Referat Økonomiudvalget tirsdag den 25. oktober 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Økonomiudvalget tirsdag den 25. oktober 2011"

Transkript

1 Referat tirsdag den 25. oktober 2011 Kl. 15:00 i Mødelokale 1,Lyndby Lena Holm Jensen (V)

2 Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden ØU - Orientering ØU - Årligt møde mellem Hovedudvalget og ØU - Politisk mødekalender ØU - Forventet Regnskab ØU - Låneomlægning fra obligationslån til fast rente ØU - Dialogmøder med boligorganisationerne ØU - Samling af administrationen på to rådhuse - ansøgning om tillægsanlægsbevilling ØU - Regulering af administrationsbidrag for almennyttige boliger ØU - Frigjorte kommunale bygninger BU - Kompetence til ændring af skolenavn KF - Frigivelsessag vedr. skaterbaneprojekt TM - Vejbidragssag - Forslag til fordeling af udgifter SSÆ - Husdyr på plejecenterne Lukket - SSÆ - Godkendelse af udbudsmateriale og proces samt biltype Lukket - ØU - Ansøgning om fornyelse af alkoholbevilling og godkendelse af bestyrer Person - ØU - Afsked af tjenestemand...42

3 Side 1 1. ØU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 11/2 Resumé: Indstilling: Beslutning den : Dagsordenens punkt 14 udgår. I henhold til styrelsesvedtægten ligger kompetencen i sagen hos Udvalget for Social, Sundhed og Ældre Dagsordenen blev herefter godkendt. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence:

4 Side 2 2. ØU - Orientering Sagsnr.: 11/1 Resumé: A. Den selvejende institution Kirke Hyllinge Ungdomsboliger konkurs. Bobestyreren for Den selvejende institution Kirke Hyllinge Ungdomsboliger har fordelt provenuet af boet. Ejendommen Kirkevej 45 i Kirke Hyllinge er solgt med overtagelse 1. juni 2011 for 1,3 mio. kr. Nettoprovenuet på kr. er fordelt mellem kreditorerne. Der blev kr. til Staten, kr. til Nykredit og 0 kr. til Lejre Kommune. Nykredit taber kr. fordelt med ,18 kr. på en hæftelse samt kr. på et særlån. For de ,18 kr. har Staten og Lejre Kommune stillet regaranti. De betaler 50% hver. Kommunen samlede tab kan opgøres til: Andel af garanti overfor Nykredit ,09 kr. og afskrivning af tilgodehavende på kr. Tilgodehavendet var tinglyst som pantebrev, besluttede den 26. april 2011 at kvittere pantebrevet. Kommunen har årligt betalt et driftstilskud til Ungdomsboligernes drift på kr. Det er ikke betalt i 2011, idet institutionen ikke har været i drift i året. Udgiften til tabet afholdes indenfor budgettet til støttet boligbyggeri. B. Indenrigs- og Sundhedsministeriet orienterede den 1. juli 2010 kommunerne om, at der siden 2005 har været en generel fejl i kommunernes beregning af kommunale ejendomsskatter i sager med fradrag i grundværdien for forbedringer. Dette indebærer, at en del borgere skal have tilbagebetalt for meget betalt ejendomsskat. Efterfølgende har Folketinget vedtaget L65, Lov om ændring af lov om ejendomsskat. Med brev af den 23. maj 2011 orienterede Indenrigs- og Sundhedsministeriet om lovændringen og om det første grove overslag over de økonomiske konsekvenser af fejlen i beregningen af kommunale ejendomsskatter. For Lejre Kommunes vedkommende forventes en efterbetaling på ca. 7,3 mio. kr. Af aftale om kommunernes økonomi for 2012 indgået den 4. juni 2011 mellem Regeringen og KL fremgår, at Regeringen og KL er enige om, at staten refunderer de faktiske tilbagebetalinger i den enkelte kommune. Fejlen i beregningen af kommunale ejendomsskatter vil således ikke få økonomiske konsekvenser for Lejre Kommune. Kommunedata har den 11. oktober 2011 orienteret om tidsplanen for tilbagebetalingen af ejendomsskat. Efter forudgående forberedelser forventes selve tilbagebetalingen at ske den 10. november C. Pantebrev Såby Børnehave Kommunalbestyrelsen har den 27. juni 2011 besluttet, at der skal oprettes et pantebrev til sikring af kommunes investering i køkkenfaciliteter i den selvejende institution Såby Børnehave på kr. Beløbet er opgjort excl. moms. Der er ikke i sagen taget stilling til rente- og afdragsvilkår i pantebrevet.

5 Side 3 Kommunens udlæg er iflg. bogholderiet d.d ,23 kr. hvortil kommer moms ,01 kr. samlet ,24 kr. Hvis anlægget sælges indenfor en 5 års periode, skal kommunen tilbagebetale den refunderede moms. For at sikre kommunen er det nødvendigt at tage pant for udgiften incl. moms. Pantebrevet skal oprettes med en hovedstol på kr. Det nedskrives i takt med værdiforringelse af køkkenet med 1/25 del hvert år i 25 år. Lånet vil være rentefrit. D. Orientering om lån i Schweizerfrank (CHF). Kommunalbestyrelsen besluttede den 29. august 2011 at indgå en aftale med Deutsche Bank om omlægning af lånene til en kurv af valuta. Ved beslutningen lå CHF omkring kurs 650. Schweiz Centralbank har den 6. september 2011 besluttet at knytte CHF til EURO til en fast kurs. Den DDK er tilsvarende knyttet til EURO til en fast kurs. Det betyder, at kursen p.t. ikke burde overstige 620. Kursen har svinget omkring 603 siden uge 41. Af administrative hensyn er det, med baggrund i kommunens lånepolitik, besluttet at sammenlægge de 5 relevante lån til et. Der sker ikke ændring i afdragsprofilen eller andre lånevilkår. Et af lånene bliver dog omlagt fra en fast rente til variabel rente. Aftalen om den faste rente udløber i april For at komme ud af den nuværende renteaftale, skal der betales en overpris på ca. 2,5 % på lånet eller en forhøjelse af gælden på ca kr. KommuneKredit er i uge 41 anmodet om at sammenlægge lånene. Aftalen forventes gennemført i uge Det vil være den aktuelle kurs, der vil ligge til grund for aftalen. E. Siden sidste Økonomiudvalgsmøde er følgende publiceret på PolitikerPortalen under: Budgetopfølgning Forbrugsrapporter: Forbrugsrapport september Budgetopfølgning - Kassekreditreglen: Kassekreditreglen - september 2011 Bilagene kan ved henvendelse til ledelsessekretariatet udleveres. Hele budgetmappen vil blive publiceret på Lejre Kommunes hjemmeside. Økonomi: Budgetmappe KL og Ministerier Borgmesterbrev af 11. oktober 2011 Budgetmappe Spørgsmål og svar Spørgsmål til budget 2012 Indstilling: Beslutning den : Det blev oplyst, at der er publiceret henvendelser vedr. 39 kommunesamarbejdet omkring reform af udligningsordningerne. Borgmesteren orienterer om forholdene omkring Ryttergården i Kirke Hyllinge. Orienteringen blev taget til orientering.

6 Side 4 Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence:

7 Side 5 3. ØU - Årligt møde mellem Hovedudvalget og Sagsnr.: 11/20061 Resumé: og Hovedudvalget skal ifølge MED-aftalen mødes én gang årligt. Det årlige møde finder sted den 22. november Hovedudvalget har drøftet deres ønsker til indhold på mødet med. Hovedudvalget ønsker, at temaet for mødet bliver, hvorledes Hovedudvalget kan blive en strategisk medspiller i fremtiden. Der lægges op til, at drøfter og tager stilling til Hovedudvalgets ønske til indhold på dagen. Desuden lægges der op til, at drøfter eventuelle egne ønsker og forslag til indhold på mødet med Hovedudvalget. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at drøfter Hovedudvalgets ønske til indhold på det årlige fællesmøde med Hovedudvalget, 2. at drøfter eventuelle supplerende emner, 3. at der bliver afsat 1½ time til mødet. Beslutning den : tiltrådte indstillingen med den tilføjelse, at der som en del af det strategiske emne indarbejdes en videreudvikling af det faglige niveau. Sagsfremstilling: Ifølge MED-aftalen i Lejre Kommune mødes og Hovedudvalget mindst én gang om året med henblik på drøftelse af den del af budgetbehandlingerne, der vedrører budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold samt arbejdsmiljø i kommunen. Hovedudvalget har på deres møde den 21. september 2011 drøftet ønsker til indhold for mødet med den 22. november Hovedudvalget er pt. optaget af, hvordan man kan udvikle egen praksis, så man arbejder mere strategisk. Emnet er aktuelt bl.a. som følge af overenskomstaftalen 2011, hvor det er beskrevet, at hovedudvalgene skal arbejde mere strategisk. Aftalen indbefatter, at hovedudvalgene skal have en strategisk drøftelse af, hvilke indsatsområder og opgaver, som er særligt væsentlige at fokusere på og arbejde med. På baggrund af denne drøftelse skal hovedudvalgene fastlægge en strategiplan. I denne anledning finder Hovedudvalget det aktuelt at have en dialog med s medlemmer om emnet. Hovedudvalget ønsker at drøfte holdninger og synspunkter i forhold til, hvordan Hovedudvalget kan arbejde mere strategisk og blive en strategisk medspiller i fremtiden.

8 Side 6 Hvad angår mødets form, foreslår Hovedudvalget, at man gentager de positive erfaringer fra de sidste års møder, hvor der sættes god tid af til drøftelse af emnet i grupper. Hovedudvalget foreslår, at der afsættes 1½ time til mødet med start kl Udover en stillingtagen til Hovedudvalgets ønsker til emne, drøfter eventuelle supplerende forslag til indhold på mødet med Hovedudvalget. Administrationens vurdering: drøfter Hovedudvalgets forslag samt eventuelle supplerende forslag til emner. Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence:

9 Side 7 4. ØU - Politisk mødekalender 2012 Sagsnr.: 11/18784 Resumé: Administrationen udarbejder hvert år et forslag til politisk mødekalender. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at godkender sin mødeplan for Beslutning den : Indstillingen tiltrådt. Sagsfremstilling: Administrationen fremsender forslag til mødeplan for Den samlede mødeplan indeholder forslag til Kommunalbestyrelsens, s og fagudvalgenes møder. Det enkelte udvalg drøfter egen mødeplan. Ved udarbejdelsen af mødeplanen er der så vidt muligt taget hensyn til skolernes ferie, helligdage og administrationens arbejdsgange i forbindelse med udsendelse af dagsordener. holder møde tirsdage kl på følgende datoer: 24. januar 14. februar 20. marts 24. april 22. maj 19. juni 21. august 18. september 23. oktober 20. november 11. december Ud over de ordinære møder er der budgetmøder onsdag den 5. september kl. 8.00, 1. behandling af budget 2013 onsdag den 3. oktober kl. 8.00, 2. behandling af budget 2013 Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence:. Bilag:

10 Side 8 1. Politisk mødekalender 2012.pdf

11 Side 9 5. ØU - Forventet Regnskab Sagsnr.: 11/17966 Resumé: Administrationen har udarbejdet Forventet Regnskab på baggrund af forbrugsudviklingen fra 1. januar september 2011 samt øvrige oplysninger med økonomisk konsekvenser for Lejre Kommune. Forventet Regnskab indeholder samlet set et uændret kassetræk og en reducering af serviceudgifterne med 0,3 mio. kr. til mio. kr. Kassetræk og serviceudgifterne ligger begge under det oprindelige budget. Det forventes, at udvalgenes driftsrammer under ét viser et merforbrug på 1,4 mio. kr., som opvejes af et forventet mindreforbrug på anlæg med 1,4 mio. kr. Der er behov for, at der foretages bevillingsmæssige omflytninger mellem flere bevillinger ligesom der er behov for omflytning mellem drift og anlæg. Ud fra en risikovurdering er der grund til opmærksomhed på flere områder, på både servicerammen og på området for overførselsudgifter. Særligt det specialiserede socialområde og førtidspensionsområdet er fokusområder. Forventet Regnskab fremsendes til den 25. oktober. Efter ØU behandlingen fremsendes FR til fagudvalgenes møder mellem den november samt til den 22. november og Kommunalbestyrelsen den 28. november Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at tillægsbevillinger jf. bilag 2 "Oversigt over tillægsbevillinger og forventet overførsel" godkendes 2. at der overflyttes 0,1 mio. kr. fra bevilling Hjemmepleje - udfører til anlæg 3. at der meddeles anlægsbevilling og frigives rådighedsbeløb på 0,1 mio. kr. i forbindelse overflytning fra drift til anlæg i forbindelse med fortsat renovering på Hvalsø Ældrecenter 4. at der overflyttes 0,9 mio. kr. fra bevilling Solvang til anlæg 5. at der frigives rådighedsbeløb på 0,9 mio. kr. i forbindelse med overflytning fra drift til anlæg i forbindelse med etablering af kontor og mødelokale i Solvangs lejede lokaler 6. at Social, Sundhed og Ældre udarbejder en særskilt sag med ansøgning om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb til Solvang vedrørende det foreslåede anlægsarbejde i lejede lokaler Beslutning den : tager orienteringen til efterretning, og fremsender sagen til behandling i fagudvalgenes møder mellem den november samt til den 22. november og Kommunalbestyrelsen den 28. november 2011.

12 Side 10 Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Indstillingerne anbefales. Gitte Geertsen (F) Jens K. Jensen (V) Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen anbefales. Julie Hermind (F) Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne anbefales. Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den : Indstilling anbefales for så vidt Udvalget for Teknik og Miljøs bevillingsområder. Hans Olsen Beslutning den : Indstillingerne fra Udvalget for Social, Sundhed & Ældre, Udvalget for Job & Arbejdsmarked, Udvalget for Børn & Ungdom, Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Teknik & Miljø anbefales. Beslutning Kommunalbestyrelsen den : s indstilling tiltrådt. Richard Bentzen (Fokus) Sagsfremstilling: Budgetaftalen for Lejre Kommune indeholder principper for styring af Lejre kommunes økonomi. Under disse principper fremgår, at kassemålsætningen skal overholdes, og at der ikke gives tillægsbevillinger uden anvist finansiering. Der er to overordnede fokuspunkter i økonomistyringen i Lejre Kommune i Det første fokus er på kasseforbruget. Det skal sikres, at der opretholdes en stram økonomistyring, og at der ikke gives kassefinansierede tillægsbevillinger. Der er oprindeligt budgetteret med et kasseforbrug på 25,4 mio. kr. i 2011, hvilket i Forventet Regnskab blev forbedret med 7,3 mio. kr. og i Forventet Regnskab forblev dette uændret. Korrigeret budget indeholder et kasseforbrug på 18,1 mio. kr., når der ses bort fra overførsler fra Det er målsætningen, at kasseforbruget ikke overstiger dette beløb. Det andet fokuspunkt er serviceudgifterne. Der er oprindeligt budgetteret med et serviceudgiftsniveau på mio. kr. I korrigeret budgettet pr. 30. september er serviceudgifterne mio. kr. Konsekvensen af Forventet Regnskab er et uændret kassetræk og en reducering af serviceudgifterne med 0,3 mio. kr. til mio. kr. Samlet set er det forventningen, at serviceudgifterne vil ligge 5,7 mio. kr. under den oprindelige budgetterede serviceudgiftsramme, og at det forventede kassetræk, ekskl. overførslerne fra 2010, vil være ca. 7,5 mio. lavere end det oprindelige budgetterede kassetræk på 25,4 mio. kr.

13 Side 11 På trods af en forventning om, at serviceudgifterne i 2011 vil ligge 5,7 mio. kr. under det oprindelige budgetterede serviceudgiftsniveau, er der en række udfordringer, hvor der tegner sig et billede af varige merudgifter og hvor der overvejende er anvist et-årig finansiering i Det er i al væsentlighed på det specialiserede socialområde, hvor de største udfordringer er. Med de nuværende forventninger vil det specialiserede socialområde for både børn og voksne komme ud med et samlet merforbrug på 11 mio. kr. Det kræver derfor både ledelsesmæssig og politisk opmærksomhed for at sikre den nødvendige økonomiske styring af særligt disse områder. Der er på en række bevillinger udarbejdet handleplaner for nedbringelse af underskud fra tidligere år. Det generelle billede af handleplanerne er, at de forløber planmæssigt hvilket vil sige, at der vil ske markante reduceringer af underskuddene. På dagtilbudsområdet er arbejdet med en dagtilbudsplan i sin begyndende politiske fase. For at imødegå, at at en række daginstitutioner vil oparbejde et stadig stigende underskud i 2011, har Udvalget for Børn og Ungdom godkendt en "Model for garanti til daginstitutioner med lavt børnetal" gældende for budgetåret Det kommer Såby Børnehave, Bøgen og Lærkereden til gode. Forventningen til overførselsudgifter er en samlet merudgift på 1,7 mio. kr. Den største udfordring er på området for førtidspension, hvor der er flere tilkendelser end oprindeligt regnet med. På anlægssiden er der solgt grunde og bygninger for yderligere 1,3 mio. kr. og på de øvrige anlægsprojekter forventes en mindreudgift på 1,1 mio. kr. Der ansøges samtidig om, at der overføres 1,0 mio. kr. fra drift til anlæg. Det samlede forventede resultat er en mindreudgift på 1,4 mio. kr. Administrationens vurdering: Den stramme økonomiske styring har vist sine resultater i den foreliggende regnskabsopfølgning. Det forventede Regnskab viser således et uændret kasseforbrug og en reducering af serviceudgifterne med 0,3 mio. kr. til i alt mio. kr. Det samlede kasseforbrug og serviceudgifterne ligger fortsat under det oprindeligt budgetterede. Det vurderes på nuværende tidspunkt, at der på driftsområdet vil være et nettomindreforbrug på 4,1 mio. kr., som skal overføres til budget På anlægssiden vurderes det, at der vil være ikke-forbrugte rådighedsbeløb på ca. 20 mio. kr., der skal overføres til budget Begge beløb må tages med et vist forbehold. Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Kassebeholdningen forbliver uændret og servicerammen forbedres med 0,3 mio. kr. til i alt mio. kr. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Bilag: 1. Generelle bemærkninger - FR Bilag 1 Bemærkninger på udvalg 3. Bilag 2 Oversigt over tillægsbevillinger og forventet overførsel

14 Side Salg af grunde og anden fast ejendom.xls 5. Anlægsoversigt pr. 30 september Forventet FR præsentation i ØU.ppt

15 Side ØU - Låneomlægning fra obligationslån til fast rente Sagsnr.: 11/20369 Resumé: 2 stk. 4 % obligationslån med en restgæld pr. 1. oktober 2011 på henholdsvis 8,5 mio. kr. og 12,3 mio. kr. omlægges til lån med fast rente på ca. 3 % p.a. Løbetiden forbliver uændret. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at obligationslånene førtidsindfries og erstattes af aftalelån med fast rente. Afdragsperioden forbliver uændret. Beslutning den : Der blev omdelt oversigt over nuværende kommunale obligationslån tiltrådte, at alle kommunens obligationslån førtidsindfries og omlægges til lån med variabel rente, der omlægges til fast rente via renteswap, og at afdragsperioden forbliver uændret. Sagsfremstilling: KommuneKredit har oplyst at det er muligt at omlægge: Lån nr Obligationslån med en kuponrente på 4 %. Oprindelig stort kr. med udløb i 2028, med en fast årlig ydelse på kr. Marked indikeret at det p.t. kan omlægges til et lån med en fast rente fra juli 2013 og i resten af løbetiden på 3,03 % p.a., det giver en årlig ydelse på ca kr. Anslået nutidsværdibesparelse på 0,9 mio. kr. Lån nr Obligationslån med en kuponrente på 4 %. Oprindelig stort ,000 kr. med udløb i 2027 med en fast årlig ydelse på kr. Marked indikere at det p.t. kan omlægges til et lån med fast rente fra juli 2013 og i resten af løbetiden på 3,01 % p.a., det giver en årlig ydelse på kr. Anslået nutidsværdibesparelse på 0,6 mio.kr. Ved omlægning af obligationslån skal obligationerne opkøbes eller lånet førtidsindfries til en termin. Det kan ske til terminen 29. juni Renten kan låses fast fra det tidspunkt KommuneKredit får ordre til det, således at den lavere rente kan sikres fra 1. juli Ved at overgå til et fastrentelån kan man ikke længere indfri lånet ved køb af obligationer. Ved en stigning i renteniveauet vil kursen kunne falde til under kurs 100 og man kan ad den vej indfri lånet til under kurs 100. Det forventes ikke at rente vil stige så meget, at der kan spares mere ved en indfrielse om nogle år, end der kan spares ved en rentenedsættelse i resten af løbetiden. Administrationens vurdering:

16 Side 14 Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Der vil være en besparelse på kr. i 2012 og kr. om året fra og med Beslutningskompetence: Bilag: 1. Omlægningstilbud 2. Tilbud om lavere renter 3. låneaftaler.pdf

17 Side ØU - Dialogmøder med boligorganisationerne Sagsnr.: 11/20219 Resumé: Som et led i tilsynet med de almene boligorganisationerne skal kommuner, hvori en boligorganisation har hjemsted, have et årligt dialogmøde med organisationen. Grundlaget for drøftelserne er organisationens regnskab og styringsrapport, herudover kan kommunalbestyrelsen tage andre emner op. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at der afholdes dialogmøde mellem administrationen og boligorganisationerne om organisationens regnskab og styringsrapport 2. at der som andre emner drøftes, nye boliger, sammenlægning af organisationerne og robuste boliger til hjemløse 3. at referater fra møderne behandles efterfølgende af kommunalbestyrelsen 4. at regnskaber og styringsrapporter fremover skal være kommunen i hænde inden 1. september efter regnskabsårets udløb. Beslutning den : indstiller: 1. at der afholdes dialogmøde mellem økonomiudvalget og boligorganisationerne om organisationernes regnskab og styringsrapport, 2. at der drøftes andre relevante emner, 3. at referater fra møderne behandles efterfølgende af kommunalbestyrelsen, 4. at regnskaber og styringsrapporter fremover skal være kommunen i hænde inden 1. september efter regnskabsårets udløb. Beslutning Kommunalbestyrelsen den : s indstilling tiltrådt. Connie B. Jensen (A) Julie Hermind (F) Richard Bentzen (Partiet Fokus) Henning Nielsen (V) Sagsfremstilling: Formålet med dialogmøderne er at drøfte det nuværende og fremtidige samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne, herunder drøfte overordnede forhold i de enkelte boligselskaber og afdelinger.

18 Side 16 Dialogmøder skal holdes med de boligorganisationer der har hjemsted i kommunen. Der kan holdes dialogmøder med boligselskaber, der har afdelinger i kommunen samt selvejende institutioner. I Lejre Kommune har 2 boligorganisationer hjemsted. Hvalsø Boligselskab, der administreres af Boligselskab Sjælland og Lejre-Bramsnæs almennyttige Boligselskab, der administreres af DAB. Vestsjællands Boligselskab har afdelinger i kommune. Der er 5 selvejende boligorganisationer: Den selvejende Almene OK-ældreboliginstitution Botilbuddet Bramsnæsvig og S/I Hvalsø ældreboliger I, II, III, IV. Grundlaget for dialogmøderne er de styringsrapporter som boligselskaberne skal udarbejde og deres seneste regnskab. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte en frist for hvornår boligorganisationen skal indsende styringsrapport til kommunalbestyrelsen. Der skal holdes mindst et dialogmøde om året. Det er kommunen der indkalder til dialogmøder. Referatet for dialogmøderne skal offentliggøres på kommunen hjemmeside efter de er blevet behandlet af kommunalbestyrelsen. Dialogmøder kan afholdes mellem bestyrelserne eller på det administrative plan. Det foreslås at de indtil videre holdes på det administrative plan. Der udarbejdes referater fra møderne, der behandles af kommunalbestyrelsen. Der træffes ikke afgørelser på møderne. Alle sager som kræver en kommunalbestyrelsesbeslutning vil blive forelagt som enkeltsager. Dialogmøderne kan bruges til at få drøftet de emner som kommunalbestyrelsen ser som centrale. Forslag til emner fra kommunens side: 1. Nye boliger, hvor skal de ligge 2. Botilbud til hjemløse 3. Sammenlægning af organisationerne Nye boliger, hvor skal de ligge: Iflg. kommuneplanen vil Lejre kommune sikre et rigt og varieret boligudbud, både i boligstørrelser, typer og ejerformer. Den ændrede befolkningssammensætning vil betyde behov for andre boliger, flere ældrekollektiver o.l. Botilbud til hjemløse: Der er muligheder for at lave boliger af robuste materialer med et lavt vedligeholdelseskrav. Boligerne kan indrettes til deres specielle behov. Sammenlægning af organisationerne: Der er 2 organisationer. Der kunne opnås nogle organisatoriske fordele ved at de to organisationer gik sammen i en. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Der er ikke økonomi forbundet med tilsynet, herunder afholdelse af dialogmøder. De konkrete enkeltsager kan og vil have økonomiske konsekvenser. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen

19 Side ØU - Samling af administrationen på to rådhuse - ansøgning om tillægsanlægsbevilling Sagsnr.: 10/21075 Resumé: Administrationen har udbudt udvidelse og ombygning af rådhusene i Hvalsø og Allerslev. De indkomne tilbud har været dyrere end estimeret med. Administrationen søger en tillægsanlægsbevilling på 3,3 mio. kr. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at der meddeles tillægsanlægsbevilling på kr til samling af administrationen på to rådhuse, 2. at bevillingen finansieres af rådighedsbeløbet i 2011 til renovering af gl. demensboliger i Hvalsø, 3. at beløbet tilbageføres til dette projekt i 2012 fra et forventet mindreforbrug på Movia-driftsbevillingen i Beslutning den : Udsat til fornyet behandling den 25. oktober 2011, idet der ønskes flere alternativer for den fremtidige rådhusplacering. Der forelægges ideoplæg til løsning på personaleomflytningerne som følge af organisationsændringerne. Beslutning den : Der udarbejdes et oplæg til et rådhus som udbygning af eksisterende rådhus i Hvalsø - alternativ 2 - incl. finansieringsforslag, som forelægges for økonomiudvalget i december Der udarbejdes skitseforslag til alternativ 4. Der kan afholdes begrænsede udgifter af det frigivne rådighedsbeløb til finansiering af omflytninger mellem rådhusene. Sagsfremstilling: Administrationen har med baggrund i beslutning i Kommunalbestyrelsen den 27. juni 2011 og frigivelse af anlægsbevilling på kr udbudt ud- og ombygning af rådhusene i Hvalsø og Allerslev ud fra et nærmere beskrevet projekt med kravspecifikationer. Projektet har været udbudt i to entrepriser til to grupper af entreprenører; en pavillondel og en ombygningsdel. Det vejledende budget (med baggrund i anlægsbevillingen på kr ) til samling af administration på to rådhuse var disponeret ud fra en vurdering af, hvordan bevillingen kunne anvendes mest hensigtsmæssigt. Efter tilbudsindhentning har administrationen konstateret, at de udbudte om- og udbygningstiltag andrager et væsentlig større omfang end det vejledende budget. Se bilag Sammenligning af vejledende budget og modtagne tilbud. Andre budgetposter i oversigten er de oprindelige afsatte poster samt overslagspriser. Posterne afspejler det beløb, som det i overslaget har været muligt at afsætte til formålet. Der er ikke foretaget en prisindhentning. I forbindelse med udvidelse af parkeringspladser ved begge rådhuse blev

20 Side 18 administrationen bedt om at undersøge inddragelse af areal ved kirken i Allerslev som parkeringsarela. Dette er undersøgt og estimeres at udgøre en udgift på minimum kr , da der skal anlægges fodgængerovergang, gangsti samt købes eller eksproprieres jord. Se bilag for administrationens parkeringsforslag for de to rådhuse. Samlet set andrager anlægsbehovet alene for om- og udbygning baseret på tilbudspriserne ca. kr Til dette beløb skal lægges de andre budgetposter. Tilføjet d. 11. oktober 2011: Administrationen har med baggrund i beslutning i d. 5. oktober 2011 søgt at afdække en række alternativer til en fremtidig rådhusplacering og - organisering. Administrationen ridser, foruden den i nærværende sag foreslåede løsning, en række forskellige alternativer op i notat Den fremtidige rådhusplacering - vurdering af alternativer. Administrationen har endvidere arbejdet med en løsning, der indebærer, at Rådhuset i Lyndby fortsætter med at huse administrationen og at der ikke anvendes midler til omeller tilbygning på nogen af rådhusene. Dette scenarium er omtalt i notat Betragtninger vedrørende fysisk samling af administrationen uden bygningsændringer. Udtalelser: Arbejdsmiljørepræsentanterne på rådhusene i Hvalsø og Allerslev udtaler: Arbejdsmiljørepræsentanterne udtalte, da anlægsbevillingen til rådhussammenlægningen i juni 2011 blev frigivet, at den økonomiske ramme på de kr. 4,128 mio. kun kunne dække udgifter til de absolut nødvendige bygningsmæssige ændringer for at få plads til medarbejderne på de to rådhuse. Der blev opfordret til at sætte midler af i budget 2012 og 2013 til yderligere bygningsmæssige ændringer for at løse de arbejdsmiljømæssige problemer, som anlægsrammen ikke giver mulighed for at løse - både kendte som endnu ukendte problemer. Selv med den ønskede tillægsbevilling, er det arbejdsmiljørepræsentanternes vurdering, at de kommende arbejdsmiljømæssige problemer ikke er blevet mindre. Med tillægsbevillingen bliver det kun muligt at skabe fysisk rum til de ansatte, men med ringere betingelser end forventet da anlægsbevillingen blev behandlet i juni Vi vurderer, at der f.eks. er flere medarbejdere, der kommer til at bruge mere tid på at finde ledige lokaler til møder og fortrolige samtaler, og flere kommer til at opleve flere forstyrrelser i det daglige arbejde som følge af, at flere kommer til at sidde tættere. Det betyder faldende koncentrationsniveau og mindre effektivitet. Hvis disse forventelige problemer skal kunne løses, så er der øget behov for midler til fysiske forbedringer i de kommende års budgetter. Administrationens vurdering: Administrationen kan efter licitationen konstatere, at priser på pavilloner er steget siden sidste pavillonkøb på rådhuset i Allerslev. Tilbuddene overstiger i betydelig grad overslaget, som det blev estimeret i foråret. Administrationen har med baggrund i de modtagne tilbud revideret anlægsbudgettet. Se bilag Revideret budget. Oversigten indeholder også projektgruppens forslag til sammenligning. Administrationen begrunder revideringen med nedenstående: Administrationen vurderer, at en udvidelse f.eks. i form af tilføjelse af pavilloner på rådhuset i Hvalsø er de nødvendige rammer for de centre, som skal operere på rådhuset i Hvalsø. Administrationen foreslår, at de eksisterende, midlertidige pavilloner på rådhuset i Hvalsø nedtages, når det vil være praktisk muligt i forhold til, at administrationen kan rummes på resten af rådhuset. Dette forventes at ske, når

21 Side 19 medarbejderne overføres til Udbetaling Danmark. Administrationen vurderer, at de to ekstra pavilloner på rådhuset i Allerslev kan udgå af projektet. Dog gør administrationen opmærksom på, at der som følge af projektet Ledelse & Organisation er igangsat et projekt, der skal afdække mulighederne for at effektivisere skolernes, ældrecentres og dagsinstitutionernes administrationen. Et resultat af dette projekt kunne blive, at et antal administrative medarbejdere flyttes fra skoler og institutioner til Servicecenter Allerslev eller Hvalsø. Såfremt dette sker, forventes der at være behov for et øget antal arbejdspladser på rådhuset i Allerslev, f.eks. i form af de fra projektet nu fjernede to ekstra pavilloner til ca. kr , eller en beslutning om at rådhuset i Allerslev skal rumme færre centre. Administrationen vurderer, at ikke alle de udbudte ombygningstiltag er nødvendige for den fremtidige brug af rådhusene, men administrationen vurderer dog samtidig, at der skal gennemføres størstedelen af de foreslåede tiltag for at understøtte den nye organisation. Se skitsebilag for forslag til indretning af rådhusene i Allerslev og Hvalsø. Udbygningen af Materielgården kan kombineres med en påtænkt udskiftning af taget på kontorbygningen på Horseager i Hvalsø. Det nuværende loft kan inddrages til kontorfaciliteter. Det betyder, at der vil kunne etableres den nødvendige plads uden af udvide selve grundarealet på bygningen. Dog vurderes det, at overslaget indledningsvist har været for lavt med ca. kr uanset valg af ud-/ombygningsløsning. Der søges dog en løsning, der kan holdes inden for det i det reviderede budgets afsatte beløb. Der er ikke i budgettet afsat midler til tilsyn med byggeriet, hvorfor ressourcerne hertil må hentes i administrationen. Det betyder samtidig, at det er nødvendigt ikke at igangsætte flere tiltag, end den tilsynsførende bygherrerådgiver kan overskue ad gangen. Dette påvirker selve ombygnings- og dermed flytteprocessens varighed. Ombygningsprocessen og den deraf følgende omflytning, herunder behovet for midlertidige flytninger, betyder også en del logistiske udfordringer. Som følge heraf er overslaget øget med kr Der har været lagt op til, at der på rådhusene skabes rum, der visuelt fremstår åbne og lyse. Dette kunne ske ved, at der arkitektonisk blev arbejdet med opdeling af de enkelte rum i form af glasvægge. Dette tiltag bevirker, at der i den aktuelle sammenlægningssituation skabes en visuel sammenhæng de enkelte centre og afdelinger imellem. Åbenhed og lys fordrer dog også, at møblement og de designerede møderum er ensartede og/eller tilpasset de enkelte funktioner. Projektgruppen har foreslået et beløb afsat til denne udgift. Dette er dog ikke en nødvendig omkostning, hvorfor kun de mest elementære dele af udgifterne (absolut nødvendig maling og indkøb af møbler til møderum) foreslås realiseret. Derudover kan sådanne tiltag realiseres, hvis der i det samlede budget findes midler til formålet. Administrationen gør opmærksom på, at der ikke i det reviderede budget - og den søgte tillægsanlægsbevilling - er afsat midler til arbejdsmiljømæssige tiltag, såsom udskiftning af gulvtæpper, maling, optimering af ventilationsanlæg etc. Denne post er ikke estimeret. Projektgruppen vurderer, at de efterspurgte arbejdsmiljøforbedringer er både relevante og aktuelle. Såfremt der ikke bevilges den søgte tillægsanlægsbevilling, vil der alene være mulighed for at bygge om på rådhuset i Allerslev og sætte et færre antal pavilloner op på rådhuset i Hvalsø. Det betyder, at rådhusene samlet set ikke kan rumme det nødvendige antal medarbejdere. Det betyder også, at Materielgården ikke kan huse alle administrative medarbejdere, og at der ikke etableres flere parkeringspladser på de to rådhuse. En anden mulighed vil være at placere et eller flere rådhuscentre uden for rådhusene. Dette

22 Side 20 vil dog også medføre omkostninger, og administrationen kan ikke på nuværende tidspunkt foreslå mulige lokaliteter eller priser til denne løsning. En mulighed for at afdække - evt. udfordre - prisniveuaet, vil være at udbyde udvidelsen af rådhuset i Hvalsø i form af en såkaldt omvendt udbud. Det vil sige, at der sættes en fast pris (en max pris) og evt. også et m2 ønske. Tilbudsgivere, evt. indbudte, byder så ind med forskellige løsninger og evt. mindre eller øget antal m2. Administrationen vurderer dog, at metoden i det givne tilfælde ikke vil give det fornødne antal flere arbejdspladser, da der skal afsættes midler til rådhuset i Allerslev samt de andre poster. Der vil også være en risiko for, at der ikke kan findes tilbudsgivere, der vil byde på opgaven. Tilføjet d. 11. oktober 2011: Administrationen vurderer, at alle de foreslåede alternativer alle er mulige med hver deres fordele og ulemper og hver deres økonomiske, tidsmæssige og organisatoriske udfordringer. Administrationen vurderer, at der bør tiltræbes en permanent løsning, der dog udmærket kan indebære nogle midlertidige placeringer af medarbejdere/funktioner. Handicappolitik: Økonomi og finansiering: I vedlagte revideret budget har administrationen foreslået en løsning, der opfylder de absolutte minimumskrav til en om- og tilbygning. Direktionen anbefaler, at der gives en tillægsbevilling til projektet for at realisere sammenlægningen af rådhusfunktionerne på rådhusene i Allerslev og Hvalsø. Direktionen foreslår endvidere, at beløbet i 2011 finansieres af rådighedsbeløbet i 2011 til renovering af gl. demensboliger i Hvalsø, som endnu ikke er disponeret. Direktionen foreslår, at det forventede mindreforbrug på Movia-driftsbevillingen i 2012 på kr. 3,3 mio. tilføres projektet til renovering af gl. demensboliger i Hvalsø. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Bilag: 1. Parkering ved Allerslev Rådhus_rev1 _2_.pdf 2. Parkering ved Hvalsø Rådhus_rev1 _2_.pdf 3. Rådhuset i Hvalsø_rev 28SEP11.pdf 4. Rådhuset i Allerslev_rev. 28SEP11.pdf 5. Sammenligning af vejledende budget og modtagne tilbud_sep11.pdf 6. Revideret anlægsbudget for samling af administrationen på to rådhuse.pdf 7. Notat_Betragtninger vedrørende fysisk samling af administrationen uden bygningsændringer 8. Notat_Alternativer til rådhussammenlægning på RA og RH.pdf

23 Side ØU - Regulering af administrationsbidrag for almennyttige boliger Sagsnr.: 11/19214 Resumé: Administrationen har undersøgt grundlaget for opkrævning af administrationsbidrag for de kommunale almennyttige boliger. Administrationen foreslår, at de eksternt administrerede almennyttige boliger hjemtages med udgangen af 2012, samt at der sker en øjeblikkelig regulering af det opkrævede administrationsbidrag. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at det allerede opkrævede administrationsbidrag reguleres til en ens pris pr. boligenhed pr. år på kr fra at det foreslåede prisblad godkendes som grundlag for særlige enkeltydelser 3. at stigningen i administrationsgebyr afholdes af boligafdelingernes henlæggelser indtil det tidspunkt, hvor regulering kan ske over huslejen 4. at administrationsaftalerne med Boligselskabet Sjælland og DAB opsiges med aftalt varsel 5. at administrationen kortlægger og dokumenterer det faktiske tidsforbrug begyndende senest fra at der med baggrund i det dokumenterede tidsforbrug beregnes et endeligt administrationsgebyr for budget 2013, som forelægges på ordinære boligafdelingsmøder i 2012 Beslutning den : Indstillingen anbefales. Beslutning Kommunalbestyrelsen den : Indstilling tiltrådt. Flemming Damgaard Larsen (V), Thomas Stokholm (V), Jens K. Jensen (V) og Laila Torp Madsen (V) kan ikke følge indstilling, men mener at administrationen fortsat skal blive hos Boligselskaberne eller sendes i udbud. Connie B. Jensen (A) Julie Hermind (F) Richard Bentzen (Partiet Fokus) Henning Nielsen (V) Sagsfremstilling: I Lejre Kommune er der pt. 227 kommunale almennyttige lejeboliger. Af disse administreres de 180 af Lejre Kommunes administration, mens de 47 administreres af henholdsvis Boligselskabet Sjælland (BOSJ) med de 12 og DAB de sidste 35. Inden udgangen af 2011 tilgår yderligere seks almennyttige boliger til de 180, hvilket bringer

24 Side 22 antallet af kommunalt administrede boliger op på 186 og totalen på kommunale almennyttige boliger op på 233 ved udgangen af Omfanget af de administrative opgaver for almennyttige boliger dækker i store træk følgende: Udarbejdelse af huslejekontrakter, opkrævning af husleje, udarbejdelse af årlige driftsregnskaber og budgetter, udarbejdelse af 10-årige vedligeholdelsesplaner, indkaldelse til og deltagelse i ordinære afdelingsmøder, indhentning af tilbud på vedligeholdelsesarbejder samt tilsyn med udførelse af samme, ind- og udflytningssyn og beboerhenvendelser. Administrationen har undersøgt baggrunden for opkrævning af administrationsbidrag til de ovenfor nævnte opgaver. Administrationen har konstateret, at det opkrævede administrationsbeløb ikke står mål med de i administrationen anvendte ressourcer. I henhold til nævnte Bekendtgørelse nr om drift af almene boliger m.v. er det boligorganisationens bestyrelse (i dette tilfælde Kommunalbestyrelsen), der fastsætter administrationsbidraget. Sidstnævnte skal jævnfør 30 i bekendtgørelsen fastsættes enten til et beløb, der er lige stort pr. boligenhed, eller det fastsættes opdelt mellem et grundbidrag og en tillægsydelse. Grundbidraget er lige stort pr. boligenhed, mens tillægsydelsen er valgfri for afdelingerne. Grundbidraget kan igen deles op i et fast bidrag pr. afdeling og et bidrag pr. boligenhed. Administrator (forretningsfører) skal kunne dokumentere udgifterne til det opkrævede administrationsbidrag (ressourcetrækket). Det forudsættes samtidig, at det kommunale administrationsbidrag opgjort pr. boligenhed ikke overstiger niveauet for det administrationsbidrag, som betales af andre almene boligafdelinger beliggende i kommunen. Udtalelser: Administrationen har indhentet en vejledende udtalelse fra Social- og Integrationsministeriet. Ministeriet oplyser, at kommunen skal opkræve et administrationsbidrag, der svarer til de faktiske udgifter, som kommunen har. Der må ikke opkræves et administrationsgebyr, der er lavere end de reelle udgifter, da dette vil give en skævvridning af konkurrencen i forhold til de private aktører på markedet. Boligorganisationer har ikke mulighed for at yde støtte. Det må kommuner heller ikke. Et administrationsbidrag, der er fastsat kunstigt lavt, vil også være i strid med balancelejeprincippet. Ministeriet udtaler, at det kræver positiv lovhjemmel, hvis man som kommune vil støtte enkeltpersoner eller virksomheder. Social- og Integrationsministeriet oplyser, at der ikke er en sådan lovhjemmel i den givne situation. Bidraget skal opkræves i overensstemmelse med én af de 2 modeller, der er beskrevet i 30 i driftsbekendtgørelsen. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at det nuværende opkrævede administrationsbidrag alene dækker udgifterne til budgettering og regnskabsaflæggelse, hvilket formodentlig svarer til det ovenfor nævnte faste bidrag jævnfør 30 i ovennævnte bekendtgørelse. Der er imidlertid opført og ibrugtaget et ikke ubetydeligt antal almennyttige boliger i Lejre Kommune i perioden Disse administreres af Lejre Kommunes administration, uden at der er tilført området flere ressourcer i den nævnte periode. Det opkrævede administrationsbidrag er politisk vedtaget gennem godkendelse af de enkelte boligafdelingers budgetter. Det konkrete administrationsbidrag pr. boligenhed har ikke tidligere været forelagt til politisk beslutning. Det er administrationens vurdering, at den vejledende udtalelse fra Social- og Integrationsministeriet bør følges, således at administrationsbidraget fastsættes ud fra

25 Side 23 de faktiske omkostninger. Der er ifølge Ministeriet ikke lovhjemmel til at opkræve et bidrag, som er højere eller lavere end de reelle udgifter. Vælger man at opkræve et bidrag, der er lavere end de reelle udgifter, er det administrationens vurdering, at man vil komme i strid med Kommunalfuldmagtsreglernes bestemmelser om ulovlig støtte jf. ovenfor. Administrationen vurderer derfor, at administrationsbidraget bør harmoniseres og opreguleres i forhold til bestemmelserne i nævnte bekendtgørelse. Administrationen vurderer, at som led i en harmonisering af service og pris bør administrationen af de 47 almennyttige boliger, der administreres af eksterne forretningsfører, hjemtages. Dette underbygges af det forhold, at flere af de indgåede administrationsaftaler er begrænsede i forhold til opgavens normale omfang. Der er således i nogle tilfælde indgået aftale med kommunale institutioner om, at disse står for drift og vedligehold af boligenhederne. Dette vil normalt være en opgave for administrator (forretningsfører). Endvidere varetages visse tilsynsopgaver af Lejre Kommunes administration desuaget, at der er indgået en administrationsaftale med ekstern. Ingen af delene har påvirket det opkrævede administrationsbidrag. Opsigelsesvarslet er henholdsvis ni og 12 måneder til udløbet af et regnskabsår for Boligselskabet Sjælland og DAB. Det estimeres, at der pt. (med de 180 boliger) anvendes 1,5 2 årsværk på ovennævnte administrationsopgaver (forretningsføreropgaver) i Lejre Kommunes administration. Såfremt der hjemtages 47 flere ved udgangen af og tilgår seks pr. udgangen af vil ressourcetrækket vokse tilsvarende. Administrationen vurderer, at der specielt i 2011 og 2012 vil være et ekstra ressourcebehov for at harmonisere serviceniveauet samt forretningsgangene for de kommunale almennyttige boliger i Lejre Kommune. Ved tidspunktet for hjemtagningen af de 47 boligenheder (udgangen af 2012) vurderes de interne administrative procedurer at være så tilpas effektiviseret, at administrationen af de ekstra boligenheder ikke vil udgøre et væsentligt større ressourcetræk. Det er dog en forudsætning, at administrationsbidraget afspejler det faktiske ressourcebehov, hvorfor det kan komme på tale at regulere på et senere tidspunkt (i 2012). Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Det allerede opkrævede administrationsbidrag for de 180 kommunale almennyttige boliger udgør i 2012 kr Se bilag 1. Dette giver et gennemsnitsbidrag på kr pr. bolig pr. år og modsvarer under ½ årsværk. Administrationen har undersøgt fra Landsbyggefonden, hvad andre ikke-kommunale boligafdelinger i Lejre Kommune betaler i administrationsbidrag til deres respektive administratorer (forretningsfører). De billigste betaler ca. kr pr. år pr. boligenhed, mens de dyreste betaler knap kr pr. år pr. boligenhed (begge i 2010 priser). Se bilag 2. Administrationen foreslår, at det årlige administrationsbidrag pr. boligenhed i de kommunale almennyttige boliger reguleres til kr (2011 kr.). Dette vil pt. give et samlet administrationsgebyr på kr (172 x 3.000) i 2012 og fra 2013 (med tilgang af seks yderligere) kr (178 x 3.000) pr. år. De kr er sat ud fra den nuværende viden om ressourcetrækket. Se bilag 3 Nuværende samt opregulerede administrationsgebyr og bilag 4 Nuværende estimerede tidsforbrug. Foruden ovennævnte administrationsgebyr giver Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. hjemmel til at opkræve gebyrer for tillægsydelser. Det er således muligt at opkræve et gebyr på f.eks. en procentdel af projektsummen i forbindelse med moderniserings,- genopretnings- og forbedringsarbejder. Endvidere er eksempler på tillægsydelser følgende: Opnotering på venteliste, rykker for lejebetaling, fremleje, boliggarantibevis, varmeregnskaber, administration af div. lokaler etc. Administrationen har undersøgt andre administratorers enkeltydelser og har derigennem udarbejdet forslag til gebyrer for enkeltydelser i Prisblad for almennyttige boliger i Lejre Kommune

26 Side 24 i bilag 5. Som det fremgår af oversigten (bilag 1) over nuværende administrationsbidrag er der forskel på, hvad de enkelte boligenheder i givet fald bliver pålagt at skulle betale mere i administrationsbidrag pr. år. Administrationen gør også opmærksom på, at der under ingen omstændigheder må ske en sammenblandning af kommunens økonomi og de enkelte boligafdelingers. Som nævnt ovenfor, er der ikke lovhjemmel til at fastsætte et administrationsgebyr, som er lavere end de faktiske udgifter. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Bilag: 1. Bilag 1 - Opkrævet administrationsgebyr i 2012 vs.2.pdf 2. Bilag 2 - Oplysninger hentet hos Landsbyggefonden Bilag 3 - Nuværende samt opreguleret administrationsbidrag 4. Bilag 4 - Nuværende estimerede tidsforbrug 5. Bilag 5 - Prisblad for almennyttige boliger i Lejre Kommune

27 Side ØU - Frigjorte kommunale bygninger Sagsnr.: 11/16567 Resumé: Administrationen har undersøgt begrænsninger og muligheder for fremtidig brug af frigjorte kommunale ejendomme. Administrationen foreslår forskellige løsninger for de berørte ejendomme. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at der træffes principbeslutning om at udbyde Sæby-Gershøj skole, ekskl. svømmebad og hal, til salg ved offentligt udbud med en mindstepris som fastsættes af Kommunalbestyrelsen. 2. at såfremt Sæby-Gershøj skole, ekskl. svømmebad og hal, ikke sælges til den fastsatte mindstepris inden seks måneder fra salgsstart udlejes skolebygningen. 3. at der træffes principbeslutning om at udbyde Glim skole, ekskl. hal, til salg ved offentlig udbud med en mindstepris som fastsættes af Kommunalbestyrelsen. 4. at såfremt Glim skole, ekskl. hal, ikke sælges til den fastsatte mindstepris inden seks måneder fra salgsstart udlejes skolebygningen. 5. at der træffes beslutning om, at Kirke Sonnerup skole anvendes til kommunale formål. 6. at der træffes principbeslutning om at Rådhuset i Lyndby udbydes til sag ved offentligt udbud med en mindstepris som fastsættes af Kommunalbestyrelsen. 7. at såfremt Rådhuset i Lyndby ikke sælges til den fastsatte mindstepris inden seks måneder efter fraflytning af administrationen udlejes bygningen 8. at administrationen bemyndiges til at iværksætte de nødvendige planændringer og øvrige tiltag og forelægge disse til beslutning 9. at administrationen ultimo 2011/primo 2012 fremlægger forslag til endelig placering af de berørte administrative enheder/funktioner Beslutning den : anbefaler: 1. at der træffes principbeslutning om, at udbyde ledige ejendomme til salg ved offentligt udbud med en mindstepris, som fastsættes af Kommunalbestyrelsen, og såfremt ejendommen ikke sælges til fastsat mindstepris udlejes ejendommen på markedsvilkår, 2. at den nærmere afgrænsning af ejendommen fastsættes i forbindelse med fastlæggelsen af udbudsvilkårene, 3. at Kirke Sonnerup skole anvendes til kommunale formål, 4. at administrationen ultimo 2011/primo 2012 fremlægger forslag til endelig placering af funktioner på Kirke Sonnerup skole, 5. at administrationen bemyndiges til at iværksætte de nødvendige planændringer og øvrige tiltag og forelægge disse til beslutning.

28 Side 26 Beslutning Kommunalbestyrelsen den : s indstilling tiltrådt. Der forelægges en sag om udbudsbetingelser vedr. salg af Sæby Gershøj skole snarest, dog senest til politisk behandling i januar Connie B. Jensen (A) Julie Hermind (F) Richard Bentzen (Partiet Fokus) Henning Nielsen (V) Thomas Stokholm (V) Sagsfremstilling: tiltrådte den 21. juni 2001 Direktionens beslutning om, at der indgås dialog med interessenter vedrørende ønsker og behov omkring anvendelse af frigjorte kommunale bygninger og de omkringliggende arealer. Administrationen har således fået til opdrag at afdække mulighederne for anvendelse af frigjorte kommunale ejendomme. De frigjorte ejendomme vedrører primært Glim Skole, Sæby-Gershøj Skole, Kirke Sonnerup Skole og Lyndby Rådhus og yderligere en række andre kommunale bygninger som, afhængigt af de beslutninger der træffes for de frigjorte skolebygninger og Rådhuset i Lyndby, kan komme i spil. Kommunalbestyrelsen besluttede den 26. april 2011 vedrørende "Skoleplan Plan for udvikling af skolerne i Lejre Kommune" at lukke Glim Skole og Sæby Gershøj Skole, idet undervisningen flyttes til henholdsvis Allerslev Skole og Kirke Hyllinge Skole. Det blev samtidig besluttet, at Kirke Sonnerup skole lukkes, idet undervisningen flyttes til Bramsnæsvigskolen, og at skolebygningerne i Kirke Sonnerup fremover skal huse specialskolen Firkløverskolen. Sammenlægningen af skolerne sker per 1. august Kommunalbestyrelsen vedtog ligeledes, at forvaltningen udarbejder forslag til anvendelse af de frigjorte skolebygninger, haller og svømmebadet til senere politisk behandling. besluttede den 24. maj 2011 at fastholde Kommunalbestyrelsens beslutning af 26. april forudsatte ligeledes den 24. maj 2011, at Firkløverskolen etableres i frigjorte bygninger på Kirke Sonnerup skole. Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. juni 2011 at tiltræde Direktionens beslutning om at nedlægge Lyndby Rådhus og samle administrationen på rådhusene i Hvalsø og Allerslev. Samling af administrationen er planlagt at skulle finde sted inden udgangen af Administrationen har med baggrund i ovenstående beslutninger undersøgt muligheder og begrænsninger for fremtidig brug af de tre frigjorte skoler og rådhuset i Lyndby. Der er ikke sat en endelig dato for, hvornår rådhuset i Lyndby ophører med at fungere som rådhus, men dette skulle gerne ske senest ved udflytning af rådhusfunktioner pr. udgangen af Administrationen redegør i Notat_Frigjorte kommunale ejendomme (bilag 1) for de forskellige lokaliteters muligheder og begrænsninger samt de initiativgrupper, som har vist interesse for de enkelte steder. Se også yderligere bilag for dette.

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. november 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. november 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. november 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4. KF - Frigivelsessag

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 24. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-1, 1. behandling...2

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 16:45 i Mødelokale 5, Rådhuset Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU Udlændingestyrelsens

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 8. januar 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Udkast til. Drifts- og samarbejdsaftale

Udkast til. Drifts- og samarbejdsaftale Djursland for fuld Damp Udkast til Drifts- og samarbejdsaftale Kulturafdelingen Journalnr.:08-24631 1. Samarbejdets parter. Som led i samarbejdet mellem: Foreningen Djursland for fuld Damp, Allingåbro

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 27. november 2018 Start kl.: 19:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 12. september 2013

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 12. september 2013 Referat torsdag den 12. september 2013 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Afbud: Gitte Geertsen (F) Laila Torp Madsen (V) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB - Godkendelse af dagsorden...3 3.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Overblik 2010-2014. De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger. Slottet:

Overblik 2010-2014. De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger. Slottet: De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger Overblik 2010-2014 Slottet: I 2010 og 2011 er der begge år et overskud på henholdsvis 97.875 kr.(2010) og 11.324 kr.(2011). Driften følger i hovedtræk det

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU -

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune 1. Opgave I forbindelse med godkendelse af budget og husleje for kommunalt ejede almene ældreboliger (beslutning i Velfærdsudvalget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Aftale til afløsning af aftale af 19. maj 2005 om sammenlægning af Farum og Værløse Kommuner

Aftale til afløsning af aftale af 19. maj 2005 om sammenlægning af Farum og Værløse Kommuner Indenrigs- og Sundhedsministeriet Furesø Kommune Dato: 8. marts 2011 Aftale til afløsning af aftale af 19. maj 2005 om sammenlægning af Farum og Værløse Kommuner I forlængelse af aftalen af 3. marts 2005

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat onsdag den 30. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Budget 2018, 1. behandling...2 30-08-2017 Side

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 2. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

X Byråd. Køberet for Y.

X Byråd. Køberet for Y. X Byråd Køberet for Y. 16. december 2008 Statsforvaltningen besluttede i forbindelse med behandling af en anden sag, at foretage en nærmere undersøgelse af X Kommunes ydelse af en køberet over ejendommen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem Rudersdal Kommune og bestyrelsen for Børnehuset Honningkrukken beliggende

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 6. oktober 2010 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Byråd tiltrådte den 16. december 2009 indstilling om overtagelsesbalance

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009 Referat fra møde i mandag den 27. april 2009 Mødet startede kl. 08:00 på Beredskabsstationen, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Orientering...

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere