Tillykke med din nye Føniks computer!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tillykke med din nye Føniks computer!"

Transkript

1

2 Tillykke med din nye Føniks computer! Vi er glade for at kunne levere din nye computer og håber du får mange gode timer med den. For at gøre det lettere for dig, har vi lavet denne guide, der måske kan hjælpe dig, hvis du har lidt problemer med opsætning eller installation. Hvis du følger guiden, bør du komme godt i gang med din nye PC. 1. Udpakning Når du pakker din computer ud, er det vigtigt at du tjekker om alt er som det skal være. Der skal som minimum medfølge et strømkabel, manualer og driver-cd er. Derudover vil computeren være indpakket i skum/flamingo og en plastikpose, for at beskytte computeren under transport. Vi anbefaler at du gemmer emballagen, såfremt du på et senere tidspunkt skal transportere computeren. Hvis computeren er blevet sendt til dig, og der er tegn på at kassen eller selve computeren har lidt skade undervejs, er det vigtigt at du følger anvisningerne på denne side: fcomputer.dk/transportskade 2. Tilslutning Her er lidt om hvordan du tilslutter din nye maskine, og hvad du kan gøre hvis du oplever problemer med tilslutningen. Tilslutning af strøm Der er ikke nogle særlige krav til strømtilslutningen, og det korrekte strømkabel medfølger altid til vores computere. En enkelt ting du skal være opmærksom på er, at der bag på maskinen sidder en afbryder til selve computeren. Tjek at denne står på l symbolet og ikke 0 symbolet Tilslutning af andet udstyr I nogle tilfælde (afhængigt af hardware konfigurationen), skal du være opmærksom på følgende: Enkelte bundkort understøtter først USB 3.0 efter installation af drivere i Windows. Derfor kan du med fordel benytte USB 2.0 porte til mus og tastatur. Ydelsen er den samme, og oftest vil man opleve færre komplikationer ved at tilslutte dem til disse. USB 2.0 portene kan kendes ved at de som oftest er røde eller sorte, hvor USB 3.0 porte som oftest er blå.

3 µ Tilslutning af skærm Når du tilslutter din skærm, så vær opmærksom på hvor du tilslutter skærmkablet. Hvis din nye PC har et dedikeret grafikkort, vil skærmstikkene som oftest sidde separat fra de andre stik. Hvis ikke dit skærmkabel passer i nogle af stikkene på grafikkortet, skal du bruge en omformer i nogle tilfælde følger denne med til grafikkortet, hvis ikke, skal du enten bruge et andet kabel, eller anskaffe en omformer. Se nedenstående illustration for eksempler: 3. Hvis der ikke kommer billede på skærmen Hvis du har tilsluttet strøm, skærm, tastatur og mus, tændt for computeren, set at der er lys i dioderne i fronten af kabinettet, kan høre at blæserne kører, men intet får frem på skærmen, så tjek at din skærm er tilsluttet den rigtige port. Hvis din computer har både onboard grafik og dedikeret grafikkort som omtalt tidligere, men din skærm f.eks. kun har VGA indgang, så kan det være du skal benytte en VGA adapter på en af grafikkortets porte. Kontakt os hvis du har brug for hjælp til at finde den rigtige adapter. Hvis du har købt Windows inkl. installation, vil punkt 4 og 5 i denne guide være uden betydning for dig!

4 4. Windows installation Hvis du ikke har købt Windows inkl. installation af dette, bliver din computer leveret blank. Før du kan bruge computeren, skal du derfor installere et styresystem. Windows Tænd computeren, indsæt installationsdisken med Windows 10 eller USB-flashdrevet, og sluk derefter computeren. 2. Genstart computeren. 3. Tryk på en tast, når du bliver bedt om det, og følg derefter de viste instruktioner. 4. Angiv sprog og andre indstillinger på siden Installer Windows, og klik derefter på Næste. 5. Klik på Installer Windows. 6. På siden Angiv produktnøglen til aktivering af Windows skal du angive produktnøglen. 7. Licenskoden finder du enten på højre side af kabinettet (når du ser computeren forfra), eller på æsken med Windows CD en der medfølger computeren. Den vil se ud som billedet til højre 8. Hvis du accepterer licensvilkårene på siden Læs licensvilkårene, skal du klikke på Jeg accepterer licensvilkårene og derefter klikke på Næste. 9. Klik på Brugerdefineret på siden Hvilken installationstype foretrækker du? 10. På siden Hvor vil du installere Windows? skal du gøre følgende: Klik på den partition, du ønsker, klik på den formatering, du vil udføre, hvis den er nødvendig, og derefter følg vejledningen. Husk at vælge SSD en såfremt din computer har mere end én harddisk. 11. Tryk eller klik på Næste, når du er færdig med at formatere. 12. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte installationen af Windows. Returret angående Windows 10 Har du tilkøbt en Windows 10 licens uden installation vil du modtage produktet i en kuvert, hvor koden skal skrabes for at kunne ses og benyttes. Windows 10 er en forbrugsvare i den forstand, at når koden er blevet skrabet, så frafalder returretten på produktet.

5 5. Opsætning Her kommer nogle punkter omkring opsætningen af maskinen, efter du har installeret Windows på denne. Installation af de medfølgende drivere Husk at installere alle de medfølgende drivere. Som udgangspunkt medfølger der 2 driver CD er: Én til bundkortet og én til grafikkortet. Har du tilvalgt et specielt lydkort, trådløst netkort eller andre enheder, vil der også være driver CD er til disse. På CD en til bundkortet finder du drivere til chipsæt, lydkort, netkort og i nogle tilfælde USB 3.0 o.lign. På CD en til grafikkortet finder du driver til grafikkortet denne er meget vigtigt for at få den korrekte ydelse ud af din nye computer. Vi anbefaler derfor at du opdaterer til nyeste driver hurtigst muligt. Hvis der sidder et NVIDIA grafikkort i din computer, kan du finde nyeste driver her: geforce.com Hvis der sidder et AMD grafikkort i din computer, kan du finde nyeste driver her: amd.com På disse CD er ligger oftest en masse andre programmer, til f.eks. overclocking, aflæsning af temperaturer mm., prøveversion af anti-virus eller lignende. Disse er ikke nødvendige for at grafikkortet kan fungere, og vi anbefaler kun at installere dem hvis man har erfaring med avanceret brug og indstilling af hardwaren. Som oftest skaber programmerne blot mere forvirring end hvad godt er, så hvis du gerne bare vil have den gode ydelse, uden så mange dikkedarer, så er vores anbefaling, at du nøjes med at installere selve grafik-driveren. Opsætning af lagerharddisk Hvis din computer er konfigureret med mere end én harddisk, og din lagerharddisk ikke findes i Windows stifinder, så kan det skyldes at denne skal initialiseres og formateres. Dette gøres således i Windows 10: Højreklik på Windows Start ikonet. Vælg herefter Diskhåndtering. Her vil du kunne se alle diske tilsluttet maskinen: Der vil være en disk med en blå bjælke i toppen, der er din systemdisk, og de resterende diske vil fremgå med en sort bjælke øverst. Højreklik på disken med den sorte bjælke og vælg Initialisér. Når dette er udført, højreklik da igen på disken, og vælg nu Ny simpel diskenhed følg herefter guidens anvisninger. Standardindstillingerne er at anbefale i langt de flestes tilfælde.

6 6. Jeg har købt en PC med Windows allerede installeret hvor finder jeg min licens? Når vi bygger, klargører og installerer en PC, så placerer vi Windows 10 licensen på siden af kabinettet. Selve kuverten og Windows 10 DVD en ligger sammen med manualerne. 7. Vedligeholdelse Vi anbefaler at du med jævne mellemrum renser din computer for støv og andet skidt. Det medvirker til at dine kølere kan yde optimalt, og dermed kan forbedre stabiliteten og forlænge levetiden på din computer. Dette kan f.eks. gøres med antistatisk trykluft på dåse, som du kan finde her: fcomputer.dk/rengoering Husk at frakoble al strøm inden du renser maskinen, og vær opmærksom på, at du ikke bruger metalgenstande som f.eks. støvsuger-rør, inde i maskinen. 8. Tips og vedligeholdelse af software Der er mange smarte måder, at gøre livet lettere og ikke mindst mere sikkert, når du bruger din nye PC. Du har tændt computeren for første gang. Hvad nu? Du kigger på et tomt Windows skrivebord og ønsker, at pynte det med brugbare programmer, som kan gøre livet lidt nemmere for dig. Her kan vi anbefale servicen Ninite. Med Ninite kan du med lethed håndplukke de programmer, som du ønsker installeret på din computer. Ninite samler selv alle de ønskede programmer i en overskuelig fil, og sørger derefter for, at det hele installeres på din computer ved blot få klik. Ninite sørger selv for, at du får den nyeste version af programmerne - dog skal du selv stå for fremtidige opdateringer, når de er blevet færdiginstalleret på din PC. Spotify, Skype, itunes, VLC og Steam, er blot nogle af programmerne, som du kan vælge af få installeret. Du finder det smarte værktøj på Ninite.com.

7 Antivirus og beskyttelse af dine filer Vi gør flere og flere ting elektronisk i dag derfor er det også vigtigt, at beskytte sig selv og sin data, når man begiver sig ud på internettet. Heldigvis har Windows 10 et indbygget antivirus og firewall system installeret ved navn Windows Defender. Programmet beskytter dig helt basalt mod virusser og hackerangreb. Vi anbefaler, at man har vigtige filer, film og fotoer gemt med en backup løsning dette kan gøres både med ekstern harddisk, en USB eller ved hjælp af en online cloud service, som gemmer dine filer online, hvor du selv kan bestemme hvem som kan have adgang til dem. Google tilbyder 15 GB gratis online lagerplads, hvor du kan gemme de filer, som er vigtige for dig, skulle din harddisk fejle eller en virus gør dem ubrugelige. Du kan også sætte den til automatisk at gemme filer og ændringer i udvalgte mapper fra din PC, så du ikke selv skal gøre det manuelt. Der er mulighed for, at opgradere til mere online lagerplads, skulle det være nødvendigt. Vedligeholdelse af drivers og GeForce Experience For at din computer skal fungere optimalt, er det vigtigt, at du holder dine drivers opdateret. Grafikkortdrivers er dem som opdateres oftest. Har du et GeForce grafikkort anbefaler vi, at du installerer GeForce Experience, som fortæller dig, når der er en ny opdatering til din grafikkortdriver. Du kan hente GeForce Experience her: geforce.com For AMD grafikkort kan du benytte dig af programmet AMD Radeon Adrenalin, som hjælper dig med at holde dit AMD grafikkort opdateret. Det kan du hente her på: support.amd.com Hvis du stadig er i tvivl Hvis du har fulgt denne guide og du stadig ikke kan bruge din computer, eller du oplever problemer du ikke kan løse selv, så kan du selvfølgelig kontakte vores support afdeling. Vi har både chat-, mail- og telefonsupport du kan benytte dig af. Vi sidder klar til at hjælpe dig i disse åbningstider: Mail: service@fcomputer.dk vi svarer normalt inden for 24 timer (i hverdage) som oftest inden for blot et par timer. Husk at oplyse dit faktura- eller kvitteringsnummer i mailen, så vi ved hvilken maskine det drejer sig om. Chat: Åbent alle hverdage fra til du finder chatten på vores hjemmeside. Telefon: Ring til os på vi sidder klar alle hverdage fra til 17.00

8 GOD FORNØJELSE

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 www.adesk.dk Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligehold...6 Vista / Windows 7 Recoverysystem...7 Side 2 Opsætning af computeren Det

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

Installation og aktivering af Windows 7

Installation og aktivering af Windows 7 Installation og aktivering af Windows 7 0. Inden du går i gang med at installere Windows 7 Du bør inden installationen tjekke om din pc har de nødvendige forudsætninger for at kunne køre Windows 7 ved

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opstart af din nye ABook notebook...2 Installation af styresystem...3 Backupprocedurer...4 Vedligeholdelse af batterier...5 Vedligehold...6 Windows 7 Recoverysystem...7

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 - Naturligvis Indholdsfortegnelse Ibrugtagning af din nye ABook notebook...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligeholdelse af batterier...6 Vedligehold...7 Vista Recoverysystem...8

Læs mere

How to Win 7 Pro til Win10 installation

How to Win 7 Pro til Win10 installation Dette er en beskrivelse af, hvorledes man kan geninstallere en Windows 10, hvis man har fået ødelagt sin harddisk, og har måttet installere en ny harddisk i sin PC, uden at skulle investere i en ny licenskode

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

Avancerede startindstillinger (Oversat fra engelsk via google)

Avancerede startindstillinger (Oversat fra engelsk via google) Billeder der viser mulighederne i Avancerede startindstillinger (Engelsk) Side 1 Side 2 Side 3 1 Hvis du har brug for at få adgang til avancerede startindstillinger, kan du gøre det med nogen af de forskellige

Læs mere

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!!

Læs mere

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S MANUAL TIL OPSTART AF JCDS WEBBASEREDE INFO-SKÆRM Denne lille folder beskriver kort, hvordan du tilkobler din nye info-skærm PC til et trådløst netværk.

Læs mere

Det er muligt at opdatere kittet når det er installeret i bilen eller før det installeres, som dog kræver at man f.eks. tilslutter det et demopodie.

Det er muligt at opdatere kittet når det er installeret i bilen eller før det installeres, som dog kræver at man f.eks. tilslutter det et demopodie. Parrot s produkter kan opdateres med ny software, som i visse tilfælde kan være nødvendigt eller i fremtiden når man har købt en ny telefon som kræver nyeste software version. Det er muligt at opdatere

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt!

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt! Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5 Vigtigt! I forbindelse med installation af dankort terminalen, skal du på den computer hvor dankort

Læs mere

Wahlberg Surtitle Display

Wahlberg Surtitle Display Wahlberg Surtitle Display (Copyright by WAHLBERG ApS) Bruger manual Software version - 1.88 Produktindhold: Strømkabel USB to RS232 Converter. Undertekst lysavis 2,8 Meter lang / 0,3 Meter høj. Wahlberg

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning

Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning Windows 8.1 installation og opdatering Opdater BIOS, programmer og drivere, og kør Windows Update Vælg installationstypen Installer Windows 8.1 Gå til supportwebsted

Læs mere

Windows 7 Instruktionsvideo

Windows 7 Instruktionsvideo 1. Mus og tastatur (4:17) Du lærer vigtige taster på tastaturet at kende, samt hvordan du skal anvende musen i Windows 7. 2. Skrivebordet (4:39) Du lærer at arbejde med Skrivebordet i Windows 7 og kommer

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Gratis Office 365 til ansatte og studerende

Gratis Office 365 til ansatte og studerende Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 på deres private pc (= Office 2013) og/eller Mac (= Office 2016). Office 365 må installeres på 5

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. BitLocker. 2. Vigtig information

Vejledning. Indhold. 1. BitLocker. 2. Vigtig information Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.06.2018 Redigeret 12.09.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Bitlocker kryptering af C-drev og USB-drev UCL Indhold

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Bundkort Beskrivelse

Bundkort Beskrivelse Bundkort 2 3 4 8 5 6 7 9 0 2 3 4 5 6 20 2 7 8 9 Bundkortet er computerens midtpunkt, alle de andre hardware komponenter er tilsluttet til bundkortet. Når du skal købe et bundkort er det vigtigt at alle

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo er et Windows 98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Win7/Win8 program, der kan holde rede på hjemmets, firmaets, foreningens eller skolens inventar

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Kryptering. 2. Vigtig information

Vejledning. Indhold. 1. Kryptering. 2. Vigtig information Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 12.09.2019 Redigeret 25.10.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Bitlocker og FileVault kryptering studerende UCL

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING TILLYKKE MED DERES NYE MIB. MIB en benyttes til afspilning af musik og video. Udstyret fremsendes til egen installation. Amuseic Danmark er leverandør af MIB en. Såfremt der opstår

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 4 Introduktion 5 Hvad du har brug for 6 Oversigt over installation 6 Trin 1: Søg efter opdateringer. 6 Trin 2: Åbn Boot Camp-assistent.

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Fiberbredbånd TV Telefoni www.gefibernet.dk Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

FULLRATE BREDBÅND. via kabel-tv-stik. Kvikguide. WT24 Coax Router

FULLRATE BREDBÅND. via kabel-tv-stik. Kvikguide. WT24 Coax Router FULLRATE BREDBÅND via kabel-tv-stik Kvikguide WT24 Coax Router 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kassen indeholder...5 Sådan tilslutter du routeren...6 Sådan får du adgang til internettet...8 Vigtig info om koder

Læs mere

Få din computer i topform

Få din computer i topform DIN PC KAN BLIVE SÅ GOD SOM NY: Få din computer i topform Pust nyt liv i en gammel, træg computer med betalingsprogrammet IObit Advanced SystemCare PRO, som du kan hente gratis i Fordelszonen. Journalist

Læs mere

OTOsuite. Installationsmanual. Dansk

OTOsuite. Installationsmanual. Dansk OTOsuite Installationsmanual Dansk Dette dokument beskriver, hvordan du installerer OTOsuite-software fra en DVD, en memory stick eller en zippet fil. Systemkrav 1,5 GHz processor eller bedre (2 GHz anbefales)

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere Dokument: bibos installationsvejledning bibos version: 2.1.0.1 released 25. oktober 2013 Senest redigeret: 5. februar 2014 af Niels Schmidt Petersen,

Læs mere

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET «Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET 1 Generelt EDB-NETVÆRK: Der er installeret et edb-net, der er tilsluttet Internettet. Det betyder, at du fra din pc kan få forbindelse til

Læs mere

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P M A N U A L A I - 7 0 7 9 4 5 D A N S K H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U

Læs mere

komplet kopi af harddisken: 20 minu sådan! Med en kopi af Windows og dine programmer får du en ustabil eller fejlramt pc på ret kurs i en ruf.

komplet kopi af harddisken: 20 minu sådan! Med en kopi af Windows og dine programmer får du en ustabil eller fejlramt pc på ret kurs i en ruf. sådan! Med en kopi af Windows og dine programmer får du en ustabil eller fejlramt pc på ret kurs i en ruf. det skal du bruge Ekstern harddisk, dvd er eller adgang til en NAS. udgifter Ingen, hvis du har

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

Bilag 2. Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014

Bilag 2. Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle krav for udbuddet... 3 Generelle krav til fabrikanten...

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Vi håber du nu har fået indblik i computerens hardware. Til dig som vil have et indblik i computeren Brochuren er skrevet af Anders Bøge Paulsen, Betina Kopp Pedersen, Frederik Hejgaard Andersen og Oscar

Læs mere

MANAGED PC PC INSTALLATION INSTALLATIONS GUIDE V Telefon: CLOUD INFRASTRUKTUR DEPLOYMENT SECURITY

MANAGED PC PC INSTALLATION INSTALLATIONS GUIDE V Telefon: CLOUD INFRASTRUKTUR DEPLOYMENT SECURITY MANAGED PC PC INSTALLATION INSTALLATIONS GUIDE V. 2.0 CLOUD INFRASTRUKTUR DEPLOYMENT SECURITY MAINTANENCE INDHOLD Indhold 2 Indledning 3 Managed PC Installation Start op fra USB stik 4 Valg af styresystem

Læs mere

QUICK MANUAL - HUAWEI E3276

QUICK MANUAL - HUAWEI E3276 Indhold Forberedelse af mobile WiFi... 3 Fejlfinding... 5 Hvis installationen mislykkes... 5 Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet via dit modem... 5 Hvis det tager lang tid, før modemmet

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Opdatering af firmware

Opdatering af firmware Opdatering af firmware Udgave 1 1. Oversigt Introduktion Denne manual beskriver, hvordan Premier 48, 88, 168 og 640 opdateres til firmwave version 8.x Udstyr Følgende udstyr skal benyttes til opgraderingen:

Læs mere

Installationsvejledning til N150 trådløs mikro-usb-adapter WNA1000M

Installationsvejledning til N150 trådløs mikro-usb-adapter WNA1000M Installationsvejledning til N150 trådløs mikro-usb-adapter WNA1000M Denne vejledning forklarer, hvordan Expressinstallation foretages med NETGEAR Smart Wizard og separat Windows-driverinstallation. Bemærk:

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Dropbox. Dit online USB-stick

Dropbox. Dit online USB-stick Dropbox Dit online USB-stick Brug af Dropbox Overvejer du at begynde at bruge Dropbox? Så savner du måske en dansk vejledning til Dropbox? Det følgende er ment som en vejledning i at komme i gang med at

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 Windows 7-udgaver... 10 32- eller 64-bit version af Windows 7... 11 Hardware...

Læs mere

KONTAKT. Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse.

KONTAKT. Sådan kommer du på nettet med din Fullrate forbindelse. KONTAKT www.fullrate.dk/kontakt Finder du ikke svar på dine spørgsmål via denne vejledning, på vores hjemmeside eller forum er du meget velkommen til at skrive til os. Kundeservice: kundeservice@fullrate.dk

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Jeg kan varmt anbefale alle at installere dette lille geniale program. Det sikrer dig mod rigtig meget spyware, som ligger rundt omkring

Læs mere

GB-HD2635-W. Kom godt i gang

GB-HD2635-W. Kom godt i gang GB-HD2635-W Kom godt i gang Copyright GolBong Danmark 2017 Generelt Tillykke med dit GolBong HD IP-kamera. Denne Kom godt i gang-vejledning, gennemgår hvordan du forbinder og kommer i gang med at anvende

Læs mere

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kort om ImageDB: ImageDB er et Windows (98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Windows7) program, hvor du kan registrere alle dine film, musik, bøger, billeder, fotos,

Læs mere

lizengo vejledning Gemme Windows på et USB-stik

lizengo vejledning Gemme Windows på et USB-stik lizengo vejledning Gemme Windows på et USB-stik Windows auf einen USB-Stick kopieren lizengo vejledning For at få den ønskede vejledning, klik på den udgave af Windows, som du vil kopiere til USB-stikket.

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Indholdsfortegnelse Følgende dele er med i kassen Følgende dele er med i kassen 3 Første del Sådan tilslutter du modemmet 4 Anden del Sådan får du adgang til internettet 6 Vigtig

Læs mere

Softwareopdateringer Brugervejledning

Softwareopdateringer Brugervejledning Softwareopdateringer Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Sådan laver du et Image af en partition.

Sådan laver du et Image af en partition. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Sådan laver du et Image af en partition. Sådan laver du et Image med henholdsvis Acronis 2010 og Paragon drive backup 9. og Paragon 10 free. Skrevet den

Læs mere

HOMEBOX TIL DIG MED BREDBÅND VIA FIBER INSTALLATIONSVEJLEDNING

HOMEBOX TIL DIG MED BREDBÅND VIA FIBER INSTALLATIONSVEJLEDNING HOMEBOX TIL DIG MED BREDBÅND VIA FIBER INSTALLATIONSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Trin Inden installation af HomeBox 4 Trin Installation af HomeBox 6 Trin Tilslutning af internet 8 Tilslutning af internet

Læs mere

OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER

OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER Opsætning af router Opkopling af computer til trådløst netværk Waoo leveres af dit lokale energiselskab 1 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI ENIIG 2017 2 INDHOLD Opsætning af trådløs

Læs mere

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router Kvikguide Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik WT4 Coax Router Følgende dele er med i kassen Router Strømforsyning Netværkskabel Routerkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug)

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

Opgradering af firmware på Trimble GNSS modtager

Opgradering af firmware på Trimble GNSS modtager Følgende vejledning beskriver hvordan man opgraderer firmware i en Trimble GNSS modtager. Alle versioner af firmware til modtagerne kan findes her på Trimble s hjemmeside: Modtager R4 R6 R8 Link til firmware

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Sådan tilslutter du modemmet Det er vigtigt, at du venter med at tænde for strøm og computer til alle kabler er

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG SIKKERHED PÅ DIN COMPUTER.

VEDLIGEHOLDELSE OG SIKKERHED PÅ DIN COMPUTER. VEDLIGEHOLDELSE OG SIKKERHED PÅ DIN COMPUTER. HARDDISKEN Harddisken er den enhed der bruges til at lagre operativsystemet (Windows), programmer og egne filer i din computer. Egne filer kan være dokumenter,

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

Kom godt igang med DS-101g+ Disk Station. (installations vejledning)

Kom godt igang med DS-101g+ Disk Station. (installations vejledning) Kom godt igang med DS-101g+ Disk Station (installations vejledning) Bemærk Venligst se Chapter 2 Get to Know the Hardware i den engelske User s Guide for detaljeret beskrivelse af knapperne samt LEDs funktioner.

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2015 HP Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2015 HP Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2015 HP Development Company, L.P. Windows er et varemærke under Microsofts selskabsgruppe. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Der er flere muligheder for at flytte billeder fra kamera til computer. Hvilken du benytter, afhænger af temperament

Læs mere

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVELSE ] [ Dette smarte skærmtastatur med en virtuel musekliksfeature og taleoutput lader dig skrive hurtigt og arbejde med

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport.

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. For at installere SyreN ph Rapport, indsæt BioCover USB stik i computer. Nedenstående program forefindes på USB: Ved at klikke på SyreN ph Rapport mappen åbnes mappen

Læs mere