NAP NYT. Grønlands Arktiske Seminar. Møde med de Nordiske Ambassadører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NAP NYT. Grønlands Arktiske Seminar. Møde med de Nordiske Ambassadører"

Transkript

1 NO. 4 OKTOBER 2009 Kalaallit Nunaata Bruxelles-imi aallartitaqarfia Efterår 2009 Seminar Møde med de Nordiske Ambassadører i EU Skatteaftaler OLT-EU forum OLT erne i COP15 Kimberleyprocessen EU besøg i oktober Nyheder om rejer Nye ansigter Grønlands Arktiske Seminar Den 29. oktober 2009 holder Grønlands Repræsentation i Bruxelles et seminar om EU s arktiske kommunikation. Seminarets hovedtaler vil være Naalakkersuit Siulittaasua Kuupik Kleist, som vil levere Grønlands kommentarer til EU s kommunikation og tale om Selvstyrets indførsel i Grønland. Direktør Reinhard Priebe, fra Generaldirektoratet for Maritime anliggender og fiskeri vil orientere om status på EU s arktiske kommunikation hvor det svenske EU formandskab forbereder Rådskonklusioner om EU s Arktiske engagement. Derudover vil der blive holdt oplæg fra en række Grønlandskyndige eksperter, om retten til selvbestemmelse til EU kommunikationens perspektiv på oprindelige folk, investeringsmuligheder i Grønland, olie og gas efterforskning og nødberedskabet i Grønland og Arktis. Der er over 60 tilmeldte fra embedsmænd i EU s institutioner, Repræsentanter og Ambassader til lobbyister. Referat og præsentationer fra seminaret vil blive lagt ud på vores hjemmeside: Grønlands Arktiske Seminar 1 Møde med de Nordiske ambassa- 1 Skatteaftaler 2 Forberedelse til OLT-EU forum 2 OLT erne i COP15 3 Kimberleyprocessen 3 EU besøg i oktober 3 Toldfrie rejer fra 3. lande 4 Tilladelse til at importere rejer 4 Ny sekretær 4 Nye Ambassadesekretærer Peter Lind og Naja Lund 5 Møde med de Nordiske Ambassadører til EU Det svenske EU formandskab v. Ambassadør Danielsson og den islandske ambassadør til EU Stefán Haukur Jóhannesson, var d. 25. september 2009 på vegne af det islandske formandskab i Nordisk Ministerråd værter ved et møde for de nordiske landes ambassadører til EU, samt den grønlandske og færøske repræsentation i Bruxelles og Nordisk Ministerråds Generalsekretær Halldór Ásgrímsson samt den islandske formand, Snjolaug Olafsdottir. Man drøftede hvordan det nordiske samarbejde med EU kan styrkes. Der blev orienteret om nordisk samarbejde med de tre Baltiske lande og Rusland, orientering om de nordiske statsministres prioriteringer i forhold til det nordiske samarbejde ikke mindst med hensyn til globaliseringen. Generalsekretæren for NMR understregede, at der er værktøjer til samarbejde for de nordiske lande i EU, som han dog mente ikke blev udnyttet godt nok. Der er derfor behov for at sammenstemme de nordiske interesser mere i EU. De nordiske lande har en globaliseringsstrategi som omhandler samarbejde omkring forskning, innovation, energi, klima. Spørgsmålet er hvordan man kan involvere EU i dette program og om hvordan kan man øge joint-research programmer. Da de nordiske projekter på nogle områder er Flag-shipprojekter burde det gøre EU interesseret i at samarbejde mere med norden.

2 Side 2 Skatteaftale med Aruba og de Hollandske Antiller Ceremoni på den Finske ambassade i Paris, i forbindelse med underskrivelse af skatteaftalen med de Hollandske Antiller Grønland underskrev den 10. september 2009 aftaler med Aruba og de Hollandske Antiller omkring udveksling af informationer vedrørende skat. Aftalerne er resultatet af 10 års forarbejde med at forhandle og sikre gennemsigtighed på globalt plan omkring udveksling af informationer på skatteområdet samt at følge OECD standarder herfor. Aftalen med Aruba blev underskrevet i Paris, ved den Danske Ambassadørs residens. Følgende landes ambassadører i Paris underskrev sammen med Aruba aftalen: Island, Finland, Norge, Danmark og Færøerne. Fra Færøerne underskrev afdelingschef i skat Jákup Eydfinn-Kjærbo og fra Grønland Lida Skifte Lennert. De nordiske lande har haft god nytte af fælles forhandlinger, overfor fx Aruba og de Hollandske Antiller, fordi man kunne benytte sig af hinandens ekspertise, herunder ressourcer og sammen kunne man opnå en stærkere position. Fra Aruba blev aftalen undertegnet af Minister for Finanser og Økonomiske Anliggender, Nilo Swaen. (Nilo Swaen deltog i 2006 i OLT forum og ministermøde i Nuuk, under Grønlands OLT Skatteaftale med San Marino Ministerråd Lida Skifte Lennert med Ambassadøren fra San Marino, Gian Nicola Filippi Balestra Grønland underskrev den 22. september 2009 en aftale med San Marino omkring udveksling af informationer vedrørende skat. Aftalen svarer indholdsmæssigt til aftaler indgået tidligere på måneden med bl.a. Aruba og udspringer af det fælles nordiske projekt på området. Ambassadøren fra San Marino, Gian Nicola Filippi Balestra, oplyste at San Marino var i gang med at få underskrevet en række skatteudvekslingsaftaler, i lyset af at man inden den 24. september 2009, forud for G 20 topmødet, ønskede at komme på G-20 landendes White List. Aftalen med Grønland er led i denne forberedelse. Forberedelse til OLT-EU forum 2010 Det årlige Ministermøde for 2009 er sat til den 26. januar Datoen er udsat p.gr.a. konstituering i Kommissionen som først forventes i begyndelsen af januar EU-OLT forummet bliver afholdt den 27. og 28. januar 2010, mens der afholdes Workshop om Trade and Regional Integration den 29. januar Workshoppen omhandler de to undersøgelser Atlantic Trade og Regional Integration. Det er stadig muligt at sende emner som skal på dagsorden ved workshops og Kommissionen udtrykte et ønske om at diskussion omhandlede specifikke policy løsninger og ikke kun forholdt sig på et generelt niveau. OLT erne afventer stadigvæk vedtagelse af kommissionens kommunikation vedr. det fremtidige forhold mellem EU og OLT erne. Og der kan på nuværende tidspunkt ikke gives tidspunkt for hvornår den vedtages.

3 NO. 4 Side 3 OLT erne i COP15 For OLT erne og deres respektive regioner repræsenterer COP15 konferencen i København en global opfordring til lokal handling. Derfor har OCTA foreslået at deltage i COP15 fra den december, i København. OCTA har af Kommissionen fået tilsagn om finansiering af 5 personers deltagelse samt trykning af en pjece om OLT erne og klimaændringer. Grønland har i tæt samarbejde med Fransk Polynesien stået for at udforme pjecen. Det er planlagt at der vil være fem dages deltagelse for hver person spredt ud på de 11 dage. Deltagelsen i COP15 vil sikre at OLT erne får adgang til information om klimaændringer, identificere emner/problemstillinger og handlinger og praktiske ideer til udvikling og andre forslag som OLT erne kan drage nytte af. Derudover er det ønsket, at OLT erne får skabt synlighed omkring deres særlige problemstillinger som små (naturligvis, bortset fra Grønland) øer og isolerede økonomier hvor følgerne af klimaændringerne ikke kun har miljømæssige men også økonomiske og derfor samfundsmæssige konsekvenser. OCTA har siden 2007 været observatør i COP møderne og i dialogen omkring det fremtidige forhold mellem OLT erne og EU er der særligt fokus på OLT ernes skrøbelighed ift. klimaændringer. OLT ernes miljømæssige bæredygtighed er af stor interesse for EU og resten af verden pga. den store internationale dimension ift. forskning, bæredygtig udnyttelse af resurser og kampen mod klimaforandringer. Kimberleyprocessen Grønlands Repræsentationen har i oktober sammen med Råstofdirektoratet deltaget i Grønlands Repræsentationen har i oktober sammen med Råstofdirektoratet (RD) deltaget i EU s Forvaltningsmøder og opfølgningsmøde med kommissionen vedrørende Kimberley-processen (KP) med henblik på at vurdere muligheden for Grønlands deltagelse i KP og Kimberley Processens Certificerings Ordning (KPCS) gennem EU. Under forvaltningsmødet kunne Grønland oplyse at der pt. kun foregår efterforskning og at minedrift ligger mindst 3 år frem. Rådiamanter kan dog alligevel komme tidligere. Derfor behovet for at få optagelsesprocessen i gang. EU besøg i oktober I begyndelsen af oktober blev der afholdt møder i Maniitsoq og Nuuk mellem EU Kommissionen (AIDCO), KIIN samt GL rep. Formålet med mødet var at evaluere programimplementeringen for 2009 samt påbegynde planlægning af program implementering for 2010, indledende planlægning af midtvejsevaluering i 2010 samt at introducere og se eksempler på skoler som EU er med til at finansiere gennem partnerskabsaftalen. I Nuuk blev der desuden holdt møder med Landsstyremedlemmet for Finanser, Palle Christiansen samt Landsstyremedlemmet for Kultur og Uddannelse Mimi Karlsen. I Maniitsoq blev besøgt ATI-skolen og Piareersarfik mens der I Nuuk blev besøgt GU-Nuuk, Jern- og metalskolen og Ilimmarfik.

4 Side 4 Toldfrie rejer fra tredjelande EU kommissionen er ved at forberede et tiltag, som EU's ministerråd skal vedtage, som skal imødekomme et ønske om flere fiskeriprodukter til forarbejdning på det europæiske marked. Tiltaget tillader tons kogte pillede rejer årligt fra tredjelande, hvor man nedsætter toldsatsen fra 6 % til 0 %, for perioden 2010 til Dette tiltag vil svække den grønlandske rejes konkurrencedygtighed. Grønland har, siden sin udmeldelse fra EF i 1985, haft toldfri adgang til markedet for alle fiskeri produkter. Derudover har OLT aftalen sikret at Grønland på linje med de øvrige OLT lande gives de mest favorable vilkår med hensyn til eksport til EU s markeder. Grønland har taget skarpt afstand til forslaget og Danmark har under forberedelsen af sagen til ministerrådet ligeledes beklaget forslagets uheldige konsekvenser for det grønlandske eksport erhverv. Emnet vil blive diskuteret under Naalakkersuisut Siulittaasua Kuupik Kleists møde med EU s Fiskeri Kommissær Joe Borg den 30. oktober. Tilladelse til at importere rejer til Grønland fra Canada Grønland sendte i juni måned 2009 en ansøgning til kommissionen om at tillade 2500 tons canadiske rejer til at indgå i den grønlandske rejeproduktion. Disse rejer ville derefter indgå i den grønlandske rejeproduktion og eksporteret toldfrit til markedet. Den 16. oktober har kommissionen meddelt tilladelse til at 2100 tons rejer må importeres fra Canada til Grønland og eksporteres toldfrit til EU's marked. Ny Sekretær Christina Rysgaard Christina Ryesgaard Den 19. oktober 2009 startede Christina Rysgaard som sekretær i Grønlands Repræsentation i Bruxelles. Christina kom til Belgien i 1999, sammen med sin mand, for at prøve noget nyt og anderledes. De er begge blevet forelsket i Belgien med alle dets kulturer, religioner og nationaliteter, og de har ingen intentioner om at vende hjem til Danmark foreløbigt. Christina er 34 år gammel, er dansk gift og sammen med sin mand har de 3 drenge. Christinas mand er chauffør for Den Danske Militære Repræsentant til NATO og EU. Tidligere har Christina været ansat som sekretær på NA- TOs Hovedkvarter i Bruxelles, dels for den Danske Militære Repræsentant til NATO og EU og dels for en dansk Generalmajor i projektet Alliance Ground Surveillance. Christina betegner sin nye stilling på den Grønlandske Repræsentation som en ønskestilling og hun ser frem til at lære både de ansatte i Bruxelles men også de ansatte i Udenrigsdirektoratet at kende. Christina glæder sig også til at tilegne sig en masse viden om det smukke land Grønland nu engang er. Christina glæder sig endvidere til at bruge sine erfaringer og kompetencer fra sin tid på NATO og til at hjælpe alle på kontoret til en lettere hverdag. Grønlands Repræsentation i Bruxelles ønsker Christina velkommen og ser vi ser frem til et udbytterigt samarbejde.

5 Namminersorlutik Oqartussat Grønlands Selvstyre Kalaallit Nunaata Bruxelles-imi aallartitaqarfia Rue D'Arlon 73 B-1040 Bruxelles Belgien Telefon: Fax: EU.NANOQ.GL Ny Ambassadesekretær fra Udenrigsministeriet Peter Wilhelm Lund Linde har siden 1. september arbejdet som ambassadesekretær på Den danske EU-repræsentation i Bruxelles. Han har bl.a. det tværgående ansvar for nordatlantiske forhold, som han har overtaget efter Lene Mandel. Det omfatter for eksempel grønlandske forhold, herunder spørgsmål om sæler, hvaler og generelle spørgsmål om Grønlands forhold til EU. Han har således et tæt samarbejde med Grønlands Repræsentation i det daglige arbejde. Udover nordatlantiske forhold har Peter bl.a. ansvaret for spørgsmål om EFTA, Østersøen, nordisk-baltisk samarbejde og generelle juridiske spørgsmål. Peter blev færdig som cand.jur. fra Københavns Universitet i 2003, hvorefter han blev ansat i Fødevareministeriet. Siden 2006 har han været ansat i Udenrigsministeriet, først i Borgerservice og senest i EUretskontoret. Med sig til Bruxelles har Peter sin hustru og datter. Ny Ambassadesekretær Naja Lund er pr. 1. september 2009 blevet ansat som Ambassadesekretær i Grønlands Repræsentation i Bruxelles. Naja vil hovedsageligt varetager repræsentationens opgaver ift. bl.a. OLT og Partnerskabsaftalen. Naja kommer fra Selvstyrets Departement for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke, hvor hun har siddet som projektkoordinator for GU reformen. Derudover har Naja siddet med Nordiske og Arktiske sager i Udenrigsdirektoratet samt været i ICC. Naja blev uddannet som Cand.scient.pol i 2004 fra Københavns Universitet og har under sine studier været gæstestuderende på American University i Washington D.C. hvor hun studerede Internationale Relationer og amerikansk udenrigspolitik. Naja er ledsaget af sin husbond Andy samt deres to drenge Benjamin og Emil.

Bliv praktikant i Bruxelles!

Bliv praktikant i Bruxelles! Praktikophold ved Grønlands Repræsentation Klar på en udfordring, nye lærerige oplevelser og erfaringer for livet? Bliv praktikant i Bruxelles! Grønlands Repræsentation, Rue d Arlon 73, 1040 Bruxelles,

Læs mere

NAP Nyt Bruxelles. Kalaalit Nunaata Sinniisoqarfia Bruxelles-imi. Nyt fra OLT erne. Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg på besøg i Bruxelles

NAP Nyt Bruxelles. Kalaalit Nunaata Sinniisoqarfia Bruxelles-imi. Nyt fra OLT erne. Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg på besøg i Bruxelles NAP NYT 1 2010 FEBRUAR 2010 NAP Nyt Bruxelles Kalaalit Nunaata Sinniisoqarfia Bruxelles-imi I NAP NYT 5: USPU på besøg i Bruxelles Nyt fra OLT erne 1 EU kommissionens CITES komite møde OLT ernes deltagelse

Læs mere

Aktuel status på GL-EU relationer II

Aktuel status på GL-EU relationer II Kalaallit Nunaata Sinniisoqarfia Bruxellesimi Grønlands Repræsentation i Bruxelles Aktuel status på GL-EU relationer II 218 Personale & bevilling Rep.chef / Ministerråd Mininnguaq Kleist Ambassadesekretær

Læs mere

Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt Ved 11. OCT-EU forum. 26. september 2012, Arctic Hotel, Ilulissat

Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt Ved 11. OCT-EU forum. 26. september 2012, Arctic Hotel, Ilulissat Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt Ved 11. OCT-EU forum 26. september 2012, Arctic Hotel, Ilulissat 1 Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt 26. september 2012, Ilulissat

Læs mere

FM 2007/35 RETTELSE. 8. april 2007. Udenrigspolitisk Redegørelse (Landsstyremedlem for Finanser og Udenrigsanliggender) Forelæggelsesnotat

FM 2007/35 RETTELSE. 8. april 2007. Udenrigspolitisk Redegørelse (Landsstyremedlem for Finanser og Udenrigsanliggender) Forelæggelsesnotat RETTELSE 8. april 2007 Udenrigspolitisk Redegørelse (Landsstyremedlem for Finanser og Udenrigsanliggender) Forelæggelsesnotat På Landsstyrets vegne fremlægger jeg hermed den årlige Udenrigspolitiske Redegørelse.

Læs mere

NAP nyt Bruxelles. Kalaallit Nunaata Siniisoqarfia Bruxelles-imi. OLT Forum. OLT begivenheder. Fiskeri sager. Grønland, EU og Arktis

NAP nyt Bruxelles. Kalaallit Nunaata Siniisoqarfia Bruxelles-imi. OLT Forum. OLT begivenheder. Fiskeri sager. Grønland, EU og Arktis NAP NYT 2 2010 MAJ 2010 NAP nyt Bruxelles Kalaallit Nunaata Siniisoqarfia Bruxelles-imi Punkter af særlig interesse: OLT begivenheder Fiskeri sager Grønland, EU og Arktis Skatte aftaler indgået Klima og

Læs mere

NAP-NYT BRUXELLES. K a l a a l l i t N u n a a t a S i n n i i s o q a r f i a. To gange Seminar i 2012. Sælseminar i EP og Læs mere om Grønlands

NAP-NYT BRUXELLES. K a l a a l l i t N u n a a t a S i n n i i s o q a r f i a. To gange Seminar i 2012. Sælseminar i EP og Læs mere om Grønlands BRUXELLES K a l a a l l i t N u n a a t a S i n n i i s o q a r f i a B r u x e l l e s - i m i Grønland OLT Formand Formanden for Fiskeriforhandlinger To gange Seminar i 2012 Naalakkersuisut på tur. Læs

Læs mere

KOMMISSIONENS AFGØRELSE. om undertegnelse af en hensigtserklæring mellem Den Europæiske Union og Grønland om samarbejde vedrørende mineralressourcer

KOMMISSIONENS AFGØRELSE. om undertegnelse af en hensigtserklæring mellem Den Europæiske Union og Grønland om samarbejde vedrørende mineralressourcer EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ]( 2012) XXX draft KOMMISSIONENS AFGØRELSE af XXX om undertegnelse af en hensigtserklæring mellem Den Europæiske Union og Grønland om samarbejde vedrørende mineralressourcer

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Arktis, der blev vedtaget af Rådet den 20. juni 2016

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Arktis, der blev vedtaget af Rådet den 20. juni 2016 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juni 2016 (OR. en) 10400/16 COEST 166 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 20. juni 2016 til: delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011

Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011 Tale af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt ved Nordisk Seminar i Nuuk den 9. februar 2011 Nordisk samarbejde med fokus på samarbejde med naboer i vest og det arktiske område. Jeg vil indledningsvist

Læs mere

STATSMINISTERIET Dato: 6. juni 2005

STATSMINISTERIET Dato: 6. juni 2005 Det Politisk-Økonomiske Udvalg (2. samling) L 171 - Svar på Spørgsmål 9 Offentligt STATSMINISTERIET Dato: 6. juni 2005 Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 2-17 af 26. maj 2005 stillet

Læs mere

Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde vedr. Nordisk seminar 28. marts 2019

Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde vedr. Nordisk seminar 28. marts 2019 Oqalugiatissaq Aningaasaqarnermut Nunani Avannarlerni suleqatigiinnermut Naalakkersuisoq Talepapir til Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk samarbejde Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.6.2018 COM(2018) 453 final 2018/0239 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om forebyggelse af ureguleret fiskeri

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar 2008

Skjal 1: Tilráðingar 2008 Skjal 1: Tilráðingar 2008 Rekommandation nr. 1/2008 Vestnordisk Råd har, den 27. august enstemmigt vedtaget følgende rekommandation, under Rådets årsmøde 2008 i Grundarfjörður i Island. Vestnordisk Råd

Læs mere

Mandat for Grænsehindringsrådet

Mandat for Grænsehindringsrådet Mandat for Grænsehindringsrådet 2018-2021 Baggrund Arbejdet med at fjerne grænsehindringer er højt prioriteret i det nordiske samarbejde som en vigtig men dog afgrænset del af arbejdet med at nå statsministrenes

Læs mere

Formandskabets Kontaktudvalgsmøde med folketingets præsidium

Formandskabets Kontaktudvalgsmøde med folketingets præsidium INATSISARTUT P a r l i a m e n t o f G r e e n l a n d Nyhedsbrev Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 2. halvår 2012 Forord Det fjerde arbejdsår for Inatsisartut indenfor denne valgperiode startede

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.6.2016 COM(2016) 395 final 2016/0184 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af Parisaftalen, der er vedtaget inden for rammerne

Læs mere

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt "siderne")

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt siderne) DA Fælles erklæring fra den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side, angående forbindelserne mellem den Europæiske Union og Grønland Den Europæiske

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 110 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 110 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - på Spørgsmål 110 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

NORDISK MINISTERRÅD November Godkendt referat fra EK-M møde den 1. November Godkendelse af dagsorden

NORDISK MINISTERRÅD November Godkendt referat fra EK-M møde den 1. November Godkendelse af dagsorden NORDISK MINISTERRÅD November 2004 Godkendt referat fra EK-M møde den 1. November 2004. Hugi Ólafsson var formand for mødet. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med en ændring af dagsordenspunkternes

Læs mere

Nap-nyt Bruxelles Kalaallit Nunaata Siniisoqarfia Bruxelles-imi

Nap-nyt Bruxelles Kalaallit Nunaata Siniisoqarfia Bruxelles-imi Nap-nyt Bruxelles Kalaallit Nunaata Siniisoqarfia Bruxelles-imi Nr. 4, 2010 December 2010 Seminar om Grønland D. 25. Oktober holdte Grønlands Repræsentation Seminar i Europaparlamentet om Forskning og

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.9.2016 COM(2016) 564 final 2016/0269 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af en aftale i form af en brevveksling mellem

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

Connie Hedegaard var formand for mødet.

Connie Hedegaard var formand for mødet. Nordisk Ministerråd Til MR-M Kopi Fra NMRS Emne Godkendt referat fra MR-M møde i Reykjavik den 26. oktober 2005 Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0201 www.norden.org

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0367 (NLE) 14996/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 218

Læs mere

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 296 Offentligt 28. april 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 1. Økonomisk og finansiel situation - Udveksling af synspunkter 2. Kvalitet

Læs mere

Kl. 9.30 11.30 Central Denmark EU Office (CDEU). Avenue de Tervueren 35, B-1040 Bruxelles

Kl. 9.30 11.30 Central Denmark EU Office (CDEU). Avenue de Tervueren 35, B-1040 Bruxelles Notat Dato: Juni 2015 Reference: Inger Nehm Tlf: 8959 1008 E-mail: inbn@norddjurs.dk Journalnr.: 54051/15 Økonomiudvalgets studietur til Bruxelles 5. 7. maj 2015 Referat ONSDAG 6. MAJ 2015 Kl. 9.30 11.30

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Mariagerfjord Kommune Satsninger indenfor energi brint, brændselsceller og grønne gasser set i sammenhæng med en balanceret samlet energiforsyning

Læs mere

Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet

Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet Beslutningsreferat fra mødet i Arbejdsgruppe vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål den

Læs mere

EU s stats- og regeringschefer mødtes den oktober 2007 til uformelt topmøde i den portugisiske hovedstad Lissabon.

EU s stats- og regeringschefer mødtes den oktober 2007 til uformelt topmøde i den portugisiske hovedstad Lissabon. Europaudvalget EU-Sekretariatet Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 22. oktober 2007 Det Europæiske Råds uformelle møde i Lissabon den 18.-19. oktober 2007 EU s stats- og regeringschefer mødtes

Læs mere

Svar på spørgsmål nr. 95 til Landsstyret på baggrund af deltagelse i seminar vedrørende sælskind d. 13. oktober 2008

Svar på spørgsmål nr. 95 til Landsstyret på baggrund af deltagelse i seminar vedrørende sælskind d. 13. oktober 2008 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug Hr. Landstingsmedlem Ane Hansen HER

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.9.2016 COM(2016) 563 final 2016/0293 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af en aftale i form af en brevveksling mellem Den Europæiske Union og Island om

Læs mere

Præsenteret af Per Buhl Olsen ved. Nordisk Seminar 2019 i Nuuk den 28. marts 2019

Præsenteret af Per Buhl Olsen ved. Nordisk Seminar 2019 i Nuuk den 28. marts 2019 Præsenteret af Per Buhl Olsen ved Nordisk Seminar 2019 i Nuuk den 28. marts 2019 NORA-regionen Færøerne, Island, Grønland og Kystnorge Vestlandet og Nordnorge, ni kystfylker fra Rogaland til Finnmark Vestnorden

Læs mere

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2016 COM(2016) 280 final ANNEX 1 BILAG til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det stabiliserings-

Læs mere

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAG til det ændrede forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og midlertidig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas

Læs mere

Høring ved borgermøde vedr. London Minings ansøgning om udnyttelse af jern ved Isua - første møde af 4 høringsmøder

Høring ved borgermøde vedr. London Minings ansøgning om udnyttelse af jern ved Isua - første møde af 4 høringsmøder Høring ved borgermøde vedr. London Minings ansøgning om udnyttelse af jern ved Isua - første møde af 4 høringsmøder Universitetet, Nuuk, d. 28. august 2012, kl. 19:00 22:00. Mødeledere ved høringsmødet:

Læs mere

UFM s indsats for arktisk forskning i EU. Gitte Agerhus Styrelsen for Forskning og Innovation

UFM s indsats for arktisk forskning i EU. Gitte Agerhus Styrelsen for Forskning og Innovation UFM s indsats for arktisk forskning i EU Gitte Agerhus Styrelsen for Forskning og Innovation Om UFM og arktisk forskning Polarsekretariatet og Forum for Arktisk Forskning Side 2 Styrelsen for Forskning

Læs mere

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit. Besvarelse af 37- spørgsmål nr Kære Sara Olsvig

Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit. Besvarelse af 37- spørgsmål nr Kære Sara Olsvig Naalakkersulsoq lor Erhverv. A!be}dsmarlted. Handel og NAALAKKERSUISUT UdenrigsanUggender N8alakkersulsoq for Natur, Milja og Juslil50mmdel GOVERNMENT OF GREENLAND Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: 3463. samling i Rådet for Den Europæiske Union (UDENRIGSANLIGGENDER/HANDEL)

Læs mere

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN UNIONENS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 14.4.2016 JOIN(2016) 8 final 2016/0113 (NLE) Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse

Læs mere

Referat fra Næringsudvalgets møde den 26. juni, 2006 Bornholm, Danmark

Referat fra Næringsudvalgets møde den 26. juni, 2006 Bornholm, Danmark Nordisk Råd J-Nr: 06-932-02 Dato: 27. juni 2006 JTS Dagsordenspunkt 1 Bilag 3 Referat fra Næringsudvalgets møde den 26. juni, 2006 Bornholm, Danmark Dagsordenspunkt 1 Godkendelse af udkast til dagsorden

Læs mere

Rigsombudsmanden i Grønland

Rigsombudsmanden i Grønland Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold UGF alm. del - Bilag 114 Offentligt Rigsombudsmanden i Grønland Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 3. maj 2006 J.nr.: 415-0001 Indberetning

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2014 COM(2014) 290 final 2014/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og dens

Læs mere

8792/16 gng/top/ipj 1 DG G 2B

8792/16 gng/top/ipj 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. maj 2016 (OR. en) 8792/16 FISC 73 ECOFIN 383 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (2. afdeling)/rådet

Læs mere

Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.10.2014 COM(2014) 636 final 2014/0296 (NLE) Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions og Det Europæiske

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Ministerens talepapir fra samrådet den 17. november 2005.

UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Ministerens talepapir fra samrådet den 17. november 2005. Udenrigsudvalget URU alm. del - Svar på Spørgsmål 20 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 21.-22.

Læs mere

Præsentation af CIRCLA, Bestyrelsens besøg på Inst. f. Kultur og Globale Studier. 8. februar 2016

Præsentation af CIRCLA, Bestyrelsens besøg på Inst. f. Kultur og Globale Studier. 8. februar 2016 Præsentation af CIRCLA, Bestyrelsens besøg på Inst. f. Kultur og Globale Studier 8. februar 2016 Fokus på Arktis Råstofudvinding (minedrift og offshore olie/gasproduktion) Fokus på Arktis Råstofudvinding

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3560 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-12981 Center for Europa og Nordamerika Den 5. september 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd Nordisk Ministerråd Mødegruppe Embedsmandskomiteen for arbejdsliv, EK-A Mødetid 3. oktober 2007 Mødested Beskæftigelsesministeriet, Holmens Kanal 20, København K, mødelokale F Store Strandstræde 18 DK-1255

Læs mere

Om det retlige samarbejde og om samarbejdet i øvrigt fastsætter Helsinkiaftalen bl.a. følgende:

Om det retlige samarbejde og om samarbejdet i øvrigt fastsætter Helsinkiaftalen bl.a. følgende: MINISTERRÅDSFÖRSLAG Justitssektorens Samarbejdsprogram 1. Indledning Det nordiske samarbejde som omfatter Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige samt de selvstyrende områder Færøerne, Grønland og Åland

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

NORA 20 år en katalysator og The Missing Link i nordisk og arktisk samarbejde

NORA 20 år en katalysator og The Missing Link i nordisk og arktisk samarbejde 1 NORA 20 år en katalysator og The Missing Link i nordisk og arktisk samarbejde Kære venner. Bedste nordiske frænder. Kære gæster. Det er en stor glæde og hæder for mig som færøsk fiskeriminister, som

Læs mere

Charter for Vestnordisk Råd

Charter for Vestnordisk Råd Charter for Vestnordisk Råd Præambel I erkendelse af At Færøerne, Grønland og Island, det vestnordiske område, har en fælles interesse i bevarelsen og en kontrolleret udnyttelse af landenes levende og

Læs mere

Nordisk Ministerråds arktiske samarbejdsprogram

Nordisk Ministerråds arktiske samarbejdsprogram Nordisk Ministerråds arktiske samarbejdsprogram Nordisk seminar Nuuk 9. februar 2011 Kristian Birk Afdelingschef Vækst og Klima Footer indsættes via: 'Vis' / 'Sidehoved og sidefod' / Indsæt teksten i Sidefodfeltet

Læs mere

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 27. juni 2012 EM 2012/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge muligheder

Læs mere

Strategi for børn og unge i Norden

Strategi for børn og unge i Norden 2 3 NORDISK MILJØMÆRKNING Strategi for børn og unge i Norden Strategi for børn og unge i Norden ANP 2010:708 Nordisk Ministerråd, København 2010 ISBN 978-92-893-2010-8 Layout: Jette Koefoed Fotos: ImageSelect

Læs mere

Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT

Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Uge 2 // Januar // 2010 Side 2 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Ugebrev fra NordDanmarks EU-kontor om partnersøgninger, indkaldelser, EUprogrammer, invitationer og nyheder

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) 9892/19 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet ENV 525 CLIMA 152 AGRI 283 PECHE 269 ECOFIN

Læs mere

ÅBENHEDSORDNING Udgifter til tjenesterejser 2017 Udenrigsministeriet Udenrigsministeren

ÅBENHEDSORDNING Udgifter til tjenesterejser 2017 Udenrigsministeriet Udenrigsministeren December Rådsmøde FAC, Bruxelles, 11. december 2017 Transport (fly) 6.819 Andre tjenstligt begrundede udgifter 5.225 Nato-udenrigsmnistermøde, Bruxelles, 5. - 6. december 2017 Transport (fly) 7.614 Overnatning

Læs mere

Inoqatigiinneq Vort fælles liv

Inoqatigiinneq Vort fælles liv Inoqatigiinneq Vort fælles liv DAGSORDEN for Inuit Circumpolar Councils 11. Generalforsamling 28. juni 2. juli, 2010 NuukN Lørdag 26. juni 2010 ANKOMST AF DELEGEREDE OG GÆSTER Søndag 27. juni 2010 10:00

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) 14408/02 LIMITE PUBLIC PV/CONS 60 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 2463. samling i Rådet for Den Europæiske Union (ALMINDELIGE

Læs mere

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Region Midtjyllands internationale arbejde Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Internationalisering/Globalisering Internationalisering: mellem nationer primært bilaterale og multilaterale

Læs mere

ÅBENHEDSORDNING Udgifter til tjenesterejser 2017 Udenrigsministeriet Udenrigsministeren

ÅBENHEDSORDNING Udgifter til tjenesterejser 2017 Udenrigsministeriet Udenrigsministeren November Statsbesøg med HM Dronningen i Ghana samt bilateralt besøg og konference i Indien, 22.- 30. november 2017 Transport (fly) - Andre tjenstligt begrundede udgifter 235 Rådsmøde GAC, Bruxelles, 20.

Læs mere

Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet

Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet Anne E. og Transportkommissær Barrot til første spadestik til den sikre rasteplads i Valenciennes. I baggrunden: Europæiske transportarbejdere. Min

Læs mere

Dagsorden. Torsdag: 5. juni Sted: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur 45

Dagsorden. Torsdag: 5. juni Sted: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur 45 Vestnordisk Råds Temakonference 5.-8. juni 2008 i Tórshavn på Færøerne ÆNDRET SITUATION REDNINGSSAMARBEJDE I NORDATLANTEN Hvilke samarbejdsaftaler om redning har de vestnordiske lande, ved hvem og hvilke

Læs mere

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut t INATSISARTUT OMBUDSMANDIAT OMBUDSMANDEN FOR INATSISARTUT Nick Nielsen 13. marts 2015 Rekommanderet NaL. nr./j.nr.: 2015-720-0002 ÅIL. nr./brevnr.: 36611 SuLL./sagsbeh.: ÅJ Klage over formanden for Naalakkersuisut

Læs mere

NAP-NYT BRUXELLES. K a l a a l l i t N u n a a t a S i n i i s o q a r f i a KUUPIK KLEIST I DIALOG OM EUS GRØNLANDSKE INTERESSER

NAP-NYT BRUXELLES. K a l a a l l i t N u n a a t a S i n i i s o q a r f i a KUUPIK KLEIST I DIALOG OM EUS GRØNLANDSKE INTERESSER BRUXELLES K a l a a l l i t N u n a a t a S i n i i s o q a r f i a B r u x e l l e s - i m i Formand for Naalakkersuisut i BXL Læs mere om Kuupik Kleist s møder med EU aktørerne. Side 2 ff. OLT aktiviteter

Læs mere

7051/17 1 DG B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. marts 2017 (OR. en) 7051/17 PV/CONS 11 SOC 173 EMPL 131 SAN 89 CONSOM 74

7051/17 1 DG B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. marts 2017 (OR. en) 7051/17 PV/CONS 11 SOC 173 EMPL 131 SAN 89 CONSOM 74 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. marts 2017 (OR. en) 7051/17 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: PV/CONS 11 SOC 173 EMPL 131 SAN 89 CONSOM 74 3523. samling i Rådet for Den Europæiske Union (beskæftigelse,

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Budgetoversigt marts 2018 Uddrag

Budgetoversigt marts 2018 Uddrag Kalaallit Nunaanni Namminersorlutik Oqartussat Budgetoversigt marts Uddrag 17. Maj Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. RESULTAT... 3 LIKVIDITET... 4 TILLÆGSBEVILLINGER... 5 3. SAMMENFATNING... 6 4. BEVILLINGER...

Læs mere

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. april 2005 Med henblik

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.5.2017 COM(2017) 227 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om fastlæggelse af Kommissionens holdning som følge af Europa-Parlamentets beslutning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks indsats i Arktis. Marts 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks indsats i Arktis. Marts 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks indsats i Arktis Marts 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 16/2012 om Danmarks indsats i Arktis Ministeren

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) 14291/17 ADD 1 COLAC 123 CFSP/PESC 1007 FORSLAG fra: modtaget: 13. november 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2015 COM(2015) 368 final ANNEX 2 BILAG til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det stabiliserings-

Læs mere

Kampen om Arktis De strategiske interesser i Arktis

Kampen om Arktis De strategiske interesser i Arktis Kampen om Arktis De strategiske interesser i Arktis Jacob Petersen Atlantsammenslutningen, Svanemøllens Kaserne, den 15. november 2012 Hvem er jeg? Jacob Petersen Cand. scient. pol. Speciale om Kongeriget

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

29. januar 2015 FM 2015/108. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

29. januar 2015 FM 2015/108. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 29. januar 2015 FM 2015/108 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov nr. 7 af 7. december 2009 om mineralske råstoffer og aktiviteter af betydning herfor (råstofloven)

Læs mere

PiSiu. Pinerlutsaaliuinermut Siunnersuisoqatigiit Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd. Årsberetning

PiSiu. Pinerlutsaaliuinermut Siunnersuisoqatigiit Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd. Årsberetning PiSiu Pinerlutsaaliuinermut Siunnersuisoqatigiit Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd Årsberetning 2010 Årsberetning 2010 for Pinerlutsaaliuinermut Siunnersuisoqatigiit Det Grønlandske kriminalpræventive

Læs mere

EM 2012 / 14. Udenrigspolitisk redegørelse 2012. ved Formanden for Naalakkersuisut

EM 2012 / 14. Udenrigspolitisk redegørelse 2012. ved Formanden for Naalakkersuisut EM 2012 / 14 Udenrigspolitisk redegørelse 2012 ved Formanden for Naalakkersuisut EM 2012 / 14 UD. J.nr. 01.25-01 Sags nr. 2012-065867 Dok. Nr. 986958 INDLEDNING... 6 DEL 1 NAALAKKERSUISUTS TVÆRGÅENDE UDENRIGSPOLITIK...

Læs mere

Aftale. Artikel 1. Overenskomstens navn og præambel skal have følgende ændrede ordlyd:

Aftale. Artikel 1. Overenskomstens navn og præambel skal have følgende ændrede ordlyd: Aftale mellem Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige om ændring af overenskomsten af 14. juni 1993, med senere ændringer fra 11. november 1998, om fælles nordisk arbejdsmarked for visse personalegrupper

Læs mere

Kommissorium for Finans Danmarks Rådgivende Forum for Bæredygtig Finans

Kommissorium for Finans Danmarks Rådgivende Forum for Bæredygtig Finans Kommissorium for Finans Danmarks Rådgivende Forum for Bæredygtig Finans 1. Baggrund Med vedtagelse af Parisaftalen om klimaændringer og FN s 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling i 2015 har verdens ledere

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. december 2017 (OR. en) 12117/07 DCL 1 AVIATION 136 RELEX 588 CDN 18 AFKLASSIFICERING af dokument: ST 12117/07 RESTREINT UE af: 25. juli 2007 ny status:

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2013 COM(2013) 170 final 2013/0090 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Unionen skal indtage i

Læs mere

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.11.2015 COM(2015) 575 final 2015/0036 (CNS) Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse og midlertidig anvendelse af den multilaterale aftale mellem Det

Læs mere

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Grønlandi august 2013

Skjal 1: Tilráðingar Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Grønlandi august 2013 Skjal 1: Tilráðingar 2013 Samtyktar á ársfundi Útnorðurráðsins í Grønlandi 17. 22. august 2013 Rekommandation nr. 1/2013 Vestnordisk Råd har, den 20. august enstemmigt vedtaget følgende rekommandation,

Læs mere

Udenrigspolitisk Redegørelse

Udenrigspolitisk Redegørelse FM 2010 / 14 Udenrigspolitisk Redegørelse ved Formanden for Naalakkersuisut FM 2010 / 14 UD. J.nr. 01.25-01 Sags nr. 2010-027127 Dok. Nr. 334201 INDLEDNING... 7 DEL 1... 8 1. RIGSFÆLLESSKABETS FÆLLES UDENRIGS-

Læs mere

19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008.

19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008. 19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008. Dagsordenens punkt 142 Færøerne og Island har oprettet generalkonsulater med diplomatstatus i hinandens lande. Vestnordisk Råd opfordrer det grønlandske Landsstyre

Læs mere

UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (konkurrenceevne (det indre marked, industri, forskning og rummet)) 27. og 28.

UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (konkurrenceevne (det indre marked, industri, forskning og rummet)) 27. og 28. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. juni 2019 (OR. en) 9689/19 PV CONS 28 COMPET 432 IND 184 MI 475 RECH 278 ESPACE 54 UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (konkurrenceevne

Læs mere

10458/17 jb/jb/ikn 1 DG E LIMITE DA

10458/17 jb/jb/ikn 1 DG E LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. juni 2017 (OR. en) 10458/17 UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: LIMITE PV/CONS 37 ENV 630 CLIMA 194 3550. samling i Rådet for Den Europæiske Union (miljø) den

Læs mere

NAP-NYT BRUXELLES. Underskrivelse af fælles deklaration og ministerbesøg. OLT ministrene fra troperne til polerne samles til deres årlige møde

NAP-NYT BRUXELLES. Underskrivelse af fælles deklaration og ministerbesøg. OLT ministrene fra troperne til polerne samles til deres årlige møde BRUXELLES B r u x e l l e s - i m i K a l a a l l i t N u n a a t a S i n n i i s o q a r f i a Underskrivelse af fælles deklaration og ministerbesøg OLT ministrene fra troperne til polerne samles til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed

Forslag. Lov om ændring af lov om finansiel virksomhed 2010/1 LSF 150 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 23. februar 2011 af Høgni Hoydal (T) og Juliane Henningsen (IA) Forslag til Lov om ændring af

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.6.2011 KOM(2011) 366 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Fornyelse af ordningen mellem Europa-Kommissionen og De Forenede Staters

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0259 (NLE) 13354/17 N 36 EEE 39 AGRI 560 FORSLAG fra: modtaget: 17. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder SUU torsdag d. 30. november Orientering om rådsmødet i Bruxelles 8. december 2017 og om veterinærpakken

TALEPAPIR Det talte ord gælder SUU torsdag d. 30. november Orientering om rådsmødet i Bruxelles 8. december 2017 og om veterinærpakken Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 267 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: MEDINT Sagsbeh.: DEPFCF Koordineret med: Sagsnr.: 1708511 Dok. nr.: 489265

Læs mere