Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i."

Transkript

1 Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases 25 opgaver 65 illustrationer 130 sider Exoplaneter - 1 år Exoplaneter - 4 år DKK Denne ibog handler om planeter omkring andre stjerner end Solen de såkaldte exoplaneter. Det er ikke ofte, at forskningsemner på universitetsniveau kan finde plads i lærebøger til gymnasiet men nu er chancen der. Torben Arentoft og Hans Kjeldsen er begge tilknyttet Aarhus Universitet, der internationalt set er helt i front, når det drejer sig om forskning i exoplaneter. De to forfattere har tilrettelagt Exoplaneter med teori og øvelser, der gør den relevant i fysik-undervisningen på C-, B- og A-niveau i gymnasiet og hf, samt i NV, AT og i SRP- og SSO-opgaver. Exoplaneter er naturligvis også velegnet til astronomihold. Exoplaneter giver eleverne mulighed for at arbejde med data fra NASA s Keplersatellit og med data fra Jordbaserede teleskoper. Dette sker gennem interaktive redskaber, der netop er udviklet til, at eleverne selv kan arbejde med de videnskabelige data.

2 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

3 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Jimmy Mangelsen, Annette Bau, Merete Vonsbæ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 70 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 160 sider Fag og læsning (hf) - 1 år Fag og læsning (hf) - 4 år DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

4 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Vivi A Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Fag og læsning (htx) - 1 år Fag og læsning (htx) - 4 år DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

5 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

6 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

7 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Merete Vonsbæk Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 185 sider Fag og læsning (stx) - 1 år Fag og læsning (stx) - 4 år DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

8 FysikABbogen - tillæg. Elektriske og magnetiske felter 2. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni I denne 2. udgave er tilføjet et lille afsnit om induceret spændingsforskel i et stykke leder DKK Inkl. moms FysikABbogen Elektriske og magnetiske felter giver en grundig indføring i elektriske og magnetiske felter, elektrisk og magnetisk kraft, ladede partiklers bevægelse i homogene felter samt magnetisk flux og induktion. Desuden er som supplerende stof medtaget en behandling af elektrisk potentiel energi i feltet fra en punktladning og en behandling af anvendelsen af elektriske og magnetiske felter i hastighedsfilteret, massespektroskopi og partikelacceleratorer. Maxwells ligninger og elektromagnetiske bølger, superledning, Jordens magnetfelt, polarlys og solvind behandles kort. Bogen er skrevet i den velkendte stil fra lærebogssystemet FysikABbogen 1 og 2, og dækker sammen med disse både det nye kernestof og det supplerende stof til både B- og A-niveau FysikABbogen 1 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni Komplet fysiksystem der gennemgår kernestof og supplerende stof i kort og overskuelig form. Bøgernes tilhørende website indeholder bl.a. mange interaktive øvelser samt fysikleksikon DKK Inkl. moms FysikABbogen 1 dækker sammen med FysikABbogen 2 kernestof og supplerende stof til både A- og B-niveau. Bøgerne er opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. Bøgernes supplerende website indeholder bl.a. en stor mængde perspektiverende stof, mange interaktive opgaver og et fysikleksikon. I valget af supplerende stof er der lagt vægt på aktuel forskning og anvendelse af fysik. Bogen vil naturligt kunne anvendes i temaforløb både i det naturvidenskabelige grundforløb og i forbindelse med almen studieforberedelse. Desuden er bogen anvendlig på de videregående uddannelser.

9 FysikABbogen 1 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni Komplet fysiksystem der gennemgår kernestof og supplerende stof i kort og overskuelig form. NU OGSÅ MED CAS-VÆRKTØJ 91 interaktive opgaver 135 opgaver 135 øvelser 400 illustrationer 290 sider ebog FysikABbogen 1-1 år FysikABbogen 1-4 år DKK DKK Komplet fysiksystem der gennemgår kernestof og supplerende stof i kort og overskuelig form. Som ibog er materialet opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. Teksterne suppleres af en stor mængde perspektiverende stof, og i valget af supplerende stof er der lagt vægt på aktuel forskning og anvendelse af fysik. Med FysikABbogen 1 ibog får du: hele indholdet fra nyeste udgave af papirbogen FysikABbogen 1. herunder adgang til alle bogens figurer. Udgivelsen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf. FysikABbogen 2 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni En fortsættelse på FysikABbogen 1. NU OGSÅ MED CAS-VÆRKTØJ ca. 100 interaktive opgaver ca. 200 øvelser ca. 150 opgaver 7 videoer 390 illustrationer 520 sider ebog FysikABbogen 2-1 år FysikABbogen 2-4 år DKK FysikABbogen 2 ibog dækker sammen med FysikABbogen 1 kernestof og supplerende stof til både A- og B-niveau i fysik på stx. FysikABbøgerne er opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. I denne 2. udgave er tilføjet kapitlet 'Elektriske og magnetiske felter', der tidligere er udgivet i separat form. Udgivelsen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf.

10 FysikABbogen 2 3. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni 2. del af fysiksystem til A- og B-niveau i fysik på stx DKK Inkl. moms FysikABbogen 2 dækker sammen med FysikABbogen 1 kernestof og supplerende stof til både A- og B-niveau. Bøgerne er opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. FysikCbogen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni 95 interaktive øvelser 100 øvelser 230 illustrationer 190 sider ebog FysikCbogen - 1 år FysikCbogen - 4 år DKK FysikCbogen dækker både kernestoffet og det supplerende stof i fysik på C-niveau. Som ibog er materialet opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. Teksterne suppleres af en stor mængde perspektiverende stof, og i valget af supplerende stof er der lagt vægt på aktuel forskning og anvendelse af fysik. I forhold til papirbogen FysikCbogen er materialet opdateret og lettere bearbejdet så fagets matematiske sider er opprioriteret, så der er flere formler og beregningsopgaver end i papirbogen. Mange af emnerne i ibog lægger op til flerfaglige forløb og vil derfor naturligt kunne anvendes i temaforløb både i det naturvidenskabelige grundforløb og i forbindelse med almen studieforberedelse på ungdomsuddannelserne. Med FysikCbogen ibog får du: En opdateret og bearbejdet udgave af hele indholdet fra papirbogen FysikCbogen. Herunder adgang til alle bogens figurer. Interaktive opgaver, videoklip og links.

11 FysikCbogen 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni Dækker både kernestof og supplerende stof i fysik på gymnasialt niveau. FysikCbogen er opbygget med korte og klare introduktioner og der er lagt stor vægt på engagerende og perspektiverende emner DKK Inkl. moms Bogens materiale dækker både kernestoffet og det supplerende stof. FysikCbogen er opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder både beregningsopgaver, "tænke-opgaver" og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. I valget af supplerende stof er der lagt vægt på aktuel forskning og anvendelse af fysik. Fagets formelle og matematiske sider er nedtonet, og formler o. lign. er isoleret i specielle bokse. Mange af emnerne i bogen lægger op til flerfaglige forløb og vil derfor naturligt kunne anvendes i temaforløb både i det naturvidenskabelige grundforløb og i forbindelse med almen studieforberedelse på ungdomsuddannelserne. Bogen vil dog også kunne anvendes i grundskolens overbygning som optakt til ungdomsuddannelsernes videre forløb. Desuden er bogen anvendelig på de videregående uddannelser.

12 Global opvarmning Isis 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen En temabog, der dækker hele det naturvidenskabelig grundforløb. Indeholder 34 afgrænsede emner og 4 delforløb samt opgaver af forskellig sværhedsgrad DKK Inkl. moms En temabog, der er opbygget på samme måde som de øvrige bøger i Isissystemet. Bogen indeholder 34 opslag, der hver omhandler et afgrænset emne, og fremstår med et flot layout og masser af farveillustrationer. Bogen er tværfaglig og indeholder emner fra alle de naturvidenskabelige fag og kan anvendes i det naturvidenskabelige grundforløb eller i andre flerfaglige forløb. Hvis Global opvarmning vælges som overordnet emne, vil bogen sammen med det supplerende materiale kunne dække hele det naturvidenskabelige grundforløb. Bogen indeholder materiale til 4 delforløb: Indikatorer (9 opslag) Drivhuseffekten (12 opslag) Transport (6 opslag) Energiforbrug (7 opslag). Efter hvert af de 4 delforløb finder læseren en række opgaver af forskellig sværhedsgrad. Til bogen hører der et website med supplerende materiale. Det drejer sig bl.a. om arbejdsark og øvelsesvejledninger til laboratorieforsøg udarbejdet efter de samme principper, som er anvendt til de øvrige bøger i Isissystemet. Der er forslag til laboratorieforsøg inden for alle de naturvidenskabelige fag. Arbejdsark og øvelsesvejledninger kan fås i en særskilt mappe. Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global opvarmning - Isis DKK Inkl. moms Mappen indeholder 27 arbejdsark og 31 forslag til laboratorieforsøg, som knytter sig til udgivelsen Global opvarmning Isis. Igennem arbejdsarkene og øvelserne kan eleven lære og tilegne sig viden om forskellige emner indenfor det naturvidenskabelige grundforløb - bl.a. indikatorer, drivhuseffekter, transport og energiforbrug. Arbejdsmappen henvender sig til alle ungdomsuddannelser.

13 Middelalderens naturvidenskab 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Ole Keller Middelalderens naturvidenskab er en bog til historie og fysik DKK Inkl. moms Gennem den omskiftelige middelalder var kristendommen og den katolske kirke, på godt og ondt, rygraden i den europæiske kultur. Denne kendsgerning prægede også naturvidenskaben, som langsomt meget langsomt udvikledes i løbet af middelalderen. Naturvidenskaben stod endvidere på skuldrene af de antikke græske filosoffer og var samtidig i stor gæld til den arabiske/muslimske videnskab, som blomstrede, mens den europæiske videnskab slumrede. Naturvidenskaben var og er en væsentlig del af den europæiske kultur, og som sådan beskrives i denne bog de væsentligste dele af naturvidenskabens historiske udvikling gennem middelalderen. Hvert kapitel er forsynet med arbejdsspørgsmål, og sidst i bogen findes et antal forslag til opgaveformuleringer, som kan inspirere til videre arbejde med emnet. I kapitlerne findes desuden et antal oplæg til eksperimentelt arbejde eller anden fysikfaglig fordybelse på C-niveau eller højere niveauer. Afslutningsvis indeholder bogen en lang række kildetekster Optiske fibre 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Astrid Helin Teorien bag optiske fibre præsenteres med tilhørende opgaver. Optiske fibre - 4 år DKK Optiske fibre er grundlaget for internetkommunikationen, og i dag er jordkloden nærmest viklet ind i kabler med optiske fibre mellem kontinenter og over kontinenterne. Formålet med modulet er at se på teorien bag optiske fibre, og hvordan lys sendes igennem disse. Den teoretiske gennemgang suppleres af opgaver.

14 Orbit A - htx 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Ole Keller, Jan Møller, Tommy Kayser Gjøe, Jens Vaaben, Lis Jespersen, Morten Brydensholt, Per Holck, Jens Kraaer, Birgitte Merci Lund Dækker sammen med Orbit B htx kernestoffet i fysik på A-niveau. Indeholder udover kernestoffet også valgfrie emner, og på et tilhørende website findes der bl.a. interaktive øvelser, simulationer m.m DKK Inkl. moms Orbit A htx bygger videre på Orbit B htx, og er skrevet efter samme principper. Disse to titler dækker tilsammen kernestoffet i fysik på A- niveau. Bogens første 6 kapitler hører til kernestoffet og danner dermed baggrund for bl.a. det skriftlige pensum. Herudover indeholder bogen 5 valgemner: Kernefysik, Astronomi, Materialefysik, Halvledere og Relativitetsteori. Disse 5 emner kan hver især læses helt uafhængigt af den øvrige bog, og man kan også vælge at læse disse tidligere i forløbet. Bogens tilhørende website indeholder interaktive opgaver, simulationer, animationer og 500 redigerbare vejledninger, projektforslag og supplerende tekster.

15 Orbit A - htx 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Per Holck, Jens Kraaer, Birgitte Merci Lund NU OGSÅ MED CAS-VÆRKTØJ 11 kapitler 195 øvelser 32 opgaver 390 illustrationer 155 eksempler 9 eksperimenter 385 sider ebog Orbit A - htx - 1 år Orbit A - htx - 4 år DKK Orbit A htx bygger videre på Orbit B htx, og er skrevet efter samme principper. Disse to titler dækker tilsammen kernestoffet i fysik på A-niveau. De første 6 kapitler hører til kernestoffet og danner dermed baggrund for bl.a. det skriftlige pensum: Kræfter og bevægelse Rotation Elektriske felter Magnetisme Termodynamiske processer Carnots varmelære Herudover indeholder bogen 5 valgemner: Kernefysik Astronomi Materialefysik Halvledere Relativitetsteori Disse 5 emner kan hver især læses helt uafhængigt af den øvrige bog, og man kan også vælge at læse disse tidligere i forløbet. ibogen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf. Orbit B - htx 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Per Holck, Jens Kraaer, Birgitte Merci Lund NU OGSÅ MED CAS-VÆRKTØJ 12 kapitler med kernestoffet 220 øvelser 130 opgaver 200 wordfiler 465 Illustrationer 120 eksempler 55 eksperimenter 310 sider ebog Orbit B - htx - 1 år Orbit B - htx - 4 år DKK Orbit B - htx kan bruges til fysik alene eller indgå i et tværfagligt. Grundbogen kan suppleres med ekstra selvvalgt materiale. ibogen dækker den centrale del af stoffet på htx B-niveau og er opdelt i en introduktionsdel efterfulgt af 12 kapitler, som kan læses i valgfri rækkefølge. ibogen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf.

16 Orbit B - htx 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Ole Keller, Jan Møller, Tommy Kayser Gjøe, Jens Vaaben, Lis Jespersen, Morten Brydensholt, Per Holck, Jens Kraaer, Birgitte Merci Lund Grundbog der dækker den centrale del af stoffet i fysik på htx-uddannelsen DKK Inkl. moms Orbit B htx er skrevet med udgangspunkt i det eksisterende Orbit-system til stx, men er skrevet så den netop passer til htx-uddannelsen. Orbit B htx er tænkt som en grundbog, der kan suppleres med ekstra selvvalgt materiale, så undervisningen kan tilpasses fysik alene, eller indgå i et tværfagligt forløb. Bogen dækker den centrale del af stoffet på htx B-niveau og er opdelt i en introduktionsdel efterfulgt af tre hovedområder, men kan læses i den rækkefølge, man finder hensigtsmæssig. Desuden kan bogen anvendes på de videregående uddannelser. Orbit BA - stx 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ole Keller, Jan Møller, Claus Jessen, Tommy Kayser Gjøe, Jens Vaaben, Morten Brydensholt NU OGSÅ MED CAS-VÆRKTØJ 260 opgaver 12 interaktiviteter 570 illustrationer ca. 590 sider ebog Orbit BA - stx - 1 år Orbit BA - stx - 4 år DKK Orbit BA er skrevet til gymnasiets fysikundervisning på både B-niveau og A- niveau. Orbit BA bygger videre på Orbit C og indeholder kernestof og supplerende stof til B- og A-niveau. I bogen møder du både kvalitative og matematiskfysiske forklaringsformer. Kernestof og supplerende stof giver gode muligheder for samarbejde med andre fag. Afhængigt af valg af emner er der gode muligheder for samarbejde med andre naturvidenskabelige fag, matematik og humanistiske fag. Til kapitlerne hører en lang række eksempler, opgaver og eksperimenter - samt simulationer og animationer. ibogen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf.

17 Orbit BA - stx 2. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Keller, Jan Møller, Claus Jessen, Tommy Kayser Gjøe, Jens Vaaben, Morten Brydensholt Orbit BA er skrevet til gymnasiets fysikundervisning på både B-niveau og A- niveau DKK Inkl. moms Orbit BA bygger videre på Orbit C og indeholder kernestof og supplerende stof til B- og A-niveau. I bogen møder du både kvalitative og matematiskfysiske forklaringsformer. Både kernestof og supplerende stof giver gode muligheder for samarbejde med andre fag. Afhængigt af valg af emner er der gode muligheder for samarbejde med andre naturvidenskabelige fag, matematik og humanistiske fag. Til kapitlerne hører en lang række eksempler, opgaver og eksperimenter. På websitet orbitbastx.systime.dk finder du en stor mængde interaktive opgaver, simulationer og animationer. Derudover også et stort antal forsøgsvejledninger, projektforslag og supplerende tekster, der kan give inspiration. Orbit C - stx 2. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Ole Keller, Jan Møller, Claus Jessen, Tommy Kayser Gjøe, Jens Vaaben, Johannes Grønager, Morten Brydensholt Bogen er udformet således, at man kan klare et helt C-niveauforløb uden tilkøb af temahæfter DKK Inkl. moms Bogen er opbygget med en klar adskillelse mellem kernestof og supplerende stof. Det supplerende stof kan læses uafhængigt af hinanden, og giver gode muligheder for tværfagligt samarbejde indenfor det naturvidenskabelige grundforløb og faget almen studieforberedelse. Bogen prioriterer fysisk argumentation højere end matematisk argumentation. Denne forekommer dog også i et vist omfang, idet eleverne bør opleve, at matematik er et velegnet sprog til at beskrive naturfænomener med. Bogen er rigt illustreret og i en udformning, som eleverne kan identificere sig med. Med et væld af eksempler, opgaver og studieaktiviteter støtter Orbit C underviseren i at tilrettelægge elevaktiverende undervisning.

18 Orbit C - stx 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Keller, Jan Møller, Claus Jessen, Tommy Kayser Gjøe, Jens Vaaben, Johannes Grønager, Morten Brydensholt NU OGSÅ MED CAS-VÆRKTØJ 51 simulationer 626 illustrationer 189 opgaver 8 videoer 76 eksempler 4 lydfiler Formelsamling og diverse tabeller 655 sider ebog Orbit C - stx - 1 år Orbit C - stx - 4 år DKK Orbit C stx er kernestof til fysik. ibogen tilbyder faglig dybde og overskuelighed for både lærer og elev. Teksterne er gennemarbejdede og letforståelige uden at gå på kompromis med fagligheden. Hvert kapitel rundes af med en samling opgaver, som er relevante for det pågældende kapitel. ibogen slutter med en formelsamling og tabeller med naturkonstanter og dekadiske præfikser. Pædagogisk har bogen særligt fokus på den daglige undervisning og på elevernes eksamenslæsning. ibogen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf. Renæssancen - da mennesket kom i centrum 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Sanne Stemann Knudsen, Kim Beck Danielsen En bog om renæssancen og dens historiske baggrund. Inkl. moms Renæssancen da mennesket kom i centrum gør rede for renæssancens historiske baggrund, som sociale forhold, byen og kunsten, litteraturen samt naturvidenskaben. Udgivelsen giver en introduktion til de tre store italienske forfattere; Dante, Petrarca og Boccaccio. Bogen er rigt illustreret og indeholder centrale fremstillinger og kilder, der kan bruges i både den tværfaglige og særfaglige undervisning i historie, dansk, billedkunst, italiensk, matematik, fysik, filosofi og AT.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Fysik Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

FysikCbogen (Læreplan 2010) 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Finn Elvekjær, Torben Benoni Forlag: Systime. 425,00 DKK Inkl.

FysikCbogen (Læreplan 2010) 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Finn Elvekjær, Torben Benoni Forlag: Systime. 425,00 DKK Inkl. Fysik FysikCbogen (Læreplan 2010) 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761610669 Forfatter(e) Finn Elvekjær, Torben Benoni Dækker både kernestof og supplerende stof i fysik på gymnasialt niveau. FysikCbogen er

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Kemi Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på.

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på. Matematik De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627131 Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Biologi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Biologi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Gymnasiale uddannelser

Gymnasiale uddannelser Gymnasiale uddannelser Giver adgang til videregående uddannelse Stx Alment gymnasium Hf Højere forberedelseseksamen (2 år) Hhx Handelsgymnasium Htx Teknisk gymnasium Eks. 1, stx: Matematik Fysik Kemi Eks.

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 197 Offentligt BUU d. 8. maj 2012 Opdrag: Teknisk gennemgang af gymnasiereformen BUU har særlig interesse for - hvad reformen indebar, herunder

Læs mere

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser HHX HTX STX HF Dansk A Engelsk A Engelsk B Engelsk B Engelsk B Tysk eller Fransk B 2. fremmedsprog B eller A Samtidshistorie B Teknologihistorie C Historie

Læs mere

Lægemiddelkemi 1. udgave, 1992

Lægemiddelkemi 1. udgave, 1992 Kemi Lægemiddelkemi 1. udgave, 1992 ISBN 13 9788777830204 Forfatter(e) Inger Spangsbjerg Jensen, Bo Paulsen, Jørgen Mogensen, Hans Birger Jensen En grundlæggende introduktion til det kemiske område af

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 - Juni 2013 Institution Gymnasiet HTX Skjern 21-02-2012 Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX

Læs mere

INDHOLD. 1 Verdens-billeder 10

INDHOLD. 1 Verdens-billeder 10 INDHOLD Forord 7 1 Verdens-billeder 10 Myter eller naturvidenskab 11 Observationer 12 Modeller 20 Keplers model Teori og praksis 36 Solen 37 Mælkevejen verdensbilledet fra 1609 til 1924 38 Det moderne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 3g FY

Undervisningsbeskrivelse for: 3g FY Undervisningsbeskrivelse for: 3g FY Fag: Fysik B->A, STX Niveau: A Institution: Grindsted Gymnasium & HF (565013) Hold: 2g FY Termin: Juni 2018 Uddannelse: STX Lærer(e): Forløbsoversigt (10): 1 14.08.17

Læs mere

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi.

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi. Bioteknologi BioAktivator 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761635846 Forfatter(e) Troels Wolf, Henrik Falkenberg, Peder K. Gasbjerg, Henning Troelsen, Annette Balle Sørensen, Chris Østergaard, Bodil Junker

Læs mere

Hurt igt overblik Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx.

Hurt igt overblik Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx. Fransk Canal Commerce 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761680051 Forfatter(e) Vibeke Bruun Dahl Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx. 20 øvelser 575 ordforklaringer

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A, kinesisk begynder A Kunstnerisk fag: Inden gymnasiet skal du

Læs mere

SRP Retningslinjer for studieretningsprojekter ved Holstebro Tekniske Gymnasium

SRP Retningslinjer for studieretningsprojekter ved Holstebro Tekniske Gymnasium SRP Retningslinjer for studieretningsprojekter ved 1 Formål Studieretningsprojektet udarbejdes i uddannelsens 3. år og har et studieforberedende sigte. Studeretningsprojektet indgår med 30 timer uddannelsestid.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug juni 2009-2010 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Grenaa Tekniske Skole HTX Fysik A Niels Gustav

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

1b. Mat A, Kemi A, Fys B

1b. Mat A, Kemi A, Fys B Studieretningsbeskrivelse for 1b. Mat A, Kemi A, Fys B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

1a. Mat A, Fys A, Kemi B

1a. Mat A, Fys A, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 1a. Mat A, Fys A, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Progressionsplan for det skriftlige

Progressionsplan for det skriftlige Progressionsplan for det skriftlige Skolens progressionsplan for det skriftlige bygger på det obligatoriske forløb om skriftlighed i dansk i 1.g/1.t og det skriftlige basiskursus inden for rammerne af

Læs mere

Obligatoriske fag og niveauer

Obligatoriske fag og niveauer Obligatoriske fag og niveauer Hver elev skal mindst have 4 fag på A-niveau samt normalt 3 fag på B- niveau og normalt 7 fag på C-niveau. Kravet opfyldes gennem obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag.

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2019, skoleåret 18/19 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Herning HF & VUC hf Fysik C,

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Katedralskolen: stx og hf

Katedralskolen: stx og hf Katedralskolen: stx og hf STX og hf Begge er almendannende Begge kan bruges til at få adgang til en videregående uddannelse. Begge indeholder en række almindelige fag kendt fra folkeskolen og selvfølgelig

Læs mere

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi.

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi. Bioteknologi BioAktivator 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761635846 Forfatter(e) Troels Wolf, Henrik Falkenberg, Peder K. Gasbjerg, Henning Troelsen, Annette Balle Sørensen, Chris Østergaard, Bodil Junker

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Til bogen findes et website med oplæsning af udvalgte tekster samt supplerende materiale.

Til bogen findes et website med oplæsning af udvalgte tekster samt supplerende materiale. Engelsk A New Entrance 2. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621368 Forfatter(e) Eva Rosenvold, Rene Bühlmann Antologi med kortere sagprosatekster samlet i fem temaer - Language, Consumerism, Abroad, Justice

Læs mere

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf Sproglige studieretninger Studieretning 1a Engelsk A, Fransk A/Spansk A og Tysk fortsætter B Bio/Fys/NatGeo B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Valg B (mindst)(c B) Studieretning 1b Engelsk A,

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Bilag til evaluering af fysik B på stx DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Indledning Dette bilag til EVA s evaluering af fysik b på stx indeholder i tabelform

Læs mere

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur.

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur. Lærervejledning 0 Overblik Livets Vand er en visuel undervisningsportal, der med afsæt i vandknaphed retter fokus mod nye vandteknologier og ideer i forbindelse med bæredygtig vandhåndtering. Det overordnede

Læs mere

A C? B Studieretninger 2016

A C? B Studieretninger 2016 A C? B tudieretninger 2016 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk od@skanderborg-gym.dk

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Bilag 24 - fysik B Fysik B - stx, juni Identitet og formål. 1.1 Identitet

Bilag 24 - fysik B Fysik B - stx, juni Identitet og formål. 1.1 Identitet Bilag 24 - fysik B Fysik B - stx, juni 2008 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Det naturvidenskabelige fag fysik omhandler menneskers forsøg på at udvikle generelle beskrivelser, tolkninger og forklaringer

Læs mere

Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2007

Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2007 Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2007 Af Susanne Irvang Nielsen og Simon Reusch 1. Indledning Fra den 15. februar til den 15. marts 2007 er der blevet indsamlet data for oprettede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2020 Institution Rybners-HTX (Teknisk gymnasium), Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX

Læs mere

KEMI 2000 GYMNASIE / HF. www.haase.dk

KEMI 2000 GYMNASIE / HF. www.haase.dk O2 H A A S E U N D E R V I S N I N G KEMI 2000 GYMNASIE / HF Med dette katalog præsenterer vi forlagets materialer til undervisningen i kemi på gymnasieniveau. Bag i kataloget findes en bestillingsseddel

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

DEN NYE GYMNASIEREFORM AUGUST 2017

DEN NYE GYMNASIEREFORM AUGUST 2017 DEN NYE GYMNASIEREFORM AUGUST 2017 Med baggrund i Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 15/16 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Fysik C Eva Møller

Læs mere

STX Udbud 2014-15 STX

STX Udbud 2014-15 STX 1 STX Udbud 2014-15 STX Studentereksamen varer 3 år. Du får en bred viden om mange forskellige fag. Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om der også

Læs mere

5. Bio A, Idræt B, Mat B

5. Bio A, Idræt B, Mat B Studieretningsbeskrivelse for 5. Bio A, Idræt B, Mat B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse STX Fag og niveau Fysik B (start jan. 2013) Lærer(e)

Læs mere

Termin Termin hvor undervisnings afsluttes: maj-juni skoleåret 12/13 Thisted Gymnasium og HF-kursus Uddannelse

Termin Termin hvor undervisnings afsluttes: maj-juni skoleåret 12/13 Thisted Gymnasium og HF-kursus Uddannelse Termin Termin hvor undervisnings afsluttes: maj-juni skoleåret 12/13 Institution Thisted Gymnasium og HF-kursus Uddannelse STX Fag og niveau Fysik C Lære Mads Lundbak Severinsen Hold 2.bp Oversigt over

Læs mere

STX og HF Udbud 2013-14

STX og HF Udbud 2013-14 STX og HF Udbud 2013-14 STX Studentereksamen varer 3 år. Du får en bred viden om mange forskellige fag. Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om der også

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners htx Fysik A Lars Husum (lmh) FYSIK 3.A.

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

At udfolde projektets potentiale som - lærende værktøj - strategisk værktøj

At udfolde projektets potentiale som - lærende værktøj - strategisk værktøj Sally Thorhauge At udfolde projektets potentiale som - lærende værktøj - strategisk værktøj At udvikle ideer til, hvordan dette potentiale realiseres på egen institution Oplæg Workshopcaféer Networking

Læs mere

A C? B Studieretninger 2015

A C? B Studieretninger 2015 A C? B tudieretninger 2015 Velkommen til kanderborg Gymnasium På de næste sider kan du se noget om de mange fag og de forskellige studieretninger som vi tilbyder på kanderborg Gymnasium. Du kan også se

Læs mere

1. Sprog og Identitet

1. Sprog og Identitet 1. Sprog og Identitet Engelsk A, Spansk begynder A og Psykologi B Engelsk Engelsk Engelsk Engelsk A Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder A Psykologi Psykologi Psykologi B Samfundsfag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Teknisk gymnasium, EUC-VEST Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Fysik A Lars

Læs mere

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 Engelsk A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761613219 Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående

Læs mere

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016 Kursistmanual til Større skriftlig opgave 2 Hf, 2015-2016 Indholdsfortegnelse: I. Generelt om opgaven og forløbet s. 3 II. Hf-bekendtgørelsens bilag 4 - Større skriftlig opgave, juni 2010 s. 7 III. Generelt

Læs mere

Fagvalg i de gymnasiale uddannelser 2005-2008. 1. Reform af de gymnasiale uddannelser

Fagvalg i de gymnasiale uddannelser 2005-2008. 1. Reform af de gymnasiale uddannelser Fagvalg i de gymnasiale uddannelser 2005-2008 af Hanne ech Dette notat er en opdatering af notatet Studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser, da elevernes eksamensresultater nu er opdateret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for Fysik, 1+2 semester 2013-2014. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse for Fysik, 1+2 semester 2013-2014. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse for Fysik, 1+2 semester 2013-2014 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin sommer 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Teknisk Gymnasium

Læs mere

Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2008

Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2008 Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2008 Af Susanne Irvang Nielsen Rapporten ser på hvilke studieretninger og studieretningsfag de elever, der påbegyndte gymnasiet (stx inkl. studenterkurser,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august-september

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2010 Institution HTX Sukkertoppen Københavns Tekniske Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

STX, studieretninger 2013-14

STX, studieretninger 2013-14 1 STX, studieretninger 2013-14 STX Studentereksamen varer 3 år. Du får en bred viden om mange forskellige fag. Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om

Læs mere

Studieretninger 2014-2017

Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014 2017 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

KEMI GYMNASIE/HF/VUC

KEMI GYMNASIE/HF/VUC KEMI GYMNASIE/HF/VUC K HAASE FORLAG WWW.HAASE.DK Velkommen På de næste sider præsenteres BASISKEMI, som på nuværende tidspunkt har overgået mange salgsrekorder. Det er derfor, vi med sindsro kalder systemet

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx 50. Kursets leder sikrer fordeling af de afsatte ressourcer til at stille skriftlige opgaver og til at evaluere kursisternes skriftlige arbejde. Lederen kan som led heri tilgodese oprettelse af vidensbanker

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Fra antologien Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Den indledende artikel fra antologien Mål, evaluering og læremidler v/bodil Nielsen, lektor, ph.d., professionsinstituttet for didaktik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvor studieforløbet afsluttes: Foråret 2011 Institution HTX- Sukkertoppen, Københavns Tekniske Skole

Læs mere

Fysik B stx, juni 2010

Fysik B stx, juni 2010 Fysik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Det naturvidenskabelige fag fysik omhandler menneskers forsøg på at udvikle generelle beskrivelser, tolkninger og forklaringer af fænomener

Læs mere