Center for Ejendomme og Intern Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Center for Ejendomme og Intern Service"

Transkript

1 1. s primære opgaver De primære aktiviteter er arbejdet med at holde kommunens bygninger og ejendomme i en god funktionel stand, sikre at lovkrav om bygningsdrift overholdes, styre det daglige energiforbrug samt kommunens rengøringsfunktion. Desuden varetages vedligeholdelse af udenomsarealer. 2. Resultatmål Forbedret overblik over grunddata samt øget datanøjagtighed. At øge andelen af kloge m2. Fastholdelse af kommunens realkapital. Alle eksisterende kommunale bygninger skal gradvist øges og fastholdes på et kvalitetsniveau mellem 2,5 3,5. Kommunens nuværende udvendige vedligeholdelsesbehov/efterslæb skal reduceres med 20 % inden En reduktion af energiforbruget og CO2 udslippet i egne bygninger på % i perioden Finansielle mål: Ikke-finansielle mål: 3. Driftsbudget 3.1 Driftsbudget Nedenfor er fagområdets driftsbudget præsenteret. Tabel 1 viser s budget fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter, mens tabel 2 viser fagområdets driftsbudget fordelt på de styringsrelevante budgetniveauer, specificeret ved organisatoriske områder/primære områder. Tabel 1 Driftsbudget for fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter Beløb i kr. 1) Korrigeret budget ) Budgetfoslag Løn Øvrige udgifter Udgifter totalt Indtægter totalt nettobevilling i alt ) Beløbene i tabellen er alle i 2015-priser 2) Det korrigerede budget 2015 er pr (i 2015-priser) Tabel 2 Driftsbudget for fordelt på områder Beløb i kr. 1) Korrigeret budget ) Budgetfoslag Ejendomsadministration (873) Energi Ejendomsdrift Nettobevilling i alt ) Beløbene i tabellen er alle i 2015-priser 2) Det korrigerede budget 2015 er pr (i 2015-priser)

2 3.2 Primære udgiftsdrivere og deres forudsætninger Primære drivere Forudsætninger 1. Bygningsdriftsareal. Egedal Kommune har et bygningsdriftsareal på m2, samt et kælderareal på m2, der skal driftes. Jo større areal, der skal driftes, desto mere omkostningsfuldt. 2. Funktionsændringer af driftsareal 3. Ældre bygningsmasse. Funktionsændringer, det vil sige ændringer af bygningernes anvendelse og formål vil være udgiftsdrivende, hvis lokaler anvendes i et længere tidsrum eller af flere brugere. Desuden kan nye opgaver, nye tiltag eller udvidelse af eksisterende opgaver virke udgiftsdrivende, eksempelvis udvidelse af antallet af flygtninge, der kommer til kommunen. Da bygningsmassen i Egedal Kommune er ældre, er den omkostningsfuld at drifte i forhold til indvendig og udvendig vedligeholdelse. Der vil oftere forekomme akutte opståede skader, der ofte vil være mere omkostningsfulde set i forhold til at kunne foretage forebyggende vedligehold. 4. Energi På energiområdet er de primære drivere: energipriser/-aftaler, graddage, forbrugsmønstre, antal bygninger samt bygningernes energiniveau. 3.3 Periodiseret budget Figur 1 Forventet udgiftsniveau for løn, øvrige udgifter og indtægter 2016 i kr. Løn Løn er placeret under CEI- fælles administration. Øvrige udgifter: Der er i årets første tre måneder et lavere omkostningsniveau, idet de større vedligeholdelsesopgaver forberedes. Hoveddelen af budgettet forbruges i de resterende 9 måneder. Indtægter Der er ikke budgetlagt med indtægter.

3 Figur 2 Forventede udgifter pr. område 2016 i kr. Ejendomsadministration Budgettet er periodiseret i 1/12-dele. Energi Budgettet er periodiseret i 1/12-dele. Ejendomsdrift Der er i årets første tre måneder et lavere omkostningsniveau, idet de større vedligeholdelsesopgaver forberedes. Hoveddelen af budgettet forbruges i de resterende 9 måneder. Figur 3 Forventede indtægter pr. område 2016 i kr. Ejendomsadministration Lejeindtægterne er periodiseret med 1/12-dele, dog med en stigning i indtægter ultimo året baseret på indtægtsfordelingen i Energi Der budgetteres ikke med indtægter. Ejendomsdrift Der budgetteres ikke med indtægter.

4 3.4 Risici Største risici i forhold til at overholde budgettet Område Beskrivelse Beløb Forebyggelse Ansvarlig 1. Ældre bygningsmas se Bygningsmassen er ældre, hvilket indebærer, at bygningerne er dyre at vedligeholde og, at de akutte skader bliver flere og dyrere. Fokus på tidligt at vurdere bygningernes stand og vedligeholde i en prioriteret rækkefølge. Byg og Teknik 2. Udvidelse af driftsareal 3. Energi: Solcelleanlæg - Årsnettomåle rordningen og afregning af merkapacitet. En række aktivitetsændringer, der besluttes i øvrige centre har afsmittende driftsmæssig påvirkning på ejendomsområdet. Udvides antallet af m2, der skal driftes, indebærer det en driftsøkonomisk risiko, medmindre det aktivitetsudvidende fagcenter har belyst de fulde driftsmæssige konsekvenser af udvidelserne. Årsnettomålerordningen - Energistyrelsen har afvist samtlige kommuners ansøgninger om dispensation fra kravet om at udskille solcelleanlæg i selvstændige selskaber. Forudsætningen for investeringer i en række større solcelleanlæg har været forventningen om, at få dispensation for nye solcelleanlæg, der er etableret i forbindelse med større renovationsarbejder (fx. I forbindelse med nyt tag). Hvis kommunerne skal udskille anlæggene i Afhænger af den konkrete driftsudvidelse. 1 mio. kr. i mindreindtægt. I forbindelse med Parat til fremtiden er der sat et projekt i gang om energioptimerin g af tekniske anlæg, der som målsætning har at minimere vedligeholdelse somkostningern e samt de akutte skader på de tekniske anlæg. Særligt fokus på afledte driftsøkonomisk e konsekvenser af nye tiltag. Samarbejde om udvidelsesforsla g. Eventuelt juridiske tiltag i form af klage til Energiklagenæv net. Egedal Kommunes fagcentre Center for Ejendomme og

5 selvstændige selskaber vil det få en betydelig driftsøkonomisk påvirkning. Afregningsprisen vil falde fra 1,6 kr. pr. kwh til 0,6 kr. pr. kwh., hvis der ikke kan afregnes efter nettomålerordningen. Det betyder 1 kr. mindreindtægt pr. kwt x 1 mio. kwt. 4 Driftsbudget for Ejendomme og pr. område I dette afsnit beskrives budgettet og budgetforudsætningerne på det styringsrelevante niveau. 4.1 Ejendomsadministration Aktivitetsbudget for ejendomsadministration 2016 Tabel 3 viser aktivitetsbudgettet for Ejendomsadministrationens område Tabel 3 Aktivitetsbudget for Ejendomsadministration (873) Beløb i kr. 1) Mængde Enhedspris 1.Ejendomsadministration (873) Budget Ejendomsadministration (873) -856 Nettobudget for Ejendomsadministration (873) Vægtet gns Forudsætningerne for aktiviteterne, jf. tabel 3 1. Ejendomsadministration Huslejeindtægter er budgetlagt ud fra indtægterne i Periodiseret budget for ejendomsadministration Figur 4 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Ejendomsadministration Indtægter og udgifter forventes at falde i 1/12-dele.

6 4.2 Energi Aktivitetsbudget for energi 2016 Tabel 3 viser aktivitetsbudgettet for Energiområdet Tabel 4 Aktivitetsbudget for Energi Beløb i kr. 1) Mængde Enhedspris 1.Energi Budget El , Vand , Varme , Fast m2 pris - fjernvarme 3001 Nettobudget for Energi Vægtet gns Forudsætninger for aktiviteter, jf. tabel 4 1. El Der er budgetlagt med 7,3 mio. kwh. Enhedspris er i gennemsnit 1,67 kr. pr. kwh., hvilket giver 12,2 mio. kr. 2. Vand Der er budgetlagt med m3 og en enhedspris er i gennemsnit 67 kr. pr. m3., hvilket giver 3,4 mio. kr. 3. Varme Der er budgetlagt med 25,5 mio. kwh. Enhedspris er i gennemsnit 0,6 kr. pr. kwh., hvilket giver 15,3 mio. kr. Dertil kommer en fast afgift (fjernvarme) pr. m2 på ca. 3 mio. kr Periodiseret budget for energiområdet Figur 4 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Energi Budgettet forventes at falde i 1/12-dele.

7 4.3 Ejendomsdrift Aktivitetsbudget for ejendomsdrift 2016 Tabel 3 viser aktivitetsbudgettet for Ejendomsdrifts område Tabel 5 Aktivitetsbudget for Ejendomsdrift Beløb i kr. 1) Mængde Enhedspris 1.Ejendomsdrift (m2 x kr. pr. m2) Budget Ejendomsdrift - skoler Ejendomsdrift - dagtilbud, børn Ejendomsdrift - adm.bygn Ejendomsdrift - idrætsanlæg 892 Ejendomsdrift - biblioteker 365 Ejendomsdrift - kulturhuse 339 Nettobudget for Ejendomsdrift Forudsætninger for aktiviteter, jf. tabel 5 1. Ejendomsdrift Egedal Kommunes samlede bygningsmasse er opgjort til m2. Der er afsat omkring 110,7 kr. pr. m2 til ejendomsdrift, hvilket er i alt 24,18 mio. kr. Budgettet er fordelt mellem skoler, dagtilbud, børn og unge, administrationsbygninger, idrætsanlæg, biblioteker og kulturhuse. Omkostningsfordelingen i forhold til drift af bygningsmassen vil løbende blive vurderet og justeret Periodiseret budget for ejendomsdrift Figur 4 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Ejendomsdrift samtlige bygninger Budgettet til ejendomsdrift er fordelt således, at der i løbet af årets tre første måneder forventes at være et lavere omkostningsniveau, idet vedligeholdelsen af bygningsmassen planlægges. Dermed forventes det resterende budget at blive anvendt i løbet af årets sidste 9 måneder. Der er højere udgifter til de større udvendige vedligeholdelsesarbejder i vintermåneder på grund af ekstra omkostninger til afdækning, mens renoveringsarbejderne er i gang, hvilket fører til højere aktivitet fra marts til efteråret.

8

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel driftsorganisation omkring rengøring, sikkerhed,

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Center for Ejendomme og Intern Service Center for Ejendomme og Intern Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Drift af centralkøkken på Damgårdsparken, kost til plejecentre, madservice til hjemmeboende, kantine i Aktivitetscenter Damgårdsparken - mødeservering

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Bilag til budgetnotat 216-19 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Ledelse og stab (niveau 3 ledere, IT og uddannelses koordinatorer og udviklingskonsulenter) til køb og salg af pladser

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service -21 Center for Ejendomme og Intern Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Formålet med centeret er, at understøtte kommunes kerneopgaver ved at sikre optimale fysiske

Læs mere

Jobcenteret Tværgående områder

Jobcenteret Tværgående områder Jobcenteret Tværgående områder 1.Tværgående områders primære aktiviteter Det tværgående område dækker blandt andet over følgende områder: Mentorordningen har til formål at fastholde borgere i et arbejde

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter: - Personlig Pleje, Praktisk hjælp (fritvalgsområdet er fra 216 placeret under Den Tværfaglige Myndighed). Hjemmesygepleje og videredelegeret sygepleje (hvor

Læs mere

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen Jobcenteret Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen 1. Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsens primære aktiviteter Forsikrede ledige og midlertidig arbejdsmarkedsydelse: Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen varetager

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Sygedagpenge og Fleksjobteam

Sygedagpenge og Fleksjobteam Jobcenteret Sygedagpenge og Fleksjobteam 1. Sygedagpenge og fleksjobteams primære aktiviteter Sygedagpenge, fastholdelse og tidlig indsats for tilbagevenden til arbejdsmarkedet Fleksjob og fleksløntilskud,

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Drift og vedligeholdelse af: Veje og stier Renovering af fortove Parker og grønne områder Idrætsanlæg Legepladser Udearealer på skoler og institutioner Gade- og

Læs mere

Jobcenteret - Aktivteam

Jobcenteret - Aktivteam Jobcenteret 1. s primære aktiviteter Ansvarlig for den beskæftigelsesrettede indsats efter Integrationsloven og Lov om en aktiv beskæftigelsesindsatsen. Primære opgaver Udarbejdelse af integrationskontrakter/jobplaner/uddannelsesplaner,

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Center for Ejendomme og Intern Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Formålet med centeret er at understøtte kommunes kerneopgaver ved at sikre optimale fysiske rammer,

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter indenfor tilbyder besøg til gravide og småbørnsfamilier, åbent hus arrangementer for nybagte forældre, individuelle samtaler til skoleelever og pædagogisk undervisning

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. ens primære aktiviteter Afdelingen varetager pædagogisk udvikling og drift af Daginstitutionsområdet, Dagplejen, klubområdet og Støttepædagogområdet samt pædagogisk tilsyn i dagtilbud, klubber og private

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. primære aktiviteter Primære aktiviteter Der er tale om løn, drifts- og udviklingsbudgettet på følgende områder: (generelt) HR & Kommunikation Sekretariat Digitalisering & Effektivisering Økonomi 2.

Læs mere

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat 1. Ledelse og Sekretariats opgaver Primære aktiviteter Ledelse af CBS, samt administrative og strategiske opgaver, opkrævning og økonomi. Centerchef samt

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter ledelse: Defineres som udførerenhedens styringsansvarlige ledergruppe. Her følges op på rammernes økonomiske aktiviteter og om områdernes opgaver og kapacitet

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål Varetage behovene for kommunens borgere på Sundheds- og Omsorgsområdet bedst muligt under hensyntagen til den økonomiske

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Center for Direktion og Sekretariater

Center for Direktion og Sekretariater Center for Direktion og Sekretariater Direktion og Sekretariater 1. Formål, primære opgaver og politiske udvalg Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Sekretariater.

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og miljøområdet. Centeret varetager en alsidig vifte af opgaver

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og dagtilbud 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Centeret står for drift af 0 6 års dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet,

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter: ledelse: Ledelse i myndighedsafdelingen er ansvarlig for at sikre den daglige faglige og økonomiske drift og udvikling af både den tidlige forebyggende indsats

Læs mere

Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed

Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed 1. Den Tværfaglige Myndigheds primære opgaver Primære aktiviteter: Personlig pleje Praktisk hjælp Døgnaflastning Plejeboliger Ældre- og Handicapvenlige

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv 1. Centrets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål o Konkretisering af de overordnede strategier for kommunens udvikling og udarbejdelse af de nødvendige planer for at skabe de fysiske rammer

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Center for Ejendomme og Intern Service September Planudvalget Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - September Oktober - December

Læs mere

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Kommunale Ejendomme hører under Udvalget for Miljø og Teknik, og har et samlet budget på 56,4

Læs mere

Budgetnotat 2016-19 Jobcenteret Jobcenteret

Budgetnotat 2016-19 Jobcenteret Jobcenteret Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats.

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

Konto 8 Balanceforskydninger

Konto 8 Balanceforskydninger Budgetnotat 2016-19 Konto 8 Konto 8 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 08. Kontiene omfatter bl.a. lån og balanceforskydninger.

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice notat 2016-19 1. Centerets formål Formål Borgerservice er borgerens indgang til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige Myndighed. Primære opgaver varetager:

Læs mere

Direktion og Udviklingssekretariat

Direktion og Udviklingssekretariat -21 Direktion og Udviklingssekretariat 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Udviklingssekretariat. Direktion

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere

Læs mere

Finansielle mål: Beskrivelse af mål Måltal

Finansielle mål: Beskrivelse af mål Måltal Jobcenteret Jobcenteret 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag -21 Jobcenteret 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. Centerets formål Formål Centerets formål er at sikre børn, unge og voksnes særlige behov for støtte bedst muligt, under hensyntagen til den økonomiske ramme. Den lovmæssige ramme for centerets indsats

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centerets formål Formål Borgerservice er borgerens indgang til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Økonomiudvalget Realiseret forbrug og Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Februar - December 216 i alt ) Fælles Administration 1.36.1 846.28-19.72-18% 11.673.114 11.623.186-49.928 12.79.214

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder for ledelse, direktion og det politiske niveau. Primære

Læs mere

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Kommunale Ejendomme hører under Udvalget for Miljø og Plan, og har et oprindeligt samlet budget

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv -21 Center for Plan, Kultur og Erhverv 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: - Konkretisering af de overordnede visioner og strategier for kommunens udvikling og udarbejdelse

Læs mere

Egedal Kommune Center for Administrativ Service

Egedal Kommune Center for Administrativ Service Bilag 2 Notat om budgetopfølgning Driftsbevillinger under centre Figur 1 Afløbsprofil 2016 udgifter Grafen ovenfor viser det aggregerede periodiserede drifts-udgiftsbudget for kommunen, sammenholdt med

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder

Læs mere

Energi i Egedal de kommunale ejendomme

Energi i Egedal de kommunale ejendomme Energi i Egedal de kommunale ejendomme Status på arbejdet med energi i egne bygninger 2013 2020 Mål for Egedal Kommune Egedal Kommune har som mål at reducere energiforbruget og CO2-udslippet i egne bygninger

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service Center for Social Service Center for Social Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Centerets formål er at sikre børn, unge og voksnes særlige behov for støtte bedst muligt,

Læs mere

2. Strategi Centrets strategi For faglige resultatmål henvises til Beskæftigelsesplanen, som hvert år vedtages af Byrådet ultimo året.

2. Strategi Centrets strategi For faglige resultatmål henvises til Beskæftigelsesplanen, som hvert år vedtages af Byrådet ultimo året. Jobcenter 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik Regnskab Opfølgning på Budget 2010 Pr. 31. maj 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse 1 Opsamling... 3 2 Veje, grønne områder og miljø... 3 3 Kommunale ejendomme... 7 2 1 Opsamling 1.1 Budgetramme

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

Direktion og Udviklingssekretariat

Direktion og Udviklingssekretariat Direktion og Udviklingssekretariat 1. Formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Udviklingssekretariat. Direktion og Udviklingssekretariat

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud -21 Center for Skole og Dagtilbud 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Centeret står for drift af 0 6 års dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn

Læs mere

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik Politisk økonomirapportering 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Til og med maj måned Regnskab 1. juni 2010 Forbrug og budget For hele udvalget er forbrugsprocenten ultimo maj måned 2010 på 49,4%. Ultimo

Læs mere

FORVENTET RESULTAT 2013

FORVENTET RESULTAT 2013 Bilag til pkt. 5 Lynettefællesskabet FORVENTET RESULTAT 2013 14. maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Resultatbemærkninger Nettoomsætning, andre driftsindtægter og prisloft 1 Afgifter, driftsmidler, personaleomkostninger,

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Center for Teknik- og Miljø 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og Dagtilbud 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Centeret driver og udvikler 0-6 års dagtilbud, klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur- og Erhvervsudvalget Korrigeret Realiseret forbrug Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Februar - December 216 i alt ) Korrigeret Korrigeret Kultur og Fritid 3.18.24 2.391.913-716.291-23%

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 2018-21 Center for og Omsorg 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Center for og Omsorg er Egedal Kommunes leverandør på sundheds-, sygepleje- og plejeområderne. Primære opgaver:

Læs mere

En fælles ejendomsstrategi 2014 2017

En fælles ejendomsstrategi 2014 2017 Medarbejdere og brugere Kommunens opgaver, mål CEI Kommunens faciliteter En fælles ejendomsstrategi 2014 2017 - et område med perspektiv og visioner Egedal Kommune, december 2013 Besluttet i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Bilag. PU Planudvalget Realiseret Januar - November - December 27 i alt og (Realiseret ifht. ) forventning og Redningsberedskab - -,% Intern service 45.64.69 35.882.38-9.759.552-2,38% 4.377.73 7.77.73

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Center for Borgerservice 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Borgerservice er borgerens vej ind til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 2018-21 Center for Social Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Centerets formål er at sikre børn, unge og voksnes særlige behov for støtte bedst muligt, under hensyntagen

Læs mere

CO 2. -opgørelse for for Morsø Kommune som virksomhed.

CO 2. -opgørelse for for Morsø Kommune som virksomhed. -opgørelse for 2009-2010 for Morsø Kommune som virksomhed. Opgørelse af udledning for Morsø Kommune som virksomhed 2 Formålet med Klimakommuneaftalen med Danmarks Naturfredningsforening er at sætte et

Læs mere

OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016

OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016 OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund3 2. Strategisk energiplanlægning3 3. Organisatorisk struktur3 4. Energikoordinator4 5. Energiansvarlig4 6. EMO

Læs mere

Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen i 2012 og handlinger til opfyldelse af klimakommuneaftalen 2012-2016

Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen i 2012 og handlinger til opfyldelse af klimakommuneaftalen 2012-2016 Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen i 2012 og handlinger til opfyldelse af klimakommuneaftalen 2012-2016 1 Titel: Formål: Udarbejdet af: Klimakommunerapport - Statusrapport for CO2-udledningen

Læs mere

Sagsnr.: 190-2011-32891 Åbent punkt Dokumentnr.: 190-2011-173250

Sagsnr.: 190-2011-32891 Åbent punkt Dokumentnr.: 190-2011-173250 Status for energirenoveringer i kommunale ejendomme Sagsnr.: 190-2011-32891 Åbent punkt Dokumentnr.: 190-2011-173250 Sagsfremstilling Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget orienteres om centrets arbejde

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service Center for Administrativ Service Center for Administrativ Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Her beskrives centrets: Formål Center for Administrativ Service (CAS) er etableret

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Center for Sundhed og Omsorg Center for Sundhed og Omsorg 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Center for Sundhed og Omsorgs kerneopgaver: Kerneopgaven for Center for Sundhed og Omsorg

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

Januar - Februar Marts - December 2017 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget. Se bemærkningerne under den bagudrettede afvigelse.

Januar - Februar Marts - December 2017 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget. Se bemærkningerne under den bagudrettede afvigelse. Bilag 4. Center for Plan, Kultur og Erhverv Februar Planudvalget Afvigelser Hele kroner Bagudrettet afvigelser Fremadrettet afvigelser Samlet afvigelse Korrigeret Realiseret Januar - Februar Marts - December

Læs mere

Bevilling 55 Ejendomme og service

Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling Ejendomme og service hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen, der administreres af Center for Ejendomme og Drift omfatter: Bygnings- og boliggruppen,

Læs mere

Lån, renter og balanceforskydninger

Lån, renter og balanceforskydninger 15. Lån, renter og balanceforskydninger 15. Låneoptagelse I tabel 1 fremgår kommunens samlede låneoptagelse fra 2013-17. Lån til betaling af ejendomsskatter forventes at blive 2,0 mio. kr. mindre i budget

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service Center for Administrativ Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Center for Administrativ Service (CAS) har det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser

Læs mere

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune Teknik og Miljø Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune o o Indledning Resultater o Hvad skal der ske i 2013 Hvad fortæller tallene Metodebeskrivelse Forbruget måles o o o o o o o Elforbrug

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 13 Økonomiudvalget Korrigeret Realiseret forbrug og ) Korrigeret Korrigeret Kommunaldirektør -1.93.814 3.983.835 5.887.649-39% 18.474.441 23.879.765 5.45.324 16.57.627 8.284.951-8.285.676 Direktør

Læs mere

Energirenovering og vedvarende energi. v/ Teknik og Miljøchef Jeppe Søndergaard og afdelingsleder Erik Justesen, Center for Ejendomme 22.11.

Energirenovering og vedvarende energi. v/ Teknik og Miljøchef Jeppe Søndergaard og afdelingsleder Erik Justesen, Center for Ejendomme 22.11. Energirenovering og vedvarende energi v/ Teknik og Miljøchef Jeppe Søndergaard og afdelingsleder Erik Justesen, Center for Ejendomme 22.11.2012 Hvad jeg kommer rundt om i mit indlæg Hvad gør Holbæk Kommune

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 2015-18 11. Center for Ejendomme og Intern Service 2015-18 2015-18 Præsentation Opgaverne i er blandt andet ejendomsvedligeholdelse, energistyring og rådgivning, samt projektering ved kommunalt nybyggeri

Læs mere

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland Likviditeten pr. 31. maj 2010 Opgørelse og prognose Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. LIKVIDITETSOPGØRELSE... 3 Månedlig likviditetsopgørelse...3 Kassekreditreglen...3 2. SKØN FOR GENNEMSNITSLIKVIDITETEN...

Læs mere

NOTATARK- Solceller, VE og energi

NOTATARK- Solceller, VE og energi NOTATARK- Solceller, VE og energi Indledning Tilbage i 2011 og 2012 var der godt gang i solcelleanlæggene i Danmark. Byrådet besluttede i 2013 som en del af EU projektet ELENA at sætte for 10. mio. kr.

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Sundhed og Omsorg 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Sundhed og Omsorg er Egedal Kommunes leverandør på sundheds-, trænings, sygepleje- og plejeområderne. Primære opgaver Sundhed

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 2015-18 Præsentation Opgaverne i er blandt andet ejendomsvedligeholdelse, energistyring og rådgivning, samt projektering ved kommunalt nybyggeri og ombygninger. Centeret koordinerer en række opgaver vedrørende

Læs mere

Bevilling under Planudvalget U 1,6 Bevilling under Planudvalget

Bevilling under Planudvalget U 1,6 Bevilling under Planudvalget Center/institution: ALLE - ANLÆG Baseret på forbrug til og med måned: Juni 2014 Tabel 1 viser årets oprindelige budget for 2014 opdelt på udvalg. Tabel 1 Oprindeligt årsbudget Opr. årsbudget (1.000 kr.)

Læs mere

Lån, renter og balanceforskydninger

Lån, renter og balanceforskydninger 15. Lån, renter og balanceforskydninger 15. Forventet låneoptagelse i 2012-2016 Pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere kan indefryse deres ejendomsskatter. Dette indebærer, at de kan

Læs mere

Bilag 1 - Notat vedr. solceller i det innovative energispareprojekt

Bilag 1 - Notat vedr. solceller i det innovative energispareprojekt Dato 11. feb. 2014 Rev 28. feb. 2014 Bilag 1 - Notat vedr. solceller i det innovative energispareprojekt Følgende notat beskriver kort den beslutningsproces, der har været i forhold til investering i solceller

Læs mere

Høring om ændrede principper for ejendomsadministration i Holstebro Kommune.

Høring om ændrede principper for ejendomsadministration i Holstebro Kommune. .1 Til alle fagudvalg og høringsberettigede bestyrelser i Holstebro Kommune Dato: 14-12-2012 Sagsnr.: 041801-2007 Henv. til: Poul Munk-Poulsen Tlf.: 9611 7660 Høring om ændrede principper for ejendomsadministration

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service -21 Center for Administrativ Service 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Center for Administrativ Service (CAS) er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative

Læs mere

Der indgår i det Grønne Regnskab for 2010 til sammenligning forbrugstal for 2008 og Endvidere indgår energiforbruget

Der indgår i det Grønne Regnskab for 2010 til sammenligning forbrugstal for 2008 og Endvidere indgår energiforbruget Furesø Kommune Regnskab G rønt regnskab Der er for udarbejdet et for Furesø Kommune. Det Grønne regnskab indeholder forbruget af el og varme samt udledning af CO 2 for de ejendomme kommunen har anvendt

Læs mere

B U D G E T F O R / 1 8

B U D G E T F O R / 1 8 4. september 2017 B U D G E T F O R 2 0 1 7 / 1 8 HOLTE FJERNVARME a.m.b.a. 45 42 00 02 Skovlytoften 5, 1. sal til@holte-fjernvarme.dk 2840 Holte www.holte-fjernvarme.dk Indledning Bestyrelsen er i medfør

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Bolig- og Ejendomsudvalget (inkl. modposter andre

Læs mere