Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap Status pr. ultimo august 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap Status pr. ultimo august 2018"

Transkript

1 1 Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap 2018 Baggrund Budgetopfølgningen ultimo januar viste et forventet merforbrug på ca. 15 mio. kr. Som følge heraf har udarbejdet en handleplan, som har til formål langsigtet at reducere udgifterne inden for politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap. Handleplanens tiltag Handleplanen indeholder en række tiltag, som alle har til formål at bidrage til en varig udgiftssænkning. I det følgende beskrives tiltagene i handleplanen kort. Generelt vil der i takt med at man kender den økonomiske effekt af tiltagene ske en afrapportering af den økonomiske effekt. Fagsekretariatet og Økonomistaben følger månedligt op på de enkelte tiltag, som rapporteres til direktionen sammen med de månedlige budgetopfølgninger. 1. Organisering og arbejdsform i Specialrådgivningen Indtil nu har sagsbehandlerne fungeret som en slags generalister, der dækkede samtlige paragraffer på området. Dvs. at hver sagsbehandler har en sagsstamme bestående af både handicap- og psykiatrisager. Dette betyder samtidig, at hver enkelt sagsbehandler i praksis har stået for et meget komplekst sagsportefølje. Organiseringen ændres fremadrettet så der i specialrådgivningen vil være ét team vedrørende handicap-sagerne og ét team vedrørende psykiatrisagerne. På den måde opnås en specialisering inden for de to områder. Samtidig med den organisatoriske justering ændres arbejdsformen også. Fremadrettet vil der være en prioriteret rækkefølge af sagerne (typisk baseret på hvornår der sidst er fulgt op, men andre forhold kan også påvirke prioriteringen). Herfra vil hvert team 1-2 gange om ugen fordele de højest prioriterede sager imellem sig dog således, at hver sagsbehandler maksimalt har 5-10 sager åbne ad gangen (afhængig af tyngden i sagerne). Dette er en markant ændring i forhold til den hidtidige arbejdsform, hvor hver sagsbehandler i praksis har mange flere sager åbne ad gangen. Det er forventningen, at den justerede organisering og den ændrede arbejdsform vil give en bedre kvalitet i sagsbehandlingen og samtidig være mere effektiv. Tiltaget forventes implementeret medio maj Organiseringen er ændret i overensstemmelse med ovenstående. Der er endnu ikke sket fuld implementering af den nye arbejdsform denne del forventes færdigimplementeret pr. ultimo juni.

2 2 Der arbejdes fortsat på at tilrettelægge den rette arbejdsform, hvor ressourcerne udnyttes bedst muligt. I den forbindelse ses der også på, hvad der er det optimale antal åbne sager for de enkelte sagsbehandlere. Tiltaget er således ikke fuldt ud implementeret. Pr er ny afdelingsleder tiltrådt. Der er behov for, at afdelingslederen får mulighed for at få overblik over den nuværende og den fremadrettede arbejdstilrettelæggelse i afdelingen. Status fra juni er fortsat gældende dog med den ændring, at beslutningen om et maksimalt antal sager for sagsbehandlerne er ændret. Dette på baggrund af, at beslutningen ikke er realistisk i forhold til en effektiv sagsbehandling. 2. Oprettelse af visitationsudvalg vedrørende døgn- og dagtilbud Med henblik på at sikre et ensartet visitationsniveau oprettes et visitationsudvalg for nye sager inden for handicap- og socialpsykiatriområdet. Samtidig skal alle sager, hvor en eksisterende bevilling indstilles ændret i opadgående retning, ligeledes behandles i visitationsudvalget. I tråd med tankerne i Det fælles vi nedsættes et visitationsudvalg bestående af repræsentanter fra både myndighed og udfører. Sammensætningen understreger også, at det er et fælles ansvar mellem myndighed og udfører at sikre den rette visitation. Visitationsudvalget behandler sager inden for følgende paragraffer: Døgntilbud ( 105/85, 107 og 108) Dagtilbud ( 103 og 104) Det er forventningen, at visitationsudvalget holder løbende møder fra primo juni Der evalueres på arbejdet i visitationsudvalget ultimo Visitationsudvalget er blevet nedsat og består af repræsentanter fra myndighed, udfører og Økonomistab. Visitationsudvalget afholder det første møde i uge 26. Visitationsudvalget har afholdt indledende møde i uge 26. Mødet gav anledning til en revidering af den udarbejdede beskrivelse af visitationsudvalgets kompetencer og procedure for visitationsudvalgets virke. Den reviderede beskrivelse vil således danne udgangspunkt for det fremadrettede arbejde i visitationsudvalget. Herudover er der indkaldt til fremadrettede månedlige møder næste møde finder sted ultimo august. Der er udsendt en revideret beskrivelse af visitationsudvalgets kompetencer og procedure for visitationsudvalgets arbejde. Det første visitationsmøde med sager på dagsordenen finder sted i uge 39.

3 3. Kompetenceudvikling ift. myndighedsrollen 3 Den samlede specialrådgivning gennemgår for øjeblikket et kompetenceudviklingsforløb med Substans (tidligere Vølund & Kloster). Formålet med forløbet er at tydeliggøre, hvad der ligger i myndighedsrollen og hvordan man agerer hensigtsmæssig i denne rolle. Kompetenceudviklingsforløbet består af 5 moduler á 2 dage og afsluttes i uge Forløbet er gennemført/afsluttet. Forløbet og aftalerne forbundet hermed har været kompliceret af afdelingsleders fratrædelse ultimo maj. Der planlægges opsamling med faglig koordinator og afdelingsleder, når ny afdelingsleder tiltræder pr. 1. juli. Der planlægges fortsat opsamling med faglig koordinator og ny afdelingsleder. Der pågår pt. en dialog om, hvordan der praktisk følges op på kompetenceudviklingsforløbet. 4. Ansættelse af faglig koordinator Med afsæt i tidligere forløb er det fagsekretariatets vurdering, at der er behov for en faglig koordinator til understøttelse af sagsbehandlerne og afdelingslederen. Samtidig vil den faglige koordinator skulle varetage en række særligt komplekse sager. Stillingen indebærer bl.a. et særligt fokus på sagsopfølgning og forhandling af de økonomiske rammer i henhold til ny takststruktur inden for bo- og dagtilbudsområdet i Skanderborg Kommune. Den faglige koordinator er en afgørende forskel i forhold til tidligere forsøg på at reducere udgiftsniveauet på bevillingen. Stillingen forventes besat pr. 1. juni Den faglige koordinator er tiltrådt pr. 1. juni Det opleves i afdelingen, at den faglige koordinator bidrager med struktur og overblik over sagerne, hvilket også bidrager til et øget fokus på sagsbehandlingen i afdelingen. Tiltaget er færdigimplementeret, og der vil derfor fremadrettet ikke blive præsenteret en månedlig status på tiltaget.

4 5. Systematisk opfølgning på sager 4 Der er i dag et stort efterslæb i forhold til opfølgning på sager. En forudsætning for at kunne arbejde systematisk med opfølgning på sager er, at efterslæbet håndteres/afvikles. Dette gøres ved at de sager, hvor der ikke er sket de store ændringer blot laves en administrativ opfølgning. På den måde vil en stor del af efterslæbet blive håndteret. Det tilbageværende efterslæb samt sager identificeret som OBS-sager af enten Økonomistaben, sagsbehandlere og/eller tilbuddene prioriteres som de første i den systematiske opfølgning. Dette er sager, hvor der umiddelbart vurderes at være potentiale for en udgiftsreduktion. Der er således ved at blive udarbejdet en systematisk opfølgningsplan på cpr-niveau, som skal sikre, at der følges op på samtlige sager i en prioriteret rækkefølge. Opfølgningsplanen skal ligeledes anvendes til en systematisk uge-for-uge-opfølgning på og overblik over de konkrete relevante sager. For at sikre et optimalt opfølgningsforløb er det afgørende, at tiltag 1, 3 og 4 er på plads/gennemført. Som følge heraf opstartes opfølgningsplanen pr. 1. juni Dette betyder ikke, at der ikke følges op på sager indtil da. Dette sker fortsat, men blot ikke inden for rammerne af den systematiske opfølgningsplan. Den systematiske opfølgning på samtlige sager forventes at forløbe minimum et år før alle sager er gennemgået. Anvendelsen af opfølgningsværktøjet forventes påbegyndt ultimo juni. Forsinkelsen skyldes tidligere afdelingsleders fratrædelse og konsekvenserne heraf. Det er tidligere aftalt, at sagsopfølgningen og de økonomiske konsekvenser heraf (opfølgningsværktøjet) månedligt skal præsenteres for direktionen. Da anvendelsen af opfølgningsværktøjet ikke er påbegyndt endnu, vil dette først ske, når opfølgningsværktøjet konkret er taget i anvendelse. Fagchefen forelægger opfølgningsværktøjet (opfølgning på sager og økonomiske konsekvenser) på direktionsmødet i august. Der er implementeret systematisk opfølgning på sager efter Servicelovens 100. Denne opfølgning er gennemført ultimo november. Herudover er der implementeret systematisk opfølgning på sager efter Servicelovens 96 (BPA). Denne pågår fortsat. Endvidere er der iværksat systematisk opfølgning på de øvrige dele af bevillingen herunder udvalgte sager med et forventet økonomisk potentiale. Fagchefen forelægger fortsat opfølgningsværktøjet (opfølgning på sager og økonomiske konsekvenser) på månedlige direktionsmøder.

5 6. Ugentlig opfølgning på udgiftsudviklingen 5 Økonomistaben forsyner hver uge ældre- og handicapchefen samt souschefen med en oversigt over, hvilke økonomiske ændringer der er sket. Disse gennemgås på et ugentligt koordineringsmøde mellem ældre- og handicapchefen og souschefen med henblik på hurtigt at identificere sager, der skal følges op på. Tiltaget er iværksat. Der foretages ugentlige opfølgningsmøder med udgangspunkt i de ugentlige oversigter udarbejdet af Økonomistaben. Tiltaget vurderes således at være færdigimplementeret, og der er derfor ikke længere behov for en månedlig status på tiltaget. 7. BPA-området På området for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA-området) er der sket en markant udgiftsstigning fra 2017 til Som følge heraf er der et særskilt fokus på dette område. Fagsekretariatet er i dialog med en anden kommune, som har nedbragt udgifterne til BPA-området betydeligt. Der har været aftalt en studietur til denne kommune ad flere gange, som desværre hver gang er blevet rykket af denne kommune. Pt. er studieturen planlagt til afholdelse den 19. april I forlængelse af studieturen vurderes det, hvilke Skanderborg Kommune-tiltag studieturen har givet anledning til og udarbejdes en konkret plan for implementering af disse. Tiltagene forventes implementeret inden sommerferien 2018, men det skal bemærkes, at der kan gå en vis periode, inden man vil kunne se en økonomisk effekt heraf pga. varslingsfrister mv. BPA-ordningerne gennemgås pt. af BPA-teamet. På baggrund af erfaringsudvekslingen med anden kommune og med udgangspunkt i egne sager er det forventningen, at der vil være nogle sager, hvor der kan ske frakendelse af BPA-ordninger (hvilket naturligvis er omfattet af klageadgang for borgeren). BPA-teamet har påbegyndt en systematisk gennemgang af BPA-sagerne med henblik på at identificere sager, hvor der kan ske frakendelse/tilpasninger af BPA-ordninger. De sager, hvor der arbejdes på en ændring i ordningerne i negativ retning er/forventes at blive anket til Ankestyrelsen. Indtil der foreligger en afgørelse fra Ankestyrelsen, er Skanderborg Kommune forpligtet til at opretholde de hidtidige ordninger. Dette vil typisk indebære en periode på måneder. Den økonomiske effekt (såfremt Skanderborg Kommune får medhold i Ankestyrelsen) vil derfor først kunne udmøntes i Den systematiske opfølgning af BPA-sagerne pågår fortsat. Den økonomiske effekt indgår også i opfølgningsværktøjet (tiltag 5).

6 8. Hjælpemidler 6 På hjælpemiddelområdet har der ligeledes kunnet konstateres en betydelig ubalance mellem udgifter og budgetter, hvorfor der også er et særskilt fokus herpå. I et samspil mellem økonomistaben og fagsekretariatet er der gennemgået en betydelig mængde data vedrørende hjælpemiddelområdet. Gennemgangen har vist, at der ikke er oplagte effektiviseringseller sparepotentialer, idet en stor del er lovgivningsdefineret. Der er dog identificeret en række områder, som bliver analyseret nærmere. Det drejer sig om følgende områder: Arm- og benproteser Fodtøj Flow ift. APV-hjælpemidler Flow i lagerbeholdningen af genbrugshjælpemidler Stomi og bleer Generel praksis ift. bestillinger Der indhentes erfaringer fra andre kommuner vedrørende optimering af sagsbehandling mv. inden for ovennævnte områder. Det forventes, at der frem til sommerferien 2018 sker en afklaring af, inden for hvilke områder der evt. kan ske udgiftsreduktioner. Der fokuseres pt. på muligheder for at optimere depotdrift, og der er i den forbindelse kontakt med andre kommuner i forhold til dette. Herudover er der dialog med en anden kommune vedrørende proteseområdet. Det er endnu ikke afklaret, hvorvidt der kan ske optimering på de øvrige ovennævnte områder. Udgiftsniveauet i årets første 6 måneder ligger under udgiftsniveauet i samme periode i Eftersom det er forbundet med stor usikkerhed at estimere helårsudgifterne ud fra det nuværende forbrugsmønster, er der i budgetopfølgningen forudsat et konservativt skøn af helårsudgiftsniveauet. Særskilt status i forhold til en række af ovenstående områder fremgår nedenfor: Arm og benproteser Der er afholdt opstartsmøde med Aktivitet og Træning med henblik på et tættere samarbejde om de borgere, som forventes at få en bevilling på særligt benproteser. Det er her identificeret, at der skal arbejdes med serviceniveauet. Det træningsfaglige blik på sagen vil være ét afsæt - det myndighedsmæssige et andet. Idet der pt. ikke eksisterer en indkøbsaftale på området, indhentes tilbud fra bandagister. Der kan allerede nu konstateres markante prisforskelle i de indhentede tilbud. Der er ved at blive etableret kontakt med øvrige kommuner, der med en målrettet indsats har fået en anden tilgang til området. Her planlægges erfaringsmøder i samarbejde med Aktivitet og Træning. Flow ift. APV-hjælpemidler Der er planlagt en prøvehandling vedrørende anden tilgang til bestilling af APV-hjælpemidler. Denne forventes igangsat umiddelbart efter sommerferien.

7 7 Depotdrift hjælpemidler Der arbejdes på at få lavet en aftale med Horsens Kommune om et besøg og erfaringsudveksling, idet de i 2015/2016 etablerede et kommunalt drevet hjælpemiddeldepot. Skanderborg Kommune tidligere har tidligere haft samdrevet depotdrift med Horsens Kommune via Falck hjælpemidler, inden Horsens Kommune valgte at etablere et kommunalt drevet hjælpemiddeldepot. Stomiområdet Der er igangsat en udredningsproces og lavet aftale med leverandøren på stomiområdet, som efter sommerferien gennemgår bevillinger med henblik på at omlægge til andre produkter. Der skabes overblik over udgifterne til området, således at stomiområdet i modsætning til hidtil - holdes adskilt fra udgifterne til inkontinensområdet. Dette har også til formål at gøre det nemmere at følge udgiftsniveauet mere detaljeret. Udgiftsniveauet ligger fortsat en del under udgiftsniveauet i samme periode i Det er primært på bilsager samt inkontinens- og proteseområderne, at udgifterne er lavere end i Derfor er der til budgetopfølgningen pr. ultimo august nedjusteret yderligere på forventningen til udgiftsniveauet i Ved status pr. ultimo september præsenteres en ny status vedrørende de delområder, der er angivet under.

Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap Status pr. ultimo juni 2018

Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap Status pr. ultimo juni 2018 1 Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap 2018 Baggrund Budgetopfølgningen ultimo januar viste et forventet merforbrug på ca. 15 mio. kr. Som følge

Læs mere

Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap Status pr. ultimo september 2018

Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap Status pr. ultimo september 2018 1 Kort beskrivelse af indsatser i handleplanen vedrørende Borgere med fysiske og psykiske handicap 2018 Baggrund Budgetopfølgningen ultimo januar viste et forventet merforbrug på ca. 15 mio. kr. Som følge

Læs mere

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap 1. Indledning Socialudvalget vedtog på udvalgsmødet den 5. april 2018, at administrationen skal beskrive en proces, der

Læs mere

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde December 2018 Indhold 1. Oversigt over anbefalinger og afledte foreslåede fremtidige indsatser fra 17, stk. 4-udvalget

Læs mere

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar 2017 Budget & Analyse Staben Økonomi, Innovation & IT Februar 2017 1. Indledning Området Borgere

Læs mere

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 December 2018 Økonomistaben/Susanne Tilma 1. Baggrund for forandringen Der kan på landsplan fortsat

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Kvalitetsstandard Bostøtte Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandard Bostøtte Skanderborg Kommune Kvalitetsstandard Bostøtte 2015 Skanderborg Kommune Indledning - Kvalitetsstandard Bostøtte Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarderne i Skanderborg Kommune tager afsæt i lov om social service, og alle

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU)

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) 1. Indledning På baggrund af budgetstyringsanalysen og de heraf afstedkomne anbefalinger fra BDO, er følgende

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Aftale for Team Myndighed

Aftale for Team Myndighed Aftale for Team Myndighed Overskrifter for aftalens mål 1 Effektmål 2 Målrettet sagsbehandling 3 Økonomistyring Dato: 16.12.2014 Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Henrik Otto Teamchef Underskrift

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Overblik over aftale for Ældre og Handicap

Overblik over aftale for Ældre og Handicap Overblik over aftale for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen Aftalen for 2015 er blevet evalueret i LMU med henblik på at afklare, hvilke mål, det ville være

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard a Opsøgende og forebyggende hjemmebesøg

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard a Opsøgende og forebyggende hjemmebesøg Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard 2018 79 a Opsøgende og forebyggende hjemmebesøg Forord Kvalitetsstandarderne er vedtaget i Skanderborg Kommunes Byråd og er udarbejdet på baggrund af Byrådets beslutninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

Den forventede økonomiske udfordring pr. ultimo januar 2019 Beskæftigelse og Sundhed (Servicelovområdet)

Den forventede økonomiske udfordring pr. ultimo januar 2019 Beskæftigelse og Sundhed (Servicelovområdet) Bilag 6 Notat om økonomiske udfordringer på servicelovområdet Den forventede økonomiske udfordring pr. ultimo januar 2019 Beskæftigelse og Sundhed (Servicelovområdet) 1. Indledning 1.1. Forventet afvigelse

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Den gode sagsbehandling

Den gode sagsbehandling Den gode sagsbehandling type: Fagområde Sundhed og Handicap har i 2014 oplevet et stigende antal afgørelser som hjemvises til fornyet sagsbehandling af Ankestyrelsen. Dette samstillet med ændrede bevillingsniveauer

Læs mere

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard a Opsøgende og forebyggende hjemmebesøg

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard a Opsøgende og forebyggende hjemmebesøg Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard 2018 79 a Opsøgende og forebyggende hjemmebesøg Indhold 1. Indledning...3 2. Tilbud om opsøgende og forebyggende hjemmebesøg formål og indhold...4 3. Serviceniveau...4

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Redegørelse for økonomistyrings- og udgiftsmindskende tiltag på Social- og handicapområdet i Guldborgsund Kommune

Redegørelse for økonomistyrings- og udgiftsmindskende tiltag på Social- og handicapområdet i Guldborgsund Kommune Redegørelse for økonomistyrings- og udgiftsmindskende tiltag på Social- og handicapområdet i Guldborgsund Kommune Frem til februar 2010 arbejdes der primært med 85-området. Baggrunden er en stigning på

Læs mere

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014.

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Emne Trin Plan for Socialafdelingens proces og handling Udfordring Hvad har vi allerede gjort?

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Servicelovens (BPA) 95 og 96 2019 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Socialudvalget... 2 1.1. Mere sundhed for pengene:... 2 1.2. Unge med misbrug:... 2 1.3. Kvalitetsløft på kommunal madlevering fra Vores

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder

Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder - Borgerstyret personlig assistance efter servicelovens 96 Indhold Kvalitetsstandard - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)... 4 Klageadgang... 6 Kontaktoplysninger...

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Baggrunden for handleplanen Hjørring Kommune oplevede i årene 2014 og 2015 en markant stigning i antallet af borgere, der modtager bostøtte efter Servicelovens

Læs mere

Aftale for Socialpædagogisk enhed

Aftale for Socialpædagogisk enhed Aftale for Socialpædagogisk enhed Overskrifter for aftalens mål 1 Nye borgere på Frøgård Allé 2 Opstart Taastrup Torv Dato: [ ] Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Grete Ringgaard Leder Underskrift

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af DHUV projektet 1. Formål med metoden

Læs mere

Mål 2012 Opfølgning regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Aarhus Kommune

Mål 2012 Opfølgning regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Aarhus Kommune Mål Opfølgning regnskab Tværgående Socialforvaltningen I Aarhus Kommune Bærende principper I forlængelse af Servicelovens formålsbestemmelser arbejder Socialforvaltningen ud fra det bærende princip, at

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Servic elovens 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Servic elovens 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard O vers krift Midlertidige botilbud Handic ap Servic elovens 107 Lovgrundlag Servicelovens 107 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere, som på grund af betydelig

Læs mere

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Målgruppe Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Alle kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs

Læs mere

Notat. Forvaltning: Børn og familie Dato: Sendes til: Økonomiudvalget

Notat. Forvaltning: Børn og familie Dato: Sendes til: Økonomiudvalget Notat Vedrørende: Status for udmøntningen af handlingsplan for økonomisk stabilisering på familieområdet Sagsnavn: Økonomiske udfordringer på Børn- og Familieområdet Sagsnummer: 27.00.00-Ø00-5-15 Skrevet

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap

Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap Udarbejdet af: Sten Dokkedahl og Jørgen Kyed Dato: 27.2.2014 Sagsid.: Version nr.: Revideret oktober 2015 Rikke Louise Nielsen, Mette Wulff og Mikael

Læs mere

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer 2018.01.30 Bestyrelsens strategiske fokusområder frem til 2020. Overordnet har bestyrelsen besluttet i særlig grad at gøre Social- og Sundhedsskolen Fyn til attraktiv skole for ambitiøse elever og kursister.

Læs mere

Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Målgruppe Personkredsen for begge hjælpeordninger er borgere over 18 år med en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95 BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95 2015 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Lovgrundlag Lov om social service 95. Stk. 2. En person med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Bilag 1. Forslag og begrundelser Sagsbehandlingsfrister i Socialforvaltningen

Bilag 1. Forslag og begrundelser Sagsbehandlingsfrister i Socialforvaltningen Differentierede frister indenfor den enkelte paragraf i tunge mindre tunge sager Bilag 1. Forslag begrundelser Sagsbehandlingsfrister i Socialforvaltningen Sagstype Hjælp til enkeltydelser, 81(Lov om aktiv

Læs mere

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 7. juni 2019 Tlf. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Læs mere

Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018

Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018 NOTAT Center for Økonomi og Styring Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018 23. maj 2018 18/5406 Sammenfatning og konklusion Forbrugsopgørelsen pr. 30. april 2018 viser, at der er brugt 33

Læs mere

Årsplan 2016 for Socialudvalget

Årsplan 2016 for Socialudvalget Årsplan 2016 for Socialudvalget Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget varetager

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne.

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne. Kvalitetsstandard Overskrift Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne Handic ap Lov om almene boliger 105 og Servicelovens 85 Modtagere Botilbud i

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017 Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet 1. Aftaledelen af ældreområdet Aftaledelen af ældreområdet kommer ud med et forventet merforbrug på 9,6 mio. kr. i 2017. Herudover kommer 3,8 mio. kr. i

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Kvalitetsstandarder for støtte og træning

Kvalitetsstandarder for støtte og træning Kvalitetsstandarder for støtte og træning Skanderborg Kommune 1 Kvalitetsstandard Socialpædagogisk støtte 85... 4 Kontaktoplysninger... 7 2 Kvalitetsstandard Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarderne i

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO Denne handlingsplan beskriver, hvilke fokusområder og indsatsområder Retten i Holstebro nærmere vil sætte i gang i 2019. Retten i Holstebro har herudover fokus på

Læs mere

18. april Sagsnr Bilag 2. Status på Udviklingsplanen. Dokumentnr

18. april Sagsnr Bilag 2. Status på Udviklingsplanen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 18. april 2018 Bilag 2. Status på Udviklingsplanen 1. Målsætning: Professionel borgerdialog 1.1. Borgerdialog og læringspraksis Afdelingsledere

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til tha@sm.dk og sm@sm.dk. 19.

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til tha@sm.dk og sm@sm.dk. 19. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til tha@sm.dk og sm@sm.dk 19. januar 2015 Forslag til lov om ændring af lov om social service,

Læs mere

Forslag til organisationsmodel for ny Socialafdeling

Forslag til organisationsmodel for ny Socialafdeling Forslag til organisationsmodel for ny Socialafdeling Socialafdelingen Socialafdelingen varetager opgaver med rådgivning, vejledning og støtte til voksne med handicap, psykisk sygdom eller sårbarhed, misbrugsproblemer

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Socialpsykiatri Servicelovens 108 Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere som har en væsentlig

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108 Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Handic ap Servic elovens 108 Modtagere Længerevarende botilbud efter Servicelovens 108 er for borgere, der på grund af betydelig og varig nedsat fysisk

Læs mere

Bilag. Ad 1: Fysioterapeuternes opgaver

Bilag. Ad 1: Fysioterapeuternes opgaver Bilag Høringssvar med kommentar til oplæg om serviceniveau for den fysio- og ergoterapeutiske indsats til børn og unge med vidtgående funktionsnedsættelser Høringssvarene fremgår af oversigten med tilhørende

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Genoptræning efter Serviceloven 86 stk. 1

Kvalitetsstandarder for Genoptræning efter Serviceloven 86 stk. 1 Kvalitetsstandarder for Genoptræning efter Serviceloven 86 stk. 1 Målgruppe Ældre borgere, der efter sygdom/almen svækkelse uden forudgående hospitalsindlæggelse er midlertidigt svækkede. Udover denne

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 30. september 2019 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Social- og Sundhedsudvalget/50.54

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 12.08.2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Resultater fra de udførte tilsyn... 4 Samlet

Læs mere

Kvalitetsstandarder for støtte og træning 2016

Kvalitetsstandarder for støtte og træning 2016 Kvalitetsstandarder for støtte og træning 2016 Skanderborg Kommune 1 Kvalitetsstandard Socialpædagogisk støtte 85... 4 Kvalitetsstandard - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) 96... 7 Kvalitetsstandard

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Handleplan for voksenområdet Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Udfordringen Budgetudfordring i 2018 på 10 mio. kr. i Voksenafdelingen Høj andel af borgere som modtager

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen NOTAT Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen Hidtidig indsats For (statslige) puljemidler har der i perioden 2012-2014 været gennemført et hjerneskadeprojekt i Frederikssund Kommune. I projektperioden

Læs mere

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 279 Offentligt KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 31-05-2013 Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Analyse af specialrådgivningen Strategi

Analyse af specialrådgivningen Strategi Analyse af specialrådgivningen Strategi Oplæg ved Chef for Specialrådgivningen Anne Leth Udvalget for Ældre og Handicappede d. 9. september Samlet strategi Beskrivelse af indsatser og effekt Ambition fra

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Tillæg til serviceinformation

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Tillæg til serviceinformation Myndighedsafdelingen maj 2011 Myndighedsafdelingen 30 Kvalitetsstandard 2011 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Lov om Social Service 96. Formålet med en

Læs mere

Lejre Kommune. 10-12-2013 Side 1. Økonomiudvalget. ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448

Lejre Kommune. 10-12-2013 Side 1. Økonomiudvalget. ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448 10-12-2013 Side 1 ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448 Resumé: og Kommunalbestyrelsen har besluttet, at den økonomiske styring i Lejre Kommune skal forbedres. Både

Læs mere

Skanderborg Kommune er godt tilfreds med resultatet af rapporten.

Skanderborg Kommune er godt tilfreds med resultatet af rapporten. DASSOS Att.: Karsten Binderup Kabi@viborg.dk Dato: 24. september 2015 Sagsnr.: 11/72176 Kortlægning og analyse af botilbuddet Landsbyen Sølund med hensyn til nuværende forretningsmodel, borgerprofil og

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Plan for revision af serviceniveauer i Velfærdsservice

Plan for revision af serviceniveauer i Velfærdsservice Velfærdsservice Notat Til: Sagsnr.: 2010/09643 Dato: 10-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Plan for revision af serviceniveauer i Velfærdsservice Lise Møller Jensen Udviklingskonsulent 1. Indledning Der er nu

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser

Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser Laura Brogaard Poulsen, fuldmægtig Tina Hansen, chefkonsulent Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under

Læs mere

Bilag 6.3. Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området. 0.

Bilag 6.3. Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området. 0. Bilag 6.3 Den 23. august 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området 0. Resume MBA-Budget

Læs mere