Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn"

Transkript

1 Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor vil jeg gerne komme med nogle redskaber til at hjælpe dig, som spiller, igennem scenariet på den bedste måde. Det er tilladt at skabe så meget ekstra baggrund til din karakter, som du har lyst til under forløbet, så længe det ikke direkte har indflydelse på de andre karakterer. Barndomsoplevelser, folk du har arbejdet med, ting du har lavet, jo mere du lægger på jo mere virkelig bliver din karakter. Psykologen er uddannet og har erfaring, hvis det er han siger noget om dig, som person, kan det godt være du ikke helt bryder dig om hvad han siger, men han har nok ret i det. Ikke at din karakter behøver at indrømme det overfor de andre, men der er nok noget om de ting han kommer med. Det er meningen at din karakter skal være en virkelig og almindelig person. Det vil sige de begrænsninger du selv er underlagt som person, er din karakter også. Tænk på hvordan du ville være i virkeligheden, hvis du var ude for situationen. Nogle gange kan det være godt for fortællingen at man ofrer sig. Brug både det positive og det negative ved din karakter. Vis de menneskelige sider frem, vrede, fornægtelse, smålighed og jalousi er alle almindelige og vidunderligt dramatiske følelser. Ligesom tilgivelse, overbærenhed, forståelse alle er værktøjer til at få en situation afklaret.

2 Kompasset Er det som om tingene ikke rigtig fungerer for dig? Har du tit en fornemmelse af at dit liv kunne være bedre? Føler du at andre omkring dig har større succes I deres liv? Hvis du har brug for hjælp til at komme videre - så tag skridtet i dag! Kompasset er det du har brug for, for at få dit liv på ret køl igen. Ved hjælp af dette kursus, oprettet med støtte fra Jobcenter Fyn, vil du være i stand til at få kortlagt dine personlige svagheder og forcer. På den måde vil du blive i stand til at målrette dine jobmæssige behov og finde den plads i livet, samfundet og på arbejdsmarkedet der passer til netop dig. Tag endelig ikke fejl! Dette er ikke bare endnu et af de utallige kurser udbudt til arbejdsløse for at få tiden til at gå mellem jobs. Dette er den ægte vare! Med en certificeret psykolog og psykoterapeut som kursusleder er det garanteret at dit liv vil tage en helt ny drejning. Ved hjælp af samtaler og øvelser vil du og de andre deltagere få kortlagt jeres sande personligheder. Grib denne enestående chance for at tage det første skridt på vejen til den tilværelse du altid har drømt om, men aldrig turdet håbe på! Snak med din sagsbehandler i dag! - Tilmeld dig Kompasset! - Og få kontrol over dit eget liv! Vær opmærksom på at der for tilmelding kræves aktindsigt i lægejournaler, straffeattest og erhvervsmæssig baggrund.

3 Kære Morten Pedersen Tak for din tilmelding til Kompasset d. 15. og 16. februar Kurset foregår på Trolegatergård og løber over en weekend, vi regner med at køre fra stedet søndag formiddag. Det er med fuld forplejning ligesom der også er arrangeret transport til kursusstedet der ligger nær Trolegater i Sverige. Medbring løst tøj og alle de spørgsmål, du kan fi nde på. Hvis du bliver forhindret, bedes du meddele dette hurtigst muligt på tlf (Underviser: Ulf Victor Børsting, Psykolog og forfatter). Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen AF - Fyn

4 Tømreren Morten Pedersen Kort om dig Du er en arbejdsløs tømrer sidst i tyverne, du er på a-kasse mens du laver sort arbejde og sælger lidt steroider. Du træner meget i fitnesscenter, går i byen med din kammerat Casper, hvor I drikker, slås og tager unge tøser med hjem. Du bruger også Internettet til at finde sexpartnere. Du er i bund og grund en livsnyder. De andre karakterer Christine, læge, 39 år Du har været sammen med hende, og efter du var færdig med hende, gav du hende videre til Casper. Hun er læge, har mand og børn og familieidyl nok til at kvæle folk i det. Hun er også en total so, som finder fyre på Internettet, som hun kan ligge og kneppe med. Hun tror, hun er så meget, men du ved, hvad hun er for en. Casper, mekaniker, 25 år Han er din bedste ven fra da I var omkring 15 år. I har været igennem ufatteligt mange ting sammen, og du ved, du kan stole 100 % på ham. Han har altid været lidt mere stille og rolig end dig, hvilket nogle gange har været meget godt for at holde dig lidt nede på jorden. Han er mekaniker og fikser biler hjemme hos jer, mens han er arbejdsløs.

5 Ulf, Psykologen, 54 år Det er åbenbart ham der leder kurset og skal hjælpe jer til at blive klogere på jer selv. Thomas, lærer, 39 år Han var din lærer på teknisk skole i dansk og samfundsfag. Han var ret sjov dengang, altid oppe at køre, og så sang han i timerne og var totalt sindssyg altid. Du kunne godt lide ham, og han var også i byen med klassen et par gange ved hovedforløbenes afslutninger.

6 Din karakter Du er en pæredansk 26-årig tømrer. Du er single og har aldrig haft et forhold, der varede mere end et par uger. I øjeblikket er du på a-kasse, men du laver masser af sort arbejde ved siden af, så penge er ikke noget problem. Du elsker at styrketræne, og det er et stykke tid siden du nåede det punkt, hvor du kunne blive større ved hjælp af kosttilskud og hård træning alene. Derfor har du taget steroider i et par år nu. De har virkelig hjulpet, du er ved at være der, hvor du gerne vil være med hensyn til størrelse og muskler. Det er også fedt, at steroiderne gør dig mere sindssyg, når du er i byen. Så når du er oppe at slås, tør du gøre meget mere. Der er mange, der er bange for dig, og det er en fed følelse at få respekt på den måde. Du bor sammen med din bedste ven Casper i et hus i Verninge på fyn. Du har kendt ham i over ti år nu. I har været igennem masser af eventyr sammen, blandt andet har I haft flere trekanter med forskellige piger. Det er noget, der startede dengang, du gik på teknisk skole. Der er intet, du ikke ville gøre for ham, og du ved, han har det på samme måde med dig. I har boet sammen i snart 6 år, og det har været én lang fest. For din skyld behøver det aldrig at stoppe. Du har reddet Caspers røv engang, da I en formiddag kørte bagstive hjem fra byen i en bil. Casper kørte en pige over ved rundkørslen nede ved Skovsøen, og han gik helt i panik. Du sørgede for at tage over og køre derfra så hurtigt, I kunne. Hvis ikke det havde været for dig, havde han siddet i spjældet for det, og hans liv havde været ødelagt. Grunden til du tog med på kurset var fordi, Casper meldte sig til. Derfor gjorde du det også for at I kunne gøre grin med det og alt det hippieævl, som ham, der holder det kommer til at fyre af. Du er fuldstændig ligeglad med kurset, det er kun for at opfylde kravene for at du kan blive ved med at få dagpenge. Din fritid bruger du på at træne, tage i byen og drikke dig mega fuld, sniffe lidt coke og finde nogle kællinger at kneppe. Du bruger også flere datingsites for at finde piger at være sammen med, og det er ret nemt for dig at score, specielt med dit udseende. Hvordan du ser dig selv: Du ser rimeligt godt ud, og du er ret sjov at være sammen med. De fleste syntes godt om dig, og når det gælder om at holde fest og tage i byen, styrer du ret meget. Du har det fedt som tingene er nu. Du og din kammerat har boet sammen længe nu, og I kender hinanden bedre end nogen andre, og du er villig til at gøre alt for ham, fordi du ved, at han er villig til det samme.

7 Hvordan du regner med, at andre ser dig: De fleste vil sige du er sjov og en fyr med gang i. Det kan godt være, der er nogen, der synes, du er lidt for meget, men det er mest fordi de er pisse-misundelige på dig, fordi du tør sige, hvad du vil og tør gøre, hvad du har lyst til. Hvordan andre rent faktisk ser dig: Fra din gamle samfundsfagslærers synspunkt: Han er en højtråbende Brian, han er brovtende og dum at høre på. Han er lidt lav og ser ret pumpet ud samtidig med, at han er aggressiv og nogle gange meget ubehagelig. Han respekterer ikke andre eller deres synspunkter, han er racistisk, homofobisk og dobbeltmoralsk. Fra den 17-årige frisørelevs synspunkt: Han er ret lækker og trænet, og han er sjov og charmerende. Han tør være en rigtig mand, og det er fedt. Han er også lidt slem og tør sige ting, andre ikke gør. Hvis der er nogen, der sviner én til, så smadrer han dem bare. Så man ved bare, at han totalt beskytter én. Det, du gik og tænkte på lige før I kom hen til kursusstedet: Hvad sker der for det her sted? Hvor bliver det latterligt! Hvad fanden gider han tage på sådan et latterligt kursus for? Jeg håber, jeg har fået nok coke med til at klare mig igennem det her lort, ellers bliver jeg da sindssyg. Det første, der røg gennem hovedet på dig, da du så de andre kursusdeltagere: Hvad fanden, Christine! Hun sagde sgu da hun var læge! Det var da total løgn så, fucking kælling mand! Og der er Thomas! Hvad fanden, er han blevet arbejdsløs? Ej hvor vildt. Så skal vi på kursus sammen. Gad vide om han er lige så sindssygt overgearet, som han plejer at være. Ejendele: Du har taget to sæt skiftetøj med, noget vintertøj. Ud over det har du din mobiltelefon, din pung med ca.1700 dkr. og dine forskellige kort, dankort, kørekort, sygesikringsbevis etc. Du har også en pose med ca. 10 gram kokain.

8 Drømmesekvens Jeg ser mig selv, jeg er barnet, Jeg er 13 år gammel. Jeg kan se igennem tågen at der er noget skov på den ene side af jer andre. Jeg ser mig selv, jeg er barnet, Jeg er 13 år gammel. Den modsatte vej kan jeg se et svagt lys. Jeg se et svagt lys. Fra skoven kan jeg høre nogen kalde. Fra Jeg løber skoven hen mod kan lyset, jeg jeg høre vil gerne nogen hen mod kalde. lyset. Jeg står løber i mine hen forældres mod gamle lyset, lejlighed. jeg vil gerne hen mod lyset. Jeg Min far står i foroverbøjet mine forældres over min mor, gamle der ligger lejlighed. på gulvet. Min Han holder far hende står i foroverbøjet håret med den ene over hånd. min mor, der ligger på gulvet. Han Den anden holder hånd slår hende han hende i håret med, med i ansigtet, den i maven, ene hånd. på armene, igen og igen og igen. Han råber ad hende. Den anden hånd slår han hende med, i ansigtet, i maven, på armene, igen Han råber og det igen er hendes og igen. skyld hans søn er blevet en svans. Han Det er hendes råber skyld ad at hende. hun har gjort ham svag. Han råber råber at han det hellere er vil hendes slå sit eget skyld barn ihjel hans end søn have er en blevet bøsse som en søn. svans. Det En isning er hendes fryser hele skyld min krop at fra hun nakken har og gjort hele vejen ham ned svag. af ryggen, Han ved det! Han Min far råber vil slå mig at ihjel han fordi hellere der er noget vil slå galt sit med eget mig! barn ihjel end have en bøsse som søn. Jeg er for lille og svag, Jeg er ikke en rigtig dreng! En isning fryser hele min krop fra nakken og hele vejen ned af ryggen, Han ved det! Han vender sig imod mig, jeg er bange. Min I skoven far kan vil jeg slå gemme mig mig, ihjel men fordi jeg kan der se lyset er igennem noget vinduet galt med på den mig! anden side af lejligheden. Jeg Bag min er for far, Caspers lille og ansigt, svag, oplyst Jeg bagfra, er ikke i vinduet, en rigtig bag min far. dreng! Han Jeg er bange. vender sig imod mig, jeg er bange. Drømmesekvens I skoven kan jeg gemme mig, men jeg kan se lyset, igennem vinduet på den anden side af lejligheden. Bag min far, Caspers ansigt, oplyst bagfra, i vinduet, bag min far. Jeg er bange.

9 Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor vil jeg gerne komme med nogle redskaber til at hjælpe dig, som spiller, igennem scenariet på den bedste måde. Det er tilladt at skabe så meget ekstra baggrund til din karakter, som du har lyst til under forløbet, så længe det ikke direkte har indflydelse på de andre karakterer. Barndomsoplevelser, folk du har arbejdet med, ting du har lavet, jo mere du lægger på jo mere virkelig bliver din karakter. Psykologen er uddannet og har erfaring, hvis det er han siger noget om dig, som person, kan det godt være du ikke helt bryder dig om hvad han siger, men han har nok ret i det. Ikke at din karakter behøver at indrømme det overfor de andre, men der er nok noget om de ting han kommer med. Det er meningen at din karakter skal være en virkelig og almindelig person. Det vil sige de begrænsninger du selv er underlagt som person, er din karakter også. Tænk på hvordan du ville være i virkeligheden, hvis du var ude for situationen. Nogle gange kan det være godt for fortællingen at man ofrer sig. Brug både det positive og det negative ved din karakter. Vis de menneskelige sider frem, vrede, fornægtelse, smålighed og jalousi er alle almindelige og vidunderligt dramatiske følelser. Ligesom tilgivelse, overbærenhed, forståelse alle er værktøjer til at få en situation afklaret.

10 Kompasset Er det som om tingene ikke rigtig fungerer for dig? Har du tit en fornemmelse af at dit liv kunne være bedre? Føler du at andre omkring dig har større succes I deres liv? Hvis du har brug for hjælp til at komme videre - så tag skridtet i dag! Kompasset er det du har brug for, for at få dit liv på ret køl igen. Ved hjælp af dette kursus, oprettet med støtte fra Jobcenter Fyn, vil du være i stand til at få kortlagt dine personlige svagheder og forcer. På den måde vil du blive i stand til at målrette dine jobmæssige behov og finde den plads i livet, samfundet og på arbejdsmarkedet der passer til netop dig. Tag endelig ikke fejl! Dette er ikke bare endnu et af de utallige kurser udbudt til arbejdsløse for at få tiden til at gå mellem jobs. Dette er den ægte vare! Med en certificeret psykolog og psykoterapeut som kursusleder er det garanteret at dit liv vil tage en helt ny drejning. Ved hjælp af samtaler og øvelser vil du og de andre deltagere få kortlagt jeres sande personligheder. Grib denne enestående chance for at tage det første skridt på vejen til den tilværelse du altid har drømt om, men aldrig turdet håbe på! Snak med din sagsbehandler i dag! - Tilmeld dig Kompasset! - Og få kontrol over dit eget liv! Vær opmærksom på at der for tilmelding kræves aktindsigt i lægejournaler, straffeattest og erhvervsmæssig baggrund.

11 Kære Casper Nielsen Tak for din tilmelding til Kompasset d. 15. og 16. februar Kurset foregår på Trolegatergård og løber over en weekend, vi regner med at køre fra stedet søndag formiddag. Det er med fuld forplejning ligesom der også er arrangeret transport til kursusstedet der ligger nær Trolegater i Sverige. Medbring løst tøj og alle de spørgsmål, du kan fi nde på. Hvis du bliver forhindret, bedes du meddele dette hurtigst muligt på tlf (Underviser: Ulf Victor Børsting, Psykolog og forfatter). Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen AF - Fyn

12 Mekanikeren Casper Nielsen Kort om dig Du er en arbejdsløs automekaniker. Du er sidst i tyverne og bor sammen med Morten. I har været venner siden teknisk skole og har boet sammen i snart 8 år. Du er ved at være træt af det liv, I lever og vil gerne videre, men samtidigt er du også glad nok for den tilværelse, du og Morten har sammen. Du har ingen økonomiske problemer, du kan tage i byen alt det du gider og får regelmæssigt sex. Ud over det, har du været involveret i et hit-and-run uheld, hvor I var bagstive på vej hjem fra byen en formiddag, og du kom til at køre en pige over ved en rundkørsel. De andre karakterer Christine, læge 39 år Hun er en arbejdsløs læge sidst i tredverne. Hun er gift og har to børn og har sagt sit job op for lidt over et år siden. Du har et seksuelt forhold til hende. I begyndte på det efter du havde haft en trekant med hende og Morten, ligesom du har haft med flere af de piger, Morten har fundet på nettet. Det er efterhånden ved at være lidt fast imellem jer, selvom hun har sin mand og børn derhjemme. Hun har snakket om at gå fra sin mand og familie og det hele for at være sammen med dig. Det er ikke noget, du har troet, hun mente, men nu er hun her. Det er som om, hun er ved at være besat af dig, men du kan ikke få dig selv til at sige stop, for hun er den eneste kvinde, du har haft et forhold med, der har varet så lang tid. Du er ret led ved hende og bruger et meget hårdt sprog når I er alene, du har også slået hende et par gange. Men det er som om det bare gør hende mere besat af dig.

13 Thomas, Lærer 39 år Han var vistnok Mortens lærer på et tidspunkt, da han gik på teknisk skole, men du har ikke rigtigt noget forhold til ham. Morten syntes vist han var flink nok. Morten, Tømrer 26 år Han er din bedste ven, og I har kendt hinanden i over 10 år nu. Du er bare træt af ham og den måde, han er på. Det er som om, du har ændret dig, men han er bare nøjagtigt den samme. Ulf, Psykologen, 54 år Det er åbenbart ham der leder kurset og skal hjælpe jer til at blive klogere på jer selv.

14 Din Karakter Du er en 25-årig mekaniker på dagpenge. Du bor i en lille villa sammen med Morten i Verninge på fyn. Mens du går arbejdsløs, er du perlestensmekaniker. Det vil sige du arbejder sort i hvor du bruger din egen garage. Det er intet problem at skaffe kunder, så penge er ikke noget problem for jer. I bund og grund har du det godt, du laver noget, når du har lyst, du har penge til at købe det, du har lyst til, du fester og scorer piger hver weekend, og du har en ven, du ved, du kan stole 100% på, som du bor sammen med. Grunden til, at du er taget på kurset er fordi du er træt af dit liv, men du ved ikke, hvad du skal gøre for at komme videre. Til at starte med havde du regnet med at skulle af sted alene, men så meldte Morten sig til for at I kunne fyre lort af over for hippien og drikke bajere i Sverige. Du ville egentligt ikke have ham med, men du turde ikke sige det til ham, fordi han har et frygteligt temperament. Det er en følge af hans steroider. For dit vedkommende ville du allerhelst, hvis kurset kunne hjælpe dig til at komme videre i livet, men samtidigt vil du heller ikke såre Morten, som jo trods alt er din bedste ven. En ting, du rigtigt godt kunne tænke dig efterhånden er en kæreste og en familie; du er led og ked af at tage i byen hver weekend og drikke dig stiv. Det har I gjort i over 7 år nu, og det er bare det samme og det samme hele tiden. Ud over det, nager det dig, at det virker som om Morten med vilje prøver at skræmme de piger væk, som du finder sammen med. Men du er ikke sikker på, om det bare er hans personlighed, eller om det er fordi, han ikke vil have du finder dig en kæreste. Engang da I kørte bagstive hjem fra byen en søndag formiddag, kom du til at køre en lille pige over i en rundkørsel ude ved Skovsøen. Du gik helt ned og vidste ikke, hvad du skulle gøre. Morten tog over og kørte bilen hjem så hurtigt, han kunne. Du ved ikke, hvad der skete med pigen, og der er ingen, der er kommet efter jer på grund af det. Det går dig stadig meget på, og du har flere gange været ved at melde dig selv til politiet, men Morten har talt dig til fornuft, det ville jo ikke hjælpe noget alligevel. Hvordan du ser dig selv: Du er meget normal at se på. Du er glad for dine tribal tattoos op ad din højre arm, og du barberer hovedet. Du larmer ikke lige så meget som Morten, så de fleste vil nok syntes, du er flink, og der er da også mange af de piger, du har været sammen med, som har sagt, at du er helt vildt sød. Du er slet ikke så hård, som du lader til at være, når du er i byen.

15 Hvordan andre ser dig: Den tilfældige fyr i byen: Han ser totalt ond ud, og så er han sammen med ham psykopaten, så han er nok også ret sindssyg selv. Han ligner en af dem, der kunne finde på at slå en fyr ned, bare for sjov, med alle de tatoveringer og det skaldede hoved. Camilla, pigen han forsøgte at blive kærester med: Han er bare så sød, han siger bare de mest romantiske ting, og så lytter han til én og kommer med blomster og alt muligt. Hvis bare han ikke boede sammen med ham den klamme Morten, kunne vi godt blive rigtige kærester, men han siger, at han ikke vil opgive deres venskab. Det, du gik og tænkte på lige før I kom hen til kursusstedet: Vi er ikke venner mere, jeg gider ikke bruge mere tid på dig, du har ødelagt mit liv. Eller måske vil jeg flytte fordi jeg ikke kan klare at bo sammen med dig mere, du har en dårlig indflydelse på mit liv, og du fucker alting op for mig. Måske er du en kæmpe nar, og jeg gider ikke dit pis mere. Efter det nummer, du lavede med Camilla, er vi to færdige. Jeg har fundet mig i meget, men nu er det slut ikke mere sprut, stoffer og ture i byen, jeg vil have styr på mit liv, og det kan jeg ikke sammen med dig. DU har ikke ændret dig en skid i al den tid vi har kendt hinanden, og det var fedt nok i starten, men nu er det bare ikke sjovt længere. Det første, der røg gennem hovedet på dig, da du så de andre kursusdeltagere: Ej, hvad sker der, Christine? Hvad laver hun her? Jeg sagde til hende, at hun skulle holde sig væk. Det var da lige hvad jeg manglede, hvorfor er hun så langt ude, at hun ikke kan styre sig! Hold kæft, hvor er jeg ved at være træt af den kælling. Ejendele: Du har taget to sæt skiftetøj med, noget vintertøj. Ud over det har du din mobiltelefon, din pung med ca.800 dkr. og dine forskellige kort, dankort, kørekort, sygesikringsbevis etc.

16 Drømmesekvens Jeg ser mig selv, jeg er barnet, Jeg er 12 år gammel. Vi har gymnastik, jeg står på mål. Jeg er ikke god til fodbold. De sidder nogen stykker i rummet bag ved målet og hvisker til hinanden. En af dem griner nervøst, så bliver de stille. Jeg mærker der er noget vådt der rammer mit ben. Hvad er det? Så hører jeg inde fra rummet, han spytter. Det rammer mit ben igen. De syntes jeg er underlig. De kan ikke lide mig, Jeg er ikke god til fodbold. Jeg har lyst til at sige noget til dem, slå dem, spytte på dem i stedet for. Jeg kan mærke vreden i mig, Jeg ville ønske jeg var en lysende engel med et flammesværd der straffer dem der er onde mod mig. Jeg drejer hovedet og kigger på dem, de kigger igen, Jeg drejer hovedet tilbage. Hey! lad ham være! Det er Morten, han kommer hen til mig. De kigger væk. Kom vi skrider. siger han til mig. Jeg kigger tilbage på dem, jeg har stadig lyst til at gøre noget. Kom nu med, jeg har noget sejt du skal se, det er omme bag skolen. De Begynder jeg, men går i stå. Jeg skal nok tage mig af dem, bare rolig, kom nu. Han begynder at gå.

17 Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor vil jeg gerne komme med nogle redskaber til at hjælpe dig, som spiller, igennem scenariet på den bedste måde. Det er tilladt at skabe så meget ekstra baggrund til din karakter, som du har lyst til under forløbet, så længe det ikke direkte har indflydelse på de andre karakterer. Barndomsoplevelser, folk du har arbejdet med, ting du har lavet, jo mere du lægger på jo mere virkelig bliver din karakter. Psykologen er uddannet og har erfaring, hvis det er han siger noget om dig, som person, kan det godt være du ikke helt bryder dig om hvad han siger, men han har nok ret i det. Ikke at din karakter behøver at indrømme det overfor de andre, men der er nok noget om de ting han kommer med. Det er meningen at din karakter skal være en virkelig og almindelig person. Det vil sige de begrænsninger du selv er underlagt som person, er din karakter også. Tænk på hvordan du ville være i virkeligheden, hvis du var ude for situationen. Nogle gange kan det være godt for fortællingen at man ofrer sig. Brug både det positive og det negative ved din karakter. Vis de menneskelige sider frem, vrede, fornægtelse, smålighed og jalousi er alle almindelige og vidunderligt dramatiske følelser. Ligesom tilgivelse, overbærenhed, forståelse alle er værktøjer til at få en situation afklaret.

18 Kompasset Er det som om tingene ikke rigtig fungerer for dig? Har du tit en fornemmelse af at dit liv kunne være bedre? Føler du at andre omkring dig har større succes I deres liv? Hvis du har brug for hjælp til at komme videre - så tag skridtet i dag! Kompasset er det du har brug for, for at få dit liv på ret køl igen. Ved hjælp af dette kursus, oprettet med støtte fra Jobcenter Fyn, vil du være i stand til at få kortlagt dine personlige svagheder og forcer. På den måde vil du blive i stand til at målrette dine jobmæssige behov og finde den plads i livet, samfundet og på arbejdsmarkedet der passer til netop dig. Tag endelig ikke fejl! Dette er ikke bare endnu et af de utallige kurser udbudt til arbejdsløse for at få tiden til at gå mellem jobs. Dette er den ægte vare! Med en certificeret psykolog og psykoterapeut som kursusleder er det garanteret at dit liv vil tage en helt ny drejning. Ved hjælp af samtaler og øvelser vil du og de andre deltagere få kortlagt jeres sande personligheder. Grib denne enestående chance for at tage det første skridt på vejen til den tilværelse du altid har drømt om, men aldrig turdet håbe på! Snak med din sagsbehandler i dag! - Tilmeld dig Kompasset! - Og få kontrol over dit eget liv! Vær opmærksom på at der for tilmelding kræves aktindsigt i lægejournaler, straffeattest og erhvervsmæssig baggrund.

19 Kære Christine Lorentzen-Søholm Tak for din tilmelding til Kompasset d. 15. og 16. februar Kurset foregår på Trolegatergård og løber over en weekend, vi regner med at køre fra stedet søndag formiddag. Det er med fuld forplejning ligesom der også er arrangeret transport til kursusstedet der ligger nær Trolegater i Sverige. Medbring løst tøj og alle de spørgsmål, du kan fi nde på. Hvis du bliver forhindret, bedes du meddele dette hurtigst muligt på tlf (Underviser: Ulf Victor Børsting, Psykolog og forfatter). Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen AF - Fyn

20 Lægen Christine Lorentzen-Søholm Kort om dig Du er en arbejdsløs læge, en kvinde omkring de 40 år, du har fået midtvejskrise og har sagt dit job op. Du vil have et andet liv end det, du har sammen med dine to børn og din mand. Du ved bare ikke hvilket et. Du har haft nogle affærer, som du syntes var meget sjovt, men samtidig er du også træt af at det nye liv, som du har skabt. Du har været sammen med tømreren for et stykke tid siden, som du mødte gennem netdating. De andre karakterer Casper, Mekaniker 25 år Du er forgabt i ham. Du er klar over det, og du hader dig selv for det. Han er også ved at være træt af dig efterhånden. Han har slået dig et par gange og han kalder dig de værste ting når I er alene, men det er som om, jo mere han skubber dig væk, jo mere prøver du at komme tæt på ham. Thomas, Lærer 39 år Han gik i klasse med dig i gymnasiet. Han var altid oppe at køre, det var som om han havde damp nogle gange. Han var meget sød, og han var vist lidt forgabt i dig. Det nåede bare aldrig at blive noget. I har set hinanden til et par genforeninger for gymnasieklassen, og du troede, at han arbejdede som lærer på Odense Tekniske Skole.

21 Ulf, Psykologen, 54 år Det er åbenbart ham der leder kurset og skal hjælpe jer til at blive klogere på jer selv. Morten, Tømrer 26 år Han er Caspers bedste ven. Du var sammen med ham først, efter I havde mødt hinanden over nettet. Han foreslog så, at I skulle have en trekant med hans kammerat, og du sagde ja. Efter det, holdt du op med at have noget med ham at gøre, men du begyndte i stedet for at være sammen med Casper. Morten er en dum tømrer, som tager for mange steroider og er stor i munden. Han fatter ikke noget, og han kan til tider være meget ubehagelig.

22 Din Karakter Du er uddannet læge, mediciner med speciale i gastrokirurgi. Du arbejder mest med mavekræft og stomipatienter. Som 39-årig har du opnået alt det, du gerne ville med din tilværelse. Du har haft dit drømmejob, som du altid har ønsket dig. Du har Lars, din vidunderlige kærlige mand, som har et godt job i Danske Bank. Du er mor til Laura og Tobias på 7 og 9 år, to utroligt dejlige børn. I har det perfekte hus med have ned til åen og central beliggenhed i Odense midtby. I er økonomisk sikrede og har masser af gode venner, og din mands og din egen familie fungerer rigtigt godt sammen. Hvad mere kunne du ønske dig? Så hvorfor var det lige, du begyndte at gå på datingsider på nettet? Hvorfor er det, at du har brug for at tage ud en gang i mellem og møde fremmede unge fyre og dyrke vild og hæmningsløs sex med dem? Til at starte med, var det vel bare for at mærke rusen, gøre noget, der var forkert og nyde det. Selvfølgelig ved du godt, det er forkert, og du har da heller ikke tænkt dig at ødelægge din families liv. Da du sagde dit job op, var det jo heller ikke meningen, det skulle være for mere end et par måneder, bare så du kunne finde dig selv og være sammen med familien. Det er bare ikke familien, du har brugt din tid sammen med, men Casper. Casper er forkert på alle måder, en ung dum mekaniker, der behandler dig som om du var et barn. Hans ven Morten er en afskyelig, afstumpet, pumpet tumpe. Et dyr, du kunne udleve en fantasi om håndværkersex med, men efter du havde en trekant med ham og Casper, fandt du tilbage til Casper igen og igen. Han er under din værdighed på enhver måde, og alligevel tænker du på ham hele tiden, du er besat af ham, det ved du godt. Problemet er at komme ud af besættelsen igen. Hvis du bare kunne slippe ham, så ville du kunne få styr på dit liv igen, begynde at arbejde igen. Grunden til du tog med på kurset er, at du ikke kan undvære Casper. Du hader dig selv for det, men du kan ikke styre dig selv, når det gælder ham. Han fortalte, at han ville på det her kursus for at få styr på sit liv, og han bad dig om at holde dig væk. Det kunne du ikke.

23 Hvordan du ser dig selv: Du er smuk, velklædt, intelligent og selvstændig. Du har en autoritær fremtoning, og du ved, at folk respekterer dig og det du siger. Din mand elsker dig, og dine børn mener, at du er en god mor. Du gør alt for din familie, men du har bare brug for udfordringer i dit liv. Grunden til, at du er begyndt med dine eventyr er for at prøve nogle grænser af, du ved godt, det er forkert, og du gør det selvfølgelig ikke for at ødelægge noget for nogen. Du sørger for at være meget forsigtig og har styr på de ting, du laver, sådan at de ikke forstyrrer andres liv. Men du kan faktisk godt lide det at lukke noget kaos ind i dit liv, fordi hele dit liv altid har været planlagt, styret med hård hånd af dig selv. Hvordan du regner med at andre ser dig: De fleste vil mene, at du er en succesrig kvinde, der har styr på tingene. Hvordan andre rent faktisk ser dig: Dine børn: Mor er altid meget bestemt, og hun er nogen gange ret skrap, men hun er rigtig sød og kan godt lide at spise slik og se fjernsyn sammen med os. Nogle gange, hvis hun synes noget er sjovt, kan hun godt fnise lidt eller komme til at grine sådan så hun lyder som en gris. Men det hader hun, når hun gør. En af dine internetvenner: Hun er helt vild, hun er villig til at gøre de mest beskidte ting og har overhovedet ingen hæmninger. Hun ser ret godt ud, selvom hun er ved at blive gammel, altså omkring de fyrre. Det, du gik og tænkte på lige før I kom hen til kursusstedet: Hvad laver du? Hvad er det, du gør? Glem ham, drop ham, stop det her, søg lægehjælp, et eller andet. Hvorfor skal du ødelægge alt på grund af sådan en dum knægt?! Bare han nu ikke er alt for vred på mig over at jeg tog med. Jeg er fuldstændigt langt ude! Hvor er det ynkeligt. Det første, der røg gennem hovedet på dig, da du så de andre kursusdeltagere: Jamen det er jo Thomas! Hvad laver han her, ved sidste genforening sagde han da, at han arbejdede som lærer? Ejendele: Du har taget to sæt skiftetøj med, noget vintertøj. Ud over det har du din håndtaske med din mobiltelefon, din pung med ca.1400 dkr. og dine forskellige kort, dankort, kørekort, sygesikringsbevis etc.

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Moderator kursus. En grooming chat

Moderator kursus. En grooming chat Moderator kursus En grooming chat Nuller17: Jeg sys bare Justin er viiildt lækker. Hans nye nummer sparker røv! Dansk musik stinker. Sultan: Klam fyr men fedt nummer ;-) men intet slår Barry White! Sweetleg:

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Er det vold hvis...?

Er det vold hvis...? Er det vold hvis...? TIL 7.-0. KLASSETRIN Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen Voldsformerne før denne øvelse. Formål Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

TEMA: SKÆNDERIET. Elevmateriale TEMA: SKÆNDERIET ELEVMATERIALE

TEMA: SKÆNDERIET. Elevmateriale TEMA: SKÆNDERIET ELEVMATERIALE TEMA: SKÆNDERIET Elevmateriale TIL FEST MED EKSKÆRESTEN Instruktioner til B I skal om lidt lave et lille rollespil, hvor I to og to skal spille et kærestepar. A er blevet inviteret til en fest, hvor A

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Jeg er aldrig flov over min mor

Jeg er aldrig flov over min mor Jeg er aldrig flov over min mor Mennesker, der lever af at være humoristiske er ikke nødvendigvis særligt sjove derhjemme, men det er Lisbet Dahl, forsikrer hendes yngste søn Gustav. Især når hun slår

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN Uge Sex, Temamateriale 6. - 7. klasse 16 AT VÆRE DEN FØRSTE I PUBERTETEN Navn: Anne Beskæftigelse: Studerende på Business College Horsens

Læs mere