GANGKOMFORT OG RULLEMODSTAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GANGKOMFORT OG RULLEMODSTAND"

Transkript

1 Myndighederne kræver, at gulvene skal have "passende fjedring", men der angives dog ingen metode til måling af fjedringen. Der er metoder til måling af støddæmpning og deformation i gulvbelægninger. Et gulv med god støddæmpning reducerer belastningen af knæ og ryg. Bløde gulve giver god støddæmpning, men de er også følsomme over for trykmærker og har ofte en høj rullemodstand. Hvilke krav er gældende? Der findes p.t. ingen anerkendte testmetoder til måling af gangkomfort på gulve. Det indebærer ligeledes at der ikke findes nogle direkte myndighedskrav på dette område. Ergonomiske gulve og underlag anvendes ofte kun i de områder hvor personer står stille, på samme sted, over en længere periode. Her udlægges normalt et løst lagt underlag oven på gulvbelægningen. Dette giver øget risiko for snuble- og faldulykker. Det er derfor en god ide at indtænke ergonomien i en totalløsning enten partielt eller i hele gulvfladen og undgå løse måtter m.m. Her kan fx anvendes et punktelastisk gulv så som Granit Acoustic eller et Omnisports. I arbejdsministeriets redegørelse nr. 96 af 13. februar 2001 fremgår det at en gulvbelægning skal være tilpasset det arbejde, der udføres i arbejdsrummet, og have en, under hensyn til arbejdets art, passende hårdhed. Kun inden for sportsgulve har man en række testmetoder der anvendes til godkendelse af sportsgulve. Disse testmetoder omfatter bl.a. test af gulvets blødhed og deformation, hvilket giver et udtryk for gulvets komfort. Disse testmetoder anvendes dog kun til sportsgulve og ikke til de øvrige gulvområder. Testmetoden for sportsgulve EN måler hvor meget gulvet deformeres når en tung, fjedrende stålkugle slippes på gulvet. De typiske værdier for kompakte gulvmaterialer er 0,1 0,2 mm, gulvbelægninger med skumbagside samt tekstile gulve mellem 0,3 1,5 mm. Med specielle sportsgulvkonstruktioner kan man opnå en deformation på 4 mm. En anden testmetode til sportsgulv, EN 14808, måler gulvets støddæmpning. De typiske værdier for kompakte gulvmaterialer er 0-3 % og produkter med skumbagside 5-20 %. Med specielle sportsgulvkonstruktioner kan man opnå over 60 %.

2 Gulvbelægninger med en høj deformation/støddæmpning har ofte en blød overflade, hvilket medfører at det bliver vanskeligere at rulle sygesenge og vogne hen over gulvet. Desuden øges risikoen for indtryksmærker på et blødt gulv. Dette må man tage hensyn til når der vælges et ergonomigulv (se tabel 1 nedenfor). Hvilke gulve har god gangkomfort, lav rullemodstand og god modstand mod trykmærker? Tabel 1. Deformation, stødabsorption, tryktolerance og rullemodstand ved forskellige gulvmaterialer.

3 Mere om ergonomiske gulve Når vi står stille, skal knæ og svangen bære hele vægten af vores krop. Når vi går eller løber, øges belastningen 2-5 gange. Under normal gang opstår den største belastning på kroppen cirka 0,1 sekund efter, at foden sættes i underlaget. For at opnå en god gangkomfort med mindst mulig kropsbelastning skal accelerationen være så lille som mulig. Kropsvægten skal altså bremses blødt op. Et tilpas blødt og fjedrende gulv mindsker derfor risikoen for muskel- og belastningsskader. Det er desuden med til at mindske rumstøjen (lyde fra fodtrin i lokalet). Et hårdt og ikke-fjedrende gulv øger risikoen for muskel- og belastningsskader og giver ofte en højere rumlyd, mens et alt for blødt gulv med lav efterfjedring opleves som "tungt at gå på". Et blødt gulv kan desuden få hospitalssenge med hjul, laboratorievogne, kørestole m.m. til at synke ned i gulvet og blive vanskelige at køre med. Desuden er der øget risiko for varige trykmærker fra møbler og andre tunge genstande, der stilles på gulvet. En gulvbelægning med blød overflade, der giver efter netop på belastningstidspunktet, kaldes i sportsgulvsammenhænge for et punktelastisk gulv. Hvis gulvoverfladen i stedet er stift opbygget, og deformationen optages af blødere lag længere nede i belægningen, har man et såkaldt overfladeelastisk gulv. En sådan løsning giver både god gangkomfort, samtidig med at gulvet er let at køre på. Et eksempel på en sådan gulvløsning er en stiv belægning (fx parketgulv eller en kompakt vinyl- eller linoleumsbelægning), monteret på specielle kraftfordelende plader, som derefter lægges på en tyk skumbelægning (fx Tarkett Multiflex konstruktion). Denne løsning anvendes ofte i idrætshaller til fx håndbold, hockey m.m. Det er en forholdsvis dyr løsning sammenlignet med traditionelle overfladebelægninger, men man kan for eksempel anvende et overfladeelastisk sportsgulv på begrænsede områder med høje krav til gangkomfort og rullemodstand, fx ved receptionsskranker, langs laboratorieborde m.m. Det er også muligt at udvikle skumbaserede produkter med forskellig rullemodstand ved at lægge et forstærkende lag af glasfibervæv nær overfladen. Det giver lavere rullemodstand og reducerer risikoen for permanente trykmærker fra møbler. Et godt ergonomisk gulv skal således have høj deformation og lav rullemodstand samt god modstandskraft mod trykmærker.

4 Mere om hvordan man måler gangkomfort for gulve Der findes ingen anerkendte testmetoder, der er specielt udviklet til at måle gulves gangkomfort. Der findes dog europæisk harmoniserede testmetoder for sportsgulve, som kan benyttes. I SP-rapport 2009:04 konstateres det, at blandt andet EN hhv , som er metoder til måling af deformation og stødabsorption i sportsgulve, meget vel kan benyttes til at teste og beskrive gangkomfort for forskellige gulvmaterialer. EN Surfaces for sport areas Determination of vertical deformation benytter en stålkugle på 20 kg, som tabes på en fjeder (40 N/mm). Kuglens masse og fjederens karakterer er tilpasset, så den maksimale kraft på et fuldstændigt ikke-fjedrende underlag bliver ca N og indtræffer efter omkring 0,1 sek. Det svarer til den kraft, som en 50 kg tung person udsættes for under normal gang. Deformationsværdierne varierer mellem 0,1 og 4 mm, afhængig af gulvets opbygning. Typiske værdier for kompakte gulvmaterialer er 0,1 0,2 mm, gulvbelægninger med skumbagside samt tekstilgulve ligger normalt i området 0,3-1,5 mm. Ved specielle sportsgulvkonstruktioner kan man opnå en deformation på 4 mm. En anden testmetode til sportsgulve, EN Surfaces for sport areas Determination of shock absorbtion, måler stødabsorptionen. Den måler de maksimale kræfter ved opbremsningen af den fjedrende stålkugle, når den slippes på beton, hhv. på den belægning, der skal testes, hvorefter resultaterne sammenlignes. Typiske værdier for kompakte gulvmaterialer er 0-3 %, mens produkter med skumbagside og tekstilgulve har en stødabsorbering på 5 20 %. Overfladeelastiske sportsgulve kan opnå en stødabsorptionen på over 60 %.

5 Mere om hvordan man måler rullemodstand og indtryk Rullemodstand Der findes ingen standardiseret test for dette. Tarkett har dog udviklet en metode, hvor en hospitalsseng placeres på det gulv, der skal testes. Når sengen har stået stille i 5 minutter, ruller man sengen hen over overfladen og måler samtidig den kraft, der kræves for dels at "komme i gang" (vilofriktion) og til at trække sengen med konstant hastighed (rullefriktion). Typiske værdier for betongulve og kompakte overfladebelægninger er N vilofriktion og N bevægelsesfriktion. De tilsvarende værdier for produkter med skumbagside er N (vilofriktion) hhv N (bevægelsesfriktion). Se tabel 1 ovenfor. Disse testprincipper kan også anvendes i marken. Hvis man eksempelvis på et hospital ønsker at sammenligne rullemodstanden for forskellige installerede gulvmaterialer, kan man gennemføre en simpel test ved at fastgøre en fjedervægt (af typen fiskevægt) på en hospitalsseng. Ved at aflæse kraften (udslaget på vægten) ved start og rulning på de forskellige belægninger kan man sammenligne rullemodstanden i forskellige områder. Trykbestandighed Gulvets evne til at forhindre varige trykmærker måles i henhold til EN 433. En metalcylinder med en diameter på 11,3 mm (100 mm2) presses mod gulvbelægningen gennem 150 minutter med en kraft på 500 N. Derefter fjernes cylinderen, og dybden af det efterladte trykmærke måles, efter at gulvet har sat sig i yderligere 150 minutter. Ved produkter med skumbagside kan man også aflæse indtrykkets dybde efter 15 sekunders belastning, hvorved man får en parameter, som kaldes "underfoot comfort", som er et mål for, hvor meget gulvet synker ned ved statisk belastning. Typiske værdier for trykbestandighed og "underfoot comfort" er angivet i tabel 1.

Trinstøj er støj, der kommer fra den ovenfor liggende etage, eller via flangetransmission fra andre rum i samme niveau.

Trinstøj er støj, der kommer fra den ovenfor liggende etage, eller via flangetransmission fra andre rum i samme niveau. Trinstøj er støj, der kommer fra den ovenfor liggende etage, eller via flangetransmission fra andre rum i samme niveau. Trommelyd er betegnelsen for den specielle form for trinlyd, som udstråles i samme

Læs mere

Trinstøj er støj, der kommer fra den ovenfor liggende etage, eller via flangetransmission fra andre rum i samme niveau.

Trinstøj er støj, der kommer fra den ovenfor liggende etage, eller via flangetransmission fra andre rum i samme niveau. Trinstøj er støj, der kommer fra den ovenfor liggende etage, eller via flangetransmission fra andre rum i samme niveau. Trommelyd er betegnelsen for den specielle form for trinlyd, som udstråles i samme

Læs mere

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Gode løft. ARBEJDSMILJØHUSET, Krondalvej 8, 2610 Rødovre Telefon 44 85 02 20 E-mail: Info@am-huset.

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Gode løft. ARBEJDSMILJØHUSET, Krondalvej 8, 2610 Rødovre Telefon 44 85 02 20 E-mail: Info@am-huset. Gode løft - 1 - Planlægning I det daglige arbejde, bliver kroppen udsat for store udfordringer. Det er derfor vigtigt at du passer på dig selv. Det er en god idé at du allerede i opstartsfasen indretter

Læs mere

Korrekte arbejdsstillinger og løft

Korrekte arbejdsstillinger og løft Korrekte arbejdsstillinger og løft Indholdet i denne pjece er baseret på lovgivningen, men indholdet udtrykker ikke hele lovgivningen. Hvis der er behov for at vide præcist hvad lovgivningen i alle detaljer

Læs mere

PROFESSIONELLE ARBEJDSPLADSMÅTTER TIL BUTIK, LAGER, LET- OG TUNG INDUSTRI. FRA MATTING.

PROFESSIONELLE ARBEJDSPLADSMÅTTER TIL BUTIK, LAGER, LET- OG TUNG INDUSTRI. FRA MATTING. PROFESSIONELLE ARBEJDSPLADSMÅTTER TIL BUTIK, LAGER, LET- OG TUNG INDUSTRI. FRA MATTING. Gode måtter gør at man orker at stå op og arbejde. Stenhårde gulve bliver ingen lykkelig af, uanset hvor gode sko

Læs mere

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact Enhver brug af produktet til andre formål end dem der er fastsat i betingelserne for brug, skal indsendes til Tarkett til godkendelse. Omnisports belægningen kan monteres på forskellige underlag alt efter

Læs mere

Gulvvarme Fordele og ulemper

Gulvvarme Fordele og ulemper Gulvvarme Fordele og ulemper 2019-03-05 Fordele Gulvvarme i badeværelse vil sikre en hurtigere tørring af overfladerne og især gulvet 2 Ulemper Besværlig og dyr at reparere 3 Beskriver en række forhold,

Læs mere

Inspirationskatalog. RG ergonomiske stå- og aflastningsmåtter

Inspirationskatalog. RG ergonomiske stå- og aflastningsmåtter Inspirationskatalog RG ergonomiske stå- og aflastningsmåtter Ergonomiske måtter Kravet til et bedre arbejdsmiljø stiger hele tiden, og det er derfor vigtigt at alle medarbejdere har de bedste forudsætninger

Læs mere

K-522. Betjeningsvejledning

K-522. Betjeningsvejledning K-522. Betjeningsvejledning 1 Beskrivelse Maskinen er specialudviklet til afbalancering af motorcykelhjul. I modsætning til en traditionel afbalanceringsmaskine, har K-22 en fast aksel, hvor det opspændte

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

VÆGTGRÆNSER. Løft. Optimale forhold VÆGTGRÆNSER

VÆGTGRÆNSER. Løft. Optimale forhold VÆGTGRÆNSER VÆGTGRÆNSER Løft Generelt kan man sige, at belastningen på kroppen ved løft stiger jo tungere byrden er, og jo større rækkeafstanden mellem rygsøjlen og grebspunkt på varen er. Tunge løft med lange rækkeafstande,

Læs mere

Kvit knæsmerterne ÅRSAG TIL KNÆSMERTER TILBAGEVENDEN TIL SPORT

Kvit knæsmerterne ÅRSAG TIL KNÆSMERTER TILBAGEVENDEN TIL SPORT Da du var til undersøgelse i Artroskopisk Center, fik du en forklaring på, hvorfor vi tror, at du har ondt i knæet, og du fik råd og vejledning til, hvad du skal gøre for, at det bliver bedre. Denne pjece

Læs mere

APV for HoptrupBrandstation

APV for HoptrupBrandstation Navn:Fælles Hoptrup PSYKISK ARBEJDSMILJØ ARBEJDSMÆNGDE OG TIDSPRES Har du konstant en stor arbejdsmængde, eller udsættes du for stort tidspres? Bringer arbejdet brandmændene i følelsesmæssigt belastende

Læs mere

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og håndleddene. Derfor har vi udviklet Jobmate en produktserie,

Læs mere

Nogle opgaver om fart og kraft

Nogle opgaver om fart og kraft &HQWHUIRU1DWXUIDJHQHV'LGDNWLN 'HWQDWXUYLGHQVNDEHOLJH)DNXOWHW $DUKXV8QLYHUVLWHW &HQWUHIRU6WXGLHVLQ6FLHQFH(GXFDWLRQ)DFXOW\RI6FLHQFH8QLYHUVLW\RI$DUKXV Nogle opgaver om fart og kraft Opgavesættet er oversat

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Faktaboks. En fjeders egenskaber, altså om den er stærk eller svag, definerer man med en størrelse, der kaldes Fjederkonstanten, k.

Faktaboks. En fjeders egenskaber, altså om den er stærk eller svag, definerer man med en størrelse, der kaldes Fjederkonstanten, k. Fjedervægten Baggrund En fjedervægt er en simpel vægt, der består af 3 dele; en fjeder, en skala og en vægtholder. Vægten kan enten være en tryk- eller en trækvægt. Trykfjeder Faktaboks En trykfjeder er

Læs mere

Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital

Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Multibaner & underlag

Multibaner & underlag Multibaner & underlag WWW. BASKETBALL YOLLEYBALL Spilleren skal til en hver tid kunne have fuld fokus på spillet. Med vores gulvløsninger får spilleren et underlag der giver optimal fodfæste, reaktionsmulighed

Læs mere

Stå op på arbejdet skub stolen væk og rejs dig op, så får du det bedre.

Stå op på arbejdet skub stolen væk og rejs dig op, så får du det bedre. 2 Stå op på arbejdet skub stolen væk og rejs dig op, så får du det bedre. Vi rør os for lidt. Vi sidder foran computeren på arbejde, foran fjernsynet derhjemme og færdes oftest siddende derimellem. Sidde-sygen

Læs mere

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk Monteringsanvisning Jackon vådrum V Å D R U M Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering 10-2013 erstatter 02-2012 Jackon vådrum Produktbeskrivelse Væg Gulv Godkendelse MK 7.32/1651

Læs mere

BRUGSANVISNING. Flexaball Classic

BRUGSANVISNING. Flexaball Classic BRUGSANVISNING Flexaball Classic Generel introduktion: Body-træningsgymnastikboldene giver mulighed for at lave en alsidig træning af kroppen. Spændinger/kramper løsnes, mave-og rygmusklerne styrkes og

Læs mere

Rehband Arch Indicator Art nr. 646M49

Rehband Arch Indicator Art nr. 646M49 TECH INSOLES Rehbands sålekoncept Tech Insole består af 6 såler, som supplerer vores nuværende sortiment. Tech Insole yder god støtte og støddæmpning mod alle belastninger, foden udsættes for. TECH INSOLES

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Bedemænd Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

VAS Skala. Ikke OK. Da du var til informationsmøde hos fysioterapeuten, fik du en forklaring på, hvorfor

VAS Skala. Ikke OK. Da du var til informationsmøde hos fysioterapeuten, fik du en forklaring på, hvorfor Kvit knæsmerterne Hvornår kan du roligt vende tilbage til sport Efter de første 8 uger med nedsat belastning, er det vigtigt at du starter langsomt op. Du skal følge nedenstående fremgangsmåde, og du må

Læs mere

Fakta. Problemstilling. Forsøg. Undersøgelse af lagtykkelsens betydning 15. juni 2015 for sporkøringsmodstanden på forskellige asfaltmaterialer

Fakta. Problemstilling. Forsøg. Undersøgelse af lagtykkelsens betydning 15. juni 2015 for sporkøringsmodstanden på forskellige asfaltmaterialer Fakta De danske vejregler består af en almindelig arbejdsbeskrivelse og en vejledning. I Vejledningen findes anvisninger for valg af lagtykkelser på. For pulverasfalt, som er et slidlagsmateriale med en

Læs mere

Innovative løsninger i beton

Innovative løsninger i beton www.empatico.dk Innovative løsninger i beton Kreativt Koncept Siden midten af det 20. århundrede, hvor den visionære schweiziske arkitekt Le Corbusier har formuleret udtrykket "Béton Brut" for at beskrive

Læs mere

MobiCrane og MobiArm

MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm vores leddelte udliggerkraner giver mange muligheder Fordele MobiCrane og MobiArm en stor forbedring af dit arbejdsmiljø. Løft bliver meget nemmere, og samtidig

Læs mere

Energibesparelse i vejtransporten.

Energibesparelse i vejtransporten. Energibesparelse i vejtransporten. Af: Per Ullidtz, Dynatest International Bjarne Schmidt, Vejdirektoratet - Vejteknisk Institut Birgitte Eilskov Jensen, NCC Roads A/S Med den konstante fokus på energiforbrug

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 DE FØRSTE DAGE Denne pjece indeholder øvelser til den første fase efter din

Læs mere

Dynamik. 1. Kræfter i ligevægt. Overvejelser over kræfter i ligevægt er meget vigtige i den moderne fysik.

Dynamik. 1. Kræfter i ligevægt. Overvejelser over kræfter i ligevægt er meget vigtige i den moderne fysik. M4 Dynamik 1. Kræfter i ligevægt Overvejelser over kræfter i ligevægt er meget vigtige i den moderne fysik. Fx har nøglen til forståelsen af hvad der foregår i det indre af en stjerne været betragtninger

Læs mere

Undergulve. Undergulve. Undergulve. Typer. Undergulve. Anvendelse underlag for: Brandkrav i BR10. Bjarne Lund Johansen

Undergulve. Undergulve. Undergulve. Typer. Undergulve. Anvendelse underlag for: Brandkrav i BR10. Bjarne Lund Johansen Bjarne Lund Johansen Typer På strøer eller bjælkelag bærende Svømmende på bærende underlag Til opretning af eksisterende gulve Anvendelse underlag for: TRÆ 53 Vådrum TRÆ 63+64 Trægulve Stive belægninger

Læs mere

PLANSILOELEMENTER Agro og industri. rc-beton.dk

PLANSILOELEMENTER Agro og industri. rc-beton.dk PLANSILOELEMENTER Agro og industri rc-beton.dk RC PLANSILO ET KOMPLET SILOSYSTEM Med plansiloer fra RC Beton fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri. Her er der tænkt på alle

Læs mere

Løfter store og tunge varer over på salgshylde

Løfter store og tunge varer over på salgshylde Løft Instruktion nr. A1 Løfter store og tunge varer over på salgshylde Når I er to personer om at løfte varer, som er vanskelige at håndtere og tunge (fx fladskærme, spejle og græsslåmaskiner), er det

Læs mere

Udviklet af Dr. Bruno Gröbli / Schweiz. support energy point

Udviklet af Dr. Bruno Gröbli / Schweiz. support energy point Udviklet af support energy point Støttefunktion S.E.P. strømpen yder støtte til fodens svang i tværgående retning og indirekte på langs af svangen. Den støtter kun hvis, og hvor det er nødvendigt. Der

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune

Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune Side 1 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges

Læs mere

Kährs Activity floor. 5 lag UV-hærdet polyuretan/akrylat-lak for at modstå microridser.maximalt motstå microrepor.

Kährs Activity floor. 5 lag UV-hærdet polyuretan/akrylat-lak for at modstå microridser.maximalt motstå microrepor. Activity floor Kährs Activity floor Kährs Activity En forbedring for aktive mennesker. Kährs Activity skaber et optimalt underlag for alle typer af sport og aktiviteter. En patenteret støddæmpende konstruktion,

Læs mere

Wavin ø1250 mm servicebrønd

Wavin ø1250 mm servicebrønd November 2011 ø servicebrønd EN TÆT BRØND, VOR ÅLEUDSTYR KAN INSTALLERES Solutions for Essentials ULTIFLEX PE-specialbrønde Ingen af s servicebrønde er ens. De bliver produceret individuelt fra projekt

Læs mere

NoteCart Tablet TABLET

NoteCart Tablet TABLET NoteCart Tablet TABLET TABLET NoteCart Supreme Tablet 16 NoteCart med plads til 16 Tablets Bemærk Maks str. på tablet 18,5 cm x 35 cm inkl. strømudtag Dansk designet mobilt kabinet til opbevaring af tablets

Læs mere

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Hydraseal DPM Beskrivelse Hydraseal DPM er en tokomponents opløsningsmiddelog benzylalkoholfri epoxyprimer. Anvendelsesområde Hydraseal DPM er en specialfremstillet primer, der muliggør umiddelbar installation

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET NATURVIDENSKABELIG BACHELORUDDANNELSE

KØBENHAVNS UNIVERSITET NATURVIDENSKABELIG BACHELORUDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET NATURVIDENSKABELIG BACHELORUDDANNELSE Fysik 2, Klassisk Mekanik 2 Skriftlig eksamen 23. januar 2009 Tilladte hjælpemidler: Medbragt litteratur, noter og lommeregner Besvarelsen må

Læs mere

Madrassen er en vigtig del af tryksårsbehandlingen

Madrassen er en vigtig del af tryksårsbehandlingen Madrasser Madrassen er en vigtig del af tryksårsbehandlingen Tryksår er en skade i huden og det underliggende væv. Tryksår opstår, når blodforsyningen over en tid er utilstrækkelig på grund af friktion,

Læs mere

Lyddæmpende fiberplade system

Lyddæmpende fiberplade system Lyddæmpende fiberplade system Montagevejledning og dataspecifikation HURTIG - FLEXIBEL - LOYAL Lyddæmpende fiberplade system Beskrivelse af systemet Det lyddæmpende fiberplade system er et af de tørre

Læs mere

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND INNOVATION MED PROFIL 6.3 Schlüter -DITRA-SOUND G U L V U N D E L A G TRINLYDSISOLERING Anvendelse og funktion Schlüter -DITRA-SOUND er en trinlydsisolering til flisebelægninger fremstillet af kraftig

Læs mere

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag.

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag. Arbejdsanvisning weberfloor industri Anvendelsesområde Boliger, garager, kældre, butikker, kontorer, gallerier og atelierer: Til gulve udsat for fodtrafik, håndtrukket pallevogne, kørsler med lette lastbiler

Læs mere

Supplerende skønserklæring BS /2010. Glostrup civilret. mod. Topdanmark Forsikring A/S v/ advokat Christina Neugebauer

Supplerende skønserklæring BS /2010. Glostrup civilret. mod. Topdanmark Forsikring A/S v/ advokat Christina Neugebauer Supplerende skønserklæring i sagen BS /2010 ved Glostrup civilret vi advokat Lars Sandager mod Topdanmark Forsikring A/S v/ advokat Christina Neugebauer Spørgsmål 4... 2 Spørgsmål 5... 2 Spørgsmål 6...

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser Undervisningsmateriale til AMU mål 48407 Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser 1 Indholdsfortegnelse. Regler for vognbremser Side 3. Brug af bremsetester Side 6. Bremsetester display Side

Læs mere

Vejledning i hvordan du laver en faskine

Vejledning i hvordan du laver en faskine Vejledning i hvordan du laver en faskine LYNGBY TAARBÆK KOMMUNE 1 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Design: Salto & Sigsgaard Sigsgaard Koncept Vælg din normale Dit bækken skubbes fremad Du kan nu balancere og Ved at stå med let siddehøjde eller hæv og

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Camping Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Hvordan påvirkes din puls af at dykke?

Hvordan påvirkes din puls af at dykke? Hvordan påvirkes din puls af at dykke? Hvad tror du der sker med din puls, når du dykker hovedet under vand? Vil den stige? Vil den falde? Materialer: Bassin, koldt vand (ca. 10 C), termometer, fingerspids

Læs mere

1 Forberedelse af arbejdsområdet.

1 Forberedelse af arbejdsområdet. Generelle kvalitetskrav: Bærende underlags minimumsvedhæftningstrækstyrke > 0,2 N/mm 2 Bærende underlags minimumstemperatur: 3 C over dugpunkttemperatur Bærende underlags maksimal fugtindhold: < 12% (ved

Læs mere

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Sådan træner du maven stærk & stram Styrk kroppens holdning med Krisztina Maria Guide til stærk og stram mave 2 Træn

Læs mere

på arbejdspladsen Akustik

på arbejdspladsen Akustik Akustik på arbejdspladsen Høj medarbejdstilfredshed gavner forretningen Undersøgelser viser, at der mistes mange arbejdsdage hvert år gr. arbejdsrelaterede sygdomme såsom stress og manglende trivsel. Det

Læs mere

Stormbox installationsvejledning

Stormbox installationsvejledning Stormbox installationsvejledning Generelt STORMBOX-kassetterne skal installeres i overensstemmelse med denne montagevejledning samt evt. lokale forskrifter.. Store mængder af vand infiltreres på et koncentreret

Læs mere

Garanti og pleje Garanti og plejevejledning til Egger Comfort-gulv

Garanti og pleje Garanti og plejevejledning til Egger Comfort-gulv Garanti og pleje Garanti og plejevejledning til Egger Comfort-gulv Garantibetingelser for EGGER Comfort-gulv EGGER Comfort-gulve giver dig sikkerhed i mange år. EGGER yder fra købsdatoen: Ved lægning i

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

Skræddersyet sengesystem

Skræddersyet sengesystem Skræddersyet sengesystem DU SÆTTER MÅLET FOR ALT Ethvert menneske er unikt. Det er sengesystemet Ecco 2 også takket være en helt præcis tilpasning. Højde, vægt, kropsbygning og søvnvaner... Ethvert menneske

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Nova 300 NG personløfter

Nova 300 NG personløfter Nova 300 NG personløfter mart, enkel og ergonomisk Nova 300 NG Personløfter hjælper med at forflytte mennesker med begrænset styrke og mobilitet. Personløfteren er et fleksibelt hjælpemiddel, der anvendes

Læs mere

Forflytningskompendium

Forflytningskompendium Forflytningskompendium Forflytningsteknik Forflytninger tager udgangspunkt i det funktionsniveau som den, der skal have hjælp har. Funktionsniveauet beskrives ud fra, hvordan man klarer at holde sig oprejst

Læs mere

4.3.4. Grænsefrekvenskonstanter og materialeegenskaber. 444 Gyproc Håndbog 9. Teknik / Bygningsakustik / Gipspladers lydisolerende egenskaber

4.3.4. Grænsefrekvenskonstanter og materialeegenskaber. 444 Gyproc Håndbog 9. Teknik / Bygningsakustik / Gipspladers lydisolerende egenskaber Materialeegenskaber Gipsplader er specielt velegnede til lydadskillende bygningsdele. Dette beror på et optimalt forhold mellem vægt og stivhed, som gør, at pladen effektivt kan absorbere lydenergi. Den

Læs mere

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS NEW HOLLAND BB9O9O PLUS 2 3 UOVERTRUFFEN KAPACITET MED MINIMAL ANSTRENGELSE FOR FØREREN GIGANTISK UOVERTRUFFEN PRÆSTATION Den største model i den fremragende New Holland BB9000 storballepresserserie er

Læs mere

Spole vs. Acceleration

Spole vs. Acceleration Spole-kollaps sammenlignet med Acceleration I mange henseender kan en strøms opvoksen og kollaps i en spole sammenlignes med acceleration og deceleration af en masse. Acceleration er lig med ændring af

Læs mere

1 Forberedelse af arbejdsområdet.

1 Forberedelse af arbejdsområdet. Generelle kvalitetskrav: Bærende underlags minimumsvedhæftningstrækstyrke > 1.0 N/mm 2 Bærende underlags minimumstemperatur: 3 C over dugpunkttemperatur Bærende underlags maksimal fugtindhold: < 12% (ved

Læs mere

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ TUNGE LØFT Løfter medarbejderne tunge emner eller byrder manuelt? Løfter eller holder medarbejderne tungt værktøj eller redskaber under arbejdet, f støvsuger, skraldespande, gulvspande

Læs mere

Innovative løsninger i beton Erhvervsreferencer

Innovative løsninger i beton Erhvervsreferencer www.betonpaneler.dk Innovative løsninger i beton Erhvervsreferencer Beton Gulv Innovation Concreate gulvplader er en to-lags konstruktion: Det øverste dekorative slidlag er lavet af cementfiber af typen

Læs mere

MONTERINGS INSTRUKTIONER

MONTERINGS INSTRUKTIONER R MONTERINGS INSTRUKTIONER Pergo Original Collection, Pergo Naturaltouch Collection, Pergo Vintage Collection, Pergo Exotic Collection, Pergo Classic Plus 1. Forberedelser Se illustration 1 til 2 samt

Læs mere

I praksis er det kun de statiske og i nogen grad de dynamiske metoder, som er standardiserede i en sådan grad, at de er universelle.

I praksis er det kun de statiske og i nogen grad de dynamiske metoder, som er standardiserede i en sådan grad, at de er universelle. C 3 Hårdhedsmåling Peter H. Gundel Bodycote Varmebehandling A/S Hårdhed er et særligt begreb, knap nok en egenskab, hvilket også afspejler sig i de forskellige opfattelser, der er af den ud fra den givne

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Daginstitutioner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Alurampen. Betjeningsvejledning.

Alurampen. Betjeningsvejledning. PremiumProduct Alurampen Betjeningsvejledning PremiumProduct Betjeningsvejledning Alurampen Vores ramper er afprøvet hos Statisk testet! Mange tak fordi De valgte vores produkt! Venligst gennemlæs betjeningsvejledningen

Læs mere

Uponor Minitec FLEKSIBELT GULVVARMESYSTEM MED LAV BYGGEHØJDE

Uponor Minitec FLEKSIBELT GULVVARMESYSTEM MED LAV BYGGEHØJDE Uponor Minitec FLEKSIBELT GULVVARMESYSTEM MED LAV BYGGEHØJDE 12 2014 5014 Uponor Minitec Gulvvarme til renovering med lav byggehøjde Minitec gulvvarmesystem Uponor Minitec består af en gulvvarmeplade forberedt

Læs mere

Understated er dansk designede kvalitetssofaer med sovefunktion.

Understated er dansk designede kvalitetssofaer med sovefunktion. Understated er dansk designede kvalitetssofaer med sovefunktion. Der er lagt vægt på at skabe en kollektion af multifunktionelle sofaer i enkle design, som samtidigt tilbyder optimal funktion og komfort

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

Uponor Minitec FLEKSIBELT GULVVARMESYSTEM MED LAV BYGGEHØJDE

Uponor Minitec FLEKSIBELT GULVVARMESYSTEM MED LAV BYGGEHØJDE Uponor Minitec FLEKSIBELT GULVVARMESYSTEM MED LAV BYGGEHØJDE 04 04 Uponor Minitec Gulvvarme til renovering med lav byggehøjde Opbygning og gulvkonstruktion Minitec på betonkonstruktion Minitec gulvvarmesystem

Læs mere

INNEHÅLL. Tænk på at: GYM&FITNESS. Gulvet en afgørende faktor Lyddæmpende gulv Gummimåtter Fitnessgulv Løbebaner Gym/Kontor/Reception Om Unisport

INNEHÅLL. Tænk på at: GYM&FITNESS. Gulvet en afgørende faktor Lyddæmpende gulv Gummimåtter Fitnessgulv Løbebaner Gym/Kontor/Reception Om Unisport Gym & Fitness 04 Tænk på at: - vælge et gulv som passer til omgivelserne - have det rigtige gulv på det rette sted - dele gulvet op i forskellige zoner - gulvet skal være langtidsholdbart - vælge en stabil

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Stilladsarbejde Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

PLANSILO Systembrochure

PLANSILO Systembrochure PLANSILO Systembrochure www.rc.dk Et stærkt system RC plansiloelementer er komplette silosystemer Med plansiloer fra RC Betonvarer fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri, hvor

Læs mere

Gulve reparation af gulvbelægninger

Gulve reparation af gulvbelægninger Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af gulvbelægninger Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad.

Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad. Sid dig i form. Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad. Selv ved første øjekast kan man se forskellen mellem en swopper og en traditionel kontorstol: Det radikale design gør op med alle de konventionelle

Læs mere

Arbejdsborde & garderobeskabe

Arbejdsborde & garderobeskabe Arbejdsborde & garderobeskabe CONSTRUCTOR Denne brochure viser udvalgte produkter som vi karakteriserer som arbejdspladsudstyr. Betydningen af ergonomisk rigtige hjælpemidler i arbejdet er stor bl.a. for

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9

Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9 Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9 Side 1 af 11 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold.

Læs mere

Ready Play Tennis i Växjö valgte tennisunderlag. Unisport

Ready Play Tennis i Växjö valgte tennisunderlag. Unisport Tennisunderlag 04 Ready Play Tennis i Växjö valgte tennisunderlag fra Unisport 04 06 08 Taraflex Tennisunderlag Kunstgræs ProCourt - Syntetisk rødgrus Greenset PU Proflex Claytech 04 06 08 10 12 14 10

Læs mere

Liko Originalsejl, mod. 10, 11

Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Brugsanvisning 7DK160165-01 Liko Originalsejl & Børnesejl Lav Brugsanvisningen gælder for Liko Originalsejl og Børnesejl Lav men i teksten anvender vi benævnelsen Liko Originalsejl.

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING Hejsestige

BETJENINGSVEJLEDNING Hejsestige BETJENINGSVEJLEDNING Hejsestige Gør venligst denne betjeningsvejledning tilgængelig for betjeningspersonalet med henblik på rigtig anvendelse og varsom behandling af maskinen! Generelle informationer Dette

Læs mere

Monteringsvejledning for Fletco Carpets

Monteringsvejledning for Fletco Carpets Indholdsfortegnelse Bagsiden er en vigtigt del af et gulvtæppe, både i forbindelse med montering og i det daglige brug, derfor tager denne monteringsvejledning udgangspunkt i de forskellige bagsidetyper

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Nr. 35 Undervisning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Skruefjedre mere stabilitet på forakslen. Overbelastede foraksler på autocamper og køretøjer til professionel brug.

Skruefjedre mere stabilitet på forakslen. Overbelastede foraksler på autocamper og køretøjer til professionel brug. Skruefjedre mere stabilitet på forakslen. Overbelastede foraksler på autocamper og køretøjer til professionel brug. Transporter producenter som Fiat, Ford, Iveco og Co. konstruerer deres chassis primært

Læs mere

Care Construction We do care

Care Construction We do care Ergonomi! Kompetence! Innovation! Effektivitet! Fleksibilitet! Energi! Care Construction We do care Profil Care Construction Siden 2004 har Care Construction udviklet og designet specialværktøj samt hjælpemidler

Læs mere

Arbejdsstole Egenskaber

Arbejdsstole Egenskaber Arbejdsstole Arbejdsstole Egenskaber Fordele ved at sidde på en Dynamostol Stolen er specielt designet til at give dit bækken og din ryg en oprejst position, så du ikke falder sammen som på en almindelig

Læs mere

HøjModul asfalt og dens anvendelsesmuligheder i Danmark.

HøjModul asfalt og dens anvendelsesmuligheder i Danmark. HøjModul asfalt og dens anvendelsesmuligheder i Danmark. Af Diplomingeniør Claus Thorup, Colas Danmark A/S, ct@colas.dk Egenskaberne for HøjModul asfalt er så forskellige fra traditionel asfalt at der

Læs mere

1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND

1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND 1. ARBEJDSSTILLING VED AFHENTNING/LØFT - LANG RÆKKEAFSTAND Når du skal løfte emner, hvor du har lang rækkeafstand og kun kan komme til fra en side, så anvend følgende gode tips til, hvordan du løfter emnet

Læs mere

ErgoFloor. Ergonomiske og miljørigtige måtte og gulvløsninger

ErgoFloor. Ergonomiske og miljørigtige måtte og gulvløsninger ErgoFloor aflastningsmåtter Vedvarende, stillestående arbejde på hårde gulve kan medføre problemer med bevægeapparatet, herunder især ryg, nakke, lægmuskler, knæ og fødder. Faldulykker og belastningsskader

Læs mere

OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER

OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER RH Logic 400/300 1 OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER RH Logic, den ultimative stol i den ypperste ergonomiske klasse. Perfekt til både forebyggende og afhjælpende rygpleje. Design udfordringen Vi ved med

Læs mere

KOM I GANG MED STAVGANG EN GUIDE, DER HJÆLPER DIG I GANG MED STAVGANG.

KOM I GANG MED STAVGANG EN GUIDE, DER HJÆLPER DIG I GANG MED STAVGANG. KOM I GANG MED STAVGANG EN GUIDE, DER HJÆLPER DIG I GANG MED STAVGANG. KOM GODT I GANG MED STAVGANG Formålet med denne guide er at hjælpe dig i gang med stavgang. Stavgang sætter gang i hele kroppen -

Læs mere