og IV katetre) samt kuffert med blærekatetre, skiftesæt etc. (opfyldes fra depoter i lægevagtskonsultationerne). Desuden medbringer vagtlægen en lægetaske med akutmedicin og medicinsk udstyr. Bilerne skal være forsynet med GPS. Strømkapaciteten i bilerne skal være tilstrækkelig til at trække lægevagtens kommunikationsudstyr under hele vagten også når bilen er i tomgang, står med motoren slukket eller/og er under opstart. Dette kræver montering af et særligt strømstik. Der skal være mulighed for fastmontering af bærbar computer og antenner i/på bilerne, så dette kan betjenes på funktionel måde. Den bærbare computer skal kunne fastspændes på passagerforsædet, således at lægen fra sin plads på bagsædet kan anvende udstyret under kørslen. Den eksakte placering af udstyret aftales med vagtadministratorerne. Fastmontering er for entreprenørens regning. Der skal foretages kontrol og reparation hvert halve år på autoriseret værksted af udstyret med tilslutning til lægevagtens kommunikationsmateriale (ledninger, starter og antenneforhold) for entreprenørens regning. PC udstyret tilhører de alment praktiserende læger og ejes af vagtlægerne. Ved entreprisens afslutning skal entreprenøren sørge for autoriseret afmontering af lægevagtens udstyr fra bilerne for entreprenørens regning. Alt udstyr, utensiler, og andet materiel tilhørende lægevagten eller Region Midtjylland skal afleveres ved entreprisens afslutning løbende de sidste dage og senest dagen efter afslutningen på nærmere angivet adresse. «Under udbudsforretningen blev en række spørgsmål besvaret således:»spørgsmål 8 Hvis vagten hos en læge på f. eks. Djursland begynder kl. 16, og vognmanden kommer fra f.eks. Århus, skal denne vognmand højst sandsynligt køre fra Århus på et tidspunkt mellem kl. 15 og kl Efter endt vagt vil der tilsvarende være en transporttid til vognmandens bopæl. Forudsættes det i udbudsmaterialet, at den nævnte køretid kan/vil blive honoreret særskilt, eller skal denne ydelse indregnes i tilbuddet for vagtperioden? Hvis en vagt bliver forlænget af den ene eller anden årsag, f.eks. at en hverdagsvagt der skulle slutte kl. 24 først slutter kl. 02, hvorledes forudsættes tilbuddet formuleret i relation hertil? 5.

6 Svar på spørgsmål 8 Køretid til og fra afhentningsstedet for en vagt honoreres ikke særskilt, men forudsættes indregnet i tilbudsprisen. Hvis en vagt forlænges med f.eks. 2 timer, vil den blive honoreret med 2 gange timeprisen for vagten. Spørgsmål 9 Spørgsmål A: Det fremgår af udbudsmaterialet, at varigheden af kørslerne er på henholdsvis 8 timer og 6 timer. Udbyder anmodes om at besvare, hvorvidt entreprenøren honoreres for overtid (dvs. kørsel udover henholdsvis 8 timer eller 6 timer), og i bekræftende fald, hvorledes denne overtid honoreres? Spørgsmål B: Det fremgår af udbudsmaterialets pkt. 7, at tilbudspriser angives som timepriser. Dernæst fremgår det af udbudsmaterialets kravspecifikation, side 5, 1ste tekstafsnit, at tilbuddet skal gives som en pris pr. vagt Udbyder anmodes om at besvare, hvorfor entreprenøren skal afgive en timepris og en pris pr. vagt? Spørgsmål C: Det fremgår af udbudsmaterialet, at Vognmanden afhenter besøgslægen efter nærmere aftale i besøgsdistriktet. Udbyder anmodes om at besvare, hvorvidt besøgslægen også kan eller skal afhentes udenfor besøgsdistriktet (f.eks. hvis besøgslægen har bopæl udenfor besøgsdistriktet). I bekræftende fald anmodes udbyder om at besvare hvorledes denne kørsel honoreres? Svar på spørgsmål 9 Spørgsmål A: Region Midtjylland honorerer ikke overtid, hvis vagten overskrider 8 eller 6 timer. Der vil både forekomme overtid og vagter, der slutter før 8 og 6 timer. Spørgsmål B: Der ønskes både en fast pris pr. vagt og en timepris. Spørgsmål C: Vedr. afhentning af vagtlæge uden for besøgsdistriktet: Region Midtjylland vil for så vidt angår besøgsdistrikt Djursland være indstillet på at honorere tidsforbruget ved at afhente vagtlægen udenfor 6.

7 besøgsdistrikt Djursland. Honoraret vil være tidsforbruget fra distriktsgrænsen til afhentningsstedet x timeprisen hos den leverandør, der vinder udbuddet. Spørgsmål 10 Der skrives at det er 8 el. 6 timers vagter, ja fra lægen skal møde og slutte hvad med den tid det tager at køre til distrikt via læge fra chauffør? Hvad når en læge fra Skanderborg er tildelt en vagt på Djursland da skal der bruges 11 timer fra man køre hjemmefra og til man er hjemme igen. En kørevagt på 8 timer tager normalt minimum 9 timer. Hvad har man tænkt der lægen skal vel møde til tiden? Har man tænkt sig et fast opsamlingssted for lægerne? Svar på spørgsmål 10 Spørgsmålet om køretid kan besvares således, at tidsforbruget ved at køre til distriktet indregnes i tilbuddet på en 8 eller 6 timers vagt. Spørgsmålet om et fast opsamlingssted kan besvares således: Efter kravspecifikationen side 2 afhenter vognmanden besøgslægen efter nærmere aftale. Det indebærer, at vognmanden og besøgslægen nærmere aftaler, hvor lægen skal afhentes. Det må forventes normalt at blive ved lægens klinik eller bopæl, men andre afhentningssteder kan aftales. «Den 26. januar 2007 afgav klageren tilbud på lægevagtskørsel i 1. Horsens, 4. Århus, 5. Randers og 6. Silkeborg. Af tilbuddet fremgår blandt andet: 7.»M. Olsens lægeservice har erfaringsmæssigt oplevet, at en otte timers vagt i gennemsnit varer 10 timer, og at en seks timers vagt i gennemsnit varer otte timer. Derfor er beregningerne af tilbudsprisen kalkuleret på denne baggrund. M. Olsens lægeservice kan tilbyde otte timers vagter til en pris af 3500 kr. M. Olsens lægerservice kan tilbyde seks timers vagter til en pris af 2800 kr. Svarende til en timepris på 350 kr. Prisen er gældende for samtlige vagter og distrikter..«randers Taxa afgav den 23. januar 2007 tilbud på lægevagtkørslen i 1. Horsens, 4. Århus, 5. Randers, 6. Silkeborg og 7. Djursland. Som bilag var vedlagt»tro og love erklæring«, men ikke det seneste regnskab for Randers

8 Taxa. Der er enighed om, at regnskabet blev modtaget af indklagede den 2. februar Indklagede udsendte»til byderne vedr. lægevagtskørsel i Region Midtjylland«den 12. marts 2007 sålydende brev: 8.»I forbindelse med gennemgangen af de indsendte tilbud har Region Midtjylland konstateret, at det ikke af alle tilbud tydeligt fremgår, om de angivne priser er en enhedspris for en vagt. Region Midtjylland har derfor behov for at stille enkelte supplerende spørgsmål. I udbudsmaterialet er der bedt om timepriser, medens der i kravspecifikationen er bedt om priser pr. vagt. Vagterne strækker sig normalt over 8 timer, bortset fra enkelte 6 timers vagter. Det oplyses i kravspecifikationen, at nogle vagter må forventes at vare lidt længere end 8 timer, fordi nogle få vagter strækker ud over 8 timer. Da formuleringerne vedr. priserne i nogle af tilbuddene er uklare, er der behov for at få præciseret, om tilbuddet er enhedspris for hele vagten, inkl. afhentning m.v. og forlængede vagter eller om der f.eks. ved en 9 timers vagt vil blive lagt en timepris oven på 8 timers vagten? «Ved brev af 12. marts 2007 svarede klageren således på det stillede spørgsmål:» Vore beregninger af pris pr vagt, fremkommer på følgende måde: Ved en vagt på 8 timer, er vort timeforbrug normalt 10 timer. Det skyldes, computeren afhentes på ÅKH, inden vagtens begyndelse, mellem kl. 15 og 15.30, alt efter, hvor lægen skal afhentes, på en normal vagt, er vi færdig mellem kl og 0.30, hvorefter lægen køres hjem og bagefter afleveres computeren på ÅKH, dette sker mellem kl. 1 og 2, alt efter hvor lægen bor. Da lægerne bor meget spredt i området, er det ikke til at sætte nøjagtig tid på, men der er beregnet 10 timer, som er et gennemsnit for forbruget. I Horsens, hvor vi har over 90 % af lægerne tilmeldt hos os er der en endnu større spredning af lægerne, da det er et meget stort område, men vi har også beregnet dette til 10 timer. I enkelte tilfælde, hvor vi kører ekstra, tager vi kun betaling for den ekstra tid, der bliver brugt udover de 10 timer, det samme gør sig gældende, hvis en af vore læger bliver kaldt ud, pga. travlhed. Der er altid knyttet to chauffører til den enkelte læge, hvoraf den ene kører hovedparten, og den 2. tiltræder i ferie og sygdomsperioder..«

9 Indklagede har i et»notat om valg af leverandør til vagtlægekørsel«af 16. marts 2007 anført om»kriterier for valg af leverandør«: 9.»I udbudsmaterialet er anført hvilke kriterier, der skal lægges til grund for det endelige leverandørvalg: - Pris: pct. (konkret vægtet med 50 pct.) - Service og kvalitet: pct. (konkret vægtet med 25 pct.) - Erfaring med lignende opgaver: pct. (konkret vægtet med 25 pct.) De 19 tilbud er blevet vægtet og prioriteret ud fra disse kriterier, således som det fremgår af nedenstående oversigter. Tilbuddene er efter nærmere vurdering af beskrivelserne tildelt 1, 2 eller 3 point for henholdsvis pris, service/kvalitet og erfaring. For erfaring er der givet 3 point til en tilbudsgiver, der har kørt med vagtlæger i flere år. 2 point er givet til en tilbudsgiver der har kørt i nogen tid, og 1 point er givet ved ingen eller ganske lidt erfaring med vagtlægekørsel. I vægtningen af service og kvalitet er der lagt vægt på tilbudsgivernes beskrivelse af bilerne og på mulighederne for at tilrettelægge kørslen med faste chauffører i forhold til lægerne. Der er således givet 3 point til en tilbudsgiver, der både tilkendegiver at der køres med faste chauffører og giver en tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. 2 point er givet til en tilbudsgiver, der enten tilkendegiver at der køres med faste chauffører eller giver en tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. 1 point er givet til en tilbudsgiver, der hverken tilkendegiver faste chauffører eller giver en tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. Endelig er der givet point for pris efter en skala, hvor tilbudsgiveren med den laveste vagtudgift tildeles 3 point, og tilbudsgiveren med den højeste vagtudgift får 1 point. Herefter er de øvrige tilbudsgivere indplaceret på en glidende skala mellem 1 og 3 afhængig af vagtudgiften i tilbuddet. Det bemærkes i den forbindelse, at vagtudgiften i tilbuddene er korrigeret for tillæg af tid til afhentning/aflevering af vagtlægen m.m. i henhold til tilbudsgiverens efterfølgende specifikation af, om der er tale om et fast tilbud pr. vagt uanset antal timer, eller om der faktureres for timer ud over de normale vagter. På baggrund af en konkret vurdering af omfanget er tillægget sat til en time for de pågældende tilbud. «Indklagede har i et»notat om ændringer i indstilling vedr. valg af leverandør til vagtlægekørsel«af 9. april 2007 anført om»vurdering af service og kvalitet«:

10 10.»I vægtningen af service og kvalitet er der lagt vægt på tilbudsgivernes beskrivelse af bilerne og på mulighederne for at tilrettelægge kørslen med faste chauffører i forhold til lægerne. Der er således givet 3 point til en tilbudsgiver, der både tilkendegiver at der køres med faste chauffører og giver en tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. 2 point er givet til en tilbudsgiver, der enten tilkendegiver at der køres med faste chauffører eller giver en tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. 1 point er givet til en tilbudsgiver, der hverken tilkendegiver faste chauffører eller giver en tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. Denne vurdering er præciseret i forhold til første indstilling, hvor der var lagt mere vægt på bilernes indretning og udstyr. I den nuværende vurdering er der grundlæggende set bort fra dette, idet bilernes indretning og udstyr må betragtes som krav, som alle tilbudsgivere skal opfylde i forhold til kravspecifikationen. Ingen tilbudsgivere tager forhold for dette, og alle tilbudsgivere betragtes derfor som konditionsmæssige. I den videre proces med indgåelse af egentlig aftale vil der blive lagt vægt på herpå. Som det fremgår af nedenstående oversigt, har ændringen betydet, at de fleste tilbudsgivere får 3 point fordi de opfylder både kravet om faste chauffører og tilfredsstillende beskrivelse af bilerne. Vurdering af pris.. Det bemærkes i den forbindelse, at vagtudgiften i tilbuddet er korrigeret for tillæg af tid til afhentning/aflevering af vagtlægen m.m. i henhold til tilbudsgivernes efterfølgende specifikation af, om der er tale om et fast tilbud pr. vagt uanset antal timer, eller om der faktureres for timer ud over de normale vagter. I den nye vurdering er tillægget sat til en time for de pågældende tilbud, hvorimod tillægget i den første vurdering var sat til ½ eller 1/1 time, afhængig af tilbudsgivernes beskrivelse af, hvad de faktureres ekstra for. «Til notatet er der udfærdiget»oversigt over pristilbud«, hvoraf fremgår, at klagerens tilbud pr. vagt udgjorde kr. Indklagede har hertil lagt en timepris på 350 kr., hvorefter»korrigeret tilbud pr. vagt«udgør kr. Indklagede fik 1,00 point for pris. Det fremgår, at Randers Taxa afgav et tilbud baseret på, at en 8 timers vagt varede 8 timer, og at indklagede lagde prisen for en time til dette tilbud. Vognmand Jørgen Ove Johansen har forklaret, at han arbejder som konsulent for M. Olsens Lægeservice. I 1974 begyndte han at køre lægevagt. Efter 1995 kom der køleskab og pc i bilerne. Klagerens tilbud er udfærdiget i samarbejde med en advokat. Der blev kalkuleret med, at en 8-timers vagt

11 11. tog 10 timer. Derfor kom tilbuddet til at lyde på kr. Ved tilbuddet blev det lagt til grund, at der ved hver vagt skulle lægges en time til ved såvel vagtens begyndelse som ved dens afslutning. Han gik ud fra, at de skulle hente lægen. Han gjorde Palle Jørgensen opmærksom på, at der ikke skulle lægges 350 kr. til klagerens tilbud. Chauffører hos Randers Taxa har oplyst, at indklagede betaler Randers Taxa særskilt for at afhente lægen. Palle Jørgensen, der er afdelingschef hos indklagede, har forklaret at der med Randers Taxa er indgået en særlig aftale om betaling for afhentning af læger på Djursland, men at indklagede ikke i øvrigt betaler Randers Taxa for at hente vagtlægen. Parternes anbringender Ad påstand 1 Klageren har gjort gældende, at at det fremgår af udbudsbetingelserne, at virksomheder, der ikke med tilbuddet medsender regnskab for det seneste år, ikke ville komme i betragtning. Tilbuddet fra Randers Taxa var ukonditionsmæssigt, da der ikke med dette medfulgte regnskab, og tilbuddet skulle derfor ikke have været taget i betragtning. Indklagede har navnlig gjort gældende, at årsregnskabet indeholder faktiske oplysninger, hvorfor det ikke har været en fordel for Randers Taxa at have mere tid i forhold til fremsendelse af denne oplysning til indklagede. Ad påstand 2 Klageren har gjort gældende, at»erfaring fra lignende opgaver«som erkendt af indklagede ikke kan anvendes som underkriterium til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige tilbud«, da det er et udvælgelseskriterium. Indklagede har erkendt overtrædelsen.

12 12. Ad påstand 3 Klageren har gjort gældende, at det af indklagedes notat af 9. april 2009 fremgår, at indklagede ved vurderingen af tilbuddene ikke tog hensyn til bilernes indretning, og at indklagede derfor ikke har evalueret tilbuddene i overensstemmelse med de kriterier, der er angivet i udbudsbetingelserne. Indklagede har gjort gældende, at tilbudsgiverne efter beskrivelsen i kravspecifikationen ikke kunne være i tvivl om, hvilke krav indklagede stillede til chauffører og bilernes indretning. Indklagede konstaterede ved gennemgangen af tilbuddene, at tilbudsgiverne ikke var i tvivl om, hvilke krav der blev stillet til chaufførerne og til bilerne. Ad påstand 4 Klageren har gjort gældende, at klageren i sit tilbud tog højde for, at en 8 timers vagt kunne tage mere end 8 timer. Klagerens tilbud var beregnet som den tid, en vagt erfaringsmæssigt tager. Klageren skulle derfor ikke have ekstra betaling for, at en vagt kunne tage op til 10 timer. Når indklagede har korrigeret klagerens bud ved at tillægge betaling for en time, har indklagede sammenlignet tilbud, hvor klagerens tilbud er beregnet til at indeholde betaling for 11 timer, mens tilbuddet fra Randers Taxa baserede sig på betaling for 9 timer. Klagerens pris for 9 timer ville have været kr. Havde indklagede foretaget en korrekt beregning, ville klageren havde opnået en bedre score end Randers Taxa, og klageren ville have vundet udbuddet for så vidt angår Århus, Horsens og Randers. Indklagede har således ved at tage udgangspunkt i en forkert pris/et forkert timetal ikke vurderet klagerens bud på korrekt grundlag i forhold til de øvrige tilbud, hvilket er i strid med ligebehandlingsprincippet. Indklagede har gjort gældende, at indklagede efter modtagelsen af tilbuddene konstaterede, at disse ikke var sammenlignelige, eftersom nogle af tilbudsgiverne havde afgivet tilbud på vagter af en forud fastsat længde, mens andre tilbudsgivere havde afgivet fast tilbud uanset vagtens længde. Derfor anmodede indklagede den 12. marts 2007 tilbudsgiverne om at fremkomme med præcicerende/supplerende oplysninger vedrørende dette forhold. To tilbudsgiverne tilbød en fast pris på vagten, mens de øvrige tilbudsgivere krævede ekstrabetaling for forlængede vagter efter de oplyste timepriser. Derfor lagde indklagede prisen for en ekstra time på de øvrige tilbud. Ind-

13 13. klagede har gjort gældende, at klageren i sit tilbud oplyste en pris på henholdsvis en seks timers og en otte timers vagt»svarende til en timepris på 350 kr.«, og at klageren i sin besvarelse af indklagedes spørgsmål om ekstra betaling for forlængede vagter ikke oplyste, at der ikke ville blive krævet ekstra betaling herfor. Indklagede var derfor berettiget til at tillægge prisen for en times kørsel til klagerens tilbud. Dette var ikke en overtrædelse af ligebehandlingsprincippet. Klagenævnet udtaler: Ad påstand 1 Af udbudsbetingelserne fremgår, at virksomheder, der ikke med tilbuddet medsendte regnskab for det sidste år, ikke ville komme i betragtning. Da Randers Taxa ikke med tilbuddet medsendte regnskab for det seneste år, var indklagede forpligtet til ikke at tage tilbuddet i betragtning. Påstanden tages derfor til følge. Ad påstand 2 Det fastsatte underkriterium»a. Erfaring med lignende opgaver«er ikke egnet til at fastlægge»det økonomisk mest fordelagtige bud«, men er alene egnet til at klarlægge tilbudsgiverens almindelige egnethed til at varetage opgaven. Dette underkriterium er derfor et udvælgelseskriterium. Indklagede har derfor handlet i strid med udbudsdirektivet ved at fastsætte dette underkriterium til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige tilbud«. Påstanden tages derfor til følge. Ad påstand 3 Idet klageren ikke findes at have godtgjort, at udbudsbetingelserne ikke var tilstrækkeligt klare, og at indklagede ikke evaluerede tilbuddene i overensstemmelse med udbudsbetingelserne, tages påstanden ikke til følge. Ad påstand 4 Det fremgår af udbudsbetingelserne, at klageren før vagtens begyndelse skulle sørge for, at bilen var klargjort med det udstyr, der skulle anvendes under lægevagten. Klageren afgav et tilbud på kr. for en 8 timers læ-

14 14. gevagt, og kr. for en 6 timers lægevagt og oplyste, at prisen svarede til en timepris på 350 kr. Idet klageren, efter at indklagede havde stillet spørgsmål til tilbudsgiverne om, hvorvidt tilbuddet var en enhedspris, eller om der ved en 9 timers vagt ville blive lagt en timepris ovenpå prisen for 8 timers vagten, svarede, at prisen på en 8 timers vagt var beregnet efter et tidsforbrug på 10 timer, og idet klageren, der havde oplyst sin timeløn til 350 kr. herved svarede uklart, findes indklagede ikke at have handlet i strid med ligebehandlingsprincippet ved også for klagerens vedkommende at have tillagt en timepris til det klagerens tilbud. Påstanden tages derfor ikke til følge. Herefter bestemmes: Ad påstand 1 Indklagede har handlet i strid med udbudsdirektivet ved at tage tilbuddet fra Randers Taxa i betragtning, uagtet dette tilbud ikke opfyldte følgende minimumsbetingelse i udbudsbetingelserne:»fremlæggelse af regnskab for det seneste år.«ad påstand 2 Indklagede har handlet i strid med udbudsdirektivet ved som underkriterium til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige bud«at fastsætte underkriteriet»a. Erfaring med lignende opgaver«, uagtet dette kriterium er et udvælgelseskriterium, som ikke er egnet til at blive anvendt som underkriterium til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige bud«. Klagen tages ikke til følge vedrørende påstand 3 og 4. Indklagede, Region Midtjylland, skal i sagsomkostninger til klageren, M. Olsens Lægeservice ved Morten Lilholm Olsen, betale kr., der betales inden 14 dage efter modtagelsen af denne kendelse. Klagegebyret tilbagetales. Niels Feilberg Jørgensen

15 15. Genpartens rigtighed bekræftes. Joan Bach kontorfuldmægtig

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) 5. november 2009 K E N D E L S E Saver Comfort ApS (advokat Ole Husum, Grenå) mod Region Midtjylland

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014633 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 30. maj 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014633 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 30. maj 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014633 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 30. maj 2008 K E N D E L S E Serviceselskabet for vagtlæger i Region Midt ApS (advokat Klaus Antonsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023326 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 K E N D E L S E V. Løwener A/S (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Anders Birkelund

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 K E N D E L S E Vognmandsforretningen Ordrupgaard af 2009 SMBA (selv) mod Vejdirektoratet. (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 K E N D E L S E Berotech A/S (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Provas Haderslev Spildevand A/S (advokat Lars

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 K E N D E L S E Rengøringsgrossisten ved Erik Mortensen (advokat H.P.Grønborg-Pedersen, Skive)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 K E N D E L S E Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S (advokat Torsten Viborg Pedersen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022255 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 K E N D E L S E HMN A/S (selv) mod K-17 Indkøbsfællesskabet (advokat Peter Lund Meyer, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 K E N D E L S E Telenor A/S (selv) mod Region Nordjylland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 K E N D E L S E Konsortiet Rindum Skole (advokat Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 K E N D E L S E Køge Boglade v/ Erik Nielsen (advokat Kåre Wanscher, København) mod Køge Kommune (advokat Povl Nick

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 K E N D E L S E Skandinavisk Parykcenter ApS (advokat David Frølich, København) mod 1. Hillerød

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 K E N D E L S E Nykøbing Dag og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jesper Svenning,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 K E N D E L S E Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S mod Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 K E N D E L S E Murerfirmaet Bent Klausen ApS (advokat Peter Zacher Sørensen, Grenaa) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 K E N D E L S E Best Western Hotel Prinds Frederik A/S (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016028 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 K E N D E L S E Informi GIS A/S (advokat Vagn Blindkilde, København) mod Kulturarvsstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Dansk Scanning A/S (selv) mod Helsingør Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 131-217701 af 7. juli 2011 udbød indklagede,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2010-0023440 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 27. juni 2011 K E N D E L S E Hotel Maritime ApS (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010 K E N D E L S E ISS Facility Services A/S (advokat Mette Willemoe Wang, København) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 10. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 10. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023658 (Poul Holm, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 10. maj 2011 K E N D E L S E Finn Frogne A/S (advokat Camilla Bonde, København) mod Region Nordjylland, Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008 MT Højgaard A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod K E N D E L S E 1. Slots- og Ejendomsstyrelsen 2. Helsingør

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 K E N D E L S E XO Care A/S (advokat Simon Hauch, København) mod 1. Århus Universitet,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012 K E N D E L S E Grusterminalen.DK ApS (advokat Niels Tiedemann, København) mod Fredericia Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod 12-by Gruppens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 27. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 27. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014633 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 27. maj 2009 K E N D E L S E Serviceselskabet for vagtlæger i Region Midt ApS (advokat Klaus Antonsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 K E N D E L S E Forenede Service A/S (selv) mod Egedal Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 K E N D E L S E Konsortiet Rosendahls, Schultz Grafisk A/S og Rosendahls A/S print-design-media

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021953 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 K E N D E L S E Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet (selv) mod By- og Landskabsstyrelsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-020465 (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010 K E N D E L S E KMD A/S (advokat Martin André Dittmer, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 K E N D E L S E Konsortiet Damm Cellular A/S og Pallas Informatik A/S (advokat Niels Christian Ellegaard,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-213.807 (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen) 22. marts 2002 K E N D E L S E Johs. Sørensen & Sønner Århus A/S (advokat Lars Grøngaard, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011 K E N D E L S E Axiell Bibliotek A/S (advokat Rikke Søgaard Berth, Hellerup) mod Aalborg kommune,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 K E N D E L S E Balle Blik & VVS ApS (advokat Jeppe Svenning, Århus) mod Boligselskabet Sct. Jørgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011

Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011 Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011 K E N D E L S E Hans Biler (selv) mod Viborg Kommune (advokat Erik Hørlyck (Århus)) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 K E N D E L S E KK-Ventilation A/S (selv) mod Vejle Amt (advokat Mads Danielsen, Vejle) Den 31.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011 K E N D E L S E IBM Danmark ApS (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S (cand. merc.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) 14. februar 2008 K E N D E L S E Jysk Erhvervsbeklædning ApS (advokat Mogens Pahl Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 K E N D E L S E Clear Channel Danmark A/S (advokat Dan Terkildsen, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020248 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017413 (Kirsten Thorup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 28. oktober 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017413 (Kirsten Thorup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 28. oktober 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017413 (Kirsten Thorup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 28. oktober 2008 K E N D E L S E Bjarne Larsen (advokat Christa Westergaard, Skive) mod Morsø Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 K E N D E L S E KEN Storkøkken A/S (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S. (cand.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-179.957 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 K E N D E L S E Dansk Transport og Logistik (selv) mod Nykøbing Falster Kommune (advokat Klaus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 K E N D E L S E cbrain A/S (selv) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 K E N D E L S E Eurofins Danmark A/S (selv) mod Ringkjøbing Amt (advokat Erik Hørlyck, Århus) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904 Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål 12 Svar 12 Må der bruges en limousinetilladelse udstedt i en anden region(region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024756 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Mogens Hansen) 18. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024756 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Mogens Hansen) 18. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024756 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Mogens Hansen) 18. april 2012 K E N D E L S E xml-tekst ApS (advokat Gitte Løvgren Larsen, København) mod Uddannelsesstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011 K E N D E L S E HSS Engineering ApS med konsortium (advokat Henrik Holtse, Aarhus) mod Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 K E N D E L S E Krüger A/S (advokat John Adamsen, Surrey, England) mod Sorø Vand A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Jens Fejø og Michael Jacobsen) 3. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Jens Fejø og Michael Jacobsen) 3. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018573 (Niels Feilberg Jørgensen, Jens Fejø og Michael Jacobsen) 3. april 2009 K E N D E L S E Smith & Nephew A/S (advokat Morten Færch, Århus) mod Region Nordjylland

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 K E N D E L S E Landsorganisationen i Danmark (selv) mod Københavns Universitet (advokat Kurt Bardeleben, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (advokat Emil Baumann Geist, Roskilde) mod Universitets- og Bygningsstyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 K E N D E L S E Joca Trading A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod SamAqua A/S (advokat Andreas Christensen, Hellerup) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 K E N D E L S E Isoplus Fjernvarmeteknik A/S (advokat Michael Baruah, Kolding) mod Guldborgsund Varme A/S (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) 3. oktober 2011 K E N D E L S E ØGT ApS Økologisk Grønne Torv (selv) mod Ishøj Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Birgitte H. Frederiksen, Tønder) mod Tønder

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2008-0016463 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 17. september 2008 K E N D E L S E Bien-Air Dental SA (advokat Lars Cort Hansen, København) mod 1. Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Skive Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005462 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006 K E N D E L S E Hedeselskabet Miljø og Energi A/S (advokat Lone Møller, Århus mod Sønderjyllands

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015 K E N D E L S E Mathis Værft A/S (advokat Emil Sepstrup Reventlow, København) mod Forsvarsministeriets Materiel- og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024306 (Kirsten Thorup) 6. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024306 (Kirsten Thorup) 6. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024306 (Kirsten Thorup) 6. maj 2011 K E N D E L S E FællesBo (selv) mod Herning Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2010/S 026-037252 af 6. februar 2010 udbød

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0003146 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (selv) mod Hovedstadens Sygehusfælleskab (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010 K E N D E L S E Roslev Turist ved John Madsen (selv) mod Skive Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Vibeke Steenberg) 29. september 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Vibeke Steenberg) 29. september 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019477 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Vibeke Steenberg) 29. september 2009 K E N D E L S E Lekolar A/S (selv) mod Sydjysk Kommuneindkøb (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 K E N D E L S E Joca A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Rødovre Kommune (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021424 (Erik P. Bentzen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 5. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021424 (Erik P. Bentzen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 5. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021424 (Erik P. Bentzen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 5. november 2010 K E N D E L S E Hospitech A/S (selv) mod Region Syddanmark (advokat Laila Barslund Pedersen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Knud Erik Busk) 6. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Knud Erik Busk) 6. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018394 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Knud Erik Busk) 6. april 2009 K E N D E L S E Danacare A/S (selv) mod Brøndby Kommune, Høje-Taastrup Kommune og Ishøj Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 K E N D E L S E Simonsen & Weel A/S (cand.jur. Martin Stæhr, Kgs. Lyngby) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Aarhus)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Nikolaj Aarø-Hansen, Lars Tolstrup, Kent Petersen) 21. juni 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Nikolaj Aarø-Hansen, Lars Tolstrup, Kent Petersen) 21. juni 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020737 (Nikolaj Aarø-Hansen, Lars Tolstrup, Kent Petersen) 21. juni 2010 K E N D E L S E Bjerge Vognmandsforretning ApS (advokat Claus Kenneth Lund, Kalundborg) mod Kalundborg

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 K E N D E L S E Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S (advokat René Offersen ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022252 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 16. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022252 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 16. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022252 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 16. juni 2011 K E N D E L S E Beierholm, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab (selv) mod Statens og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 K E N D E L S E Tabulex ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007 K E N D E L S E Kuwait Petroleum A/S (advokat Gitte Holtsø, København) mod Sønderborg Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 K E N D E L S E Cowi A/S (advokat Michael Gjedde-Nielsen, København) mod Sønderjyllands Amt (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024699 (Poul Holm) 2. september 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024699 (Poul Holm) 2. september 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024699 (Poul Holm) 2. september 2011 K E N D E L S E GE Healthcare Danmark A/S (advokat Søren Hilbert, København) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Århus) Denne

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025155 (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025471 (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 K E N D E L S E Noe Net A/S (selv) mod Sikkerhedsstyrelsen (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 157-261409 af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9778 (Poul Holm) 3. oktober 2016 K E N D E L S E (sagsomkostninger) Henrik Tofteng A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Københavns Universitet (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2007-0012908 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Niels Henriksen) 19. september 2007 K E N D E L S E Råstof og Genanvendelse Selskabet af 1990 A/S (selv) mod Århus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-010720 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 19. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-010720 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 19. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-010720 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 19. juli 2007 K E N D E L S E ISS Facility Services A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Skejby Sygehus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 K E N D E L S E KAS Transport ved Kim Schrøder (advokat Torben Høholt Jensen, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 K E N D E L S E Sahva A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Odense Kommune (advokat Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-240.561 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004 K E N D E L S E Tolkeservice v/ Aso Hamid (advokat Flemming Schiøler Christiansen, Thisted) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0021118 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Lars Tolstrup) 17. juni 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0021118 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Lars Tolstrup) 17. juni 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0021118 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Lars Tolstrup) 17. juni 2010 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Odense Kommune,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-11137 (Poul Holm) 9. oktober 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-11137 (Poul Holm) 9. oktober 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-11137 (Poul Holm) 9. oktober 2015 K E N D E L S E Rubæk & Co. A/S (advokat Majse Jarlov, Hellerup) mod Københavns Kommune (advokat Jesper Fabricius, Hellerup) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 K E N D E L S E W. Lynggaard Petersen A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Den Selvejende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 (Katja Høegh, Allan Åge Christensen) 2. november 2012 K E N D E L S E Nykøbing Dag- og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jeppe Svenning, Aarhus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019670 (N. Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Kaj Kjærsgaard) 25. november 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019670 (N. Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Kaj Kjærsgaard) 25. november 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019670 (N. Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Kaj Kjærsgaard) 25. november 2009 K E N D E L S E 1. A/S Jens Jensen og sønner 2. Ans Bussen ApS 3. Engesvang Turistfart

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0017078 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Anette Jacobsen) 6. november 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0017078 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Anette Jacobsen) 6. november 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0017078 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Anette Jacobsen) 6. november 2008 K E N D E L S E Dansk Taxi Råd (selv) mod Region Sjælland (advokat Claus Berg, København) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Helle Bøjen Larsen) 23. februar 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Helle Bøjen Larsen) 23. februar 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-212.415 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Helle Bøjen Larsen) 23. februar 2001 K E N D E L S E Kæmpes Taxi og Nordfyns Busser ved Hans Kæmpe (advokat Jørn Frøhlich ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 K E N D E L S E Sammenslutningen af Glatførebekæmpende Vognmænd i Nordjyllands Amt ApS (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022370 (Søren Holm Seerup, Suzanne Helsteen, Thomas Grønkær) 25. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022370 (Søren Holm Seerup, Suzanne Helsteen, Thomas Grønkær) 25. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022370 (Søren Holm Seerup, Suzanne Helsteen, Thomas Grønkær) 25. november 2011 K E N D E L S E Brødrene A. & B. Andersen Entreprenører & Ingeniører A/S (advokat Martin

Læs mere