Stiftet den 7. maj Medlem af S.B.U. under Dansk Idræts Forbund og af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stiftet den 7. maj 1937. Medlem af S.B.U. under Dansk Idræts Forbund og af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger."

Transkript

1 Trænermanual 2009 Check liste: 20 punkter man bare skal have styr på, for at komme i gang som træner. 1. Kontrakt og pædofilierklæring 2. Spilleliste er alle spillere indmeldt og betaler de kontingent? 3. Træningstider hvilke baner og tidspunkter? 4. Turneringer hvad er holdet meldt til og hvor melder man til? 5. Omklædningsrum hvor klæder man om til træning og kamp? 6. Baner hvor ligger de? 7. Cafeteria hvornår er det åbent, og skal mit hold hjælpe til? 8. Sportsudvalg hvem er de? 9. Trænermøder hvornår er der møder og hvor kan man se det? 10. Bolde og boldskabe 11. Kamptøj og tøjskabe 12. Træningsveste og toppe 13. Hjemmeside og mailliste 14. Kluboffice adgang og indhold. 15. Holdskuffe hvor er den og hvad ligger der i den? 16. Juletræer og sommerfest hvornår skal mit hold hjælpe til? 17. Kurser kan jeg komme på kursus? 18. Konsulent kan jeg få en konsulent til at hjælpe mig i gang? 19. Forældreopbakning får du hjælp af dine spilleres forældre? 20. Øvelser og eksempler hvor finder jeg det? Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

2 Mangler: Kort version f.eks på 1 A4 ark i folderudgave, som velkomstfolderen. Lang version: Rutineret træner Trænermøder Sportsudvalg Uddannelse: Kontrakt: Anlægget klubhuset omklædningsrum Afslutningfester: Juleafslutning: Oplæring og introduktion Forslag: Nye trænere får tilknyttet 2-3 rutinerede trænere som de kan spørge til råds. Sportsudvalget arrangere et opstartsmøde med den nye træner, og derefter er det trænerne selv der vurderer behovet. Kom til trænermøderne og lær de andre trænere at kende. Spørg om du kan hjælpe sportsudvalget. Det er dem der hjælper trænerne og dermed får du en en god måde at komme ind i tingene. Kvalifikationer og kontrakter Kurser hos DBU og DGI. HB tilstræber at alle trænere er DBU-uddannet og får tilbudt nye kurser hvert år. Se HB-vision på hjemmesiden. Alle frivillige trænere i HB skal underskrive en kontrakt og en pædofilierklæring. Tegninger og oversigter baner, P-plads, have etc cafeteria, kontor, tv, dvd, spillemaskiner etc med skabe, materialerum, boldrum, depoter etc. Afslutninger Ungdomsafdelingen holder en fælles i biografen. Holdene må gerne selv arrangere en selv, f.eks på Gården. Stævne i Langebjerghallen. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

3 Træning: Vintertræning: Træningsbaner: Kampe: Vinterkampe: Indendørs: Indendørs kampe: Omklædningsrum: Transport: Bolde Kamptøj: Tøjvask På banen Inspiration DVD er Der findes mange andre på nettet. kurser HB betaler kurser. Find dem hos DGI og DBU. Konsulent Kim Engelsen Har bl.a. hjulpet årgang 00 og 03 med at starte træning. Eksempler Se litteratur i klubhuset. Hjemmesider Bl.a. DBU s hjemmeside har mange øvelser. _med_de_yngste_%5ba20347%5d.aspx enter.html Ellers søg på nettet. Indendørs eller kunststof. I skal træne på de tildelte baner se skema på hjemmesiden eller opslagstavle. Banetider fordeles til trænermødet. Se skema på hjemmesiden. Turneringer under SBU, DGI, I skal meldes til via kluboffice. Hvert hold har en fast udendørs kamptid hver anden uge. Banetider fordeles til trænermødet. Se skema på hjemmesiden. Baunebjerghallen eller Humlebæk skole. Se skema på hjemmesiden.. Der er forskellige turneringer under SBU og DGI. Tilmelding via kluboffice eller DGI s hjemmeside. I får omklædningsrum til træning og kamp. Se tavlen til kampe. I skal selv sørge for transport til udekampe. Få gerne en forældre til at koordinere transporten. Ligger i boldrummet. Rummene fordeles ved trænermøderne. HB tilstræber, at hvert betalende medlem har en bold. HB stiller spillertøj til rådighed, men skaf gerne en sponsor, hvis i vil have nyt tøj. Husk at klubben er underlagt en kontrakt vedr. tøjindkøb. Hvert hold har et tøjskab ved vaskeriet. Disse skabe fordeles ved trænermøderne. Klubben har et vaskeri. Kamptøj bliver vasket. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

4 Indmeldelser: Udmeldelser: Medlemslister: Kontingent: Kluboffice: Mailliste: Hold hjemmeside Bestyrelsen Udvalg Telefonliste Ansvar Forsikring Administration Se hjemmesiden under velkomstfolder SKAL ske skriftligt til kassereren. Kan ses i kluboffice. Trænerne kan ændre medlemsdata, men det er kun kassereren der kan melde medlemmer ind/ud. Det er trænerens ansvar at medlemslisterne er opdaterede! Se takster på hjemmesien i velkomstfolderen. Program til at administrerer medlemmer. Man skal godkendes af SBU og have en adgangskode. Det er kun holdtilmeldere der kan oprette kampe. Trænerne kan ændre medlemsdata, men det er kun kassereren der kan melde medlemmer ind/ud. Husk at melde jer til/fra på mail listen på hjemmesiden. Det er her det meste af kommunikationen fra HB til trænerne foregår!. Brug f.eks til at oprette en side med sjove historier fra ture etc. Vi linker så til siden fra HB s hjemmeside. Sørger for rammerne, men arbejdet foregår i udvalgene. Se hjemmesiden for info om udvalgene og bemanding. Sportsudvalg sørger for det sportslige. etc. se hjemmesiden for øvrige udvalg. Lav gerne jeres egen med spillerne, forældre etc, men i burde kunne nøjes med den fra kluboffice. Der er en HB-liste på hjemmesiden med alle hold, bestyrelsen, udvalg etc. Bestyrelsen har ansvaret for at rammerne er i orden. Udvalgene har ansvaret for at rammerne er udfyldt. Trænerne har ansvar for at spillerne er meldt ind. Vi er forsikret under DIF Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

5 ABC Trænermanual for HB (fra 19??) (OBS kun delvist opdateret i 2009!) Kontakter: Ungdomsudvalg, kasserere, bestyrelse: Se hjemmesiden for aktuel bemanding. A Afbud: Det er en god ide at vænne spillerne til at melde afbud til træning og kamp. Aflysning af kamp: Skal ske så hurtigt som muligt: Husk at kontakt modstanderhold eller klub, Banefordeler/stadioninspektør samt dommeren. Dommeren kan kontaktes gennem Kluboffice. Afslutningsfest: Kan holdes afdelingsvis eller for det enkelte hold. Koordineringen sker normalt i ungdomsudvalget. Angrebsprincipper: dribling, overlap, spil i frit område, boldovertagelse, bandespil B Bolde: Findes i boldrummet. Opdrag spillerne til at hente de bolde de skyder væk. Sørg for at have tal på boldene, også opvarmningsboldene til modstanderne på kampdage, idet der kan spares mange penge på at holde boldbestanden nogenlunde intakt. Banefordeler: Fordeler baner til weekendens kampe, og meddeler stadioninspektøren, hvilke baner der er behov for, så det kan skrives på tavlen ved omklædningsrummene. D Dommere: Til alle 7-mandskampe sørges selv for dommere samt til visse 11- mandskampe Dansk Træner Union: Medlemsskab kr. 460 om året. 8 stk. blade årligt med mange gode indlæg og kursustilbud. (Ligger i klubhuset) E F Forsvarsprincipper: Zoneopdækning, mandsopdækning, push up... Flytning af kampe: Skal ske i god tid via kluboffice. Husk at meddele banefordeleren den nye dato efter at I har kontrolleret, at der er en ledig bane idet andre kampe og træning skal kunne gennemføres. Fodboldtræneren: Arbejdsbog for træneren, der har succes eller gerne vil have det. Udarbejdet af Jørgen Hvidemose koster kr porto. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

6 Forening: HB er en forening. Man skal være medlem for at kunne deltage i foreninges aktiviteter. Man er kun medlem, hvis man betaler kontingent jf. vedtægterne. Forældremøder: Skal afholdes holdvis eller afdelingsvis som optakt til den kommende sæson med repræsentanter fra bestyrelse m.m. Fotokopieringsmaskine: Findes på kontoret og må ikke bruges til privatbrug. G Generalforsamling: afholdes normalt i februar måned. For at være stemmeberettiget og valgbar skal man være mindst passivt medlem og over 16 år. Se vedtægterne på hjemmesiden. Glemt tøj: lægges i bøtten lige indenfor hoveddøren til omklædningsrummet. Glemte sager afleveres i cafeteriet. Grusbanebog: Hjemmekampe i vintersæsonen skrives ind i denne bog. Må ikke fjernes fra Gården. H Holdkort: Udfyldes også af modstanderen, lægges udfyldt i skuffen i cafeteriet. Hjemmeside: her kan man se meget information og lave egne holdsider. I Indmeldelse: Se velkomstfolder på hjemmesiden. Sker til kassereren med navn adresse, tlf. Samt CPR-nummer. Persondata kan ses i kluboffice, men kun kassereren kan melde medlemmer ind og ud. Indendørs fodbold: alle ungdomshold får normalt tildelt tider i Baunebjergskolens idrætshal. Husk indendørs bolde samt nøgle hos sportsudvalget. Indendørs stævner: tilmelding af hold sker på ungdomstrænermøde i oktober. Isposer: kan købes som engangsposer eller bruges som genbrugsposer, der findes i vaskeriets fryser, til brug ved hjemmekampe eller ved træning. J Juletræer: sælges hvert år på Bannebjerggård. Støt klubben og køb dit juletræ her. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

7 K Kampbolde: Normalt får hvert hold uddelt en ny kampbold ved sæsonstarten. Kontakt sportsudvalget. Kamptøj: Hvert hold har normalt komplet spilledragt, der vaskes af klubben efter kamp. Husk at få det hele med hjem. Af hensyn til vaskeriet bedes man rette strømper ud og vende tøjet rigtigt. Kluboffice: Administrativt program, hvor trænerne kan se medlemsdata online. Det kan også bruges til banefordeling og økonomistyring. For at kunne bruge kluboffice skal man godkendes som klubperson hos SBU og derefter have en adgangskode. Kontakt sportsudvalget. Kontingent: Betales forud. HB er en forening, og kun medlemmer kan deltage i foreningens aktiviteter. Man er kun medlem, hvis man betaler kontingent jf. vedtægterne. L Lagkageturnering: Afholdes under sommerfesten. Typisk i uge 32. Lægetaske: En eller anden form for nødhjælpsudstyr bør man have med til kamp og træning. Hvor omfattende vil variere fra træner til træner. Udgifterne betales af klubben efter aftale med sportsudvalget. Løn: skal være aftalt med sportsudvalget/bestyrelsen og nedfældet i en kontrakt. M Medlemmer: Alle der spiller i HB skal være medlem af foreningen. Medlemsdata: ligger i kluboffice og kan opdateres af trænere med adgang. N Nye medlemmer: Alle nye spillere er velkomne. Se velkomstfolder på hjemmesiden. De skal registreres hos dig selv og kassereren. Man skal ligeledes sikre sig, at de har lov til at spille og ikke har karantæne i eller skylder kontingent i en anden klub. Ved klubskifter medbringer spilleren normalt et spillercertificat, der gives til sportsudvalget. Nøgle: Fås normalt hos bestyrelsen mod kvittering. Nøglen gælder til boldrum, omklædningsrum samt klubhus. O Omklædningsrum: Forlades forhåbentlig som de var da man kom. Normalt sikrer trænerne ved deres tilstedeværelse, at der ikke er vandkampe m.m. under badning, idet vi har haft kedelige eksempler på uheld under leg i badet. Dette gælder også på udebane. Sluk lys og sauna, når i går. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

8 Overnatning: ønskes overnatning med hold på gården, aftales det med Cafeteriet som også kan sørge for mad mod rimelig betaling. Overtrækstrøjer: findes normalt til afdelingerne. Husk at få dem med ind. P Pokalkampe: alle klubbens 1.hold deltager i SBU s pokalturnering. Tilmelding via kluboffice. Q R Rejser: planlægger du en rejse med dit hold, skal dit ønske fremføres til sportsudvalget på årets første ungdomstrænermøde. Rejsebrochurer: findes i mappe ved skuffedariet i klubhuset. S SBU, Sjællands Boldspil Union: tilrettelægger vores kampe. Aflysning eller flytning af kampe sker via kluboffice. Skab:alle hold har et skab til opbevaring af kamptøj, veste kampbolde m.v. Skuffe: Hvert hold har en skuffe i skuffedariet i klubhuset. Her ligge SBU håndbog etc. Sommerfest: HB s Venner arrangerer hvert år en sommerfest i begyndelsen af august. Sørg så vidt muligt for at planlægge en hjemmekamp her. HB s Venner har formentlig brug for hjælp her- så meld dig til Vennerne. Sponsor. Alle trænere er mere end velkomne til at skaffe sponsorer til kamptøj, udenlandsrejser m.m. Blot skal man huske at orientere bestyrelsen, så de samlede bestræbelser i klubben koordineres. Der er ofte indgået en samlet kontrakt for HB, der kræver at man bruger et specifikt tøjmærke. Støvler: Kan normalt købes fordelagtigt hos Humlebæk sport T Telefon: Findes på 1.salen til brug for trænere og ledere. Det kræver en gårdnøgle at åbne ind til boksen. Ture:for at fremme sammenholdet er det en god ide at tage til superligakampe med holdet til f.eks. Parken eller Brøndby Stadion. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

9 Turneringsplan: kommer som regel medio marts. Alle hold kan se turneringsplanen på HB s hjemmeside og SBU s hjemmeside. Tyveri:desværre periodevist et fænomen hos os. Husk at samle værdier sammen. Gør modstanderne opmærksom på det samme. U Uddannelse: DBU har en god og bred grunduddannelse for trænere. Klubben betaler udgifterne til kurserne, der fortrinsvis foregår i vinterperioden. Kontakt sportsudvalget for tilmelding. Udenlandsrejser: En god tradition i klubben fra drenge og op til ynglinge. Der kan fås et rimeligt kommunalt tilskud hvis man rejser til en venskabsby, og ellers skaffes pengene dels ved aktiviteter som udbringning af telefonbøger m.m. eller deltagerbetaling samt beskedent tilskud fra klubben. Udehold:tag altid godt mod modstanderne, fortæl dem hvor de skal klæde om etc. Udlæg:det kan blive nødvendigt at foretage udlæg. Husk at få bilag, der afleveres til kassereren i postkassen i døren til kontoret. Udlæg uden foregående aftale kan sagtens blive afvist, så få en aftale først! V Velfærd: Hvert hold har fået afsat et beløb til sodavand, slik etc. Beløbet udmeldes af sportsudvalget og kan bruges i cafeteriet. Beløbet har i en årrække været skåret bort på grund af underskud. W World Wide Web: HB har en hjemmeside på X Y Z Æ Ø Øen rundt: en traditionsfyldt løbetur bag gården. Brug hellere en tur rundt på stisystemet. Å Årets spiller: Vælges af hvert hold. Adminstres af træneren. Nederste Torpenvej Humlebæk - Telefon-klubhus: Kræmmertlf.: SE.:

Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob.

Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Tune den 6. april 2011 Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Fra ledelsens side lægges der megen vægt på, at samtlige trænere har den størst

Læs mere

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN Denne håndbog har til formål: at beskrive opbygningen i Vejle Boldklub specielt Ungdomsafdelingen at give trænere og ledere indsigt i klubbens målsætninger at sammenfatte

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2015

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2015 Næstved I.F. Fodbold Info-håndbog for 2015 1 Orientering til trænere og ledere m.fl. i Næstved IF Fodbold Info-håndbogen er tilgængelig på fodboldafdelingens hjemmeside www.niffodbold.dk, hvortil der også

Læs mere

Håndbog for Værløse Håndboldklub

Håndbog for Værløse Håndboldklub Håndbog for Værløse Håndboldklub Juli 2015 Indhold Introduktion... 4 Nyttige numre... 4 Nyttige adresser... 4 Organisationen... 4 Funktioner og roller... 5 Aktivitetskoordinatorer... 5 Holdledere... 5

Læs mere

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO Velkommen til Hørning IF FODBOLD INSIDE Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO 1 Indholdsfortegnelse VELKOMMEN TIL Hørning IF FODBOLD... 5 Vision/Mission... 6 Holdsamarbejde og samarbejde med

Læs mere

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Side 1 L INDHOLDSFORTEGNELSE Baneoversigt... 3 Indledning... 4 Mission og vision... 5 Værdigrundlag... 5 Målsætninger... 5 Praktisk information... 6 Nøgleordning...

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu?

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Hovedsponsor for Søften gymnastikforening Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Søften GF Guldsponsorer Kontaktliste: Tak for din interesse i at blive træner i SGF-fodbold. Du kan se frem til mange

Læs mere

Dette nummer indeholder vigtig information for alle medlemmer!

Dette nummer indeholder vigtig information for alle medlemmer! Medlemsblad for HVIDOVRE BADMINTON 2000 Årgang 47 Marts 2013 Nr. 1 Dette nummer indeholder vigtig information for alle medlemmer! Læs Formanden har ordet og vejledningen på side 13 Blomsterne her er JULEROSER.

Læs mere

Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk

Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk Velkommen i ØAB 86. Hermed nogle praktiske oplysninger om at have barn/børn der spiller fodbold i ØAB 86. Vi håber folderen kan være med til at besvarer nogle af alle de spørgsmål, man kan have som forældre

Læs mere

Forord. Opdatering af håndbogen

Forord. Opdatering af håndbogen Forord Denne håndbog er tænkt som en hjælp til de spørgsmål, som foreningens medlemmer måtte have. Den skal derfor afspejle SSF1896. Det er først og fremmest medlemmernes håndbog. Bestyrelsen opfordrer

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16 Helt færdig! Regler Annexhallen Se midtersiderne! Infohæfte sæson 2015-16 Helt færdig! Ja, projektet med at renovere vores dejlige hal er lykkedes. Det har vi kæmpet for i mere end 10 år! Så glæd dig til

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria

Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria Dagsorden: 1) Godkendelse af referat 1.1 Er godkendt og lagt på nettet 2) Indlæg fra bestyrelsesmedlemmerne

Læs mere

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 1 Velkommen til Håndbold i BRÆDSTRUP HK Vi er glade for, at du har valgt Brædstrup Håndboldklub som stedet, hvor du eller dit barn vil dyrke håndbold.

Læs mere

Håndbog 1. januar 2015

Håndbog 1. januar 2015 Håndbog Forord Dans er bevægelse til musik og har alle dage været en måde for folk at udtrykke deres sjæl og energi. Verden er i forandring med den nye skolestruktur og de udfordringer vores kommune stiller

Læs mere

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 3 OM UNGDOMMENS RØDE KORS OG RØDE KORS 4 Selvstændig i 1988 4 Både tale og handling 4 Verdensomspændende bevægelse 4 Samarbejde

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

FORENINGSHÅNDBOG Stillinge Idrætsforening

FORENINGSHÅNDBOG Stillinge Idrætsforening FORENINGSHÅNDBOG Stillinge Idrætsforening Version 2.1/11.02.2013 Side 1 Indholdsfortegnelse FORENINGSHÅNDBOG... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 4 Hvad er Stillinge IF... 5 Stillinge IF s vision og

Læs mere

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan.

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan. VELKOMMEN TIL BRØNDBY IF TIL MEDLEMMER OG DERES FORÆLDRE Historie Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening (stiftet

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger!

Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger! FTK Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger! Marts 2014 2 Indholdsfortegnelse! 2013 set og hørt med formandens øjne og ører 3 Så starter vi snart en ny tennissæson 5 Husorden 8 Bryllup

Læs mere

I GREJS-DALEN FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK BADMINTON JIU JITSU LINEDANCE

I GREJS-DALEN FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK BADMINTON JIU JITSU LINEDANCE SPORT FOR LIVET... I GREJS-DALEN Forår/sommer 2012 FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK BADMINTON JIU JITSU LINEDANCE Vigtige datoer Fællesopstart for alle udendørs fodboldhold 24. marts 2012 Gymnastikopvisning

Læs mere

Lederhåndbog for. Randers Sportsklub Freja Fodbold

Lederhåndbog for. Randers Sportsklub Freja Fodbold Lederhåndbog for Randers Sportsklub Freja Fodbold September 2008 Lederhåndbog for Randers Sportsklub Freja, Fodbold Denne lederhåndbog er udarbejdet med det formål at være en daglig hjælp og vejledning

Læs mere

RØDBOG. Benløse Floorball Club En den af Benløse Idrætsforening. Overblik over arbejdsopgaver. Senest redigeret: 12. august 2010

RØDBOG. Benløse Floorball Club En den af Benløse Idrætsforening. Overblik over arbejdsopgaver. Senest redigeret: 12. august 2010 RØDBOG Benløse Floorball Club En den af Benløse Idrætsforening Overblik over arbejdsopgaver Senest redigeret: 12. august 2010 Indhold alfabetisk Ansøgninger Bestilling af lokaler/faciliteter BIFs Venner

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 LANGESKOV BADMINTON KLUB 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forside foto: Formanden modtog pris ved Badminton Fyn Repræsentantskabsmøde da LBK blev kåret til Årets Klub Side 2: Side

Læs mere

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Indholdsfortegnelse Hvem er vi?... 3 Hvordan starter jeg til Badminton i Badminton Roskilde?... 4 Træningsfaciliteter... 5 Vores værdier... 5 Praktiske

Læs mere