DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 7. November 2013 #9 Prototyping & sketching

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 7. November 2013 #9 Prototyping & sketching"

Transkript

1 DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME 7. November 2013 #9 Prototyping & sketching

2 MENU Sketching & Prototyping [Pause] Metoder [Pause] Gruppeøvelse

3 BESØG I begyndelsen af 2. time Hvis hun husker det!

4 HUSK AT EVALUERE KURSET! HUSK AT EVALUERE KURSET! Hvis I vil være så flinke Tak.

5 SKETCHING & PROTOTYPING

6 Sketching in the broad sense, as and activity, is not just a byproduct of design. It is central to the design thinking and learning Bill Buxton (2007)

7 Visualiser, visualiser, visualiser Merit og Nielsen (2006)

8 Visualiseringerne er afgørende for at sikre fremdrift i hele konceptudviklingsprocessen. Merit og Nielsen (2006)

9 STYRKER Styrker opdagelsesprocessen Visualiseringer hjælper til at afdække problemområder og muligheder. Giver inspiration og skaber en vision for ens koncept. Styrker beslutningsprocessen Det nemt for alle at følge med, hvorved det er nemmere og hurtigere at nå konsensus omkring håndtering af udfordringer og problemer. Styrker forklarings- og involveringsprocessen Hjælper til at vise hvordan brugerne forholder sig til og benytter ens produkt - og hvordan det kan gavne dem. Merit og Nielsen (2006)

10 RESULTATER Dvs. både konstruktionen og selve prototypen vil levere resultater. Konstruktionen: Virker som facilitator for kreativitet igennem hele processen. Sikrer fremdrift i udviklingsprocessen. Prototypen: Leverer en fælles platform for kommunikationen og den fælles forståelse i udviklingsgruppen. Kan benyttes til at besvare spørgsmål og opfordrer til refleksion. Nødvendigt for at validere og teste med brugerne. Som formidlingsværktøj til idéer, resultater og progression i processen eksempelvis i forhold til interessenter.

11 FORMÅL Forskellige formål og fokus: Idégenerering, idévalidering Problemområder (usability, tekniske problemstillinger) Features og funktionalitet (flow og forløb, opgavegennemførelse, succesrater og -kriterier) Layout og informationsvisning (-prioritering) Look & feel, æstetik Formålet hænger sammen med tidspunktet i ens procesforløb: Idéskabelse, konkretisering, validering, salg & eksekvering (Merit & Nielsen, 2006)

12 DIVERGENS + KONVERGENS De dynamiske bevægelser divergens og konvergens. Bill Buxton (2009): Sketching User Experiences, s. 91.

13 TIDLIG DETALJEFOKUS: ULEMPER Brugere (og interessenter) kan tro, at der er tale om et endeligt system. Fjerner fokus fra indhold (koncept) til form (udførelse). Kan være vanskeligere at kritisere og sværere at skille sig af med. Er ressourcekrævende (tid, evner og økonomi) Kan medføre, at prototypeudviklingen havner hos enkelte personer med særlige kompetencer (evt. stærke tegnere eller udviklere). Kan medføre mindre fleksibilitet og færre iterationer.

14 TIDLIG DETALJEFOKUS: FORDELE Mere optimal formidling af produktet over for målgrupper, som kan have svært ved at tænke abstrakt (eksempelvis børn) Djævelen bor i detaljen (Merit & Nielsen) By prototyping isolated interactions at a high functional fidelity and testing them with users, I can get really good data about whether that interaction works before I base an application around it. (Fred Beecher, 2009)

15 TOP DOWN ELLER BOTTOM UP? Bottom-up: Tager udgangspunkt i et fokus på systemets bestanddele og delelementer uden et helt klart billede af, hvordan det endelige resultat skal være. De enkelte bestanddele beskrives og bearbejdes detaljeret og uafhængigt af hinanden for senere at blive klynget og sat i spil i forhold til hinanden. Kendt fra softwareudvikling, hvor især objekt-orienteret programmering (OOP) er en tilgang, som har vundet indpas. Kan levere fleksibilitet både i konceptudvikling, beslutningsprocesserne samt i detailudviklingen. Hermed er fokus på detalje ikke nødvendigvis en hæmsko men kan derimod medføre en række stærke enkeltstående konceptelementer.

16 RELEVANTE TYPER FOR JER Sketches Wireframes Flowcharts (storyboards, scenarier) Mock-ups Moodboards (roughboards) Style Tiles Software/Apps/Online ressourcer Andre bud?

17 TYPER De forskellige typer har forskellige egenskaber som på forskellig vis kan dække forskellige formål. Valget afhænger af tidspunktet i processen og konteksten formålet. Hvornår er der tale om en prototype? (Bill Buxton)

18 Bill Buxton (2009): Sketching User Experiences

19 Skitse Prototype Idégenererende Antyder Udforsker Spørger Foreslår Provokerer Afsøger Uforpligtende Vurderer Beskriver Konkretiserer Svarer Tester Løser Specificerer Eksekvering Frit oversat Bill Buxton (2009): Sketching User Experiences

20 BEARBEJDNINGSGRAD Forskellige grader af prototype-udtryk: Low fidelity - high fidelity Omhandler dels udseende og finish samt graden af interaktion.

21 OMFANG OG DETALJE Kompromiser: Horisontale (få detaljer men med et bredt udvalg af funktioner og/eller omfang) Vertikale (mange detaljer med få funktioner og eller begrænset omfang)

22 FIDELITY Fred Beecher (2009) Beecher (2009)

23 There is no such thing as high or low fidelity, only appropriate fidelity. Bill Buxton (2007)

24 Det afgørende er ikke hvilket medie eller værktøj, som har skabt prototypen, men hvordan prototypen anvendes af en designer til at udforske eller demonstrere aspekter af en fremtidig artefakt. Houde & Hill (1990)

25 For en pålidelig test skal visualiseringerne vise konceptet tydeligt. Det er nemlig vores erfaring, at man ikke må undervurdere de fleste menneskers manglende evne til at abstrahere og fantasere. Merit og Nielsen (2006)

26 ...vi har flere gange oplevet, at brugerne ikke nænner eller tør kritisere dem [skitserne], fordi de ser så færdige ud Merit og Nielsen (2006)

27 HVOR FÆRDIGT ER FÆRDIGT? Det er vanskeligt at ligge et generelt niveau, da det jo afhænger af, hvilken kontekst skitsen anvendes i. Idéen med at lave en skitse er, at man skal smide den ud Idéen med at lave en skitse er, at man skal smide den ud og lave en ny. Det kan være sværere, hvis man har forelsket sig i en opsætning, man har brugt meget tid på.

28 ALTERNATIVE LØSNINGSFORSLAG Generating alternatives is the key principle in most design disciplines... The best way to get a good idea, is to get lots of ideas Sharp et al. (2007)

29 Just like with any other UX research or design tool, context plays a critical role in determining how effective prototyping will be for you. Fred Beecher (2009)

30 WIREFRAMES Streger og annotationer

31 WIREFRAMES En simplificeret udgave af hvilket indhold som vil optræde i løsning. Krydser grænsen mellem struktur (hvordan en type information forholder sig til en anden) og display (hvordan informationen skal vises på siden). Benytter sig primært af simple streger (wires) og er normalt opsat uden brug af farve, typografisk stil, billeder osv. Wireframes kan have forskellig detaljegrad og udtryk. Fra kun at arbejde med informationsomfang og prioritering til også at medtage informations-layoutet og tilnærmelser til slutdesignet.

32 Daniel Brown (2007)

33 Daniel Brown (2007) Daniel Brown (2007)

34 Daniel Brown (2007)

35 UNDGÅ FOR MEGET DESIGN

36 SKAL VÆRE NEM AT AFKODE

37 FOKUS PÅ STRUKTUR (OG EVT. FUNKTIONALITET/INTERAKTION)

38 ARBEJD MED SIDE -TYPER

39 SLÅ NED PÅ FEATURES

40 SLÅ NED PÅ FEATURES

41 HUSK AT ANNOTERE

42 SCENARIER: SÆT PROTOTYPEN I SPIL

43

44 SÆT INDHOLDET I SPIL

45

46

47 BRUG TUSCH OG BLYANT - Især disse simple værktøjer understøtter fordelene ved sketching (som risikerer at gå tabt, når udførelsen overføres til et digitalt værktøj). Skaber perfekt rum for kreativitet (også i formsproget). Kræver ingen tekniske færdigheder (alle kan være med). Nemt og hurtigt at lave og ligeså nemt at skille sig af med (iterationer). Tvinger i højere grad fokus på indhold og idé frem for design, teknik og udtryk. Ulempen er, at håndskitser er besværlige at ændre, og at interaktionen i test-øjemed ikke er helt optimal.

48

49 WIREFRAMING OG PROTOTYPING SOFTWARE Wireframe- og sketching software kan hjælpe til et ensformigt look og giver mulighed for nemt at rykke rundt og lave om uden at skulle tegne forfra. En af de primære fordele er dog muligheden for interaktivitet. Stiller dog krav til at man sætter sig ned og lærer endnu et stykke software - det kan nogle gange være mere effektivt at finde blyanten frem. Generalist-programmer: Adobe Illustrator og Microsoft PowerPoint (mulighed for interaktion) Interaktive HTML-prototyper (med mulighed for at ligge design nedover vha. CSS. Udover dette: en lang række af egentlige prototypeapplikationer på markedet.

50 BALSAMIQ balsamiq.com/products/mockups

51 AXURE

52 WEBFLOW

53 THE PENCIL PROJECT

54 POP PROTOTYPING ON PAPER

55 HOTGLOO

56 MOCKABILLY

57 BLEND

58 MOCKINGBIRD

59 MOODBOARDS Rough boards eller

60 STIL & UDTRYK Senere i jeres forløb, når I skal arbejde mere specifikt med design og look & feel, kan det evt. være relevant for jer at arbejde med moodboards/roughboards. Et moodboard er en slags poster bestående af tekst, billeder, materialeprøver og farveprøver, udklip osv. Opsætningerne kan bevæge sig fra meget abstrakte og hurtigt opsat til mere konkrete og gennemarbejdede visualiseringer afhængigt af anvendelsen. Anvendes af designere tidligt i processen til på en nem og effektiv måde at indsamle inspiration og teste konceptidéer. Anvendes desuden til at kommunikere idéer over for kunder og kan benyttes som referencer i et designteam i løbet af en udviklingsproces. Lidt gammeldags

61 SÅDAN GØR DU Jørgen Clevin: Saks + tape/lim + aviser/screenshots/magasiner/fotografier Digitalt eller fysisk? Find, klip, riv og sammensæt - det handler om indsamle inspiration og opstille alternativer. Arbejd frit og lad jer ikke begrænse eller bekymre om opsætningen og om, hvorvidt det tager sig pænt ud. Medtag overvejelser om genre, brugerbehov, designteori (farvepalette, typografi, billedestil og udtryk, layout) osv.

62 SÅDAN GØR DU

63

64

65 MOODBOARD - TEMPLATE

66 STYLE TILES STYLE TILES Værktøjer til at sikre design, udtryk og visuel identitet

67 STYLE TILES Det modsatte af wireframes Skrifttyper, farver, UI-elementer, teksturer osv. Former og formidler den visuelle identitet og udtryk Et redskab i designprocessen Tester grundidéer af tidligt og formidler dem (lav flere)

68 STYLE TILES EKSEMPEL #2 Logo Mulige farver Teksturer Adjektiver Typografi Knapper Baggrund Centralt indhold Version

69 STYLE TILES EKSEMPEL #2 Logo Mulige farver Teksturer Adjektiver Typografi Knapper Baggrund Version

70 AT BRUGE STYLE TILES Lyt, observer, spørg og diskuter (brugere, afsender, team) Fortolk og oversæt feedback til Designelementer: Linjer, farver, former, typer, mønstre, rum, tekstur Designprincipper: Enhed, harmoni, balance, rytme og vægt Skab et visuelt udtryk i form at dine style tiles Gentag! Ved at udvikle videre på dine stilistiske elementer skærper du dit visuelle sprog Fordele: Hurtig visualisering af designidéer = nemmere at få feedback undervejs Dokumenterer din iterative designproces Rummer de responsive rammer i design i dag

71 HVIS DU VIL VIDE MERE Daniel Brown: Communicating Design Bill Buxton (Microsoft Research): Sketching User Experiences

72 BOXES & ARROWS

73 TAK FOR I DAG TAK FOR I DAG Frivillig øvelse: bit.ly/ddkp13_wireframes

DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 10. Oktober 2013 #6 Designproces + Projektstart

DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 10. Oktober 2013 #6 Designproces + Projektstart DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME 10. Oktober 2013 #6 Designproces + Projektstart DAGEN I DAG Designprocessen [Pause] Om delaflevering Gruppedannelse [Pause] Gruppeøvelse og projektstart DESIGNPROCESSEN

Læs mere

IA WORKSHOP #1 NAVIGATION #2 IA STRUKTUR #3 WIREFRAME

IA WORKSHOP #1 NAVIGATION #2 IA STRUKTUR #3 WIREFRAME IA WORKSHOP #1 NAVIGATION #2 IA STRUKTUR #3 WIREFRAME # 1 NAVIGATION DESIGN BRUGERENS VEJ TIL INDHOLD NAVIGATION ER ALLE DESIGN ELEMENTER DER GUIDER BRUGEREN TIL INDHOLDET HVOR ER JEG LAD BRUGEREN VIDE

Læs mere

SKETCHING MED VIDEO. Hvorfor sketching? Video sketching som metode. Quick start med Premiere Pro. Peter Vistisen

SKETCHING MED VIDEO. Hvorfor sketching? Video sketching som metode. Quick start med Premiere Pro. Peter Vistisen SKETCHING MED VIDEO Hvorfor sketching? Video sketching som metode Quick start med Premiere Pro Peter Vistisen Fra viden mod indsigt Nu skal der ideer på bordet...hvordan når vi fra data om hvad der er,

Læs mere

Prototyper & interaktionsdesign. SAS Forum 2012

Prototyper & interaktionsdesign. SAS Forum 2012 Prototyper & interaktionsdesign SAS Forum 2012 Klaus Silberbauer Partner, Creative Director Think! Digital Tidl. UX Director / VP, Creuna Cand. IT. Strategy Tactics Operations Strategy Tactics Operations

Læs mere

KREATIV IDÉ- & KONCEPTUDVIKLING

KREATIV IDÉ- & KONCEPTUDVIKLING KREATIV IDÉ- & KONCEPTUDVIKLING AGENDA Divergent vs. Konvergent tænkning Idéudvikling Kickstart kreativiteten Kreative metoder til idé- & konceptudvikling Konceptudvikling DIVERGENT VS. KONVERGENT Divergent

Læs mere

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN 1/20 Indledning Dette projekt er den afsluttende del af webudvikling-studiet på Erhvervs Lillebælt 1. semester. Projektet er udarbejdet med

Læs mere

Forelæsning den 18. marts 2002

Forelæsning den 18. marts 2002 1. Spørgsmål & Svar Forelæsning den 18. marts 2002 2. Contextual Design Part 6 Prototyping 3. Systemudvikling via Prototyper. Systemarbejde, E85, Frøkjær 1985, 12 p. Findes på kursets hjemmeside 4. To

Læs mere

mandag den 23. september 13 Konceptkommunikation

mandag den 23. september 13 Konceptkommunikation Konceptkommunikation Status... En række koncepter, der efterhånden har taget form Status......nu skal vi rette os mod det færdige koncept idé 1 idé 2 How does it fit together Mixing and remixing your different

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper

Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper GRANYON WHITE PAPERS: PROTOTYPING Find det rigtige, hurtigere og billigere ved hjælp af prototyper Prototyper i forskellig udformning gør det muligt at afprøve og teste den e-handels løsning, webside,

Læs mere

Hvordan kan vi designe et website til studenterorganisationen Analog café?

Hvordan kan vi designe et website til studenterorganisationen Analog café? Analog Café - Design til Digitale Kommunikationsplatforme - E2012 Problem felt ITU s studenterorganisation Analog søger en bedre online profil. På nuværende tidspunkt bruger de flere forskellige online

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

PROTOTYPING. forelæser: Nanna Inie november 2015

PROTOTYPING. forelæser: Nanna Inie november 2015 PROTOTYPING forelæser: Nanna Inie november 2015 dagsorden: reminder spørgsmål til dagens litteratur? dagens case prototypeøvelse evaulering af prototyper reminder Formål: Ved bedømmelsen af prøvepræstationen

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

KONCEPTUDVIKLING. Find flere metoder til innovation: www.innovation.blogs.ku.dk (findes på DA og ENG)

KONCEPTUDVIKLING. Find flere metoder til innovation: www.innovation.blogs.ku.dk (findes på DA og ENG) KONCEPTUDVIKLING 1. Kategorisering af ideer (clustering)... 2 2. Idéudvælgelse vha dotvoting... 2 3. Vægtet konceptudvælgelse... 4 4. Brugerrejse... 5 5. Innovation Matrix... 6 Find flere metoder til innovation:

Læs mere

Kursusgang 3. Designprocessen og dens aktiviteter

Kursusgang 3. Designprocessen og dens aktiviteter Kursusgang 3 Designprocessen og dens aktiviteter Oversigt: Sidste kursusgang Opgaver Interaktionsdesign User-centered design Analysedokument: HCI elementer DIEB 3.1 Sidste kursusgang Oversigt: Forståelse

Læs mere

INTERAKTIONSDESIGN PROCESSEN (KAP 9), REPETITION, KÅRING AF ÅRETS BEDSTE MUSIKVIDEO OG PROJETK

INTERAKTIONSDESIGN PROCESSEN (KAP 9), REPETITION, KÅRING AF ÅRETS BEDSTE MUSIKVIDEO OG PROJETK INTERAKTIONSDESIGN PROCESSEN (KAP 9), REPETITION, KÅRING AF ÅRETS BEDSTE MUSIKVIDEO OG PROJETK Marianne Graves Petersen Associate Professor Computer Science Dept, University of Aarhus Center for Interactive

Læs mere

Mock-up Workshop. For SundInnovation.com. Pär-Ola Zander, PhD.

Mock-up Workshop. For SundInnovation.com. Pär-Ola Zander, PhD. Mock-up Workshop For SundInnovation.com Pär-Ola Zander, PhD. Dagens Program Tid Aktivitet 10:45-12:00 Paper Prototyping 12:00-12:30 Frokost 12:30-14:30 PICTIVE & Organizational games 14:30-15:00 Refleksion

Læs mere

INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN

INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 5 1 / 1 INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN BRUGERINDDRAGELSE OG INNOVATION 1 / 2 Dagens program Kl. 9.30 Teori om prototyping Workshop: Byg/tegn/formgiv jeres koncepter og løsningsforslag Teori om kvalificering

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Brugervenlighed som en fast del af udviklingsprocessen

Brugervenlighed som en fast del af udviklingsprocessen Brugervenlighed som en fast del af udviklingsprocessen Ingrid Haug, 10. marts 2010 Hvorfor dette oplæg? Brugervenlige produkter opnås kun ved at arbejde målrettet med brugervenlighed Alt for sjældent er

Læs mere

ABCD- E-Learning UDVIKLING

ABCD- E-Learning UDVIKLING ABCD- E-Learning 2018 Prolearning ApS ABCD- E-Learning Når du skal udvikle e-læring bliver dine evner for alvor udfordret: Redigering af billeder, tegning af interaktive figurer, lyd- og videoredigering

Læs mere

INDHOLD. ..qreative is a way of thinking 02 INFO 03 VI KAN TILBYDE DIG 04 WEBSITE & WEBDESIGN 06 GRAFISK DESIGN & TRYK 08 SOCIAL MEDIA MANAGEMENT

INDHOLD. ..qreative is a way of thinking 02 INFO 03 VI KAN TILBYDE DIG 04 WEBSITE & WEBDESIGN 06 GRAFISK DESIGN & TRYK 08 SOCIAL MEDIA MANAGEMENT INDHOLD 02 INFO..qreative is a way of thinking 03 VI KAN TILBYDE DIG 04 WEBSITE & WEBDESIGN 06 GRAFISK DESIGN & TRYK 08 SOCIAL MEDIA MANAGEMENT 09 FÅ DEN FØRSTE TIME GRATIS VIDSTE DU.. at tiden for hurtige

Læs mere

Video, workshop og modellering - giver bæredygtig innovation

Video, workshop og modellering - giver bæredygtig innovation Video, workshop og modellering - giver bæredygtig innovation Program Kl. 13:00-13:40 Kl. 13:40-14:55 Kl. 14:55-15:40 Kl. 15:40-16:00 Hvordan og hvornår anvender vi video til indsamling af data inkl. observation-,

Læs mere

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 E-travellbook Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 ITU 22.05.2013 Dreamers Lana Grunwald - svetlana.grunwald@gmail.com Iya Murash-Millo - iyam@itu.dk Hiwa Mansurbeg - hiwm@itu.dk Jørgen K.

Læs mere

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen OPGAVE Designforslag til hjemmeside til motorcykelklubben Mc Chaufførerne GRAFISK DESIGN / Dorte Damsgaard Larsen 1/15 DESIGNPROCES Indledende møde med

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2020 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

BIID10 Lektion 12 Interaktionens æstetik

BIID10 Lektion 12 Interaktionens æstetik BIID10 Lektion 12 Interaktionens æstetik Lone Malmborg / malmborg@itu.dk Læringsmål 2 Kunne redegøre for hvad æstetisk interaktion betyder i en interaktionsdesignkontekst Kunne anvende designgreb og -

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December, 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HF og VUC Fredericia HF Design og arkitektur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December, 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF og VUC Fredericia HF Design og arkitektur

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Hjemmeopgave 2013 Andy Warhol They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.

Læs mere

2. udgave 2013. 1. udgave af innovationsstrategien blev udgivet 2007 Borgerservice og Biblioteker, Møllegade 1, Aarhus C

2. udgave 2013. 1. udgave af innovationsstrategien blev udgivet 2007 Borgerservice og Biblioteker, Møllegade 1, Aarhus C It has to be an experimental culture. There has to be an enthusiasm for new ideas. You have to have a culture that s willing to explore new ideas, test them and then get rid of them if they re not good

Læs mere

VELKOMMEN TIL DESIGN THINKING-WORKSHOP

VELKOMMEN TIL DESIGN THINKING-WORKSHOP VELKOMMEN TIL DESIGN THINKING-WORKSHOP MÅL FOR WORKSHOPPEN Hvad kommer vi til at lære? Hvad kommer vi ikke til? TALK LESS DO MORE! 1 Et bibliotek for mennesker Maker ikke bøger! 3 For at være innovativ

Læs mere

Introduktion til problemfelt. Konceptbeskrivelse

Introduktion til problemfelt. Konceptbeskrivelse Introduktion til problemfelt Med udgangspunkt i eksisterende byrumsprojekter som eksempelvis Skab din by og Givrum.nu, ønsker vi selv at bidrage med et koncept, som skal være med til at åbne op for diskussionen

Læs mere

Behavior Driven Test and Development. ebay Classifieds

Behavior Driven Test and Development. ebay Classifieds Behavior Driven Test and Development ebay Classifieds Det kommer til at handle om User Stories agil udvikling Fokus på adfærd Gherkin syntaks Afgrænsning: Sælger ikke BDD Gør os ikke til eksperter i det

Læs mere

Workshop Carlsberg A/S Ejendomme Ι Audiovisuel kommunikation Ι Katalyst Ι

Workshop Carlsberg A/S Ejendomme Ι Audiovisuel kommunikation Ι Katalyst Ι Workshop Carlsberg A/S Ejendomme Ι Audiovisuel kommunikation Ι Katalyst Ι 16.11..2010 Tirsdag 16. november 2010 Konceptudvikling & Beslutninger Session Introduktion Kl. 09.00 Velkommen ved Katalyst Kl.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF og VUC Fredericia HF Design C Klavs Moltzen

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

117 idéer til skriftligt arbejde i naturfagene

117 idéer til skriftligt arbejde i naturfagene 117 idéer til skriftligt arbejde i naturfagene Program Hvem er vi? Hvem er I? Sprog og naturvidenskab Lærerens redskabskasse Elevens redskabskasse 3 workshops (1 time, prøv det hele eller nørd) Feedback

Læs mere

web concept tema 4 Hvordan kan man motivere børn til at spise mere frugt?

web concept tema 4 Hvordan kan man motivere børn til at spise mere frugt? tema 4 web concept Hvordan kan man motivere børn til at spise mere frugt? The objective for this project is to make a campaign that motivates children to eat more fruit. In the campaign there must be information

Læs mere

Forelæsning den 31. marts 2003

Forelæsning den 31. marts 2003 Forelæsning den 31. marts 2003 1. Spørgsmål & Svar: (a) Aflevering af Delopgave 1 for Det Gennemgående Udviklingsprojekt udskydes én uge til 14.04.03; (b) Ingen forelæsning den 07.04.03 (c) De to konsoliderede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj, juni, 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF og VUC Fredericia HF Design C Klavs

Læs mere

BSPR Lektion 2. Mogens Jacobsen / moja@itu.dk

BSPR Lektion 2. Mogens Jacobsen / moja@itu.dk 1 BSPR Lektion 2 Mogens Jacobsen / moja@itu.dk I forhold til sidste semester 2 BIID gik hastigt igennem en masse genre Men design handler også om fordybelse. BSPR fokuserer på sketching i grupper (papir,

Læs mere

InfoGalleri i detaljer

InfoGalleri i detaljer InfoGalleri i detaljer InfoGalleri er et digitalt formidlingsværktøj, der hjælper dig til at kommunikere bedre med dine brugere ved brug af storskærme. Ved hjælp af vores brugervenlige redaktionsværktøj,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HF og VUC Fredericia HF Design og arkitektur

Læs mere

BRUGERCENTRERET DESIGN.

BRUGERCENTRERET DESIGN. BRUGERCENTRERET DESIGN. AGENDA. Velkomst og introduktion Brugercentreret design Kaffepause og netværk Implementering af brugercentreret design i en virksomhed Afslutning BRUGERVENLIGHED. BRUGERVENLIGHED.

Læs mere

Interactive Experience Production. Day one

Interactive Experience Production. Day one Interactive Experience Production Day one Præsentationsrunde Halfdan Hauch Jensen MSc Interaction Design. Malmø Universitet. BSc Datalogi & Informatik, Roskilde Universitet. Maja Fagerberg Ranten MSc Interaction

Læs mere

IntDesign - Kap 7. Kap 1.6.1 s. 20 - Usability goals

IntDesign - Kap 7. Kap 1.6.1 s. 20 - Usability goals IntDesign - Kap 1 Kap 1.6.1 s. 20 - Usability goals Usability goals are viewed as being concerned with meeting specific usability criteria, e.g. efficiency, whereas user experience goals are largely concerned

Læs mere

8. Webdesign. Grundlæggende Grafisk design Stefan Grage & Klaus Bjerager Tirsdag 5. april

8. Webdesign. Grundlæggende Grafisk design Stefan Grage & Klaus Bjerager Tirsdag 5. april 8. Webdesign Grundlæggende Grafisk design Stefan Grage & Klaus Bjerager Tirsdag 5. april Kursusplan 5. apr. 12. apr. 18. apr. 9. Webdesign / Opg. 7: website K: Usability, s. 36-39 K: Smukkere grafisk design,

Læs mere

Design Thinking i den daglige praksis. 21. September 2018

Design Thinking i den daglige praksis. 21. September 2018 Design Thinking i den daglige praksis 21. September 2018 Plan for dagen 09.00 09.15: Velkomst og opstart 09.15 10.00: Intro til teorien bag Design Thinking 10.00 10.15: Pause 10.15 12.00: Ane Schjødt Koch

Læs mere

Mediegrafiker hf 1, Sascha Petersen. Grafisk design. Wireframe & skitse. 1 - Page 1. Flowchart. Start. Opret bruger/login Forside Mad i din by.

Mediegrafiker hf 1, Sascha Petersen. Grafisk design. Wireframe & skitse. 1 - Page 1. Flowchart. Start. Opret bruger/login Forside Mad i din by. Wireframe & skitse 1 - Page 1 Flowchart Start Opret bruger/login Forside Mad i din by Side 1 Moodboard til app & logo Skrifttyper Dandeleon Vintage Demo Montserrat regular Farver Sort/grå Hex: #3F3F3F

Læs mere

Redesign af Cinnober. Analyse af hjemmesiden Cinnober

Redesign af Cinnober. Analyse af hjemmesiden Cinnober Redesign af Cinnober Gruppe 25 Vi har i denne uge arbejdet på at redesigne hjemmesiden til butikken Cinnober, som ligger på Strøget i København. Cinnober sælger bøger og andre kontorartikler. Deres hjemmeside

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2011 til juni 2011 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Gymnasiet HTX Skjern HTX Kommunikation

Læs mere

VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN

VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN VÆRKTØJSKASSEN TIL INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB I UNDERVISNINGEN LÆRINGSMÅL FOR INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB Tabellen på side 2 viser en række læringsmål for innovation og ud fra områderne: - Kreativitet

Læs mere

optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS april 2010 Denne side skal ikke vedlægges afleveringen. (riv af og smid ud)

optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS april 2010 Denne side skal ikke vedlægges afleveringen. (riv af og smid ud) optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS april 2010 Denne side skal ikke vedlægges afleveringen. (riv af og smid ud) Instruks Næste side: udfyldes med navn og cpr.nr. (fødselsdag, hvis du

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUC Fredericia HF Design C Klavs Moltzen

Læs mere

Projekt 1 Re-design af Odense Bunkermuseum

Projekt 1 Re-design af Odense Bunkermuseum Erhversakademiet Lillebælt OEAMM18FDA 1.semester d. 08.03.2018 Projekt 1 Re-design af Odense Bunkermuseum prototype: video i ZIP-fil Gruppe 5 medlemmer: Simon Tagge, Sofie Florczak, Mathias Bøgedal, Anne

Læs mere

JB Plastics visuelle identitet... 2. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6. Designprocessen... 6

JB Plastics visuelle identitet... 2. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6. Designprocessen... 6 0 Indholdsfortegnelse JB Plastics visuelle identitet... 2 Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6 Designprocessen... 6 WBS (Work Breakdown Structure)... 6 Procesnedbrydning og SWOT...

Læs mere

Øg sporbarhed og produktivitet gennem integration

Øg sporbarhed og produktivitet gennem integration Øg sporbarhed og produktivitet gennem integration Hvem er jeg? De næste 40 minu4er DevOps hos TestHuset En normal case - Problemstillinger - Hvordan vi arbejder med kunden - Løsning Q&A DevOps DevOps is

Læs mere

IT og Kommunikation. Workshop om planlægning af prototype forløb. 24.10.13 Rikke Okholm

IT og Kommunikation. Workshop om planlægning af prototype forløb. 24.10.13 Rikke Okholm IT og Kommunikation Workshop om planlægning af prototype forløb 24.10.13 Rikke Okholm Program Introduktion Tilgange og eksempler på metoder Workshop: Planlægning af prototypetest Brainstorm over jeres

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2014 - Juni 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT C Torsten B.

Læs mere

Design af den gode mødeproces. Projektledermøde april 2014

Design af den gode mødeproces. Projektledermøde april 2014 ? Design af den gode mødeproces Projektledermøde april 2014 Oplæg om god mødeledelse og procesværktøjer v/ Anette Kristensen - Promentum A/S ank@promentum.dk 2684 6444 Dårlige processer Resulterer i dårlige

Læs mere

IDEATION WORKSHOP. Workshop 1 i kurset- HealthZup. 8. april, 2014 Rikke Kortsen Okholm Innovationskonsulent Katapult/IND

IDEATION WORKSHOP. Workshop 1 i kurset- HealthZup. 8. april, 2014 Rikke Kortsen Okholm Innovationskonsulent Katapult/IND IDEATION WORKSHOP Workshop 1 i kurset- HealthZup 8. april, 2014 Rikke Kortsen Okholm Innovationskonsulent Katapult/IND Program, 13.00 16.30 Kl. 13.15 Introduktion Kl. 13.25 Rammesætning Kl. 13.50 Idéudvikling

Læs mere

WORKFLOW & PRODUKTION

WORKFLOW & PRODUKTION OPGAVE Jeg har lavet et fiktiv website for en hundekennel. Det er mit bud på hvordan sådan en eventuelt kan se ud. PROGRAMMER Photoshop Dreamweaver Illustrator WORKFLOW & PRODUKTION KENNEL BISCO Dokumentation

Læs mere

Fra Design til Funktionel prototype

Fra Design til Funktionel prototype Fra Design til Funktionel prototype Marianne Graves Petersen Associate Professor Computer Science Dept, University of Aarhus Center for Interactive Spaces, mgraves@daimi.au.dk Friday, February 11, 2011

Læs mere

itvap itvap Visualisering og projektkommunikation Visualisering og projektkommunikation

itvap itvap Visualisering og projektkommunikation Visualisering og projektkommunikation itvap itvap Visualisering og projektkommunikation Visualisering og projektkommunikation Hej! Oskar Dalgaard Andersen oskarand@cs.au.dk Aviaja Borup Lynggaard Aviaja@cs.au.dk Overblik Program for dagen

Læs mere

RESEARCH, DESIGN SPRINT OG PROTOTYPING EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS ANALYST 1508 DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY SÅDAN FORKLARER DU UX TIL LEDELSEN

RESEARCH, DESIGN SPRINT OG PROTOTYPING EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS ANALYST 1508 DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY SÅDAN FORKLARER DU UX TIL LEDELSEN SUCCES MED RESEARCH, DESIGN SPRINT OG PROTOTYPING DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS ANALYST 1508 LIFE HACKS FOR EN UX ER DESIGN IN LOVE WITH TECHNOLOGY EMIL FROST STRATEGIC BUSINESS

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur,

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2018 Institution VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HF Design B Klavs Moltzen Hold

Læs mere

I DAG SKAL VI TALE. Gode design råd: Sådan gør du i praksis

I DAG SKAL VI TALE. Gode design råd: Sådan gør du i praksis THE POWER OF DESIGN I DAG SKAL VI TALE - Hvordan du skiller dig ud med en gennemtænkt identitet - - Hvordan du skaber gode oplevelser med User Experience Design (UX Design) - + Gode design råd: Sådan gør

Læs mere

KARINA KONRAD USER EXPERIENCE PORTFOLIO. Jeg interesserer mig for user experience, digital kommunikation, online marketing og humancomputer

KARINA KONRAD USER EXPERIENCE PORTFOLIO. Jeg interesserer mig for user experience, digital kommunikation, online marketing og humancomputer KARINA KONRAD USER EXPERIENCE PORTFOLIO Jeg interesserer mig for user experience, digital kommunikation, online marketing og humancomputer interaction. Jeg kan: - finpudse det, du ønsker at sige til dine

Læs mere

Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK

Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK Jeg har her udarbejdet et undervisningsforløb, der henvender sig til en 5. Klasse i Billedkunst. I dette forløb har 5. klasse to samlede lektioner om ugen.

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

Sketching & Prototyping, forår 2011

Sketching & Prototyping, forår 2011 Sketching & Prototyping, forår 2011 Heidar Al-Zaidi 2011 Heidar Al-Zaidi (281189 haza) Gruppe 9 Antal tegn:14.455 Link til refleksionsrapport: http://bit.ly/spr-haza Link til visuelt materiale: http://bit.ly/spr-haza2

Læs mere

FRISØR VEST. Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io. Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine

FRISØR VEST. Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io. Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine FRISØR VEST Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine Case 3: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine. Beskrivelse af gruppens tidsplan Trello: Vi har benyttet

Læs mere

PROGRAM. Aktivitet. 14:00-14:45 Intro til Dansk Røde kors og frivillighed. 14.45-15.00 Pause. 15:00-17.00 Design Thinking workshop med intro

PROGRAM. Aktivitet. 14:00-14:45 Intro til Dansk Røde kors og frivillighed. 14.45-15.00 Pause. 15:00-17.00 Design Thinking workshop med intro PROGRAM Tid Aktivitet 14:00-14:45 Intro til Dansk Røde kors og frivillighed 14.45-15.00 Pause 15:00-17.00 Design Thinking workshop med intro 17.00-17:30 Løsnings-torv med mobilt panel 17:30-18:00 Præsentation

Læs mere

delivering defining discovering designing dreaming A R K I T E M A S E N S E M A K I N G D E S I G N I N G M E A N I N G F U L A R C H I T E C T U R E

delivering defining discovering designing dreaming A R K I T E M A S E N S E M A K I N G D E S I G N I N G M E A N I N G F U L A R C H I T E C T U R E A R K I T E M A S E N S E M A K I N G D E S I G N I N G M E A N I N G F U L A R C H I T E C T U R E SENSEMAKING - Et redskab til at håndtere brugerværdi Værdidesign (Værdifastlæggelse) Værdileverance (Projektering)

Læs mere

Lørdag den 6. maj kl

Lørdag den 6. maj kl Lørdag den 6. maj kl. 9.00 12.00 Opgave 1: Foldning i papir Denne opgave handler om at kunne iagttage, gengive, fortælle og eksperimentere gennem tegning. Vi ser på dine evner til at undersøge og registrere,

Læs mere

Design. og materialelære DESIGN IS THE JOURNEY OF DISCOVERY. Varighed 4x4 lektioner. Hæfte nr. 4. Kilde: Ideo.com. Kilde: hbr.com

Design. og materialelære DESIGN IS THE JOURNEY OF DISCOVERY. Varighed 4x4 lektioner. Hæfte nr. 4. Kilde: Ideo.com. Kilde: hbr.com Hæfte nr. 4 Design og materialelære Varighed 4x4 lektioner Kilde: Ideo.com DESIGN IS THE JOURNEY OF DISCOVERY Kilde: hbr.com Lavet af Hans- Christian Keller Hæfte nr. 4 Design og materialelære 2 Naturvidenskabelig

Læs mere

Grafisk design. Produkt: Responsiv hjemmeside Klient: EUC Nordvestsjælland

Grafisk design. Produkt: Responsiv hjemmeside Klient: EUC Nordvestsjælland Grafisk design Produkt: Responsiv hjemmeside Klient: EUC Nordvestsjælland 06// Opgave EUC Nordvestsjælland ønskede at få en mere tidssvarende og simpel hjemmeside. Jeg fik til opgave at lave en prototype.

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion & workflow WORKFLOW & PRODUKTION WEBSITE NATURSPEJDERNE Dokumentation I 2 OPGAVEN Opgaven Jeg har lavet dette fiktive website der kunne være en mulighed for en nyopstartet spejderforening.

Læs mere

MODUL Studieplan for didaktisk design/ format

MODUL Studieplan for didaktisk design/ format Kort om konteksten for modulet (Årgang, sammenhæng med fagområdet, andre fagområder på årgangen, udvalgte kvalitetskriterier som afsæt for det didaktiske design/ format, andet) Hvorfor er det vigtigt med

Læs mere

Cindie Mortensen, Merete Koudahl, Pernille Tramp Webdesign, gruppeprojekt exercise 7. Menu A/S

Cindie Mortensen, Merete Koudahl, Pernille Tramp Webdesign, gruppeprojekt exercise 7. Menu A/S Menu A/S Problemfelt MENU A/S (MENU) er en dansk design virksomhed og producent. MENU har specialiseret sig indenfor skandinavisk design samt deres evige stræben efter at lave noget originalt. De repræsenterer

Læs mere

10-trins raket til logo-design

10-trins raket til logo-design 10-trins raket til logo-design Stjerne-modellen Dette notat er udarbejdet i forbindelse med foredrag og kurser som supplement til bogen Virksomhedens logo. Ideen er, at det skal fungere sammen med bogen,

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Hjemmeside design til Chem-Tec Plating

GRAFISK WORKFLOW. Hjemmeside design til Chem-Tec Plating GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside design til Chem-Tec Plating REDEGØRELSE Hvad går opgaven ud på Virksomheden Chem-Tec Plating, som specialisere sig i metallisk overfladebehandling, havde været igennem et generationsskiftet

Læs mere

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning.

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. 1. E-MAGASINER (Herning) Hvem kan deltage: Studerende i Herning Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. På kurset lærer du at

Læs mere

Thoughtful Interaction Design. - gennemgang af begreber i kapitel 1 og 2

Thoughtful Interaction Design. - gennemgang af begreber i kapitel 1 og 2 Thoughtful Interaction Design - gennemgang af begreber i kapitel 1 og 2 Thoughtful Interaction Design: - Forståelsen af, at det at designe kræver indsigt omkring designprocessen, samt at kunne reflektere

Læs mere

txtbomber af Felix Vorreiter Mogens Jacobsen / moja@itu.dk

txtbomber af Felix Vorreiter Mogens Jacobsen / moja@itu.dk 1 txtbomber af Felix Vorreiter BSPR11 Introduktion Mogens Jacobsen / moja@itu.dk Dagens program 3/2 2 12:00-12:45: Introduktion 12:45-12:55: pause 12:55-13:10: Introduktion til design-opgaven 13:10-13:30:

Læs mere

Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango

Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango 1 2 Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango Charlie Tango udvikler brugerdrevne digitale oplevelser INVESTIGATE SYNTHESIZE IDEATE

Læs mere

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview CONTENTS 2 Danish 5 English # 8 COPYRIGHT 2019 INNOVATIVE LANGUAGE LEARNING. ALL RIGHTS RESERVED. DANISH 1. SÅDAN

Læs mere

3 guides til en succesfuld proces. Five Day Sprint. Nodes ressource bank

3 guides til en succesfuld proces. Five Day Sprint. Nodes ressource bank 3 guides til en succesfuld proces Five Day Sprint Nodes ressource bank Five Day Sprint Ressourcebank Time to market er afgørende, især i forhold til digitale produkter. Et Five Day Sprint er en stærk proces

Læs mere

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen 2014 Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen Lærene: Ditlev Skanderby Frederik Tang Ian Wisler- Poulsen Jesper Hinchely Merete Geidemann Lützen Morten Rold Thomas Hartmann Erhvervsakademiet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 13/14 HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni, skoleåret 2017-2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium

Læs mere

GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER

GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER OPGAVEBESKRIVELSE (Fiktiv) Jeg har valgt at lave en ny visuel identitet for Tv-programmet KURS MOD FJERNE KYSTER. I programmet følger du Mikkel Beha s og resten hans familie,

Læs mere