Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Drejebog for Pop Up Eksperimentariet"

Transkript

1 Drejebog for Pop Up Eksperimentariet - kildekritik og digitale forskere Aktivitetens mål: Kildekritik på nettet Dette Pop Up Eksperimentarium sætter fokus på kildekritik på nettet som en del af digital dannelse: Hvem er afsenderen, hvilken kvalitet har kilden, hvem har skrevet kilden, og er kilden objektiv eller udtrykker den stærke holdninger, budskaber eller meninger? Har kilden politiske, ideologiske eller kommercielle forbindelser? Hvor relevant er kilden, og hvor grundig er den? Klassetrin: klasse Varighed: ca. 5 timer kl Tema: Klimaforandring Aktivitetens setup: Pop Up Eksperimentariet er et eksperimenterende læringsrum for digital dannelse. Klasselokalet, gymnastiksalen eller skolebiblioteket omdannes til et eksperimentarium, hvor der med simple scenografiske virkemidler skabes: Et Centrum...som rum for fælles introduktion, opsamling og akkumulering af output fra laboratorierne, gruppernes præsentation og fælles refleksion. En Gamezone...som rum for spilelementer, der kobler sig til eksperimenterne. Laboratorier...som rum for gruppernes digitale eksperimenter.

2 Introduktion til aktiviteten: Omdrejningspunktet for Pop Up Eksperimentariet og Digitale Forskere er et tema, der på forhånd er valgt ud, som er aktuel og præget af forskellige holdninger, tilgange og forståelser. De Digitale Forskere skal udføre en række eksperimenter med kildekritik og undervejs skabe en Digital Storytelling, hvor de i tekst og billeder viser, hvilke kilder de har arbejdet med, hvordan de har arbejdet med kilderne og hvilke refleksioner, det har ført til. Hver gruppe præsenterer efterfølgende deres Digital Storytelling for klassen, som skal danne udgangspunkt for en fælles diskussion og refleksion. Dele af eksperimenterne vil undervejs bevæge sig ind i Gamezonen, hvor forskellige spilelementer vil koble sig til opgaveløsningen. Eksperimentariets forløb trin-for-tin: Pop Up Eksperimentariet er bygget op af 6 trin. Eksperimentariet udgøres af forskellige eksperimenter som understøttes af forskellige værktøjer, såsom søgemaskiner og forskellige apps. De Digitale Forskere vil udelukkende anvende IPads som redskab i eksperimenterne. Der anvendes selvinstruerende lommefilm - inspireret fra Flipped Classroom til at støtte de Digitale Forskeres i, hvilke opgaver der skal løses, og hvordan de skal løses. Underviserrollen er forskudt til en facilitatorrolle, og den primære funktion og opgave er ikke klasseundervisning, men i højere grad at igangsætte, understøtte og motivere eksperimenterne. Trin 1: Forberedelse Lommefilm 1 De Digitale Forskere forbereder sig på forhånd til Pop Up Eksperimentariet i form af en lommefilm, der ultrakort introducerer, hvad kildekritik er, og hvorfor det er vigtigt at kunne arbejde med kildekritik Ipads eller pc Ca. 45 sek - 1,5 minut pr. lommefilm

3 Trin 2: Fælles introduktion Fælles intro Forskere i lab coat? Tjek! Små grupper og digitale eksperimenter i laboratorier? Tjek! Et vigtigt eksperiment? Tjek! Alarmen lyder og kontrollampen blinker Eleverne trækker i de hvide labcoats og bliver til Digitale Forskere. Den fælles intro skal dels sættes stemningen I befinder jer i et eksperimentarium, og de genser lommefilmen om kildekritikkens hvad og hvorfor, som bruges som afsæt til at introducere formål, eksperimenterne og arbejdsformen. Derudover skal grupperne etableres. Lommefilm 1 Lommefilm 2 Ultrakort introduktion til, hvad kildekritik er, og hvorfor det er vigtigt at kunne arbejde med kildekritik. DIGITAL STORY selvinstruerer gruppen i, hvordan de skal arbejde med DS. Det handler primært om, at de løbende skal tage billeder af deres arbejdsproces, sociale samspil og netsider. Til slut skal de samle billederne i en collage og bruge denne som udgangspunkt for at besvare en række refleksionsspørgsmål. Grupper På forhånd har skolens selv dannet de mest optimale 4-mands-grupper. Hver gruppe får 2 ipads og kan derfor dele sig to-og-to. Ipads + projektor Oplæg om dagens formål og opbygning og kort intro til, hvordan der undervejs skal arbejdes med digital storytelling. 30 minutter Trin 3: Test-eksperiment Eksperiment De Digitale Forskere starter i 4-mands-grupper med en række test-eksperimenter på nettet, hvor de starter ud med at søge på ordet klimaforandring. Herfra netstormer de videre på de keywords, som de finder og akkumulerer herved så mange keywords om temaet som muligt. Gruppen skal løbende indlevere de fundne keywords til Centrum, hvorfra der opbygges og akkumuleres en fælles Wordle.

4 QUICK-GUIDE TIL NETSTORMING selvinstruerer gruppen i ganske få tricks i net-storming. Lommefilm 3 Digital Story Gruppen dokumenterer eksperimentet ved at tage screenshots og fotos af arbejdsprocessen og forskellige situationer, der kan illustrere deres refleksioner. Ipads + projektor + Google + Wordle + PicCollage Igangsætte med lommefilm. af en Wordle. Ud fra en faglig vurdering sikres, at Wordlen bygges op af keywords, som der med fordel kan søges videre på. Der suppleres evt. med keywords, hvis det er nødvendigt. Eleverne laver en collage, der opsamler Netstormning. Output 40 minutter Pause 5 minutter Gamezone Gamezone Via app en Socrative Student logger gruppen ind på quizzen. Her skal de besvare 10 spørgsmål om kildekritik. Svarer de RIGTIGT skal hele gruppen løbe ned om keglen og tilbage før de må besvare næste spørgsmål. Svarer de FORKERT skal de løbe to runder. App en fortæller om de svarer korrekt. Første færdige gruppe har vundet. Modifikation: Lave 5 sprællemænd for rigtigt svar 10 for forkert svar. Ipads + Socrative Student/Teacher +evt. kegler 20 minutter.

5 Trin 4: De første 8 hits Eksperiment Med udgangspunkt i den fælles Wordle udvælger hver gruppe selv keywords, som der arbejdes videre med. Ved hjælp af søgninger på de forskellige keywords udvælger de 8 hits (kilder), som de gerne vil arbejde videre med. QUICK-GUIDE TIL SØGNING PÅ KEYWORDS selvinstruerer gruppen i, hvordan de skal løse opgaven ved hjælp af søgninger på keywords. Lommefilm 4 Digital Story Gruppen dokumenterer eksperimentet ved at tage screenshots af de 8 hits samt fotos af arbejdsprocessen og forskellige situationer, der kan illustrere deres refleksioner. Ipads + Google + PicCollage Oplæg om dagens formål og opbygning og kort intro til, hvordan der undervejs skal arbejdes med digital storytelling. Eleverne laver en collage, der opsamler Netstormning. Output 30 minutter Gamezone Gamezone Deltagerne i grupperne får udleveret et elastikbånd til hovedet, som de skal tage på og der påsættes et kort som deltageren ikke selv har set. På kortet står navnet på en kendt person. Deltageren skal stille sin gruppe spørgsmål, så han/hun kan gætte hvem han/hun er. Når navnet gættes skal de finde en tillidsfuld kilde om personen. Der tages screenshot af kilden. Derefter er det næste gruppedeltagers tur. Der gættes i 10 minutter. Gruppen med flest gættede personligheder (inkl. kilder) eller hurtigste - har vundet. Ipads + Google + elastikbånd m. klister + quizkort 20 minutter.

6 Trin 5: De kildekritiske grundregler Eksperiment De Digitale Forskere eksperimenterer videre med de 8 kilder ved hjælp af de kildekritiske grundregler. Her vurderer de kildernes kvalitet. Eksperimenterne tager fart, og forskerne går endnu dybere: Hvem er kildens afsender, hvad står de for, og hvad er deres faglige viden og baggrund? Når de 8 kilder er gennemtestede, så slippes de Digitale Forskere for alvor løs i laboratoriet. Med udgangspunkt i de foregående test skal de lave endnu en netstorming og høste de kilder, som de vurderer har en særlig høj kildemæssig kvalitet og som Forskerne kan videreformidle. KILDEKRITIKKENS GRUNDREGLER selvinstruerer gruppen i, hvordan testen skal løses med udgangspunkt i de kildekritiske grundregler. Lommefilm 5 Digital Story Gruppen dokumenterer eksperimentet ved at tage screenshots af de 8 hits samt fotos af arbejdsprocessen og forskellige situationer, der kan illustrere deres refleksioner. Ipads + Google + handout om de kildekritiske grundregler + PicCollage Igangsætte med lommefilm, rottering mellem grupperne, hvor den kildekritiske proces understøttes. Output Eleverne laver en collage, der opsamler De kildekritiske grundregler. 35 minutter Pause 20 minutter Trin 5: De kildekritiske grundregler - fortsat 30 minutter

7 Trin 6: Digital Storytelling Eksperiment Grupperne skal færdiggøre deres Digital Story ved at færdigproducere deres Piccollager og besvare en række refleksionsspørgsmål. Målet er at få elevernes refleksion frem, bevidstgøre deres handlinger og synliggøre og formidle deres arbejdsproces og nye viden. DIGITAL STORY selvinstruerer gruppen i, hvordan dagens eksperimenter samles i en digital story ud fra en række refleksionsspørgsmål. Lommefilm 6 Refleksion Hvad er det vigtigste, som gruppen fandt ud af? Hvad var det sværeste, da I undersøgte kilderne? Hvad er det vigtigste, som I har lært? Hvilke 3 kilder synes i hhv. var bedst og mindre god? Digital Story Gruppen dokumenterer eksperimentet ved at illustrere deres refleksioner. Ipads + projektor + PowerPoint med refleksionsspørgsmål Facilitatorerne roterer mellem grupperne og hjælper med tekniske spørgsmål og refleksion over processen. 40 minutter - eleverne tager selv en pause undervejs. Fremlæggelse Hver gruppe præsenterer ders digital story. Præsentation Igangsætte grupperne og samle op ved at trække mønstre mellem gruppernes præsentationer. 60 minutter.

8 Drejebog for teknik Her følger vejledning til brug af ipads, internet, og Plan B løsninger. Der er beskrivelse af håndtering før, under og efter brug af PopUp Eksperimentariet. Tag en bærbar computer med til Plan B eller lån på stedet. HUSK: Specifikationskrav til uddannelsesstederne for lokalestørrelse, internetadgang, projektor mv. Internet Skolen skal sørge for, at der er trådløst internet tilgængeligt i rummet. PopUp Eksperimentariet skal være informeret om netværkets navn + login min. dagen før besøget. Det kræves også, at der er oprettet log-in til internettet eller at eleverne har mulighed for at logge sig ind med deres elevlog-in. Nettet skal kunne trække 16 ipads, der afspiller youtube-videoer i god kvalitet + browser. Når PopUp-teamet ankommer til skolen, tændes ipads og der oprettes forbindelse til det pågældende trådløse netværk. Alle ipads skal være fuldt opladet inden besøg. Dropbox en klargøres og mappe til hver gruppe oprettes. Ipads Eleverne skal tage screenshots, tage billeder, lave noter og lave en collage i app en PicCollage. De skal lave en collage pr. eksperiment. VIGTIGT: At gemme collagerne til Library/biblioteket! Dette skal gøres inden de kan uploade deres collager til Dropbox. Grupperne skal uploade deres collager til mappen med deres gruppe-nummer i Dropbox. Efter besøget tjekkes at alle grupper har lagt deres collager i Dropbox-mappen. Send link eller billeder af collager til læreren. Alle billederne slettes på alle ipad s, inkl. collagerne i PicCollage-app. Evt. tjek Safari-browser og luk faner. Lommefilm Åbn Youtube-appen. Søg på PopUp Eksperimentariet vælg kanal/bruger. Wordle inden besøg (gøres som det sidste) Åbn appen WordCollage. Tryk på text. Skriv ordene som wordlen skal indeholde. Tryk Go Gå evt. ind i settings, hvis I vil ændre i opsætningen (farver, horisontalt/vertikalt). Tryk på knappen nederst til højre og Save to Library.

9 ? Plan B Wordle under og efter brug Vis den fælles wordle. Tag en hurtig snak om ordene. Sæt gang i eksperimentet. Gå ind i appen WordCollage vælg text og vær klar til at indtaste de digitale forskeres ord. Efter brug slettes ordene. Gamezones (sandt eller falsk) Inden besøget laves spørgsmål i appen Socrative Teacher. De digitale forskere skal gå ind i appen Socrative Student og indtaste rum-koden. Derefter skal de indtaste deres holdnavn og gennemgå spørgsmålene. Hvis I ønsker at se statistik over svar, gå da ind via lærer-ipad i appen Socrative Teacher. Ændr ikke i spørgsmålene under aktiviteten. Fremlæggelse Hver gruppe tilslutter deres ipad til projektoren og åbner deres fotoalbum. Derfor er det vigtigt, at de har gemt collagerne til Library/biblioteket. Collagerne kan også tilgås via Dropbox, hvor man kun tilslutter en enkelt ipad. Hvis der er noget teknik, der ikke virker, følger her plan B løsninger. Hvis ipad ikke kan kobles til projektor - youtube Den medbragte eller lånte computer tilkobles projektor. Herfra tilkobles det trådløse netværk og åbner søg på PopUp Eksperimentariet gå ind på kanalen/brugeren. Hvis ipad ikke kan kobles til projektor - wordle Den forberedte start-wordle på USB isættes og vises på projektoren. Åbn en browser og gå til Start med det første ord (tema-ord) og word it out. Scroll ned og du kan ændre i font, farver mv. og du kan hele tiden opdatere ved at trykke apply og scroll op. Hvis ipad ikke kan kobles til projektor fremlæggelser Dropbox-mappen tilgås via computer.

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet Drejebog for Pop Up Eksperimentariet - kildekritik og digitale forskere Aktivitetens mål: Kildekritik på nettet Dette Pop Up Eksperimentarium sætter fokus på kildekritik på nettet som en del af digital

Læs mere

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet Drejebog for Pop Up ariet - opgaveskrivning og litteratursøgning Aktivitetens mål: Søgning, indskrænke emne og kildekritik Dette Pop Up arium LIGHT sætter fokus på at lære de unge at søge, indskrænke deres

Læs mere

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet Drejebog for Pop Up Eksperimentariet - sociale medier og digitale forskere Aktivitetens mål: Sociale medier og webetik Dette Pop Up Eksperimentarium sætter fokus på webetik som en del af digital dannelse:

Læs mere

10:00 Præsentation af konceptet Baggrund og proces. 11:30 Erfaringer og hvordan man kommer i gang. 12:00 Frokost

10:00 Præsentation af konceptet Baggrund og proces. 11:30 Erfaringer og hvordan man kommer i gang. 12:00 Frokost 10:00 Præsentation af konceptet 11.00 Baggrund og proces 11:30 Erfaringer og hvordan man kommer i gang 12:00 Frokost 12:30 Mini-version af Pop Up Eksperimentariet 13:30 Spørgsmål og debat til kaffen Skolereformen:

Læs mere

Projektet er støttet af:

Projektet er støttet af: Projektet er støttet af: Hvordan kan folkebiblioteket få en rolle i forhold til skolereformen? Hvordan kan vi arbejde med unges digitale dannelse? Hvordan designer vi læringsforløb målrettet understøttende

Læs mere

- Et bud på, hvordan der kan arbejdes med understøttende undervisning. - Digital dannelse omsat til virkelighed. - Kildekritik og sociale medier

- Et bud på, hvordan der kan arbejdes med understøttende undervisning. - Digital dannelse omsat til virkelighed. - Kildekritik og sociale medier - Et bud på, hvordan der kan arbejdes med understøttende undervisning - Digital dannelse omsat til virkelighed - Kildekritik og sociale medier - Eksperimenter og lommefilm som strukturering af undervisningen

Læs mere

Den testansvarliges vejledning til kompetencetest

Den testansvarliges vejledning til kompetencetest Den testansvarliges vejledning til kompetencetest Testen er computerbaseret og kan gennemføres på både computer og tablet (herefter under et kaldet computere). Der er dog ved tidligere gennemførsler oplevet

Læs mere

en rapport til Kulturstyrelsen

en rapport til Kulturstyrelsen en rapport til Kulturstyrelsen Indholdsfortegnelse Indledning... s. 1-2 Metode og dataindsamling... s. 2-3 Beskrivelse af projektet og konceptet... s. 3-4 Digital dannelse... s. 5 Samarbejde mellem folkeskolen

Læs mere

Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login

Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login UNI-login At kunne logge på diverse apps med At kunne logge på diverse apps med eget UNI-login uden eller med

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 9. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du din

Læs mere

WISEflow Guide til deltagere

WISEflow Guide til deltagere WISEflow Guide til deltagere Version 2.8.0 1 Indhold Deltager: Sådan kommer du i gang... 3 Opsætning af profil... 3 Flow-oversigt... 6 Flow-typer... 7 Flowets tilstand... 7 Hvordan afleverer jeg min besvarelse?...

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

1. Forberedelse (inden testen)... 2 1.1 Forudsætninger for at tage testen elektronisk... 2

1. Forberedelse (inden testen)... 2 1.1 Forudsætninger for at tage testen elektronisk... 2 Revideret d. 16. juli 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forberedelse (inden testen)... 2 1.1 Forudsætninger for at tage testen elektronisk... 2 1.2 Elevernes UNILogin... 2 1.3 Rambøll Sprog... 2 1.3.1 Sikre

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Internettet. Tema. på ipad Opdateret d Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: Internettet på ipad

Internettet. Tema. på ipad Opdateret d Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: Internettet på ipad n Tema Internettet på ipad Opdateret d. 14.10.2017 Sofus Opdateret d. 31. januar 2017 Side 1 Indhold Side 3 Side 3 Side 4 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7-8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 8. maj 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan tjekker du dit it-udstyr... 3 2.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 1.Udgave okt. 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder,

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 25. oktober 2017 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 14. maj 2018 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk... 3 1.3

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: at være udenfor fællesskabet. kontra at være opmærksomme på hinanden. Formål Noget af det, som eleverne på mellemtrinnet er mest bange for, når de er i skole, er at blive

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

Reklameanalyse - trykte reklamer

Reklameanalyse - trykte reklamer Reklameanalyse - trykte reklamer Undervisningsmateriale i analyse af trykte reklamer Egnet til mellemtrin Indholdsfortegnelse Introduktion.... 1 Formål... 1 Forløb... 2 Lektioner... 3 Lektion 1-2... 3

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 27. marts 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på Netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i skoleåret

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i skoleåret Netprøver.dk Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i skoleåret 2016-2017 24. november 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 20. februar 2019 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 3. februar 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på Netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du din profil, så

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011 IT handleplan Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Bjedstrup Skole & Børnehus. Efter hvert skoleår evaluerer de ansatte på skolen IT-handleplanen på form og indhold, og den tilpasses

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Maj 2019 1 Læs denne eksamensinstruktion grundigt. Der er mange ting, du skal vide i forbindelse med eksamen. Hvad må du? Hvad skal du?

Læs mere

Forløb i dansk om Skagen med fokus på efterbearbejdning og evaluering, 2 uger, 5. klasse, Møllevangskolen, Århus

Forløb i dansk om Skagen med fokus på efterbearbejdning og evaluering, 2 uger, 5. klasse, Møllevangskolen, Århus Forløb i dansk om Skagen med fokus på efterbearbejdning og evaluering, 2 uger, 5. klasse, Møllevangskolen, Århus FRA FÆLLES MÅL Kompetenceområde: Kommunikation og it/ fremstilling - frit formuleret Vidensmål:

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet Netprøver.dk Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) 11. oktober 2017 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før du skal aflevere... 3 1.1 Sådan

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen

Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen Overblik I dette modul lærer du at anvende det online-baserede billedredigeringsprogram Befunky i

Læs mere

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang DIGI-TRYG Gør eleverne i stand til at færdes trygt på nettet. Fag og mål Dansk, indskoling (0.-3. klasse). Kommunikation It og kommunikation. Omfang Forløbet strækker sig over 6 lektioner á 45 minutter.

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter Indhold Hvad er et webinar?... 2 Hvordan foregår det?... 3 Deltag via tablet... 9 Forskellige former for interaktion... 11 Hvilket udstyr skal jeg bruge?... 12 Hvad skal jeg ellers bruge?... 13 Kan man

Læs mere

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail.

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Hvis du kører Windows vista eller Windows XP, skal du kontakte lokal-support på skolen. Denne vejledning er to - delt: Del 1: Benyttelse af Office

Læs mere

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software.

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Kortfattet opsætningsvejledning BOOX Nova Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Start enheden ved at holde Power -knappen (på bagsiden af apparatet i øverste

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient

Deltagelse i projektet Remind herunder videosamtaler mellem behandler og patient Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient Samtykkeerklæring om deltagelse Brugervejledning til Remind Side 1 af 9 Side 2 af 9 Video Test Afprøv dit videoudstyr

Læs mere

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af Oprindelsescertifikater. Dokumentet indeholder

Læs mere

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering Vejledning til registrering på Office online portalen og mulighed for download af Office 365 til privat PC for medarbejdere med en az-ident i Aarhus Kommune, Børn og Unge Version 1.04 (23. januar 2017)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 05/06 Selandia-CEU,

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret juni 2018. 1 Digital strategi for Paddehatten I Paddehatten arbejder vi med digitale medier. Vi har ipads på alle stuer, vi har projektorer, miniprojektorer, touchskærm

Læs mere

Dahua Config Tools Sådan kan du bruge programmet

Dahua Config Tools Sådan kan du bruge programmet Søgning efter Dahua Videokamera via Config tool Dahua configtools hentes via følgende link: http://www.dahuasecurity.com/download_12.html Efter endt installation kan du starte det ved at trykke på ikonet

Læs mere

Vejledning til WIFI Kamera. Version 2.0

Vejledning til WIFI Kamera. Version 2.0 Vejledning til WIFI Kamera Version 2.0 Tillykke med din nye redekasse med kamera. Når du har læst og fulgt anvisningerne i denne vejledning, er du klar til at tilbyde fugle i din have en dejlig bolig og

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 8 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor Installation af App Inventor... 10 Trådløs installation... 11 Installation af emulator (Windows)...

Læs mere

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks Indhold Log ind Opret fortælling Skriv tekst Upload billeder Indsæt billeder Indsæt links Indsæt citat Indsæt grå boks Indsæt youtube video Indsæt google map via iframe Opret og indsæt galleri Opret og

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range

AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range INDLEDNING: Vær opmærksom på at AF2208N er en forstærker. Det vil sige at den er og kan aldrig være bedre, end det signal den får ind. Så

Læs mere

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk Netprøver.dk Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 2. februar 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 2 Nødprocedure

Læs mere

Introduktion til Fronter

Introduktion til Fronter Introduktion til Fronter Følg med på Fronter og tjek din UCL mail Som studerende I UCL får du automatisk tildelt en mailadresse, som vi konsekvent benytter, når vi kontakter dig. Det er dit ansvar, at

Læs mere

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold Skolens trådløse netværk... 2 Skole PCer... 2 Netværksdrev på skole PCer... 2 Udlån af adapter kabler... 2 ipads og Apple konto... 2 Print... 3 Print fra skole PC...

Læs mere

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC VEJLEDNING ITS365 Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC Randers HF & VUC 2014 INDLEDNING Randers HF & VUC tilbyder alle kursister tilknyttet skolen en Office 365 løsning kaldet ITS365. Her

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Kom godt i gang med Office 365, download af Office 365, OneDrive samt Word, Excel og PowerPoint Version 1.03 (13.

Læs mere

El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik

El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik Side 1 af 25 Første lektion ca. 90 min. Undervisningsrummet Træningsrummet Studierummet Som indledning tales der med eleverne om el/strøm Se punkt 1 i vejledning

Læs mere

TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG

TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG Før du går i gang Inden I går i gang, skal du vide følgende: Spillet kan kun spilles på tablets og computere både stationære og bærbare. Spillet virker IKKE

Læs mere

Kom godt i gang med din ipad

Kom godt i gang med din ipad Dette lille skriv kan være en hjælp til dig, når du skal i gang med din nye ipad Tænd og sluk din ipad følg derefter vejledningen på skærmen. Der er vedlagt en brugsvejledning i æsken, som din ipad ligger

Læs mere

Manual til dropbox på ipad

Manual til dropbox på ipad Manual til dropbox på ipad Af Randi Majgård Høgh VIFIN Indholdsfortegnelse Forord 3 Oprettelse af dropbox på IPad 5 Download video til din IPad 16 Download billeder til din IPad. 20 Link et billeder, en

Læs mere

Opsætning af ASUS Router

Opsætning af ASUS Router Opsætning af ASUS Router I dette dokument vil vi forsøge at guide dig igennem opsætning af din nye ASUS router, trin for trin. Pak først routeren ud af æsken og stil den et centralt sted i lejligheden

Læs mere

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC - kursister

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC - kursister VEJLEDNING SKOLENS IT Intro til it på Randers HF & VUC - kursister Randers HF & VUC 2014 Brug af skolens netværk Som kursist er du blevet oprettet på skolens netværk og har fået tildelt et brugernavn og

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 5.Udgave Okt 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder, at benytte

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12.

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Mobil og tablets Opsætning af ipad Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.: 89 59 10 00. www.norddjurs.dk

Læs mere

Sådan installerer du Authenticator app en og logger sikkert ind i Aula

Sådan installerer du Authenticator app en og logger sikkert ind i Aula 1 Download Microsoft Authenticator til din smartphone fra App Store eller Google Play. Når du har downloaded app en skal du sætte den op til at logge på Aula. 2 Klik på Authenticator app en for at åbne

Læs mere

Kom i gang med at bruge Designlogen

Kom i gang med at bruge Designlogen Kom i gang med at bruge Designlogen Designlogen I Lærerens forberedelse inden klasseforløbet, Designlogen 1. Gennemgå lærervejledningen og se to film, logerum og skatkamre på forhånd. 2. Opbygning af hjemmesiden

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRO 3 STARTEN AF SPECIALISERINGEN 3 ANKOMST TIL SKOTLAND 4 DATABASER 5 NETVÆRK 5 INTERAKTION 5 AFSLUTNING AF SPECIALISERINGEN 5 KONKLUSION 6 Side

Læs mere

Login på skolens maskiner.

Login på skolens maskiner. Login på skolens maskiner. For at kunne arbejde på skolens maskiner, så er det nødvendigt at logge ind med jeres eget brugernavn og password. Med login får I adgang til jeres eget netværks-drev ( X: )

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Overfør filer til Office 365 - online

Overfør filer til Office 365 - online Introduktion til Office 365 online portal Office 365 er det nye system som vi overgår til efter sommerferien (skole året 2014-2015). Alle får pr. automatik tildelt en konto når de starter på Hjørring Gymnasium

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Vejledning til Office 365

Vejledning til Office 365 Vejledning til Office 365 For elever på Trelleborg Friskole Strandvejen 121 4200 Slagelse Udarbejdet af Jakob B. Andersen Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk [Webadresse] Kom godt i gang Denne vejledning

Læs mere

DET EVENTYRLIGE MINECRAFT

DET EVENTYRLIGE MINECRAFT DET EVENTYRLIGE MINECRAFT - En lærervejledning Lasse Schieck, Andreas Elsberg, Karina K. Martinsen & Tenna Kristensen INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION... 2 MÅL... 3 DIDAKTISKE OVERVEJELSER... 4 PRÆSENTATION

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen

E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen Manual til læringsplatform og sideopbygning af Rikke Braren Lauritzen & Trine Gjerløff Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Login... 3 Ord- og symbolforklaring...

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Guide for oprettelse af login og anvendelse af Parrot Asteroid Market (Asteroid Smart og Asteroid Tablet).

Guide for oprettelse af login og anvendelse af Parrot Asteroid Market (Asteroid Smart og Asteroid Tablet). Før du kan downloade og installere applikationer på din Parrot Asteroid enhed, så skal du oprette et login til Parrot Asteroid Market, som gøres nemmest fra en computer. Bemærk at denne guide er lavet

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC for kursister

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC for kursister VEJLEDNING SKOLENS IT Intro til it på Randers HF & VUC for kursister Randers HF & VUC 2013 Information til kursister om: Brug af skolens netværk o Brugernavn og kode o Manglende brugernavn eller adgangskode

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune I denne præsentation Gennemgang af regler Opsætning af ipad Tilslutning til Thisted Skoler MDM (Mobile Device Management) Oprette AppleID Oprette Google

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere