Rapport fra projektrejse til Gambia i perioden 13. november 2008 til 28. november 2008.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport fra projektrejse til Gambia i perioden 13. november 2008 til 28. november 2008."

Transkript

1 Rapport fra projektrejse til Gambia i perioden 13. november 2008 til 28. november Den 13. november 2008 oprandt dagen hvor vi skulle af sted på inspektionsrejse til Gambia og modsat tidligere skulle vi denne gang af sted i 14 dage. Vi startede ud hjemme fra Næstved kl. 05,00 og efter en god lang tur, landede vi i Yundum lufthavn i Gambia kl. 16,30 gambiansk tid. Vi blev afhentet af containeransvarlig Mr. Ousman Dampha, som kørte os til Bungalow Beach Hotel, som skulle være vores base de næste 14 dage. Under turen aftalte vi næste dags gøremål, hvor vi bl.a. skulle på besøg på havnen og besøge Muhammedan Lower Basic School. På grund af den lange rejse, den høje luftfugtighed og 35 graders varme, valgte vi at gå tidlig i seng så vi kunne være friske og veludhvilede til morgen dagens tur til hovedstaden og havnebyen Banjul. Fredag : Vi blev afhentet som aftalt af Ousman Dampha og vi kørte direkte til havnen i Banjul, hvor vi skulle besøge terminalområdet hvor de nyankomne containere stod. Foreningen havde 2 stk. 40 fods containere stående og vi havde håbet at vi kunne se containerne blive udleveret denne dag i havnen, men de blev først endelig frigivet dagen efter og transporteret til foreningens depot i Kanifing. Vi besøgte herefter Muhammedan Lower Basic School, som havde modtaget skolemøbler sidste år, bl.a. en større portion stole og som desværre viste sig at stå på skolens depot, for som headmasteren sagde, brugte de dem ved særlige store arrangementer på skolen. Det var vi og Ousman Dampha selvfølgelig ikke tilfredse med og vi fik ham forklaret at stolene skulle bruges til eleverne, som sad på nogle meget elendige stole. Headmasteren lovede, at stolene nok skulle komme ud i klasseværelserne og vi fortalte ham inden vi skiltes, at vi ville komme retur og kontrollere om dette også var sket. Da vi alligevel var på skolen spurgte efter et sponsorbarn (pige), som skulle gå på denne skole, men hun var ikke i skole den dag, og headmasteren mente hun var syg, men det ville han undersøge. Mødte på vejen fra skolen, en læge, som var operationslæge på Royal Victoria Hospital (RVH), han fortalte at de havde sendt en masse operationsudstyr/hospitalsudstyr til Bansang Hospital, som ligger km øst for Georgetown et godt stykke inde i landet. Han fortalte også at de var utrolig glade for de mange hospitals ting og udstyr, som hospitalerne modtog fra Gambias Venner.

2 - 2 - På hjem vejen til hotellet mødte vi et par kørestolsbrugere, som begge kørte i et par virkeligt medtagne kørestole, og spurgte dem om de havde brug for hver en ny kørestol. Det blev de meget glade for og vi aftalte at de kunne henvende sig på depotet og få hver en kørestol udleveret af Ousman Dampha. Vi besluttede at køre omkring depotet og fik konstateret at depotet var i meget fin stand, kontoret og toiletbygningerne fungerede meget fint og gulvene var helt intakte. Ousman Dampha oplyste at der stadig manglede at blive gjort nogle ting færdig vedrørende det store depotrum, vagtmændenes bygning, og den nyopførte toiletbygning. Der manglede bl.a. tag på kontorbygningen og toiletbygningen, men pengene var sluppet op og vi lovede efter hjemkomsten til Danmark og se om foreningen kunne skaffe de nødvendige midler til færdiggørelse af depotet, forventeligt ca. kr Ousman Dampha havde ryddet op på kontoret, men det holdt desværre ikke så lang tid, så Bente vil lære ham, eller en vagtmændene fremover at arkivere papirerne i ringbind. Yderligere fik vi oplyst, at regntiden havde varet længere i år (5 mdr.), sluttede først omkring 1. november. Vi kunne også se, at alting var meget grønt og de havde høstet grøntsager 4 gange på depotet. Risen var blevet meget dyr og kostede nu 950 dalasi for 50 kg., selvom rishøsten havde været god. Fik oplyst, at regeringen havde indkøbt ris, som skulle sælges for 750 dalasi. Efter ankomsten til hotellet, fik vi besøg journalist Børge G. Andersen, der sammen med en gruppe journalister var på arbejdsrejse til Gambia og som vi havde klædt på med oplysninger og aftaler, til hans 1 uge lange ophold i Gambia, ligesom vi havde gjort med to andre af de journalister der var med på turen. Vi fik en god lang snak med ham om hans planer for opholdet. Senere kom et af foreningens mangeårige og trofaste medlem Jørgen Nielsen, fra Helsingør, på besøg og han fortalte bl.a. at hans svigermor havde problemer med at komme omkring, og vi lovede derfor at de kunne afhente en rollator til hans svigermor på depotet i Kanifing. Nåede at få en dukkert inden det blev mørkt. Lørdag den : Journalist Børge Guldbrandt Andersen kom, som aftalt kl. 9. Han var våd til skindet, havde været uheldig, da han gik langs stranden og ville krydse en lille strøm. Børge Guldbrandt Andersen fik et godt interview med Ousman Dampha, som kom på samme tid. Ousman Dampha fik et opkald at containerne var på vej fra havnen til depotet i Kanifing og vi tog alle straks af sted til depotet, hvor vi ventede på at modtage de to containere som ankom kl til depotet.

3 - 3 - Containerne blev tømt i løbet af ca. 4 timer af nogle hårdt arbejde folk, som foreningen altid bruger i forbindelse med tømningen af modtagne containere på depotet. Det koster godt nok dalasi pr. gang, men pengene er givet godt ud. Vi observerede hvordan de læssede nogle kørestole af og det var ikke nemt, fordi de var blevet pakket oven på hinanden og derfor var filtret ind i hinanden. Det vil være en god ide at pakke dem på en anden måde eller alternativt emballere dem inden pakningen fremover. Der var ligeledes problem med et par borde, hvor benene brækkede under tømningen af containeren, de kunne dog repareres efterfølgende. Det er vigtigt at borde med knap så solide ben pakkes bedre, så vi undgår noget sådant. Efter tømningen af containerne aftalte vi med Ousman Dampha og Børge Guldbrandt Andersen, at vi mandag ville besøge Royal Victoria Hospital i Banjul. Gik på net café for at sende mails til containeransvarlig Per Hausmann, men det var en meget dårlig net forbindelse, så inden jeg fik lært at gemme en kladde, måtte jeg skive det 2 gange. En time kostede 100 dalasi og den gik meget hurtigt, da computerne arbejde meget langsomt. Søndag den : Der var ikke aftalt noget med Ousman Dampha, så vi slappede lidt af og gik på stranden. Efter strandturen hvor vi besøgte forskellige mennesker som vi kendte, var vi på besøg hos vores sponsorfamilie et par timer inden det blev mørkt. De har hverken indlagt vand eller strøm. Maimuna, vores første sponsorbarn, som arbejder på radio Gambia, fortalte at hun havde talt med en journalist fra Danmark, for nogle uger siden. Han skulle hedde Møller til efternavn. Han havde været interesseret i at vide noget om sponsering af børn (ikke om Gambias Venner) og Maimuna havde fortalt, hvordan vi havde hjulpet hende og hendes familie, så hun nu havde et arbejde. Det viste sig senere, at denne Journalist, var ham, som underviste den gruppe af journalister, som var i Gambia samtidig med os, lidt pudsigt. Gik på net café for at tjekke mails, det viste sig, at de mails jeg havde sendt til Per Hausmann, slet ikke var sendt (møg computer) - så om igen. Til sidst lykkedes det (troede jeg). Mandag den : Vi blev hentet af Ousman Dampha kl. 10,30 og vi kørte til Palm Beach Hotel, hvor vi samlede Børge Guldstrand Andersen op. Herefter kørte til Royal Victoria Hospital i Banjul, hvor vi havde en aftale med Mr. Ngom, som er leder af presseafdelingen på hospitalet. Han fortalte hvor meget hjælpen fra Gambias Venner betød for hospitalet og de 4 andre store hospitaler i Gambia. Senge, madrasser, uniformer, rollatorer, motionscykler, hospitals materialer m.m.

4 - 4 - Vi fik en rundvisning på hospitalet, hvor vi alle vegne mødte personalet iført kitler fra Århus Kommunehospital og ligeledes også så senge herfra. Så også optrænings afdelingen, hvor motionscykler fra Haslev, blev brugt. Inden vi kørte derfra modtog vi en ønskeliste fra Mr. Ngom. Herfra kørte vi til havnen og besøgte Thomas Nilsen, som var meget glad for at se os og glad for at vi var kommet i gang igen. (havde læst info på hjemmesiden). Thomas Nielsen, som er leder af Gambia Shipping Agency, blev interviewet af Børge Guldstrand Andersen og fortalte bl.a. at Gambia havde fået flere problemer. F. eks havde landet i 2003 eksporteret ton peanuts, hvor de sidste år kun havde eksporteret ton. Risen er, som før omtalt, blevet meget dyr 950 dalasi for 50 kg. Han mente at 2009 ville blive et meget svært år p.g.a. krisen, som måske vil bevirke, at der kommer færre turister. Fortalte også om et nyt projekt inden for gartneri, hvor nogle fra Marokko har opstartet et projekt, hvor der skal dyrkes et stor areal med kartofler og løg, som ellers tidligere blev importeret fra Senegal Kørte herfra til Latrikunda Sabiji Lower Basic School, hvor vi kunne se at 8 klasseværelser var fyldt med borde og stole fra Haslev Idræt Efterskole, samt tavler/opslagstavler herfra. Fik også konstateret, at det gulv, som vi havde doneret i jan/feb måned 2008, var i fin stand. Det viser sig, at kunne betale sig at lave gulvene på denne måde (med flisebrud) og det måske var en god ide at skaffe penge til flere gulve, da det er vigtigt med gode gulve i klasse rummene, af hensyn til holdbarheden på møblerne. Videre til depotet i Kanifing, hvor nogle af foreningens mangeårige medlemmer, Henny Hansen og Nina Kunø ventede på os. Vi hjalp med at udlevere ting til dem, som de efterfølgende ville sørge for at distribuere på deres ture rundt i området. Fik en rollator og 2 par krykker med til Bungalow Beach Hotel, hvor de kan blive brugt til gangbesværede turister. Satte vore logo på rollatoren. (reklame) Vi var tilbage på hotellet ca. 17,30 efter en god lang dags arbejde. Herefter sendte vi og tjekkede mails. Tirsdag den : Vi blev hentet af Ousman Dampha kl. 10,30, kørte til Banjul, hvor vi hilste på Alieu Bah som er foreningens kasserer. Kørte herefter til Bakau, hvor søsterforeningens formand Amadou Bah var på arbejde (workshop). Fik hilst på ham og fik aftalt at vi skulle holde møde lørdag den , havde også aftalt dette med Alieu Bah. Fik tjekket mail senere og fik sendt svar.

5 - 5 - Onsdag den : Ousman Dampha kom efter os kl. 10,00, vi kørte til depotet for at hente skoletasker/muleposer til at uddele til skolebørnene. Kørte til Banjul igen for at Ousman Dampha kunne få penge til betaling af de skolebørn, som gik på de skoler vi skulle besøge i løbet af dagen. Første stop var St. Augustines Upper Basic School, hvor vi så på det udstyr som skolen tidligere havde modtaget fra foreningen og her delte man nogen af skoletaskerne ud. Dampha benyttede lejligheden til at betale for en af foreningens sponsordrenge i gr. 8 og tage et nyt billede af ham. Derfra til Muhammedan Lover Basic School igen, for at se om skolestolene var kommet ud af depotet og ind i klasselokalerne, som headmaster lovede under det første besøg. Han havde holdt ord og nu havde de fået sat alle stolene ud i klasse lokalerne og det var børnene utroligt glade for. Så gik det videre til Banjulnding Lower Basic School hvor vi så de skolemøbler som skolen havde modtaget fra foreningen og hørte lidt om ønsker for fremtiden. Dampha benyttede igen lejligheden til at betale for nogle af de børn som vi sponserede på skolen. Var hjemme på hotellet kl. 16,30 og nåede at få en svømmetur i havet. Ringede til Børge Guldbrandt Andersen og aftalte at han ville tage en kuvert med til hjem til containeransvarlig Per Hausmann med takkebreve m.m. Torsdag den : Var meningen at vi skulle starte kl. 9,00, men ventede en halv time på Ousman Dampha. Hans bil havde problemer (det har ca. 75 % af alle biler i Gambia). Koblingen virkede ikke, så han må stoppe hver gang han skulle sætte bilen i gear og måtte starte i 3. gear, med det resultat at bilen sprang af sted, interessant køretur. Var lige forbi hotellet, hvor Børge Guldbrandt Andersen boede og fik sagt farvel til ham og fik hilst på Lise R. også journalist som var i Gambia for at skrive om kvindeprojekter. Videre til Banjulnding hvor vi denne gang skulle besøge Banjulnding Upper Basic School. På vejen dertil fløj der en grib ind i forruden, men heldigvis holdt både forruden og gribben til det. Her var det en kvindelig headmistress der tog imod, og det var tydeligt at aflæse for her var der rigtig god orden og styr på tingene. Vi blev vist rundt på skolen og Dampha fik betalt yderligere 4 elevers skolegang. Headmistress ville skrive en ønskeliste, bl.a. manglede de værktøj til deres sløjdværksted. Videre til Sunrise Nursery School, som var en god skole, som så ud til at have styr på tingene. Kørte videre til Bundung Lower Basic School, hvor vi også kigge rundt for at se på forholdene.

6 - 6 - Fik så et lille hvil hos mekanikeren, mens bilen blev repareret. Det hjalp og vi skyndte os videre for at nå at besøge yderligere et par skoler for at se på forholdene. Først til Latrikunda Yiringanya Lower Basic School for at se det de havde modtaget fra foreningen og så skulle vi slutte dagens lange skolebesøgs tur af på Core Comprehensive School, men desværre kom vi for sent for skolen var lukket for den dag. Var hjemme på hotellet kl. ca. 17,30 godt møre efter en lang besværlig dag. Fredag den : Startede fra hotellet kl. 9,15, kørte til African Village Hotel og fik hilst på foreningens kasserer Heidi Pacchiarini og foreningens næstformand Vincent Hamadi Bah, som var ankommet dagen i forvejen. Videre til Bakau Upper Basic School for at se skolen og danne os et indtryk af forholdene. Vi nåede ikke flere skoler denne dag, for skolerne lukker kl. 12,00 om fredagen. Vi kørte derfor til depotet, hvor vi fik lidt forskellige ting med hjem til hotellet for videre distribution. Besøgte vores sponsorfamilie og vi havde noget af det modtagne Bilka tøj med til dem og deres ligeledes fattige naboer. Dejligt at se hvor glade de blev for tingene. Lørdag den : Dagen hvor vi havde planlagt at slappe af, men blev kontaktet af en mor til 3 børn, som tidligere var blevet sponseret gennem foreningen, men hvor sponsorerne i DK har sagt fra. Denne mor var meget ulykkelig/grædende, fortalte at hun var alene om at klare alle udgifterne i.f.m. børnenes skolegang. Sagde at hun flere gange havde undværet mad, for at få råd til mad til børnene. Jeg fortalte hende, at sponsorerne i DK, ikke havde betalt for dette skoleår, men at jeg ville prøve at se på problemet, når vi kom tilbage til Danmark. Fortalte hende også, at en af sponsorerne havde sendt en mail til os, hvor hun fortalte, at hun selv ville betale, når hun kom til Gambia. (det må vi jo så håbe). Vi gav hende 3 skoletasker og 2 fl. shampoo (+ 100 Dalasi af egen lomme), som et lille plaster på såret. Fik tid til at inspicere et byggeri på/ved stranden, var lidt imponeret over, hvad de kunne med det ret primitive værktøj, som de havde. Vi planlagde at tage på en 2-dages tur næste dag til Mansa Kongo, som ligger ved Soma/Farefenni. Nåede at få en dukket, inden vi kørte til depotet i Babus Taxa, for at læsse en masse udstyr til den planlagte tur næste dag.

7 - 7 - Var tilbage på hotellet, hvor vi lige nåede at få et bad, inden vi skulle holde møde med deltagelse af de danske bestyrelses medlemmer der var på ferie i Gambia og Søsterforeningens bestyrelse. Vi holdt et godt møde, hvor mange ting blev drøftet. Mødet varede godt 2 timer. Amadou Bah tog referat, som han vil sende til os pr. mail. Til stede: Amadou Bah, Alieu Bah, Osman Dampha, Vincent Bah, Heidi P., John M. og Bente M. Søndag den : Blev hentet kl. 6,30 af Babus Taxa, hvor Lamin var chauffør. Lidt ærgerligt, at det ikke var Babu, men han havde nogle problemer med sit kørerkort, så han kunne ikke kører. Nå videre til depotet, hvor vi samlede Lamin Sesay op. Han skulle med i stedet for Ousman Dampha, da vi var blevet enige om, at det var bedre, at han blev hjemme for at ledsage Vincent og Heidi rundt for at betale foreningens sponsorbørn. Vi ankom til Banjul ved færgeterminalen kl. 7,30 og holdt i kø og var nr. 30 i køen udenfor terminalen, så vi besluttede at (bestikke) for at komme foran i køen, 400 dalasi, hvorefter vi kom ind på terminalen, men blev bedt om at vente. Efter længere forhandlinger måtte vi betale yderligere 150 Dalasi fordi vi havde alt det udstyr med, og det hjalp ikke noget, at vi forklarede, at det var udstyr til hospitaler/klinikker. Næste gang skal vi have lavet et specielt certifikat, som vi kan vise, når vi kører rundt med udstyr. Kom først med færgen kl. 10,15 og var i Bara kl. 11,00, hvor vi købte lidt proviant til turen. Heldigvis var det overskyet, men alligevel meget varmt. Vi ankom til Farafenni, hvor vi skulle krydse Gambia floden, kl 14,00 og efter yderligere et par timers kørsel ankom vi endelig til Soma, Kaira Kongo Lodge, spejdercenter, hvor vi havde overnattet før. Fik et tiltrængt bad og et lille hvil.. Gik til byen, hvor vi spiste på en lokal restaurant, 3 x domeda (ris med kød og peanutsauce, som smagte rigtig godt) jeg fik kylling og chips + en dunk vand og 1 glas til deling, pris 155 dalasi, hvor prisen på en tallerken domeda kun kostede 25 dalasi. Tilbage til Lodgen, hvor vi sad og nød en meget stille aften, kun lyde fra cikader, æsler, fugle og børn, samt lyden fra den nærmeste moske. Lamin (chauffør) lavede grøn te til os, på et lille komfur. At lave grøn te, er større videnskab, som skal opleves, smagte rigtig godt. Det ville vi prøve at lave når vi kom hjem igen. Gik godt mørbankede tidlig til ro. Blev vækket kl. 4,15 af en sms besked fra Bornholm, at vi, 10 min før, havde fået endnu et barnebarn, en dreng, som skal hedde Karl Emil. Det var jo en dejlig besked.

8 - 8 - Mandag den : Dagen startede med kaffe/te og tabalaba brød. Kørte først til en skole Soma Proper Lower Basic School. Denne skole havde aldrig før fået hjælp fra foreningen. Vi gav dem 150 muleposer, fordelt på 4 klasser, hvilket de blev meget glade for. Headmasteren ville lave en ønskeliste og sende den til os. De fik også en kasse Bilka tøj, til lærerne. Herfra videre til Soma Major Health Center, hvor de havde fået en masse hospitalsudstyr, bl.a. uniformer fra Århus og alt det personale vi så, havde sådan en uniform på. Her fik de også flere sække hospitalstøj/uniformer og udstyr. Nåede lige at hilse på en af de ansvarlige her inden vi skulle videre. Næste stop på turen var St. Michaels Nursery School, hvor vi fik hilst på en masse søde børn, som fik 2 kufferter med legetøj der skulle blive/bruges i børnehaven. Lærerne fik en kasse Bilka tøj til senere fordeling. Det var en kristen institution, men hovedparten af børnene var muslimer. En god børnehave, med orden i tingene. Der var også tilknyttet et Skill Trænings Center, hvor de bl.a. syede uniformerne til Nursery Skolen. Herfra vil der også komme en ønskeliste. Videre til School of Community Health Nurcing, hvor de også havde fået uniformer fra Århus og alle havde uniformer på. Her fik de flere sække med hospitalstøj, udstyr og hårmiddel/shampoo. De fik også en længe ønsket blodtryksmåler og var meget taknemmelige. Ville også lave en ønskeliste. Så gik turen ellers tilbage. Det var en meget forfærdelig dårlig vej, mellem Soma og Farafenni, selvom der kun er ca. 20 km, så tog det meget lang tid, fordi vi måtte køre meget langsomt. Blev overhalet af en kondiløber, utroligt i den stegende varme. På denne tur, skal vi jo som sagt krydse Gambia floden, hvilket er meget interessant. Mange store tungt læssede lastbiler krydser Gambia floden på dette sted. Vi undrede os over, at de ikke ser at få lavet denne vejstrækning, da vi så at der lå store bunker med vejmateriale langs vejen. Da vi spurgte til det, fortalte Lamin, at det var fordi de ikke kunne blive enige med Senegal, om de først skulle bygge en bro over floden, inden de begyndte på vejen. Nåede Farafenni uden større uheld, kun gik tagbagagebæreren i stykker, så den måtte svejses i byen, men det tog kun ½ time. Købte mad på gaden, stegte fåre hoveder, men det skulle jeg ikke nyde noget af, men de andre sagde det smagte godt. I dette område er der en masse rismarker, og vi så mange kvinder gå og høste ris, med et lille segl. Så også kvinder og børn, som høstede jordnødder. Desværre var der også mange, meget magre heste, som blev brugt til transport.

9 - 9 - Nåede til færgen i Bara kl. 17, men måtte vente 1 time, sammen med en masse geder, som også skulle med færgen (de stakler vidste ikke, at de snart skulle slagtes til den store Tobaski fest her først i december). Det nåede at blive helt mørkt inden vi ankom til Banjul og vi var først tilbage på Bungalow Beach Hotel kl. 20,30, godt støvede og trætte, efter en lang begivenhedsrig tur. Tirsdag den : Fridag og afslapning, men også tid til at notere vores oplevelser ned til senere brug, bl.a. for denne rapport til MS. Onsdag den : Kørte til depotet kl. 10,30, sammen med vores sponsordreng Jerre Sanneh, som var kommet til hotellet. På depotet mødte vi Heidi og Vincent, som ville tage sig af betalingen af Jerre. Han skulle møde op på African Village samme dag kl. 18, hvor der også kom andre sponsorbørn og forældre. Kørte herefter med Ousman Dampha til Bundung Nursery School, som havde fået møbler fra den sidste container, de var meget taknemmelige. Ville skrive takkebrev. Videre herfra til Gambia Immigrations Departement, hvor de havde fået en hel del kontormøbler, stole og borde og hvor de viste os rundt. Torsdag den : Dagen hvor vi skulle pakke sammen og tage afsked og få skrevet de sidste oplevelser ned til senere brug. Efter vi havde taget afsked kørte Ousman Dampha os til lufthavnen og en lang og begivenhedsrig inspektionsrejse til Gambia tog sin afslutning. Hjemturen gik uden problemer og vi var vel hjemme i egen seng kl. 6,30 næste morgen, meget trætte men glade for at vi havde nået det vi havde håbet og planlagt inden vi tog af sted. Næstved 15. december 2008 John Møller Formand

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Gambias Venner lørdag den 12. maj 2012 på Rosa Danica i Marslev.

Referat af generalforsamlingen i Gambias Venner lørdag den 12. maj 2012 på Rosa Danica i Marslev. Referat af generalforsamlingen i Gambias Venner lørdag den 12. maj 2012 på Rosa Danica i Marslev. Formand Hamadi Vincent Bah bød velkommen til generalforsamlingen. Herefter blev Dress(Knud Erik Andresen)

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 294/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Wagrain, Østrig. 10.2.-17.2.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 33.888 kr. (ekskl. årsrejseforsikring,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Transport nr. 11 til Rumænien.

Transport nr. 11 til Rumænien. Transport nr. 11 til Rumænien. Cluj Simleu Silvaniel, Salaj amt Hirlau Mich.Kogalianu. Lastbilen blev læsset i Sønderborg torsdag den 24. maj 2001, og startede fredag den 25. maj. Lastbilen kører ned i

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Gambias Venner lørdag den 16. maj 2009 på Biblioteket i Skælskør.

Referat af generalforsamlingen i Gambias Venner lørdag den 16. maj 2009 på Biblioteket i Skælskør. Referat af generalforsamlingen i Gambias Venner lørdag den 16. maj 2009 på Biblioteket i Skælskør. Formanden John Møller byder velkommen til generalforsamlingen, herefter udbad formanden sig emner som

Læs mere

Bilag 4: Mailkorrespondance

Bilag 4: Mailkorrespondance Bilag 4: Mailkorrespondance 1. december 2014 kl. 13.12 Kære, Tak for at vil give dig tid til dette. Jeg har fået din mail fra XXXXXX, som jo er hjælper for mig. Jeg vedhæfter vores projektrapport i sin

Læs mere

(Oskar med sin farfar)

(Oskar med sin farfar) Mit navn er Oskar Habeck. Jeg er født den 20.6.2002 i Flensborg. Jeg boede syv år i en lille landsby som hedder Store Vi (Großenwiehe i nærheden af Flensborg). Jeg har en relativ stor familie, 3 brødre

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St.

Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St. Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St. Andrews Fra lørdag d. 13. maj til lørdag d. 20. maj 2017 kørte jeg med

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Deltagere fra MFR: Saadia (Hajja), Adil, Mohammed og alle elever fra MFR Deltagende tolke: Dalal, Amine, Imane, Hamza Deltagere fra LU: Emil,

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Lundø

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Lundø Gentofte Kommune Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport Lundø Center for Anbringelse og Forebyggende Arbejde (CAFA) gennemfører i 2013 uanmeldte

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0259 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER PS (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Illustreret program. Marokko seminaret

Illustreret program. Marokko seminaret Illustreret program Marokko seminaret 16. marts 23. marts 2013 Lørdag den 16. marts 2013 Så kom dagen, hvor vi skulle rejse til Marokko. Ni spændte danskere mødtes i Kastrup Lufthavn lørdag morgenen. For

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store ønske - en tegnet fortælling om spirer Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store Ønske Forlaget Friske Spirer info @ friskespirer.dk www.forlagetfriskespirer.dk

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Dag 1. Fredag d. 31. august

Dag 1. Fredag d. 31. august Dag 1. Fredag d. 31. august Så blev det endelig fredag, og afrejsedagen! Vi mødtes alle tre i Kastrup lufthavn, Mickel kom dog lidt for sent, da han opererede ud fra bor man tæt på, tager man først hjemmefra

Læs mere

en drøm om udviklingssamarbejde

en drøm om udviklingssamarbejde udvikling OG en drøm om udviklingssamarbejde EUROPÆISKE FÆLLESSKABER DE 116 MAJ 2003 OG en drøm om udviklingssamarbejde Denne lille bog indeholder en historie som dem jeg selv plejede at fortælle mine

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS!

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS! FOR FANDEN, JENS! 31 En personlig beretning af Jens Rønn om faglige ambitioner og angsten for at blive syg igen. Af Jens Rønn Jeg hører sjældent musik. Ja, det er ikke mange gange i mit liv, jeg har hørt

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Dansk som andetsprog G

Dansk som andetsprog G Dansk som andetsprog G Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift,

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

Velkommen til september-udgaven af INFO-Billums, hvor vi starter med lidt for både børn og voksne.

Velkommen til september-udgaven af INFO-Billums, hvor vi starter med lidt for både børn og voksne. Velkommen til september-udgaven af INFO-Billums, hvor vi starter med lidt for både børn og voksne. Vi støtter Danske Hospitalsklovne Mange af jer har set, at vi har to papcontainere stående ved kontoret,

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere