46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og"

Transkript

1 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper. Beskrivelse: Kort enkeltradet vest med lærredsryg. Den har 4 cm bred opstående krave af dobbelt stof uden søm, belægning på hele venstre forkant og 6 cm belægning på højre, listelommer med lige forkant, lommelisten er 2,5 cm bred. Den har 8 knapper i højre side og 8 knaphuller i venstre. Ryg af enkelt stof.

2 47 Kopi, privat eje Forbilledet til dragten er vest nr. 1979/93 fra Odense Bys Museer. Dragten består af hørlærredsskjorte, lange mørkeblå bukser med bred klap og kort enkeltradet vest med forstykker af stribet hvergarn og lærredsryg. Omkring skjortekraven er bundet en halsklud af sort silke, og der er en strikket rød hue med flosskant samt strikkede strømper og sorte sko med spænder.

3 48 Odense Bys Museer nr. 1933/59 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet sort, grøn, rød og blå. Foer og ryg af kipervævet brun bomuld. Guldfarvede knapper med gennembrudt, hvælvet overside og rødt indlæg. Beskrivelse: Kort enkeltradet vest med lærredsryg. Den har 4 cm bred opstående krave af dobbelt stof uden søm og med meget skrå forkanter, 9 cm belægning i forkant, listelommer med lige forkant, lommelisten er 5 cm bred. Der er 7 knapper ( 2 er udskiftet) i højre side og 7 knaphuller i venstre. Ryg af enkelt stof.

4 49 Middelfart Museum nr Hjemsted: ukendt. Materialer: Tværstribet fint uldstof (regnbuestof). Beskrivelse: Kort enkeltradet vest med lærredsryg. Den har ret høj opstående krave og listelommer med skrå forkant. 3 metalknapper med rødt indlæg ( 5 mangler) i højre side og 8 knaphuller i venstre side. Ryg af enkelt stof

5 50 Kertemindeegnens Museer nr.1525 Hjemsted: Kølstrup Materialer: Hvergarn, rødt rudret drejl. Foer af groft hørlærred, ryg af finere hørlærred. Metalknapper med rødt indlæg og fint støbt midterparti 12 mm. Beskrivelse: Kort enkeltradet vest med lærredsryg. Den har 5 cm bred opstående krave af dobbelt stof uden søm, 14 cm belægning i forkant og listelommer med lidt skrå forkant. 9 knapper i højre side og 9 knaphuller i venstre. Ryg af enkelt stof, bredde 38 cm.

6 51 Kertemindeegnens Museer nr Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, rødt rudret drejl. Foer af hørlærred og ryg af finere hørlærred. Nysølvknapper, 12 mm. Beskrivelse: Kort dobbeltradet vest med lærredsryg. Den har 4 cm høj opstående krave med søm i nakken, delvis foeret med hørlærred, 13 cm belægning på forkanten og listelommer med skrå kant både for og bag. 6 knapper og knaphuller i hver side. Ryg af enkelt stof, bredde 50 cm.

7 52 Odense Bys Museer nr. 1966/920 Hjemsted: Skamby Materialer: Hørlærred, overdelen 16x16 tråde, skørtet 14x14 tråde og flæse af meget fint hørlærred. Beskrivelse: Overdelssærk med lange ærmer. Overdelen er 39 cm og hele længden 117 cm. Halsen er firkantet med runde hjørner, og den har en 6,5 cm bred opstående flæse. Skørtet har skrå sidesømme og en 25 cm lang kile i hver side. Ærmerne er 49 cm lange. Navnemærkning GID med rød hørtråd.

8 53 Odense Bys Museer nr. 1942/663 Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, stribet rød, grøn og meget smalle sorte og blå striber. Foer af hørlærred samt øgning af ubleget hør. Beskrivelse: Ny-rokokobul. Den har 2 buede sømme med rouleau i ryggen, sidesømme samt øgning i siden og små indsnit, som ikke er syet gennem foeret, foran. Den har rouleau i sidesømmene, i halsen og i forkanten. Ærmegabet er kantet med blåt lærred. 5 hægter og maller foran. Bemærkning: Stoffet er genbrug, da der findes gamle snørehuller og trenser forskellige steder.

9 54 Kopi, privat eje Forbilledet til dragten er bul nr.1942/633 fra Odense Bys Museer. Dragten består af en hørlærredssærk, underskørt af vadmel, rød strikket trøje, bul af hvergarn og skørt af mørkeblå vadmel. Forklædet er af trykt bomuld og skulderklædet et færdigt silketørklæde. Hovedtøjet er en broderet puldhue og korsklæde af broderet tyl med tønderknipling i kanten. Til dragten hører mørkeblå strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

10 55 Ringe Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, mørk aubergine med striber i grøn, hvid og rød. Foer af brun shirts. Beskrivelse: Ny-rokokobul, den har 2 buede rygsømme med tittekant, rygbredde i taljen 2 cm, ingen sømme i foeret. Sidesømme i siden og 2 indsnit, som er syet gennem foeret, polstring i begge forstykker. Rouleau i halsen og fløjlsbelægning, 3 cm bred, på højre forstykke, lukket med 8 hægter, 7 trenser og 1 malle. 3 cm bred linning med shirtsfoer. Spor efter sammensyning med skørt.

11 56 Ringe Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Tværstribet uld, 3½ cm mørk blågrøn, 4 cm striber og smalle satinstriber på langs. Foer af trykt glittet storblomstret bomuld i brune nuancer. Beskrivelse: Ny-rokokobul uden rygsøm, den har sidesømme i siden og 2 indsnit i hver side, som ikke er syet gennem foeret, 1 indsnit i foeret. På ryggen mønstrede fløjlsbånd, som skal illudere buede rygsømme. I hals og langs forkant rouleau af stoffet med tittekant af fløjl, i halsen indlagt snor i rouleauen. Lukket med 16 hægter og maller. Spor efter sammensyning med skørt.

12 57 Kopi, privat eje Forbilledet til dragten er bul og skørt fra Nationalmuseet af samme stof som vest nr fra Ringe Museum. Den strikkede trøje er kopi af nr. 665/1942 fra Odense Bys Museer. Dragten består af en hørlærredssærk, vadmels underskørt, rød/grøn strikket trøje, bul og skørt af hvergarn, og forklæde af trykt bomuld. Skulderklædet er et færdigt silketørklæde. Hovedtøjet er en broderet puldhue med korsklæde af broderet tyl. Til dragten hører også sorte strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

13 58 Ringe Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn (plettøj), brun bund med grønne stribe og rødt mønster. Foer af groft hørlærred og ryg af fint hørlærred. Messingknapper med rød indlagt stjerne i midten. Beskrivelse: Kort dobbeltradet vest med lærredsryg. Den har 6 cm bred opstående krave, 17 cm belægning i forkanten og listelommer med lige forkant. Ryg af enkelt stof, 40 cm bred, den har påsyet snørestykke, 12 x 4 cm med 4 snørehuller i hver side. Foran knapper og grønne knaphuller i hver side.

14 59 Kopi, privat eje Forbilledet er vest nr fra Ringe Museum. Dragten består af hørlærredsskjorte med broderi på skulder og håndlinning, lange mørkeblå bukser med bred klap og en dobbeltradet vest med forstykker af hvergarn og lærredsryg. Omkring skjortekraven en halsklud af sort silke. Der er en rød strikket hue med flosskant samt strikkede strømper og sorte sko.

15 60 Ringe Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, ensfarvet blåt urtepottestof. Foer + ryg af blårlærred, og brunt bomuld på del af kraven. Beskrivelse: Kort dobbeltradet vest med lærredsryg. Den har 6 cm bred opstående krave med søm i nakken, 14 cm belægning på forkanten og listelommer med skrå forkant. Ryg af enkelt stof, 58 cm bred knaphuller i hver side og spor efter knapper.

16 61 Middelfart Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Ensfarvet rød uld med indvævet mønster. Foer og ryg af hørlærred. Beskrivelse: Kort dobbeltradet vest med lærredsryg. Den har opstående krave, belægning på den øverste del af forkanten og polstring i det øverste af forstykkerne. Ryg af enkelt stof metalknapper (flere forskellige) og knaphuller i hver side.

17 62 Odense Bys Museer nr. 1961/412 Hjemsted: Odense Materialer: Hørlærred 17x17 tråde. Beskrivelse: Skjorte, 105 cm lang. Den har stor halskile og 7,5 cm bredt skulderstykke, som er syet hen over halskilen, 37 cm lang slids med 1 knap og knaphul midtvejs og navnemærkning, TFS med hvid hørtråd. Kraven er 7 cm bred. Ærmerne har 3 læg til hver side på skulderen og 34 små læg, som er syet ned med 2 stikninger forneden. Håndlinningen er 7 cm bred og har 2 knapper og knaphuller. Både krave, skulderstykke og håndlinning er broderet med tællesyning.

18 63 Odense Bys Museer nr. 1929/5 Hjemsted: Allested Materialer: Trykt Bomuld, mørk brunviolet bund med store blomstermotiver i lyse farver. Foer af opkradset, lærredsvævet ubleget uld. Beskrivelse: Kvindekåbe uden ærmer. Den har en opstående 4 cm bred krave med skind på kanten og på indersiden. Den har skrå sidesømme og er rynket tæt i halsen med 3 rynketråde. Kåbens længde er 75 cm midt bag og vidden forneden er 235 cm. Foran er der i hver side en 18 cm lang slids, som er kantet med lyseblå silkebånd, og kåben lukkes med 4 hægter og maller (nyere?)

19 64 Kopi, privat eje Forbilledet til kåben er nr. 1929/5 fra Odense Bys Museer. Kåben er af håndtrykt bomuld med foer af lyst vadmel.

20 65 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Beskrivelse: Sjal med midterfelt af fint kipervævet rød uld og tilsyede brede mønstervævede borter, med store blomstermotiver, på alle 4 sider. Sjalet er 120 x 120 cm.

21 66 Nyborg Museum nr Hjemsted: Rosilde, Vindinge Beskrivelse: Sjal af mørkt blommefarvet lærredsvævet uld med grønt tryk og tilsatte, sammenhængende frynser. Sjalet er 100 x104 cm.

22 67 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 3000 Hje msted: Haarslevegnen Materialer: Mørkeblå kipervævet vadmel Beskrivelse: Trekantet sjal, 104 cm på de lige sider, hjørnerne er vinkelrette, så sjalet bliver 7 8 cm bredere (har måske været firkantet). Det har 6 cm lange tilsatte frynser af enkelt uldgarn med knude foroven, og det er broderet med uldgarn, et stort hjørnemotiv, bort langs kanten og spredte blomster.

23 68 Kopi, privat eje Sjal af mørkeblåt lærredsvævet uld broderet med uldgarn. Sjalet er fremstillet efter en rekonstruktion foretaget af det daværende Højskolernes Håndarbejde i Kerteminde.

83 Odense Bys Museer nr. 1979/95 Hjemsted: Drejø Beskrivelse: Korsklæde, snip. Det består af en trekant af fint lærred, dertil er syet et 10 cm bredt stykke fint mønstret bomuld med en 5 cm bred kant af

Læs mere

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred.

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. 69 Nyborg Museum nr. 1376 Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. Knapper overtrukket med stof. Beskrivelse: Halvlang dobbeltradet

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast

1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast 1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast skød og økseærmer. Den har rygsøm med stikning på retsiden

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. 26. VHM 19.162. Hjemsted: Heden, Elling. 1-radet kort vest med forstykker, ståkrave og lommelister af lyst bomuldsstof med indvævede striber. Forstykker, lommelister og krave med silkebroderi: smalle borter

Læs mere

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne.

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 1 Forord I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 2 I den forbindelse blev der, traditionen tro, indledt et samarbejde mellem

Læs mere

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted.

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. Nr. 107 123 er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. 107 Odense Bys Museer uden nr. Beskrivelse: Puldhue af lys silke. Nakken

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Forklæder 105. VHM 1035. Tornby. Forklæde af trykt kattun. Råhvid bund med lille tæt rødt mønster på fladen og sort/rød bort i sider og underkant. Forklædet har bredt glat stykke på midten og rynker i

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj.

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj. MED SKÆG OG PANDEPUDE Mandstøj. Skjorter 1. BAM 21.098/1979. Hjemsted: Frederikshavn. Hørlærredsskjorte med lang halsslids. Omkring slidsebunden er syet 2 rækker bagsting med knuder imellem. Navnemærkning

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 770 043X027 hovedbekl. Barn silke 771 043X028 hovedbekl. Kvinde silke 773 043X029 hovedbekl. Kvinde silke 772 043X030 hovedbekl. Kvinde silke Side 1 Amt

Læs mere

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182 Hovedtøj fra det nordlige område Hovedtøjet består af flere dele. Inderst blev lagt et strygebånd til at holde håret på plads. Derover kom det meget store stivede lin med knipling eller tylsbroderi i kanten,

Læs mere

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus:

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus: Hæklet dukke - Sus Sådan hækles Sus: Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch Tyndt hudfarvet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Gult garn til hår. Nogle rester

Læs mere

Bånd Udstillingsnr.: 212

Bånd Udstillingsnr.: 212 Bånd Udstillingsnr.: 212 Museums nr.: FMN 199b/1913 Hjemsted: Sydfalster Materiale: Silkebånd Tidsperiode: 1830-1850 Beskrivelse: Overbindebånd syet i sort damask vævet silkebånd. 261 Brudehovedtøj I den

Læs mere

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Sjaler 139. SÆM 914. Hjemsted: Hørby. Sjal af rødt, kipervævet uldstof med påsyet bort i fransk sjalsmønster, og frynsebort af rødt uldgarn. Borten er syet på retsiden i det ene hjørne og vrangsiden i

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X034 hovedbekl. Kvinde silke X035 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X034 hovedbekl. Kvinde silke X035 hovedbekl. Kvinde silke Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 17 043X034 hovedbekl. Kvinde silke 18 043X035 hovedbekl. Kvinde silke 32 043X036 hovedbekl. Kvinde andet 31 043X037 hovedbekl. Kvinde halvsilke

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 734 070X035 hovedbekl. Kvinde 736 070X037 hovedbekl. Kvinde fløjl 737 070X038 hovedbekl. Kvinde fløjl 738 070X039 hovedbekl. Kvinde fløjl Side 1 Amt Område

Læs mere

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE-08 001X041 tørklæde bomuldsstof Danmark 42 SE-08 001X042 tørklæde silke Ukendt 43 SE-08 001X043 tørklæde silke Ukendt 44 SE-08 001X044 tørklæde

Læs mere

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME-03 043X049 sløjfe silkebånd 11 ME-03 043X050 sløjfe silkebånd 9 ME-03 043X051 sløjfe silkebånd 10 ME-03 043X052 diverse andet 637 ME-03 044X004

Læs mere

TYPE - MATERIALE SNIT

TYPE - MATERIALE SNIT Flere 1 farve PRØVE lomme privat 000.jpg s nr registrering af ID 001 er nu ID 270. PRØVE. 6. januar 2015 Side 1 af 306 Lisbeth Green Ukendt 2 09-06-2010 Sen nyrokoko Silke farve blå - brun Spids - 2 Sjalskrave

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Puldhuer 159. VHM 833. Hjemsted: Hjørring. Puldhue af silkebrokade, petroleumsfarvet med storblomstret mønster i mange farver samt metaltråd. Spids i panden af andet stof. Huen er foeret med hørlærred,

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred

Læs mere

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV!

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! OPSKRIFTER PÅ LIDT AF HVERT TIL DEN NYFØDTE. Jeg håber at du må få glæde af dette udpluk af OPSKRIFTSBOGen og ønsker dig god fornøjelse. Med venlig hilsen JETTE STEEN

Læs mere

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 PRISKURANT for DAMESKRÆDDERI Gældende fra 1. marts 1977 JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 2. (3) Ved forarbejdning af stykker uden lærred og anden belægning reduceres

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Sådan strikkes Pernille: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Rødbrunt uldgarn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering

Læs mere

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse Nr. Genstand og nr. Hjemsted Beskrivelse 1. Kjole Kerteminde Nr. 3579 2. Skørt Horsens historiske Nr. 3389 3. Kjole Kødstadmuseet Den Gamle By Nr. 18A-40 4. Sjal Roskilde Nr. 7-1947 5. Sjal Svendborg og

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

HALSSLIDS (side 13 14)

HALSSLIDS (side 13 14) 13 HALSSLIDS (side 13 14) Træk en tråd ud i hver side 1 cm inde Bøj kropsstykket dobbelt og træk en tråd ud i ombøjningen Rillen, der fremkommer, danner skulderlinie I rillen klippes halshulslængden efter

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Fingerhandsker 234. BAM 14.190/1969. Hjemsted: Understed. Strikkede fingervanter af hvidt bomuldsgarn med hulmønster og navnemærkning: MRACD med hulstrikning. Opslag med tvebinding. Mariane Christensdatter,

Læs mere

Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care.

Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care. 373 - Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care. Str.: S (M) L (XL) XXL (XXXL) Brystvidde cm: 78 (84) 90 (98) - - Længde cm: 62 (66) 70 (74) - - Fv. 080, Sand, ngl.: Fv. 079, Mint, ngl.:

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g.

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g. Trøje strikke af flerfarvet Kauni og inspireret af de mangefarvede Fair Isle trøjer fra Shetlandsøerne og samtidig de helt enkle mønstre, som bl.a. ses i Færøtrøjerne. Fordelen ved at strikke i Kaunigarnet

Læs mere

Sydtrafik kræver atdu skal bære slips eller tørklæde fra 1. oktober til 31. marts.

Sydtrafik kræver atdu skal bære slips eller tørklæde fra 1. oktober til 31. marts. Bilag 14 - Uniformsreglement Regler for brug af Sydtrafiks uniform (uddrag fra chaufførhåndbogen) Når du kører for Sydtrafik, har du pligt til at have den uniform på, som Sydtrafik har godkendt. Pligten

Læs mere

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Model 4049 En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Stofvalg: kjolestof med et godt fald, evt med stræk i (fx silke med stæk i) Derudover skal du bruge: elastik ca 0,7 cm bred, lynlås og vlieseline

Læs mere

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ Design og tekst: Pernille Albers Foto: Skovdal og Skovdal Se læserservice side 73 Sommerskønne skørter... Vi har lavet en lille, lækker børnetøjskollektion, som er let at sy. Og børnene vil elske disse

Læs mere

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling 21 001X021 korsklæde knipling 22 001X022 korsklæde blonde (maskin) 23 001X023 korsklæde m. broderi 24 001X024

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred 61 001X061

Læs mere

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang. Brug evt. den universelle syvejledning på følgende sider samt artiklerne her: pppp.

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang. Brug evt. den universelle syvejledning på følgende sider samt artiklerne her: pppp. Model 4162 En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Brug evt. den universelle syvejledning på følgende sider samt artiklerne her: pppp.dk/vejledning Du kan bestille mønstre i PDF eller LEK2. PDF-fil

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Linhatte 198. VHM 1014. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Linhat af fint lærred. Skæggets udsmykning består i et lille læg indenfor kanten. I nakken er 4,6cm afstand mellem de 2 skæg. Skægget er syet 2cm ind

Læs mere

Babytrøje med hætte Sværhedsgrad:

Babytrøje med hætte Sværhedsgrad: Babytrøje med hætte Babytrøje med hætte Sværhedsgrad: Garn: Baby Cashmere, 72% Merino uld, 15% Nylon, 13% Cashmere, 50 g = 100 m. Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Trøjens mål:

Læs mere

Strikkefasthed : 23 m, 30 p i dobb. Perlestrik med p 4 = 10 x 10 cm.

Strikkefasthed : 23 m, 30 p i dobb. Perlestrik med p 4 = 10 x 10 cm. 119/6 Bluse i perlestrik og hæklet lomme Str. : 0/1 mdr. (3 mdr.) 6 mdr. (1 år) 2 år (4) år Overvidde ca. : 44 cm (48 cm) 54 cm (61 cm) 66 cm (72) cm Hel længde : 21 cm (24 cm) 28 cm (33 cm) 36 cm (42

Læs mere

Sweater med kanin Sværhedsgrad:

Sweater med kanin Sværhedsgrad: Sweater med kanin Sweater med kanin Sværhedsgrad: Garn: COOP, Bambus, 50 % bambus, 50 % bomuld, 50 g = 80 m Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Sweaterens mål: Overvidde: ca.

Læs mere

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 16-11 BASISMODEL MED RAGLAN VED SPØRGSMÅL TIL OPSKRIFTEN ELLER GARNET Järbo Garn AB Tlf. +46-026 - 27 30 30 E-mail info@jarbo.se VEDR. EVT. RETTELSER

Læs mere

Johanna Juletrøje. Materialer: Forkortelser: lm: luftmaske km: kædemade fm: fastmaske hstm: halvstangmaske stm: stangmaske bml: bagerste maskeled

Johanna Juletrøje. Materialer: Forkortelser: lm: luftmaske km: kædemade fm: fastmaske hstm: halvstangmaske stm: stangmaske bml: bagerste maskeled Johanna Juletrøje No. 1003-184-9447 Materialer: Hæklenål nr. 5 13 (14) 15 nøgler Soft Alpaca, Deep Red 10 1 nøgle Super Kid Silk, Gran 24 1 rest Mayflower Kid Silk, Gul 04 1 rest Mayflower Kid Silk, Brun

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2015.

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2015. Sting Instruktøruddannelse DRAGT Praktisk og teoretisk uddannelse i danske folkedragter September 2015. Indhold Prøve 1 og 2 kastesting - hold 1.... 3 Prøve 3 forsting - hold 1.... 4 Prøve 4 mærkerining

Læs mere

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch Olivia Af Ilse Charlotte Funch Dukken: Materiale til dukken: Tyndt beige garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Strømpegarn. Råhvidt og lyseblåt garn til undertøj og rustrødt garn til hår. Nogle

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

91218 ELISE ELISE

91218 ELISE ELISE 91218 ELISE 91218 ELISE 69210 69208 69204 69207 69209 Version 5 91218 BASISMODEL MED RAGLAN, TIL DAMER GARNKVALITET Elise (55% bomuld, 45% Akryl. Nystan 100 g = 330 m) STRIKKEFASTHED Ca 22-23 m og 32 p

Læs mere

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2017.

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2017. Sting Instruktøruddannelse DRAGT Praktisk og teoretisk uddannelse i danske folkedragter September 2017. Indhold Prøve 1 og 2 Kastesting... 3 Prøve 3 Forsting... 4 Prøve 4 Mærkerining... 5 Prøve 5 Zig-zag

Læs mere

119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter

119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter 119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter Bluse str. : 3 mdr. (6 mdr) 12 mdr. (2 år) 4 år. Overvidde ca. : 47 cm (54 cm) 61 cm. (65 cm) 74 cm. Hel længde : 24 cm (28 cm) 33 cm (37 cm) 42 cm. Garnforbrug : 150 (200)

Læs mere

Fjern fortid, Middelalder og renæssance. Før år 0-1600

Fjern fortid, Middelalder og renæssance. Før år 0-1600 Fjern fortid, Middelalder og renæssance Før år 0-1600. Syet af Kirsten Borger Ørslevklostervej 272 7840 Højslev kirstenborger@ofir.dk www.kirstenborger.dk 1 Indhold Før år 0-1600 1. Fjern fortid 2. Middelalder

Læs mere

Homemade and well fitted

Homemade and well fitted No. 9 RØNNE Homemade and well fitted Post et billede, jeg vil elske at se hvad du har kreeret. Brug en af disse sociale medier. #howtodofashion Instagram: @howtodofashion Facebook: facebook.com/howtodofashion

Læs mere

Bukser. Nr.64 Genstand

Bukser. Nr.64 Genstand Nr.64 Iljemsted Nr.65 Nr.66 Nr.67 Silkebind. SM 860/1959 Silkeborg Fdrste halvdel af 1800-d,rene Silkeb6ndet har sort, satinvrevet midte. Mgrk gammelrosa taft pi hver side af midten. Yderkantern er gyldne.

Læs mere

Liv. Design Ilse Funch

Liv. Design Ilse Funch Liv Design Ilse Funch Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Nissegarn, som passer til pinde 3. Når det strikkes med pinde 2,5, så bliver det dejlig

Læs mere

18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL

18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL 18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL 18-03 BASISMODEL MED RAGLAN, TIL DAMER GARNKVALITET GARNALTERNATIV STØRRELSE OVERVIDDE OVERVIDDE HEL LÆNGDE HEL LÆNGDE Nova 100 % bomuld, 50 g = ca. 170 m Järbo 8/4, MiniRaggi,

Læs mere

Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1

Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1 Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1 Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 6. Kilder, litteratur Introduktion

Læs mere

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen.

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen. 184 Drenge- og pigetøj i Mayflower Cotton 8/4. Str. år: 6 (8) Barnets højde i cm: 120 (130) Lange bukser. 7 (7) Bukserne har søm på indersiden af benene samt midt for og bag og der begyndes forneden på

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring 20 001X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 21 001X021 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 22 001X022 korsklæde blonde (maskin)

Læs mere

STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS ST. GAMMELROSA

STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS ST. GAMMELROSA Babykjole Str. 0-24 mdr. STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD 2.5 & 3 TILBEHØR: KNAP, 5 MM Ø GARN (antal ngl.) FARVE A)NYFØDT B)3 MDR. C)6 MDR. D)2/8 MDR. E)24 MDR. FIN ULD LYNG CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 9. Kilder, litteratur

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 200 g 250 g Pinde: 3,0 & 3,5 mm Knapper Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Hættetrøje Lace Go handmade kvalitetsdesign i en unik

Læs mere

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/?

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Da JEG FØRSTE GANG BLEV FARMOR, købte jeg en vaskekurv i plastik og fyldte den med lidt købt og en masse hjemmelavet. Det hjemmelavede blev forsynet

Læs mere

Skind på skind kåbe i brown female

Skind på skind kåbe i brown female Skind på skind kåbe i brown female Buntmager svendestykke Af Charlotte Nørgaard Thomsen EUC-syd maj 2005 SKP elev Min kunde vil have en mink jakke i denne model, bare med en kinakrave. Det er en skind

Læs mere

ideer Bolden Strik & hækl! 49,95 cool piger Indret med kufferter Tryl med broderi brug Strik til Intropri med Leila Hafzi ubd

ideer Bolden Strik & hækl! 49,95 cool piger Indret med kufferter Tryl med broderi brug Strik til Intropri med Leila Hafzi ubd s Intropri Håndarbejde Strik Sy Hækl Bolig Inspiration 49,95 Nr. 2 April - Juli 2014 Kr. 64,95 Strik til store piger ideer Tryl med broderi Strik & hækl! Cirkeltæppe Løbemaske strik Sommerstrik fra pickles

Læs mere

Silke til sønderjyske brude og bønder 1750-1870

Silke til sønderjyske brude og bønder 1750-1870 Silke til sønderjyske brude og bønder 1750-1870 (Udstillingskatalog) 27. maj 28. august 2011 Udstillingen er lavet i samarbejde mellem Landsforeningen for Danske Folkedanseres dragtudvalg og Museum Sønderjylland

Læs mere

91127 JUNIOR A C D B A E C B D E

91127 JUNIOR A C D B A E C B D E 91127 JUNIOR C D E B C D B E Version 1 91127 BBYSÆT MED SNEKRYSTLLER OG KNUDELUS GRNKVLITET (-E) Junior (70% kryl, 30% Polyamid. Nøgle Ca 50 g = 168 m) STØRRELSER () 38(44)50(56-62)68-74(80-86) cl BRYSTVIDDE

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn*: 150 g 150 g Pinde: 3,0 & 3,5 mm Knap *Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Vest Lace Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil Strikket

Læs mere

Egnsdragter til hverdag og fest. Museum Amager 1. Maj til 30. August

Egnsdragter til hverdag og fest. Museum Amager 1. Maj til 30. August Egnsdragter til hverdag og fest Museum Amager 1. Maj til 30. August 1 Kathrines søster Ane holder bryllup med Mads fra Holmegården. Til festen spiller Christen Frandsen op til dans, som han har gjort til

Læs mere

92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H

92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H 92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H Version 2 92015 LUNT SÆT TIL BABY GARNKVALITET Lama Silk (70 % Blød babylama. 30 % Morbærsilke. Ca 50 g = 165 m) GARNALTERNATIV Garngruppe 3 (OBS! Garnforbrug og form

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn*: 150 g 200 g Pinde: 3,0 & 3,5 mm Knapper *Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Cardigan Lace Flounce Go handmade kvalitetsdesign i

Læs mere

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn)

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn) 91745 MELLANRAGGI Version 2 91745 CARDIGAN MED MULTIFARVEDE STJERNER OG RAGLAN GARNKVALITET Mellanraggi (75 % Uld Superwash, 25 % Polyamid. Nøgle ca. 100 g = 260 m) STRIKKEFASTHED Ca. 24 m og 24 p i glatstrikning

Læs mere

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W 1 Montering af strik. Montering af strik er en vigtigere del af arbejdet, end mange mener. Jeg har set meget smukt udført strikkearbejde, der er monteret uheldigt. Omvendt kan strikkede ting reddes ved

Læs mere

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika Artikelnummer: 9850100-D8239 -DK Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Garn: SMC Bravo/Bravo Color, 100 % akryl, 1 ngl = 50 g = ca 133

Læs mere

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen Svendeprøve Mai Henriette Jensen 6.6.2005 1 Min svende prøve laver jeg i tonet, afganske karakullam, kåben bliver lavet skind på skind, da krøl og farve er meget forskellige. Her ses min svendeprøve syet

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby. Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 175 g 225 g

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby. Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 175 g 225 g Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 175 g 225 g Pinde: 3,5 mm Knapper Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Cardigan Cable Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil Strikket

Læs mere

IDUN BABYSÆT. HØJRE FORSTYKKE Strikkes som venstre forstykke men spejlvendt. Version 2

IDUN BABYSÆT. HØJRE FORSTYKKE Strikkes som venstre forstykke men spejlvendt. Version 2 Version 2 91992. IDUN BABYSÆT GARNKVALITET Bambu Raggi (50 % Uld "superwash", 25 % polyamid, 25 % bambus. Nøgle ca 100 g = 400 m) STRIKKEFASTHED Ca 27-28 m og 40 p glatst på p 3 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Læs mere

Scanbrown mink på tværs

Scanbrown mink på tværs Scanbrown mink på tværs Buntmager svendestykke Pia Christensen! " # $ % & '($ ) *+, -.. " EUC syd 2003 Læreplads: Nels Erichsen Min opgave Ud fra de 40 skind, som ses på forsiden, er det min opgave at

Læs mere

16-02 SAGA BASISMODEL TIL DAMER STØRRELSE: XL - XXL (A) (B) (C) (D) (J) (E) (G) (F) (H)

16-02 SAGA BASISMODEL TIL DAMER STØRRELSE: XL - XXL (A) (B) (C) (D) (J) (E) (G) (F) (H) 16-02 (A) D SAGA BASISMODEL TIL DAMER STØRRELSE: XL - XXL B 16-02 BASISMODEL TIL DAMER GARNKVALITET GARNALTERNATIV Saga 100 % uld, 50 g = ca. 121 m Fuga, Lady, Fantasi, Gästrike 3-trådet, Mellanraggi Bemærk

Læs mere

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret.

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret. 514: Mayflower Pigekjole i Cotton 8/4 Merceriseret. Størrelse mdr./år: 6 9 12 15 18 21 Jakkens Overvidde cm: 39 44 50 54 59 64 Længde cm: 26 27 29 30 32 33 Kjolens Overvidde cm: 36 41 47 52 57 62 Længde:

Læs mere

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 JAKKER 1. Nyt lærred på kraven... 15 2. Nyt gylpfor på den ene side... 30 3. Nyt gylpfor på begge sider... 45 4. Nyt for i jakker uden lommer

Læs mere

H Herresweater med hætte i Mayflower 1 class.

H Herresweater med hætte i Mayflower 1 class. H1710 - Herresweater med hætte i Mayflower 1 class. Str.: S (M) L (XL) XXL (XXXL) Overvidde cm: 106 (110) 114 (118) 122 (126) Længde cm ca.: 66 (68) 70 (72) 74 (76) Fv. 2082, Vinrød, ngl.: Fv. 2027, Bordeaux,

Læs mere

Røde Huer opmålinger v. Helga Roesen MORS. Id 1. Museum Morslands Historiske Museum. Håndstrikket. Flos

Røde Huer opmålinger v. Helga Roesen MORS. Id 1. Museum Morslands Historiske Museum. Håndstrikket. Flos Røde Huer opmålinger v. Helga Roesen MORS. Id 1 Morslands Historiske snr. 493a Oprindelse: Mors Garnfarve Rød Danalin 9/2 fv. 24 Længde 30 bredde 3-trådet garn - 2 tråde i nålen opklippet 1,5 cm. Afgrænset

Læs mere

Babysweater med knaplukning

Babysweater med knaplukning Babysweater med knaplukning Babysweater med knaplukning Sværhedsgrad: Garn: Baby Cashmere, 72% Merino uld, 15% Nylon, 13% Cashmere, 50 g = 100 m. Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92

Læs mere

91211 TROPIK D A D B C

91211 TROPIK D A D B C 91211 TROPIK D A D C B 91211 SPORTY STRIK GARNKVALITET Tropik (50 % Bambus, 25 % Bomuld, 25 % Akryl. Nøgle ca 50 g = 123 m) STØRRELSE XS(S)M(L)XL(2XL) OVERVIDDE Model A Ca 82(90)98(106)118(130) cm Tunika

Læs mere

Folkedragten til hverdag og fest

Folkedragten til hverdag og fest Folkedragten til hverdag og fest 1 Folkedragten til Hverdag og Fest En stilhistorisk oversigt af dragtkopier udført i ½ størrelse. Alle figurer og dragtdele er håndarbejde, udført af Esther Grølsted. Den

Læs mere

BASISMODEL TIL BABY

BASISMODEL TIL BABY Version 1 91367. BASISMODEL TIL BABY GARNKVALITET Skrållan (70% Ekstrafin Merinould, 30% Mælkefibre. Nøgle ca 25 g = 100 m) GARNALTERNATIV Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Nova, Mini Bomull STØRRELSER - CL 38(44)50(56-62)68-74(80-86)/92-98

Læs mere

Fem fine penalhuse til skolestart

Fem fine penalhuse til skolestart Fem fine penalhuse til skolestart Penalhuse - alle tiders sommerferieprojekt 125 Penalhus til tuscher Penalhus, der rulles sammen og lukkes med bindebånd. Inden i er der små rum til alle dine tuscher,

Læs mere

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: MINKKÅBE: Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: 1. Stautmodel syes op til kunde efter ønsket model. Denne prøves og rettes til på kunde. Højde på lommer, lukketøj og ærmelændgde samt hellængde

Læs mere

OPSKRIFTER PÅ DANSK INSPIRE YOUR CREATION

OPSKRIFTER PÅ DANSK INSPIRE YOUR CREATION INSPIRE YOUR CREATION 100% ren ny uld Navia blev stiftet i januar 2004 med det formål at fremstille færøsk plukket uld, som er slidstærk dog uden at nopre betydeligt. Navia har fremstillet en speciel blanding

Læs mere

91433 GÄSTRIKE 1 TR C B A

91433 GÄSTRIKE 1 TR C B A 91433 GÄSTRIKE 1 TR C B A Version 1 91433 TOP, CAPE OG ARMVARMERE GARNKVALITET Gästrike 1 tr., 100 % Uld, ca. 100 g = 600 m. Gästrike 2 tr., 100 % Uld, ca. 100 g = 300 m STRIKKEFASTHED (A,B) 27,5 m og

Læs mere

UDSTILLING AF @5TIYD5K BORDET@I. ca,1770-1870 SKANDERBORG MUSEUM

UDSTILLING AF @5TIYD5K BORDET@I. ca,1770-1870 SKANDERBORG MUSEUM UDSTILLING AF @5TIYD5K BORDET@I ca,1770-1870 SKANDERBORG MUSEUM SOMMEREN 1981 '-i..: Erna Ljtrenzen og Utla T.hyring:>Folkeiaj pd Inndct; 1E30-tr880:ti Etten Andgisei:.ltDqnike Bsnders Klededfagt.

Læs mere

BASISOPSKRIFT TIL BØRN I RAGGI

BASISOPSKRIFT TIL BØRN I RAGGI Version 1 14-03. BASISOPSKRIFT TIL BØRN I RAGGI GARNKVALITET Raggi (70% Uld "Superwash", 30% Polyamid. Nøgle ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV Gästrike 4 tr, STØRRELSER - CL 92-98(104-110)116-122(128-134)140-146(152-158)

Læs mere

Frederik 7.s generalsuniform 19-65 a-o

Frederik 7.s generalsuniform 19-65 a-o Frederik 7.s generalsuniform 19-65 a-o Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Frederik 7. Kilder, litteratur Introduktion Frederik

Læs mere

GØR DIG FRI AF ANDRES OPSKRIFTER

GØR DIG FRI AF ANDRES OPSKRIFTER GØR DIG FRI AF ANDRES OPSKRIFTER Træt af at høre at opskriften sælges kun sammen med garnet Træt af at opskrifterne aldrig helt ligner den trøje du går rundt og forestiller dig? Træt af at lede og lede

Læs mere

Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk. Den store Kappeside

Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk. Den store Kappeside af 11 08-08-2012 21:07 Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk Den store Kappeside Kapper er nemme at lave, og en af de beklædningsgenstande jeg oftest har blevet spurgt til

Læs mere