Snerydning AAB har ansvaret for snerydningen og konsekvenserne hvis det ikke er ordnet efter loven om glatføre bekæmpelse og nogen kommer til skade.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Snerydning AAB har ansvaret for snerydningen og konsekvenserne hvis det ikke er ordnet efter loven om glatføre bekæmpelse og nogen kommer til skade."

Transkript

1 Beretning Radon Status, Service center vest trak 5 hus fordelt tilfældigt. De er sendt ind. Maling af døre Gammel bestyrelse har vedtaget at Udhæng og tagrender ved Indgang skal males og reparerer tagrender. Mette får en maling rest. Maling af døre udsat til Parkerings skilt Vi kan ikke få et skilt der siger at uvedkomne ikke må parkere. Snerydning AAB har ansvaret for snerydningen og konsekvenserne hvis det ikke er ordnet efter loven om glatføre bekæmpelse og nogen kommer til skade. Havesyn Fast havesyn afskaffes. Beretningen blev vedtaget Budget Blev vedtaget Punkt 3 Indkomne forslag Forslag 1B, 1C, 2.1, 12.1, 15, 17.1, 18.1, 25, 26 : Bortfalder på grund af juridiske problemer. Forslag 1: træværk Beboeren er forpligtiget til at vedligeholde udvendigt træværk, terrasser, hegn og skure med maling hvert 10 år, undtaget tagets udhæng, farven er op til den enkelte beboer, malingen leveres af AAB i den ønskede farve. Forslag 1A: reglementet er gældende for nye råderetsarbejder og for nye indflyttere pr. 20 april 2018

2 Forslag 1AA Udført arbejde kan ikke kræves rettet eller ført tilbage med tilbagevirkende kraft, hvis det er blevet ulovligt på grund af regelændringer.. Forslag 2: Hækken skal klippes to gange årligt. Ikke vedtaget Forslag 2A: Hæk højden må være den højde naboerne kan blive enige om, dog max 220 cm, men skal nedsættes til 180 cm, hvis en af naboerne ønsker det. Ikke vedtaget Forslag 3: Fjernelse af væg ved køkkenmodernisering. Det er tilladt at fjerne bærende væg mellem køkken og stue, byggeansøgning udføres af ingeniørfirma i samarbejde med AAB. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet, som lejefinansieret råderet såfremt det ligger indenfor den maksimale huslejestigning og sker i forbindelse med køkkenmodernisering, arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse. Forslag 4: Gulvvarme fjernvarme: Det er tilladt at etablere gulvvarme tilkoblet fjernvarme i badeværelset i forbindelse med modernisering. Arbejdet skal udføres af en autoriseret VVS installatør. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet som lejefinansieret råderet, såfremt dette ligger indenfor den maksimale huslejestigning. Arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse. Forslag 5: Klikgulv/blændgulv: Det er tilladt at montere et svømmende klik eller blændgulv ovenpå eksisterende gulvbelægning. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ske reetablering i forbindelse med fraflytning og beboeren har selv vedligeholdelsen boperioden. Beboeren hæfter for evt. skade der måtte ske på den eksisterende gulvbelægning.

3 Forslag 6: Linoleumsgulv: Det er tilladt at lægge et linoleumsgulv ovenpå eksisterende gulvbelægning i køkken og entre. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ske reetablering i forbindelse med fraflytning og beboeren har selv vedligeholdelsen boperioden. Beboeren hæfter for evt. skade der måtte ske på den eksisterende gulvbelægning. Forslag 7.1: Nedtagning af eksisterende skabe: Det er tilladt at fjerne skabe både i soveværelse, værelse og entre. Beboeren må selv nedtage skabene, men arbejdet kan udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering ved fraflytning.. Forslag 8: Radiator: Det er tilladt at fjerne radiatoren i gangen. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Forslag 9: Flytning af døre. Det er tilladt at flytte adgangsdøren til køkkenet. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet som lejefinansieret råderet, såfremt dette ligger indenfor den maksimale huslejestigning og sker i forbindelse med køkkenmodernisering. Arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse. Forslag 10: Køkken. Det er tilladt at modernisere køkkenet. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet, med godtgørelse ved flytning. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet som lejefinansieret råderet, såfremt dette ligger indenfor den maksimale huslejestigning. Arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse.. Forslag 11: Badeværelset. Det er tilladt i forbindelse med renovering af badeværelset at installerer væghængt toilet. Arbejdet skal udføres af autoriseret VVS installatør. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet som lejefinansieret råderet, såfremt dette ligger indenfor den maksimale huslejestigning. Arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse.

4 Forslag 12: Carport. Det er tilladt at opføre en carport, med eller uden redskabsrum. Inkl. Belægning (belægning skal være kørefliser) Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet med godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet som lejefinansieret råderet, såfremt dette ligger indenfor den maksimale huslejestigning. Arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse. vedtaget Forslag 13: Terrassedøre, Det er tilladt at opføre terrassedøre i træ/aluminium, med enten enkelt eller dobbeltdør i type A og B huse mod syd. I type A huse må der endvidere opføres terrassedør mod vest. Der skal i forbindelse med etableringen af terrassedøren etableres en trappe, som skal udføres i galvaniseret stål, som de øvrige trapper i afdelingen. ) Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet med godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Arbejdet kan ligeledes udføres under den kollektive råderet som lejefinansieret råderet, såfremt dette ligger indenfor den maksimale huslejestigning. Arbejdet medfører opkrævning af lejeforhøjelse. vedtaget Forslag 14: Baldakin. Det er tilladt at opsætte baldakin over terrassedøren. Baldakinen skal i kvalitet og udformning svare til eksemplet på billedet. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Forslag 15.1: Det er tilladt at etablere fast belægning fliser, skærver, ral og sten i haven og indkørslen, lægges der fliser indkørslen skal det være kørefliser af to spor mindst 80 cm. Beboeren kan selv fortage lægningen. Hvis beboeren betaler udgiften i forbindelse med arbejdet, skal der opkrævers merleje og vedligehold. Det er tilladt at opsætte plantesten og højbede, der skal ske reetablering af plantesten og højbede uden godtgørelse i forbindelse med fraflytning.

5 Forslag 16: Glasinddækning af vindfang. Det er tilladt at opsætte ekstra glasfag ved hoveddør som vist på nedenstående tegning. Glasfaget skal opsættes med hængsler. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Forslag 17: Overdækning terrasse. Det er tilladt at udføre overdækning at terrassen. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Forslag 18: Træhegn. Det er tilladt at opsætte hegn i skel mellem to naboer indenfor boligorganisationen, hvis der kan opnås enighed mellem naboerne. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Hegnet må max være 1,8m i højden. Hegnet skal være malerbehandlet senest 1 år. Efter opsætningen. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Forslag 19: Redskabsskur. Det er tilladt at påføre to småbygninger, når arealet max er 10 m 2. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og dels henlæggelse til øgede vedligeholdelses udgifter. Forslag 20: Det er tilladt at opsætte låger ved indkørslen. Arbejdet skal udføres i træ eller galvaniseret stål, med en maksimal højde på 180 cm. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og vedligeholdelse. vedtaget.

6 Forslag 21: Udendørsbelysning: Det er tilladt at opsætte udendørslamper i haven således at disse ikke er til gene for de øvrige beboere. Arbejdet skal udføres af en autoriseret el installatør. Arbejdet udføres som egen finansieret råderet Uden godtgørelse ved fraflytning. Arbejdet medfører opkrævning af merleje. Merlejen opdeles i henlæggelser til fornyelse og vedligeholdelse. Hvis der sker reetablering ved fraflytning, skal der ikke opkræves merleje.. Forslag 22: Udendørs vandhane. Det er tilladt at lade en autoriseret VVS installatør en udvendig vandhane. Arbejdet udføres som egenfinansieret råderet uden godtgørelse ved fraflytning. Der skal ikke ske reetablering i forbindelse med fraflytning.. Forslag 23: Postkasser, afdelingsbestyrelsen og administrationen skal i samarbejde indhente tilbud inden for en fastsat tid.. Forslag 24: Maling af indvendige døre er allerede tilladt. Forslag 27: er vedtaget. Valg: På valg var Vibeke Petersen, og Kirsten Ejsing. Opstillede er: Vibeke Petersen, Kirsten Ejsing, Mette Petersen og Uffe Mouritzen Der blev afgivet 52 stemmer. Mette: 17 Uffe: 16 Vibeke: 10 Kirsten: 9 Mette og Uffe er valgt.

7 EVT: Der var spørgsmål til hvem der betalte regningen fra fraflytningen i blykobbevej 8, den betales dels af AAB og dels af Afd. 16, men ikke noget eksekt forhold, kan ses i det kommende regnskab. Tak for et begivenhedsrigt møde, fra den nye bestyrelse og ikke mindst tak til den gamle bestyrelse for deres indsats. Bestyrelsen har konstitueret sig som følger: Uffe Mouritzen, Formand Mette Petersen, kasserer Kirsten Mikkelsen På bestyrelsens vegne, god sommer Uffe Mouritzen

Råderetskatalog afd. 10

Råderetskatalog afd. 10 1 Råderetskatalog afd. 10 Vedtaget på afdelingsmødet den 27. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Råderetskatalog afd. 48

Råderetskatalog afd. 48 1 Råderetskatalog afd. 48 Vedtaget på afdelingsmødet den 19. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Råderetskatalog afd. 65

Råderetskatalog afd. 65 1 Råderetskatalog afd. 65 Vedtaget på afdelingsmødet den 29. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Råderetskatalog afd. 01

Råderetskatalog afd. 01 1 Råderetskatalog afd. 01 Vedtaget på afdelingsmødet den 26. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Frejasvej Afdeling 29. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Frejasvej Afdeling 29. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Frejasvej 51-111 Afdeling 29 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgårdsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 17. august 2016 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det

Læs mere

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Arendalsvej 4-102 Afdeling 25 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Referat af afdelingsmøde for afd. 56 den 19. maj 2017

Referat af afdelingsmøde for afd. 56 den 19. maj 2017 Referat af afdelingsmøde for afd. 56 den 19. maj 2017 1. Valg af dirigent: Tom Sørensen Stemmeudvalg: Robert Bøndorf, Maybritt Mikkelsen og Hanne Berg Stemmer: 46 husstande = 92 stemmer. 2a. Fremlæggelse

Læs mere

Hejrevej Afdeling 8. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej Afdeling 8. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 12-42 Afdeling 8 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Arendalsvej 4-102 Afdeling 25 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Sneppevej 1-35, 4-34. Afdeling 9. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Sneppevej 1-35, 4-34. Afdeling 9. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Sneppevej 1-35, 4-34 Afdeling 9 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde afd. 26, Egå I

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde afd. 26, Egå I Referat af ekstraordinært afdelingsmøde afd. 26, Egå I Mandag d. 28. november 2018 kl. 17.00 Sted: AAB, Langelandsgade 50, 8000 Aarhus. Referent: Cecilia Møberg Kastrup, Stud. Jur. 16 husstande ud af 32

Læs mere

Blomsterkvarteret. Afdeling 15. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Blomsterkvarteret. Afdeling 15. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Blomsterkvarteret Afdeling 15 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Hejrevej Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Kollektiv råderet Afdeling 15. Store Tingbakke

Kollektiv råderet Afdeling 15. Store Tingbakke Afdeling 15 Store Tingbakke Godkendt den 10. april 2019 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældre boliger. Råderetten giver

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderetsregler 2010. Afd. 35. Nørager

Råderetsregler 2010. Afd. 35. Nørager Råderetsregler 2010 Afd. 35 Nørager Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige og de må ikke fratage

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Andelsboligforeningen LUNDEGÅRD. Afdeling 2. Råderetskatalog

Andelsboligforeningen LUNDEGÅRD. Afdeling 2. Råderetskatalog Andelsboligforeningen LUNDEGÅRD Afdeling 2 Råderetskatalog 1 RÅDERETSKATALOG Ll. Blovstrødvej 21-45, afd. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE A. Maling og anden overfladebehandling Side 4 B. Bygningsændringer og tekniske

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderetsregler 2013. Afd. 6. Ege-, Bøge-, Gran og Rønnevænget

Råderetsregler 2013. Afd. 6. Ege-, Bøge-, Gran og Rønnevænget Råderetsregler 2013 Afd. 6 Ege-, Bøge-, Gran og Rønnevænget Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgaardsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 23. juni 2016 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det

Læs mere

Højmarken Afdeling 36. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Højmarken Afdeling 36. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Højmarken 2-86 Afdeling 36 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

VBA. Råderetskatalog. Gældende for Kongsgaard Andelsboligforening Afdeling 1, Varde. Godkendt på afdelingsmødet den 20.09.2010. VBA administrerer:

VBA. Råderetskatalog. Gældende for Kongsgaard Andelsboligforening Afdeling 1, Varde. Godkendt på afdelingsmødet den 20.09.2010. VBA administrerer: VBA Råderetskatalog Gældende for Kongsgaard Andelsboligforening Afdeling 1, Varde. Godkendt på afdelingsmødet den 20.09.2010 Side 1 af 7 Ribe Amts Boligselskab, Kongsgaard Andelsboligforening, Boligselskabet

Læs mere

Vesterled Afdeling 10. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Vesterled Afdeling 10. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Side 1 af 7 Vesterled 25-63 Afdeling 10 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes

Læs mere

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. Altandør samt fransk altandør Det er ikke tilladt at male, bore eller på anden måde beskadige altandørens aluminium Antenne, Parabol Placering kun efter afdelingens

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Positivliste for forbedringer

Positivliste for forbedringer Positivliste for forbedringer UDEN GODTGØRELSE side 1-3 Som hovedregel for nedenstående forbedringsarbejder, som beboeren selv må gennemføre gælder, at arbejderne skal udføres håndværksmæssigt korrekt,

Læs mere

AFD. 14 - Skovkrogen 1-20 RÅDERETTEN

AFD. 14 - Skovkrogen 1-20 RÅDERETTEN AFD. 14 - Skovkrogen 1-20 RÅDERETTEN Den 1. juli 2005 blev lov om råderet i den almene boligsektor vedtaget. Boligindretning optager mange danskere, og ideer og muligheder for at forandre boligerne synes

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for Afd.35, Kagsåvej RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN En lejer i en almennyttig bolig har ret til at foretage forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Forslag 1. Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen. Follingsvej

Forslag 1. Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen. Follingsvej Råderetten Forslag 1 Dine muligheder for forbedringer af boligen Follingsvej Om råderet Som lejer har du mulighed for, at få indflydelse på netop din boligindretning og sætte dit eget personlige præg på

Læs mere

AFD. - Lavbrinkevej 11 45 & 14 48. R Å D E R E TT E N

AFD. - Lavbrinkevej 11 45 & 14 48. R Å D E R E TT E N AFD. - Lavbrinkevej 11 45 & 14 48. R Å D E R E TT E N Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning optager mange danskere, og ideer og muligheder for at

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for VADGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for VADGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for VADGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN 1 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge Lov

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for LYNGPARKEN I RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for LYNGPARKEN I RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012 ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for LYNGPARKEN I RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 1 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109.

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109. Råderetsregler 2006 Afd. 13 Præsteskoven 1-109. Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 36 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Afd. 128 Svinget og Ærøvej 1-23 RÅDERETTEN

Afd. 128 Svinget og Ærøvej 1-23 RÅDERETTEN Afd. 128 Svinget 11 33 og Ærøvej 1-23 RÅDERETTEN Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning optager mange danskere, og idèer og muligheder for at forandre

Læs mere

Råderetskatalog. Udendørs forbedringsog forandringsarbejder. Blåkildevej - afdeling 51

Råderetskatalog. Udendørs forbedringsog forandringsarbejder. Blåkildevej - afdeling 51 Råderetskatalog Udendørs forbedringsog forandringsarbejder Blåkildevej - afdeling 51 2 Dette er afdeling 51`s udendørs råderetskatalog. Som beboer i Himmerland Boligforening har du mulighed for at lave

Læs mere

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Godkendt på afdelingsmøde d. 22 september 2016 Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

Himmerland Boligforening, afdeling 15

Himmerland Boligforening, afdeling 15 «Bruger_Initial» Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

VBA. Råderetskatalog. Gældende for Skovlund Boligselskab Afdeling 1 og 2. Godkendt på repræsentantskabsmødet, afholdt den 21. juni 2010.

VBA. Råderetskatalog. Gældende for Skovlund Boligselskab Afdeling 1 og 2. Godkendt på repræsentantskabsmødet, afholdt den 21. juni 2010. VBA Råderetskatalog Gældende for Skovlund Boligselskab Afdeling 1 og 2. Godkendt på repræsentantskabsmødet, afholdt den 21. juni 2010. Forord Sådan bruger du din råderet: Det være attraktivt at bo alment,

Læs mere

Afd. 24 Søstjerne- og Søgræsvej Koral- og Konkylievej

Afd. 24 Søstjerne- og Søgræsvej Koral- og Konkylievej Råderetsregler 2012 Afd. 24 Søstjerne- og Søgræsvej Koral- og Konkylievej Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING RÅDERETSKATALOG AFDELING 405 LANGBJERG PARK GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 5. SEPTEMBER 2011 GENERELT OM RÅDERET Det skal være attraktivt at bo i en almen bolig, og det

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR BORREPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Damstræde. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer. Himmerland Boligforening, afdeling 41

Damstræde. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer. Himmerland Boligforening, afdeling 41 Damstræde Himmerland Boligforening, afdeling 41 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer,

Læs mere

Råderet & godtgørelse for individuelle forbedringer.

Råderet & godtgørelse for individuelle forbedringer. Råderet & godtgørelse for individuelle forbedringer. Den 25. Maj 1993 blev der vedtaget en lov om råderet i den almennyttige boligsektor. Loven indeholder en bekendtgørelse om råderet og godtgørelser for

Læs mere

Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgaardsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 23. september 2015 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger.

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 29

AAB Silkeborg Afdeling 29 AAB Silkeborg Afdeling 29 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt 30. august 2018 kl. 19.00 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Teknisk afdeling: Administration: 21 beboere Hans Ole Zacho

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Tornegården

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Tornegården Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Tornegården Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Råderetsregler. Råderet i Lejerbo afd Katalog over den udvidede positivliste. Ansøges Ja/nej. Retableres Ja/nej

Råderetsregler. Råderet i Lejerbo afd Katalog over den udvidede positivliste. Ansøges Ja/nej. Retableres Ja/nej Råderet i Katalog over den udvidede positivliste Beskrivelse Tilladt Ja/ Ansøges Ja/ Retableres Ja/ Begrænsninger Bemærkninger Køkken inventar, skabe m.v. Ansøgninger om råderet i forbindelse med køkkener

Læs mere

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST Råderet Indledning Når du bor alment, kan du sætte dit eget præg på din bolig. Med råderetten kan du indrette din almene bolig, så den passer til dine krav og forventninger. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk

Læs mere

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Råderet - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Hvad er råderet? Din bolig er dit hjem. Den er din, så længe du bor der, og her er det dig, der bestemmer. Ikke bare med hensyn til hvilke farver,

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for TORVEPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Marts 2014 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

VBA. Råderetskatalog. Gældende for Kongsgaard Andelsboligforening Afdeling 10, Varde. Godkendt på afdelingsmødet den 02.09.2010. VBA administrerer:

VBA. Råderetskatalog. Gældende for Kongsgaard Andelsboligforening Afdeling 10, Varde. Godkendt på afdelingsmødet den 02.09.2010. VBA administrerer: VBA Gældende for Kongsgaard Andelsboligforening Afdeling 10, Varde. Råderetskatalog Godkendt på afdelingsmødet den 02.09.2010 Side 1 af 7 Ribe Amts Boligselskab, Kongsgaard Andelsboligforening, Boligselskabet

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR SKOLEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for KONGSHVILEPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006.

Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006. Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006. Tiden er vokset fra det ensartede bomiljø. Mennesker ønsker at bo individuelt, også vi der bor alment. Råderetreglerne åbner mulighed for, at den enkelt

Læs mere

GOLFPARKEN. Himmerland Boligforening afdeling 14. Udendørs råderet. Udvendige forbedringer og forandringer

GOLFPARKEN. Himmerland Boligforening afdeling 14. Udendørs råderet. Udvendige forbedringer og forandringer GOLFPARKEN Himmerland Boligforening afdeling 14 Udendørs råderet Udvendige forbedringer og forandringer Kataloget er vedtaget på beboermøde i maj 2013. 1 Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en

Læs mere

Afd. 110 Højbo 1 19 og 2 26 Bakkebo 1-12 RÅDERETTEN

Afd. 110 Højbo 1 19 og 2 26 Bakkebo 1-12 RÅDERETTEN Afd. 110 Højbo 1 19 og 2 26 Bakkebo 1-12 RÅDERETTEN Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at

Læs mere

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd.

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. Haderslev Boligselskab Råderetskatalog om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. 1627 Byhusene Boligselskabet Haderslev/DOMEA Side 1 INDHOLD Lejet men helt

Læs mere

Udendørs idé-katalog

Udendørs idé-katalog Revideret september 2016 Blåkildevej, afdeling 51 Udendørs idé-katalog udvendige forbedringer og forandringer I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer, som

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO 2010 DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO RÅDERETSKATALOG AFDELING 225 GILLELEJE I GODKENDT AF AFDELINGSMØDET DEN 15. JANUAR 2002 REV. 2. FEBRUAR 2010 RÅDERETSKATALOG GENERELT OM RÅDERET Det skal

Læs mere

Charlottehøj. Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer

Charlottehøj. Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer,

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen Godfred Hansens Vej

Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen Godfred Hansens Vej Råderetten Dine muligheder for forbedringer af boligen Godfred Hansens Vej Om råderet Som lejer har du mulighed for, at få indflydelse på netop din boligindretning og sætte dit eget personlige præg på

Læs mere

Tønder Boligselskab Klostervej m.fl., afd Råderetskatalog. Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig

Tønder Boligselskab Klostervej m.fl., afd Råderetskatalog. Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig Tønder Boligselskab Klostervej m.fl., afd. 1303 Råderetskatalog Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig Godkendt på afdelingsmødet 17-08-2016 Godkendt af org.bestyrelsen 20-09-2016 INDHOLD

Læs mere

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk Råderetskatalog - inkluderer BESTEMMELSER OM INSTALLATIONSRET OG SKILLEVÆGGE boligforeningen aab www.aab.dk 1 Indhold 1 IndledninG 04 2 Arbejder inde i boligen 05 2.1 Individuelle forbedringsarbejder

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Gældende for alle afdelinger. Særlige bestemmelser gældende for Afd. 62, Hasle-Bo indsat Sidst revideret efter afdelingsmøde afholdt den 24. maj 2017 samt administrative ændringer

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderetskatalog. Udendørs forbedringsog forandringsarbejder. Sallingsundvej - afdeling 19

Råderetskatalog. Udendørs forbedringsog forandringsarbejder. Sallingsundvej - afdeling 19 Råderetskatalog Udendørs forbedringsog forandringsarbejder Sallingsundvej - afdeling 19 2 Dette er afdeling 19`s udendørs råderetskatalog. Som beboer i Himmerland Boligforening har du mulighed for at lave

Læs mere

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. Arbejder inden for boligen. side 3. side 4. - forbedringer...

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. Arbejder inden for boligen. side 3. side 4. - forbedringer... Vedtaget på afdelingsmøde afholdt den 19. august 2014 Indholds holdsfortegnelse: Indledning... side 3 Arbejder uden for boligen - forbedringer... side 4 - forandringer... side 5 Arbejder inden for boligen

Læs mere

Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet

Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

Fredrik Bajers Vej. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer «Bruger_Initial» Himmerland Boligforening, afdeling 40

Fredrik Bajers Vej. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer «Bruger_Initial» Himmerland Boligforening, afdeling 40 Fredrik Bajers Vej Himmerland Boligforening, afdeling 40 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer «Bruger_Initial» Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 42. Højagerparken 1-67

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 42. Højagerparken 1-67 Hver boligorganisationsafdeling har sit eget husordensreglement. Det er beboerne der på et afdelingsmøde bestemmer hvad det skal indeholde, dog er der regler der skal overholdes ifølge lovgivningen. AFFALD

Læs mere

RÅDIGHEDSRETSKATALOG

RÅDIGHEDSRETSKATALOG RÅDIGHEDSRETSKATALOG for Seniorbofællesskabet Frejas Have Domea afdeling 1668 Hjemmeside: www.frejashave.dk/ Hvad må jeg?????? Vedtaget på det ekstraordinære Afdelingsmøde den 11. September 2011 RÅDERETSKATALOG

Læs mere

Hegnsregler afdeling 9 - Rønnehegnet

Hegnsregler afdeling 9 - Rønnehegnet Det er ikke tilladt at ændre væsentligt ved beplantningen i haverne uden afdelingsbestyrelsens tilladelse. Kontakt derfor afdelingsbestyrelsen inden du sætter gang i omfattende havearbejde. Det gælder

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Gældende for alle afdelinger. Særlige bestemmelser gældende for Afd. 11, Riisvangen I indsat Sidst revideret efter afdelingsmøde afholdt den 17. april 2015 samt administrativ

Læs mere

Ordensreglement For Andelsboligforeningen Nørre Torp, Gjellerup

Ordensreglement For Andelsboligforeningen Nørre Torp, Gjellerup Ordensreglement For Andelsboligforeningen Nørre Torp, Gjellerup Formålet med reglementet er at gøre opholdet så behageligt som muligt samt at bevare områdets grønne udseende, og dette bør tages i betragtning,

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Solbakken II Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler blandt andet om, hvordan du som beboer kan ændre og forbedre din bolig, så den passer bedre til dine behov. Lejerbo Råderetten 2018 Der er to typer

Læs mere

Råderetskatalog Positivliste

Råderetskatalog Positivliste Råderetskatalog Positivliste Heimdalsparken Afdeling 24 (Godkendt på afdelingsmødet den 9. marts 2015) Kontakt altid inspektørkontoret og få vejledning og godkendelse før du går i gang med at ændre på

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken Du Kan - Du Må Den udvendige råderet i Køge Boligselskab Boskovparken I modsætning til Den Attraktive Råderet (se Du kan Du må ), som kun gælder indendørs, skal udvendig råderet altid godkendes på et beboermøde.

Læs mere

Side 1 af 20. Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej

Side 1 af 20. Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej Side 1 af 20 Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej Side 2 af 20 Råderet Loven om råderet fra juni 1993 tillader den enkelte lejer at forbedre

Læs mere

FORSLAG. Stillet til afdelingsmødet i afdeling 65, Æblelunden, den 23. maj 2016.

FORSLAG. Stillet til afdelingsmødet i afdeling 65, Æblelunden, den 23. maj 2016. FORSLAG Stillet til afdelingsmødet i afdeling 65, Æblelunden, den 23. maj 2016. Forslag 1 -----Oprindelig meddelelse---- Fra: Ulla Marianne Magensen Sendt: 29. april 2016 09:51 Cc:.65Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg. Indholdsfortegnelse

Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg. Indholdsfortegnelse Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Trappeopgang.... 2 Indgang 3m2 + trappe:... 2 Lejlghed 1-89m2:... 3 Stueetage.... 3 Indgang:... 3 Entre 5m2:... 3 Wc

Læs mere

Udendørs idé-katalog

Udendørs idé-katalog Revideret januar 2017 Blåkildevej, afdeling 51 Udendørs idé-katalog udvendige forbedringer og forandringer I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer, som vil

Læs mere

Rammer for forbedring, vedligehold og ændringer i boligen

Rammer for forbedring, vedligehold og ændringer i boligen Rammer for forbedring, vedligehold og ændringer i boligen Domea Boliger i hele Danmark Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Formål og anvendelse side 3 Om råderet. side 3 Forbedring eller forandring. side

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De to typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

6340 Kruså. B) - Preben Hansen, Parkvej 8, foreslår at der foretages varmetjek med termisk kamera på boligerne (bilag vedlagt)

6340 Kruså. B) - Preben Hansen, Parkvej 8, foreslår at der foretages varmetjek med termisk kamera på boligerne (bilag vedlagt) AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AFDELING 2, Kruså og Smedeby 6340 Kruså den 18. marts 2012 Beboerne i afdeling 2, Kruså og Smedeby Beboermøde i multisalen, Grænsehallerne, Harkærvej 3a, 6340 Kruså, den 27.

Læs mere