ISOBRO Betænkning om Indsamlingslov Moms

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ISOBRO Betænkning om Indsamlingslov Moms"

Transkript

1 ISOBRO Betænkning om Indsamlingslov Moms Informationsmøde 11. april 2012 Diakonissestiftelsen Generalsekretær Robert Hinnerskov Sekretariatschef Mette Holm

2 Program Kort om ISOBRO Indsamlingslov Indsamlingsnævn Indsamlingsetik Regeringens fokus på Frivilligcharter Moms i tre dimensioner Kompensation (købsmoms) Sag mod Danmark (salgsmoms) Grønbog (salgsmoms)

3 ISOBRO Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO oprettet d. 25. april En sammenslutning af indsamlingsorganisationer godkendt efter ligningslovens 8A. Repræsenterer 150 medlemsorganisationer, der omsætter ca. 6 mia. kr., heraf indsamler 2,6 mia. kr. invalide- og handicaporganisationer internationale hjælpeorganisationer, kirkelige organisationer, dvs. organisationer med tilknytning til folkekirke og frikirkerne natur, miljø- og dyreværnsorganisationer, sociale hjælpeorganisationer, sygdomsbekæmpende organisationer, almennyttige organisationer

4 Indsatsområder ISOBRO vil arbejde for udvikling af indsamlingssektoren ved at skabe bedre vilkår for medlemsorganisationernes fremskaffelse af ressourcer. ISOBRO vil indfri sin mission i tre skikkelser: som lobbyist, (lovgivning, moms, skat, indsamling) som entreprenør (uddannelse,kurser, rabataftaler) som kontrollant (indsamlingsetik)

5 Historik, indsamlingsloven SF beslutningsforslag december 2009 Folketingsdrøftelse februar 2010 Just. min. Brian Mikkelsen, kommissorium Just. min. Lars Barfoed, nedsætter udvalg Formand for ISOBROs Indsamlingsnævn bliver udvalgsformand (Sys Rovsing) ISOBRO får to udvalgspladser Udvalget færdiggør betænkning december 2011 Just. Min. Morten Bødskov, marts 2012 hurtigst muligt

6 Hovedlinjerne indsamlingsloven Processen i ISOBRO Indsamlingsudvalget Offentlig indsamling Krav til offentlige indsamlinger Overordnet ramme for indsamlingsloven Politiets rolle Gade og husindsamling Gadehvervning (F2F og TM) Indsamlingsnævn Nye indsamlingsformer

7 Processen ISOBRO Arbejdsgrupper og underarbejdsgrupper april 2010 > Etik- og lovudvalget Bestyrelsen Medlemsmøder: februar 2010; april, oktober og november 2011 Repræsentantskabet 2010 og 2011 Ekstraordinært december 2011 Justitsministeriet Indsamlingsudvalget oktober 2010 juni 2011 december 2011 Samarbejde med ISOBRO om forberedelse Retsudvalget Fmd. Peter Skaarup > Fmd. Anne Baastrup

8 Offentlige indsamlinger Gældende ret En indsamling er offentlig, såfremt opfordring til at yde bidrag rettes til andre end personer, der er indbyderne personlig bekendte, eller som har særlig tilknytning til de personer eller institutioner, til hvis fordel indsamlingen sker. Bestemmelsen beskriver ikke, hvornår der er tale om en indsamling, men hvornår en indsamling er offentlig.

9 Indsamlinger Betænkning Således vil alle indsamlinger som udgangspunkt være omfattet af loven, hvis der er tale om en opfordring til at yde bidrag til et forud angivet formål.

10 Politiets rolle Nuværende opgaver Udvalget finder imidlertid ikke, at modtagelse af anmeldelser om indsamlinger og kontrol af regnskaber mv. er opgaver, der nødvendigvis skal løses af politiet Indsamlingsnævnet (eller sekretariatet) bør derfor anmelde eventuelle strafbare forhold efter reglerne i retsplejeloven til politiet, som herefter iværksætter efterforskning, når der er en rimelig formodning om, at et strafbart forhold, der forfølges af det offentlige, er begået.

11 Hvidvask (!) Danmark er medlem af Financial Action Task Force (FATF), som er et mellemstatsligt samarbejde om bekæmpelse af hvidvask og finansiering af terrorisme. Justitsministeriet har i den forbindelse vurderet, at indsamlingsloven og indsamlingsbekendtgørelsen lever op til FATFs rekommandationer vedrørende finansiering af terrorisme

12 Gade- og husindsamling Gældende liste

13 Gade- og husindsamling Objektive kriterier for afgrænsningen af, hvilke organisationer der fremover skal kunne afholde offentlige gade- og husindsamlinger. Dynamisk model, der sikrer, de organisationer adgang som opfylder de gældende kriterier under hensyntagen til det fastlagte antal indsamlingsdage. Hensigtsmæssigt ind- og udfasningsforløb. Indsamlingsnævnet tager stilling til organisationen opfylder kriterierne for at kunne foretage en gadeog/eller husindsamling. Godkendte organisationer tiltræder et udvalg, som fordeler de godkendte indsamlinger. Nævnet træffer afgørelse.

14 Gade- og husindsamling Niveau 1- indsamling En landsdækkende organisation, en eller flere landsdækkende organisationer i fællesskab, eller en eller flere organisationer med landsdækkende sigte, gennemfører én landsdækkende årlig gadeog husindsamling. Niveau 2- indsamling En landsdækkende organisation, en eller flere landsdækkende organisationer i fællesskab, eller en eller flere organisationer med landsdækkende sigte, gennemfører én årlig gade- og husindsamling på regionalt plan. Der er tale om et nærmere defineret geografisk område. Niveau 3- indsamling I forbindelse med mærkedage, hvor en organisation er til stede i gaderummet med en række forskellige aktiviteter, må samme organisation kontakte borgere i gaderummet om bidrag (indsamlingsbøsse). Der må ikke stemmes dørklokker.

15 Gade- og husindsamling Krav til organisationen Godkendt efter Ligningslovens 8a Et vist niveau af privatindsamlede midler / organisationens samlede omsætning Antal bidragsydere/ medlemmer/ frivillige Krav til indsamlingen Sandsynliggøre, at organisationen kan mønstre et tilstrækkeligt antal indsamlere, hvilket svarer til en dækningsgrad på omtrent 25 % Sandsynliggøre, at organisationen kan generere en tilstrækkelig overskudsgrad, svarende til 66,6 %

16 Gade- og husindsamling Indfasning af nye organisationer. Tidsfrist på 3 år for opfyldelse af de stillede krav. Udviklingsmuligheder: nye ansøgere kan få en Niveau 2- indsamling og sidenhen vokse sig til en størrelse, der gør det muligt at ansøge om en Niveau 1-indsamling. Organisationer med en størrelse og en struktur, der kan magte at gennemføre en Niveau 1-indsamling, vil etablere sig med en sådan. Samtlige niveauer bør vurderes i forbindelse med en periodisk ansøgning for at sikre opfyldelse af de gældende kriterier samt for at give mulighed for at vurdere, hvorvidt en given organisation eksempelvis kan indplaceres på et højere niveau.

17 Gade- og husindsamling Der skal udvikles en måde at kvalificere nye organisationer på. Hertil har arbejdsgruppen udviklet et redskab. Hvordan stilles en organisation, der over en given periode måtte ligge under de fastsatte kriterier? Skal den kunne søge om en ny periode på lige fod med andre organisationer, eller skal den vige pladsen? Anbefaler tidsperiode for godkendelse jfr. Ligningslovens 8A (3 år). Rotationssystem ikke hensigtsmæssigt Fokus på folkelig forankring.

18 F2F og TM Drøftelse af ny afgrænsning Desuden anmodes udvalget om at overveje, om der kan være anledning til at ændre den nuværende afgrænsning mellem lovlig medlemshvervning og den ulovlige gadehvervning. Medlemshvervningens betydning for indtægtsgrundlaget

19 F2F og TM ISOBROs oplæg Frivilligcharteret anno 2001 Civilsamfundsstrategien anno 2010, Indsamlingsdanmark positioneres og vigtigheden af den folkelige forankring betones. Regringen nyt frivilligcharter (!) Redegørelse for F2F og TM anno 2011 Teknologiens betydning for definitionen på mødet med borgerne samt på forskellige begreber. Afgrænsningsproblematikken og diskussion af potentialet i bekendtgørelsen om 8A og 12, stk. 3 Den nuværende retstilstand og de kontaktmæssige og indsamlingsøkonomiske konsekvenser heraf (først medlem og så bidragyder).

20 F2F og TM ISOBROs oplæg Konsolidere den nuværende retstilstand (medlemshvervning) Estimat: 60 % væksten i indtægter fra medlemsbidrag og gaver jfr. Indtægtsundersøgelsen tilskrives F2F og TM! Fokus på kvalitet og udvikling af F2F og TM for at fremtidssikre området samt for at lægge distance til andre former for henvendelser Diskutere overbygning med en ny typologi, kaldet Donoren, den borger der der gerne vil hjælpe ønsker passende indsigt i organisation, vedkommende støtter får visse modydelser Kommentarer til justitsministeriets notat forbud, frigivelse eller bibeholdelse af den nuværende retstilstand.

21 Indsamlingslov og etik i dag Institutioner eller aktører i dag? Indsamlingslov, nugældende Justitsministeriet Politikredsene Indsamlingsetik Indsamlingsetisk Nævn ISOBROs bestyrelse (kontrollant) Mødevirksomhed F2F, byer, kommuner, org. Instrukser under del B (F2F og TM).

22 Indsamlingsnævn (5 pers.) Oprettelsen af et nyt Indsamlingsnævn og hovedprincipperne for nævnets organisation og virksomhed bør efter udvalgets opfattelse reguleres i indsamlingsloven, mens den nærmere regulering bør fastsættes i administrative forskrifter.

23 Indsamlingsnævn Der bør efter udvalgets opfattelse være tale om et offentligt nævn, som i hele sin virksomhed er omfattet af forvaltningsloven, offentlighedsloven samt forvaltningsretlige grundprincipper som f.eks. officialmaksimen (af egen drift skaffer oplysninger om en sag) og princippet om ligebehandling og proportionalitet (begrænset indgreb).

24 Indsamlingsnævn Der bør endvidere efter udvalgets opfattelse være tale om et uafhængigt nævn, som står uden for det sædvanlige administrative hierarki, og dermed ikke vil være underlagt instruktionsbeføjelser fra Justitsministeriet. Indsamlingsnævnets afgørelser vil derfor ikke kunne påklages til Justitsministeriet eller andre administrative myndigheder. Nævnet bør dog administrativt være underlagt Justitsministeriet.

25 Indsamlingsnævn Justitsministeriets opgaveliste (udkast) modtage anmeldelser af påtænkte indsamlinger. påse, at der er tale om indsamling til lovligt formål godkende organisationer, som kan foretage indsamlinger uden anmeldelse. meddele tilladelser til afholdelse af husindsamlinger. meddele tilladelser til afholdelse af gadeindsamlinger. behandle klager over overtrædelse af god indsamlingsskik. ajourføre hjemmeside med relevante oplysninger, herunder lister. modtage regnskab for indsamlinger.

26 Indsamlingsnævn (forts.) Justitsministeriets opgaveliste (udkast) kontrollere regnskaber. offentliggøre regnskaber. kontrollere, at kravene i indsamlingsbekendtgørelsen er opfyldt. melde overtrædelser af loven og bekendtgørelsen til politiet. meddele tilladelser til anvendelse af indsamlede midler til andre formål end angivet i anmeldelsen. vurdere om administrationsomkostningerne for indsamlinger har et rimeligt niveau. vurdere om der er tale om en indsamling, der er omfattet af loven.

27 Overtrædelse Især ved grove og måske gentagne overtrædelser af de etiske regler, kan det forekomme utilfredsstillende at skulle nøjes med den reaktion, der ligger i en offentliggørelse heraf. Udvalget finder imidlertid, at en organisations frygt for at få kritik og dermed risikere en væsentlig nedgang i omfanget af indsamlede midler, må antages at være tilstrækkelig sanktion for organisationen, der har stor præventiv effekt.

28 Sekretariat for Indsamlingsnævnet Indsamlingsnævnet, repræsentanter for Dansk Erhverv, Forbrugerrådet, ISOBRO. Nævnets sekretariat kan ligge to steder I justitsministeriet ISOBRO Bestyrelsen anbefaler, ISOBRO optager forhandling med Justitsministeriet om løsning af opgaven Præmisser: uden meromkostninger for Indsamlingsorganisationerne

29 Ikrafttræden Oprindelig plan, betænkning juni 2011 udskudt til januar 2012 Betænkningen indeholder lovforslag Høring 6 uger (efter påske) Høringssvar sammenfattes Lovforslag fremsættes efteråret 2012 Loven træder i kraft senest juli 2013

30 Public affairs Betænkning inkl. lovforslag og bekendtgørelse er på plads pr. marts Alle partier bakker op om en ny lov. Hvordan får ISOBRO lovforslaget øverst i bunken hos en presset regering? Hvilke konkrete aktiviteter planlægges hvornår? Folkemødet Hovedlinjerne i loven Hvorledes iagttages nutidens foreninger?

31 Public affairs Konsensus om hovedlinjerne i lovtekst PA-strategi klar Tidsvis pressekontakt om delelementer af loven Operation X 12. april 2012 MeningsMinisteriet, Folkemødet, juni 2012

32 Ny regering og ISOBRO Generelt om den politiske situaiton efter regeringsskiftet samt ISOBROs planer Revitalisering af charter for frivilligt arbejde Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige foreningsliv og folkeoplysningen frie udfoldelsesmuligheder og vil revitalisere chartret for samarbejde mellem det frivillige Danmark og det offentlige.

33 Købsmoms Kompensation Historik Potentiale Politisk realitet Kommissionen Rapporten VAT IN THE PUBLIC SECTOR AND EXEMPTIONS IN THE PUBLIC INTEREST

34 Salgsmoms Sagen mod Danmark

35 Moms - grønbogen Grønbogen Q3 Forhindringer Q 6 Bortfald af undtagelser Q 13 Forlade direktiv-niveauet? Q 14 Udgive vejledning, snarere end direktiver? Q 16 Bredere involvering af interessenter? Q 33 Emner, der mangler?

36 Skatteudvalget - grønbogen Flertallet opfordrer til, at hensynet til de almen velgørende foreningers virke inddrages i Kommissionens videre arbejde. Der skal sikres gode rammer for udfoldelsen af de almen velgørende foreningers virke, herunder f.eks. i forhold til hjælpeorganisationers drift af genbrugsbutikker og musikfestivaler, der uddeler overskud til almenvelgørende formål.

37 Parlamentet - grønbogen understreger, at almennyttige foreninger spiller en afgørende og meget positiv rolle for demokrati, vækst og velstand i Europa; opfordrer Kommissionen til at foreslå en mekanisme, der gør det muligt for medlemsstater, der ønsker at styrke civilsamfundet, generelt at fritage samtlige eller størstedelen af disse foreningers aktiviteter og transaktioner; mener, at i det mindste de små almennyttige foreninger bør være begunstiget af denne mekanisme;

38 Øvige emner rådgivning og strategi.... Moms Skat Kurser Uddannelse Presse CSR, Partnership 2012, Kofi Annan Opsamlet viden

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger Til beslutningsforslag nr. B 72 Folketinget 2009-10 Beretning afgivet af Retsudvalget den 19. august 2010 Beretning over Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Læs mere

Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen. Indsamlingsloven

Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen. Indsamlingsloven Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen Indsamlingsloven Program Indsamlingsnævnet Kort om Nævnets arbejde Periodens møder ISOBROs oplæg til Indsamlingsnævnet 15. december 2014 Drøftelse af

Læs mere

ISOBRO takker Justitsministeriet for invitationen til at give udtalelse om det fremsendte forslag til lov om ændring af indsamlingsloven.

ISOBRO takker Justitsministeriet for invitationen til at give udtalelse om det fremsendte forslag til lov om ændring af indsamlingsloven. Justitsministeriet Formueretskontoret Pr. e-mail til jm@jm.dk og ljm@jm.dk. Frederiksberg den 20. august 2018 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af indsamlingsloven (Udvidelse af lovens

Læs mere

L 142. Indsamlingsloven for 8 A 6 maj betænkning 1532

L 142. Indsamlingsloven for 8 A 6 maj betænkning 1532 L 142 Indsamlingsloven for 8 A 6 maj 2014 - betænkning 1532 Program Processen Folketingsdrøftelsen 14 marts 2014 Lovforslaget i lyset af gældende lov Tidsplan Public Affairs Processen ISOBRO Arbejdsgrupper

Læs mere

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger Retningslinjer for Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger 1. Generelt Man skal som indsamler have en tilladelse til at foretage en hus- eller gadeindsamling, jf. indsamlingslovens

Læs mere

Medlemsmøde om indsamlingsloven

Medlemsmøde om indsamlingsloven Medlemsmøde om indsamlingsloven - Opdatering på aktuelle forhold - Information om indsamlingsrelevant lovgivning i øvrigt København Vineyard 13. november 2015 Program Indledning de første 500 dage med

Læs mere

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger Retningslinjer for Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger 1. Generelt Man skal som indsamler have en tilladelse til at foretage en hus- eller gadeindsamling, jf. indsamlingslovens

Læs mere

L 142. Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli betænkning 1532

L 142. Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli betænkning 1532 L 142 Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli 2014 - betænkning 1532 Program Processen Folketingsdrøftelsen 14 marts 2014 Lovvedtagelsen 20 maj 2014 Lovforslaget i lyset af gældende lov Processen ISOBRO

Læs mere

Forslag. Lov om indsamling m.v.

Forslag. Lov om indsamling m.v. 2013/1 LSF 142 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-520-0015 Fremsat den 26. februar 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup)

Læs mere

Forslag. Lov om indsamling m.v.

Forslag. Lov om indsamling m.v. Lovforslag nr. L 142 Folketinget 2013-14 Fremsat den 26. februar 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om indsamling m.v. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Denne lov finder anvendelse

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om. tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering

Marts Rigsrevisionens notat om. tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering Marts 2019 Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme Tilrettelæggelsesnotat til Statsrevisorerne 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Vedtægter for Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO

Vedtægter for Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO Vedtægter for Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO Navn og hjemsted 1 Stk. 1 Organisationens navn er ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation) og har hjemsted i København.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove Skatteudvalget L 121 - Bilag 11 Offentligt Til lovforslag nr. L 121 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 19. april 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige

Læs mere

Foreningsdanmark - 8a godkendte Opdatering på nye love og bekendtgørelser

Foreningsdanmark - 8a godkendte Opdatering på nye love og bekendtgørelser Foreningsdanmark - 8a godkendte Opdatering på nye love og bekendtgørelser ISOBRO 15. april 2015 Wifi Konference_AP - 1Avocado Generalsekretær Robert Hinnerskov Sekretariatschef Mette Grovermann ISOBRO

Læs mere

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer Del A Indsamlingsetiske retningslinjer De indsamlingsetiske retningslinjer, del A, beskriver de indsamlingsetiske grundprincipper, som er gældende for alle former for indsamlingsaktiviteter, der udføres

Læs mere

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Dato Journalnummer Forbeholdt politiet ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Modtaget: Regnskab skal afleveres den: Regnskab er afleveret den: Anmeldelsen skal indgives til politiet

Læs mere

10. Indsamlingsetik. Hvorfor skal vi have indsamlingsetiske regler? Hvilken rolle spiller sådanne regler i det daglige indsamlingsarbejde?

10. Indsamlingsetik. Hvorfor skal vi have indsamlingsetiske regler? Hvilken rolle spiller sådanne regler i det daglige indsamlingsarbejde? 10. Indsamlingsetik Hvorfor skal vi have indsamlingsetiske regler? Hvilken rolle spiller sådanne regler i det daglige indsamlingsarbejde? Da ISOBRO kom til eksistens i 2001 stod det klart, at der var behov

Læs mere

Betænkning om indsamlinger. Betænkning nr. 1532

Betænkning om indsamlinger. Betænkning nr. 1532 Betænkning om indsamlinger Betænkning nr. 1532 Kronologisk fortegnelse over betænkninger 1513 Betænkning om optagelse og protokollering af forklaringer i straffesager 1514 Betænkning om farlige hunde 1515

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX

Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX CVR-nr. 00 00 00 00 Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX Koncept for særskilt regnskab i henhold til 8, stk. 2 i bekendtgørelse om indsamling

Læs mere

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Retsudvalget 2008-09 L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. maj 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0875 Dok.:

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

ÅRSMØDE I GENBRUG TIL SYD 2013

ÅRSMØDE I GENBRUG TIL SYD 2013 ÅRSMØDE I GENBRUG TIL SYD 2013 Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation Generalsekretær, MPA Robert Hinnerskov PROGRAM Som en del af det danske civilsamfundet mobiliserer foreningslivet engagement

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0826 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0826 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0826 Bilag 1 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. marts 2017 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Mark Ørberg Sagsnr.: 2017-730-1133 Dok.: 2224129 GRUND-

Læs mere

I indsamlingsloven, lov nr. 511 af 26. maj 2014, foretages følgende ændringer:

I indsamlingsloven, lov nr. 511 af 26. maj 2014, foretages følgende ændringer: Dato: 21. juni 2018 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Malene Lejbach Sagsnr.: 2017-520-0006 Dok.: 759580 UDKAST til Forslag til lov om ændring af indsamlingsloven (Udvidelse af lovens anvendelsesområde

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 L 88 Svar på Spørgsmål 11 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. februar 2010 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0995

Læs mere

Den indsamlingsetiske Kontrol 2018 Konklusion - 2. Formål og ramme for undersøgelsen - 2. Udvælgelsen af de kontrollerede organisationer - 3

Den indsamlingsetiske Kontrol 2018 Konklusion - 2. Formål og ramme for undersøgelsen - 2. Udvælgelsen af de kontrollerede organisationer - 3 DEN INDSAMLINGSETISKE KONTROL 2018 Den indsamlingsetiske Kontrol 2018 Konklusion - 2 Formål og ramme for undersøgelsen - 2 Udvælgelsen af de kontrollerede organisationer - 3 Undersøgelsen - 3 Anvendt skema

Læs mere

Lovsekretariatet og 2. Udvalgssekretariat

Lovsekretariatet og 2. Udvalgssekretariat Lovsekretariatet og 2. Udvalgssekretariat Den 16. august 2006 Notat om fagudvalgs muligheder for eventuelt at træffe beslutning om nedsættelse af en undersøgelseskommission, herunder i form af en udvalgsberetning

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0572 Bilag 1 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

KØBSMOMSKOMPENSATION. Omdannelse til puljeordning fra Wifi: Konference_AP // 1Avocado. Mødet for 8 A godkendte organisationer 6 maj 2014

KØBSMOMSKOMPENSATION. Omdannelse til puljeordning fra Wifi: Konference_AP // 1Avocado. Mødet for 8 A godkendte organisationer 6 maj 2014 KØBSMOMSKOMPENSATION Omdannelse til puljeordning fra 2014 Mødet for 8 A godkendte organisationer 6 maj 2014 Wifi: Konference_AP // 1Avocado DAGSORDEN 1. Den nugældende ordning og dens økonomiske betydning

Læs mere

Indsamlinger til gode formål

Indsamlinger til gode formål 1. Indsamlinger til gode formål I Danmark er der en lang og fin tradition for at samle penge ind til organisationers og foreningers almennyttige arbejde. Vi samler ind i forbindelse med akutte katastrofer,

Læs mere

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.).

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.). Skatteudvalget L 121 - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt J.nr. 2005-711-0050 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.3.2010 KOM(2010)118 endelig 2010/0062 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af en frivillig partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7495 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.11.2016 om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/1675 om supplering

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.8.2015 COM(2015) 389 final 2015/0180 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om fastsættelse af den holdning, Unionen skal indtage på den 12. generalforsamling i OTIF

Læs mere

Høring om udkast til Forslag til Lov om. Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram

Høring om udkast til Forslag til Lov om. Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Høring om udkast til Forslag til Lov om Miljøteknologisk Udviklings- og

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER L 82/56 FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD HAR under henvisning til Rådets forordning (EU) nr. 024/203

Læs mere

Betænkning. I. Forslag til lov om tjenesteydelser i det indre marked

Betænkning. I. Forslag til lov om tjenesteydelser i det indre marked 2008/1 BTL 122 og L 123 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 16. april 2009 Betænkning over I. Forslag til lov

Læs mere

GUIDE. Moms og foreninger

GUIDE. Moms og foreninger GUIDE Moms og foreninger Udskrevet: 2017 Indhold Moms og foreninger.............................................................. 3 2 Guide Moms og foreninger Dette er en guide om de regler for moms, vi

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en) 7677/17 EF 61 ECOFIN 233 DELACT 62 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 24. marts 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 129 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 129 Offentligt Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 129 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 10. april 2007 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk Orientering

Læs mere

Dagsorden for repræsentantskabsmødet, onsdag den 20. august 2014 kl. 13.00.

Dagsorden for repræsentantskabsmødet, onsdag den 20. august 2014 kl. 13.00. Repræsentantskabsmøde Dagsorden for repræsentantskabsmødet, onsdag den kl. 13.00. 1. Valg af dirigent 1.a Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabet (Bilag udsendt ca. 20. juli) 1.b Valg af

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt J.nr. 2006-309-0148 Dato: 21. november 2006 Til Folketinget - Skatteudvalget L 85 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og skattekontrolloven (Forhøjelse

Læs mere

Årsberetning 2016 Årsberetning 2016

Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 s Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 fra Indsamlingsnævnet September 2017 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-2-4 EAN- nummer: EAN 9788799831524 Internetadresse:

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger

Forslag. Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger Lovforslag nr. L 117 Folketinget 2018-19 Fremsat den 28. november 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger

Læs mere

Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked. gennemgå en grønbog fra Kommissionen.

Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked. gennemgå en grønbog fra Kommissionen. Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 568 Offentligt 1 Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked Tak for interessen Tak til

Læs mere

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd:

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd: Civil- og Politiafdelingen Dato: 10. juli 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-945-1384 Dok.: LMD41023 Vejledning om politiets samarbejde med de sociale myndigheder og psykiatrien som led i indsatsen

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 24.9.2013 2013/2116(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om anvendelsen af direktivet om urimelig handelspraksis 2005/29/EF (2013/2116(INI))

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk

Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk STRANDGADE 56 DK-1401 KØBENHAVN K TEL. +45 32 69 88 88 FAX +45 32 69 88 00 CENTER@HUMANRIGHTS.DK WWW.MENNESKERET.DK WWW.HUMANRIGHTS.DK

Læs mere

L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende HENSTILLINGER KOMMISSIONEN

L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende HENSTILLINGER KOMMISSIONEN L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende 7.5.2008 HENSTILLINGER KOMMISSIONEN KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6. maj 2008 om ekstern kvalitetssikring i forbindelse med lovpligtige revisorer og revisionsfirmaer,

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

Formiddagsmøde om momskompensationsordningen

Formiddagsmøde om momskompensationsordningen Formiddagsmøde om momskompensationsordningen Robert Hinnerskov, Isobro Morten Espenhain Bunch, Deloitte Jesper Rasmussen, Deloitte Christian Dalmose Pedersen, Deloitte 20. maj 2014 Program 9:00-9:30 Morgenmad

Læs mere

Er der klaget over dig?

Er der klaget over dig? Er der klaget over dig? 1 Vejledning til politipersonale om klager til Politiklagemyndigheden 2 Ved lov nr. 404 af 21. april 2010 om ændring af retsplejeloven er der indført nye regler om behandlingen

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3536 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-33 Center for Europa og Nordamerika Den 26. april 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november Forslag. til. (Pengeoverførsler mellem Danmark og Færøerne)

2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november Forslag. til. (Pengeoverførsler mellem Danmark og Færøerne) 2007/2 LSF 126 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0012 Fremsat den 27. marts 2008

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager VEJLEDNING Stormrådet Dato: 5. maj 2015 Sag 14/09584-6 /SKI KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager Tlf. 41

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 21. januar 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 21. januar 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 21. januar 2011 Sag 145/2008 (1. afdeling) Foreningen Roskilde Festival (advokat Bruno Månsson) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Kim Lundgaard Hansen)

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(208)049 Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig Europa-Parlamentets

Læs mere

Evaluering. Indsamlingsnævnet. Status efter de første tre år

Evaluering. Indsamlingsnævnet. Status efter de første tre år Evaluering Indsamlingsnævnet Status efter de første tre år 15-9-2017 1 Indledning Indsamlingsloven har eksisteret siden 1934, hvor loven havde som hovedformål at skabe en friere adgang til at iværksætte

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme

Betænkning. Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme Erhvervsudvalget L 70 - Offentligt Til lovforslag nr. L 47 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. januar 2006 2. udkast (Ændringsforslag fra økonomi- og erhvervsministeren) Betænkning

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår undtagelser for råvarehandlere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår undtagelser for råvarehandlere EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.12.2015 COM(2015) 648 final 2015/0295 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår undtagelser

Læs mere

Er der klaget over dig?

Er der klaget over dig? Er der klaget over dig? 1 Vejledning til politipersonale om klager til Politiklagemyndigheden 2 Politiklagemyndigheden behandler og træffer afgørelse i adfærdsklager og efterforsker sager, hvor der er

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0648 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0648 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0648 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.12.2015 COM(2015) 648 final 2015/0295 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget 11.9.2012 2011/2275(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om 28. årsrapport om kontrollen med anvendelsen af EU-retten (2010) (2011/2275(INI)) Retsudvalget Ordfører: Eva

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed NOTAT 16. januar 2007 Sag 101/1-759/ssa Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed Markedsføringsloven indeholder hjemmel for ministeren til at fastsætte

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet BEK nr 318 af 11/04/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2004/1518-0001 Senere

Læs mere

Vejledning for politianmeldelse af medarbejdere, der formodes at have begået et strafbart forhold.

Vejledning for politianmeldelse af medarbejdere, der formodes at have begået et strafbart forhold. Vejledning for politianmeldelse af medarbejdere, der formodes at have begået et strafbart forhold. Denne vejledning er et redskab til ledelsens vurdering af, om der foreligger en handling fra en medarbejder,

Læs mere

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v.

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v. BEK nr 590 af 30/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 6. september 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0076 Senere ændringer til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love Retsudvalget (2. samling) L 162 - Bilag 15 Offentligt Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. juni 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til

Læs mere

Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd

Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd 17-04-2015 Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Navn 1. Navn: Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) stk. 2. DFS hjemsted er København. Formål 2. DFS ser det som folkeoplysningens formål at bidrage til

Læs mere

Udkast d. 23. december Udkast til

Udkast d. 23. december Udkast til Udkast d. 23. december 2010 Udkast til Bekendtgørelse om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for 2005 Juni FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets beslutning om decharge

Læs mere

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Her er et forslag til, hvordan videndeling, koordinering og understøttelse af klimatilpasningsopgaver kan organiseres

Læs mere

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. perioden 2003-2007

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. perioden 2003-2007 ISOBRO Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2003-2007 Deloitte ISOBRO Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning og formål 1 2. Gennemførelse af undersøgelsen

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12

Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12 Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12 1 Stk. 1 Det Indsamlingsetiske Nævn, herefter Nævnet, har til opgave at behandle klager af principiel karakter over, at medlemmer

Læs mere

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 2. april 2003 (03.04) (OR. fr) CONV 648/03 NOTE fra: til: Vedr.: præsidiet konventet Afsnit X: Medlemskab af Unionen Dokumentets indhold: Side 2: De

Læs mere

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. november 2012 Forretningsorden Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. Institutionens formål... 1 2. Grundlaget for institutionens virke og sagsbehandling... 1 3. Afholdelse

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

Udklip fra lovforslag og bemærkninger vedrørende hvidvaskning: Forslag. til

Udklip fra lovforslag og bemærkninger vedrørende hvidvaskning: Forslag. til 2006/1 LSF 20 Offentliggørelsesdato: 04-10-2006 Økonomi- og Erhvervsministeriet Fremsat den 4. oktober 2006 af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Udklip fra lovforslag og bemærkninger vedrørende

Læs mere

SKAT Juridisk Administration Munch Petersens Vej 8 3700 Rønne. Tlf. 72 22 18 18 Fax 72 22 19 19

SKAT Juridisk Administration Munch Petersens Vej 8 3700 Rønne. Tlf. 72 22 18 18 Fax 72 22 19 19 SKAT Juridisk Administration Munch Petersens Vej 8 3700 Rønne Tlf. 72 22 18 18 Fax 72 22 19 19 E-mail via www.http:///skat.dk/kontakt Hjemmeside www.skat.dk BEK nr. 837 af 6. august 2008 1. Godkendelse

Læs mere

Årsberetning Side 1. Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet. September Kun i elektronisk form. ISBN- nummer:

Årsberetning Side 1. Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet. September Kun i elektronisk form. ISBN- nummer: Årsberetning 2017 Årsberetning 2016 Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet September 2018 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-3-1 EAN- nummer: EAN 9788799831531 Internetadresse: www.indsamlingsnaevnet.dk

Læs mere

1. udkast. Betænkning

1. udkast. Betænkning Skatteudvalget 2015-16 L 71 Bilag 13 Offentligt Til lovforslag nr. L 71 Folketinget 2015-16 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2015 1. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

1. Skriv det officielle navn på din organisation. (Det vil ikke fremgå af rapporten udover en liste over de deltagende organisationer)

1. Skriv det officielle navn på din organisation. (Det vil ikke fremgå af rapporten udover en liste over de deltagende organisationer) 1. Grundoplysninger På denne side skal du indtaste grundoplysninger om din organisation. 1. Skriv det officielle navn på din organisation. (Det vil ikke fremgå af rapporten udover en liste over de deltagende

Læs mere

2009/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. november Betænkning.

2009/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. november Betænkning. 2009/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. november 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af retsplejeloven,

Læs mere

(Ny struktur for Folkeuniversitetet)

(Ny struktur for Folkeuniversitetet) Notat 26. september 2017 Notat om høringssvar til forslag om lov om ændring af folkeoplysningsloven (Ny struktur for Folkeuniversitetet) Lovforslaget er en udmøntning af anbefalingerne fra arbejdsgruppen

Læs mere

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje Lov nr. 1537 af 21. december 2010 om private fællesveje Fremsat den 5. november 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Forslag til lov om private fællesveje Kapitel 16 Ikrafttræden

Læs mere