Mellemtrin LINJEK ATALOG. Skolen Ved Bülowsvej

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mellemtrin LINJEK ATALOG. Skolen Ved Bülowsvej"

Transkript

1 Mellemtrin LINJE ATALOG 2018 Skolen Ved Bülowsvej

2 For skoleåret 2018/19 vil alle elever på mellemtrinnet tilbydes særlige linjeprojektforløb som en del af en stadig mere varieret skoledag. Vi er stolte af igen i år at kunne tilbyde alle børn et år med stærke og spændende projektforløb udviklet af både lærere og pædagoger, og vi tror på, at det kan være med til at gøre en motiverende forskel for både børn og voksne. Linjeprojektforløbene vil være en del af skemaet og skoleugen for hele mellemtrinnet hver tirsdag i fire lektioner fra kl i lighed med i år. Linjeprojektforløbene har overordnet til formål at skabe en større motivation hos børnene, at skabe et fagligt rum for særlig fordybelse samt at sikre en sammenhængskraft mellem alle børn og voksne i afdelingerne. I år vil der i linjeudbuddet også tilbydes særlige dansk- og læsehold. Nogle af disse hold kan ikke vælges, men vil være et tilbud til nogle elever. Dette fremgår af valgblanketten. Tilmelding: Børnene vælger via valgblanketten i linjekataloget hvilke projektforløb, som de gerne vil være en del af i skoleåret 2018/19, og de skal vælge seks forskellige projektforløb, hvor fire er 1.prioriteter og to er 2.prioriteter. Hvis I som forældre har indgået aftale om at jeres barn tilgår et lukket hold, så vælges fire 1.prioriteter og kun én 2. prioritet. Den udfyldte valgblanket medbringes senest onsdag den 27/6 og afleveres til læreren eller pædagogen i klassen. Holdsammensætningerne meldes ud til både forældre og børn umiddelbart efter skolestart den 13/8. Første linjeprojektdag vil være tirsdag den 21/8, da der den første tirsdag i det nye skoleår er introdage for mellemtrinnet. Hvis man ikke afleverer den udfyldte valgblanket, vil linjeprojektteamet tildele projektforløb til børnene. Derfor er det vigtigt, at børn og forældre derhjemme får snakket om hvilke forløb, der kunne være spændende og læringsrige at være en del af og får afleveret blanketten til tiden med krydser, navn og klasse. Skriv MELLEMTRIN Sæt 4x 1 og 2x Turbotysk Friluft og motion Billeder Engelsk Decoupage Læseværksted Staveværksted Træværksted Skovskole Syværksted Mad og kultur 5+6 Musik Lukket Cool kids Lukket Svømning Vi glæder os til at se børnene ude på linjeprojektholdene. på mellemtrinnet Navn + klasse Friluft Byen som galleri Turist i egen by Madklassen IT-patrulje Filmproduktion 3D - Tech

3 FRILUFT Med overnatning LINJEBESRIVELSER Hvis du kunne tænke dig at komme med ud og lære at leve i og med naturen, så er det vores linje, du skal vælge. I skal vandre, lave mad over bål, lave jeres egen lejr og i det hele taget udnytte naturens ressourcer på bedst mulige måde. Hvis du melder dig på vores linje, vil der i forløbet være nogle forberedelsesgange, en tur med overnatning og en evaluering/oprydningsgang. Eleverne vil få mulighed for at: 5+6 l a s s e Pakke og have ansvar for eget udstyr Slå telt op Lave mad over bål Være i et socialt fællesskab i naturen lare sig i pressede situationer På tur med kort i skoven Bruge økse og sav ende urter, frugter og evt. svampe. VIGTIGT Det er vigtigt, at eleverne har lyst og mod på udfordringer i naturen langt væk fra IPads og IT. Eleverne skal klare sig helt uden mobil og ur, da det er en del af turen ikke at vide, hvad klokken er. Helt særligt ved dette linjehold er, at eleverne har fri nogle tirsdage og derfor IE har undervisning de dage.

4 BYEN SOM GRI TURIST I EGEN BY På denne linje gemmer der sig en masse spændende kunstprojekter. Linjen henvender sig til elever, der godt vil vide noget om streetart og konceptkunst. Vi vil først og fremmest beskæftige os med streetart, men som noget nyt vil der være et større fokus på at lave streetart til et publikum. Derfor vil vi lave store og små streetartudstillinger på skolen. Desuden vil vi lægge vægt på at blande streetart med konceptkunst. onceptkunst er kunst, hvor koncept eller idé forbundet med værket er det primære. Det er kunst, der vil provokere, underholde og inspirere på en og samme tid. Streetart har ofte et budskab og søger at kommunikere direkte til byens borgere og politikere. Det er dog ikke altid, at budskabet er så alvorligt - det kan også være et humoristisk indslag i byrummet, som kun den opmærksomme opdager. Vi vil hente inspiration fra kunstnere såsom Yoko Ono, Joseph Beuys, eith Haring, Banksy og Husk Mit Navn. Du skal arbejde med kunst, der indeholder en fortælling og spreder et budskab om det omkringliggende samfund. Du skal male abstrakte ting på små og store lærreder. Du skal lave kunst, hvor du benytter forskellige materialer, f.eks. tape, perleplader, kopper, kridt, pap og akrylmaling. Du får mulighed for at komme med på ture rundt i gademiljøet. Du får mulighed for at udstille din kunst på skolen eller udenfor. Vi kender alle øbenhavn som Danmarks største by og hovedstad, men ikke alle kender historien bag byen. øbenhavn er en af de byer i Europa, som har en lang liste af historier bag sig. Turist i egen by er linjen, hvor vi skal lege turister i øbenhavn. Vi skal besøge og se de steder, som gør øbenhavn til den by, den er i dag. Vi skal se byen med nye øjne og udforske byen sammen. Vi går i dybden med de kendte og ukendte historier om vores hovedstad. Hvilke historier ligger der gemt under brostenene og byens mure? Indsigt i øbenhavns historie gennem kulturelle oplevelser Seværdigheder Shoppetur Byvandring analrundfart Attraktioner Linjefaget henvender sig til alle (4.-6.klasse) nysgerrige elever på mellemtrinnet, som har lyst til at udforske Danmarks hovedstad. Når du har været på Byen som galleri-linjen, vil du blive mere opmærksom på den kunst, du omgiver dig med, og du har selv bidraget med noget kunst altså på lovlig vis.

5 MADLASSEN Skal du være en rigtig Masterchef? IT-PATRULJE Ridder af den belgiske vaffel I madklassen arbejder vi med madkemi, madteknikker og lærer et godt håndværk. Vi fokuserer på at kombinere teori med praktisk arbejde i køkkenet. Så har du lyst til at lære om smags- og konsistenssammensætninger i måltider? unne du tænke dig at vide, hvordan man eksempelvis laver en emulsion, og vil du gerne vide, hvad der madkemisk sker, når eksempelvis en mayonnaise skiller - og hvordan den ved hjælp af smarte tricks kan reddes? Har du lyst til at blive klogere på bagning og få et indblik i grundmetoder, madteknik og madkemi, så du lærer et godt håndværk? Så er madklassen lige noget for dig. I første del af forløbet fokuserer vi på at forstå madkemi og lære forskellige grundteknikker i køkkenet. I anden halvdel af forløbet vil der være forskellige udfordringer, hvor du blandt andet får udleveret en hemmelig kasse med ingredienser, som skal laves om til et måltid, som vil blive vurderet. Bliv toptunet i Office 365 og alt, hvad den belgiske vaffel flyder over med. SWAY, Outlook, PPT, OneNote osv.du lærer det hele. Du skal også lære at arbejde i billedbehandlingsprogrammer, hvor du kan blive en ørn til at sætte vinger på din morfar, eller dragehale på en gulerod eller Og så er der jo både skoletube og Youtube, der skal klippes videoer til. Det kræver nemlig en hel del viden at blive youtuber. Vi efterlyser især piger. Du skal også blive klar til at blive den hjælpende alf i klassen, og på sigt kunne lånes ud til andre klasser. Der vil være et afslutningsprojekt, som løber over to gange, hvor du får mulighed for at lade kreativiteten få frit løb og vise, hvad du har lært.

6 FILMPRODUTION 3D-design og tech unne du tænke dig at lære at lave film? Filmlinjen er for alle med interesse for film i klasse. Vi skal skrive manuskripter og lave storyboards, lære hvordan man bruger lyd og billeder til at fortælle en historie. Du kommer også til at se klip fra nye og gamle film, du skal analysere dem og prøve at overføre det til dine egne produktioner. Du kommer også til at lære om mange forskellige filmbegreber og genrer, og om hvordan du kan bruge musik som et virkemiddel. Du kommer til at bruge al den teknologi, skolen kan stille til rådighed og lave film i forskellige genrer - lige fra gyser til dokumentar. Du lærer at samarbejde om et fælles projekt. Du lærer at bruge din kreativitet på en ny måde. Du lærer at følge et projekt fra en god ide til et færdigt produkt, du kan være stolt af. Du lærer at bruge den teknologi, skolen kan tilbyde. Vi skal designe de bedste ting. Disse ting kan printes, skæres eller kombineres og sættes sammen. Bruge micro:bit og batterier og dioder og ståltråd i stof og ler og Jep, kom bare med ideer, eller få flere ideer til dimser, der kan lyse eller sige ding. Vi kører designprocesser af i stor stil. Vi er kreative! Og træner kreativ tankegang. Innovation er også et ord, der vil blive tygget på. Der skal bruges computer, 3Dprinter, folieskærer, lasercutter, fantasi, kreativitet, grøntsager og sund fornuft. Du skal skrive filmmanuskripter. Du skal lave storyboards ud af filmmanuskripter. Du skal optage film. Du skal redigere optagelser. Du skal se film. Du skal arbejde i grupper med elever fra andre klasser. Du kommer til at stå både foran og bag ved kameraet.

7 TURBOTYS Von Anfang BILLEDER Eksperimenterende billefremstilling 5+6 l a s s e Tysk intensivkursus for dig, der også gerne vil lære tysk, eller til dig, der gerne lige vil have det hele en gang til. Det bliver undervisning med lege, sange, rollespil, hyggeopgaver, bevægelse og masser af tale. Man får boostet sine kommunikative kompetencer, trænet udtale, lært en bunke anvendelige sætninger, lært om tysk kultur, får forøget sit vokabular og trænet lattermuskelen. Billedfremstilling og manipulation på PC, med vand, med lak, med sollys, med støv, med kartofler, med døde fluer, med ild, med blade, med kaffe, med trykpresse, med stempler printet i 3D, med småkagedej, med limpistol, med gravering, med nå, det har jeg glemt, mælk? Gær? Ahrj, hold nu op. Vi skal eksperimentere og analysere og i høj grad lære af vores hov og ups og nådada Alt i alt et kursus hvor man bliver klog, hvis man tør

8 ENGELS LÆSEVÆRSTED Synes du engelsk er lidt svært? unne du godt tænke dig at få opbygget et mere stabilt ordforråd i engelsk? Har nogle af de emner, I har arbejdet med tidligere, ikke helt sat sig fast, og er det der med udtalen bare svært? Så skal du vælge ekstra engelsk. Vi arbejder med emner som: Tal Mad Vejret Farver Familie Møbler Ordklasser. Vi skal tale, lytte, lege, spille og synge. Vi skal hygge os, mens vi lærer noget. Forløbet henvender sig til dig i klasse, som har behov for ekstra fokus på læsningen. I læseværkstedet vil vi arbejde med, hvordan du får udviklet din læsning og bliver en bedre og mere sikker læser. Vi vil også snakke om læsevaner og brugen af læsekontrakt m.m. Ofte vil der være indlagt tid til at læse i egne selvlæsningsbøger, hvor vi kommer rundt og støtter i forhold til lige netop din læsning samt i forhold til valg af passende selvlæsningsbøger. Desuden vil vi arbejde med forskellige andre aktiviteter herunder bl.a. cirkellæsning, øvelser med læseforståelsen, aktiviteter i bevægelse, besøge Frederiksberg Hovedbibliotek og meget mere. Læseværkstedet og staveværkstedet fungerer i tæt samarbejde, og I vil ind imellem samarbejde og/eller blive inddelt i grupper på tværs af værkstederne alt efter undervisningen og jeres individuelle behov og niveau. Hvis skolen eller din lærer vurderer det gavnligt for dig med et læseløft (og/eller staveløft), vil forløbet blive anbefalet fra skolens side, og vi vil kontakte dine forældre, som skal melde tilbage til skolen. I vil derfor modtage en mail omkring dette inden sommerferien, hvis det vurderes aktuelt. Undervisningen på værkstederne varetages af læsevejledere og dansklærere og indgår på mellemtrinnet som en del af skolens tilbud i forhold til supplerende undervisning i dansk. Læseværkstedet og staveværkstedet er lærerige og hyggelige værksteder, og der vil være max otte elever på hvert værksted. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevgruppe, og hvor du er i forhold til din læseudvikling, læsevaner, læsemotivation (og stavning), når forløbet starter. Forløbet leder hen imod, at du udvikler din læsning, og at: Du kan benytte forskellige afkodningsstrategier Du kan benytte forskellige læseforståelsesstrategier Du kan anvende forskellige læseteknikker alt efter læseformål Du udvikler større læseglæde og motivation Du udvikler mere stabile læsevaner Du læser dagligt hjemme og benytter læsekontrakt. NB. Målene kan variere alt efter elevgruppen og behovet.

9 STAVEVÆRSTED SYVÆRSTED Forløbet henvender sig til dig i klasse, som har behov for ekstra fokus på stavning. I staveværkstedet vil vi arbejde med forskellige teknikker og strategier til at udvikle din stavning, så du bliver mere sikker. Vi vil også arbejde med skriftlighed og sprogets opbygning. I undervisningen vil vi benytte forskellige materialer og tilgange, herunder også computer, spil, aktiviteter i bevægelse m.m. Staveværkstedet og læseværkstedet fungerer i tæt samarbejde, og I vil ind imellem samarbejde og/eller blive inddelt i grupper på tværs af værkstederne alt efter undervisningen og jeres individuelle behov og niveau. Hvis skolen eller din lærer vurderer det gavnligt for dig med et staveløft (og/eller læseløft), vil forløbet blive anbefalet fra skolens side, og vi vil kontakte dine forældre, som skal melde tilbage til skolen. I vil derfor modtage en mail omkring dette inden sommerferien, hvis det vurderes aktuelt. Undervisningen på værkstederne varetages af læsevejledere og dansklærere og indgår på mellemtrinnet som en del af skolens tilbud i forhold til supplerende undervisning i dansk. Staveværkstedet og læseværkstedet er lærerige og hyggelige værksteder, og der vil være max otte elever på hvert værksted. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevgruppe, og hvor du er i forhold til din stavning (og læsning), når forløbet starter. Forløbet leder hen imod, at du udvikler din stavning, og at: Vil du gerne lære at sy på symaskine, eller kan du allerede sy på symaskine og ønsker at lære endnu mere, så er syværkstedet lige noget for dig. På syværkstedet skal du bruge både dine kreative evner, matematiske viden og lysten til at indgå i forpligtigende samarbejder med andre elever, mens I gør en forskel for jer selv og/eller andre mennesker. Du gør en forskel for dig selv, mens du udforsker dine talenter indenfor dit valgte arbejdsområde. Du lærer og udvikler dig både individuelt og i dit samarbejde med andre. Du er med til at gøre en forskel for andre mennesker, for miljøet, for dig selv, og sammen finder vi på om og vær med til en masse syning på symaskine. Du opnår kendskab til og kan benytte forskellige stavestrategier. Du opnår viden om fonematiske og morfematiske principper. Du opnår viden om sprogets opbygning. NB. Målene kan variere alt efter elevgruppen og behovet.

10 SVØMNING SRIV af hjertets lyst 5+6 l a s s e Er du pige i klasse, og drømmer du om at forsætte svømning på linjehold, så er denne linje lige noget for dig. Vi er et lille hold på max. 14 piger og en kvindelig instruktør/livredder, som i ét linjeholdsforløb både skal svømme forskellige stilarter, øve udspring, lege forskellige vandlege, prøve vandaerobic og vandballet, og hvad svømmehallen nu ellers kan tilbyde os af spændende muligheder. Som udgangspunkt skal vi gå til og svømme i Frederiksberg Svømmehal på ordinære gæstevilkår, men muligheden for at svømme i andre svømmehaller er også til stede. Vi ses Har du en god historie? Har du ideer til en grafic novel? Vil du gerne have tid og hjælp til at skrive bedre - og få historierne ned på papir? Har du brug for at udvikle dine gode ideer og få inspiration fra andre på holdet? Du får tid til at gennemarbejde to-tre historier i forskellige genrer. Du bliver bedre til at få struktur på din historie, så den fremstår helt færdig. Du bliver bedre til at bruge dit skriftlige sprog, så du aktivt bruger tillægsord og sproglige billeder. Du får kendskab til, hvad der gør en historie spændende, og hvordan du laver en god begyndelse og slutning. Mulighed for at lave en grafic novel. Udfordrende skriveøvelser. Oplæsning af egen tekster. Tage på tur i byen og skrive der. God tid til at skrive (fem-seks forfattergange). Ture i lokalområdet med fokus på sanserne. Skrive til musik. Skrive i forskellige genrer. Lave din egen børnebog.

11 COOL IDS FRILUFT OG MOTION LUET HOLD l a s s e Som du sikkert ved, kan det være udfordrende at være barn i dag. En stor del af børnelivet foregår i rammer med mange børn, skiftende voksne og store krav om udadvendthed og omstillingsparathed. rav, der er lettere og gode, hvis man er udadvendt og kan lide at være sammen med mange andre. Hvis man har bekymrende tanker, kan det være sværere at være sammen med mange mennesker, og måske har man bare mest lyst til at være hjemme. Når man er bange eller bekymret for noget, eller måske er genert over for andre, har man mest lyst til bare at gå hjem. Det kan betyde, at man trækker sig fra aktiviteter, som man ellers før havde lyst til at være med til. På Cool ids-linjen bliver du bedre til At stole på, at du er god nok At turde få nye kammerater At styre dine bekymrende tanker At udfordre dig selv At lære om følelser At forstå, hvordan angst påvirker dig. an du lide at bruge din krop, er du nysgerrig på naturen, og vil du gerne være en del af et sundt og positivt fællesskab? Så er friluft- og motionslinjen noget for dig. På friluft- og motionslinjen vil du komme til at prøve forskellige motionstyper og naturaktiviteter. Aktiviteterne foregår blandt andet i Hareskoven, Søndermarken, Frederiksberg Have, Valbyparken, Multisalen i A-bygningen, Hermeshallen og på Amager Strand. Linjen har forskelligt indhold i løbet af året, fordi nogle af aktiviteterne er årstidsbestemte. Eksempler på aktiviteter kunne være: Ultimate frisbee, skovfitness, vinterbadning og bålteknik. Du vil på forløbet blandt andet lære nye spændende motionstyper at kende, samt blive introduceret til forskellige basale naturteknikker. I Cool ids-gruppen vil du møde op til ni andre børn, der har bekymrende tanker. Vi vil mødes otte til ti gange, hvor vi trinvis gennemgår øvelser, der gør, at du fremadrettet vil være bedre til at håndtere dine bekymringer. Det har stor betydning for dig, at du får brugt dine nye færdigheder i hverdagen både hjemme og ude. Derfor er det også vigtigt, at din mor og far hjælper og støtter dig. De vil få udleveret et arbejdshæfte til forældre, som gør, at de vil blive bedre til at hjælpe dig. Sidst, men ikke mindst, vil du lære andre børn fra årgangene bedre at kende.

12 MAD OG ULTUR DECOUPAGE LUET HOLD l a s s e På denne linje vil I få kendskab til forskellige traditioner og kulturer gennem madlavning, sjove lege og aktiviteter. I forløbet berører vi forskellige temaer som højtider, traditioner og internationale retter. Herudover vil vi komme omkring borddækning, traditioner og madskikke fra forskellige lande. I får under linjeperioden mulighed for at medbringe opskrifter hjemmefra og hjælpe med at guide resten af gruppen gennem dagen og give en forsmag på jeres favoritspise og jeres modersland. Vi starter ofte dagen ud med at handle ind, hvor vi ved hjælp af mobiltelefoner oversætter til modersmål, samt ser på billeder af de enkelte madvarer, som vi derefter finder og handler i supermarkedet. I vil i linjeperioden også blive præsenteret for forskellige øvelser og lege, som er med til at styrke fællesskabet. Dette kan være visning af noget musik/dans med tilknytning til temaet, samarbejdsøvelser eller tegn og gæt med køkkenredskaber og madvarer. En gang om måneden er vi på tur ud af huset. Turen er planlagt, så den passer til månedens tema. Eksempler på ture: Besøge en chokoladefabrik Den blå planet Meyers Madhus, hvor vi sammen med en kok laver mad. Decoupage/Collage er holdet for dig, der godt kan lide at være kreativ og bruge dine hænder. Du behøver ikke være super ferm på fingrene. Det vigtigste er lysten til at udsmykke forskellige genstande med forskellige fantasifulde motiver. Decoupage betyder at klippe, og har været kendt siden 1800-tallet. Teknikken går simpelthen ud på at give en overflade et helt nyt look ved at dekorere den med udklippede papirmotiver. På holdet skal vi udsmykke æsker, notesbøger, glas, stearinlys, lave billeder mm. og motiverne klipper vi af gamle Anders And-blade, nodepapir, modemagasiner, rispapir og servietter. Alt, vi nu kan finde, og som du finder interessant og har lyst til at arbejde med. Du kommer også til at arbejde med collage, hvor vi arbejder med at opbygge billeder af udklippede motiver, teknikken er stort set den samme. Så er du en kreativ pige/dreng, der synes det er sjovt at give gamle ting et nyt og spændende look, så er dette helt sikkert holdet, du skal vælge. Mad- og kulturlinjen er med til at understøtte jeres danskkundskaber gennem både skriftlig, mundtlig og visuel læring. Samtidig give linjen mulighed for at være nysgerrig og få en større forståelse for de enkelte kulturer. Mad- og kulturlinjen foregår på lub Tempeltræet.

13 TRÆVÆRSTED SOVSOLE an du lide duften af træ? an du lide at save og hamre? an du lide at tegne og male? Eller er du blot nysgerrig og kunne tænke dig at stifte bekendtskab med et værksteds pulserende liv og rige udfoldelsesmuligheder? Så er Træværkstedet lige noget for dig. an du lide at være udendørs? an du lide at bevæge dig? an du lide at udfordre dig selv og bruge hovedet? Så er det skovskolelinjen, du skal vælge. På skovskolelinjen kommer du igennem flere små forløb, hvor du får en masse viden om skoven. På Træværkstedet får du en masse praktisk viden om, hvordan du bruger forskellige værktøjer, samt hvad du skal være opmærksom på, når du arbejder med træ. Der vil være opgaver som er fastlagte på forhånd, men der vil også være rig mulighed for at lave lige det, du går og drømmer om. I begge tilfælde med fokus på, hvordan du kommer fra idefasen og frem til det endelige produkt, som du kan tage med hjem. Vi skal blandt andet: Lære at lave arbejdstegninger med mål. Gennemgå et kniv-/snitteforløb, hvor vi snakker om sikkerhed og lærer at bruge knive på en hensigtsmæssig måde. Lære hvordan man passer på sig selv og hinanden, når man er mange børn i værkstedet. Og i fællesskab skabe et godt og rart miljø, hvor børn på tværs af årgange kan fordybe sig i æstetiske læreprocesser. Der vil være udfordringer både for dig, som aldrig har været i et værksted før, og for dig, som er født med en hammer i hånden. Jeg glæder mig til mange hyggelige og kreative timer i dit selskab. Forløbene, vi kommer igennem, er: TRÆER - Vi lærer om træer og deres betydning for miljøet, om hvorfor vi planter træer, og om hvilke træer, der vokser bedst i Danmark. Du får viden om træets biologi, om hvordan man ved hvor gammelt et træ er, og du lærer at plante og fælde træer. GRØN SLØJD - Vi arbejder i træ. Du lærer at kløve og save træ og at snitte forskellige ting, som eksempelvis bordskånere, knive eller figurer, du selv finder på. ILD OG BÅL - Du lærer om træets brændbarhed, om forskellige båltyper og bålregler, og du lærer, hvordan du bedst laver et bål. Når bålet brænder, lærer du forskellige bålaktiviteter at kende. BÅLMAD - Du lærer, hvad kan man spise fra skoven, og hvordan du kan tilberede det. Om efteråret laver vi desuden vores egen æblesaft, og vi parterer fasaner, steger dem over bålet og spiser dem. DYR - Du lærer om skovens dyr, om standfugle, trækfugle og om hvilke fisk, der trives i skovsøer. Vi fisker i Herstedhøjes egen sø og undersøger de fisk, vi fanger, ved at dissekere dem. Du lærer også sætte fotofælde op ved en grævlingehule og se hvilke dyr, der kigger forbi. Skovskolen er årstidsbestemt. Det vil sige, at vi ikke laver de samme aktiviteter hele året, men tilpasser dem årstiden. Vi har bål, hvor vi laver lidt hyggeligt at spise næsten hver gang, derfor må regne med at dufte af bål, når du har været på skovskole. Husk at det er vigtigt, at du har madpakke med, for man bliver sulten af at være udendørs. Husk også overtøj, der passer til vejrudsigten. Jeg glæder mig til at se dig på skovskolelinjen.

14 MUSI Er du glad for musik, og vil du gerne spille sammen med andre? På musiklinjen kommer vi til at arbejde med rock/popsammenspil. på holdet vil have mulighed for at vælge et instrument, og hvis du gerne vil synge, er der også rig mulighed for dette. Du skal som udgangspunkt være øvet, eller let øvet for at kunne deltage på dette hold, men har du en god rytmeforståelse og interesse i at dygtiggøre dig inden for feltet, er du også velkommen. Dine kompetencer vil blive styrket indenfor, lytning, rytmeforståelse, musikhistorie, sammenspil m.m., og der vil være fokus på egne færdigheder på et eller to instrumenter. Vi afslutter linjeforløbet med en koncert for børn og forældre i Multisalen. Aktiv lytning Musikteori Sammenspil Rytmeforståelse Musikhistorie Instrumentkendskab Hovedelementet i undervisningen er sammenspil.

15