Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0"

Transkript

1 Navision Stat 3. juli 2015 ØSY/NSUDV/cps Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Nærværende dokument beskriver de regnskabsspecifikke opsætninger, som institutionen selv skal (overveje at) ændre, pr. regnskab, efter afsluttet opgradering fra NS til NS 7.0, før det enkelte regnskab må tages i anvendelse. For ØSC institutioner vil opsætningerne typisk skulle ændres i samarbejde med relevant ØSC regnskabsteam. Her er det ØSC institutionen, der bærer ansvaret for at igangsætte de relevante manuelle opsætninger afhængigt af institutionens forretningsmæssige behov. Indholdsfortegnelse Opsætning af den enkelte PC 3 De-aktivering af grafikgenvejstaster 3 Generelt 3 Korrekt mapning af lokal sprogkode 3 Integration til INDFAK2 3 Genåbning for overførelse 3 Overførelse af tilbageholdte bilag 4 Integrationer til fremmede fakturahåndteringssystemer 4 Opsætning af Nemhandelsregistret 4 Opsætning af EAN nr. i Navision Stat regnskabet 4 Integrationer via GIS 5 Re-aktivering af GIS-integrationer 5 Tilpasning af filtre opsat i GIS udeladelsesfiltre 5 Finans 5 Dimensionsopdatering 5 Salg 6 Udstedelse af salgsbilag i ØSC et på vegne af en ØSC institution 6 Korrekt rapportvalg ved udstedelse af salgsbilag med papirudskrift 6 Opsætning af momsklausuler 6 Korrekt rapportvalg ved klassisk salg 8

2 Side 2 af 11 Salg Bogfør & løsningen 8 Korrekt rapportvalg ved udstedelse af salgsbilag 8 Afsendelse af fra hosting partners SMTP-server 8 Køb 8 Mulig bogføring af købsfakturaer, uden forudgående købsordre 8 Korrekt rapportvalg ved klassisk køb 9 Integration til Nemkonto 9 Integration til Danske Bank 10 Lager 10 Anvendelse af varekonti 10 SUPER-LOG 10 Opsætning af SUPER Log LDV 11 Skift af servernavn 11

3 Side 3 af 11 Opsætning af den enkelte PC De-aktivering af grafikgenvejstaster For fuld aktivering af genvejstaster i Navision Stat skal de ordinære grafikgenvejstaster de-aktiveres på klient pc en. Dette gøres ved at højreklikke et tilfældigt sted på Skrivebordet og markere De-aktiver via Grafikvalg/Genvejstaster. Generelt Korrekt mapning af lokal sprogkode Sprog valideres skrappere i NS7.0, hvorfor man skal sikre sig, at ens lokale sprogkode er mappet til korrekt Windows-sprog-id under opsætningen Sprog. I modsat fald gives fejl ved udskrift af salgshandelsrapporter. Opsættes under: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generelt/Sprog. Hvis fejlagtig mapning fås følgende fejl ved træk af salghandelsdokumenter Korrekt mapning kan fx se ud som nedenstående: Integration til INDFAK2 Genåbning for overførelse For statslige og selvejende institutioner hostet hos KMD eller SIT, der opgraderes efter 1. maj 2015, vil der automatisk ske en lukning og gen-åbning iht. implementeringsplanen for NS7.0. For øvrige institutioner, hvor der ikke findes en implementeringsplan udarbejdet af Moderniseringsstyrelsen, vil den enkelte institution selv skulle kontakte supporten via modstoko@modst.dk for hhv. lukning og genåbning.

4 Side 4 af 11 Under selve opgraderingen af Navision Stat, må der ikke oversendes godkendte bilag fra INDFAK2 til Navision Stat. Overførelse af tilbageholdte bilag Efterafsluttet opgradering skal der ske en håndtering af godkendte E-bilag, der har været tilbageholdt i INDFAK2 under opgraderingen. Institutionens fakturafordeler logger på IndFak2 under: Hovedmenu - Faktura(er) til behandling - Gruppering, gruppe = Status Her dukker der 4 grupper op, og bilag som skal overføres manuelt til NS ligger under Klar til overførsel. Fakturafordeleren markerer de respektive bilag, og klikker på Overfør til regnskabssystem (Navision Stat). Integrationer til fremmede fakturahåndteringssystemer Opsætning af Nemhandelsregistret Hvis institutionen anvender et andet foranliggende fakturagodkendelsessystem end INDFAK2, skal der via NS NHR REG TOOL et være registreret 2 EANregistreringer af typen Simpel. For det officielle EAN nummer skal der peges på det foranliggende indkøbssystem, og for udveksling af hhv. NemKonto betalinger og salgsbilag skal der registreres et uofficielt EAN nummer, der peger på den IIS, der skal modtage applikationsmeddelelser (afledt af afsendte salgsbilag) og kvitteringer fra NemKonto. Dette er IKKE nyt ift. tilsvarende integrationer på NS Opsætning af EAN nr. i Navision Stat regnskabet I Navision Stat (NS TS integrationsopsætningen) og på transportlaget (Route- Setup.Config) skal der ske en opsætning af de EAN-numre, der skal have lov til at levere data ind til Navision Stat. I dette tilfælde udelukkende det uofficielle skygge EAN nummer. Da Nemkonto altid returnerer kvitteringssvar til samme EAN nummer, der har afsendt selve betalingsordren, er det ydermere vigtigt at feltet Officielt EAN nr. på Virksomhedsoplysningerne, Oversigtspanel Betalinger udfyldes med det uofficielle EAN nummer. Med denne opsætning, vil der altid blive udvekslet salgsbilag og Nemkontobetalinger baseret på det uofficielle EAN nummer. Dette er IKKE nyt ift. tilsvarende integrationer på NS5.4.02, blot er opsætningen af skygge EAN nummeret ændret.

5 Side 5 af 11 Integrationer via GIS Re-aktivering af GIS-integrationer Husk at re-aktivere GIS-integrationsfunktionaliteten, enten en gang for alle (via den overordnede aktivering af GIS integrationsopsætningen), eller for en datastrøm ad gangen. Det kan være hensigtsmæssigt at starte med at re-aktivere REJSUD datastrømmen, da denne giver et godt billede af funktionsdueligheden på resterede datastrømme. Tilpasning af filtre opsat i GIS udeladelsesfiltre Når regnskabet er opgraderet til Navision Stat 7.0 skal udeladelsesfilteret kontrolleres for alle GIS datastrømme, som anvender udeladelsesfiltet særligt IFS Master datastrømmen, hvor udeladelsesfilteret bliver anvendt i stor stil. I NS7.0 kan der ikke anvendes stjerne (*) sammen med et interval, f.eks. 1018*..1218*. Fremadrettet skal intervallet hedde Derimod kan Navision godt håndtere f.eks. 1018* 1218*, da stjernen i dette eksempel ikke indgår i et interval. Opsættes via: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Generisk Integration/GIS Importdatastrømme Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Generisk Integration/GIS Eksportdatastrømme Vælg den aktuelle datastrøm Vælg Rediger og gå til Naviger og klik på Udeladelsesfilter. Finans Dimensionsopdatering Grundet ny datostyring på dimensioner, vil der første gang regnskabet åbnes, blive gjort opmærksom på dimensioner som datomæssigt er udløbet og som bør spærres. Dette gælder fx flere indkøbsdimensioner Spærring kan ske via kørslen Spær dimensionsionsværdier, som lettest fremfindes via søgning (Ctrl+F12)

6 Side 6 af 11 Salg Udstedelse af salgsbilag i ØSC et på vegne af en ØSC institution Hvis man ønsker påskriften Udstedt på vegne af på sine salgshandelsdokumenter, skal man afmærke felt Regnskabscenter på Salgsopsætningens oversigtspanel Udskrifter. Korrekt rapportvalg ved udstedelse af salgsbilag med papirudskrift Tjek opsætning af rapportvalg ift. salgsdokumenter under: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Salg & marketing/opsætning Afdelinger/Salg & marketing/opsætning Opsætning af momsklausuler I regnskaber med salgsvirksomhed bør man anvende den nye funktionalitet i Navision Stat 7.0 for opsætning af Momsklausuler. Hermed understøttes korrekt layout af salgsfaktura/-kreditnota jf. momsloven. Momsklausuler opsættes under Økonomistyring/ Opsætning/ Momsbogføringsgruppe med nedenstående koder og tilhørende beskrivelser. Hvis man har brug for en yderligere uddybning, er det ligeledes muligt at udfylde Beskrivelse 2. Bemærk at dette felt kan indeholde op til 250 tegn.

7 Side 7 af 11 Hertil tilknyttes følgende oversættelser: Når momsklausulerne er defineret, indsætter man disse værdier i sin Opsætning af momsbogf. For de kombinationer, der anvendes ifm. salg: Herefter er Momsklausulopsætningen afsluttet for regnskabet.

8 Side 8 af 11 Korrekt rapportvalg ved klassisk salg Tjek rapportvalg for hver enkelt rapporttype via Rapportvalg Salg, da der kan være opsat rapporter, der ikke længere findes på NS7.0. Moderniseringsstyrelsen anbefaler en opsætning af følgende NS 7.0 rapporter: Salgskreditnota NS Rykkermeddelelse NS Kontoudtog NS Salgsfaktura NS Du kan i øvrigt læse hvilke rapporter, der er udgået eller fusionerede i Nyt i Navision Stat 7.0. Salg Bogfør & løsningen Korrekt rapportvalg ved udstedelse af salgsbilag Tjek opsætningen under oversigtspanelet på selve Salgsopsætningen (faktura og kreditnota). Moderniseringsstyrelsen anbefaler en opsætning af følgende NS 7.0 rapporter: Salgskreditnota NS Salgsfaktura NS Med Bogfør og -løsningen sendes der automatisk en mail med et pdfformateret salgsbilag ifm. bogføringen. Afsendelse af fra hosting partners SMTP-server Ved afsendelse af mails, kan man risikere, at modtager tjekker, om det er OK, at afsender (Navision Stat institutionen) sender med en mailadresse, der tilhører et domæne, der er forskelligt fra hosting leverandørens domæne. I så fald skal man bede Intern IT i egen institution, om at indsætte IP-adressen for hostens domæne i egen SPF record. For KMD er IP adressen: Køb Mulig bogføring af købsfakturaer, uden forudgående købsordre Tjek at feltet Std.ant.til modt. på Købsopsætningens oversigtspanel Generelt er sat til Resterende. Hvis den er sat til Tom, kan man ikke længere bogføre købsfakturaer, med mindre disse er genereret fra købsordre. Dette er meget usædvanligt, hvorfor man i langt de fleste tilfælde skal ændre værdien til Resterende.

9 Side 9 af 11 Hvis værdien er sat til Tom fås følgende fejl bogføring af købsfaktura: Korrekt rapportvalg ved klassisk køb Tjek rapportvalg for hver enkelt rapporttype via Rapportvalg Køb, da der kan være opsat rapporter, der ikke længere findes på NS7.0. Du kan læse hvilke rapporter, der er udgået eller fusionerede i Nyt i Navision Stat 7.0. Integration til Nemkonto Instruktion til NKS Når der afsendes betalinger gennem Nemkonto skal der opsættes Instruktion til NKS på bankkontokortet, ellers ender betalingerne som mislykkedet. Instruktionen bruges af banken til styring af fejlende betalinger. Du kan vælge mellem følgende: Retur: Vælger du denne indstilling, bliver fejlende betalinger indsat på udbetalingskontoen. Bankcheck: Vælger du denne indstilling, og en betaling fejler, vil Danske Bank prøve at udstede en check. Der kan være et gebyr forbundet med dette, så det kan vi ikke anbefale. Fejlkonto: Vælger du denne indstilling og en betaling fejler, vil den blive overført til KUB kontoen, hvor du kan genudbetale fra, eller tømme beløbet til FFX kontoen.

10 Side 10 af 11 Integration til Danske Bank Såfremt der udveksles direkte med Danske Bank, via Danske Bank API et, hvor der kan sendes direkte fra udbetalingskladden til Danske Bank, SKAL den krypterede sikkerhedskode på bankkortet gentastes efter afsluttet konverteringen. Dette skyldes at konverteringsscriptet ikke kan håndtere konvertering af krypterede værdier. Gå til: Afdelinger/ Opsætning/ Programopsætning/ Økonomistyring/ Finans/ Betalingsformidling/ Opsætning og vælg Bank. Åbn DB bankkortet og genindtast sikkerhedskoden. Lager Anvendelse af varekonti Lagerstyringen bliver mere restriktiv på NS7.0, hvilket betyder, at der skal opsættes følgende pr. regnskab, for at der kan bogføres salg af typen vare Lagerkonto i Opsætning af varebogføringen Vareforbrugskonto i Bogføringsopsætningen Finanskontoen skal, for institutioner, der anvender SKS kontoplanen, pege på SKS-konto Ingen af de nævnte opsætninger afleder finansposteringer, men er påkrævet af Microsoft aht. mulig baggrundsbogføring, som gerne skulle kunne gennemføres 100 %, uden at brugeren skal tage stilling undervejs i bogføringsprocessen. SUPER-LOG Den nye SUPER-log logger automatisk alle SUPER - bruger aktiviteter på det enkelte regnskab, men der skal opsættes særskilt pr. regnskab for afsendelse af adviseringsmail til systemejer. Afsnittet herunder beskriver hvordan. Opsætning af SUPER Log . Der skal opsættes en superlog modtager mail, hvor der skal angives en Modtager . Den angivne bruger modtager mail med en pdf-fil indeholdende SUPERbrugerens aktiviteter. Hvis feltet Send altid er markeret, fås også en mail, i tilfælde af at der ikke har været SUPER-bruger aktivitet, med besked om, at der ikke har været nogen aktivitet. Det anbefales derfor, at man undlader at markere feltet, med mindre det efterfølgende konstateres, at der er uventet SUPER-bruger aktivitet på databasen.

11 Side 11 af 11 Det anbefales, at der for ØSC-institutioner foretages en opsætning, så der som minimum altid sendes til MODST s vms-postkasse samt regnskabsteamets teamleder. Sti: Afdelinger/Opsætning/It-administration/SUPER Log/SUPER Log opsætning. Selve opsætningen af afsendelsen er beskrevet i dokumentet NS 70 konverteringsvejledning, da denne del af opsætningen bør udføres ved Intern IT, KMD eller SIT. LDV Skift af servernavn Ved opgradering til Navision Stat 7.0 sker der samtidigt en opgradering af LDV til I den forbindelse skal der tages højde for skift af servernavn. Du kan se hvordan, via de 2 nye vejledninger, afhængigt af om Navision Stat og LDV hostes hos SIT eller KMD, frigivet på i kassen Vejledninger.

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Forbedringer i NS 5.3 08.03.2012

Forbedringer i NS 5.3 08.03.2012 Introduktion og formål med dette dokument Moderniseringsstyrelsen har pr. 10. januar 2012 frigivet obligatorisk servicepack, Navision Stat 5.3 med tilhørende systeminfo og vejledninger. Dette skriv er

Læs mere

Forbedringer i Navision Stat 5.4

Forbedringer i Navision Stat 5.4 Forbedringer i Navision Stat 5.4 26. marts 2013/PRA Introduktion og formål med dette dokument Moderniseringsstyrelsen har pr. 11. januar 2013 frigivet obligatorisk Servicepack, Navision Stat 5.4 med tilhørende

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat Internt statsligt køb og salg i Navision Stat 6. juni 2017 ØSY/TIE/CPS Forberedelse og midlertidig håndtering i overgangsperiode Indledning Som det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning om internt

Læs mere

Håndteringen af Rykker og Kontoudtog fungerer på samme måde, beskrives dog ikke i denne vejledning.

Håndteringen af Rykker og Kontoudtog fungerer på samme måde, beskrives dog ikke i denne vejledning. Side 1 af 59 Navision Stat 7.0 26. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag Formål Vejledningen beskriver de måder salgsfaktura og salgskreditnotaer, kan håndteres

Læs mere

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018 Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning 2018 20. november 2018 ØSY/TIE/SKH Dette bilag omhandler hvordan GIS skal håndteres i forbindelse med Årsafslutning 2018. Følgende forhold beskrives:

Læs mere

Performanceoptimering Navision Stat

Performanceoptimering Navision Stat Performanceoptimering Navision Stat 17.06.16 JZK/CPS/ØSY Selvhjælp til forbedret performance i Navision Stat I det fortsatte vedligehold og videreudvikling af Navision Stat løsningen har Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag. Side 1 af 55. ØSY/TIE 29. Oktober 2014

Navision Stat 5.4.02. Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag. Side 1 af 55. ØSY/TIE 29. Oktober 2014 Side 1 af 55 Navision Stat 5.4.02 ØSY/TIE 29. Oktober 2014 Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag Formål Vejledningen beskriver de måder salgsfaktura og salgskreditnotaer, kan håndteres

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 25 Navision Stat 7.1 ØSY/TIE/CPS Dato 01.08.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Payment Management - Udbetalinger. Payment Management - Udbetalinger

Payment Management - Udbetalinger. Payment Management - Udbetalinger Payment Management - Udbetalinger Payment Management er et bankintegrationsprodukt, der kan lette og overskueliggøre betalingsformidlingen mellem DSM Navision og bankernes betalingsprogrammer. I Payment

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 27.05.15 ØS/ØSY/SKH/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Workshop 2 Implementering af IndFak2. marts 2015 1

Workshop 2 Implementering af IndFak2. marts 2015 1 Workshop 2 Implementering af IndFak2 1 DAGSORDEN 1. Formål 2. IndFak 2 organisationsoversigt 3. Kontrol af stamdata (Manuel faktura) 4. Administration og Fakturaadministration 5. Tilføj brugere til kontorer

Læs mere

Navision Stat 9.3 GIS integration

Navision Stat 9.3 GIS integration Side 1 af 5 Standard opsætning af HR System 03. maj 2019 ØSY/SKH Navision Stat 9.3 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i Navision

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 8 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 23.05.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger.

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger. Overførsel af købsordre til GRENE (Simpel) Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Grenes webshop trækker man

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 10.03.17 ØS/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 INDFAK2 og NS 7.0 ØSY/STPEL/TIE 30.06.2015 Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 Formål I denne vejledning kan du se hvilke oplysninger der skal udfyldes ved oprettelse

Læs mere

Vis hjælpelinjer som er en hjælp

Vis hjælpelinjer som er en hjælp FGU Webinar - Salg Agenda Salgsopsætning Opsætning af E-mail, logo mm Opret debitor Forskellige afsendelsesmetoder Opret salgsfaktura Bogføring Kontrol, bogføring og massebogføring Kontrol af afsendelse

Læs mere

Tjekliste ved overgang til DB Webservice

Tjekliste ved overgang til DB Webservice Tjekliste ved overgang til DB Webservice ØSY/TIE 23. april 2018 Baggrund Danske Bank ønsker at udfase brugen af deres API løsning. API løsningen erstattes af er en ny afsendelsesmetode DB webservice. DB

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes Betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål For selveje institutioner der ikke benytter Den Decentrale Indrapporteringsløsning (DDI) i Navision Stat er det vigtigt

Læs mere

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Quickguide I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Januar 2019 Introduktion Når skolerne i dag indlæser kontoudtog fra Danske Bank i forbindelse med bankkontoafstemning sker dette typisk ved

Læs mere

Oprettelse og opdatering af kreditorer

Oprettelse og opdatering af kreditorer Oprettelse og opdatering af kreditorer 05.07.18 ØSY/CPS Restriktiv behandling af kreditorer og tilknyttede betalingsdata For at reducere muligheden for svig for egen vindings skyld, er der i Navision Stat

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 7 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 25.01.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 13. april 2016

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 13. april 2016 Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 13. april 2016 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS Nemhandel

Læs mere

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Den 1. november 2014 er det besluttet ved lovkrav at også borgere skal kunne modtage post fra det offentlige i Digital Post.

Den 1. november 2014 er det besluttet ved lovkrav at også borgere skal kunne modtage post fra det offentlige i Digital Post. Side 1 af 18 Navision Stat 5.4.02 ØS/ØSY/TJO/CPS Dato 27.10.2014 Installationsvejledning til Digital Post - Invoker og NS regnskab Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 24.10.18 CSY/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Kom i gang med anvendelse af faktura

Kom i gang med anvendelse af faktura Quickguide Juni 2014 Kom i gang med anvendelse af faktura via E-mail 1 Introduktion I Navision Stat 5.4 blev den systemunderstøttede mulighed for at sende salgsbilag via E-mail introduceret. Tidligere

Læs mere

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Quickguide I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Juni 2019-2. udgave Introduktion Når skolerne i dag indlæser kontoudtog fra Danske Bank i forbindelse med bankkontoafstemning sker dette typisk

Læs mere

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst?

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? 15.04.16 TIE/CPS/ØSY Hvorfor er der ikke låst for editering af kreditorer og udbetalinger? Af og til bliver vi mødt med spørgsmålet om, hvorfor det er muligt

Læs mere

Indsendelse af filer til banken via API

Indsendelse af filer til banken via API Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken via API Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil via API 1. Indsendelse af betalingsfil 2. Godkend og

Læs mere

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Indholdsfortegnelse Introduktion til ebconnect gateway... 2 Opret brugerkonto... 2 Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Registrering med ebconnect som endepunkt... 3 Abonnementtyper... 3 Kom godt i

Læs mere

Opfølgning via Rollecenter

Opfølgning via Rollecenter Opfølgning via Rollecenter 11.05.16 JZK/CPS/ØSY Anvendelse af rollecentret I rollecentret er der en række stakke og aktiviteter der har til formål at: Give overblik over arbejdsopgaver Vise mængden af

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 24 Navision Stat 9.0 ØSY/STO Dato 13.11.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 12 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 30.05.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Bogføringsgrupper. Indholdsfortegnelse: August 2006 version 1.0

Bogføringsgrupper. Indholdsfortegnelse: August 2006 version 1.0 Bogføringsgrupper Indholdsfortegnelse: Begrebet bogføringsgrupper... 2 Virksomhedsbogføringsgrupper... 4 Produktbogføringsgrupper... 5 Debitorbogføringsgrupper... 6 Kreditorbogføringsgrupper... 8 Bankbogføringsgrupper...

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato:

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato: Side 1 af 9 Navision Stat 7.0.01 ØSY/TIE Dato: 06.07.16 Kvikguide til Håndtering af Direct Debit Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af hvordan Direct Debit på elektroniske dokumenter

Læs mere

Indlæsning af tilskud fra UVM

Indlæsning af tilskud fra UVM Indlæsning af tilskud fra UVM Brugervejledning version 1.0 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Download bogføringskladde fra brevportalen... 3 Gem regneark på din arbejdsplads... 3 Bearbejdning

Læs mere

Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene. Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene

Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene. Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Hydra-Grenes webshop

Læs mere

Økonomi Programopdatering version DSM 2009 Efterår 2011

Økonomi Programopdatering version DSM 2009 Efterår 2011 Følgende er en oversigt over de ændringer indenfor området Økonomi, som programopdateringen omfatter. Vær opmærksom på at denne beskrivelse kun omfatter en del af den samlede programopdatering, idet der

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 7.0 ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel af data via SFTP. Denne

Læs mere

De følgende sider indeholder skærm dumps fra Navision Stat og beskrivelser af, hver enkelt handling.

De følgende sider indeholder skærm dumps fra Navision Stat og beskrivelser af, hver enkelt handling. 15. november 2006 Vejledning til Navision Stat - fuldt digital fakturahåndtering fra modtagelse til betaling Oversigterne på de efterfølgende sider beskriver trin for trin, hvordan man bogfører og betaler

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 27 Navision Stat 9.0 ØSY/MAI Dato 20. november 2018 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål Når RejsUd2 anvendes, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer registreres

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14 Side 1 af 22 Navision Stat 5.4.02 ØSY/CPS Dato 27.10.14 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2015

Vejledning til årsafslutning 2015 Side 1 af 39 Vejledning til årsafslutning 2015 ØS/ØSY/TIE Navision Stat 7.0 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision Stat 7.0 for år 2015. Samtidig

Læs mere

Roller og profiler i rettighedsfilen til Selvejer skolerne

Roller og profiler i rettighedsfilen til Selvejer skolerne Vejledning Roller og profiler i rettighedsfilen til Selvejer skolerne 1 Indhold Indledning... 3 Hovedregler vedr. tildeling af profiler og roller... 3 Sammenhængen mellem profiler, roller og rettigheder...

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op.

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Bankafstemning Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Aktivering af bankafstemning For at aktivere

Læs mere

Finanskonto til renteindtægter fra debitorer Der skal være oprettet en finanskonto til automatisk bogføring af debitorrenter.

Finanskonto til renteindtægter fra debitorer Der skal være oprettet en finanskonto til automatisk bogføring af debitorrenter. Renter og rykkere debitorer For at kunne benytte renter og rykkere skal følgende være oprettet i systemet: Finanskonto til renteindtægter fra debitorer Finanskonto til kreditering af rykkergebyrer Konteringsregler

Læs mere

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato Side 1 af 8 Navision Stat 9.1 ØSY/TJO/CPS Dato 24.04.18 Installationsvejledning til NS CIS Invoker Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til

Læs mere

EDI. Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Klassisk. Side 1. Copyright: Naddon version 201010

EDI. Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Klassisk. Side 1. Copyright: Naddon version 201010 EDI Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Klassisk Side 1 Indholdet i dette dokument må på ingen måde gengives helt eller delvist hverken på tryk eller i anden form - uden forudgående skriftlig tilladelse fra

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger Opgaveplanlægger Ved hjælp af opgaveplanlæggeren har du mulighed for at få afviklet periodiske aktiviteter automatisk på et valgt klokkeslæt og med ønsket gentagelseshyppighed. Dvs. der er mulighed for

Læs mere

Her ses hele processen fra en betalingen overføres til banken, til indlæsning af filer fra Banken.

Her ses hele processen fra en betalingen overføres til banken, til indlæsning af filer fra Banken. Side 1 af 131 Navision Stat 7.0 ØS/ØSY/TIE 4. maj 2015 Betalingsformidling Overblik Her ses hele processen fra en betalingen overføres til banken, til indlæsning af filer fra Banken. Formål I vejledningen

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 14 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 25.06.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Overførsel af købsordre til leverandør. Overførsel af købsordre til leverandør

Overførsel af købsordre til leverandør. Overførsel af købsordre til leverandør Overførsel af købsordre til leverandør Denne vejledning beskriver, hvorledes købsordrer kan overføres fra DSMsystemet til ønsket leverandør. Pr. 1. september 2015 kan der overføres ordrer til følgende

Læs mere

Continia e faktura Brugermanual. Version 3.08 december 2014. Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark

Continia e faktura Brugermanual. Version 3.08 december 2014. Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Version 3.08 december 2014 Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: CEF@Continia.dk Hjemmeside: www.continia.dk 1 Indledning... 3 2 Opsætning...

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Fakturaarkiv

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Fakturaarkiv 1. Søgning... 2 1.1 Fakturahoved... 3 1.2 Dokumentstatus... 4 1.3 Kontering... 5 1.4 Behandling... 5 1.5 Overførsel til Excel... 6 Side 1 af 6 1. Søgning I et kan du søge de fakturaer frem som du har varemodtaget,

Læs mere

Bank. Microsoft Dynamics NAV 2009 Klassisk. Side 1. C op yr ig ht: Naddon version 200910

Bank. Microsoft Dynamics NAV 2009 Klassisk. Side 1. C op yr ig ht: Naddon version 200910 Bank Microsoft Dynamics NAV 2009 Klassisk Side 1 Indholdet i dette dokument må på ingen måde gengives helt eller delvist hverken på tryk eller i anden form - uden forudgående skriftlig tilladelse fra Naddon.

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2014

Vejledning til årsafslutning 2014 Side 1 af 28 Vejledning til årsafslutning 2014 ØS/ØSY/IRN/TIE 31.oktober 2014 Navision Stat 5.4.01 og 5.4.02 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision

Læs mere

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato Side 1 af 24 Navision Stat 9.0+ ØSY/CPS Dato 13.11.17 Digital Post tilslutning for Navision Stat Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af Digital Post integrationen

Læs mere

Standard opsætning af REJS-UD

Standard opsætning af REJS-UD Standard opsætning af REJS-UD 06. januar 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

Kvikguide til opsætning af Navision Stat 5.2 for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank)

Kvikguide til opsætning af Navision Stat 5.2 for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank) Kvikguide til opsætning af Navision Stat 5.2 for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank) Side 1 af 31 ØKO/TIE Opr. 16.12.10 Overblik Introduktion Denne guide beskriver, hvordan du sætter

Læs mere

GIS: Anbefalinger og performance (NS )

GIS: Anbefalinger og performance (NS ) Side 1 af 5 Navision Stat Opr. 14.11.14 ØSY/CPS/SKH J.nr. n/a GIS: Anbefalinger og performance (NS 5.4.02) Den generiske integrationssnitflade til Navision Stat (GIS) understøtter udveksling af data mellem

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 9.2

Kvikguide til Navision Stat 9.2 Side 1 af 18 Kvikguide til Navision Stat 9.2 ØSY/STO 30. oktober 2018 Kørslen Anonymisering/Sletning af data Overblik Kørslen Anonymisering/Sletning af data understøtter anonymisering og/eller sletning

Læs mere

Navision Stat. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 22.04.15

Navision Stat. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 22.04.15 Side 1 af 22 Navision Stat ØSY/CPS Dato 22.04.15 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der indgås

Læs mere

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål Formålet med denne guide er at informere brugere i selvejeinstitutioner om de særlige forhold der er ved

Læs mere

Kom i gang med anvendelse af faktura via E- mail

Kom i gang med anvendelse af faktura via E- mail Quickguide Kom i gang med anvendelse af faktura via E- mail August 2019-2. udgave 1 Introduktion I Navision Stat 5.4 blev muligheden for at sende salgsbilag via E-mail introduceret. Denne mulighed er fortsat

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Navision Stat workshop 6. november 2018

Navision Stat workshop 6. november 2018 Navision Stat workshop 6. november 2018 Navision Stat for den erfarne bruger Genopfrisk din viden om Navision Stat Lær om de nye muligheder Få tips og gode råd til en smartere hverdag Peter Rauff Navision

Læs mere

Hvis du ikke kan logge på systemet, skal du kontakte den Navisionkontaktansvarlige i dit team, der kan bestille en adgang til dig.

Hvis du ikke kan logge på systemet, skal du kontakte den Navisionkontaktansvarlige i dit team, der kan bestille en adgang til dig. Notat 22. maj 2012 SAM/Momsekspertgruppen Vejledning til ØS LDV rapport for momssandsynliggørelse Vejledningen har til formål at beskrive fremgangsmåden for at trække momssandsynliggørelsesrapporter, finde

Læs mere

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en Version 1 10. juni 2011 Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01 DDI en Oplæg juni 2011 til Kulturministeriet Bestillingsoversigt i DDI en - Bestillingsoversigten åbnes via Indrapportering til ØSC \Bestillingsoversigt,

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM 15-05-2015 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

August Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx

August Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx 1 Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx... 1 Hvornår?... 3 Oprettelse af fordelingsnøgler i Navision hvordan?... 3 Oprettelse af Udgiftsfordelinger

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

Afgifter. Afgifter. Afgifterne kan i systemet tilknyttes de enkelte varer og kan beregnes automatisk i forbindelse med køb og salg.

Afgifter. Afgifter. Afgifterne kan i systemet tilknyttes de enkelte varer og kan beregnes automatisk i forbindelse med køb og salg. Afgifter Til nogle varer er der altid knyttet en afgift i forbindelse med køb og salg. Det kan f.eks. være olieafgift, miljøafgift, co2-afgift osv., osv. Afgifterne kan i systemet tilknyttes de enkelte

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 11 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 26.06.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Workshop 1 Implementering af IndFak2. marts 2015 1

Workshop 1 Implementering af IndFak2. marts 2015 1 Workshop 1 Implementering af IndFak2 1 DAGSORDEN 1. Velkomst og formål 2. Status på IndFak2 og opstartsforløb 3. Best Practice og systemløsning 4. Ny funktionalitet og arbejdsgange (NavisionStat & IndFak2)

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra CNH Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH Navision Stat 5.1.04 1. juli 2010 ØKO/JKH Kvikguide til decentral indrapportering Guiden indeholder en overordnet beskrivelse af den decentrale indrapporteringsløsning, samt en kort gennemgang af de funktioner

Læs mere

Continia Payment Management Demonstrations vejledning Payment Management. December 2017 PM 2.50

Continia Payment Management Demonstrations vejledning Payment Management. December 2017 PM 2.50 Continia Payment Management Demonstrations vejledning Payment Management December 2017 PM 2.50 Continia Software A/S Stigsborgvej 60 DK-9400 Nr. Sundby Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: PM@Continia.dk

Læs mere

Renter debitorer. Renter debitorer. For at kunne benytte renter skal følgende være oprettet i systemet:

Renter debitorer. Renter debitorer. For at kunne benytte renter skal følgende være oprettet i systemet: Renter debitorer For at kunne benytte renter skal følgende være oprettet i systemet: Finanskonto til renteindtægter fra debitorer Konteringsregler i debitorbogføringsgrupper Nummerserier for rentenotaer

Læs mere

Introduktion til eblisten... 2. Opret brugerkonto... 2. Abonnementtyper... 2. Kom godt i gang med eblisten... 3. Start eblisten...

Introduktion til eblisten... 2. Opret brugerkonto... 2. Abonnementtyper... 2. Kom godt i gang med eblisten... 3. Start eblisten... Indholdsfortegnelse Introduktion til eblisten... 2 Opret brugerkonto... 2 Abonnementtyper... 2 Kom godt i gang med eblisten... 3 Start eblisten... 3 Send dokumenter med eblisten... 4 Udgående dokumenter...

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 9 Standard opsætning af TAS 3.7 08. sept. 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 15 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG CVR Integration Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers data op imod Det Centrale

Læs mere

Vejledning i årsafslutning 2014 i Navision Stat Selvejer-udgave

Vejledning i årsafslutning 2014 i Navision Stat Selvejer-udgave Vejledning 10-12-2014 Vejledning i årsafslutning 2014 i Navision Stat Selvejer-udgave 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af de aktiviteter, der skal/bør foretages ved årsafslutning

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

INDLÆSNING AF LØNPOSTER I NAVISION STAT. Side 1 af 16

INDLÆSNING AF LØNPOSTER I NAVISION STAT. Side 1 af 16 Side 1 af 16 Indhold Kontrol af lønposter... 1 Eksempler på fejl og rettelser:... 5 Segment 1 fejl... 5 Dimensionsbro opsætningen eksisterer ikke... 7 Oprettelse af lønfinanskladdelinjer... 9 Bogføring

Læs mere

Navision Stat 7.0. Abonnementsløsningen. Overblik. Side 1 af 32. 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE

Navision Stat 7.0. Abonnementsløsningen. Overblik. Side 1 af 32. 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Side 1 af 32 Navision Stat 7.0 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Abonnementsløsningen Overblik Formål Abonnementsløsningen ligger placeret under Salg & marketing, og består af et Abonnementskort, som kæder debitor

Læs mere

Navision Stat 9.0. Dokumentafsendelse. Overblik. Side 1 af 15. ØSY/MAG 26. oktober 2017

Navision Stat 9.0. Dokumentafsendelse. Overblik. Side 1 af 15. ØSY/MAG 26. oktober 2017 Side 1 af 15 Navision Stat 9.0 ØSY/MAG 26. oktober 2017 Dokumentafsendelse Overblik Formål Nærværende dokument beskriver opsætning og brug af dokumentafsendelsesmetoder for styring af, hvorledes salgshandelsdokumenterne

Læs mere