DDElibra Ændringsbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DDElibra Ændringsbeskrivelse"

Transkript

1 Axiell Danmark A/S Copyright 2015

2 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION Reserveringer, interess og sms ILL transaktioner via ISO Postkassekvitteringer via OrderReceipt service HÅNDBOG GUI GENERELT Genvej til start af modul Ordet "Placering" ændret til "Afh.nr" Tilbageføring af kasseret post til base bib SØGNING Trunkering efter 2 tegn Sortering af lokale baser Visning af online statistik Udskrivning af sorterede poster KATALOGISERING Ændringer indført i danmarc2 juni Indlæsning af "Udenlandsk litteratur CB-selektion" Automatisk sletning af poster med særlig katalogkode Mulighed for at trække poster fra Katalogisering til andre moduler LÅNER Ny kolonne til SMS i Låner EKSPEDITION Indstillinger i Ekspediton Genveje i Ekspedition Kasserapport - Debitormodul Oprydning på selvafhentningshylde Reservering, hvor antal er større end Udskrivning af regninger Fornyelse af udlån i booking Visning af afsluttede regninger DDELIBRA GO Ændret betydning af farvemarkeringer Farvemarkeringer flyttes op i kort format Flere bestillinger på samme titel Oplysning om udgave tilføjet Begrænsning af lånerkategorier og beholdning Kassationsknap tilføjet i udvidet format Visning af transaktioner Oprydning på selvafhentningshylden UDSKRIVNING Statistik på interess og sms FJERNLÅN Status fra långivende bibliotek Genvej til Katalogisering flyttet... 14

3 Online bestilling af poster i egen base ACCESSION Advis ved genudskrift af elektroniske bestillinger Dropdown ved feltet E-bestilling Visning af eksterne bestillinger MATERIALEVALG Kopiering af tekst fra debatindlæg Mulighed for at ændre profiloplysninger Umiddelbar visning af forsider WEB PROFESSIONEL Unilogin blankes ved klasse UDG Påmindelse når en booking er ved at udløbe Pinkode tilføjet til bib-rollen Pris på henholdsvis hjemkaldelse og lånerstatus SYSTEMADMINISTRATION SØGNING Mimimumstrunkering forskellig for enkeltord og langord KATALOGISERING Automatisk sletning af poster med særlig katalogkode UDLÅN Reserveringer, interess og -sms Oprydning på selvafhentningshylde Påmindelse når en booking er ved at udløbe Visning af afsluttede regninger DDELIBRA GO Trimmeværdien COfr cqlist-excl-holding kan gentages Dropdowns kan afgrænses INTELLIGENT MATERIALESTYRING Oprydning i tabeller FJERNLÅN Holdings XML kan leveres i henhold til ISO ILL transaktioner via ISO Postkassekvitteringer via OrderReceipt service ACCESSION Visning af eksterne bestillinger MATERIALEVALG Linkhandler url er trimbar DDELIBRA WEBSERVICES DDElibra Webservices kan vise ikke-betalbare regninger WEB PROFESSIONEL Pris på henholdsvis hjemkaldelse og lånerstatus Indeks over trimmeværdier... 36

4 4 2 INTRODUKTION Herunder følger en beskrivelse af ændringer og rettelser i DDElibra patch i forhold til version I ændringsbeskrivelsen skal "9.11" generelt forstås som "DDElibra version 9.11", og " " som "DDElibra patch ". Ved nogle af de nævnte ændringer er anført: "NB: Ikke en del af standard". Oplysning om pris og implementering af disse faciliteter fås ved henvendelse til jeres salgskonsulent. Af større nyheder i kan der nævnes følgende. 2.1 Reserveringer, interess og sms Med fokus på bibliotekernes store ressourceforbrug på de mange uafhentede bestillinger - har vi efter henvendelse fra Københavns Biblioteker udviklet en løsning, som spørger låneren, inden biblioteket bruger kræfter på at finde materialet og stille det frem på afhentningshylden. Overordnet går denne nye løsning ud på at give låneren besked om, at en reservering snart bliver opfyldt - og samtidig spørge låneren, om han stadigvæk er interesseret i materialet. Låneren kan nu vælge at slette reserveringen via den modtagne SMS eller . Se systemadministration i dette dokument for opsætning. NB: Det anbefales at lade Axiell foretage implementeringen 2.2 ILL transaktioner via ISO I DDElibra bliver det muligt at benytte de nye standarder for fjernlånstransaktioner og bestandsinformation ISO og ISO De nye ISO standarder er en mere enkel løsning til erstatning for den nuværende Z39.50-baserede løsning. Der vil ikke umiddelbart være synlig forskel for biblioteket - men de nye standarder giver flere fordele. Den største fordel er, at det bliver muligt løbende at spørge långivende bibliotek om status på et materiale. NB: Implementeres af Axiell uden beregning 2.3 Postkassekvitteringer via OrderReceipt service Postkassekvitteringer fra DBC, dvs. kopier af bestillinger foretaget i bibliotek.dk/netpunkt, er indtil nu blevet leveret via mail i formatet ILL0. Dette har traditionelt medført en del administration af mailboxe til postkassekvitteringerne plus at det har været vanskeligt at fejlfinde, når der f.eks. har været problemer med mailopsætning og -kommunikation med eksterne mailservere.

5 5 DBC har udviklet en OrderReceipt service, som giver mulighed for at postkassekvitteringer kan leveres direkte til en service i bibliotekssystemet og dermed kan man undgå administration og vedligeholdelse af mailkonti til formålet. DDElibra understøtter fra OrderReceipt servicen. Se systemadministration i dette dokument for opsætning. NB: Implementeres af Axiell uden beregning 3 HÅNDBOG 3.1 GUI GENERELT Genvej til start af modul Det er nu igen muligt at åbne et modul ved hjælp af genvejstaster umiddelbart efter start af GUI-klienten Ordet "Placering" ændret til "Afh.nr" Ordet "Placering" er generelt blevet ændret til "Afh.nr." (Afhentningsnummer). Det gælder i Reservering, Fjernlån og Lånerstatus. Der er ikke nogen ændring af funktionalitet Tilbageføring af kasseret post til base bib Hvis sidste eksemplar af et materiale kasseres, bliver posten automatisk overført til base kas. Posten bliver nu også ført tilbage til base bib, hvis materialet senere, i forbindelse med udlån, genindsættes i beholdning. 3.2 SØGNING Trunkering efter 2 tegn Der blev i 9.11 indført en begrænsning, så trunkering først kunne ske efter angivelse af 3 tegn. Denne begrænsning er ændret til kun at gælde langordssøgning, således at enkeltordssøgning igen kan trunkeres efter 2 tegn.

6 Sortering af lokale baser Lokale baser under "Indstillinger" (F12) er nu sorteret alfabetisk.

7 Visning af online statistik Der har været et problem med visning af online statistik, så nederste felter ikke var synlige. Dette er nu løst Udskrivning af sorterede poster Hvis en søgning sorteres og efterfølgende ønskes udskrevet i sorteret orden har der været en begrænsning på 99 poster. Det er nu muligt at udskrive op til 5000 sorterede poster. 3.3 KATALOGISERING Ændringer indført i danmarc2 juni 2015 Revision af Katalogiseringsreglernes Bilag J "Funktionskoder for ophav". Felt 082, delfelt c, feltet ændret til ikke obligatorisk Indlæsning af "Udenlandsk litteratur CB-selektion" Ved indlæsning af dataleverancen "Udenlandsk litteratur CB-selektion" i DDElibra, vil der blive tilføjet en trimbar katalogkode (fx UTC eller CBS) og periode i posterne, som derefter kan bruges til at danne materialevalgslister i Materialevalg. Der tilføjes nu kun katalogkode i bind- og singleposter.

8 Automatisk sletning af poster med særlig katalogkode Ifølge sætter DBC katalogkoden IDU på netpublikationer, der er blevet utilgængelige. DDElibra kan trimmes således at poster med bestemte katalogkoder ikke indlæses i basen og at de slettes hvis de findes i basen i forvejen og kommer med katalogkoden i en dataleverance. Se sysadm. i denne ændringsbeskrivelse Mulighed for at trække poster fra Katalogisering til andre moduler Det er nu muligt at overføre poster fra Katalogisering til andre moduler. F.eks. Beholdning med (Ctrl+Shift+B) og Accession med (Ctrl+Shift+I). 3.4 LÅNER Ny kolonne til SMS i Låner Der er tilføjet en ny kolonne i Låner, så det tydeligt fremgår om en låner vil modtage SMS.

9 9 3.5 EKSPEDITION Indstillinger i Ekspediton Der er tilføjet en indstillingsdialog i Ekspedition til at styre de radioknapper og checkbokse der findes nederst i de forskellige faner. Klik på "Indstillinger" i menulinjen for at åbne dialogen: Hvis der er sat markering i menupunktet "Gem opsætning ved afslut" gemmes de valg der foretages under "Indstillinger" til næste gang GUI'en startes op. Ændringer der foretages direkte i skærmbilledet bliver ikke gemt. Med denne ændring er det ikke længere muligt at opdele Ekspedition i enkelte moduler.

10 Genveje i Ekspedition Sammenfald af genveje er rettet, så der i fanen "Aflevering" kan vælges "Ingen kvittering" med genvejen (Alt+I) og "Vis antal tilbageværende materialer" med (Alt+V). Der er desuden tilføjet genvejen (Alt+O) til "Opfyld ikke reservering" Kasserapport - Debitormodul Det er nu muligt at lave kasserapport for forskellige grupper (filialer) på forskellige datoer. Se systemadministrationsafsnittet Oprydning på selvafhentningshylde Ved sletning af ikke-afhentede reserveringer via Udskrivningsmodulet kan der nu samtidig ske en opdatering af materialet med en speciel midlertidig profilkode. Ved efterfølgende aflevering af materialet vil koden forsvinde og næste reservering bliver opfyldt. Restmængden, der stadig har profilkoden, er materialer der ikke er fundet og som må håndteres manuelt. Se optrimning i sysadm. i denne ændringsbeskrivelse Reservering, hvor antal er større end 1 Funktionaliteten ved reservering af flere eksemplarer af samme titel er ændret. Hvis der foretages en reservering, hvor ønsket antal f.eks. sættes til 3, vil der automatisk blive oprettet 3 reserveringer med hver 1 i ønsket antal. Reserveringerne vil dog systemmæssigt være kædet sammen, så der stadigvæk først sendes besked til låneren, når alle eksemplarer er hjemkommet.

11 Udskrivning af regninger Det er nu muligt at udskrive en enkelt låners samlede regninger, uanset hvilken status regningerne har. Dette gøres ved at blanke status-feltet i udskrivningspopup'en i regningsbilledet. Alle regninger der har en status som det er tilladt at udskrive fra, vil blive taget med i udskriften Dato-felterne fungerer som hvis der kun blev udskrevet for en enkelt status. Det betyder også at hvis der udskrives uden datoer, vil der ske statusskift for de statuskoder, hvor det er trimmet Fornyelse af udlån i booking Det er nu muligt at forny materialer med "Std.dato", selvom de indgår i en booking. Det er således ikke nødvendigt selv at angive dato. Fornyelsen skal dog godkendes Visning af afsluttede regninger Der er i ekspeditionsmodulet i mellemværendefanen og i regningsmodulet tilføjet en checkbox, så det er muligt at undertrykke visning af afsluttede regninger. Det er lokalt defineret hvilke statuskoder der betragtes som afsluttede. Se systemadministration i dette dokument.

12 DDELIBRA GO Ændret betydning af farvemarkeringer Betydning af farvemarkeringerne er ændret til: Grøn: Bestillinger der er 1-2 dage gamle Gul: Bestillinger der er 3-4 dage gamle Rød: Bestillinger der er 5 dage gamle eller ældre Farvemarkeringer flyttes op i kort format Farvemarkeringer er flyttet op i kort format, så man ikke behøver at folde posterne ud Flere bestillinger på samme titel Hvis der er flere reserveringer/bestillinger end der er materialer på hylden det aktuelle sted, vises der kun det antal reserveringer der svarer til antallet af materialer. Det gælder dog ikke for stregkode-/kontrolreserveringer, tidsskriftsreserveringer og kædede reserveringer, som altid vil blive vist Oplysning om udgave tilføjet Oplysning om udgave er tilføjet til formatet på DDElibra GO listen Begrænsning af lånerkategorier og beholdning DDElibra GO tager nu hensyn til de trimninger, der begrænser visning af lånerkategorier og beholdning, så f.eks. skolerelaterede lånere og beholdning ikke vises i dropdowns Kassationsknap tilføjet i udvidet format Der er tilføjet en kassationsknap i udvidet format, der gør det muligt med det samme at kassere materiale der åbenlyst skal kasseres. F.eks. fordi det er markeret til kassation i forbindelse med autokassation eller fordi materialet ikke findes og i øvrigt ikke har været rørt i længere tid. I standardopsætning overføres reserveringen automatisk til Fjernlån med status 02 "Overf. reservering" ved kassation af sidste eksemplar Visning af transaktioner I kolonnen "Transaktion" vises seneste transaktion for materialet. Der vil nu også kunne vises transaktionen "Opfyldt res. slettet".

13 Oprydning på selvafhentningshylden Uafhentede reserveringer vises nu også på oprydningslisten, selvom det er i lånerens fraværsperiode. 3.7 UDSKRIVNING Statistik på interess og sms Der er tilføjet 4 ekstra punkter til statistik på interess og -sms i GUI udskrivning. Se beskrivelse af interess s i sysadm. i denne ændringsbeskrivelse.

14 FJERNLÅN Status fra långivende bibliotek Implementering af ISO ILL giver mulighed for at låntagende bibliotek løbende kan forespørge långivende bibliotek om status på et fjernlån. Status vises ved at trykke på knappen "Status" (Ctrl+Shift+F8). Hvis fjernlånet ikke er oprettet via ISO vil knappen være inaktiv. Hvis fjernlånet har en status der er 14 (Bestilt og reserv.) eller mindre, vil fjernlånet automatisk blive opdateret med evt. ny status/udløbsdato, som er modtaget fra långivende bibliotek ifm. forespørgslen Genvej til Katalogisering flyttet Genvejen til Katalogisering er flyttet fra F9 til F10. F9 bruges i Ekspedition til afslut og "ligger i fingrene", så for at undgå utilsigtet kald af Katalogisering er funktionen flyttet væk fra F Online bestilling af poster i egen base Det er blevet muligt at lave online bestilling af overførte reserveringer og evt. andre poster fra egen base. Forudsætningen er at status skal være mindre end "09" og der ikke tidligere har været afgivet bestilling. Når f.eks. en reservering overføres til fjernlån og får status "02" kan der ved tryk på "Bestil" (Alt+F7) vises en liste over mulige långivende biblioteker Listen er hentet via DBC's Zpunkt og bibliotekerne er sorteret i henhold til bibliotekets låneveje. Vælg det ønskede bibliotek og tryk på knappen "Bestil" eller (Alt+B).

15 ACCESSION Advis ved genudskrift af elektroniske bestillinger Ved udskrivning af bestillinger og rykkere fra Udskrivningsmodulet kan der angives et datointerval, hvis bestillinger for en bestemt periode ønskes genudskrevet. For at minimere risikoen for at genudskrive for mange bestillinger, er der tilføjet en advarselspopup. Dette gælder kun for elektroniske bestillinger Dropdown ved feltet E-bestilling For at forhindre forkert udfyldelse af printkø ved udskrift af bestillinger fra Udskrivningsmodulet, er feltet "E-bestilling" ændret fra at være et tekstfelt, til et felt hvor der skal vælges fra dropdown.

16 Visning af eksterne bestillinger Ifm. centralbibliotekernes fællesindkøb af udenlandsk materiale, bliver der oprettet lokale bestillinger over andre bibliotekers indkøb. Disse "fremmede" bestillinger kan skjules ved at fjerne en markering i Indstillingsdialogen: Se også systemadministration MATERIALEVALG Kopiering af tekst fra debatindlæg Det er blevet muligt at kopiere debatindlæg direkte fra oversigten ved at højreklikke med musen og vælge "Kopier indlæg" Mulighed for at ændre profiloplysninger I forbindelse med materialevalg kan andre titler lægges til kassation. Det er nu også blevet muligt at ændre profiloplysninger på enkelte eksemplarer i kassationsvinduet, således at et materiale f.eks. kan flyttes til magasin i stedet for at blive kasseret.

17 17 Materialer der skal kasseres markeres med flueben i venstre kolonne. Materialer der skal have ændret profiloplysninger rettes i de respektive kolonner. Når rettelsen er foretaget vises det i feltet, hvad der er blevet rettet. Her er filial rettet fra "va" til "ba" (va->ba). Der vil bliver oprettet kontrolreservering på alle rettede materialer (med kassationsmarkering eller med ændret profiloplysning). Det vil fremgå af reserveringsnoten, når materialet afleveres, hvad der skal ske med materialet. Noten ses også nederst i vinduet.

18 Umiddelbar visning af forsider Forsider kan vises i Materialevalg ved tryk på "Vis post" (F6). I kan det nu også vælges at få vist forsider på samme måde som i Søgning. Med funktionen "Vis forside" (Ctrl+Alt+F9) i Funktionsmenuen kan forsidevisning slås til/fra. Hvis forsider ønskes vist som standard markeres "Vis forside" under "Indstillinger":

19 19 Forsider vises derefter nederst i venstre spalte WEB PROFESSIONEL Unilogin blankes ved klasse UDG Det er ændret således at unilogin slettes på elever der får klasse UDG Påmindelse når en booking er ved at udløbe Når en booking overskrider sin udløbsdato, forsvinder den fra lærerens lånerstatus og læreren kan derfor ikke selv gå ind og forlænge bookingperioden. For at undgå unødig administration er det nu muligt at advisere lærerne ved at udsende en påmindelse pr. mail 3 dage før bookingens slutdato. Det skal trimmes, hvilke lånerkategorier der skal modtage påmindelser Pinkode tilføjet til bib-rollen Pinkode er tilføjet til "Ny låner" og "Ret låner" i bib-rollen Pris på henholdsvis hjemkaldelse og lånerstatus Det er blevet muligt at adskille optrimning af henholdsvis hjemkaldelse og lånerstatus med hensyn til pris. Således at man f.eks. kan vælge at udskrive pris på hjemkaldelsen og undlade at udskrive pris på lånerstatus. Se sysadm. i denne ændringsbeskrivelse.

20 20 4 SYSTEMADMINISTRATION 4.1 SØGNING Mimimumstrunkering forskellig for enkeltord og langord Der kan i angives forskelligt antal tegn der minimum skal angives for hhv. søgning med enkeltordssøgekoder og søgning med langordssøgekoder. Dette styres med følgende to trimmeværdier: Nøgle Indhold O- S- E- D+ PSmasktrunk maskeringsminimum trunkeringsminimum PSmasktrunk-long maskeringsminimum trunkeringsminimum hvor PSmasktrunk angiver trunkering for enkeltord og PSmasktrunk-long angiver trunkering for langord. I indhold er: maskeringsminimum: Minimum antal tegn før maskering må forekomme, f. eks. 2 trunkeringsminimum: Minimum antal tegn før højretrunkering eller efter venstretrunkering. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold PSmasktrunk *** ******** 2 2 PSmasktrunk-long *** ******** KATALOGISERING Automatisk sletning af poster med særlig katalogkode Jf. sætter DBC katalogkoden IDU på netpublikationer, der er blevet utilgængelige. Det er muligt at få indlæsningsrutinen (ftplev.sh) til at undlade at indlæse poster med bestemte katalogkoder i en dataleverance. Hvis posten findes i basen i forvejen bliver den slettet, når den kommer med en af katalogkoderne.

21 21 Katalogkoderne angives i følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O- S- E+ D+ SCfx def-catcode2del [kode][,kode]* Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold SCfx def-catcode2del *** dde IDU Når formatet catcode2del.f anvendes, f.eks. som 2. smilformat i ftplev.sh (dvs. angivet med -s :catcode2del), vil poster, der har en af de trimmede katalogkoder få sat d i 004 delfelt r, hvis posten findes i basen i forvejen, dvs. posten vil blive slettet. Hvis posten ikke findes i basen vil formatet ikke udskrive posten, dvs. den vil ikke blive indlæst. NB: Ikke en del af standard 4.3 UDLÅN Reserveringer, interess og -sms Det overordnede formål med faciliteten er, at kunne give låneren besked om at en reservering snart bliver opfyldt, og spørge om vedkommende stadigvæk er interesseret i bogen. Hvis låneren ikke længere er interesseret, kan låneren slette reserveringen enten ved at sende et svar via sms eller klikke på et link i den modtagne mail. Systemet holder øje med reserveringer, der er over x dage gamle. Når reserveringen får kønummer x eller lavere, vil der blive sendt en besked til låneren via sms og/eller om, at vedkommende har en reservering, der nu er nummer x i køen og spørge låneren, om reserveringen skal bibeholdes. Hvis låneren har både sms og sendes beskeden til begge. Der sendes kun een besked pr. reservering til låneren - så selvom reserveringen får ovennævnte kønummer ad flere omgange (kan f.eks. ske hvis der oprettes personalereserveringer med højere prioritering), vil låneren altid kun modtage een besked pr. reservering. Funktionaliteten kan kort beskrives i følgende punkter: 1. Når reserveringen får kønr. 2 (trimbart) eller lavere 2. Hvis reserveringen er over 60 dage gammel (trimbart) 3. Hvis reserveringen på reserveringstidspunkt havde kønr. 10 (trimbart) eller højere Hvis alle ovenstående betingelser er opfyldt, sendes der en besked til låneren.

22 22 Når låneren modtager sms-beskeden vil det fremgå af sms'en, hvad vedkommende skal svare for at få slettet reserveringen f.eks. "KKB SLET 235". Nummeret der skal angives er ikke reserveringsnummeret, men et separat nummer som tildeles reserveringen, når beskeden sendes. Når låneren modtager -beskeden vil der er i mailen være et link, som låneren blot skal klikke på, for at få slettet reserveringen. Tilbagemeldingen vil være en kort tekst til låneren i browseren. Teksterne i sms'en og en er trimbare. Følgende trimmeværdier styrer afsendelse af interessemeddelelser: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CRcr interest-min-days days CRcr interest-min-queueno minqueueno CRcr interest-messagequeueno messeagequeueno CRcr interest-min-days angiver hvor gammel reserveringen minimum skal være, før der sendes en interessemeddelelse. Reserveringen skal, da den blev oprettet, have haft et kønr. der var højere end eller lig med kønummeret angivet i CRcr interest-min-queueno. CRcr interest-message-queueno angiver det kønr. som reserveringen skal være nået ned på (eller lavere). Alle ovenstående betingelser skal være opfyldt, før der sendes en meddelelse. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CRcr interest-min-days *** dde 60 CRcr interest-min-queueno *** dde 10 CRcr interest-messagequeueno *** dde 2 Følgende trimmeværdier angiver hvilke lånerkategorier der sendes hhv. interess s og/eller interessesms'er til. Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CRcr interest- -cat cat[,cat]* no CRcr interest-sms-cat no cat[,cat]* hvor cat er en liste af lånerkategorier. Hvis indhold er tom, sendes der ingen interessemeddelelser.

23 23 Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CRcr interest-mail-cat 01 *** dde 01,02,03,06 CRcr interest-sms-cat 01 *** dde 01,02,04 I den interess , som låneren modtager, vil der være et link som låneren kan klikke på for at få slettet reserveringen. Linket vil pege på en webserver med Web professionel installeret, og url'en for webserveren angives i følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CRcr interest-mail-link url Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CRcr interest-mail-link *** dde Eksempel på optrimning af interess Nøgle Spr Ejer Indhold COfr crinterestmailnamelen dan dde 0 COfr crinterestmailtickno dan dde 0 COfx crinterestmail-addrpos dan dde 0,0 COfx crinterestmailcancel-pos 1 dan dde 5,1,Din reservering er nu nr. ~ i reservationskøen. COfx crinterestmailcancel-pos 2 dan dde 6,1,Hvis du ikke længere er interesseret i materialet, COfx crinterestmailcancel-pos 3 dan dde 7,1,bedes du venligst slette reserveringen. COfx crinterestmailcancel-pos 4 dan dde 8,1,Du kan slette din reservering ved at klikke linket nedenfor: COfx crinterestmailcancel-pos dan dde 10,1,# 5 COfx crinterestmail-copypos dan dde 3,1 COfx crinterestmailprinted-pos dan dde 2,1,Du har reserveret nedenstående materiale: UXfx crinterestmail-mail- dan dde From: Bumle Bibliotekerne head 01 UXfx crinterestmail-mailhead 02 UXfx crinterestmail-mailhead 03 dan dde dan dde <bib sys@bumlebib.dk> Reply-To: Bumle Bibliotekerne <bibsys@bumle.dk> Subject: Status på din reservering

24 24 I cancel-pos trimmeværdier kan slettelink angives med "#", kønr. med "~" og reserveringens slettenummer (i sms'er) med " ". I printed-pos trimmmeværdien kan dags dato angives med "#" og reserveringsdatoen kan angives med " ". Eksempel på mail: Du har reserveret nedenstående materiale: Lorentzen, Karin: Den hvide hest Din reservering er nu nr. 3 i reservationskøen. Hvis du ikke længere er interesseret i materialet, bedes du venligst slette reserveringen. Du kan slette din reservering ved at klikke på linket nedenfor: md5= a86c cf3fe8e Eksempel på optrimning af interessesms: Nøgle Spr Ejer Indhold COfr crinterestsmsnamelen dan dde 0 COfr crinterestsms-tickno dan dde 0 COfx crinterestsms-addrpos dan dde 0,0 COfx crinterestsmscancel-pos dan dde 1,1,Du er nr. ~ i køen til: 1 COfx crinterestsmscancel-pos dan dde 3,1,Skal bestilling slettes? 2 COfx crinterestsmscancel-pos dan dde 4,1,Send BUM SLET til COfx crinterestsms-copypos dan dde 2,1 COfx crinterestsmsprinted-pos dan dde 0,0 UXfx crinterestsms-mailhead 01 dan dde From: Bumle Bibliotekerne <bibsys@bumlebib.dk> UXfx crinterestsms-mailhead dan dde Reply-To: bibsys@bumle.dk 02 UXfx crinterestsms-mailhead 03 dan dde Content-Type: text/plain;charset="iso " I cancel-pos trimmeværdier kan slettelink angives med "#", kønr. med "~" og reserveringens slettenummer (i sms'er) med " ".

25 25 I printed-pos trimmmeværdien kan dags dato angives med "#" og reserveringsdatoen kan angives med " ". Eksempel på sms: Du er nr. 3 i køen til: Lorentzen, Karin: Den hvide hest Skal bestilling slettes? Send BUM SLET 1 til 1910 Ifm. udsendelse af interessemeddelelser, skal reserveringens oprindelige kønr. gemmes i reserveringen. Det sker ved at køre asbatch-programmet med -6: # asbatch.sh -u$isora -jtsn -6 Udsendelse af interessemeddelelser sker ved at køre asbatch-programmet med -7: # asbatch.sh -u$isora -jtsn -7 -v Der kan angives -v (verbose) for at få udskrevet for hvilke reserveringer der udsendes interess s. Desuden kan der angives -1 (ettal) for at udføre en testkørsel, hvor asbatch beregner hvilke interessemeddelelser der skal sendes, men uden at sende dem. NB: Det anbefales at lade Axiell foretage implementeringen Oprydning på selvafhentningshylde Når ikke-afhentede reserveringer slettes via Udskrivningsmodulet, kan der samtidig med sletning af reserveringerne, ske en opdatering af materialet med en speciel midlertidig profilkode. Når materialet så efterfølgende afleveres vil koden forsvinde og nye reserveringer vil opfyldes. Restmængden vil have den midlertidige profilkode og kan ryddes op.

26 26 Der anvendes følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O- S- E+ D+ CRcr notfound-del-updhold no [level[=!=]value][,level[=!=]value] -> [level=value][,level=value] Se beskrivelse af indhold ifm. CHcr upd-hold-trimninger i Systemadministration, Beholdning. Eksempel Nøgle Spr Ejer Indhold CRcr notfound-del-updhold 1 *** dde ->tmpcollect=if Det skal bemærkes at værdien ikke bør blive ændret før evt. konsekvenser af den eksisterende optrimning af profilændringer ifm. aflevering og sortering er blevet vurderet. Se også CMcr sortbin-checkin-order i Systemadministration Z39.70/SIP Påmindelse når en booking er ved at udløbe Det er muligt at advisere lærerne 3 dage før bookinger når deres udløbsdato. Dermed har læreren mulighed for at ændre bookingens slutdato inden udløbsdatoen, og det kan spare en del overflødig administration af hjemkaldelser, oprettelse af ny booking og sletning af eventuelle regninger. Følgende trimmeværdi angiver til hvilke lånerkategorier der skal sendes påmindelser om snarlig udløb af booking: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CKcr finishnotice- cat cat[,cat]* no hvor cat er en liste af lånerkategorier. Hvis indhold er tom, sendes der ingen påmindelser. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CKcr finishnotice- cat 01 *** dde BB Eksempel på optrimning af påmindelse: Nøgle Spr Ejer Indhold COfr ckfinishnoticenamelen dan dde 0 COfr ckfinishnoticetickno dan dde 0 COfx ckfinishnotice-addr- dan dde 0,0

27 27 pos COfx ckfinishnotice-copypos COfx ckfinishnoticeprinted-pos UXfx ckfinishnotic head 01 UXfx ckfinishnotic head 02 UXfx ckfinishnotic head 03 UXfx ckfinishnotic head 05 UXfx ckfinishnotic head 06 UXfx ckfinishnotic head 07 UXfx ckfinishnotic head 08 UXfx ckfinishnotic tail 04 UXfx ckfinishnotic tail 06 dan dde 3,1 dan dde dan dde dan dde dan dde dan dde dan dde dan dde dan dde dan dde dan dde 2,1,Din booking med bookingnummer på nedenstående materiale, udløber #: From: Bumle Bibliotekerne <bib Reply-To: Bumle Bibliotekerne Subject: Status på din booking Du får denne mail, fordi du har en booking, som snart når slutdatoen. Hvis du ønsker at forlænge, skal du opdatere bookingen inden slutdatoen nås. I printed-pos trimmmeværdien kan bookingens slutdato angives med "#" og bookingnummeet kan angives med " ". Eksempel på mail: Du får denne mail, fordi du har en booking, som snart udløber Hvis du ønsker at forlænge, skal du opdatere bookingen inden den udløber. Din booking med bookingnummer 174 på nedenstående materiale, udløber : Trier Mørk, Tr: Skovfogedens fiskeretter Afsendelsen af mail vil ske, når asbatch.sh køres uden -n option. -1 (test) kan anvendes ifm. afprøvning, i så fald vil der ikke bliver afsendt påmindelser, men asbatch vil skrive, hvor mange påmindelser der vil blive sendt med den aktuelle optriming. NB: Det anbefales at lade Axiell foretage implementeringen

28 Visning af afsluttede regninger Der er i ekspeditionsmodulet i mellemværendefanen og i regningsmodulet tilføjet en checkbox, så det er muligt at undertrykke visning af afsluttede regninger. Følgende trimmeværdi definerer hvilke statuskoder, der betragtes som afsluttede. Bemærk at værdien også anvendes ifm. DDElibra Webservices og NCIP. Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CAnoshow [statuskode[,statuskode] ] Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CAnoshow *** UDL HA,HU 4.4 DDELIBRA GO Trimmeværdien COfr cqlist-excl-holding kan gentages Trimmeværdien COfr cqlist-excl-holding angiver hvilke profilkoder der ikke skal medtages på bestillingslisten i DDElibra GO eller den udskrevne bestillingsliste. Den kan fra gentages: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ COfr cqlist-excl-holding sqlstmt no hvor sqlstmt angiver et sql-statement til afgrænsning af beholdning. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold COfr cqlist-excl-holding *** dde tmploc in ('transit', 01 COfr cqlist-excl-holding *** dde 'under','if','borte') Dropdowns kan afgrænses Fra vil DDElibra GO afgrænse dropdowns på lånerkategorier og profilkoder i henhold til trimmeværdierne, CPca cat, CHca branch, CHca dep, CHca loc, CHca subloc og CHca collect.

29 INTELLIGENT MATERIALESTYRING Oprydning i tabeller Ifm. intelligent materialestyring, anvender DDElibra en række tabeller til at håndtere transaktioner, der skal sendes til IMS. Der kan blive ryddet op i tabellerne efter en given periode med følgende kommando: # /alib/is/bin/istest -u$isora -D365 I ovennævnte eksempel vil transaktioner, der er ældre end 365 dage, blive fjernet fra tabellerne. Kørslen bør ske uden for alm. åbningstid af hensyn til performance. NB: Ikke en del af standard 4.6 FJERNLÅN Holdings XML kan leveres i henhold til ISO DDElibra kan levere beholdningsdata (holdings XML) via Z39.50, hvilket bl.a. anvendes ifm. søgning via Z39.50 i GUI-klienten og ifm. udlånsstatus i bibliotek.dk og Netpunkt. I 2014 blev der specificeret en dansk profil for ISO om udveksling af beholdningsdata. Profilen understøttes i DDElibra fra og med Den danske profil er specificeret i danzig-regi: Opsætning af servere til levering af beholdningsdata i henhold til ISO sker i /alib/is/basenames: #SRW-$ISUSER-$GROUP-[$SERVER/]$PORTNR/$PORTSPAN-y $ISUSER er Oracle-brugernavn $GROUP er en entydig navngivning af SRW-serverne. Er desuden den trimmegruppe som SRW-serverne kører under. $SERVER - hvis servernavn er angivet, vil SRW automatisk blive konfigureret til at lytte på port 443. Se eksempel herunder. $PORTNR det portnr, som browseren sammen med servernavnet skal anvende, for at få forbindelse til SRW. Se eksempel senere. $PORTSPAN - det antal SRW-servere der skal køre for det enkelte interface.

30 30 Eksempel 1: #SRW-bibl-BIBLSRW-3000/5-y I eksemplet vil SRW-interfacet kunne tilgås på port Der vil blive startet 5 servere på port Forespørgsler på port 3000 vil automatisk blive distribueret til en af de tilgængelige servere på port Hvis der ændres i parametrene i /alib/is/basenames, vil der automatisk blive genereret en ny Apache konfiguration ved næste genstart, se herunder. Med ovenstående opsætning vil SRW kunne tilgås fra en browser med følgende url: sohold&query=rec.id%3d hvis Sun-serveren har domænenavnet biblioteket.dk Serverne vil normalt blive lukket ned og startet igen ifm. den natlige backup. De vil desuden blive startet ifm. boot af maskinen. Nedlukning af serverne kan ske ved at køre følgende som superbruger: # /alib/is/bin/srwinit.sh stop og opstart kan tilsvarende ske ved at køre: # /alib/is/bin/srwinit.sh start NB: Implementeres af Axiell uden beregning ILL transaktioner via ISO DDElibra kan udveksle ILL transaktioner via Z39.50, hvilket f.eks. anvendes, når der bestilles materialer i andre biblioteker via GUI-klienten, men også ifm. forny af fjernlån og shipning af stregkoder, dvs. når stregkoden sendes fra långivende til låntagende bibliotek. I 2014 blev der udvilket en ny standard, ISO 18626, til udveksling af ILL transaktioner og den understøttes i DDElibra fra og med Der er specificeret en dansk profil for standarden i danzig regi:

31 31 Opsætning af servere til ISO sker i /alib/is/basenames: #ILL14-$ISUSER-$GROUP-[$SERVER/]$PORTNR/$PORTSPAN-y $ISUSER er Oracle-brugernavn $GROUP er en entydig navngivning af ISO serverne. Er desuden den trimmegruppe som serverne kører under. $SERVER - hvis servernavn er angivet, vil ISO automatisk blive konfigureret til at lytte på port 443. Se eksempel herunder. $PORTNR det portnr, som klienter skal anvende for at udveksle ILL transaktioner via ISO $PORTSPAN - det antal ISO servere der skal køre for det enkelte interface. Eksempel 1: #ILL14-bibl-ILL-biblioteket.dk/3500/5-y I eksemplet vil ISO serverne kunne tilgås på port 443. Der vil blive startet 5 servere på port Forespørgsler på port 443 vil automatisk blive distribueret til en af de tilgængelige servere på port Hvis der ændres i parametrene i /alib/is/basenames, vil der automatisk blive genereret en ny Apache konfiguration ved næste genstart, se herunder. Med ovenstående opsætning vil ISO kunne tilgås fra en browser med følgende url, hvis Sun-serveren har domænenavnet biblioteket.dk: Serverne vil normalt blive lukket ned og startet igen ifm. den natlige backup. De vil desuden blive startet ifm. boot af maskinen. Nedlukning af serverne kan ske ved at køre følgende som superbruger: # /alib/is/bin/il114init.sh stop og opstart kan tilsvarende ske ved at køre: # /alib/is/bin/ill14init.sh start

32 32 Følgende trimmeværdi angiver om ISO er aktiveret: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CXcr ill14-activated {0 1} Hvis værdien er 0, vil DDElibra ikke sende ILL transaktioner via ISO 18626, men altid anvende ILL via Z Hvis værdien er 1, vil DDElibra sende ILL transaktioner via ISO 18626, hvis det modtagende bibliotek har angivet at det understøtter protokollen. Trimmeværdien herunder angiver timeout for ISO transaktioner: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CXcr ill14-timeout seconds Hvis biblioteket supporterer skaf, det vil bestilling af bøger som ikke haves i egen bestand, skal der angives en -adresse på modtageren af skaf-bestillinger i følgende værdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CXcr ill14-skaf- Normalt vil understøttelse af ISO være angivet i DBC's VIP-base, og blive udleveret elektronisk til bibliotekerne via OpenAgency (tidligere VIP som webservice). Men det er også muligt at angive at et lokalt optrimmet bibliotek understøtter ISO Dette sker via følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O+ S+ E+ D+ SGju zserver-snr-no iso18626address=url Eksempel: Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold SGju zserver dan dde iso18626address= NB: Implementeres af Axiell uden beregning

33 Postkassekvitteringer via OrderReceipt service Postkassekvitteringer fra DBC, dvs. kopier af bestillinger foretaget i bibliotek.dk/netpunkt, er indtil nu blevet leveret via mail i formatet ILL0. DBC har udviklet en OrderReceipt service, som giver mulighed for at postkassekvitteringer kan leveres direkte til en service i bibliotekssystemet og dermed kan man undgå administration og vedligeholdelse af mailkonti til formålet. DDElibra understøtter fra OrderReceipt servicen. Opsætning af OrderReceipt sker i /alib/is/basenames: #ORDERRECEIPT-$ISUSER-$GROUP-[$SERVER/]$PORTNR/$PORTSPAN-y $ISUSER er Oracle-brugernavn $GROUP er en entydig navngivning af OrderReceipt-serverne. Er desuden den trimmegruppe som serverne kører under. $SERVER - hvis servernavn er angivet, vil OrderReceipt automatisk blive konfigureret til at lytte på port 443. Se eksempel herunder. $PORTNR det portnr, som DBC skal anvende for at sende OrderReceipt beskeder til DDElibra. $PORTSPAN - det antal OrderReceipt-servere der skal køre for det enkelte interface. Eksempel 1: #ORDERRECEIPT-bibl-ORDER-biblioteket.dk/5500/5-y I eksemplet vil OrderReceipt-serverne kunne tilgås på port 443. Der vil blive startet 5 servere på port Forespørgsler på port 443 vil automatisk blive distribueret til en af de tilgængelige servere på port Hvis der ændres i parametrene i /alib/is/basenames, vil der automatisk blive genereret en ny Apache konfiguration ved næste genstart, se herunder. Med ovenstående opsætning, kan DBC sende OrderReceipt beskeder til følgende url, hvis Sun-serveren har domænenavnet biblioteket.dk:

34 34 Serverne vil normalt blive lukket ned og startet igen ifm. den natlige backup. De vil desuden blive startet ifm. boot af maskinen. Nedlukning af serverne kan ske ved at køre følgende som superbruger: # /alib/is/bin/orderreceiptinit.sh stop og start af servere kan tilsvarende ske ved at køre: # /alib/is/bin/orderreceiptinit.sh start NB: Implementeres af Axiell uden beregning 4.7 ACCESSION Visning af eksterne bestillinger Ifm. centralbibliotekernes fællesindkøb af udenlandsk materiale, bliver der oprettet lokale bestillinger over andre bibliotekers indkøb. For at kunne skjule "fremmede" bestillinger (se håndbog), skal det trimmes hvilke kundenumre, der anvendes ifm. andre bibliotekers bestillinger: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ SCcr dbc-utc-extcustomerids customerid[,customerid]* Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold SCcr dbc-utc-extcustomerids *** dde 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20, MATERIALEVALG Linkhandler url er trimbar Url'en for linkhandler til fremsøgning af materialevalgslinks er fra trimbar og angives i følgende værdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ MGjr LH-PatchURL url

35 35 Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold MGjr LH-PatchURL *** dde t.dk/update/ /linkhandl er.js Skal normalt ikke ændres. Hvis indhold er tom, anvendes som default følgende værdi: DDELIBRA WEBSERVICES DDElibra Webservices kan vise ikke-betalbare regninger I DDElibra webservices vises regninger, der har en statuskode angivet i CAnopay, ikke. I er det muligt at angive at ikke-betalbare regninger også skal overføres til webserveren. Hvis følgende trimmeværdi sættes til 1, vil ikke-betalbare regninger blive sendt ifm. getdebts forespørgsel: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ SScr alma-show-nopay-acct {0 1} I getdebtsresponse vil regninger, der kan betales, være markeret med attributten payable=yes og regninger, der ikke kan betales, med attributten payable=no WEB PROFESSIONEL Pris på henholdsvis hjemkaldelse og lånerstatus Ifm. menupunkterne "Udskriv status" og "Hjemkaldelser", kan der udskrives pris på de udlånte materialer. I kan der differentieres via følgende to trimmeværdier: Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CPfr cpstatlst:2-price *** dde 0 CPfr cpstatlst:4-price *** dde marcprice I ovennævnte eksempel styrer CPfr cpstatlst:2-price prisen på "Udskriv status" og CPfr cpstatlst:4-price på "Hjemkaldelser". Dvs. at der ikke udskrives pris ifm. "Udskriv status" (indhold 0), men der udskrives pris på "Hjemkaldelser" (indhold marcprice).

36 36 5 Indeks over trimmeværdier CAnoshow, 28 COfr cqlist-excl-holding, 28 CRcr interest- -cat no, 22, 26 CRcr interest-mail-link, 23 CRcr interest-message-queueno, 22 CRcr interest-min-days, 22 CRcr interest-min-queueno, 22 CRcr interest-sms-cat no, 22 CRcr notfound-del-upd-hold, 26 CXcr ill14-activated, 32 CXcr ill14-skaf- , 32 CXcr ill14-timeout, 32 MGjr LH-PatchURL, 34 PSmasktrunk, 20 PSmasktrunk-long, 20 SCcr dbc-utc-ext-customerids, 34 SCfx def-catcode2del, 21 SGju zserver-snr-no, 32 SScr alma-show-nopay-acct, 35

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30

Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30 Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30 Dokumentet indeholder en opdateringsvejledning. Indhold Indhold... 1 Forudsætninger... 2 Rettede fejlrapporter... 2 Opdateringsvejledning: Sun-server... 5 Side 1

Læs mere

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2016-05-26 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 4 2.1 GUI Attest... 4 2.2 Betaling via MobilePay... 4 2.3 Understøttelse af CULR... 4 3

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2017-07-03 Copyright 2017 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 3 3 HÅNDBOG... 3 3.1 KATALOGISERING... 3 3.1.1 Sortering i dropdown... 3 3.2 BEHOLDNING...

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 11. maj 2016 i Odense Lone de Lasson Lene K. Nielsen Aksel G. Mikkelsen Niels E. Hansen 1 DAGSORDEN - AXIELL Nyt fra Axiell DDElibra 9.11.50 Status Highlight RFID nyheder Pop

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration Systemadministration DDElibra Webservices 9.8.44 Axiell Bibliotek A/S 2010-11-25 Copyright 2010 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 DDElibra Web Services ændringer...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-02-23 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 5 3 DDElibra GO... 5 3.1 Dynamiske lister til fremfinding af bestillinger... 5

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 25. Marts 2015

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 25. Marts 2015 DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 25. Marts 2015 1 DDElibra version 9.11 DDElibra version 9.11.20 DDElibra GO RFID nyheder DAGSORDEN - AXIELL 2 Søgning på hovedsprog (hs=) DDELIBRA VERSION 9.11 Link til krimiserier

Læs mere

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-01-22 Copyright 2014 2 1 INTRODUKTION... 5 2 GENERELT... 5 2.1 Begrænset visning af kolonner... 5 2.2 Bladring med mus i kalender... 5 3 SØGNING... 6 3.1 Feltsøgning...

Læs mere

Ny BOB-grænseflade fra

Ny BOB-grænseflade fra DBC: Ny BOB - vejledning - version: 29.5.2010 - Side 1 (10) Ny BOB-grænseflade fra 1.6.2010 Adgang til BOB...1 Hvilke bestillinger bliver vist efter indlogning?...2 Fanebladet bibliotek.dk til os...2 Åbne

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration Systemadministration Axiell Danmark A/S 2014-01-30 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 SØGNING... 4 3.1 Undertryk noter med bestemte links... 4 4 KATALOGISERING...

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-10-27 Version 9.11.60 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

VIP-basen og nyt bestilsystem.

VIP-basen og nyt bestilsystem. DBC. Ny VIP-grænseflade fra 1.6.2010 Version: 29.5.2010. Side 1 (5) VIP-basen og nyt bestilsystem. Indhold: Ny opdeling af VIP-basens parametre i grænsefladen...1 Nye indstillinger efter 1.6.2010...2 Modtag

Læs mere

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg.

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg. DDELIBRA GO DDElibra GO er det nye alternativ til bibliotekernes trykte bestillings- og hyldekontrollister - præsenteret på en tablet eller smartphone. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense,

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Installation af ""... 4 4.1 Tilretning

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-20 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Automatisk fjernlån af egne materialer De nye ILL-standarder. FORFRA Fjernlånskonference maj 2015 Anders-Henrik Petersen, DBC

Automatisk fjernlån af egne materialer De nye ILL-standarder. FORFRA Fjernlånskonference maj 2015 Anders-Henrik Petersen, DBC Automatisk fjernlån af egne materialer De nye ILL-standarder FORFRA Fjernlånskonference 28.-29. maj 2015 Anders-Henrik Petersen, DBC ahp@dbc.dk Automatisk fjernlån af eget materiale I 2007: Automatisk

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Personalerettet Mobilløsning AXIELL Danmark A/S 2015-01-08 Version 9.11 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Start

Læs mere

Modtag købte materialer. Maj 2012

Modtag købte materialer. Maj 2012 Modtag købte materialer Maj 2012 Indhold Modtag købte materialer... 1 Indhold... 2 Modtag købte materialer... 3 Start af Modtag købte materialer... 3 Skanning af stregkoder... 4 Registrering af modtaget

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Opdateringsvejledning DDElibra

Opdateringsvejledning DDElibra Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.60 Dokumentet indeholder en opdateringsvejledning. Indhold Forudsætninger... 2 Rettede fejlrapporter... 2 Opdateringsvejledning: Sun-server... 3 Side 1 af 5 Forudsætninger

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Aktivering af ""... 4 3.1 Indlogning... 4 4 Funktioner...

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden.

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. HJÆLP Hjælp til: Vælg skole Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. Har du valgt en forkert skole? Klik på skolenavnet i øverste venstre hjørne.

Læs mere

bibliotek.dk schema.org Stavehjælp/staveforslag udbygget

bibliotek.dk schema.org Stavehjælp/staveforslag udbygget Status fra DBC Nyt fra bibliotek.dk Nyheder og brugerundersøgelse VIP-basen tjekliste når I laver ændringer Nyt netpunkt Hvordan og hvornår bruger i netpunkt? VIP-ændringer/nyheder Cicero og bestilsystemet

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 1. april 2014

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 1. april 2014 DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 1. april 2014 1 DAGSORDEN - AXIELL Præsentation og orientering af den nye organisering af Axiell Danmark Status på DDElibra version 9.10 Orientering om DDElibra version 9.11 Orientering

Læs mere

Status fra DBC. Nyt om bibliotek Nyt om nyt netpunkt De nye ILL-standarder og konsekvenser for systemerne

Status fra DBC. Nyt om bibliotek Nyt om nyt netpunkt De nye ILL-standarder og konsekvenser for systemerne Status fra DBC Nyt om bibliotek Nyt om nyt netpunkt De nye ILL-standarder og konsekvenser for systemerne Nyt om bibliotek.dk Introfilm Se film ikke til udlån Filtre - og funktionskoder Niveau-markeringer

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2015-04-21 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 HÅNDBOG... 4 3.1 GUI GENERELT... 4 3.1.1 Aflæsning af chip... 4 3.1.2 Manglende forbindelse

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november 2017

Netværk for lånesamarbejde november 2017 Netværk for lånesamarbejde november 2017 Status fra DBC om bibliotek.dk om nyt netpunkt om bestilsystemet og BOB - samspil med FBS/Cicero - og lidt om vores daglige opgaver Bibliotek.dk Stavehjælp ordforslag

Læs mere

- 1 - Fig. 1: Lånertjek ved bestil i OPAC

- 1 - Fig. 1: Lånertjek ved bestil i OPAC - 1 -, bibliotek.dk, PIN-kode, webservices. Baggrund "" er efterhånden blevet en indviklet sag. I VIP-basen findes der rigtig mange parametre og metoder vedr. lånertjek, som skal udfyldes og haves styr

Læs mere

Indhold. Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. Version af 26. april 2017

Indhold. Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. Version af 26. april 2017 FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 2A: Datavask Version af 26. april 2017 I forhold til den tidligere version af 26.11.14, er drejebogens afsnit om 2.1.4 Opstillinger, 2.2.2 Leverandørregister, 2.3.2 Kassations-basen,

Læs mere

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser 7. Daglige opgaver Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser Indhold Udsendelse af hjemkaldelses- og reserveringsmeddelelser... 3 Hjemkaldelsesprofil: Låners lån eller filialens udlån?...

Læs mere

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser.

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser. Påmindelsesprofiler Sidst opdateret 28-09-2011/version 2/UNI C/Frederik Andersen Indhold Ændringer og tilføjelser Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler

Læs mere

Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Axiell Danmark. facebib. en vejledning Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013 Indhold 1 Introduktion... 4 1.1 Forudsætninger... 4 2 Hvad kan man på facebib?... 5 2.1 Link til forsiden... 6 2.2 Linksamling (Leksikon)... 6 2.3 Link

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Menu... 5 4.1 Søgning...

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

SØGNING OG BOOKING I BIBLIOTEKSSYSTEMET ALEPH Udvidet vejledning Oktober 2004

SØGNING OG BOOKING I BIBLIOTEKSSYSTEMET ALEPH Udvidet vejledning Oktober 2004 SØGNING OG BOOKING I BIBLIOTEKSSYSTEMET ALEPH Udvidet vejledning Oktober 2004 Center for Undervisningsmidler Københavns Kommune Adgang til CU s samlinger fås via: www.cu.dk. Klik på Søg og bestil. Vælg

Læs mere

Biblus Bibliotekssystem

Biblus Bibliotekssystem Brugervejledning Biblus Bibliotekssystem udarbejdet af Sensus ApS Dato: 14. juni 2009 Version: 1.2 Status: Endelig Ophavsret Sensus ApS. Alle rettigheder forbeholdes Ophavsret Sensus ApS. Alle rettigheder

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobiltelefoner eller smartphones er i dag hver mands eje. Derfor tilbyder Vordingborg Bibliotekerne nu også diverse

Læs mere

NewAngle Software ApS. Quick Guide. til. Version 1 Aug NewAngle Software

NewAngle Software ApS. Quick Guide. til. Version 1 Aug NewAngle Software NewAngle Software ApS Quick Guide til Version 1 Aug. 2014 Quick Guide til Hostedbooking Her er en quick guide til hvordan du hurtigt kommer i gang med hostedbooking, husk at du altid kan ringe til os på

Læs mere

Online Booking. Plandent A/S DentalSuite Support Telefon

Online Booking. Plandent A/S DentalSuite Support Telefon Online Booking Plandent A/S DentalSuite Support Telefon 43 66 44 88 email dssupport@plandent.dk Gennemgang af skema Klinikken har på forhånd udfyldt et skema med oplysninger om opsætningen 2 Følgende tekster,

Læs mere

Drejebog 2A: Datavask

Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 2A: Datavask Version af 26.11.2014 1. Indhold 1. Indhold 2. Indledning 3. Datavask generelle anbefalinger 4. Datavask 5. Afslutning 2. Indledning KOMBIT udarbejder og udsender

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-20 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Bibliotek.dk - udvikling i 2015

Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Status fra DBC Nyt i bibliotek.dk Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Nyt netpunkt Mails fra bibliotek.dk - Data@lsynet Opdatering af danbib.dk Bes@l og adgang - udvikling 2015 Konsekvenser af nyt bibliotekssystem

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 9 2 Søgning i dokumentationen... 9 3 Generelt... 9 3.1 Lyde... 9 3.2 Dropdowns... 9 3.3

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Med tilføjelse af lister er der nu review af denne side også. Kommentarerne for lister dækker dermed også den visning, der er på forsiden af lister og interesser, ligesom visning

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.22.0. Den 4. august 2011. J.nr. 4004-V0890-11

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.22.0. Den 4. august 2011. J.nr. 4004-V0890-11 Versionsbrev LUDUS Web version 2.22.0 Den 4. august 2011 J.nr. 4004-V0890-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 Document Capture for Microsoft Dynamics NAV Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle ændringer... 3 Klassisk Klient... 5 Rollebaseret klient & server... 6 Webgodkendelse...

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking

Vejledning til Køreprøvebooking Vejledning til Køreprøvebooking Politiadministrator Opdateret: 05.10.2018 Indhold Valg af browser... 3 Login som politiadministrator... 3 Opret prøvetider enkeltvis... 3 Opret prøvetider fra skabelon...

Læs mere

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50 Document Capture til Microsoft Dynamics NAV Quick Guide til RTC version 3.50 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion... 3 Basisopsætning... 4 Indlæsning af standard opsætning... 4 Opdatering af standard opsætning...

Læs mere

ClientView og ClientTime

ClientView og ClientTime 4. juni 2019 Indhold 1... 2 2 ClientView... 2 2.1 /forbedringer... 2 3 ClientTime... 9 3.1 /forbedringer... 9 Side 1 af 12 1 Siden januar 2019 versionen har vi udviklet en række nyheder og forbedringer,

Læs mere

Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle

Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle KOMBIT opfordrede os til at lave et oplæg om Tips og tricks i Cicero til de to

Læs mere

AtZNeT. Vejledning til opsætning af mailkonti på AtZNeT webhotel for almindelige brugere. ApS

AtZNeT. Vejledning til opsætning af mailkonti på AtZNeT webhotel for almindelige brugere. ApS AtZNeT ApS Lystrupvej 21B 8240 Risskov Tlf. 87415034 Fax 87419779 www.atznet.dk info@atznet.dk Vejledning til opsætning af mailkonti på AtZNeT webhotel for almindelige brugere Sådan laver du ændringer

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking

Vejledning til Køreprøvebooking Vejledning til Køreprøvebooking Politiadministrator Opdateret: 02.06.2017 Indhold Valg af browser... 3 Login som politiadministrator... 3 Opret prøvetider enkeltvis... 3 Opret prøvetider fra skabelon...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad. En bestemt aktivitet... 4 Ad. Et bestemt sted... 5 Eksempel på at søge flere tider på en gang i én forespørgsel...

Indholdsfortegnelse. Ad. En bestemt aktivitet... 4 Ad. Et bestemt sted... 5 Eksempel på at søge flere tider på en gang i én forespørgsel... Indholdsfortegnelse Kort om Interbook.roskilde.dk.... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Hjælpefunktion... 3 Startsiden... 4 Nyheder... 4 Søg ledige tider enkelt søgning... 4 Ad. En bestemt aktivitet... 4 Ad.

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november Status fra DBC. om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP

Netværk for lånesamarbejde november Status fra DBC. om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP Netværk for lånesamarbejde november 2018 Status fra DBC om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP Nyt netpunkt det der er anderledes Indstillinger: Lav din egen indstilling(er), fx Lokaliseringer

Læs mere

WebReq. Vejledning i rekvirering af mikrobiologiske prøver.

WebReq. Vejledning i rekvirering af mikrobiologiske prøver. Indledning. WebReq Denne vejledning gælder for rekvirering hos Klinisk Mikrobiologisk afdeling på Hvidovre Hospital, Region Hovedstaden. Vejledningen er et uddrag af WebReq brugermanual, Juni 2011. Manualen

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC.

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Materialet er udarbejdet til mellemtrinet og overbygningen/lærere. Til

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

FB #2908: Slet bruger På "Slet bruger" siden kan der nu sættes et filter på, der gør det muligt at vise elever og ansatte hver for sig.

FB #2908: Slet bruger På Slet bruger siden kan der nu sættes et filter på, der gør det muligt at vise elever og ansatte hver for sig. Release notes EasyIQ IDM 5.4 5.4.1.0 Generelt Med denne version er der lagt vægt på at implementere en SMS ind -funktionalitet som i første omgang gør det muligt for brugere af SMS servicen at skifte sin

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere