Forretningsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsplan 2011-2014"

Transkript

1 Forretningsplan

2

3 Forretningsplan 3 Indledning I 2007 udarbejdede Movia sin første forretningsplan. Forretningsplanen udstak målene for, hvad Movia skulle arbejde med i perioden Planen har bidraget til at skabe sammenhæng mellem Movias mål, det daglige arbejde i Movia og udviklingsaktiviteterne i virksomheden. Movias medarbejdere kender forretningsplanen. Medarbejdertilfredshedsundersøgelsen fra 2009 viser således et højt kendskab til forretningsplanen og dens betydning. Movias nye forretningsplan tager sit udgangspunkt i den trafikplan som Movia udarbejdede i I trafikplanen er der fastsat tre overordnede mål frem mod 2020: 1. Den kollektive trafiks markedsandel for pendlerture skal øges fra godt 16 pct. til 19 pct. 2. Movia skal have mindst 90 pct. tilfredse kunder, heraf skal hver tredje være meget tilfreds. Forretningsplanen for skal bidrage til, at Movia når Trafikplan 2009s mål i Movia står over for en række udfordringer. En af de væsentligste er trængslen på vejene, der gør det mindre attraktivt for kunderne at vælge bussen. Der er også en række muligheder. Kommuner og regioner har fokus på at fremme den kollektive trafik, og det sker i konkurrence med andre vigtige velfærdsserviceopgaver. Kommuner og regioner i Movias område har i 2009 bakket op om de ambitiøse mål i Trafikplan Transportministeriet yder økonomisk støtte til fremkommelighed og initiativer, der kan få flere til at vælge kollektiv trafik. Movia, kommuner og regioner søger penge fra puljerne og kan via de projekter, som opnår støtte, gøre en ekstra indsats for at udvikle bustrafikken. 3. Movias bustrafik skal reducere udledningen af CO ² til atmosfæren med 20 pct. pr. kørt kilometer og udledningen af NO x og partikler med 60 pct. pr. kørt kilometer.

4

5 Forretningsplan 5 Movias opgaver Trafikselskabet Movia løser opgaver for kommunerne og regionerne i Østdanmark. Movia varetager ifølge trafikselskabsloven busdriften, lokalbanedriften samt kørslen med handicappede kunder. Kommuner og regioner finansierer den ene del af Movias opgaver. Den anden del af finansieringen sker ved billetindtægter og ved egenbetaling i forbindelse med flextrafik. Movia fastsætter takster for den kollektive trafik i samarbejde med DSB, Metroselskabet og Trafikstyrelsen. Movia skal hjælpe kommunerne og regionerne med sikre og effektive transportløsninger for borgere med særlige transportbehov. Denne type opgaver løses som flextrafik og er i vækst i Movia. Flextrafik kan være en løsning på kommunernes transportopgaver fx inden for sundheds-, skole- og handicapområdet. Mere end 200 millioner gange i løbet af året benytter kunder busser og lokalbaner. Derudover udføres mere end to millioner rejser af handicappede, patienter eller børn på specialskoler med flextrafik. Al bus- og flextrafikkørsel, som Movia udfører, er udbudt til private operatører på kontrakt. Udgifterne til bustrafikkontrakter beløber sig til mere end tre milliarder kr. om året. Udgifterne til flextrafik udgør lidt under ½ milliard kr. Movia har desuden indgået forhandlede kontrakter med de to lokalbaneselskaber Lokalbanen A/S i Nordsjælland og Regionstog A/S i Sydsjælland. Udgifterne til banekontrakterne beløber sig til lige under ½ milliard kr. om året. Her dækker kontrakterne både trafik og infrastruktur. Busserne, flextrafikken og lokalbanerne indgår som en integreret del af den kollektive trafik i Østdanmark. Mange af kunderne i busserne benytter også enten toget eller metroen på deres rejse. Det er derfor vigtigt, at der er sammenhæng i hele det kollektive trafiksystem. Det gælder takstsystem, korrespondancer, trafikinformation og nemme skift på terminaler og stationer.

6 6 Forretningsplan Mission og vision Movias mission og vision fastlægger forretningsgrundlaget for trafikselskabet Movia. Missionen Movia skaber sammenhæng i den kollektive trafik og øger mobiliteten i Østdanmark på en miljøvenlig måde. Det betyder, at vi: Sikrer mobilitet, så trængslen i byerne begrænses, og så mennesker uden for byerne kan komme rundt uden at have bil til rådighed. Har trafiktilbud til alle og målrettet hver kundegruppes behov. Arbejder for helhed i trafiknettet trafiklinjer på tværs af kommunegrænserne. Køreplaner, der passer sammen med tog, metro og andre busser. Et sammenhængende takstsystem. Kommunikation og information på tværs af trafiksystemerne. Løbende arbejder på at gøre busser og lokalbaner til endnu mere miljøvenlige alternativer til bilen. Visionen Flere og flere vælger Movia, fordi det er attraktivt, nemt, hurtigt og pålideligt. Movia er en effektiv servicevirksomhed med fokus på kunden. Movia har kompetente medarbejdere, der sætter nye standarder for den kollektive trafik. Visionen er Movias ledestjerne, og vi arbejder for: Tilfredse kunder, der er loyale og gode ambassadører for Movia. Et sammenhængende og tilgængeligt trafiksystem, som er enkelt at benytte. En rejsehastighed i bykernerne, som kan konkurrere med cykel og bil. En høj grad af tryghed og troværdighed. Vi kører på de tidspunkter, vi har lovet 24/7/365. Hurtig og præcis information om bussernes ankomst også når der er driftsforstyrrelser. Optimal anvendelse af ressourcerne når vi udbyder og køber trafik. At lytte, skabe dialog, og levere løsninger, der matcher kommunernes og regionernes behov og hvor kunden er i centrum. At rådgive og have dialog med kommunerne og regionerne samt kunderne baseret på innovation, ambitioner og viden. Transport med god komfort service, materiel, stoppesteder og terminaler af høj kvalitet. At Movias medarbejdere anerkendes internt og eksternt for gode samarbejdsevner, faglighed og troværdighed.

7

8

9 Forretningsplan 9 Flere kunder Overordnede mål Trafikplan 2009 Frem mod 2020 skal den kollektive trafiks markedsandel i pendlertrafikken øges. Det er Movias mål at bus, tog og metro tilsammen står for 19 pct. af pendlerturene i Forretningsplan Movias mål for er at fastholde markedsandelen. Persontrafikken er stigende, og fastholdelse af markedsandelen kræver, at Movia øger antallet af påstigere i busser og lokalbanetog hvert år. Det betyder, at vi skal have mere end 5 mio. flere påstigere i busser og lokalbaner i perioden. Stigningen i antal påstigere skal ske ved, at eksisterende kunder rejser flere ture, og ved at der kommer nye kunder til. Udfordringer Den kollektive trafik bliver ofte opfattet som langsom, upræcis og besværlig. Det skaber et dårligt image. For at tiltrække nye kunder, og få de eksisterende kunder til at rejse mere, skal vi tilbyde en acceptabel rejsetid og høj pålidelighed. Kunderne ønsker at komme fra A til B på den letteste og hurtigste måde og til tiden. Det er derfor afgørende, at der er god sammenhæng mellem bus, tog og metro. Udfordringen består i at forbedre sammenhængen i informationen, billetsystemet og på skiftesteder. Trængslen på vejene er en udfordring for busserne. Det bliver mindre attraktivt at tage bussen, når den ikke kan komme tilstrækkeligt hurtigt frem. Dette koster årligt kommunerne og regionerne mange mio. kr. i driftstilskud, som i stedet kunne være anvendt på bedre service for borgerne. Movia er sammen med DSB, Metroselskabet, NT og Sydtrafik i gang med at introducere rejsekortet. Det er en stor opgave for trafikselskaberne at lære kunderne at bruge den nye teknologi, så den bliver en hjælp til lettere at benytte kollektiv trafik. Movia og operatørernes egne medarbejdere skal også omstille sig til den nye forretningsmodel, som rejsekortteknologien vil føre til.

10 10 Forretningsplan Flere kunder Virkemidler Vi arbejder for bedre fremkommelighed for busserne Rejsetiden er en central konkurrenceparameter for bussen. Rejsetiden skal forbedres ved busbaner og signalregulering til fordel for bussen. Eller ved at bussen kører i egen bane isoleret fra den øvrige vejtrafik - betegnet Bus Rapid Transit (BRT). Bedre fremkommelighed for busserne påvirker endvidere miljøet positivt, fordi bussen skal standse og sætte igang færre gange. Vi lytter til kunderne Kundernes ønsker til forbedringer skal indgå i udviklingen af busnettet og busserne. Kunderne skal inddrages aktivt i produktudviklingen og inviteres til at komme med forslag til forbedringer på deres buslinje. Vi planlægger trafik med høj frekvens Erfaringer fra København og købstæder på Sjælland viser, at der er god bustrafik og god økonomi i at samle ressourcerne på færre buslinjer, som betjener et stort kundeunderlag på centrale strækninger med høj frekvens A-buslinjer. Høj frekvens og et enkelt net understøtter kundernes ønske om, at det skal være nemt at benytte kollektiv trafik. Vi udbygger partnerskaber Incitamentsaftaler mellem operatører, kommuner og Movia fungerer som grundlag for partnerskaber med det fælles formål at skaffe flere kunder til den kollektive trafik. Incitamenter giver parterne mulighed for tilsammen at levere den service, som skaber mest værdi for kunderne. Vi sørger for sammenhæng Der skal være god sammenhæng i kollektiv trafik. Det betyder, at bussen skal passe til togtiderne, og til andre busser i de mest benyttede rejserelationer. Vi sørger for kollektiv trafik af høj kvalitet Kommunikation og generel markedsføring af kvaliteterne i den kollektive trafik skal målrettes de forskellige kundegrupper for at vise, hvordan Movia opfylder den enkeltes behov. Vi sørger for god tilgængelighed Tilgængelighed handler om de fysiske forhold, og om at det er nemt for kunderne, at få overblik over, hvordan de kører kollektivt. På større stoppesteder og terminaler skal der være realtidsinformation. En stadig større del af trafikinformationen på tværs af de forskellige kollektive transportformer leveres mobilt til kunderne bl.a. via Rejseplanen.

11

12

13 Forretningsplan 13 Høj kundetilfredshed Overordnede mål Trafikplan 2009 I 2020 skal 90 pct. af kunderne være tilfredse og hver tredje af disse være meget tilfredse. Forretningsplan Ved udgangen af perioden skal 94 pct. af kunderne være tilfredse og 25 pct. meget tilfredse. Borgernes tilfredshed med den samlede kollektive trafik skal stige fra 60 pct. i 2010 til 65 pct. i Målet fra trafikplanen er skærpet, da tilfredsheden på enkelte ture allerede i dag ligger højt. De meget tilfredse kunder er de mest loyale og kan bidrage til at tiltrække nye kunder. Udfordringer Kunderne betragter det kollektive transportsystem som ét sammenhængende system. Oplever de ringe pålidelighed, manglende korrespondancer og lange rejsetider ét sted i systemet, påvirker det den samlede oplevelse. Det gælder derfor om at styrke hele det kollektive transportsystem. Den kollektive trafiks image skal forbedres i samarbejde med de andre parter i den kollektive trafik. Rejsetid og pålidelighed samt chaufførens service er de vigtigste drivere af tilfredshed. Det gælder derfor først og fremmest om at møde kundernes behov på disse områder. Virkemidler Vi skal tiltrække nye kunder For at gøre den kollektive trafik attraktiv for flere borgere, skal Movia tydeliggøre bussens og lokalbanetogets egenskaber som et pålideligt og effektivt transporttilbud. Vi reducerer den oplevede rejsetid Ved at øge kundernes muligheder for at udnytte tiden i bussen og i toget til hvad, de har behov for, reducerer vi den oplevede rejsetid. Afhængig af den enkelte kundes rejsemønster kan tiden anvendes til at arbejde og studere, at læse, at blive opdateret på nyheder eller simpelthen til at slappe af.

14 14 Forretningsplan Høj kundetilfredshed Virkemidler Vi informerer om, hvornår bussen og toget er fremme Troværdig realtidsinformation om ankomst til stoppesteder, hvor på ruten bussen eller toget befinder sig, og hvornår den er fremme ved givne destinationer, øger oplevelsen af en pålidelig transportform. Kommunikation af regularitet og rettidighed skal bidrage til at tiltrække nye kunder. Vi sikrer samarbejdet med de andre trafikselskaber Movia samarbejder med kommuner, regioner, operatører, Metroen og DSB, de øvrige trafikselskaber og vejmyndighederne om hele tiden at have fokus på kundernes behov. Vi kommunikerer mobilt med kunderne Mobile applikationer er et effektivt kommunikationsmiddel i forhold til kunderne. Individualisering af kommunikation om driftsforstyrrelser og nye køreplaner øger kundernes oplevelse af pålidelighed. Mobiltelefonen skaber mulighed for en direkte forbindelse fra kunden til Movia og omvendt, og kan bidrage til, at kunderne føler sig tættere knyttet til Movia. Den individualiserede information er med til at gøre den kollektive trafik attraktiv for nye kunder. Movia vil have særlig fokus på de unge, som erfaringsmæssigt er mere kritiske. Det udmønter sig i kontrakter med operatørerne, i trafikplaner og i køreplaner.

15

16

17 Forretningsplan 17 Bedre miljø globalt og lokalt Overordnede mål Trafikplan 2009 I 2020 skal CO ² -udledningen være reduceret med 20 pct., NO x og partikler begge med 60 pct. pr. kørt kilometer. Forretningsplan I perioden skal bussernes udledninger af CO ² reduceres med 6 pct. og NO x og partikler med hver 30 pct. pr. kørt km. CO ² - reduktioner bidrager til at forbedre det globale miljø, og reduktionen af NO x og partikler bidrager til forbedring af det lokale miljø. Udfordringer Kollektiv trafik er miljøvenlig transport. Og Movia forventer, at miljøaspektet over de kommende år får stigende betydning for kunderne. En forudsætning for at sikre en forbedring af det globale og lokale miljø er, at der fortsat sker en teknologisk udvikling af busserne. I perioden forventer Movia, at det særligt er hybridbusser, der anvendes som alternativ til dieselbusserne. Virkemidler Vi samarbejder med operatørerne Incitamentskontrakter skal motivere operatørerne til at have fokus på miljøet. Miljøaspekter skal indgå i vurderingen af de tilbud operatørerne byder med. Og chaufførerne skal køre busserne på en brændstoføkonomisk måde. Vi fremmer anvendelse af miljøvenlige busser Movias miljø- og materielstrategi stiller krav til busserne, som ligger over EURO-normerne. Dette indgår i udbudsmaterialet. Det giver de største operatørvirksomheder mulighed for at lægge pres på producenterne i forhold til at udvikle mere miljøvenlige busser. Ved at anvende mindre busser på strækninger og tidspunkter med få passagerer styrkes omverdens oplevelse af bussen som et fleksibelt og miljøvenligt transportmiddel. Vi fortsætter miljøcertificeringen Miljøcertificeringen skal bredes ud til operatørerne, hvor medarbejderne skal have fokus på det økonomiske potentiale, der ligger i at spare på ressourcerne. Vi informerer kunderne om miljø og trafik Resultaterne af miljøaktiviteterne skal kommunikeres og understrege bussens miljøvenlige image.

18 18 Forretningsplan Sikker og stabil vækst i flextrafik Overordnede mål Forretningsplan Det overordnede mål for flextrafik i er en sikker og stabil vækst i omfanget af de opgaver, kommuner og regioner indgår aftale med Movia om at løse. De opgaver som Movia allerede varetager, skal løses med høj kvalitet og til uændret pris samtidig med, at Movia påtager sig nye transportopgaver. Det er Movias mål, at andelen af samordnede kørsler øges, og at kundetilfredsheden stiger i perioden Udfordringer Flextrafik er et område i vækst. Samtidig med at vi tager nye opgaver ind, skal de eksisterende transportopgaver løses uden at forringe økonomien eller kvaliteten for de kommuner og kunder, som allerede benytter flextrafik. Inden en kommune tager flextrafik i anvendelse skaber kommunen i samarbejde med Movia fuldt overblik over præcis hvilke kørselsopgaver, der skal indgå i flextrafik. På den måde sikres en sikker drift til gavn for kunderne og for kommunens økonomi. Det er en vigtig opgave at sikre konkurrence mellem de operatører, der leverer trafikløsninger til Movia. Tilsvarende er det vigtigt, at operatøren har de rigtige kompetencer. Det giver både gode priser for kommuner og regioner, og det giver et godt og sikkert samarbejde mellem Movia og den enkelte operatør.

19

20

21 Forretningsplan 21 Sikker og stabil vækst i Flextrafik Virkemidler Vi arbejder for synergi mellem transportopgaverne Movia skal have en overordnet plan for væksten i flextrafikopgaverne. Det vil oftest være mest effektivt at udbygge opgaveløsningen geografisk, så den hænger sammen med områder, der allerede har flexordninger. Vi bistår kommuner med Flextur Flextur er et transporttilbud i den kollektive trafik, der giver borgerne et tilbud om mobilitet på tider og steder, hvor det primært af økonomiske årsager ikke er hensigtsmæssigt at tilbyde mobilitet med almindelige rutebusser. Ved at tilbyde Flextur, som et supplement til bustrafikken, skabes der mulighed for en mere effektiv linjeplanlægning for almindelig rutetrafik. Vi arbejder for flere tilfredse kunder Movia ønsker at måle kundetilfredshed løbende, som det er tilfældet for busserne og lokalbanerne. Vækst og høj kvalitet skal gå hånd i hånd. Vi udvikler vores service Movia vil udnytte de mobile og elektroniske medier i forhold til Flextur og flextrafik i øvrigt. Det drejer sig fx om rejseplanlægning, bestilling, sms-besked om ankomst, betaling, rejsekort mv. Vi sørger for forsyningssikkerhed Vækst i den kommunale kørsel vil oftest betyde, at der kan opnås synergigevinster. Det gælder både i de direkte kørselsomkostninger, og i kommunens administrative omkostninger. Samtidig vil kommunerne have en større forsyningssikkerhed, idet Movia umiddelbart kan skalere sin kørsel op via allerede indgåede aftaler med operatører.

22 22 Forretningsplan Kompetente og engagerede medarbejdere Overordnede mål Forretningsplan Movias medarbejdere og ledere arbejder effektivt, og vi benchmarker vores produktivitet med andre virksomheder. Vi tilstræber, at Movia er en arbejdsplads med høj faglighed, arbejdsglæde og engagement. Udfordringer Movia er en servicevirksomhed, som dagligt leverer et vigtigt velfærdsgode til borgerne i Østdanmark. Virksomhedens væsentligste ressource er engagerede og kompetente medarbejdere og ledere. Sammen med kommuner og regioner skaber Movias medarbejdere resultater til gavn for kunderne i den kollektive trafik. Udrulningen af rejsekortet vil betyde nye forretningsprocesser og samarbejdsflader og stiller krav til Movias kompetencer og fleksibilitet. Incitamentaftaler skaber nye samarbejdsmåder, som ligeledes stiller nye krav til medarbejderne hos både Movia, operatører og kommuner, og er med til at udvikle medarbejderne. de skal løse og hvorfor. På den måde sikrer vi sammenhæng og fokus igennem hele organisationen. Vi følger løbende op på målene for at sikre, at den indsats, der ydes, er egnet for at nå målene. Vi har kompetente og fleksible medarbejdere For at levere høj kvalitet i alle opgaver, er det nødvendigt, at vi løbende justerer organisationen, og at arbejdsgange og -metoder effektiviseres. Medarbejdere skal være fleksible og kompetente i forhold til de opgaver, de skal løse på såvel kort som langt sigt. Vi måler samarbejdspartneres tilfredshed Kommuners, regioners og operatørers tilfredshed med Movias indsats er vigtige indikatorer på, om vi leverer tilstrækkelig kvalitet i opgaveløsningen. Vi måler medarbejdernes tilfredshed Movia måler medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde, og har fokus på, at høj arbejdsglæde og et højt kompetenceniveau tilsammen er fundament for at skabe gode resultater. Virkemidler Vi opstiller klare mål for opgaverne Forretningsplanens mål konkretiseres i opgaver så alle medarbejdere ved, hvilke opgaver

23

24 Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej Valby Movia Design Fotos: Movia / J. Carlberg / R. Strandbygaard / Thomas Hommelgaard / Jens Bangsbo / Anders Thulin

Indledning Det er nu to år siden, at Movia udarbejdede Forretningsplan 2011-2014. I de to år, der er gået, er der ændret på en række vilkår, som

Indledning Det er nu to år siden, at Movia udarbejdede Forretningsplan 2011-2014. I de to år, der er gået, er der ændret på en række vilkår, som Status 2012 2 Indledning Det er nu to år siden, at Movia udarbejdede Forretningsplan 2011-2014. I de to år, der er gået, er der ændret på en række vilkår, som betyder, at vi skal justere Movias mål. Rejsekortet

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse.

Læs mere

Movia Flextrafik. Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele

Movia Flextrafik. Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele Movia Flextrafik Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele Movia Flextrafik Movia Flextrafik står for kørsel for borgere, der af forskellige

Læs mere

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

Movias organisation Juni 2015

Movias organisation Juni 2015 Movias organisation Juni 2015 Movias opgaver Trafikselskabet Movia løser opgaver for kommunerne og regionerne i Østdanmark. Movia varetager ifølge trafikselskabsloven busdriften, lokalbanedriften samt

Læs mere

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Overborgmesteren 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-1 Københavns Kommune har d. 19. september modtaget Movias

Læs mere

Trafikplan 2013 opfølgning Trafikbestiller konference 12. juni Områdechef Jeppe Gaard

Trafikplan 2013 opfølgning Trafikbestiller konference 12. juni Områdechef Jeppe Gaard Trafikplan 2013 opfølgning 2014 Trafikbestiller konference 12. juni 2014. Områdechef Jeppe Gaard Workshop deltagere opdelt på 7 områder (6 workshops) Område Deltagere fra kommunerne Antal kommuner Antal

Læs mere

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013.

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013. Notat Til: Jeppe Gaard Kopi til: Thomas Damkjær Petersen, Carina Botoft Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6.

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Movia er Danmarks største trafikselskab og har hovedstaden

Læs mere

Sammenhængskraft i Nordjylland

Sammenhængskraft i Nordjylland Sammenhængskraft i Nordjylland fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Årsmøde i KTC, torsdag d. 25. oktober 2018 Thomas Øster, Nordjyllands Trafikselskab fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Nordjylland

Læs mere

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard 11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013 Jeppe Gaard Trafikplan 2013 Proces og involvering Pendlernettet et væsentligt element Lokalbane Buslinjer Hillerød d. 12.3: Allerød,

Læs mere

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER 29 09 2008 VISIONER FOR BUS&TOG - Bus & Tog - Mission, visioner og strategier - Handlingsplan 2009 Fremtidens rejser/ 2 Fælleskontoret For Kollektiv Trafik Rejseplanen

Læs mere

Movias forretningsplan og strategi

Movias forretningsplan og strategi Movias forretningsplan og strategi Trafikbestillerkonference, 3. juni 2015 Camilla Struckmann, sekretariatschef cst@moviatrafik.dk Strategiens samspillende faktorer Selvfinansieringsgrad Åben kollektiv

Læs mere

Forretningsplan 2014-2017

Forretningsplan 2014-2017 Forretningsplan 2014-2017 Nye rammer og forventninger Movias forretningsplan 2014-2017 sætter retningen for, hvor langt Movia skal nå de kommende fire år med de mål, som er aftalt i Trafikplan 2013. I

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Agenda Rejseplanens opbygning, mission og vision Sammenhængen i data? Hvad bringer fremtiden?

Læs mere

Movias organisation September 2013

Movias organisation September 2013 Movias organisation September 2013 Maj 2013 Movias opgaver Trafikselskabet Movia løser opgaver for kommunerne og regionerne i Østdanmark. Movia varetager ifølge trafikselskabsloven busdriften, lokalbanedriften

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik Nordisk Transportpolitisk Netværk 8. nov. 2016 Agenda Hvad er flextrafik? Flextur behovsstyret kollektiv trafik Den Samlede Rejse

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016 movia Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer INDGÅET 2 O SEP. 2016 POLITISK SEKRETARIAT Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er:

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen 06 Trafikplan 2013 endelig vedtagelse Indstilling: Administrationen indstiller, At Trafikplan 2013 vedtages, og at

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Transportminister Lars Barfoed NOTAT. Bussen i trafikinvesteringsplanen. Kære Lars Barfoed

Transportminister Lars Barfoed NOTAT. Bussen i trafikinvesteringsplanen. Kære Lars Barfoed Transportminister Lars Barfoed NOTAT Trafikselskaberne i Danmark 9. januar 2009 Bussen i trafikinvesteringsplanen Kære Lars Barfoed Siden regeringens plan for fremtidige investeringer i den trafikale infrastruktur

Læs mere

Kollektiv Trafik Konference oktober Claus Hedegaard Sørensen. Tetraplan. TØF/7.-8. oktober 2009 / Side 1

Kollektiv Trafik Konference oktober Claus Hedegaard Sørensen. Tetraplan. TØF/7.-8. oktober 2009 / Side 1 Kollektiv Trafik Konference 7.-8. oktober 2009 Claus Hedegaard Sørensen Tetraplan TØF/7.-8. oktober 2009 / Side 1 Introduktion Formål Hvordan får vi i hovedstadsområdet mindre personbiltrafik og mere kollektiv

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdsnotat: Det strategiske net

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdsnotat: Det strategiske net Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdsnotat: Det strategiske net Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 4 2. Udviklingsmuligheder... 6 3. Indsatsområder... 11 Fra Trafikplan

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING DET SKAL VÆRE NEMT Det skal være nemt at rejse med FynBus. Det er visionen i FynBus nye strategi for årene 2018-2020. FynBus ledelse har i samarbejde med trafikselskabets mange interessenter og medarbejdere

Læs mere

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Søren Jacobsen sj@moviatrafik.dk Dok.nr. 000000 12.05.2011 / København Baggrund for incitamentsaftaler - Faldende passagertal - Den negative spiral - Afprøve

Læs mere

Trafikplan 2013. Kort fortalt

Trafikplan 2013. Kort fortalt Trafikplan 2013 Kort fortalt Forord Den kollektive trafik løser en meget vigtig samfundsopgave: at sikre en høj mobilitet for hele befolkningen på en miljø- og klimavenlig måde. Frem mod 2020 kommer det

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2015 Jens Peter Langberg 09 Forsøg med Flextur Indstilling: Administrationen indstiller, at Allerede iværksatte forsøg med Flextur videreføres

Læs mere

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Med regionernes udtræden af den kollektive trafik justeres organiseringen af de kollektive trafikselskaber i hele landet, således at trafikselskaberne

Læs mere

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia Agenda 1. BRT vs. Letbane 2. +Way er Movias bud på byudvikling og kollektiv trafik 3. En tur til den mellemstore

Læs mere

NT s mobilitetsplan. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen, 25. april Ole Schleemann

NT s mobilitetsplan. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen, 25. april Ole Schleemann NT s mobilitetsplan Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen, 25. april 2018. Ole Schleemann Nordjylland Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

at bestyrelsen orienteres om resultatet i løbet af efteråret 2015.

at bestyrelsen orienteres om resultatet i løbet af efteråret 2015. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. februar 2015 Mads Lund Larsen 10 Kontraktprincipper for nye lokalbanekontrakter fra 2017 Indstilling: Administrationen indstiller, at nye trafikkontrakter

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Kommunernes bestilling af kollektiv trafik

Kommunernes bestilling af kollektiv trafik Kommunernes bestilling af kollektiv trafik Dorthe Nøhr Pedersen dnp@moviatrafik.dk Dok.nr. 2153101 17.06.2011 / Sorø (KTC17) Mål for trafikbestillingen Mål: At den årlige trafikbestilling kommer i hus

Læs mere

Movias arbejde med udmøntning af statens trafikinvesteringsplan intensiveres med udgangspunkt i sagsdokumentets anbefalinger.

Movias arbejde med udmøntning af statens trafikinvesteringsplan intensiveres med udgangspunkt i sagsdokumentets anbefalinger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. marts 2009 PEG/MLL 10 Initiativer vedrørende udmøntning af statens trafikinvesteringsplan Indstilling: Direktionen indstiller, at Movias arbejde

Læs mere

Tiltrådt, idet det bemærkes, at ændringen træder i kraft en måned efter ibrugtagning af det nye bestillingssystem.

Tiltrådt, idet det bemærkes, at ændringen træder i kraft en måned efter ibrugtagning af det nye bestillingssystem. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 14. april 2011 Mads Lund Larsen 05 Ændring af rabatsatser for online-kunder i Flextur Indstilling: Det indstilles, at Movia ændrer rabatstrukturen for

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT Stadig DET SKAL VÆRE NEMT I 2018 formulerede FynBus en flerårig strategi for årene 2018-2020 med visionen Det skal være nemt at rejse med FynBus. Intet er ændret i den forbindelse her i 2019. FynBus har

Læs mere

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område 28. august 2012 Ålborg Trafikdage Oprettelse af Pendlernet i Movias område Baggrund Staten Mest vækst i kollektiv trafik Kommuner/regioner Mange ændringer siden 2007 Mest mulig trafik for pengene Stort

Læs mere

Lokalbaner. Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia

Lokalbaner. Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia Lokalbaner Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia OVERBLIK OG FOKUS Udvikling i generelle krav til Movias produkter Denne version 1.0 af produktbeskrivelsen for lokalbaner er udarbejdet i maj

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES Tre gode cases Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj 2017 1 Tre gode cases Skåne Nordjylland München 2 Skåne Område Skåne Movia Areal 11.400 km 2 9.800 km 2 Indbyggere 1,3 mio. 2,6 mio. Passagerer

Læs mere

Movias tilgængelighedspolitik og strategi

Movias tilgængelighedspolitik og strategi Movias tilgængelighedspolitik og strategi Trafikbestillerkonferencen 2013 Projektleder Jesper Fønss Trafik- og Rådgivningscenter 02.07.2013 / København Dok.nr. 132365 Disposition 1. Hvad er baggrunden

Læs mere

50 procent flere skal med busserne i 2019

50 procent flere skal med busserne i 2019 NOTAT, Danske Regioner 30-10-2009 50 procent flere skal med busserne i 2019 Danske Regioner foreslår, at regeringen sætter som mål, at bustrafikken i 2019 skal være vokset med 50 procent. Det er 10 år

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015 Passagerpulsen Mette Boye Trafikdage Ålborg 2015 Formål: Bedre kollektiv transport for passagererne tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse fra dør til dør

Læs mere

Movia vil på tværs af geografi, produkter og infrastruktur deltage i samarbejder om nye løsninger på de trafikale udfordringer

Movia vil på tværs af geografi, produkter og infrastruktur deltage i samarbejder om nye løsninger på de trafikale udfordringer Mobilitetsplanlægning et nyt forretningsområde Forretningsplanen Hvorfor mobilitetsplanlægning? Mobilitetsplaner 1 Visionen Movia leverer sammenhængende transportløsninger, der bidrager til mobilitet og

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Regionaludvalget den 4. september Sag nr. 6. Emne: Meddelelser. Bilag 4

REGION HOVEDSTADEN. Regionaludvalget den 4. september Sag nr. 6. Emne: Meddelelser. Bilag 4 REGION HOVEDSTADEN Regionaludvalget den 4. september 2012 Sag nr. 6 Emne: Meddelelser Bilag 4 Sag 6a Bilag 1 Notat Til: Ekstern Kopi til: JPL Sagsnummer Sagsbehandler DAK Direkte 36 13 19 88 Fax - DAK@moviatrafik.dk

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune - Følgebrev til basisbudget 2012 for Trafikselskabet Movia

Lyngby-Taarbæk Kommune - Følgebrev til basisbudget 2012 for Trafikselskabet Movia Til Lyngby-Taarbæk Kommune Sagsnummer Sagsbehandler STY Direkte 36 13 15 89 Fax - STY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 11. januar 2011 Lyngby-Taarbæk Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Til: Kommunerne Dokumentnummer 583323 Dato 27 03 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Baggrund for nye muligheder med flextur og plustur Movia

Læs mere

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar Introduktionsmøde Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar 2015 1 Dagsorden Velkomst Præsentationsrunde (2 min pr. person) (fortæl om dig selv og dine forventninger til busborgergruppen) Introduktion

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

01 Godkendelse af dagsorden

01 Godkendelse af dagsorden Politisk dokument uden resume Bestyrelsen 16. maj 2013 Mads Lund Larsen Beslutningsprotokol for bestyrelsesmødet den 16. maj 2013 klokken 9.30. Til stede var: Finn Aaberg, Knud Larsen, Kaj Petersen, Hans

Læs mere

Nr. Resume af indhold Administrationens vurdering Forslag til høringssvar

Nr. Resume af indhold Administrationens vurdering Forslag til høringssvar Notat Sagsnr.: 2016/0005203 Dato: 26. september 2016 Titel: Adm. kommentar til de otte punkter i Trafikplan 2016 Sagsbehandler: Jørgen Krog, Planlægger Nr. Resume af indhold Administrationens vurdering

Læs mere

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Informationstavler i Sydtrafiks regionale busser Projektdata Ansøgt beløb fra 2.1 mio. kr. mobilitetspuljen Indstilling

Læs mere

God tilgængelighed til den kollektive trafik

God tilgængelighed til den kollektive trafik UDKAST God tilgængelighed til den kollektive trafik Ved Chefkonsulent Per Skrumsager Hansen, Center for Erhverv og Analyse Billede af gode forbindelser i den kollektive trafik vil være ændret om 10-15

Læs mere

Passagerincitamenter i bustrafik arbejdet i praksis

Passagerincitamenter i bustrafik arbejdet i praksis Passagerincitamenter i bustrafik arbejdet i praksis Trafikplanlægger Søren Jacobsen, Movia - Udvikling og Rådgivning. Baggrund Gennem de seneste år har den kollektive bustrafik i Hovedstadsområdet mistet

Læs mere

Budgetanalyse Udgivet af. Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej Valby. Telefon moviatrafik.dk

Budgetanalyse Udgivet af. Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej Valby. Telefon moviatrafik.dk Budgetanalyse 2017 Udgivet af Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby Telefon 36 13 14 00 moviatrafik.dk Movia Design/Mette Malling 06.17. Fotos: Movia Movias økonomi skal holde til fremtidens

Læs mere

Movias Forretningsplan 2008-2010

Movias Forretningsplan 2008-2010 Movias Forretningsplan 2008-2010 Februar 2008 Udarbejdet af Trafikselskabet Movia FOU Udgivet af Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej 3 2500 Valby Telefon 36 13 14 00 www.movia.dk Theca 254015 Trykt

Læs mere

Flextrafik i Nordjylland

Flextrafik i Nordjylland Flextrafik i Nordjylland En temperaturmåling og evaluering af Flextrafik-samarbejdet Oktober 2011 Aktiviteter Økonomisk kørselsanalyse Afsæt i gennemført kørsel over 15 måneder i Flextrafik-regi Besøg

Læs mere

MOBILITETSPOLITIK 31. oktober 2018

MOBILITETSPOLITIK 31. oktober 2018 MOBILITETSPOLITIK 31. oktober 2018 OVERBLIKKET Sammen med: Trafikplanen Strategiplanen GRUNDSTAMMEN Grundstammen i Midttrafiks mobilitetspolitik er Midttrafiks egne, nuværende produkter HVEM GØR HVAD?

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

at nedenstående udviklingsprojekter finansieres via puljen til særlige analyse- og udviklingsaktiviteter.

at nedenstående udviklingsprojekter finansieres via puljen til særlige analyse- og udviklingsaktiviteter. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. april 2008 MSK 16 Udmøntning af Analyse- og udviklingspuljen Indstilling: Direktionen indstiller, at nedenstående udviklingsprojekter finansieres

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 3 2. Udviklingsmuligheder... 5 3. Scenarier... 7 Fra Trafikplan til Mobilitetsplan

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Administrationen undersøger prisudviklingen i Flextrafik Rute.

Administrationen undersøger prisudviklingen i Flextrafik Rute. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2009 HVT 06. Budget 2010 1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller At budgetforslaget danner udgangspunkt for det budgetmateriale, der

Læs mere

Velkommen i trafikken. Per Als, Center for Byudvikling, Københavns Kommune

Velkommen i trafikken. Per Als, Center for Byudvikling, Københavns Kommune Velkommen i trafikken Per Als, Center for Byudvikling, Københavns Kommune Københavns Kommunen vil gerne have mange investeringer, jvf KIK, Havnetunnel mv. Den Kollektive Trafikverdenens 3 Kategoriske Imperativer:

Læs mere

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia 2. oktober 2012 TØF Korsør Movias Pendlernet Jeppe Gaard, områdechef, Movia 1. Hvorfor? 2. Hvordan? processen 3. Nettet 4. Det videre arbejde Hvorfor et Pendlernet? Staten Hovedparten af væksten i transportarbejdet

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Dokumentnummer 583323 Dato 08 02 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Orientering om ny model for flextur og ny mulighed for plustur Movia gennemfører

Læs mere

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus Banebranchen 2015 ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen ITS på banen: Mål med ITS Status i dag Fremtiden. Status vision - strategi Regionstog A/S Vores 4 linjer: 110R/210R Østbanen 410 Tølløsebanen

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 27

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 27 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 27 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 27, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Flextrafik Kollektivtransportforums årskonferanse 2014. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk

Flextrafik Kollektivtransportforums årskonferanse 2014. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk Flextrafik Kollektivtransportforums årskonferanse 2014 Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk. Februar 2014 Hovedpunkter Trafikselskaberne i Danmark Hvad er Movia og Flextrafik De 5 ordninger Movias roller

Læs mere

Kommunernes og regionens fælles vision og principper for den kollektive trafik i Syd og Sønderjylland.

Kommunernes og regionens fælles vision og principper for den kollektive trafik i Syd og Sønderjylland. Kommunernes og regionens fælles vision og principper for den kollektive trafik i Syd og Sønderjylland. Gennem de sidste år er der sket store omlægninger af den kommunale og regionale bustrafik i Syd og

Læs mere

Ændring af Lov om Trafikselskaber Foretræde 7. februar 2019

Ændring af Lov om Trafikselskaber Foretræde 7. februar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 129 Bilag 7, L 129 A Bilag 7, L 129 B Bilag 7 Offentligt Ændring af Lov

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Stillings- og personprofil for stillingen som chef for Trafikservice hos Trafikselskabet Movia

Stillings- og personprofil for stillingen som chef for Trafikservice hos Trafikselskabet Movia Stillings- og personprofil for stillingen som chef for Trafikservice hos Trafikselskabet Movia 1/10 Indholdsfortegnelse ThecaSag-110856 1. INDLEDNING... 3 2. OM TRAFIKSELSKABET MOVIA... 4 3. OPGAVER CHEF

Læs mere

Passagerincitamenter i bustrafik baggrund og resultater

Passagerincitamenter i bustrafik baggrund og resultater Passagerincitamenter i bustrafik baggrund og resultater Områdechef Torsten Rasmussen, Movia Baggrund Passagertallet i den kollektive trafik i Hovedstadsregionen er trods store investeringer i nye baner,

Læs mere

Fokus på pendling inden for regionen samt ind og ud af regionen

Fokus på pendling inden for regionen samt ind og ud af regionen Bæredygtig trafikplan for Hovedstadsregionen Fokus på pendling inden for regionen samt ind og ud af regionen Miljøstrategisk årsmøde, 5. december 2016 Karl Vogt Nielsen, rådgiver for Enhedslistens Folketingsgruppe

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om fremdriften i Movias forretningsplan 2014-2017 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om fremdriften i Movias forretningsplan 2014-2017 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 2. september 2015 Michael Skov 14 Status på arbejdet med Forretningsplan 2014-2017 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR. Syddansk Mobilitetsråd. Principper for bustrafik

25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR. Syddansk Mobilitetsråd. Principper for bustrafik 25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR Syddansk Mobilitetsråd Principper for bustrafik INFRASTRUKTUR I SYDANMARK De væsentligste udfordringer: Stigende trængsel Stigende udledning af CO2 fra trafikken

Læs mere

DOT interessentskab. Strategi for DOT Din Offentlige Transport Udviklingen frem til 2020 er præget af forandringer

DOT interessentskab. Strategi for DOT Din Offentlige Transport Udviklingen frem til 2020 er præget af forandringer Mål i strategien er alene vejledende, og udtrykker en ambition for, hvad der kan udrettes gennem samarbejdet. De opstillede mål afspejler ikke den faktiske forventning til målrealisering 1/9 DOT interessentskab

Læs mere

Flere buspassagerer i den kollektive trafik vision og innovation

Flere buspassagerer i den kollektive trafik vision og innovation Et bedre miljø Forbedret kvalitet Flere passagerer Øget samarbejde Danmarks bedste trafikby Jonas Permin, kommerciel chef Arriva Flere buspassagerer i den kollektive trafik vision og innovation Fleksibilitet

Læs mere