Succesfuld Digital Transformation. Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er REG LAB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Succesfuld Digital Transformation. Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er REG LAB"

Transkript

1 Succesfuld Digital Transformation Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er REG LAB

2 REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD PRAKSIS INDEN FOR REGIONAL ERHVERVSUDVIKLING. MEDLEMSFINANSIERET OG UAFHÆNGIG AF POLITISKE INTERESSER. REG LAB ER DANMARKS STØRSTE NETVÆRK/TÆNKETANK AF ERHVERVSFREMMEAKTØRER I DANMARK

3 Hvem er vores medlemmer? Regioner Kommuner: Erhvervsservice Ministerier: Videninstitutioner: Organisationer: Klynger/brobyggere : Virksomheder: I alt:

4 Analysens fokus Efterspørgselsrettet Samlet set skal analysen give en dybere og mere nuanceret forståelse af de forskellige trin, drivere og nøglefaktorer i virksomheders digitale transformation og hermed læring, viden og inspiration til, hvordan offentlige aktører bedst muligt understøtter det digitale vækstpotentiale i den store underskov af danske SMV er: 1. Hvilke trin er der i virksomhedernes digitale modenhedsstige og hvad kendetegner de enkelte trin i virksomhedernes digitale transformation? 2. Hvad er de centrale nøglefaktorer, drivere og barrierer for virksomheders digitale transformation? 3. Hvilke krav til kompetencer og organisering stiller digital transformation for SMV erne, deres medarbejdere og ledelse? 4. Hvordan kan nationale, regionale og lokale aktører i praksis understøtte, at langt flere SMV er kommer i gang og lykkes med digitaliseringen end tilfældet er i dag? Herunder hvad vi kan lære fra eksisterende danske og udenlandske digitaliseringsinitiativer?

5 Tilgang Efterspørgselsrettet 1. Den brede underskov af SMV er 2. Hvilke trin er der i virksomhedernes digitale modenhedsstige og hvad kendetegner de enkelte trin i virksomhedernes digitale transformation? 3. Hvilke krav til kompetencer og organisering stiller digital transformation for SMV erne, deres medarbejdere og ledelse? 4. Hvordan kan nationale, regionale og lokale aktører i praksis understøtte, at langt flere SMV er kommer i gang og lykkes med digitaliseringen end tilfældet er i dag? Herunder hvad vi kan lære fra eksisterende danske og udenlandske digitaliseringsinitiativer? 5

6 Hvem står bag Erhvervsstyrelsen Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland Guldborgsund Kommune, Vejle Kommune, VIBORGEnens Erhvervsråd DTU, Akademikerne Konsulent på opgaven: Oxford Research og Hanne Shapiro Future Læringsworkshop på DTU, Studietur i Berlin 2 delrapporter, inspirations/anbefaling, Harmonikafolder 6

7 Metode og datagrundlag Foranalyse baseret på eksisterende analyser og data om digitaliseringen af dansk erhvervsliv 40 dybdegående casestudier af såkaldte analoge SMV er, som har haft succes med at digitalisere hele eller dele af deres forretningsprocesser, produkter og/eller services Ekspertinterview, som er brugt til at validere konklusioner Policy-casestudier af digitaliseringsinitiativer i Tyskland, Norge, Singapore og USA 3 workshops med styregruppen bag analysen

8 Hovedresultater

9 Den digitale transformationstrappe Digitalisering sker trin for trin SMV er bevæger sig typisk på en fælles digital udviklings- og modenhedstrappe. Barriererne opleves som relativt begrænsede på de første digitaliseringstrin - når først virksomhederne er kommet i gang. Svære sidste trin Kompleksiteten og udfordringerne øges efterhånden som virksomhederne bevæger sig op ad den digitale trappe. Få anvender de nye digitale vækstteknologier Få SMV er er for alvor kommet i gang med digital innovation og forretningsmodel og med at anvende mulighederne i IoT, AI, machine learning, big data m.v.

10 Hvad kendetegner de succesfulde SMV er? Helt initialt det der får dem i gang med den digitale transformation er at: De har et udviklingsorienteret mindset og lyst til at prøve nyt De er modtagelige for input og får inspiration og viden fra mange forskellige kilder nogle af dem meget systematisk eks. fra klynger, netværk, videnssamarbejder og deres bestyrelse De har en vis forståelse for de digitale muligheder men de er på ingen vis digitale eksperter og så er det sjældent en klar business case der har fået dem i gang men mere en klar tro på de digitale muligheder.

11 Hvad kendetegner de succesfulde SMV er? Når først de er i gang og der skal implementeres er det afgørende med: En pragmatisk tilgang til digitalisering: Standardløsninger fremfor store udviklingsprojekter Et trin og én løsning ad gangen ingen samlet digitaliseringsstrategi til at starte med. Konkret problem-løsningsorienteret Tidlig digitalisering af kerneprocesser - er det der for alvor kickstarter og ikke mindst muliggør den videre digitale transformation og så er de succesfulde gode til at drive og lede forandringsprocesser og få medarbejderne med.

12 Hvilke nye krav til kompetencer stiller digital transformation SMV erne?

13 Nye kompetencebehov? På de første trin af digitaliseringstrappen er de største ændringer ofte de mentale som håndtering af ændrede arbejdsopgaver og nye måder at gøre tingene på medfører og de digitale kompetencebehov er ofte på relevativt simpelt brugerniveau og klares via leverandørkurser, sidemandsoplæring og andre interne løsninger til gengæld er manglende digitale bestillerkompetencer dog ofte en stor udfordring.

14 Nye kompetencebehov? På de øvre trin af digitaliseringstrappen opstår ofte behov for in-house specialiserede itkompetencer og datakundskaber, og for nogle opstår et behov for hybridprofiler, de generelle analytiske og kognitive kompetencer og evnen til at tænke i helheder og sammenhænge bliver mere efterspurgt, og der efterspørges flere højtuddannede både digitale specialister men også generalister. og så peger analysen på, at forandringsledelseskompetencer og mindset hos ledelsen er alfa og omega på alle trin af den digitale transformation.

15 Policyforslag

16 To bærende principper 1. Der er brug for håndholdte og praksisnære indsatser. Og så vil det være afgørende, at indsatserne rent geografisk kommer helt ud til virksomhederne og møder dem i de lokale netværk, de færdes i. 2. Særligt for virksomhederne i de indledende digitaliseringsfaser skal der tilbydes sammenhængende forløb, der rummer hjælp og vejledning til den initiale inspiration og afklaring til selve implementeringsfasen og eventuelt også den videre innovation og forretningsudvikling.

17 ..og tre forskellige trin

18 Bliv parat Styrkelse af virksomhedernes adgang til praksisnær (og geografisk nær) inspiration og viden. Regionale og lokale erhvervsnetværk, erhvervsråd og klynger såvel som brancheforeninger skal øge udbuddet af praksisnære inspirationsmøder, erfaringsudvekslingsworkshops mv. Også brancheforeningerne bør skrue. Håndholdt afklarings-, prioriterings- og konkretiseringsproces, hvor virksomhederne hjælpes fra de første, luftige tanker om digitalisering til at se på, hvor der er konkrete udfordringer eller potentialer i deres forretningsprocesser, hvor digitale løsninger i praksis kan gøre en forskel.

19 Trin 1-3: Den initiale digitalisering Giv SMV er i de initiale digitaliseringstrin adgang til digitale spidskompetencer gennem specialistdeleordninger f.eks. faciliteret af klyngerorganisationer. Sikre SMV er bedre adgang til uvildig sparring via certificerede digitale vejledere, som kan hjælpe i konkretiseringen af digitalisering og ikke mindst give uvildig sparring i forhold til bestillerrollen. Vejlederne ville eksempelvis kunne operere i regi af GTS erne/innovationsagenterne, klyngeorganisationerne, væksthusene og/eller den lokale erhvervsservice.

20 Trin 4-5: Den videre digitale transformation Flere digitale demo-labs: Øg virksomhedernes mulighed for at stifte bekendtskab med og afprøve nye, digitale løsninger og teknologier gennem åbne, digitale test- og forsøgsværksteder. Lad de førende og digitalt proaktive virksomheder inspirere og hjælpe de andre det gør de bl.a. i Norge faciliteret af klynge- og brancheorganisationerne Flere skal have de rette digitale kompetencer Digitale specialister med hybridprofiler Digitale kompetencer kombineret med forretningsforståelse

21 På alle trin: Digital forandringsledelse Øget fokus blandt erhvervsfremmeaktørerne og de offentlige rådgivningstilbud på de krav, digital transformation sætter til forandringsledelse i SMV erne. God rådgivning og sparring om digitalisering har ikke kun fokus på teknologier men også på de organisatoriske og menneskelige ændringer. Bedre adgang for SMV erne til relevant og målrettet kompetenceudvikling i relation til digitale forandringsledelsesprocesser tilbud bør have mindre fokus på teorier og abstrakte begreber og mere fokus på praksis og tage udgangspunkt i konkrete cases.

22 HANNE SHAPIRO Futures På alle trin: Digital forandringsledelse Øget fokus blandt erhvervsfremmeaktørerne og de offentlige rådgivningstilbud på de krav, digital transformation sætter til forandringsledelse i SMV erne. God rådgivning og sparring om digitalisering har ikke kun fokus på teknologier men også på de organisatoriske og menneskelige ændringer. Bedre adgang for SMV erne til relevant og målrettet kompetenceudvikling i relation til digitale forandringsledelsesprocesser tilbud bør have mindre fokus på teorier og abstrakte begreber og mere fokus på praksis og tage udgangspunkt i konkrete cases.

23 Opsummering 1. Et udviklingsorienteret mindset i ledelsen og basal viden om digitalisering er helt afgørende for at komme i gang og fa succes med digitalisering Fremsynethed, interesse og nysgerrighed fremfor en klar gennemregnet business case. En pragmatisk skridt for skridt tilgang til digitalisering og brug af digitale testede og gennemprøvede standardløsninger pa de første trin pa den digitale rejse. 4. Løbende fokus pa opkvalificering af organisation og kompetencer i takt med, at det bliver nødvendigt De initiale succesoplevelserne med digitalisering giver momentum, og har virksomhederne først oplevet værdien af at digitalisere, så fortsætter de. Tidlig digitalisering af kerneprocesser kickstarter den digitale transformation, dvs. na r virksomhederne implementerer digitale løsninger til at understøtte gennemførslen af de mest værdifulde arbejdsopgaver i virksomhederne.

24 Tak for opmærksomheden!

Succesfuld Digital Transformation

Succesfuld Digital Transformation Succesfuld Digital Transformation Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er HANNE SHAPIRO Futures Hovedresultater HANNE SHAPIRO Futures Den digitale transformationstrappe Digitalisering

Læs mere

SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER

SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER Hvad kendetegner de SMV er, der er lykkedes med at digitalisere? Hvad kan vi lære af dem? Hvordan kan vi understøtte, at endnu flere SMV er kommer i gang med

Læs mere

SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 1

SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 1 SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 1 Dato: maj 2018 Udgiver: REG LAB I SBN:978-87-970639-0-3 SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 1 2 REG LAB SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG TIL DIGITAL TRANSFORMATION AF DANSKE SMV ER ANBEFALINGER OG INTERNATIONALE POLICY-INITIATIVER

INSPIRATIONSKATALOG TIL DIGITAL TRANSFORMATION AF DANSKE SMV ER ANBEFALINGER OG INTERNATIONALE POLICY-INITIATIVER INSPIRATIONSKATALOG TIL DIGITAL TRANSFORMATION AF DANSKE SMV ER ANBEFALINGER OG INTERNATIONALE POLICY-INITIATIVER Dato: maj 2018 Udgiver: REG LAB I SBN:978-87-970639-2-7 INSPIRATIONSKATALOG TIL DIGITAL

Læs mere

ERHVERVS- OG VÆKSTSTRATEGI I FREDERIKSSUND KOMMUNE

ERHVERVS- OG VÆKSTSTRATEGI I FREDERIKSSUND KOMMUNE ERHVERVS- OG VÆKSTSTRATEGI I FREDERIKSSUND KOMMUNE 7. marts 2019 Ved direktør Kresten Olesen REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER

Læs mere

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Vækstkonference i Thisted

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Vækstkonference i Thisted KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT Vækstkonference i Thisted REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD PRAKSIS INDEN FOR

Læs mere

Udbud af konsulentopgave for REG LAB om fokusanalysen: digital transformation

Udbud af konsulentopgave for REG LAB om fokusanalysen: digital transformation KØBENHAVN D. 30. OKTOBER 2017 Udbud af konsulentopgave for REG LAB om fokusanalysen: digital transformation REG LAB FLÆSKETORVET 68,1. 1711 KØBENHAVN V WWW.REGLAB.DK INFO@REGLAB.DK Frist for modtagelse

Læs mere

OM REG LABS FOKUSANALYSER

OM REG LABS FOKUSANALYSER OM REG LABS FOKUSANALYSER REG LABS FOKUSANALYSER HIDTIL: Traditionelle erhverv i videnøkonomien Uddannelsesinstitutioners samspil med erhvervslivet Universiteter som regionale vækstmotorer Fremtidens iværksætterpolitik

Læs mere

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD PRAKSIS INDEN FOR REGIONAL ERHVERVSUDVIKLING.

Læs mere

SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 2 DIGITALISERING OG KOMPETENCER

SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 2 DIGITALISERING OG KOMPETENCER SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 2 DIGITALISERING OG KOMPETENCER Dato: maj 2018 Udgiver: REG LAB I SBN:978-87-970639-1-0 SUCCESFULD DIGITAL TRANSFORMATION I SMV ER DELRAPPORT 2 DIGITALISERING

Læs mere

REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE.

REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD PRAKSIS INDEN FOR REGIONAL ERHVERVSUDVIKLING. MEDLEMSFINANSIERET OG

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Udbud af konsulentopgave for REG LAB om analyseprojektet: Hvad driver succesfulde servicevirksomheder?

Udbud af konsulentopgave for REG LAB om analyseprojektet: Hvad driver succesfulde servicevirksomheder? KØBENHAVN D. 8. OKTOBER 2014 Udbud af konsulentopgave for REG LAB om analyseprojektet: Hvad driver succesfulde servicevirksomheder? REG LAB FLÆSKETORVET 68,1. 1711 KØBENHAVN V WWW.REGLAB.DK INFO@REGLAB.DK

Læs mere

Region Midtjylland - på vej mod en ny programperiode.

Region Midtjylland - på vej mod en ny programperiode. Region Midtjylland - på vej mod en ny programperiode. Bornholm, 19. juni 2014 v/ Bent Mikkelsen, Region Midtjylland www.vaekstforum.rm.dk En globalt konkurrencedygtig region - Erhvervsudviklingsstrategi

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Specialiseret vejledning til alle nordjyske virksomheder Virksomheder modtager

Læs mere

REGION MIDTJYLLAND 3. NOVEMBER

REGION MIDTJYLLAND 3. NOVEMBER REGION MIDTJYLLAND 3. NOVEMBER Hvilken betydning har holdninger, værdier og handlinger for virksomheders vækst og for den erhvervspolitik der føres. Fra rammesætter til erhvervsudvikler REG LAB REG LAB

Læs mere

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem Oktober 2017 Fra virvar til vækst Fremtidens erhvervsfremmesystem Indhold: Erhvervsfremmesystemet i dag Uigennemskueligt, uklart og udbudsstyret De mange lag Et virvar Dansk Erhvervs forslag til et fremtidigt

Læs mere

ODENSE SOM VÆKSTMOTOR? Realdania Privat Boligforum 12. oktober 2016

ODENSE SOM VÆKSTMOTOR? Realdania Privat Boligforum 12. oktober 2016 ODENSE SOM VÆKSTMOTOR? Realdania Privat Boligforum 12. oktober 2016 1 REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD

Læs mere

Bilag 1: Projektbeskrivelse. SMV'ers digitalisering og morgendagens kompetencer

Bilag 1: Projektbeskrivelse. SMV'ers digitalisering og morgendagens kompetencer KØBENHAVN D. 3. OKTOBER 2017 REG LAB FLÆSKETORVET 68,1. 1711 KØBENHAVN V WWW.REGLAB.DK INFO@REGLAB.DK Bilag 1: Projektbeskrivelse SMV'ers digitalisering og morgendagens kompetencer I dette notat beskrives

Læs mere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere April 2015 Hvad ved vi om højtuddannede i SMV erne? Tre ud af fire private virksomheder i Danmark har færre end 10 ansatte. Af disse har 1 ud

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv Erhverv 1 Udgangspunkt for handlingsplanen Byrådet har i 2018 vedtaget Vision 2030 for Rebild Kommune. Visionen fremhæver følgende mål for den lokale erhvervsudvikling frem mod 2030. Vi har fortsat Nordjyllands

Læs mere

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Support og service Hvilke temaer er helt centrale at lave pejlemærke for inden for jeres hovedområde? T1 T2 TEMA 1 På professionshøjskolen

Læs mere

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder v/ Christian Brix, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen 05-10-2016 2 Et Væksthus i hver region 5 væksthuse

Læs mere

HVAD SKAL BORNHOLM SATSE PÅ?

HVAD SKAL BORNHOLM SATSE PÅ? HVAD SKAL BORNHOLM SATSE PÅ? TILPASSET VERSION BORNHOLMS VÆKSTFORUM 29. SEPTEMBER TILPASSET VERSION29. SEPTEMBER 1 REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Kommunerne er hver dag i berøring med virksomheder i hele Danmark og hjælper virksomhederne med at finde arbejdskraft, sørger for at infrastrukturen

Læs mere

EVALUERING AF VÆKSTHUSENE. - Oplæg KKR Syddanmark 11/6

EVALUERING AF VÆKSTHUSENE. - Oplæg KKR Syddanmark 11/6 EVALUERING AF VÆKSTHUSENE - Oplæg KKR Syddanmark 11/6 Er der et stærkt rationale bag Væksthusene? Uvildigheden er meget central i forhold til at få sat gang i værdiskabende tiltag i virksomhederne. Det

Læs mere

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Indhold Baggrund s. 1 Formål - 2 Målgruppe - 3 Indhold - 3 Organisation - 4 Budget - 7 Finansiering - 7 Baggrund I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund -

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Digitalisering af danske virksomheder

Digitalisering af danske virksomheder Digitalisering af danske virksomheder Indholdsfortegnelse Digitalisering af danske virksomheder. 3 Digitalisering en vej til øget vækst og produktivitet 4 Større virksomheder ser mere potentiale i digitalisering

Læs mere

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Jobcenter Randers PricewaterhouseCoopers, CVR-nr. 16 99 42 94, Gentofte 1. Baggrund for projektet Hvert år gør Jobcenter Randers en stor

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

Beskæftigelsesregion Midtjylland Konsulentdagen, 28. november Erhvervsservicesystemet bud på samarbejde og Best Practice

Beskæftigelsesregion Midtjylland Konsulentdagen, 28. november Erhvervsservicesystemet bud på samarbejde og Best Practice Beskæftigelsesregion Midtjylland Konsulentdagen, 28. november 2013 Erhvervsservicesystemet bud på samarbejde og Best Practice Hvad er erhvervsfremme og hvem er aktørerne? Erhvervsfremme er den offentlige

Læs mere

Aarhus Kommune, 11. november Væksthus Midtjylland

Aarhus Kommune, 11. november Væksthus Midtjylland Økonomiudvalget Aarhus Kommune, 11. november 2014 Kort præsentation af Væksthus Midtjylland STARTVÆKST Aarhus Væksthus Midtjylland Specialiseret erhvervsservice Væksthus Midtjylland Væksthus Midtjylland

Læs mere

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI 2015 Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 1 tre Innovationsnetværk på podiet Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet Virksomhedscase Frokost

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Erhvervsservice & erhvervsfremme

Erhvervsservice & erhvervsfremme Dette notat er en afrapportering af Business Faxes erhvervsservice- og erhvervsfremmeaktiviteter i perioden 01.01.14-30.06.14. Business Faxe udbyder basale erhvervsserviceydelser til iværksættere og virksomheder

Læs mere

KURSER VINTER 2010/2011. Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION. Den Europæiske Socialfond

KURSER VINTER 2010/2011. Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION. Den Europæiske Socialfond KURSER VINTER 2010/2011 STYRKET ERHVERVSFREMME I REGION SJÆLLAND Kompetencefabrikken er sat i verden for at styrke det brede erhvervsfremmesystem i Region Sjælland. Det vil sige kommunerne, regionen, den

Læs mere

DIGITAL SAMMENHÆNG - for borgere og virksomheder

DIGITAL SAMMENHÆNG - for borgere og virksomheder DIGITAL SAMMENHÆNG - for borgere og virksomheder Digitaliseringsstrategi 2017-2020 Silkeborg Kommune & Viborg Kommune Indhold Sammen kan vi gøre det bedre 3 Digitalisering skaber sammenhæng på tværs 5

Læs mere

MEA Silkeborg, 23. februar Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på?

MEA Silkeborg, 23. februar Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på? MEA Silkeborg, 23. februar 2017 Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på? i korte træk Erhvervsdrivende fond, stiftet af kommunerne i region Midtjylland Regional erhvervsserviceoperatør ift. gennemførelse

Læs mere

Mellemledere. Indsigt i målgruppe behov og ønsker

Mellemledere. Indsigt i målgruppe behov og ønsker Mellemledere Indsigt i målgruppe behov og ønsker Indsigt i målgruppe behov og ønsker I projektet digis har vi i foråret 2019 gennemført work camps og interviews med vores målgrupper. Det har givet viden

Læs mere

HVAD DRIVER SUCCESFULDE VIRKSOMHEDER?

HVAD DRIVER SUCCESFULDE VIRKSOMHEDER? HVAD DRIVER SUCCESFULDE VIRKSOMHEDER? REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD PRAKSIS INDEN FOR REGIONAL ERHVERVSUDVIKLING.

Læs mere

VIDENBYEN FREDERIKSBERG. Sådan får man viden i spil - Om samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kommuner

VIDENBYEN FREDERIKSBERG. Sådan får man viden i spil - Om samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kommuner VIDENBYEN FREDERIKSBERG Sådan får man viden i spil - Om samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kommuner GENERELLE TENDENSER OM INNOVATION Partnerskaber om innovation: I dag skabes

Læs mere

Fakta og viden om den kommunale erhvervsfremmeindsats i Danmark. Oplæg på KLs Erhvervskonference 2014

Fakta og viden om den kommunale erhvervsfremmeindsats i Danmark. Oplæg på KLs Erhvervskonference 2014 Fakta og viden om den kommunale erhvervsfremmeindsats i Danmark Oplæg på KLs Erhvervskonference 2014 Erhvervsfremme er en del af de lokale vækstvilkår Erhvervsfremme Erhvervsrettede myndighedsopgaver Infrastruktur

Læs mere

INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER

INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER INDUSTRIELLE SUCCESHISTORIER CRT 13. NOVEMBER 2015 REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD PRAKSIS INDEN FOR

Læs mere

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm 19. maj 2014 Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm Baggrund I kommissoriet for arbejdsgruppen om Fremtidens erhvervsservice på Bornholm, står der overordnet som formål

Læs mere

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Aktiviteter Tematiske mål Specifikke mål Tentativt Regionalfondsprogrammet

Læs mere

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Disposition Bag om Klog hverdagsmad.. Profil Igangsatte initiativer Fødevarerådet - baggrund og rolle De nuværende

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING

RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING TENDENSER OG BEDSTE PRAKSIS TORSDAG DEN 5. NOVEMBER 2015 EJVIND JØRGENSEN DIREKTØR EJJ@RAMBOLL.COM +45 5161 7871 1 TEKNOLOGIEN

Læs mere

Virksomhedernes behov for digitale faglærte og ufaglærte i fremstillingsindustrien i Region Midtjylland Pixiudgave

Virksomhedernes behov for digitale faglærte og ufaglærte i fremstillingsindustrien i Region Midtjylland Pixiudgave 2018 Virksomhedernes behov for digitale faglærte og ufaglærte i fremstillingsindustrien i Region Midtjylland Pixiudgave 0 Forord Den digitale udvikling buldrer afsted, og virksomhederne står over for nye

Læs mere

UDKAST. Evaluering af REG X

UDKAST. Evaluering af REG X UDKAST EvalueringafREGX Juni2013 EvalueringafREGX Indholdsfortegnelse 1. Indledningogsammenfatning...2 2. Kompetenceopbygningogerfaringsudveksling...5 2.1 Executiveprogrammet...5 2.1.1 VurderingafExecutiveprogrammet...6

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017 Vi skaber resultater for virksomhederne Årsberetning 2017 Digitale fuldtræffere i 2017 Vi ved, at netværk og dygtige konsulenter kan gøre vejen lettere. Digitalisering, automation og eksport er 3 væsentlige

Læs mere

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Agenda Om Væksthuset Vækstudfordringer for virksomheder Det kan vi - det gør vi Ejerskifte Myter om væksthuset og erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Overordnede formål med innovationsnetværk:

Overordnede formål med innovationsnetværk: De danske innovationsnetværk og partnerskaber hjælper virksomheder med at gøre en unik idé til et konkurrencedygtigt produkt eller serviceydelse. Overordnede formål med innovationsnetværk: 1. At styrke

Læs mere

Executive lederudviklingsprogram

Executive lederudviklingsprogram NO.99 Executive lederudviklingsprogram 2. har ledere fordelt på 98 hold ikke taget fejl Business Insight er et executive lederudviklingsprogram med en klar global og forretningsmæssig orientering. Det

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Workshop: Smarte Kompetencer

Workshop: Smarte Kompetencer Workshop: Smarte Kompetencer Hvilke smarte kompetencer er der behov for i en kommune? Maja Yhde, Gate 21 Bjarke Kovshøj, CLEAN Program Intro Præsentation af for-analysen: Data hub og Kompetencecenter Workshop:

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Ny strukturfondsperiode 2014-2020

Ny strukturfondsperiode 2014-2020 Ny strukturfondsperiode 2014-2020 Gete Villefrance e-mail: anna-gete.villefrance@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Processen 2014-2020 EU 2020 EU s strategiske retningslinier DK s nationale reform program

Læs mere

CFI Mission. CFI - Vision CFI er i 2017 et synligt samlingspunkt, et udviklingsmiljø og et netværk

CFI Mission. CFI - Vision CFI er i 2017 et synligt samlingspunkt, et udviklingsmiljø og et netværk CFI Mission Udvikling, vækst og synlighed for Viborgs industriproduktion og -uddannelser Etablering af flere industri- og produktionsvirksomheder Skabelse af flere arbejdspladser CFI - Vision CFI er i

Læs mere

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier Thomas Qvortrup Christensen, seniorchefkonsulent, TQCH@DI.DK, 3377 3316 Anders Michael Tetens Hoff, chefkonsulent, AHOF@DI.DK, 3377 3899 NOVEMBER 2018 Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Erhvervsservice i Region Midtjylland - mod fælles kvalitetsstandarder!

Erhvervsservice i Region Midtjylland - mod fælles kvalitetsstandarder! Erhvervsservice i Region Midtjylland - mod fælles kvalitetsstandarder! Disposition 1. Hvorfor sætte kvalitetsstandarder? Udviklingstendenser og udfordringer i den midtjyske. 2. Fælles målsætninger for

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

Favrskov-modellen Favrskov Kommune har siden oktober 2014 afprøvet en model for arbejdsfastholdelse

Favrskov-modellen Favrskov Kommune har siden oktober 2014 afprøvet en model for arbejdsfastholdelse NOTAT 11. maj 2017 Sammen om fastholdelse J.nr. 16/17959 Arbejdsmarkedsfastholdelse GBH/CFR Baggrund Det er omdrejningspunktet i sygedagpengereformen, at sygemeldte skal hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet

Læs mere

Danske erfaringer efter kommunereformen. LUK-samling, Fornebu, 24. februar 2014

Danske erfaringer efter kommunereformen. LUK-samling, Fornebu, 24. februar 2014 Danske erfaringer efter kommunereformen. LUK-samling, Fornebu, 24. februar 2014 Indhold Hvad er REG LAB? Strukturreformen i Danmark Eksempler Generelle udviklingstrends (uanset reform) Evaluering af reformen

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje

Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje Indhold 01 Strategisk indsatsområde: Effektivisering 02 Strategisk indsatsområde: Bedre borgerinddragelse 03 Strategisk indsatsområde: Tværgående samarbejde

Læs mere

RAR-model, aftale, opgaver og organisering. Marts 2018

RAR-model, aftale, opgaver og organisering. Marts 2018 RAR-model, aftale, opgaver og organisering Marts 2018 Bedre match i brancher med regionale samarbejder Hvad opnås med RARmodel? Uddannelsesinstitutioner får lettere ved at gennemføre holdforløb på mangelområder.

Læs mere

VORES MISSION VORES VISION. Slagelse Erhvervscenter A/S er tæt på virksomhederne.

VORES MISSION VORES VISION. Slagelse Erhvervscenter A/S er tæt på virksomhederne. STRATEGI 2019-2020 Indholdsfortegnelse Vision og mission. side 3 Strategi, hovedlinjer..... side 4 Nyt erhvervsfremmesystem, ny strategi. side 5 Forretningsudvikling, indsatsområder.....side 6, 7 Figur

Læs mere

Forslag til model for erhvervsservice og decentral erhvervsfremme i Danmark

Forslag til model for erhvervsservice og decentral erhvervsfremme i Danmark 23. april, 2018 Forslag til model for erhvervsservice og decentral erhvervsfremme i Danmark 1. Indledning I dette papir fremlægges et forslag til en model for forenklet erhvervsfremme på det decentrale

Læs mere

16 forslag til regeringens og kommunernes iværksætterindsats

16 forslag til regeringens og kommunernes iværksætterindsats 16 forslag til regeringens og kommunernes iværksætterindsats Kommunerne har en unik mulighed for at arbejde på tværs af politikområder i bestræbelserne på at give virksomhederne de bedst mulige rammevilkår.

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice KKR

Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice KKR Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice Nordjylland nedsatte på -mødet 14. sept. 2018 er politisk styregruppe og en administrativ tovholder gruppe, der bl.a. har arbejdet med

Læs mere

Profil af det midtjyske vækstlag Samfundsøkonomisk betydning, vækstbarrierer samt tiltag for udvikling af et bredere vækstlag.

Profil af det midtjyske vækstlag Samfundsøkonomisk betydning, vækstbarrierer samt tiltag for udvikling af et bredere vækstlag. Profil af det midtjyske vækstlag Samfundsøkonomisk betydning, vækstbarrierer samt tiltag for udvikling af et bredere vækstlag. Virksomheder i vækst Århus 16. september 2015 1 Disposition 1. Profil af det

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.2: Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft Udfordring Mange virksomheder er etableret af en ejer, der har en praktisk tilgang til at løse helt konkrete opgaver/projekter

Læs mere

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016 Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer Maj 2016 1. KORT OM ELEMENTERNE I DET MIDTJYSKE VÆKSTUNIVERS 2 Det midtjyske vækstunivers - overblikket Styrende principper: Målet

Læs mere

Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond

Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond SMV spiller en hovedrolle af Danmarks virksomheder er små og mellemstore virksomheder. af omsætningen i danske virksomheder

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

Expats et generationsskifte på vej? Et brief om de nyeste og vigtigste trends og udviklingstendenser inden for expat-scenen

Expats et generationsskifte på vej? Et brief om de nyeste og vigtigste trends og udviklingstendenser inden for expat-scenen Expats et generationsskifte på vej? Et brief om de nyeste og vigtigste trends og udviklingstendenser inden for expat-scenen Oxford Research - providing knowledge for a better society Oxford Research er

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering

Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte midler til at fremme digital omstilling i SMV er, herunder fokus

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Det Digitale Rejsehold Samlet Score 23 Projektperiode 1. juli 2019 31. december 2021 Om initiativet Det Digitale Rejsehold er en ny indsats, der skal

Læs mere