Nr december 2007 Danmarks Digitale Miniracing-blad. Karrosseriet monteres! - 4.del af Sådan bygges en 1:24 S16D Production-bil!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 11 - december 2007 Danmarks Digitale Miniracing-blad. Karrosseriet monteres! - 4.del af Sådan bygges en 1:24 S16D Production-bil!"

Transkript

1 Nr december 2007 Danmarks Digitale Miniracing-blad b! a k s r te s e M fit a l P Tysk Karrosseriet monteres! - 4.del af Sådan bygges en 1:24 S16D Production-bil!

2 Redaktion: Jan Juul Medarbejdere: Henning Smed Carsten Grønnemann Pål Hanson DMRU s bestyrelse: Jan Juul (formand) Jørgen Erik Jørgensen (sekretær/kasserer) Niels Elmholt Christensen Carsten Grønnemann Bjarne Godtfredsen Lars Nørkjær Scale-udvalg: Erik Mathiasen René Schrøder Per Dyrholm Kære miniracing-entusiast, Inden længe er Julen over os, og vi kan slappe af nogle dage i familiens skød...måske med et enkelt julerace ind i mellem? Forhåbentlig vil der ligge mange gode racerpakker under træet, som skal afprøves i det nye år! Men her inden den store højtid er vi pa banen igen med et nyt nummer af Mini Racing Nyt med masser af gode reportager og artikler, som vi takker vore skribenter mange gange for...husk, vi modtager også gerne en artikel fra DIG! DMRU har også afholdt sin årlige Delegeretforsamling, hvor næste års regler og vedtægter er blevet diskuteret og vedtaget. Herom er der udsendt et specielt Newsletter fra DMRU s formand. Se det på DMRU s hjemmeside. GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR til alle!...vi ses i Det bliver en kanon-sæson! hilsen Redaktøren Sekretariat: c/o Jørgen Erik Jørgensen Bådvej Odense SØ Udgiver: Dansk Mini Racing Union I samarbejde med Side 2 INDHOLD Side 3 Side 7 Side 11 Side 14 Side 16 Side 20 Junior/Senior 2-timersløb 4.del af bygning af S16D-racer DM-afslutning i Odense DM-afslutning i København Tysk Plafit-Mesterskab Kalender Forsidefoto: Ricewood Motor Circuit (foto: Jan Juul)

3 Enduranceløb i Hørning! 4. Junior/Senior 2-timersløb for 1:24 S16D afviklet hos HMK med spænding, hygge og succes! Tekst & fotos: Jan Juul Vi har i et tidligere nummer (nr.2) af Mini Racing Nyt været inde på løbskonceptet omkring Junior/Senior 2-timersløbene og disses popularitet blandt såvel unge som ældre miniracingkørere. Sidste løb af slagsen fandt sted hos AMRK i Aalborg d. 31. marts 2006, så det var efterhånden noget tid siden, og efterspørgslen havde efterhånden vokset sig til astronomiske højder. Derfor besluttede HMK i Hørning at der nu skulle findes plads i kalenderen, og valget faldt på lørdag d.13. oktober Man havde håbet på at kunne slå rekorden på 10 deltagende hold, og der var da flere muligheder, som desværre i den sidste ende måtte melde fra...men 8 hold blev det da til, og for første gang med et hold fra Sjælland. Carsten Grønneman og sønnen Kevin havde nemlig besluttet sig for at gøre turen fra Blovstrød til Hørning. To hurtige kørere, der skønt de ikke tidligere havde deltaget, kun kunne betragtes som et absolut favorithold med The Little Green Men Team. Ellers var en del af de forskellige teams gamle kendinger, nogle dog i nye konstellationer. The Little Green Men Team - Kevin Grønnemann & Carsten Grønnemann (t.v.) Side 3

4 Blandt de gamle garvede var naturligvis Broe Racing med Peter Broe og nevøen Frederik Jensen. To 3.pladser og en 4.plads (dog med Alexander Laustsen som substitut for Frederik) er holdets tidligere placeringer. Et andet hold som man godt kan kalde vetaraner, skønt de ikke var med ved sidste løb i Aalborg er Larsen Racing med Jens Larsen og sønnen Lasse. Kører som oftest meget hurtigt, men teamets indsats har desværre været præget af en del uheld. Broe Racing - Frederik Jensen & Peter Broe (t.v.) Larsen Racing - Lasse Larsen & Jens Larsen (t.v.) Neckcheese Racing - Team Loppen med Christoffer Hartwig og Jan Juul er et af de andre teams, som har været med hver gang. Det er blevet til en 4.plads, en 2.plads og en 3.plads i de tidligere løb, så et hold der så absolut er værd at regne med i toppen. Lars Nørkjær havde mistet sin tidligere, lokale junior-medkører, Lars Nedergaard og havde allieret sig med Danmarks mest håbefulde, kvindelige kører, Caroline Jensen - der med Danmarksmesterens hjælp satsede på at slå brormand Frederik hos Broe Racing - i teamet Skønheden & Udyret Racing. Vi overlader det til læseren selv (og Lars galanthed) at afgøre hvem der er hvem! Neckcheese Racing - Team Loppen - Christoffer Hartwig & Jan Juul (t.v.) Skønheden & Udyret Racing - Caroline Jensen & Lars Nørkjær (t.v.)

5 Junior-danmarksmesteren Casper Bonde har tidligere slået sine folder på Team CC sammen med Claus Kirk med stor succes. To sejre og en 2.plads er det blevet til, men da Claus ikke havde mulighed for at være med denne gang, var Henrik Brøndsted fra Træmændene Racing for Holzenheim ikke sen til at kapre den hurtige ungersvend, for at forbedre 5.pladsen, som var resultatet sidst dette team deltog. Team Spitzenfahrer - Nicklas Nielsen & Peder Pedersen (t.v.) Racing for Odder, med veteranen Erik Mathiasen har været med alle gange med forskellige medkørere. Denne gang sammen med det lovende talent Daniel Sadeghalghol. Træmændene Racing for Holzenheim - Casper Bonde & Henrik Brøndsted (t.v.) En anden Junior-danmarksmester, Nicklas Nielsen har kun været med én gang tidligere, nemlig til det allerførste løb sammen Karsten O. Frederiksen på Team Spitzenfahrer, hvor det blev til en flot 2.plads. Denne gang skulle Nicklas ud og finde en ny makker og efter forhandlinger til flere sider faldt valget endeligt på en topkører med stor erfaring, nemlig klubkammeraten Peder Pedersen. Måske det absolutte top-favorithold! Som i de tidligere løb kører Junior-kørerne mod hinanden og Senior-kørerne mod hinanden og traditionen tro er det Junior-kørerne, der åbner ballet. Desværre måtte Racing for Odder trække sig umiddelbart lige inden starten p.g.a. nervøse mavekramper hos Daniel, som måtte tage hjem. Her ville det have været rart med en reservekører ventende i kulissen. Nicklas fra Spitzenfahrerne gjorde ikke favoritværdigheden til skamme og kørte med 8 omgange ned til Kevin Grønnemann teamet i spidsen med de grønne på 2.pladsen efterfulgt af Træmændene og Loppen på 4.pladsen. Broe Racing havde en skidt start med lidt gearproblemer og røg helt ned.

6 Team Spitzenfahrer holdt dog kun føringen til 4. heat hvor Peder løb ind i problemer og røg helt ned på 5. pladsen, mens The Little Green Men Team overtog føringen og blev der resten af løbet. (Se hvordan bilen blev bygget andetsteds i bladet!) Neckcheese Racing - Team Loppen havde en drabelig duel med Træmændene om 2.-3.pladsen hele løbet igennem, og som det fremgår af det viste diagram, blev der i det hele taget rykket en del rundt på placeringerne. Så lidt var afstanden mellem Træmændene og Skønheden & Udyret da racet var forbi...hvem sagde tæt race? I sidste heat kørte Peder Pedersen utroligt hurtigt, men det var en umulig opgave at nå op til Jan Juul, der til gengæld også havde nok at gøre med at kæmpe sig forbi Henrik Brøndsted og holde ham stangen. Så med kun få omgange mellem 2, 3, 4 og 5 kunne det næste ikke gøres mere spændende. Øverst - Juniorkørerne er klar til start! Nederst - Resultaterne studeres flittigt, her Frederik Jensen og Henrik Brøndsted! Podiepladserne med præmiehøsten. Der var præmier til alle, skænket af Neckcheese Model Supplies! Side 4

7 Vi bygger en 1:24 S16D Productionbil - 4. del! Tekst & Fotos: Carsten Grønnemann Karrosseri Vi har nu en roller. Dvs. den kan køre rundt på banen men karrosseriet mangler. Der skal bruges et JK LeMans karrosseri ifølge reglerne. Nogle er bedre end andre. Jeg kan godt lide Mercedes CLK (JK7183A), men har da også kørt med succes med andre. F.eks den åbne BMW. Fordelen ved de åbne er at man ikke skal male og montere en separat kører, som man jo skal til de lukkede biler. JK karrosserne findes i 2 tykkelser tomme er lettere og mere fleksible, og bruges til alt seriøst sprint løb. De lidt tykkere tomme karrosser kan bruges til træning, eller langdistance løb, hvor de skal holde rigtigt længe. Nu er der andre, der er meget bedre til at male karrosser end jeg, så dette er kun en meget overfladisk gennemgang af kunsten at male karrosserier. En lexankarrosse males almindeligvis indefra. For at karrossen lettere skal slippe formen når den vakuum-formes, er formen smurt med silikone. Det er ikke godt når vi skal male, så allerførst vasker vi karrossen indvendigt med håndsæbe, skyller af og tørrer. Til JK-karrosserne følger der stickers med til afdækning af vinduer og forhjul. Vi klipper nemlig ikke forhjuls åbningerne ud, med lader dem stå gennemsigtige. Det medvirker til en stærkere karrosse. Monter disse afdækningsstickers. Det er nu ret let selv at lave afdækning med alm. afdækningstape. Jeg kan godt lide at lade den lodrette del ved hækspoileren være gennemsigtig. Så ser det mere ud som om det er en løs vinge. Side 5

8 Øvrig afdækning efter det farveskema og design som du har tænkt dig at bruge. I dette tilfælde har jeg tænkt mig at låne lidt fra Audi s farve palette og design. Når det kommer til lexanmaling, så er der ingen vej uden om. Du må købe det dyre på spraydåser. Hvis det ikke er speciel lexanmaling, så krakelerer det og malingen falder af. Tro mig, brug kun lexanmaling. den lyseste til sidst. Dermed får du mindst muligt farveskifte, ved at de efterfølgende lag lyser igennem. Det sidste touch laves let med en fin permanent overhead pen. Det er meget let lige at tegne kanterne op, og giver en god virkning for en meget lille indsats. Skulle du tegne forkert rettes det med lidt sprit på en køkkenrulle, og så tegner du bare om. Hvis det skal være rigtigt fint, findes der overføringsmærker (Decal s), med reklamer, stafferinger og numre. Det kan se hammer godt ud, hvis man gør lidt ekstra ud af det. Tip: Selvom en racerbil bør have numre på, så lad være med at putte nummer 1 til 9 på bilen. Det kan give anledning til forvirring hos påsætterne, med en forkert påsætning og evt. smadret bil til følge. Efter lidt pust med spraydåserne, og trinvis fjernelse af afdækning, nye pust etc., så er karrossen klar. Malingen er delvis tør efter ganske få minutter, så man kan faktisk klare et sådan 3 farve job på en minutter. Når du sprøjter indvendigt fra, bør du lægge den mørkeste farve først, og Klipning og montering af karrosse Allerførst skal vi have malet og monteret en mand i bilen. Igen maler vi de store flader med sort og hvid fra bagsiden, mens vi tegner alle de små linier, og i dette tilfælde også alt hvad der er rødt med overhead pennen. Det er meget let og tager ikke mange minutter. Side 6

9 den et svagt buk, så de sidder godt fast i nålerøret. Nåle som disse er særligt velegnede, da de har stort hoved, og ikke er hærdede. Hærdede nåle kan evt. udglødes over et stearinlys inden de bruges. Til brug for montering af karrosse er et smalt opsætningsbræt med samme størrelse som bilen, en god hjælp. Det vil så være muligt at lade karrossen rage under chassisniveau samtidigt med, at man holder bil og karrosse op mod lyset. Når du så har lignet det hele op og fundet den højde over bagvingen som du ønsker, kan du se konturen af nålerørsholderen igennem karrossen, og let isætte knappenålene i deres rette position. I bagenden, klipper vi rundt langs dækket, og så af med så meget af bagkanten som muligt. Sørg endeligt for at karrossen ikke kan ramme dækkene. Heller ikke selvom den flekser en del. Dernæst klippes karrossen til i højden langs med bunden af chassiset. (Men ikke fronten endnu. Den kommer vi tilbage til.) Der hvor knappenålene skal sidde forstærker vi karrossen med glasfiberarmeret tape. Hvis du ikke har det, så kan kraftig TESA lærredstape også bruges. Tapen er foldet rundt om karrosse kanten, så den forstærker på begge sider. Tip: Sørg for at mindst en armeringsfiber kommer til at ligge under nålen. Vi ønsker maksimal styrke mod gennemrivning ud af kanten. Så sætter vi nålene gennem forstærkningen i de huller vi allerede har fundet. Når nålene lige er sat i som her, kan du give Forkanten er særlig vigtig. Den skal være helt nede ved banen, uden at skrabe på banen. Forkanten har den funktion at lede mest muligt luft op over bilen, hvor den bliver til downforce, og sørge for mindst muligt luft under bilen, hvorved der skabes vakuum, som suger bilen mod banen. Side 7

10 Jeg har valgt også at forstærke baghjulsudskæringen, da erfaringen viser at det er her karrossen får sit endeligt. Forkanten bør derfor ikke endeligt tilskæres før end du er på den bane der skal køres på. Den endelige højde kan være afhængig af dybden på strømlederne på banen. Da forkanten er så vigtig, er det også væsentligt, at vi beskytter den mod skader bedst muligt. Derfor forstærker vi kanten indvendigt med glasfiber tapen. Til slut friklipper jeg et lille hjørne over de forreste vinger, således at karrossen ikke kommer til at ride oven på disse. I næste og sidste afsnit skal vi have bilen testet på banen. Side 8

11 Afslutning i Odense! 3 klasser skulle afslutte sæsonen hos OMR, så der var igen lagt op til lidt af et marathon-race! Det kunne ligne en lang dag a la Odder, da OMR i Odense d. 27. oktober skulle lægge bane til afslutningen på 1:24 S16D Junior, 1:32 Production samt 1:32 Slot.It...og det blev det også. 3 klasser på samme dag er altså lidt for meget. Tekst: Henning Smed & Jan Juul Fotos: Jan Juul Juniorerne var de første som lagde ud fra morgenen, og der var kun fremmødt 6 kørere, så det var lige nok til en finale. 4 kørere havde teoretisk mulighed for at vinde DM-titlen, så der var virkelig lagt op til en spændende afslutning. Desværre mødte en af favoritterne, Nicklas Nielsen ikke op, men Casper Bonde, Frederik Jensen og Christoffer Hartwig var opsatte på at gøre deres bedste. Det blev dog veteranen blandt Juniorerne, Casper Bonde som sikrede sig sejren foran Frederik og Christoffer. Det betød at Casper også vandt i den samlede stilling foran Frederik og Nicklas. Juniorkørerne i aktion! Fra venstre; Alexander Rasmussen, Casper Bonde, Frederik Jensen, Caroline Jensen, Christoffer Hartwig og Lasse Larsen. Herefter var det Slot.It-kørernes tur. 19 kørere havde fundet frem til anden afdeling af årets DMRU Slot-it mesterskab. Det var to flere end til første afdeling og dermed har det været et par velbesøgte løb, som har udgjort årets mesterskab. Kigger man ned over startlisten til de to løb kan man også se, at hele 13 kørere valgte at deltage i begge løb og det indikerer at det var et mesterskab, som folk gad at satse på og også køre lidt efter. Det er der heller ikke noget at sige til, for det har været et par gode løb med hyggelig stemning og tæt - endog meget tæt - kamp om placeringerne. 1:24 Junior, fra venstre; Frederik Jensen (2), Casper Bonde (1) og Christoffer Hartwig (3). Side 9 OMR s "Blue Queen" 6-spors træbane, er en - for Slot.It-kørerne - en noget utraditionel bane. En bane med store, åbne sving - i hvert fald når de bliver gennemkørt med de hastigheder, som en Slot-it racer nu kan levere. Det betød, at der skulle anvendes en noget anderledes køreteknik end de fleste har været vant til "hjemmefra". På plasticbaner drejer det sig som oftest om at time sin nedbremsning og så umiddelbart efter give fuld gas igen ud af svinget. Eller også

12 skal man føle sig igennem en længere kombination af flere sving, hvor hjemmebanekørerne bare trækker fra, fordi de kender netop sådan en sektion til hudløshed. Sådan var det slet ikke i Odense. Langt de fleste sving var store og åbne, hvorfor det drejede sig om at finde lige netop den rigtige hastighed til svinget og så balancere bilen igennem på skridgrænsen. Til at begynde med var det lidt vanskeligt, men ret hurtigt fandt de fleste sig til rette på banen og det var uhyre tilfredsstillende, når det lykkedes at ramme lige præcis den rette fart, så man igennem hele svinget kunne se, hvordan bilen driftede med den helt rigtige vinkel og skød ud på den efterfølgende langside som en raket. Især hvis ham på sporet ved siden af ikke ramte den helt så meget i øjet, så han satte en lille meter til. Inden løbets start blev der kigget meget til, hvem der nu var mødt op til anden afdeling som nævnt i indledningen var det de fleste fra første løb - og hvem der kunne tænkes at ligge bedst til i mesterskabssammenhæng. Men det varede ikke længe, inden det stod klart, at der var to, som havde tænkt sig at kaste en hel del grus i maskineriet for mesterskabskandidaterne. Rene Schröder og Peter "Tobak" fra Kolding deltog ikke i første løb - men det havde de i den grad tænkt sig at gøre i Odense! Især "Tobak" var helt urørlig. Bilen gik flyvende og da han så heller ikke havde tænkt sig at køre af sporet bare en gang imellem, var der ikke meget at gøre ved ham. Rene fulgte lige i halen på ham, så de, der kæmpede om mesterskabet, måtte nøjes med at kæmpe om de sekundære placeringer. Slot.It-bilerne på rad og række til teknisk kontrol! Det betød, at de store matematikkundskaber måtte i sving. For når de forreste - og mest pointgivende - placeringer var optaget, så var det lige pludselig vanskeligt at gøre noget ved vinderen fra første afdeling, Thomas Ludvigsen fra Højfyn. Han var så til gengæld indstillet på at give sine konkurrenter en hjælpende hånd, for i semifinalen rendte han ind i tekniske problemer og slap ikke igennem til finalen. Her fandt nummer 2 og 3 fra første afdeling, Peter Hansen (Racerrillen) og Leif Christensen (MMRK) sig en plads og nu måtte regnestokken Tidligere Danmarksmester i Slot.It-klassen, René Schrøder fra Kolding studerer gear-tabeller, set-up skemaer m.v. for at få bilen til at yde sit bedste! En ved siden af havde man nemlig ofte. Hvis man ser bort fra nogle enkelte - som vi vender tilbage til om lidt - så var der en stor gruppe, som kørte nøjagtig lige hurtigt! Efter de indledende heats var det eksempelvis kun en kvart omgang, som skilte nummer 4 fra nummer 7. En enkelt afkørsel kunne således koste 4 placeringer! 1:32 Slot.It, fra venstre; René Schrøder (2), Peter Rasmussen (1) og John Christensen (3) Side 10

13 frem for at vurdere deres chancer. Det blev imidlertid så indviklet, at de begge skrottede alt hvad der hed taktik og bare gav den noget gas i stedet for. Og det var da også det mest underholdende. Da støvet havde lagt sig efter finalen, skulle der til gengæld regnes. Og det var lige før, der blev behov for fintælling! Kun 4 point skilte de 4 første i mesterskabet, så bare én placerings forskydning til en af kørerne ville have rykket rundt på stillingen. Det kan man da kalde spænding til det sidste. Det lykkedes lige akkurat for Thomas Ludvigsen at holde fast i mesterskabet med det yderste af neglene. Kun ét point skilte ham fra Peter Hansen, som så til gengæld havde et enormt forspring på hele to point ned til Leif Christensen. Konklusionen efter årets Slot-it mesterskab må være, at der her er skabt et levedygtigt mesterskab. Et gennemsnit på 18 deltagere pr. løb er et glimrende antal, som sikrer gode løb uden det varer alt for lang tid. Især hvis afviklingsformen måske bliver tilrettet lidt, men det er - når dette læses - sikkert blevet drøftet på årets delegeretforsamling. I hvert fald er der med de mange SLEMC - og SLEMC-lignende - serier, der køres rundt omkring, et stort grundlag for deltagere. Neckcheese Racing havde ikke mindre end 3 biler til start blandt deltagerne. En til Jan Juul, en til Jan s meddirektør i Neckcheese Enterprises dynastiet, Niels Elmholt Christensen, som dermed fik lidt af et come-back i denne klasse...og en til Juniorkøreren Christoffer Hartwig. Lokale Klaus Godtfredsen, som altid er hurtig på hjemmebanen i Odense, lagde hårdt ud med Jan lige efter. Christoffer kørte et rigtigt godt løb og lå på et tidspunkt på 3.pladsen, men trætheden efter en lang dag meldte sig og koncentrationen kunne ikke holdes. Løbet udviklede sig til en hård kamp mellem Klaus og Jan, som hele vejen igennem kun var ca. 1 omgang efter Klaus. I sidste heat slap Jan dog tøjlerne og koncentrerede sig mere om at holde sin 2.plads, som jo var nødvendig for at slå Peter Broe i den samlede stilling. 3.pladsen blev taget af Niels som efterhånden fik kørt et godt forspring ind til de øvrige, som blev Helge Christoffersen, Erik Mathiasen og Christoffer Hartwig. 4 ud af de 6 biler kørte iøvrigt med den lille ProSlot PS-4002 motor, som har vist sig yderst velegnet og konkurrencedygtig i denne klasse. Det var efterhånden blevet først på aftenen, da det endelig blev tid til 1:32 Production, som med 6 deltagere også lige var nok til en finale. Lars Nørkjær havde med 2 sejre i de tidligere afdelinger allerede sikret sig DM-titlen, men dette var nu ikke grunden til hans fravær i Odense. Peter Broe var desværre nødt til at tage tidligt hjem p.g.a. baneudlejning, så Jan Juul skulle bare køre en 2.plads hjem for at få samme placering i det samlede mesterskab. 1:32 Production, fra venstre; Jan Juul (2), Klaus Godtfredsen (1) og Niels Elmholt Christensen (3). 1:32 Production klar til start, fra venstre; Christoffer Hartwig, Klaus Godtfredsen, Helge Christoffersen, Erik Mathiasen, Jan Juul og Niels E. Christensen. Side 11 Efter den efterfølgende præmieoverrækkelse, kunne alle endelig omkring kl vende snuden hjemad efter A Hard Day At The Races...og gøre klar til 2008-sæsonen, hvor der skal køres 5 afdelinger i henholdsvis Junior og Slot.It og hvor 1:32 Production bliver til 1:32 Open og degraderes fra DM til Danmarksserie i 4 afdelinger.

14 DM-podiet 1:24 S16D Junior, fra venstre Frederik Jensen (2) og Danmarksmester Casper Bonde. Nicklas Nielsen der blev 3 er var ikke tilstede. Sekretær i DMRU, Jørgen Erik Jørgensen overrækker Jan Juul Præmien for 2.pladsen i DM. Danmarksmester Lars Nørkjær og 3 er Peter Broe var ikke tilstede. 1:24 Junior Production S16D 1. Casper Bonde HMK 259 omg. 2. Frederik Jensen HMK 237 omg. 3. Christoffer Hartwig HMK 231 omg. 4. Caroline Jensen HMK 209 omg. 5. Lasse Larsen HMK 190 omg. 6. Alexander Rasmussen HMK 166 omg. 1:32 Slot.It 1. Peter Rasmussen KMRC 102 omg. 2. René Schrøder KMRC 99 omg. 3. John Christensen RRO 98 omg. 4. Leif Christensen MMRK 97 omg. 5. Henning Smed MMRK 95 omg. 6. Peter Hansen RRO 93 omg. DM-podiet 1:32 Slot.It, fra venstre; Peter Hansen (2), Danmarksmester Thomas Ludvigsen og Leif Christensen (3) 1:32 Production 1. Klaus Godtfredsen OMR 257 omg. 2. Jan Juul HMK 252 omg. 3. Niels Elmholt Christensen Højfyn 238 omg. 4. Helge Christoffersen OMR 222 omg. 5. Erik Mathiasen OMK 218 omg. 6. Christoffer Hartwig HMK 213 omg. DM-afslutning 2007 hos KMK! Spændende afslutning på S16D og X12 klasserne. Tekst & fotos: Carsten Grønnemann Den 11 November blev der kørt 4 og sidste afdeling af DM for S16D og Open/12 i Københavns Miniracing Klub i Ishøj. Med 12 deltagere i Open/12, og14 i S16D samt en masse spændende race var det nu ikke så ringe endda. Der blev ved denne lejlighed lagt ud med Open/ 12 klassen. Favorit var Lars Nørkjær som lå øverst i point tabellen, med en først, en anden og en 4 plads. Men også Kim Aanunsens havde en første og anden plads. Kim havde dog ikke deltaget i Aalborg, og var med kun 2 tællende

15 Danmarksmesterskabet med den mindst mulige marginal. Egentlig en ganske spændende afslutning på sæson en. løb noget længere nede af listen. Det skulle dog vise sig at blive meget mere interessant end som så. Som dagen gik, var det ikke noget helt vellykkedes Open/12 løb for Lars. Lars havde svært ved at finde den rette mængde greb i banen, og i finalen ende det kun med en 6 plads og 32 point. Dermed Lars s dårligste resultat for året, og en fortsat slutstilling på 119 point. Men der skulle vise sig lidt mere i ærmet. Det lykkedes nemlig Kim at erobre 4 pladsen og dermed 34 point på kontoen. Dermed opstod der så den situation at begge kører sluttede på 119 tællende point. DMRU s regler siger så at tie-break sker ved bedste resultat i sidste afdeling, og da Kim sluttede foran Lars på dagen, ja så lykkedes det Kim at fravriste Lars Danmarks-mesterskabet med den mindst mulige marginal. Egentlig en ganske spændende afslutning på sæson en. Startfeltet i finalen til 1:24 S16D! I S16D var der dog ikke nogen der kunne true Lars, idet han allerede hjemmefra havde sikret sig maximum point med 3 sejre. Den fjerde kom da også i hus i KMK, og dermed blev Lars suveren vinder med fuldt hus, selvom altså kun 3 sejre tæller i resultatet. Anden pladsen gik til Erik Noltensmeier som har ligget godt til i hele sæsonen, og mindsanten om ikke det også lykkes Kim Aanunsen at komme på skamlen i S16D. Dermed er person aleriet jo præsis det samme i begge klasser, om end ingen af dem har den samme placering. DM-podiet 1:24 S16D Production, fra venstre; Erik Noltensmeier (2), Danmarksmester Lars Nørkjær og Kim Aanundsen (3). DM-podiet 1:24 X12, fra venstre Lars Nørkjær (2), Danmarksmester Kim Aanundsen og Erik Noltensmeier (3).

16 TYSK MESTERSKAB Tekst & Fotos: Keld Høfler Efter at have afholdt det første Danske Plafit Mesterskab (DKPM) for hold midt i september, skulle vi til det Tyske mesterskab (DPM) den sidste weekend i september. Christian, Gorm og jeg havde været dernede sidste år og syntes, det var så godt, at vi ville afsted igen. Derfor havde vi taget et par af vores venner med, da løbet er et holdløb for 3- mandshold, som foregår med samme chassis, dæk, motor og helt klare regler om, hvad der skal være på bilen, og hvad der ikke må. Altså nogle regler der gør det lettere at være stillet lige. Men det holder jo alligevel ikke. Allerede i marts måned havde vi tilmeldt os. 2 hold havde vi fået med, Martin Borch, Christian Høfler og undertegnede på det ene, det andet med Jostein Vandaas fra Norge, Robert Castella og Gorm Nørgaard. Løbet har stor tiltrækningskraft, tilmeldingen åbnede 1. april kl og da Kurt Petri (arrangøren) åbnede sin mail kl samme morgen, lå der 150 hold tilmeldinger, men der er kun plads til 48 hold altså, og fristen varede måneden ud. Hvor mange flere der kom i løbet af måneden vides ikke, men en del har jeg da kendskab til. Nå, men det er ikke først til mølle. Plafit inviterer selvfølgelig toppen fra sidst, dernæst bliver de forskellige lande tildelt pladser, så der kommer så mange forskellige lande med som muligt, og til sidst bliver der trukket lod. Selvfølgelig er der wildcard-pladser til arrangørerne af de 2 andre Plafit-løb og fabriksteamet fra Japan. En 14 dages tid inden afrejsen dukkede programmet op, med præcise klokkeslæt på, hvornår vi skulle køre og træne og i hvilke spor. Hvilket nr. bilen skulle have vidste vi allerede i maj måned, intet er overladt til tilfældighederne,... Ordnung muss sein Dagen kom, hvor vi skulle afsted, og vi havde aftalt at Gorm i sin kones Multipla skulle hente Robert lidt i 8 og så køre til Martin, hvor vi 3 så ventede til afgang kl. 8.10, Jostein skulle samles op i lufthavnen i Frankfurt kl Da kl. var 8.30 ringede Gorm og sagde, de kørte fra Robert nu...allerede forsinket, men vi blev da samlet op og kom afsted mod Dozenland. Ved Rødby færge lavede vi første glansnummer. Jeg er fordelskunde på færgen, og vi ankom, da båden var i gang med at blive læsset, viste mit kort og fik besked på at køre frem i bane 2. Da vagten for enden så, vi kom derop af, stoppede han alle de øvrige biler der var i gang med at køre ombord på færgen, og vi smuttede foran i køen. Oppe på færgen gav kortet også gratis kaffe og sodavand, morgenbrødet måtte vi dog betale for. Ned gennem Tyskland fulgte vi gps en og tiden der beskrev, hvornår vi ville være fremme. Vi halede langsomt ind på tiden indtil Kassel, eller Karsel, som Gorm udtalte navnet. Bakkerne her viste deres styrke modsat Fiat ens med 5 store fyre i. Martin viste sine evner bag et rat med hurtige gearskift, der sikrede os ikke at blive overhalet af lastbilerne. Fiat en havde problemer med motorstyringen.

17 Efter Kassel kom problemerne,...der var kø, (verdamt), tysk vejarbejde og millioner af biler. Klokken gik og vi kunne regne ud at vi ikke kunne nå til lufthavnen i Frankfurt til aftalt tid,... i det samme kom en SMS på min mobil, der stod: Der må finnes en gud. ;-) Gjemte passet, måtte kjøre og hente kom en time for sent, men flyet er 1,5t forsinket, sitter på flyet nå. Næste dag startede tidligt med morgenmad, hvor vi hilste på mange af de andre udlændinge, der havde valgt samme hotel, og vi tog til banen, tjekkede ind og pakkede ud. Vi gik rundt og kiggede på banen og de andre, og valgte at Martin kørte 1,2 og 3, Christian 4,5 og 6 og jeg skulle køre 7 og 8. Christian og jeg havde 4 uger inden været i Hamborg og køre og havde sat farvekoder på Jostein var altså også forsinket, og vi blev enige om at mit hold ville vinde over Gorm og Jostein, da de havde opbrugt al deres held! Vi ankom således til lufthavnen 25 min før Jostein, så det var fint nok. Det viste sig at alle fly i Frankfurt var 1 time forsinkede. Vi begav os de sidste kilometer til Darmstadt lige syd for Frankfurt og indfandt os på hotellet, hvor vi fik os en ordentlig bøf...og en svalende pils. vores controllere, så det passede til det tyske system, men da vi havde træningstid...de fastlagte 5 min i hvert spor...og det blev Christians tur, virkede det ikke. Han kunne ikke køre og vi prøvede at skifte stik, men intet liv, banen sprang sikring i 1. forsøg, tiden var gået inden der kom en banemand med en ny sikring, og Christian gik videre til næste spor...bang, ny sikring. Martin gav Christian sit håndtag, så han kunne få kørt lidt, men Martin havde ødelagt sin bremse dagen før, så det var også skidt.

18 Min tur, bang sikringen røg, tiden gik, nyt spor, jeg prøvede så med Martins controller, men den var umulig for mig at køre med. Så hele første træning var stort set spildt, Martin fik trænet ordenligt, hvorimod jeg ingen følelse havde af hverken bane eller bil. Inden næste træning fik vi sat strøm på carrera banen ude i ankomst hallen og fik testet hvordan strømmen var, det var standard, hvorimod vi havde farvet vores controllere efter systemet i Hamborg som åbenbart er helt anderledes. 2. træning vi skulle nu køre os ind på banen og Martin stod for beslutningerne om hvordan bilen skulle ændres vi havde ligesom ikke prøvet med vores egne controllere og havde ingen idé om noget. Christian og Martin havde gode tider på 7,7 og 7,8 de bedste kørte 7,5 en par superomgange på 7,3 og 7,4 men vi vidste jo ikke om det var biler i korrekt vægt mm. Martin mente vi skulle forsøge flere ting inden sidste træning for at finde de sidste 10 endedele, og som sagt så gjort, sidste træning og der skulle vi teste flere ting af, og lave lidt så ændringer undervejs hvilket gjorde træningen lidt kaotisk. Bilen var ikke blevet hurtigere, så der blev rettet flere ting til inden vi skulle til teknisk kontrol, til tk skulle vi også montere ny motor og dæk, og havde således ikke mulighed for at få testet det af. Der var så sidste frie træning, med bilerne i løbstrim, nu kunne vi måske se hvad den kunne, men f**k den kørte bare skidt for mig, det ene af Christians stint skruede vi hele tiden, og i mit sidste stint i spor 8 kom bilen slet ikke på banen, vi skruede og skruede og var først færdige med at få bilen klar da tiden var gået og bilerne blev i park ferme og gik til sidste endelige kontrol. Skodtræning, jeg havde kørt 1 stint i spor 8 med min egen controller 3 i spor 7 og en gang med Martins controller. Altså 20 min på banen Christian og Martin havde jo 3 spor hver og havde trænet noget mere, Martin næsten 1 time og Christian ca min. Der skulle så trækkes lod om sporet til kvalifikationen, og det gik på spor 8, damn lige det der blev trænet allermindst i. hvor dårligt kunne det være. Det andet hold havde haft mere træning fået bedre styr på bilen tidligt og virkede bedre kørende. Kvalifikation startede og højeste nummer lagde ud, Da det blev Gorms tur kørte han 8,094 en 22. plads Jeg kom til senere men kunne slet ikke få gang i bilen og rytmen, banens sværeste spor havde jeg bare for lidt træning i. 8,486 og en beskeden plads 40 Vi slap akkurat lige for at starte i dårligste heat, og missede fuldstændigt at vi skulle være påsættere i første løb, så vi tog skuffede hjem og sov længe, ved morgenmaden snakkede jeg med nogle andre der fortalte at de sidste år havde overset at de skulle være påsættere i første løb, og klokken ringede inde i mit hoved, Gorm, Jostein og Robert havde været tidligt oppe og se F1 kvalifikation, og rendte rundt uden for og ventede, da Martin og Christian kom ned til morgenbordet måtte jeg jo fortælle vi skulle være påsættere for 5 min. Siden så vi nok blev nød til at køre til banen, i stedet for som planlagt at besøge Plafit distributørens butik. Op til banen og undskylde, takke personen der sad på min plads og tage over. Lidt over 11 blev det så vores tur til race, Martin lagde ud i spor 2 med 88 runder, fortsatte i spor 1 med 88 og i spor 3 med 87, uden at vi kunne se det samlede resultat nogen steder følte vi at det gik rigtigt godt, Martin satte også vores bedste tid i forsøget på at holde de hurtigste stangen, 7,8177 inden det gik galt og vi smadrede ind i banden og mistede noget af fronten, Jeg fik fat i kontrollen og fik undersøgt om det skulle på igen, og snakken gik med Kurt Petri som besluttede at stykket akkurat var lille nok til at blive og ikke skulle sættes på igen. (2x4 cm. ramme det kunne lige være indenfor) Christian tog over i spor 5 og kørte 86, stadig godt, jeg fik bilen og skulle køre i spor 7, et møg spor i mine øjne, og jeg var ikke klar, ikke frisk og kunne ikke koncentrere mig, jeg tabte hurtigt 3 omgange og fik stoppet og lige renset dækkene, jeg følte der var for meget greb til det skarpe knæk inden langsiden hvor jeg kørte af konstant selv med laveste fart. rensningen virkede og de næste 30 omgange holdt jeg trit med de andre inden en del track call fik mig ud af rytmen igen, og Carsteen controlleren viste sig fra sin eneste dårlige side, track call var lig med fuld bremse

19 hvergang, de andre rullede op til 10 meter - fuck - det skal laves om. sølle 79 omgange fik jeg kørt det klart dårligste nordiske resultat i år Spor 8, jeg havde fået luft og besluttede at fjerne bremsen så jeg ikke blev stoppet hele tiden, jeg måtte prøve noget andet og ikke blive pist af alle de track call, hvorfor skulle vi også køre med de dårlige, hmm nå ja jeg var selv dårlig og havde lavet kvaltiden som alle andre kunne gå rundt i. Jeg lagde ud i fuld koncentration og ved 9 runder kom der track call. Jeg kiggede på skærmen og jeg førte sq. og bilen rullede, flere gange undervejs var der track call. Og omkring efter ca. 35 runder lå jeg stadig på 3. pladsen, ikke ringe i det langsommeste spor, jeg fik hevet en på 83 er hjem og humøret steg for første gang i dagevis Christian tog over i spor 6. og kørte 84 runder det var lige i underkanten, og skulle så slutte af i spor 4 som blev til 86 omgange. undervejs havde vi så også tabt forlygteglas, forlygte hus, sidespejl, og altså fronten, jeg fik vejet tingene inden løbet sluttede og der var mindre gram end vi var overvægtige fra start så ingen panik. 681,16 omgange og 7,8177 som bedste tid. Det virkede ok på os og vi var enige om at det andet hold skulle stramme balderne hvis de skulle slå os. Efter lidt frokost blev det tid til Robert, han lagde pænt ud i spor 6 og kørte 86, 2 mere end Christian Martin og jeg sad og kiggede lidt misfornøjet på hinanden, sku vi ha bank nu? Jostein tog over og kørte meget stabilt, næsten lige så sikkert som Robert, men tog en chance og fulgte med en hurtigere bil, bang der var banden, nå ned i fart igen. 86 runder lige som Christian. Stadig 2 bagud. Jostein fortsatte i spor 2 og fik kun hevet 84 hjem her, 4 mindre end Martin, nu var vi foran med 2 Gorm tog over og med lidt tumult i heatet blev Gorm nervøs og fik kun hakket 81 runder ind på kontoen, det var generelle dårlige omgangstider og i modsætning til Martins 88 runder var det dyrt, vi førte nu med 9. spor 3 Jostein på triggeren og 87 runder, bilen kunne altså stadig, helt lige med Martin + 9 stadig spor 5 Robert, han kørte helt sikkert igen, stort set ingen fejl, men kun lidt langsommere end Christian som jo røg af hele tiden kørte Robert samme antal omgange som Christian nemlig 86, status q i stillingen inden mit fadæse spor. Gorm havde fået styr på nerverne og kørte flotte 85 runder i spor 7, hele 6 mere end jeg havde præsteret, og pludselig var vi kun 3 omgange foran Vi blev noget nervøse og måtte tælle efter et par gange inden vi kunne konstatere at Gorm skulle overgå sig selv i spor 8 hvis han skulle 86,16 runder hjem der. Gorm kørte dog godt men fik 82 en mindre end mig og vi kunne skrive b-team på Robert og Jostein s navne sedler Efter endelig kontrol og stillingsopdatering kunne vi sammen gå ud i baren og fejre det med fadbamser (store og flere af dem) vi fik hevet vores stole hen til banen så vi kunne følge finalen, og vores høje humør blev der lagt mærke til blandt de andre, ligesom tilskuerne omkring banen kiggede meget på vores ens dresscode. Jeg vil lige nævne at vi selvfølgelig i alle heat havde Martin og jeg selv som back up mekanikere til b-teamets bil, vi var stadig et hold der tog af sted og delte alle informationer vi kunne trække fra de andre. Efter finalen var der show på scenen med de tyske mestre i synkron hår vask efterfulgt at noget sang halløj, inden vi fik en overdådig middag (efter midnat) og vi listede stille hjem på hotellet 500 m nede af gaden. Turen hjem gik fint med fuld opbakning, og efter vi havde læsset Jostein af i lufthavnen ramte dækkene stort set ikke skærmkasserne mere. Alt i alt en hyggelig tur der skal gentages til næste år hvis det passer i kalenderen, da løbet er flyttet til maj måned.

20 KLUB BY KONTAKT TELEFON MAIL AMRK Aalborg Lars Nørkjær BSCC Blovstrød Carsten Grønnemann DSR Allingåbro Gert Egeberg ELMC Esbjerg Lasse Kristensen HMC Herlev Jørgen Rigtrup HMK Hørning Peter Broe HMRK Vissenbjerg Thomas Ludvigsen KMK København Martin Borch KMRC Kolding René Schrøder MMRK Ikast Dan Mosgaard MRCH Viby Henrik Brøndsted OMK Odder Erik Mathiasen OMR Odense Jørgen E. Jørgensen OSCC Højby, Sj. René Birk Gyldenvang RaceFun Rødovre Keld Høfler RMRK Randers Mogens Hejlesen RRO Odense John Christensen VSC Frederikssund Pål Hansson ØMR Ølstykke Torben Olsen mere på KALENDER December 6. Hemmelig Liga 1:24 White Point Classic Touring Cars, Allingåbro 8. AMRK Julefrokostarrangement, Aalborg 9. KMK Juleløb 1:24 S16D, København 12. 1:32 Fly Classic Modified, HMRK, Vissenbjerg (Skalbjerg) 27. Trælastens Juleløb 1:32 Touring (invitationsløb), ASCC Hørning Januar 5. SLEMC Nord 4, 1:32, ASCC Hørning 26. DM 1, 1:24 S16D + X12, HMK Hørning Februar 9. DM 1, 1:24 S16D Junior + WhitePoint CanAm, OMR Odense 16. SLEMC Nord 5, 1:32, SuperSlot Aalborg 23. DM 2, 1:24 S16D Junior + Danmarkserie 1 1:32 Open/1:28 F1, AMRK Aalborg Marts Plafit EM 1:24 Hardbody, RaceFun Rødovre 15. DM 1 Slot.It 1:32, KMRC Kolding 20. Thunder in The Desert 100 km, 1:24 WhitePoint CanAm, MMRK Ikast 29. SLEMC Nord 6, 1:32, DMRK, Allingåbro 29. OMR 500, 1:32 Scalextric NASCAR Oval, OMR Odense

Hermed referatet fra unionens nyligt afholdte Delegeretforsamling, skrevet af

Hermed referatet fra unionens nyligt afholdte Delegeretforsamling, skrevet af Nr. 3, 2007 Hej alle miniracing-venner, Hermed referatet fra unionens nyligt afholdte Delegeretforsamling, skrevet af Carsten Grønnemann. De vedtagne punkter implementeres snarest i det nye reglement for

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

Læs i dette nummer om

Læs i dette nummer om Nr. 21 - juli 2009 Danmarks Digitale Miniracing-blad Læs i dette nummer om - 3.afd. DM for 1:32 Slot.It - DM for 1:24 S16D & X12 hos HMK - 2. afd. DM for 1:24 Hardbody i Odense - Junior/Senior 2-timers

Læs mere

Delegertforsamling i DMRU d. 29. november 2009 afholdt på Tarup Skole i Odense.

Delegertforsamling i DMRU d. 29. november 2009 afholdt på Tarup Skole i Odense. Delegertforsamling i DMRU d. 29. november 2009 afholdt på Tarup Skole i Odense. Fremmødt var 11 stemmeberettidige og en bisidder Mødet indledtes med valg af ordstyrer og referent Ordstyrer Referent Jan

Læs mere

Nr. 19 - marts 2009 Danmarks Digitale Miniracing-blad. 1:32 Open i Odense! Slot.It i Ikast! CanAm + Retro F1 i Odense!

Nr. 19 - marts 2009 Danmarks Digitale Miniracing-blad. 1:32 Open i Odense! Slot.It i Ikast! CanAm + Retro F1 i Odense! Nr. 19 - marts 2009 Danmarks Digitale Miniracing-blad ce a R s r me i t 2 r io n e S / r Junio g! n i n r ø ih Slot.It i Ikast! 1:32 Open i Odense! CanAm + Retro F1 i Odense! Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com

Læs mere

NEWSLETTER. 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Bjarne Godtfredsen og som referent valgtes Peter Munkholm

NEWSLETTER. 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Bjarne Godtfredsen og som referent valgtes Peter Munkholm DANSK MINI RACING UNION mail NEWSLETTER DMRU Mail Newsletter ses bedst med Adobe Acrobat Reader 5.0 nr.2/04 DMRU Delegeretforsamling i Kolding 28.11.2004 Tilstede: Peter Munkholm, Kolding Jan Juul, Ikast

Læs mere

Konklusionsreferat. DMRU Delegeretforsamling d. 24. november 2013 Skalbjerg

Konklusionsreferat. DMRU Delegeretforsamling d. 24. november 2013 Skalbjerg Deltagere: Jens Albertzen, AMRK Willy Jensen, AMRK Peter Broe, HMK Per Møller, HMRK Ejvind Thorup, HMRK Jan Pieler, KMRC Stephen Wagstaffe, HMRC Preben Rasmussen, HMRC Helge Christoffersen, OMR Jørgen

Læs mere

4.afd. WP CanAm! TRACKTEST! 1:24 RETRO F1! DM-race i Sparkær! - ny klasse?..se side 6! Nr. 16 - september 2008. Danmarks Digitale Miniracing-blad

4.afd. WP CanAm! TRACKTEST! 1:24 RETRO F1! DM-race i Sparkær! - ny klasse?..se side 6! Nr. 16 - september 2008. Danmarks Digitale Miniracing-blad Nr. 16 - september 2008 4.afd. WP CanAm! Danmarks Digitale Miniracing-blad TRACKTEST! - BRM R-T-R Group C 1:24 RETRO F1! - ny klasse?..se side 6! DM-race i Sparkær! Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Delegertforsamling i DMRU d. 28. november 2010 afholdt på Tarup Skole i Odense.

Delegertforsamling i DMRU d. 28. november 2010 afholdt på Tarup Skole i Odense. Delegertforsamling i DMRU d. 28. november 2010 afholdt på Tarup Skole i Odense. Fremmødt var 6 stemmeberettidige. 3 afbud indløb indenfor de sidste 24 timer Det meget dårlige vejr - har sikkert også lagt

Læs mere

FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C

FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C Hvad der blot skulle have været fyld i et hul i kalenderen, gik hen og blev et særdeles spændende løb! Med et hul i kalenderen på tre uger skulle onsdagen sådan

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved.

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Årets to første afdelinger af DM for nitro og large scale var vejret ikke med kørere. Det var regnfuldt, men denne weekend sidst i juni måned var vejret varmt og solrigt.

Læs mere

mail NEWSLETTER nr.1/04

mail NEWSLETTER nr.1/04 DANSK MINI RACING UNION mail NEWSLETTER DMRU Mail Newsletter ses bedst med Adobe Acrobat Reader 5.0 nr.1/04 Race i januar 08. JLMS 1:32, Blue Tornado 17. SLEMC 3-Nord, Aalborg 24. NASCAR Træf, OMR (AFLYST)

Læs mere

DMRU Delegeretforsamling 2014.

DMRU Delegeretforsamling 2014. DMRU Delegeretforsamling2014blev afholdt søndag 23 november 2014 i Skalbjerg hvor Stephen Wagstaffe var vært. Tilstede var 11 medlemmer: Thomas Ludvigsen RRO Leif Svinth Christensen MMRK Per Thaudal MMRK

Læs mere

Danmarks Digitale Miniracing-blad

Danmarks Digitale Miniracing-blad Danmarks Digitale Miniracing-blad Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com Medarbejdere: Henning Smed Niels Elmholt Christensen Carsten Grønnemann DMRU s bestyrelse: Jan Juul (formand) Erik Noltensmejer

Læs mere

DM Slot.It - 2. og 3. afdeling

DM Slot.It - 2. og 3. afdeling Nr. 15 - juni 2008 Danmarks Digitale Miniracing-blad DM Slot.It - 2. og 3. afdeling White Point CanAm i Randers 3. afdeling 1:24 Junior i Blovstrød Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com Medarbejdere:

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

mail NEWSLETTER nr.3/05 DMRU Delegeretforsamling i Odense 27.11.2005

mail NEWSLETTER nr.3/05 DMRU Delegeretforsamling i Odense 27.11.2005 DANSK MINI RACING UNION mail NEWSLETTER DMRU Mail Newsletter ses bedst med Adobe Acrobat Reader 5.0 eller højere. DMRU Delegeretforsamling i Odense 27.11.2005 nr.3/05 Tilstede: Jan Juul NNSR (bestyrelsen)

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Løbsreglement

Dansk Mini Racing Union. Løbsreglement Dansk Mini Racing Union 2011 Løbsreglement LØBSREGLER FOR ALLE KLASSER (med mindre der foreligger specielle regler for en klasse, se disse) 1 TILMELDING & TEKNISK KONTROL Kørere, der ønsker at deltage,

Læs mere

Nr. 7 - marts 2007 Danmarks Digitale Miniracing-blad. DM 1:24 Scale i Hørning! Sæsonpremiere i Odense! 1.afd. DM Slot.It m.v. i Odder!

Nr. 7 - marts 2007 Danmarks Digitale Miniracing-blad. DM 1:24 Scale i Hørning! Sæsonpremiere i Odense! 1.afd. DM Slot.It m.v. i Odder! Nr. 7 - marts 2007 Danmarks Digitale Miniracing-blad DM 1:24 Scale i Hørning! Sæsonpremiere i Odense! 1.afd. DM Slot.It m.v. i Odder! Kære miniracing-entusiast, Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

Velkommen... til årets Delegeretforsamling i Skalbjerg!

Velkommen... til årets Delegeretforsamling i Skalbjerg! 2012 Velkommen... til årets Delegeretforsamling i Skalbjerg! Jeg glæder mig til at se rigtigt mange af jer deltage i dette års Delegeretforsamling i DMRU. Igen i år er DMRU vært ved en mindre frokost,

Læs mere

Inde EM i Spanien 2011.

Inde EM i Spanien 2011. Så blev det lørdag den 26. marts og det danske landshold skal skyde hele fire guldfinaler! Første finale var dame junior compound med Sarah, Ida og Michalina. Pigerne blev nr. 1 indledende og skulle op

Læs mere

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter Hermed en færdig redigeret resultatliste Af: Benny Lykke Så er tiden kommet til at det Danske Mesterskab for senior skal løbe af stablen, skytter

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Vedtægter

Dansk Mini Racing Union. Vedtægter Dansk Mini Racing Union 2009 Vedtægter BESTYRELSE 2009 Formand Jan Juul Tlf. 97 15 68 99 jan.juul@opal-tex.dk Kildevej 9 jan.juul@mail.tele.dk 7430 Ikast Jylland-Nord Lars Nørkjær Tlf. 61 67 78 04 lars.noerkjaer@stofanet.dk

Læs mere

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 Så blev det tid til anden afdeling af dette års EM for Rotax Klasserne Junior Senior og DD2. For andet år i træk skulle afdelingen køres på Wackersdorf

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Nr. 12 - januar/februar 2008 Danmarks Digitale Miniracing-blad. Tracktesten! - sidste del om at bygge en S16D-bil. Nyt i 2008!

Nr. 12 - januar/februar 2008 Danmarks Digitale Miniracing-blad. Tracktesten! - sidste del om at bygge en S16D-bil. Nyt i 2008! Nr. 12 - januar/februar 2008 Danmarks Digitale Miniracing-blad Tracktesten! - sidste del om at bygge en S16D-bil! d e i f i d o M c i s s lassic a l C n C i d Fly bedste ud af t - få de Nyt i 2008! Redaktion:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

DMRU Delegeretforsamling 2011 blev afholdt søndag 27 november 2011 i Skalbjerg Vissenbjerg hvor Stephen Wagstaffe var vært.

DMRU Delegeretforsamling 2011 blev afholdt søndag 27 november 2011 i Skalbjerg Vissenbjerg hvor Stephen Wagstaffe var vært. 3. Kassererens beretning. Referat fra DMRU Delegeretforsamling 2011. DMRU Delegeretforsamling 2011 blev afholdt søndag 27 november 2011 i Skalbjerg Vissenbjerg hvor Stephen Wagstaffe var vært. Tilstede

Læs mere

Nicklas Manager Sebastian Hove Emil Dose Martin Ford

Nicklas Manager Sebastian Hove Emil Dose Martin Ford SM Rotax finaler var i 2011 henlagt til Roskilde Racing Center med Hedelands Motor Klub som arrangør. Rotax Mini - Junior og DD2 var til afvikling ved søndagens arrangement. Rotax Senior klassen skulle

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Nr. 3 - juni 2006 Danmarks Digitale Miniracing-blad. Motorsportens koryfæer vækkes til live på minirace-banen!

Nr. 3 - juni 2006 Danmarks Digitale Miniracing-blad. Motorsportens koryfæer vækkes til live på minirace-banen! Nr. 3 - juni 2006 Danmarks Digitale Miniracing-blad Motorsportens koryfæer vækkes til live på minirace-banen! Kære miniracing-entusiast, Vi er nu nået ind i den tid, hvor minirace-aktiviteterne bliver

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Danmarks Digitale Miniracing-blad

Danmarks Digitale Miniracing-blad Danmarks Digitale Miniracing-blad Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com Medarbejdere: Henning Smed Niels Elmholt Christensen Carsten Grønnemann DMRU s bestyrelse: Jan Juul (formand) Erik Noltensmejer

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4:

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4: Løbsdag d 26.06.15 Kaj Westergaard seler 3 heste ud fra stalden og med et par spændende chancer: 4.løb/2 Sir Diamond: Gik et helt vildt topløb senest, hvor den sad i dødens hele vejen rundt i toptempo

Læs mere

German Junior Open 2010

German Junior Open 2010 German Junior Open 2010 Day 1 Danmark var repræsenteret af Thomas, Lasse og Marcus fra henholdsvis Kolding, Kolding og Sport92 i U15 rækken ved dette års German Junior Open. Lasse og Marcus skulle spille

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Vandpolo årsberetning 2014.

Vandpolo årsberetning 2014. Vandpolo årsberetning 2014. 2014 begyndte med et trænerskifte for Vandpoloafdelingen. Vores spanske træner, Eduard Tardio Capdevila fra Barcelona, afsluttede sit studie på Aalborg Universitet og skulle

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Danmarks Digitale Miniracing-blad

Danmarks Digitale Miniracing-blad Danmarks Digitale Miniracing-blad Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com Medarbejdere: Henning Smed Niels Elmholt Christensen Carsten Grønnemann DMRU s bestyrelse: Jan Juul (formand) Erik Noltensmejer

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Velkommen... til årets Delegeretforsamling i Skalbjerg!

Velkommen... til årets Delegeretforsamling i Skalbjerg! 2011 Velkommen... til årets Delegeretforsamling i Skalbjerg! Jeg håber at rigtigt mange vil tage turen til Fyn, og deltage i dette traditionelle årsmøde i vor union. Som noget nyt er union i år vært ved

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli Rejsebrev nr. 2 og 3 Onsdag den 14. juli Dagen stod på kvalifikation for hele holdet, formiddagen havde kadetterne fornøjelsen af, og eftermiddagens steghede solstråler havde juniorerne. Dagen blev en

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

TEAM GOKART SÆSON 2006

TEAM GOKART SÆSON 2006 GOKART SÆSON 2006 Forud for sæsonen 2006, var vore forventninger ret store. Godt nok havde vore konkurrenter meget mere erfaring, men afslutningen på 2005 sæsonen gav løfter om et godt år i 2006. Vores

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

Danmarks Digitale Miniracing-blad

Danmarks Digitale Miniracing-blad Danmarks Digitale Miniracing-blad Redaktion: Jan Juul juuljan@hotmail.com Medarbejdere: Henning Smed Niels Elmholt Christensen Carsten Grønnemann DMRU s bestyrelse: Jan Juul (formand) Erik Noltensmejer

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Gokart. De åbne Lufthavnsmesterskaber i. Roskilde Racing Center. onsdag den 7. september 2016

Gokart. De åbne Lufthavnsmesterskaber i. Roskilde Racing Center. onsdag den 7. september 2016 Arrangør: Idrætsklubben, Lufthavnen Dansk Politiidrætsforbund De åbne Lufthavnsmesterskaber i Gokart Roskilde Racing Center onsdag den 7. september 2016 Velkommen De åbne Lufthavnsmesterskaber i GOKART

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Det var ikke en kronologisk gennemgang, for Fritz skiftede igennem hele aftenen fra fortid til

Det var ikke en kronologisk gennemgang, for Fritz skiftede igennem hele aftenen fra fortid til Den 15. februar havde ABC s venner inviteret til foredragsaften med Fritz Mogensen, og som et ekstra krydderi var det også lykkedes arrangørerne, at få en af Danmarks bedste vinterbane-ryttere, Marc Hester,

Læs mere