Titel: Bamseven er på besøg på årgang og børnene får de fire værdi-ord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Titel: Bamseven er på besøg på årgang og børnene får de fire værdi-ord"

Transkript

1 Titel: Bamseven er på besøg på årgang og børnene får de fire værdi-ord Hvem: Bamseven (BV) En voksen der går rundt med bamseven (V) Rekvisit: Bamsedragt. Fri for mobberi -kufferten. Fire skiltet med de 4 værdiord. Et skilt til hvert ord. Hæftemasse til at sætte ordene op med. V går ind i klassen og alle børnene sidder på deres pladser. V har Fri for mobberi-kufferten i hånden. Når børnene er klar, så starter dialogen mellem Bamseven, den voksne og børnene. Døren er åben til klasselokalet. BV står udenfor tæt på døråbningen. BV holder sig for ansigtet og ryster lidt på benene. BV titter også lidt ind ad døren og er nysgerrig. V: Jeg synes, det ser ud til at Bamseven er lidt genert. Kender I godt det? Når man er lidt flov ved at komme ind! Måske kan vi hjælpe Bamseven lidt ved at vinke til den? V vinker, og børnene vinker også. BV vinker tilbage V går hen i døråbningen og tager om BV s arm. V aer forsigtigt BV s arm. V: Se, de glæder sig til at møde dig, og det er ok at være lidt genert. Kom bare ind Bamseven! BV kommer ind og peger rundt på alle børnene og tager den ene hånd op og følger stregen på sin mund. (smilende mund) BV går hen og tager kufferten og henter et stykke papir (et skilt med ordet omsorg ). Det er foldet sammen. V: Har du noget til os, Bamseven? BV giver papiret til den voksne. V åbner og ser interesseret ud i ansigtet. V: Omsorg?!

2 V viser skiltet ud til børnene BV peger først på V, derefter peger B på sig selv og allersidst peger B på døren. V tænker ved at pege på sig selv, pege på BV og så døren (spejling af BV s kropssprog) BV tager fat i V s hånd og aer den (som V gjorde da BV kom ind af døren) V: Nå jeg var omsorgsfuld! BV nikker og peger på alle børnene og vinker V: Og vi hjalp dig ved at vinke til dig! Vi var omsorgsfulde! BV peger på sig selv, viser sine muskler og peger på døren. V: Nå du var modig fordi du kom ind, selvom du var lidt genert! BV tager et nyt skilt frem af kufferten. V folder det ud, og der står mod på skiltet. V læser ordet op. V: Mod! V smager lidt på ordet V: Ja mod er da også godt nok et godt ord, Bamseven! Du var godt nok modig. V er ivrig og stiller sig foran BV. Ja nu skal I høre lidt om mod! Man kan være modig hvis man tager en tur i en vild rutsjebane, men man kan også vise mod, når man siger stop, hvis der er noget, der ikke føles godt mere og drilleri for sjov bliver til drilleri for alvor, og dem der bliver drillet bliver meget kede af det

3 BV står bagved V og træder fra side til side for at kunne se børnene. Men V dækker for børnene, fordi V er så optaget af det hun/han skal fortælle. V har helt glemt at BV også er der. BV klapper blidt V på skulderen. V opdager nu BV og flytter sig, så alle igen kan se BV. V: Hvad er der - jeg stod lige og snakkede om mod??! BV peger på V, dernæst på gulvet og allersidst peger BV på sig selv. V ser undrende ud (rynker brynene, hænderne i siden og ser op i loftet som om V tænker) BV henter et nyt skilt i kufferten. V folder skiltet ud, læser det inde i sig selv. V: Ups!! V ser lidt lidt flov ud (tager hånden op til munden og og ser ned i gulvet) V ser på skiltet igen og læser højt for børnene og BV V: Respekt! V: Ups Bamseven jeg kom vist til at glemme dig. BV og V krammer hinanden. V: Åh hvor er jeg glad for at vi blev venner igen, Bamseven. Jeg blev bare så glad for det nye ord mod, at jeg helt glemte dig. Men godt du gav mig ordet respekt. Jeg viste dig respekt ved at skynde mig at stoppe, da jeg opdagede, at du var ked af, at jeg stod foran dig! BV ser rundt på alle børnene (først til højre, så til venstre osv) BV vender ryggen til børnene og lægger sine arme over kors, tramper lidt i jorden. BV holder sig for øjnene og laver hulke-bevægelser. V lægger hånden på BV s skulder V: Du bliver ked af det, kan jeg se.kan I også se det (henvendt til børnene)?

4 BV vender sig om og peger på alle børnene, peger derefter på sig selv og på børnene igen. V. Dig og børnene -hvad er der med jer?? BV lader sin finger køre op og ned af sin egen arm. V Ja du er lilla.? BV tager sine arme op og rører ved begge sine ører og vipper med dem. V: Ja du har store ører? BV vender sig om og ryster med numsen og viser hale V: Ja du har en hale.? BV peger på V s arm. V hiver op i ærmet og rører sin egen hud. V: Ja jeg er ikke lilla. BV peger på sine egne ører igen (vipper) V: Ja jeg har også ører - men ikke så store som dine. V: Men hvad med halen??!! V vender ivrigt numsen ud til børnene for at se sin egen hale. V tager sig til numsen. V Ej jeg har jo ingen hale!!!!!! V virker overrasket (armene ud til siden) V tager armene ned og ser nedtrykt ud (ser ned i gulvet og hænger med hovedet)

5 V: Betyder det så at vi to ikke kan være venner?!!! (nervøs stemme) V ser stadig ked ud af det. I mens V står og hænger, så henter BV det sidste skilt i kufferten. BV rækker V skiltet. V folder skiltet ud og læser højt V: Tolerance. det var godt nok et svært ord! BV peger på sig selv og dernæst V. V. Dig og mig - hvad er der med dig og mig? BV krammer V. V ser glad ud og slår armene ud til siden. V: Vi kan godt være venner Bamseven, selvom vi er forskellige!!... Er det det, det betyder??! BV nikker Bv peger på alle børnene. V: (overrasket stemme) Gud ja! De er alle forskellige, ligesom vi to er! De er forskellige selvom de går i den samme klasse! V: Men er det ikke ok (henvendt til børnene), at vi alle er forskellige?! BV og børnene nikker og siger ja V: Vi er forskellige, og det er ok. Det er tolerance! Det var fire gode ord, du kom med bamseven - må vi godt beholde dem? BV nikker BV peger rundt på alle børnene og krammer bagefter sig selv (armene rundt om sig selv og vugger blidt fra side til side) V: Du vil gerne hilse på børnene?

6 BV nikker V: Men hvad så hvis man er lidt genert, ligesom du var, da du skulle herind - kan man hilse på dig på en anden måde, hvis man ikke vil give en krammer? BV giver V en highfive, giver V en krammer og vinker til V. V: Nå der er tre måder: En highfive, vinke eller give en krammer! (BV og V viser det igen imens V siger, hvad man kan gøre) V: Ja vi er jo alle forskellige og hilser også forskelligt - så må I godt komme op til Bamseven. Børnene stiller sig i kø foran bamseven og hilser på den måde, som de hver især vælger. Hvis der er et barn, der er meget genert, så stiller V sig hen til barnet og vinker hen imod Bamseven sammen med V. Bamseven vinker tilbage. Alle børnene sætter sig tilbage på den plads, de sad på. V: Jamen så vil vi gå! Bamseven skal også hilse på nogle andre børn. Vil I ikke alle sammen vinke farvel til Bamseven? Børnene vinker fra deres pladser, og BV vinker tilbage. BV og V går ud.

7 Titel : Bamseven er på besøg på 2. årgang - og 2. årgang får ordet klassekammerat. Hvem: Bamseven (BV) En voksen der går rundt med bamseven (V) Rekvisit: Fri for mobberi -kufferten. Et skilt med ordet: klassekammerat, Noget at skrive på - fx whiteboard samt en tusch at skrive med. Hæftemasse til at sætte ordet op med. BV og V kommer sammen ind i klassen. BV vinker til eleverne og viser med hånden/armen, at den kan se, at eleverne er ved at blive store: BV lægger hånden vandret og holder den en stykke oppe fra gulvet og hæver den op foran sig. V: Nå du mener de er blevet store, Bamseven? BV nikker V: Ja det er også et helt år siden, du sidst har set børnene, Bamseven. BV går hen til Whiteboardet og begynder at skrive. BV skriver Ræspækt.. V: Hmmm. jeg er ikke helt klar over, hvad der står Bamseven, jeg kan ikke børnestave. Øv! Hvorfor kan jeg ikke børnestave mere?! V ser tænksom/irriteret ud; tager hånden foran munden og ser lidt op i loftet. V: Hmmm... kan I? Børnene svarer, at der står respekt. BV nikker.

8 V: Ja: I fik jo ordet respekt af Bamseven sidste gang, den var på besøg. Hvad har I lært om det ord? Børnene forklarer V og BV hvad respekt betyder. BV skriver på tavlen igen Åmsårj står der nu på tavlen V: Hmmm igen.. Jeg kan jo ikke børnestave. Hvem kan? Børnene forklarer BV og V, at der står omsorg V: Ja det var det andet ord I fik af Bamseven sidste år, og I har arbejdet med det - og hvad fandt I så ud af? Børnene svarer, og mens de gør det nikker BV og tager armene op til sit bryst, krydser dem og vugger sig fra side til side, vrikker med rumpen. BV skriver det tredje ord: Mud Børnene siger måske automatisk, hvad Bamseven skriver på tavlen - hvis de ikke gør, så spørger V igen: V: Hmmm...Vil i ikke godt hjælpe mig - hvad står der??? Børnene svarer, at der står Mod. V: Og vil I ikke også lige forklare Bamseven og jeg, hvad I har lært om det ord? Børnene forklarer, hvad de har lært om ordet mod. BV nikker og laver thumps up.

9 V: Er det ikke noget med, at hvis vi er mange der er modige, så er der ikke plads til mobning? Bamseven nikker og klapper i sine hænder BV skriver videre på tavlen: Tålæranse Børnene siger måske automatisk, hvad Bamseven skriver på tavlen - hvis de ikke gør, så spørger V igen: V: Det er virkelig irriterende, at jeg ikke kan børnestave - hmm hvad står der? - tå-læ. - nej, jeg kan virkelig ikke! V ser ud på børnene. BV tager begge arme ud mod børnene og har håndfladerne opad, som om han indbyder dem til at svare. Børnene svarer, at der der står tolerance. V: Selvfølgelig - det var jo det sidste ord, I fik sidst, da Bamseven var på besøg! Selvfølgelig! BV lader sin ene hånd glider op af den anden arm. Derefter tager Bamseven sine hænder op til begge sine ører - og til allersidst viser Bamseven halen ud til børnene. V: Ja?? Åh prøv lige at gøre det igen, Bamseven, så jeg forstår BV peger på sin arm V: Ja du er lilla!? BV peger på sine ører V: Ja du har store ører BV peger på sin hale

10 V: Ja du har en hale V undrer sig og BV peger på de tre ting igen, samtidig med at V nævner det, de er forskellige på V: Hmm. Jo altså. Nå ja: Du er lilla, det er jeg ikke Du har store ører, det har jeg ikke. og du har en hale, og det har jeg ikke. Nå: ja! Vi er forskellige Bamseven og det er jo ok!!! V er tydeligvis glad og BV og V giver hinanden et kram V: Nej det har vi bestemt ikke glemt her på skolen: Vi er forskellige og det er ok! Det er det tolerance er! V: Tak for at du igen minder os om de fire ord, Bamseven! BV åbner kufferten og giver V et nyt ord V: Til mig!!!!???? Tak! Kun til mig!!!??? V tager skiltet og holder det ind til sit bryst. BV ryster på hovedet og peger ud på børnene. V : Vi skal dele?!! - nå ja det er vel også det mest hyggelige V læser højt fra sedlen V: Der står klassekammerat! BV peger på de fire værdiord og peger på sedlen med klassekammerat. BV peger på en tom plads ved siden af de fire værdiord, og så til sidst på sedlen med klassekammerat igen. V placerer ordet klassekammerat ved siden af de fire ord. BV nikker og laver thumps up.

11 V. Okay. mener du at ordet klassekammerat hører sammen de de fire værdi-ord??!! BV tegner en pil hen fra ordet klassekammerat til de fire værdi-ord og nikker hen til V. V: Så ordet klassekammerat har noget med de fire værdi-ord at gøre? Kan I forklare, hvad en klassekammerat er? Børnene har ikke arbejdet med ordet før - men bruger deres erfaring fra at være klassekammerater og svarer og fortæller. BV nikker og laver thumps up. V: Okay så kan jeg da bedre forstå, at klassekammerat har noget med de fire ord at gøre... BV klapper, hopper og er glad V: Så en klassekammerat er en man går i klasse med og viser omsorg og respekt Klassekammerater er også forskellige BV tegner hjerter og smileys rundt om alle ordene. BV danser og er tydeligvis glad og vil gerne vise alle hjerterne. Men V taler ud til børnene. V:... og derfor pegede Bamseven på ordet tolerance. og en klassekammerat er.. BV hiver i V, prikker V på skulderen, peger op på tavlen og hiver V i armen, så V s opmærksomhed kommer op på hjerterne. V bliver irriteret og prøver at vifte BV væk, men BV er ivrig og bliver ved med at pege og forsøge at få V s opmærksomhed. V: Stop så Bamseven!...Jeg står jo lige og snakker med børnene om ordene - kan du slet ikke se, at du forstyrrer mig?! BV går væk og holder sig for munden med begge hænder. BV er flov. V har armene over kors.

12 BV går hen til V og inviterer til et kram som V tager imod. V: Okay der var faktisk noget, du ville vise mig Bamseven? BV går op til tavlen igen og skriver: Nogen vænner og ved siden af skriver BV Alle og fra ordet alle laver BV en pil hen til ordet klassekammerat. V tænker sig om - hovedet på skrå, hånden tænksomt op til munden. V: Nogen er venner - og andre er klassekammerater? Nå ja, du mener, at vi ikke alle kan være venner, men vi er alle klassekammerater - og det er derfor du sætter hjerter og smileys rundt om ordene?!!! BV nikker ivrigt og viser thumps up. V Så det nye ord klassekammerat er et ord, børnene må beholde? BV nikker V Og så kan de bruge det sammen med de fire værdi-ord, som de fik sidste år BV nikker og klapper V: Hvor var det et godt ord - synes I ikke også? Børnene siger ja og nikker. BV ser glad ud på børnene ved at vippe fra side til side. V Tak Bamseven! BV tager kufferten V: Nå men så er det vist på tide, at vi to kommer videre, for du skal jo også møde de andre børn - tak for i dag

13 BV vinker og V og BV går ud af klassen

14 Titel: Bamseven kommer på genbesøg hos 3. årgang og kommer i konflikt Hvem: Bamseven (BV) En voksen der går rundt med bamseven (V) Før besøget: 3. årgang har arbejdet med de fire værdiord og har arbejdet intens med konflikttrappen. I arbejdet om konflikttrappen er der også arbejdet med ordet pyt. Børnene har hver haft en lille bamseven, som de nu har fået lov at tage med hjem. Rekvisitter : Fri for mobberi-kufferten, konflikttrappen (hænger på forhånd i klassen) og de fire værdiord V kommer ind i klassen og ser alvorlig ud. V stiller kufferten midt på gulvet. (så alle kan se den). V: Bamseven er på besøg på skolen men vi er altså ikke helt enige V skærer lidt grimasse - rynker brynene. V: I fik jo jeres små bamsevenner med hjem, da I gik i 2. klasse. så jeg tænkte, at I er for store til at få besøg af bamseven! Men Bamseven har insisteret på at besøge jer for at høre, hvordan det går med de fire værdiord, som I fik sidst. V virker forbeholden og sådan lidt nu skal det bare overstås-agtigt V: Okay - jeg har givet mig! Så kom da ind og hils på børnene, Bamseven! BV titter ind af døren og vinker glad. Bamseven går glad og energisk ind i klassen og kommer til i sin iver at sparke til kufferten, som jo står der midt på gulvet. Kufferten vælter. V går hen i mod BV, løfter armene og siger højt: V: Helt ærligt! Din store klodsede Bamseven!

15 BV holder sig for munden og står helt stille V: Du ser dig slet ikke for! V er vred og vender sig væk fra BV og ser ind i muren. V vipper lidt med fødderne, armene er over kors og V puster tungt ud. V vender sig og henvender sig til børnene V: Kan I ikke godt se, hvor træls det er?! Jeg VIDSTE, at vi ikke skulle have gået ind her! V vender sig over mod BV og siger: V: Det er jo også bare fordi du er så klodset! V vender ryggen til BV igen og står på samme måde som før. (vred) BV går hen mod V og lægger hånden på V s skulder. BV peger hen mod konflikttrappen, som hænger synligt i klassen. V gik modvilligt hen mod konflikttrappen. V: Ja hvad er der med den? Den kender jeg jo ALT til! Det er konflikttrappen - hvorfor vil du have at jeg skal se på den nu? V har stadig armene over kors - forsvarsposition BV går hen til kufferten, peger på den og derefter sin fod. V: Kufferten, din fod?! Ja jeg ved jo godt, at du sparkede til den kuffert Henvendt ud til børnene: V: Ja det så vi jo alle sammen, at du gjorde!

16 BV peger på konflikttrappen. Peger derefter på V og laver en bevægelse med hånden som om hånden er et fly, der letter op mod loftet. V ser på BV. V: Hvad mener du??? V er undrende - ikke så vred længere - mere forvirret. V: Mig og konflikttrappen - du peger op i mod loftet? BV nikker ivrigt V: Jeg er ikke helt med på, hvad du mener? Forstår I det? (henvendt til børnene) Børnene svarer, at V gik op af konflikttrappen, fordi V var vred. Hvis børnene ikke svarer umiddelbart, så kan BV hjælpe med at vise det hele igen: kuffert, fod, konflikttrappen, spejle at V er vred - ved at lægge armene over kors, og lave bevægelsen igen med hånden der letter mod loftet. V er lyttende. V tager hænderne op foran ansigtet og ser ned i gulvet. V er flov. V : Åh nej.. V går hen i hjørnet igen, vender ryggen til de andre og taler nu med sig selv: V: Ej hvor er det pinligt.jeg der ved ALT om konflikttrappen, og jeg har fortalt alle børn om den - og så ryger jeg selv helt op i det røde felt.. V: (lav og flov stemme) Ej hvor er det pinligt. Jeg gik selv op af konflikttrappen.. BV kommer og lægger hænderne på V s skulder. V vender sig om og ser på BV. BV laver pyttegnet: BV løfter begge arme og og laver den falder ned foran kroppen for at vise pyt. V: Hvad mener du?

17 BV laver pyttegnet, og V imiterer BV s bevægelse. V: Ved I hvad Bamseven mener? (henvendt direkte til børnene) Børnene svarer Pyt. V: Nå Bamseven, du mener, at jeg kan sige pyt? BV nikker, viser pyt-tegnet og åbner sine arme til en krammer. V går hen og tager i mod krammeren fra BV. BV peger på alle børnene i lokalet på een gang og peger derefter direkte på konflikttrappen. BV viser med armene at man kan gå op af den. V sætter ord på for BV, imens BV viser fagterne: V: Vi kan alle gå op af konflikttrappen Så du siger, at vi ALLE kan gå op af konflikttrappen.? BV nikker og laver derefter pyt-tegnet V: Men så kan man sige pyt?! BV nikker og peger på de fire værdiord, som også hænger i lokalet V: Nå ja, man kan jo også bruge de fire værdiord til at gå ned af konflikttrappen! V bliver flov igen. V ser ned i gulvet, hænger lidt med overkroppen - der er noget, der er gået op for V. V taler langsomt: V: Jeg må indrømme Bamseven, at jeg blev lidt hurtigt sur, fordi vi allerede var uenige INDEN vi skulle herind til børnene BV viser pyt-tegnet igen

18 V viser også pyttegnet. V smiler, virker glad og åbner armene til en krammer. BV og V krammer. V: Det er dejligt at være venner igen, Bamseven. BV peger ud på klassen og krammer sig selv og vugger fra side til side V: Vil du give dem alle en farvel-krammer? BV nikker. De børn der vil krammer BV. Derefter vinker BV farvel og går ud sammen med V.

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

Tak Tik (Endeligt udkast) 8.A Sunds Skole

Tak Tik (Endeligt udkast) 8.A Sunds Skole Tak Tik (Endeligt udkast) Af 8.A Sunds Skole 1. INT. UDE I S GARAGE DAG (14), (14) og (14) kommer ind. De står derovre. Hun peger på nogle sodavand, som står på en reol. Lorte prøve. Ja! Hvem fanden ved

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik.

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. MANUS - FINAL 1. A SCENE INT. TOM GANG DAG Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. 1. B SCENE INT. KLASSEVÆRELSE DAG. Rikke kommer forvirret ind i klasselokalet. Alle sidder sammen i grupper. Rikke

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

BREAK FREE. Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT. Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT

BREAK FREE. Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT. Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT BREAK FREE Et manusskript af: RODEN 18/19 Station NEXT Anna Møller Yang SECOND DRAFT/FINAL DRAFT OKTOBER 2018 1 INT TOILET - AFTEN 1, pige på ca 17 år står på toilettet med en, ca 17 år. Der er afdæmpet

Læs mere

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard Papirsklip Written By Malthe Elgaard 1 START OF ACT #1 INT. SCENE 1 VENTEVÆRELSE - DAY En lille dreng (Kasper) sidder ved et bord på et venteværelse og klipper forskellige former ud i farvet karton. Hans

Læs mere

Min Hjernesmarte Sangbog

Min Hjernesmarte Sangbog Min Hjernesmarte Sangbog Indhold Alarmen i min hjerne.... 3 Amygdala-sangen.... 4 Arbejdshukommelsen er trang... 5 Hyldestsang til hjernen... 6 Hippocampus hoppedans... 7 Hjernens viskelæder... 8 Man kan

Læs mere

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange.

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange. GLAD YOGA PROGRAM FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE SIDDENDE HVILESTILLING: Sæt dig godt til rette på stolen, sid med benene lige ud for kroppen, løft overkroppen, ryggen bliver rank, skuldre og nakke slapper af,

Læs mere

NOVELLE VERDEN IFØLGE FREDERIKKE 58

NOVELLE VERDEN IFØLGE FREDERIKKE 58 Modul B - MOBNING OG MOD 179 Mobning på de sociale medier og sikkerchat Hvis I vil arbejde mere med mobning og drillerier på de sociale medier, kan I finde flere idéer på hjemmesiden www.sikkerchat.dk

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Forslag til lege og aktiviteter Småbørn med høretab

Forslag til lege og aktiviteter Småbørn med høretab Forslag til lege og aktiviteter Småbørn med høretab Udarbejdet af Pia Solholt, psykolog Ninna Holst-Hansen, pædagogisk konsulent Birthe Hyldgaard Klausen, pædagogisk konsulent Tove Søby, pædagogisk konsulent

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Lad os tale om. mine følelser

Lad os tale om. mine følelser Lad os tale om mine følelser Kære familier Lad os tale om mine følelser Udgivet af Børnerettighedsinstitutionen MIO Tekst Camilla Nymand Petersen, psykolog Redaktion Amalia Lynge Pedersen, psykolog Ellen

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Sofa med plads til to

Sofa med plads til to Sofa med plads til to En pige som er 12 år gammel, sidder i en sofa med en dreng på hver side. Den retvendte historie En af mine foretrukne fantasier handler om tre teenagedrenge som inviterer en pige

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Udarbejdet af: Dato: Periode:marts-maj Evt. børnenes navne

Udarbejdet af: Dato: Periode:marts-maj Evt. børnenes navne Udarbejdet af: Dato: Periode:marts-maj Evt. børnenes navne Valg af Læringsmål: Læringsmål: Ud fra den overordnede læreplan se stjernen vælges et læringsmål. (0 til 2.år) Beskriv den aktuelle sammenhæng

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR Vi tager ud på en rejse. FOR ENDEN AF ET EVENTYR Tegn en rute med START - 5 STOP - og land ved START igen, så ruten kan gentages. Ved hvert stop/station viser I et billede af noget, I synes vi skal værne

Læs mere

Bjarke Schjødt Larsen SKJ LD DE UDØDELIGE. Illustreret af Kristian Eskild Jensen

Bjarke Schjødt Larsen SKJ LD DE UDØDELIGE. Illustreret af Kristian Eskild Jensen Bjarke Schjødt Larsen SKJ LD DE UDØDELIGE Illustreret af Kristian Eskild Jensen MIT NAVN ER SIMON Havde nogen fortalt mig, at jeg skulle blive superhelt, ville jeg bare ryste på hovedet af dem. Men det

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Jeg vil ligne Jesus - ekstra

Jeg vil ligne Jesus - ekstra Jeg vil ligne Jesus - ekstra Afslutning Mål: Undervisningen Jeg vil ligne Jesus bliver zoomet ind på os selv og vores hverdag. Børn forstår, at vi, i vores hverdag, kan ligne Jesus, ved Helligåndens hjælp.

Læs mere

FRI FOR MOBBERI. MOD (Børneord for mod er modig) Ved mod forstår vi: Turde sige fra og stop. Byde sig til. Stå ved det man føler

FRI FOR MOBBERI. MOD (Børneord for mod er modig) Ved mod forstår vi: Turde sige fra og stop. Byde sig til. Stå ved det man føler FRI FOR MOBBERI I børnehuset Skovdalen har vi fokus på børns samspil og fællesskab. Mary Fonden og Red Barnet har udviklet et antimobbe program. Programmet bygger på at mobning blandt børn er de voksnes

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Fra mesterlære til kreativitet og innovation i MBU hvordan?

Fra mesterlære til kreativitet og innovation i MBU hvordan? Fra mesterlære til kreativitet og innovation i MBU hvordan? - Laban bruges som didaktisk redskab. Kreativitet og innovation som en del af opvarmning Gang-relationer: 5 meter mellem dig og den du tænker

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt).

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt). Lektion 5: Om Koncentration 10 min Tanker om tanker, ro og koncentration Eleverne deles i 3 grupper, hvor der sidder en Skulk/lærer med i hver gruppe. Læreren har evalueringsspørgsmål og skal få bragt

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

OM GRÆNSER TIL KLASSE

OM GRÆNSER TIL KLASSE UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN 1 OM TIL 0. 3. KLASSE 2 3 Hvad er grænser? Modulet indledes med en snak om ordet grænser. Her arbejdes med elevernes forforståelse af arbejdet med at mærke sine egne grænser. Bed

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt.

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt. 1. Int. Kælder/drengeværelse. Morgen Laura vågner langsomt op på institutionen. Hun sætter sig langs sengekanten, og begynder at kigge rundt i lokalet. Hun opdager et hvidt armbånd som sidder rundt om

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN 9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN Jeg har fået lov til at cykle til Sallinge i eftermiddag. Foråret er rigtig kommet nu, og jeg kan mærke den varme vind mod kinden. Jeg har medvind og jeg kender jo hele vejen,

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Kapitel 2. Fjolletrolde

Kapitel 2. Fjolletrolde Kapitel 2. Fjolletrolde Efter at Rod, Kvist og de andre trolde havde vrikket, sunget og fløjtet i et stykke tid, spurgte en af troldene fra rundkredsen. Hvad laver I egentlig her? Vi er kommet for at fjolle

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Peter og den lamme mand

Peter og den lamme mand APG 3,1-10, MESTERENS EFTERFØLGERE, S. 57-59 Peter og den lamme mand Huskevers: Vær med til at hjælpe ROM 12,13 Budskabet: Jeg kan hjælpe andre. Katja slog sit ben. Se bandagerne. Se hendes krykker. Katja

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Rita og Krokodille. Sne. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Sne. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Sne Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. BADEVÆRELSET DAY Vi ser en tropisk strand. Vi zoomer ud

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

DAVID OG BATSEBA BESØG. Bibeltime 6 LEVENDE FORTÆLLING I M502. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG BATSEBA BESØG. Bibeltime 6 LEVENDE FORTÆLLING I M502. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK LEVENDE FORTÆLLING I M502 DAVID OG BATSEBA Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes synsvinkel. Klæd

Læs mere

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET 7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET Jeg kører gennem Sallinge på min cykel, for jeg skal besøge Per i Brugsen i dag - hvis han er hjemme. Ellers cykler jeg bare om til Kroghs og ser om Niels Chr. er hjemme.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012

JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012 JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012 KROP OG BEVÆGELSE Efter en lang pause med temaugerne sommeren over, var det nu tid til vores femte temauge, som var læreplanspunktet Krop og bevægelse. MANDAG: Vi

Læs mere

Av gokkelok Goddag. Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller

Av gokkelok Goddag. Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller Av gokkelok Goddag Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller Av av gokkelok jeg slog min knold. Og hej til dig og hej til mig. Av av gokkelok jeg slog min knold. Og du er sej, sir jeg. Vi skal

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

15. december Ulrik laver i bukserne

15. december Ulrik laver i bukserne 15. december Ulrik laver i bukserne 15. DECEMBER I dag ved jeg simpelthen ikke, om jeg kan finde på en historie. Det er svært, at blive ved med at finde på. Pludselig hvisker Bamse mig noget i øret. Ja,

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Krop og bevægelse. Jeg er min krop

Krop og bevægelse. Jeg er min krop Krop og bevægelse Jeg er min krop For at være selvhjulpen i hverdagen Vi øver med børnene, så de kan gå fra at være deltagende i hverdagsrutiner til selv at kunne mestre at tage tøj på, spise, gå på toilettet,

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

FÆLLES KLASSEAKTIVITET GRUPPEAKTIVITET

FÆLLES KLASSEAKTIVITET GRUPPEAKTIVITET FÆLLES KLASSEAKTIVITET Dialogkortene kan bruges som en fælles klasseaktivitet fx i de sidste 10 minutter af en lektion eller evt. i den understøttende undervisning. Det kan forløbe på den måde, at tre-fem

Læs mere