Så kom den.. - sneen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så kom den.. - sneen."

Transkript

1 Så kom den.. - sneen. Sjov Motion hver onsdag.

2

3 *- Kære læsere. Sneflokke kommer vrimlende Det var Else bolig 256, der gav mig et ordentligt smil en mandag morgen sidst i januar. Og samtidig fortalte hun mig, at det var dét hun straks havde tænkt på, da hun stod op og havde trukket gardinerne fra. Hvor skønt! Tænk at vågne op en kold, grå og blæsende morgen i januar med en dejlig sang inde i sit hoved. Tænk endda at dele sine tanker med mig, så jeg også blev smittet af glæden. Tak Else. Du var med til at bringe smil og glæde til min dag. Denne her ellers grå og kolde dag, som på et øjeblik blev varm, hyggelig og fuld af glad sang og musik. Faktisk er det også sådan jeg mest oplever hverdagene i Levehjemmet. Varmt, hyggeligt og med sang og musik så snart vi kan finde den mindste anledning til det. Lad os endelig blive ved med det, så vi så mange dage som muligt kan smitte hinanden med smil og glæde. Smil og glæde er der også i massevis om onsdagen, hvor der er startet Sjov Motion. Der bliver både basket med fluesmækkere, fanget silketørklæder, brugt massageruller og mange andre ting. Alt sammen medvirkende til at vi både får grinet og rørt os på andre måder end vi er vant til. Der er god plads, så hvis nogen har lyst, er det bare at møde op. - Møde op gjorde også vores nye frivillige. Lilli og hendes datter Nadja fra Vemmelev. Elin her fra Slots Bjergby og Karina fra Sørby kommer alle og er frivillige instruktører til Sjov Motion. Vi håber I får en masse gode oplevelser og timer, og vi er super glade for jeres interesse for Bjergbyparken. I er hjertelig velkomne. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være Jette eller Hanne i hænde senest d. 26. februar Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten! hilsner fra Hanne.

4 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Typisk tegn på du har fugle influenza er hvis du har gåsehud, ikke kan komme ud af fjerene, helst vil være under den varme hane og har været ved lægen, som siger du hænger med næbbet. Sporten kort: Olsen synes at hans kondi er så dårlig, at han er begyndt at dyrke sport. To slags endda: Ritter sport og sidespring. Ved sygdom: Når far er syg, går verden totalt i stå. Familien underrettes, job aflyses, tv køres ind i soveværelset og alle er stille! Når mor er syg, er middagen 10 minutter forsinket. I sidste uge fik vi skiftet alle vinduerne i huset, men så opdagede jeg, at mit ene brilleglas var revnet Den gamle bonde fik et barn med sin unge husholderske, og præsten blev ganske forarget. Han opsøgte bonden og sagde: Jeg har jo også en ung husholderske, men jeg har da ikke fået barn med hende. - Næh, svarede bonden sindigt. Det er jo ikke alle der er lige heldige Læreren til eleven: Jeg er simpelt hen ikke i stand til at fatte, at ét menneske kan lave så umådeligt mange fejl. Eleven: - Min far har altså også hjulpet De børn, de børn Lille Vinnie spørger sin mor: Mor, hvordan kom lillebror til verden? Jo, først kom hovedet, så armene og til sidst benene. Vinnie: Skulle du så selv samle ham? Manden: Åhh nej, ikke risengrød igen i dag! Konen: Du kunne li det i mandags, og du spiste det også i tirsdags. Onsdag og torsdag hørte jeg heller ingen protester og først i dag, fredag, fortæller du mig, at du faktisk ikke kan li det??? Situationsfornemmelse To mænd kom listende ud fra et spillekasino. Den ene splitternøgen, den anden kun iført underbukser: Ihh, jeg beundrer dig sådan, Kurt, sagde den nøgne: - Du ved altid hvornår det er tid at stoppe!

5 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 26. februar Tillykke til januar måneds vinder som blev: Marie Edholm Rosen - Gevinsten er på vej!

6 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 1. februar: Kai Nielsen (1922) Rosen 5. februar: Karen Hansen (1922) Syrenen 9. februar: Else Hansen (1928) - Rosen 10. februar: Ellen Jensen (1925) Violen 15. februar: Ellen Nielsen (1923) Rosen 20. februar: Birgit Nielsen (1927) - Rosen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Frede Hansen - Rosen NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Gry, SSA elev, som kommer den 10. feb. og skal være hos Syrenen. Jeanne, SSA, der starter om aftenen hos Syrenen. FARVEL OG GOD VIND TIL: Aase & Hanne, begge SSH elever, som skal tilbage på skolen. Conni, SSA elev, som skal tilbage til skolen og afslutte sin uddannelse. Madeleine som har fået nye udfordringer i Sorø fra 1. marts.

7 GUDSTJENESTER I FEBRUAR: Onsdag den 12. februar v/lars Bernhart kl i Udsigten. Onsdag den 26. februar v/lars Bernhart kl i Udsigten. -Alle er velkomne Kirkekaffe koster kr. 10,- for gæster. FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 4. februar. Tirsdag den 18. februar. Tirsdag den 25. februar. HERREKLUBBEN: - Har sin egen postkasse ved hoveddøren. Heri kan bl.a. lægges ønsker og forslag, hvis der er noget Herreklubben kan lave til os. - De modtager meget gerne post.

8 TELEFONNUMRE Bjergbyparken har følgende telefonnumre: Hovednummer/Kontor : Centerleder Lars Bo Sørensen : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Vagthavende mobil svarer hele døgnet : Bjergbyparkens hjemmeside!!! På hjemmesiden kan hentes informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden.

9 BOCCIA Hver onsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktører Kirsten og René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver onsdag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er Bente, René, Lilli, Nadja, Elin og Karina. Vi håber at se mange beboere, familier og naboer til Sjov Motion.

10 VENNEFORENINGENS GENERALFORSAMLING: Bjergbyparkens Venneforening afholdt ordinær generalforsamling tirsdag, den 21. januar Udover bestyrelsen var mødt 16 medlemmer. Kirsten Jensen, Else Egekjær og Bodil Stærmose udtrådte af bestyrelsen, og som nye bestyrelsesmedlemmer valgtes Heidi Olsen, Anni Korfitzen, Carsten Poulsen og Karina Juelskjær. Som suppleant valgtes Henning Larsen. Jørgen Kjeld Jørnsgård og Ole Christiansen er valgt som bilagskontrollører. Kontingentet blev fastsat til 100,00 kr. årligt. Venneforeningen håber på mange hyggelige timer i samvær med beboerne i Bjergbyparken i Tove Edholm sekretær VELKOMMEN KARINA: Karina kommer fra Sørby og er ny frivillig i Levehjemmet. Hun kommer om onsdagen og hjælper med Sjov Motion hun kommer om fredagen og hjælper hos købmanden, og hun er sandelig også med i Bjergbyparkens Venneforening. Hjertelig velkommen til dig, Karina.

11 Åbent Hus i januar. Strikkeklubben. Rødhætte og Chip. -De er både blevet store og frække.

12 Amdi blev 60 år i januar og blev fejret med nyt udstyr. Menu ved fællesspisning: Kyllingesteg med hjemmelavet agurkesalat, sovs og kartofler. Derefter citronfromage med ekstra flødeskum. Hhhmmmmmm.

13 HER ER MIT LIV: Erling s oplevelser gennem livet I 1935 blev jeg født på Agersø mine forældre havde en stor gård. Min far havde også bygget et hus nede ved havnen i 1909 det overtog jeg senere, og boede der med min familie, indtil jeg flyttede til Bjergby Parken. Der var en del børn på øen, så jeg og min lillebror kedede os aldrig. Da jeg var omkring 7 år, begyndte jeg i skolen. Jeg husker, vi var omkring 30 elever i alt på skolen. Dengang gik vi 7 år i skole men det var ugens 6 dage, kun søndag var skolefri. Vi børn skulle hjælpe til i marken så der var ikke meget tid til leg men det er trods alt en god tid at tænke tilbage på. Jeg husker tydelig, at til min konfirmation som 14 årig fik jeg 2 cigaret etuier dengang var det normalt at ryge fra en tidlig alder, og jeg har røget lige siden. I dag ryger jeg stadig ca. 20 smøger om dagen. Som 14 årig kom jeg ud og tjene på en gård på Agersø derefter fik jeg plads som karl på en gård ved Ringsted. Tidlig op og sent i seng. Sådan var det dengang så hænderne skulle gerne være skruet rigtig på. Der var mange om buddet, men jeg har været heldig. Selvom det ikke altid var en dans på roser. Så har jeg rigtig mange gode minder fra dengang. Da jeg var omkring 16 år, flyttede jeg til Fyn, hvor jeg gik på Ryslinge Højskole i 1 skoleår. Jeg blev på Fyn, men det var på Dalum landbrugsskole. Efter endt skoleperiode fik jeg plads på en gård med 100 tønderland jord nær Nr. Lyndelse på Fyn. Gårdmanden var direktør for et undertøjs firma og når han kom på gården, havde han altid masser af undertøj med til os karle. På gården havde han ansat en bestyr/forvalter til at tage sig af det daglige og personalet.

14 Jeg husker, især de gange direktøren kom i sin store amerikaner bil trillende ind på den brosten belagte gårdsplads. Det var et imponerende syn og når jeg tænker tilbage på den dag, han tilbød mig en tur i bilen. Der sad jeg i den lækreste flotteste og koloenorme fine luksusvogn. Efter nogle år vente jeg igen tilbage til Agersø. Som 18 årige tog jeg kørekort i Skælskør til bil og motorcykel. Især den første isvinter husker jeg tydelig vandet omkring Agersø til Skælskør frøs til is, og Agersø blev is fast med Sjælland. Motorcyklen blev startet op og forsigtig med en lille sommerfugl i maven, gik turen over isen. Der var våger i isen, så der skulle passes rigtig meget på. Der var en livlig trafik over isen både med meder for hvis uheldet skulle ske kunne der holdes fast i mederne. Men heldigvis gik det godt. Indkaldelse til Ryvangens Kaserne/Itzehoe kaserne som værnepligtig soldat. Det var en hård, men også en dejlig tid at tænke tilbage på. Det var midt i 1950erne. Soldater tiden blev delt op i 2 perioder. Den første var på Ryvangens Kaserne og resten af tiden var i Tyskland. Der er som mange oplevelser fra begge steder. Maden blev kørt ned til os fra Danmark hver eneste dag. Inden jeg kom ned til Itzehoe i Tyskland, fik jeg lastvognskort. Min gamle BSA 350 cm3 motorcykel, har jeg kørt mange km med. Men også NSU MAX 250 cm3 den kunne godt nok køre derudaf ja, det var tider med fri hastighed og masser af vind i håret. Jagt har også fyldt en del det var lige fra de unge drenge år og langt op i voksen årene, hvor jeg gik på jagt på Agersø. Det var ænder, men også nogle få gæs blev det til. På min væg, har jeg et billede som er syet til mig med datoer på, hvornår jagten gik ind på de forskellige dyr. Først var jeg med i byggeriet hos underentreprenør Christiani & Nielsen. Var med til at bygge virksomheden Gulf Oli på Stigsnæs op. Isvinteren var hård, og vældige isskruninger lavede stor ødelæggelse på de igangværende konstruktioner, som måtte forstærkes, så havnen også i en isvinter kunne anløbes, hvilket er lykkedes gennem alle årene. Senere blev jeg ansat i GULF Oli A/S Q8. Tiden gik ja.. og inden jeg fik set mig om, havde jeg været der i 30 år. Og her er det bevis jeg fik.

15 Nu havde jeg jo også tid til andet end arbejde - jeg blev gift og min hustru og jeg fik 2 dejlige piger. Min hustru blev meget syg og efter en lang sygeperiode på 5-6 år døde hun i Det var en hård tid. Lige pludselig var hverdagen ensom og lang så jeg blev bare så glad for, at min datter fik denne bolig på Bjergbyparken til mig. Nu er der kommet ro over min hverdag. Prøv at se på min reol, der er billeder af mine piger. Ud over mine piger, har jeg også 3 børnebørn. De har alle en stor plads i mit hjerte. Min hverdag går med at se tv og ryge nogle smøger. Siden barn har jeg spillet håndbold og har altid interesseret mig for denne sportsgren. Så jeg nyder at der for tiden bliver vist rigtig meget håndbold fra Herning hvor vores herre spiller. Håber de vinder guld. Som i kan se på billedet, nyder jeg hver dag livet i min dejlige lejlighed og billederne af min familie på reolen. Tv et giver ekstra liv i stuen. Nu er kl. ved at være 12 og jeg skal ud og spise. Vi spiser næsten alle i køkkenet, og så får vi os en rigtig god snak både inden maden, under maden og efter maden. De dage der bliver lavet mad i vores køkken har vi selv været med til at sammensætte menuen. Vi får altid 2 retter mad. Til kaffen er der altid hjemmebagt kage det er skønt. Fortalt af Erling, bolig 164 til Hanne Boesen elev.

16 VIDSTE DU AT: Den 28. januar havde Irma boet 11 år i Bjergbyparken. Den 1. maj har Ellen Jensen fra Violen boet her i 10 år. Den 1. juni har Jack Larsen fra Violen boet her i 10 år. Den ældste beboer i Bjergbyparken er 102 år gammel. Den yngste beboer bliver 56 år i år. Den 4. april bliver Bjergbyparken 59 år. 10 beboere har boet her i mere end 5 år. 1 beboer har i år boet her i 5 år. 5 beboere har i år boet her i 4 år. 4 beboere har i år boet her i 3 år. 8 beboere har i år boet her i 2 år. 8 beboere har i år boet her i 1 år. Bussen med nye skriverier på.

17 BOCCIATURNERING: Skovvang kom på besøg og spillede Boccia mod os den 29. januar. Vi havde en super god oplevelse alle sammen, gæsterne vandt. På gæsteholdet var Robert, Torben, Christina, Frederik, Flemming, og Helle. Jette spillede på gæsternes så vi var lige antal på holdene. Vi fik en god snak omkring at bruge hinanden, bl.a. til spil og til ture i byen, hvor vi kunne tilbyde nogle beboer fra begge steder at tage på tur, så vi kan fylde bussen på den måde, og evt. holde nogle arrangementer sammen. Det var alt i alt en super god oplevelse, og vi ser frem til et rigtig godt samarbejde i fremtiden, hvor vi vil prøve at bruge hinanden meget mere. René.

18 Sneflokke kommer vrimlende 1. Sneflokke kommer vrimlende, hen over diger trimlende, det knyger ud af himlene, det sluger hegn og gård, det ryger ind ad sprækkerne til pølserne på rækkerne, og fårene ved hækkerne får blink i pelsens hår. 2. Og poplerne bag mønningen de duver dybt i dønningen, og over stakke-grønningen omtrimler kærv og neg, det klaprer én om ørene fra portene til dørene, bag hvilke de små Sørene' har rustet sig til leg. 3. Og gammelmor i klokkerne med huen og grålokkerne, hun haler op i sokkerne og ser forsagt derud, for nu er kålen liggende, og nu står tjørnen stikkende og spidder sne på piggene; og nu kom Kjørmes-knud! Tekst: Jeppe Aakjær, ( ) Musik: Thorvald Aagaard, ( ) 1916.

19

20 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER

21 Cafémøde i Bjergbyparken Dato: 22. januar 2014 kl i festsalen. Dagsorden: Ordstyrer: Referent: Referat: Lars Hanne Til og fra Lars: Velkommen til Fia, som bor i nr. 326 et par dage. Fia studerer på kaos-piloterne og er meget interesseret i pleje- /levehjem. Er glad for at være her. Opbakning til alle initiativer væsentligt at bidrage med at få så mange som muligt til at deltage i de oplevelser der er. Ellers kniber det med at få de frivillige til at engagere sig. - Der er sat mange ting i gang for at aktivere os. Når der er deltagere er det fordi det skal fortsætte, og når der ingen kommer, er det fordi aktiviteten skal stoppe, så ingen spilder tiden. Ensomhed, kedsomhed, hjælpeløshed forsøger vi at undgå. Er der noget vi kan gøre mere af? Tag emnet op på Husmøder, da dette skal bruges i marts og april, hvor vi får besøg af Karin og Åse fra Eden Danmark til et par læredage. Ved cafémødet den får vi besøg af socialstyrelsen. Vi er alle med i et projekt om styrkelse af livskvalitet for vore beboere, og hvor unge skal vide mere om ældre. Så det er vigtigt at alle deltager. Nyt fra o De 3 hjem. Rosen: Er godt tilfredse. Syrenen: Skal snart planlægge Forårsfest. Forslag er velkomne. Violen: Som Syrenen. o Beboere: Ønske om bedre og nye toiletforhold omkring festsalen.

22 o Familiemedlemmerne: Intet. o Medarbejderne: Tovholdere til de faste traditioner: Hanne sætter seddel op i Den gamle Købmand. Hvis aftenpiger og Preben tager Sankt Hans, Jul + Nytår. Hanne tager Hashøjfest og Julemarked, er der 12 arrangementer tilbage. Det betyder 4 stk. pr. hus. Først til mølle Bemanding i købmand: Vi har en ny frivillig: Karina Juelskjær, som hjælper ved Sjov Motion om onsdagen og som også er blevet valgt ind i Venneforeningen. Karina har sagt Ja til at være med i købmanden også og hun starter på fredag. Belysning i Udsigten: Der har været ønske om væg og standerlamper i Udsigten. Hanne og Jens kigger på det. Venneforeningen har holdt generalforsamling. Der er fire nye bestyrelsesmedlemmer. Referatet er på vej Nyt Ældrerådet: Leif Jensen er ny repræsentant hos os. Leif er forhindret i at deltage ved mødet i dag, men glæder sig til at hilse på os alle ved et kommende møde. Evt.: Lågen i sansehaven: Rosa kan ikke lukke den fordi den skraber på. Jens får kigget på den og får sat støtteben på, så den igen kan lukke. Natpigerne ønsker at gøre brug af kameraet til de aktiviteter de laver om natten. Kameraet ligger frit tilgængeligt og det vil være skønt med et lille skriv om, hvad der sker på billederne. Det kommer så i Bjergby Posten. o Næste Cafémøde er den 19. februar 2014, kl

23 HVAD SKER I FEBRUAR 2014 : DAG: DATO: HVAD SKER: TIDSPUNKT: Mandag 3. feb. Gymnastik i festsalen Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten Tirsdag 4. feb. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Anne Grete holder åbent i frisørsalonen Vi synger med Mai hos Violen Ca Onsdag 5.feb. Vi spiller Boccia i festsalen Sjov Motion i festsalen Torsdag 6.feb. Dagplejebørnene er her hele dagen. Eftermiddag Åbent Hus : Vi spiller banko Fredag 7. feb. Jette holder åbent hos købmanden Mandag 10. feb. Gymnasterne i festsalen Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten Tirsdag 11. feb. Herrerne mødes i kælderen. Vi synger med Mai hos Violen Ca

24 Onsdag 12. feb. Vi spiller Boccia i festsalen Sjov Motion holder vinterferie Torsdag 13. feb. Åbent Hus : Holder vinterferie Fredag 14. feb. Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 17. feb. Gymnastik i festsalen. Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten Tirsdag 18. feb. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen Vi synger med Mai hos Violen Ca Onsdag 19. feb. Vi spiller Boccia i festsalen. Cafémøde i festsalen. Sjov Motion i festsalen Torsdag 20. feb. Dagplejebørnene er her hele dagen. Åbent Hus : Vi spiller banko Fredag 21. feb. Else holder åbent hos købmanden

25 Mandag 24. feb. Gymnastik i festsalen Strikkeklub & højtlæsning i Udsigten Tirsdag 25. feb. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Vi synger med Mai hos Violen Ca Onsdag 26. feb. Vi spiller Boccia i festsalen. Gudstjeneste v/lars Bernhart i Udsigten. Sjov Motion i festsalen Torsdag 27. feb. Åbent Hus : Program følger Fredag 28. feb. Jette holder åbent hos købmanden Fredag hos købmanden.

26 MADPLAN FOR FEBRUAR MÅNED DAG DATO HOVEDRET BIRET LØR 1 Gryderet m/champignon, kartofler og timiangulerødder Jordbærgrød m/mælk SØN 2 Jægerschnitzel m/jægersauce, stegte kartofler og ærter Fløderand m/jordbærsauce MAN 3 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 4 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 5 Koteletter i fad m/ananas og karry, kartofler og majs Porresuppe TORS 6 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 7 Skinke m/stuvet spinat og brunede kartofler Æblekage m/flødeskum LØR 8 Gryderet m/perleløg, kartofler og broccoli Sveskegrød m/mælk SØN 9 Blomkålsgratin m/brasede kartofler og salat Citronfromage m/fløde MAN 10 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 11 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 12 Græsk farsbrød m/sauce verte, bådkartofler og salat Tomatsuppe m/nudler m/dressing TORS 13 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 14 Rullesteg m/svesker, brun sauce, kartofler og hjemmelavet rødkål Lun æblekage m/flødeskum LØR 15 Kalkun Cordon Bleu m/halve kartofler, champignon Stikkelsbærgrød m/mælk og salat SØN 16 Skipperlabskovs m/rødbeder Pærer Belle Helene MAN 17 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 18 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 19 Medister m/brun sauce, kartofler og hjemmelavet Hyldebærsuppe rødkål m/tvebakker TORS 20 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 21 Farseret ribbesteg m/flødekartofler og stegte Toscapærer m/flødeskum rodfrugter LØR 22 Jægergryde m/kartofler og broccoli Blommegrød m/mælk SØN 23 Laksetærte m/brasede kartofler og salat Pistaciemousse m/flødeskum MAN 24 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 25 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 26 Schnitzel m/brasede kartofler, bearnaisesauce og Is m/vafler ærter TORS 27 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 28 Kogt kylling m/sur-sød sauce, kartofler og rodfrugter Suppe m/urter og boller VELBEKOMME!

Esther og Irma hygger sig

Esther og Irma hygger sig Esther og Irma hygger sig Aksel og Lars hånd i hånd Kære læsere. December måned i Bjergbyparken har både budt på traditionsrig julehygge, travlhed og masser af mad. Igen havde vi mange gode besøg af børnene

Læs mere

bestyrelsen Dagsorden Møde nr. : 2013/12 Sted : Personalerum 2 Den : onsdag d. 11. december 2013

bestyrelsen Dagsorden Møde nr. : 2013/12 Sted : Personalerum 2 Den : onsdag d. 11. december 2013 bestyrelsen Dagsorden Møde nr. : 2013/12 Sted : Personalerum 2 Den : onsdag d. 11. december 2013 Start kl. : 19.00 (husk formøde kl. 18.30 i konferencerummet ved kontoret) Børnebybestyrelsen Deltog Stig

Læs mere

Flot nyt stakit ved hovedindgangen.

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Skovtur i det skønne sommervejr. Kære læsere. Så blev da så ganske meget sommer! Nærmest mere end man kunne ønske. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har

Læs mere

Et æble om dagen. Årets høstfest.

Et æble om dagen. Årets høstfest. Et æble om dagen Årets høstfest. Kære læsere. Ovenpå en helt fantastisk lang og varm sommer lader det sig ikke længere skjule, at de gyldne efterårsfarver er ved at fylde godt i billedet, når vi kigger

Læs mere

Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med.

Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med. Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med. Gymnastikopvisningen ved Hashøjfesten. Kære læsere. Tillad mig lige et øjeblik, at lade mine tanker løbe bagud igennem det sidste år. Der dukker en masse

Læs mere

Leve Livet. Februar 2018

Leve Livet. Februar 2018 Leve Livet Februar 2018 Indholdsfortegnelse: Månedenens fødselsdage... 1 Sangbogen... 1 Livet leves... 4 Beboerliste... 23 Rart at vide... 25 Månedskalender... 26 Redaktion: Anne-Marie Bolvig og René Sørensen.

Læs mere

50 år blev fejret med et smil på læben.

50 år blev fejret med et smil på læben. 50 år blev fejret med et smil på læben. Åbent hus med Carl Olav & Villy på besøg. Kære læsere. Så fik vi sat urene tilbage, hvilket er tydeligt at mærke sidst på dagen, hvor de lyse timer er noget forkortet.

Læs mere

Ørslevkloster skole august Ny, spændende og kreativ skole

Ørslevkloster skole august Ny, spændende og kreativ skole Ørslevkloster skole august 2014 Ny, spændende og kreativ skole I sne står urt og busk i skjul 1) I sne står urt og busk i skjul, det er så koldt derude, dog synger der en lille fugl på kvist ved frosne

Læs mere

Igen et velbesøgt julemarked.

Igen et velbesøgt julemarked. Igen et velbesøgt julemarked. Åbent hus med Seniordanserne fra Midgårdscentret. Kære læsere. Det sørme det sandt december, og vi har, lige som alle andre, budt årets sidste måned julemåneden - velkommen.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Rosenbladet April og maj 2012

Rosenbladet April og maj 2012 Rosenbladet April og maj 2012 Telefon liste Rosenvænget 74 92 97 85 Område leder Anita Meggers 30 71 15 96 Gruppeleder Margrethe Jensen 23 49 57 14 Frisør Maibritt Munkesalonen 74 71 04 19 Fodpleje: Helene

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Fuglebakken juni 2016

Fuglebakken juni 2016 Fuglebakken juni 2016 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Juni Fredag den dag

Læs mere

Nelly Jørgensen og Gudrun Nielsen

Nelly Jørgensen og Gudrun Nielsen Lillebælt OL med alternative discipliner Vi har afholdt mini-ol, hvor der blev dystet i mange forskellige discipliner. Både gejst og underholdningsværdi var stor, og kampen om medaljer var intens. OL har

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Velkommen 2017 En festlig nytårsaften. Musik & Bevægelse på en grå januar-dag.

Velkommen 2017 En festlig nytårsaften. Musik & Bevægelse på en grå januar-dag. Velkommen 2017 En festlig nytårsaften. Musik & Bevægelse på en grå januar-dag. Kære læsere. Så fik vi taget hul på endnu et nyt år, og selvom januar de fleste steder, er mindre travl end december, så

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Aggerhusavisen. Februar Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Februar Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Februar 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 KONKURRENCE Og nu kom Kjørmes Knud. Kyndelmisse slår sin knude. Ravne skrige, ugler tude... men vinteren strenges, atter vinden om i nord.

Læs mere

Har Hans Aage mon en høne at plukke.?

Har Hans Aage mon en høne at plukke.? Har Hans Aage mon en høne at plukke.? Så kom sneen, og lagde sig som en dyne. Kære læsere. Når jeg kigger ud af vinduet her den 2. januar, så er det en underlig tanke, at vi for ikke engang en uge siden,

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

Fuglebakken December Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken December Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken December 2018 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken December Søndag

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Fuglebakken Januar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken Januar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken Januar 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Januar Søndag

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt FJORDGLIMT S HUSAVIS Januar 2018 Nyttige tlf.numre på Fjordglimt Fjordglimt svarer hele døgnet 99173860 Storstuen 99173892 Dagcenter 99173891 Storstuen mail: gaj@thisted.dk Kære Alle Året 2017 vil blive

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Rosenbladet Oktober og november 2012

Rosenbladet Oktober og november 2012 Rosenbladet Oktober og november 2012 Telefon liste Rosenvænget 74 92 97 85 Område leder Anita Meggers 30 71 15 96 Gruppeleder Margrethe Jensen 23 49 57 14 Frisør Maibritt Munkesalonen 74 71 04 19 Fodpleje:

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter

Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter Kære læsere. Så er der lange lyse dage, jordbær og nye kartofler i vente. Ja, hvad mere kan man

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Anna uden Anders af Charlotte Krainert

Anna uden Anders af Charlotte Krainert Anna uden Anders af Charlotte Krainert Indhold Den syge chauffør... 4 Annas plads... 5 Annas udsigt... 6 Stoppestedet... 6 Et ønske... 9 Larm i bussen... 10 En skoleklassse... 11 Hjemme hos Anna... 12

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Fuglebakken September Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken September Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken September 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken September Søndag

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

ARENDSE NYT August 2017

ARENDSE NYT August 2017 ARENDSE NYT August 2017 Indholdsfortegnelse august 2017 Forside Indholdsfortegnelse Fødselsdage Gymnastik på 2. sal Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Aktivitetsplan Yoga Frisør Netværkskoden

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Fuglebakken Februar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken Februar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken Februar 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Februar Fredag

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler.

Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler. Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler. Kære læsere. De kære skolebørn har nu fået sommerferie, og rigtig mange unge mennesker valfarter i disse dage til

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Nyt fra Skovgården Maj 2016

Nyt fra Skovgården Maj 2016 Nyt fra Skovgården Maj 2016 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk tlf. 7235 5800 Centerleder: Merete Harrig Mail: mlh@furesoe.dk Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Esthers hund nyder livet hos Irma Richard Ragnwald tog kegler ved forårsfesten...

Esthers hund nyder livet hos Irma Richard Ragnwald tog kegler ved forårsfesten... Og jeg Esthers hund nyder livet hos Irma Richard Ragnwald tog kegler ved forårsfesten... Kære læsere. Jeg synes at det nu svundne forår lader lidt tilbage at ønske. Specielt når jeg tænker temperatur og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet.

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. På tur til Munke Bjergby & Sorø en dejlig solrig dag. Kære læsere. Luna er lige kommet ind til mig. Søgende går hun rundt og småpiver lidt. Jeg nusser

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Fuglebakken Juni og juli 2019

Fuglebakken Juni og juli 2019 Fuglebakken Juni og juli 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Juni dag

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Vinder af månedens opgave er Karen Rørth, lejlighed 11 Tillykke!

Vinder af månedens opgave er Karen Rørth, lejlighed 11 Tillykke! Vi havde en rigtig dejlig julepyntedag med helt overvældende opbakning. Det er bare en vældig god tradition, hvor vi får pyntet hjemmet op, samtidig med at snakken går på kryds og tværs. Jens Krøyer spillede

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere