Kommentarer til forslag til ekstraordinær generalforsamling 11/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommentarer til forslag til ekstraordinær generalforsamling 11/12 2008"

Transkript

1 Kommentarer til forslag til ekstraordinær generalforsamling 11/ Vedtægtsændringer Vedtægtsændringer træder først i kraft, når de er besluttet af to på hinanden følgende generalforsamlinger. 2. Lidt baggrund for forslaget om fremlejedispensation - Foreningen har i øjeblikket 32 lejligheder, der er sat til salg. - Ved sidste salgsdag var der kun en enkelt køber, der kort efter gjorde brug af fortrydelsesretten dvs. der blev ikke solgt nogen lejligheder. - Mere end 80 andelshavere var pr. 6/ i restance med andet end boligafgiften for december. - Kontoret bliver dagligt spurgt om mulighed for fremleje/udlejning, såvel af andelshavere som af eventuelle interesserede lejere. Idéen med forslaget er, at foreningens vedtægter forbliver som de er, men at der med dispensationsmulighederne alligevel tages højde for den aktuelle økonomiske krise. Bliver forslaget således besluttet, kan man sige, at de beskrevne situationer i princippet stadig er vedtægtsstridige, men ikke vil blive påtalt af foreningen, idet der er givet dispensation. Da dispensationsmulighederne er meget omfangsrige, mener bestyrelsen, at de skal besluttes af en generalforsamling og ikke af bestyrelsen alene. Viser det sig at krisen om fem år er ovre, er vi tilbage ved status quo. Er krisen ikke ovre, eller har det generelle økonomiske billede ændret sig markant, vil der til den tid være mulighed for permanente vedtægtsændringer, der så kan gennemtænkes nøje og besluttes af en ny generalforsamling. Bestyrelsen har valgt den omtalte vej med dispensation, idet vi vurderer at der er brug for hurtig handling. For det første, vil vi gerne undgå den situation, at vi er nødt til at ekskludere mange andelshavere, for så at stå med lejligheder, der efterfølgende ikke kan sælges og heller ikke må udlejes. For det andet, bliver foreningens likviditet hårdt belastet af de mange restancer, hvorfor det ligger implicit i forslaget, at rykkerproceduren vil blive strammet endnu mere op, og at der ikke vil være nogen som helst mulighed for henstand, for sen betaling og lign. uden at det får konsekvenser. Foreningen kan ikke være kassekredit for den enkelte andelshaver. Hvis man kommer i den situation, at man ikke kan betale, er det nyttesløst at rette henvendelse til kontoret om afdragsordning eller lign., idet kontoret ikke må bevillige det. Forslaget åbner for muligheden at sikre sine betalinger igennem udlejning (fremleje) af lejligheden, således at man kan undgå eksklusion.

2 4. Afgiftsstigning Til dette afsnit vil vi bruge en del af de spørgsmål, der er stillet til bestyrelsen siden indkaldelsen til GF er sendt ud. Hvad er der sket, siden at bestyrelsen kommer med boligafgiftsstigninger? - Den internationale finanskrise har desværre også indvirkning på A/B Jægers økonomi igennem rentestigninger og især mangel på likviditet i alle banker. Jeg har set, at A/B Jæger har fast forrentede BRF lån. Hvorfor så foreslå en boligafgiftsstigning? - A/B Jæger har omkring 200 mio. kr. i fastforrentede BRF lån. Disse lån er ved det ekstraordinære indskud videregivet til andelshavere, ligeledes med knap 6 % fast rente. Resten af foreningens belåning ligger variabelt forrentet i Max Bank, og den variable rente er blevet forhøjet. Bestyrelsen havde planlagt at omlægge denne del af belåningen styk for styk til realkreditbelåning, men med den finansielle krise har dette ikke været muligt. BRF kredit har på nuværende tidspunkt ikke været i stand til at forhøje foreningens engagement. Min rentestigning i FI og denne boligafgiftsforhøjelse er mere end renten er steget i Nationalbanken. Hvorfor? - Max Bank har over for A/B Jæger ikke kun forhøjet renten i henhold til Nationalbankens forhøjelser, men ligeledes forhøjet sin marginal til 2,5 % over Cibor og der kan forventes en forhøjelse til 3 % over Cibor. Denne forhøjelse betyder, at A/B Jægers udgift stiger betydelig mere end renten af Nationalbanken er forhøjet. - En forhøjelse af bankens marginal med 2 % betyder i helt runde tal kr. 5 mio. pr. år. Hvorfor har Max Bank gjort dette? - Bestyrelsen kan ikke udtale sig på Max Banks vegne, derfor har vi inviteret en af bankens chefer til generalforsamlingen. Vi kan dog se i pressen, at alle banker er presset meget hårdt, og at den nye brandslukningsfond koster mange penge for alle banker; penge der kun kan hentes et sted hos kunden. Er Max Banks marginalforhøjelse årsagen til min boligafgiftsstigning? - Ja og nej. Meeeeeen, marginalforhøjelsen alene ville foreningens økonomi sandsynligvis kunne klare, hvis ikke der samtidig var kommet rentestigninger. Boligafgiftsstigningen giver kun kr. 3 mio. mere pr. år, forhøjelsen af marginalen alene (uden rentestigninger) koster 2. mio mere. Bestyrelsen har fået gode forklaringer fra Max Bank, hvorfor forhøjelsen ikke kunne undgås, men vi vælger

3 at Max Bank selv skal oplyse over for generalforsamlingen, hvordan banken ser på situationen. Hvis Max Banks marginalforhøjelse er ca. 5 mio. kr., hvorfor skal vi så kun stige med 3 mio. kr. i boligafgift? - Reelt er foreningens udgift med renteforhøjelser og marginalforhøjelsen steget med omkring 12 mio. kr. årlig. Dog er der flere årsager til at bestyrelsen har valgt, at boligafgiften ikke skal stige med det samme beløb som rentestigninger og marginalforhøjelsen. i. Foreningens bestyrelse regner med at renten i samfundet falder yderligere, således at vi inden for kort tid kommer tilbage til en rente, der svarer til det tidligere betalte. ii. iii. iv. Foreningens bestyrelse regner med at der snart er mulighed for nedkonverteringen af realkreditgælden. Den sidste opkonvertering betød at vi skar over 10 mio. kr. af restgælden, mod at betale rundt 1 mio. kr. mere om året. Ved en nedkonvertering vil restgælden stort set forblive den samme, men ydelsen vil falde igen. Ikke al gæld i Max Bank forrentes af foreningen, idet omkring kr. 70 mio. er videreudlånt til variabel rente, og her er det den enkelte låntager, der betaler forhøjelsen. A/B Jæger betaler således kun renteforhøjelsen for lidt under 190 mio. kr. Bestyrelsen regner med at en del af gælden i det nye år vil kunne omlægges til realkreditbelåning med en (som markedet ser ud i dag) deraf følgende betydelig lavere forrentning. Kommer der flere boligafgiftsstigninger? - Ja, helt sikkert; spørgsmålet er bare, hvornår? Den plan, som Kenneth har udarbejdet, og som ligger på nettet, gælder den værste tænkelige situation. Hvis de ovenfor nævnte forudsætninger holder, bliver situationen en helt anden. Hvis ikke vi gennemfører alle de arbejder, der er nævnt i regnearket, koster det ligeledes mindre, og hvis der er likviditet i markedet igen, bliver situationen ligeledes en anden. Stemmer vi om boligafgiftsforhøjelser 6 år frem i tiden? - Nej. Beregningerne, der var lagt på hjemmesiden viser den yderste konsekvens for foreningen. Boligafgiften besluttes iht. vedtægterne af generalforsamlingen, hvoraf der skal holdes mindst én pr. år. - Hvert år fastlægges boligafgiften på ny af den ordinære generalforsamling, vi stemmer dermed kun om den øjeblikkelige situation.

4 Kan boligafgiften falde igen? - Dette er ligeledes en generalforsamlingsbeslutning. Skal vi skifte bank? Er andre banker billigere end Max Bank? - Måske. Det er ingen hemmelighed at bestyrelsen taler med flere andre pengeinstitutter. Dog skifter en forening af denne økonomiske størrelse ikke bank fra dag til dag. Bestyrelsen har den opfattelse, at Max Bank ikke vil være ked af, hvis vi fandt et andet pengeinstitut, idet den finansielle verden har ændret sig uventet og markant, siden vi indgik et samarbejde. Max Bank er informeret om at bestyrelsen undersøger alternativer, alligevel er samarbejdet den dag i dag intakt og fungerer fint. - Likviditet er en knap vare i dagens Danmark. Derfor er det heller ikke sikkert, at vi kan få en anden bank til at stille op uden videre. Hele banksektoren er alvorlig ramt af en krise, der ikke nogen sinde før er set i dette omfang og i denne dybde. Samtidigt skal man regne med at A/B Jæger rangerer under begrebet fast ejendom i bankverdenen, og lige præcis denne kategori har fået mange tærsk således er det ikke så nemt som det var for et år siden, at få en bank til at stille op. I denne sammenhæng er det ligegyldigt om A/B Jæger er en god eller en dårlig kunde i statistikken rangerer A/B Jæger under fy-kategorien ejendom. Bestyrelsen har ved beslutningen af det ekstraordinære indskud garanteret, at der ikke kommer huslejestigninger. Har I glemt det? - Der blev udstedt en garanti for boligafgiften i 2 år på generalforsamlingen i november 2006, således at boligafgiften ville være uændret i 2007 og Trods sammenbruddene i den finansielle verden lykkedes det for bestyrelsen at holde løftet. Nej, garantien blev ikke glemt, men overholdt. Hvornår havde A/B Jæger sidste gang en stigning i den reelle boligafgift? - Aldrig. Boligafgiften er i princippet uændret siden foreningens stiftelse i Der har været to forhøjelser, der dog udelukkende betalte for forbedringer besluttet af generalforsamlingen; nemlig fjernvarme og termovinduer. Med gennemførelsen af beslutningen om ekstraordinært indskud blev boligafgiften reduceret med den teoretiske nettoudgift for et eventuel lån dermed forblev den de facto uændret, selv om den på papiret blev reduceret med ¾ del. Nettoudgiften er iht. denne model i dag den samme; kr. 400,- pr. m2 pr. år.

5 Med hvor mange % og hvor mange kr. stiger boligafgiften, hvis vi vedtager forslaget? - Formelt med 100 %, går man ud fra de 400 kr., som beskrevet ovenfor, stiger den med 20 %. Ser man dette i sammenhæng med startboligafgiften i 1993, så er det et fald, sammenlignet med nettoprisindekset. - En lejlighed på 50 m2 vil stige med kr. 417,- om måneden. Kommer der andre stigninger fra AB Jæger? - Ja. TV, Internet og telefon stiger til kr. 220,- pr. måned (80 kr. stigning) fra den 1/ (eksterne stigninger, der er påført alle). Kommer der stigninger eller fald i låneudgifterne? - Hvis du har et gammelt (dvs. før 2007) FBI lån typisk et dørlån vil der en af dagene komme en stigning, da renten endnu ikke fuldt ud er tilpasset markedsrente-stigningen. Disse lån er typisk på omkring kr., og stigningen vil derfor ikke være særlig stor i kr. beløbet. - Der er aktuelt ingen viden om stigninger i variable FI lån, men det kan ikke udelukkes, ligesom et rentefald heller ikke kan udelukkes. - Vi kan selvsagt ikke udtale os på vegne af andre banker, men vi har fået at vide at mange andelshavere, der har variabelt forrentede lån i andre banker, er blevet ramt meget hårdt. Her kan man kun henvise til en samtale med banken. - Bemærk dog at Nationalbanken har sænket renten, og man må håbe at dette slår igennem på markederne. Skyldes boligafgiftsstigninger det ekstraordinære indskud? Var det en dårlig idé? - Nej, konstruktionen med det ekstraordinære indskud er på ingen måde årsag til boligafgiftsstigninger, tværtimod. Det ekstraordinære indskud har betydet, at vi kunne holde boligafgiften lav og stadig kan holde den så lavt. Uden denne konstruktion ville boligafgiften i dag være på omkring kr. 900,- pr. år. Skyldes boligafgiftsstigningen, at der er kørt alt for mange byggesager? - Spørgsmålet om alt for mange indikerer, at man godt kunne have nøjedes med færre byggesager. Bestyrelsen har den modsatte opfattelse. Vi har endnu ikke gennemført alt nødvendigt byggeri. Fugtsikring er en del af de opgaver, der skal afsluttes, og vi har stadig kravet fra realkredit om at kunne forsikre ejendommen uden forbehold mod svamp. Dette er ikke opnået endnu, men vi er kommet meget langt, idet over 60 % af lejlighederne i dag har en forsikring uden forbehold. Der må dog påregnes løbende vedligeholdelse i fremtiden samt enkelte byggesager, der skal afsluttes, for at foreningens ejendomme er i fremtidssikker stand.

6 Fugtsikringen er ikke færdig og alligevel skal vi betale mere. Hvorfor? - Boligafgiftsstigningen hænger ikke sammen med fugtsikringen, men skyldes de oven for forklarede forhold med finanskrisen. Hvad sker der så med fugtsikringen? - Tirsdag den 9/12. kl. 14 er vi klogere, idet der holdes et afgørende møde med administrator. Bevillingen fra kommunen på kr. 30,8 mio. skal anvendes til at opnå mest mulig fugtsikring, men det er ikke sikkert at beløbet er tilstrækkelig stort. Først når der er holdt licitation, kan dette spørgsmål besvares. Falder eller stiger andelskronen? Iht. beregningsmodellen vi har set på nettet, stiger den hvert år? - Nej, andelskronen stiger ikke pr. automatik. Andelskronen fastlægges af generalforsamlingen til et maksimalt beløb man kan handle for. Man må gerne sælge billigere. - Det maksimale beløb udregnes i A/B Jæger på baggrund af valuarvurderingen af ejendommens værdi. Den maksimale andelskrone, besluttet af generalforsamlingen, må ikke overstige den pris, der beregnes ud fra vurderingen. Generalforsamlingen har lagt den maksimale pris på de nuværende kr. langt under den pr. den 31/ mulige pris. - Udlejningsejendomme er faldet med op til 50 % i værdi siden finanskrisens tog fat. Et generelt fald vil ligeledes påvirke A/B Jægers valuarvurdering, som igen vil blive udfærdiget pr. 31/ Krisen vil helt sikkert medføre, at vurderingens værdi af andelsboligforeningen falder markant, hvilket også kan medføre at andelskronen falder men vi kan ikke udtale os om dette endnu, idet vurderingen ikke foreligger, og idet eventuelle renteændringer indtil den dato vil have indflydelse på værdien. Er A/B Jæger i en alvorlig krise? - Nej, ikke på nuværende tidspunkt, men hvis ikke vi agerer aktivt nu f. eks med de foreslåede beslutninger, eventuel bankskifte, eventuel gældsomlægning, besparelser, inddrivelse af gæld osv. kan en alvorlig krise opstå. Derfor har bestyrelsen indkaldt til denne generalforsamling, idet vi vil opfatte det som uansvarligt ikke at gribe de forholdsregler, der efter vores opfattelse er nødvendige. - Viser det sig, at disse beslutninger ikke er tilstrækkelige til at afdæmpe finanskrisens indvirkning på A/B Jæger, vil vi igen indkalde til generalforsamling med nye informationer og tiltag. Vi benytter os løbende af rådgivning og foreningens kontaktnet for at have en bred indfaldsvinkel til alle de problemer, der for tiden opstår og måtte opstå.

7 - Alle andelshavere, der har konstruktive bidrag til at foreningen kan komme bedre gennem krisen, er velkomne til at deltage i arbejdet.

FORSLAG. Til behandling på A/B Jægers ordinære generalforsamling. 2. april 2009

FORSLAG. Til behandling på A/B Jægers ordinære generalforsamling. 2. april 2009 FORSLAG Til behandling på A/B Jægers ordinære generalforsamling 2. april 2009 A. Bekræftelse af midlertidige vedtægtændringer B. Parknet Individuel eller kollektiv aftale C. Beslutningsforslag vedr. begrænsning

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Køb af andelslejlighed i A/B Jæger spørgsmål og svar

Køb af andelslejlighed i A/B Jæger spørgsmål og svar Køb af andelslejlighed i A/B Jæger - Spørgsmål og svar (Sidst redigeret: Maj 2010, version 1.3) Her har vi samlet en lang række spørgsmål, som vi ofte får stillet af kommende andelshavere i A/B Jæger.

Læs mere

Køb af andelslejlighed i A/B Jæger spørgsmål og svar

Køb af andelslejlighed i A/B Jæger spørgsmål og svar Køb af andelslejlighed i A/B Jæger Spørgsmål og svar Sidst redigeret: maj 2012, version 2.0 Her har vi samlet en lang række spørgsmål, som vi ofte får stillet af kommende andelshavere i A/B Jæger. Svarene

Læs mere

Andelsboligforeningen Frederik Ekstraordinær generalforsamling den 31. maj 2012 Udsendt, den 10 juni 2012 Side 1 af 6

Andelsboligforeningen Frederik Ekstraordinær generalforsamling den 31. maj 2012 Udsendt, den 10 juni 2012 Side 1 af 6 Side 1 af 6 af ekstraordinær generalforsamling i A/B Frederik Torsdag, klokken 19.30 Der afholdtes på græsplænen i Gården - A/B Frederik 2000 Frederiksberg Debat / beslutninger på mødet er skrevet med

Læs mere

A/B Jæger Generalforsamlingsmateriale 2008. Hæfte med praktisk information og. Forslag. til generalforsamlingen 2008 i A/B Jæger

A/B Jæger Generalforsamlingsmateriale 2008. Hæfte med praktisk information og. Forslag. til generalforsamlingen 2008 i A/B Jæger Hæfte med praktisk information og Forslag til generalforsamlingen 2008 i A/B Jæger Nørrebrohallen Mandag d. 30. juni, kl. 19:00 (18:30) Registrering og uddeling af stemmesedler fra kl. 18:30 Generalforsamlingen

Læs mere

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr»

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr» PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 «Beb_opkræv_navn_1» «Beb_opkræv_navn_2» «Beb_opkræv_adresse_1» «Beb_opkræv_adresse_2»

Læs mere

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse?

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse? Økonomi i andelsboligforeninger hvad bør I overveje som bestyrelse? 2 Hvordan ser jeres økonomi ud? Hvilke behov og planer har I i jeres andelsboligforening? Er der store vedligeholdelsesarbejder på vej?

Læs mere

- Overslag II af 23/2 2012 med anskaffelsesudgifter, finansiering, budget og oversigt

- Overslag II af 23/2 2012 med anskaffelsesudgifter, finansiering, budget og oversigt 13-03-2012 Referat af Stiftende Generalforsamling A/B Bomhoffs Have År 2012 den 13. marts afholdtes på Frederiksberg Gymnasium, Falkoneer Plads 2, Frede-riksberg, stiftende generalforsamling for en andelsboligforening

Læs mere

Rentevåbnet løser ikke vækstkrisen

Rentevåbnet løser ikke vækstkrisen . marts 9 af Jeppe Druedahl og chefanalytiker Frederik I. Pedersen (tlf. 1) Rentevåbnet løser ikke vækstkrisen Analysen viser, at de renter, som virksomhederne og husholdninger låner til, på trods af gentagne

Læs mere

Foreningen i tal. 17. ordinære generalforsamling mandag den 19. september 2016

Foreningen i tal. 17. ordinære generalforsamling mandag den 19. september 2016 mandag den 19. september 2016 A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Vigtige datoer: Regnskabsår 1.7 30.6 Fyrringssæson 15.9 15.5 (hvis vejret

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Bilag 1. Forslag om ændring af foreningens vedtægter

Bilag 1. Forslag om ændring af foreningens vedtægter Bilag 1 Forslag om ændring af foreningens vedtægter Forslagene kræver iht. foreningens vedtægter 27, stk. 1, at mindst 2/3 af medlemmerne er til stede og at mindst 2/3 stemmer for forslagene. Er 2/3 af

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T 2. september 2013 NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T Oplysningerne i skemaet er opgjort pr. x. xxxx 201x Forbehold: Der kan være nyere vigtige oplysninger. Oplysninger i dette skema

Læs mere

Til medlemmer af Den 6. oktober 2009 A/B Ringertoften

Til medlemmer af Den 6. oktober 2009 A/B Ringertoften Til medlemmer af Den 6. oktober 2009 A/B Ringertoften INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I A/B RINGERTOFTEN Hermed indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i A/B Ringertoften, der afholdes

Læs mere

Hovedkonklusionerne i vores analyse er:

Hovedkonklusionerne i vores analyse er: 19. april 2017. Lave belåninger og høj grad af afdragsbetaling kendetegner andelsboligforeninger bedst Der har på de senere år været skrevet en del i medierne om gældstyngede andelsboligforeninger, hvilket

Læs mere

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv.

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. Finanstilsynet 3. november 2015 BANK1 J.nr. 123-0014 /aia Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. Denne vejledning anviser, hvordan penge- og realkreditinstitutter

Læs mere

Fremtidens realkredit

Fremtidens realkredit Fremtidens realkredit - så sætter du lidt til side Tolagsbelåning ganske enkelt Fem nye realkreditpakker. Det er ganske enkelt sund fornuft. Fremtidens realkredit hjælper dig med at spare op i din bolig.

Læs mere

Klagerne. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. Claus Callesen v/advokat Poul Jensen Kongensgade 70 6700 Esbjerg

Klagerne. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. Claus Callesen v/advokat Poul Jensen Kongensgade 70 6700 Esbjerg 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Claus Callesen v/advokat Poul Jensen Kongensgade 70 6700 Esbjerg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet fejlagtige oplysninger om boligydelsen

Læs mere

Fremtidens realkredit

Fremtidens realkredit Fremtidens realkredit - så sætter du lidt til side Tolagsbelåning ganske enkelt Fem nye realkreditpakker. Det er ganske enkelt sund fornuft. Fremtidens realkredit hjælper dig med at spare op i din bolig.

Læs mere

Belåning af andelsboliger i seks pengeinstitutter

Belåning af andelsboliger i seks pengeinstitutter Finanstilsynet 19. juni 2018 Redegørelse om temaundersøgelse: Belåning af andelsboliger i seks pengeinstitutter Finanstilsynet gennemførte fra december 2017 til april 2018 en temaundersøgelse i seks pengeinstitutter

Læs mere

Flexlånere sparer fortsat penge

Flexlånere sparer fortsat penge 7. november 2011 Flexlånere sparer fortsat penge Mange kritikere af FlexLån har gennem tiden spået, at flexlånerne ville komme til at betale dyrt, hvis der opstod ubalance i det finansielle system, og

Læs mere

Forslag samt dagsorden

Forslag samt dagsorden Frederiksberg, fredag d. 17. maj 2013 Forslag samt dagsorden Til ekstraordinær generalforsamling - d. 29. maj 2013 - kl.19.00 Sted: I gården, Godthåbsvej 64 Dagsorden i henhold til vedtægter: 1. Valg af

Læs mere

Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger

Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger 14. august 2008 Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger Det giver stadig god mening at købe en andelsbolig. Men med den seneste udvikling på boligmarkedet er der grund til at tænke sig ekstra godt

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i A/B Jæger

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i A/B Jæger Indkaldelse til ordinær generalforsamling i A/B Jæger Under henvisning til A/B Jægers vedtægter 26 indkaldes hermed på vegne af bestyrelsen til ordinær generalforsamling, som afholdes: mandag den 15. juni

Læs mere

Redegørelse vedr. de økonomiske forhold mv.

Redegørelse vedr. de økonomiske forhold mv. Andelsforeningen Duegården Redegørelse vedr. de økonomiske forhold mv. Indledning Den 19. maj 2010 blev der afgivet accept til PrivatBo A/S og advokatvirksomheden Pernille Høxbro om at yde økonomisk rådgivning

Læs mere

Finansrapport. pr. 31. juli 2014

Finansrapport. pr. 31. juli 2014 pr. 31. juli ØKONOMI Assens Kommune 30. august 1 Resume I henhold til kommunens finansielle strategi skal der hvert kvartal gives en afrapportering vedrørende kommunens finansielle forhold på både aktiv

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Hver gang en ny obligation bliver åbnet og tilbudt til vores låntagere, dukker den samme advarsel op: Pas på indlåsningseffekt!

Hver gang en ny obligation bliver åbnet og tilbudt til vores låntagere, dukker den samme advarsel op: Pas på indlåsningseffekt! 30. januar 2018. Ulven kommer eller hvad? Kan indlåsningseffekt blive en realitet? Hver gang en ny obligation bliver åbnet og tilbudt til vores låntagere, dukker den samme advarsel op: Pas på indlåsningseffekt!

Læs mere

AIB Jæger, Jægersborggade 32-34,2200 København N Telefon 82300352 Fax 35856382

AIB Jæger, Jægersborggade 32-34,2200 København N Telefon 82300352 Fax 35856382 AIB Jæger, Jægersborggade 32-34,2200 København N Referat af ekstraordinær generalforsamling i AIB Jæger. Dato: 9. november 2011 kl. 18:00 Sted: Dirigent: Nørrebrohallen, Bragesgade 5, 2200 København N.

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35.

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35. Side 1 af 5 Andelsboligforeningen Kirsebærhaven Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl. 19.00 i fælleshuset, Brinken 35. Dagsorden: 1.

Læs mere

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København I dette faktaark kan du få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du overvejer at købe en

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering den 10. februar 2011, version 2 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Ole Dyhr Dato: 10. februar 2011 Side 1 af 10 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at

Læs mere

Forsvarlig drift af andelsboligforeninger

Forsvarlig drift af andelsboligforeninger Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 49 Offentligt Forsvarlig drift af andelsboligforeninger Høring i Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg 8. november 2017 Oplæg

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering pr. 17. august 2015 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Ole Dyhr Dato: 18. august 2015 Side 1 af 7 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at sammenholde

Læs mere

FlexLån har sparet dig for kroner eller 11 år

FlexLån har sparet dig for kroner eller 11 år 2. november 2009 FlexLån har sparet dig for 150.000 kroner eller 11 år Så er det endnu engang ved at være tid til at mere end ½ mio. danske boligejere og virksomheder skal have en ny rente. Langt de fleste

Læs mere

Andelsbolig - fra A til Z

Andelsbolig - fra A til Z Andelsbolig - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug for, når

Læs mere

AJB Jæger, Jægersborggade 32-34, 2200 København N Telefon 82300352 Fax 35856382

AJB Jæger, Jægersborggade 32-34, 2200 København N Telefon 82300352 Fax 35856382 AJB Jæger, Jægersborggade 32-34, 2200 København N Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B J æg er. Dato: Sted: Dirigent: Referent: Til stede: Dagsorden: 24. januar 2012 kl. 18:30 Nørrebrohallen,

Læs mere

Dansk realkredit er billig

Dansk realkredit er billig København, 7. april 2015 Dansk realkredit er billig Dansk realkredit har klaret sig flot gennem krisen. Men i efterdønningerne af den finansielle krise er alle europæiske kreditinstitutter blevet stillet

Læs mere

Eksplosiv stigning i yngre boligejere med FlexLån

Eksplosiv stigning i yngre boligejere med FlexLån 19.oktober 2009 Eksplosiv stigning i yngre boligejere med FlexLån Flere og flere danskere vælger at finansiere deres bolig med et rentetilpasningslån. Det har bragt andelen af boligejere med en renteafhængig

Læs mere

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN BLIV KLAR TIL DIT BOLIGKØB 2 HVORDAN LÅNER JEG PENGE TIL MIN BOLIG 3 Realkreditlån - 80% 4 Banklån - 15% 5 Udbetaling - 5% 5 HVILKEN TYPE BOLIGLÅN

Læs mere

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Bankerne hæver udlånsrenten, selvom Nationalbanken gør det modsatte. BT guider dig her frem til at forhandle om prisen i banken og overveje bankskift Af Lisa Ryberg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Sådan rammer fi nanskrisen dig... 1. Finansuro giver billigere boliglån... 3. Recession i euroland til midt 2009...

Indholdsfortegnelse. Sådan rammer fi nanskrisen dig... 1. Finansuro giver billigere boliglån... 3. Recession i euroland til midt 2009... Indholdsfortegnelse Sådan rammer fi nanskrisen dig... 1 Finansuro giver billigere boliglån... 3 Sådan har ydelsen udviklet sig...3 Økonomi retter sig op i 2009... 5 Recession i euroland til midt 2009...5

Læs mere

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Referat Dato 29. oktober 2015 Mødetidspunkt 17:40 Sluttidspunkt 18:00 Sted Medlemmer Fraværende Mødelokale 1, Langebæk Knud Larsen, Bo Manderup, Else-Marie

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune Rapportering 2. juli 2018 Udarbejdet: 3. juli 2018 Side 1 af 6 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at sammenholde kommunens aktuelle eksponering, kommunens finansielle

Læs mere

Bestyrelsen har gennem længere tid arbejdet på at forny foreningens nuværende låne-engagement for at give os budgetsikkerhed de næste mange år.

Bestyrelsen har gennem længere tid arbejdet på at forny foreningens nuværende låne-engagement for at give os budgetsikkerhed de næste mange år. Kære andelshavere, Bestyrelsen har gennem længere tid arbejdet på at forny foreningens nuværende låne-engagement for at give os budgetsikkerhed de næste mange år. Vi har derfor gennem en række møder med

Læs mere

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Referat Dato 29. oktober 2015 Mødetidspunkt 17:40 Sluttidspunkt 18:00 Sted Medlemmer Fraværende Mødelokale 1, Langebæk Knud Larsen, Bo Manderup, Else-Marie

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, september 2016

Bolig: Låneanbefaling, september 2016 Bolig: Låneanbefaling, september 2016 26. september 2016 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Negative renter og positive boligmarkeder Den Europæiske Centralbank (ECB) har i år udvidet både længden og

Læs mere

REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING. i Andelsboligforeningen Rungstedlund, 2200 København N

REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING. i Andelsboligforeningen Rungstedlund, 2200 København N Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24 B 1264 København K København, den 23. januar 2015 Ejd. 1-838 REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING i Andelsboligforeningen Rungstedlund,

Læs mere

Til de andelshaverne AB Gentoftegade 55-55A. Rye, den J.nr Initialer: /bn

Til de andelshaverne AB Gentoftegade 55-55A. Rye, den J.nr Initialer: /bn Til de andelshaverne AB Gentoftegade 55-55A Ejendomsadministration v/ Statsaut. ejendomsmægler/valuar og administrator MED Munkholmvej 370, Rye DK 4060 Kirke Såby Telefon +45 36 44 11 74 Telefax +45 36

Læs mere

A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014

A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014 A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014 År 2014, tirsdag den 29. april, kl. 19.00, afholdtes ordinær generalforsamling i Halgreensgade 9, fælleslokalet i gadeplan. For generalforsamlingen

Læs mere

Som dirigent valgtes advokat Birgitte Grubbe, og som referenter valgtes Anne Sofie Pedersen

Som dirigent valgtes advokat Birgitte Grubbe, og som referenter valgtes Anne Sofie Pedersen År 2009 den 29. oktober kl. 19.30 afholdtes ekstraordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Halgreen i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, lokale 413, 4. sal, 2300 København S. Formanden, Asbjørn Lenbroch

Læs mere

-et firma i vækst. Slide no.

-et firma i vækst. Slide no. -et firma i vækst Slide no. A/B DUEGÅRDEN Beboermøde 19. november Slide no. 2 Andelsværdi og rente swaps v/ Kurt Christensen 3 Slide no. Lov om Andelsboligforeninger Myndighed: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Læs mere

Gå hjem møde 22. Januar EjendomDanmark ProDomus Nykredit

Gå hjem møde 22. Januar EjendomDanmark ProDomus Nykredit Gå hjem møde 22. Januar 2019 - EjendomDanmark ProDomus Nykredit Eftermiddagens program De nye regler om valuarvurderinger v/ advokatfuldmægtig Anne Buus Christensen, Abel & Skovgaard Larsen Kreditvurderinger

Læs mere

Swaps. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Swaps. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Swaps Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I det seneste år har i pressen været omtalt en række problemer med swaps. Især kan fremhæves Lene Andersens grundige behandling af emnet i Jyllands-Posten

Læs mere

Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 med følgende dagsorden: Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I

Læs mere

Orienteringsmøde den 27.juni 2011. Noget om de mange tal bag genopretningspakken.

Orienteringsmøde den 27.juni 2011. Noget om de mange tal bag genopretningspakken. Orienteringsmøde den 27.juni 2011 Noget om de mange tal bag genopretningspakken. 1 Alternativ 16 - stigning 2,25% fra 2014 BUDGET 2011 BUDGET 2012 BUDGET 2013 BUDGET 2014 BUDGET 2015 BUDGET 2016 BUDGET

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde for et dødsbo en andelsbolig til salg, som klagerne var interessere i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde for et dødsbo en andelsbolig til salg, som klagerne var interessere i at købe. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Preben Høyrup Reventlowsvej 11 5000 Odense C Nævnet har modtaget klagen den 12. april 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

A/B Holsteinsgade 43-45/ Fiskedamsgade 21. Referat af generalforsamling

A/B Holsteinsgade 43-45/ Fiskedamsgade 21. Referat af generalforsamling Advokatfirmaet Fabritius Tengnagel og Heine EJENDOMSADMINISTRATIONEN 4-B A/S Anette Kirkeskov HD A/B Holsteinsgade 43-45/ Fiskedamsgade 21 Andelsboligforeninger Ejerforeninger Udlejningsejendomme Erhvervsejendomme

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til klager som følge af, at indklagede

Læs mere

VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017

VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017 VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017 ProBo email I sidste uge fik vi en alle en email fra ProBo. Emailen var udsendt som om bestyrelsen var afsender sammen med vores tidligere administrator.

Læs mere

Boliglån med variabel rente

Boliglån med variabel rente Boliglån med variabel rente BoligXlån fra Totalkredit BoligXlån er et lån med variabel rente. Renten tilpasses med kortere eller længere mellemrum, alt afhængig af hvilket BoligXlån du vælger. BoligXlån

Læs mere

Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner

Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner 6. august 2008 Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner Går du med flytteplaner, har du et 4 % eller 5 % lån og tror på, at renten falder? Så bør du konvertere nu. Årsagen er, at renterne ikke skal

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN Andelsboligforeningen Standard A

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN Andelsboligforeningen Standard A 7. november 2013 NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN Andelsboligforeningen Standard A U D K A S T Skemaet skal bruges af mulige købere i deres overvejelser om køb af andelsbolig. Derfor er det

Læs mere

Prisforvirring i andelsboligsektoren

Prisforvirring i andelsboligsektoren 8. august Prisforvirring i andelsboligsektoren Mange års prisstigninger på ejendomsmarkedet har sat sit præg på andelsboligmarkedet. Størstedelen af andelsboligforeningerne herhjemme har siden 2005 oplevet

Læs mere

Økonomisk plan for AB Haabet Fremlagt på den ordinære generalforsamling 2018.

Økonomisk plan for AB Haabet Fremlagt på den ordinære generalforsamling 2018. 28. marts 2018 Økonomisk plan for AB Haabet Fremlagt på den ordinære generalforsamling 2018. www.abhaabet.dk side 1 Kære Andelshaver Vores forening er kommet langt økonomisk. Vi har nu råd til at passe

Læs mere

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde FINANSIERING OG GARANTISTILLELSE 09-02-2007 Sagsnr. 1101-294547 Dokumentnr. 2006-34535 Ansøgningen Kuben Boplan A/S har i brev

Læs mere

Dansk realkredit er billig

Dansk realkredit er billig København, 4. december 2015 Dansk realkredit er billig Dansk realkredit har klaret sig flot gennem krisen. Men i efterdønningerne af den finansielle krise er alle europæiske kreditinstitutter blevet stillet

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST MULIG STIFTELSE AF A/B SOFIEGÅRDEN Ove Bech Holdensen har den 6. oktober 2014 runddelt et brev til alle beboere i ejendommen Sofiegården. Ove Bech Holdensen repræsenterer ikke beboerrepræsentationens synspunkter

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Aaen, fælleslokalet den 30. juni 2009 kl.19.00

Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Aaen, fælleslokalet den 30. juni 2009 kl.19.00 Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Aaen, fælleslokalet den 30. juni 2009 kl.19.00 Fremmødte andelshavere: nr. 5, 8, 13, 16, 18, 32, 36, 41, 45, 52, 53, 63, 68, 70, 71, 74, 86, 89, 90, 91,

Læs mere

Andelsboligforeningen AMAGERBRO

Andelsboligforeningen AMAGERBRO Referat fra ekstraordinær generalforsamling d. 8. okt. 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af foreningens opdaterede vedtægter. 1. Valg af dirigent Berit Troest Aggerholm blev

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering pr. 3. maj 2016 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Bettina Hedegaard Dato: 4. maj 2016 Side 1 af 7 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er, at sammenholde

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

FlexLån Hvis du har fokus på en lav rente

FlexLån Hvis du har fokus på en lav rente FlexLån Hvis du har fokus på en lav rente FlexLån en kort introduktion I Realkredit Danmark kan vi tilbyde FlexLån, hvor ydelsen er lav og valgmulighederne mange. Lånet er et såkaldt rentetilpasningslån,

Læs mere

Landbrugets gælds- og renteforhold 2007

Landbrugets gælds- og renteforhold 2007 Dansk Landbrug 25. august 2008 Sektionen for økonomi, statistik og analyse Landbrugets gælds- og renteforhold 2007 Sammendrag dansk Landbrug foretager hvert år en opgørelse af realkreditinstitutternes

Læs mere

Andelsboligforeningerne mindsker risikoen i lånevalget - og i endnu højere grad end boligejerne

Andelsboligforeningerne mindsker risikoen i lånevalget - og i endnu højere grad end boligejerne 4. december 2017 Andelsboligforeningerne mindsker risikoen i lånevalget - og i endnu højere grad end boligejerne Redaktion Christian Hilligsøe Heinig chei@rd.dk Andelsboligmarkedet har over de senere år

Læs mere

1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Besfvrelsens beretning.

1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Besfvrelsens beretning. Ar 2013 den 3 1. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Halgreen i fælleslokalet Ha1 greensgade 9, st., 2300 København S. Formanden Lars Pedersen bød velkommen. 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 År 2012, mandag den 16. januar kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården i kantinen i Niels Steensens Gymnasium, Sankt Kjelds

Læs mere

Guide. Se hvilket lån du skal bruge. Det nye superlån. sider. - F1-lånets afløser - Så meget koster det at låne en million

Guide. Se hvilket lån du skal bruge. Det nye superlån. sider. - F1-lånets afløser - Så meget koster det at låne en million Foto: Iris Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det nye superlån Se hvilket lån du skal bruge 14 sider - F1-lånets afløser - Så meget koster det at låne en million Det nye superlån

Læs mere

Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem Indkaldelse til ordinær generalforsamling PETER EGEMAR CLAUS CLAUSEN Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 København, den 27. april 2015 J.nr. 50-000-5 Til Andelshaverne i Frederiksberg Arbejderhjem Boligforeningen

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering pr. 26. august 2016 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Ole Ellyton Dyhr Dato: 29. august 2016 Side 1 af 7 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er, at sammenholde

Læs mere

onsdag d. 4. februar 2014

onsdag d. 4. februar 2014 A/B Lørups Ridehus Referat af Bestyrelsesmøde onsdag d. 4. februar 2014 Tilstede: Ole Sebbelov, Alice Fanøe, David Noack, Klaus Jacobsen,G. A., Nicolai Giødesen og Lone Pinnerup Frederiksen (ref.) Gæst:

Læs mere

Ja, i andre sammenhænge

Ja, i andre sammenhænge Bygge- og anlægsbranchen sidder stadig i en kreditklemme Denne undersøgelse er blevet gennemført siden 2009. Det betyder, at det nu er muligt at vurdere udviklingen i et længere perspektiv. I bygge- og

Læs mere

A n d e l s b o l i g - fra A til Z

A n d e l s b o l i g - fra A til Z A n d e l s b o l i g - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug

Læs mere

MANDAG D. 19/8 2013, KL

MANDAG D. 19/8 2013, KL TIL EJERNE I E/F Sandalsparken Sandalsparken 3650 Stenløse OMDELES D. 3/8 2013 J.nr. 204951 Vedr. indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling - om viceværtlejlighed, kloak og optagelse af lån. Efter

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering pr. 8. november 2017 Udarbejdet 9. november 2017 Side 1 af 7 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at sammenholde Frederiksberg Kommunes aktuelle eksponering

Læs mere

Andelsboligforeningen Hampeland

Andelsboligforeningen Hampeland År 2014, tirsdag den 29. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Hampeland i fælleshuset, Hampelandvej 28, Ølstykke. Andelsboligforeningen er beliggende Hampelandvej 6-48 og Københavnsvej

Læs mere

Strategi for lån A/B Lindstrand. Senest opdateret efter rentetilpasning oktober 2013 og generalforsamling marts 2014

Strategi for lån A/B Lindstrand. Senest opdateret efter rentetilpasning oktober 2013 og generalforsamling marts 2014 Strategi for lån A/B Lindstrand Senest opdateret efter rentetilpasning oktober 2013 og generalforsamling marts 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Foreningens lån i hovedtræk... 3 Grundprincipperne

Læs mere

Guide. Foto: Iris. Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN. sider. F1-lånets afløser Eksperternes lånetips

Guide. Foto: Iris. Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN. sider. F1-lånets afløser Eksperternes lånetips Foto: Iris Guide Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN 20 sider F1-lånets afløser Eksperternes lånetips 2 PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København K, Mail: plus@bt.dk, Web: www.bt.dk/plus

Læs mere

A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER Advokat Henrik Qwist

A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER Advokat Henrik Qwist A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2016 Advokat Henrik Qwist hq@qbadv.dk 28. september 2016 J.nr. 10076 QWIST & BRÆMER ADVOKATPARTNERSELSKAB Rådhuspladsen

Læs mere

INDKALDELSE til ordinær generalforsamling

INDKALDELSE til ordinær generalforsamling Til Andelshaverne i andelsboligforeningen AB Skydebanen København, den 25. marts 2019 Ejd.nr. 460 INDKALDELSE til ordinær generalforsamling På bestyrelsens vegne skal jeg hermed indkalde medlemmerne i

Læs mere

Overordnede regler for kommunens finansielle styring

Overordnede regler for kommunens finansielle styring Bilag 11 til "Principper for økonomistyring" Overordnede regler for kommunens finansielle styring Formål Kommunens finansielle strategi, som formuleret i dette dokument, betragtes som et arbejdsredskab

Læs mere

Til dig der ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder.

Til dig der ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder. Til dig der ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder. AB Estlandsgadekarreen modtager mange henvendelser fra folk der ønsker at blive skrevet op til

Læs mere

Ved brev af 15. november 2006 har advokat og administrator for Andelsboligforeningen K, NN, indgivet klage over statsautoriseret revisor R.

Ved brev af 15. november 2006 har advokat og administrator for Andelsboligforeningen K, NN, indgivet klage over statsautoriseret revisor R. Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr. 72-2006-S) K mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 15. november 2006 har advokat

Læs mere

Morten Kolberg. Lånene er dyre

Morten Kolberg. Lånene er dyre ABFnyt nr. 1, februar 2015: Morten Kolberg. Lånene er dyre Morten Kolberg minder meget om alle andre 41-årige danskere. Han er gift, far til to, og da han og hans hustru for seks år siden ventede deres

Læs mere

År 2012, den 24. oktober, kl.18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. A/B Mysundegade 6-10

År 2012, den 24. oktober, kl.18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. A/B Mysundegade 6-10 År 2012, den 24. oktober, kl.18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/B Mysundegade 6-10 på adressen, festlokalet Mysundegade 8. st. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent.

Læs mere

ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til

ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til bedre betalingsbetingelser hos leverandører bedre likviditet billigt, hurtigt, effektivt og nemt lavere omkostninger til finansiering øget økonomiske råderum

Læs mere