Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn"

Transkript

1 Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor vil jeg gerne komme med nogle redskaber til at hjælpe dig, som spiller, igennem scenariet på den bedste måde. Det er tilladt at skabe så meget ekstra baggrund til din karakter, som du har lyst til under forløbet, så længe det ikke direkte har indflydelse på de andre karakterer. Barndomsoplevelser, folk du har arbejdet med, ting du har lavet, jo mere du lægger på jo mere virkelig bliver din karakter. Psykologen er uddannet og har erfaring, hvis det er han siger noget om dig, som person, kan det godt være du ikke helt bryder dig om hvad han siger, men han har nok ret i det. Ikke at din karakter behøver at indrømme det overfor de andre, men der er nok noget om de ting han kommer med. Det er meningen at din karakter skal være en virkelig og almindelig person. Det vil sige de begrænsninger du selv er underlagt som person, er din karakter også. Tænk på hvordan du ville være i virkeligheden, hvis du var ude for situationen. Nogle gange kan det være godt for fortællingen at man ofrer sig. Brug både det positive og det negative ved din karakter. Vis de menneskelige sider frem, vrede, fornægtelse, smålighed og jalousi er alle almindelige og vidunderligt dramatiske følelser. Ligesom tilgivelse, overbærenhed, forståelse alle er værktøjer til at få en situation afklaret.

2 Kompasset Er det som om tingene ikke rigtig fungerer for dig? Har du tit en fornemmelse af at dit liv kunne være bedre? Føler du at andre omkring dig har større succes I deres liv? Hvis du har brug for hjælp til at komme videre - så tag skridtet i dag! Kompasset er det du har brug for, for at få dit liv på ret køl igen. Ved hjælp af dette kursus, oprettet med støtte fra Jobcenter Fyn, vil du være i stand til at få kortlagt dine personlige svagheder og forcer. På den måde vil du blive i stand til at målrette dine jobmæssige behov og finde den plads i livet, samfundet og på arbejdsmarkedet der passer til netop dig. Tag endelig ikke fejl! Dette er ikke bare endnu et af de utallige kurser udbudt til arbejdsløse for at få tiden til at gå mellem jobs. Dette er den ægte vare! Med en certificeret psykolog og psykoterapeut som kursusleder er det garanteret at dit liv vil tage en helt ny drejning. Ved hjælp af samtaler og øvelser vil du og de andre deltagere få kortlagt jeres sande personligheder. Grib denne enestående chance for at tage det første skridt på vejen til den tilværelse du altid har drømt om, men aldrig turdet håbe på! Snak med din sagsbehandler i dag! - Tilmeld dig Kompasset! - Og få kontrol over dit eget liv! Vær opmærksom på at der for tilmelding kræves aktindsigt i lægejournaler, straffeattest og erhvervsmæssig baggrund.

3 Kære Morten Pedersen Tak for din tilmelding til Kompasset d. 15. og 16. februar Kurset foregår på Trolegatergård og løber over en weekend, vi regner med at køre fra stedet søndag formiddag. Det er med fuld forplejning ligesom der også er arrangeret transport til kursusstedet der ligger nær Trolegater i Sverige. Medbring løst tøj og alle de spørgsmål, du kan fi nde på. Hvis du bliver forhindret, bedes du meddele dette hurtigst muligt på tlf (Underviser: Ulf Victor Børsting, Psykolog og forfatter). Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen AF - Fyn

4 Tømreren Morten Pedersen Kort om dig Du er en arbejdsløs tømrer sidst i tyverne, du er på a-kasse mens du laver sort arbejde og sælger lidt steroider. Du træner meget i fitnesscenter, går i byen med din kammerat Casper, hvor I drikker, slås og tager unge tøser med hjem. Du bruger også Internettet til at finde sexpartnere. Du er i bund og grund en livsnyder. De andre karakterer Christine, læge, 39 år Du har været sammen med hende, og efter du var færdig med hende, gav du hende videre til Casper. Hun er læge, har mand og børn og familieidyl nok til at kvæle folk i det. Hun er også en total so, som finder fyre på Internettet, som hun kan ligge og kneppe med. Hun tror, hun er så meget, men du ved, hvad hun er for en. Casper, mekaniker, 25 år Han er din bedste ven fra da I var omkring 15 år. I har været igennem ufatteligt mange ting sammen, og du ved, du kan stole 100 % på ham. Han har altid været lidt mere stille og rolig end dig, hvilket nogle gange har været meget godt for at holde dig lidt nede på jorden. Han er mekaniker og fikser biler hjemme hos jer, mens han er arbejdsløs.

5 Ulf, Psykologen, 54 år Det er åbenbart ham der leder kurset og skal hjælpe jer til at blive klogere på jer selv. Thomas, lærer, 39 år Han var din lærer på teknisk skole i dansk og samfundsfag. Han var ret sjov dengang, altid oppe at køre, og så sang han i timerne og var totalt sindssyg altid. Du kunne godt lide ham, og han var også i byen med klassen et par gange ved hovedforløbenes afslutninger.

6 Din karakter Du er en pæredansk 26-årig tømrer. Du er single og har aldrig haft et forhold, der varede mere end et par uger. I øjeblikket er du på a-kasse, men du laver masser af sort arbejde ved siden af, så penge er ikke noget problem. Du elsker at styrketræne, og det er et stykke tid siden du nåede det punkt, hvor du kunne blive større ved hjælp af kosttilskud og hård træning alene. Derfor har du taget steroider i et par år nu. De har virkelig hjulpet, du er ved at være der, hvor du gerne vil være med hensyn til størrelse og muskler. Det er også fedt, at steroiderne gør dig mere sindssyg, når du er i byen. Så når du er oppe at slås, tør du gøre meget mere. Der er mange, der er bange for dig, og det er en fed følelse at få respekt på den måde. Du bor sammen med din bedste ven Casper i et hus i Verninge på fyn. Du har kendt ham i over ti år nu. I har været igennem masser af eventyr sammen, blandt andet har I haft flere trekanter med forskellige piger. Det er noget, der startede dengang, du gik på teknisk skole. Der er intet, du ikke ville gøre for ham, og du ved, han har det på samme måde med dig. I har boet sammen i snart 6 år, og det har været én lang fest. For din skyld behøver det aldrig at stoppe. Du har reddet Caspers røv engang, da I en formiddag kørte bagstive hjem fra byen i en bil. Casper kørte en pige over ved rundkørslen nede ved Skovsøen, og han gik helt i panik. Du sørgede for at tage over og køre derfra så hurtigt, I kunne. Hvis ikke det havde været for dig, havde han siddet i spjældet for det, og hans liv havde været ødelagt. Grunden til du tog med på kurset var fordi, Casper meldte sig til. Derfor gjorde du det også for at I kunne gøre grin med det og alt det hippieævl, som ham, der holder det kommer til at fyre af. Du er fuldstændig ligeglad med kurset, det er kun for at opfylde kravene for at du kan blive ved med at få dagpenge. Din fritid bruger du på at træne, tage i byen og drikke dig mega fuld, sniffe lidt coke og finde nogle kællinger at kneppe. Du bruger også flere datingsites for at finde piger at være sammen med, og det er ret nemt for dig at score, specielt med dit udseende. Hvordan du ser dig selv: Du ser rimeligt godt ud, og du er ret sjov at være sammen med. De fleste syntes godt om dig, og når det gælder om at holde fest og tage i byen, styrer du ret meget. Du har det fedt som tingene er nu. Du og din kammerat har boet sammen længe nu, og I kender hinanden bedre end nogen andre, og du er villig til at gøre alt for ham, fordi du ved, at han er villig til det samme.

7 Hvordan du regner med, at andre ser dig: De fleste vil sige du er sjov og en fyr med gang i. Det kan godt være, der er nogen, der synes, du er lidt for meget, men det er mest fordi de er pisse-misundelige på dig, fordi du tør sige, hvad du vil og tør gøre, hvad du har lyst til. Hvordan andre rent faktisk ser dig: Fra din gamle samfundsfagslærers synspunkt: Han er en højtråbende Brian, han er brovtende og dum at høre på. Han er lidt lav og ser ret pumpet ud samtidig med, at han er aggressiv og nogle gange meget ubehagelig. Han respekterer ikke andre eller deres synspunkter, han er racistisk, homofobisk og dobbeltmoralsk. Fra den 17-årige frisørelevs synspunkt: Han er ret lækker og trænet, og han er sjov og charmerende. Han tør være en rigtig mand, og det er fedt. Han er også lidt slem og tør sige ting, andre ikke gør. Hvis der er nogen, der sviner én til, så smadrer han dem bare. Så man ved bare, at han totalt beskytter én. Det, du gik og tænkte på lige før I kom hen til kursusstedet: Hvad sker der for det her sted? Hvor bliver det latterligt! Hvad fanden gider han tage på sådan et latterligt kursus for? Jeg håber, jeg har fået nok coke med til at klare mig igennem det her lort, ellers bliver jeg da sindssyg. Det første, der røg gennem hovedet på dig, da du så de andre kursusdeltagere: Hvad fanden, Christine! Hun sagde sgu da hun var læge! Det var da total løgn så, fucking kælling mand! Og der er Thomas! Hvad fanden, er han blevet arbejdsløs? Ej hvor vildt. Så skal vi på kursus sammen. Gad vide om han er lige så sindssygt overgearet, som han plejer at være. Ejendele: Du har taget to sæt skiftetøj med, noget vintertøj. Ud over det har du din mobiltelefon, din pung med ca.1700 dkr. og dine forskellige kort, dankort, kørekort, sygesikringsbevis etc. Du har også en pose med ca. 10 gram kokain.

8 Drømmesekvens Jeg ser mig selv, jeg er barnet, Jeg er 13 år gammel. Jeg kan se igennem tågen at der er noget skov på den ene side af jer andre. Jeg ser mig selv, jeg er barnet, Jeg er 13 år gammel. Den modsatte vej kan jeg se et svagt lys. Jeg se et svagt lys. Fra skoven kan jeg høre nogen kalde. Fra Jeg løber skoven hen mod kan lyset, jeg jeg høre vil gerne nogen hen mod kalde. lyset. Jeg står løber i mine hen forældres mod gamle lyset, lejlighed. jeg vil gerne hen mod lyset. Jeg Min far står i foroverbøjet mine forældres over min mor, gamle der ligger lejlighed. på gulvet. Min Han holder far hende står i foroverbøjet håret med den ene over hånd. min mor, der ligger på gulvet. Han Den anden holder hånd slår hende han hende i håret med, med i ansigtet, den i maven, ene hånd. på armene, igen og igen og igen. Han råber ad hende. Den anden hånd slår han hende med, i ansigtet, i maven, på armene, igen Han råber og det igen er hendes og igen. skyld hans søn er blevet en svans. Han Det er hendes råber skyld ad at hende. hun har gjort ham svag. Han råber råber at han det hellere er vil hendes slå sit eget skyld barn ihjel hans end søn have er en blevet bøsse som en søn. svans. Det En isning er hendes fryser hele skyld min krop at fra hun nakken har og gjort hele vejen ham ned svag. af ryggen, Han ved det! Han Min far råber vil slå mig at ihjel han fordi hellere der er noget vil slå galt sit med eget mig! barn ihjel end have en bøsse som søn. Jeg er for lille og svag, Jeg er ikke en rigtig dreng! En isning fryser hele min krop fra nakken og hele vejen ned af ryggen, Han ved det! Han vender sig imod mig, jeg er bange. Min I skoven far kan vil jeg slå gemme mig mig, ihjel men fordi jeg kan der se lyset er igennem noget vinduet galt med på den mig! anden side af lejligheden. Jeg Bag min er for far, Caspers lille og ansigt, svag, oplyst Jeg bagfra, er ikke i vinduet, en rigtig bag min far. dreng! Han Jeg er bange. vender sig imod mig, jeg er bange. Drømmesekvens I skoven kan jeg gemme mig, men jeg kan se lyset, igennem vinduet på den anden side af lejligheden. Bag min far, Caspers ansigt, oplyst bagfra, i vinduet, bag min far. Jeg er bange.

9 Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor vil jeg gerne komme med nogle redskaber til at hjælpe dig, som spiller, igennem scenariet på den bedste måde. Det er tilladt at skabe så meget ekstra baggrund til din karakter, som du har lyst til under forløbet, så længe det ikke direkte har indflydelse på de andre karakterer. Barndomsoplevelser, folk du har arbejdet med, ting du har lavet, jo mere du lægger på jo mere virkelig bliver din karakter. Psykologen er uddannet og har erfaring, hvis det er han siger noget om dig, som person, kan det godt være du ikke helt bryder dig om hvad han siger, men han har nok ret i det. Ikke at din karakter behøver at indrømme det overfor de andre, men der er nok noget om de ting han kommer med. Det er meningen at din karakter skal være en virkelig og almindelig person. Det vil sige de begrænsninger du selv er underlagt som person, er din karakter også. Tænk på hvordan du ville være i virkeligheden, hvis du var ude for situationen. Nogle gange kan det være godt for fortællingen at man ofrer sig. Brug både det positive og det negative ved din karakter. Vis de menneskelige sider frem, vrede, fornægtelse, smålighed og jalousi er alle almindelige og vidunderligt dramatiske følelser. Ligesom tilgivelse, overbærenhed, forståelse alle er værktøjer til at få en situation afklaret.

10 Kompasset Er det som om tingene ikke rigtig fungerer for dig? Har du tit en fornemmelse af at dit liv kunne være bedre? Føler du at andre omkring dig har større succes I deres liv? Hvis du har brug for hjælp til at komme videre - så tag skridtet i dag! Kompasset er det du har brug for, for at få dit liv på ret køl igen. Ved hjælp af dette kursus, oprettet med støtte fra Jobcenter Fyn, vil du være i stand til at få kortlagt dine personlige svagheder og forcer. På den måde vil du blive i stand til at målrette dine jobmæssige behov og finde den plads i livet, samfundet og på arbejdsmarkedet der passer til netop dig. Tag endelig ikke fejl! Dette er ikke bare endnu et af de utallige kurser udbudt til arbejdsløse for at få tiden til at gå mellem jobs. Dette er den ægte vare! Med en certificeret psykolog og psykoterapeut som kursusleder er det garanteret at dit liv vil tage en helt ny drejning. Ved hjælp af samtaler og øvelser vil du og de andre deltagere få kortlagt jeres sande personligheder. Grib denne enestående chance for at tage det første skridt på vejen til den tilværelse du altid har drømt om, men aldrig turdet håbe på! Snak med din sagsbehandler i dag! - Tilmeld dig Kompasset! - Og få kontrol over dit eget liv! Vær opmærksom på at der for tilmelding kræves aktindsigt i lægejournaler, straffeattest og erhvervsmæssig baggrund.

11 Kære Casper Nielsen Tak for din tilmelding til Kompasset d. 15. og 16. februar Kurset foregår på Trolegatergård og løber over en weekend, vi regner med at køre fra stedet søndag formiddag. Det er med fuld forplejning ligesom der også er arrangeret transport til kursusstedet der ligger nær Trolegater i Sverige. Medbring løst tøj og alle de spørgsmål, du kan fi nde på. Hvis du bliver forhindret, bedes du meddele dette hurtigst muligt på tlf (Underviser: Ulf Victor Børsting, Psykolog og forfatter). Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen AF - Fyn

12 Mekanikeren Casper Nielsen Kort om dig Du er en arbejdsløs automekaniker. Du er sidst i tyverne og bor sammen med Morten. I har været venner siden teknisk skole og har boet sammen i snart 8 år. Du er ved at være træt af det liv, I lever og vil gerne videre, men samtidigt er du også glad nok for den tilværelse, du og Morten har sammen. Du har ingen økonomiske problemer, du kan tage i byen alt det du gider og får regelmæssigt sex. Ud over det, har du været involveret i et hit-and-run uheld, hvor I var bagstive på vej hjem fra byen en formiddag, og du kom til at køre en pige over ved en rundkørsel. De andre karakterer Christine, læge 39 år Hun er en arbejdsløs læge sidst i tredverne. Hun er gift og har to børn og har sagt sit job op for lidt over et år siden. Du har et seksuelt forhold til hende. I begyndte på det efter du havde haft en trekant med hende og Morten, ligesom du har haft med flere af de piger, Morten har fundet på nettet. Det er efterhånden ved at være lidt fast imellem jer, selvom hun har sin mand og børn derhjemme. Hun har snakket om at gå fra sin mand og familie og det hele for at være sammen med dig. Det er ikke noget, du har troet, hun mente, men nu er hun her. Det er som om, hun er ved at være besat af dig, men du kan ikke få dig selv til at sige stop, for hun er den eneste kvinde, du har haft et forhold med, der har varet så lang tid. Du er ret led ved hende og bruger et meget hårdt sprog når I er alene, du har også slået hende et par gange. Men det er som om det bare gør hende mere besat af dig.

13 Thomas, Lærer 39 år Han var vistnok Mortens lærer på et tidspunkt, da han gik på teknisk skole, men du har ikke rigtigt noget forhold til ham. Morten syntes vist han var flink nok. Morten, Tømrer 26 år Han er din bedste ven, og I har kendt hinanden i over 10 år nu. Du er bare træt af ham og den måde, han er på. Det er som om, du har ændret dig, men han er bare nøjagtigt den samme. Ulf, Psykologen, 54 år Det er åbenbart ham der leder kurset og skal hjælpe jer til at blive klogere på jer selv.

14 Din Karakter Du er en 25-årig mekaniker på dagpenge. Du bor i en lille villa sammen med Morten i Verninge på fyn. Mens du går arbejdsløs, er du perlestensmekaniker. Det vil sige du arbejder sort i hvor du bruger din egen garage. Det er intet problem at skaffe kunder, så penge er ikke noget problem for jer. I bund og grund har du det godt, du laver noget, når du har lyst, du har penge til at købe det, du har lyst til, du fester og scorer piger hver weekend, og du har en ven, du ved, du kan stole 100% på, som du bor sammen med. Grunden til, at du er taget på kurset er fordi du er træt af dit liv, men du ved ikke, hvad du skal gøre for at komme videre. Til at starte med havde du regnet med at skulle af sted alene, men så meldte Morten sig til for at I kunne fyre lort af over for hippien og drikke bajere i Sverige. Du ville egentligt ikke have ham med, men du turde ikke sige det til ham, fordi han har et frygteligt temperament. Det er en følge af hans steroider. For dit vedkommende ville du allerhelst, hvis kurset kunne hjælpe dig til at komme videre i livet, men samtidigt vil du heller ikke såre Morten, som jo trods alt er din bedste ven. En ting, du rigtigt godt kunne tænke dig efterhånden er en kæreste og en familie; du er led og ked af at tage i byen hver weekend og drikke dig stiv. Det har I gjort i over 7 år nu, og det er bare det samme og det samme hele tiden. Ud over det, nager det dig, at det virker som om Morten med vilje prøver at skræmme de piger væk, som du finder sammen med. Men du er ikke sikker på, om det bare er hans personlighed, eller om det er fordi, han ikke vil have du finder dig en kæreste. Engang da I kørte bagstive hjem fra byen en søndag formiddag, kom du til at køre en lille pige over i en rundkørsel ude ved Skovsøen. Du gik helt ned og vidste ikke, hvad du skulle gøre. Morten tog over og kørte bilen hjem så hurtigt, han kunne. Du ved ikke, hvad der skete med pigen, og der er ingen, der er kommet efter jer på grund af det. Det går dig stadig meget på, og du har flere gange været ved at melde dig selv til politiet, men Morten har talt dig til fornuft, det ville jo ikke hjælpe noget alligevel. Hvordan du ser dig selv: Du er meget normal at se på. Du er glad for dine tribal tattoos op ad din højre arm, og du barberer hovedet. Du larmer ikke lige så meget som Morten, så de fleste vil nok syntes, du er flink, og der er da også mange af de piger, du har været sammen med, som har sagt, at du er helt vildt sød. Du er slet ikke så hård, som du lader til at være, når du er i byen.

15 Hvordan andre ser dig: Den tilfældige fyr i byen: Han ser totalt ond ud, og så er han sammen med ham psykopaten, så han er nok også ret sindssyg selv. Han ligner en af dem, der kunne finde på at slå en fyr ned, bare for sjov, med alle de tatoveringer og det skaldede hoved. Camilla, pigen han forsøgte at blive kærester med: Han er bare så sød, han siger bare de mest romantiske ting, og så lytter han til én og kommer med blomster og alt muligt. Hvis bare han ikke boede sammen med ham den klamme Morten, kunne vi godt blive rigtige kærester, men han siger, at han ikke vil opgive deres venskab. Det, du gik og tænkte på lige før I kom hen til kursusstedet: Vi er ikke venner mere, jeg gider ikke bruge mere tid på dig, du har ødelagt mit liv. Eller måske vil jeg flytte fordi jeg ikke kan klare at bo sammen med dig mere, du har en dårlig indflydelse på mit liv, og du fucker alting op for mig. Måske er du en kæmpe nar, og jeg gider ikke dit pis mere. Efter det nummer, du lavede med Camilla, er vi to færdige. Jeg har fundet mig i meget, men nu er det slut ikke mere sprut, stoffer og ture i byen, jeg vil have styr på mit liv, og det kan jeg ikke sammen med dig. DU har ikke ændret dig en skid i al den tid vi har kendt hinanden, og det var fedt nok i starten, men nu er det bare ikke sjovt længere. Det første, der røg gennem hovedet på dig, da du så de andre kursusdeltagere: Ej, hvad sker der, Christine? Hvad laver hun her? Jeg sagde til hende, at hun skulle holde sig væk. Det var da lige hvad jeg manglede, hvorfor er hun så langt ude, at hun ikke kan styre sig! Hold kæft, hvor er jeg ved at være træt af den kælling. Ejendele: Du har taget to sæt skiftetøj med, noget vintertøj. Ud over det har du din mobiltelefon, din pung med ca.800 dkr. og dine forskellige kort, dankort, kørekort, sygesikringsbevis etc.

16 Drømmesekvens Jeg ser mig selv, jeg er barnet, Jeg er 12 år gammel. Vi har gymnastik, jeg står på mål. Jeg er ikke god til fodbold. De sidder nogen stykker i rummet bag ved målet og hvisker til hinanden. En af dem griner nervøst, så bliver de stille. Jeg mærker der er noget vådt der rammer mit ben. Hvad er det? Så hører jeg inde fra rummet, han spytter. Det rammer mit ben igen. De syntes jeg er underlig. De kan ikke lide mig, Jeg er ikke god til fodbold. Jeg har lyst til at sige noget til dem, slå dem, spytte på dem i stedet for. Jeg kan mærke vreden i mig, Jeg ville ønske jeg var en lysende engel med et flammesværd der straffer dem der er onde mod mig. Jeg drejer hovedet og kigger på dem, de kigger igen, Jeg drejer hovedet tilbage. Hey! lad ham være! Det er Morten, han kommer hen til mig. De kigger væk. Kom vi skrider. siger han til mig. Jeg kigger tilbage på dem, jeg har stadig lyst til at gøre noget. Kom nu med, jeg har noget sejt du skal se, det er omme bag skolen. De Begynder jeg, men går i stå. Jeg skal nok tage mig af dem, bare rolig, kom nu. Han begynder at gå.

17 Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor vil jeg gerne komme med nogle redskaber til at hjælpe dig, som spiller, igennem scenariet på den bedste måde. Det er tilladt at skabe så meget ekstra baggrund til din karakter, som du har lyst til under forløbet, så længe det ikke direkte har indflydelse på de andre karakterer. Barndomsoplevelser, folk du har arbejdet med, ting du har lavet, jo mere du lægger på jo mere virkelig bliver din karakter. Psykologen er uddannet og har erfaring, hvis det er han siger noget om dig, som person, kan det godt være du ikke helt bryder dig om hvad han siger, men han har nok ret i det. Ikke at din karakter behøver at indrømme det overfor de andre, men der er nok noget om de ting han kommer med. Det er meningen at din karakter skal være en virkelig og almindelig person. Det vil sige de begrænsninger du selv er underlagt som person, er din karakter også. Tænk på hvordan du ville være i virkeligheden, hvis du var ude for situationen. Nogle gange kan det være godt for fortællingen at man ofrer sig. Brug både det positive og det negative ved din karakter. Vis de menneskelige sider frem, vrede, fornægtelse, smålighed og jalousi er alle almindelige og vidunderligt dramatiske følelser. Ligesom tilgivelse, overbærenhed, forståelse alle er værktøjer til at få en situation afklaret.

18 Kompasset Er det som om tingene ikke rigtig fungerer for dig? Har du tit en fornemmelse af at dit liv kunne være bedre? Føler du at andre omkring dig har større succes I deres liv? Hvis du har brug for hjælp til at komme videre - så tag skridtet i dag! Kompasset er det du har brug for, for at få dit liv på ret køl igen. Ved hjælp af dette kursus, oprettet med støtte fra Jobcenter Fyn, vil du være i stand til at få kortlagt dine personlige svagheder og forcer. På den måde vil du blive i stand til at målrette dine jobmæssige behov og finde den plads i livet, samfundet og på arbejdsmarkedet der passer til netop dig. Tag endelig ikke fejl! Dette er ikke bare endnu et af de utallige kurser udbudt til arbejdsløse for at få tiden til at gå mellem jobs. Dette er den ægte vare! Med en certificeret psykolog og psykoterapeut som kursusleder er det garanteret at dit liv vil tage en helt ny drejning. Ved hjælp af samtaler og øvelser vil du og de andre deltagere få kortlagt jeres sande personligheder. Grib denne enestående chance for at tage det første skridt på vejen til den tilværelse du altid har drømt om, men aldrig turdet håbe på! Snak med din sagsbehandler i dag! - Tilmeld dig Kompasset! - Og få kontrol over dit eget liv! Vær opmærksom på at der for tilmelding kræves aktindsigt i lægejournaler, straffeattest og erhvervsmæssig baggrund.

19 Kære Christine Lorentzen-Søholm Tak for din tilmelding til Kompasset d. 15. og 16. februar Kurset foregår på Trolegatergård og løber over en weekend, vi regner med at køre fra stedet søndag formiddag. Det er med fuld forplejning ligesom der også er arrangeret transport til kursusstedet der ligger nær Trolegater i Sverige. Medbring løst tøj og alle de spørgsmål, du kan fi nde på. Hvis du bliver forhindret, bedes du meddele dette hurtigst muligt på tlf (Underviser: Ulf Victor Børsting, Psykolog og forfatter). Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen AF - Fyn

20 Lægen Christine Lorentzen-Søholm Kort om dig Du er en arbejdsløs læge, en kvinde omkring de 40 år, du har fået midtvejskrise og har sagt dit job op. Du vil have et andet liv end det, du har sammen med dine to børn og din mand. Du ved bare ikke hvilket et. Du har haft nogle affærer, som du syntes var meget sjovt, men samtidig er du også træt af at det nye liv, som du har skabt. Du har været sammen med tømreren for et stykke tid siden, som du mødte gennem netdating. De andre karakterer Casper, Mekaniker 25 år Du er forgabt i ham. Du er klar over det, og du hader dig selv for det. Han er også ved at være træt af dig efterhånden. Han har slået dig et par gange og han kalder dig de værste ting når I er alene, men det er som om, jo mere han skubber dig væk, jo mere prøver du at komme tæt på ham. Thomas, Lærer 39 år Han gik i klasse med dig i gymnasiet. Han var altid oppe at køre, det var som om han havde damp nogle gange. Han var meget sød, og han var vist lidt forgabt i dig. Det nåede bare aldrig at blive noget. I har set hinanden til et par genforeninger for gymnasieklassen, og du troede, at han arbejdede som lærer på Odense Tekniske Skole.

21 Ulf, Psykologen, 54 år Det er åbenbart ham der leder kurset og skal hjælpe jer til at blive klogere på jer selv. Morten, Tømrer 26 år Han er Caspers bedste ven. Du var sammen med ham først, efter I havde mødt hinanden over nettet. Han foreslog så, at I skulle have en trekant med hans kammerat, og du sagde ja. Efter det, holdt du op med at have noget med ham at gøre, men du begyndte i stedet for at være sammen med Casper. Morten er en dum tømrer, som tager for mange steroider og er stor i munden. Han fatter ikke noget, og han kan til tider være meget ubehagelig.

22 Din Karakter Du er uddannet læge, mediciner med speciale i gastrokirurgi. Du arbejder mest med mavekræft og stomipatienter. Som 39-årig har du opnået alt det, du gerne ville med din tilværelse. Du har haft dit drømmejob, som du altid har ønsket dig. Du har Lars, din vidunderlige kærlige mand, som har et godt job i Danske Bank. Du er mor til Laura og Tobias på 7 og 9 år, to utroligt dejlige børn. I har det perfekte hus med have ned til åen og central beliggenhed i Odense midtby. I er økonomisk sikrede og har masser af gode venner, og din mands og din egen familie fungerer rigtigt godt sammen. Hvad mere kunne du ønske dig? Så hvorfor var det lige, du begyndte at gå på datingsider på nettet? Hvorfor er det, at du har brug for at tage ud en gang i mellem og møde fremmede unge fyre og dyrke vild og hæmningsløs sex med dem? Til at starte med, var det vel bare for at mærke rusen, gøre noget, der var forkert og nyde det. Selvfølgelig ved du godt, det er forkert, og du har da heller ikke tænkt dig at ødelægge din families liv. Da du sagde dit job op, var det jo heller ikke meningen, det skulle være for mere end et par måneder, bare så du kunne finde dig selv og være sammen med familien. Det er bare ikke familien, du har brugt din tid sammen med, men Casper. Casper er forkert på alle måder, en ung dum mekaniker, der behandler dig som om du var et barn. Hans ven Morten er en afskyelig, afstumpet, pumpet tumpe. Et dyr, du kunne udleve en fantasi om håndværkersex med, men efter du havde en trekant med ham og Casper, fandt du tilbage til Casper igen og igen. Han er under din værdighed på enhver måde, og alligevel tænker du på ham hele tiden, du er besat af ham, det ved du godt. Problemet er at komme ud af besættelsen igen. Hvis du bare kunne slippe ham, så ville du kunne få styr på dit liv igen, begynde at arbejde igen. Grunden til du tog med på kurset er, at du ikke kan undvære Casper. Du hader dig selv for det, men du kan ikke styre dig selv, når det gælder ham. Han fortalte, at han ville på det her kursus for at få styr på sit liv, og han bad dig om at holde dig væk. Det kunne du ikke.

23 Hvordan du ser dig selv: Du er smuk, velklædt, intelligent og selvstændig. Du har en autoritær fremtoning, og du ved, at folk respekterer dig og det du siger. Din mand elsker dig, og dine børn mener, at du er en god mor. Du gør alt for din familie, men du har bare brug for udfordringer i dit liv. Grunden til, at du er begyndt med dine eventyr er for at prøve nogle grænser af, du ved godt, det er forkert, og du gør det selvfølgelig ikke for at ødelægge noget for nogen. Du sørger for at være meget forsigtig og har styr på de ting, du laver, sådan at de ikke forstyrrer andres liv. Men du kan faktisk godt lide det at lukke noget kaos ind i dit liv, fordi hele dit liv altid har været planlagt, styret med hård hånd af dig selv. Hvordan du regner med at andre ser dig: De fleste vil mene, at du er en succesrig kvinde, der har styr på tingene. Hvordan andre rent faktisk ser dig: Dine børn: Mor er altid meget bestemt, og hun er nogen gange ret skrap, men hun er rigtig sød og kan godt lide at spise slik og se fjernsyn sammen med os. Nogle gange, hvis hun synes noget er sjovt, kan hun godt fnise lidt eller komme til at grine sådan så hun lyder som en gris. Men det hader hun, når hun gør. En af dine internetvenner: Hun er helt vild, hun er villig til at gøre de mest beskidte ting og har overhovedet ingen hæmninger. Hun ser ret godt ud, selvom hun er ved at blive gammel, altså omkring de fyrre. Det, du gik og tænkte på lige før I kom hen til kursusstedet: Hvad laver du? Hvad er det, du gør? Glem ham, drop ham, stop det her, søg lægehjælp, et eller andet. Hvorfor skal du ødelægge alt på grund af sådan en dum knægt?! Bare han nu ikke er alt for vred på mig over at jeg tog med. Jeg er fuldstændigt langt ude! Hvor er det ynkeligt. Det første, der røg gennem hovedet på dig, da du så de andre kursusdeltagere: Jamen det er jo Thomas! Hvad laver han her, ved sidste genforening sagde han da, at han arbejdede som lærer? Ejendele: Du har taget to sæt skiftetøj med, noget vintertøj. Ud over det har du din håndtaske med din mobiltelefon, din pung med ca.1400 dkr. og dine forskellige kort, dankort, kørekort, sygesikringsbevis etc.

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

UNGE, KRÆFT & SEKSUALITET (FERTILITET OG INTIMITET)

UNGE, KRÆFT & SEKSUALITET (FERTILITET OG INTIMITET) UNGE, KRÆFT & SEKSUALITET (FERTILITET OG INTIMITET) HVEM ER JEG Stine Legarth, 29 år Frivillig gruppeleder i Drivkræften, København Ansat som projektleder i Drivkræften Ergoterapeut Studerer cand.pæd.pæd.psyk

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

SAYLE. Sårbarhedsundersøgelser 2008/09. på gymnasiale uddannelser i. regionerne Syddanmark og Midtjylland

SAYLE. Sårbarhedsundersøgelser 2008/09. på gymnasiale uddannelser i. regionerne Syddanmark og Midtjylland SAYLE Sårbarhedsundersøgelser 2008/09 på gymnasiale uddannelser i regionerne Syddanmark og Midtjylland Center for Selvmordsforskning - www.selvmordsforskning.dk Sårbarhedsundersøgelser 2008/09 Center for

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Opgaver til Den dag tyskerne kom

Opgaver til Den dag tyskerne kom Opgaver til Den dag tyskerne kom 1 Når de voksne frygter krig Knuds mor og far talte tit om, at der var krig i Europa, og at krigen kunne komme til Danmark. Hvad taler dine forældre om? Hvad er de bange

Læs mere

Glæden ved at kvitte cannabis

Glæden ved at kvitte cannabis Glæden ved at kvitte cannabis Af Chris Sullivan www.quitcannabis.net 1 Bag om forfatteren Som ung levede Chris Sullivan det hårde liv, hvor han indtog stort set hvilket som helst stof han kunne få fat

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR NOVEMBER 2013. spurningar til tekstasavnið. Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndina

FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR NOVEMBER 2013. spurningar til tekstasavnið. Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndina Navn: Flokkur: M E N T A M Á L A R Á Ð I Ð FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR NOVEMBER 2013 lesifatan spurningar til tekstasavnið Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndina Samlað tíð til máluppgávuna,

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Muligheder med STRUKTUR

Muligheder med STRUKTUR Muligheder med STRUKTUR STRUKTUR Dette hæfte er til dig, der overvejer at bruge den mobile app STRUKTUR som støtteredskab til borgere med ADHDdiagnose eller lignende kognitive vanskeligheder. Samtaler

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Sociale relationer blandt børn

Sociale relationer blandt børn Sociale relationer blandt børn FOLA d. september 2010 Pernille Hviid Institut for Psykologi Københavns Universitet Børnestemmer Rasmus: Jeg er næsten lige så meget sammen med Christian, som jeg er med

Læs mere

Alle kan få brug for et råd

Alle kan få brug for et råd Alle kan få brug for et råd U-turns rådgivning er også åben for fædre, mødre, kærester, bonusforældre, søskende og andre mennesker, som er tæt på unge med rusmiddelproblemer, og som har behov for støtte.

Læs mere

»En gave i en virkelig grim indpakning«

»En gave i en virkelig grim indpakning« »En gave i en virkelig grim indpakning«hiv er i dag ikke en sygdom, man dør af, men den er fuld af tabu og skam. Den er stadig præget af uvidenhed, der gør det til en kamp at leve med hiv. Mads Damgaard

Læs mere

Pinligt, Morten! Anna-Marie Helfer

Pinligt, Morten! Anna-Marie Helfer Vil du vide, hvad der er pinligt? Spørg Morten. Han ved det. Alle elever på skolen er samlet. De mindes frøken Alvilda Jensen. Hun er død. Overlærer Madsen fælder en tåre og pudser næse. Lad os ære frøken

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog Lærerark - baggrundsviden Hvad bruger mennesker kropssprog til? Vores kropssprog siger noget om vores indre stemning. Trækker man f.eks. vejret hurtigt, er man

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Michael Rohde var stødt på vej op ad karrierestigen, inden han valgte at ændre kurs. I dag hjælper han andre mennesker med at leve et bedre liv i pagt med deres

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere